Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania"

Transkriptio

1 Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania

2 Ecolution by Scania Saavuttaaksemme säästöjä, meidän täytyy tarkastella polttoaineen kulutukseen vaikuttavia tekijöitä hieman laajemmin.

3

4 Ecolution by Scania Ecolution by Scania on kattavin ja tehokkain ratkaisumme polttoainetalouden parantamiseksi. Kyse on vain laajemmasta tavasta tarkastella asioita. Yrityksen liiketoiminnan ymmärtäminen yhdistettynä polttoainetalouden kannalta optimoituun ajoneuvoon, laajennettuun huolto-ohjelmaan sekä räätälöityyn kuljettajavalmennukseen - näillä keinoin pienennämme polttoainekulut ennätysalhaisiin lukemiin. Tuloksena saavutetaan korkeampi tuotto liiketoiminnasta sekä merkittävästi vähentyneet päästöt. Voimakkaasti kilpaillulla alalla, aikana jolloin ympäristövaikutuksilla on merkitystä, tämä on todellinen kaikki voittavat -tilanne. Yksilölliset ratkaisut yksilöllisiin tarpeisiin Jokainen päätös tehdään yrityksen toiminnan asettamien vaatimusten perusteella. Joten, aivan kuten mittatilauspuvun teettämisessä tässäkin lähdetään liikkeelle tapaamisella ja tarvittavien pohjatietojen selvittämisellä. Huolenamme ei kuitenkaan ole pukusi istuvuus vaan tekijät, kuten ajoneuvojesi kuormitustaso, ympäristöolosuhteet, kuljetustehtävän asettamat vaatimukset ja kuljettajien kehityspotentiaali. Tapaamisen tulos on hyvin konkreettinen: Osoitamme yhden tapaamisen aikana kuinka paljon säästöjä on mahdollista saavuttaa esimerkiksi 14 % säästö polttoainekustannuksissa. Analysointityökalumme osoittaa kuinka nämä säästöt saavutetaan käytännössä ajoneuvon oikean valinnan ja kuljettajavalmennuksen avulla.

5 Tarkka kuva yrityksen toiminnasta mahdollistaa jatkuvat säästöt. Analyysi

6 Ecolution by Scania Ja takaisin tien päälle. Mutta tällä kertaa henkilökohtaisen kuljettajavalmentajan tukemana. Tarvittavat tiedot kuljettajan ajotavasta valmentaja saa langattomasti ajoneuvon tiedonsiirtoyksikön välittämänä. POLTTOAINEENKULUTUS AIKA Valmentajan suorittamien säännöllisten yhteydenottojen ansiosta kuljettaja kykenee ylläpitämään saavuttamansa taloudellisen ajotavan.

7 Ratkaisu Yhteinen matka. Analyysin antamat tavoitteet asettavat yhteisen päämäärän sekä asiakkaalle että Scanialle. Tavoitteet ovat saavutettavissa, kun kiinnitetään huomiota seuraaviin osa-alueisiin. Optimoitu ajoneuvo Ajoneuvo eritellään mahdollisimman polttoainetaloudelliseksi, kuitenkin tekemättä kompromisseja suorituskyvyn suhteen. Prosessin aikana käydään läpi moottori, välityssuhteet, ilmanohjaimet, alustarakenteet sekä mahdollinen vaihtoehtoisten polttoaineiden, kuten biokaasun, etanolin tai biodieselin käyttäminen. Optimoitu ajaminen Kuljettajan valmennusohjelma pitää sisällään yhden koulutuspäivän valmentajan kanssa sekä tämän jälkeen jatkuvan ja säännöllisen valmennuksen. Näin saadaan kuljettaja pysyvästi omaksumaan uusi, taloudellisempi ajotapa. Ohjelmaan voi osallistua yksi tai useampi yrityksen kuljettajista. Optimoitu huolto Erityinen, laajennettu huolto-ohjelma varmistaa sen, että ajoneuvo säilyy parhaassa mahdollisessa kunnossa vuodesta toiseen. Huolto-ohjelmaan on lisätty työvaiheita, kuten rengaspaineiden sekä renkaiden kunnon tarkastus, akselistojen suuntauksen tarkastus, ilmanohjaimien säätö ja niin edelleen. Jatkuva seuranta Yhteisten tavoitteiden saavuttaminen vaatii molempien osapuolten sitoutumista. Scania pitää kuukausittaisten raporttien avulla huolen siitä, että pysytte ajan tasalla ohjelman edistymisen suhteen. Tämän lisäksi kokonaistilanne käydään yhdessä läpi neljännesvuosittaisissa tapaamisissa asiakkaan kanssa. POLTTOAINEENKULUTUS CO 2 -päästöt Asetetaan yhteinen tavoite Vertailuajoneuvo Optimoitu ajoneuvo Optimoitu ajaminen Kuljettajakoulutus Kuljettajavalmennus Optimoitu huolto Tavoitekulutus Vaihtoehtoiset polttoaineet Jatkuva seuranta

