Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta Yksityistieavustusten jakoperusteet / /2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kouvolan kaupunki. Maaseutulautakunta 4 04.02.2014. Yksityistieavustusten jakoperusteet 2014 2746/02.04.02/2013"

Transkriptio

1 Yksityistieavustusten jakoperusteet / /2013 Mala 4 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2014 on varattu yksityisten teiden avustamiseen yhteensä euron määräraha. Määräraha on saman suuruinen kuin vuonna Maaseutulautakunnan tehtäviin kuuluu avustusten jakamisesta päättäminen. Vuonna euron määräraha jaettiin seuraavasti (summat maksatuksen mukaiset): Avustukset kpl Kunnossapito , Perusparannus ELY mukana ,15 19 Perusparannus vain kaupunki ,96 25 Yhteensä ,95 Esitys kunnossapitoavustuksen ja perusparannusavustuksen keskinäisestä jakosuhteesta täsmentyy kun hakuaika päättyy ja kaikki hakemukset ovat saapuneet. Vuoden 2014 yksityistieavustusten jakoperusteisiin on tehty mm. seuraavat muutokset/tarkistukset: Kunnossapitoavustukset: vähintään 500 metrin matkalla pysyvän asutuksen tai kaupungin katsoman tärkeän toiminnon käytössä tai läpikulkutienä (aikaisemmin 250 m) tärkeäksi luokitellut toiminnot: kaupungin hyväksymät yleiset uimarannat, yleishyödylliset kohteet, virkistysalueet mm. kansallispuistot, luontokohteet pelkästään yritystoimintaa palveleva tietä ei avusteta avustusten jakokertoimen muutos luokka I.II 1,5 (aikaisemmin 1,6) luokka I (ELY-luokitus) luokitustietojen tarkastus neljän vuoden välein, aloitetaan v tiekunnan kerättävä yksikkömaksut, ellei kerää kunnossapitoavustukset vähennetään 10 % tiekunnan on pidettävä vuosikokous vähintään joka neljäs vuosi yksityistielain mukaan Perusparannusavustukset: vähintään 500 metrin matkalla pysyvän asutuksen tai kaupungin katsoman tärkeän toiminnon käytössä tai läpikulkutienä (aikaisemmin 250 m) kaupungin avustusosuudet valtion perusparannusavustusta saaneille hankkeille % (aikaisemmin %) perusparannuksen kustannusarvio (vain kaupungin avustamat hankkeet) (aikaisemmin )

2 Yksityistiet: kunnossapitoavustuksien jakoperusteet Tien tulee olla järjestäytynyt tiekunnaksi eli tie on toimituksessa perustettu ja merkitty maanmittaustoimiston yksityistierekisteriin. tie mitataan viimeisimmän asutun tilan tai tärkeäksi katsotun toiminnon liittymään Avustus koskee Kouvolan kaupungin alueella sijaitsevia teitä. 2. Tiet jaetaan kahteen luokkaan, valtionavustuskelpoiset (luokka I) ja kaupungin avustusta saavat tiet (luokka II). Luokka I määritellään seuraavasti: ELY-keskukselta valtionapukelpoisuuspäätöksen saaneet tiet *) Luokka II määritellään seuraavasti: vähintään 500 metrin matkalla tie on pysyvän asutuksen tai muun kaupungin tärkeäksi katsoman kohteen (toiminto) käytössä tai tie on läpikulkutie 3. Avustukset jaetaan seuraavien kertoimien perusteella: luokka I.I kerroin 1,7 luokka I.II kerroin 1,5 luokka I.III kerroin 1,3 luokka I.IV kerroin 1,0 luokka II kerroin 0,5 4. Ns. väliteiden osalta tukea jaetaan myös teille, jolla ei ole vakituista asutusta. Tällöin avustuskelpoinen tie, jolle vakituiset asukkaat välitien kautta kulkevat, katsotaan avustusehtojen mukaiseksi tärkeäksi toiminnoksi ja läpiajotie saa avustuksen luokan II mukaan. Läpiajotien tulee olla ainoa pysyvän asutuksen pääsytie tai merkittävä parannus pysyvän asutuksen kulkuolosuhteisiin. Tärkeäksi luokitellut toiminnot: Kouvolan kaupungin hyväksymät yleiset uimarannat yleishyödylliset kohteet virkistysalueet mm. kansallispuistot, luontokohteet Avustuksia ei makseta tielle tai tienosalle, joka palvelee pelkästään yritystoimintaa. 5. Tien vakituinen asutus tarkastetaan II-luokassa väestörekisteritietojen perusteella hakuajan jälkeen. 6. Luokka I tietojen tarkastus neljän vuoden välein vuodesta 2015 alkaen. 7. Avustusten myöntämisessä ja maksatuksessa noudatetaan kaupunginvaltuuston hyväksymää ( ) Kouvolan kaupungin Taloussääntöä, kohta 25 Avustukset.

3 8. Tiekunnan on kerättävä osakkailtaan yksikkömaksuja, jotka ilmenevät tiekunnan kirjanpidosta. Mikäli tiekunta ei kerää vuosittain yksikkömaksuja, niin siitä erillinen selvitys hakemuksen liitteeksi. Mikäli tiekunta ei kerää yksikkömaksuja lainkaan, kunnossapitoavustuksesta vähennetään 10 %. 9. Avustusta saavan tiekunnan on pidettävä vuosikokous vähintään joka neljäs vuosi yksityistielain mukaan. Viimeisin kokouspöytäkirjajäljennös liitetään hakemuksen liitteeksi samoin kopiot tuloslaskelmasta ja taseesta vuodelta 2013 tai koostelomake tiekunnan kirjanpidon tapahtumista puheenjohtajan/toimitsijahenkilön allekirjoituksella. *) ELY-keskuksen määritelmä: Valtionavustuskelpoisia ovat sellaiset autolla ajokelpoiset yksityistiet: jota koskevien asioiden hoitamista varten on perustettu tiekunta ja jolla on paikkakunnalla huomattava liikenteellinen merkitys tai joka on tarpeellinen pysyvän asutuksen pääsytienä vähintään kilometrin matkalla ja jonka vaikutuspiirissä on vähintään kolme pysyvästi asuttua taloutta Valtionapukelpoisuutta haetaan ELY-keskukselta, joka antaa siitä päätöksen.

4 Yksityistiet: perusparannusavustuksien jakoperusteet Tien tulee olla järjestäytynyt tiekunnaksi eli tie on toimituksessa perustettu ja merkitty maanmittaustoimiston yksityistierekisteriin. 2. Kaupungin yksin myöntämien perusparannusavustusten jaossa noudatetaan samoja perusteita kuin Liikenneviraston ohjeet 2010 luvussa 4 on mainittu seuraavin poikkeuksin: 2a. Vähintään 500 metrin matkalla tie on pysyvän asutuksen tai muun kaupungin tärkeäksi katsoman kohteen (toiminto) käytössä tai tie on läpikulkutie. 2b. Perusparannuksen kustannusarvion minimimäärä on 2000 ja maksimimäärä c. Avustus maksetaan tositteiden mukaisesti. 2d. Vastikkeetta hankkeen hyväksi tehdystä työstä täytyy tehdä arvio osana hankkeen kustannusarviota. Vastikkeettoman työn osuus voi olla kustannusarviosta 20 %. Vastikkeettoman työn hinnoittelu: tieosakkaan tekemä työ: henkilötyö 10 euroa tunnilta, konetyö 20 euroa tunnilta, henkilötyö + konetyö yhteensä 30 euroa tunnilta. Huom. oltava tieosakkaan suorittamaa työtä. 2e. Perusparannushankkeen on oltava valmis ja tarkastus tilattu mennessä. 3. Kaupungin avustusosuudet ovat seuraavat: valtion perusparannusavustukset saaneet hankkeet % yksin kaupungin rahoittamat hankkeet 40 % tiekunnan omavastuuosuus valtion rahoittamissa hankkeissa on pääsääntöisesti % 4. Tien vaikutuspiirissä olevan pysyvän asutuksen määrä voi nostaa tai laskea avustuksen määrää enintään 10 % - yksiköllä. 5. Muu tien yleiseen merkitykseen oleellisesti vaikuttava seikka voi nostaa tai laskea avustuksen määrää enintään 10 % - yksiköllä. 6a. Pp.avustusta maksetaan hyväksyttävien, toteutuneiden kustannusten perusteella enintään avustuspäätöksessä esitettyjen avustusprosentin ja avustuksen enimmäismäärän mukaan.

5 6b. Kopiot tositteista pitää toimittaa ennen avustuksen maksatusta maaseutupalveluille (pelkästään kaupungin avustamat pp.hankkeet). Tiekunnan tulee säilyttää alkuperäinen kirjanpitoaineisto kirjanpitolain mukaisesti. 7a. Työt tai hankinnat, jotka on tehty ennen kaupungin tekemää avustuspäätöstä, eivät ole avustukseen oikeuttavia ellei niiden tekemiseen ole saatu kaupungin hyväksyntää. Hankkeen hyväksytyssä suunnitelmassa ja kustannusarviossa esitetyistä toimenpiteistä aiheutuneet kustannukset ovat hyväksyttäviä. 7b. Avustuspäätöksessä hyväksyttyä kustannusarviota ja avustuksen enimmäismäärää ei voida muuttaa ilman uutta avustushakemusta ja uutta avustuspäätöstä. Kustannusarvion ylityksen huomioimista on haettava ennen hankkeen valmistumista. Kustannusarvion ylittyessä huomattavasti, voidaan tiekunnan tekemän uuden avustushakemuksen perusteella harkinnan mukaan ja määrärahojen puitteissa myöntää lisäavustusta, jos kustannusten ylittymiseen on hyväksyttävä peruste. Pienet kustannusarvion ylitykset jäävät kokonaan tiekunnan vastuulle. 8. Vastikkeetta hankkeen hyväksi tehdystä työstä pidetään yksityiskohtaista tuntikirjanpitoa, josta käyvät ilmi: työn tekemisen päivämäärät, tehdyn työn kuvaus, tekijän nimi, kunkin työntekijän työmäärä tunteina ja työn arvo euroina. Kunkin työntekijän pitää vahvistaa kirjanpito omalta osaltaan allekirjoituksella. 9a. Avustus maksetaan jälkikäteen hyväksyttyjä tositteita vastaan. ELY:n ja kaupungin yhdessä avustamissa hankkeissa kaupunki voi tehdä osamaksatuksia samassa suhteessa kuin ELY. 9b. Kaupungin ja valtion (ELY) yhdessä avustamissa hankkeissa viranomaistarkastuksen tekee ELY ja pelkästään kaupungin avustamissa hankkeissa kaupunki. 9c. Suurissa, yhdessä valtion kanssa rahoitettavissa hankkeissa maksettava avustus voidaan jakaa usealle vuodelle. Maksatus voidaan suorittaa, mikäli talousarviossa on varattu tarkoitukseen määrärahat. 10. Tiekunnalla on mahdollisuus hakea perusparannusavustusta hakuajan ulkopuolella, jos tarve ei ole ollut tiedossa ennen hakuaikaa. Tiekunnalle voidaan harkinnan perusteella ja määrärahojen puitteissa myöntää lisäavustusta. 11. Perusparannusavustushakemuksen liitteenä tulee olla selostus tehtävästä työstä, kustannusarvio, kartta sekä tiekunnan päätös perusparannushankkeesta. 12. Avustusten myöntämisessä ja maksatuksessa noudatetaan kaupunginvaltuuston hyväksymää ( ) Kouvolan kaupungin Taloussääntöä, kohta 25 Avustukset.

6 vastikkeetonta työtä hyväksytään kustannusarvion mukaisesti, enintään 20 % kustannusarviosta, erillinen tuntikirjanpito perusparannusavustuksen haku hakuajan ulkopuolella, jos tarve ei ole ollut tiedossa hakuaikana tiekunnan päätös perusparannushankkeesta Esitykset vuoden 2014 yksityistieavustusten jakoperusteista ovat liitteessä 2. Valtion jakamien yksityisteiden perusparannusavustusten hyväksyttävät kustannukset ja maksatusmenettely on esitetty julkaisussa "Liikenneviraston ohjeita 29/2010, Yksityisteiden valtionavustukset". Perusparannushankkeiden valmistelun tasoa nostetaan siten, että kaupungin yksin avustamiin hankkeisiin pyydetään asiantuntijalausunto hankkeen tukikelpoisuudesta. Epäselvyyttä on jäänyt mm. siitä, onko kysymyksessä ollut perusparannus. Asiasta on neuvoteltu tuotannon liikelaitoksen aluepalvelujen kanssa. Tästä yksiköstä on vuosittain ostettu hankkeiden jälkitarkastus maksatusta varten. Hinta on ollut 150 /hanke. Nyt tuotanto tarjoaa myös ennakkotarkastusta samaan hintaan, jolloin (mikäli molemmat vaiheet tarvitaan) hinta on 300 /hanke. Lisätietietoja vs. yksityistiekoordinaattori Ritva Järvinen, p tai ritva.jarvinen@kouvola.fi. Maaseutupalvelujen johtajan ehdotus: hyväksyy vuoden 2014 yksityistieavustusten perusteet liitteen 2 mukaisesti. Molempien avustusmuotojen hakuaika päättyy klo Perusparannusavustushakemuksia voidaan jättää myös määräajan jälkeen ja avustuspäätöksiä tehdään, mikäli rahaa on käytettävissä. Kaupungin yksin myöntämän perusparannushankkeen osalta lausunnon hankesuunnitelmien tukikelpoisuudesta antaa teknisen tuotannon tiemestari. Palvelu ostetaan liikelaitoksen aluepalveluilta hintaan 150 /tarkastuskerta/hanke. --- Vs. yksityistiekoordinaattori Ritva Järvinen esitteli kokouksessa jakoperusteisiin tehtyjä muutoksia. Maaseutulautakunnan päätös: keskusteli asiasta ja hyväksyi päätösehdotuksen ja vuoden 2014 yksityistieavustusten jakoperusteet siten, että liitteeseen 2 tehdään seuraavat lisäykset ja muutokset:

7 Kunnossapitoavustukset Kohta 8: tieosakkaiden yksikkömaksut voidaan kerätä esim. kahden vuoden välein. Kohta 9: Tiekunnan vuosikokous suositellaan pidettäväksi joka vuosi ennen kesäkuun loppua. Perusparannusavustukset: Kohta 2b: kustannusarvion minimimäärä Ritva Järvinen poistui kokouksesta klo tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.

Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna / /2018

Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna / /2018 OTE Maaseutulautakunta 5 16.01.2019 Yksityistieavustusten jakoperusteet vuonna 2019 5922/02.04.02/2018 Mala 5 Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2019 on varattu yksityistei den avustamiseen yhteensä

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunta AVUSTUSSÄÄNTÖ Tekniset palvelut PL 39 91501 Muhos Hannu Leskelä, puh 044-4970313 14.1.2019 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunnan yksityisteiden

Lisätiedot

Yksityistieavustusten jakoperusteet 2018 Kunnossapito- ja perusparannusavustukset (maaseutulautakunta ) 2018 Maaseutupalvelut

Yksityistieavustusten jakoperusteet 2018 Kunnossapito- ja perusparannusavustukset (maaseutulautakunta ) 2018 Maaseutupalvelut Yksityistieavustusten jakoperusteet 2018 Kunnossapito- ja perusparannusavustukset (maaseutulautakunta 14.2.2018 13) 1 Yksityistieavustukset Kouvolan kaupunki jakoi avustuksia v. 2017, määräraha oli 500

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille 2012

Pohjois-Savon ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille 2012 Pohjois-Savon ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille 2012 Lyhyesti valtionavustuksesta Valtio avustaa tiekuntia yksityisteiden parantamishankkeita ja erityiskohteita Valtionavustukseen oikeutettuja

Lisätiedot

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017

Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Maaseutulautakunta Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017 Maaseutulautakunta 13 24.02.2016 Maaseutulautakunta 8 30.01.2017 Maaseutulautakunta 23 11.04.2017 Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2017 88/10.03.01.05/2016 MAALTK 24.02.2016 13 Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia.

Huom! Tiejaoston päätöksen mukaisesti vuonna 2011 tiekunnille ei myönnetä tievalaistusavustuksia. KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunnan tiejaosto PL 20, 02401 KIRKKONUMMI Puh. 050 538 4957 TIEAVUSTUSHAKEMUS TIEKUNNAN NIMI: AVUSTUSTA HAETAAN VUODELLE 2011 Kunnossapitoon *Perusparannukseen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2015 5.2.2015 14 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

Vuoden 2015 hoitokuluista laskutettu yhteisöosakkaiden maksuosuus oli ,86, alv 0 %.

Vuoden 2015 hoitokuluista laskutettu yhteisöosakkaiden maksuosuus oli ,86, alv 0 %. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 134 27.09.2016 Yksityisteiden avustaminen Sotkamon kunnassa 1.1.2017 lähtien YMPTEKLT 134 Suunnitteluinsinööri Sotkamon kunta on avustanut ja pitänyt kunnossapitosopimuksin

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Yksityisteiden kunnanavustusten jakoperusteet

Ympäristölautakunta Yksityisteiden kunnanavustusten jakoperusteet Valtuusto 31.03.2014 10 Kunnanhallitus 31.01.2014 23 Ympäristölautakunta 04.12.2013 39 VALTIMON KUNTA Ympäristölautakunta Yksityisteiden kunnanavustusten jakoperusteet Voimaantulo 1.1.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2017 1.2.2017 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN

YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN HAUKIPUTAAN KUNTA Rakennustoimi (11.8.2005) 2.5.2006 tark. YKSITYISTEIDEN KUNNANAPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2006 LUKIEN Yksityistiet ovat tärkeä osa taajama-alueen ulkopuolisen asumisen ja elinkeinotoiminnan palveluverkostoa,

Lisätiedot

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48 Tekninen lautakunta 16.7.2015 46 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 6/2015 Kokousaika Torstaina 16.7.2015 klo 15.00 15.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

57 Valtionavustukset yksityisteille/ Tuomioja-Sulkulahden yk

57 Valtionavustukset yksityisteille/ Tuomioja-Sulkulahden yk Mikkeli Kokouskutsu 1 (12) Aika 17.06.2015, klo 16:00 Paikka Rantakylätalo Kunnanmäki 7, kokoushuone Naistinki Käsiteltävät asiat 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 54 Pöytäkirjan tarkastus 55

Lisätiedot

Yksityistielain edellytyksiä kunnan avustuksen myöntämiseksi tiekunnalle

Yksityistielain edellytyksiä kunnan avustuksen myöntämiseksi tiekunnalle Janakkalan kunta Maataloustoimisto Harvialantie 7B 14200 TURENKI Tiekunta: Asianhoitaja: Osoite: Postipaikka: Puh: Sähköposti: HAKEMUS VUODELLE 2019 Yksityistien kunnossapitoon/perusparannukseen Saapunut:

Lisätiedot

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset

Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset 1(7) 16.5.2018 PIR/553/5201/2017 Yksityistiekuntien hoito- ja peruskorjausavustukset Postiosoite Käyntiosoite Puhelin (03) 565 24000 www.pirkkala.fi Y-tunnus PL 1001 Saapastie 2 kirjaamo@pirkkala.fi 0152084-1

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET Kajaanin kaupunki 1(5) YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTAMISEN PERIAATTEET 1 YLEISTÄ Kajaanin kaupunki avustaa Kuntalain 2 :n nojalla Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen

Lisätiedot

447/ /2014 Ytja IITIN KUNTA (5) Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto

447/ /2014 Ytja IITIN KUNTA (5) Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto 447/10.03.01.02/2014 Ytja 6.10.2015 5 1 IITIN KUNTA 19.10.2015 1 (5) Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto YKSITYISTEIDEN KUNNANAVUSTUSTEN JAKOPERUSTEET Yleistä Iitin kunta avustaa kunnassaan sijaitsevia

Lisätiedot

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS Vastaanottomerkinnät Hakemus saapunut Vastaanottaja YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS VUODELLE Tien osoitejärjestelmä nimi Tien pituus (m) Tien asuttupituus(m) Tietä koskevat tiedot Tien liikenne ja niiden osuudet

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/2013

TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/2013 TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/2013 Aika: Torstai 14.2.2013 klo. 20.00-21.40 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Veijo Kaskimäki puheenjohtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja (poissa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto KOKOUSAIKA Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Huom! Kunnantalon palvelupiste on kokonaan suljettu

Huom! Kunnantalon palvelupiste on kokonaan suljettu Palvelutuotannon lautakunta Tiejaosto puhelin 050 538 4957 kesäkuu 2013 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2013 Yksityisteiden kunnossapitoon ja perusparannukseen tarkoitetut kunnan avustukset ovat haettavissa

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) http://www.ely-keskus.fi/fi/sivut/default.aspx Tienkäyttäjän linja puh: 0200-2100 Kaavatiet (kadut) hoitaa

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: yksityisteitä ja liikkumisen ohjausta koskevat valtionavustustehtävät. Maankäyttö, liikenne ja ympäristö. Nykytilan kartoitus

Oma Häme. Tehtävä: yksityisteitä ja liikkumisen ohjausta koskevat valtionavustustehtävät. Maankäyttö, liikenne ja ympäristö. Nykytilan kartoitus Oma Häme Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Tehtävä: yksityisteitä ja liikkumisen ohjausta koskevat valtionavustustehtävät www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Lakiperusta: Laki

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTEN HAKEMINEN VUONNA 2014 JA KUNNOSSA- PITOLUOKITUKSEN UUDISTAMINEN

YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTEN HAKEMINEN VUONNA 2014 JA KUNNOSSA- PITOLUOKITUKSEN UUDISTAMINEN 1(8) YKSITYISTEIDEN AVUSTUSTEN HAKEMINEN VUONNA 2014 JA KUNNOSSA- PITOLUOKITUKSEN UUDISTAMINEN Punkalaitumen kunnassa on tehty muutoksia niin yksityisteiden kunnossapito- kuin perusparannusavustusten myöntämisenkin

Lisätiedot

tiistaina klo 9-15 Kouvolan maaseutupalvelut, Vartiotie 4, Kouvola

tiistaina klo 9-15 Kouvolan maaseutupalvelut, Vartiotie 4, Kouvola Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Maaseutulautakunta 18.01.2016 Aika 18.01.2016 klo 17:00-17:50 Paikka Läsnä Maaseutupalvelujen neuvotteluhuone, Vartiotie 4, 45100 Kouvola Luettelon mukaan Pykälät

Lisätiedot

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista:

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista: Liite 1/Ykstj 8.12.2016 Yksityisteiden avustusperiaatteet / yksityisjaosto 8.12.2016 Teksti "Lohjan teknisen lautakunnan yksityistiejaosto" on voimassa 31.5.2017 saakka, 1.6.2017 alkaen teksti tältä osin

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILLAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) Kaavatiet (kadut) hoitaa kunta Yksityistiet: Tiekunnan tiestön hoidosta vastaa tiekunta Kiinteistöjen omien

Lisätiedot

Sisällys. Tiejaosto 2/2017

Sisällys. Tiejaosto 2/2017 REISJÄRVEN KUNTA Tiejaosto 2/2017 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: keskiviikkona 27.9.2017 klo 14.00-14.55 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 3 Läsnä: Keijo Lakanen, puheenjohtaja Johannes Mattila, jäsen Minna

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008

KIRKKONUMMEN KUNTA Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yhdyskuntatekniikan lautakunta Tiejaosto puhelin 09-29672302 huhtikuu 2008 YKSITYISTIEAVUSTUKSET VUODELLE 2008 Yksityisteiden kunnossapitoon, perusparannukseen sekä tievalaistuksen rakentamiseen tarkoitetut

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (12) Tiejaosto Luomanrannan tiekunnan ja Kehä III liittymän parantaminen Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (12) Aika 25.01.2018, klo 17:00-17:30 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastaminen 10

Lisätiedot

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477 Tekninen lautakunta 133 18.09.2012 Kaupunginhallitus 545 01.10.2012 Kaupunginvaltuusto 91 29.10.2012 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 918/10/03/01/2012 TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Maaseutulautakunta. Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone. Husu Tuuliainen Tarja.

LEMIN KUNTA 1/ Maaseutulautakunta. Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone. Husu Tuuliainen Tarja. 1/2012 1 Maaseutulautakunta. Keskiviikko 13.6.2012 klo 18.00 19.33 Kunnantalo, kokoushuone Tapanainen Matti Pesu Oiva Haiko Heikki Husu Tuuliainen Tarja Lehtonen Ritva Lahtinen Annikki Pekki Reijo puheenjohtaja

Lisätiedot

Lyhyesti valtionavustuksesta

Lyhyesti valtionavustuksesta Lyhyesti valtionavustuksesta Valtio avustaa tiekuntia yksityisteiden parantamishankkeissa ja erityiskohteissa Valtionavustukseen oikeutettuja teitä noin 53 000 km (v. 2010) Yksityistien tienpito on tieosakkaiden

Lisätiedot

Kokousaika kello 12:

Kokousaika kello 12: Siilinjärven kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Kokousaika 26.05.2017 kello 12:00-13.00 Kokouspaikka Maaseututoimisto, Kapteeninväylä 5,70900 Toivala Asiat Otsikko Sivu 7 Tieavustukset

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

TIEAVUSTUSHAKEMUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGILLE V LIITE 2

TIEAVUSTUSHAKEMUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGILLE V LIITE 2 TIEAVUSTUSHAKEMUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGILLE V. 2011 LIITE 2 Tiekunnan/tien nimi Tien sijainti Esitetään erillisellä karttaliitteellä, jos tie ei ole edellisenä vuonna saanut kaupungin avustusta. Tiekunta

Lisätiedot

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen.

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. Tekninen lautakunta 115 04.12.2013 Tekninen lautakunta 118 02.12.2014 Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus 305/02.03.01/2013 Tekninen lautakunta 04.12.2013

Lisätiedot

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista:

Kaupungin avustus yksityisteille muodostuu seuraavista avustusmuodoista: Yksityisteiden avustusperiaatteet / yksityisjaosto 8.12.2015 YLEISTÄ Liite 1/Ykstj 8.12.2015 Lohjan teknisen lautakunnan yksityistiejaosto jakaa määrittelemänsä edellytykset täyttäville yksityisteille

Lisätiedot

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015 Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2015 Tiekunnan/tien nimi Tiekunnan/tien _ pankkitiedot pankki/konttori tilinumero (täytetään vain jos muuttunut) Tien sijainti Esitetään erillisellä karttaliitteellä,

Lisätiedot

Valtion avustukset yksityisteillä

Valtion avustukset yksityisteillä Valtion avustukset yksityisteillä HÄMEENLINNA 17.2.2010 Jarmo Ala-Akkala 1 Kuudesta nykyisestä aluehallinnon virastosta kaksi uutta Ympäristölupavirasto Työsuojelupiiri Ympäristökeskukset Lääninhallitukset

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.02.2014/26.02.2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.02.2014/26.02.2014 SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 17.02.2014/26.02.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 26.02.2014 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tieoikeus. copyright Yt isännöinti Oy

Tieoikeus. copyright Yt isännöinti Oy Tieoikeus o Oikeus käyttää toisen kiinteistön aluetta pysyvästi kulkuyhteyttä varten o On annettava jos se on tärkeä kiinteistön tarkoituksenmukaista käyttämistä varten, o eikä siitä aiheudu huomattavaa

Lisätiedot

Tässä esitetyt yksityistiekäytännöt on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Tässä esitetyt yksityistiekäytännöt on hyväksytty teknisessä lautakunnassa Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt 1.10.2012 alkaen Tässä esitetyt yksityistiekäytännöt on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 1.11.2011 203 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. KAUPUNGIN KUNNOSSAPITÄMÄT

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Tiejaosto. Pöytäkirja 3 1 / 17. Aika klo 17:00-19:00. Apila, Aseman Ostari 2. kerros.

Kirkkonummen kunta Tiejaosto. Pöytäkirja 3 1 / 17. Aika klo 17:00-19:00. Apila, Aseman Ostari 2. kerros. Pöytäkirja 3 1 / 17 Aika 29.08.2019 klo 17:00-19:00 Paikka Apila, Aseman Ostari 2. kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 33 Pöytäkirjan tarkastus ja tarkastajien

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/

Tekninen lautakunta 2/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta 2/2015 11 20 Aika Keskiviikko 11.03.2015 klo 18.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää Susanna

Lisätiedot

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille Yksityistieavustusten painotukset 2013 ja 2014 Yksityistieseminaari Hämeenlinna 13.3.2012 Sisältö Johdanto Mistä avustuksia haetaan? Mitä avustetaan? Parantamisavustuksesta;

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tiejaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tiejaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 31.01.2019, klo 17:03-17:55 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (14) Tiejaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (14) Tiejaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 (14) Aika 31.05.2018, klo 17:02-19:06 Paikka Huone 221 2. kerros Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastaminen 33 Yksityisteiden

Lisätiedot

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen

Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen toimittaminen 1568/2016 1 (5) 3.5.2016 Vastaanottaja Lähiosoite Postino POSTITOIMIPAIKKA tai Postitoimipaikka Lahden kaupungin avustus yksityisteille entisen Nastolan kunnan alueella, Tiekuntien vuoden 2015 tilinpäätöstietojen

Lisätiedot

Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta

Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta Tekninen lautakunta 13 25.02.2009 Tekninen lautakunta 18 26.03.2009 Tekninen lautakunta 43 28.05.2009 Yksityisteiden kunnossapidon avustaminen / oikaisuvaatimus / lausunto valituksen johdosta 443/10/15/2008

Lisätiedot

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen.

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. Tekninen lautakunta 115 04.12.2013 Tekninen lautakunta 118 02.12.2014 Tekninen lautakunta 93 14.12.2016 Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus 305/02.03.01/2013

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2013. KOKOUSAIKA 5.6.2013 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 3/2013. KOKOUSAIKA 5.6.2013 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 3/2013 KOKOUSAIKA 5.6.2013 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 16 Saapuneet asiakirjat 17 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille. Yksityistieilta Kuusankoskitalo

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille. Yksityistieilta Kuusankoskitalo ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille Yksityistieilta 19.3.2018 Kuusankoskitalo Yksityisteiden valtionavustukset Valtionavustus yksityisten teiden parantamiseen Vuonna 2018 yksityistieavustuksien

Lisätiedot

Valtionavustukset järvien kunnostamiseen. Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus

Valtionavustukset järvien kunnostamiseen. Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus Valtionavustukset järvien kunnostamiseen Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus Kotijärvet kuntoon Espoossa -seminaari 22.9.2016 Avustukset järvien kunnostamiseen ELY-keskus voi myöntää valtionavustusta järven

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta 27.9.2016 2 Yleistä Karkkilan kaupunki varaa vuosittain talousarviossaan määrärahaa kohdeavustusten (myöh. avustus) jakamiseen.

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE 0 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Nuorisolautakunta KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE Nuorisolautakunnan 23.6.1999 31 vahvistama, päivitetty 16.2.2006 14 1 1. JOHDANTO... 2 2. NUORISOTOIMINTA, JOTA NUORISOLAUTAKUNTA

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

Valtionavustuspäätös, avustuksen käyttö ja raportointi. Ohjeistus on suuntaa-antava. Tarkista tulkinta ollessasi epävarma valtiovarainministeriöstä.

Valtionavustuspäätös, avustuksen käyttö ja raportointi. Ohjeistus on suuntaa-antava. Tarkista tulkinta ollessasi epävarma valtiovarainministeriöstä. Valtionavustuspäätös, avustuksen käyttö ja raportointi Ohjeistus on suuntaa-antava. Tarkista tulkinta ollessasi epävarma valtiovarainministeriöstä. Valtionavustuspäätös Valtiovarainministeriö tekee kirjallisen

Lisätiedot

Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin

Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin Johanna Vilkuna ja Minna Mättö, Kuntaliitto Tielautakuntien tehtävät lakkaavat Tielautakuntien yksityistielain mukaiset tehtävät lakkaavat 31.12.2019. Tielautakunnat:»

Lisätiedot

Sisällysluettelo TE, :00, Esityslista 1

Sisällysluettelo TE, :00, Esityslista 1 Sisällysluettelo TE, 28.5.2019 17:00, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (kokouskutsu)... 1 1 Juolukkatien ja Marjatien jk/pp katurakentamisen urakoitsijan valinta... 2 2 Avustushakemus yksityistien

Lisätiedot

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Investointiohjelman infotilaisuus 9.11 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Liikenne- ja viestintäministeriö esitti Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa kuntien ja valtion yhteistä investointiohjelmaa.

Lisätiedot

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa.

Avustusta haki kaikkiaan 77 tiekuntaa. Tekninen lautakunta 29 03.05.2016 Yksityistieavustukset 2016 103/02.05.01/2016 Teknltk 03.05.2016 29Outokummun hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii tielau ta kun ta na, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.2.2014 LIITE 3 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKO- JA PALKITSEMIS-PERUSTEET

KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.2.2014 LIITE 3 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKO- JA PALKITSEMIS-PERUSTEET KULTTUURI- JA VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.2.2014 LIITE 3 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKO- JA PALKITSEMIS-PERUSTEET Kulttuuri-ja vapaa-aikalautakunta AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus

Lisätiedot

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille

ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille Alueelliset Yksityistiepäivät 2017 Sisältö Johdanto Mistä avustuksia haetaan? Mitä avustetaan? Muutoksia Parantamisavustuksen hakemus Maksatus Yksityistiesillat

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 20.5.2010 klo 18.30 19.40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ 2 Sisällys Johdanto... 3 1. Toiminta-avustus... 3 1.1. Hakukelpoisuus avustukseen... 3 1.2. Toiminta-avustuksen hakeminen... 4 1.3. Toiminta-avustusten

Lisätiedot

Kaupungin kunnossapitämät yksityistiet

Kaupungin kunnossapitämät yksityistiet Kaupungin kunnossapitämät yksityistiet 1.1.2019- Teknisen lautakunnan 11.9.2018 hyväksymä ehdotus 1 Yksityisteihin liittyvien lakien muutos Lakia yksityisistä teistä (358/1962) uudistetaan vastaamaan kaupungistumisen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (14) Tiejaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (14) Tiejaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2018 1 (14) Aika 29.03.2018, klo 16:04-16:27 Paikka Kokoushuone Kielo 2. kerros Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Metsätien rakennus ja yksityistien perusparannus. Kemera-koulutus

Metsätien rakennus ja yksityistien perusparannus. Kemera-koulutus Metsätien rakennus ja yksityistien perusparannus Kemera-koulutus Määrittely Tien liityttävä saumattomasti metsätalouden ympärivuotisen kuljetuksen mahdollistavaan tieverkostoon, mutta liikennettä voidaan

Lisätiedot

Yksityisteiden rakentaminen ja ylläpito. Tiina Walin-Jatkola tieisännöitsijä Lapin 57. Metsätalouspäivät Levi

Yksityisteiden rakentaminen ja ylläpito. Tiina Walin-Jatkola tieisännöitsijä Lapin 57. Metsätalouspäivät Levi Yksityisteiden rakentaminen ja ylläpito Tiina Walin-Jatkola tieisännöitsijä Lapin 57. Metsätalouspäivät Levi 6.2.2015 Minun metsäni _ minun tieni Junan tuomana länsi-lappiin v. 1999 koti ja loma-asunto

Lisätiedot

perjantaina klo 9-15 Kouvolan maaseutupalvelut, Vartiotie 4, Kouvola

perjantaina klo 9-15 Kouvolan maaseutupalvelut, Vartiotie 4, Kouvola Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Maaseutulautakunta 12.01.2017 Aika 12.01.2017 klo 16:00-17:15 Paikka Läsnä Kaupungintalo, 2. krs, kaupunginhallituksen kokoushuone Luettelon mukaan Pykälät 1-7 Allekirjoitukset..2017..2017

Lisätiedot

LIIKUNTA JA KULTTUURI AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

LIIKUNTA JA KULTTUURI AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset LIIKUNTA JA KULTTUURI AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 27.9.2016 1 LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAVAN PAIKALLISTEN KEHITTÄMISHANKKEIDEN AVUSTUKSET VUONNA 2017 2 AVUSTUKSEN TARKOITUS JA PERIAATTEET Liikunnallisen elämäntavan o Liikunnallisen

Lisätiedot

1(5) Verkko-osasto Kaisa Kuukasjärvi, Eeva Ovaska EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI YKSITYISTEISTÄ

1(5) Verkko-osasto Kaisa Kuukasjärvi, Eeva Ovaska EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI YKSITYISTEISTÄ 1(5) Muistio Verkko-osasto Kaisa Kuukasjärvi, Eeva Ovaska 12.10.2018 LUONNOS EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI YKSITYISTEISTÄ 1 Yksityistielainsäädäntö 1.1.2019 alkaen Tasavallan presidentti on 13.7.2018

Lisätiedot

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2019

Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2019 Tieavustushakemus Lappeenrannan kaupungille v. 2019 Tiekunnan/tien nimi Tiekunnan/tien _ pankkitiedot pankki/konttori tilinumero (täytetään vain jos muuttunut) Tien sijainti Esitetään erillisellä karttaliitteellä,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2014 1 (5) 317 Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2014 HEL 2014-002567 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää yksityisteiden kunnossapitoavustusta 1 000 euroa / kilometri.

Lisätiedot

Päätös harkinnanvaraisen valtionavustuksen myöntämiseksi [hallituksen kärkihankkeeseen ]

Päätös harkinnanvaraisen valtionavustuksen myöntämiseksi [hallituksen kärkihankkeeseen ] Avustuspäätös, MALLI Päätös harkinnanvaraisen valtionavustuksen myöntämiseksi [hallituksen kärkihankkeeseen ] Päähakija Yhteistyökumppanit Avustushakemus Päätös (liite 1.) Ympäristöministeriö on valtionavustuslain

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNNAN AVUSTUSOHJE KUNNANHALLITUS: VOIMASSA:

PIHTIPUTAAN KUNNAN AVUSTUSOHJE KUNNANHALLITUS: VOIMASSA: PIHTIPUTAAN KUNNAN AVUSTUSOHJE KUNNANHALLITUS: 4.12.2017 317 VOIMASSA: 1.1.2018- Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. JÄRJESTÖAVUSTUKSET... 2 2.1. Yleisavustukset... 2 2.2. Erityisavustukset... 3 2.3. Kärkitapahtumien

Lisätiedot

Iitin vanha kunnantalo, 2. krs:n kokoushuone, Rautatienkatu 22, Kausala

Iitin vanha kunnantalo, 2. krs:n kokoushuone, Rautatienkatu 22, Kausala Iitin kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Teknisen lautakunnan yksityistiejaosto 18.05.2018 Aika 18.05.2018 klo 15:00-15:50 Paikka Iitin vanha kunnantalo, 2. krs:n kokoushuone, Rautatienkatu 22, Kausala Saapuvilla

Lisätiedot

TIEKUNTA tutuksi ja toimivaksi

TIEKUNTA tutuksi ja toimivaksi TIEKUNTA tutuksi ja toimivaksi Moni suomalainen joutuu omalla kustannuksellaan pitämään yllä kotiin, mökille, metsä- tai peltopalstalle vievää yksityistietä. Yksityistien varrella maata omistavien niin

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Haja-asutusalueiden vesihuollon rahoitusohjelma vahv. kh 2.1.2012 18

Kouvolan kaupunki. Haja-asutusalueiden vesihuollon rahoitusohjelma vahv. kh 2.1.2012 18 Kouvolan kaupunki Haja-asutusalueiden vesihuollon rahoitusohjelma vahv. kh 2.1.2012 18 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Vesihuollon tukeminen Kouvolan kaupungissa v. 2012-2016... 5 2.1. Tuen perusteet...

Lisätiedot

Suonenjoen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet

Suonenjoen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet Suonenjoen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet KH 26.3.2018 1 Kaupunki voi myöntää yhdistyksille ja järjestöille yleishyödyllisiä toiminta-avustuksia. Toiminta-avustus voi olla joko kohdennettua,

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

Valtionavustusten taloudenhoito

Valtionavustusten taloudenhoito Valtionavustusten taloudenhoito Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät menot/ valtionavustus Avustuksen maksu, käyttöaika Avustuksen käytön valvonta/tarkastus

Lisätiedot

NUORISOPALVELUT AVUSTUSOHJE

NUORISOPALVELUT AVUSTUSOHJE NUORISOPALVELUT AVUSTUSOHJE MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Nuorisolain mukaan nuorisotyö ja -politiikka kuuluvat kunnan tehtäviin. Kunnan tulee paikalliset olosuhteet huomioon ottaen

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liite 3/ Siv.ltk 14.3.2017/ 23 SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liikunnan ja urheilun toiminta-avustus Nuorisotoiminnan avustus Kulttuuritoiminnan avustus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Tekninen lautakunta Lausunto; luonnos hallituksen esitykseksi yksityistielaiksi

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Tekninen lautakunta Lausunto; luonnos hallituksen esitykseksi yksityistielaiksi Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (5) 17 Lausunto; luonnos hallituksen esitykseksi yksityistielaiksi HMKDno-2017-81 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja Kemijärven kaupunki 14.5-17.5.2018 Suomen tieverkko voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään 1. Maantiet ovat valtion ylläpitämiä teitä -> tienpitäjänä valtio 2. Kadut ovat asemakaava-alueiden teitä ->

Lisätiedot

MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS

MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS OJAT KUNTOON hankkeen seminaari 4.5.2017 Jaana Ojala-Järvi, Hämeen ELY-keskus Peruskuivatushanke vai kunnossapito Peruskuivatushanke: - Peruskuivatustyö, joka

Lisätiedot

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o.

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o. Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle Vuosi Yleishallinto Hakija Seura/Yhdistys/Ryhmä Osoite Pankki ja tilin n:o Y-tunnus Kotipaikka Rekisteröitymisvuosi Toimihenkilöt Puheenjohtaja Puh.nro

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Aika 11.06.2019 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Häkkinen Jukka Lauronen Mirja Häkkänen Pipsa puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Kulttuurijärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Palvelutuotannon lautakunnan tiejaosto Aika 17.05.2017 klo 16:20-18:50 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Liuhta

Lisätiedot

Yksityisteiden kunnossapito jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely

Yksityisteiden kunnossapito jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely Yksityisteiden kunnossapito 1.1.2019 jälkeen / kunnossapidettävät yksityistiet, sopimus tienpitäjän kanssa ja kunnossapidon määrittely 4799/10.03.03/2018 Tela 28.08.2018 186 Tekninen lautakunta käsittelee

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI Nuorisopalvelut AVUSTUSSÄÄNTÖ

KOKKOLAN KAUPUNKI Nuorisopalvelut AVUSTUSSÄÄNTÖ KOKKOLAN KAUPUNKI Nuorisopalvelut AVUSTUSSÄÄNTÖ 2 AVUSTUSSÄÄNTÖ Nuorisopalvelut vastuualueen tehtävänä on luoda edellytyksiä nuorisotoiminnalle Kokkolassa. Kulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää niiden

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ (11) Tiejaosto Vanha Kirkkotien yksityistien tiekunnan liikennemerkit

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ (11) Tiejaosto Vanha Kirkkotien yksityistien tiekunnan liikennemerkit Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2018 1 (11) Aika 03.05.2018, klo 16:00-16:28 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot