Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää"

Transkriptio

1 Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Kaupunginhallitus Maaseutulautakunta Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden irtisanominen 216/ /2014 MAALTK Sastamalan kaupungin hoidossa on 33 tä, yhteensä 110 ki lomet riä. Sopimukset ovat voimassa kalenterivuoden kerrallaan ja jat kuvat, jollei niitä irtisanota vähintään kolme kuukautta ennen seu raa van kalenterivuoden alkua. Yksityistielain 95 :ssä säädetään, että kunta päättää omista yk si tyistie avus tuk sis taan ja avustusten ehdoista. Kunnan avustukset ei vät ole lakisääteisiä. Yksityisteitä avustetaan lähes kaikissa kun nis sa. Avustuksilla halutaan tasata tierasitusta kunnan hoitamien ka tu jen ja yksityisteiden varrella asuvien välillä. Tieyhdistyksen mukaan noin 60 % kunnista käyttää erilaisia avus tus perus tei den yhdistelmiä. Sastamalan kaupungin tulevat säästötoimet edellyttävät kaikilta proses seil ta aktiivista kehittämisotetta sekä säästötoimien kar toit ta mis ta. Mikäli maaseutulautakunta irtisanoo kaupungin hoidossa olevat yk sityis tiet ennen seuraavan kalenterivuoden alkua, säästyy maa seu dun osaprosessin menoja noin euroa/vuosi, vaikka maa seu dun osaprosessi suorittaisi kunnossapitoavustusta 1000 /ki lo met ri näille irtisanotuille kaupungin hoidossa olleille yksityisteille vuon na Elävältä maaseudulta edellytetään euron suuruista ta sa pai notus toi men pi det tä vuonna Valmisteluvastuu: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, ka tu ra ken nus mesta ri Jouni Kankaanpää, kunnossapitomestari Heikki Järvensivu Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää 1. irtisanoa tällä päätöksellä kaikki kaupungin hoidossa olevat yk si tyistiet 2. että kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hie koi tusurak ka tar jous pyyn tö jä ei pyydetä vuonna 2014, vaan syksyn 2014

2 mahdolliset auraus- ja hiekoitustyöt teetetään tuntityönä. (Kau pun gin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hie koi tus urak ka so pi muk set ovat voimassa asti) 3. että kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden kun nos sa pi to avus tus vuonna 2015 on 1000 /kilometri (n kun nos sa pi to ha ke mus ei edellytä tositteita kunnossapitomenoista vuonna 2015, kos ka kaupungin hoidossa olevalle lle ei ole muodostunut kun nos sapi to me no ja vuonna 2014). 4. että kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden tiekunnille jär jes te tään koulutusta (esimerkiksi seuraavista aiheista : Tiekunnan yk si tyis tie lain mukaiset tehtävät ja päätösvalta. Tiekunnan ko kous me net te lyt. Toimitsijamiehen tai hoitokunnan tehtävät ja vastuu. Tie yk si köin ti) ja avustetaan kunnossapitoavustushakemusten jätössä. Päätös: Keskustelun kuluessa puheenjohtaja ehdotti: Maaseutulautakunta päättää, ettei kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä irtisanota, koska tästä mahdollisesti saatavien säästöjen suhdetta irtisanomisen kerrannaisvaikutuksiin - kuten yritystoiminnan edellytysten turvaamiseen laajassa maaseutukaupungissa ja Sastamalan houkuttelevuuteen asuinpaikkana - ei ole selvitetty. Sen sijaan säästöihin pyritään seuraavan tiekartan avulla: 1. Tarkistetaan kaupungin hoidossa olevien tiekuntien pisteitykset aloitttaen teistä, joiden pisteityksessä maaseutujohtaja katsoo olevan eniten tarkistettavaa. 2. Kartoitetaan läpikulkutiet. 3. Tarkastelun pohjalta päätetään kaupungin hoidon kriteereistä ja muista avustusperiaatteista. Maaseutulautakunta pitää 20 pisteen rajaa yksityisteiden kaupungin hoidon rajana tarkoituksenmukaisena. Maaseutulautakunta painottaa erityisesti, että kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden vuoksi läpikulkuteiden tiekuntien osakkailla ei tule maksattaa tietä vain läpikulkutienä käyttävien osaa tienhoidosta. Seppo Virtanen ja Tapio Mörtti kannattivat puheenjohtajan esitystä. Esittelijä muutti ehdotustaan ja esitti että asian käsittely siirretään. Koska esittelijä esitti asian siirtämistä, puheenjohtaja määräsi suoritettavan äänestyksen siirtoasiasta. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän siirtoesitys sai kuusi ääntä (Lakkinen, Koskinen, Pärssinen, Rajala, Huitula, Toivola) ja asian käsittely tässä kokouksessa sai kolme ääntä ( Naatula, Mörtti, Virtanen). Puheenjohtaja totesi äänin 6-3 esittelijän siirtoesityksen tulleen päätökseksi.

3 Lisätietoja: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, p MAALTK Sastamalan kaupungin maaseutuohjelman kylä- ja maaseutuilloissa maalis-huhtikuussa 2014 keskusteltiin mm. yksityisteiden kunnossapitoavustusten suuruudesta. Maakunnassa toivottiin, että kaupungin maksamaa yksityisteiden kunnossapitoavustusta korotettaisiin kilometriä kohti. Kunnossapitoavustusten suuruus: Kiikoisissa vuonna 2012: Kiikoisten kunnan hoidossa ei ollut yhtään tä ennen Sastamalaan liittymistä vuonna Kiikoisissa kunnossapitoavustuksia maksettiin kolmen luokan mukaan: I-luokan teille enintään 435 euroa/kilometri II-luokan teille enintään 368 euroa/kilometri III-luokan teille enintään 318 euroa/kilometri Sastamalassa vuonna 2012 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 550 euroa/kilometri Sastamalassa vuonna 2013 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 567,12 euroa/kilometri Sastamalassa vuonna 2014 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 572,97 euroa/kilometri ja 349 tä avustettiin ,46 euron suuruisella määrärahalla. Avustettavien teiden kokonaispituus oli 706 kilometriä. Kuntalaisten tasa-arvoisempaan kohteluun vedoten tiekuntia tulee aktivoida, hoitokäytäntöjä yhtenäistää ja tiekuntien omavastuuta lisätä. Yksityistiekuntien kanssa solmitut hoitosopimukset ovat aiheuttaneet kaupungille noin euron kulun vuonna 2013 ja vuonna 2014 summa on euroa. Hoitosopimukset koskevat 33 tä, yhteensä 110 kilometriä. Jos kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset irtisanotaan ja tiekunnat ottavat vastuun omien teiden kunnossapidosta, niin kustannukset ja hoidon taso on tiekuntien omassa päätösvallassa.

4 Tiekunnan osakkailla on myös mahdollista osallistaa tieosakkaita ja harrastaa pienimuotoista talkoilua oman tien kunnossapitämiseksi sekä tiekunnalla on oikeus valita ilman kilpailutusta auraajat ym. toimijat. Auraus- ym tiehoitotoimenpide on eräs maaseutuyrittäjyyttä tukevaa toimintaa maaseudulla. Kaupungin hoidossa olevien teiden vastuuta ei lain mukaan voi missään tilanteessa siirtää tiekunnalta kaupungille. Tiellä suoritettavasta muusta säännöllisestä ulkopuolisesta liikenteestä tulisi ensisijaisesti tiekunnan harkintansa mukaan joko periä liikennettä vastaava käyttömaksu tai katsoa liikenne (kuten posti) tien varren asutusta palvelevaksi ja siten osakkaiden yksiköihin kuuluvaksi. Karja-, rehu-, maito-, tms. kuljetukset sekä elinkeinotoiminnan liikenne (asiakasliikenne, työmatkaliikenne) puolestaan tulee huomioida osana tieyksiköitä. Mikäli hoitosopimukset irtisanotaan, alenevat kaupungin hoidossa olevien teiden kustannukset eurosta euroon vuonna 2015 ja tämä säästyvä euroa käytettäneen muiden yksityisteiden kunnossapitoavustusten korottamiseen. Yksityisteiden hoitosopimusten irtisanomisen perusteella Sastamalassa vuonna 2015 n kunnossapitoavustuksen suuruus voitaisiin korottaa 572,97 eurosta/kilometri 700 euroon/kilometri. Valmisteluvastuu: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, tekninen johtaja Jorma Tuomisto, katurakennusmestari Jouni Kankaanpää, kunnossapitomestari Heikki Järvensivu Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää 1. irtisanoa tällä päätöksellä kaikkien kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset 2. että kaupungin hoidosta irtisanottavien neljän vilkasliikenteisen läpikulkutien: Hartolankosken-Pukin ja Suotien, Heinoon, Häijää Tiisala ja Saappalan-Tapiolan n kunnossapitoavustus vuonna 2015 on /kilometri ja muiden kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden kunnossapitoavustus vuonna 2015 on /kilometri. Edellä mainittujen yksityisteiden kunnossapitoavustushakemukset eivät edellytä tositteita kunnossapitomenoista vuonna 2015, koska kaupungin hoidossa olleelle lle ei ole muodostunut kunnossapitomenoja vuonna 2014.

5 3. siirtää kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden säästyvät kustannukset euroa muiden yksityisteiden kunnossapitoavustusten korottamiseen. Vuonna 2015 kunnossapitoavustuksen korotus 572,97 eurosta/kilometri enintään 700 euroon/kilometri. Laskelmat tehdään vuoden 2015 määrärahojen puitteissa. 4. että kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hiekoitusurakkatarjouspyyntöjä ei pyydetä vuonna 2014, vaan syksyn 2014 mahdolliset auraus- ja hiekoitustyöt suoritetaan jatkamalla nykyisiä sopimuksia saakka. (Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden auraus- ja hiekoitusurakkasopimukset ovat voimassa asti) 5. että kaupungin hoidosta irtisanottavien teiden tiekunnille järjestetään Sastamalassa lokakuussa 2014 koko päivän pituinen päivä. Tilaisuuden alustajana toimii DI Esko Hämäläinen. Päivään voivat osallistua vapaasti kaikkien muidenkin tiekuntien osakkaat. Ohjelmassa esim. tiekunnan lain mukaiset tehtävät ja päätösvalta. Tiekunnan kokousmenettelyt. Toimitsijamiehen tai hoitokunnan tehtävät ja vastuu sekä kilpailutus). Tiekuntia avustetaan kunnossapitoavustushakemusten täytössä vuonna Päätös: Merkittiin, että Kirsi Koskinen (Marjajärven ), Seppo Virtanen (Santamäen ) ja Tapio Mörtti (Linnankorven ) poistuivat kokouksesta ennen keskustelun aloittamista eivätkä he ottaneet osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Sitä ennen heitä kuultiin asiantuntijoina. Ilkka Naatula teki seuraavan vastaehdotuksen: Maaseutulautakunta päättää: 1. ettei kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä irtisanota. Erityisesti lautakunta katsoo, ettei merkittävää läpikulkuliikennettä palvelevien yksityisteiden tiekuntien osakkailla tule kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden vuoksi maksattaa tietä vain läpikulkutienä käyttävien osaa tienhoidosta. Maaseutulautakunta osoittaa näin tunnistavansa yksityisten läpikulkuteiden suuren merkityksen yrittäjyyden ja asumisen huomattavana tukena ja siten koko kaupungin elinvoimaisuuden yhtenä tukijalkana. 2. että kaupungin hoidossa tällä hetkellä olevien yksityisteiden oikeus kaupungin hoitoon tulee tarkistaa toukokuun 2015 loppuun mennessä.

6 Mikäli hoitosopimuksia puretaan ja yksityisteitä muutetaan avustettaviksi, näin säästyvä summa voidaan siirtää yksityisteiden hoitoavustuksiin. 3. että voi omaehtoisesti luopua kaupungin hoidosta. Tällöin tiekuntaa avustetaan myöhemmin päätettävällä normaalia avustustasoa korkeammalla summalla. 4. että auraus- ja hiekoitusurakkatarjoukset pyydetään tiekohtaisesti. Johanna Toivo ja Sinikka Lakkinen kannattivat Naatulan ehdotusta. Koska oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava, kannatettu ehdotus, puheenjohtaja määräsi suoritettavaksi äänestyksen asiassa. Suoritetussa äänestyksessä puheenjohtajan ehdotus sai 4 ääntä (Naatula, Toivo, Lakkinen, Pärssinen) ja esittelijän ehdotus 2 ääntä (Rajala, Toivola). Puheenjohtaja totesi äänin 4-2 tulleen ehdotuksensa päätökseksi asiassa. Lisätietoja: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, p KHALL Kaupunginhallitus on merkinnyt tiedokseen, että kaupun gin hal li tuk sen puheenjohtaja on ilmoittanut ot ta van sa maaseutulautakunnan päätöksen kau pun gin hal li tuk sen käsiteltäväksi. Sastamalassa vuonna 2014 n kunnossapitoavustuksen suuruus oli enintään 572,97 euroa/kilometri ja 349 tä avus tet tiin ,46 euron suuruisella määrärahalla. Avustettavien tei den kokonaispituus oli 706 kilometriä. Yksityistiekuntien kanssa solmituista hoitosopimuksista on ai heu tu nut kaupungille noin euron kustannukset vuonna 2013 ja vuon na 2014 määrä on euroa. Hoitosopimukset koskevat 33 tä, yhteensä 110 kilometriä. Yksityisistä teistä annetun lain (358/1962) 95 :n mukaan kunta päät tää sen varoista yksityisen tien tienpitoon myönettävistä avus tuk sis ta, avustuksen ehdoista ja käytön valvonnasta samoin kuin yk si tyi sen tien tekemisen tai kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osak si kunnan suoritettavaksi.

7 Yksityisistä teistä annetun valtioneuvoston asetuksen (1267/2000) 21 :n mukaan tiekunta voi tehdä kunnan kanssa sopimuksen tien pi dos ta. Tällöin kunnasta on soveltuvin osin voimassa, mitä val tion avus tuk sen hakemisesta, maksamisesta ja muutoksenhausta tie kun nan osalta säädetään. Sopimuksesta riippumatta tiekunta on edel leen tienpitäjä. Tämä tarkoittaa sitä että tiekunta joka ta pauk ses sa vastaa kaikissa tilanteissa myös kaupungin hoidossa olevista yk si tyis teis tä. Yksityisteiden hoitosopimusten irtisanomisen myötä tiekunnat ot ta vat vastuun teidensä kunnossapidosta, jolloin tienpidon kus tan nuk set ja hoidon taso on tiekuntien omassa päätösvallassa. Tiekunnan osak kailla on myös mahdollista osallistaa tieosakkaita ja harrastaa pie ni muotois ta talkoilua oman tien kunnossapitämiseksi sekä valita il man kilpailutusta auraajat ym. toimijat. Yksityisteiden kunnossapitoa koskevan avustusjärjestelmän tavoitteena on kohdella eri yksityisteitä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Kaupunginhallitukselle saatettin tiedoksi Saappalan-Tapiolan n vastine Valmisteluvastuu: hallintolakimies Katja Arve-Salonen Ehdotus kj: Kaupunginhallitus päättää 1. irtisanoa tällä päätöksellä kaikkien kaupungin hoidossa olevien yk sityis tei den hoitosopimukset siten, että hoitosopimukset päättyvät , 2. velvoittaa maaseutulautakunnan tarkastelemaan men nessä, että onko erityistä syytä ottaa joku tai jotkut t ko ko naan tai osittain kaupungin hoidettavaksi, 3. pyytää maaseutulautakuntaa valmistelemaan yksityisteiden avustusjärjestelmän, joka ottaa riittävällä tavalla huomioon kaupungin hoidosta nyt irtisanottujen teiden hoitotarpeen. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Ennen asian käsittelyä kaupunginhallituksen jäsenet Päivi Pelttari, Marko Suoniemi ja Leena Saarela sekä kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Mikko Rauva ilmoittivat olevansa esteellisiä (osallisuusjäävi) asian käsittelyssä. Pelttari, Suoniemi, Saarela ja Rauva poistuivat kokoustilasta eivätkä ottaneet osaa asian keskusteluun eivätkä päätöksentekoon. Marko Suoniemen varajäsen Petri Holappa oli paikalla asian käsittelyn ajan.

8 Merkitään, että kaupunginhallituksen kokoonpano säilyi päätösvaltaisena asian käsittelyn ajan. hallintolakimies Katja Arve-Salonen, puh: MAALTK 55 Kaupunginhallitus päätti pitämässään kokouksessa :n 260 kohdalla irtisanoa kaikki kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoitosopimukset päättyviksi Kaupunki kuitenkin vastaa korvauksetta em. teiden kunnossapidosta saakka. Yksityisteiden hoito tai muu avustaminen ja tukeminen ei ole kunnan lakisääteinen tehtävä, vaan aina harkinnanvaraista toimintaa. Kuntaliiton mukaan hoitosopimuskäytäntö on osaltaan hämärtänyt yksityisteiden vastuita ja passivoinut tieosakkaita. Hoitosopimusjärjestelmä ei myöskään kohtele tasapuolisesti kunnan eri alueita eikä hoitosopimuskäytäntö ole tasapuolinen kaikkia kuntalaisia kohtaan. Yksityisteiden avustuksen ehdot tulee olla kuntalaisille yhdenvertaiset. Yksityistiet: - ovat yksityisten kiinteistön omistajien ja muiden tieosakkaiden itsensä ylläpitämiä teitä - lain mukaan tienpito kuuluu tieosakkaille - tieosakkaat ovat velvollisia osallistumaan tien kunnossapitoon, jokainen sen hyödyn mukaan, mitä tie kullekin tuottaa. Hoitosopimusteiden tiekuntia (tieosakkaita ja toimielintä) koskee laki ja muut tienpitoa sääntelevät lait. Yksityisteiden hoitosopimuksissa ja avustuksissa tulee huomioida se, että ne kuuluvat kunnan harkintavaltaan, jota rajoittaa hallinnon yleiset oikeusperiaatteet, yhdenvertaisuus ja tarkoitussidonnaisuus. Millä kriteereillä tiekunnat valitaan hoitosopimuksen piiriin, kysymys on todella vaikea jokaisessa kunnassa. Asiantuntijatkaan eivät osaa antaa oikeata vastausta. Hoitosopimus ei poista n osakkaiden tienpitovastuuta: - Yksityistieasetuksen mukaan tiekunta voi tehdä kunnan kanssa sopimuksen tienpidosta - Sopimuksesta riippumatta tiekunta on edelleen tienpitäjä - Yksityistien tienpitäjä on n tiekunta - Kaupungin hoitovastuu ei poista n osakkaiden tienpitovastuuta (ns. isännänvastuu) tiestä, vaan se säilyy lain mukaan - Tiekunnat eivät sisäistä, että kaupungin hoitovastuu ei poista

9 n osakkaiden tienpitovastuuta - Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden tiekuntien tulee toimia siten kuin laissa säädetään. Niiden tulee säilyttää toimielimensä, päättää tili- ja vastuuvapaudesta, kerätä tiemaksut etc. Näin ei ole pääsääntöisesti Sastamalan kaupungin hoidossa olevat t toimineet. Yksityistien osakkaat päättävät tiekunnan asioista: - vuosikokouksessa - tehtäviä hoitaa tiekunnan toimielin, joka voi olla toimitsijamies tai hoitokunta. Mitä enemmän kaupunki hoitaa tiepidollisia tehtäviä, - sitä enemmän tiekunnat passivoituvat, vaikka lain mukaan tienpito kuuluu tieosakkaille. - tieosakkaat eivät tiedosta asuvansa n varrella. Maaseutulautakunnan tulee päätöstä tehdessään huomioida kuntalaisten yhdenvertaisuus ja tasapuolisuus sekä myös Sastamalan kaupungin etu- ja vastuukysymykset. Hoitosopimusteiden tiekuntia (tieosakkaita ja toimielintä) koskee laki ja muut tienpitoa sääntelevät lait. Mikäli kaupunki ei hoitosopimuksen ehtona edellytä ja vaadi tiekuntia toimimaan lainsäädännön mukaan, voidaan ehkä katsoa, että teistä voi tulla eräänlaisia kaupunginteitä. Usein näiden tiekuntien toimintaa on vain paperilla, eikä se näin ole lain mukaista. Mikäli tienpidossa sattuu laiminlyöntejä vastuu saattaa näin siirtyä kaupungille. Jos kaupunki haluaa ottaa joitakin teitä hoitoonsa, on kaupungin kannalta järkevää, että tiekunnat toimivat ensin vuoden - pari lain mukaisesti. Päätöstä tehdessään maaseutulautakunnan tulee sisäistää vastuunsa, ettei se päätöksellään sido kaupungin hoitovastuuta vuosiksi eteenpäin. Jos maaseutulautakunta harkitsee erityistä syytä ottaa muutaman vuoden päästä jonkun tai jotkut t kokonaan tai osittain kaupungin hoidettavaksi, tulee n täyttää kaupungin hoitoon vaadittavia kriteereitä, kuten esimerkiksi, että lle on perustettu tiekunta ja osakkaille on tehty yksikköjako. Tiekunnan tulee perustaa ja säilyttää toimielimensä ja kerätä vuosittain tieosakkailta yksikkömaksuja sekä pitää vuosikokous joka vuosi kesäkuun loppuun mennessä. Yksityisteiden kunnossapitoavustuksen suuruus vuonna 2014 : Kaikkien muiden, paitsi kaupunginhoidossa olevien teiden vuosittainen kunnossapitoavustus on 65 % edellisen vuoden hen

10 kohdistuneista ja toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 550 /km. Yksityisteiden kunnossapitoavustushakemuksissa hyväksyttiin talkootyön osuus osana kunnossapitokustannuksia (korkeintaan 75 %). Hallintokuluja ei hyväksytty osana kunnossapitokustannuksia. Avustus 550 euroa oli sidottu maanrakennusindeksiin ja sitä sovellettiin vuodesta 2013 alkaen. Perusindeksinä käytettiin joulukuun 2011 indeksilukua ja vertailulukuna käytetään aina avustuksen hakuvuotta edeltäneen joulukuun indeksilukua. Valmisteluvastuu: maaseutujohtaja Katariina Pylsy Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää, että 1. Sastamalan kaupungin hoidosta irtisanotuista yksityisteistä ei ole erityistä eikä perusteltua syytä ottaa yhtäkään kokonaan tai osittain kaupungin hoidettavaksi. Sastamalan kaupunki siirtyy lukien avustuksia myöntäessään ainoastaan rahalliseen avustusjärjestelmään. Perustelut: - Yksityisteiden tukeminen ei ole lakisääteinen kunnallinen palvelu. - Hoitosopimuskäytäntö on osaltaan hämärtänyt yksityisteiden vastuita ja passivoinut tieosakkaita. - Kaupunki on luopunut hoitosopimuksista lukien ja tällä päätöksellä se kannustaa tiekuntia toimimaan lain mukaisesti vahvistaen ja kannustaen alueen maaseutuyrittäjyyttä ja aktiivisuutta. - Hoitosopimusten velvoitteiden täyttäminen on vaikeutunut vuosi vuodelta. Yksityisteiden irtisanominen kaupungin hoidosta siirtää palvelusihteerin vakanssin täyttämistarvetta. - Hoitosopimuksia koskevia määrärahoja on vaikea ennakoida etukäteen, koska kaupungin on varattava riittävästi määrärahaa hoitosopimusten ylläpitämiseen. Kesken vuotta kaupungin ei ole mahdollista ilmoittaa, että ei ole tarpeeksi määrärahoja yksityisteiden kunnossapitoon. Missään olosuhteissa tien kunnossapitoa ei saa laiminlyödä eikä tien kunto saa laskea. - Mikäli kaupunki siirtyy avustusten myöntämisessä ainoastaan avustusjärjestelmään, voidaan määrärahatarve määritellä tarkasti talousarviota laadittaessa. - Suurin osa pirkanmaalaisista kunnista on jo siirtänyt tai suunnittelee vastuun siirtämistä takaisin tiekunnille lain normaaliperiaatteen mukaisesti. - Huonoimmassa tapauksessa on käynyt niin, että tiekunta ei ole toiminut käytännössä enää pitkään aikaan, henkilövalintakokouksia ei ole pidetty. Nyt tällaisten tiekuntien on viimeistään herättävä, jotta ne voivat toimia laillisesti. Herätys tapahtuu ainoastaan siten, ettei kaupunki ota tä hoidettavakseen. Mikäli kaupunki ei

11 hoitosopimuksen ehtona edellytä ja vaadi tiekuntia toimimaan lainsäädännön mukaan, voidaan ehkä katsoa, että teistä tulee eräänlaisia kaupunginteitä. Usein näiden tiekuntien toiminta on vain paperilla, eikä se näin ole lain mukaista. Mikäli tienpidossa sattuu laiminlyöntejä koko tienpidonvastuu saattaa siirtyä kaupungille. Avustusjärjestelmän avulla - taataan tiekuntien aktiivinen oma tienpito - tiekunta voi itse harkita lle haluamansa laatutason - kunnossapitotyöt voidaan kohdentaa ja ajoittaa tietä ja osakkaita parhaiten palveleviksi. Paras asiantuntemus tien tarpeista, ongelmista ja ominaisuuksista on tien vaikutuspiirissä asuvilla päivittäin tietä käyttävillä osakkailla. Työn tilaajana tiekunnan toimesta valvonta tapahtuu järkevästi osakkaiden toimesta - Hoitosopimusjärjestelmä ei kohtele tasapuolisesti kunnan eri alueita eikä hoitosopimuskäytäntö ole tasapuolinen kaikkia kuntalaisia kohtaan. - Yksityisteiden avustuksen ehdot tulee olla kuntalaisille yhdenvertaiset. 2. kaikille kaupungin hoidosta irtisanotuille yksityisteille tarjotaan hakemuksesta tieyksiköinnin laadinta- tai päivityspalvelu. Mikäli tiekunta haluaa etuuden, on oheismateriaalina oleva lomake palautettava viimeistään osoitteella: Sastamalan kaupunki, Katariina Pylsy PL 23, Sastamala. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Tieyksiköinnit suorittaa Maanmittauslaitos tai tiekunnan valitsema virallinen taho tilaustehtävänä. Yksiköinnistä korvataan korkeintaan perusmaksu 166,50 ja tieyksiköinnin lisämaksu/osakaskiinteistö 17,00. Muu tieyksiköintiin liittyvä työ, esimerkiksi tieyksiköinnin esittely 84 /tunti. Tieyksiköinnin päivityksestä keskustellaan aina tapauskohtaisesti tiekunnan kanssa. 3. järjestäytyneille yksityisteille myönnetään lukien tukea ainoastaan avustusten muodossa. 4. kaupunginhoidosta irtisanottujen yksityisteiden kunnossapitoavustuksia vuonna 2015 myönnettäessä, tiet jaetaan a) liikenteellisesti merkittäviin läpikulkuteihin (avustusarvio 1500 /km) b) kaava-aluetta palveleviin teihin (avustusarvio 1100 /km) c) tai tie on kahden valtion tien välissä (avustusarvio 1100 /km) d) sekä muut tiet (avustusarvio 1000 /km). Avustus ilman menotositteita myönnetään lukien vain mennessä järjestäytyneille tiekunnille eli tie on toimituksessa perustettu ja valittu hoitokunta tai toimitsijamies sekä tie on merkitty maanmittaustoimiston rekisteriin. Tiekunnan toiminnan tulee olla lain säädösten mukaista. Kunnossapitoavustusta tulee hakea sähköisesti mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Yksityisteiden kunnossapitoavustuksien kilometrikohtainen avustussumma määräytyy

12 lopullisesti jätettyjen avustushakemusten ja talousarvioon varatun määrärahan suhteessa. Liikenteellisesti merkittävät läpikulkutiet, avustusarvio 1500 /km :12 x 7= 875 /km vuonna (Metsäkeskuksen hankkeen laatima listaus merkittävistä läpikulkuteistä) Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Hartolankosken- 3, Pukin ja suontie Heinoon 5, Häijää-Tiisala 1, Saappalan-Tapi olan 3, Kaava-aluetta palvelevat tiet, avustusarvio 1100 /km :12 x 7 = 642 /km vuonna 2015 Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Kallialan koulutie 1, Kikkerlän 2, Perkiön 2, Raukonjuuren 2, Särkijärven 3, Kuusikon 0, Tie on kahden valtion tien välissä, avustusarvio 1100 /km :12 x 7 = 642 /km vuonna 2015 Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Tupurlan 5, Isoniityn 1,36 873

13 Leppälammin Pohjasjärven Rajatien Santamäen 2, , , , Vinkkilän 2, Savikon 1, yksitystie Hongiston 5, Leipomolaakson 4, Järvensivun 4, Marjajärven 8, Niskatie 5, Riuttalantie Kärkimäen 2,29 2, Muut tiet, avustusarvio 1000 /km :12 x 7 = 583 /km vuonna 2015 Yksityistien nimi Tien pituus avustusarvio v Kallialan-Alasen 0, kylän yksitystie Laukulan 3, Pukaran 6, yhdystie Villilän 2, Teukkulan 2, Ylisenkoskentie 2, Linnankorven 5, Tyrisevän 9,

14 5. yksityisteiden avustusperiaatteet ovat alkaen seuraavat: - Yksityisteiden kunnossapitoavustusta tulee hakea sähköisesti mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä lukien kaikkien muiden, paitsi kaupungin hoidosta irtisanottujen yksityisteiden vuosittainen kunnossapitoavustus on 65 % edellisen vuoden hen kohdistuneista ja toteutuneista kustannuksista, avustusarvio kuitenkin enintään 700 /km. - Yksityisteiden kunnossapitoavustuksien kilometrikohtainen avustussumma määräytyy vuosittain lopullisesti jätettyjen avustushakemusten ja talousarvioon varatun määrärahan suhteessa. Yksityisteiden kunnossapitoavustuksia ei sidota maanrakennusindeksiin. - Avustusta myönnetään ainoastaan järjestäytyneille tiekunnille eli tie on toimituksessa perustettu ja valittu hoitokunta tai toimitsijamies sekä tie on merkitty maanmittaustoimiston rekisteriin. Tiekunnan toiminnan tulee olla lain säädösten mukaista. - Avustettavan n tulee olla henkilöautolla ajokelpoinen, tie tulee pitää talvella aurattuna ja tiellä tulee olla pysyvää asutusta, vähintään yksi pysyvä ympärivuotisesti asuttu talous. (Asunnoista maksetaan vakituisen asunnon kiinteistövero. Kiinteistön asukkaat ovat kirjoilla Sastamalan kaupungissa, heidän vakituinen osoitteensa on ko. kiinteistöille ja kyseessä on heidän ainoa asuntonsa). Avustusta maksetaan viimeiseen vakituiseen asuntoon asti. - Jos kyseessä on läpikulkutie, ei pysyvää asutusta edellytetä, mutta tien tulee olla henkilöautolla ajokelpoinen ja tie tulee pitää talvella aurattuna. Läpikulkutielle maksetaan avustus koko tien pituudelle. - Avustusta ei makseta pelkästään metsäteille eikä loma-asutuksen teille. - Yksityisteiden kunnossapitoavustusta voidaan myöntää vain niitä maksettuja tositteita vastaan, jotka on kirjattu tiekunnan kirjanpitoon. - Talkootyötä ei hyväksytä osana kunnossapitomenoja. Perustelu: Laki luonnollisen henkilön tekemän talkoo-, naapuriapu- ja vaihtotyön verotus D:no A31/200/2013, antopäivä Verotonta talkootyötä voi olla ainoastaan perinteinen talkootyö. Perinteinen talkootyö on vastikkeetonta työtä, joka on vapaaehtoista,

15 eikä siihen liity talkootyön järjestäjän ja tekijöiden lisäksi kolmansia osapuolia. Kaupunki on kolmas osapuoli. Työ on tehty vastikkeetta silloin, jos työn suorittajalle ei muodostu henkilökohtaista oikeutta, saatavaa tai kirjanpidossa tai muutoin korvamerkittyä mahdollisuutta korvauksen saamiseen. - Avustus voidaan maksaa vain tiekunnan tilille. - Hallintokustannuksia voidaan hyväksyä osana kunnossapitomenoja. Esimerkiksi hallintokustannuksia hyväksytään 100 euroon asti/tiekunta, yli 100 eurosta ylöspäin hallintokustannuksista hyväksytään 50 %, kuitenkin enintään 200 /tiekunta. - Sastamalan kaupunki voi tarkistaa vuosittain osan hakemuksista ja tiekunta on silloin velvollinen toimittamaan maaseutulautakunnalle tilinpäätöksen tai tiliotteet lautakunnan esittämältä ajalta, jotka osoittavat todelliset kustannukset. Tarvittaessa voidaan pyytää tarkempi selvitys tiekunnan kirjanpidosta. Jos tarkastuksessa havaitaan epäselvyyksiä tai puutteita on maaseutulautakunnalla oikeus hylätä avustushakemus päätöksensä mukaisesti edelliseltä, kuluvalta tai seuravalta vuodelta. 6. avustusjärjestelmän lisäksi Sastamalan kaupunki osallistuu normaalina tieosakkaana yksityisteiden kunnossapitokustannuksiin aiheuttamansa liikenteen mukaisesti. Päätös: Tapio Mörtti teki vastaehdotuksen, että asia siirretään jatkovalmisteluun kohtien 1, 3, 5 ja 6 osalta. Perustelut: - avustusluokissa on selkeitä virheitä valtiontie-kaava, valtiontie-valtiontie, päättyvissä teissä eli "alin" luokka on sellaisia teitä, jotka alkavat valtiontieltä ja päättyvät samaan valtiontiehen - liikennemääristä, teollisuudesta, katuvaloista, pinnoitteista ei ole tehty selvityksiä, joita lautakunta voisi tarkastella, taaten alueiden tasavertaisen kohtelun ja kestävän kehityksen liikenneverkkoon luokkaan kuuluvat tiet eivät perustu mihinkään julkiseen listaan tai tietoon Lisäksi lautakunta ohjeistaa esittelijää valmisteleman kriteerit, joiden avulla voidaan valita kaupunginhallituksen (KHALL kohta 2) mukaisesti kaupungin hoitoon otettavat merkittävät tiet ja tuomaan kriteerit lautakunnalle hyväksyttäviksi. Lautakunta ohjeistaa esittelijää myös valmistelemaan, miten kaupungin hoidosta poistuvia teitä kaupunginhallituksen päätöksen (KHALL kohta 3) mukaisesti avustetaan niiden ensimmäisenä avustusvuotena. Jatkossa kriteeristö ja tiekohtaiset sopimukset tai avustukset päätetään omina asioinaan.

16 Ilkka Naatula ja Seppo Virtanen kannattivat Tapio Mörtin ehdotusta. Koska oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava, kannatettu ehdotus kohdissa 1,3,5 ja 6, puheenjohtaja määräsi suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen asiassa. Suoritetussa äänestyksessä Tapio Mörtin ehdotus sai 7 ääntä (Mörtti, Naatula, Pärssinen, Toivola, Lakkinen,Virtanen, Toivo) ja esittelijän ehdotus 1 äänen (Rajala). Puheenjohtaja totesi äänin 7-1 tulleen Mörtin ehdotuksen kohdissa 1,3 5 ja 6 päätökseksi asiassa. Merkittiin esittelijän eriävä mielipide. Kohdan 2 lautakunta hyväksyi yksimielisesti. Merkittiin, että Seppo Virtanen (päätösehdotus kohta 4,Santamäen ) ja Tapio Mörtti (päätösehdotus kohta 4, Linnankorven ) poistuivat kokouksesta ennen keskustelun aloittamista kohdasta 4 eivätkä he ottaneet osaa asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Kohta 4 päätettiin yksimielisesti siirtää jatkokäsittelyyn. Lautakunta tarkasti pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksen jälkeen. Lisätietoja: maaseutujohtaja Katariina Pylsy, p

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017 Maaseutulautakunta 13 24.02.2016 Maaseutulautakunta 8 30.01.2017 Maaseutulautakunta 23 11.04.2017 Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017 88/10.03.01.05/2016 MAALTK 24.02.2016 13 Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää

Ehdotus maaseujo: Maaseutulautakunta päättää Maaseutulautakunta 19 04.03.2014 Maaseutulautakunta 34 02.06.2014 Kaupunginhallitus 260 29.09.2014 Maaseutulautakunta 55 29.10.2014 Kaupunginhallitus 46 09.02.2015 Tekninen lautakunta 17 19.02.2015 Kaupungin

Lisätiedot

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa.

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa. Tekninen lautakunta 29 03.05.2016 Yksityistieavustukset 2016 103/02.05.01/2016 Teknltk 03.05.2016 29Outokummun hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii tielau ta kun ta na, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

Valtuustoaloite yksityisteiden saattamisesta tasa-arvoiseen asemaan

Valtuustoaloite yksityisteiden saattamisesta tasa-arvoiseen asemaan Kaupunginvaltuusto 142 12.12.2013 Kaupunginhallitus 19 13.01.2014 Tekninen lautakunta 12 29.01.2014 Kaupunginhallitus 66 10.02.2014 Tekninen lautakunta 51 27.03.2014 Kaupunginhallitus 170 07.04.2014 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Kunnossapitoavustukset 2015

Kunnossapitoavustukset 2015 Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto 10 16.06.2015 Kunnossapitoavustukset 2015 722/10.03.01/2014 YKSTJ 16.06.2015 10 Yksityistieavustuksiin on osoitettu vuoden 2015 talousarviossa 239.080 euroa. Määrärahasta

Lisätiedot

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS Vastaanottomerkinnät Hakemus saapunut Vastaanottaja YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS VUODELLE Tien osoitejärjestelmä nimi Tien pituus (m) Tien asuttupituus(m) Tietä koskevat tiedot Tien liikenne ja niiden osuudet

Lisätiedot

Rahana maksettava kunnossapitoavustus

Rahana maksettava kunnossapitoavustus Rahana maksettava kunnossapitoavustus Rahallista avustusta maksetaan kunakin vuonna avustuspäätösvuotta edeltävän vuoden kunnossapitomenoihin perustuen. Järjestäytyneillä yksityisteillä on mahdollisuus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2015 5.2.2015 14 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunta AVUSTUSSÄÄNTÖ Tekniset palvelut PL 39 91501 Muhos Hannu Leskelä, puh 044-4970313 14.1.2019 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunnan yksityisteiden

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) http://www.ely-keskus.fi/fi/sivut/default.aspx Tienkäyttäjän linja puh: 0200-2100 Kaavatiet (kadut) hoitaa

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1. Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Maaseutulautakunta Aika 18.02.2015 klo 17:00-19:12 Paikka Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yksityisteiden kunnossapitoon, perusparannukseen sekä tievalaistuksen rakentamiseen tarkoitetut

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus teknisen lautakunnan päätöksestä 28.11.2014 111 (Kenttälän yksityistien selvityspyyntö hoitosopimuksesta)

Oikaisuvaatimus teknisen lautakunnan päätöksestä 28.11.2014 111 (Kenttälän yksityistien selvityspyyntö hoitosopimuksesta) Tekninen lautakunta 102 07.11.2014 Tekninen lautakunta 111 28.11.2014 Tekninen lautakunta 6 05.02.2015 Oikaisuvaatimus teknisen lautakunnan päätöksestä 28.11.2014 111 (Kenttälän yksityistien selvityspyyntö

Lisätiedot

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen 1568/2016 1 (5) 3.5.2016 Vastaanottaja Lähiosoite Postino POSTITOIMIPAIKKA tai Postitoimipaikka Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2017 1.2.2017 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET Kajaanin kaupunki 1(5) YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET 1 YLEISTÄ Kajaanin kaupunki avustaa Kuntalain 2 :n nojalla Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) - avustus on kilometriperusteinen

(Valmistelija: yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo) - avustus on kilometriperusteinen Tiejaosto 2 19.01.2016 Tekninen lautakunta 6 03.02.2016 Tiejaosto 5 08.02.2016 Tekninen lautakunta 11 16.03.2016 Yksityistieavustusten perusteet 2016 18/10.03.01/2016 Tiejsto 19.01.2016 2 (Valmistelija:

Lisätiedot

Kokousaika kello 12:

Kokousaika kello 12: Siilinjärven kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Kokousaika 26.05.2017 kello 12:00-13.00 Kokouspaikka Maaseututoimisto, Kapteeninväylä 5,70900 Toivala Asiat Otsikko Sivu 7 Tieavustukset

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto KOKOUSAIKA Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Kokousaika kello 14:00-14:30

Kokousaika kello 14:00-14:30 Siilinjärven kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Tielautakunta Kokousaika 14.06.2012 kello 14:00-14:30 Kokouspaikka Kunnnatalo, Kokoushuone 1 Asiat Otsikko Sivu 9 VUODEN 2012 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 3 10 KYLÄAVUSTUKSET

Lisätiedot

ALOITE ILMAN SOPIMUSTA OLEVIEN YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPIDON PALAUTTAMISESTA TORNION KAUPUNGILLE, MUKAAN LUKIEN TALVIKUNNOSSAPITO

ALOITE ILMAN SOPIMUSTA OLEVIEN YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPIDON PALAUTTAMISESTA TORNION KAUPUNGILLE, MUKAAN LUKIEN TALVIKUNNOSSAPITO Teknisten palvelujen ltk 205 14.12.2016 Kaupunginhallitus 314 19.12.2016 Kaupunginvaltuusto 6 30.01.2017 ALOITE ILMAN SOPIMUSTA OLEVIEN YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPIDON PALAUTTAMISESTA TORNION KAUPUNGILLE,

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT alkaen

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT alkaen 1 (8) ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 1.1.2019 alkaen 2 (8) Sisällys 1. Johdanto...3 2. Yksityistielain kokonaisuudistus...3 3. Tiekunnan perustaminen...3 4. Kaupungin kunossapitämät yksityistiet...4

Lisätiedot

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset 1(7) 16.5.2018 PIR/553/5201/2017 Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset Postiosoite Käyntiosoite Puhelin (03) 565 24000 www.pirkkala.fi Y-tunnus PL 1001 Saapastie 2 kirjaamo@pirkkala.fi 0152084-1

Lisätiedot

57 Valtionavustukset yksityisteille/ Tuomioja-Sulkulahden yk

57 Valtionavustukset yksityisteille/ Tuomioja-Sulkulahden yk Mikkeli Kokouskutsu 1 (12) Aika 17.06.2015, klo 16:00 Paikka Rantakylätalo Kunnanmäki 7, kokoushuone Naistinki Käsiteltävät asiat 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 54 Pöytäkirjan tarkastus 55

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua

Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen uudelleen valtuuston päätettäväksi / Eija Ylikangas ja 7 muuta valtuutettua Kaupunginhallitus 94 16.08.2016 Kaupunginhallitus 107 06.09.2016 Kaupunginvaltuusto 48 07.11.2016 Kaupunginvaltuusto 58 12.12.2016 Valtuustoaloite yksityisteiden hoidon periaatteiden ja tavan ottaminen

Lisätiedot

Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi

Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi Tekninen lautakunta 47 16.05.2018 Esitys uusiksi yksityisteiden kunnossapidon ja peruskorjauksen avustusperusteiksi 235/02.05.01/2018 TEKLTK 16.05.2018 47 Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mirko Harjula Ylöjärven

Lisätiedot

YKSITYISTEN TIEISÄNNÖINTIPALVEUJEN TARVE PUUMALAN JA RISTIINAN TIEKUNTIEN KESKUUDESSA

YKSITYISTEN TIEISÄNNÖINTIPALVEUJEN TARVE PUUMALAN JA RISTIINAN TIEKUNTIEN KESKUUDESSA YKSITYISTEN TIEISÄNNÖINTIPALVEUJEN TARVE PUUMALAN JA RISTIINAN TIEKUNTIEN KESKUUDESSA Yhteenveto Lähes kaikki vastanneet tiekunnat eivät ole käyttäneet aikaisemmin yksityisiä tieisännöintipalveluja. Vastaajat

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN

YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN HAUKIPUTAAN KUNTA Rakennustoimi (11.8.2005) 2.5.2006 tark. YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN Yksityistiet ovat tärkeä osa taajama-alueen ulkopuolisen asumisen ja elinkeinotoiminnan palveluverkostoa,

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekunnat Yksityiset tiet ovat yksityisten kiinteistönomistajien

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Maaseutulautakunta Aika 27.05.2015 klo 17:00-18:03 Paikka Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Kokouksen

Lisätiedot

Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoito 1.1.2015 alkaen ja teknisen lautakunnan päätöksen 29.1.1998 9 kumoaminen / Ehdotus teiden hoidosta

Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoito 1.1.2015 alkaen ja teknisen lautakunnan päätöksen 29.1.1998 9 kumoaminen / Ehdotus teiden hoidosta Tekninen lautakunta 229 11.12.2014 Tekninen lautakunta 49 26.03.2015 Kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden hoito 1.1.2015 alkaen ja teknisen lautakunnan päätöksen 29.1.1998 9 kumoaminen / Ehdotus teiden

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 1 (9) ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 2 (9) Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Yksityistielain kokonaisuudistus... 3 3. Tiekunnan perustaminen... 3 4. Kaupungin kunossapitämät yksityistiet... 4 4.1.

Lisätiedot

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista:

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista: Liite 1/Ykstj 8.12.2016 Yksityisteiden avustusperiaatteet / yksityisjaosto 8.12.2016 Teksti "Lohjan teknisen lautakunnan yksityistiejaosto" on voimassa 31.5.2017 saakka, 1.6.2017 alkaen teksti tältä osin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 TELA / Toimitusjaosto 11.12.2012 AIKA 11.12.2012 klo 18:00 PAIKKA Mäntsälän kunnantalo, kokoushuone 4. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha Maaseutulautakunta 25 08.04.2010 Elinkeino- ja kehittämisjaosto 36 27.04.2010 Tekninen lautakunta 76 25.05.2010 Kaupunginhallitus 313 30.08.2010 Strategiaehdotus kaupungin metsille ja maa-alueille 506/14.03.02/2010

Lisätiedot

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Kyläyhdistysten vuosiavustukset 110/ /2015, 178/02.05.

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Kyläyhdistysten vuosiavustukset 110/ /2015, 178/02.05. Maaseutulautakunta 11 18.02.2015 Maaseutulautakunta 18 15.04.2015 Kyläyhdistysten vuosiavustukset 110/02.05.01/2015, 178/02.05.01/2015 MAALTK 18.02.2015 11 Hallintosäännön 9 :n 4. momentin 8. kohdan mukaan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015 Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 02.11.2015 248 Kuntalain 66 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

Vuoden 2015 hoitokuluista laskutettu yhteisöosakkaiden maksuosuus oli ,86, alv 0 %.

Vuoden 2015 hoitokuluista laskutettu yhteisöosakkaiden maksuosuus oli ,86, alv 0 %. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 134 27.09.2016 Yksityisteiden avustaminen Sotkamon kunnassa 1.1.2017 lähtien YMPTEKLT 134 Suunnitteluinsinööri Sotkamon kunta on avustanut ja pitänyt kunnossapitosopimuksin

Lisätiedot

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia.

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia. KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunnan tiejaosto PL 20, 02401 KIRKKONUMMI Puh. 050 538 4957 TIEAVUSTUSHAKEMUS TIEKUNNAN NIMI: AVUSTUSTA HAETAAN VUODELLE 2011 Kunnossapitoon *Perusparannukseen

Lisätiedot

PAIKKA Kaupungintalo Monkola, 3 krs:n D-siiven kokoushuone, Karstuntie 4, 08100 LOHJA

PAIKKA Kaupungintalo Monkola, 3 krs:n D-siiven kokoushuone, Karstuntie 4, 08100 LOHJA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto 24.02.2015 AIKA 24.02.2015 klo 14:00-14:24 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, 3 krs:n D-siiven kokoushuone, Karstuntie 4, 08100 LOHJA OSALLISTUJAT

Lisätiedot

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477 Tekninen lautakunta 133 18.09.2012 Kaupunginhallitus 545 01.10.2012 Kaupunginvaltuusto 91 29.10.2012 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 918/10/03/01/2012 TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen,

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILLAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) Kaavatiet (kadut) hoitaa kunta Yksityistiet: Tiekunnan tiestön hoidosta vastaa tiekunta Kiinteistöjen omien

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3

Sisällysluettelo. 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto 19.04.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Velusmaan mökkitien toimitus 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 2 Teknisen lautakunnan tiejaosto

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013

Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013 4 04.02.2014 Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013 Mala 4 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2014 on varattu yksityisten teiden avustamiseen yhteensä 850.000 euron määräraha.

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015 Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015 Tiekunnan/tien nimi Tiekunnan/tien _ pankkitiedot pankki/konttori tilinumero (täytetään vain jos muuttunut) Tien sijainti Esitetään erillisellä karttaliitteellä,

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Sisällys. Tiejaosto 2/2017

Sisällys. Tiejaosto 2/2017 REISJÄRVEN KUNTA Tiejaosto 2/2017 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: keskiviikkona 27.9.2017 klo 14.00-14.55 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 3 Läsnä: Keijo Lakanen, puheenjohtaja Johannes Mattila, jäsen Minna

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon harmonisointi

Yksityisteiden hoidon harmonisointi Kaupunkirakennelautakunta 46 16.03.2016 Kaupunginhallitus 172 11.04.2016 Kaupunginhallitus 189 25.04.2016 Kaupunginvaltuusto 46 16.05.2016 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 122/10.03.01/2016 KARA 46

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 Kaupunginhallitus 302 16.11.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 150/07.071/2015 Kaupunginhallitus 16.11.2015 302 Oriveden kaupunki on pyytänyt

Lisätiedot

Kalatalouden kehittämisrahaston hallituksen nimeäminen toimikaudeksi 2013-2016 / kunnan edustajien nimeäminen / muut edustajat

Kalatalouden kehittämisrahaston hallituksen nimeäminen toimikaudeksi 2013-2016 / kunnan edustajien nimeäminen / muut edustajat Kunnanhallitus 38 31.01.2013 Kunnanhallitus 144 18.03.2013 Kunnanhallitus 291 03.06.2013 Kunnanhallitus 63 16.02.2015 Kunnanhallitus 132 30.03.2015 Kunnanhallitus 262 06.07.2015 Kunnanhallitus 319 21.09.2015

Lisätiedot

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista:

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista: Yksityisteiden avustusperiaatteet / yksityisjaosto 8.12.2015 YLEISTÄ Liite 1/Ykstj 8.12.2015 Lohjan teknisen lautakunnan yksityistiejaosto jakaa määrittelemänsä edellytykset täyttäville yksityisteille

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle

Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle Kaupunginhallitus 170 21.08.2017 Kaupunginhallitus 175 04.09.2017 Kaupunginhallitus 15 22.01.2018 Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle 1.6.2017-31.5.2019 221/00.04.02/2017

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Sastamalan opiston johtokunta Aika 10.05.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Esperi OY Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Tieyksiköinti inti ja. Lakiperusteet Käsitteet Ohjeet

Tieyksiköinti inti ja. Lakiperusteet Käsitteet Ohjeet Tieyksiköinti inti ja käyttömaksut Lakiperusteet Käsitteet Ohjeet Yksityistie ja sen vaikutusalue YksTL 22 - tieosakkuus, tienpitovelvollisuus YksTL 23 - tienpitovelvollisuuden jako Tienpito- ja maksu-

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1. Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1. Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Maaseutulautakunta Aika 24.04.2014 klo 17:00-18:49 Paikka Kauppalantalo, Elävän maaseudun toimisto, Puistokatu 10, Sastamala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Kokouksen

Lisätiedot

Päivähoitopalvelujen järjestäminen Koljolan päiväkodissa 1.8.2015 alkaen

Päivähoitopalvelujen järjestäminen Koljolan päiväkodissa 1.8.2015 alkaen Sivistyslautakunta 144 07.10.2014 Sivistyslautakunta 179 09.12.2014 Sivistyslautakunta 24 03.03.2015 Päivähoitopalvelujen järjestäminen Koljolan päiväkodissa 1.8.2015 alkaen 708/02.08.00/2015 SIVLTK 07.10.2014

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna / /2018

Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna / /2018 OTE Maaseutulautakunta 5 16.01.2019 Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna 2019 5922/02.04.02/2018 Mala 5 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2019 on varattu yksityistei den avustamiseen yhteensä

Lisätiedot

Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta

Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta Tekninen lautakunta 13 25.02.2009 Tekninen lautakunta 18 26.03.2009 Tekninen lautakunta 43 28.05.2009 Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta 443/10/15/2008

Lisätiedot

Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin

Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin Johanna Vilkuna ja Minna Mättö, Kuntaliitto Tielautakuntien tehtävät lakkaavat Tielautakuntien yksityistielain mukaiset tehtävät lakkaavat 31.12.2019. Tielautakunnat:»

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48 Tekninen lautakunta 16.7.2015 46 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 6/2015 Kokousaika Torstaina 16.7.2015 klo 15.00 15.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt

Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt 20.3.2018 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. KAUPUNGIN KUNNOSSAPITÄMÄT YKSITYISTIET... 3 2.1. Kunnossapidon ehdot... 3 2.2. Kunnossapidon poikkeukset... 4

Lisätiedot

Työsuojelu- ja. 5 12.02.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja. 4 16.03.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja

Työsuojelu- ja. 5 12.02.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja. 4 16.03.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja Työsuojelu- ja 5 12.02.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja 4 16.03.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja 3 28.05.2015 yhteistyötoimikunta Kaupunginhallitus 10 21.09.2015 Työsuojelu- ja 3 26.11.2015

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

TIEKUNTA tutuksi ja toimivaksi

TIEKUNTA tutuksi ja toimivaksi TIEKUNTA tutuksi ja toimivaksi Moni suomalainen joutuu omalla kustannuksellaan pitämään yllä kotiin, mökille, metsä- tai peltopalstalle vievää yksityistietä. Yksityistien varrella maata omistavien niin

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Yksityisteiden kunnossapito jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely

Yksityisteiden kunnossapito jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely Yksityisteiden kunnossapito 1.1.2019 jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely 4799/10.03.03/2018 Tela 28.08.2018 186 Tekninen lautakunta käsittelee

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Aika 10.01.2012 klo 12:00-13:55 PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokuksesta 26.4.2015

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokuksesta 26.4.2015 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (12) Aika 17.06.2015, klo 16:30 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsiteltävät asiat 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 6 Pöytäkirjan tarkastus 7 Valitus Lahnaniemen

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Teknisen osaston johtosääntö 5 Lautakunnan ratkaisuvalta: Kaupungin talousarvioon on varattu vuosittain määräraha yksityisteiden avustuksiin.

Teknisen osaston johtosääntö 5 Lautakunnan ratkaisuvalta: Kaupungin talousarvioon on varattu vuosittain määräraha yksityisteiden avustuksiin. ESITYS UUSIKSI YKSITYISTEIDEN AVUSTUSPERUSTEIKSI 999/05.055/2009 TEKLTK 27.10.2009 198 Työpäällikkö Hannu Myllynen Teknisen osaston johtosääntö 5 Lautakunnan ratkaisuvalta: 15. Päättää ja jakaa yksityisten

Lisätiedot