Kymenlaakson Jäte Oy, Kouvola Finland. Optisten erotinlaitteiden toimituksen hyväksymismenettely ja vastaanotto Tarjouspyyntö Liite

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kymenlaakson Jäte Oy, Kouvola Finland. Optisten erotinlaitteiden toimituksen hyväksymismenettely ja vastaanotto Tarjouspyyntö Liite 4 4.8."

Transkriptio

1 1 Kymenlaakson Jäte Oy, Kouvola Finland Optisten erotinlaitteiden toimituksen hyväksymismenettely ja vastaanotto Tarjouspyyntö Liite

2 2 Sisällys 1 ALUSTAVAT TARKASTUKSET JA KOEKÄYTÖT YLEISTÄ RAKENNUKSIIN JA ASENNUSPAIKKOIHIN LIITTYVÄT TARKASTUKSET ASENNUSTARKASTUKSET TYÖSUOJELUTARKASTUKSET KOEKÄYTÖT LUOVUTUS TUOTANNOLLISEEN KOEKÄYTTÖÖN VASTAANOTTOTARKASTUS JA TAKUUAJAN ALKAMINEN TAKUUARVOT JA LAATUKRITEETIT TAKUUAJOT JA NIIDEN HYVÄKSYMINEN YLEISTÄ TAKUUAJOJEN TULOSTEN RAPORTOINTI JA HYVÄKSYMINEN TAKUUAJOJEN UUSIMINEN JA/TAI MUUT KORJAAVAT TOIMENPITEET TOIMITUKSEN LUOVUTUS TAKUUAIKA YLEISTÄ ALUSTAVAT TARKASTUKSET JA KOEKÄYTÖT 1.1 YLEISTÄ Optiset erottimet käsittelevät esikäsiteltyjä jätteitä, jotka on tarkemmin kuvattu tarjouspyynnön liitteessä 2, Optisten erotinlaitteiden tekniset vaatimukset.

3 3 Tarkastuksista, koeajoista, takuuajoista ja takuuarvojen toteamisesta toimittaja laatii yksityiskohtaisen ohjelman sekä suunnitelman ja hyväksyttää ne tilaajalla ennen tarkastuksien alkamista. 1.2 RAKENNUKSIIN JA ASENNUSPAIKKOIHIN LIITTYVÄT TARKASTUKSET Toimittajan on tarkastettava vähintään 2kk ennen laitteiston toimituksia, että tarvittavat perustukset ja kiinnityspisteet ovat riittävät ja laitteisto on sijoitettavissa suunnitelluille paikoilleen. Tarkastuksesta on laadittava pöytäkirja, jonka molemmat osapuolet hyväksyvät allekirjoituksin. Tilaaja vastaa rakenteiden ja perustusten riittävyydestä, korjauksista ja lujituksista. 1.3 ASENNUSTARKASTUKSET Optisille erottimille, kuljettimille ja sähkölaitteille tehdään tarvittaessa asennustyön edetessä asennustarkastuksia. Toimittajan velvollisuus on dokumentoida tarkastuksissa havaitut puutteet ja raportoida ne lopullisen asennustarkastuksen yhteydessä. Laitteiden toimivuuteen ja turvallisuuteen vaikuttavat asiat on korjattava ennen asennustarkastuksen koolle kutsumista. Laitteiden mekaanisen asennuksen valmistuttua suoritetaan lopullinen asennustarkastus, joka käsittää myös laitteiden suunnitelman mukaisen ohjauksen toimivuuden. Tarkastuksen kutsuu koolle linjaston toimittaja. Asennustarkastuksesta laaditaan pöytäkirja. 1.4 TYÖSUOJELUTARKASTUKSET Toimittaja vastaa siitä, että laitteet suunnitellaan ja rakennetaan siten, että ne täyttävät Suomen työsuojeluviranomaisten asettamat edellytykset. Käyttöönoton edellyttämissä työsuojelutarkastuksissa korjattaviksi määrätyt viat ja puutteet tulee toimittajan korjata kustannuksellaan viipymättä. Toimittaja kutsuu koolle tarvittavat tarkastukset ja työsuojeluviranomaiset. 1.5 KOEKÄYTÖT Toimittaja vastaa siitä, että kaikki tarvittavat tarkastukset on suoritettu ennen koekäyttöjen aloitusta. Koekäyttö suoritetaan toimittajan laatiman suunnitelman mukaisesti toimittajan hankkiman työvoiman toimesta. Tilaajan käyttöhenkilöstö on toimittajan käytettävissä ja koulutettavana koekäyttöjen aikana. Koekäyttöjen jälkeen toimittaja sopii yhteisestä vastaanottotarkastuksesta.

4 4 2. LUOVUTUS TUOTANNOLLISEEN KOEKÄYTTÖÖN 2.1 VASTAANOTTOTARKASTUS JA TAKUUAJAN ALKAMINEN Vastaanottotarkastuksessa todetaan onko toimitus sopimusasiakirjojen mukainen. Tarkastuksen osalta noudatetaan soveltuvin osin YSE NML 02 määräyksiä. Vastaanottotarkastuksesta pidetään pöytäkirjaa, johon kirjataan mahdolliset puutteet ja ristiriidat toimituksessa. Pöytäkirja varmennetaan molemminpuolisin allekirjoituksin. Hyväksytyn vastaanottotarkastuksen pöytäkirjan allekirjoituspäiväyksestä alkaa laitoksen laitteiden takuuaika. Hyväksytyllä vastaanottotarkastuksen pöytäkirjalla toimittaja luovuttaa laitteiston tuotannolliseen käyttöön. 3. TAKUUARVOT JA LAATUKRITEETIT Takuuarvot vahvistetaan erikseen hankintaneuvotteluissa ja hankintasopimuksessa. Optinen erotin 1: Optinen erotin 2: 1. Kapasiteetti 6 tn/h 2. Erottelukyky: Vähintään 80% syötteen sisältämästä RDF polttoainekelpoisesta materiaalista saadaan erotettua hyödynnettäväksi 3. Laatukriteerit: PVC peräinen CL -pitoisuus < 0,5 p-% Tuhkapitoisuus < 10% Metallit < 50mg/kg 1. Kapasiteetti 9,5 tn/h 2. Laatukriteerit: PVC peräinen CL pitoisuus < 0,25 p-% Metallit < 10 mg/kg 4. TAKUUAJOT JA NIIDEN HYVÄKSYMINEN 4.1 YLEISTÄ Takuuajot aloitetaan yhteisesti sovittuna ajankohtana 2-4 viikon kuluttua vastaanottotarkastuksesta. Takuuajojen kesto on pituudeltaan 2*8h kahtena erillisenä päivänä.

5 5 Toimittaja järjestää käyttöhenkilökunnalle tarvittavan koulutuksen ennen takuuajojen suoritusta. Käyttöhenkilökunnan koulutus voi tapahtua toimittajan suorittaman koekäytön yhteydessä. Toimittaja laatii koulutussuunnitelman viimeistään 1kk ennen laitteiston vastaanottotarkastusta. Takuuajojen valmistelu ja suorittaminen määritellään tarkemmin kohdassa 1.1 mainitussa toimittajan laatimassa ja tilaajan hyväksymässä ohjelmassa. Syötteet ja erotinlaitteiden tuottamat materiaalit punnitaan ja kirjataan. Tilaaja järjestää takuuajoihin tarvittavan jätemateriaalin, punnitukset, sähkön, koneet ja tarvittavan apuhenkilöstön näytteiden ottoa ja tutkimista varten. 4.2 TAKUUAJOJEN TULOSTEN RAPORTOINTI JA HYVÄKSYMINEN Toimittaja vastaa takuuarvojen todentamista varten teetettävien laboratorioanalyysien kustannuksista. Toimittaja kokoaa yhteen kaikki takuuajossa kertyneen tiedon, pöytäkirjat ja näytteiden tutkimusraportit ja kokoaa ne takuuajon yhteenvetoraportiksi. Yhteenvetoraportti toimitetaan molempien osapuolten tutustuttavaksi. Takuuajon tulosten saamisen jälkeen kutsutaan koolle takuuajon hyväksymiskokous. Kokouksessa käsitellään takuuajossa saadut tulokset, esitetyt huomautukset ja mahdolliset ongelmat. Jos tulokset ovat asetettujen vaatimusten mukaiset, kirjataan kokouksen pöytäkirjaan takuuajo hyväksytyksi. Pöytäkirja allekirjoitetaan molempien osapuolten allekirjoituksin. 4.3 TAKUUAJOJEN UUSIMINEN JA/TAI MUUT KORJAAVAT TOIMENPITEET Jos takuuajon hyväksyntää ei voida tehdä, selvitetään ensin yhteisesti syyt takuuajon hylkäämiseen ja sovitaan toimenpiteet asian korjaamiseksi. Mikäli toimenpiteistä ei päästä yksimielisyyteen ja hylkäämisen syyt johtuvat toimittajasta, suoritetaan uusi takuuajo viimeistään kahden kuukauden kuluessa ensimmäisen takuuajon hylkäämisestä. Toimittajalla on tämä aika muuttaa/säätää prosessia siten, että takuuarvot on mahdollista saavuttaa. Korjaavat toimenpiteet on aloitettava viipymättä. Mikäli uusittua takuuajoa ei voida hyväksyä toimittajasta johtuvista syistä, neuvottelevat toimittaja ja tilaaja yhdessä korvauksista tai korvaavista toimenpiteistä asian ratkaisemiseksi.

6 6 5 TOIMITUKSEN LUOVUTUS Taloudellinen loppuselvitys pidetään viimeistään kuukauden kuluessa hyväksytystä takuuajosta. Selvityksen yhteydessä laaditaan laitostoimituksen luovutuspöytäkirja, joka allekirjoitetaan tilaajan ja toimittajan toimesta. Viimeinen maksuerä on laskutettavissa luovutuspöytäkirjan hyväksymisen jälkeen. 6. TAKUUAIKA 6.1 YLEISTÄ Takuuaikana takuun mukaisesti korvattavat osat pitää toimittajan toimesta saada asennettua paikalleen viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun rikkoutumisesta on toimittajalle ilmoitettu. Viikolla tarkoitetaan seuraavaa maanantaista alkavaa viikkoa. Huollon tarpeen ilmetessä tulee toimittajan huoltohenkilöstön saapua paikalle viipymättä, 2 työpäivän kuluessa. Myös takuuajan jälkeen viisi (5) vuotta hyväksytystä vastaanottotarkastuksesta, mikäli varaosat ja asennus viivästyvät yli 2 viikkoa, veloitetaan kustannuksista tilaajaa vain puolet. Mikäli viivästys on yli 3 viikkoa ilmoitetusta rikosta, varaosia ja asennustöitä ei veloiteta tilaajalta. Silloin kun laitteisto on ollut huollon tai varaosien viivästymisen takia pois käytöstä yhteensä yli 60 työpäivää, puolitetaan yllä olevat määräajat loppuvuoden ajaksi. Edellä mainittua sanktiojärjestelmää voidaan ajallisesti tai taloudellisesti kohtuullistaa, mikäli itse asennus-/korjaustyön katsotaan olevan mahdoton toteuttaa määräajassa. Viivästys ei tässäkään tapauksessa saa johtua varaosan tai huoltohenkilöstön paikalle saapumattomuudesta. Vian tai vaurion johtuessa huoltotai käyttöohjeiden vastaisesta tai välinpitämättömästä käytöstä varaosat ja korjaustyöt eivät kuulu takuun tai sanktiojärjestelmän piiriin. Takuuaikana korvatuille osille tai laitteille toimittaja antaa edelleen 24kk takuun, joka alkaa siitä hetkestä kun osat on linjastolle asennettu. Linjaston kulutusosat eivät kuulu takuun piiriin. 6.2 TAKUUAIKANA SEURATTAVAT KUSTANNUKSET Tilaaja kirjaa kaikki huolto- ja korjauskustannukset hyväksytystä vastaanottotarkastuksesta lähtien koko laitteiston takuuajan. Mikäli kustannukset ylittävät toimittajan ilmoittaman määrän, vastaa toimittaja ylimenevistä kustannuksista, ellei toisin neuvotteluteitse sovita.

7 7 6.3 TAKUUAJAN VAKUUS Toimittajan toimitusvakuus jatkuu hyväksytyn vastaanottotarkastuksen jälkeen takuuajan vakuutena. Vakuuden tulee olla voimassa kolme kuukautta takuuajan voimassaoloajan päättymisen jälkeen. Asetettavan toimitusvakuuden suuruus on 10 % hankinnan arvonlisäverottomasta hinnasta. 6.4 TAKUUTARKASTUS Tilaaja kutsuu koolle takuuajan tarkastuksen ennen takuuajan päättymistä.

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA OULUN KAUPUNKI 1 (5) RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA Yleistä Av-laitetoimittaja sitoutuu suorittamaan sovittua urakkasummaa vastaan tämän asiakirjan, tarjouspyynnön

Lisätiedot

RT 80272 VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT 80209

RT 80272 VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT 80209 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä on otettu huomioon Rakennusurakan yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Optisten erotinlaitteiden tekniset vaatimukset

Optisten erotinlaitteiden tekniset vaatimukset 1 Kymenlaakson Jäte Oy, Kouvola Finland Optisten erotinlaitteiden tekniset vaatimukset tarjouspyyntö liite 2 4.8.2016 2 Sisällys 1. Optisten erottimien tekniset vaatimukset... 3 1.1 Käsiteltävien jätteiden

Lisätiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot 1 (5) Procurement training & counseling services SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja: Toimittaja: Hankintayksikkö Y-tunnus Yhteystiedot Nimi Y-tunnus Yhteystiedot 2. SOPIMUKSEN KOHDE

Lisätiedot

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Hankintasopimus (luonnos) Liite 4.

Hankintasopimus (luonnos) Liite 4. 1 Hankintasopimus (luonnos) Liite 4. Allekirjoittaneet Mäntsälän kunta/ Mustijoen perusturva, jota tässä sopimuksessa nimitetään tilaajaksi ja Toimittaja Oy, jota tässä sopimuksessa nimitetään toimittajaksi,

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (7) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista

JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista Haaga-Helian palvelinvirtualisointiympäristön laajennus Sopimuksen päiväys ja nro: xx.xx.2016 Liite nro: 4 JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista Sisällys 1 Soveltaminen... 1 2 Määritelmät... 1 3 Oikeudet...

Lisätiedot

Yhteiset kokoukset ja toimitukset

Yhteiset kokoukset ja toimitukset Yhteiset kokoukset ja toimitukset Talonrakennusteollisuus ry VT, KTM Työmaakokoukset Työmaakokouksen tarkoituksena on luoda kontakti osapuolten kesken todeta työmaan tuotannon tila tutkia onnistuneen lopputuloksen

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS Laatija Rauno Huuki Urakkaohjelma Pvm. 14.11.2014 Sivu 1(9) Projekti nimi, Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Projekti nro Projekti 1649V01 Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Kittilä

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

Pääurakkasopimus. Urakoitsija Urakoitsijana toimii Yritys Oy, osoite: Xxxx xx, 00000 KUNTA.

Pääurakkasopimus. Urakoitsija Urakoitsijana toimii Yritys Oy, osoite: Xxxx xx, 00000 KUNTA. URAKKASOPIMUSLUONNOS Tämä urakkasopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Rakennuskohde Urakkasopimus VIHDIN KUNNAN PÄÄLLYSTYSURAKKA 2016 2018 (+Mahd. optio v. 2019)

Lisätiedot

RT 80285 TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Naantalin sataman laiturin nro 20 ramppien peruskorjausurakka

RT 80285 TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Naantalin sataman laiturin nro 20 ramppien peruskorjausurakka elokuu 2001 korvaa RT 80233 1 (5) TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA Hanke Nro Rakennuskohde Naantalin sataman laiturin nro 20 ramppien peruskorjausurakka Tilaaja Naantalin kaupunki, Ympäristövirasto

Lisätiedot

RT 80272 VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT 80209

RT 80272 VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT 80209 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (7) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä on otettu huomioon Rakennusurakan yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 5. Erityisehtoja laitehankinnoista

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 5. Erityisehtoja laitehankinnoista JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 5. Erityisehtoja laitehankinnoista Versio: 0.6 / 15.1.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen... 2 2 Määritelmät...

Lisätiedot

RTØ RT 80272 13-10- 2015 VASTØNOTTOTARKASTUKSEN P. syyskuu 2000 korvaa RT 80209

RTØ RT 80272 13-10- 2015 VASTØNOTTOTARKASTUKSEN P. syyskuu 2000 korvaa RT 80209 RTØ KAl1PUNKl 13-10- 2015 RT 80272 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 VASTØNOTTOTARKASTUKSEN P YTÄKIRJA Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä on otettu huomioon

Lisätiedot

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa 1.9.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIMUSASIAKIRJAT... 2 1.1 Ehtojen tulkinta... 2 1.2 Tarjous... 2 1.3 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys... 2 2. MYYJÄN

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Kukolanvainion kunnallistekniikan rakentaminen

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Kukolanvainion kunnallistekniikan rakentaminen elokuu 2001 korvaa RT 80233 1 (5) TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Hanke Nro Rakennuskohde Kukolanvainion kunnallistekniikan rakentaminen Tilaaja

Lisätiedot

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 2015 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET JA SOPIMUKSEN KOHDE 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Toimittaja Rakennuttaja on Järvenpään kaupunki Rakennuttajan edustajana ja tilaajana

Lisätiedot

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sopimusluonnos 1 (5) Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo... 2 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys...

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos 2) Hankinnan tarkoitus ja kohde Kehitetään Oskari.org -ohjelmistoa ja Paikkatietoikkunaa Hankinnan

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 TOIMISTOTILAN VUOKRAAMINEN LIIKUNTAMYLLYSTÄ HELSINKI TRIATHLON RY:LLE Vuokranantaja Vuokralainen Helsingin kaupungin liikuntavirasto PL 4800, Toivonkatu 2 A 00099 Helsingin

Lisätiedot

11.3.2016. 2. Vastaanottotarkastus

11.3.2016. 2. Vastaanottotarkastus 1. Yleistä Delete Finland ottaa vastaan hyödyntämiskelpoista jätettä Tampereella Ruskon jätteenkäsittelylaitoksella PIR-2002-219-111 ja Myllypuron siirtokuormausasemalla PIR-2003-Y- 126-111 sekä Espoossa

Lisätiedot

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 (TS-12) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 (TS-12) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 (TS-12) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen teknisen

Lisätiedot

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS Kumppanuuden osapuolet Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia (y-tunnus 2109309-0) Urheilukatu 6 95400 Tornio Palvelunumero 040 713 9305 Sähköposti ammattiopisto@lappia.fi

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet Oikaisuvaatimusohje, yleisten töi-

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, yleisten töiden lautakunta Otteet Otteen liitteet Oikaisuvaatimusohje, yleisten töi- Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) n lakimies 363 Takaisinsaantivaatimuksen hyväksyminen, If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, liukastuminen Tikkurikujalla Suutarilassa HEL 2015-003384 T 03 01 00 Jalkakäytävä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Metron vaihteiden ja vaihteiden osien hankinta HEL 2016-003445 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Salomar Oy:ltä metron vaihteet ja vaihteiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/2 04.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/2 04.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 99 Teolliset elintarvikkeet, H063-12 HEL 2012-013628 T 02 08 01 00 Päätös päätti hyväksyä Heinon Tukku Oy:n, Kespro Oy:n, Lihel Oy:n, Snellman Trading Oy:n, Valio

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

SOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPAN MAKSUJÄRJESTELYISTÄ

SOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPAN MAKSUJÄRJESTELYISTÄ 1 (7) SOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPAN MAKSUJÄRJESTELYISTÄ 1. OSAPUOLET 1.1. Hankintayksikkö Helsingin kaupunki, Y-tunnus 0201256-6 jota edustaa kiinteistölautakunta PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (jäljempänä:

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

Ajankohtaista laboratoriorintamalla 10.-11.10.2012 Pasila Emilia Savolainen, Suunnittelu- ja ohjausyksikkö

Ajankohtaista laboratoriorintamalla 10.-11.10.2012 Pasila Emilia Savolainen, Suunnittelu- ja ohjausyksikkö Valitusten ja palautteen käsittely Evirassa koskien Eviran hyväksymiä laboratorioita sekä lainsäädännön antamat välineet näiden laboratorioiden valvontaa varten Ajankohtaista laboratoriorintamalla 10.-11.10.2012

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Espoon kaupunki Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (6) Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Sopijaosapuolten vastuut Espoon kaupunki Asiakas Osoite Y 0101263-6 ja Yritys jäljempänä Toimittaja

Lisätiedot

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

URAKKASOPIMUKSET Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998

URAKKASOPIMUKSET Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 URAKKASOPIMUKSET Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 Antero Oksanen Ville Laine Kim Kaskiaro CC LAKIMIESLIITON KUSTANNUS 2010 Helsingin Kamari Oy ja tekijät ISBN 978-952-246-015-8 Kannen suunnittelu:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Laitteet ja komponentit - yksityiskohtaiset kuntotutkimukset

Laitteet ja komponentit - yksityiskohtaiset kuntotutkimukset Laitteet ja komponentit - yksityiskohtaiset kuntotutkimukset Ilmastointijärjestelmät kuntoon! -seminaari 5.3.2013 Helsinki Mikko Saari, Risto Ruotsalainen, Mikko Nyman ja Juhani Laine VTT Expert Services

Lisätiedot

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko.

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko. PÖYTÄKIRJA Työehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (TES: 331002) Tarkentava virkaehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (VES: 331052) Pöytäkirja Säteilyturvakeskuksen (STUK), Pardia ry:n ja JHL ry:n välisestä neuvottelusta,

Lisätiedot

Yhteiset kokoukset ja toimitukset

Yhteiset kokoukset ja toimitukset Yhteiset kokoukset ja toimitukset Talonrakennusteollisuus ry VT, KTM Työmaakokoukset Työmaakokouksen tarkoituksena on luoda kontakti osapuolten kesken todeta työmaan tuotannon tila tutkia onnistuneen lopputuloksen

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

Vastaanottotarkastus, pöytäkirja

Vastaanottotarkastus, pöytäkirja Vastaanottotarkastus, pöytäkirja RAKENNUSKOHDE TAI SEN OSA, URAKAN KOHDE TAI SEN OSA Raision Ammattiopisto, laiturirakennuksen laajennustyöt RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Naantalin tilalaitos Käsityöläiskatu

Lisätiedot

4 Tutkintotodistusten hyväksyminen ja kirjaaminen

4 Tutkintotodistusten hyväksyminen ja kirjaaminen SÄHKÖALAN PERUSTUTKINNON TUTKINTOTOIMIKUNNAN (8316) KOKOUS Pöytäkirja Aika: 30.9.2011 klo 8:00-12:15 Paikka: Optima Läsnä: Kalle Heikkinen OP paikalla www.sakky.fi Kari Hännikäinen OP paikalla www.tao.tampere.fi

Lisätiedot

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Päätehtävät ja roolit Tilaaja päättää Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä Projektijohtaja johtaa hanketta Valvoja valvoo

Lisätiedot

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus VES 340751 1(3) Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 2 päivänä kesäkuuta 2009 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET. SOPIMUSluonnos

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET. SOPIMUSluonnos HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET SOPIMUSluonnos 3 (9) Sisältö VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET 1 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 TILAAJA 4 1.2 TOIMITTAJA 4 2 SOPIMUSASIAKIRJAT 4 3

Lisätiedot

Takuuajan vastuut ja hyvät käytännöt YSE 1998-ehtojen nojalla

Takuuajan vastuut ja hyvät käytännöt YSE 1998-ehtojen nojalla Takuuajan vastuut ja hyvät käytännöt YSE 1998-ehtojen nojalla Taloyhtiö 2016 -tapahtuma asianajaja, diplomi-insinööri Emma Niemistö 1 2 Puheenvuoron rajauksia Yhtiön ja urakoitsijan välinen sopimus tietyn

Lisätiedot

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016

RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä

Lisätiedot

Valinnat ja valintoihin valmistautuminen - etäkoulutus

Valinnat ja valintoihin valmistautuminen - etäkoulutus Valinnat ja valintoihin valmistautuminen - etäkoulutus 8.10.2013 Valintojen toteuttaminen Valintojen toteuttaminen koostuu kaikista niistä toimenpiteistä jotka tulee tehdä hakuajan jälkeen jotta valinnat

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen (Ostaja) PL 114 03101 Nummela HANKINTASOPIMUS Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4 Osapuolet Ostaja Myyjä Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela Ortomat Herpola Oy ("Myyjä") PL 34 20101 Turku Ostajasta ja Myyjästä

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 1 Kaupan liitto Palvelualojen ammattiliitto VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS

Lisätiedot

RT' RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000

RT' RT VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 RT' RT 80272 i VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä on otettu huomioon Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 (RT

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA L u o n n o s 1 (5) ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (jäljempänä Kaupunki) OSTAJA (jäljempänä

Lisätiedot

! LAATUKÄSIKIRJA 2015

! LAATUKÄSIKIRJA 2015 LAATUKÄSIKIRJA Sisällys 1. Yritys 2 1.1. Organisaatio ja vastuualueet 3 1.2. Laatupolitiikka 4 2. Laadunhallintajärjestelmä 5 2.1. Laadunhallintajärjestelmän rakenne 5 2.2. Laadunhallintajärjestelmän käyttö

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta. 2. Hankinnan kohde 1/

Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta. 2. Hankinnan kohde 1/ 04.11.2016 1/9 84328 Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta Hankinnan tunniste-

Lisätiedot

Ilmankäsittelykone Huoltokirja

Ilmankäsittelykone Huoltokirja -SV 10-05-10V.A001 Sisällys 1 Takuuehdot... 1 1.1 Takuuaika... 1 1.2 Takuun sisältö... 1 1.3 Yleiset takuun rajoitukset... 1 1.4 Takuun rajoitukset... 1 1.5 Huoltoehdot takuuaikana... 1 1.6 Toimenpiteet

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä sosiaali-

Lisätiedot

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä annetun lain muuttamisesta 678/2015 Hallituksen esitys HE 161/2014 vp Työelämä-

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus. Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS. Sisältö

ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus. Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS. Sisältö ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 3 1.1 TILAAJA 3 1.2 TOIMITTAJA 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE 3 3 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KESTO 3 4 TILAUKSET, HINNAT

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (7) Teknisen palvelun lautakunta Stara/5 15.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (7) Teknisen palvelun lautakunta Stara/5 15.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (7) 214 Pilaantuneiden maiden sekä muiden materiaalien vastaanotto ja loppusijoitus vuonna 2012, puitesopimus HEL 2011-003643 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä

Lisätiedot

Valtio, VM ja HVK, jäljempänä yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli.

Valtio, VM ja HVK, jäljempänä yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli. 1 (5) OSAKEVAIHTOSOPIMUS 1 Osapuolet 2 Tausta 1.1 Suomen valtio, valtiovarainministeriön edustamana, Snellmaninkatu 1 A, Helsinki, PL 28, 00023 Valtioneuvosto (Suomen valtio jäljempänä Valtio ja valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Solita Oy Alvar Aallon katu 5, 00100 Helsinki Åkerludinkatu 11, 33100 Tampere Kiviharjunlenkki 1 C, 90220 Oulu 1060155-5 10.02.2016 2 (5) 1. SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

YSE 1998 SOPIMUSEHDOT Lisä- ja muutostyöt sekä vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys

YSE 1998 SOPIMUSEHDOT Lisä- ja muutostyöt sekä vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys YSE 1998 SOPIMUSEHDOT Lisä- ja muutostyöt sekä vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys Lisä- ja muutostyöt sekä niistä sopiminen YSE 1998 -ehdoissa on määritelmät lisä- ja muutostöille Lisätyö: Urakoitsijan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.2.2012 COM(2012) 78 final 2012/0032 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan talousyhteisön ja Syyrian arabitasavallan yhteistyösopimuksen soveltamisen osittaisesta keskeyttämisestä

Lisätiedot

TARKASTUSMENETTELYLLÄ SAVUNPOISTO HALLINTAAN. 10_12_2009_Timo Salmi

TARKASTUSMENETTELYLLÄ SAVUNPOISTO HALLINTAAN. 10_12_2009_Timo Salmi TARKASTUSMENETTELYLLÄ SAVUNPOISTO HALLINTAAN Savunhallintaprojekti 12/2008 03/2010 Status 1. Savunhallintalaitteistojen määrittely ja kartoitus valmis 2. Savunhallintalaitteiden tarkastustoiminnan nykytilanne

Lisätiedot

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Maijamäen kiertoliittymän rakentaminen

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Maijamäen kiertoliittymän rakentaminen elokuu 2001 korvaa RT 80233 1 (5) TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Hanke Nro Rakennuskohde Maijamäen kiertoliittymän rakentaminen Tilaaja Naantalin

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten

Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten 1. Esitiedot Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten Kohteen osoite Tarkastusajankohta Tarkastuksen tilaajat ja yhteystiedot Päiväys ja allekirjoitukset Kohteen omistaja: Omistushistoria: Tarkastuksen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä kaupunki Laaninen, Mirja Elina Tuulikki

Lisätiedot

Ajankohtaista tukien maksamisesta

Ajankohtaista tukien maksamisesta 772 5785 Ajankohtaista tukien maksamisesta Tuula Seurujärvi Yksikönjohtaja Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto Maksettu sidotusta (%) 30.4.2014 Lähde: HankeDW / TK Sis. toimintalinjojen 1, 3, 4 hanke

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

23.8.2010 PUITESOPIMUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N LAKIASIAINPALVELUISTA

23.8.2010 PUITESOPIMUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N LAKIASIAINPALVELUISTA PUITESOPIMUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N LAKIASIAINPALVELUISTA SOPIJAPUOLET Tilaaja: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus: 2094551-1 Käyntiosoite: PL: Bulevardi 31, 00180 Helsinki PL4000, 00079

Lisätiedot

Keskuskauppakamari, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry, Tietotekniikan liitto ry ja Teknologiateollisuus ry, 2009

Keskuskauppakamari, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry, Tietotekniikan liitto ry ja Teknologiateollisuus ry, 2009 IT2010 sopimusehdot LUONNOS 29.6.2009 TOIMITUSSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN KOHDE Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat sopineet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin siitä, että toimittaja toimittaa asiakkaalle

Lisätiedot

Laadunvalvonta ja käytönaikaiset hyväksyttävyysvaatimukset TT laitteille

Laadunvalvonta ja käytönaikaiset hyväksyttävyysvaatimukset TT laitteille Laadunvalvonta ja käytönaikaiset hyväksyttävyysvaatimukset TT laitteille SÄTEILYTURVALLISUUS JA LAATU ISOTOOPPILÄÄKETIETEESSÄ 10.12.2015, Säätytalo, Helsinki Tarkastaja Elina Hallinen, STUK TT laitteen

Lisätiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Sosiaali- ja terveysvirasto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus:

Tilaaja: Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Sosiaali- ja terveysvirasto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus: 1 Sensomotorisen pienpuiston suunnittelu ja laitteiden hankinta H054-16/HEL 2016-004997 Liite 4 Sopimusluonnos 1.1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

Projektien määrällinen ja laadullinen seuranta. Ira Nikoskinen ESR-hankkeiden käynnistysseminaari 18.3.2010 Helsinki

Projektien määrällinen ja laadullinen seuranta. Ira Nikoskinen ESR-hankkeiden käynnistysseminaari 18.3.2010 Helsinki Projektien määrällinen ja laadullinen seuranta Ira Nikoskinen ESR-hankkeiden käynnistysseminaari 18.3.2010 Helsinki Seuranta- ja raportointiaikataulut vuositasolla Maksatushakemus 31.10. (ajalta 1.5.-31.8.)

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö. Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille.

Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö. Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille. Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille. 15.12.2014 2 (11) Sisältö 1 Hankinnan kohde... 3 2 Vaatimukset... 3 3 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Verohallinto sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry., Julkisten ja hyvinvointialojen

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 14 Asukasvalintaperusteista poikkeaminen; Hoas, Pohjoinen Rautatiekatu 29 HEL 2015-004257 T 10 07 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti antaa Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09868 Päiväys 04.10.2013

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09868 Päiväys 04.10.2013 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

MENETTELYTAPAOHJE RAKENNUTTAMINEN HSY JA ESPOON KAUPUNKI 17.6.2015 Liite 3

MENETTELYTAPAOHJE RAKENNUTTAMINEN HSY JA ESPOON KAUPUNKI 17.6.2015 Liite 3 VESIHUOLLON RAKENNUTTAMISEN ERITYISPIIRTEET Sisällysluettelo 1 Menettelytapaohje ja sen käyttö... 2 2 Hankinta... 2 3 Valvonta... 3 4 Vastaanotto... 4 5 Suoriteseuranta... 4 6 Laskutus ja kokouskäytännöt...

Lisätiedot

YHTEINEN KUNNALLISTEKNINEN TYÖMAA ENEMMÄN KUIN SOPIMUS

YHTEINEN KUNNALLISTEKNINEN TYÖMAA ENEMMÄN KUIN SOPIMUS YHTEINEN KUNNALLISTEKNINEN TYÖMAA ENEMMÄN KUIN SOPIMUS VESIHUOLTO 2016 8.6.2016 HÄMEENLINNA 1 YHTEINEN TYÖMAA > Yhteisellä rakennustyömaalla tarkoitetaan työpaikkaa, jolla samanaikaisesti tai peräkkäin

Lisätiedot

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa.

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa. 16.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ MASTONOSTIMESTA Äänekosken kaupunki pyytää Teiltä tarjouksen käytetystä siististä mastonostimesta tarjouspyyntöliitteen mukaisesti. Tarjous koskee kaupungin kulttuuritalolle (Kalevankatu

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS liite 1 1. JOHDANTO Tämä vuokrasopimus koskee kiinteistön 678-402-1-50 noin 3400 m2:n määräalaa. Vanha sopimus lakkaa ja tämä sopimus on voimassa sopimuksen vuokra-ajan alkamispäivästä

Lisätiedot