Espoon kaupunki Päätös 1 / 8. Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Päätös 1 / 8. Sosiaali- ja terveyslautakunta 94 20.9.2012. Sosiaali- ja terveyslautakunta 94 20.9.2012"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Päätös 1 / / /2012 Sosiaali- ja terveyslautakunta Matinkylän Palvelutorin tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Nikulainen Riikka, puh. (09) Kumpulainen Tuija, puh. (09) Vanhatalo Raija, puh. (09) Yli-Knuuttila Heli, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Terveyspalvelujen johtaja Tuula Heinänen Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy Matinkylän Palvelutorin, Ison Omenan yhteyteen sijoittuvien toimitilojen tarveselvityksen ja esittää Tilakeskus - liikelaitokselle, että se vuokraa sosiaali- ja terveyspalveluja varten yhteensä m 2 toimitilaa 20 vuoden vuokrasopimuksella. Toimitilojen tarkempi keskinäinen sijoittelu ja toimitilojen määrä täsmentyy kun Tilakeskus-liikelaitos käynnistää tilasuunnittelun osana hankesuunnittelua sivistystoimen ja sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Käsittely Asian esittelijänä toimi perusturvajohtaja Juha Metso. Karhula teki Hiltusen kannattamana muutosesityksen. Poistetaan Matinkylän Palvelutori tulee sijaitsemaan Ison Omenan laajennuksen yhteydessä ja lisätään Matinkylän Palvelutori tulee sijaitsemaan Terveysaseman laajennuksen yhteydessä ja Ison Omenan tiloihin toteutetaan terveyskioski. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että on tehty esittelijän esityksestä poikkeava kannatettu ehdotus, jonka johdosta on äänestettävä. Äänestystavaksi päätettiin nimenhuutoäänestys. Puheenjohtaja totesi sosiaali- ja terveyslautakunnan yhdeksällä (9) äänellä kahta (2) vastaan, kaksi (2) poissa hylänneen Karhulan ehdotuksen. Äänestyslista on pöytäkirjan liitteenä. Päätös Sosiaali- ja terveyslautakunta Esittelijän ehdotus hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Liite - Palvelujen sijoittuminen Matinkylä Palvelutori - Äänestyspöytäkirja Oheismateriaali

2 Espoon kaupunki Päätös 2 / 8 Selostus Palveluverkon kehittämisen tavoitteena on toteuttaa yli toimialojen tapahtuvaa lähipalvelujen, alue- ja keskitettyjen palvelutoimintojen suunnittelua siten, että palvelut sijoitetaan hyödyntäen rata- ja tulevaa metroliikennettä mahdollisimman parhaalla tavalla. Länsimetro valmistuu suunnitelmien mukaan vuonna Yksi Länsimetron keskeisimmistä liikenneasemista sijoittuu Matinkylään Ison Omenan liikekeskuksen laajennuksen yhteyteen. Kaupunginjohtaja asetti syyskuussa 2011 kaupunkitasoisen työryhmän selvittämään kaupungin palvelujen sijoittumista Ison Omenan liikekeskuksen laajennuksen yhteyteen tai sen läheisyyteen niin, että Matinkylän Palvelutorista saadaan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä ratkaisu. Palvelutorilla tarkoitetaan niiden palvelutoimintojen kokonaisuutta, jotka sijoittuvat noin 800 metrin läheisyyteen tulevasta metroasemasta.työskentelyyn osallistui eri toimialojen edustajia konsernin esikunnasta, sosiaali- ja terveystoimesta, sivistystoimesta, Tilakeskus- liikelaitoksesta, kaupunkisuunnittelusta sekä tonttiyksiköstä. Suunnitelmaa on esitetty kahdesti asukasfoorumissa ja kaupungin järjestämässä asukasillassa. Lähtökohdat Lähtökohtana oli suunnitella palvelutoiminnot huomioiden alueen väestöennusteet vuoteen 2020 mennessä niin että seuraavat lähtökohdat on riittävästi huomioituna. asukaslähtöisyys uusien palvelumuotojen kehittäminen investointitarpeiden välttäminen nykyisten toimintojen keskittäminen olemassa olevien käyttökelpoisten toimitilojen hyödyntäminen tilojen yhteiskäyttö 1.Nykyiset palvelut Matinkylä - Olarin suuralueella asuu tällä hetkellä asukasta ja vuonna 2020 väestöennusteen mukaan yhteensä noin asukasta. Vuoteen 2025 mennessä arvioidaan tulevan Finnnåån alueen kasvun lisäävän Matinkylän alueen väestöä noin asukkaalla. Matinkylän tulevan metroaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsee tällä hetkellä sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavia toimintayksiköitä viidessä eri toimipisteessä, joissa on yhteensä 11 eri palvelujen toimipistettä. Näistä osassa, yhteensä neljässä toimipisteessä annetaan palveluja kaupunkitasoisesti koko Espoolle. Tehtävä alueen ulkopuolelle rajattiin Tiistilässä sijaitseva mielenterveyspalveluja tuottava Emppu, Espoon sairaalaan siirtyvä, Pihatörmässä sijaitseva apuvälinelainaamo, Pihatörmä 1:ssä sijaitseva eläinlääkinnän huollon ja terveydensuojelun palvelutoiminnot samoin kuin vuoden 2012 lopussa Matinkylän Pyyntitiellä aloittava aikuissosiaalityön toimipiste. Matinkylän kaupungin osa-alueella ei ole tällä hetkellä ikääntyneiden kasvun tarpeen edellyttämiä palveluja eikä tähän liittyvää maankäytön varausta.

3 Espoon kaupunki Päätös 3 / 8 Matinkylän Palvelutorin tarkasteltavaan palvelutoimintokokonaisuuteen kuuluu Matinkylän ja Puolarmetsän terveysasemapalvelut, niissä sjiaitsevat suun terveydenhuollon ja neuvolan palvelut sekä lasten kuntoutuspalvelut ja lisäksi kaksi erillistä pientä hammashoitolaa. Näissä toimipisteissä työskentelee tällä hetkellä 121 työntekijää. Toimitilojen määrä on yhteensä m 2. Toimitilojen yhteiskäyttö on vähäistä. Tilojen muunneltavuus muuttuvia tarpeita ajatellen on vaikeaa. Tilat on otettu käyttöön 1970 ja -80 luvulla. Tilat on vaikeasti muunneltavissa eri käyttötarkoituksiin. Jokaisella työntekijällä on oma asiakasvastaanottoa varten suunniteltu työhuone, lisäksi on odotustilat, työntekijöiden tauko- ja kokoustilat sekä palvelutoimintaan liittyvät aputilat. Tilojen yhteiskäyttö rajautuu kokous- ja neuvottelutilojen käyttöön. Nykyinen palveluverkko on hyvin hajanainen. Nykyiset toimitilat eivät palvele muuttuville palveluille asetettuja tavoitteita ja osa toimitiloista edellyttää jo kiinteistön elinkaaren kannalta muutostöitä / peruskorjausta. Asukkaiden päivittäinen liikkuminen tulee muuttumaan tulevan metroliikenteen myötä. Palvelujen sijoittumista ja palvelutoimintojen kehittämistä tulee tarkastella samanaikaisesti kun palveluverkkoa kehitetään uudistuvassa kaupunkirakenteessa. 2.Tavoitetilan kuvaus Matinkylän Palvelutori tulee sijaitsemaan keskeisellä liikenneasemapaikalla koko länsimetroa ajatellen. Tulevan metroaseman yhteydestä tulee toteutumaan syöttöliikenne lähialueille Puolarmetsään, Olariin ja Suurpeltoon. Syöttöliikenne kulkee päivisin 10 minuutin välein. Myös kevyen liikenteen reitistöä kehitetään siten, että jalankulku-, ja pyöräilymahdollisuudet paranevat nykyisestään. Metroliikenteen vaikutusta asiakkaiden liikkumiseen eri kaupunginosien välillä sijaitsevissa palvelutoimintapisteissä on vielä vaikea arvioida. Tapiolan ja Matinkylän välinen metroliikenne tulee kestämään muutaman minuutin joten ennakoidaan, että se lisää merkittävästi mahdollisuuksia käyttää eri alueiden palveluja huomattavasti kätevämmin kuin tällä hetkellä. Metroaseman välittömään läheisyyteen on järkevä sijoittaa palvelut joita käytetään useimmiten ja joiden kävijämäärät on verrattain suuria. Harvemmin tarvittavia palveluja voidaan sijoittaa kävelytäisyyden päähän metroasemasta. Tulevaisuudessa osa asiakkaista tulee käyttämään merkittävästi enemmän sähköisiä palveluja. Arvioidaan, että noin 10 % nykyistä käyntimääristä voidaan korvata sähköisillä palveluilla. Tällöin asiakaspalvelua voidaan kehittää ja räätälöidä entistä paremmin perinteistä vastaanottopalvelua tarvitseville asiakkaille. Matinkylän Palvelutori tulee sijaitsemaan Ison Omenan laajennuksen yhteydessä. Liityntäliikenteen pysäkki tulee sijoittumaan laajenevien parkkitilojen ja metroaseman yhteyteen. Palvelutiloihin liikkuminen tulee olemaan esteetöntä ja helppoa, osana arjen muuta mahdollista päivittäistä asiointia.

4 Espoon kaupunki Päätös 4 / 8 Matinkylän Palvelutorin toimitilojen suunnittelun lähtökohtana on toimitilojen muunneltavuus, tehokkuus, turvallisuus ja viihtyvyys. Tilat tulee suunnitella siten, että sopimusaikana mahdollisesti tarvittavat muutokset on helppo toteuttaa. Asiakkaille tullaan tarjoamaan palveluja perinteisiä toiminta-aikoja laajemmin. Pidemmät aukioloajat merkitsevät sitä, että samassa asiakasvastaanottotilassa tulee työskentelemään eri työntekijöitä. Tavoitteena on myös tilatehokkuuden toteuttaminen siten, että keskimäärin työntekijää kohden olisi vajaat 30 m 2 toimitilaa. Neuvottelu-, kokous-, ja sosiaalitilat ovat kaikille yhteisiä. Sosiaali- ja terveystoimen tilojen yhteyteen on sivistystoimi valmistelemassa omien palvelutoimintojen esitykseen liittyvää kokonaisuutta. Sosiaali- ja terveystoimen palvelujen kannalta yksi keskeinen tavoite on antaa palveluihin liittyvää neuvontaa ja seniorineuvontaa kaupungin yhteispalvelupisteestä käsin. Lisäksi ennakoidaan synergiaetuja mm. kirjaston toiminnan kanssa. Tarkoitus on suunnitella julkisen palvelujen kokonaisuutta yhdessä asiakastarpeita ja asiakasvirtoja simuloimalla. Suunnittelussa pyritään etsimään sellaiset toiminta- ja palveluprosessit, joissa on hyvä tilatehokkuus ja sujuva virtaus, jolloin odotustilojen tarve vähenee. Asemakaavoituksessa varaudutaan mahdollisuuteen toteuttaa vuoden 2015 jälkeen Matinkylän elä ja asu seniorikeskus. Yhteistä neuvontapalvelua sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteyteen Uusien palvelutoimintojen ydin on yhteinen asiakaspalvelujen Front desk josta asiakas saa tietoa ja neuvontaa kunnallisista palveluista ja sähköisten palvelujen käytöstä. Neuvontapalvelut ovat osa kaupungin yhteistä palvelupistettä. Arvio tarvittavasta sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa antavasta henkilömäärästä on 1-2. Matinkylän Palvelutorille, Ison Omenan laajennuksen yhteyteen sijoittuvat sosiaali- ja terveystoimen palvelutoiminnot. Terveysasemapalvelut: Matinkylän terveysasema jatkaa toimintaansa tarjoamalla kiireettömiä ajanvarausaikoja. Matinkylän ja Olarin alueen päivystyspotilaat hoidetaan tulevaisuudessa Matinkylän palvelutorilla. Palvelutorilla hoidetaan myös matkailijarokotukset, ompeleiden poistot ja mahdollisesti myös muut nopeat ja yksinkertaiset terveysasiat. Palvelutori toimii joko ilman ajanvarausta tai nettiajanvarauksella. Seurantaa vaativat ja ambulanssilla liikkuvat potilaat sekä vammapotilaat hoidetaan muissa yksiköissä. Suunniteltu toiminta-aika on nykyistä toiminta-aikaa laajempi, arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo Arvioitu henkilöstömäärä Arvio toimitilojen määrästä on noin 30 m 2 / työntekijä, yhteensä noin 350 m 2. Arvio asiakasmääristä: potilasta päivässä, lauantaisin Matinkylän terveysasema jatkaa toimintaansa tarjoamalla kiireettömiä ajanvarausaikoja. Matinkylän terveysaseman peruskorjausta varten esitetään sosiaali- ja terveyslautakunnalle erillinen tarveselvitys. Peruskorjaus tulee toteuttaa

5 Espoon kaupunki Päätös 5 / 8 vuonna Samoin Puolarmetsän kiinteistön tulevasta käytöstä päätetään erikseen. Terveysasemapalvelujen yhteyteen HUS-tilakeskus esittää sekä laboratorio- että röntgenpalvelujen toimipisteet jotka palvelevat tulevan Espoonlahteen ulottuvan länsimetron alueen asukkaita. Palvelutoiminnot muodostavat itsenäisen ja rauhallisen asiakasvastaanottotilan. Toimintaajat tulevat olemaan nykyistä laajemmat. HUS-tilakeskuksen esityksen mukaan röntgen palveluja varten tarvitaan odotustilat huomioiden yhteensä 110 m 2 toimitilaa ja laboratoriopalveluja varten noin 400 m 2 toimitilaa. Röntgenpalveluja arvioidaan käyttävän noin 70 asiakasta päivässä. Työntekijöitä on yhteensä 3.. Suun terveydenhoitopalvelut: Suun terveydenhoidon palveluverkon kehittämisen tavoitteena on sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymien tavoitteiden mukaisesti, että palveluverkkoa keskitetään vuoteen 2020 siten, että toimipisteitä keskittämällä toimipisteiden määrä vähenee 29:stä noin 10 toimipisteeseen. Matinkylä - Olari alueella suun terveydenhoitopalveluja tuotetaan tulevaisuudessa Matinkylän Palvelutorilla ja Matinkylän terveysasemalla. Alueen nykyiset kolme pientä toimipistettä, Kuitinmäki, Puolarmetsä ja Tiisitilä siirtyvät peruskorjattuihin toimitiloihin Matinkylän terveysasemalle ja / tai Matinkylän Palvelutorille, jonne esitetään 5 hammashoitohuonetta, yhteensä noin 250 m 2 toimitilaa. Toiminta-ajat ovat nykyistä laajemmat Palvelutorille suunnitellulla uudella toimintamallilla kohdennetaan palvelu selkeämmin palveluprosessin tehokkuuden näkökulmasta. Palvelutarpeita pyritään segmentoimaan ja tarjoamaan palvelua sen tyyppisille vaivoille, jotka ovat yhdellä käyntikerralla hoidettavissa (esim. hampaiden lohkeamat). Uusi toimintamalli mahdollistaa myös työaikajoustot ja tällöin voidaan pidentää aukioloaikaa. Uudella toimitilojen suunnittelulla ja palveluaikoja pidentämällä voidaan tiloja käyttää asiakkaiden käyntimäärissä laskettuna merkittävästi nykyistä tehokkaammin. Suun terveydenhoidon palveluihin kuuluvat kirjalliset työt, rtg-lausunnot ja puhelimella hoidettavat asiat hoidetaan siihen tarkoitukseen varatuissa yhteistiloissa ns. backofficetilassa. Asiakasvastaanottoon tarvittavat hammashoitohuoneet edellyttävät noin 20 m 2 työhuoneet. Pieni odotustila toteutetaan terveysasemapalvelujen kanssa yhteisesti. Henkilöstömäärä on yhteensä 10. Arkipäivisin asiakkaita arvioidaan olevan noin 80. Neuvolapalvelut: Sosiaali- ja terveyslautakunta on hyväksynyt neuvolan palveluverkon kehittämisen seuraavasti: Palveluverkkoa tiivistetään siten, että 10 seuraavan vuoden aikana neuvoloiden määrä vähenee nykyisestä 27:sta 16:a, joista kahteen perhekeskuksen neuvolaan kootaan erityisosaamista ja keskittämistä edellyttävää toimintaa. Muutokset toteutetaan vaiheittain vuodesta 2010 alkaen vuoteen 2020 mennessä.

6 Espoon kaupunki Päätös 6 / 8 Neuvolaverkon tiivistäminen toteutetaan siten, että palvelut sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella kullakin Espoon suuralueella. Kahden perhekeskuksen neuvoloiden aukioloajat ovat nykyistä joustavammat ja palvelut monipuolisempia. Sähköinen ajanvaraus, omahoito, nettineuvonta toteutetaan osana palveluverkon kehittämistä. Matinkylän palvelutorin neuvola tulee olemaan osa Matinkylän, Olarin ja Tapiolan alueen neuvolaverkostoa ja Espoon eteläisen alueen perhekeskusta. Vuonna 2011 Matinkylän ja Olarin neuvoloiden asiakasmäärä oli ja käyntejä Päivittäinen käyntimäärä oli Alle kouluikäisten lasten määrän ennakoidaan kasvavan noin 13 % vuoteen 2020 mennessä, mikä merkitsee päivittäisten asiakaskäyntien määrän kasvua arviolta noin käyntiin/ päivä. Tavoitteena on kehittää palvelukonseptia monipuolisemmaksi, laajentaa palvelujen aukioloaikoja. Palvelujen kehittämisessä huomioidaan kaikille tarkoitettujen universaalipalvelujen, suuren volyymin palvelujen sekä erityistä tukea tarvitsevien palvelujen kehittäminen. Palvelutorille tullaan keskittämään erityistä osaamista vaativia palveluja. Perinteisten vastaanotolla tapahtuvien palvelujen lisäksi kehitetään myös muita palveluja, kuten sähköistä, netin kautta tapahtuvaa palvelua ja asiointia, kohdistettua puhelinpalvelua, asiakasta auttavissa verkostoissa toimimista sekä kotiin ja lapsen kasvu- ja kehitysympäristöön vietäviä palveluita. Avoneuvolassa tarjotaan lyhyitä vastaanottoja koko Espoo tasoisesti laajemman aukioloajan puitteissa, esimerkiksi lapsen kasvun seuraamiseksi ja rokotusohjelman päivittämiseksi. Matinkylän Palvelutorin neuvolaan esitetään toimitilat yhteensä 20 työntekijälle. Uuden palvelukonseptin ja laajempien palveluaikojen avulla voidaan tiloja käyttää merkittävästi nykyistä tehokkaammin. Toiminta-aikaa laajennetaan siten, että neuvola on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-18 ja lauantaisin klo Neuvolan asiakasvastaanottoja varten suunnitellaan rauhalliset, muusta toiminnasta erillään olevat eri osastoihin / soluihin jakautuvat asiakasvastaanottotilat. Vastaanottohuoneiden koko on noin 20m 2. Tilojen yhteyteen tarvitaan erilliset, rauhalliset lapsiperheiden odotustilat, jotka ovat kooltaan yhteensä n. 60m 2. Neuvolaan suunnitellaan asiakkaiden käyttöön tarkoitetut ns. omahoitopisteet. Erilaisten asiakasryhmien tapaamista varten tarvitaan n. 40m 2 toimitilaa yhteisistä neuvottelutiloista. Yhteensä neuvolapalveluja varten tulee varata noin 700 m 2 toimitilaa. Nupoli Espoon nuorisopoliklinikan toiminta on osa terveyspalveluja. Palveluja annetaan tällä hetkellä väliaikaisissa toimitiloissa Espoon keskuksen alueella Virastotalo 2:n toimistotalon 3 krs:ssa. Nupolin toimintaa on tarkoitus tulevina vuosina laajentaa osana nuorten syrjäytymisen ehkäisyn toimenpideohjelmaa. Matalan kynnyksen periaatteet toteutuvat Matinkylän palvelutorin yhteydessä vähintään yhtä hyvin kuin nykyisessä sijainnissa. Nupolissa tulee työskentelemään yhteensä n.17 työntekijää ja toiminta edellyttää noin 500 m 2 toimitilaa. Osa toiminnasta on jalkautuvaa ja osa

7 Espoon kaupunki Päätös 7 / 8 tapahtuu netin kautta. Toiminta-aikoja laajennetaan iltoihin ja lauantaihin nuorten toiveiden mukaisesti. Ennakoitu asiakasmäärä 50-60/päivä. Yhteiset kokous- ja neuvottelu-, sekä muut tilat Sosiaali- ja terveystoimen eri palvelutoiminnoissa tulee työskentelemään yhteensä noin 60 työntekijää. Työntekijöiden sekä palvelutoimintaan kuuluvia verkostotapaamisia varten tulee olla eri osiin jaettavia yhteisiä kokous- ja neuvottelutiloja noin 100 m 2. Päivittäistä työmatkaliikennettä varten tarvitaan katoksellinen pyöräparkkialue muun parkkialueen yhteydestä. Vuokrattavat toimitilat yhteensä Ison Omenan laajennukseen esitetään varattavaksi sosiaali- ja terveyspalveluja varten yhteensä toimitilaa ja noin 100 m 2 yhteistiloja verkosto- ja tiimitapaamisia sekä asukastilaisuuksia varten. Lisäksi HUStilakeskus tulee esittämään sosiaali- ja terveystoimen tilojen yhteyteen laboratorio-, ja röntgen palveluja varten yhteensä 510 m 2 toimitilaa. Arkipäivisin arvioidaan sosiaali- ja terveystoimelle varattavissa toimitiloissa asioivan yhteensä noin asiakasta. Työntekijöitä eri palvelutoiminnoissa tulee olemaan yhteensä noin 60. Yhteispalvelupisteen ja sosiaali- ja terveystoimen toimitilojen yhteyteen tulee yksityisenä toimintana yksityisenä palvelutoimintana erillinen asukaskahvila. Vaikutukset käyttötalouteen Uusien toimitilojen vuokran tulee olla hintatasoltaan kohtuulliset ja verrattavissa alueen nykyiseen muuhun hintatasoon. Matinkylän Palvelutorin käyttöönoton myötä poistuu toimialan vuokravastuulla olevia toimitiloja yhteensä 1000 m 2. Mikäli alueen nykyistä hintatasoa pidetään tulevien vuokrien viitteellisenä arvona on sosiaali- ja terveystoimen vuokravastuulle esitettävien tilojen vuokra noin 0,4 milj / vuodessa. Huomioiden sosiaali- ja terveystoimelta poistuvat toimitilat, on arvioitu vuokramenojen kasvu noin 0,2 milj vuodessa. Tavoiteaikataulu Ison Omenan laajennuksen ennakoidaan valmistuvan metron valmistumisaikataulun mukaisesti, eli vuonna 2015, jolloin Matinkylän Palvelutorin tarveselvityksen mukaiset vuokratilat otetaan käyttöön. Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitettävän erillisen tarveselvityksen mukaisesti vuonna 2016 toteutetaan Matinkylän terveysaseman peruskorjaus vastaamaan alueen tarvitsemia terveys- ja suun terveydenhoidon palveluja. Hankkeen eteneminen Matinkylän Palvelutorin toimitilojen vuokraamisesta päättää Tilakeskusliikelaitoksen johtokunnan esityksestä kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto. Toimitilat esitetään vuokrattavaksi 20 vuoden vuokrasopimuksella. Päivittäin asioivien asiakkaiden määrä on verrattain suuri, mikä edellyttää tilasuunnittelulta uudenlaista suunnittelua. Hankkeen laajuus ja tilasuunnittelun tavoitteet huomioiden tullaan toimitilojen suunnittelu toteuttamaan Tilakeskus-liikelaitoksen johdolla yhteistyössä sivistystoimen kanssa. Nyt varattaviin tilamääriin tulee suunnittelun

8 Espoon kaupunki Päätös 8 / 8 edetessä tarkennuksia. Tarveselvityksen hyväksymisen jälkeen aloitetaan välittömästi hankesuunnitelman valmistelu. Sosiaali- ja terveyslautakunta tulee antamaan lausunnon hankesuunnitelmasta. Tiedoksi - Carl Slätis, Tilakeskus-liikelaitos

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4235/10.03.02/2014 80 Matinkylän terveysaseman tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen, puh. 046 877 1914 Heli Yli-Knuuttila, puh. 046 877 2627

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 20.05.2013 Sivu 1 / 1 1861/10.03.02/2013 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 22 22.4.2013 Kaupunginhallitus 151 6.5.2013 80 Matinkylän palvelutori, hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 14.04.2015 Sivu 1 / 1 1693/02.02.00/2015 44 terveystoimen investointiesitys vuosille 2016-2020 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 19.04.2017 Sivu 1 / 1 1702/2017 02.02.00 45 terveystoimen investointiesitys vuosille 2018-2022 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 23.03.2016 Sivu 1 / 1 1125/2016 02.02.00 36 terveystoimen investointiesitys vuosille 2017-2021 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Kirjoita tekstiä napsauttamalla tätä. LOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET s. 2-5

Kirjoita tekstiä napsauttamalla tätä. LOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET s. 2-5 1 (5) Asia (valmistelun kohteena oleva asian aihe) Kirjoita tekstiä napsauttamalla tätä. LOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET s. 2-5 Asiasta päättävä taho ja lopullinen päätöksentekijä Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68 05.06.2012 Sivu 1 / 1 2588/10.03.02/2012 68 Auroran neuvolan tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Vanhatalo Raija, puh. (09) 816 23301 Nikulainen Riikka, puh. (09) 816 23334 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108 0.09.016 Sivu 1 / 1 3887/016 0.0.00 108 Lausunto Tila- ja asuntojaoston kaupunginhallitukselle esittämästä sosiaali- ja terveystoimen vuosien 017 01 investointiohjelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Riikka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. 69 Espoon eteläisen alueen lasten terapiapalvelujen toimitilojen tarveselvitys

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. 69 Espoon eteläisen alueen lasten terapiapalvelujen toimitilojen tarveselvitys 05.06.2012 Sivu 1 / 1 2587/10.03.02/2012 69 Espoon eteläisen alueen lasten terapiapalvelujen toimitilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Rauvala Anitta, puh. (09) 816 50478 Nikulainen Riikka,

Lisätiedot

Suurpeltoseuran ja Lillhemmetin asukasyhdistyksen kokous ma klo 18

Suurpeltoseuran ja Lillhemmetin asukasyhdistyksen kokous ma klo 18 Suurpeltoseuran ja Lillhemmetin asukasyhdistyksen kokous ma 10.12. klo 18 Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn ja kehittämispäällikkö Elina Jaakovlew-Markus 11.12.2018 2 11.12.2018 3 Asukas-/ asiakaskyselytutkimus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Valmistelijat / lisätiedot: Aila Pohjanpalo, puh. (09) 816 23040 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Valmistelijat / lisätiedot: Aila Pohjanpalo, puh. (09) 816 23040 etunimi.sukunimi@espoo.fi 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3920/02.07.00/2013 88 Laboratorio- ja kuvantamistoimintojen sijoittaminen Omenatorille Valmistelijat / lisätiedot: Aila Pohjanpalo, puh. (09) 816 23040 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh Riikka Nikulainen, puh

Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh Riikka Nikulainen, puh 20.04.2016 Sivu 1 / 1 1862/2016 05.17.00 54 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen vaikutukset palveluverkkoon Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh. 050 541 8655 Riikka Nikulainen, puh. 050 325

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valtuusto.0.03 Sivu / 845/0.03.0/03 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 59 6.9.03 Kaupunginhallitus 77 30.9.03 3 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.05.2016 Sivu 1 / 1 1979/2016 06.00.00 172 Valtuustokysymys Matinkylän terveyspalvelujen siirrosta Tapiolaan ja Puolarmetsän terveysaseman siirrosta Ison Omenan palvelutorille (Kv-asia)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 15.11.2016 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 143 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 22.03.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 41 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös 1 / 11

Espoon kaupunki Päätös 1 / 11 Espoon kaupunki Päätös 1 / 11 1271/10.03.02/2013 Kulttuurilautakunta 16 19.3.2013 16 Matinkylän palvelutorille sijoittuvan Matinkylä-Olarin aluekirjaston ja yhteispalvelupisteen tarveselvityksen hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 18.01.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63 05.06.2013 Sivu 1 / 1 5648/02.08.00/2011 63 Espoon keskuksen Suviniityn neuvolan tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Raija Vanhatalo, puh. (09) 816 23301 Riikka Nikulainen, puh. (09) 816 23334 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 28

Espoon kaupunki Pöytäkirja 28 19.03.2014 Sivu 1 / 1 2145/00.01.02/2013 28 Esitys Puolarmetsän terveysasemapalvelujen hankinnasta Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen, puh. 046 877 1914 Elina Jaakovlew-Markus, puh. 050 304

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 11.12.2012 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 11.12.2012 tiistai klo 17:00-17:50 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.03.2013 Sivu 1 / 1 5100/06.00.00/2011 Sosiaali- ja terveyslautakunta 62 15.5.2012 Kaupunginhallitus 85 4.3.2013 51 Valtuustoaloite Espoon terveydenhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) 24.09.2014 Sivu 1 / 1 3447/03.00.00/2014 73 Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Katri Makkonen, puh. 043 825

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. 84 Aikuisten sosiaali- ja työllissyyspalvelujen toimitilahankkeen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. 84 Aikuisten sosiaali- ja työllissyyspalvelujen toimitilahankkeen tarveselvityksen hyväksyminen 14.06.2016 Sivu 1 / 1 2646/2016 10.03.02 84 Aikuisten sosiaali- ja työllissyyspalvelujen toimitilahankkeen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Nieminen, puh. 050 328 6764 Heidi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214 16.12.2015 Sivu 1 / 1 5163/2015 10.03.02 214 Jupperin koulun tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Juha Hovinen, puh. 09 816 85031 Vera Schulman, puh. 043 825 6113 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 4875/2016 08.01.00 Kaupunginhallitus 12 9.1.2017 17 Valtuustokysymys Espoon pysäkki-informaation asentamisesta Länsimetron liityntäliikenteen pysäkeillä Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 04.06.2014 Sivu 1 / 1 4367/10.03.02/2013 57 Lausunto Riilahden toimintakeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eeva-Maija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150 14.12.2016 Sivu 1 / 1 4904/2016 06.01.00 150 Ison Omenan neuvolapoli: Espoon terveydenhoidon neuvolan ja HUS erikoissairaanhoidon Jorvin äitiyspoliklinikan yhteistyön kehittäminen, kokeilu ajalle 2.1.2017-31.12.2018

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen 16.02.2017 Sivu 1 / 1 543/2017 12.01.01 25 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Jaakko Turpeinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 13.02.2017 Sivu 1 / 1 70/2017 02.05.00 47 Palvelukeskusten eläkeläisaterioiden subventio 1.3.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Sanna Taina, puh. 046 877 2733 Leena Westerlund, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen 28.02.2017 Sivu 1 / 1 896/2017 05.17.01 21 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen Valmistelijat / lisätiedot: Eija-Inkeri Kailassuo, puh. 050 514 5076 Sanna Svahn, puh.

Lisätiedot

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014 Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Fiksu Kalasatama-seminaari 11.12.2014 Kalasataman terveys ja hyvinvointikeskus-projekti Lars Rosengren /Projektipäällikkö (lars.rosengren@hel.fi) Hilkka Kulmala

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 13.04.2015 Sivu 1 / 1 738/00.04.01/2015 Kaupunginhallitus 99 16.3.2015 57 Espoon uuden sairaalan aula- ja turvallisuus palvelujen organisointi HUS -Servis liikelaitoksen ja HUS -Kiinteistö Oy:n

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 15.04.2015 Sivu 1 / 1 1118/00.01.00/2015 58 Lausunto suunnitelmaan Espoon apuvälipalvelujen organisoinnista HUSapuvälinekeskukseen Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050 325 3252 Liisa

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 817/2017 00.01.01.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 9 27.2.2017 Kaupunginhallitus 106 10.4.2017 47 Hyvä hallinto- ja johtamistapa Espoon kaupungin tytäryhtiöissä Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.03.2015 Sivu 1 / 1 776/00.04.01/2015 100 Espoon uuden sairaalan logistiikka palvelujen organisointi HUS-Logistiikka liikelaitoksen hoidettavaksi (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 20.09.2016 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 115 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. 30 Muutokset terveysasemapalvelujen rahoituksessa ja tuottamisessa. Periaatepäätös kokeilun valmistelusta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. 30 Muutokset terveysasemapalvelujen rahoituksessa ja tuottamisessa. Periaatepäätös kokeilun valmistelusta 22.03.2012 Sivu 1 / 1 1284/00.01.01/2012 30 Muutokset terveysasemapalvelujen rahoituksessa ja tuottamisessa. Periaatepäätös kokeilun valmistelusta Valmistelijat / lisätiedot: Heinänen Tuula, puh. (09)

Lisätiedot

Tampereen tulevaisuuden palvelumalli linjattavat asiat. Kh suko 8.9.2014

Tampereen tulevaisuuden palvelumalli linjattavat asiat. Kh suko 8.9.2014 Tampereen tulevaisuuden palvelumalli linjattavat asiat Luonnos monipalvelukeskuksista ja lähipalvelupisteistä 2 Palveluita saman katon alle vai kokonaan uusia palveluita? Tulevaisuuden Kirjasto Omena Espoon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16 25.02.2015 Sivu 1 / 1 738/00.04.01/2015 16 Espoon uuden sairaalan aula- ja turvallisuuspalvelujen organisointi HUS -Servis liikelaitoksen ja HUS -Kiinteistö Oy:n Turvapalvelujen hoidettavaksi (Kh/Kv) Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.05.2015 Sivu 1 / 1 3224/10.02.03/2013 83 Otaniemen keskuksen jatkosuunnitelman tavoitteet Valmistelijat / lisätiedot: Ossi Keränen, puh. 050 347 5632 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3843/12.01.01/2014 178 Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 13 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskukselle perhekeskuspilotti Itäkatu 11

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1 5370/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 169 27.5.2013 95 Sopimus pääkaupunkiseudun kaupunkien osallistumisesta Suomen Kansallisoopperan käyttökustannuksiin Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146 23.09.2015 Sivu 1 / 1 2647/10.03.02/2015 146 Lausunnon antaminen Viherlaakson koulun ja lukion perusparannus ja laajennus 4.9.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1 Valtuusto 28.01.2013 Sivu 1 / 1 4468/06.00.00/2012 Sosiaali- ja terveyslautakunta 116 22.11.2012 Kaupunginhallitus 375 17.12.2012 24 Valtuustokysymys reumapotilaiden hoidon turvaamisesta Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 27.02.2017 Sivu 1 / 1 607/2017 00.01.02.02 Kaupunginhallitus 41 13.2.2017 23 Valtuustokauden 2013-2017 poikkihallinnollisten kehitysohjelmien päättyminen ja valtuustokauden 2017-2021 poikkihallinnollisten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.12.2015 Sivu 1 / 1 4760/2015 00.04.02.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 69 7.12.2015 374 Liiketoiminnan siirto Espoo Catering Oy:lle ja apporttisopimuksen hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.03.2015 Sivu 1 / 1 738/00.04.01/2015 99 Espoon uuden sairaalan aula- ja turvallisuus palvelujen organisointi HUS -Servis liikelaitoksen ja HUS -Kiinteistö Oy:n Turvapalvelujen hoidettavaksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26. Valmistelijat / lisätiedot: Eva Peltola, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26. Valmistelijat / lisätiedot: Eva Peltola, puh 9.05.06 Sivu / 05/06 00.0.03 6 Espoon sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys vuodelta 05 Valmistelijat / lisätiedot: Eva Peltola, puh. 09 86 503 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus nuorisopalvelujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 368. Kaupunginhallitus 16.12.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 368. Kaupunginhallitus 16.12.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.12.2013 Sivu 1 / 1 2111/02.05.05/2013 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 85 9.12.2013 368 Tapiolan Keskuspysäköinti Oy:n yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa 07.04.2014 Sivu 1 / 1 1147/10.03.02/2014 32 Espoon kaupunginteatterin toimitilojen turvaaminen ja MTK:n kiinteistön kehittäminen Etelä- Tapiolassa Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh. 050 593

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 2712/02.07.00/2014 124 Niittykummun metrokeskuksen pysäköintiyhtiön perustaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3707/02.05.06/2014 Kaupunginhallitus 248 15.9.2014 116 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön lainoille sekä lainojen suojaamisessa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 1246/00.01.03/2014 97 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen katsaus vuodelta 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 141. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 141. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh Valtuusto 17.10.2016 Sivu 1 / 1 3534/2016 10.03.02 Kaupunginhallitus 267 5.9.2016 141 Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin toteuttaminen Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh. 043 824 6506

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 336. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 336. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.11.2016 Sivu 1 / 1 2500/2016 02.08.00 Tekninen lautakunta 99 19.10.2016 336 Valtuustoaloite kaupunkipyörien hankkimiseksi Espooseen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Johanna Nyberg,

Lisätiedot

Hyvinvoinnin palvelumalli hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Hyvinvoinnin palvelumalli hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto Hyvinvoinnin palvelumalli 2020 16.4.2013 hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto Hyvinvointipalveluiden talouden kokonaishaasteet Skenaariossa 1 menojen kasvuvauhti jatkuu vuoden 2012 mukaisena kantaoulun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.04.2013 Sivu 1 / 1 2713/06.00.00/2012 122 Selvitys aluehallintovirastolle hoitoon pääsyn toteutumisesta terveyskeskuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset

Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Palveluverkkotyöryhmän keskeiset ehdotukset ja niiden vaikutukset Kaupunginhallitus 7.5.2015 1 Miksi selvitystyöhön ryhdyttiin? Kaupungin talous ei kestä nykyisellä mallilla jatkamista enää pitkään Kuntaliitosten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 22.08.2016 Sivu 1 / 1 741/2013 02.05.06 Kaupunginhallitus 192 20.6.2016 98 Kaupungin Kiinteistö Oy Espoon sairaalan lainalle myöntämän omavelkaisen takauksen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma , sosiaali- ja terveystoimi

Espoon kaupunki Pöytäkirja Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma , sosiaali- ja terveystoimi 30.10.2013 Sivu 1 / 1 1978/02.02.00/2013 104 Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma 2014-2016, sosiaali- ja terveystoimi Valmistelijat / lisätiedot: Maija Havo, puh. (09) 816 23013 Aulis Majuri,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen kehysesitys ja investointiohjelma. Kokoomuksen valtuustoryhmän syysseminaari

Sosiaali- ja terveystoimen kehysesitys ja investointiohjelma. Kokoomuksen valtuustoryhmän syysseminaari Sosiaali- ja terveystoimen kehysesitys ja investointiohjelma Kokoomuksen valtuustoryhmän syysseminaari 26.8.2018 Sosiaali- ja terveyspalvelut 2019 Vahva pohja - Rakenteelliset muutokset hyvässä vauhdissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.10.2015 Sivu 1 / 1 3520/00.01.01/2015 93 Yhteenveto kuntalaisaloitteiden ja -palautteen käsittelystä teknisessä keskuksessa alkuvuoden 2015 aikana Valmistelijat / lisätiedot: Maritta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Vastaukset vammaisasiamiehen selvityksessä 2015 esitettyihin toimenpide-ehdotuksiin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Vastaukset vammaisasiamiehen selvityksessä 2015 esitettyihin toimenpide-ehdotuksiin 24.08.2016 Sivu 1 / 1 1206/2016 00.01.03 97 Vastaukset vammaisasiamiehen selvityksessä 2015 esitettyihin toimenpide-ehdotuksiin Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eija-Inkeri

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 31.05.2017 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 471/2017 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 23 6.3.2017 90 Suviniityn päiväkodin hankesuunnitelman päivitys (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Palvelukonseptin suunnittelulla uudenlaiseen palveluverkkoon

Palvelukonseptin suunnittelulla uudenlaiseen palveluverkkoon Palvelukonseptin suunnittelulla uudenlaiseen palveluverkkoon Kuntamarkkinat 11.9.2013 CASE 1: Ohjaavatko väestön muuttuvat palvelutarpeet myös uusien palveluverkkojen ja -tapojen muodostumista? Erityisasiantuntija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014) 24.03.2014 Sivu 1 / 1 4236/10.04.00/2013 8 20.1.2014 12 10.2.2014 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014) Valmistelijat / lisätiedot: Anne Savolainen, puh. 040 353

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) Valtuusto 09.09.2013 Sivu 1 / 1 2219/12.01.02/2013 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 151 12.6.2013 Kaupunginhallitus 236 26.8.2013 122 Valtuustokysymys koulupaikan osoittamisesta Saunalahden koululle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34 13.06.2013 Sivu 1 / 1 2359/10.03.01/2013 34 Olarinniityn ulkoilukeskuksen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh. (09) 816 52111 Tapio Taskinen, puh. (09) 816 52118 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 280. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 280. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 3769/02.05.05/2015 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 44 7.9.2015 280 Tapiolan Urheilutalo Oy:n vähemmistöosakkeiden lunastaminen Valmistelijat / lisätiedot: Antti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 05.05.2014 Sivu 1 / 1 2916/10.00.02/2013 76 2.9.2013 47 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Sinikallion Hoitokodille, kortteli 60060 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.04.2013 Sivu 1 / 1 1381/00.01.03/2013 121 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys Espoon kaupunginhallitukselle, toimintavuosi 2012 Valmistelijat / lisätiedot: Unto Ahvensalmi, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 300 M100 metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä M100 -metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93 23.09.2013 Sivu 1 / 1 5655/10.00.02/2011 111 7.11.2011 93 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen ja muuttaminen Saunalahdesta NCC Rakennus Oy:lle, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Valtuusto Sivu 1 / Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Valtuusto Sivu 1 / Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2017 Valtuusto 2.09.206 Sivu / 3563/206 02.03.0 Kaupunginhallitus 236 29.8.206 4 Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 207 Valmistelijat / lisätiedot: Pia Ojavuo, puh. 043 826

Lisätiedot

TILAPALVELUT-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE INVESTOINTIEN OSALTA

TILAPALVELUT-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE INVESTOINTIEN OSALTA TILAPALVELUT-LIIKELAITOS ESITYS TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VUOSILLE 2017-2021 INVESTOINTIEN OSALTA TILAPALVELUT-LIIKELAITOS Investoinnit Toimitilainvestointien suunnittelun lähtökohtana ovat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 275. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 275. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 1294/02.07.00/2015 275 Kuhmoisten Hahmajärven leirikeskuksen myynti tarjousten perusteella Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palveluverkkotyö Jyväskylässä

Palveluverkkotyö Jyväskylässä Palveluverkkotyö Jyväskylässä Erityinen kuntajakoselvitys Selvitystyöryhmä 29.10.2013 Risto Kortelainen muutosjohtaja risto.kortelainen@jkl.fi 30.10.2013 1 Palveluverkkosuunnittelun lähtökohdat Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 22.04.2013 Sivu 1 / 1 1882/00.00.00/2013 137 Nuorisovaltuustovaalien järjestäminen vuonna 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Nina Grönmark, puh. (09) 816 52280 Niina Ekstam, puh. (09) 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 20.09.2016 Sivu 1 / 1 2751/2016 01.01.01 107 Pitkäaikaishoitopäällikön tehtävän (vakanssinumero 333739) vakinainen täyttäminen Vanhusten palvelujen tulosyksikössä, työavain 2-298-16 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus 05.03.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus 05.03.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.03.2012 Sivu 1 / 1 1052/02.05.06/2012 58 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen :n 16 025 000 euron lainoille (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Viktoria Hindsberg-Karkola,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 1 3855/00.01.01/2014 93 Yhteenveto kuntalaisaloitteiden ja asiakaspalautteen käsittelystä teknisessä keskuksessa vuoden 2014 alkupuolella Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OMA LÄÄKÄRISI MATINKYLÄ

OMA LÄÄKÄRISI MATINKYLÄ OMA LÄÄKÄRISI MATINKYLÄ Esittely 10.12.2018 Suurpellon ja Henttaan asukkaille Wera Sinkkonen ESITTÄYTYMINEN Wera Sinkkonen Oma Lääkärisi Vastaava lääkäri Yleislääketieteen erikoislääkäri Oma Lääkärisi

Lisätiedot