8 Ecolution by Scania Vaihdetaan ohituskaistalle matkalla kohti menestyksekästä kuljetustoimintaa.

9 Tulos Lähtöpisteestä lopputulokseen. Ecolution by Scania ohjelman tehokkuus on käytännössä todistettu. Keskimääräinen säästö polttoaineenkulutuksessa on noin 10 % verrattuna vertailuajoneuvoihin. Säästöt ovat havaittavissa välittömästi ja ohjelman tavoitteen mukaisesti tulokset parantuvat edelleen sopimusjakson etenemisen myötä. Säästöjä saavutetaan toiminnan kehittämisen myötä, ei toiminnan kustannuksella. Toiminta on tehokkaampaa, kuljettajat rasittuvat vähemmän työssään ja asiakkaasi ovat luonnollisesti tyytyväisiä tarjoamasi palvelun korkeasta tasosta. Puhumattakaan pienentyneestä päästökuormituksesta, jonka yrityksesi tehokkaampi toiminta aiheuttaa ympäristölle. Kaiken kaikkiaan Ecolution by Scania on enemmän kuin vain tehokas tapa säästää ja ansaita rahaa. Se on keino ylläpitää kilpailukykyä menestyksekkäästi testattu tapa turvata yrityksen tulevaisuus sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta kestävästi. Miksi Ecolution by Scania? Nopea katsaus ohjelman hyödyistä. Jatkuvat polttoainesäästöt Vähentyneet päästöt Motivoituneemmat kuljettajat Vähentynyt kuluminen ja korkeampi käyttöaste Yhteinen tavoite, tiivis yhteistyö Vaivaton tapa saavuttaa tuloksia Ecolution by Scania on meidän panoksemme matkalla kohti ympäristön kannalta kestävämpää kuljetusalaa, aivan kuten on laaja Euro 6 -moottoreiden valikoimamme myös vaihtoehtoisille polttoaineille. Tämän matkan kohti parempaa, puhtaampaa ja tehokkaampaa tulevaisuutta haluaisimme tehdä yhdessä kaikkien asiakkaidemme kanssa. Heräsikö kysyttävää? Kysy pois. Ota yhteyttä omaan Scania-myyjääsi saadaksesi lisätietoja Ecolution by Scania -ohjelmasta sekä ilmaisesta toimintaanalyysista omalle yrityksellesi.

10 Ecolution by Scania Kokemuksia edelläkävijöiltä. Tapaa Ecolution by Scania -toimintamallin pioneereja. Erilaisia yrityksiä yhdistää Ecolution by Scanian mukanaan tuomat positiiviset kokemukset. Vendelbo Spedition tapa säilyttää kilpailukykymme Vendelbo Spedition työllistää 50 henkilöä, joista 25 on kuljettajia. Yritys perustettiin Tanskassa vuonna 1971 ja se kuljettaa monenlaista rahtia ympäri Eurooppaa, pääasiallisena kohdemaana on Norja. Alun perin Vendelbo lähti kokeilemaan Ecolutionia ilman varsinaisia ennakko-odotuksia, toimitusjohtaja Jesper Bundgaard Madsen sanoo. Tähän tuli kuitenkin pian muutos. - Nykyään kaikki uudet kuormaautomme ovat Ecolution-ohjelman mukaisia ja pidämme ohjelmasta saatavia raportteja erityisen hyödyllisinä. Joka maanantai keskustelemme edellisviikon toiminnasta, mikä on hyvä tapa ylläpitää keskustelua kuljettajien kanssa. Raportti on myös tärkeä osa yrityksen ISO-sertifiointiprosessia. Alussa kuljettajat olivat hieman epäileväisiä seurannan suhteen, mutta nyt he suhtautuvat asiaan positiivisesti. Yksi kuljettajista jopa saavutti parhaimmat taloudellisen ajamisen pisteet Tanskassa. Paras yksittäisen kuljettajan saavuttama säästö polttoaineenkulutuksessa on ollut 16 prosenttia. Meille Ecolution by Scania on tehokas keino säilyttää kilpailukykymme. Se on keino säästää ja tienata rahaa, Jesper Bundgaard Madsen kertoo. Nykyisin kaikki uudet automme ovat Ecolution-autoja.

11 Käyttökokemuksia Ecolution by Scania alensi kulutusta 10 %. Sesé Ecolution-pioneeri Maailmanlaajuinen logistiikkapalveluiden tuottaja Sesé työllistää 1000 henkilöä ja pitää asemapaikkanaan Zaragozaa, yhtä Espanjan tärkeimmistä logistiikkakeskuksista. Yritys on ylpeä asiakaslähtöisestä tavastaan toimia ja sillä on käynnissä laaja ohjelma, jonka tavoitteena on fossiilisten polttoaineiden kulutuksen sekä kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Sesén yksi merkittävimmistä toimeksiantajista on Volkswagen, jonka Espanjassa ja Saksassa sijaitsevien tehtaiden tavaraliikennettä Sesé on mukana hoitamassa. Vuonna 2012 Sesé hankki 10 Ecolution-ohjelman mukaista G 440 LA 4X2 MLA -alustaa osaksi kalustoaan. Polttoainekulutuksen osalta optimoidun alustan voimanlähteenä toimi 440 hevosvoimainen SCR-moottori perävälityksen ollessa 2,59. Kustannustehokkaan kuljetusliiketoiminnan osaaja on myös rajoittanut ajonopeuksia sekä keskittynyt mahdollisimman alhaisen ilmanvastuksen saavuttamiseen koko kalustonsa osalta. Yhdessä Scanian kanssa, Sesé määritteli Ecolution-ajoneuvojen osalta tavoitteeksi polttoainekulutuksen ja CO 2 -päästöjen pienentämisen 7 prosentilla ensimmäisen vuoden aikana verrattuna vertailuajoneuvoon. Tämä tavoite ylitettiin saavutetulla 10 prosentin säästöllä, joka vastasi euron rahallista hyötyä ja 125 tonnin alenemaa CO 2 -päästöissä ensimmäisen vuoden aikana. Hyvien kokemusten perusteella Sesé on hankkinut kalustoonsa 20 uutta Ecolution-ajoneuvoa.

12 Scania harjoittaa jatkuvaa tuotekehitystoimintaa. Tästä johtuen yhtiö pidättää itselleen oikeuden muuttaa tuotteitaan ja palvelujaan siitä ennalta ilmoittamatta. Kansallisista ja EU-säännöksistä johtuen kaikki tuotteet tai palvelut eivät välttämättä ole tarjolla kaikilla markkina-alueilla. Lisätietoa saat omalta Scania-myyjältäsi tai osoitteesta Edition fifi2014km037 Scania CV AB 2014.

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat useat eri tekijät: Renkaat

Lisätiedot

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin Tervetuloa kyytiin Korosta yrityskuvaasi Tutustu Scania Touringiin. Tämä näyttävästi muotoiltu monikäyttöinen linja-auto on suunniteltu täyttämään niin linja- kuin tilausliikenteen vaatimukset myös pitkillä

Lisätiedot

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Voimanotto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, kuinka

Lisätiedot

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide SCANIA LINJA-AUTOT Esittelyssä Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Valmiina kohtaamaan kaupungin haasteet Nykyisin yli puolet maapallon väestöstä asuu kaupungeissa. Ja kaupungistumiskehitys jatkuu kiihtyvällä

Lisätiedot

KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA

KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA Motivan HANKINTAPALVELU KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU-

Lisätiedot

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 PRESS info P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 Scanian kulutusoptimoidut vetoautot Uuden R-sarjan kuorma-autojen julkistuksen yhteydessä Scania esittelee uuden vetoautomalliston, joka on räätälöity

Lisätiedot

PRESS info. P12903SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012

PRESS info. P12903SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 PRESS info P12903SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 Uudet Scania-ratkaisut yhdistävät kuljettajat, kuljetusliikkeet ja autot Scania-sovellukset kalustonvalvontaan Tavoitekulutus Johtavaa tekniikkaa

Lisätiedot

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mallisto kaikenlaisiin tarpeisiin. Pyörät pyörivät ja maailma muuttuu, päivä päivältä nopeammin. Tästä johtuen on entistä tärkeämpää

Lisätiedot

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 PRESS info P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan Scania Communicator, joka on vakiovaruste monilla markkinoilla, kuten Suomessa, tarjoaa

Lisätiedot

Energiatehokkuuden huomioiminen julkisissa kuljetuspalveluhankinnoissa Seminaari 8.10.2012. Motiva Oy 1

Energiatehokkuuden huomioiminen julkisissa kuljetuspalveluhankinnoissa Seminaari 8.10.2012. Motiva Oy 1 Energiatehokkuuden huomioiminen julkisissa kuljetuspalveluhankinnoissa Seminaari 8.10.2012 Motiva Oy 1 Laki ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioimisesta julkisissa hankinnoissa (1509/2011)

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011 EkoAuton julkistustilaisuus Katja Lohko Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Trafi 2 Sisältö Trafin Ekoautoilusivusto ja henkilöauton hankintaohje Turvallinen auto Ympäristöä vähemmän kuormittava

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

OPER:03. Kysymyksiä Toimintatietoanalyysistä. fi-fi. Usein kysyttyjä kysymyksiä. Painos 2. Scania CV AB 2014, Sweden

OPER:03. Kysymyksiä Toimintatietoanalyysistä. fi-fi. Usein kysyttyjä kysymyksiä. Painos 2. Scania CV AB 2014, Sweden OPER:03 Painos 2 fi-fi Kysymyksiä Toimintatietoanalyysistä Usein kysyttyjä kysymyksiä Scania CV AB 2014, Sweden Johdanto Johdanto Tämän asiakirjan tarkoitus on helpottaa Toimintatietoanalyysin ongelmanratkaisua

Lisätiedot

Prof Magnus Gustafsson PBI Research Institute

Prof Magnus Gustafsson PBI Research Institute Biokaasun hyödyntäminen liikenteessä Prof Magnus Gustafsson PBI Research Institute Kaasuautojen Edellytykset Suomessa Kaasukäyttöiset autot muodostavat varteenotettavan vaihtoehdon. Päästöt ovat huomattavan

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TEHOSTAMINEN AJONEUVO- JA KÄYTTÖTEKNISIN RATKAISUIN

RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TEHOSTAMINEN AJONEUVO- JA KÄYTTÖTEKNISIN RATKAISUIN 1 (8) VTT Prosessit Johtava tutkija Nils-Olof Nylund 8.12.2003 RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TEHOSTAMINEN AJONEUVO- JA KÄYTTÖTEKNISIN RATKAISUIN Väliraportti Raskaankaluston energiankäyttö -projekti

Lisätiedot

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 2: Taitava kilpailija. Harjoite 12: Kilpailuanalyysi. Harjoitteiden tavoitteet.

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 2: Taitava kilpailija. Harjoite 12: Kilpailuanalyysi. Harjoitteiden tavoitteet. Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 2: Taitava kilpailija Harjoite 12: Kilpailuanalyysi Harjoite 12 A: Kilpailun tavoiteanalyysi Harjoite 12 B: Kilpailussa koettujen tunteiden tarkastelu Harjoite

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi.

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi. TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Sähköisen liiketoiminnan mahdollisuudet: Sisäiset ja ulkoiset prosessit Toiminnan tehostaminen, reaaliaikaisuus Toiminnan raportointi ja seuranta,

Lisätiedot

DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA

DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA Tehokkaampaa työskentelyä Dynafleetin avulla. Ei ole väliä kuinka monta kuorma-autoa omistat tai mitä kuljetat Dynafleet auttaa sinua kehittämään kuljetusten tuottavuutta.

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit PRESS info P13101EN / Per-Erik Nordström 29 Jan 2013 Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit Scania

Lisätiedot

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 Jätekuljetusten suunnittelu ja kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 PERUSTIETOJA Yhtiö on perustettu tt vuonna 2002. Omistajat: Porvoo (49,00 %), Sipoo (25,60 %), Loviisa (9,15 %), Askola (3,95 %), Pernaja

Lisätiedot

Kuorma-automarkkinoiden kehitys Euroopassa

Kuorma-automarkkinoiden kehitys Euroopassa Kuorma-automarkkinoiden kehitys Euroopassa SKAL Erikoisjärjestöt Rantasipi Aulanko 11.4.2012 Kuorma-autojen alueellinen kokonaismarkkina Pohjois- Amerikka 235,000 Eurooppa 230,000 Europe 45,000 Euraasia

Lisätiedot

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Perinteiset polttoaineet eli Bensiini ja Diesel Kulutus maailmassa n. 4,9 biljoonaa litraa/vuosi. Kasvihuonekaasuista n. 20% liikenteestä. Ajoneuvoja n. 800

Lisätiedot

Säästä rahaa ja ympäristöä. vähäpäästöisellä autoilulla

Säästä rahaa ja ympäristöä. vähäpäästöisellä autoilulla Säästä rahaa ja ympäristöä vähäpäästöisellä autoilulla Pysäköintialennus vähäpäästöisille henkilöautoille Saat 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista Helsingissä, jos omistat vähäpäästöisyyden kriteerit

Lisätiedot

Simulaatio-opetuksen laajaalaisuus: Lähitulevaisuuden haasteet raskaan kaluston simulaatioopetuksessa.

Simulaatio-opetuksen laajaalaisuus: Lähitulevaisuuden haasteet raskaan kaluston simulaatioopetuksessa. Simulaatio-opetuksen laajaalaisuus: Lähitulevaisuuden haasteet raskaan kaluston simulaatioopetuksessa. Haasteet Simulaattori laitteena ei ratkaise koulutushaasteita itse asiassa se voi tuoda niitä lisää.

Lisätiedot

Liikenteen khk-päästöt tavoitteet ja toimet vuoteen 2030

Liikenteen khk-päästöt tavoitteet ja toimet vuoteen 2030 Liikenteen khk-päästöt tavoitteet ja toimet vuoteen 2030 Mitä päästöjä tarkastellaan? Kansallinen energia- ja ilmastostrategia sekä keskipitkän aikavälin ilmastopoliittinen suunnitelma koskevat ainoastaan

Lisätiedot

EU:n uudet rengasmääräykset

EU:n uudet rengasmääräykset EU:n uudet rengasmääräykset Haaste rengasteollisuudelle mahdollisuus kuluttajille Nokia 9.3.2010 Teppo Huovila Uudet EU:n rengassäädökset Keskeinen sisältö Uudet pakolliset renkaiden tyyppihyväksyntä-

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Energiatehokkuussopimus solmittiin tavaraliikenteelle ja logistiikalle tammikuussa

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

Ajoneuvojen ympäristövaikutusten huomioiminen vähimmäisvaatimuksina koulukuljetushankinnoissa. Motiva Oy 1

Ajoneuvojen ympäristövaikutusten huomioiminen vähimmäisvaatimuksina koulukuljetushankinnoissa. Motiva Oy 1 Ajoneuvojen ympäristövaikutusten huomioiminen vähimmäisvaatimuksina koulukuljetushankinnoissa Motiva Oy 1 Laki ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioimisesta julkisissa hankinnoissa ( 1509/2011)

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin PRESS info P13X02EN / Örjan Åslund 24.10.2013 Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Scanian moottorimallistossa on nyt 11 Euro 6 -moottoria, joiden

Lisätiedot

Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia

Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia Rengaspaineet pysyvät kun käytät typpeä Ilma ympärillämme koostuu pääosin hapesta ja typestä. Erottamalla nämä kaasumaiset alkuaineet toisistaan

Lisätiedot

Kuljetusalan energiatehokkuussopimukset

Kuljetusalan energiatehokkuussopimukset Kuljetusalan energiatehokkuussopimukset Saara Jääskeläinen, liikenne- ja viestintäministeriö Energiatehokkuus kuljetuspalveluiden julkisissa hankinnoissa seminaari 7.11.2012 Joukkoliikenteen energiatehokkuussopimus

Lisätiedot

Monipuolisen yhteistyön haaste pyrittäessä korkealle

Monipuolisen yhteistyön haaste pyrittäessä korkealle 1 Monipuolisen yhteistyön haaste pyrittäessä korkealle Markus Hellström 2 Esityksen kiteytys 3 Esityksen sisältö Tavoite ja sen merkitys liiketoiminnan johtamisessa Miten vien liiketoiminnan tavoitteeseen?

Lisätiedot

Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristönhallinta- seminaari 17.5.2006. Taloudellisen ja ennakoivan ajotavan koulutus

Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristönhallinta- seminaari 17.5.2006. Taloudellisen ja ennakoivan ajotavan koulutus Malttia ja viisautta teille Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristönhallinta- seminaari 17.5.2006 Taloudellisen ja ennakoivan ajotavan koulutus Asiakasryhmäpäällikkö Seppo Pyrrö, Motiva Oy Malttia

Lisätiedot

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä 1 Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä Tutkija Heikki Liimatainen Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos 2 Miksi energiatehokkuuden hallintaa?

Lisätiedot

Mitä EU:n taakanjakopäätös merkitsee Suomen liikenteelle? Saara Jääskeläinen, LVM Liikennesektori ja päästövähennykset seminaari

Mitä EU:n taakanjakopäätös merkitsee Suomen liikenteelle? Saara Jääskeläinen, LVM Liikennesektori ja päästövähennykset seminaari Mitä EU:n taakanjakopäätös merkitsee Suomen liikenteelle? Saara Jääskeläinen, LVM Liikennesektori ja päästövähennykset seminaari 10.11.2016 Eurooppa-neuvosto lokakuu 2014 : EU:n 2030 ilmasto- ja energiapolitiikan

Lisätiedot

AUTOMAATTINEN VOITELUJÄRJESTELMÄ TAKALAITANOSTIMILLE SUOMEN KIERT UE 2015 MOVALUBE OY, JUVANTASKU 7, ESPOO, FINLAND VAT

AUTOMAATTINEN VOITELUJÄRJESTELMÄ TAKALAITANOSTIMILLE SUOMEN KIERT UE 2015 MOVALUBE OY, JUVANTASKU 7, ESPOO, FINLAND VAT AUTOMAATTINEN VOITELUJÄRJESTELMÄ TAKALAITANOSTIMILLE SUOMEN KIERT UE 2015 Ongelma Käytäntö on osoittanut, että huollon puute vaurioittaa vakavasti yhtä kolmesta takalaitanostimesta niiden kolmen ensimmäisen

Lisätiedot

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Energiatehokkuussopimus solmittiin tavaraliikenteelle ja logistiikalle tammikuussa

Lisätiedot

Biokaasun tulevaisuus liikennepolttoaineena. Pohjoisen logistiikkafoorumi 28.1.2014 Markku Illikainen, biokaasun tuottaja, Oulun Jätehuolto

Biokaasun tulevaisuus liikennepolttoaineena. Pohjoisen logistiikkafoorumi 28.1.2014 Markku Illikainen, biokaasun tuottaja, Oulun Jätehuolto Biokaasun tulevaisuus liikennepolttoaineena Pohjoisen logistiikkafoorumi 28.1.2014 Markku Illikainen, biokaasun tuottaja, Oulun Jätehuolto Biokaasun hyödyntämiskaavio Ruskossa 2,0 milj. m 3 biokaasua (9

Lisätiedot

Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri

Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri Esitysmateriaalit Leanheat-yritys kahdella sivulla Tekoälysäädön toimintaperiaate Mitä tehdään ja mitä on saatu aikaiseksi? Yhteenveto ja käytännön

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 2009

Tilinpäätöstiedote 2009 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 3.2.2010 Tilinpäätöstiedote 2009 3.2.2010 2 Cargotecin huomio siirtymässä yksinomaan tehokkuudesta asiakkaisiin Johdon huomio Tehokkuus Asiakaslähtöisyys 2007 2008 2009 2010

Lisätiedot

Tiemerkintäpäivät 2018

Tiemerkintäpäivät 2018 ADAS Advanced Driver Assistant System Sustainable Transport Automaattiajo ja Platooning Tiemerkintäpäivät 2018 Scania Suomi Oy / Mika Jukkara, Tuotepäällikkö ADAS Advanced Driver Assistant System Automaattiajon

Lisätiedot

Hallituksen esitys Pariisin sopimuksen hyväksymisestä ja sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta

Hallituksen esitys Pariisin sopimuksen hyväksymisestä ja sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta Hallituksen esitys Pariisin sopimuksen hyväksymisestä ja sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta Liikenne- ja viestintävaliokunta 14.10.2016 Johtava asiantuntija Ari Herrala,

Lisätiedot

Bussiliikenteen kilpailuttamiskriteerit ja ympäristöbonus

Bussiliikenteen kilpailuttamiskriteerit ja ympäristöbonus Bussiliikenteen kilpailuttamiskriteerit ja ympäristöbonus Kestävien hankintojen vuosiseminaari 1.4.2014 HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Sisältö 1. Tausta 2. Kilpailuttamisperiaatteet 3. Ympäristöbonus

Lisätiedot

Asiantuntijaseminaari Simulaattorikoulutuksen käyttökokemukset Aarno Lybeck

Asiantuntijaseminaari Simulaattorikoulutuksen käyttökokemukset Aarno Lybeck Asiantuntijaseminaari 14.12.2009 Simulaattorikoulutuksen käyttökokemukset Aarno Lybeck Mitä on simulointi? Simulointi tai simulaatio on todellisuuden jäljittelyä. Todellisuus on ympäröivä maailma. Yleensä

Lisätiedot

SKAL Kuljetusbarometri 1/2017

SKAL Kuljetusbarometri 1/2017 SKAL Kuljetusbarometri 1/2017 Biotalouden investoinnit ruokkivat kuljetusten kysyntää; energiatehokkuutta kuljetuskaluston optimoinnilla, varovaista kiinnostusta yhdistelmäpituuden kasvattamiseen @SKALry

Lisätiedot

BIOENERGIAN KÄYTÖN LISÄÄNTYMISEN VAIKUTUS YHTEISKUNTAAN JA YMPÄRISTÖÖN VUOTEEN 2025 MENNESSÄ 12.12.2006

BIOENERGIAN KÄYTÖN LISÄÄNTYMISEN VAIKUTUS YHTEISKUNTAAN JA YMPÄRISTÖÖN VUOTEEN 2025 MENNESSÄ 12.12.2006 BIOENERGIAN KÄYTÖN LISÄÄNTYMISEN VAIKUTUS YHTEISKUNTAAN JA YMPÄRISTÖÖN VUOTEEN 2025 MENNESSÄ BIOENERGIAN KÄYTÖN LISÄÄNTYMISEN VAIKUTUS VUOTEEN 2025 MENNESSÄ Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa on

Lisätiedot

Kehittyneet keskitisleet moottorikäyttöön Diesel- ja moottoripolttoöljyt. Teollisuuden polttonesteet - Tampere Matti Pentti St1 oy

Kehittyneet keskitisleet moottorikäyttöön Diesel- ja moottoripolttoöljyt. Teollisuuden polttonesteet - Tampere Matti Pentti St1 oy Kehittyneet keskitisleet moottorikäyttöön Diesel- ja moottoripolttoöljyt Teollisuuden polttonesteet - Tampere Matti Pentti St1 oy 1 9/7/2015 Maailmantalous ja energia Population Primary energy GDP Kärkihanke

Lisätiedot

Autoilun viisaat valinnat. Työpaikat kohti viisaita liikkumisvalintoja -seminaari 14.3.2013 Vesa Peltola, Motiva Oy

Autoilun viisaat valinnat. Työpaikat kohti viisaita liikkumisvalintoja -seminaari 14.3.2013 Vesa Peltola, Motiva Oy Autoilun viisaat valinnat Työpaikat kohti viisaita liikkumisvalintoja -seminaari 14.3.2013 Vesa Peltola, Motiva Oy SISÄLTÖ Sähköautokaan ei ratkaise kaupunkien ruuhkaongelmia Tilankäyttö ja ruuhkat Liikenne

Lisätiedot

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Yhteistyössä: Kuljetusala.com Kuljetusala pitää Suomen pyörät pyörimässä Kuljetusala liikuttaa kaikkea Suomessa ja ulkomailla

Lisätiedot

Monitoriraportin pikaopas. Sivu 1(6)

Monitoriraportin pikaopas. Sivu 1(6) Sivu 1(6) Käyttö Monitoriraportin avulla voidaan seurata, miten autokannan ajoneuvoja on ajettu aikajakson aikana. Monitoriraportin yläosa ilmoittaa autokannan polttoaineenkulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen

Lisätiedot

Matkalle PUHTAAMPAAN. maailmaan UPM BIOPOLTTOAINEET

Matkalle PUHTAAMPAAN. maailmaan UPM BIOPOLTTOAINEET Matkalle PUHTAAMPAAN maailmaan UPM BIOPOLTTOAINEET NYT TEHDÄÄN TEOLLISTA HISTORIAA Olet todistamassa ainutlaatuista tapahtumaa teollisuushistoriassa. Maailman ensimmäinen kaupallinen biojalostamo valmistaa

Lisätiedot

Älykäs kiinteistö on energiatehokas

Älykäs kiinteistö on energiatehokas Harald Schnur, divisioonan johtaja Älykäs kiinteistö on energiatehokas Julkinen Siemens Osakeyhtiö 2015. Kaikki oikeudet pidätetään. www.siemens.fi Sivu 1 Haasteemme Ilmaston lämpeneminen Kasvihuonekaasut

Lisätiedot

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Viisas liikkuminen Kestävät liikkumisvalinnat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tarja Jääskeläinen, päivitetty 20.10.2014 Valitse viisaasti liikenteessä Liikkumalla kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä

Lisätiedot

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Kaupunginhallitus 2.9.2019 liite nro 2 (1/9) Kaupunginvaltuusto 16.9.2019 liite nro 6 (1/9) Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Proavera Oy vahvassa, positiivisessa kehitysvaiheessa. Yhtiön tulostavoite

Lisätiedot

Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristöhallinta -seminaari 17.5.2006 Helsingin messukeskus

Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristöhallinta -seminaari 17.5.2006 Helsingin messukeskus Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristöhallinta -seminaari 17.5.2006 Helsingin messukeskus Suomen liikenteen energiansäästöpolitiikan viitekehykset ovat: hallituksen energia- ja ilmastoselonteko,

Lisätiedot

Kehittyneet työkoneiden käyttövoimavaihtoehdot moottorinvalmistajan näkökulmasta. 10.09.2015 Pekka Hjon

Kehittyneet työkoneiden käyttövoimavaihtoehdot moottorinvalmistajan näkökulmasta. 10.09.2015 Pekka Hjon Kehittyneet työkoneiden käyttövoimavaihtoehdot moottorinvalmistajan näkökulmasta 10.09.2015 Pekka Hjon Agenda 1 Vallitseva tilanne maailmalla 2 Tulevaisuuden vaihtoehdot 3 Moottorinvalmistajan toiveet

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

Asiakaslupaus SURF-arkkitehtipalvelut Puucomp Oy

Asiakaslupaus SURF-arkkitehtipalvelut Puucomp Oy Case: Asiakaslupaus SURF-arkkitehtipalvelut Puucomp Oy - Kiteytetty asiakaslupaus - Esitystapa asiakaslupaukselle Mistä kaikki alkoi? Oy Puu-Component Ab perustettiin alihankintayritykseksi valmistamaan

Lisätiedot

Jakeluliikenne muutoksen kourissa

Jakeluliikenne muutoksen kourissa Jakeluautot SCANIA JAKELUAUTOT Jakeluliikenne muutoksen kourissa Tavaraliikenteen ja logistiikan ammattilaisena vaadit autoiltasi tinkimätöntä luotettavuutta voidaksesi palvella omia asiakkaitasi moitteitta.

Lisätiedot

24.10.2013 Gasum Jussi Vainikka 1

24.10.2013 Gasum Jussi Vainikka 1 24.10.2013 Gasum Jussi Vainikka 1 BIOKAASULLA LIIKENTEESEEN GASUMIN RATKAISUT PUHTAASEEN LIIKENTEESEEN HINKU LOHJA 29.10.2013 24.10.2013 Gasum Jussi Vainikka 2 Kaasu tieliikenteen polttoaineena Bio- ja

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan ilmastopoliittinen ohjelma

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan ilmastopoliittinen ohjelma Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan ilmastopoliittinen ohjelma Ilmastopolitiikan toimikunnan ehdotus 1 Ilmasto ja liikenne 13,7 milj. tonnia kasvihuonekaasuja kotimaan liikenteestä v. 2007

Lisätiedot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Tiina Viitanen Kehitys-ympäristöpäällikkö Itella Posti Oy 1 Esityksen sisältö Yritysvastuu Itella:ssa Postinjakelun vaiheet CO2- päästökehitys Itellan ympäristöohjelma Ajotapa

Lisätiedot

3. Arvot luovat perustan

3. Arvot luovat perustan 3. Arvot luovat perustan Filosofia, uskonto, psykologia Integraatio: opintojen ohjaus Tässä jaksossa n Omat arvot, yrityksen arvot n Visio vie tulevaisuuteen Osio 3/1 Filosofia Uskonto 3. Arvot luovat

Lisätiedot

PYSTYYKÖ VANHA KALUSTO PUHTAAMPAAN? Petri Saari 14 October 2014

PYSTYYKÖ VANHA KALUSTO PUHTAAMPAAN? Petri Saari 14 October 2014 PYSTYYKÖ VANHA KALUSTO PUHTAAMPAAN? Petri Saari 14 October 2014 Petri Saari 1 PYSTYYKÖ VANHA KALUSTO PUHTAAMPAAN? ESITYKSEN SISÄLTÖ Suomalainen Proventia Emission Control Miksi? Miten? Mihin? Rekisteriotemerkinnät

Lisätiedot

Easy Pesuauto Oy:n (Easy Yhtiöt Oy) toiminnan ympäristötehokkuuden tutkimus

Easy Pesuauto Oy:n (Easy Yhtiöt Oy) toiminnan ympäristötehokkuuden tutkimus Easy Pesuauto Oy:n (Easy Yhtiöt Oy) toiminnan ympäristötehokkuuden tutkimus 1. Toiminnan kuvaus Easy Pesuauto Oy tarjoaa ammattiliikenteen kaluston pesu- ja puhdistuspalveluja kaupan, logistiikan ja teollisuuden

Lisätiedot

Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita. Santtu Ahonen Teemu S. Lindfors Juha Tervonen

Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita. Santtu Ahonen Teemu S. Lindfors Juha Tervonen Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita Santtu Ahonen Teemu S. Lindfors Juha Tervonen 1 Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Liikenneturvallisuus Moottoripyöräonnettomuuksista on saatavilla

Lisätiedot

Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen. Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt

Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen. Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt 1 Esityksen sisältö: Yleistä tietoa moottoriöljyistä ja niiden viskositeettiluokituksesta

Lisätiedot

Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla.

Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla. Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla. 706000 833789 00128 Nerokasta ja nopeaa- Euroopan laajuisesti. Kuljettajien ei tarvitse

Lisätiedot

Metsähakkeen logistinen ketju ja taloudelliset kokonaisvaikutukset. Suomen Vesitieyhdistys ry - Metsähakeprojekti

Metsähakkeen logistinen ketju ja taloudelliset kokonaisvaikutukset. Suomen Vesitieyhdistys ry - Metsähakeprojekti Metsähakkeen logistinen ketju ja taloudelliset kokonaisvaikutukset Suomen Vesitieyhdistys ry - Metsähakeprojekti TAUSTOJA >> Suomen metsien kasvu on 225 milj.im3 (90 milj.m3), josta yli 100 milj.im3 (40

Lisätiedot

Liikenteen vaikutukset ympäristöön

Liikenteen vaikutukset ympäristöön 1 Liikenteen vaikutukset ympäristöön Liikkumismahdollisuuksien ja yhteyksien paranemisen hintana ovat liikenteen aiheuttamat kustannukset, onnettomuudet ja moottoriajoneuvoliikenteen ympäristövaikutukset

Lisätiedot

RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TUTKIMUS

RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TUTKIMUS RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TUTKIMUS HDENERGIA HANKE 2003 2005 RASTU-HANKE 2006 2008 Nils-Olof Nylund www.rastu.fi 1 SUOMI ON KUMIPYÖRIEN VARASSA Suomalainen yhteiskunta ja talouselämä ovat riippuvaisia

Lisätiedot

BIOKAASU: KYMENLAAKSON PAIKALLINEN AJONEUVOPOLTTOINE

BIOKAASU: KYMENLAAKSON PAIKALLINEN AJONEUVOPOLTTOINE BIOKAASU: KYMENLAAKSON PAIKALLINEN AJONEUVOPOLTTOINE 1. Taustaa... 3 2. Tavoite... 3 3. Tulokset... 4 4. Jatkotoimenpiteet... 4 5. Projektin tulosten yleistettävyys... 4 6. Toteutus... 4 a. Tehtävät ja

Lisätiedot

Jälkiasennettavat pakokaasujen puhdistuslaitteet. Arno Amberla 5.12.2007 1 1. Version 20071130

Jälkiasennettavat pakokaasujen puhdistuslaitteet. Arno Amberla 5.12.2007 1 1. Version 20071130 Jälkiasennettavat pakokaasujen puhdistuslaitteet Arno Amberla Version 20071130 5.12.2007 1 1 Sisältö Jälkiasennettavat pakokaasujen puhdistuslaitteet Proventia Yleistä jälkiasennuksista Teknologiat bensiinimoottorit

Lisätiedot

STRONGER HRM TOOL. 1. Henkilöstöjohtamisesta 2. STRONGER HRM TOOL. Yleiskuvaus Toimitussisältö Demo (tapaamisen yhteydessä) 3. Yritys ja yhteystiedot

STRONGER HRM TOOL. 1. Henkilöstöjohtamisesta 2. STRONGER HRM TOOL. Yleiskuvaus Toimitussisältö Demo (tapaamisen yhteydessä) 3. Yritys ja yhteystiedot Huippu-uutuus! STRONGER HRM TOOL 1. Henkilöstöjohtamisesta 2. STRONGER HRM TOOL Yleiskuvaus Toimitussisältö Demo (tapaamisen yhteydessä) 3. Yritys ja yhteystiedot STRONGER OY Miksi henkilöstöjohtamisesta

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Suomi English Русский

Suomi English Русский Suomi English Русский Nurmiselle kuljetettavan tuotteen koko tai määränpään kaukaisuus eivät ole ongelma. Kaikki logistiikka-alan palvelut yhdeltä tiskiltä Nurminen Logistics tarjoaa asiakkailleen kaikki

Lisätiedot

Ammattilaisen valinta on Shell Helix Ultra *

Ammattilaisen valinta on Shell Helix Ultra * Ammattilaisen valinta on Shell Helix Ultra * Shell Lubricants Macro Distributor Jungent Finland Oy Nuijamiestentie 5 B00400 Helsinki, Suomi Puh. +358 40 5668850 myynti@jungent.fi shell.jungent.fi www.shell.com/pureplus

Lisätiedot

Tuulivoima Suomessa. Anni Mikkonen, Suomen Tuulivoimayhdistys. 2.10.2013 Tuulikiertue 2013 1

Tuulivoima Suomessa. Anni Mikkonen, Suomen Tuulivoimayhdistys. 2.10.2013 Tuulikiertue 2013 1 Tuulivoima Suomessa Anni Mikkonen, Suomen Tuulivoimayhdistys 2.10.2013 Tuulikiertue 2013 1 Tuulivoiman osuus EU:ssa ja sen jäsenmaissa 2012 Lähde: EWEA, 2013 Tanska 27% Saksa 11% Ruotsi 5% Suo mi 1% Tuulivoimarakentamisen

Lisätiedot

PARASTA VOLVO HUOLTOA RENKAILLE JA PERÄVAUNUiLLE VOLVO KORJAAMO TARJOAA!

PARASTA VOLVO HUOLTOA RENKAILLE JA PERÄVAUNUiLLE VOLVO KORJAAMO TARJOAA! PARASTA VOLVO HUOLTOA RENKAILLE JA PERÄVAUNUiLLE VOLVO KORJAAMO TARJOAA! Pyörien suuntauksen tärkeys Tässä yksinkertainen tosiasia: pyörien suuntaus ja renkaiden optimointi voi laskea polttoaineenkulutusta

Lisätiedot

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018)

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmä 12.4. 12.12.2018 Selvitetään ja arvioidaan keinoja, joilla liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan

Lisätiedot

Case: Nuori hyvinvointipalveluyritys

Case: Nuori hyvinvointipalveluyritys Case: Nuori hyvinvointipalveluyritys Yritys erikoistunut yritysten työhyvinvointipalveluihin. Tavoitteena kirkastaa oma liikeidea ja erottua muista palveluntarjoajista. Analyysin (1pv 220 + alv) mukaiset

Lisätiedot

Sanna Nupponen-Nymalm Sodexo Oy 16.3.2011. www.sodexo.fi

Sanna Nupponen-Nymalm Sodexo Oy 16.3.2011. www.sodexo.fi Sanna Nupponen-Nymalm Sodexo Oy 16.3.2011 www.sodexo.fi Sodexo - jokaisesta päivästä parempi Olemme luotettava kumppani, joka tuottaa kokonaisvaltaisia palveluita. Osaamisemme tukee asiakkaidemme menestystä

Lisätiedot

Heikki Liimatainen LIIKENNEJÄRJESTELMÄHANKKEET

Heikki Liimatainen LIIKENNEJÄRJESTELMÄHANKKEET Heikki Liimatainen LIIKENNEJÄRJESTELMÄHANKKEET TransEco/TransSmart 10.9.2013 KULJETUS tiekuljetusalan energiatehokkuuden ja CO 2 -päästöjen tulevaisuus? 16.9.2013 2 KULJETUS tiekuljetusalan energiatehokkuuden

Lisätiedot

Tieliikenteen 40 %:n hiilidioksidipäästöjen vähentäminen vuoteen 2030: Kansantaloudelliset vaikutukset

Tieliikenteen 40 %:n hiilidioksidipäästöjen vähentäminen vuoteen 2030: Kansantaloudelliset vaikutukset Tieliikenteen 40 %:n hiilidioksidipäästöjen vähentäminen vuoteen 2030: Kansantaloudelliset vaikutukset Saara Tamminen Juha Honkatukia, VATT 26.5.2015 Laskennan lähtökohdat (1/2) Useita eri vaihtoehtoja

Lisätiedot

uusi Scania streamline Muotoiltu pysymään edellä

uusi Scania streamline Muotoiltu pysymään edellä uusi Scania streamline Muotoiltu pysymään edellä uusi Scania streamline 2-3 Ja matka jatkuu. Hyvääkin voi aina parantaa. Tänä päivänä polttoaineenkulutus ratkaisee ja tiedämme, ettet halua tyytyä toiseksi

Lisätiedot

AITO VOLVO HUOLTO - TARJOUKSET 2016

AITO VOLVO HUOLTO - TARJOUKSET 2016 AITO VOLVO HUOLTO - TARJOUKSET 2016 Pidä VolVosi VolVona: EnnakoiVa VolVo huolto säästää PolttoainEtta. VAIHTOYKSIKKÖSUMUTTIMET ASENNETTUNA - sisältää suuttimen holkit Varmista moottorin suorituskyky ja

Lisätiedot

Klippanin kätevä suomalainen turvaistuin kaiken ikäisille lapsille

Klippanin kätevä suomalainen turvaistuin kaiken ikäisille lapsille Lehdistötiedote 18.11.2011 Klippanin kätevä suomalainen turvaistuin kaiken ikäisille lapsille Klippanin uusi lasten turvaistuin Triofix on markkinoiden monipuolisin: pienin säädöin se muuntuu sopivaksi

Lisätiedot

Työpohja 1: Ideointi tulevaisuuden mahdollisuuksista ja potentiaalista

Työpohja 1: Ideointi tulevaisuuden mahdollisuuksista ja potentiaalista Työpohja 1: Ideointi tulevaisuuden mahdollisuuksista ja potentiaalista Tuote palveluna Nyt Tulevaisuuden mahdollisuudet Taloudellinen potentiaali Elinkaaren pidentäminen Verkoston optimointi Digitaaliset

Lisätiedot

REFERENSSIT Laserhitsatut levyt - ainutlaatuisia ratkaisuja

REFERENSSIT Laserhitsatut levyt - ainutlaatuisia ratkaisuja REFERENSSIT Laserhitsatut levyt - ainutlaatuisia ratkaisuja www.ruukki.fi 1 Laserhitsauksen monipuoliset mahdollisuudet Ruukin laserhitsausprosessin avulla voidaan tuottaa ohuita ja erittäin leveitä levyjä,

Lisätiedot

Pk -bioenergian toimialaraportin julkistaminen. Toimialapäällikkö Markku Alm Bioenergiapäivät 23.11.2010 Helsinki

Pk -bioenergian toimialaraportin julkistaminen. Toimialapäällikkö Markku Alm Bioenergiapäivät 23.11.2010 Helsinki Pk -bioenergian toimialaraportin julkistaminen Toimialapäällikkö Markku Alm Bioenergiapäivät 23.11.2010 Helsinki Bioenergian toimialaa ei ole virallisesti luokiteltu tilastokeskuksen TOL 2002 tai TOL 2008

Lisätiedot