Tietoa Oulusta. Video: Oulu - Kaupunkielämää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietoa Oulusta. Video: Oulu - Kaupunkielämää"

Transkriptio

1 Tietoa Oulusta Video: Oulu - Kaupunkielämää

2 Kuvakoko 910 x 405 pikseliä Pohjoisuus on mahdollisuus

3 Väestö Asukkaita Miehiä 49.7 % Naisia 50.3 % Oulu on yksi nopeimmin kasvavista kaupunkikeskuksista Suomessa Nuorekas ikärakenne: jatkuva opiskelijoiden ja työnhakijoiden virta ja suuri syntyvyys oululaisten keski-ikä oli 36,7 vuotta.

4 Kaupungin historia Oulun kaupungin perusti kuningas Kaarle IX vuonna 1605 mantereelle Linnansaarta ja linnaa vastapäätä. Oulu sijaitsee Pohjanlahden rannalla, Oulujoen suistossa. Oulujoen suu on ikivanha kauppapaikka. Oulu-nimi tulee saamenkielisestä sanasta Owla, joka tarkoittaa tulvavettä. Oulu 1950-luvulla. (Uuno Laukan kuva-arkisto, Pohjois-Pohjanmaan museo alkaen Haukipudas, Kiiminki, Oulu, Oulunsalo ja Yli-Ii muodostavat yhdessä uuden Oulun.

5 Visio ja arvot Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Rohkeus Reiluus Vastuullisuus

6 Oulu, Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Oulun seudulla asukasta Skandinavian pohjoisten alueiden suurin keskus Sivistys- ja kulttuurikeskus Kaupan ja talouden keskus Logistinen keskus Elämyskeskus

7 Asukkaiden keski-ikä on 36,7 vuotta Oulu on yksi nuorimmista kaupungeista Euroopassa Uutta luova ilmapiiri Koulutustaso on korkea Oulun yliopisto ja ammattikorkeakoulu: noin opiskelijaa Hyvä pohja tulevaisuuden rakentamiseen!

8 Pinta-ala Oulu Maata Vettä 3 866,2 km ,3 km2 849,9 km2 Kaikki päätiet kohtaavat Oulussa. Oulusta on matka Helsinkiin noin 600 kilometriä ja saman verran Suomen pohjoisimpaan pisteeseen Nuorgamiin. Oulun lentoasema on matkustajamäärältään Suomen toiseksi vilkkain. Helsinkiin lentää tunnissa.

9 Kunnallisvaalit 2012 Puolue Äänet % Valtuutetut Keskusta ,0 19 Kokoomus Vasemmisto ,4 10 SDP ,6 9 Perussuomalaiset ,6 8 Vihreät ,0 7 Kristilliset ,9 1 Muut Yhteensä Lisäksi 429 (0,5%) hylättyä ääntä. Äänestysprosentti 53,7.

10 Kaupunginvaltuusto Puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie (kok.) Kaupungin ylin päättävä toimielin 67 valtuutettua Kunnallisvaalit joka 4. vuosi Kaupunginhallitus Puheenjohtaja Riikka Moilanen (kesk.) 17 valtuuston valitsemaa jäsentä Jäsenet puolueittain/ryhmittäin: Kesk. 5, Kok. 3, Vas. 3, SDP 2, Vihr. 2, PS 2 Vastaa kaupungin hallinnosta ja taloudesta Valmistelee kaupunginvaltuuston päätettäväksi tulevat asiat Huolehtii valtuuston päätösten toimeenpanosta ja laillisuudesta Kaupunginjohto Strateginen johto: kaupunginjohtaja Matti Pennanen Hyvinvointipalvelut: apulaiskaupunginjohtaja Sinikka Salo (kj:n varahenkilö) Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: apulaiskaupunginjohtaja Matti Matinheikki Sivistys- ja kulttuuripalvelut: apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen Jaostot: henkilöstö- ja kehittämisjaosto

11 Keskusvaali-tmk. Kaupunginvaltuusto Tarkastusltk. Ulk. tarkastus Tarkastustmk. Kaupunginhallitus Sis. tarkastus Kaupunginjohtaja Akj Akj Akj Akj, hyvinvointi Akj, sivistys- ja kulttuuri Akj, yhdysk. ja ymp KONSERNIPALVELUT ELINKEINOPALVELUT - BusinessOulu HYVINVOINTIPALVELUT SIVISTYS- JA KULTTUURIPALVELUT YHDYSKUNTA- JA YMPÄRISTÖPALVELUT Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos Liikelaitos Oulun tilakeskus Oulun Vesi liikelaitos Oulun Jätehuolto liikelaitos Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos Liikelaitos Oulun Serviisi Oulun Tietotekniikka liikelaitos Johtokunta Hyvinvointiltk. Johtokunta Siv.- ja kultt. ltk. Yhdysk.ltk ja rakennusltk. Johtokunta Johtokunta Johtokunta Johtokunta Johtokunta Johtokunta Johtokunta Talousjoht. Oulun Energia liikelaitos Oulun Konttori liikelaitos Hallintojoht. Oulun Työterveys liikelaitos Oulun kaupungin organisaatio Johtokunta Johtokunta Johtokunta

12 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto on ylin kunnallinen päättävä elin. Neljän vuoden välein pidettävissä kunnallisvaaleissa valitaan Oululle 67 kaupunginvaltuutettua. Kaupunginvaltuusto päättää kaupungin taloudesta ja asettaa laadullisia ja toiminnallisia tavoitteita kaupungin toiminnalle. Kaupunginvaltuusto päättää kaupungin hallintoon liittyvistä asioista. Lisäksi se valitsee kaupunginhallituksen ja johtokuntien jäsenet sekä ylimmät viranhaltijat. Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat avoimia yleisölle. Kokoukset videoidaan ja niitä voi seurata suorana lähetyksenä internetin kautta.

13 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päättää kaupungin hallinnosta ja taloudesta, valmistelee asioita kaupunginvaltuuston päätettäväksi ja valvoo kaupunginvaltuuston päätösten lainvoimaisuutta ja toimeenpanoa. Kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtajat valmistelevat ja esittelevät asiat kaupunginahallituksen päätettäväksi. Kaupunginahallituksessa on 17 jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajilla on osallistumis- ja puheoikeus kaupunginhallituksen kokouksissa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on joko päätoiminen tai osa-aikainen. Kaupunginhallituksen kokoukset ovat suljettuja, mutta päätökset julkisia.

14 Lautakunnat ja johtokunnat Lautakunnat ja johtokunnat koostuvat luottamushenkilöistä. He päättävät Oulun kaupungin palveluista. Suurimmat lautakunnat ovat hyvinvointilautakunta, sivistys- ja kulttuurilautakunta ja yhdyskunta- ja ympäristölautakunta. Lautakuntien puheenjohtajat voivat olla osa-aikaisia. Lautakunnat ja johtokunnat raportoivat kaupunginhallitukselle. Kokoukset eivät ole avoimia, mutta päätökset ovat julkisia. Kaikki esityslistat ovat nähtävillä internetissä ennen kokouksia.

15 Talouden tunnusluvut 2013 TP Veroprosentti 19, Yhden veroprosentin tuotto, milj. 32,6 23,8 22,9 Verotulot, milj. 692,7 500,4 503,1 Kiinteistöveron tuotto, milj. 24,2 24,2 23,2 Valtionosuudet, milj. 225, Investoinnit, milj. 193, Investointien tulorahoitus, % ** Pitkäaikaisten lainojen muutos, milj ,7 15,8 Lainakanta, /asukas Vuosikate, milj. 80,4 39,1 81,4 Vuosikate, /asukas *Vuoden 2012 luvut sisältävät Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon ja Yli-Iin palveluiden organisoinnin Oulun kaupungin toiminnaksi. **Investointien tulorahoitusprosentti = 100 * vuosikate/ (investointimenot rahoitusosuudet)

16 Oulun kaupungin liikelaitokset Oulun Satama Oulun Energia Oulun Vesi Oulun tilakeskus Oulun tekninen liikelaitos Oulun Jätehuolto Oulun Työterveys Oulun Tietotekniikka Oulun Konttori Oulun Serviisi Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos Nallikari BusinessOulu Oulun seudun ympäristötoimi

17 ilmakitarakuvaa Kansainvälisyyttä ja kulttuuria Isoja ja pieniä konsertteja, monipuolinen tanssikaupunki, lasten ja nuorten teatteria, elokuvateollisuutta, pelitapahtumia ja pelialan yrityksiä, taidetta...

18 Yhteydet maailmalle

19 International Oulu Oulu Oulun partnerikaupungit Luulaja, Ruotsi Tromssa, Norja Astana, Kazakstan Sendai, Japani Murmansk, Venäjä Oulun ystävyyskaupungit Boden, Ruotsi Alta, Norja Odessa, Ukraina Leverkusen, Saksa Halle, Saksa Siófok, Unkari Bursa, Turkki Arkangeli, Venäjä Hangzhou, Kiina Krostadt, Venäjä Szigetszentmiklós, Unkari Matera, Italia Astana, Kazakstan

20 Elinkeinorakenne Oululaiset työllistyvät seuraaville aloille (tilanne joulukuun 2011 mukaan) Palvelut Teollisuus Kauppa ja liikenne Majoitus- ja ravitsemusala Rakennusala Maanviljelys, metsäteollisuus ja kaivostoiminta 932 Tuntematon Yhteensä Vuoden 2013 keskimääräinen työttömyysprosentti oli 15

21 Vahva perusteollisuus PAPERI KEMIA RUOSTUMATON TERÄS METSÄ TERÄS

22 Yli 600 High Tech alan yritystä Oulussa yli teknologia-alan työpaikkaa Yli 200 kansainvälistä yritystä

23 Bio-, terveys- ja hyvinvointiala Lääkekehitys Teknologia ja Analytiikka Biotalous Palvelut

24 Oulun yliopisto Oulussa on Suomen toiseksi suurin yliopisto, opiskelijaa Kuusi tiedekuntaa: humanistinen kasvatustieteellinen luonnontieteellinen lääketieteellinen taloustieteiden ja teknillinen tiedekunta Yliopistokaupunki: 33% Oulun seudun asukkaista omaa yliopistotutkinnon

25 Oulun innovaatioallianssi Oulun yliopisto Yritykset Oulun seudun ammattikorkeakoulu Technopolis VTT Oulun kaupunki ja BusinessOulu Yhteinen tavoite: pohjoinen on mahdollisuus. Luottamus alueen kehittämiseen.

26 Matkailu Nallikari kesällä

27 Matkailu Ostoksia ja kaupunkielämää

28 Matkailua, näkemistä ja tekemistä Kaupungintalo (Kirkkokatu 2a), valmistui vuonna 1887 Seurahuoneen käyttöön. Talo oli aikanaan Pohjois-Suomen sivistys- ja kulttuurielämän keskus hienoine juhlasaleineen ja ravintoloineen. Kulttuurikeskus Valve (Torikatu 8/Ojakatu 4) Vuonna 1894 valmistunut talo tunnetaan myös vanhana Nukuna, kaupungintalona ja poliisilaitoksena. Oulun kauppatori on kesäisin ihmisten viihtyisä kokoontumispaikka. Vanhat suola-aitat ovat ravintola- ja myymäläkäytössä. Torin kupeessa sijaitsee vuonna 1901 valmistunut kauppahalli ja sen edustalla vahtii Toripolliisi, Kaarlo Mikkosen pronssipatsas vuodelta Linnanrauniot ja tähtitorni Vuonna 1590 rakennettu Oulun linna tuhoutui salaman iskusta vuonna Linnanraunioissa on linnan historiaa esittelevä näyttely, ja kellarin päälle vuonna 1875 tähtitieteen opetusta varten rakennettu tähtitorni toimii nykyään Kesäkahvilana.

29 Hupisaaret on kesäisin suosittu vehreä piknik- ja ajanviettopaikka kauniine maisemineen ja kesäteattereineen. Piparkakkutalo, iso leikkipuisto, Suomen pisin kalatie ja maitolaituri kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Hupisaariin kuuluvassa Ainolan puistossa sijaitsee myös Pohjois-Pohjanmaan museo. Turkansaari oli tärkeä kauppa- ja kalastuspaikka jo 1400-luvulla. Nykyisin kesäisin avoinna olevalla museoalueella voi perehtyä vanhoihin elinkeinoihin: maatalouteen, karjanhoitoon, kalastukseen, metsätyöhön, uittoon ja tervanpolttoon. Potnapekka on keskustan kävelykatuja, pyöräteitä ja kevyen liikenteen väyliä kesäisin liikennöivä junabussi. Musiikkikeskus on vuonna 1983 rakennettu vireä kulttuurin ja koulutuksen keskus. Madetojan salissa on 816 paikkaa, Tulindbergin salissa 220 paikkaa. Technopolis on Pohjoismaiden ensimmäinen, vuonna 1982 perustettu teknologiakylä.

30 Rotuaari on Oulun kävelykatu. Maailman pohjoisimmat pyramidit Romeo ja Julia, ovat Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Franzénin puistoa ympäröivät tuomiokirkko, Franzénin talo, Kolmiotalo, Oulun Lyseo ja aluehallintovirasto. Oulun tuomiokirkko, Daniel Hagmanin suunnittelema tuomiokirkko valmistui Kirkon puurakenteet tuhoutuivat Oulun palossa vuonna Kirkko rakennettiin pian uudelleen Carl Ludvig Engelin piirustusten mukaan. Uudistettu kirkko valmistui 1832, ja se edustaa uusklassista tyyliä. Pikisaari sijaitsee vain kävelysillan etäisyydellä kauppatorista. Saari oli ennen vilkas teollisuusmiljöö ja sillä sijaitsi muun muassa villatehdas, emalitehdas, valimo ja saha. Nykyään Pikisaaressa asuu ja työskentelee useiden kymmenien eri alan taiteilijoiden ja käsityöläisten taiteilijayhteisö.

31 Kiitokset! Alue: Oulu, Suomi Koordinaatit: N, E Tutustu Ouluun netissä: Instagram: cityofoulu

Tietoa Oulusta. Video: Oulu - Kaupunkielämää

Tietoa Oulusta. Video: Oulu - Kaupunkielämää Tietoa Oulusta Video: Oulu - Kaupunkielämää Kuvakoko 910 x 405 pikseliä Pohjoisuus on mahdollisuus Väestö Asukkaita 31.12.2015 198 525 Miehiä 49,8 % 98 909 Naisia 50,2 % 99 616 Oulu on yksi nopeimmin kasvavista

Lisätiedot

Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki

Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki Matti Pennanen, kaupunginjohtaja Oulu, Finland Esittelyvideo >> KOILLISVÄYLÄ (NORTHERN SEA ROUTE) MURMANSK RUOTSI SUOMI OULU ARKANGELI NORJA OSLO HELSINKI TUKHOLMA PIETARI

Lisätiedot

Kuvakoko 910 x 405 pikseliä. Pohjoisuus on mahdollisuus

Kuvakoko 910 x 405 pikseliä. Pohjoisuus on mahdollisuus Tietoa Oulusta Kuvakoko 910 x 405 pikseliä Pohjoisuus on mahdollisuus Väestö Asukkaita 31.12.2015 198 525 Miehiä 49,8 % 98 909 Naisia 50,2 % 99 616 Oulu on yksi nopeimmin kasvavista kaupunkikeskuksista

Lisätiedot

Teollisuussummit 2015 14.10.2015

Teollisuussummit 2015 14.10.2015 Teollisuussummit 2015 14.10.2015 Matti Pennanen, kaupunginjohtaja Video: Oulu - Kaupunkielämää Oulu 2020: Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Rohkeus Reiluus Vastuullisuus Oulu nuorten

Lisätiedot

Talous ja omistajaohjaus

Talous ja omistajaohjaus Talous ja omistajaohjaus Kaupunginvaltuuston perehdytyskoulutus 30.5.2017 Jukka Weisell Talouden kolme tasoa Oulun kaupunki: Liikelaitokset Rahastot Oulu-konserni: Tytäryhteisöt om. >50 % Osakkuusyhtiöt

Lisätiedot

Ihmisten ja yrittäjyyden kaupunki jo vuodesta 1605 VIIDEN KUNNAN LIITOS 2013

Ihmisten ja yrittäjyyden kaupunki jo vuodesta 1605 VIIDEN KUNNAN LIITOS 2013 Tämä on OULU Ihmisten ja yrittäjyyden kaupunki jo vuodesta 1605 VIIDEN KUNNAN LIITOS 2013 Kaupungin historia Oulun kaupungin perusti kuningas Kaarle IX vuonna 1605 mantereelle Linnansaarta ja linnaa vastapäätä.

Lisätiedot

Pirkkalan kunta perustettiin vuonna 1922 Suomen 64. suurin kunta asukasluvun mukaan (28.2.2015)

Pirkkalan kunta perustettiin vuonna 1922 Suomen 64. suurin kunta asukasluvun mukaan (28.2.2015) Pirkkalan kunta perustettiin vuonna 1922 Suomen 64. suurin kunta asukasluvun mukaan (28.2.2015) Asukkaita 18 717 (31.03.2015) Asukastiheys 227 asukasta / maa-km 2 Kokonaispinta-ala 103,8 km² Pinta-alasta

Lisätiedot

Oulun kaupungin kansainväliset verkostot

Oulun kaupungin kansainväliset verkostot Oulun kaupungin kansainväliset verkostot Anneli Korhonen 20.12.2012 Yleistä kansainvälisyydestä Toimintaa, joka tukee Oulun kaupungin strategiaa ja tavoitteita Oulun kaupungin kv-toiminnan painopistealueet:

Lisätiedot

Tilastotietoa Oulusta VÄESTÖ JULKAISTU 2019

Tilastotietoa Oulusta VÄESTÖ JULKAISTU 2019 Tilastotietoa Oulusta VÄESTÖ 1 JULKAISTU 2019 Julkaisija: Oulun kaupunki konsernihallinto 2 VÄESTÖ 2019 Sisällys Alue... 4 Väestö... 6 Asuminen... 10 Työllisyys... 12 Hyvinvointi ja terveys... 14 Kulttuuri

Lisätiedot

Ylöjärvi TILASTOJA 2015. www.ylojarvi.fi

Ylöjärvi TILASTOJA 2015. www.ylojarvi.fi Ylöjärvi TILASTOJA 2015 www.ylojarvi.fi 2 YLÖJÄRVI LYHYESTI Ylöjärven kunta perustettiin vuonna 1869. Ylöjärvestä tuli kaupunki vuonna 2004. Viljakkalan kunta liittyi Ylöjärveen vuoden 2007 alusta, Kurun

Lisätiedot

Laskuilla tulee olla viitteenä tilaajan antamat tiedot ja laskun vastaanottajan/tilaajan nimi.

Laskuilla tulee olla viitteenä tilaajan antamat tiedot ja laskun vastaanottajan/tilaajan nimi. VERKKOLASKUTUSTIEDOT 23.10.2013 Sivu 1 / 7 Sisältö 1. Yleistä... 1 2. Oulun kaupunki... 2 3. Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk... 3 4. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä... 4 5....

Lisätiedot

Rakennemuutokset ja kestävä kuntatalous mahdoton yhtälö? Uuden kuntalain julkaisutilaisuus 26.11.2014, Oulu

Rakennemuutokset ja kestävä kuntatalous mahdoton yhtälö? Uuden kuntalain julkaisutilaisuus 26.11.2014, Oulu Rakennemuutokset ja kestävä kuntatalous mahdoton yhtälö? Uuden kuntalain julkaisutilaisuus 26.11.2014, Oulu Kaupunginjohtaja Matti Pennanen Oulun kaupunki NORTHERN SEA ROUTE MURMANSK FINLAND OULU ARKHANGELSK

Lisätiedot

Oulun Palvelumalli Sinikka Salo, apulaiskaupunginjohtaja Oulun kaupunki

Oulun Palvelumalli Sinikka Salo, apulaiskaupunginjohtaja Oulun kaupunki Oulun Palvelumalli 2020 Sinikka Salo, apulaiskaupunginjohtaja Oulun kaupunki Kaupunkisuunnitteluseminaari18.10.2013 Kaupunkistrategia - Oulu2020 Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Kilpailukykyisen

Lisätiedot

Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki

Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki 26.2.2016 Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Asukasluku 1.2.2016 198 589 Lasten ja nuorten osuus väestöstä on suurempi kuin maassa keskimäärin. Oululaisten keski-ikä on 37,4 vuotta.

Lisätiedot

Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus. Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8.

Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus. Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8. Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8.2017 Esityksen sisältö Yhteiskuntasuhteiden hoito Kansainvälinen

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja Matti Pennanen

Kaupunginjohtaja Matti Pennanen Kaupunginjohtaja Matti Pennanen 12.11.2012 Strateginen johtaminen valtuuston poliittisena tehtävänä Kaupunginvaltuuston perehdyttämisen tavoitteet Perehdytyksessä annetaan perustiedot mm. Oulun kaupungin

Lisätiedot

Pirkkalan kunta. Syyskuu 2016

Pirkkalan kunta. Syyskuu 2016 Pirkkalan kunta Syyskuu 2016 Pirkkalankylässä, viitisen kilometriä Pirkkalan kuntakeskuksesta länteen, sijaitsee useita kiinteitä muinaisjäännöksiä, joista tunnetuin on Tursiannotkon muinaisjäännösalue.

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE

OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE 6.11.2014 (y-tunnus 0187690-1, VAT-tunnus FI01876901) ottaa vastaan vain verkkolaskuja (KH:n päätös 24.5.2010 35). Mikäli Teillä ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen Oulun kaupungissa Kaupunginvaltuutettujen perehdyttämiskoulutus

Sisäisen valvonnan järjestäminen Oulun kaupungissa Kaupunginvaltuutettujen perehdyttämiskoulutus Sisäisen valvonnan järjestäminen Oulun kaupungissa Kaupunginvaltuutettujen perehdyttämiskoulutus 13.12.2012 Rauni Väänänen-Sainio, tarkastuspäällikkö sisäinen tarkastus TARKASTUS- TARKASTUS- TOIMIKUNTA

Lisätiedot

KUNTALAISILLE TÄRKEIMMÄT MAISEMAT JA PAIKAT

KUNTALAISILLE TÄRKEIMMÄT MAISEMAT JA PAIKAT KUNTALAISILLE TÄRKEIMMÄT MAISEMAT JA PAIKAT YLI-II HAUKIPUDAS KIIMINKI YLIKIIMINKI OULU OULUNSALO KUNTALAISILLE TÄRKEIMMÄT MAISEMAT JA PAIKAT, HAUKIPUDAS HALOSENNIEMI MARTINNIEMI HAUKIPUDAS KELLO VIRPINIEMI

Lisätiedot

Kuntajohtajapäivät 2014 Pori 28.8.2014 Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen

Kuntajohtajapäivät 2014 Pori 28.8.2014 Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen Kuntajohtajapäivät 2014 Pori 28.8.2014 Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen Lähtökohdat YHTEISÖVERON TUOTTO OULUSSA VUONNA 2001 115 M VUONNA 2013 30 M Lähtökohdat - viiden kunnan kuntaliitos

Lisätiedot

Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki. Arvoina rohkeus, reiluus ja vastuullisuus

Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki. Arvoina rohkeus, reiluus ja vastuullisuus Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Arvoina rohkeus, reiluus ja vastuullisuus Asukasluku 198 589 (1.2.2016) Lasten ja nuorten osuus väestöstä on suurempi kuin maassa keskimäärin. Oululaisten

Lisätiedot

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK 1 Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK Oulu ennen ja nyt Tätä materiaalia voi käyttää apuna esimerkiksi historian tai kuvataiteiden opinnoissa. Tehtävät sopivat niin yläasteelle kuin

Lisätiedot

Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos

Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle 29.11.2012 Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos Kaupungin sisäinen liikelaitos joka toimii uuden Oulun

Lisätiedot

TA 2013 Valtuusto

TA 2013 Valtuusto TA 2013 Valtuusto 12.11.2012 26.11.2012 www.kangasala.fi 1 26.11.2012 www.kangasala.fi 2 TALOUSARVIO 2013 Muutos % ml. vesilaitos TA 2013 TA 2012/ milj. TA 2013 Kokonaismenot 220,3 5,7 ulkoiset Toimintakulut

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Kaupunginhallitus 26.3.2018 Kaupunginvaltuusto 11.6.2018 Keskeiset tapahtumat vuonna 2017 Uusi luottamushenkilöorganisaatio ja palvelualueorganisaatiomalli

Lisätiedot

Maapinta-ala 340 km². Merialueita 356 km² Kunnan pinta-ala 699 km² Asukastiheys 56 asukasta/maa-km² Taajama-aste 82 %

Maapinta-ala 340 km². Merialueita 356 km² Kunnan pinta-ala 699 km² Asukastiheys 56 asukasta/maa-km² Taajama-aste 82 % Maapinta-ala 340 km² Järviä 3 km² Merialueita 356 km² Kunnan pinta-ala 699 km² Asukastiheys 56 asukasta/maa-km² Taajama-aste 82 % Sipoo on kasvava, itäuusmaalainen kunta, joka sijaitsee Helsingistä itään.

Lisätiedot

Tämä on OULU

Tämä on OULU Tämä on OULU 24.6.2019 Ihmisten ja yrittäjyyden kaupunki jo vuodesta 1605 VIIDEN KUNNAN LIITOS 2013 Kaupungin historia Oulun kaupungin perusti kuningas Kaarle IX vuonna 1605 mantereelle Linnansaarta ja

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2013

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2013 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2013 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 2012 TA 2013 TA 2013 Erotus TA 2013 Enn. enn. 4/13 ed. enn. muutos Tulot 1 356 1 387 1 378-9 1 375 3 Menot

Lisätiedot

Strateginen johtaminen valtuuston poliittisena tehtävänä. Kaupunginjohtaja Päivi Laajala

Strateginen johtaminen valtuuston poliittisena tehtävänä. Kaupunginjohtaja Päivi Laajala Strateginen johtaminen valtuuston poliittisena tehtävänä Kaupunginjohtaja Päivi Laajala 30.5.2017 Valtuuston tehtävät, Kuntalaki 14 Kunnassa on valtuusto, joka vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta sekä

Lisätiedot

Kainuu tilastoina 2013. Kuva: Samu Puuronen

Kainuu tilastoina 2013. Kuva: Samu Puuronen Kainuu tilastoina 2013 Kuva: Samu Puuronen KAINUUN OSUUS KOKO MAASTA Kainuun maakuntaprofiili Metsämaata Pinta-ala Teitä Alkutuotanto Kesämökit Työttömät Yli 64-vuotiaat Tilojen lukumäärä Väkiluku Tutkinnon

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

HAILUODON KUNTA OULUN KAUPUNKI MERIALUEEN OSAYLEISKAAVA. Kaavaehdotuksen palaute

HAILUODON KUNTA OULUN KAUPUNKI MERIALUEEN OSAYLEISKAAVA. Kaavaehdotuksen palaute Kaavaehdotuksen palaute 19.11.2014 19.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATU PALAUTE TAULUKKOMUODOSSA... 1 1 OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA... 2 2 MUSEOVIRASTO... 5 3 HAILUODON LUONNONSUOJELUYHDISTYS

Lisätiedot

Joukkoliikenteen tarjonta muuttui vuonna 2014 useilla seuduilla

Joukkoliikenteen tarjonta muuttui vuonna 2014 useilla seuduilla Joukkoliikenteen tarjonta muuttui vuonna 2014 useilla seuduilla Muutosten vaikutukset matkustajamääriin, palvelutasoon ja kustannuksiin. Kannattiko muutos? Joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen, Oulun

Lisätiedot

Kaupungin talous ja näköalat

Kaupungin talous ja näköalat Kaupungin talous ja näköalat Kaupunginvaltuuston koulutus 8.6.2017 Jukka Weisell Oulu - monialakonserni Oulu-konserni: + Tytäryhteisöt om. >50 % + Osakkuusyhtiöt om. 20-50 % Oulun kaupunki: Peruskunta:

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Valtuustosopimus vuosille TOIMINNALLISET TAVOITTEET

Oulun kaupunki. Valtuustosopimus vuosille TOIMINNALLISET TAVOITTEET Oulun kaupunki Valtuustosopimus vuosille 2013-2016 Valtuustosopimus luo toiminnallisen ja taloudellisen kehyksen kaupunginvaltuuston työskentelylle valtuustokaudella. Allekirjoittaneet valtuustoryhmät

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2012 2 Kouvolan talouden yleiset tekijät 3 Väestökehitys Kouvolassa 2001-2020 31.12. As.lkm Muutos, lkm % 2001 91 226-324 -0,35 2002 90 861-365 -0,40 2003 90 497-364 -0,40 2004 90 227-270 -0,30

Lisätiedot

TP INFO. Mauri Gardin

TP INFO. Mauri Gardin TP INFO Mauri Gardin 28.3.2011 Tunnusluvut TP 2010 TP 2008 TP 2009 TP 2010 Asukasluku 59 355 59 848 60 090 Tuloveroprosentti 19,5 19,5 20,0 Verotulot, 1000 184 280 186 853 199 275 * verotulot, /asukas

Lisätiedot

Oulun kaupunki konsernipalvelut Talouspäällikkö Armi Tauriainen

Oulun kaupunki konsernipalvelut Talouspäällikkö Armi Tauriainen Oulun kaupunki konsernipalvelut Talouspäällikkö Armi Tauriainen Talousarvio- ja suunnitelma Talousarvion laatimisesta ja hyväksymisestä kuntalaissa säädetään vain, että talousarvion hyväksyy valtuusto

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/212 1 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 3/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 356 38 1 35 6 Menot

Lisätiedot

Kaupunginvaltuutettujen koulutus ja perehdyttäminen v. 2017

Kaupunginvaltuutettujen koulutus ja perehdyttäminen v. 2017 1 Kaupunginvaltuutettujen koulutus ja perehdyttäminen v. 2017 Kohderyhmä: Oulun kaupungin valtuutetut sekä varavaltuutetut Paikka: Oulun kaupungintalo, valtuustosali os. Kirkkokatu 2a Oulu TAI Kirkkotorin

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI Tilinpäätös 2010

SASTAMALAN KAUPUNKI Tilinpäätös 2010 SASTAMALAN KAUPUNKI Tilinpäätös 2010 Lehdistöinfo 1.4.2011 Elina Alajoki VUOSI 2010 Uuden organisaation ja toimintamallin vakiintuminen Käytäntöjen yhtenäistäminen Toimintaprosessien määrittely Palveluverkkomuutosten

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2013

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/2013 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 3/213 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 212 TA 213 TA 213 Erotus TA 213 Enn. enn. 3/13 ed. enn. muutos Tulot 1 356 1 387 1 375-11 1 369 7 Menot -4

Lisätiedot

Suomen Satamaliiton liittokokous Oulussa 13.-14.6.2013 Matti Pennanen, kaupunginjohtaja

Suomen Satamaliiton liittokokous Oulussa 13.-14.6.2013 Matti Pennanen, kaupunginjohtaja Suomen Satamaliiton liittokokous Oulussa 13.-14.6.2013 Matti Pennanen, kaupunginjohtaja Esiteltäviä asioita: Uuden Oulun kuntaliitos - yhdistymissopimus ja hallitus Oulu on Aiesopimusmenettely (Oulu,Tampere,Turku)

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/212 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 2/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 35 32 1 347 3 Menot -4

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/212 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 4/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 355 37 1 356-1 Menot -4

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH Tilinpäätös 2009 Yleinen kehitys Kouvolan kaupungin ja koko Kymenlaaksossa näkyi maailmantalouden taantuma ja kasvun epävarmuus. Kouvolaisia oli vuoden 2009 lopussa tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan

Lisätiedot

Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut

Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Toiminnalliset tavoitteet Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Tontinluovutusmäärät investoinnit Joukkoliikennepalvelutaso rahoitus Ympäristötavoitteet Prosessien käytännön yhteistyö hyvinvointi 1 Tulot 43

Lisätiedot

Talousarvio, seuranta ja tilinpäätös talouspäällikkö Armi Tauriainen

Talousarvio, seuranta ja tilinpäätös talouspäällikkö Armi Tauriainen Talousarvio, seuranta ja tilinpäätös 29.11.2012 talouspäällikkö Armi Tauriainen Kaupunginvaltuusto Valtuusto päättää talouden ja rahoituksen perusteista: veroprosentista, maksujen yleisistä perusteista,

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Seminaari 9.8.2012

TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Seminaari 9.8.2012 TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Seminaari 9.8.2012 HAUKIPUDAS, KIIMINKI, OULU, OULUNSALO, YLI-II JWe 9.8.2012 Ei hyviä uutisia Euro-alueelta Tuotannon kehitys 1990 = 100 Vienti ei vedä

Lisätiedot

Ikäystävällinen asuinympäristö: Kokemuksia Oulusta

Ikäystävällinen asuinympäristö: Kokemuksia Oulusta Ikäystävällinen asuinympäristö: Kokemuksia Oulusta Mikko Autio asumisen asiantuntija Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Oulun kaupunki 27.9.2018 1. Ikääntyneiden asumisen nykytila ja tulevaisuus Oulussa

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

TIETOJA KEMISTÄ 2014. Osoite Kaupungintalo Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 016-259 111 Fax. 016-259 220 www.kemi.fi

TIETOJA KEMISTÄ 2014. Osoite Kaupungintalo Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 016-259 111 Fax. 016-259 220 www.kemi.fi TIETOJA KEMISTÄ 2014 Osoite Kaupungintalo Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 016-259 111 Fax. 016-259 220 www.kemi.fi Matkailu-info Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 040-6803 120 HAKEMISTO LIIKENTEELLINEN SIJAINTI

Lisätiedot

Tilinpäätöksen 2014 ennakkotietoja

Tilinpäätöksen 2014 ennakkotietoja Tilinpäätöksen 2014 ennakkotietoja TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi aiempia vuosia enemmän, runsaalla 600 henkilöllä (e 75 088) Asuntoja valmistui ennätystahtiin 800 (549) Tontit kävivät edelleen kaupaksi,

Lisätiedot

KEHITTYVÄ JA KASVAVA MIKKELI

KEHITTYVÄ JA KASVAVA MIKKELI KEHITTYVÄ JA KASVAVA MIKKELI Meidän Mikkeli Vetovoimainen vapaa-ajanviettokeskus Meidän Mikkeli on Itä-Suomen kasvukeskus, jossa uudistuva kaupunkikeskusta, vireä maaseutu elinvoimaisine taajamineen, Saimaa

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

Matti Pennanen, kaupunginjohtaja 15.12.2015

Matti Pennanen, kaupunginjohtaja 15.12.2015 Matti Pennanen, kaupunginjohtaja 15.12.2015 Oulu 2020: Rohkeasti uudistuva Skandinavian pohjoinen pääkaupunki Rohkeus - Reiluus - Vastuullisuus Oulu nuorten kaupunki Oulun seudulla on noin 250 000 asukasta

Lisätiedot

Tervetuloa Vantaalle. CHAMP -hanke Suomalaisten kuntien I työpaja 10.-11.3.2010. Leena Maidell-Münster ympäristöpäällikkö va

Tervetuloa Vantaalle. CHAMP -hanke Suomalaisten kuntien I työpaja 10.-11.3.2010. Leena Maidell-Münster ympäristöpäällikkö va Tervetuloa Vantaalle CHAMP -hanke Suomalaisten kuntien I työpaja 10.-11.3.2010 Leena Maidell-Münster ympäristöpäällikkö va Vantaa Suomen neljänneksi suurin kaupunki Asukkaita (2009) ~ 195 400 Pinta-ala,

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 Kaupunginvaltuusto 17.6.2019 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni

Lisätiedot

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. Kuntaliitto. Kunnan toiminnot

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. Kuntaliitto. Kunnan toiminnot Kuntaliitto Kunnan toiminnot Kunnan organisaatio VALTUUSTO Tarkastuslautakunta KUNNANHALLITUS LAUTAKUNNAT Päätehtävät: Opetus ja sivistys Sosiaali- ja terveydenhuolto Ympäristö ja tekninen infrastruktuuri

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUS NETTO

KÄYTTÖTALOUS NETTO Jyväskylän kaupungin tilinpäätös 2004 TP 2003 TP 2004 Muutos Veroprosentti 18,50 % 18,50 % 0,00 % Asukasluku 82 409 83 582 1173 Verotulot, milj. euroa 218,4 220,3 1,9 Vuosikate, milj. euroa 5,7 5,1-0,6

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

Väestö Pinta ala as. 12. suurin kaupunki. maa 8017 km2 vesi 415 km2 suurin kaupunki

Väestö Pinta ala as. 12. suurin kaupunki. maa 8017 km2 vesi 415 km2 suurin kaupunki Väestö 31.12.2007 58.825 as. 12. suurin kaupunki Pinta ala maa 8017 km2 vesi 415 km2 suurin kaupunki VISIO Lapin pääkaupunki ROVANIEMI kansainvälinen osaamisen ja kulttuurin keskus Strategiset päämäärät

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

KUNNAN HALLINTO. Kunnan- Kunnan valtuusto hallitus 2009-2012 2009-2010

KUNNAN HALLINTO. Kunnan- Kunnan valtuusto hallitus 2009-2012 2009-2010 KUNNAN HALLINTO Kunnan- Kunnan valtuusto hallitus 2009-2012 2009-2010 Ruotsalainen Kansanpuolue 16 4 Kansallinen Kokoomus 9 3 Yhteinen Sipoomme 7 2 Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue 5 1 Vihreä liitto

Lisätiedot

Tilinpäätös 2010. 14.4.2011 Jukka Varonen

Tilinpäätös 2010. 14.4.2011 Jukka Varonen Tilinpäätös 2010 14.4.2011 Jukka Varonen Yleinen kehitys Valkeakosken asukasluvun kasvu voimistui: valkeakoskelaisia oli vuoden lopussa 20 844 eli 213 asukasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin Työttömyysaste

Lisätiedot

TIETOJA KEMISTÄ 2016. Osoite Kaupungintalo Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 016-259 111 Fax. 016-259 220 www.kemi.fi

TIETOJA KEMISTÄ 2016. Osoite Kaupungintalo Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 016-259 111 Fax. 016-259 220 www.kemi.fi Osoite Kaupungintalo Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 016-259 111 Fax. 016-259 220 www.kemi.fi TIETOJA KEMISTÄ 2016 Matkailu-info Valtakatu 26 94100 KEMI Puh. 040-680 3120 HAKEMISTO LIIKENTEELLINEN SIJAINTI

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Sijoitu Kempeleeseen

Sijoitu Kempeleeseen Sijoitu Kempeleeseen Kempeleessä olet Pohjois-Suomen paalupaikalla Kempele sijaitsee keskellä 250 000 asukkaan kaupunkiseutua, kymmenen kilometrin päässä Oulusta. Lähellä on matkustajamääriltään Suomen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Tilinpäätös 2013 Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen 31.3.2014 TILINPÄÄTÖS 2013 Koko kaupunki TP 2012 TP 2013 Muutos % Toimintatuotot 65 402 858 66 701 510 1 298 652 1,99 Toimintakulut -374 691 312-380 627

Lisätiedot

Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma Esko Lotvonen

Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma Esko Lotvonen Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-18 Esko Lotvonen 19.10.2015 Tavoitteet 2016-18 Ei alijäämäisiä vuosia Talouden aito tasapaino 2018 Tuloveroprosenttia ei koroteta Lainamäärän katto 2200 /asukas

Lisätiedot

Uusi Oulu elinvoimaa pohjoisesta. Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä Oulussa 1.9.2011. Matti Pennanen kaupunginjohtaja

Uusi Oulu elinvoimaa pohjoisesta. Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä Oulussa 1.9.2011. Matti Pennanen kaupunginjohtaja Uusi Oulu elinvoimaa pohjoisesta Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä Oulussa 1.9.2011 Matti Pennanen kaupunginjohtaja Esiteltäviä asioita: Uuden Oulun kuntaliitos - yhdistymissopimus ja hallitus Oulu

Lisätiedot

KAUPUNGINJOHTAJAN ESITYS Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2016 28.10.2013

KAUPUNGINJOHTAJAN ESITYS Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2016 28.10.2013 KAUPUNGINJOHTAJAN ESITYS Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2016 28.10.2013 Kaupunkistrategia Oulu 2020 Strategiset painopistevalinnat: Kilpailukykyisen kaupunkiseudun elinkeinotoiminta työllistää

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2013 1 Kouvolan talouden yleiset tekijät 2 Väestökehitys Kouvolassa 2009-2017 3 Väestöennuste ikäryhmittäin 2015-2040 Ikäryhmä Muutos-% 2015/2040 0-14 -12,3 15-65 -17,1 65-20,4-12 % - 17 %

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE

OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE 14.11.2014 (y-tunnus 0187690-1, VAT-tunnus FI01876901) ottaa vastaan vain verkkolaskuja (KH:n päätös 24.5.2010 35). Mikäli Teillä ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan katsaus...5. 2 Selonteko sisäisen valvonnan järjestämisestä...26

Kaupunginjohtajan katsaus...5. 2 Selonteko sisäisen valvonnan järjestämisestä...26 Oulun kaupungin tilinpäätös ja toimintakertomus 212 Sisällysluettelo Toimintakertomus Kaupunginjohtajan katsaus...5 1 Olennaiset tapahtumat toiminnassa ja taloudessa...6 1.2 Oulun kaupungin hallinto 31.12.212...

Lisätiedot

Kysymyksiä yhdistymissopimuksesta. Johtoryhmä 8.2.2010 Nastola

Kysymyksiä yhdistymissopimuksesta. Johtoryhmä 8.2.2010 Nastola Kysymyksiä yhdistymissopimuksesta Johtoryhmä 8.2.2010 Nastola Toteuttamistapa ja ajankohta Nykyiset kunnat lakkautetaan 31.12.2012 Uusi Kunta perustetaan 1.1.2013 Yhdistymissopimus voimassa 2015 loppuun

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2003 Taloussuunnitelma

TALOUSARVIO 2003 Taloussuunnitelma http://www.jyvaskyla.fi/infomatkailu/info/talous/ta-2003/index.shtml TALOUSARVIO 2003 Taloussuunnitelma 2003-2005 Kaupunginvaltuuston hyväksymä 2.12.2002 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISPERUSTELUT 1 1.1 Jyväskylän

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2014. Kaupunginhallitus 30.3.2014 Talousjohtaja Arja-Leena Saastamoinen

Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2014. Kaupunginhallitus 30.3.2014 Talousjohtaja Arja-Leena Saastamoinen Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2014 Kaupunginhallitus 30.3.2014 Talousjohtaja Arja-Leena Saastamoinen Kestävää kasvua ja hyvinvointia Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn panostettiin erityisesti

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Asukasluku indeksoituna (2006=100)

Asukasluku indeksoituna (2006=100) 11 Asukasluku indeksoituna (26=1) 15 1 95 9 85 8 75 Hankasalmi 51-1 as. kunnat Keski-Suomi Koko maa Asukasluku ind. Hankasalmi 1, 99,1 99,5 99,2 99,7 98,8 98,1 97,3 95,5 94,3 92,9 9,3 51-1 as. kunnat 1,

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI LISÄLISTA 4 2014

NOKIAN KAUPUNKI LISÄLISTA 4 2014 NOKIAN KAUPUNKI LISÄLISTA 4 2014 Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 KOKOUSTIEDOT Aika 16.6.2014 klo 18.00 Paikka Kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA N:O SIVU 74 ERON MYÖNTÄMINEN TIMO VUORISALOLLE

Lisätiedot

TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014

TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014 1 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014 Kaupunginhallitus 22.9.2014 Kaupunginvaltuusto 29.9.2014 2 KÄYTTÖTALOUS JA TULOSLASKELMA HALLINTOPALVELUKESKUS Vastuualue Tulosta parantavat (-) ja tulosta heikentävät (+) Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Kuntien taloustietoja Lähde: Kuntaliitto 2017, Kuntien tunnuslukutiedosto Kuntien palvelutuotannon kustannuksia

Kuntien taloustietoja Lähde: Kuntaliitto 2017, Kuntien tunnuslukutiedosto Kuntien palvelutuotannon kustannuksia Kuntien taloustietoja 2016 Lähde: Kuntaliitto 2017, Kuntien tunnuslukutiedosto 2005-2016 Kuntien palvelutuotannon kustannuksia 2005-2016 2 Kuntien tuloslaskelma vuonna 2016, /asukas Kemi 20001-50000 as.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2015 1 (5) 3 Kaupunginvaltuuston 14.1.2015 tekemien päätösten täytäntöönpano Päätösehdotus päättää, että kaupunginvaltuuston 14.1.2015 tekemät päätökset saadaan pöytäkirjan

Lisätiedot

Kajaanin Matkailuoppaat - avaa oven Kajaaniin

Kajaanin Matkailuoppaat - avaa oven Kajaaniin Kajaanin Matkailuoppaat - avaa oven Kajaaniin Opastustoimintaa jo vuodesta 1976 Uusia oppaita valmistui 16.3.2013 Esittelyssä muistomerkit rakennukset nähtävyydet merkkihenkilöt historia tulevaisuus Historiaa

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2017 LEHDISTÖ

TILINPÄÄTÖS 2017 LEHDISTÖ TILINPÄÄTÖS 2017 LEHDISTÖ VIHTI KASVUSSA Suomen talous jatkoi vuonna 2016 alkanutta kasvu-uraa -> bruttokansantuote +3,1 % Talouskasvu heijastui myös verotilityksiin ja mahdollisti talousarviota paremman

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.5.2016 Talous- ja hallinto-osasto 28.6.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.5.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1. 31.5.2016

Lisätiedot

Espoon ennakoivat analyysit strategiaprosessin käynnistäjänä

Espoon ennakoivat analyysit strategiaprosessin käynnistäjänä Espoon ennakoivat analyysit strategiaprosessin käynnistäjänä ESPOO pääkaupunkiseudulla Kaupunkikeskus Lentokenttä Satama Tieverkosto Rautatie/metro-verkosto 2 Luottamushenkilöorganisaatio Sosiaali- ja

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot