Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää"

Transkriptio

1 Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Kaupunginhallitus Maaseutulautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden irtisanominen 216/ /2014 MAALTK Sastamalan kaupungin hoidossa on 33 tä, yhteensä 110 kilo met riä. Sopimukset ovat voimassa kalenterivuoden kerrallaan ja jat ku vat, jollei niitä irtisanota vähintään kolme kuukautta ennen seuraa van kalenterivuoden alkua. Yksityistielain 95 :ssä säädetään, että kunta päättää omista yk sityis tie avus tuk sis taan ja avustusten ehdoista. Kunnan avustukset eivät ole lakisääteisiä. Yksityisteitä avustetaan lähes kaikissa kun nissa. Avustuksilla halutaan tasata tierasitusta kunnan hoitamien ka tujen ja yksityisteiden varrella asuvien välillä. Tieyhdistyksen mukaan noin 60 % kunnista käyttää erilaisia avus tuspe rus tei den yhdistelmiä. Sastamalan kaupungin tulevat säästötoimet edellyttävät kaikilta proses seil ta aktiivista kehittämisotetta sekä säästötoimien kar toit ta mista. Mikäli maaseutulautakunta irtisanoo kaupungin hoidossa olevat yk si tyis tiet ennen seuraavan kalenterivuoden alkua, säästyy maaseu dun osaprosessin menoja noin euroa/vuosi, vaikka maaseu dun osaprosessi suorittaisi kunnossapitoavustusta 1000 /ki lomet ri näille irtisanotuille kaupungin hoidossa olleille yksityisteille vuon na Elävältä maaseudulta edellytetään euron suuruista ta sa paino tus toi men pi det tä vuonna Valmisteluvastuu: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, ka tu ra ken nusmes ta ri Jouni Kankaanpää, kunnossapitomestari Heikki Järvensivu Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää 1. irtisanoa tällä päätöksellä kaikki kaupungin hoidossa olevat yk sityis tiet

2 2. että kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hie koitus urak ka tar jous pyyn tö jä ei pyydetä vuonna 2014, vaan syksyn 2014 mahdolliset auraus- ja hiekoitustyöt teetetään tuntityönä. (Kau pun gin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hie koi tus urak ka so pi mukset ovat voimassa asti) 3. että kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden kun nos sa pi to avustus vuonna 2015 on 1000 /kilometri (n kun nos sa pi to ha kemus ei edellytä tositteita kunnossapitomenoista vuonna 2015, kos ka kaupungin hoidossa olevalle lle ei ole muodostunut kunnos sa pi to me no ja vuonna 2014). 4. että kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden tiekunnille jär jes tetään koulutusta (esimerkiksi seuraavista aiheista : Tiekunnan yk sityis tie lain mukaiset tehtävät ja päätösvalta. Tiekunnan ko kous me nette lyt. Toimitsijamiehen tai hoitokunnan tehtävät ja vastuu. Tie yk siköin ti) ja avustetaan kunnossapitoavustushakemusten jätössä. Päätös: Keskustelun kuluessa puheenjohtaja ehdotti: Maaseutulautakunta päättää, ettei kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä irtisanota, koska tästä mahdollisesti saatavien säästöjen suhdetta irtisanomisen kerrannaisvaikutuksiin - kuten yritystoiminnan edellytysten turvaamiseen laajassa maaseutukaupungissa ja Sastamalan houkuttelevuuteen asuinpaikkana - ei ole selvitetty. Sen sijaan säästöihin pyritään seuraavan tiekartan avulla: 1. Tarkistetaan kaupungin hoidossa olevien tiekuntien pisteitykset aloitttaen teistä, joiden pisteityksessä maaseutujohtaja katsoo olevan eniten tarkistettavaa. 2. Kartoitetaan läpikulkutiet. 3. Tarkastelun pohjalta päätetään kaupungin hoidon kriteereistä ja muista avustusperiaatteista. Maaseutulautakunta pitää 20 pisteen rajaa yksityisteiden kaupungin hoidon rajana tarkoituksenmukaisena. Maaseutulautakunta painottaa erityisesti, että kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden vuoksi läpikulkuteiden tiekuntien osakkailla ei tule maksattaa tietä vain läpikulkutienä käyttävien osaa tienhoidosta. Seppo Virtanen ja Tapio Mörtti kannattivat puheenjohtajan esitystä. Esittelijä muutti ehdotustaan ja esitti että asian käsittely siirretään. Koska esittelijä esitti asian siirtämistä, puheenjohtaja määräsi suoritettavan äänestyksen siirtoasiasta. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän siirtoesitys sai kuusi ääntä (Lakkinen, Koskinen, Pärssinen, Rajala, Huitula, Toivola) ja asian käsittely tässä kokouksessa sai kolme ääntä ( Naatula, Mörtti, Virtanen).

3 Puheenjohtaja totesi äänin 6-3 esittelijän siirtoesityksen tulleen päätökseksi. Lisätietoja: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, p MAALTK Sastamalan kaupungin maaseutuohjelman kylä- ja maaseutuilloissa maalis-huhtikuussa 2014 keskusteltiin mm. yksityisteiden kunnossapitoavustusten suuruudesta. Maakunnassa toivottiin, että kaupungin maksamaa yksityisteiden kunnossapitoavustusta korotettaisiin kilometriä kohti. Kunnossapitoavustusten suuruus: Kiikoisissa vuonna 2012: Kiikoisten kunnan hoidossa ei ollut yhtään tä ennen Sastamalaan liittymistä vuonna Kiikoisissa kunnossapitoavustuksia maksettiin kolmen luokan mukaan: I-luokan teille enintään 435 euroa/kilometri II-luokan teille enintään 368 euroa/kilometri III-luokan teille enintään 318 euroa/kilometri Sastamalassa vuonna 2012 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 550 euroa/kilometri Sastamalassa vuonna 2013 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 567,12 euroa/kilometri Sastamalassa vuonna 2014 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 572,97 euroa/kilometri ja 349 tä avustettiin ,46 euron suuruisella määrärahalla. Avustettavien teiden kokonaispituus oli 706 kilometriä. Kuntalaisten tasa-arvoisempaan kohteluun vedoten tiekuntia tulee aktivoida, hoitokäytäntöjä yhtenäistää ja tiekuntien omavastuuta lisätä. Yksityistiekuntien kanssa solmitut hoitosopimukset ovat aiheuttaneet kaupungille noin euron kulun vuonna 2013 ja vuonna 2014 summa on euroa. Hoitosopimukset koskevat 33 tä, yhteensä 110 kilometriä.

4 Jos kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset irtisanotaan ja tiekunnat ottavat vastuun omien teiden kunnossapidosta, niin kustannukset ja hoidon taso on tiekuntien omassa päätösvallassa. Tiekunnan osakkailla on myös mahdollista osallistaa tieosakkaita ja harrastaa pienimuotoista talkoilua oman tien kunnossapitämiseksi sekä tiekunnalla on oikeus valita ilman kilpailutusta auraajat ym. toimijat. Auraus- ym tiehoitotoimenpide on eräs maaseutuyrittäjyyttä tukevaa toimintaa maaseudulla. Kaupungin hoidossa olevien teiden vastuuta ei lain mukaan voi missään tilanteessa siirtää tiekunnalta kaupungille. Tiellä suoritettavasta muusta säännöllisestä ulkopuolisesta liikenteestä tulisi ensisijaisesti tiekunnan harkintansa mukaan joko periä liikennettä vastaava käyttömaksu tai katsoa liikenne (kuten posti) tien varren asutusta palvelevaksi ja siten osakkaiden yksiköihin kuuluvaksi. Karja-, rehu-, maito-, tms. kuljetukset sekä elinkeinotoiminnan liikenne (asiakasliikenne, työmatkaliikenne) puolestaan tulee huomioida osana tieyksiköitä. Mikäli hoitosopimukset irtisanotaan, alenevat kaupungin hoidossa olevien teiden kustannukset eurosta euroon vuonna 2015 ja tämä säästyvä euroa käytettäneen muiden yksityisteiden kunnossapitoavustusten korottamiseen. Yksityisteiden hoitosopimusten irtisanomisen perusteella Sastamalassa vuonna 2015 n kunnossapitoavustuksen suuruus voitaisiin korottaa 572,97 eurosta/kilometri 700 euroon/kilometri. Valmisteluvastuu: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, tekninen johtaja Jorma Tuomisto, katurakennusmestari Jouni Kankaanpää, kunnossapitomestari Heikki Järvensivu Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää 1. irtisanoa tällä päätöksellä kaikkien kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset 2. että kaupungin hoidosta irtisanottavien neljän vilkasliikenteisen läpikulkutien: Hartolankosken-Pukin ja Suotien, Heinoon, Häijää Tiisala ja Saappalan-Tapiolan n kunnossapitoavustus vuonna 2015 on /kilometri ja muiden kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden kunnossapitoavustus vuonna 2015 on /kilometri. Edellä mainittujen yksityisteiden kunnossapitoavustushakemukset eivät

5 edellytä tositteita kunnossapitomenoista vuonna 2015, koska kaupungin hoidossa olleelle lle ei ole muodostunut kunnossapitomenoja vuonna siirtää kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden säästyvät kustannukset euroa muiden yksityisteiden kunnossapitoavustusten korottamiseen. Vuonna 2015 kunnossapitoavustuksen korotus 572,97 eurosta/kilometri enintään 700 euroon/kilometri. Laskelmat tehdään vuoden 2015 määrärahojen puitteissa. 4. että kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hiekoitusurakkatarjouspyyntöjä ei pyydetä vuonna 2014, vaan syksyn 2014 mahdolliset auraus- ja hiekoitustyöt suoritetaan jatkamalla nykyisiä sopimuksia saakka. (Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hiekoitusurakkasopimukset ovat voimassa asti) 5. että kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden tiekunnille järjestetään Sastamalassa lokakuussa 2014 koko päivän pituinen päivä. Tilaisuuden alustajana toimii DI Esko Hämäläinen. Päivään voivat osallistua vapaasti kaikkien muidenkin tiekuntien osakkaat. Ohjelmassa esim. tiekunnan lain mukaiset tehtävät ja päätösvalta. Tiekunnan kokousmenettelyt. Toimitsijamiehen tai hoitokunnan tehtävät ja vastuu sekä kilpailutus). Tiekuntia avustetaan kunnossapitoavustushakemusten täytössä vuonna Päätös: Merkittiin, että Kirsi Koskinen (Marjajärven ), Seppo Virtanen (Santamäen ) ja Tapio Mörtti (Linnankorven ) poistuivat kokouksesta ennen keskustelun aloittamista eivätkä he ottaneet osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Sitä ennen heitä kuultiin asiantuntijoina. Ilkka Naatula teki seuraavan vastaehdotuksen: Maaseutulautakunta päättää: 1. ettei kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä irtisanota. Erityisesti lautakunta katsoo, ettei merkittävää läpikulkuliikennettä palvelevien yksityisteiden tiekuntien osakkailla tule kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden vuoksi maksattaa tietä vain läpikulkutienä käyttävien osaa tienhoidosta. Maaseutulautakunta osoittaa näin tunnistavansa yksityisten läpikulkuteiden suuren merkityksen yrittäjyyden ja asumisen huomattavana tukena ja siten koko kaupungin elinvoimaisuuden yhtenä tukijalkana.

6 2. että kaupungin hoidossa tällä hetkellä olevien yksityisteiden oikeus kaupungin hoitoon tulee tarkistaa toukokuun 2015 loppuun mennessä. Mikäli hoitosopimuksia puretaan ja yksityisteitä muutetaan avustettaviksi, näin säästyvä summa voidaan siirtää yksityisteiden hoitoavustuksiin. 3. että voi omaehtoisesti luopua kaupungin hoidosta. Tällöin tiekuntaa avustetaan myöhemmin päätettävällä normaalia avustustasoa korkeammalla summalla. 4. että auraus- ja hiekoitusurakkatarjoukset pyydetään tiekohtaisesti. Johanna Toivo ja Sinikka Lakkinen kannattivat Naatulan ehdotusta. Koska oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava, kannatettu ehdotus, puheenjohtaja määräsi suoritettavaksi äänestyksen asiassa. Suoritetussa äänestyksessä puheenjohtajan ehdotus sai 4 ääntä (Naatula, Toivo, Lakkinen, Pärssinen) ja esittelijän ehdotus 2 ääntä (Rajala, Toivola). Puheenjohtaja totesi äänin 4-2 tulleen ehdotuksensa päätökseksi asiassa. Lisätietoja: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, p KHALL Kaupunginhallitus on merkinnyt tiedokseen, että kaupun gin hal li tuk sen puheenjohtaja on ilmoittanut ot ta van sa maaseutulautakunnan päätöksen kau pun gin hal li tuksen käsiteltäväksi. Sastamalassa vuonna 2014 n kunnossapitoavustuksen suu ruus oli enintään 572,97 euroa/kilometri ja 349 tä avustet tiin ,46 euron suuruisella määrärahalla. Avustettavien teiden kokonaispituus oli 706 kilometriä. Yksityistiekuntien kanssa solmituista hoitosopimuksista on ai heu tunut kaupungille noin euron kustannukset vuonna 2013 ja vuon na 2014 määrä on euroa. Hoitosopimukset koskevat 33 tä, yhteensä 110 kilometriä. Yksityisistä teistä annetun lain (358/1962) 95 :n mukaan kunta päät tää sen varoista yksityisen tien tienpitoon myönettävistä avustuk sis ta, avustuksen ehdoista ja käytön valvonnasta samoin kuin yk-

7 si tyi sen tien tekemisen tai kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osak si kunnan suoritettavaksi. Yksityisistä teistä annetun valtioneuvoston asetuksen (1267/2000) 21 :n mukaan tiekunta voi tehdä kunnan kanssa sopimuksen tien pidos ta. Tällöin kunnasta on soveltuvin osin voimassa, mitä val tionavus tuk sen hakemisesta, maksamisesta ja muutoksenhausta tie kunnan osalta säädetään. Sopimuksesta riippumatta tiekunta on edelleen tienpitäjä. Tämä tarkoittaa sitä että tiekunta joka ta pauk ses sa vastaa kaikissa tilanteissa myös kaupungin hoidossa olevista yk sityis teis tä. Yksityisteiden hoitosopimusten irtisanomisen myötä tiekunnat ot ta vat vastuun teidensä kunnossapidosta, jolloin tienpidon kus tan nuk set ja hoidon taso on tiekuntien omassa päätösvallassa. Tiekunnan osakkail la on myös mahdollista osallistaa tieosakkaita ja harrastaa pie nimuo tois ta talkoilua oman tien kunnossapitämiseksi sekä valita il man kilpailutusta auraajat ym. toimijat. Yksityisteiden kunnossapitoa koskevan avustusjärjestelmän tavoitteena on kohdella eri yksityisteitä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Kaupunginhallitukselle saatettin tiedoksi Saappalan-Tapiolan n vastine Valmisteluvastuu: hallintolakimies Katja Arve-Salonen Ehdotus kj: Kaupunginhallitus päättää 1. irtisanoa tällä päätöksellä kaikkien kaupungin hoidossa olevien yksi tyis tei den hoitosopimukset siten, että hoitosopimukset päättyvät , 2. velvoittaa maaseutulautakunnan tarkastelemaan mennes sä, että onko erityistä syytä ottaa joku tai jotkut t ko konaan tai osittain kaupungin hoidettavaksi, 3. pyytää maaseutulautakuntaa valmistelemaan yksityisteiden avustusjärjestelmän, joka ottaa riittävällä tavalla huomioon kaupungin hoidosta nyt irtisanottujen teiden hoitotarpeen. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Ennen asian käsittelyä kaupunginhallituksen jäsenet Päivi Pelttari, Marko Suoniemi ja Leena Saarela sekä kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja

8 Mikko Rauva ilmoittivat olevansa esteellisiä (osallisuusjäävi) asian käsittelyssä. Pelttari, Suoniemi, Saarela ja Rauva poistuivat kokoustilasta eivätkä ottaneet osaa asian keskusteluun eivätkä päätöksentekoon. Marko Suoniemen varajäsen Petri Holappa oli paikalla asian käsittelyn ajan. Merkitään, että kaupunginhallituksen kokoonpano säilyi päätösvaltaisena asian käsittelyn ajan. MAALTK hallintolakimies Katja Arve-Salonen, puh: Kaupunginhallitus päätti pitämässään kokouksessa :n 260 kohdalla irtisanoa kaikki kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset päättyviksi Kaupunki kuitenkin vastaa korvauksetta em. teiden kunnossapidosta saakka. Yksityisteiden hoito tai muu avustaminen ja tukeminen ei ole kunnan lakisääteinen tehtävä, vaan aina harkinnanvaraista toimintaa. Kuntaliiton mukaan hoitosopimuskäytäntö on osaltaan hämärtänyt yksityisteiden vastuita ja passivoinut tieosakkaita. Hoitosopimusjärjestelmä ei myöskään kohtele tasapuolisesti kunnan eri alueita eikä hoitosopimuskäytäntö ole tasapuolinen kaikkia kuntalaisia kohtaan. Yksityisteiden avustuksen ehdot tulee olla kuntalaisille yhdenvertaiset. Yksityistiet: - ovat yksityisten kiinteistön omistajien ja muiden tieosakkaiden itsensä ylläpitämiä teitä - lain mukaan tienpito kuuluu tieosakkaille - tieosakkaat ovat velvollisia osallistumaan tien kunnossapitoon, jokainen sen hyödyn mukaan, mitä tie kullekin tuottaa. Hoitosopimusteiden tiekuntia (tieosakkaita ja toimielintä) koskee laki ja muut tienpitoa sääntelevät lait. Yksityisteiden hoitosopimuksissa ja avustuksissa tulee huomioida se, että ne kuuluvat kunnan harkintavaltaan, jota rajoittaa hallinnon yleiset oikeusperiaatteet, yhdenvertaisuus ja tarkoitussidonnaisuus. Millä kriteereillä tiekunnat valitaan hoitosopimuksen piiriin, kysymys on todella vaikea jokaisessa kunnassa. Asiantuntijatkaan eivät osaa antaa oikeata vastausta. Hoitosopimus ei poista n osakkaiden tienpitovastuuta:

9 - Yksityistieasetuksen mukaan tiekunta voi tehdä kunnan kanssa sopimuksen tienpidosta - Sopimuksesta riippumatta tiekunta on edelleen tienpitäjä - Yksityistien tienpitäjä on n tiekunta - Kaupungin hoitovastuu ei poista n osakkaiden tienpitovastuuta (ns. isännänvastuu) tiestä, vaan se säilyy lain mukaan - Tiekunnat eivät sisäistä, että kaupungin hoitovastuu ei poista n osakkaiden tienpitovastuuta - Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden tiekuntien tulee toimia siten kuin laissa säädetään. Niiden tulee säilyttää toimielimensä, päättää tili- ja vastuuvapaudesta, kerätä tiemaksut etc. Näin ei ole pääsääntöisesti Sastamalan kaupungin hoidossa olevat t toimineet. Yksityistien osakkaat päättävät tiekunnan asioista: - vuosikokouksessa - tehtäviä hoitaa tiekunnan toimielin, joka voi olla toimitsijamies tai hoitokunta. Mitä enemmän kaupunki hoitaa tiepidollisia tehtäviä, - sitä enemmän tiekunnat passivoituvat, vaikka lain mukaan tienpito kuuluu tieosakkaille. - tieosakkaat eivät tiedosta asuvansa n varrella. Maaseutulautakunnan tulee päätöstä tehdessään huomioida kuntalaisten yhdenvertaisuus ja tasapuolisuus sekä myös Sastamalan kaupungin etu- ja vastuukysymykset. Hoitosopimusteiden tiekuntia (tieosakkaita ja toimielintä) koskee laki ja muut tienpitoa sääntelevät lait. Mikäli kaupunki ei hoitosopimuksen ehtona edellytä ja vaadi tiekuntia toimimaan lainsäädännön mukaan, voidaan ehkä katsoa, että teistä voi tulla eräänlaisia kaupunginteitä. Usein näiden tiekuntien toimintaa on vain paperilla, eikä se näin ole lain mukaista. Mikäli tienpidossa sattuu laiminlyöntejä vastuu saattaa näin siirtyä kaupungille. Jos kaupunki haluaa ottaa joitakin teitä hoitoonsa, on kaupungin kannalta järkevää, että tiekunnat toimivat ensin vuoden - pari lain mukaisesti. Päätöstä tehdessään maaseutulautakunnan tulee sisäistää vastuunsa, ettei se päätöksellään sido kaupungin hoitovastuuta vuosiksi eteenpäin. Jos maaseutulautakunta harkitsee erityistä syytä ottaa muutaman vuoden päästä jonkun tai jotkut t kokonaan tai osittain kaupungin hoidettavaksi, tulee n täyttää kaupungin hoitoon vaadittavia kriteereitä, kuten esimerkiksi, että lle on

10 perustettu tiekunta ja osakkaille on tehty yksikköjako. Tiekunnan tulee perustaa ja säilyttää toimielimensä ja kerätä vuosittain tieosakkailta yksikkömaksuja sekä pitää vuosikokous joka vuosi kesäkuun loppuun mennessä. Yksityisteiden kunnossapitoavustuksen suuruus vuonna 2014 : Kaikkien muiden, paitsi kaupunginhoidossa olevien teiden vuosittainen kunnossapitoavustus on 65 % edellisen vuoden hen kohdistuneista ja toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 550 /km. Yksityisteiden kunnossapitoavustushakemuksissa hyväksyttiin talkootyön osuus osana kunnossapitokustannuksia (korkeintaan 75 %). Hallintokuluja ei hyväksytty osana kunnossapitokustannuksia. Avustus 550 euroa oli sidottu maanrakennusindeksiin ja sitä sovellettiin vuodesta 2013 alkaen. Perusindeksinä käytettiin joulukuun 2011 indeksilukua ja vertailulukuna käytetään aina avustuksen hakuvuotta edeltäneen joulukuun indeksilukua. Valmisteluvastuu: maaseutujohtaja Katariina Pylsy Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää, että 1. Sastamalan kaupungin hoidosta irtisanotuista yksityisteistä ei ole erityistä eikä perusteltua syytä ottaa yhtäkään kokonaan tai osittain kaupungin hoidettavaksi. Sastamalan kaupunki siirtyy lukien avustuksia myöntäessään ainoastaan rahalliseen avustusjärjestelmään. Perustelut: - Yksityisteiden tukeminen ei ole lakisääteinen kunnallinen palvelu. - Hoitosopimuskäytäntö on osaltaan hämärtänyt yksityisteiden vastuita ja passivoinut tieosakkaita. - Kaupunki on luopunut hoitosopimuksista lukien ja tällä päätöksellä se kannustaa tiekuntia toimimaan lain mukaisesti vahvistaen ja kannustaen alueen maaseutuyrittäjyyttä ja aktiivisuutta. - Hoitosopimusten velvoitteiden täyttäminen on vaikeutunut vuosi vuodelta. Yksityisteiden irtisanominen kaupungin hoidosta siirtää palvelusihteerin vakanssin täyttämistarvetta. - Hoitosopimuksia koskevia määrärahoja on vaikea ennakoida etukäteen, koska kaupungin on varattava riittävästi määrärahaa hoitosopimusten ylläpitämiseen. Kesken vuotta kaupungin ei ole mahdollista ilmoittaa, että ei ole tarpeeksi määrärahoja yksityisteiden kunnossapitoon. Missään olosuhteissa tien kunnossapitoa ei saa laiminlyödä eikä tien kunto saa laskea. - Mikäli kaupunki siirtyy avustusten myöntämisessä

11 ainoastaan avustusjärjestelmään, voidaan määrärahatarve määritellä tarkasti talousarviota laadittaessa. - Suurin osa pirkanmaalaisista kunnista on jo siirtänyt tai suunnittelee vastuun siirtämistä takaisin tiekunnille lain normaaliperiaatteen mukaisesti. - Huonoimmassa tapauksessa on käynyt niin, että tiekunta ei ole toiminut käytännössä enää pitkään aikaan, henkilövalintakokouksia ei ole pidetty. Nyt tällaisten tiekuntien on viimeistään herättävä, jotta ne voivat toimia laillisesti. Herätys tapahtuu ainoastaan siten, ettei kaupunki ota tä hoidettavakseen. Mikäli kaupunki ei hoitosopimuksen ehtona edellytä ja vaadi tiekuntia toimimaan lainsäädännön mukaan, voidaan ehkä katsoa, että teistä tulee eräänlaisia kaupunginteitä. Usein näiden tiekuntien toiminta on vain paperilla, eikä se näin ole lain mukaista. Mikäli tienpidossa sattuu laiminlyöntejä koko tienpidonvastuu saattaa siirtyä kaupungille. Avustusjärjestelmän avulla - taataan tiekuntien aktiivinen oma tienpito - tiekunta voi itse harkita lle haluamansa laatutason - kunnossapitotyöt voidaan kohdentaa ja ajoittaa tietä ja osakkaita parhaiten palveleviksi. Paras asiantuntemus tien tarpeista, ongelmista ja ominaisuuksista on tien vaikutuspiirissä asuvilla päivittäin tietä käyttävillä osakkailla. Työn tilaajana tiekunnan toimesta valvonta tapahtuu järkevästi osakkaiden toimesta - Hoitosopimusjärjestelmä ei kohtele tasapuolisesti kunnan eri alueita eikä hoitosopimuskäytäntö ole tasapuolinen kaikkia kuntalaisia kohtaan. - Yksityisteiden avustuksen ehdot tulee olla kuntalaisille yhdenvertaiset. 2. kaikille kaupungin hoidosta irtisanotuille yksityisteille tarjotaan hakemuksesta tieyksiköinnin laadinta- tai päivityspalvelu. Mikäli tiekunta haluaa etuuden, on oheismateriaalina oleva lomake palautettava viimeistään osoitteella: Sastamalan kaupunki, Katariina Pylsy PL 23, Sastamala. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Tieyksiköinnit suorittaa Maanmittauslaitos tai tiekunnan valitsema virallinen taho tilaustehtävänä. Yksiköinnistä korvataan korkeintaan perusmaksu 166,50 ja tieyksiköinnin lisämaksu/osakaskiinteistö 17,00. Muu tieyksiköintiin liittyvä työ, esimerkiksi tieyksiköinnin esittely 84 /tunti. Tieyksiköinnin päivityksestä keskustellaan aina tapauskohtaisesti tiekunnan kanssa. 3. järjestäytyneille yksityisteille myönnetään lukien tukea ainoastaan avustusten muodossa. 4. kaupunginhoidosta irtisanottujen yksityisteiden

12 kunnossapitoavustuksia vuonna 2015 myönnettäessä, tiet jaetaan a) liikenteellisesti merkittäviin läpikulkuteihin (avustusarvio 1500 /km) b) kaava-aluetta palveleviin teihin (avustusarvio 1100 /km) c) tai tie on kahden valtion tien välissä (avustusarvio 1100 /km) d) sekä muut tiet (avustusarvio 1000 /km). Avustus ilman menotositteita myönnetään lukien vain mennessä järjestäytyneille tiekunnille eli tie on toimituksessa perustettu ja valittu hoitokunta tai toimitsijamies sekä tie on merkitty maanmittaustoimiston rekisteriin. Tiekunnan toiminnan tulee olla lain säädösten mukaista. Kunnossapitoavustusta tulee hakea sähköisesti mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Yksityisteiden kunnossapitoavustuksien kilometrikohtainen avustussumma määräytyy lopullisesti jätettyjen avustushakemusten ja talousarvioon varatun määrärahan suhteessa. Liikenteellisesti merkittävät läpikulkutiet, avustusarvio 1500 /km :12 x 7= 875 /km vuonna (Metsäkeskuksen hankkeen laatima listaus merkittävistä läpikulkuteistä) Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Hartolankosken- 3, Pukin ja suontie Heinoon 5, Häijää-Tiisala 1, Saappalan-Tapi olan 3, Kaava-aluetta palvelevat tiet, avustusarvio 1100 /km :12 x 7 = 642 /km vuonna 2015 Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Kallialan 1, koulutie Kikkerlän 2, Perkiön 2, Raukonjuuren 2, Särkijärven 3,

13 Kuusikon 0, Tie on kahden valtion tien välissä, avustusarvio 1100 /km :12 x 7 = 642 /km vuonna 2015 Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Tupurlan 5, Isoniityn 1, Leppälammin 2, Pohjasjärven 3, Rajatien 1, Santamäen 0, Vinkkilän 2, Savikon 1, yksitystie Hongiston 5, Leipomolaakson 4, Järvensivun 4, Marjajärven 8, Niskatie 5, Riuttalantie Kärkimäen 2,29 2, Muut tiet, avustusarvio 1000 /km :12 x 7 = 583 /km vuonna 2015 Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio

14 v Kallialan-Alasen 0, kylän yksitystie Laukulan 3, Pukaran 6, yhdystie Villilän 2, Teukkulan 2, Ylisenkoskentie 2, Linnankorven 5, Tyrisevän 9, yksityisteiden avustusperiaatteet ovat alkaen seuraavat: - Yksityisteiden kunnossapitoavustusta tulee hakea sähköisesti mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä lukien kaikkien muiden, paitsi kaupungin hoidosta irtisanottujen yksityisteiden vuosittainen kunnossapitoavustus on 65 % edellisen vuoden hen kohdistuneista ja toteutuneista kustannuksista, avustusarvio kuitenkin enintään 700 /km. - Yksityisteiden kunnossapitoavustuksien kilometrikohtainen avustussumma määräytyy vuosittain lopullisesti jätettyjen avustushakemusten ja talousarvioon varatun määrärahan suhteessa. Yksityisteiden kunnossapitoavustuksia ei sidota maanrakennusindeksiin. - Avustusta myönnetään ainoastaan järjestäytyneille tiekunnille eli tie on toimituksessa perustettu ja valittu hoitokunta tai toimitsijamies sekä tie on merkitty maanmittaustoimiston rekisteriin. Tiekunnan toiminnan tulee olla lain säädösten mukaista. - Avustettavan n tulee olla henkilöautolla ajokelpoinen, tie tulee pitää talvella aurattuna ja tiellä tulee olla pysyvää asutusta, vähintään yksi pysyvä ympärivuotisesti asuttu talous. (Asunnoista maksetaan vakituisen asunnon kiinteistövero. Kiinteistön asukkaat ovat kirjoilla Sastamalan kaupungissa, heidän vakituinen osoitteensa on ko. kiinteistöille ja kyseessä on heidän ainoa asuntonsa). Avustusta maksetaan viimeiseen vakituiseen asuntoon asti.

15 - Jos kyseessä on läpikulkutie, ei pysyvää asutusta edellytetä, mutta tien tulee olla henkilöautolla ajokelpoinen ja tie tulee pitää talvella aurattuna. Läpikulkutielle maksetaan avustus koko tien pituudelle. - Avustusta ei makseta pelkästään metsäteille eikä loma-asutuksen teille. - Yksityisteiden kunnossapitoavustusta voidaan myöntää vain niitä maksettuja tositteita vastaan, jotka on kirjattu tiekunnan kirjanpitoon. - Talkootyötä ei hyväksytä osana kunnossapitomenoja. Perustelu: Laki luonnollisen henkilön tekemän talkoo-, naapuriapuja vaihtotyön verotus D:no A31/200/2013, antopäivä Verotonta talkootyötä voi olla ainoastaan perinteinen talkootyö. Perinteinen talkootyö on vastikkeetonta työtä, joka on vapaaehtoista, eikä siihen liity talkootyön järjestäjän ja tekijöiden lisäksi kolmansia osapuolia. Kaupunki on kolmas osapuoli. Työ on tehty vastikkeetta silloin, jos työn suorittajalle ei muodostu henkilökohtaista oikeutta, saatavaa tai kirjanpidossa tai muutoin korvamerkittyä mahdollisuutta korvauksen saamiseen. - Avustus voidaan maksaa vain tiekunnan tilille. - Hallintokustannuksia voidaan hyväksyä osana kunnossapitomenoja. Esimerkiksi hallintokustannuksia hyväksytään 100 euroon asti/tiekunta, yli 100 eurosta ylöspäin hallintokustannuksista hyväksytään 50 %, kuitenkin enintään 200 /tiekunta. - Sastamalan kaupunki voi tarkistaa vuosittain osan hakemuksista ja tiekunta on silloin velvollinen toimittamaan maaseutulautakunnalle tilinpäätöksen tai tiliotteet lautakunnan esittämältä ajalta, jotka osoittavat todelliset kustannukset. Tarvittaessa voidaan pyytää tarkempi selvitys tiekunnan kirjanpidosta. Jos tarkastuksessa havaitaan epäselvyyksiä tai puutteita on maaseutulautakunnalla oikeus hylätä avustushakemus päätöksensä mukaisesti edelliseltä, kuluvalta tai seuravalta vuodelta. 6. avustusjärjestelmän lisäksi Sastamalan kaupunki osallistuu normaalina tieosakkaana yksityisteiden kunnossapitokustannuksiin aiheuttamansa liikenteen mukaisesti. Päätös: Tapio Mörtti teki vastaehdotuksen, että asia siirretään jatkovalmisteluun kohtien 1, 3, 5 ja 6 osalta. Perustelut: - avustusluokissa on selkeitä virheitä valtiontie-kaava, valtiontie-valtiontie, päättyvissä teissä eli "alin" luokka on sellaisia

16 teitä, jotka alkavat valtiontieltä ja päättyvät samaan valtiontiehen - liikennemääristä, teollisuudesta, katuvaloista, pinnoitteista ei ole tehty selvityksiä, joita lautakunta voisi tarkastella, taaten alueiden tasavertaisen kohtelun ja kestävän kehityksen liikenneverkkoon luokkaan kuuluvat tiet eivät perustu mihinkään julkiseen listaan tai tietoon Lisäksi lautakunta ohjeistaa esittelijää valmisteleman kriteerit, joiden avulla voidaan valita kaupunginhallituksen (KHALL kohta 2) mukaisesti kaupungin hoitoon otettavat merkittävät tiet ja tuomaan kriteerit lautakunnalle hyväksyttäviksi. Lautakunta ohjeistaa esittelijää myös valmistelemaan, miten kaupungin hoidosta poistuvia teitä kaupunginhallituksen päätöksen (KHALL kohta 3) mukaisesti avustetaan niiden ensimmäisenä avustusvuotena. Jatkossa kriteeristö ja tiekohtaiset sopimukset tai avustukset päätetään omina asioinaan. Ilkka Naatula ja Seppo Virtanen kannattivat Tapio Mörtin ehdotusta. Koska oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava, kannatettu ehdotus kohdissa 1,3,5 ja 6, puheenjohtaja määräsi suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen asiassa. Suoritetussa äänestyksessä Tapio Mörtin ehdotus sai 7 ääntä (Mörtti, Naatula, Pärssinen, Toivola, Lakkinen,Virtanen, Toivo) ja esittelijän ehdotus 1 äänen (Rajala). Puheenjohtaja totesi äänin 7-1 tulleen Mörtin ehdotuksen kohdissa 1,3 5 ja 6 päätökseksi asiassa. Merkittiin esittelijän eriävä mielipide. Kohdan 2 lautakunta hyväksyi yksimielisesti. Merkittiin, että Seppo Virtanen (päätösehdotus kohta 4,Santamäen ) ja Tapio Mörtti (päätösehdotus kohta 4, Linnankorven ) poistuivat kokouksesta ennen keskustelun aloittamista kohdasta 4 eivätkä he ottaneet osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Kohta 4 päätettiin yksimielisesti siirtää jatkokäsittelyyn. Lautakunta tarkasti pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksen jälkeen. Lisätietoja: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, p KHALL Kaupunginhallitus on ottanut maaseutulautakunnan

17 pää tök sen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Kau pun gin hal li tus pysytti voimassa maaseutulautakunnan pää tök sen siltä osin kuin se koski tieyksiköinnin laadinta- ja päi vi tys pal ve lua, ja päätti muutoin tehdä asiassa päätöksensä myöhemmin. Maaseutulautakunnalle ja kaupunginhallitukselle järjestettiin Sastamalan yksityisteitä koskeva keskustelutilaisuus, jossa kuultujen asiantuntijoiden yhteneväisen näkemyksen mukaan yksi tyis tei den avustuskriteerien tulisi olla mahdollisimman yk sin ker taisia, selkeitä ja läpinäkyviä tiekuntien yhdenvertaisuuden var mis ta misek si. Kaupunginhallituksen tietoon on saatettu Kallialan-Alasenkylän yk sityis tien osakkaiden puolesta tiekunnan asiainhoitajan Esko Pirasen kir je Valmisteluvastuu: hallintolakimies Katja Arve-Salonen Ehdotus kj: Kaupunginhallitus päättää pyytää maa seu tu lau ta kun taa ja teknistä lautakuntaa valmistelemaan kaupunginhallitukselle mennessä seuraavat ehdotukset: - maaseutulautakunnan ehdotus yksityisteitä koskevasta avus tus järjes tel mäs tä (x %:a kustannuksista ja enintään x /km), jonka edel lytyk si nä ovat vakituinen asutus ja kustannustositteet. Kus tan nus to sitteet vaaditaan irtisanottujen yksityisteiden osalta en simmäi sen kerran vuonna 2017 haettavissa avustuksissa; - teknisen lautakunnan ehdotus niistä yksityisteiden osista, jotka liitty vät asemakaavan mukaisiin toteutuneisiin alueisiin ja/tai ka tu verkkoon, ja jotka olisi täten kadunpidonkannalta tarkoituksenmukaista ot taa kaupungin hoitoon. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Lisätietoja: hallintolakimies Katja Arve-Salonen, puh: TEKLTK Kaupunginhallitus on päättänyt pyytää teknisen lau ta kunnan ehdotusta niistä yksityisteiden osista, jotka liittyvät ase ma kaa van mukaisiin toteutuneisiin alueisiin ja/tai katuverkkoon, ja jotka oli si täten kadunpidon kannalta tarkoituksenmukaista ottaa kaupungin hoi toon. Yhdyskuntatekniikka on kaupunginhallituksen ohjeistuksen mu kai sil-

18 la perusteilla käynyt läpi irtisanottuja yksityisteitä ja yk si tyis tei den osia. Kadunpidon kannalta kaupungin hoitoon otettavat tienpätkät ovat yleensä ly hyi tä yksityisteiden osia ja ne liittyvät asemakaavan mu kai siin to teu tu nei siin alueisiin ja katuverkkoon. Yhdyskunta ja ympäristö esittää, että yksityisteitä tai yksityisteiden osia otetaan yhdyskuntatekniikan hoitoon alkaen jäl jem pänä olevien kriteereiden mukaisesti sekä että tätä tar koi tus ta varten siir re tään yksityisteiden hoitoon varatusta mää rä ra has ta vastaava sum ma katujen kunnossapidon kustannuspaikalle. Teknisen lautakunnan ja tiekunnan välillä voidaan tehdä hoi to so pimus seuraavien ehtojen täyttyessä: yksityisteiden osat, jotka johtavat liikennettä kaavan mukaisille ka duil le ja niiden kautta asemakaavakiinteistöille, mutta si jaitse vat kaavan rajan ulkopuolella tai ovat pätkittäin kaa voit ta matto mil la alueilla, yksityisteiden osat, jotka ovat alkupäästään katuja, mutta jat kuvat yksityisteinä kauas maaseudulle (otetaan kaupungin hoitoon asemakaavan mukaisen toteutuneen tilanteen edel lyt tämät osuudet), yksityisteiden osat, jotka alkavat katuina ja joiden varrella si jaitsee kaavan ulkopuolella paljon raskasta liikennettä aiheuttava, elin kei no po li tii kan kannalta tärkeä teollisuuslaitos (otetaan kaupun gin hoitoon kaava-alueelta teol li suus lai tok sel le saakka), katuna alkava tie, joka yhdistää kaksi yleistä tietä ja jolla on mer kit tä vää läpikulkuliikennettä alueella sijaitsevan kaup pa keskuk sen vuoksi ja jonka varrelle on vireillä asutusta lisäävää ase ma kaa voi tus ta ja tarve kevyen liikenteen väylälle. Em. kriteereillä kaupungin hoitoon tulevien yk si tyis tei den tai yk si tyistei den osien luettelo ja karttaliitteet teiden sijainnista ovat oheis me teri aa li na. Mainittujen teiden kunnossapidon arvioidaan maksavan noin 9000 /a eli noin 1300 /km. Ka tu jen kunnosspidon kus tan nus pai kal le tulee kuluvalle vuodelle siirtää yk si tyis tei den hoi toon varatusta määrärahasta noin puolen vuoden hoitokustannus eli Valmisteluvastuu: tekninen johtaja Jorma Tuomisto, yh dys kun ta teknii kan päällikkö Kauko Vainiomäki, yhdyskuntatekniikan tiimi Ehdotus teknjoht: Tekninen lautakunta päättää esittää kau pun ginhal li tuk sel le oheismateriaalina olevan luettelon yksityisteistä, jotka liit ty vät asemakaavan mukaisiin toteutuneisiin alueisiin ja/tai ka tuverk koon ja ovat kadunpidon kannalta tarkoituksenmukaisia ottaa kaupungin hoitoon.

19 Edelleen lautakunta esittää, että katujen kunnossapitoon siirretään yksityisteiden hoitoon varatusta määrärahasta 4500 :n määräraha. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Lisätietoja: tekninen johtaja Jorma Tuomisto yhdyskuntatekniikan päällikkö Kauko Vainiomäki

Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää

Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää Maaseutulautakunta 19 04.03.2014 Maaseutulautakunta 34 02.06.2014 Kaupunginhallitus 260 29.09.2014 Maaseutulautakunta 55 29.10.2014 Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden irtisanominen 216/10.03.01.05/2014

Lisätiedot

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017 Maaseutulautakunta 13 24.02.2016 Maaseutulautakunta 8 30.01.2017 Maaseutulautakunta 23 11.04.2017 Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017 88/10.03.01.05/2016 MAALTK 24.02.2016 13 Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa.

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa. Tekninen lautakunta 29 03.05.2016 Yksityistieavustukset 2016 103/02.05.01/2016 Teknltk 03.05.2016 29Outokummun hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii tielau ta kun ta na, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunta AVUSTUSSÄÄNTÖ Tekniset palvelut PL 39 91501 Muhos Hannu Leskelä, puh 044-4970313 14.1.2019 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunnan yksityisteiden

Lisätiedot

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS Vastaanottomerkinnät Hakemus saapunut Vastaanottaja YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS VUODELLE Tien osoitejärjestelmä nimi Tien pituus (m) Tien asuttupituus(m) Tietä koskevat tiedot Tien liikenne ja niiden osuudet

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Valtuustoaloite yksityisteiden saattamisesta tasa-arvoiseen asemaan

Valtuustoaloite yksityisteiden saattamisesta tasa-arvoiseen asemaan Kaupunginvaltuusto 142 12.12.2013 Kaupunginhallitus 19 13.01.2014 Tekninen lautakunta 12 29.01.2014 Kaupunginhallitus 66 10.02.2014 Tekninen lautakunta 51 27.03.2014 Kaupunginhallitus 170 07.04.2014 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kunnossapitoavustukset 2015

Kunnossapitoavustukset 2015 Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto 10 16.06.2015 Kunnossapitoavustukset 2015 722/10.03.01/2014 YKSTJ 16.06.2015 10 Yksityistieavustuksiin on osoitettu vuoden 2015 talousarviossa 239.080 euroa. Määrärahasta

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) - avustus on kilometriperusteinen

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) - avustus on kilometriperusteinen Tiejaosto 2 19.01.2016 Tekninen lautakunta 6 03.02.2016 Tiejaosto 5 08.02.2016 Tekninen lautakunta 11 16.03.2016 Yksityistieavustusten perusteet 2016 18/10.03.01/2016 Tiejsto 19.01.2016 2 (Valmistelija:

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2017 1.2.2017 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Kokousaika kello 14:00-14:30

Kokousaika kello 14:00-14:30 Siilinjärven kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Tielautakunta Kokousaika 14.06.2012 kello 14:00-14:30 Kokouspaikka Kunnnatalo, Kokoushuone 1 Asiat Otsikko Sivu 9 VUODEN 2012 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 3 10 KYLÄAVUSTUKSET

Lisätiedot

Rahana maksettava kunnossapitoavustus

Rahana maksettava kunnossapitoavustus Rahana maksettava kunnossapitoavustus Rahallista avustusta maksetaan kunakin vuonna avustuspäätösvuotta edeltävän vuoden kunnossapitomenoihin perustuen. Järjestäytyneillä yksityisteillä on mahdollisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Maaseutulautakunta Aika 18.02.2015 klo 17:00-19:12 Paikka Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Kyläyhdistysten vuosiavustukset 110/ /2015, 178/02.05.

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Kyläyhdistysten vuosiavustukset 110/ /2015, 178/02.05. Maaseutulautakunta 11 18.02.2015 Maaseutulautakunta 18 15.04.2015 Kyläyhdistysten vuosiavustukset 110/02.05.01/2015, 178/02.05.01/2015 MAALTK 18.02.2015 11 Hallintosäännön 9 :n 4. momentin 8. kohdan mukaan

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILLAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) Kaavatiet (kadut) hoitaa kunta Yksityistiet: Tiekunnan tiestön hoidosta vastaa tiekunta Kiinteistöjen omien

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Kokousaika kello 12:

Kokousaika kello 12: Siilinjärven kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Kokousaika 26.05.2017 kello 12:00-13.00 Kokouspaikka Maaseututoimisto, Kapteeninväylä 5,70900 Toivala Asiat Otsikko Sivu 7 Tieavustukset

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Maaseutulautakunta Aika 27.05.2015 klo 17:00-18:03 Paikka Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Kokouksen

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET Kajaanin kaupunki 1(5) YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET 1 YLEISTÄ Kajaanin kaupunki avustaa Kuntalain 2 :n nojalla Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen

Lisätiedot

ALOITE ILMAN SOPIMUSTA OLEVIEN YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPIDON PALAUTTAMISESTA TORNION KAUPUNGILLE, MUKAAN LUKIEN TALVIKUNNOSSAPITO

ALOITE ILMAN SOPIMUSTA OLEVIEN YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPIDON PALAUTTAMISESTA TORNION KAUPUNGILLE, MUKAAN LUKIEN TALVIKUNNOSSAPITO Teknisten palvelujen ltk 205 14.12.2016 Kaupunginhallitus 314 19.12.2016 Kaupunginvaltuusto 6 30.01.2017 ALOITE ILMAN SOPIMUSTA OLEVIEN YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPIDON PALAUTTAMISESTA TORNION KAUPUNGILLE,

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2015 5.2.2015 14 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Sisällys. Tiejaosto 2/2017

Sisällys. Tiejaosto 2/2017 REISJÄRVEN KUNTA Tiejaosto 2/2017 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: keskiviikkona 27.9.2017 klo 14.00-14.55 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 3 Läsnä: Keijo Lakanen, puheenjohtaja Johannes Mattila, jäsen Minna

Lisätiedot

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua Kaupunginhallitus 94 16.08.2016 Kaupunginhallitus 107 06.09.2016 Kaupunginvaltuusto 48 07.11.2016 Kaupunginvaltuusto 58 12.12.2016 Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen

Lisätiedot

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia.

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia. KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunnan tiejaosto PL 20, 02401 KIRKKONUMMI Puh. 050 538 4957 TIEAVUSTUSHAKEMUS TIEKUNNAN NIMI: AVUSTUSTA HAETAAN VUODELLE 2011 Kunnossapitoon *Perusparannukseen

Lisätiedot

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset 1(7) 16.5.2018 PIR/553/5201/2017 Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset Postiosoite Käyntiosoite Puhelin (03) 565 24000 www.pirkkala.fi Y-tunnus PL 1001 Saapastie 2 kirjaamo@pirkkala.fi 0152084-1

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) http://www.ely-keskus.fi/fi/sivut/default.aspx Tienkäyttäjän linja puh: 0200-2100 Kaavatiet (kadut) hoitaa

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta

Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta Tekninen lautakunta 13 25.02.2009 Tekninen lautakunta 18 26.03.2009 Tekninen lautakunta 43 28.05.2009 Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta 443/10/15/2008

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yksityisteiden kunnossapito jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely

Yksityisteiden kunnossapito jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely Yksityisteiden kunnossapito 1.1.2019 jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely 4799/10.03.03/2018 Tela 28.08.2018 186 Tekninen lautakunta käsittelee

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Tieyksiköinti inti ja. Lakiperusteet Käsitteet Ohjeet

Tieyksiköinti inti ja. Lakiperusteet Käsitteet Ohjeet Tieyksiköinti inti ja käyttömaksut Lakiperusteet Käsitteet Ohjeet Yksityistie ja sen vaikutusalue YksTL 22 - tieosakkuus, tienpitovelvollisuus YksTL 23 - tienpitovelvollisuuden jako Tienpito- ja maksu-

Lisätiedot

Asian on valmistellut maaseutuasiamies. PÄÄTÖSEHDOTUS: Maaseutu lautakunta päättää, että

Asian on valmistellut maaseutuasiamies. PÄÄTÖSEHDOTUS: Maaseutu lautakunta päättää, että Maaseutulautakunta 7 25.01.2012 Maaseutulautakunta 25 09.05.2012 Maaseutulautakunta 30 03.10.2012 Maaseutulautakunta 41 14.12.2012 Kylätoimikuntien avustukset vuonna 2012 Maaseutulautakunta 25.01.2012

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Sastamalan opiston johtokunta Aika 10.05.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Esperi OY Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT alkaen

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT alkaen 1 (8) ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 1.1.2019 alkaen 2 (8) Sisällys 1. Johdanto...3 2. Yksityistielain kokonaisuudistus...3 3. Tiekunnan perustaminen...3 4. Kaupungin kunossapitämät yksityistiet...4

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Aika 10.01.2012 klo 12:00-13:55 PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 1 (9) ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 2 (9) Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Yksityistielain kokonaisuudistus... 3 3. Tiekunnan perustaminen... 3 4. Kaupungin kunossapitämät yksityistiet... 4 4.1.

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013

Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013 4 04.02.2014 Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013 Mala 4 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2014 on varattu yksityisten teiden avustamiseen yhteensä 850.000 euron määräraha.

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Vuoden 2015 hoitokuluista laskutettu yhteisöosakkaiden maksuosuus oli ,86, alv 0 %.

Vuoden 2015 hoitokuluista laskutettu yhteisöosakkaiden maksuosuus oli ,86, alv 0 %. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 134 27.09.2016 Yksityisteiden avustaminen Sotkamon kunnassa 1.1.2017 lähtien YMPTEKLT 134 Suunnitteluinsinööri Sotkamon kunta on avustanut ja pitänyt kunnossapitosopimuksin

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN

YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN HAUKIPUTAAN KUNTA Rakennustoimi (11.8.2005) 2.5.2006 tark. YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN Yksityistiet ovat tärkeä osa taajama-alueen ulkopuolisen asumisen ja elinkeinotoiminnan palveluverkostoa,

Lisätiedot

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista:

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista: Liite 1/Ykstj 8.12.2016 Yksityisteiden avustusperiaatteet / yksityisjaosto 8.12.2016 Teksti "Lohjan teknisen lautakunnan yksityistiejaosto" on voimassa 31.5.2017 saakka, 1.6.2017 alkaen teksti tältä osin

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yksityisteiden kunnossapitoon, perusparannukseen sekä tievalaistuksen rakentamiseen tarkoitetut

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477 Tekninen lautakunta 133 18.09.2012 Kaupunginhallitus 545 01.10.2012 Kaupunginvaltuusto 91 29.10.2012 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 918/10/03/01/2012 TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen,

Lisätiedot

Teknisen osaston johtosääntö 5 Lautakunnan ratkaisuvalta: Kaupungin talousarvioon on varattu vuosittain määräraha yksityisteiden avustuksiin.

Teknisen osaston johtosääntö 5 Lautakunnan ratkaisuvalta: Kaupungin talousarvioon on varattu vuosittain määräraha yksityisteiden avustuksiin. ESITYS UUSIKSI YKSITYISTEIDEN AVUSTUSPERUSTEIKSI 999/05.055/2009 TEKLTK 27.10.2009 198 Työpäällikkö Hannu Myllynen Teknisen osaston johtosääntö 5 Lautakunnan ratkaisuvalta: 15. Päättää ja jakaa yksityisten

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Vanhusneuvosto. AIKA klo 14:00-15:30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Vanhusneuvosto. AIKA klo 14:00-15:30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 17 Vanhusneuvosto AIKA 26.10.2016 klo 14:00-15:30 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Sinisalo Seppo Puheenjohtaja Mäkinen Satu Varapuheenjohtaja Huhtinen

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi

Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi Tekninen lautakunta 47 16.05.2018 Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi 235/02.05.01/2018 TEKLTK 16.05.2018 47 Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mirko Harjula Ylöjärven

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3

Sisällysluettelo. 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto 19.04.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 2 Teknisen lautakunnan tiejaosto

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Yksityistieilta 7.4.2008

Yksityistieilta 7.4.2008 Yksityistieilta 7.4.2008 Yksityistieilta 7.4.2008 * 18.10 Kokousmenettelystä ja muuta hallintoasiaa * 18.30 Tieyksiköinti ja käyttömaksut * 18.45 Mikä kummajainen on tieisännöitsijä * 18.50 Pankkipalveluja

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Yksityistieilta. Tanja Mynttinen tieisännöitsijäopiskelija

Yksityistieilta. Tanja Mynttinen tieisännöitsijäopiskelija Yksityistieilta Tanja Mynttinen tieisännöitsijäopiskelija Uusi yksityistielaki 2019/2020 voimaan? Aikataulu elää koko ajan Lakiuudistuksella haetaan nykyaikaistamista ja selkeyttämistä olemassa olevaan

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja Kemijärven kaupunki 14.5-17.5.2018 Suomen tieverkko voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään 1. Maantiet ovat valtion ylläpitämiä teitä -> tienpitäjänä valtio 2. Kadut ovat asemakaava-alueiden teitä ->

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirjanote. Osallistujat Lausunto luonnoksesta esitykseksi yksityistielaiksi... 2

Asialista/ Pöytäkirjanote. Osallistujat Lausunto luonnoksesta esitykseksi yksityistielaiksi... 2 Asialista/ Nro 1/2017 Kokousaika Kokouspaikka klo 15:00 Terästalo, Peräseinäjoki, Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Osallistujat... 1 3 Lausunto luonnoksesta esitykseksi yksityistielaiksi...

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 Kaupunginhallitus AIKA 26.08.2019 klo 16:50-17:26 PAIKKA Centria-ammattikorkeakoulu, Talonpojankatu 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 368 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 369

Lisätiedot

Huom! Kunnantalon palvelupiste on kokonaan suljettu

Huom! Kunnantalon palvelupiste on kokonaan suljettu Palvelutuotannon lautakunta Tiejaosto puhelin 050 538 4957 kesäkuu 2013 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2013 Yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparannukseen tarkoitetut kunnan avustukset ovat haettavissa

Lisätiedot

Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019

Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019 Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019 Laki https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20180560 LVM Yksityistielain voimaantulon infotilaisuus 9.10.2018 https://www.youtube.com/watch?v=xuqcpwwuors

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen 1568/2016 1 (5) 3.5.2016 Vastaanottaja Lähiosoite Postino POSTITOIMIPAIKKA tai Postitoimipaikka Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Yksityisteiden kunnanavustusten jakoperusteet

Ympäristölautakunta Yksityisteiden kunnanavustusten jakoperusteet Valtuusto 31.03.2014 10 Kunnanhallitus 31.01.2014 23 Ympäristölautakunta 04.12.2013 39 VALTIMON KUNTA Ympäristölautakunta Yksityisteiden kunnanavustusten jakoperusteet Voimaantulo 1.1.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto KOKOUSAIKA Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Tien pito käsittää tien tekemisen ja kunnossapidon. Tien tekeminen

Tien pito käsittää tien tekemisen ja kunnossapidon. Tien tekeminen YKSITYISTIELAKI 1 Koskee kaikkia yksityisiä teitä, lukuun ottamatta sellaisia teitä, joita ainoastaan kiinteistön omistajalla on oikeus käyttää (edellytetään pysyvää käyttöoikeutta). 6 Tien pito käsittää

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT. Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-17.15

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT. Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-17.15 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-.15 Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Varsinainen

Lisätiedot

Yksityisteiden hallinnosta (YTL 7. luku)

Yksityisteiden hallinnosta (YTL 7. luku) Yksityisteiden hallinnosta (YTL 7. luku) Tiekunnan päätösvalta Tieosakkaat päättävät tienpidosta ja tiekuntaa koskevista asioista tiekunnan kokouksessa (64 ) tieoikeuden tai tienkäyttöoikeuden myöntämisestä

Lisätiedot

Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna / /2018

Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna / /2018 OTE Maaseutulautakunta 5 16.01.2019 Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna 2019 5922/02.04.02/2018 Mala 5 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2019 on varattu yksityistei den avustamiseen yhteensä

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon harmonisointi

Yksityisteiden hoidon harmonisointi Kaupunkirakennelautakunta 46 16.03.2016 Kaupunginhallitus 172 11.04.2016 Kaupunginhallitus 189 25.04.2016 Kaupunginvaltuusto 46 16.05.2016 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 122/10.03.01/2016 KARA 46

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista:

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista: Yksityisteiden avustusperiaatteet / yksityisjaosto 8.12.2015 YLEISTÄ Liite 1/Ykstj 8.12.2015 Lohjan teknisen lautakunnan yksityistiejaosto jakaa määrittelemänsä edellytykset täyttäville yksityisteille

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot