Tiedonhaku Nelli-portaalissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiedonhaku Nelli-portaalissa"

Transkriptio

1 Tiedonhaku Neli-portaalissa 1 (10) Nelli-portaali Tiedonhaku Nelli-portaalissa SISÄLTÖ Monihaku... Monihaku -sanahaku... Monihaku -tarkennettu... Monihaun tulokset... Monihaku: Lista... Monihaku: Koko tietue... Aineistonvalinta haku yhdestä aineistosta kerrallaan... Haku aineiston alkuperäisestä käyttöliittymästä Tiedonhaku Nelli-portaalissa Nellissä on useita eri tapoja hakea aineistosta,mm. 1. Monihaku sanahaku vapaasti valittavista aineistoista 2. Monihaku tarkennettu haku vapaasti valittavista aineistoista 3. Aineistonvalinta sanahaku yhdestä aineistosta 4. Aineistonvalinta tarkennettu haku yhdestä aineistosta 5. Haku aineiston omasta käyttöliittymästä

2 Tiedonhaku Neli-portaalissa 2 (10) Monihaku Hakuun pääsee Monihaku-linkistä. Monihaussa voi hakea useasta itse valitusta aineistosta yhtä aikaa. Sama haku tehdään useassa aineistossa samanaikaisesti ja yhdistetty tuloslista näyttää kunkin viitteen relevanssin eli sen, miten hyvin se vastaa hakulausekkeeseen. Yksittäisen aineiston nimeä klikkaamalla pääsee tekemään haun aineiston alkuperäisessä käyttöliittymässä.

3 Tiedonhaku Neli-portaalissa 3 (10) Monihaku sanahaku Monihaussa voi itse valita, mistä aineistoista haetaan. 1. Vasemman laidan Aineistonvalinta-palkista pääsee hakemaan haluamansa aineistot. Aineistoja haetaan usealla eri tavalla: 1) Omat aineistot: Omat aineistot ovat aineistoja, jotka ovat leikepöydällä, väliaikaisessa aineistoryhmässä tai itse luodussa ja nimetyssä aineistoryhmässä. Aineiston voi valita leikepöydälle - kuvakkeella. Kun aineisto on jo valittu, kuvakkeen oikeaan alareunaan ilmestyy pieni nuoli. 2) Valmiit aineistoryhmät: Nämä ovat samat valmiit aineistoryhmät, joita käytetään pikahaussa. 3) Aihealueet: Selaamalla aihealueittain. 4) Haku: Hakemalla nimekkeellä, julkaisijan nimellä, aihealueella, asiasanalla, sanahaulla tai aineistotyypillä tai näiden yhdistelmällä. 5) Uudet aineistot: Hakemalla uudet aineistot. 2. Aineistolistasta rastitetaan aineistot, joista halutaan hakea. 3. Hakusanat kirjoitetaan Hakusana(t)-ruutuun. Tarkennettu haku tarjoaa enemmän rajausvaihtoehtoja.

4 Tiedonhaku Neli-portaalissa 4 (10) 4. Haku aloitetaan valituissa aineistoissa klikkaamalla. Kun Nelli hakee aineistoista, sivua päivitetään muutaman sekunnin välein. Näytöllä näkyy teksti Haku tai Nouto, jos haku on vielä kesken. Haun voi keskeyttää Peruuta-painikkeella. 5. Kun haku on tehty, näytöllä näkyvät eri aineistoista haetut tulokset. Monihaun hakutulokset -kohdasta löytyy ohjeita hakutulosten selailuun. 6. Yläreunan Haku-linkkiä klikkaamalla pääsee tekemään uuden haun, muokkaamaan hakua tai katsomaan edellisten hakujen tuloksia. Monihaku tarkennettu Tarkennetussa haussa on enemmän rajausmahdollisuuksia. Haun voi kohdentaa tiettyyn hakukenttään ja käyttää haun rajaamiseen tai laajentamiseen Ja, Tai ja Ilman -sanoja, jotka valitaan pudotusvalikosta. 1. Haku aloitetaan klikkaamalla Tarkennettu. 2. Monihaussa voi itse valita, mistä aineistoista haetaan.

5 Tiedonhaku Neli-portaalissa 5 (10) Vasemman laidan Aineistonvalinta-palkista pääsee hakemaan haluamansa aineistot. Aineistoja haetaan usealla eri tavalla: 1) Omat aineistot: Omat aineistot ovat aineistoja, jotka ovat leikepöydällä, väliaikaisessa aineistoryhmässä tai itse luodussa ja nimetyssä aineistoryhmässä. Aineiston voi valita leikepöydälle - kuvakkeella. Kun aineisto on jo valittu, kuvakkeen oikeaan alareunaan ilmestyy pieni nuoli. 2) Valmiit aineistoryhmät: Nämä ovat valmiita Nellin aineistoryhmiä, esim. pikahakuryhmiä 3) Aihealueet: Selaamalla aihealueittain. 4) Haku: Hakemalla nimekkeellä, julkaisijan nimellä, aihealueella, asiasanalla, sanahaulla tai aineistotyypillä tai näiden yhdistelmällä. 5) Uudet aineistot: Hakemalla uudet aineistot. 3. Aineistolistasta rastitetaan aineistot, joista halutaan hakea. 4. Hakusanat voi kirjoittaa kahteen hakuruutuun. Oletuksena haku kohdistuu kaikkiin mahdollisiin kenttiin. Alasvetovalikon avulla voi valita, mihin hakukenttään haku kohdistuu: Kaikki Aihe (esim. nimeke, asiasanat ja tiivistelmä) Nimeke Tekijä ISSN ISBN Vuosi Hakukenttä valitaan klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta. Aina ei voi olla varma, kohdistuuko haku oikeaan kenttään alkuperäisessä aineistossa. Jos hakutulos näyttää epäilyttävältä, haku kannattaa tarkistaa aineiston alkuperäisessä käyttöliittymässä. 5. Sana tai fraasi kirjoitetaan yhteen ruutuun tai molempiin ruutuihin. Fraasihaussa sanat kirjoitetaan peräkkäin ilman lainausmerkkejä, esim. environmental impact assessment. Haussa voi käyttää isoja tai pieniä kirjaimia.

6 Tiedonhaku Neli-portaalissa 6 (10) 6. Jos molemmissa hakuruuduissa on hakusanat, pitää valita, miten hakuruudut yhdistetään. Ja -sanalla yhdistettäessä molemmissa ruuduissa olevat sanat esiintyvät hakutuloksissa. Esimerkiksi elvis Ja rock. Tai -sanalla yhdistettäessä jompikumpi ruuduissa olevista sanoista esiintyy hakutuloksissa. Esimerkiksi Britain Tai England. Ilman -sanalla yhdistettäessä ylemmässä ruudussa oleva esiintyy ja alemmassa ruudussa oleva sana ei esiinny hakutuloksissa. Esimerkiksi chips Ilman potato. Hakuvihjeitä: Termejä ei laiteta heittomerkkien sisään ja välimerkkien käyttämistä kannattaa välttää. Artikkeleita, kuten 'a' 'an' 'the', ei käytetä haussa. Mitä useampia hakutermejä käyttää, sitä tarkemman tuloksen ja vähemmän viitteitä saa. Hakua voi laajentaa käyttämällä synonyymejä tai katkaisemalla termit kysymysmerkillä. Yleisin aineistoissa käytössä oleva tapa ilmaista tekijä on sukunimi, etunimi. Nimi voidaan myös katkaista, esimerkiksi Johnson, M? Eri aineistoissa on käytössä erilaisia tapoja, miten tekijän sukunimi ja etunimen alkukirjaimet kirjoitetaan, joten tulokseksi voi tulla virheellisesti tyhjä joukko. Tällöin on tehtävä haku aineiston alkuperäisessä käyttöliittymässä ja kyseisen aineiston ohjeiden mukaisesti. Tarkennetussa haussa alkuperäiseen käyttöliittymään pääsee aineiston nimeä klikkaamalla. 7. Haku aloitetaan klikkaamalla kuvaketta. Kun Nelli hakee aineistoista, sivua päivitetään muutaman sekunnin välein. Näytöllä näkyy teksti Haku tai Nouto, jos haku on vielä kesken. Haun voi keskeyttää Peruuta-painikkeella. 8. Kun Nelli tehnyt haun, hakutulokset ilmestyvät näytölle. 9. Uuden haun voi tehdä ylhäältä Haku-kuvakkeella.

7 Tiedonhaku Neli-portaalissa 7 (10) Monihaun tulokset Monihaun tuloksissa näkyvät yhdistetyt tulokset kaikista hakuun valituista aineistoista. Tämä näkymä on oletusasetuksena. Näytä tulokset aineistoittain -linkistä näkee, montako viitettä kustakin aineistosta löytyi ja pääsee myös katsomaan kaikkia viitteitä, jotka löytyivät tietystä aineistosta. Avautuneesta Muut aineistot - ponnahdusikkunasta voi valita yksittäisen aineiston viitteet klikkaamalla aineiston nimeä. Takaisin yhdistettyihin tuloksiin pääsee klikkaamalla Näytä yhdistetyt hakutulokset -linkkiä. Tuloksia voi katsella eri tavoilla: Lista, Lyhyet tiedot tai Koko tietue. Tulosten yläpuolella näkyvät kyseisessä haussa käytetyt hakusanat. Näytöllä näkyy 10 ensimmäistä viitettä kustakin aineistosta. Ensimmäisenä näytetään viitteet, jotka vastaavat parhaiten hakulauseketta (Relevanssi). Hakutuloksia voi lajitella haluamiensa kriteerien mukaan (Relevanssi, Nimeke, Tekijä, Vuosi, Aineisto). Viitteiden lajittelu ei ole aina käytössä, kun katsoo yksittäisen aineiston tuloksia. Yksittäisen tietokannan viitteitä katseltaessa lajittelu on käytössä vain, jos kyseisessä aineistossa lajittelu on mahdollista. Jos aineistossa voi lajitella viitteitä, käytössä on lajittelu tekijän, nimekkeen ja vuoden mukaan.

8 Tiedonhaku Neli-portaalissa 8 (10) Hakua voi rajata tai laajentaa klikkaamalla kohtaa Tarkenna. Ja-sanalla voi rajata hakua ja Tai-sanalla laajentaa. Haun voi kohdistaa kaikkiin kenttiin (Kaikki kentät) tai tiettyyn kenttään: Aihe, Nimeke, Tekijä tai Vuosi. Kyseisen hakuistunnon aikana tehtyjä aikaisempia hakuja voi tarkastella yläreunan Edelliset haut -linkistä. Haut voi tallentaa -kuvakkeella, jolloin omanelli -alueella kohdassa Historia voi suorittaa haun myöhemmin. Tallennetut haut tunnistaa siitä, että +-merkin oikeaan alareunaan ilmestyy pieni nuoli. Monihaku: Lista Listassa kullakin rivillä on yksi viite. Listassa voi käyttää seuraavia vaihtoehtoja: 1) Ensimmäisenä näytetään viitteet, jotka parhaiten vastaavat hakulauseketta (Relevanssi). Hakutuloksia voi lajitella haluamiensa kriteerien mukaan (Relevanssi, Nimeke, Tekijä, Vuosi, Aineisto). 2) Otsikkoa tai viitteen numeroa klikkaamalla saa kaikki tiedot viitteestä. 3) Aineiston nimeä klikkaamalla pääsee aineiston omaan käyttöliittymään. Mahdollisuuksien mukaan sama viite näytetään alkuperäisessä käyttöliittymässä. 4) tai -kuvakkeella pääsee SFX-valikkoon. Valikosta voi päästä sähköiseen artikkeliin, paikantaa kirjastoluettelon avulla painetun julkaisun tai saada muuta tietoa lehdestä.

9 Tiedonhaku Neli-portaalissa 9 (10) Monihaku: Koko tietue Koko tietueesta näkee kaiken saatavilla olevan tiedon viitteestä. Näytöllä näkyy yksi viite kerrallaan, ja viitteen hakusanat on korostettu. 1) Ensimmäisenä näytetään viitteet, jotka parhaiten vastaavat hakulauseketta (Relevanssi). Hakutuloksia voi lajitella haluamiensa kriteerien mukaan (Relevanssi, Nimeke, Tekijä, Vuosi, Aineisto). 2) tai -kuvaketta klikkaamalla pääsee SFX-valikkoon. Valikosta voi päästä sähköiseen artikkeliin, paikantaa kirjastoluettelon avulla painetun julkaisun tai saada muuta tietoa lehdestä. 3) -kuvakkeella saa näkyviin viitteen alkuperäisen formaatin (yleensä MARC-formaatti). 4) -kuvakkeesta viitteen voi tallentaa omaan koriin. Oma kori on tilapäinen säilö, jonne voi tallentaa kiinnostavia viitteitä. Viitteet voi myöhemmin siirtää korista omanelli -alueella omaan Kirjahyllyyn luotuun kansioon. Viitteet voi tallentaa omalle koneelle, verkkohakemistoon tai levykkeelle eri formaateissa tai lähettää ne sähköpostilla. Kun viite on lisätty koriin, korin oikealle puolelle ilmestyy pieni nuoli 5) -kuvakkeella voi tallentaa viitteen esim. omalle koneelle, omaan verkkohakemistoon tai levykkeelle. Viitteet voi tallentaa seuraavissa tallennusmuodoissa: Standardi: Viitteet tallennetaan tavallisessa tekstimuodossa (samanlainen kuin näytöllä). MARC21-muoto: Viitteet tallennetaan kirjastoluetteloissa käytettävässä MARC21-muodossa. Citation manager (Viitteidenhallintaohjelma): Viitteet tallennetaan ISI Citation Manager muodossa, jota käyttävät mm. viitteidenhallintaohjelmat EndNote, ProCite ja ReferenceManager. 6) -kuvakkeella viitteen voi lähettää sähköpostilla.

10 Tiedonhaku Neli-portaalissa 10 (10) AINEISTONVALINTA HAKU YHDESTÄ AINEISTOSTA KERRALLAAN Aineistonvalinta -toiminnosta pääsee hakemaan Nellin Sanahaku- ja Tarkennettu haku vaihtoehdoilla yhdestä aineistosta kerrallaan. Ensin haetaan Aineistonvalinta -toiminnolla haluttu aineistolistaus ja klikataan rivillä viimeisenä olevaa suurennuslasia. Tällöin saa Nellin hakulomakkeen, jossa voi valita sanahaun tai tarkennetun haun ja tehdä haun yhdestä aineistosta kerrallaan. Sanahaku ja Tarkennettu haku toimivat samalla tavalla kuin Monihaussa. HAKU AINEISTON ALKUPERÄISESTÄ KÄYTTÖLIITTYMÄSTÄ Nelliä voi käyttää aineistojen paikantamiseen ja siirtyä Nellistä aineiston alkuperäiseen käyttöliittymän, jolloin saa käyttöönsä aineiston kaikki hakuominaisuudet. Osassa aineistoista haku alkuperäisestä käyttöliittymästä on ainoa vaihtoehto, koska haku Nellin kautta ei ole mahdollista. Alkuperäiseen käyttöliittymään pääsee Aineistonvalinta toiminnosta Monihausta aineiston nimeä klikkaamalla. Paluu: ecampus: Nelli-portaali: Lisätiedot

Lappeenrannan tiedekirjasto Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöopas

Lappeenrannan tiedekirjasto Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöopas 1 Lappeenrannan tiedekirjasto Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöopas Lappeenrannan teknillisen yliopiston Nelli-tiedonhakuportaali on väline elektronisten aineistojen tiedonhakuun ja - hallintaan. Nelli-tiedonhakuportaali

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä

NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä Nelli on väline tiedonhakuun ja -hallintaan Nelli kokoaa kirjaston elektroniset tiedonlähteet yhteen paikkaan Eri alojen tietokannat Elektroniset lehdet Kokoelmatietokannat

Lisätiedot

NELLI PORTAALIN KÄYTTÖOPAS

NELLI PORTAALIN KÄYTTÖOPAS 1 (13) NELLI PORTAALIN KÄYTTÖOPAS Nelli tiedonhakuportaalissa voit käyttää PKAMKin kirjasto ja tietopalvelun tarjoamia tietokantoja ja verkkoaineistoja, mm. verkkolehtiä, e kirjoja ja sanakirjoja. Mukana

Lisätiedot

Nelli kaukopalvelutyössä

Nelli kaukopalvelutyössä Nelli kaukopalvelutyössä Jouni Nevalainen 22.5.2008 Esityksen sisältö Mikä Nelli-portaali on? Pikahaku, tietokannat, E-lehdet, monihaku Hakeminen Nellissä OmaNelli SFX-linkitys Nelli-portaali, miksi? TKK:lla

Lisätiedot

Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi. Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus

Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi. Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus Miksi monihaku? Sähköistä aineistoa valtavat määrät Laadukasta ja ei-niin-laadukasta Ilmaista ja maksullista Monihakuun

Lisätiedot

Näin aloitat tiedonhaun NELLIn aloitussivulta TAI Näin etenet NELLIn aloitussivulla/-lta

Näin aloitat tiedonhaun NELLIn aloitussivulta TAI Näin etenet NELLIn aloitussivulla/-lta - OPAS NELLlllä voit: Etsiä tiettyjä tai tietyn alan aineistoja (viite- ja lehtitietokantoja, e-hakuteoksia, e-kirjoja, jne.) Tehdä tiedonhakuja yhdestä tai useammasta valitsemastaan aineistosta samanaikaisesti

Lisätiedot

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa!

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli elektroniset aineistot yhdessä paikassa Nellissä voit silmäillä mitä elektronisia

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS: NELLI-TIEDONHAKUPORTAALI

KÄYTTÖOPAS: NELLI-TIEDONHAKUPORTAALI KÄYTTÖOPAS: NELLI-TIEDONHAKUPORTAALI NELLI-tiedonhakuportaali on kirjaston hankkimien tietokantojen, verkkolehtien ja muiden verkkoaineistojen yhteinen käyttöliittymä. Nellin avulla voidaan järjestää,

Lisätiedot

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Nellistä voi siirtää kirjallisuuslistoja Moodle-oppimisympäristöön. Näin voidaan tarjota opiskelijalle esimerkiksi verkkokurssin oheislukemistona

Lisätiedot

PubMed lääketieteellinen kokoteksti- ja viitetietokanta

PubMed lääketieteellinen kokoteksti- ja viitetietokanta PubMed lääketieteellinen kokoteksti- ja viitetietokanta Linkki: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez PubMed-tietokanta on internetissä vapaasti käytettävissä. Tietokanta sisältää yli 16 miljoonaa viitettä

Lisätiedot

aloita kirjautumalla Nelliin Diakin verkkotunnuksilla Diak kirjasto MF/2010 DIAKIN NELLI-PORTAALIN KÄYTTÖOHJE

aloita kirjautumalla Nelliin Diakin verkkotunnuksilla Diak kirjasto MF/2010 DIAKIN NELLI-PORTAALIN KÄYTTÖOHJE 1 Diak kirjasto MF/2010 DIAKIN NELLI-PORTAALIN KÄYTTÖOHJE Nelli-portaali on Suomessa käytössä oleva sähköisten aineistojen hallintaväline, yhteinen tietokantojen käyttöliittymä, jota käyttävät erityisesti

Lisätiedot

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta.

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakuohje Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakukenttä on samassa paikassa kaikilla verkkosivuston

Lisätiedot

Ovid Medline käyttöohjeita (10/2010)

Ovid Medline käyttöohjeita (10/2010) Ovid Medline käyttöohjeita (10/2010) Sisältö 1. Pikahaku - Basic Search:... - 1-2. Tarkennettu haku asiasanoilla - Advanced Ovid Search... - 1-3. Tulosjoukkojen yhdistely... - 5-4. Vapaasanahaku yksittäisellä

Lisätiedot

Web of ScienceTM Core Collection (1987-present)

Web of ScienceTM Core Collection (1987-present) Tampereen yliopiston kirjasto 2014 Web of ScienceTM Core Collection (1987-present) Science Citation Index Expanded (1987-present): Monitieteinen tietokanta, joka sisältää 8,500 tieteellistä lehteä luonnontieteiden,

Lisätiedot

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Artikkeliviitetietokannoissa on viitteitä artikkeleihin, mutta ei varsinaisia artikkeleita. Viitteestä saa tiedot, joiden avulla voi etsiä käsiinsä lehden, jossa

Lisätiedot

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu 24.8.2018 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Kartalla liikkuminen ja zoomaus:... 2 3. Aineistojen etsiminen ja katselu:... 2 4. Ladattavien aineistojen valinta ja metatiedot:...

Lisätiedot

CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010)

CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010) CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010) Sisältö 1. Katkaisumerkki, sanojen yhdistely, fraasihaku... - 1-2. Advanced Search haku vapailla hakusanoilla... - 1-3. Haku asiasanoilla (CINAHL Headings)... - 2-4.

Lisätiedot

Hakuohjeet Haku Tiedonhaun tulokset

Hakuohjeet  Haku Tiedonhaun tulokset 06/2010 Hakuohjeet 1. Haku 1.1. Hakutermien yhdistely Boolen operaattorit 1.2. Haun rajaus 1.3. Haun kohdistaminen tiettyyn kenttään 1.4 Hakuhistoria 1.5. Asiasanat -toiminto 1.6 Lehdet -toiminto 2. Tiedonhaun

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

PIKAOHJE Web of Science tietokantojen käyttöön

PIKAOHJE Web of Science tietokantojen käyttöön PIKAOHJE Web of Science tietokantojen käyttöön SCIENCE CITATION INDEX Monitieteinen tietokanta, joka sisältää biologian, lääketieteen ja psykiatrian alalta n. 7100 lehteä SOCIAL SCIENCES CITATION INDEX

Lisätiedot

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän.

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän. Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana tähdellä *. Tällöin haku löytää kaikki niin alkavat sanat. Esim. hakusana

Lisätiedot

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Palaute: nelli @uef.fi Ohje päivitetty: 1.9.2016 / KM Lukuohjeita myös Ebraryn sivuilla: New Online Reader Yliopiston käyttöön hankitussa Ebrary-palvelussa

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

ProQuest Dissertations & Thesis: The Humanities and Social Sciences Collection

ProQuest Dissertations & Thesis: The Humanities and Social Sciences Collection Kuukauden tietokanta tammikuu 2013 ProQuest databases ARTBibliographies Modern (ABM) Modern and contemporary art journal articles and books British Humanities Index (BHI) Humanities - journals, weekly

Lisätiedot

JOHDANTO: NELLI KANSALLINEN TIEDONHAKUPORTAALI

JOHDANTO: NELLI KANSALLINEN TIEDONHAKUPORTAALI Johdanto Nelli-portaaliin 1 (7) JOHDANTO: NELLI KANSALLINEN TIEDONHAKUPORTAALI Nelli-portaali on väline tiedonhakuun ja -hallintaan. Nellin kautta pääsee käyttämään sähköisiä aineistoja, esim. sanakirjoja,

Lisätiedot

Tiedonhaku ja varaaminen

Tiedonhaku ja varaaminen Tiedonhaku ja varaaminen Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 20.11.2018 Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana

Lisätiedot

Nelli-portaalin käytettävyys. Saija Lukkarila Pro gradu, kevät 2005 Informaatiotutkimus, OY

Nelli-portaalin käytettävyys. Saija Lukkarila Pro gradu, kevät 2005 Informaatiotutkimus, OY Nelli-portaalin käytettävyys Saija Lukkarila Pro gradu, kevät 2005 Informaatiotutkimus, OY Pro gradu -tutkimus Nelli-portaalin hyödyllisyys tutkimustyöhön liittyvän tiedonhankintaprosessin tukemisessa

Lisätiedot

HSE:n lehtihakuun on tarjolla HSE:n kirjaston Journals-portaali, os.

HSE:n lehtihakuun on tarjolla HSE:n kirjaston Journals-portaali, os. E-lehdet Nelli-portaalissa 1 (8) Nelli-portaali E-lehdet HSE:n lehtihakuun on tarjolla HSE:n kirjaston Journals-portaali, os. http://helecon3.hse.fi/journals/ Nelli-portaalin e-lehtien tietoja voi hakea

Lisätiedot

Tietokanta löytyy kirjaston sähköisistä aineistoista ja NELLI-portaalin kautta.

Tietokanta löytyy kirjaston sähköisistä aineistoista ja NELLI-portaalin kautta. CINAHL (OVID) hoitotieteen ja hoitotyön kansainvälinen viitetietokanta Cinahl sisältää hoitotyön ja sen lähialojen, esimerkiksi terveydenhuollon hallinnon ja koulutuksen aineistoviitteitä. Joidenkin lehtien

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 2 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 2 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 2 (TaY Pori syksy 2014) Artikkelien haku kansainvälisistä tieteellisistä tietokannoista Mitä tieteelliset artikkelit ovat? Mitä tarkoittaa vertaisarvioitu artikkeli?

Lisätiedot

PubMed pikaopas. 1. Yksinkertainen haku, haku vapain sanoin

PubMed pikaopas. 1. Yksinkertainen haku, haku vapain sanoin PubMed pikapas 1. Yksinkertainen haku 2. Rajaukset 3. Advanced Search 4. Haku MeSH-termein 5. Hakutulksen käsittely, tulstus ja lajittelu 6. Tietyn viitteen etsiminen 1. Yksinkertainen haku, haku vapain

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Kalvot www-sivuilla: Porin tiedekirjasto > Koulutus Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu www.tut.fi/kirjasto/pori

Lisätiedot

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA - Pikahaku sijaitsee sivuston oikeassa

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Uudet EU-asetukset. EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje

Uudet EU-asetukset. EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje Uudet EU-asetukset EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje Aloitus Mene EUR-Lex-sivustolle: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=fi. Valitse (tarvittaessa) vaakasuorasta valikosta "Etusivu" ja siirry

Lisätiedot

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ TIEDONHAKU INTERNETISTÄ Internetistä löytyy hyvin paljon tietoa. Tietoa ei ole mitenkään järjestetty, joten tiedonhaku voi olla hankalaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti. Tänään tehty tiedonhaku ei anna

Lisätiedot

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero.

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje

Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Kansalliskirjasto / Digitointi- ja konservointikeskus Uusittu 14.9.2016 Digi.kansalliskirjasto.fi - Pääsivu Etusivu Sivustokartta

Lisätiedot

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Museokartta 2015 Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Kirjaudu Museoverkko tunnuksillasi linkistä http://museovirasto.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=37851c99fc15421e9051a11b76e1c9ec

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella...

Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella... LUKKARIKONE Table of Contents Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella... 6 Lukujärjestysten tarkastelu...

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Unifaun Online 18.3.2013 Lähettäjä Unifaun Onlineen voi tallentaa useamman lähettäjän. Jokaiselle lähettäjälle voidaan lisätä omat asiakasnumerot eri rahdinkuljettajille. Kaikki

Lisätiedot

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA Voit hakea aineistoa kaikkien Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen aineistotietokannoista. Varauksia voit tehdä niiden kirjastojen aineistoihin, joihin sinulla on asiakkuus.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle

Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle Lisäkysymysten ja hakukohderyhmäsääntöjen sekä liiteryhmien tallentaminen hakulomakkeelle-käyttöohje virkailijoille

Lisätiedot

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5)

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5) 1 (5) TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE KESKUSTELUA Mihin Åke-työryhmäsivustoa halutaan käyttää? Esim. kokouksiin, tehtäviin, linkkeihin, jaettuihin asiakirjoihin. Wiki voisi toimia edelleen paremmin

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2013)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2013) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2013) E-kirjat, e-hakuteokset, tieteellinen tieto vapaassa verkossa www:n tieteelliset hakukoneet (esim. Google Scholar) Open access -julkaisut

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa

Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa Ponnahdusikkunoiden ja karttatekstien hallitseminen ArcGIS Online kartoissa... 1 1. Mikä on ponnahdusikkuna... 1 2. Ponnahdusikkunan

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

PubMed-opas. kesäkuu 2012

PubMed-opas. kesäkuu 2012 PubMed-opas kesäkuu 2012 Tämän ohjeen päivittämisessä on osittain käytetty apuna Turun yliopiston kirjaston Tieteenalakirjasto Protoksen Lääketieteen kirjaston opasta, joka puolestaan pohjautuu osittain

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Yhdistysnetin Tapahtumakalenterin ohje

Yhdistysnetin Tapahtumakalenterin ohje Yhdistysnetin Tapahtumakalenterin ohje Lapin Yhdistysnettiin rekisteröityneelle käyttäjälle avautuu oman yhdistyksen Yhdistystietosivun ohella muitakin ilmaisia palveluita. Rekisteröitynyt käyttäjä voi

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

ACUTE OHJE. Istunto ja kertomus 1/17

ACUTE OHJE. Istunto ja kertomus 1/17 ACUTE OHJE Istunto ja kertomus 1/17 Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Potilaskertomus 2.1. Kertomustiedot 2.1.1. Valinnat 2.2. Tapahtumat 3. Uusi istunto 3.1. Uuden istunnon lisääminen 3.2. Istunnon toiminnot

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 23.9.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa!

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! Lapin korkeakoulukirjasto Kirjasto- ja tietopalvelut Juolukka pikaopas Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! TIEDONHAKU Jos etsit

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

LIITE 1. KÄYTETTÄVYYSONGELMAT JA KÄYTTÄJIEN TOIVEET, NIIDEN MÄÄRÄ, LUOKITTELU JA PARANNUSEHDOTUKSET

LIITE 1. KÄYTETTÄVYYSONGELMAT JA KÄYTTÄJIEN TOIVEET, NIIDEN MÄÄRÄ, LUOKITTELU JA PARANNUSEHDOTUKSET LIITE 1. KÄYTETTÄVYYSONGELMAT JA KÄYTTÄJIEN TOIVEET, NIIDEN MÄÄRÄ, LUOKITTELU JA PARANNUSEHDOTUKSET Käytettävyysongelmat Tässä liitteen luvussa käsitellään kaikki testeissä esiintyneet käytettävyysongelmat,

Lisätiedot

YKSA(2) (https://yksa.mikkeliamk.fi) Käyttäjän ohje

YKSA(2) (https://yksa.mikkeliamk.fi) Käyttäjän ohje YKSA(2) (https://yksa.mikkeliamk.fi) Käyttäjän ohje KÄSITTEET JA LYHENTEET Palveluntarjoaja YKSA AMS Mikkelin Ammattikorkeakoulu Arkistonpalvelun työnimi Arkistonmuodostussuunnitelma. Suunnitelma siitä

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 16.1.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2

Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2 Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2 K: Kuinka etsin lentoja kartan avulla? Aloita haku napauttamalla jotain kartalla olevaa pistettä. Valitse sen jälkeen haluamasi vaihtoehto ruudulla näkyvästä valikosta

Lisätiedot

Hallintaliittymän tilastosivu jakautuu neljään osaan, yleisnäkymään, reaaliaikaisiin kävijätietoihin, hakutilastoihin ja raportointiin.

Hallintaliittymän tilastosivu jakautuu neljään osaan, yleisnäkymään, reaaliaikaisiin kävijätietoihin, hakutilastoihin ja raportointiin. Tilastot Yleisnäkymä Sivukatselut Hakutilastot Tietueet Organisaatiokohtainen tilastointi Finna.fi-näkymässä ja muissa yhteisnäkymissä Raporttien tilaukset Tietojen poiminta Tieteellisten kirjastojen tilastotietokanta

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen

1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen 1. Opintojaksoselosteen tarkastelu, hyväksyminen ja muokattavaksi palauttaminen Hyväksyttävänä olevat opintojaksoselosteet voit hakea SoleOPSin päävalikon vasemmassa reunassa olevasta linkistä,. Klikattuasi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta:

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta: Viestit Moodlessa on mahdollista käyttää Viestit-toimintoa henkilökohtaiseen viestintään opettajan ja opiskelijan välillä tai opiskelijoiden kesken. Jos haluat hyödyntää viestitoimintoa kurssillasi, kannattaa

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Posti SmartShip 18.3.2013 Lähettäjä Posti SmartShipiin voi tallentaa useita lähettäjiä. Jokaiselle lähettäjälle on kiinnitettävä Postin asiakasnumero(t). Kaikki lähettäjään tallennettu

Lisätiedot

Keravan karttapalvelun käyttöohje

Keravan karttapalvelun käyttöohje Keravan karttapalvelun käyttöohje Sisällys (klikkaa otsikkoa mennäksesi suoraan haluamaasi kappaleeseen) Keravan karttapalvelun käytön aloittaminen... 2 Liikkuminen kartalla... 2 Karttatasojen näyttäminen

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

www.avoinamk.fi Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo

www.avoinamk.fi Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo Avoin AMK sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje 1/13 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo AMK-pääkäyttäjän ylläpitonäkymä...2 AMK-pääkäyttäjän tehtävät...2

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( )

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( ) Lipas 2.0 käyttöohjeet (14.3.2019) (Liikuntapaikan muokkaus, liikuntapaikan lisäys, liikuntapaikan poisto, pistemäiset liikuntapaikat) Liikuntapaikan muokkaaminen Liikuntapaikan lisääminen tai tietojen

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNGIN KARTTAPALVELUN KÄYTTÖOHJEET

LOHJAN KAUPUNGIN KARTTAPALVELUN KÄYTTÖOHJEET LOHJAN KAUPUNGIN KARTTAPALVELUN KÄYTTÖOHJEET 17.11.2017 Tuki ja palaute: karttatuki@lohja.fi / 044-374 4462 0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Aineistojen laittaminen päälle ja pois päältä 2 2. Aineiston läpinäkyvyyden

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Solve ja Nordean verkkopankki

Solve ja Nordean verkkopankki Solve laskutus Sivu 1 Solve ja Nordean verkkopankki Alustavat toimenpiteet (nämä tarvitsee tehdä vain kerran): Hakemiston muodostaminen siirrettäville aineistoille Muodostetaan siirtohakemisto tiedostoille:

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot