ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Ryynänen Aimo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Ryynänen Aimo"

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Aika klo 16:00-17:43 Kaupunginhallitus Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Ryynänen Aimo pj. Nieminen Tero 1. vpj. Koivunen Tuula 2. vpj. Erola Ville-Petteri j. Hirvonen Juha j. Karjalainen Riitta j. Mölsä Jukka j. Sikkilä Sari j. Hakonen Saija vj. Lonka Riitta valt. pj. Keskevaari Jarmo valt. 1. vpj. Laatunen Kirsti valt. 2. vpj. Pieski Osmo kaupunginjohtaja, esittelijä Suikkanen Päivi talous- ja hallintojohtaja, pöytäkirjanpit. Allekirjoitukset Aimo Ryynänen Päivi Suikkanen Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Saija Hakonen Juha Hirvonen Käsitellyt asiat Pöytäkirjan nähtävilläolo Pöytäkirja on julkaistu kaupungin kotisivuilla. Pöytäkirja on nähtävillä kaupunginvirastossa.

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Käsitellyt asiat Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 31 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 32 Työjärjestyksen hyväksyminen 5 33 Arolan alueen katurakentaminen (kp 9550), kohteiden muutos 6 34 Elinvoima- ja teknisen toimialan työohjelmat Opettajan virkojen täyttöluvat 9 36 Käyttösuunnitelman hyväksyminen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen alaisen toiminnan osalta ja laskujen hyväksyjät vuonna Vuoden 2019 vaalien vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat Eroanomus luottamustoimesta Poistosuunnitelman muutos Valtuustoaloite Koulunuorisotyökokeilu Aloitteiden käsittely Ostotarjous maa-alueista, Orimattilan Hevosystäväinseura r.y Hyvinvointipäällikön valinta Toimielinten ja viranhaltijoiden pöytäkirjat Ilmoitusasiat Muut asiat Orimattilan pelastusaseman hankesuunnitelma 43

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallitus Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kaupunginhallitus Valitaan kokoukselle kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajat tarkastavat pöytäkirjan sähköisesti ja il moit tavat tarkastuksesta Orimattilan kaupungin kirjaamon säh kö pos ti osoittee seen kirjaamo(at)orimattila.fi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juha Hirvonen ja Saija Hakonen.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus Hyväksytään lähetetyn esityslistan ulkopuolelta käsiteltäväksi otet tavat asiat Kaupunginjohtaja esitti, että asia nro 4 Lausunto Hämeenlinnan hallin to-oi keu del le Vesiosuuskunta Villihiiden valituksesta vedetään pois esityslistalta. Kaupunginhallitus hyväksyi esityslistan mukaisen työjärjestyksen, jos ta vedetään pois asia nro 4 Lausunto Hämeenlinnan hal lin to-oikeu del le Vesiosuuskunta Villihiiden valituksesta. Varsinaisen esi tyslis tan käsittelyn jälkeen käsitellään lisälistan asia Orimattilan pe lastus ase man hankesuunnitelma. Todettiin pykälän 46 asiat.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Arolan alueen katurakentaminen (kp 9550), kohteiden muutos Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Asian valmistelija ja yhteystiedot: Kunnallistekniikan työnjohtaja Janne Komulainen, puh Kaupunginvaltuuston hyväksymän investointiohjelman mu kai ses ti Metsärinteen rakentamisen on tarkoitus jatkua vuonna 2019 Marjametsänkaaren ja vuonna 2020 Marjametsänkaaren tontti ka tu jen osalta siten, että tontteja saataisiin myyntiin yhteensä n. 60 kpl. Kustannuspaikalle on vuodelle 2019 varattu kokonaisuudessaan 1,51 milj. euroa, josta osa tarkoitettu yhdystien rakentamiseen ja osa Mar ja met sän kaa ren toteutukseen. Marjametsänkaaren osalta tammikuussa 2019 aloitettu kun nal lis tekni nen suunnittelu paljasti, että rakentaminen kannattaisi toteuttaa talou del lis ten ja toiminnallisten syiden perusteella kaksivaiheisena vuo sien 2019 ja 2020 aikana siten, että tonttikadut olisivat mukana ra ken ta mi ses sa molempina vuosina. Liitteenä kartta hankkeen uudes ta vaiheistuksesta. Liite nro 2 (vaiheistus kartalla). Tämän uuden muutetun vaiheistuksen perusteella vuonna 2019 toteu tet tai siin Marjametsänkaaresta osa sekä Mustikkakujan, Va delma ku jan ja Oravanmarjakujan tonttikadut. Vuonna 2020 jatkettaisiin Mar ja met sän kaa ren rakentamista loppuosan tonttikatuineen. Kahdel le vuodelle suunniteltu hanke ei muuttuisi lopputulokseltaan, mutta vuosikohtaiset sisällöt poikkeaisivat investointiohjelmasta. Vuo delle 2019 tulisi myyntiin 25 tonttia ja vuodelle 2020 loput. Muutoksella ei ole vaikutusta hankkeen vuoden 2019 talousarvioon Kaupunginhallitus päättää, että Arolan alueen katurakentaminen toteutetaan kaksivaiheisena vuosien 2019 ja 2020 aikana siten, että tonttikadut ovat mukana rakentamisessa molempina vuosina liitteen mukaisesti. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta Kaupunginhallitus Elinvoima- ja teknisen toimialan työohjelmat 2019 Elinvoima- ja tekninen valiokunta Asian valmistelu ja tiedustelut: kiinteistöpalvelupäällikkö Jarmo Ranta lai nen, puh , kunnallistekniikan työnjohtaja Janne Komu lai nen puh ja teknisen toimen talouspäällikkö Annuk ka Huisko-Moilanen, puh Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt talousarvion Samalla on hyväksytty kokonaismäärärahat tietyille investointikohteille, joiden osalta ohjelman hyväksyy elinvoima- ja tekninen valiokunta. Alla nämä kohteet. kp nimi eurot 9556 Katujen päällystäminen Yhdyskuntatekniikan vähäiset rakennushankkeet 9435 Tilapalvelun kiinteistöjen teknistä tasoa ylläpitävä rakentaminen Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta on antanut lausunnon kustannuspaikan 9435 ohjelmasisällön osalta Lausunnossa todetaan, että sivistys- ja hyvinvointivaliokunta pitää tärkeänä, että Taidemuseon valaistuksen uudistaminen otetaan huomioon tilapalvelun kiinteistöjen ylläpitorakentamisessa vuonna Tekninen johtaja: Valiokunta päättää hyväksyä liitteen mukaisesti tilapalvelun kiinteistöjen teknistä tasoa ylläpitävän rakentamisen sekä katujen päällystämisen työohjelmat vuodelle Liite nro 12 Samalla se päättää todeta vastauksena Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan lausuntoon, että Taidemuseon valaistus toteutetaan tilapalvelun käyttötalouden määrärahoilla. "Yhdyskuntatekniikan vähäiset rakennushankkeet" -kustannuspaikan mää rä ra hoil la rakennetaan uusia katuosuuksia, mutta sen osal ta ei ole vielä tässä vaiheessa esittää tarkempia kohteita. Ra ken nat ta vat kohteet tuodaan käsittelyyn tapauskohtaisesti.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta Kaupunginhallitus Tämä päätös annetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle ja sivistys- ja hyvinvointivaliokunnalle. Valiokunta päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti. Kaupunginhallitus Liite nro 3 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää merkitä elinvoima- ja teknisen va lio kunnan työohjelmat tiedoksi. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta Kaupunginhallitus Opettajan virkojen täyttöluvat 14/ /2018 Sivhyval Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Vuoden 2019 talousarvion kohdassa "Talousarvion sitovuus ja seuranta" todetaan, että avoimeksi tulevia virkoja ja työsuhteita ei saa täyttää ilman kaupunginhallituksen lupaa. Poikkeuksena tästä ovat opettajien virat sekä ne päivähoidon virat ja työsuhteet, jotka liittyvät ryhmien mitoitukseen. Avoimeksi tulevia opettajan virkoja tarkastellaan sivistys- ja hyvinvointivaliokunnassa tammi/helmikuussa opetuspalveluiden henkilöstösuunnittelun yhteydessä, jonka jälkeen virat voidaan täyttää valiokunnan päättämän mitoituksen mukaisesti. Päätös annetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle. Opettajan virkojen osalta täyttölupa koskee koko vuotta ja yksittäisille mitoituksen piirissä oleville viroille ei tarvitse enää hakea erillistä täyttölupaa. Koulut ovat keränneet opetuspalveluissa avoimeksi tulevat vakinaiset ja määräaikaiset opettajan virat ja tuntiopettajuudet. Liite nro 14 Lukuvuoteen verrattuna lukuvuonna opettajaresurssin kokonaistarve ei kasva vakinaisten opettajavirkojen osalta. Määräaikaisia opettajia joudutaan palkkaamaan yläkouluopetukseen lähinnä Orimattilan yhteiskouluun ja Jokivarren kouluun. Nämä resurssit on huomioitu vuoden 2019 talousarviossa. Pennalan koulussa 5. luokan suuri ryhmä joudutaan edelleen jakamaan kahdeksi rinnakkaisluokaksi. Pennalan koulun resurssi sisältyy myös opetuspalveluiden vuoden 2019 talousarvioon. Tällä hetkellä on tiedossa, että opettajien virkoja avautuu niin alaluokille kuin yläkouluihin ja ne ovat olemassa olevia mitoitukseen liittyviä virkoja, jotka eivät vaadi resurssin lisäyksiä. Näiden lisäksi opetuspalveluissa on täytettävä määräaikaisia ja lyhyempiä tuntiopettajuuksia perhevapaiden tai muiden syiden takia. Lukiolain muutoksen takia Erkko-lukion tulee tarjota erityisopettajan palvelut, jotka toteutetaan lukion ja Orimattilan yhteiskoulun yhteisellä erityisopetuksen tuntiopettajuudella. Lukion nykyinen resurssi kattaa tuntiopettajuuden kustannukset.

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta Kaupunginhallitus Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyy opetuspalveluiden mitoituksen mukaisesti täytettäväksi kahdeksan vakinaista opettajan virkaa. Valiokunta merkitsee tiedoksi määräaikaisten opettajien tehtävien täytön. Valiokunta antaa päätöksen tiedoksi kaupunginhallitukselle. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Liite nro 4 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee valiokunnan päätöksen tiedoksi. Kaupunginhallitus merkitsi valiokunnan päätöksen tiedoksi.

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Käyttösuunnitelman hyväksyminen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen alaisen toiminnan osalta ja laskujen hyväksyjät vuonna 2019 Kaupunginhallitus Asian valmistelu: Talous- ja hallintojohtaja Päivi Suikkanen, puh Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt talous ar vion vuodelle 2019 ja taloussuunnitelman vuosille Ulkoiset määrärahat ovat kaupunginvaltuustoon nähden si tovia toimielintasolla. Kaupunginhallitus päättää ulkoisten mää rä ra hojen tulosalueiden välisistä siirroista sekä sisäisten määrärahojen muu tok sis ta toimielintasolla. Tulosalueiden sisällä toimielin voi tehdä mää rä ra han keskeisiä siirtoja tai delegoida siirtovaltuuksia vi ran hal tijoil le. Lisäksi toimielin päättää laskujen/tositteiden hyväksyjät. Käyttösuunnitelmat on hyväksyttävä talousarviovuoden helmikuun lop puun mennessä. Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen alai sen toiminnan tulo- ja menomäärärahat ovat: Ulkoiset määrärahat Tulosalue Menot Tulot Netto Valtuusto Päätöksenteko ja yhteistoiminta Hallinto- ja tukipalvelut Hyvinvointi- ja työllisyyspalvelut Ateria- ja puhtauspalvelut Maaseututoimi Sosiaali- ja terveyspalvelut Sisäiset määrärahat Tulosalue Menot Tulot Netto Valtuusto Päätöksenteko ja yhteistoiminta Hallinto- ja tukipalvelut Hyvinvointi- ja työllisyyspalvelut Ateria- ja puhtauspalvelut Maaseututoimi Sosiaali- ja terveyspalvelut

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Laskujen hyväksyjät: Valtuusto, päätöksenteko ja yhteistoiminta, hallinto- ja tukipalvelut: Ta lous- ja hallintojohtaja Päivi Suikkanen ja kaupunginjohtaja Osmo Pies ki Hyvinvointi- ja työllisyyspalvelut: Hyvinvointipäällikkö sekä talous- ja hal lin to joh ta ja Päivi Suikkanen Ateria- ja puhtauspalvelut: Ruokapalvelupäällikkö Elina Lempiäinen, si jai se na ateriapalveluiden osalta ravitsemispäällikkö Anne Kuva Maaseututoimi: maaseututoimen johtaja Minna Leminen Sosiaali- ja terveysasiat: Hyvinvointipäällikkö sekä talous- ja hal lin tojoh ta ja Päivi Suikkanen. Kaupunginhallitus hyväksyy käyttösuunnitelman alaisensa toiminnan osal ta ja myöntää talous- ja hallintojohtajalle oikeuden tehdä mää rära ho jen siirtopäätöksiä tulosalueiden sisällä. Edelleen kau pun gin halli tus päättää, että laskujen/tositteiden hyväksymisoikeudet myön netään tulosalueittain tekstiosassa esitetyllä tavalla, ja että tositteiden hy väk sy mis oi keus koko kaupungin laajuudelta myönnetään kau pungin joh ta jal le ja talous- ja hallintojohtajalle. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano pöytäkirjanote: talous- ja hallintojohtaja, laskujen hyväksyjät

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Vuoden 2019 vaalien vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat 790/ /2018 Kaupunginhallitus Asian valmistelija ja yhteystiedot: keskusvaalilautakunnan sihteeri Tii na Ruokola puh Vuonna 2019 pidetään mahdollisesti kolmet vaalit; eduskuntavaalit toi mi te taan , europarlamenttivaalit toimitetaan sekä mah dol li set maakuntavaalit, joiden toimittamispäivää ei ole vielä tie dos sa. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on kotimaassa ja ul ko mail la Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on kotimaassa ja ulkomailla Vaalilain mukaan kuntien vaaliviranomaisina toimivat kes kus vaa lilau ta kun ta, vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat. Orimattila on jaettu 6 äänestysalueeseen (kv ). 1. Artjärvi 2. Käkelä 3. Keskusta 4. Pennala-Virenoja 5. Koivula-Myllylä 6. Tönnö Jokaista äänestysaluetta varten kaupunginhallitus asettaa vaa li lauta kun nan, johon kuuluu 5 jäsentä ja tarpeellinen määrä varajäseniä, kui ten kin vähintään 3. Vaalilautakunnan varajäsenet on asetettava sii hen järjestykseen, jossa he tulevat varsinaisten jäsenten sijaan. Jä se nis tä yksi on määrättävä puheenjohtajaksi ja yksi va ra pu heenjoh ta jak si. Vaalilautakunta on päätösvaltainen 3-jäsenisenä, ja sen teh tä vä nä on varsinaisen vaalitoimituksen järjestäminen sekä äänes tys lip pu jen alustava laskeminen, tarkastaminen ja järjestäminen. Jä se ne nä tai varajäsenenä ei voi olla ehdokas. Vaalitoimikuntaan valitaan 3 jäsentä ja tarpeellinen määrä va ra jä seniä, kuitenkin vähintään 3. Vaalitoimikunnan varajäsenet on ase tetta va siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Jäsenistä on yksi määrättävä puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi. Vaa li toi mi kun nan tehtävänä on ennakkoäänestyksen toimittaminen vaa li lais sa tarkoitetuissa laitoksissa.

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Vaalitoimikunnan jäsenenä tai varajäsenenä ei saa olla ehdokas eikä myöskään hänen puolisonsa (aviopuolisot sekä avio lii ton omaises sa suhteessa tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävät), lapsensa, si sa ruk sen sa tai vanhempansa. Yleisen ennakkoäänestyksenpaikan ja kotiäänestyksen vaa li toi mit sijat valitsee keskusvaalilautakunta. Vaalilain 15 :n mukaan vaalilautakunnat on asetettava hyvissä ajoin ennen vaaleja. Jos kunnassa osoittautuu käytännössä mah dotto mak si asettaa europarlamenttivaalien vaalilautakunnan edus kunta vaa lien jälkeen sillä tavalla hyvissä ajoin, kuin laissa edel ly te tään, ne voidaan joutua asettamaan ennen eduskuntavaaleja. Edus kun tavaa lien ehdokasasettelu vahvistetaan , minkä jäl keen europarlamenttivaalien vaalilautakuntien jäsenten kel poi suu teen voidaan soveltaa vuoden 2019 eduskuntavaaleja. Jos vaa li lau ta kunnan asetetaan kuitenkin ennen jäsenten kel poi suu teen sovelletaan vuoden 2015 eduskuntavaaleja. Jos eu ro par la ment tivaa lien vaalilautakunnat asetetaan ennen eduskuntavaaleja, ei estettä liene sille, että vaalilautakunnat asetetaan samalla kertaa edus kun ta vaa lei hin että europarlamenttivaaleihin. Jäsenten ja varajäsenten on oltava kuntalain mukaan vaalikelpoisia kun nan luottamustoimeen. Lisäksi sekä jäsenten, että varajäsenten on, mahdollisuuksien mukaan, edustettava - eduskuntavaaleissa niitä puolueita, jotka asettivat ehdokkaita edelli sis sä (vuoden 2015) eduskuntavaaleissa siinä vaalipiirissä, johon kun ta kuuluu ja - europarlamenttivaaleissa niitä puolueita, jotka asettivat ehdokkaita edel li sis sä (vuoden 2019) eduskuntavaaleissa siinä vaalipiirissä, johon kunta kuuluu. Edellisissä eduskuntavaaleissa v ehdokkaita asettivat Muutos 2011 r.p., Kansallinen Kokoomus r.p., Vasemmistoliitto r.p., Pe russuo ma lai set r.p., Vihreä liitto r.p., Suomen Keskusta r.p., Suomen So sia li de mok raat ti nen Puolue r.p., Kommunistinen Työväenpuolue r.p., Itsenäisyyspuolue r.p., Piraattipuolue r.p., Suomen Kris til lis demo kraa tit r.p. ja Suomen Kommunistinen Puolue r.p. Tasa-arvolain vaatimuksen 40 %:n edustuksesta tulee to teu tua erikseen jäsenten ja varajäsenten osalta. Vaalien ulkomainonta kuntien luvanvaraisilla alueilla suositellaan aloi tet ta vak si viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua eli edus kunta vaa leis sa ja europarlamenttivaaleissa

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi vaalilautakuntien asettamisen tie dok si ja päättää asettaa vaalilautakunnat ja -toimikunnan huh tikuus sa 2019 toimitettavia eduskuntavaaleja ja toukokuussa 2019 toi mi tet ta via europarlamenttivaaleja varten seuraavassa ko kouk sessaan Kaupunginhallitus päättä myöntää oikeuden ulkomainonnan aloit tami seen kaupungin luvanvaraisilla alueilla eduskuntavaaleissa ja europarlamenttivaaleissa Asian käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen. Kaupunginhallitus Edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneista ryhmistä Itse näi syys puo lue on ilmoittanut, että he eivät esitä vaalilautakuntaan jä se niä / va ra jä se niä. Muutos 2011, Vasemmistoliitto, Vihreä liitto, Kom mu nis ti nen Työväenpuolue, Piraattipuolue eivät ole vastanneet 9.1. klo mennessä kyselyyn. Suomen Kommunistinen Puolue on esittänyt jäseniksi Pentti Katajaa ja Sirpa Katajaa. Poliittiset ryhmät ovat tarkistaneet vaalilautakuntien jä se net/va ra jäse net siten, että kaikki ovat tehtävään vaalikelpoisia ja ovat il moit taneet olevansa käytettävissä. Alustava ehdotus on eril lis liit tee nä. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää asettaa vaalilautakunnat ja -toimikunnan huh ti kuus sa 2019 toimitettavia eduskuntavaaleja ja toukokuussa 2019 toimitettavia europarlamenttivaaleja varten. Kaupunginhallitus päättää myöntää oikeuden ulkomainonnan aloit tami seen kaupungin luvanvaraisilla alueilla eduskuntavaaleissa ja europarlamenttivaaleissa Kaupunginhallitus päätti asettaa vaalilautakunnat ja -toimikunnan huh ti kuus sa 2019 toimitettavia eduskuntavaaleja ja toukokuussa 2019 toimitettavia europarlamenttivaaleja varten liitteen mukaisesti, liite nro 1a. Kaupunginhallitus päätti myöntää oikeuden ulkomainonnan aloit tami seen kaupungin luvanvaraisilla alueilla eduskuntavaaleissa

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: ja europarlamenttivaaleissa Timo Pulkkinen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä Pen na la-vi reno jan vaalilautakunnan varajäsenen tehtävään. Yrjö Hartikka on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä Tönnön vaa li lauta kun nan jäsenen tehtävään europarlamenttivaalien osalta. Kaupunginhallitus valitsee Pennala-Virenojan vaalilautakuntaan uuden varajäsenen vuoden 2019 eduskunta- ja europarlamenttivaaleja var ten ja Tönnön vaalilautakuntaan uuden jäsenen eu ro par la ment tivaa le ja varten. Kaupunginhallitus päätti, että Pennalan-Virenojan vaalilautakuntaan va ra jä se nek si valitaan Timo Hämäläinen ja Tönnön vaa li lau ta kuntaan varsinaiseksi jäseneksi europarlamenttivaaleihin valitaan Jaakko Rissanen. Edelleen kau pun gin hal li tus päätti, että Tönnön vaa lilau ta kun nan va ra jä se nek si eurovaaleihin valitaan Anna Jär ven rannan tilalle Tuula Koivunen. Anna Järvenranta on ilmoittanut esteestä ko. ajankohtana. Täytäntöönpano pöytäkirjanote: Timo Pulkkinen, Yrjö Hartikka, Timo Hämäläinen, Jaak ko Rissanen, Anna Järvenranta, Tuula Koivunen, kes kus vaa lilau ta kun ta, Pennala-Virenojan vaalilautakunta, Tönnön vaa li lau takun ta

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Eroanomus luottamustoimesta Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Asian valmistelija ja yhteystiedot:talous- ja hallintojohtaja Päivi Suikkanen, puh Orimattilan Vihreän valtuustoryhmän varajäsen Minna Koistinen on päivätyllä sähköpostilla pyytänyt eroa varavaltuutetun luottamustoimesta paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto myöntää Minna Koistiselle eron varavaltuutetun tehtävästä. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Poistosuunnitelman muutos Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Asian valmistelija ja yhteystiedot: Talous- ja hallintojohtaja Päivi Suik ka nen, puh Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt voimassa olevan pois to suun ni telman Hallintosäännön 9 luvun 8 :n mukaan kau pun ginhal li tus hyväksyy hyödyke- ja hyödykeryhmäkohtaiset pois to suun nitel mat. Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston yleisohjeessa kunnan ja kun tayh ty män suunnitelman mukaisista poistoista todetaan, että ta lou delli sen pitoajan päätyttyä on hyödykkeen hankintamenon oltava ko konaan poistettu mahdollista jäännösarvoa lukuunottamatta. Ta lou delli sel la pitoajalla tarkoitetaan sitä aikaa, jona pysyvän vastaavan hyödyk keen ennakoidaan hyödyttävän kuntaa tuloa tuottamalla tai aikaa, jona hyödykkeen ennakoidaan hyödyttävän kunnan palveluiden tuot ta mis ta. Olennaiset muutokset pysyvien vastaavien tu lon odo tuksis sa ja palvelutuotantokyvyssä otetaan ensisijaisesti huomioon pois to suun ni tel maa muuttamalla. Vuoden 2019 talousarvioon ja taloussuunnitelmaan sisäl ty väs sä investointisuunnitelmassa on yhteiskoulun uudisrakennus vuo sil le ja urheilutalon uudisrakennuksen 2. vaihe (uima hal li) vuosille Uimahalllin nykyinen poistoaika jatkuu poistosuunnitelman mukaan vuo teen 2035 ja yhden peruskorjauksen osalta vuoteen Yhteis kou lun poistoajat ulottuvat pisimmillään vuoteen Koska kum pi kin rakennus on poistumassa tuotantokäytöstä viimeistään uudis ra ken nus ten valmistuttua, niiden poistoajat on syytä tarkistaa. Kaupunginhallitus päättää tarkistaa urheilutalon poistoajan siten, että rakennus on loppuun poistettu vuoden 2022 loppuun mennessä ja yhteiskoulun poistoajan siten, että rakennus on loppuun poistettu vuo den 2023 loppuun mennessä. Urheilutalon osalta pois to suun nitel man muutos tulee voimaan ja yhteiskoulun osalta lukien (kh:n päätös uudisrakentamisesta ). Mikä li rakennukset poistuvat kokonaan tuotantokäytöstä ennen nyt mää ri tel tä vän poistoajan päättymistä, poistetaan koko jäännösarvo tuo tan to käy tön päättyessä. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano pöytäkirjanote: laskentasihteeri, Provincia Oy / Katja Kähkönen

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta Kaupunginhallitus Valtuustoaloite Koulunuorisotyökokeilu 818/ /2018 Sivhyval Asian valmistelu ja tiedustelut: liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Teija Nevalainen, puh Valtuutetut Esa Heinonen, Arja Simola ja Venla Avelin jättivät val tuus to aloit teen koskien koulunuorisotyökokeilua Orimattilan ala- ja ylä kou luis sa. Liite nro 9 Orimattilan kaupungissa on käynnistetty koulunuorisotyö alkuvuonna 2012, jolloin nuorisotoimeen palkattiin kokoaikainen kou lu nuo ri sotyön te ki jä. Toimi vakinaistettiin vuonna Koulunuorisotyöntekijä toi mii tällä hetkellä molemmilla Orimattilan yläkoululuokkien kou luilla; Orimattilan yhteiskoulussa ja Jokivarren koulussa. Koulunuorisotyö on luokkalaisille suunnattua ohjausta ja tukea kou lu ym pä ris tös sä. Hän on nuorisotyön edustaja yläkouluikäisten nuor ten päivittäisessä toimintaympäristössä ja vahva yhteistyölinkki muun muassa etsivään nuorisotyöhön ja oppilashuollon työn te ki jöihin, koulukuraattoreihin ja -psykologeihin. Yhden lukuvuoden aikana kou lu nuo ri so työn te ki jä tapaa molemmilla yläkouluilla kaikki luok ka tasot. Koulunuorisotyöntekijä toimii osana koulujen moniammatillista yh tei söl lis tä oppilashuoltoryhmää ja tekee monialaista yhteistyötä pai kal li ses ti. Työmuotoja ovat ryhmäytykset, 6.-luokan nivelvaihetyö, Va lin to jen putki- sekä Ysiltä elämään tapahtumat, osallistaminen ja mm. välituntitoimintaan osallistuminen. Yhden koulunuorisotyöntekijän työaikaresurssin riittämättömyys kahdel le yläkoululle on havaittu ja talousarvioon 2019 esitettiin li sä määrä ra haa toisen koulunuorisotyöntekijän palkkaamiseksi heinäkuusta 2019 alkaen. Lisäresurssi myönnettiin ja loppusumma päätettiin siirtää perusopetuksesta, jolloin rekrytoitava koulunuorisotyöntekijä tulee toimimaan yhteiskoululla Jopo-ohjaajana ja muun ajan yh teiskou lun koulunuorisotyöntekijänä. Tämä mahdollistaa molemmille ylä kou luil le omat koulunuorisotyöntekijät ja toiminnan vakiinnuttua tar vit taes sa koulunuorisotyökokeilut myös alemmille luokkatasoille. Koulupsykologi-, koulukuraattori- ja kou lu nuo ri so työn te ki jä re surs si lisäyk sen jälkeen Orimattilassa on paremmat valmiudet tukea nuo riso ikäi siä oppilaita. Alakouluilla yhteisöllistä oppilashuoltotyötä tekee ku raat to rit ja psykologit. Orimattilassa, kuten pääsääntöisesti kai kissa kunnissa, koulunuorisotyöntekijän työpanos on haluttu keskittää

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta Kaupunginhallitus ylä kou lu ikäi siin oppilaisiin. Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää antaa esittelytekstinä olevan selvityksen kaupunginhallitukselle vastauksena koulunuorisotyökokeilua koskevaan valtuustoaloitteeseen. Valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että aloite todetaan loppuuun käsitellyksi. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Liite nro 5 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus antaa aloitteen johdosta annetun selvityksen tiedoksi kaupunginvaltuustolle ja esittää, että valtuusto toteaa aloitteen loppuunkäsitellyksi. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Aloitteiden käsittely Kaupunginhallitus Vuoden 2018 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kv Kok+KD valt. ryhmä palvelustrategian laa ti minen Kh konsernihallinnon valmisteluun Kesken Kv Sit. Orimattila - kaupungin kiinteistöjen ilman laa dun selvittäminen Kh teknisen toimialan val mis teluun Elitek sisäilmatyöryhmän me net tely ta vat ajan tasalla, koulutusta lisämäärärahaa saatu Urheilutalon 1. vaihe katettu ja kosteusvalvoja palkataan huh ti-tou ko kuun vaihteessa Yhteiskoulun ja Jokivarren kou lun D-osan si sä il ma ongel mat korjattu ja vastaavia kun nos tuk sia tehdään kohde ker ral laan resurssien mukaan Kh tiedoksi kaupunginvaltuustolle ja esitys: aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kv Sit Orimattila - työhyvinvointikysely kaupun gin henkilökunnalle Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh työhyvinvointikysely marras-jou lu kuus sa 2018 henkilöstöjohtajan virka v talousarvioesityksessä henkilöstö- ja joh ta mis asioiden kehittämisessä esi miesval men nus syksyllä 2018 johtamiseen ja työhyvinvointiin li sä pa nos tusta ta lous ar vio esi tyk ses sä 2019 tiedoksi kaupunginvaltuustolle ja esitys: aloite todetaan lop-

22 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus puun kä si tel lyk si Kv Perussuomalaisten valt. ryhmä - hankintastrategian laa timi nen Kh konsernihallinnon val mis teluun Kesken Kv Vihreä valt.ryhmä ja sos.dem. valt.ryhmä - Erkko-lukion mak sut tomuus Kh siv. ja hyv.toimialan val mis teluun Sivhy toteutus vaiheittain - aloittavia opiskelijoita tuetaan 500 eurolla vuosittain alkaen lukuvuodesta - jatkossa tuki mahdollista suun na ta heikommassa ta loudel li ses sa asemassa oleville - valtuustokauden loppuun men nes sä mallit ja tavoitteet mak sut to muu des ta Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun kä si tel lyk si Kv Pertti Laaksonen ym. - Sepänjoentien kun nos tami nen Kh teknisen toimialan val mis teluun Elitek. val kaupungin aloite Uudenmaan ely-kes kuk sel le tien pa ran tami sek si ja päällystämiseksi Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun kä si tel lyk si Kv Arja Simola - yksityisen var hais kas vatuk sen sisaruslisä Kh sivhyn valmisteluun Sivhy ei varauduttu v palvelusetelin käyttöönoton sel vi tys v Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun kä si tel lyk si Kv Sit Orimattila - Hennan tulevaisuuden nä ky mät: metropolialueen kun tien kehityssuunta, uu- Kh elitekin valmisteluun Kesken

23 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kv Keskustan valt. ryhmä Kv Kok ja KD valt. ryhmä si riskianalyysi - Orimattila mukaan Sa vuton Kunta- hankkeeseen - Jokelan alueen maanhan kin ta: ulkoilu- ja vapaa-ajan alue Kh kons.hall. valmisteluun Kh Orimattilan kaupunki liittyy Sa vu ton Kunta ohjelmaan esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kh elitekin valmisteluun Elitek mahdollinen selvitys yh teistyös sä liikuntapalveluiden ja yh dys kun ta tek nii kan kanssa Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun kä si tel lyk si Kv Pertti Laaksonen - Heinämaalla olevan Tuome lan Tuvan säi lyt tä mi nen Kh kulttuuritoimen valmisteluun Sivhyval kulttuuritoiminnan määräraha yh dis tys ten toiminnan tu ke miseen - määrärahaa ei ole mahdollista laa jen taa rakennusten yl lä pitoon Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun kä si tel lyk si Kv Juha Hämäläinen, Pert ti Laaksonen - kylien tasavertainen huomioi mi nen Kh kons.hall. valmisteluun Kh joukkoliikenteen kilpailutus v. 2020: kylien tarpeet liikuntapaikkojen hoidosta sovi taan paikallisten toimijoiden kes ken päivähoitopalvelut kartoitetaan v aikana leikkipaikat koulujen ja päi väko tien yhteydessä, Hei nämaal le suunnitteilla yh dis tyksen toimesta leikkipaikka, johon tarkoitus hakea Et pähä-ra hoi tus ta Kh

24 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Kv Vihreä valt. ryhmä ym. Esa Heinonen - ennaltaehkäisevän mielen ter veys hoi don kokeilu ylä kou luil la Kh sivhyn valmisteluun Siv.hyv. val tutustutaan Espoon hank keeseen - hankevaraus v ta lous arvi oon Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Siv.hyv. val hankehakemus jätetty ope tushal li tuk sel le Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Kv Jarkko Jokinen ym. - Hennan oma ko ti tont tien koko suu rem mak si Kh elitekin val mis te luun Kesken Kv SDP:n valt. ryhmä Niina Saarinen - lapsi- ja nuo ri so vai ku tusten arviointi pää tök senteos sa ja toi men pi tei den yhteydessä Kh sivhyn ja kons. hall. valmisteluun Siv.hyv.val sisällytetään sivistys- ja hy vinvoin ti toi mi alan kehittämisohjelmaan Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kv Perussuomalaisten val tuus to ryh mä - kasvattajailtojen järjestäminen Kh sivhyn valmisteluun Siv.hy. valiokunta : - perhekeskustoiminnan suunnit te lu työ ryh män valmisteluun Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Kv Perussuomalaisten val tuus to ryh mä - teiden vaa ral li suus luo kituk set ja val ta kun nal li nen Kou lu lii tu-me ne tel mä turval li suu den arvioimiseen Kh sivhyvn valmisteluun Sivhy. val Orimattilassa ei viimeisen 10

25 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus avuk si koulukuljetuksien suun nit te luun vuoden ai ka na ole sattunut tapaturmia - turvallisuus on huomioitu koulu kul je tus ten suunnittelussa - Etelä-Päijät-Hämeen turvallisen ja vii saan liikkumisen suun ni tel mas sa 2018 on kartoitettu lii ken teen vaarapaikkoja ja esi tet ty korjaustoimenpiteitä kou lumat ko jen kannalta - talousarvion 2019 käyt tö suunni tel mas sa päätetään koulukuljetusten di gi taa lis ten ohjelmistojen mää rä ra hois ta Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Kv Perussuomalaisten val tuus to ryh mä - kulttuuri- ja lii kun ta se te li hen ki lö kun nan käyttöön Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh karsittu v talousarviosta - esitys valtuustolle: aloitteen johdosta tehty selvitys merkitään tiedoksi ja todetaan aloite loppuunkäsitellyksi Kv Sit Orimattila - henkilöstöjohtajan viran perustaminen Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh henkilöstöjohtajan virka v talousarvioesityksessä - tiedoksi kaupunginvaltuustolle ja esitys: aloite todetaan loppuun kä si tel lyk si Kv Perussuomalaisten ja Vih rei den val tuus toryh mät - kotihoidontuen kun ta li sä Kh sivhyn valmisteluun Siv. hy pöydälle lisäselvitystä varten Siv.hy ei v talousarviossa - huomioidaan v ta lous arvion valmistelussa Kh esitys valtuustolle: merkitään vas taus tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi

26 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kv Perussuomalaisten val tuus to ryh mä Kv Pertti Laaksonen ja Ju ha Hämäläinen Kv Jarkko Jokinen ym. Kv Tero Nieminen ym. Kv Esa Heinonen ym. - lähiliikuntapaikan yhteyteen park ki paik ka Kh elitekin valmisteluun - kylien palvelut Kh konsernipalvelujen, elite kin ja sivhyn valmisteluun Kh joukkoliikenteen kilpailutus v. 2020: kylien tarpeet liikuntapaikkojen hoidosta sovi taan paikallisten toimijoiden kes ken päivähoitopalvelut kartoitetaan v aikana leikkipaikat koulujen ja päi väko tien yhteydessä, Hei nämaal le suunnitteilla yh dis tyksen toimesta leikkipaikka, johon tarkoitus hakea Et pähä-ra hoi tus ta Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi - kiinteistökartoitus Kh elitekin valmisteluun - asunto-ohjelma Kh konsernipalvelujen valmisteluun - koulunuorisotyökokeilu Kh sivhyn val mis te luun Sivhy kokeilu aloitettu 2012, vakinaistettu v talousarviossa lisämääräraha Kh esitys valtuustolle: aloitetta koskeva selvitys merkitään tiedoksi, aloite todetaan loppuunkäsitellyksi Kesken Kesken Kesken Kv Vihreä valt. ryhmä ym. - Orimattilan vesistöt kuntoon hankkeen to teut tami nen vuosina Kh ympäristötoimialan val mis teluun Ymp. valiokunta esitetään v talousarvioon Kh esitys valtuustolle: selvitys

27 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus tie dok si ja todetaan aloite loppuun kä si tel lyk si Kv Ari Anttila ym. Tuoksuton Orimattila Hen gi tys lii ton haas teeseen mukaan Kh konsernihallinnon valmisteluun Kesken Hallitusaloitteet Kh Tero Nieminen someviestijän palk kaami nen kesätyöntekijäksi Kh konsernihallinnon val mis teluun Kesken Kh Juha Hirvonen Kuntalaisaloitteet Miettinen Kari Pertti Oksanen Järvikunnan koulun sisä il ma on gel mien syyn sel vit tä mi nen info-tilaisuus koulujen sisä il ma on gel mis ta ja niiden kor jaus toi men pi teistä Kh elitekin ja kons. hallinnon valmis te luun Eli. tek. val tiedotusta annetaan monipuolisin vä li nen Kh tiedoksi valtuustolle ja esitys: aloi te todetaan lop puun kä sitel lyk si - uimahallin aukiolo Kh siv. ja hyv. valiokunnan valmis te luun Sivhyval asiakaskysely keväällä 2018: huo mi oon kaudella Kh selvitys tiedoksi kau pun ginval tuus tol le ja esitys: Aloite to de taan loppuunkäsitellyksi linja-autopysäkkikatokset Helsingintielle Kan kaanmäel le ja Tönnöön se kä Luhtikyläntielle Nie menky lään Kh elitekin val mis te luun Eli.tek.val esitys Uu den maan elykeskukselle py säk ki ka tosten tarpeesta Kh tiedoksi valtuustolle ja esitys: aloi te todetaan lop puun kä sitel lyk si Kuntalaisaloite, useat Metsärinteen alueen turval li suus; hidasteita Elitek suojatie Jä nik sen po lun ja Marjametsänkaaren yh tey teen Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet

28 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi / Kuntalaisaloite valaistuksen yleis suun nitel ma: Rastaankaari Elitek kohteet prio ri soi tu, Rastaankaari ei si säl ly esitykseen viiden vuoden ajalla Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Muut aloitteet Vanhus- ja vam maisneu vos to - ikääntyvien viriketoiminta He li nän tu val la Kh konsernihallinnon valmisteluun Kesken Keskustan alue joh tokun ta Palojoen valaistuksen pa ran ta mi nen kävelytie Lemmensillalta Vil ja maan tiel le yhdystie Tönnöön ja Lintu laan läpikulkuteiden va lais tuksen parantaminen katuvalaistussuunnitelma lau sun nol le alue joh to kuntaan suojatiemerkinnät kuntoon Kärrytien alueen tie- ja lii ken ne jär jes te lyt Eli.tek. val selvitetään mah dol li suut ta kohdevalaistukseen esim. silloissa kävelytie edellyttää maan hankintaa tai so pi muk sia maanomistajien kanssa läpikulkuteiden va lais tuk seen kiinnitetty huo mio ta valaistuksen yleis suun ni telmas sa katuvalaistuksen suun ni tel ma lausunnolle alue joh to kun taan suojatiemerkintöjä kun nos tetaan Kärrytien alueen ke hit tä mi nen käynnistyy syksyllä 2018 osana ka tu sa nee raus suun nitel maa Kh tiedoksi val tuus tol le ja esitys: aloite to de taan loppuunkäsitellyksi Kolmen alue joh to kunnan edustajat kylillä asuvien toisen asteen opis ke li joi den kou lu mat kan tukeminen Siv- ja hyvinvointivaliokunta päivittäinen lisäkustannus n Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi

29 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Vuoden 2017 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kv Sos.dem. valt.ryhmä - Välkky-havainnekapseli ke vyen liikenteen tur val lisuu den lisäämiseksi Kh tepaken valmisteluun Tela päivitetään suunnitelma koulu lais ten turvallisesta liik ku mises ta - esitys ELY-keskukselle Välkky-va lo jen sijoittamisesta Kh pyydetään si vis tys pal ve lukes kuk sen näkemys asiaan Kesken Kv Siru Taavila - energiastrategian laa ti minen Kh tepaken valmisteluun Elitek laaditaan energiastrategia aikataulu teknisen ke hit tämis oh jel mas sa Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Kv Pertti Laaksonen - Heinämaan päivähoidon jär jes tä mi nen Kh sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan val mis teluun Kesken Kv Arja Simola ym. - sotaveteraanien puolisoille il mai nen ateria Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh palautettu uudelleen valmis te luun. Kh edellyttää määrärahan nostoa, kustannus n / henk. / vuosi veteraanit pitävät kun toutus ta tärkeänä, eikä sitä saa vähentää esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toi men piteet tiedoksi, aloite to detaan loppuun käsitellyksi

30 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kv Jari Kaitaranta ym. - jäähallin rakentaminen, Ur hei lu ta lon 2. vaiheen raken ta mi sen yhteydessä Kh liikuntatoimen ja teknisen toimi alan valmisteluun Elitek ei aikataulullisesti mah dol lista toteuttaa Urheilutalon 2. vai heen yhteydessä esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kv Vihreä valt. ryhmä - lemmikkieläinten hau tausmaan perustaminen Kh tekn. toimialan valmisteluun Kesken Kv Sanna Heikkinen - Pennalan katuvalot Kh tekn. toimialan valmisteluun Elitek katujen valaistuksen to teutus suun ni tel ma v Uotilanrinteen uuden asuinalu een rakentamisen yh teydes sä mahdollista Lankilantie: sovittava ely-kes kuk sen kanssa Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kv Jussi Vahe ym. - kaupungin kiinteistöjen sisä il ma ja kosteus Kh tekn. toimialan valmisteluun Elitek sisäilmatyöryhmän me net tely ta vat ajan tasalla, kou lutus ta tarpeen mukaan lisämäärärahaa saatu Urheilutalon 1. vaihe katettu ja kosteusvalvoja palkataan huh ti-tou ko kuun vaihteessa Yhteiskoulun ja Jokivarren kou lun D-osan si sä il ma ongel mat korjattu ja vastaavia kun nos tuk sia tehdään kohde kerrallaan resurssien mu kaan Kh tiedoksi kau pun gin val tuustol le ja esitys: aloite to detaan loppuun käsitellyksi Kv Pertti Laaksonen - kylillä asuvien am ma til lises sa koulutuksessa ole- Kh siv. ja hyvinvointitoimialan

31 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus vien nuorten matkojen tu kemi nen val mis te luun Siv.- ja hyv.vointivaliokunta kustannuksen arvion mukaan n euroa / päivä Kh selvitys tiedoksi valtuustolle ja esitys, että aloite todetaan lop puun kä si tel lyk si Kv palautetaan valmisteluun Kh valmisteluun: siv.- ja hy vinvoin ti val. Siv- ja hyvinvointivaliokunta päivittäinen lisäkustannus n Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kv Sirkka-Liisa Pa pinaho - kouluruokailu Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh ruokalatoimikunnat - yhteistoiminnan kehittäminen - vuosittaiset asiakaskyselyt - kannustaminen päivittäiseen ruo kai luun - Jokivarren työvoimaa lisätty ruo kai lun ajaksi - kokeilu: ruokailuajan pi den tämi nen 25 min seuraavan lu kuvuo den alusta - tiedoksi valtuustolle ja esitys: aloi te todetaan lop puun kä si tellyk si Kv palautetaan valmisteluun Kh valmisteluun: siv.- ja hy vinvoin ti val. Kesken Kv Kokoomus ja KD val tuus to ryh mä - maankäyttöä koskevan pit kän aikavälin strategisen yleis kaa van laatiminen Kh elinvoima ja tekn. toimialan val mis te luun Elitek aloite on huomioitu kau pungin strategiassa Kh

32 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus tiedoksi valtuustolle ja esitys: aloi te todetaan lop puun kä sitel lyk si Kv Kokoomus ja KD val tuus to ryh mä - maaseutuohjelman laa timi nen Kh elinvoima ja tekn. toimialan val mis te luun Kesken Kv Perussuomal. valtuustoryhmä / Simola - kevyen liikenteen väylän ra ken ta mi nen ns. Tönnö len kil le Kh elitek-toimialan valmisteluun Eli. tek. val Uudenmaan ely-keskuksen kans sa neuvoteltu ke vyt väyläs tä Luhtikyläntien varteen ely-keskuksessa tarve on tun nis tet tu ja tunnustettu Päärniläntien osalta ei tässä vai hees sa esitystä ely-keskuk sel le Kh tiedoksi valtuustolle ja esitys: aloi te todetaan lop puun kä sitel lyk si Kv Venla Avelin ym. - valtuustokauden kestävä kes kus tan kehittämishanke Kh elitek-toimialan valmisteluun Kesken Kv Sit Orimattila / Sär kinen - Hennan yhdysliikenteen käyt tö mää rien kuu kau si rapor tit nettisivuille Kh elitek-toimialan valmisteluun Kesken Kv Pertti Laaksonen - kylien asumisen ja elä misen tukeminen Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh joukkoliikenteen kilpailutus v. 2020: kylien tarpeet liikuntapaikkojen hoidosta so vi taan paikallisten toi mi joiden kesken päivähoitopalvelut kar toi tetaan v aikana leikkipaikat koulujen ja päivä ko tien yhteydessä, Hei nämaal le suunnitteilla yh dis tyksen toimesta leikkipaikka, johon tarkoitus hakea Et pähä-ra hoi tus ta Kh esitys valtuustolle: merkitään sel vi tys tiedoksi ja todetaan aloi te loppuunkäsitellyksi Kv ei kokouspalkkioita työ- ja Kh Kesken

33 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Sit Orimattila / Sär kinen seu ran ta ryh mil le, joilla ei ole päätäntävaltaa - konsernihallinnon val mis teluun Kh asia palautettiin valmisteluun Kv Jouni Räsänen ym. - luottamushenkilöiden palk kio sään tö lain mu kaisel le minimitasolle; vain kus tan nuk set Kh konsernihallinnon val mis teluun Kh asia palautettiin valmisteluun Kesken Kv Perussuomal. valtuus to ryh mä / Kai taran ta - kielikokeilu Kh siv. ja hyvinvointitoimialan val mis te luun Siv.hyval kyselyiden pohjalta huol ta jilla ei kiinnostusta ei alueellisia syitä P-H muilla kunnilla ei kiinnos tus ta Kh tiedoksi kau pun gin val tuustol le ja esitys: aloite to detaan loppuun käsitellyksi Kv Keskustan valt. ryhmä / Mölsä - kirjastoauton käytön laajen ta mi nen Kh siv. ja hyvinvointitoimialan val mis te luun Kesken Kv Perussuomal. valt.ryhmä - vuoden orimattilalaisen va lin ta Kh konsernihallinnon val mis teluun Kesken Kv Pertti Laaksonen - selvitetään metalli- ja muo vi alan lyhyt- ja täs mäkurs si en mahdollisuus - pidempikestoisen am matti kou lu tuk sen säilyminen Ori mat ti las sa - lukion säilyminen elin voimai se na Kh siv. ja hyvinvointitoimialan ja kon ser ni hal lin non työl li syysyk si kön valmisteluun Sivhy.val pitempikestoisen am mat tikou lu tus ei todennäköistä kehitetään työharjoittelun mah dol li suuk sia yhteistyötä yrittäjien ja kaupun gin elinvoima- ja työl lisyys pal ve lui den kesken Kh tiedoksi kau pun gin val tuustol le ja esitys: aloite to detaan loppuun käsitellyksi Hallitusaloitteet Kh Juha Hirvonen - KiOy Orimattilan vuok ra talo jen hallituksen jäseniin viisi kaupungin edustajaa Kh konsernihallinnon val mis teluun Kesken

34 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Kuntalaisaloitteet Tiina Knuutinen ym. - ammattikoulutuksessa ole vien nuorten kuljetukset Kh siv. ja hyvinvointivaliokunnan val mis te luun Siv.- ja hyv.vointivaliokunta kustannuksen arvion mukaan n euroa / päivä Kh selvitys tiedoksi valtuustolle ja esitys, että aloite todetaan lop puun kä si tel lyk si Kv palautetaan valmisteluun Kh valmisteluun: siv.- ja hy vinvoin ti val. Siv- ja hyvinvointivaliokunta päivittäinen lisäkustannus n Kh esitys valtuustolle: aloitteen joh dos ta tehdyt toimenpiteet tie dok si, aloite todetaan loppuun käsitellyksi Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se mer kit see tiedoksi aloitteet sekä niiden johdosta tehdyt toimenpiteet. Li säk si valtuusto toteaa valmiit aloitteet loppuunkäsitellyiksi. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

35 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kaupunginhallitus Ostotarjous maa-alueista, Orimattilan Hevosystäväinseura r.y. 847/ /2018 Kaupunginhallitus Asian valmistelu ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh tai Orimattilan Hevosystäväinseura ry on lähettänyt kaupungille os to tarjouk sen Hevoskylän lähiympäristössä sijaitsevista maa-alueista (liittee nä ostotarjous). Alueiden kokonaispinta-ala on noin 10,98 ha ja niis tä tarjottu hinta on ,00 euroa (n. 0,11 /m2). Erittely kohteis ta on alla (liitteenä myös kartta kohteista): 1. noin 0,89 ha:n suuruinen määräala kiinteistöstä noin 1,19 ha:n suuruinen määräala kiinteistöstä ,15 ha:n suuruinen kiinteistö noin 2,2 ha:n suuruinen määräala kiinteistöstä noin 0,9 ha:n suuruinen määräala kiinteistöstä noin 1,95 ha:n suuruinen kahdesta erillisestä palstasta koostuva määräala kiinteistöstä noin 3,7 ha:n suuruinen määräala kiinteistöstä Liite nro 6 (ostotarjous) Liite nro 7 (karttaliite) Edellä mainitut kohteet ovat tällä hetkellä vuokralla He vos ys tä väinseu ral la, lukuun ottamatta kohdan 7 alueeseen kuuluvaa os to tarjouk ses sa kin mainittua varikkoaluetta. Kyseisestä alueesta ei siis ole löy ty nyt voimassa olevaa sopimusta. Hevosystäväinseuran tekemä ostotarjous sisältää alueita, joissa on ase ma kaa van mukaisia puisto-/virkistysalueita (yleinen alue) yh teensä noin 2,36 ha ja noin 8,62 ha asemakaavan mukaisia hevoskylän ja kotieläinpuiston erilaisiin toimintoihin liittyviä erityisalueita (kaa vamer kin nät E-6, E-7 ja E-8). Suurin osa erityisalueista sisältää myös ra ken nus oi keut ta.

Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kv Kok+KD valt. ryhmä. - palvelustrategian laatiminen

Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kv Kok+KD valt. ryhmä. - palvelustrategian laatiminen Aloitteiden käsittely, 25.4.2018 tilanne Vuoden 2018 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kok+KD valt. ryhmä - palvelustrategian laatiminen - konsernihallinnon

Lisätiedot

Aloitteiden käsittely

Aloitteiden käsittely Aloitteiden käsittely 18.6.2018 Vuoden 2018 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kok+KD valt. ryhmä - palvelustrategian laatiminen Sit. Orimattila - kaupungin

Lisätiedot

Aloitteiden käsittely

Aloitteiden käsittely Aloitteiden käsittely 27.8.2018 Vuoden 2018 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kok+KD valt. ryhmä - palvelustrategian laatiminen Sit. Orimattila - kaupungin

Lisätiedot

Aloitteiden käsittely

Aloitteiden käsittely Aloitteiden käsittely 17.10.2018 Vuoden 2018 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kv 19.2.2018 Kok+KD valt. ryhmä - palvelustrategian laatiminen Kv 19.2.2018

Lisätiedot

Aloitteiden käsittely

Aloitteiden käsittely Aloitteiden käsittely 31.12.2018 Vuoden 2018 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet Kv 19.2.2018 Kok+KD valt. ryhmä - palvelustrategian laatiminen Kv 19.2.2018

Lisätiedot

Aloitteiden käsittely

Aloitteiden käsittely Aloitteiden käsittely 2.7.2019 Vuoden 2019 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet valt. ryhmä - Hennan bussivuoron lopettaminen - elitekin ja sivhyn valmisteluun

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valitseminen toimitettavia eduskuntavaaleja varten

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valitseminen toimitettavia eduskuntavaaleja varten Kaupunginhallitus 19 28.01.2019 Kaupunginhallitus 28 11.02.2019 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valitseminen 14.4.2019 toimitettavia eduskuntavaaleja varten KH 28.01.2019 19 Valmistelija: kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1 AIKA 08.11.2010 klo 17:00-19:00 Laajennettu kaupunginhallitus 08.11.2010 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Mölsä Tero pj. Koivunen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 14.11.2017 klo 09:00-12:06 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Anttila Ari pj. Aalto Juha j. Katajavuori

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta Kaupunginhallitus 28 23.01.2017 Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Kaupunginhallitus 68 27.02.2017 Kaupunginhallitus 83 06.03.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta 656/00.00.00.01/2016

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Kaupunginhallitus 286 14.08.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 220

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 Kunnanhallitus 208 26.09.2017 Kunnanhallitus 220 10.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 211/00.00.00/2017 Kh 26.09.2017 208 Valmistelija: Satu Tuomela, keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 84 13.03.2017 Kati Kähkösen eroanomus vaalilautakunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 82/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Hannu Hiljasen eroanomus vaalitoimikunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 70/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Kaupunginhallitus 286 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto 56 28.08.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 220 Orimattilan kaupungin 1.6.2017 voimaan

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.02.2019 klo 09:00-12:05 Paikka Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 14.02.2013 Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 Valmistelija: Sivistysjohtaja Eija Karhu Kauhavan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Aika 25.10.2018 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Saarikko Eino pj. Karinen Jussi vpj. poissa Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN

VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN Kunnanhallitus 33 01.02.2017 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanhallitus 60 28.02.2017 VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN KHALL 33 Valmistelija: hallintojohtaja

Lisätiedot

Aloitteiden käsittely

Aloitteiden käsittely Aloitteiden käsittely 14.10.2019 Vuoden 2019 aloitteet Aloitteen tekijä Aloitteen sisältö Toimenpiteet Tila Valtuustoaloitteet valt. ryhmä - Hennan bussivuoron lopettaminen - elitekin ja sivhyn valt. ryhmä

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti:

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: Kunnanhallitus 113 22.05.2017 Kunnanvaltuusto 38 05.06.2017 Kunnanhallitus 214 09.10.2017 Keskusvaalilautakunnan vaali 96/00.00.01/2017 Kh 22.05.2017 113 Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p. 0400

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 09:00-13:45 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 40 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta Kaupunginhallitus 28 23.01.2017 Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Kaupunginhallitus 68 27.02.2017 Kaupunginhallitus 83 06.03.2017 Kaupunginhallitus 128 03.04.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Naantalin kaupungin äänestysaluejako

Naantalin kaupungin äänestysaluejako Kaupunginhallitus 144 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 24.04.2017 Naantalin kaupungin äänestysaluejako 187/00.00.00/2016 Kaupunginhallitus 18.04.2017 144 Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Naantalin kaupungin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Kulttuurilautakunta 27.01.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 2

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 klo 09:00-11:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj., klo

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 Kaupunginhallitus AIKA 26.08.2019 klo 16:50-17:26 PAIKKA Centria-ammattikorkeakoulu, Talonpojankatu 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 368 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 369

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Nuorisovaltuusto 20.03.2019 AIKA 20.03.2019 klo 16:15-17:32 PAIKKA Nuorisotila, Yläkerta KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 17 Kokouksen avaus 3 18 Laillisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite harrastustakuusta

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite harrastustakuusta Sivistyslautakunta 19 28.03.2017 Kaupunginhallitus 102 18.04.2017 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite 27.10.2016 harrastustakuusta 211/00.01.06/2016 SIVI 28.03.2017 19 Kokoomuksen valtuustoryhmä

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 193 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 36 19.06.2017 Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 193 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten /Uusi jäsen

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten /Uusi jäsen Kunnanhallitus 4 09.01.2017 Kunnanhallitus 17 30.01.2017 Kunnanhallitus 35 20.02.2017 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten /Uusi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 192 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 35 19.06.2017 Teknisen lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 192 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten kokoon pa

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Lappeenranta-lisä on lasten kotihoidon tukimuoto, jonka mak sa minen on kaupungin päätettävissä.

Lappeenranta-lisä on lasten kotihoidon tukimuoto, jonka mak sa minen on kaupungin päätettävissä. Kasvatus- ja opetuslautakunta 55 10.06.2013 Ilpo Heltimoisen ym. aloite sisäilmaongelman osaratkaisuksi 434/10.03.02.03/2013 KOLA 55 Valmistelija / lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg,

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNNÖN AJANTASAISTAMINEN JA UUDISTAMINEN

TORNION KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNNÖN AJANTASAISTAMINEN JA UUDISTAMINEN Kaupunginhallitus 91 30.03.2016 Kaupunginhallitus 304 19.12.2016 Yhteistyötoimikunta 3 03.01.2017 Kaupunginhallitus 14 16.01.2017 Kaupunginvaltuusto 4 30.01.2017 Kaupunginhallitus 256 21.08.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere Valtuusto 10.12.2018 aloite valtuutettu Alapere 1. Liikuntapalvelunpäällikönviran hoidon järjestely. Eli asian josta tein aloitteen 23.4 ja 27.8.2018 valtuustossa. Aloitteeseen Liikuntapalvelunpäällikön

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t.

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t. Kasvun ja oppimisen 56 25.10.2018 lautakunta Kaupunginhallitus 284 05.11.2018 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämäärärahaesitys 927/02.02.00/2017 KASVOPPI 25.10.2018 56 Kokoukseen tuotu esitys: lousarviomääräysten

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot