Kelan kuntoutuksena toteutettavat työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kelan kuntoutuksena toteutettavat työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus"

Transkriptio

1 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(11) Kelan kuntoutuksena toteutettavat työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan tarjouksessa kaikki nämä tarjouskilpailukohtaiset kysymykset ja vastaukset, jotka koskevat ajalla tarjouskilpailussa olevia Kelan kuntoutuksena toteutettavia työhönvalmennusta ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennusta. Tiedosto on liitetty työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen tarjouskilpailun omalle sivulle osoitteessa kohdassa Hankinnat > n hankinnat > Käynnissä olevat tarjouskilpailut. Tässä esitettyihin kysymyksiin annettuja vastauksia voi käyttää vain kyseisellä ajanjaksolla järjestettävässä Kelan työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen tarjouskilpailussa. Tarjouspyyntö Kysymys 1: Tarjous annetaan seuraavilla liitteillä ja lomakkeilla > Kysymys: Mitä tarkoitetaan Kopiot tarjoukseen liittyvistä luotettavista selvityksistä? Mitä nämä voivat olla esimerkiksi? Vastaus: Tarjouspyynnön kohdassa 1.2. on todettu, että jos tarjoajalla ei ole olemassa tarjouksen jättöhetkellä kaikkia palvelun tuottamisen edellytyksiä (esim. toimilupaa ja tilat), tulee tarjouksessa antaa kirjallinen erillinen dokumentti eli luotettava selvitys (esim. esisopimus) siitä, että edellä mainitut hankinnan ehdot toteutuvat viimeistään mennessä. Kela tarkistaa ja toteaa kyseisten ehtojen toteutumisen, mikä on edellytys hankintasopimuksen tekemiselle. Mikäli tarjoukseen sisältyy alihankintaa, ei alihankintasopimuksia tarvitse liittää tarjouksen liitteeksi, mutta alihankkija ja alihankintana tuotettava palvelu ilmoitetaan työhönvalmennuksessa Lomakkeella 1a-b ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksessa Lomakkeella 1c-d. Kysymys 2: Kohta 3 Hinta > Pitääkö palvelun tuottajan tiloissa tapahtuva avomuotoinen kuntoutus sisällään kaikki Alkuvaiheen, Päätösvaiheen ja Seurantavaiheen kuntoutuspäivät (ei seurantakäynnit, joista annettu erikseen Kelan hinta)? Vastaus: Tarjouspyynnön kohdassa 2.1. on kuvattu malli, johon työhönvalmennuksesta tarjottavan hinnan tulee perustua: - Alkuvaihe: 5 peräkkäistä avomuotoista kuntoutuspäivää, joka toteutetaan palveluntuottajan avoyksikössä - Työhön valmennuksen vaihe: 104 avomuotoista kuntoutuspäivää, jotka toteutetaan ulkopuolisessa työpaikassa - Päätösvaihe 1 avomuotoinen kuntoutuspäivä, joka toteutetaan palveluntuottajan avoyksikössä - Seurantavaihe: 10 seurantapäivää (avomuotoista kuntoutuspäivää) palveluntuottajan avoyksikössä.

2 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 2(11) Tarjouspyynnön kohdassa 2.1. on kuvattu malli, johon mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksesta tarjottavan hinnan tulee perustua: - Alkuvaihe: 10 peräkkäistä avomuotoista kuntoutuspäivää, joka toteutetaan palveluntuottajan avoyksikössä - Työhön valmennuksen vaihe: 205 avomuotoista kuntoutuspäivää, jotka toteutetaan ulkopuolisessa työpaikassa - Päätösvaihe: 5 avomuotoista kuntoutuspäivää, joka toteutetaan palveluntuottajan avoyksikössä - Seurantavaihe: 20 seurantapäivää (avomuotoista kuntoutuspäivää) palveluntuottajan avoyksikössä. Palveluntuottajan tulee tarjota palveluntuottajan avoyksikössä tapahtuvan avomuotoisen kuntoutuksen kuntoutujan hinta (euroa/vrk) ja ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvan työhön valmennuksen kuntoutujan hinta (euroa/vrk). Lisäksi tarjouspyynnön kohdassa 3.2. on ilmoitettu Kelan maksamat erilliset kiinteät hinnat. Alku-, päätös- ja seurantavaiheessa palveluntuottajan avoyksikössä toteutuvat avomuotoiset kuntoutuspäivät korvataan palveluntuottajan avoyksikössä tapahtuvan avomuotoisen kuntoutuksen kuntoutujan tarjotulla hinnalla. Tarjottu hinta sisältää kuntoutuspalvelun osuuden. Muut kustannukset korvataan tarjouspyynnön kohdan 3.2. mukaisesti. Kysymys 3: Kohta 3 Hinta> Tarjotaanko työhön valmennuksesta kuntoutujahinta ( /vrk) ajatellen, että se toteutetaan ulkopuolisessa työpaikassa? Kysymys 4: Palvelutuottajan tiloissa tapahtuvan työhön valmennuksen ajalta maksetaan 70% ulkopuolisessa työpaikassa tarjotusta hinnasta kuntoutujalta. Hintatarjous (Lomake 2 c-d) tulee siis käyttää laskentakaavaa ulkopuolinen hinta 100 % ja palvelutuottajan tiloissa 70%? Vastaus kysymyksiin 3 4: Tarjouspyynnön kohdan 3.1. mukaisesti työhönvalmennuksesta ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksesta tarjotaan palveluntuottajan avoyksikössä tapahtuvan avomuotoisen kuntoutuksen kuntoutujan hinta (euroa/vrk) ja ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvan työhön valmennuksen kuntoutujan hinta (euroa/vrk). Tarjouspyynnössä kohdassa 3.1. on lisäksi ilmoitettu, että palveluntuottajan tiloissa tapahtuvan työhön valmennuksen ajalta maksetaan 70% tarjotusta ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvan työhön valmennuksen kuntoutujan hinnasta. Tarjoajan tulee siis tarjota mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen tarjouksessa Lomakkeella 2c d ja työhönvalmennuksen tarjouksessa Lomakkeella 2a b kaksi hintaa eli antaa hintatarjous palveluntuottajan avoyksikössä tapahtuvalle avomuotoiselle kuntoutuspalvelulle (euroa/vuorokausi/kuntoutuja) ja ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvalle työhön valmennukselle (euroa/vuorokausi/kuntoutuja). Kela laskee tarjotun ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvan työhön valmennuksen hinnan perusteella hinnan palveluntuottajan tiloissa tapahtuvalle työhön valmennukselle. Palveluntuottajan tiloissa tapahtuvan työhön valmennuksen hinta on 70 % tarjotusta ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvan työhön valmennuksen hinnasta.

3 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 3(11) Kysymys 5: Viite lomake Palvelua koskevat kelpoisuusehdot (Lomake 4c-d) Huomioidaanko työparin toiselta jäseneltä edellytettävänä kokemuksena mielenterveystyöstä Kelan järjestämät aikuisten työuupumus -kuntoutuskurssit ja aiemmat Tule -oireisten elämänhallintakurssit? Vastaus: Tarjouspyynnön lomakkeilla 4c-d on määritelty mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennusta koskevat kelpoisuusehdot. Kelpoisuusehdoissa on määritelty, että kuntoutuspalvelun toteuttamiseen osallistuvasta työparista tulee toisella jäsenellä (psykologi, sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä, sosionomi tai kuntoutuksen ohjaaja) olla lisäksi vähintään 3 vuoden kokemus mielenterveystyöstä. Kokemuksena otetaan huomioon seuraava Kelan järjestämä mielenterveyskuntoutus ajalla : Ko. kohderyhmän kuntoutuksena otetaan huomioon mielenterveyskurssit ja psykoterapia Lisäksi otetaan huomioon muiden maksajatahojen esim. terveydenhuollon, työterveyshuollon, RAY:n, työ- ja elinkeinotoimiston, vakuutusyhtiöiden, työeläkelaitosten rahoittama mielenterveyskuntoutuspalveluiden toteuttaminen ja/tai terveydenhuollon psykiatrinen hoitotyö. Täydeksi kokemusvuodeksi katsotaan vähintään 40 vuorokautta/vuosi tai 80 käyntikertaa/vuosi. Vuorokaudet tai käyntikerrat voivat koostua useammasta jaksosta tai kurssista. Kokemus ilmoitetaan täysinä vuosina. Työuupumus-kuntoutuskursseja ja tules-elämänhallintakursseja ei huomioida palvelua koskevassa kelpoisuusehdossa mielenterveystyön kokemukseksi. Kysymys 6: Tarjouspyynnössä kohdassa 2.: Tarjoajan tulee pystyä toteuttamaan tarjoamansa asiakaskapasiteetti sopimuskaudella ja mt-työhönvalmennukseen tuottamiseen käytettävissä olevan kapasiteetin ylittävän asiakasmäärän tarjoaminen on ehdottomasti kielletty. Kysymys: Kuinka kapasiteetti vuositasolla määritellään? Määritteleekö tuottaja kapasiteetin, jonka pystyy tarjoamaan ja johon voi sitoutua, itse? Vastaus: Tarjouspyynnön kohdan 2. mukaisesti tarjoajan työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen tuottamiseen käytettävissä olevan kapasiteetin ylittävän asiakasmäärän tarjoaminen on ehdottomasti kielletty. Tarjoajat, jotka tarjoavat suurempia asiakasmääriä kuin voivat käytännössä toteuttaa, tullaan sulkemaan tarjouskilpailusta. Tarjoaja määrittelee tarjousta antaessaan itse sen asiakasmäärän, johon tarjoaja pystyy sitoutumaan ja jolle vähintään pystyy palvelua vuosittain tarjoamaan. Kysymys 7: Tarjoajaa koskevassa kelpoisuusehdoissa on kohta Avoyksikössä toteutuvan kuntoutuksen aikana ruokailu järjestetään palveluntuottajan avoyksikössä. Voiko ruokailun jatkossakin järjestää sopimuslounaspaikoissa vai siirtyykö ruokaileminen uuden standardin myötä palveluntuottajan tiloihin?

4 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 4(11) Vastaus: Tarjoajaa koskevissa kelpoisuusehdoissa edellytetään, että palveluntuottajalla on kuntoutuksen toteuttamiseen yksi avoyksikkö, jossa on seuraavat standardin yleisen osan edellyttämät tilat: - ruokailutila - yleiset tilat (sisältää lepotilat) - tutkimushuone - ryhmätyö- ja/tai luentotila Lisäksi tarjoajaa koskevissa kelpoisuusehdoissa on edellytyksenä, että avoyksikössä toteutuvan kuntoutuksen aikana ruokailu järjestetään palveluntuottajan avoyksikössä. Työhönvalmennuksessa ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksessa alku-, päätös- ja seurantavaihe toteutuvat palveluntuottajan avoyksikössä. Tarjoaa koskevien kelpoisuusehtojen mukaisesti näiden vaiheiden aikainen ruokailu tulee toteuttaa palveluntuottajan avoyksikössä eikä ruokailua voi järjestää avoyksikön ulkopuolelle. Kysymys 8: Kelpoisuusehdoissa vaatimuksena on, että palveluntuottajalla on käytettävissä työkokeilutilat. Voidaanko nämä palveluntuottajan työkokeilutilat hankkia alihankintana työklinikoista, työpajoista, työhönvalmennussäätiöistä tai vastaavista paikoista? Jos voidaan, pitääkö tällöin olla tarjouksen liitteenä alihankintasopimus tilojen osalta? Vastaus: Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen Tarjoajaa koskevissa kelpoisuusehdoissa on määritelty Lomakkeella 3c d, että palveluntuottajalla on käytettävissä työkokeilutilat. Palveluntuottajan käytettävissä tulee siis olla työkokeilutila ja ko. tila voi sijaita muualla kuin palveluntuottajan avoyksikössä. Työkokeilutilat voivat olla työklinikoita, työpajoja, työsaleja, työkeskuksia, työhönvalmennussäätiöitä, palveluntuottajan työkokeilutiloja ja vastaavia, joita ei katsota ulkopuolisiksi työpaikoiksi. Kelan avo- ja laitosmuotoisen standardin yleisen osan Liitteessä 2 Käsitteet on määritelty työkokeilutilat. Palveluntuottaja voi hankkia työkokeilutilat avoyksikön ulkopuolelta esimerkiksi vuokraamalla, jolloin ko. tilojen osalta tulee täyttää erillinen Palveluntuottajatiedosto - lomake. Kyse ei ole alihankinnasta vaan tilojen vuokraamisesta. Tarjoukseen ei tarvitse liittää vuokrasopimusta. Työhönvalmennuksen Tarjoaa koskevissa kelpoisuusehdoissa on määritelty Lomakkeella 3a-b, että palveluntuottajalla voi olla käytettävissä työkokeilutilat. Työkokeilutilat voivat olla työklinikoita, työpajoja, työsaleja, työkeskuksia, työhönvalmennussäätiöitä, palveluntuottajan työkokeilutiloja ja vastaavia, joita ei katsota ulkopuolisiksi työpaikoiksi. Kysymys 9: Jos työhönvalmennuksen vaiheessa ulkopuolisella työpaikalla toteutuva työhönvalmennus edellyttää osallistumista myös lauantaina, voiko palveluntuottaja laskuttaa Kelaa myös lauantaipäivältä? Vastaus: Kelan avo- ja laitosmuotoisen standardin Työhönvalmennuksen palvelukohtaisessa standardissa kohdassa 1.6. Rakenne todetaan, että jos ulkopuolisella työpaikalla toteutuva työhön valmennus edellyttää, lauantai voi olla poikkeuksellisesti kuntoutuspäivä. Kuntoutuspäivä korvataan tarjotun ulkopuolisessa työpaikassa tapahtuvan työhön valmennuksen hinnalla (euroa/vuorokausi/kuntoutuja).

5 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 5(11) Kysymys 10: Miksi erva-alueille osoitetut rahamäärän jakautumiset eroavat työhönvalmennuksen ja MT työhönvalmennuksen osalta ja valtakunnallinen rahamäärä jaetaan eri prosentein erva-alueille? Ilmeisesti perusteena ei ole siis käytetty alueiden väestöpohjaa, vaan jotakin muuta perustetta. Mitä? Tämä ei selviä tarjouspyynnöstä. Vastaus: Työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen tarjouspyynnössä on ilmoitettu alustava arvio ko. palveluihin varatusta määrärahasta sekä arvio siitä, miten palvelut ERVA-alueilla tulevat jakautumaan. Arviossa on huomioitu muun muassa ERVA-alueen väestöpohja, sairastavuus ja Kelan ammatillisen kuntoutuksen toimenpiteiden jakauma hieman eri painotuksin. Esitetyt luvut ovat vain arvio palvelujen toteutumisesta, sillä työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen palveluissa on kyse KKRL (566/2005) 6 ja 7 :n mukaisista Kelan järjestämisvastuulle kuuluvista kuntoutustoimenpiteistä. Kysymys 11: Tarjouspyynnössä todetaan: Tarjouksia hyväksytään siinä määrin, että niillä voidaan järjestää riittävät kuntoutuspalvelut. Lisäksi todetaan, että kuntoutusasiakas valitsee asuinpaikkansa mukaiselta erva-alueelta sen palveluntuottajan, jolta palvelut hänelle ostetaan. Yylikapasiteetin tarjoaminen tarjouspyynnössä kielletään, mutta tarjouslomakkeissa kysytään vain kuinka monta asiakasta vuositasolla vähintään tarjotaan. Ylärajaa palveluntuottajan ei siis kuitenkaan tarvitse ilmoittaa. Miten Kela arvioi palveluntuottajien tarjoaman kapasiteetin riittävyyden?entä miten asiakkaiden ohjautumista seurataan puitejärjestelyyn valittujen palveluntuottajien kesken? Onko todellakin niin, että asiakkaan valinta on ainoa ohjaamisen keino, vai ohjaako Kela kuitenkion asiakkaiden valintaa jollakin tavalla? Miten esim. estetään, ettei käy niin, että asiakkaat valitsevat vain yhtä palveluntuottajaa puitejärjestelyyn valituista toimijoista. Vastaus: Tarjouspyynnön kohdan 2. mukaisesti tarjoajan työhönvalmennuksen ja mt-työhönvalmennuksen tuottamiseen käytettävissä olevan kapasiteetin ylittävän asiakasmäärän tarjoaminen on ehdottomasti kielletty. Tarjoajat, jotka tarjoavat suurempia asiakasmääriä kuin voivat käytännössä toteuttaa, tullaan sulkemaan tarjouskilpailusta. Tarjouspyynnön kohdan 1.4. mukaisesti suomenkielisessä työhönvalmennuksessa ja mt-työhönvalmennuksessa palveluntuottajat valitaan hankintalain (348/2007) mukaiseen alueelliseen puitejärjestelyyn tarjousvertailun mukaan määräytyvässä paremmuusjärjestyksessä tarjouspyynnössä kuvatun ERVA-jaon mukaisesti tarjottu asiakaskapasiteetti huomioiden. Kelan kuntoutusasiakas valitsee oman asuinpaikkakuntansa mukaiselta ERVAalueelta puitejärjärjestelyyn valituista palveluntuottajista sen, jolta palvelut hänelle ostetaan. Tarjoaja ilmoittaa työhönvalmennuksen osalta Lomakkeella 1a-b ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen osalta Lomakkeella 1c-d sen asiakasmäärän, jolle vähintään pystyy palvelua tarjoamaan vuosittain ja mihin asiakasmäärään tarjoaja voi ko. palvelun osalta sitoutua. Ilmoitetun asiakasmäärän perusteella Kela arvioi palvelutarpeen kattavan kapasiteetin. Kysymys 12: Rajaamalla tiukasti palveluntuottajat ja mahdolliset asiakkaat erva-alueiden mukaan, on todennäköistä, että syntyy tilanteita, joissa kuntoutuspalvelun järjestäminen asiakkaalle muodostuu selvästi kalliimmaksi kuin että se järjestettäisiin lähimpänä asuinpaikkaansa olevan viereisen erva-alueen palveluntuottajalla. Eikö tarjouskilpailun ideana olekaan järjestää palvelut niitä tarvitseville mahdollisimman kustannustehokkaasti?

6 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 6(11) Kysymys 13: Miksi Kela rajaa palveluntuottajan markkinat yhdelle erva-alueelle? On mahdollista, että palveluntuottajat sijaitsevat fyysisesti lähekkäin esim. viereisissä kunnissa erva-aluejaon rajan eri puolilla, mutta kuitenkin toisen markkina-alue on selvästi toista suurempi. Tarjouspyyntöhän rajaa samalla myös sen, ettei ulkomaalaisilla palveluntuottajilla ole edes mahdollista tehdä tarjousta, vaikka sitoutuisivat muutoin tarjouspyyntöön? Onko tällainen kilpailun ja markkinoiden rajoittaminen laillista? Vastaus kysymyksiin 12 13: Työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen tarjouspyynnön kohdan 1.3. mukaisesti suomenkielisten palveluiden palveluntuottajat kilpailutetaan tarjouspyynnön kohdassa 1.1. kuvatun jaon mukaisesti alueellisesti. Kyse on avomuotoisesti hankittavasta palvelusta, joka sisältää palveluntuottajan käyntejä kuntoutujan työpaikalla työhön valmennuksen vaiheen aikana. Palveluntuottajan tarjous huomioidaan sillä ERVA alueella, jossa palveluntuottajan ilmoittama toimipiste (avoyksikkö) sijaitsee. Tarjouspyynnön kohdan 1.4. mukaisesti Kelan kuntoutusasiakas valitsee oman asuinpaikkakuntansa mukaiselta ERVA alueelta puitejärjestelyyn valituista palveluntuottajista sen, jolta palvelut hänelle ostetaan. Tarjouspyynnön mukaisesti ruotsinkieliset palvelut hankitaan valtakunnallisesti. Kysymys 14: Työhönvalmennuksia koskevassa tarjouspyynnössä sanotaan kohdassa 2. Tarjousten antaminen (s. 4): Tarjoajan työhönvalmennuksen ja mt-työhönvalmennuksen tuottamiseen käytettävissä olevan kapasiteetin ylittävän asiakasmäärän tarjoaminen on ehdottomasti kielletty. Tarjoajat, jotka tarjoavat suurempia asiakasmääriä kuin voivat käytännössä toteuttaa, tullaan sulkemaan tarjouskilpailusta. Lomakkeella 1 (tarjouksen yleistiedot) pyydetään ilmoittamaan tarjottava kuntoutujien vähimmäismäärä vuosittain, mutta mihin kohtaan tarjousasiakirjoihin merkitään, mikä on suurin asiakasmäärä, jonka voimme käytännössä toteuttaa? Vastaus: Tarjoaja ilmoittaa työhönvalmennuksen osalta Lomakkeella 1a-b ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen osalta Lomakkeella 1c-d sen asiakasmäärän, jolle vähintään pystyy palvelua tarjoamaan vuosittain ja mihin asiakasmäärään tarjoaja voi kyseessä olevan palvelun osalta sitoutua. Lomakkeilla ei ilmoiteta suurinta asiakasmäärää vaan se asiakasmäärä, jolle palveluntuottaja vähintään pystyy ko. palvelua vuosittain järjestämään. Kysymys 15: Jos työhönvalmennusta tai mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennusta toteuttaa useampi työpari, miten työparin työelämänasiantuntijan tiedot merkitään lomakkeeseen 5. Merkitäänkö lomakkeeseen työpariin yksi työelämänasiantuntija ja kohtaan 2.1 rastitaan kaikkien palvelua toettavien työelämänasiantuntijoiden koulutustiedot. Vastaus: Tarjous tehdään vain yhdestä työryhmästä. Henkilöstö -lomakkeella (työhönvalmennuksen osalta lomake 5a b ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen osalta lomake 5c d) kohdassa 2. ilmoitetaan yksi palvelukohtaisen standardin mukainen palvelua toteuttava työryhmä (työpari ja erityistyöntekijä(t). Henkilöstö-lomakkeella kohdassa 2.1. ilmoitetaan vain kohdassa 2. ilmoitetun yhden työelämänasiantuntijan tiedot. Henkilöstö-lomakkeella palvelua toteuttavaa henkilöstöä ei voi tarjota vaihtoehtoisena. Henkilöstö-lomakkeella ei tule ilmoittaa esimerkiksi kahden työelämän asiantuntijan tietoja.

7 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 7(11) Palvelukohtaista standardia koskevat kysymykset Työhönvalmennus Kysymys 1: Voiko työhönvalmennuksen työparina toimia sosiaalityöntekijä ja ammatillisen kuntoutuksen ohjaaja, joka on koulutukseltaan sosionomi (AMK)? Vastaus: Työhönvalmennuksen palvelukohtaisen standardin kohdan 1.4. mukaan työparin muodostaa 2 työntekijää, jotka ovat eri ammatti- ja tutkintonimikkeen edustajia. Työparin jäsenet ovat - työelämän asiantuntija - sosiaalityöntekijä tai sosionomi (AMK) tai psykologi tai kuntoutuksen ohjaaja (AMK) Sosiaalityöntekijä ja sosionomi (AMK) edustavat eri ammatti- ja tutkintonimikettä, joten he voivat muodostaa työhönvalmennuksessa työparin. Henkilöstö-lomakkeella 5a b tulee kohdassa 2. käyttää työelämän asiantuntijan nimikettä siitä työparin jäsenistä, joka toimii työelämän asiantuntijatehtävässä. Kysymys 2: Jos työparina on työelämänasiantuntija ja kuntoutuksen ohjaaja voiko erityistyöntekijänä olla sosionomi? Työhönvalmennuksen standardi rinnastaa työfysioterapeutin ja psykologin, onko oikein ymmärretty? Vastaus: Palvelukohtaisessa standardissa kohdassa 1.4. Henkilöstö on kuvattu erityistyöntekijät. Jos työparin toisena jäsenenä on kuntoutuksen ohjaaja (AMK), voi erityistyöntekijä olla psykologi tai neuropsykologi tai työfysioterapeutti edellyttäen, että erityistyöntekijä tällöin edustaa eri ammattinimikettä kuin työelämän asiantuntija. Mikäli työelämän asiantuntija on esimerkiksi työfysioterapeutti ja työparin toisena jäsenenä on kuntoutuksen ohjaaja (AMK), voi erityistyöntekijänä palvelukohtaisen standardin mukaan olla joko psykologi tai neuropsykologi. Tässä tilanteessa työfysioterapeutti ei voi olla erityistyöntekijänä, koska hän edustaa samaa ammattinimikettä kuin työelämän asiantuntijana toimiva työfysioterapeutti. Työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus Kysymys 1: Kuinka monta kuntoutujaa voi yhdellä työparilla olla? Vastaus: Jos kyseessä on työparin jäsenten järjestämänä ryhmämuotoinen toiminta työhönvalmennuksen tai MT-työhönvalmennuksen aikana, voi työparilla olla ryhmämuotoisessa toiminnassa yhtä aikaa enintään 8 kuntoutujaa. Työhönvalmennuksen ja MT-työhönvalmennuksen standardeissa ei ole määritelty sitä, kuinka monesta kuntoutujasta työpari voi samanaikaisesti enimmillään vastata. Palveluntuottajan vastuulle jää arvion tekeminen siitä, kuinka monta kuntoutujaa yhdellä työparilla voi enimmillään olla niin, että kuntoutus on laadullisesti hyvän kuntoutuskäytännön ja sisällöllisesti standardin mukaista.

8 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 8(11) Kysymys 2: Kuntoutukseen osallistuu 1 erityistyöntekijä. Pienenä toimijana yksi mahdollisuus järjestää erityistyöntekijän panos on hankkia se alihankintana/tuntityöntekijänä. Mikä on tarpeellinen ja riittävä erityistyöntekijän standardin mukainen työpanos? Vastaus: Erityistyöntekijä osallistuu työhönvalmennuksen ja MT-työhönvalmennuksen toteuttamiseen. Erityistyöntekijälle ei ole määritelty näissä standardeissa vähimmäistuntimäärää. Työhönvalmennuksessa ja MT-työhönvalmennuksessa ensimmäisen tai toisen kuntoutuspäivän aikana työpari ja erityistyöntekijät arvioivat alustavasti erityistyöntekijän tarvetta kuntoutuksessa. Palveluntuottaja varaa erityistyöntekijän tapaamisiin kuntoutujalle riittävästi aikaa, kuntoutujan yksilöllisen tarpeen mukaan. Työhönvalmennuksen ja MT-työhönvalmennuksen palvelukohtaisissa standardeissa on kerrottu erityistyöntekijän tehtävistä kuntoutuksen aikana. Palveluntuottaja vastaa siitä, että erityistyöntekijä osallistuu kuntoutukseen ja moniammatilliseen yhteistyöhön kuntoutujan yksilöllisen tilanteen edellyttämällä tavalla ja kuntoutus toteutuu laadullisesti hyvän kuntoutuskäytännön sekä standardin mukaisena. Kysymys 3: Voiko standardia tulkita myös niin, että kumpi tahansa työparista voi toimia omaohjaajana? Eli kuntoutuksen alussa kuntoutujan kanssa sovitaan, kumpi työntekijöistä toimii koko prosessin ajan kuntoutujan omaohjaajana. Vastaus: Työhönvalmennuksen ja MT-työhönvalmennuksen palvelukohtaisten standardien mukaisesti työelämän asiantuntija toimii kuntoutujan omaohjaajana. MT työhönvalmennus: Kysymys 1: Viite Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus standardin kohta 1.5. ja standardin yleinen osa liite 2. Kuinka monipuolista varustusta edellytetään olevan työkokeilutiloissa. Kuinka monen erilaisen työtehtävän kokeilua edellytetään pystyttävän tiloissa kokeilemaan? Vastaus: Kelan avo- ja laitosmuotoisen kuntoutuksen standardin yleisen osan Liitteessä 2 Käsitteet on määritelty työkokeilutilat. MT-työhönvalmennuksen palvelukohtaisessa standardissa on määritelty kohdassa 1.5., että palveluntuottajalla tulee olla käytettävissä työkokeilutilat. Standardeissa ei ole määritelty lukumäärää sille, kuinka montaa erilaista työtehtävää, kuten tavanomaisia toimisto-, atk-, keittiö-, puutarha-, siivous ja metallitöitä, palveluntuottajan käytettävissä olevissa työkokeilutiloissa tapahtuvassa työhön valmennuksessa on pystyttävä tekemään. Tilojen tulee vastata mahdollisimman aitoa työympäristöä ja palveluntuottajalla tulee olla monipuolinen tuntemus erilaisista työtehtävistä sekä asianmukaiset työvälineet työtehtävien tekemiseen. Ensisijainen tavoite on löytää kuntoutujalle ammatillista suunnitelmaa vastaava ulkopuolinen työpaikka. Palvelukohtaisen standardin mukaan palveluntuottajan käytettävissä olevien työkokeilutilojen lisäksi palveluntuottajan tulee järjestää kuntoutujalle ulkopuolinen työpaikka. MT-työhönvalmennuksessa keskeistä on kuntoutujan saama pitkäkestoinen yksilöllinen tuki ja ohjaus työn tekemiseen ja työelämään siirtymiseen.

9 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 9(11) Kysymys 2: Viite Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus standardin kohta 1.7.1: Perustellusta syystä kuntoutus voidaan aloittaa myöhemmin. Mitä voisivat olla nämä perustellut syyt? Vastaus: Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen palvelukohtaisen standardin kohdan mukaan palveluntuottaja aloittaa MT-työhönvalmennuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 4 viikon kuluessa kuntoutuspäätöksen ja siihen liittyvien asiakirjojen saapumisesta palveluntuottajalle. Muilta osin kysymys ei liity tarjouksen antamiseen, joten siihen ei tässä yhteydessä vastata. Kysymys 3: Kuinka paljon mt-työhönvalmennuksessa voi olla kerrallaan kuntoutujia? Kysymys 4: Standardissa mainitaan ryhmämuotoisessa toiminnassa enintään 8 henkilöä. Onko tämä kuntoutujien maksimimäärä kerrallaan mt-työhönvalmennuksessa? Vastaus kysymyksiin 3 4: Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen palvelukohtaisessa standardissa sivulla 7. on määritelty, että jos kyseessä on ryhmämuotoinen toiminta MTtyöhönvalmennuksen aikana, voi ryhmämuotoisessa toiminnassa olla yhtä aikaa enintään 8 kuntoutujaa. MT-työhönvalmennuksen standardissa ei ole määritelty sitä, kuinka monta kuntoutujaa voi samanaikaisesti enimmillään olla. Palveluntuottajan vastuulle jää arvion tekeminen siitä, kuinka monta kuntoutujaa voi enimmillään olla niin, että kuntoutus on laadullisesti hyvän kuntoutuskäytännön ja sisällöllisesti standardin mukaista. Jos palveluntuottaja on koonnut ryhmän MT-työhönvalmennuksen kuntoutujista, sen koko voi olla ryhmämuotoisessa toiminnassa enintään 8 henkilöä kerralla. MT-työhönvalmennuksen standardissa ei määritellä sitä, kuinka paljon palveluntuottajalla voi olla kaiken kaikkiaan eri vaiheissa olevia kuntoutujia. Palveluntuottajan vastuulle jää arvion tekeminen siitä, kuinka paljon kuntoutujia voi enimmillään olla niin, että kuntoutus on laadullisesti hyvän kuntoutuskäytännön ja standardin mukaista. Kysymys 5: Standardin mukaan avoyksikön tiloissa mainitaan tutkimushuone. Mitä tutkimushuone pitää sisältää ja mihin sitä on tarkoitus käyttää mt-työhönvalmennuksessa? Vastaus: Tutkimushuonetta eikä tutkimushuoneessa olevia laitteita ja välineitä ole tarkemmin määritelty tarjousmateriaalissa. Tutkimushuoneessa voidaan järjestää esimerkiksi omaohjaajan tai psykologin tai sairaanhoitajan tai sosiaalityöntekijän tai sosionomin (AMK) tai kuntoutuksen ohjaajan (AMK) tai erityistyöntekijän yksilöllisiä tapaamisia. Kysymys 6: Standardissa sanotaan MT-työhönvalmennuksesta näin: Työhön valmennuksen vaihe pyritään aloittamaan alkuvaiheen päätyttyä viimeistään 1 VIIKON kuluessa alkuvaiheen päättymisestä.? Yleisessä työhönvalmennuksessa aikaraja on viimeistään 1 kuukauden kuluessa alkuvaiheen päättymisestä. Onko realistista löytää jokaiselle MT-kuntoutujalle 1 viikon kuluessa soveltuva työpaikka standardin mukaisesti ensisijaisesti ulkopuolisessa työpaikassa?

10 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 10(11) Vastaus: Tarjouspyynnön kohdan 2.1. mukaan tarjottavan hinnan mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksesta on perustuttava alla olevaan malliin: Alkuvaihe: 10 peräkkäistä avomuotoista kuntoutuspäivää, joka toteutetaan palveluntuottajan avoyksikössä Työhön valmennuksen vaihe: 205 avomuotoista kuntoutuspäivää, jotka toteutetaan ulkopuolisessa työpaikassa Päätösvaihe 5 avomuotoista kuntoutuspäivää, joka toteutetaan palveluntuottajan avoyksikössä Seurantavaihe: 20 seurantapäivää (avomuotoista kuntoutuspäivää) palveluntuottajan avoyksikössä. MT-työhönvalmennuksessa tavoitteena on, että kuntoutuja löytää itselleen toiveitaan, osaamistaan ja taitojaan vastaavan sekä terveydentilaansa soveltuvan palkkatyön. Palvelukohtaisen standardin kohdan 1.5. mukaisesti palveluntuottajan tulee järjestää ulkopuolinen työpaikka ja työhön valmennus toteutetaan ensisijaisesti ulkopuolisessa työpaikassa. Työn etsintä on keskeinen osa alkuvaihetta, joka kestää 1-10 kuntoutuspäivää. MT-työhönvalmennuksessa työhön valmennuksen vaihe tulee aloittaa viimeistään 1 viikon sisällä alkuvaiheen päättymisestä. MT-työhönvalmennuksen alkuvaihe voidaan perustellusta syystä jaksottaa. Alkuvaiheen jaksotus voi tulla kyseeseen työpaikan etsinnän vuoksi. Alkuvaiheen jaksotus voidaan toteuttaa esimerkiksi niin, että kuntoutuja on alkuvaiheesta 8 kuntoutuspäivää palveluntuottajalla. Jos jaksotuksen aikana ei ole löytynyt työpaikkaa, kuntoutuja voi palata jatkamaan alkuvaihetta palveluntuottajalle. Alkuvaiheen jaksotus on mahdollista myös, jos työnantajalle ei sovi työhön valmennuksen aloittaminen alkuvaiheen päätyttyä. Palvelukohtaisen standardin kohdan 1.5. mukaan palveluntuottajalla tulee olla käytettävissä työkokeilutilat. Jos työpaikkaa ei ole löytynyt 1 viikon sisällä alkuvaiheen päättymisestä ja kuntoutuja tarvitsee runsaasti tukea ja ohjausta työtehtävien tekemisessä, kuntoutuja voi aloittaa palveluntuottajan käytettävissä olevissa työkokeilutiloissa tapahtuvan työhön valmennuksen. Palveluntuottajan käytettävissä olevissa työkokeilutiloissa tapahtuvassa työhön valmennuksessa omaohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa etsiä ulkopuolista työpaikkaa ja tukea kuntoutujaa ulkopuoliseen työpaikkaan siirtymisessä. Kysymys 7: Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen palvelulinjakohtaisessa standardin sivulla 4. todetaan, että palveluntuottajan tulee järjestää kuntoutujalle ulkopuolinen työpaikka. Mitä tällä tarkoitetaan? Samassa kohtaa standardia todetaan myös, että palveluntuottajalla tulee olla käytettävissä työkokeilutilat. Millaiset työkokeilutilat palveluntuottajalla tulee olla? Vastaus: MT-työhönvalmennuksen tavoitteena on, että kuntoutuja löytää itselleen toiveitaan, osaamistaan ja taitojaan vastaavan sekä terveydentilaansa soveltuvan palkkatyön. Keskeistä on ulkopuolisen työpaikan etsintä sekä kuntoutujan saama pitkäkestoinen tuki ja ohjaus työn tekemiseen ja työelämään siirtymiseen. Työhön valmennus toteutetaan ensisijassa sellaisessa ulkopuolisessa työpaikassa, johon kuntoutuja voi työhön valmennuksen jälkeen työllistyä tai jossa hän voi jatkaa valmennuksen jälkeen esimerkiksi oppisopimuskoulutuksella. Palvelukohtaisen standardin kohdan mukaisesti ulkopuoliseksi työpaikaksi ei katsota työklinikoita, työpajoja, työsaleja, työkeskuksia, työhönvalmennussäätiöitä, palveluntuottajan työkokeilutiloja ja vastaavia.

11 Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 11(11) MT-työhönvalmennuksen palvelukohtaisen standardin kohdassa 1.5. on määritelty, että palveluntuottajalla tulee olla käytettävissä työkokeilutilat. Kelan avo- ja laitosmuotoisen kuntoutuksen standardin yleisen osan Liitteessä 2 Käsitteet on määritelty työkokeilutilat. Työkokeilutiloissa voi tehdä esimerkiksi tavanomaisia toimisto-, atk-, keittiö-, puutarha-, siivous ja metallitöitä. Tilat vastaavat mahdollisimman aitoa työympäristöä, palveluntuottajalla on monipuolinen tuntemus erilaisista työtehtävistä sekä asianmukaisia työvälineitä työtehtävien tekemiseen. Palveluntuottajan käytettävissä olevissa työkokeilutiloissa tapahtuva työhön valmennus voi toteutua aloitusvaiheena ennen siirtymistä ulkopuoliseen työpaikkaan esimerkiksi silloin, kun kuntoutuja tarvitsee runsaasti tukea ja ohjausta työtehtävien tekemisessä. Kysymys 8: Onko mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksessa ylärajaa omaohjaajan asiakasmäärälle? Vastaus: MT-työhönvalmennuksen palvelukohtaisessa standardissa ei ole määritelty sitä, kuinka monesta kuntoutujasta omaohjaaja voi samanaikaisesti enimmillään vastata. Palveluntuottajan vastuulle jää arvion tekeminen siitä, kuinka monta kuntoutujaa omaohjaajalla voi enimmillään olla niin, että kuntoutus on laadullisesti hyvän kuntoutuskäytännön ja sisällöllisesti standardin mukaista. Kysymys 9: Onko mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennukseen kuuluvista seurantapäivistä yksi tai useampi pakollinen? Jos seurantapäiviä toteutetaan esimerkiksi kaksi ja ne toteutuvat viikon sisällä, tuleeko palveluntuottajan kirjoittaa molemmista käynneistä erikseen kuntoutuspalaute (s. 16)? Vastaus: MT-työhönvalmennuksen palvelukohtaisen standardin kohdan 1.6. mukaisesti seurantavaihe toteutetaan kuntoutujan tarpeiden mukaisesti 6 kuukauden kuluessa päätösvaiheesta. MTtyöhönvalmennuksen seurantavaiheeseen kuuluu 3-20 seurantaa, eli kolme seurannoista ovat pakollisia. Jokaiseen seurantaan valitaan kuntoutujan ajankohtaiseen tilanteeseen sopiva toteutustapa, joka voi seurantapäivän lisäksi olla seurantakäynti tai video- tai puhelinyhteydenotto. Ensimmäinen seurannoista toteutetaan viimeistään 3 kuukauden kuluttua päätösvaiheesta. Standardin sivun 16 mukaisesti palveluntuottaja laatii ensimmäisen ja viimeisen seurannan jälkeen lyhyen kuntoutuspalautteen ja toimittaa sen kuntoutujalle ja Kelaan. Jos toteutetaan esimerkiksi kolme seurantapäivää ja ne toteutuvat viikon sisällä, tulee palveluntuottajan kirjoittaa ensimmäisestä ja viimeisestä seurantapäivästä erikseen lyhyt kuntoutuspalaute ja toimittaa se Kelaan ja kuntoutujalle.

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(5) Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan

Lisätiedot

KELAN AMMATILLISENA KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA TYÖKOKEILU VUOSINA

KELAN AMMATILLISENA KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA TYÖKOKEILU VUOSINA KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 18/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN AMMATILLISENA KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA TYÖKOKEILU VUOSINA 2015 2016 1. Tietoja

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat IKKU-kurssit (ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit) vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat IKKU-kurssit (ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit) vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(6) Kelan kuntoutuksena toteutettavat IKKU-kurssit (ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit) vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AMMATILLINEN KUNTOUTUSSELVITYS VUOSI- NA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AMMATILLINEN KUNTOUTUSSELVITYS VUOSI- NA KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 25.2.2014 Dnro 17/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AMMATILLINEN KUNTOUTUSSELVITYS VUOSI- NA 2015 2018

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettava Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus vuosina 2017 2020

Kelan kuntoutuksena toteutettava Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus vuosina 2017 2020 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 23.3.2016 Dnro 1/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettava Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus vuosina 2017 2020 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kysymykset ja vastaukset Yhteiset 18.3.2014 Yhteiset kaikkia vaikeavammaisen moniammatillisen yksilökuntoutuksen tarjouskilpailuja koskevat kysymykset ja vastaukset 25.2. 2.4.2014

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 14/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen laskuttaminen. Milla Kaitola Suunnittelija, Kuntoutusryhmä

Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen laskuttaminen. Milla Kaitola Suunnittelija, Kuntoutusryhmä Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen laskuttaminen Milla Kaitola Suunnittelija, Kuntoutusryhmä 23.11.2016 Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen laskuttaminen Kela maksaa palveluntuottajalle

Lisätiedot

KELAN AMMATILLISENA KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS VUOSINA 2017 2020

KELAN AMMATILLISENA KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS VUOSINA 2017 2020 KANSANELÄKELAITOS Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 1.3.2016 Dnro 1/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN AMMATILLISENA KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Dnro 78/331/2015 Hankintaryhmä Kuntoutusryhmä 29.4.2015 KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019 Tarjoajat ovat

Lisätiedot

Työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina 2015-2017

Työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina 2015-2017 Työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina 2015-2017 Kelan ammatillisen kuntoutuksen myönteisten ratkaisujen yleisimmät päädiagnoosit vuonna 2013 Työkokeilu Sairausdiagnoosi

Lisätiedot

Palvelulinjakohtaiset standardit

Palvelulinjakohtaiset standardit kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(7) Kelan kuntoutuksena toteutettava harkinnanvarainen aikuisen moniammatillinen yksilökuntoutus, yleis- ja neurologinen palvelulinja vuosina 2016 2019 Tarjoajat

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 25.2.2014 Dnro 16/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA VAIKEAVAMMAISEN AIKUISEN MONIAMMA- TILLINEN YKSILÖKUNTOUTUS

Lisätiedot

Kelan rooli ammatillisessa kuntoutuksessa. Hanna-Mari Raittinen työkykyneuvoja Kela Keskinen vakuutuspiiri

Kelan rooli ammatillisessa kuntoutuksessa. Hanna-Mari Raittinen työkykyneuvoja Kela Keskinen vakuutuspiiri Kelan rooli ammatillisessa kuntoutuksessa Hanna-Mari Raittinen työkykyneuvoja Kela Keskinen vakuutuspiiri 9.2.2017 Kelan kuntoutus nuorille Esityksessä keskityn Kelan ammatilliseen kuntoutukseen Myöntöedellytykset

Lisätiedot

Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan tarjouksessa

Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan tarjouksessa Terveysosasto Dnro 16/331/2014 Kuntoutusryhmä 18.3.2014 Kelan kuntoutuksena toteutettava vaikeavammaisen aikuisen moniammatillinen yksilökuntoutus (neurologinen, tules- ja reuma- ja yleispalvelulinjat)

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Dnro 11/331/2016

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Dnro 11/331/2016 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 11/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2017 2020 Tarjoajat ovat velvollisia

Lisätiedot

Ammatillinen kuntoutusselvitys

Ammatillinen kuntoutusselvitys Ammatillinen kuntoutusselvitys 1.1.2019 alkavat palvelut Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan liittyvät asiat ja yhteydenpito sopimuskauden aikana Leena Penttinen Suunnittelija Kela, Työ- ja toimintakykyetuuksien

Lisätiedot

Kelan työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus

Kelan työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus Kelan työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus Kelan Terveysosasto/Kuntoutusryhmä Suunnittelija Marjaana Pajunen 7.5.2013 Työhönkuntoutumisen palveluverkoston työpaja Miksi Kela järjestää

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA 2016 2019

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA 2016 2019 Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 77/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT IKKU-KURSSIT (IKÄÄNTYNEIDEN MONISAIRAIDEN KUNTOUTUSKURSSIT) VUOSINA

Lisätiedot

TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS

TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS OLENNAISIMPIA ASIOITA, JOTKA JATKOSSA MUUTTUVAT TAVOITTEET AIEMMIN Työkokeilu, max. 40 vrk + 3 seurantaa max. 120 vrk + 23 seurantaa MTtyöhönvalmennus max.240

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019 Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 78/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

Lisätiedot

Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Aikuisten reumaa sairastavien kuntouttava hoito. Alueelliset yhteistyökokoukset

Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Aikuisten reumaa sairastavien kuntouttava hoito. Alueelliset yhteistyökokoukset Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Aikuisten reumaa sairastavien kuntouttava hoito Alueelliset yhteistyökokoukset 24.8.-7.9.2010 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren

Lisätiedot

Kelan työhönvalmennus. Päivi Väntönen Projektipäällikkö, Kela @vantonenpp paivi.vantonen@kela.fi 11.11.2014

Kelan työhönvalmennus. Päivi Väntönen Projektipäällikkö, Kela @vantonenpp paivi.vantonen@kela.fi 11.11.2014 Kelan työhönvalmennus Päivi Väntönen Projektipäällikkö, Kela @vantonenpp paivi.vantonen@kela.fi 11.11.2014 Kela tukee työllistymisessä ja opiskelussa Ammatillinen kuntoutusselvitys (2015) Työkokeilu (2015)

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 11/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖITÄ SAI- RASTAVIEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MUISTISAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MUISTISAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020 Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 7/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MUISTISAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI Terveysosaston kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus Voimassa 1.1.2015 alkaen Sisällys 1 Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus...

Lisätiedot

Työuupumus -kuntoutuskurssit

Työuupumus -kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Työuupumus -kuntoutuskurssit Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta Työuupumus

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Saatujen tarjousten käsittely on hankintaprosessissa kolmivaiheinen. Vaiheet ovat:

Tarjouspyyntö. Saatujen tarjousten käsittely on hankintaprosessissa kolmivaiheinen. Vaiheet ovat: Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 12/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIKUISTEN REUMASAIRAUKSIA JA LÄHEISESTI NIIDEN KALTAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN

Lisätiedot

Kansaneläkelaitos Tampereen vakuutuspiiri

Kansaneläkelaitos Tampereen vakuutuspiiri Kansaneläkelaitos Tampereen vakuutuspiiri Tarjouspyyntö 17.11.2014 Dnro 159/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUSLAIN 9 JA 10 :N MUKAISTEN VAIKEAVAMMAISTEN AVOTERAPIA- PALVELUIDEN HANKINTA

Lisätiedot

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Palvelujen toteutus Elina Kulmanen Suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä @ElinaKulmanen Sisältö

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT OPI-KURSSIT VUOSINA 2016 2019

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT OPI-KURSSIT VUOSINA 2016 2019 Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 82/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT OPI-KURSSIT VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Vaikeavammaisten avoterapioiden tarjouskilpailu sopimuskaudelle 2015-2018. Tilaisuudet palveluntuottajille. Kela 5.2.2014

Vaikeavammaisten avoterapioiden tarjouskilpailu sopimuskaudelle 2015-2018. Tilaisuudet palveluntuottajille. Kela 5.2.2014 Vaikeavammaisten avoterapioiden tarjouskilpailu sopimuskaudelle 2015-2018 Tilaisuudet palveluntuottajille Kela 5.2.2014 Kelan kuntoutuspalvelujen hankinnan säädöspohja KKRL 53 : Kela voi järjestää kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Standardit kuntoutuksen toteutuksessa. Palveluntuottajien koulutuspäivä Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija

Standardit kuntoutuksen toteutuksessa. Palveluntuottajien koulutuspäivä Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Standardit kuntoutuksen toteutuksessa Palveluntuottajien koulutuspäivä 22.1.2015 Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Villakoiran ydin Miten standardia luetaan? Mikä on oleellista standardista? (Tarjousta

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 81/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Palveluntuottajien koulutus Anita Ketola suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Lasten perhekurssi Nuorten osittainen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 79/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN AVO- MUOTOISET KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYDÄNSAIRAIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT JA SYDÄNSAIRAIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYDÄNSAIRAIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT JA SYDÄNSAIRAIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 14/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYDÄNSAIRAIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT JA SYDÄNSAIRAIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KUNTOUTUSTARVESELVITYKSEN PALVELULINJA Voimassa 1.1.2011 alkaen SISÄLLYS Sivu I YLEISET PERIAATTEET Kuntoutustarveselvitys...1

Lisätiedot

1. Hankittava palvelu

1. Hankittava palvelu KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 26.2.2013 Dnro 6/331/2013 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT KUULONÄKÖVAMMAISTEN SOPEUTUMISVAL- MENNUSKURSSIT

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AURA-KUNTOUTUS VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AURA-KUNTOUTUS VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 83/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AURA-KUNTOUTUS VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Työkokeilu, Työhönvalmennus ja Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina

Työkokeilu, Työhönvalmennus ja Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina Työkokeilu, Työhönvalmennus ja Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus vuosina 2015-2017 Maija Rauma, suunnittelija, TtM, YTM Kelan terveysosasto Ohjaus- ja prosessitiimi Esityksen sisältö 1. Tilastoja

Lisätiedot

jous, jossa terapiatarjous annetaan osasta terapiapalvelua esimerkiksi pelkästään ohjauskäynneistä tai videoiden välityksellä annettavasta terapiasta.

jous, jossa terapiatarjous annetaan osasta terapiapalvelua esimerkiksi pelkästään ohjauskäynneistä tai videoiden välityksellä annettavasta terapiasta. Kansaneläkelaitos Turun vakuutuspiiri Tarjouspyyntö 17.10.2014 Dnro 148/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUSLAIN 9 JA 10 :N MUKAISTEN VAIKEAVAMMAISTEN AVOTERAPIAPAL- VELUIDEN HANKINTA

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 20/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT ALS-SAIRAUTTA SAIRASTAVIEN AI- KUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT,

Lisätiedot

Harkinnanvaraiset yksilölliset

Harkinnanvaraiset yksilölliset Harkinnanvaraiset yksilölliset kuntoutusjaksot Linjat ja muutokset Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Suunnittelija Anneli Louhenperä 18.- 19.1.2012 Yleistä 1/2 Uudet Kelan avo- ja laitosmuotoisen

Lisätiedot

Kelan ammatillinen kuntoutus uudistuu 1.1.2015. Milla Rajamäki, suunnittelija Kela, Terveysosasto, Kuntoutusryhmä, ohjaus- ja prosessitiimi 4.12.

Kelan ammatillinen kuntoutus uudistuu 1.1.2015. Milla Rajamäki, suunnittelija Kela, Terveysosasto, Kuntoutusryhmä, ohjaus- ja prosessitiimi 4.12. Kelan ammatillinen kuntoutus uudistuu 1.1.2015 Milla Rajamäki, suunnittelija Kela, Terveysosasto, Kuntoutusryhmä, ohjaus- ja prosessitiimi 4.12.2014 Kelan kuntoutus (KKRL 566/2005) Lain mukaan järjestettävä

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN SOPEU- TUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN SOPEU- TUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 84/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT MS-TAUTIA SAIRASTAVIEN SOPEU- TUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS- JA KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS- JA KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 24/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TRAUMAATTISEN AIVOVAMMAN SAANEIDEN -SAIRAUSRYHMÄN SOPEUTUMISVALMENNUS-

Lisätiedot

Standardit esimiestyön tukena

Standardit esimiestyön tukena Standardit esimiestyön tukena 21.1.2016 Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Kela, Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuksen kehittämisryhmä Esityksen sisältö Esitykseen on otettu sellaisia

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT OMAISHOITAJIEN KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT OMAISHOITAJIEN KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 13/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT OMAISHOITAJIEN KUNTOUTUS- KURSSIT VUOSINA 2017 2020 1 Tietoja hankinnasta

Lisätiedot

Puitejärjestely. Kari Tolonen Hankintapäällikkö Palveluntuottajien koulutus 2014

Puitejärjestely. Kari Tolonen Hankintapäällikkö Palveluntuottajien koulutus 2014 Puitejärjestely Kari Tolonen Hankintapäällikkö Palveluntuottajien koulutus 2014 Mikä on puitejärjestely? Hankintalain 31 :n säännös: Hankintayksikön on valittava toimittajat puitejärjestelyyn hankintalain

Lisätiedot

ALS-sopeutumisvalmennuskurssit,

ALS-sopeutumisvalmennuskurssit, ALS-sopeutumisvalmennuskurssit, parikurssit Palveluntuottajien koulutus Merja Pouttu suunnittelija Kela, Työ ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus, Kuntoutuspalvelujen ryhmä ALS-kurssit Mikä on muuttunut

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT METABOLISTA OIREYHTYMÄÄ JA TYYPIN 2 DIABETESTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT METABOLISTA OIREYHTYMÄÄ JA TYYPIN 2 DIABETESTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 10/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT METABOLISTA OIREYHTYMÄÄ JA TYYPIN 2 DIABETESTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Lisätiedot

1 Tietoja hankinnasta

1 Tietoja hankinnasta Terveysosasto Kuntoutusryhmä Tarjouspyyntö 8.4.2014 Dnro 23/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT CROHNIN TAUTIA JA/TAI COLITIS ULCEROSAA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT

Lisätiedot

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Asiantuntija- ja keskustelutilaisuus narkolepsialasten vanhemmille ja aikuispotilaille 4.2.2011 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren,

Lisätiedot

Terveysosasto Kuntoutusryhmä. Uusien vuosiraporttien satoa

Terveysosasto Kuntoutusryhmä. Uusien vuosiraporttien satoa Terveysosasto Kuntoutusryhmä Uusien vuosiraporttien satoa Esityksen sisältö Vuosiraporttikokeilu 2011 Toteutus Tulokset Tiedon hyödyntäminen Vuoden 2012 raportointi Vanha malli Uusi malli: missä käytössä,

Lisätiedot

Hyvinkää Järvenpää Kerava Mäntsälä Nurmijärvi Pornainen Sipoo Tuusula. PARKKI Nuorten työllistymisen edistämiseksi

Hyvinkää Järvenpää Kerava Mäntsälä Nurmijärvi Pornainen Sipoo Tuusula. PARKKI Nuorten työllistymisen edistämiseksi Hyvinkää Järvenpää Kerava Mäntsälä Nurmijärvi Pornainen Sipoo Tuusula PARKKI Nuorten työllistymisen edistämiseksi Keski-Uudenmaan nuorisotakuun kuntakokeilu 2016 Sisällys PARKKI -kokeilu... 3 Suunnittelu

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 8/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017

Lisätiedot

Standardit kuntoutuksen toteutuksen tukena ja raamina / / Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren

Standardit kuntoutuksen toteutuksen tukena ja raamina / / Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Standardit kuntoutuksen toteutuksen tukena ja raamina 22.1.2013 / 23.1.2013 29.1.2013 / 6.2.2013 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Standardit kuntoutuksen tukena ja raamina - esityksen sisältö Standardin

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT HENGITYSSAIRAUTTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT HENGITYSSAIRAUTTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 9/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT HENGITYSSAIRAUTTA SAIRASTAVIEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020

Lisätiedot

Learning cafen yhteenveto. Oulu

Learning cafen yhteenveto. Oulu Learning cafen yhteenveto Oulu 21.1.2014 Miten ohjaamme asiakkaita ammatilliseen kuntoutukseen? Kun kontakti valmis ohjataan ammatilliseen kuntoutukseen Kuntoutuskentän tuntemus Verkoston tuntemus Info-päivät

Lisätiedot

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS Kuntoutuspsykoterapia: Kohderyhmänä ovat 16-67-vuotiaat, jotka tarvisevat kuntoutusta työ- tai opiskelukyvyn turvaamiseksi tai parantamiseksi. : Kohderyhmänä ovat alle 65-henkilöt,

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AUTISTISTEN LASTEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AUTISTISTEN LASTEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 4/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AUTISTISTEN LASTEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020 1 Tietoja

Lisätiedot

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu Pohjois-Suomessa asuville 16-25 vuotiaille, joille sairaus tai vamma aiheuttaa työkyvyn olennaisen heikentymisen tai työkyvyttömyyden

Lisätiedot

- Kela Ahvenanmaa - Satakunnan vakuutuspiiri - Turun vakuutuspiiri - Varsinais-Suomen vakuutuspiiri.

- Kela Ahvenanmaa - Satakunnan vakuutuspiiri - Turun vakuutuspiiri - Varsinais-Suomen vakuutuspiiri. Kansaneläkelaitos Tarjouspyyntö 3.3.2014 Dnro 43/331/2014 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUSLAIN 9 JA 10 :N MUKAISTEN VAIKEAVAMMAISTEN AVOTERAPIAPAL- VELUIDEN HANKINTA VUOSILLE 2015 2018:

Lisätiedot

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS Kuntoutuspsykoterapia: Kohderyhmänä ovat 16-67-vuotiaat, jotka tarvisevat kuntoutusta työ- tai opiskelukyvyn turvaamiseksi tai parantamiseksi. : Kohderyhmänä ovat alle 65-henkilöt,

Lisätiedot

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset.

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. TARJOUS JA TARJOUSHINTALOMAKE Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. Viitaten julkaistuun ostoliikenteen hoitamista

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYÖPÄÄ SAIRASTAVIEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYÖPÄÄ SAIRASTAVIEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA Hankintapalveluryhmä Tarjouspyyntö 10.3.2016 Dnro 2/331/2016 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT SYÖPÄÄ SAIRASTAVIEN SOPEUTU- MISVALMENNUSKURSSIT VUOSINA 2017 2020 1 Tietoja

Lisätiedot

Avokuntoutuksen toteutus ja kustannukset. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 27.11.2014

Avokuntoutuksen toteutus ja kustannukset. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 27.11.2014 Avokuntoutuksen toteutus ja kustannukset Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 27.11.2014 Kuntoutustilastot, Kelan järjestämä kuntoutus vuonna 2013 2 Kelan avomuotoinen kuntoutus 2014 3 Vajaakuntoisten ammatillinen

Lisätiedot

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Puutteellisia tarjouksia ei käsitellä.

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Puutteellisia tarjouksia ei käsitellä. TARJOUS JA TARJOUSHINTALOMAKE Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Puutteellisia tarjouksia ei käsitellä. Viitaten julkaistuun ostoliikenteen hoitamista koskevaan tarjouspyyntöönne,

Lisätiedot

Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa. Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto

Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa. Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto Kelan kuntoutustoiminta Subjektiivinen oikeus kuntoutukseen edellytysten

Lisätiedot

Mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit

Mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Mielenterveyden häiriöitä sairastavien Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Suunnittelija Anneli Louhenperä

Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Suunnittelija Anneli Louhenperä Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Reumaa ja muita TULE-sairauksia sairastavien lasten ja nuorten yksilöllinen kuntoutusjakso Alueelliset yhteistyökokoukset

Lisätiedot

Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan liittyvät asiat ja yhteydenpito sopimuskauden aikana

Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan liittyvät asiat ja yhteydenpito sopimuskauden aikana Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Sopimuskausi, palveluntuottajat, hankintaan sopimuskauden aikana Elina Kulmanen Suunnittelija Kela,

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettava AURA-KUNTOUTUS vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettava AURA-KUNTOUTUS vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(22) Kelan kuntoutuksena toteutettava AURA-KUNTOUTUS vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan tarjouksessa kaikki

Lisätiedot

LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet)

LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet) LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet) Tarjouslomakkeen täyttöohje Tarjouslomaketta täyttäessä tulee ottaa huomioon seuraavat asiat: Palveluntuottajan

Lisätiedot

LOMITUS JA OSTOPALVELUT

LOMITUS JA OSTOPALVELUT LOMITUS JA OSTOPALVELUT Kilpailutuksesta yleistä ja kysymyksiä sekä vastauksia 21.8.2014 Sysmä LOMITUKSEN OSTOPALVELUT / Miksi kilpailutus? Laki julkisista hankinnoista edellyttää kilpailutusta. Hankintojen

Lisätiedot

Sote-hankintamenettely lastensuojelun sijaishuollon hankintaan

Sote-hankintamenettely lastensuojelun sijaishuollon hankintaan 1 Sisällys 1 Sote-hankintamenettelyn lyhyt kuvaus... 1 2 Hankintamenettelyn perustaminen... 2 2.1.1 Tarjouspyynnön julkaisu... 2 2.1.2 Tarjousten jättäminen ja vastaanotto... 3 2.1.3 Hankintapäätös ja

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 28.1.2014 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus. Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri

Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus. Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri Yleistä Kelan työikäisten kuntoutuksesta Kuntoutukseen hakeutuminen Hoitavan lääkärin laatima B-lausunto tai vastaava, jossa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

Tarjouksen tekeminen vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioissa HANKI palvelulla, Cloudian sähköisellä järjestelmällä Maaliskuu 2018

Tarjouksen tekeminen vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioissa HANKI palvelulla, Cloudian sähköisellä järjestelmällä Maaliskuu 2018 Tarjouksen tekeminen vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioissa HANKI palvelulla, Cloudian sähköisellä järjestelmällä Maaliskuu 2018 Tuulikki Karhu Hankintapalveluryhmä Kela Tarjouspyynnöt julkaistaan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA Kh 17.04.2018 Tarjouspyyntö 1. Hankinnan kohde Työterveyshuoltolain (1383/2001, Tthl 4 ) mukaan työnantajan on kustannuksellaan järjestettävä työterveyshuolto työstä

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus Voimassa 1.1.2017 alkaen SISÄLLYS

Lisätiedot

Varsinais-Suomen vakuutuspiiri

Varsinais-Suomen vakuutuspiiri Kansaneläkelaitos Tarjouspyyntö 24.8.2012 Dnro 62/331/2012 Kuntoutuksen palveluntuottajille KOHDENNETTU TARJOUSPYYNTÖ KELAN KUNTOUTUSLAIN 9 ja 10 :N MUKAISISTA TAR- JOUSKILPAILUN PIIRISSÄ OLEVISTA PUHETERAPIAN,

Lisätiedot

Kajaanin pajan vuosiraportti

Kajaanin pajan vuosiraportti Kajaanin pajan vuosiraportti 2014 Kumppaniksi ry 1 Sisällysluettelo s 1 Yleistä 2 2 Kuntoutujat ja valmentautujat 2 3 Henkilöstö 3 4 Palvelut 3 4.1 Nuorten työstartti 3 4.2 Nuorten starttivalmennus 4 4.3

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 15.10.2013 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset.

Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. TARJOUS JA TARJOUSHINTALOMAKE Tarjous tehdään tällä sekä liitteessä 3 olevalla lomakkeella. Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa pyydetyt liitteet ja selvitykset. Viitaten julkaistuun ostoliikenteen hoitamista

Lisätiedot

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena?

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena? Tarjouspyyntö UUDELY/5434/2015 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TARJOUSPYYNTÖ UUSIMAA KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ 9.5.2016 TARJOUSPYYNTÖ TULKKAUSPALVELUISTA 1. YLEISTÄ Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry hallinnoi ja toteuttaa ESR-rahoitteista KAIKU-hanketta. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry pyytää

Lisätiedot

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? Anne Lemmetty

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? Anne Lemmetty Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? 15.10.2013 Anne Lemmetty Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille?

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista tulleet kysymykset: Tarjouspyyntöön määräaikaan mennessä tulleet kysymykset on käsitelty numerojärjestyksessä siten, että

Lisätiedot

Päätös Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja päätti käydyn tarjouskilpailun perusteella. 5. Psykologipalvelu Psyyke Oy

Päätös Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja päätti käydyn tarjouskilpailun perusteella. 5. Psykologipalvelu Psyyke Oy Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 6 Neuropsykiatrisen kuntoutuksen hankinta HEL 2015-013563 T 02 08 02 00 Päätös päätti käydyn tarjouskilpailun perusteella seuraavaa: Hylätä Tmi Heidi Falleniuksen tekemän

Lisätiedot

Kelan TK 2 hankkeen koulutuspäivä 15.5.2012 Avire Oy. Työterveyshuollon erikoislääkäri Hanna Joensuu

Kelan TK 2 hankkeen koulutuspäivä 15.5.2012 Avire Oy. Työterveyshuollon erikoislääkäri Hanna Joensuu Kelan TK 2 hankkeen koulutuspäivä 15.5.2012 Avire Oy Työterveyshuollon erikoislääkäri Hanna Joensuu Avire yhtiöt 2012 - Oikeus hyvinvointiin Avire yhtiöt 8.2.2012 alkaen Siuntion Hyvinvointikeskuksen työhyvinvointi-

Lisätiedot

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 Asia K/7/02.08.00.06/2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Imatran kaupunki / Kaupunkirakenne ja kunnallistekniikka.

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN TYÖHÖNVALMENNUKSEN PALVELULINJA Voimassa 1.1.2011 alkaen SISÄLLYS Mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

TYÖHÖNVALMENNUS PALKKATUKIJAKSOLLA.

TYÖHÖNVALMENNUS PALKKATUKIJAKSOLLA. TYÖHÖNVALMENNUS PALKKATUKIJAKSOLLA www.valmennuskeskuspublic.fi 2018 TYÖHÖNVALMENNUS VÄLITYÖMARKKINOILLA KENELLE? Välityömarkkinoilla palkkatukijaksolla yhdistyksissä olevat työntekijät. Työntekijällä

Lisätiedot

Kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tuottamista koskeva hankinta puitesopimusten tekemiseksi

Kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tuottamista koskeva hankinta puitesopimusten tekemiseksi Kansaneläkelaitos Terveysosasto Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kela 48/331/2013 Kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tuottamista koskeva hankinta

Lisätiedot

Avomuotoiset ammatilliset kuntoutuskurssit. Kelan ammatillista kuntoutusta 2014-2017

Avomuotoiset ammatilliset kuntoutuskurssit. Kelan ammatillista kuntoutusta 2014-2017 Avomuotoiset ammatilliset kuntoutuskurssit Kelan ammatillista kuntoutusta 2014-2017 Leila Tauriainen, koulutuspäällikkö 26.8.2015 1 Esitteet löytyvät kotisivuiltamme http://www.kiipula.fi/fi/koulutustarjonta/

Lisätiedot

Kokemuksia Kelan kuntoutuspalvelujen hankinnoista

Kokemuksia Kelan kuntoutuspalvelujen hankinnoista Kokemuksia Kelan kuntoutuspalvelujen hankinnoista Kilpaillut markkinat julkisessa terveydenhuollossa - toimiiko? seminaari 30.11.2017 etuuspäällikkö Tuula Ahlgren 1 Tietoa Kelan kuntoutuksesta 2 1 Kelaan

Lisätiedot

Mikä muuttuu palvelukuvauksissa?

Mikä muuttuu palvelukuvauksissa? Mikä muuttuu palvelukuvauksissa? Terapiajärjestöjen ja -liittojen tapaaminen 20.11.2018 Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Terapiat 1.1.2019 alkaen Yksilöterapiat Fysioterapia

Lisätiedot