LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2019 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2019 1"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta AIKA klo 18:00-19:40 PAIKKA Karlskronabulevardi 8, LOVIISA LÄSNÄ Hinttaniemi Jonna puheenjohtaja Bäcklund Marina jäsen Hovi Antti jäsen Rosenberg Thomas jäsen Rossi Reeta jäsen Sokka-Tuomala Anne jäsen Willner Kristian jäsen Hurmerinta Anders D. Hannuksen varajäsen MUUT Kekkonen Jari kh:n edustaja Peräkylä Jere nuorisovalt. ed. Kinnunen Kirsi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Hoff Sofia varh.kasv.pääll. Mårtens Siv taloussunnittelija Tenhunen Timo koulutuspäällikkö Åminne Tuula asiantuntija läsnä klo POISSA Nevalainen Sofia varapuheenjohtaja Hannus Daniel jäsen Heijnsbroek-Wirén Mia kh:n pj Liljestrand Tom kh:n edustaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Jonna Hinttaniemi KÄSITELLYT ASIAT Siv Mårtens PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVILLÄ Sähköisesti Loviisassa Anders Hurmerinta Anne Sokka-Tuomala Loviisan kaupungin sähköisellä ilmoitustaululla Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Loviisa

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 72 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 73 Pöytäkirjantarkistajat 5 74 Esityslistan hyväksyminen 6 75 Loviisan kaupungin siivouspalveluiden hankintaa koskevan option käyttöönotto ajalle Oikaisuvaatimus koulutuspäällikön päätökseen matematiikan, fysiikan ja kemian päätoimisen tuntiopettajan tehtävä ajalla Oikaisuvaatimus koulutuspäällikön päätökseen matematiikan lehtorin (2119) viransijaisuus ajalla Oikaisuvaatimus koulutuspäällikön päätökseen vt erityisluokanopettajan (1082) valinta ajalle , sijoituspaikkana Lovisavikens skola 79 Lausunto asemakaavan muutoksesta ja ensimmäisestä asemakaavasta, kaupunginosa 10, Määrlahti, korttelit ja näihin rajautuvat katu-, liikenne-, viher- ja vesialueet 80 Kasvatus- ja sivistyslautakunnan osavuosikatsaus kuukausilta 1-6, Loviisan perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman päivitys Viranhaltijapäätökset Muut asiat Kokouksen päättäminen 22

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KSL 72 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus todettiin.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Pöytäkirjantarkistajat KSL 73 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Anders Hurmerinta ja Anne Sokka-Tuomala.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Esityslistan hyväksyminen KSL 74 Ehdotus: Kokouskutsun mukana jaettu asialista hyväksytään kokouksen esityslistaksi. Lautakunta hyväksyi asialistan kokouksen esityslistaksi.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Loviisan kaupungin siivouspalveluiden hankintaa koskevan option käyttöönotto ajalle / /2018 KSL 75 Valmistelija: siivouspäällikkö Tuija Niemeläinen ja sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Kaupunginhallitus ( ) on hankkinut siivouspalvelun Liljendaliin, Valkoon ja keskustaan ajalle seuraavilta palveluntuottajilta: 1. Liljendal: Siskon Siivous Oy 2. Valko: RTK-Palvelu Oy 3. Keskusta: Inhouse Partners Oy. Hankinnan vuosittainen kustannus siivouspalveluiden määrärahasta on noin euroa. Sopimukseen sisältyy yhden (1) vuoden optio. Tilaajan on ilmoitettava palveluntuottajalle option käytöstä viimeistään kolme (3) kuukautta ennen optiovuoden alkua. Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää, että Loviisan kaupunki ottaa ko. palveluntuottajien kanssa optiovuoden käyttöön ajalle Päätös ehdotuksen mukaan.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Oikaisuvaatimus koulutuspäällikön päätökseen matematiikan, fysiikan ja kemian päätoimisen tuntiopettajan tehtävä ajalla / /2019 KSL 76 Valmistelija ja esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Oikaisuvaatimuksentekijä on Loviisan kaupungille lähettämällään sähköpostilla vaatinut oikaisua koulutuspäällikön päätökseen koskien matematiikan, fysiikan ja kemian tuntiopettajan tehtävää ajalla Oikaisuvaatimuksentekijä vaatii oikaisua Harjunrinteen koulun työpaikan nimitykseen, jossa vaadittiin kolmen aineen pätevyyttä, jota palkatulla hänen mielestään ei ole. Oikaisuvatimuksentekijän mukaan päätös loukkaa yhdenvertaisuuslakia, rikoslakia ja työlainsäädäntöä ikäsyrjinnän osalta. Tarkempaa selvitystä seikoista, joihin vaatimus perustuu, ei oikaisuvaatimuksentekijä kuitenkaan anna. Suomen perustuslain 125. :n 2. momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Hallituksen esityksen (HE 1/1998 vp.) perustelujen mukaan taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja tai taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. Loviisan kaupungissa noudatetaan yhdenvertaisuuslain (1325/2014) 8. :ää, jonka mukaan ketään ei syrjitä. Opettajanvirkojen täytössä huomioidaan perustuslain 125. :n mukaiset yleiset nimitysperusteet, asetuksen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (986/1998) mukaiset kelpoisuusvaatimukset sekä mahdolliset, hakuilmoituksessa määritellyt muut vaatimukset tai eduksi luettavat tekijät. Hakuilmoituksessa edellytettiin monipuolisten ja nykyaikaisten opetus- ja arviointimenetelmien hallintaa, sekä kelpoisuuden osoittavia tutkintotodistuksia skannattuina tai kirjallisina kopioina.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Koulutuspäällikön selvityksen mukaan oikaisuvaatimuksen tekijää ei hakemuksen perusteella kutsuttu haastatteluun, koska hakemus ei sisältänyt muun muassa kelpoisuuden osoittavia tutkintotodistuksia, eikä hakemus viitannut monipuolisten, nykyaikaisten opetus- ja arviointimenetelmien hallintaan. Oikaisuvaatimuksentekijän hakemuksesta ilmeni myös vähäinen työkokemus. Näillä edellä mainituilla perusteilla Loviisan kaupunki voi osoittaa, ettei oikaisuvaatimuksentekijää ole syrjitty iän perusteella. Viranhakumenettelyn luonteeseen kuuluu, että vain osa hakijoista voidaan kutsua haastatteluun. Loviisan kaupungin työnantajana suorittamat työhaastattelut kuuluvat nimityspäätöksen valmisteluun, jolloin valmistelussa asiat on selvitetty syrjimättömästi, tasapuolisesti ja riittävästi. Lisäksi kenelläkään ei ole ehdotonta oikeutta tulla valituksi kunnan virkaan vain siksi, että hänellä on korkeampi koulutus tai pitempi työkokemus kuin muilla hakijoilla (esim. KHO: /2296). Hakijoiden henkilökohtaisten ominaisuuksien arvioinnin perusteella on Kuntaliiton ja Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan mahdollista päätyä valitsemaan kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista muukin kuin kokenein tai korkeimmin koulutettu. Kunnan viranomaisella on laaja harkintavalta painottaa yhtä kelpoisuusvaatimuksiin sisältyvistä vaatimuksista ja ohittaa jokin muu vaatimus haastatteluun ja ansiovertailuun perustuvan kokonaisarvion nojalla. Pitempi kokemus ei automaattisesti tee hakijaa vähemmän kokenutta kokonaisuutena paremmaksi (ks. myös Korkeimman oikeuden vuosikirjaratkaisut KKO:2005:24 ja KKO:1996:141). Virkaa täyttävällä on muutenkin harkintavaltaa hakijoiden henkilökohtaisten ominaisuuksien painottamisessa. Oheismateriaali: 1. Koulutuspäällikön viranhaltijapäätös ( ) 2. Oikaisuvaatimus 3. Hakuilmoitus Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen edellä mainituin perustein. Päätös ehdotuksen mukaan.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Oikaisuvaatimus koulutuspäällikön päätökseen matematiikan lehtorin (2119) viransijaisuus ajalla / /2019 KSL 77 Valmistelija ja esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Oikaisuvaatimuksentekijä on Loviisan kaupungille lähettämällään sähköpostilla vaatinut oikaisua koulutuspäällikön päätökseen matematiikan lehtorin (2119) ajalla olevaa viransijaisuutta koskien. Oikaisuvaatimuksentekijän mukaan päätös loukkaa yhdenvertaisuuslakia, rikoslakia ja työlainsäädäntöä ikäsyrjinnän osalta. Tarkempaa selvitystä seikoista, joihin vaatimus perustuu, ei oikaisuvaatimuksentekijä kuitenkaan anna. Suomen perustuslain 125 :n 2 momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Hallituksen esityksen (HE1/1998 vp.) perustelujen mukaan taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja tai taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. Loviisan kaupungissa noudatetaan yhdenvertaisuuslain (1325/2014) 8 pykälää, jonka mukaan ketään ei syrjitä mm. iän perusteella. Valinta tehdään kokonaisarvioinnin perusteella. Kelpoisuusvaatimuksia korkeampaa koulutusta ei katsota lisäansioksi. Opettajanvirkojen valinnassa huomioidaan perustuslain 125 :n mukaiset yleiset nimitysperusteet, asetuksen 986/1998 mukaiset kelpoisuusvaatimukset sekä mahdolliset, hakuilmoituksessa määritellyt muut vaatimukset tai eduksi luettavat tekijät. Koulutuspäällikön selvityksen mukaan oikaisuvaatimuksen tekijää ei hakemuksen perusteella kutsuttu haastatteluun, koska hakemus ei sisältänyt mm. kelpoisuuden osoittavia tutkintotodistuksia, eikä

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ hakemus viitannut monipuolisten, nykyaikaisten opetus- ja arviointimenetelmien hallintaan. Valinnassa arvioitiin kokonaisuutena hakijoiden kirjallisia hakemuksia, koulutusta, ja haastattelutilanteessa ilmenneitä henkilökohtaisia ominaisuuksia. Hakijoiden opetussuunnitelman mukaiset opetus- ja arviointimenetelmät, aineenhallinta sekä monipuolisuus ja kokemus sisältyivät myös kokonaisarviointiin. Todettakoon vielä, että matematiikan lehtorin viransijaisuuteen (2119) valituksi tullut perui tulonsa , joten viransijaisuus laitettiin uudelleen julkiseen hakuun samana päivänä. Oheismateriaali: 1. Koulutuspäällikön viranhaltijapäätös 2. Oikaisuvaatimus 3. Hakuilmoitus Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää hylätä edellä mainituin perustein oikaisuvaatimuksen. Päätös ehdotuksen mukaan.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Oikaisuvaatimus koulutuspäällikön päätökseen vt erityisluokanopettajan (1082) valinta ajalle , sijoituspaikkana Lovisavikens skola 597/ /2019 KSL 78 Valmistelija ja esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Lovisavikens skolan erityisluokanopettajan määräaikaiseen virkaan valittu vaatii lähettämällään sähköpostilla oikaisua koulutuspäällikön päätökseen koskien määräaikaisen erityisluokanopettajan virkansa alkamisajankohtaa. Valitun mielestä palkkauksen tulisi alkaa alkaen. Perusteluinaan valittu kertoo, että hän on ilmoituksenmukaisesti hakenut virkaa kyseiselle ajalle ja on luottanut ilmoituksessa mainittuihin päivämääriin palkanmaksunsa suhteen. Siksi hän myös irtisanoutui välittömästi toisesta työsuhteesta. Ko. erityisluokanopettajan määräaikainen virka on laitettu hakuun, koska vakinainen viranhaltija on tilapäisesti määrätty hoitamaan toista tehtävää Loviisan kaupungissa. Ko. virka on ollut haettavissa ajalla Ilmoituksessa haettiin määräaikaista erityisluokanopettajaa ajalle Haastatteluista viimeisin oli mahdollista tehdä vasta Tällöin Lovisavikens skolanin rehtori haastatteli valitun puhelimitse. Loviisan kaupungin ohjeistuksen mukaan rehtori laati rekrytointiesityksen koulutuspäällikölle, joka hallintosäännön mukaan valitsee määräaikaiset sijaiset enintään vuoden pituiseen virkasuhteeseen tai työsopimussuhteeseen. Rekrytointiesitys on päivätty Koulutuspäällikkö on päättänyt, että oikaisuvaatimuksentekijä valitaan vt. erityisluokanopettajan (1082) virkaan. Koska ilmoituksen aloitusajankohta oli jo ohi, päätöksen tiedoksisaantiin voi mennä 2-3 päivää ja koska opettajien virantoimitus alkaa vasta suunnittelupäivästä koulutuspäällikkö päätti, että viran alkamisajankohta on Takautuvasti ei virkaan voi palkata. Viranomainen ei voi päättää, että sen ottaman viranhaltijan virkasuhde on alkanut ennen kuin asiasta on päätetty.

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Laki kunnallisesta viranhaltijasta ( /304, 9 Viranhoitomääräys) määrittää, että viranhaltijalle on viipymättä annettava ja mikäli mahdollista ennen virantoimituksen alkamista virkasuhteeseen ottamisesta pöytäkirjanote tai muu kirjallinen viranhoitomääräys, josta ilmenee ainakin hänen virkanimikkeensä, virkasuhteen kestoaika, määräaikaisuuden peruste, mahdollinen koeaika, virantoimituksen alkamisajankohta, pääasialliset tehtävät tai niiden määräytymisperuste ja palkkauksen perusteet. Laki kunnallisesta viranhaltijasta ( /304, 10 ) määrittää myös, että virkasuhde alkaa virkasuhteeseen ottamista koskevan päätöksen tekemisestä. Viranhaltijan oikeudet ja velvollisuudet alkavat virantoimituksen alkamispäivästä, Liite 1: Oikaisuvaatimus Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää hylätä edellä mainituin perustein oikaisuvaatimuksen. Päätös ehdotuksen mukaan.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Lausunto asemakaavan muutoksesta ja ensimmäisestä asemakaavasta, kaupunginosa 10, Määrlahti, korttelit ja näihin rajautuvat katu-, liikenne-, viher- ja vesialueet 469/ /2019 KSL 79 Valmistelija ja esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta ( ) pyytää lausuntoa kaavaluonnoksesta dnro 469/ /2019 viimeistään Koko kaava-aineisto löytyy kaupungin verkkosivustolla osoitteessa Kaavan tarkoitus Itärannasta tavoitellaan keskustan- ja merenläheistä laadukasta asuinaluetta palveluineen. Merenrantaan rakentuvan asuinalueen tavoite on mahdollistaa rakentuvien puistoalueiden ja virkistysreittien kautta pääsy merenrantaan sekä nostaa keskustataajaman itäosan Määrlahden houkuttelevuutta ja koko kaupungin imagoa. Keskustan palveluihin tukeutuvalle alueelle on mahdollista syntyä noin asukkaan uusi asuinalue. Loviisanlahden pohjukkaan sijoittuvan laajan virkistysalueen on tarkoitus jatkaa kaupungin puistojen verkostoa lahden pohjukkaan sekä lahden itärannalle. Kuningattarenrannasta tavoitellaan LOTES-osayleiskaavan mukaisesti keskustan- ja merenläheistä laadukasta asuinaluetta palveluineen, joka nostaa koko kaupungin imagoa, ja jossa innovatiivinen ja älykäs asuinrakentaminen, monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä ainutlaatuinen maisema ovat läsnä. Loviisanlahden rantaan sijoittuvan laajan virkistysalueen on tarkoitus palvella uusien asukkaiden lisäksi myös Määrlahdessa asuvia ihmisiä, jotka pääsevät merenrantaan. Lisäksi asemakaavan tavoitteena on suunnitella Rantatienpuistoa ja Laivasiltaa vastapäätä kaupunkikuvallisesti korkealaatuinen alue ja mahdollistaa energiatehokkaan asuinalueen rakentaminen. Kuningattarenrannan alueelle on tavoitteena mahdollistaa asuinkerrostalojen, pientalojen, erilaisten kytkettyjen pientalojen, townhouse-talojen sekä mahdollisesti pienkerrostalojen toteuttaminen. Asemakaavamuutos koskee Määrlahden (kaupunginosa 10) asuinalueen kortteleita 1010, 1043 ja LPA-korttelia Asemakaavan muutoksella poistetaan suunnittelualueen pohjoisosan kaksi liikerakennuksen korttelialuetta (KL),

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ sosiaalitointa palvelevien rakennusten korttelialue (YS), autopaikkojen korttelialue (LPA) ja puistoalueita (VP, VP/s). Asemakaavan muutoksella ja uudella asemakaavalla alueelle muodostuu runsaasti uutta erillispientalojen (AP), kytkettyjen pientalojen, townhouse-talojen (A), kerrostalojen (AK) ja vaihtoehdosta riippuen myös pienkerrostalojen (AK) korttelialueita sekä kelluvien asuinrakennusten korttelialueita (W/a). Kaavalla muodostuu laaja lähipalvelurakennusten korttelialue (P-3), jonka käyttötarkoitusmerkintä on laaja sekä lähipalvelurakennusten korttelialue (P-4), jonne on mahdollista sijoittaa muun muassa maauimala. Kauppa on mahdollista sijoittaa sekä lähipalvelurakennusten korttelialueelle että kerrostalon pohjakerrokseen. Kaavalla osoitetaan suunnittelualueen pohjoisosan muuttuva Saaristotien linja ja Saaristotie osoitetaan katualueena. Kaavalla muodostuu pienvenesatama-aluetta (LS). Kaavalla säilytetään mereen rajautuva lähivirkistysalue ja sitä laajennetaan mantereen suuntaan. Kaavalla säilytetään myös toinen pienialaisempi lähivirkistysalue ja muodostuu uusi lähivirkistysalue. Kaavalla säilytetään pohjoisosan vesialue, muutamaa pienialaista rantaviivan tarkennusta lukuun ottamatta. Lisäksi kaavalla muodostuu suunnittelualueen eteläosaan uusi vesialue (W) ja Gröna Uddenin tammimetsän alueelle vaihtoehtoisesti joko luonnonsuojelualue (SL) tai lähivirkistysalue, jolla on suojeluarvoja (VL/s). Ehdotus: Opetuksen järjestämisen ja palveluverkon laadullisen kehittämisen näkökulmasta kaava mahdollistaa keskustan alueen opetussuunnitelman mukaiset ja monipuoliset pedagogiset ratkaisut esiopetuksesta aikuisopetukseen. Tämä edellyttää kuitenkin samanaikaisten oppilasryhmien (noin 3-5 ryhmää) käyttöön riittävää liikuntaan ja kulttuuriin käytettävää pinta-alaa. Kaavanmuutos poistaa nykyisen päiväkodin korttelialueen. Suunnittelualueen välittömään läheisyyteen, nykyisen hiekkakentän paikalle, on vuonna 2008 hyväksytyssä kaavassa osoitettu korttelialue Määrlahden päiväkotia kooltaan vastaavalle uudelle päiväkodille sekä pallokentän laajuiselle virkistys- ja ulkoilualueelle. Alueen päivähoitopalvelutarve on ratkaistava rinnan tämän asemakaavan etenemisen kanssa. Kaavassa on syytä huomioida muun muassa riittävät piha-alueet alueen asukkaiden käyttöön, alueen käyttäminen oppimisympäristönä, turvalliset koulureitit, riittävät pysäköintialueet, huoltoajo sekä huoltajien saattoliikenne. Kevyen liikenteen silta keskustan suuntaan edistää turvallista liikkumista. Kasvatus- ja sivistyslautakunta antaa edellä selostetun lausunnon keskustelussa mahdollisesti esille tulevilla asiakohdilla täydennettynä.

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Lisäksi kasvatus- ja sivistyslautakunta pyytää elinkeino- ja infrastruktuurilautakuntaa korjaamaan seuraavan kaavaluonnoksessa olleen lauseen: Vuonna 2018 kaupunki päätti luopua keskustan kolmesta pienestä päiväkodista ja toteuttaa niiden tilalle yhden uuden ja kookkaamman päiväkodin palvelutason nostamiseksi. Käsittely Kasvatus- ja sivistyslautakunta päätti teknisenä korjauksena korvata päätösehdotuksen viimeisen kappaleen sanan tarkistamaan sanalla korjaamaan ja poisti sanan todenmukaisuuden. Päätös ehdotuksen mukaan.

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Kasvatus- ja sivistyslautakunnan osavuosikatsaus kuukausilta 1-6, / /2019 KSL 80 Valmistelijat: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh , varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff, puh , koulutuspäällikkö Timo Tenhunen, puh ja taloussuunnittelija Siv Mårtens, puh Kasvatus- ja sivistyslautakunnan vuoden 2019 talousarvion toteuma on tarkistettu tammi-kesäkuun tulojen ja kustannusten perusteella. Liitteenä on sivistys- ja hyvinvointikeskuksen ja kasvatus- ja sivistyslautakunnan vastuualueiden avaintavoitteiden toteuma, johon sisältyvät toteumaraportit ulkoisista eristä sekä selostus toimintakulujen kehityksestä ja ennusteesta. Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan talousarviomuutos on tehtävä mahdollisimman aikaisin, mikäli keskustasolla ulkoinen toimintakate ylittää 0,5 %:lla. Liite 2: Avaintavoitteet osavuosikatsaus 1-6, 2019 Liite 3: Talousarviototeuma 1-6, 2019 Liite 4: Johdon kommentit osavuosikatsaus 1-6, 2019 Esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta merkitsee osavuosiraportin 1-6/2019 tiedokseen. Päätös ehdotuksen mukaan.

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Loviisan perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman päivitys 607/ /2019 KSL 81 Valmistelija: Koulutuspäällikkö Timo Tenhunen, puh ja kehittäjä Tuula Åminne, puh Paikallinen opetussuunnitelma luo yhteisen perustan ja suunnan päivittäiselle koulutyölle. Se on strateginen ja pedagoginen työkalu, joka linjaa opetuksen järjestäjän toimintaa sekä koulujen työtä. Loviisan kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelma perustuu valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin vuosiluokille 1-9. Opetussuunnitelmassa päätetään perusopetuksen kasvatustyön, opetuksen, oppimisen arvioinnin ja tuen, ohjauksen ja oppilashuollon, kodin ja koulun yhteistyön sekä muun toiminnan järjestämisestä ja toteuttamisesta. Opetushallitus on päättänyt opetussuunnitelman perusteista esiopetusta, oppivelvollisten opetusta ja lisäopetusta varten Paikallinen opetussuunnitelma on otettu käyttöön vuosiluokkien 1-6 osalta Vuosiluokilla 7-9 käyttöönotto on tapahtunut porrastetusti vuosina 2017 (7. vuosiluokka), 2018 (8. vuosiluokka) ja 2019 (vl. 9. vuosiluokka). Päivityksen yhteydessä on uudistettu opetussuunnitelman rakennetta ja sisällysluetteloa sisältöjä muuten muuttamatta. Uusien alaotsikoiden avulla opetussuunnitelman paikallisesti päätettävät osiot on tehty näkyviksi. Nyt tehdyn päivityksen yhteydessä opetussuunnitelmasta on saatu rakenteellisesti toimivampi työkalu, jossa huomioidaan paikalliset erityispiirteet. Opetuksen järjestäjä voi tarkistaa opetussuunnitelmaansa ja parantaa sen laatua ja toimivuutta myös paikallisista tarpeista lähtien. Opetussuunnitelman nyt päivitetyt osat ovat ensimmäistä kertaa Loviisan historiassa yhteneväiset molemmilla käytössä olevilla koulukielillä äidinkielen ja kirjallisuuden aineosiota lukuun ottamatta. Kielten erilaisesta rakenteesta johtuen mm. lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen ja oppiminen tapahtuu eri tavoin. Yhteneväisen opetussuunnitelman työstämistä jatketaan tältä osin edelleen. Jaostoissa 2016 hyväksyttyihin kieliohjelmiin ei ole tehty muutoksia. Perusopetuksen ohjausjärjestelmän tarkoituksena on varmistaa koulutuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda hyvät edellytykset oppilaiden kasvulle, kehitykselle ja oppimiselle. Loviisassa on tavoitteena, että erilaiset opetusta ohjaavat ja/tai siihen vaikuttavat

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ ohjausdokumentit sovitetaan yhteen siten, että ne täydentävät toisiaan ja ovat yhteneväiset soveltuvin osin sekä suomeksi että ruotsiksi. Yhteistyö opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman laadinnassa edistää sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin ja lisää opetuksen ja kasvatustyön yhtenäisyyttä. Perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita, sisältöjä ja arviointiperusteita on työstetty erilaisissa, kielirajat ylittävissä kokoonpanoissa yhteistyössä opettajien, rehtoreiden ja koulutuspäällikön kanssa. Myös huoltajia on kuultu opetussuunnitelmaprosessin eri vaiheissa. Voimassa olevassa hallintosäännössä todetaan, että suomenkielinen ja ruotsinkielinen koulutusjaosto päättää esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opetussuunnitelmien hyväksymisestä: Asianomainen koulutusjaosto käyttää kasvatusja sivistyslautakunnan päätösvaltaa asiassa, jossa kyseessä on vain oman kieliryhmän oppilaitoksia tai koulutusta koskeva asia. Opetussuunnitelma päivitys on tuotu jaostojen sijasta kasvatus- ja sivistyslautakunnalle koska käsiteltävänä oleva asia on molemmille kieliryhmille yhteneväinen. Opetussuunnitelman perusteet OPH määräyksen 104/011/2014 osalta säilyvät Esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Liitteet 5-9: YLEINEN OSA luvut 1-12 alakoulu aineosio 1-2 alakoulu aineosio 3-6 yläkoulu aineosio 7-9 vieraat kielet 8-9 (ruotsiksi) Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta hyväksyy Loviisan perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman alkaen esityksen mukaisesti. Käsittely Kehittäjä Tuula Åminne osallistui asiantuntijana tämän asian käsittelyssä klo Päätös ehdotuksen mukaan.

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Viranhaltijapäätökset KSL 82 Valmistelija ja esittelijä: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh Seuraavat viranhaltijat ovat lähettäneet päätösluettelonsa päätöksistään: Sivistys- ja hyvinvointikekuksen johtaja -hallintopäätökset 5-7 -hankintapäätökset 4 -henkilöstöpäätökset Koulutuspäällikkö -henkilöstöpäätökset Varhaiskasvatuspäällikkö -henkilöstöpäätökset 67-68, ( 69 yksilöpäätös), 70-71, ( 72 yksilöpäätös), 73, ( 74 yksilöpäätös), 75, ( 76 yksilöpäätös), 77-78, ( yksilöpäätös), 84 Liite 10: Viranhaltijapäätökset Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta merkitsee päätökset tiedoksi ja ilmoittaa, ettei se kuntalain 92 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Päätös ehdotuksen mukaan.

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Muut asiat KSL 83 Valmistelijat: sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen, puh , varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff, puh , koulutuspäällikkö Timo Tenhunen, puh ja taloussuunnittelija Siv Mårtens, puh Luottamushenkilöille, kiinnostuneille ja uusille viranhaltijoille / työntekijöille järjestettiin elokuussa neljä (4) kiertoajelua, joiden tarkoituksena oli tutustuttaa Loviisan kaupunkiin kokonaisuutena, sekä antaa tiivistettyä tietoa kaupungin eri yksiköiden nykytilanteesta. Loviisan ja Lapinjärven ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön ohjelma 2019 on oheismateriaalina. Ohjelma on laadittu ennakoiden uutta lainsäädäntöä ja on luonteeltaan kartoittava myös suunniteltujen toimenpiteiden osalta. Esittelijä: sivistys- ja hyvinvointijohtaja Kirsi Kinnunen, puh Ehdotus: Kasvatus- ja sivistyslautakunta merkitsee muut asiat tiedokseen. Käsittely Lautakunta lisäsi seuraavat asiat: - Lautakunta kehottaa viranhaltijoita erityiseen huolellisuuteen rekrytointiprosessin osalta. - Loviisan kaupunki on palkannut Opetushallituksen myöntämällä avustuksella kaksi perheohjaajaa hankkeeseen koskien koulutyön tukea. Päätös ehdotuksen mukaan.

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kasvatus- ja sivistyslautakunta Kokouksen päättäminen KSL 84 Puheenjohtaja lopetti kokouksen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 AIKA 28.05.2019 klo 18:28-18:50 PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 LOVIISA LÄSNÄ Laiho Pasi puheenjohtaja Nevalainen Sofia Sokka-Tuomala

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, LOVIISA

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, LOVIISA LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Kasvatus- ja sivistyslautakunta AIKA 26.06.2019 klo 18:00-20:03 PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 LOVIISA LÄSNÄ Hinttaniemi Jonna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus oman äidinkielen opettajan (espanja) valinnasta (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus oman äidinkielen opettajan (espanja) valinnasta (työavain ) 18.05.2016 Sivu 1 / 1 381/2016 01.01.01 84 Oikaisuvaatimus oman äidinkielen opettajan (espanja) valinnasta (työavain 3-1403-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Virpi Leino,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain ) 24.08.2016 Sivu 1 / 1 5576/2015 01.01.01 131 Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-1414-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain ) 18.05.2016 Sivu 1 / 1 5576/2015 01.01.01 85 Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-1414-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh.

Lisätiedot

Lausunto Aulikki Imporannan valitukseen Kemijärven kaupunginvaltuuston päätöksestä 31.3.2015 32

Lausunto Aulikki Imporannan valitukseen Kemijärven kaupunginvaltuuston päätöksestä 31.3.2015 32 Lausunto Aulikki Imporannan valitukseen Kemijärven kaupunginvaltuuston päätöksestä 31.3.2015 32 Kemijärven kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 31.3.2015 32 valinnut kaupunginjohtajan virkaan Atte Rantasen.

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, LOVIISA

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, LOVIISA LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Hyvinvointilautakunta AIKA 14.08.2019 klo 18:00-19:10 PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 LOVIISA LÄSNÄ Karlsson Håkan puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 AIKA 03.07.2014 klo 18:04-18:27 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (6) 159 Oikaisuvaatimus lehtorin virkaan ottamisesta HEL 2019-001152 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 134 :n nojalla hylätä oikaisuvaatimuksen, jonka hän on

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus määräaikaisen erityisluokanopettajan valinnasta (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus määräaikaisen erityisluokanopettajan valinnasta (työavain ) 17.02.2016 Sivu 1 / 1 69/2016 01.01.01 26 Oikaisuvaatimus määräaikaisen erityisluokanopettajan valinnasta (työavain 3-1299-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Virpi Leino, puh.

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta 3 27.01.2016. 3 Asianro 7479/01.01.

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta 3 27.01.2016. 3 Asianro 7479/01.01. Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/2016 1 (1) 3 Asianro 7479/01.01.01/2015 Oikaisuvaatimus / Palomiehen viran valinta alkusijoituspaikkana Riistaveden paloasema Henkilöstö- ja hallintopäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/1 14.10.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/1 14.10.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) 214 Oikaisuvaatimus koskien tuntiopettajan määräaikaista virkasuhdetta (turvallisuusala, aikuiskoulutus, työavain 25-439-14) HEL 2014-005591 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun luokanopettajan virkojen vakinaisesta täyttämisestä (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun luokanopettajan virkojen vakinaisesta täyttämisestä (työavain ) 17.05.2017 Sivu 1 / 1 5435/2016 01.01.01 101 Oikaisuvaatimus peruskoulun luokanopettajan virkojen vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-1256-16) Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (5) 57 Oikaisuvaatimus koskien opinto-ohjaajan määräaikaisen virkasuhteen täyttämistä HEL 2017-007095 T 01 01 01 01 Päätös päätti hylätä Stadin ammattiopiston ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (7) 158 Oikaisuvaatimus luokanopettajaksi ottamisesta HEL 2019-000962 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 134 :n nojalla hylätä oikaisuvaatimuksen, jonka hän on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (5) 3 Oikaisuvaatimus englannin ja espanjan kielen lehtorin virkaan ottamisesta HEL 2017-004372 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1. Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1. Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Sivistyslautakunta AIKA 25.03.2015 klo 18:00-20:23 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Grundström Maria puheenjohtaja Melamies Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (7) 157 Oikaisuvaatimus luokanopettajaksi ottamisesta HEL 2019-001440 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 134 :n nojalla hylätä oikaisuvaatimuksen, jonka hän on

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 AIKA 29.06.2017 klo 16:37-16:57 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 Loviisa LÄSNÄ Laiho Pasi puheenjphtaja Hovi Antti varapuheenjohtaja Kiviranta Jonna

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Olga Lekhkosen oikaisuvaatimus rehtori Jari Husun viranhaltijapäätöksestä ; erityisluokanopettajan sijaisuus

Olga Lekhkosen oikaisuvaatimus rehtori Jari Husun viranhaltijapäätöksestä ; erityisluokanopettajan sijaisuus Kasvatus- ja opetuslautakunta 78 14.11.2016 Olga Lekhkosen oikaisuvaatimus rehtori Jari Husun viranhaltijapäätöksestä 10.10.2016 119; erityisluokanopettajan sijaisuus 1025/01.01.01.03/2016 KOLA 78 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 155

Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 28.09.2016 Sivu 1 / 1 3304/2016 01.01.01 155 Oikaisuvaatimus erityisluokanopettajan viran täyttämättä jättämisestä ja määräaikaisen tuntiopettajan valinnasta (työavain 3-924-16) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (5) 227 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2015-010492 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä ********** oikaisuvaatimuksen, jonka

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. LÄSNÄ Melamies Päivi varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha Annu

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. LÄSNÄ Melamies Päivi varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha Annu LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 1 Sivistyslautakunta AIKA 27.08.2014 klo 18:03-19:45 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha Annu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 1 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2017-003189 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 105. 105 Oikaisuvaatimus lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-66-16)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 105. 105 Oikaisuvaatimus lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-66-16) 15.06.2016 Sivu 1 / 1 569/2016 01.01.01 105 Oikaisuvaatimus lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-66-16) Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle valitukseen määräaikaisen tuntiopettajan valinnasta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle valitukseen määräaikaisen tuntiopettajan valinnasta 16.11.2016 Sivu 1 / 1 3304/2016 01.01.01 203 Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle valitukseen määräaikaisen tuntiopettajan valinnasta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846 Ilpo

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyskeskus, Karlskronabuelvardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Sivistyskeskus, Karlskronabuelvardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 Sivistyslautakunta AIKA 13.08.2015 klo 18:30-19:13 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabuelvardi 8, Loviisa LÄSNÄ Grundström Maria puheenjohtaja Melamies Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (5) 187 Oikaisuvaatimus virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-008988 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä ********** oikaisuvaatimuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 2 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2017-003319 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) Opetuslautakunta NAL/2 2.2.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) Opetuslautakunta NAL/2 2.2.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) 2 Oikaisuvaatimus koskien Stadin aikuisopiston hoitotyön opettajan virkasuhteen täyttämistä HEL 2015-012221 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (7) 80 Oikaisuvaatimus luokanopettajan virkaan ottamisesta HEL 2017-002870 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä ********** oikaisuvaatimuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2016 1 (7) Opetuslautakunta POL/4 21.06.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2016 1 (7) Opetuslautakunta POL/4 21.06.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 8/2016 1 (7) 4 Oikaisuvaatimus päätoimisen tuntiopettajan valinnasta HEL 2016-004467 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (7) 5 Oikaisuvaatimus lehtorin virkaan ottamisesta HEL 2016-003468 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

Perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman luvut 1-5, 7-9 ja 12

Perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman luvut 1-5, 7-9 ja 12 Opetus- ja kasvatuslautakunta 42 26.04.2016 Perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman luvut 1-5, 7-9 ja 12 129/12.00.01/2016 OPEKAS 42 valmistelijat; sivistysjohtaja Peter Johnson puh. 044 780 9254,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Valintamenettely ja viran kelpoisuusvaatimukset

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Valintamenettely ja viran kelpoisuusvaatimukset Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (5) 186 Oikaisuvaatimus kaupunkiympäristön toimialan, rakennukset ja yleiset alueet palvelukokonaisuuden tilapalveluiden yritysvuokrausyksikön päällikön viran täyttämispäätöksestä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Opetuslautakunta RPKL/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Opetuslautakunta RPKL/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (6) 3 Oikaisuvaatimus biologian ja maantiedon tuntiopettajan ottamisesta HEL 2017-003304 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio () () () () () () ()

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Nro 1 05.01.2017 Kokousaika Torstai 05.01.2017 klo 15.30- Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Opettajien valintaprosessi Virve Kemppi 26.2.2013

Opettajien valintaprosessi Virve Kemppi 26.2.2013 Opettajien valintaprosessi Virve Kemppi 26.2.2013 Opettajavirkojen täyttäminen peruskouluissa ja lukioissa Opettajavirkojen ja tuntiopettajan tehtävien täyttäminen vakinaisesti 1.8.2013 alkaen Koulut antoivat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) 4 Oikaisuvaatimus luokanopettajan virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-006724 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2017 1 (5) 1 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2016-013918 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 2 Oikaisuvaatimus lehtorin virkaan ottamisesta HEL 2015-004323 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi

Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi KINNULAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu 18 Kokousaika Keskiviikkona 08.05.2019 klo 17.00 - Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VASTINE ARI-PEKKA ISONIMEN OIKAISUVAATIMUKSEEN (6.3

VASTINE ARI-PEKKA ISONIMEN OIKAISUVAATIMUKSEEN (6.3 VASTINE 27.3.2017 Joroisten kunnanhallitus VASTINE ARI-PEKKA ISONIMEN OIKAISUVAATIMUKSEEN (6.3.2017), JOKA KOSKEE KUNNANJOHTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTÄ (HENKILÖSTÖPÄÄTÖS 2) YHTENÄISKOULUN REHTORIN VALINTA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. 143 Oikaisuvaatimus peruskoulun teknisen työn lehtorin viran täyttämisestä Lintumetsän kouluun / työavain 3-1533-11

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. 143 Oikaisuvaatimus peruskoulun teknisen työn lehtorin viran täyttämisestä Lintumetsän kouluun / työavain 3-1533-11 10.05.2012 Sivu 1 / 6 715/01.01.01/2012 143 Oikaisuvaatimus peruskoulun teknisen työn lehtorin viran täyttämisestä Lintumetsän kouluun / työavain 3-1533-11 Valmistelijat / lisätiedot: Kyntäjä Ira, puh.

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh Sivistys- ja Sivistys- ja Sivistys- ja 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 45/12.00.01/2016 Sivistys- ja 01.03.2016 18 Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA PÖYTÄKIRJA 3 Hallitus 23.4.2015

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA PÖYTÄKIRJA 3 Hallitus 23.4.2015 Kokoustiedot Aika: torstai 23.4.2015 klo 18.30 19.15. Paikka: Lehtimäentie 1 D, Espoon keskus Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Pirjo Kemppi-Virtanen, puheenjohtaja jäsen Espoo Kaisa Alaviiri,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-16:45 Paikka Kaupungintalo, kabinetti, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Sivistyslautakunta AIKA 27.05.2015 klo 18:00-19:12 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Grundström Maria puheenjohtaja Melamies Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

29 28.01.2016. Kaikki osastonylilääkärin virkaa hakeneet täyttivät vaaditut kelpoisuusehdot ja ovat naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreitä.

29 28.01.2016. Kaikki osastonylilääkärin virkaa hakeneet täyttivät vaaditut kelpoisuusehdot ja ovat naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreitä. LOHJAN SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 29 28.01.2016 HANNA ROUHEN OIKAISUVAATIMUS NAISTENTAUTIEN JA SYNNYTYSTEN OSASTONYLILÄÄKÄRIN VIRKAVALINTAAN LOHLTK 29 Erikoislääkäri, LT Hanna Rouhe on tehnyt oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1. Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1. Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Sivistyslautakunta AIKA 26.02.2014 klo 18:00-20:23 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Grundström Maria puheenjohtaja Melamies Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1 05.01.2017 Kokousaika Torstai 05.01.2017 klo 15.30 16.57 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Jäsenet: Varajäsenet kutsumisjärjestyksessä: pj

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista 19.03.2014 Sivu 1 / 1 4615/01.01.01/2013 36 Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216 Virpi Leino, puh. 046 877

Lisätiedot

Valintaprosessin lainsäädännölliset haasteet

Valintaprosessin lainsäädännölliset haasteet Valintaprosessin lainsäädännölliset haasteet Rekrytoija 2010 9.-10.11.2010 Oulu henkilöstöjohtaja Juha Jääskeläinen PPSHP Kunnan henkilöstö Kuntalaki 44 Kunnan palveluksessa oleva henkilöstö on virkasuhteessa

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 22.5.2018 Kokousaika Tiistai 22.5.2018 klo 20.00 21.17 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Rakennusvalvontavirasto 25.04.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Rakennusvalvontavirasto 25.04.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 9 kaupunkikuvaosaston rakennusmestarin määräaikaisen viran (vakanssi 034696) täyttäminen, työavain 28-7- 16 HEL 2016-002042 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 25/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 25/2013 1 (8) 4 Oikaisuvaatimus pysäköinnintarkastajan virkaan ottamista koskevista palveluosaston osastopäällikön päätöksistä 8. 9.4.2013 HEL 2013-007752 T 01 01 01 01 Päätösehdotus

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 16.05.2017, klo 18:00-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009 Kokousaika 13.5.2009 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 140 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 16.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 15 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2016-013918 T 01 01 01 01 Päätös Käsittely päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä ********** oikaisuvaatimuksen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 142

Espoon kaupunki Pöytäkirja 142 10.05.2012 Sivu 1 / 7 6815/01.01.01/2011 142 Oikaisuvaatimus peruskoulun vakinaisen biologian ja maantiedon lehtorin viran täyttämisestä Matinkylän kouluun / työavain 3-1473-11 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kangasniemi Kokouskutsu 1 (7) Sivistyslautakunta Aika , klo 13:00. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone. Käsiteltävät asiat

Kangasniemi Kokouskutsu 1 (7) Sivistyslautakunta Aika , klo 13:00. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone. Käsiteltävät asiat Kangasniemi Kokouskutsu 1 (7) Aika 20.02.2017, klo 13:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsiteltävät asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastus 17 Päiväkodin

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 52 19.04.2017 77 17.05.2017 Rakennustarkastajan valinta, vakanssi 700 039 1821/01.01.01.01/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 19.04.2017

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Sivistyslautakunta 19.04.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Sivistyslautakunta 19.04.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 Sivistyslautakunta 19.04.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 19.04.2011 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Jokioja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro (x) (-) (x) (-) (x) (-) (-)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro (x) (-) (x) (-) (x) (-) (-) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3 5.3.2015 Kokousaika Torstai 5.3.2015 klo 17.00 18.01 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistyslautakunta 02.06.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 02.06.2015 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren Jussi

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh.

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 24 19.09.2017 24 Perusopetuksen

Lisätiedot

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri 1 EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto Aika Keskiviikko 17.7.2019 klo 15.30 16.26 Paikka Seurakuntakeskus Luvia Bunkkeri Jäsenet läsnä Samu Repo Harri Lehtinen Kristiina Isokorpi Marja

Lisätiedot

Perusopetuksen luokanopettajan viran (0170) täyttäminen alkaen / Aatu Asikainen, Pirtin koulu

Perusopetuksen luokanopettajan viran (0170) täyttäminen alkaen / Aatu Asikainen, Pirtin koulu Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Aatu Asikainen Henkilöstöasiat 28 / 2019 Perusopetuksen luokanopettajan viran (0170) täyttäminen 1.8.2019 alkaen / Aatu Asikainen, Pirtin koulu Selostus ja perustelu

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 22.5.2018 Kokousaika Tiistai 22.5.2018 klo 20.00 - Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/2017 95 Sivistyslautakunta 24.10.2017 AIKA 24.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Narvan koulun ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (10 ) PAIKKA Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu, 3. krs kokoushuone 310

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (10 ) PAIKKA Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu, 3. krs kokoushuone 310 KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (10 ) Koulutuslautakunta 12.05.2016 AIKA 12.05.2016 klo 16:00-17:00 PAIKKA Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu, 3. krs kokoushuone 310 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

57 Valmistavan opetuksen ja islamin opetussuunnitelman hyväksyminen osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa alkaen

57 Valmistavan opetuksen ja islamin opetussuunnitelman hyväksyminen osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa alkaen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2016 1 (5) Kasvatus- ja opetuslautakunta, 46, 26.05.2016 Kasvatus- ja opetuslautakunta, 57, 16.06.2016 57 Valmistavan opetuksen ja islamin opetussuunnitelman hyväksyminen osaksi

Lisätiedot

Koululautakunta. Maanantai 30.6.2014 klo 18.30. Kunnanvirasto, kokoushuone 2

Koululautakunta. Maanantai 30.6.2014 klo 18.30. Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Koululautakunta Maanantai 30.6.2014 klo 18.30 Kunnanvirasto, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula* Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x)

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula* Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 28.02.2017 Kokousaika Tiistai 28.02.2017 klo 17.00-17.55. Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 131 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Sivistyslautakunta suomenkielinen jaosto AIKA 12.03.2015 klo 18:00-20:20 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Aika 02.02.2018 klo 13:00-13:54 Paikka Kunnantalo kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 466/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 466/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (1) Tarkastuslautakunta 46 17.4.2018 Kaupunginhallitus 129 23.4.2018 35 Asianro 466/01.01.01.01/2018 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen Päätöshistoria Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo 9.00 16.00 Kokouspaikka Sähköpostikokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa hakivat seuraavat henkilöt:

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa hakivat seuraavat henkilöt: Kunnanhallitus 154 19.06.2012 Kunnanhallitus 177 07.08.2012 Hallintojohtajan viran täyttäminen // KHALL 154 Hallintojohtaja Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 17.04.2012 julistaa hallintojohtajan viran

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 21.01.2014 klo 18:00-18:57 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019 KOKOUSAIKA Tiistai 5.2.2019 klo 18.00 19.11 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 14 Kokouksen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 12 20.9.2018 140 Kokousaika Torstai 20.9.2018 klo 17.00 18.28 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

uskonto) viran (1441) täyttäminen alkaen / Maria Huovinen, Pyörön koulu

uskonto) viran (1441) täyttäminen alkaen / Maria Huovinen, Pyörön koulu Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Maria Huovinen Henkilöstöasiat 35 / 2019 Perusopetuksen lehtorin (historia, yhteiskuntaoppi ja evankelisluterilainen uskonto) viran (1441) täyttäminen 1.8.2019 alkaen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot