Sisällysluettelo. 1 (H) Työterveyshuollon palvelujen kilpailuttaminen 3. 2 (H) Tilinpäätös (H) Henkilöstökertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. 1 (H) Työterveyshuollon palvelujen kilpailuttaminen 3. 2 (H) Tilinpäätös (H) Henkilöstökertomus"

Transkriptio

1 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Sisällysluettelo Sivu 1 (H) Työterveyshuollon palvelujen kilpailuttaminen 3 2 (H) Tilinpäätös (H) Henkilöstökertomus (H) KVTES-sopimuksen työn vaativuuden arviointityö ja paikallisen järjestelyerän jakaminen 15 5 (H) Henkilöstöpäällikön tehtävän siirtäminen kaupunginjohtajan alaisuuteen johdon tukiyksikköön 16 6 (H) Luvan antaminen lapsiperheiden sosiaalityön / lastensuojelun perheohjaajan toimen täyttämiseen 17 7 (H) Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 19 8 Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen 20 9 Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin lausuntopyyntö koskien Mylly-Antin koulua Edustajan nimeäminen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n hallitukseen Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n rahoitukseen liittyvän etusijasopimuksen uusiminen 28

2 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Aika kello 17:30 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Tuuna Markku puheenjohtaja Junnila Vilhelm 1. varapuheenjohtaja Hagsberg Sirpa 2. varapuheenjohtaja Aho Kimmo jäsen Gustafsson Hanna jäsen Jalkanen Heini jäsen Lindström Jan jäsen Maine Mirva jäsen Seppälä Saara jäsen Sipponen Kaisa jäsen Wilenius Jasper jäsen Forsblom Toni valtuuston pj. Urpolahti Annika valtuuston 1. varapj. Aalto Hannu valtuuston 2. varapj. Tavio Tero valtuuston 3. varapj. Järvinen Turo kaupunginlakimies Söderlund Riikka controller Heinonen Juha kaupunginkamreeri Hulkkonen Eila vs. henkilöstöpäällikkö Palomäki Henry henkilökunnan edustaja Mutanen Jouni kaupunginjohtaja Luotio Riitta pöytäkirjanpitäjä Laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Tarkastusvuorossa ovat Saara Seppälä ja Jasper Wilenius.

3 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Työterveyshuollon palvelujen kilpailuttaminen 393/ /2018 Kaupunginhallitus Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen: Naantalin kaupunki ostaa työterveyshuollon palvelut Työterveyshuolto Aurin ko ris teyk sel tä, joka on kunnallinen palvelu ja joka huolehtii myös kaupun gin järjestämisvastuun piiriin kuuluvien työterveyspalveluiden tuot ta mises ta. Tulevien maakuntien velvollisuutena on järjestää työterveyshuollon pal ve lut omalle henkilökunnalleen. Sote- ja maakuntauudistuksen osana on selvitetty työterveyshuollon pal velu jen järjestämistä ja tapaa uudistuksen jälkeen. Keva (Kuntien elä ke vakuu tus) on esittänyt suunnitelman, jossa Keva voisi olla mukana pe rus tamas sa ja pääomittamassa kuntien ja maakuntien yhteistä in hou se -yhtiötä, jo ka tarjoaisi sekä maakunnan että kuntien tarvitsemat työ ter vey den huollon palvelut ml. kuntien järjestämisvelvollisuuden mu kai set palvelut. Tässä vaiheessa Keva haluaa saada tiedon, mitkä kunnat olisivat kiin nostu nei ta lähtemään mukaan yhtiöittämistä koskeviin neuvotteluihin ja pyytää kun nil ta sitoumuksetonta tahdonilmaisua neuvotteluihin osallistumisesta mennessä. KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus päättää ilmoittaa Kevalle si tou muk set to mana tah don il mai su naan, että Naantalin kaupunki on mukana työ ter veys huol lon jär jes tä mi sen valmistelua koskevissa neuvot te luis sa. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan. Merkittiin, että Heini Jalkanen poistui kokouksesta yh tei sö jäävi nä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Jää viyden perusteena oli Kevan hallituksen jäsenyys. Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

4 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen: Kaupunginhallitus Työterveyshuollon palvelujen järjestämisen hankkeesta sekä työ ter ve ys yhtyön perustamisesta on pidetty Kevan keskustelutilaisuus Asian val mis te lu etenee siten, että kunnilta pyydetään päätökset mennes sä siitä, ovatko ne lähdössä mukaan työterveysyhtiön perustamisen ja hank keen valmistelun jatkoneuvotteluihin. Hankkeen merkitys on tärkeä ja si tä valmistellaan riippumatta siitä, miten sote-uudustus etenee. Oheismateriaali: Kevan keskustelutilaisuuden aineisto (ei julkinen) KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus päättää, että Naantalin kaupunki on mu kana työterveysyhtiön perustamisen ja hankkeen jat ko neu vot teluis sa. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan. Merkittiin, että Heini Jalkanen poistui kokouksesta yh tei sö jäävi nä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Jää viyden perusteena oli Kevan hallituksen jäsenyys. Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Oheismateriaali: Projektin työryhmän aineisto (ei julkinen) Kaupunginhallitus käy asiasta keskustelun ja merkitsee asian tie dok seen.

5 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus KOKOUSKÄSITTELY: Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen: Merkittiin, että Heini Jalkanen poistui kokouksesta yh tei sö jäävi nä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Jää viyden perusteena oli Kevan hallituksen jäsenyys. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan. Merkittiin, että vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen oli läsnä kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan. Vs. henkilöstöpäällikkö ja kaupunginjohtaja kertoivat ko koukses sa kau pun gin hal li tuk sel le valmistelutyön tämänhetkisestä ti lan tees ta ja valmistelun ai ka tau lus ta. Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallituksen kokouksessa esitellään asian valmistelun ti lan ne katsaus. Oheismateriaali: Projektin työryhmän aineisto (ei julkinen) KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus käy asiasta keskustelun ja merkitsee asian tie dok seen. Merkittiin, että Heini Jalkanen poistui kokouksesta yh tei sö jäävi nä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Jää viyden perusteena oli Kevan hallituksen jäsenyys. Merkittiin, että vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen oli läsnä kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

6 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Keva-yhtiöiden valmistelu on edennyt siten, että Keva on perustanut kaksi yh tiö tä, Tammi Oy:n (out-house yhtiö) ja Taimi Oy:n (in-house yhtiö). Yhtiöi den valmistelun eteenpäin viemiseksi Kevan hallitus edellyttää, että edel leen yhteisestä valmistelusta kiinnostuneet organisaatiot toimittavat alle kir joi te tut aiesopimukset Taimi Oy:n ja Tammi Oy:n osalta Kevalle mennessä tai mikäli tämä aikataulu ei ole mahdollinen, aie sopi muk set käsitellään niin pian kuin mahdollista. Kaupunginhallitus käsitteli yhtiöiden valmistelun tilannetta kokouksessaan , jolloin sovittiin, että asiaa käsitellään seuraavan kerran pidettävässä kokouksessa. Naantalin kaupungin osalta työterveyspalvelujen hankkimisen läh tö koh tana on se. että työterveyshuollon palveluita tulee tarjota jatkossakin Naanta lin kaupungin alueella sijaitsevassa työterveyshuollon toimipaikassa. Tämä on ehdoton edellytys asian jatkovalmistelulle. Jatkoneuvotteluissa Naan ta lin kaupungin tärkeänä tavoitteena tulee olla myös omis ta ja oh jauksen ja oman hallituspaikan varmistaminen mahdollisessa työ ter veys huollon in-house alueyhtiössä. Oheismateriaali (ei julkinen): Työterveyshuoltoa koskevat sopimukset Raision kaupungin ja Naanta lin kan san ter veys työn kuntayhtymän välillä vuosilta 2006, 2007 ja 2008 KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen. Merkittiin, että vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen oli läsnä kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

7 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Merkittiin, että Saara Seppälä saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana kello Merkittiin, että Heini Jalkanen saapui kokoukseen kello Jalkanen poistui kokouksesta yhteisöjäävinä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Jääviyden pe rus teena oli Kevan hallituksen jäsenyys. Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginlakimies Turo Järvinen ja vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen: Naantalin kaupungissa on selvitelty työterveyshuollon järjestämisen eri vaih to eh to ja. Tilannekatsaus esitellään kaupunginhallituksen ko kouk sessa. Oheismateriaali: Muistio (ei julkinen) Raision kaupunki ja Ruskon kunta ovat päättäneet käynnistää valmistelun työ ter veys huol lon kilpailuttamiseksi. KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus merkitsee asian valmistelun tilanteen tiedok seen sekä päättää, että valmistelu työterveyshuollon kilpai lut ta mi sek si aloitetaan. Lisäksi kaupunginhallitus antaa tarvittaessa jat ko val mis te luoh jei ta työterveyshuollon kilpailuttamiseen. Merkittiin, että Heini Jalkanen poistui kokouksesta yh tei sö jäävi nä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Jää viyden perusteena oli Kevan hallituksen jäsenyys. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan.

8 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen: Merkittiin, että vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen, kaupun gin la ki mies Turo Järvinen ja hankintapäällikkö Riikka Söder lund olivat läsnä kokouksessa asian tun ti joi na tämän asian kä sit te lyn ajan. Kaupunginjohtaja muutti kokouksessa ehdotuksensa kuu lumaan seuraavasti: "Kaupunginhallitus merkitsee asian valmistelun ti lan teen tiedokseen sekä päättää, että val miste lu työterveyshuollon kilpailuttamiseksi aloi tetaan. Kaupunginhallitus käsittelee seuraavan kerran työ ter veys huol lon kilpailutusta koskevaa asiaa ko kouk ses saan " Kaupunginjohtajan muutettu ehdotus hyväksyttiin. Naantalin kaupungin edustajat ovat käyneet työterveyshuollon jär jes tä misen osalta neuvotteluja Raision kaupungin ja Ruskon kunnan kanssa Jatkoneuvottelu pidetään Tilannekatsaus esitellään kaupunginhallituksen kokouksessa. KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus merkitsee asian valmistelun tilanteen tiedok seen. Lisäksi kaupunginhallitus antaa tarvittaessa jat ko val mis te luoh jei ta työterveyshuollon kilpailuttamiseen. Merkittiin, että henkilökunnan edustaja Henry Palomäki oli läs nä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan. Merkittiin, että vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen ja kaupun gin la ki mies Turo Järvinen olivat läsnä kokouksessa asian tun ti joi na tämän asian käsittelyn ajan.

9 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus on käsitellyt ei-julkisena asiana työ terveys pal ve lu jen järjestämistä kilpailuttamalla ne yhdessä Raision kaupungin ja Ruskon kunnan kanssa. Kilpailutusta ja palvelujen hankintaa val mis teltaes sa asia ei ole julkinen vianomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 :n kohdan 17 kohdan mukaisesti, jotta tiedon antaminen niistä ei ai heut tai si julkisyhteisölle taloudellista vahinkoa eikä saattaisi toista saman lais ta tai muutoin kilpailevaa toimintaa harjoittavaa julkisyhteisöä tai yk si tyis tä parempaan kilpailuasemaan taikka heikentäisi julkisyhteisön mah dol li suuk sia edullisiin hankintoihin. Hankintalain 21 :n mukaan hankintayksiköt voivat sopia yksittäisen hankin nan toteuttamisesta yhdessä. Hankintaan osallistuvat hankintayksiköt vas taa vat yhdessä tämän lain säännösten noudattamisesta, jos hankinta to teu te taan kokonaisuudessaan kaikkien hankintaan osallistuvien han kinta yk si köi den nimissä ja niiden puolesta. Tätä yhteisvastuuta sovelletaan myös tilanteissa, joissa yksi osallistuvista hankintayksiköistä toteuttaa hankin ta me net te lyn omasta ja osallistuvien hankintayksiköiden puolesta. Hankintaan osallistuvat Raision ja Naantalin kaupungit, Ruskon kunta sekä Raision seudun koulutuskuntayhtymä (Raseko). Hallintosäännön 22 :n kohdan 1 mukaan kaupunginhallitus päättää muun muas sa muiden sopimusten tekemisestä sekä palvelujen hankkimisesta kau pun gin val tuus ton määrärahaa myöntäessä mahdollisesti antamia oh jeita noudattaen, mikäli tehtävää ei ole tämän säännön mukaan annettu muul le toimielimelle tai viranhaltijalle. Työterveyshuollon kilpailuttamista on neuvoteltu ja valmisteltu kuntien kesken siten, että Naantali, Rusko ja Raseko valtuuttaisivat Raision kau pungin te ke mään neuvottelumenettelyllä saaduista tarjouksista han kin ta päätök sen työ ter veys pal ve lu jen toimittajasta. Yhteishankinnasta huolimatta kul la kin kun nal la on oma itsenäinen asema ja irtisanomisoikeus teh tä vässä han kin ta so pi muk ses sa. Kaupunginlakimies Turo Järvinen ja controller Riikka Söderlund esittelevät han kin ta me net te lyä ja sen aikataulua kokouksessa.

10 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa Raision kaupungin te kemään hankintapäätöksen kuntien työterveyshuoltopalvelujen yh teis han kin taa koskevassa kilpailutuksessa.

11 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Tilinpäätös / /2019 Kaupunginhallitus Kaupunginkamreeri Juha Heinonen: Kaupungin tilinpäätös vuodelta 2018 on valmistunut. Kaupunginhallituksen on kuntalain 115 :n mukaan toimintakertomuksessa tehtävä esitys ti li kauden tuloksen käsittelystä, mikä tarkoittaa kaupungin kokonaistulosta. Tase yk si köi den tilinpäätökset vahvistetaan osana tilinpäätöstä. Tilinpäätös 2018 tallennetaan torstaina kello 15 mennessä sähköi sen kokoushallinnan kansioon Kotisivu > Yhteinen työtila > Asiakirjat > Ti lin pää tös Tilinpäätökseen sisältyy selvitys tuloarvioiden ja sitovien määrärahojen toteu tu mi ses ta, jossa on otettu huomioon kaupunginvaltuuston päättämät ja muut mää rä ra ha muu tok set mennessä ja vuodenvaihteen jälkei set yli tys lu vat kaupunginvaltuuston kokoukseen asti. Sel vi tykseen si säl tyy valtuuston kokouksen jälkeen seitsemän kappaletta yli tyk siä, yhteensä ,24 euroa. Kaupunginhallitus esittää nämä ylityk set val tuus ton hyväksyttäviksi osana tilinpäätöstä. Kaupungin tilikauden tulos on ,33 euroa. Tuloutettaessa poisto ero ja suunnitelman mukaan ,01 euroa ja purettaessa maanostoa var ten taseeseen tehtyä varausta euroa muodostuu kaupungin tili kau den ylijäämäksi ,34 euroa, mikä ehdotetaan lisättäväksi edel lis ten vuosien ylijäämään. Tulorahoitus (vuosikate) vahvistui varsinaisesta talousarviosta 4,0 mil joonaa euroa. Vuoden lopun lainakanta oli 20,6 miljoonaa euroa (vähennystä 2,1 miljoonaa euroa). Kaupungin toimintakate oli -94,0 miljoonaa euroa, laskua alkuperäiseen talous ar vi oon -0,4 % ja nousua edelliseen tilinpäätökseen 5,5 %. Tilinpäätöksen mukaisten verotulojen kasvu edellisestä vuodesta oli 3,8 % (kaik kien kuntien muutos veronsaajapalvelun mukaan -0,5 %). Kaupungin ve ro tu lo jen kasvuun vaikutti merkittävästi yhteisöveron jako-osuuden kasvu 18,6 %:lla edellisestä vuodesta. Sekä kunnallisveron että yhteisöveron ti li tyk set varainhoitovuodelta kasvoivat merkittävästi. Tähän vaikuttivat jonkin verran myös tilitysjärjestelmän aikataulumuutokset. Tilikauden tuloksen positiiviseen muutokseen varsinaisesta talousarviosta vai kut ti vat erityisesti seuraavat tulotekijät omaisuuden luovutusten nettotuloutus +0,6 milj. euroa verotulot +4,4 milj. euroa valtionosuudet +0,4 milj. euroa rahoituserien netto+0,2 milj. euroa.

12 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Toimintamenojen lisäys oli noin 1,5 miljoonaa euroa verrattuna al ku pe räiseen talousarvioon. Bruttoinvestointien alkuperäinen määrä oli 11,1 miljoonaa euroa ja to teu tuma oli 11,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2014 tilinpäätöksessä maanostoon tehtyä vapaaehtoista in vestoin ti va raus ta eh do te taan talousarvion mukaisesti purettavaksi eu rol la. Tilinpäätökseen sisältyy kaatopaikkojen jälkihoitoa varten kerättävistä varois ta tehtävä pakollinen varaus (pintarakennerahasto), jonka suuruus vuon na 2018 on euroa. Varauksen kokonaismäärä on nyt eu roa. Tä mä varaus koskee seudullisen jätehuoltoyhtiön käytössä ole via kaa to paik ko ja. Varausta ei enää kerrytetä vuodesta 2019 alkaen. Van ho jen kaatopaikkojen jälkiselvitysvarausta (maisemointi) on ti lin pää tökses sä ,50 euroa. Varausta käytettiin 4 906,50 euroa vuonna Pakollista eläkevarausta lisättiin eurolla ja sitä on jäljellä ,46 eu roa. Kaupungilla on taseessaan aikaisemmilta vuosilta kumulatiivista ylijäämää 55,7 miljoonaa euroa. Kaupungin kirjanpidollinen kokonaisylijäämä nousee noin 60 miljoonaan euroon. Korollisten lainojen määrä taseessa oli ,66 euroa, kun alkuperäisessä talousarviossa määrä oli euroa. Edelliseen ti lin pää tök seen verrattuna lainamäärä aleni 2,1 miljoonaa euroa. Merkittävä ero talousarvion ja tillinpäätöksen lainamäärissä johtuu, paitsi hy väs tä tilivuoden kehityksestä ja aiemmin mainituista kas sa vir ta ta pah tumis ta (Opintien lainat, TSE pääomapalautus, liittymismaksut), niin myös sii tä, että jo edellisen tilivuoden aikana lainamäärä aleni, jolloin ta lous arvion 2018 laskelmassa ottolainauksen lähtötaso jäi korkeaksi. Tilikauden tulos ei anna aihetta tasapainottamistoimenpiteisiin. Tilinpäätösinfo medialle pidetään tiistaina kello 14. Kaupunginkamreeri Juha Heinonen esittelee tilinpäätöstä kokouksessa. Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2018 hy väksy mät tö mät ylitykset ,24 euroa hyväksytään osa na ti lin pää tös tä merkitä tiedoksi tilikauden 2018 tuloksen ,33 eu roa

13 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ tulouttaa poistoeroja suunnitelman mukaan ,01 eu roa ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2014 ti linpää tök ses sä tehdystä varauksesta maanostoon pu retaan ta lous ar vion mukaan euroa merkitä tiedoksi tilikauden ylijäämän ,34 euroa, mi kä ehdotetaan lisättäväksi edellis ten vuosien ylijäämään hyväksyä ja allekirjoittaa tilinpäätöksen sekä lähettää tilinpäätöksen 2018 tarkastuslautakunnalle ja ti lin tar kas ta jil le.

14 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Yhteistyötoimikunta Henkilöstökertomus / /2019 Yhteistyötoimikunta Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen Vuoden 2018 henkilöstökertomus on valmistunut. Vs. henkilöstöpäällikkö esittelee kokouksessa henkilöstökertomuksen yhteistyötoimikunnalle. LIITE B1, YHTTMK EHDOTUS: PÄÄTÖS: Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi kokouksessa esitetyn hen ki lös tö kerto muk sen vuodelta 2018, antaa vs. henkilöstöpäällikölle mahdollisuuden teknisiin kor jauk siin ja muihin tarvittaviin tietojen täydennyksiin, esittää kaupunginhallitukselle henkilöstökertomuksen 2018 hyväksymistä sekä sen saattamista tiedoksi kaupun gin val tuus tol le tilinpäätöksen käsittelyn yhteydessä. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus Henkilöstökertomus vuodelta 2018 oheistetaan. LIITE 1, KH Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen esittelee henkilöstökertomusta kokouk ses sa. Kaupunginhallitus hyväksyy oheisen liitteen mukaisen hen kilös tö ker to muk sen vuodelta 2018 ja saattaa sen ti lin pää töksen käsittelyn yhteydessä tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

15 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ KVTES-sopimuksen työn vaativuuden arviointityö ja paikallisen järjestelyerän jakaminen Kaupunginhallitus Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen: Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) Palk kaus-lu vussa on mää räyk set palkkarakenteesta ja palkkojen määräytymisen pe rustees ta. Teh tä vä koh tais ten palkkojen tulee perustua työn vaativuuden arvioin tiin. So pi muk sen mukaan tässä työssä tulee arvioida mm. osaamista, työn vaativuutta ja vastuuta, yhteistyötaitoja, työolosuhteita. Kau pun gis sa on teh ty työtä KVTES-sopimuksen työn vaativuuden ar vioin ti jär jes tel män teh tä vän ku vauk sien päivittämiseksi ja tehtävien vaativuuden ar vioi mi sek si. Tä tä työ tä on tehty yhdessä työnantajan ja henkilöstöä edus ta vien jär jes töjen edus ta jien kanssa. Työn vaativuuden arviointityön ti lan net ta ja ra hoitus suun ni tel maa on esitelty kaupunginhallitukselle tou ko kuus sa 2018 pi detys sä iltakoulussa. Kaupungin vuoden 2019 talousarvioon on varattu tätä tarkoitusta varten eu ron järjestelyerä sisältäen henkilösivukulut, jonka lisäksi työn vaa ti vuu den arvioinnin mukaisten palkkojen, paikallisten palk kaus epä kohtien jälkeenjääneisyyden korjaamiseen ym. on käytettävissä KVTES-so pimuk sen mukainen paikallinen järjestelyerä alkaen. Sopimuksen mu kaan järjestelyerän suuruus on laskettu mahdollisimman tavanomaisen kuu kau den palkkasummasta (marraskuu 2018) ja se on euroa/kk mak se tuis ta palkoista (ei sis. sivukuluja). Työn vaativuuden arvioinnin mukai sis ta palkantarkistuksista on käyty al ku vuon na paikallisneuvotteluja työn an ta jan ja henkilöstöä edustavien pää luot ta mus mies ten kanssa. Viimei set neuvottelut käydään torstaina Oheismateriaali : Työnantajan ja pääluottamusmiesten välisten neuvottelujen tulos sekä esitys palkantarkistuksista (täydennetään käytävien neu vot te lu jen jälkeen) Vs. henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen esittelee kokouksessa työn vaa tivuu den arviointityötä sekä esityksen paikallisen järjestelyerän ja kaupungin jär jes te ly erän käyttämisestä palkantarkistuksiin sopimuksen mukaan alkaen. Kaupunginhallitus päättää hyväksyä neuvottelutuloksen mukai set palkantarkistukset sekä esityksen paikallisen jär jes tely erän ja kaupungin järjestelyerien käytöstä alkaen.

16 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Henkilöstöpäällikön tehtävän siirtäminen kaupunginjohtajan alaisuuteen johdon tukiyksikköön Kaupunginhallitus Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Hallintosäännön 15 :n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunnat mää räävät alaisensa toimialan organisaatiosta ja tehtävistä siltä osin kuin hal lin tosään nös sä ei ole asiasta määrätty. Edelleen hallintosäännön 47 :n mukaan, mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä mää rät ty hallintosäännössä, toimivalta on kaupunginhallituksella. Henkilöstöpäällikön virka- ja sijaisjärjestelyistä johtuen tehtävä on ollut ti lapäi ses ti kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä siirrettynä kau pun gin johta jan alaisuuteen osana johdon tukiyksikköä. Järjestely on tänä aikana todet tu hyvin toimivaksi ja tarkoituksenmukaiseksi. Järjestely vastaa or ga nisa to ri ses ti myös merkitykseltään rinnasteista rahatoimen kau pun gin kamree rin asemaa suoraan kaupunginjohtajan alaisuudessa. Edellä mainituin pe rus tein henkilöstöpäällikön tehtävä esitetään pysyvästi siirrettäväksi hallin to pal ve lui den tehtäväalueelta kaupunginjohtajan suoraan alaisuuteen joh don tukiyksikköön lukien. Kaupunginhallitus päättää, että henkilöstöpäällikön tehtävä siir re tään kaupungin organisaatiossa johdon tukiyksikköön kau pun gin joh ta jan suoraan alaisuuteen.

17 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Luvan antaminen lapsiperheiden sosiaalityön / lastensuojelun perheohjaajan toimen täyttämiseen Kaupunginhallitus Vt. perhepalvelujen päällikkö Liisa Hankavuori: Lapsiperheiden sosiaalityön perheohjaaja on irtisanoutunut perheohjaajan toi mes ta (vakanssinumero ) siten, että hänen viimeinen toimessa olo päi vän sä on Naantalin perhetyössä on kaksi perhetyöntekijän tointa, kaksi per he oh jaajan tointa, yksi lapsiperheiden kotipalvelun työntekijän toimi, kaksi nuorten avo huol lon ohjaajan tointa ja yksi vastaavan perheohjaajan virka. Koko lap si per hei den sosiaalityössä on lisäksi yksi johtavan sosiaalityöntekijän vir ka, neljä sosiaalityöntekijän virkaa, kolme sosiaaliohjaajan virkaa ja kaksi psykologin tointa ja toimistosihteeri. Lastensuojelun perheohjaajan toimen täyttäminen pätevällä henkilöllä on pe rus tel tua, jotta kunta voi huolehtia sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mu kai sis ta avohuollon palveluista. Lapsiperheiden sosiaalityössä on so siaa li huol to la kiin ja lastensuojelulakiin perustuvia palveluita, joiden myön tämi ses tä sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat päättävät. Lastensuojelun perheohjaajan työ on lastensuojelun avohuollon tu ki toi mena järjestettävää suunnitelmallista, tavoitteellista ja osallistavaa asia kastyö tä muutoksen aikaansaamiseksi halliten kattavasti erilaiset menetelmät. Per he oh jaa ja työskentelee pääasiallisesti perheen kotona. Tavoitteena on tu kea ja ohjata perhettä pyrkien perheen tasapainon palauttamiseen käyttäen erilaisia menetelmiä. Perheohjaaja voi toimia sosiaalityöntekijän työpa ri na palvelutarpeen arvioinneissa. Työskentelyn suunnittelu ja arviointi ta pah tu vat tiiviissä yhteistyössä sosiaalityöntekijän ja muun tiimin kanssa. Toimen täyttämisen vaihtoehdot Palvelun hankkiminen ulkopuoliselta tuottajalta Palvelun tuottaminen kunnan omana palveluna on merkittävästi edul li sempaa, joustavampaa ja tehokkaampaa kuin palvelun ostaminen os to pal ve luna. Toimen täyttäminen sisäisellä siirrolla Lapsiperheiden sosiaalityön henkilöstötilanne ei mahdollista siirtoa. Tointa ei täytetä Toimen täyttämättä jättäminen aiheuttaisi sen, ettei kuntalaisille pystyttäisi tar joa maan lain mukaista ja tarvetta vastaavaa perhetyötä. Nyt avoimeksi tullut lastensuojelun perheohjaajan toimi tulisi täyttää va kitui ses ti toukokuussa ja rekrytointi tulisi käynnistää huhtikuun aikana. Esi-

18 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: tän Naantalin kaupunginhallitukselle, että lapsiperheiden sosiaalityössä ole va lastensuojelun perheohjaajan toimi voidaan täyttää em. tavalla. Puollan perhepalvelujen päällikkö Liisa Hankavuoren esitystä per he oh jaajan toimen täyttämiseksi. Lastensuojelussa ja sosiaalityössä tulee olla hyvät resurssit avohuollon toimenpiteiden toteuttamiseksi edelleen. Työ so pimus tulee laatia sellaiseksi, että se mahdollistaa myös iltaisin ja vii kon loppui sin työskentelyn. Kaupunginhallitus antaa sosiaali- ja terveyspalveluille luvan per he oh jaa jan toimen (vakanssi nro ) täyttämiseen.

19 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 8/ /2019 Kaupunginhallitus Luettelo toimielinten pöytäkirjoista ja viranhaltijapäätöksistä jaetaan kokouksessa.

20 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaupunginhallitus Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen 389/ /2018 Kaupunginhallitus Maanmittausinsinööri Birit Keva: Maanomistajat Pekka Spets ja Virpi Salonen ilmoittavat käynnistävänsä ran ta-ase ma kaa van osittaisen kumoamisen Naantalin kaupungin Hai jaisten kylässä Luonnonmaalla kiinteistöllä Lahtela Sijaintikartta, hakemus sekä Nosto Consulting Oy:n laatima päivät ty kaavaluonnos ja kaavaselostus liitteineen oheistetaan. LIITTEET A1 - A4, KH (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Kaavaselostuksen liitteenä olevasta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta il me ne vät suunnittelualueen sijainti ja muutoksen tavoitteet sekä suun ni teltu muutosprosessin kulku. Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 1,4 ha ja kaa va-alu eel la on rantaviivaa noin 125 metriä. Suunnittelualueella on voimassa voimaan tullut Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaava sekä Matalahden-Kotkanaukon ranta-ase ma kaa va, joka on vahvistettu Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavassa suunnittelualue on mer kit ty pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi, joka on asemakaavoitettu tai tar koi tet tu asemakaavoitettavaksi (AP). Suunnittelualueelle on osoitettu ole mas sa olevan vakituisen asunnon rakennuspaikka ranta-alueella. Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavassa suunnittelualue on merkit ty maatalousalueeksi (M), johon saa rakentaa loma-asuntoalueita (RH) pal ve le via pienehköjä varasto- ja käymälärakennuksia. Nyt esitetyn ranta-asemakaavan muutoksen tavoitteena on kumota voimas sa oleva ranta-asemakaava kiinteistön Lahtela alueelta. Naantalin kaupunki antaa ranta-asemakaavojen valmistelua koskevan pää tök sen mukaisesti lausunnon Matalahden-Kotkanaukon ran ta-ase makaa van päivätystä kaavaluonnoksesta. Kunta voi esittää maanomistajalle osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa kos ke vat huomautuksensa ja ehdotuksensa suunnitelman täy den tä mi seksi. Kaupunginhallitus on hyväksynyt ohjeen ran ta-ase ma kaavo jen käsittelystä Naantalissa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan kaavan laatija tiedottaa kaavan valmisteluaineiston nähtävillä pidosta

21 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaupunginhallitus kai kil le osallisille kirjeitse ja ilmoituksella Rannikkoseutu-lehdessä sekä tar vit taes sa kaupungin ilmoitustaululla ja internet-sivuilla. Ranta-asemakaavan sisältö voi täsmentyä kaavan käsittelyn yhteydessä. Kaa va muu tok sen hyväksyy Naantalin kaupunginvaltuusto. Kaupunginhallituksen konsernijaosto Maanmittausinsinööri Birit Keva Kaupunginhallitus toteaa Matalahden-Kotkanaukon ranta-ase ma kaa van osittaisen kumoamisen käynnistyneeksi Lah te lan tilalla liitteiden mukaisella alueella. Kaupunginhallitus päättää lausuntonaan todeta, että kaavan osit tai nen kumoaminen ei tuo suunnittelualueelle yleiskaavan mu kais ta rakennusoikeutta, vaan rakennusoikeus saadaan yleis kaa va mää räys ten mukaan vasta, kun alueelle on laadittu ase ma kaa va. Kaupunginhallitus edellyttää, että ranta-asemakaavan val miste lus sa noudatetaan kaupunginhallituksen ran ta-ase ma kaavo jen käsittelyä koskevia päätöksiä ja Maanomistajan laadituttaman ranta-asemakaavan ja ranta-ase ma kaa van muutoksen käsittelystä kaupunki perii maan omis ta jal ta kaupunginhallituksen päättämän kä sit te lymak sun euroa. Lisäksi peritään 250 euroa / uusi raken nus paik ka. Kaupungille kaavan kuuluttamisesta syntyvät to del li set kustannukset peritään samoin maanomistajalta. Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen on ol lut luonnoksena nähtävillä Suunnittelualue sijaitsee Naanta lin Luonnonmaalla, oheisen sijaintikartan osoittamalla alueella. LIITE B1, KHKON (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen koskee Naantalin kaupungin Hai jais ten (401) kylän kiinteistöä (Lahtela). Kumottavan alueen pinta-ala on n. 1,4 hehtaaria.

22 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaupunginhallitus Suunnittelualueella on voimassa voimaan tullut Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaava sekä Matalahden-Kotkanaukon ranta-ase ma kaa va, joka on vahvistettu Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavassa suunnittelualue on mer kit ty pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi, joka on asemakaavoitettu tai tar koi tet tu asemakaavoitettavaksi (AP). Suunnittelualueelle on osoitettu ole mas sa olevan vakituisen asunnon rakennuspaikka ranta-alueella. Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavassa suunnittelualue on merkit ty maatalousalueeksi (M), johon saa rakentaa loma-asuntoalueita (RH) pal ve le via pienehköjä varasto- ja käymälärakennuksia. Nyt esitetyn ranta-asemakaavan osittaisen kumoamisen tavoitteena on kumo ta osa maa- ja metsätalousalueesta (M) voimassa olevasta ran ta-asema kaa vas ta, kiinteistön Lahtela alueelta. Kaavaluonnoksesta ei jätetty mielipiteitä. Kaupunginhallitus päätti lausuntonaan todeta, että kaavan osittainen ku moa minen ei tuo suunnittelualueelle yleiskaavan mukaista rakennusoikeutta, vaan rakennusoikeus saadaan yleiskaavamääräysten mukaan vasta, kun alu eel le on laadittu asemakaava. Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osittaisen kumoamisen päivätty kaavaehdotus ja kaavaselostus liitteineen oheistetaan. LIITTEET A1 - A2, KHKON (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Kaupunginhallituksen konsernijaosto esittää kau pun gin hal lituk sel le, että Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osit tai sta kumoamista koskeva päivätty ehdotus hyväksytään ja asetetaan maankäyttö- ja ra ken nus lain 65 :n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mu kai ses ti julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Lisäksi seuraaville tahoille varataan mahdollisuus antaa lausun ton sa ranta-asemakaavan osittaisen kumoamisen eh dotuk ses ta: Varsinais-Suomen liitto Varsinais-Suomen ELY-keskus Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos tekninen lautakunta ympäristö- ja rakennuslautakunta

23 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus KONSERNIJAOSTO: Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Esityslistaan on liitetty Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osittai sen kumoamisen päivätty kaavaehdotus ja kaavaselostus liittei neen (KH ). Kaupunginhallitus päättää asettaa Matalahden-Kotkanaukon ran ta-ase ma kaa van osittaista kumoamista koskevan päivätyn ehdotuksen maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukai ses ti julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Seuraaville tahoille varataan mahdollisuus antaa lausuntonsa ran ta-ase ma kaa van osittaisen kumoamisen ehdotuksesta: Varsinais-Suomen liitto Varsinais-Suomen ELY-keskus Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos tekninen lautakunta ympäristö- ja rakennuslautakunta Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus Maanmittausinsinööri Birit Keva: Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan osittaisen kumoamisen päivätty muutosehdotus on ollut julkisesti nähtävillä Nähtävilläoloaikana ehdotuksesta ei jätetty muistutuksia ja Var si nais-suo men Pelastuslaitos totesi lausuntonaan, ettei sillä ole huomau tet ta vaa ranta-asemakaavan muutokseen. Matalahden-Kotkanaukon päivätty ranta-asemakaavan osit taisen kumoamisen kaavakartta ja kaavaselostus ovat esityslistan liitteinä. LIITTEET 2-3, KH Esitän, että päivätty Matalahden-Kotkanaukon ran ta-ase ma kaavan osittainen kumoaminen hyväksytään.

24 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy päivätyn Matalahden-Kotkanaukon ran ta-ase makaa van osittaisen kumoamisen. Hyväksymispäätöksestä ilmoitetaan maankäyttö- ja ra kennus lain 200 :n 2 momentin sekä maankäyttö- ja ra ken nusase tuk sen 93 :n mukaisesti.

25 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin lausuntopyyntö koskien Mylly-Antin koulua Kaupunginhallitus Sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki: Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän hallitus pyytää mennessä kuntien lausuntoa siitä, miten ne aikovat jatkossa järjes tää vaikeasti vammaisten oppilaiden perusopetuksen. Lausuntopyyntö oheistetaan. LIITE 4, KH Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri ylläpitää Mylly-Antin koulua Turussa. Ti lat on vuokrattu yksityiseltä toimijalta. Koulussa annetaan pe rus ope tuksen mukaista toiminta-alueittain tapahtuvaa erityisopetusta oppilaille, joilla on kehitysvamma tai autismikirjon häiriö. Koulussa järjestetään lisäksi aamu- ja iltapäivätoimintaa. Erityishuoltopiirin kuntayhtymän voimaan tulleen pe rus so pi mukses sa 2 :ssä todetaan kuntayhtymän tehtävistä seuraavasti: "Kuntayhtymän tehtävänä on järjestää ja tuottaa voimassa ole van lainsäädännön mukaisesti: 1 vammaispalveluja 2 erityisopetusta 3 muita jäsenkuntien kuntayhtymältä tilaamia ja toi mialaan soveltuvia sosiaali- ja kuntoutusalan palveluja." Valtakunnallisen erityisoppilaiden peruskouluopetuksen järjestämisen pe riaa te on, että vaikeavammaisten oppilaiden tulisi saada peruskouluopetus ko ti kun nan perusopetuksen piiristä. Tähän periaatteeseen liittyen kun ta yhty män hallitus teki päätöksen, että Mylly-Antin peruskoulun ope tuk sen järjestäminen Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kun ta yh tymän järjestämänä loppuu sote- ja maakuntalainsäädännön etenemisestä huo li mat ta. Päätöspykälässä on todettu, että lainsäädännön lä pi me no ti lanne vaikuttaa opetuksen siirtymisen aikatauluun. Oheismateriaali: Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän hallituksen päätös Kuntayhtymä on käynyt neuvotteluja kuntien nimeämien neuvottelijoiden kans sa vuoden 2018 aikana siitä, löytyisikö Mylly-Antin peruskoululle ns. isän tä kun ta. Neuvottelut eivät ole johtaneet konkreettisiin tuloksiin. Oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti ikäkausittain muodostetuissa pienryh mis sä. Naantalilaisia oppilaita on tällä hetkellä neljä.

26 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Vuoden erityishuoltopiirin valtuuston hy väk sy mässä toimintasuunnitelmassa todetaan: Mikäli vuoden 2019 aikana siir tä mises tä ei saada päätöstä, kuntayhtymä joutuu investoimaan uuden koulun ra ken ta mi seen. Lisäksi joudutaan lisäämään resursseja, jotta koulun toimin ta vastaa peruskouluopetukselle asetettuja standardeja. Kuntayhtymä pyytää jäsenkunnilta kannanottoa seuraaviin kysymyksiin: Mitä suunnitelmia teillä on oman kuntanne vaikeasti vammaisten oppi lai den perusopetuksen järjestämiseksi? Naantalin perusopetuksella ei ole suunnitelmia vaikeasti vam mais ten oppilaiden opetuksen aloittamiseksi Naantalissa. Yh den ryhmän perustaminen vuosiluokille 1-9 tarkoittaa kaiken ikäisten oppilaiden opettamista samassa ryhmässä. Ryhmän laaja ikäjakauma saattaa olla haitallinen oppilaan so siaa lis ten taitojen kasvulle ja kehitykselle. Tämän vuoksi kes kitet ty seudullinen yhteistyö on paras vaihtoehto kaikkien osapuo lien kannalta. Mikä olisi mielestänne paras tapa hankkia koululle uudet tilat? Koulun tilojen tulee olla toimintaan soveltuvat sekä turvalliset ja terveelliset. Tilojen hankinnasta tulee laatia ehdotus, josta neu vo tel laan jäsenkuntien kanssa. Jos kuntayhtymä vastaa erityisopetuksen järjestämisestä, hy väk sytte kö toiminnan vaatimat resurssilisäykset? Koululla tulee olla tarpeelliset henkilöresurssit, jotka pe rus tuvat oppilaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Koulun pedagogiseen joh ta mi seen, kehittämiseen sekä henkilöstöjohtamiseen tulee va ra ta koulun kokoon nähden riittävä resurssi esim. vir ka rehto ri ja luottamustoiminen apulaisrehtori. Mylly-Antissa opiskelevat oppilaat tarvitsevat pääsääntöisesti muitakin erityis huol to pii rin kuntayhtymän tarjoamia tukipalveluita. Opetuksen jär jes tämi nen on yksi osa tätä palvelukokonaisuutta. Kaupunginhallitus antaa Varsinais-Suomen erityishuoltopiirille esit te ly osan mukaisen lausunnon. Mylly-Antin koulun toi minnan tulee jatkua toistaiseksi osana kuntayhtymän pe rus so pimuk sen mukaista toimintaa.

27 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Edustajan nimeäminen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n hallitukseen Kaupunginhallitus Hallintojohtaja Riitta Luotio: Kaupunginhallitus on nimennyt valittavaksi Lou nais-suomen Jätehuolto Oy:n hallitukseen Naantalin kaupungin edustajaksi Antero Jas ka rin. Lounais-Suomen Jätehuoltoyhtiön yhtiökokousedustajana on toiminut tekni nen johtaja ja hänen henkilökohtaisena varajäsenenään yh dys kun ta teknii kan päällikkö. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n hallitus on kokoontunut ja päät tä nyt, että yhtiökokous pidetään Yhtiökokous valitsee Lounais-Suo men Jätehuolto Oy:n hallituksen. Kaupunginhallitus nimeää valittavaksi kaupungin edustajan Lou nais-suo men Jätehuolto Oy:n hallitukseen

28 Naantalin kaupunki Esityslista A 8/ Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n rahoitukseen liittyvän etusijasopimuksen uusiminen Kaupunginhallitus Kaupunginkamreeri Juha Heinonen: Kaupunginhallitus on viimeksi ja hyväksynyt Turun Seu dun Energiantuotanto Oy:n (TSE) ra hoi tuk seen liittyvän etu si ja so pimuk sen. Etusijasopimus on asiakirja, jos sa määritellään ulkoisten ra hoit tajien ja osakaslainoittajien saatavien etu si ja jär jes tys. Yhtiö on toimittanut yhtiön hallituksen esityksen etu si ja so pi muksen muutoksesta, jonka keskeinen sisältö ja perustelut ovat seuraavat: "TSE ottaa v Danske Bankilta uuden 46 miljoonan euron suuruisen lai nan ja pidentää OP Yrityspankki Oyj:ltä v otetun lainan laina-aikaa 1. lyhennyserän osalta (34 mil joo naa euroa). OP:n lainaan liittyi TSE:n, TSE:n osakkai den ja lainanantajan OP:n välinen sopimus velvoitteiden etu si jas ta ja maksunsaantijärjestyksestä (etu si jaso pi mus). Pan kit edellyttävät, että etusijasopimusta päivitetään siten, et tä myös uusi lai nan an ta ja Danske ja tämän lainasopimus se kä nykyisen lainanantajan OP:n sopimukseen tehtävä muu tos tulevat uudessa etusijasopimuksessa mai nit tua. TSE:n uudelleen rahoituksen tarve liittyy mm. tämän vuoden in ves toin tei hin (savukaasulauhdutin ja asfalteenin syöt tö järjes tel mä Naantali 4 CHP-lai tok seen)." Voimassaolevan etusijasopimuksen mukaisten velvoitteiden enim mäismää rä on nyt 200 miljoonaa euroa ja muutos nostaisi tämän summaan enin tään 246 miljoonaan euroon. Tämä tarkoittaa, että osakaslainoittajien saa ta vien edellä (paremmalla etusijalla) olevien velvoitteiden määrä kasvaa. Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n etusijasopimusluonnos oheis te taan. LIITE 5, KH Esitän, että kaupunginhallitukselle esitetään etusijasopimuksen muut tamis ta yhtiön ehdottamalla tavalla. Kaupunginhallitus hyväksyy Turun Seudun Ener gi an tuo tanto Oy:n liitteen mukaisen etusijasopimuksen.

Työterveyshuollon palvelujen kilpailuttaminen

Työterveyshuollon palvelujen kilpailuttaminen Kaupunginhallitus 186 14.05.2018 Kaupunginhallitus 243 18.06.2018 Kaupunginhallitus 316 24.09.2018 Kaupunginhallitus 339 22.10.2018 Kaupunginhallitus 361 30.10.2018 Kaupunginhallitus 376 19.11.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Tilinpäätös, tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivuodelta 2018

Tilinpäätös, tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivuodelta 2018 Kaupunginvaltuusto 36 10.06.2019 Tilinpäätös, tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivuodelta 2018 126/02.02.01/2019 Kaupunginhallitus 25.03.2019

Lisätiedot

Tilinpäätös, tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivuodelta 2017

Tilinpäätös, tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivuodelta 2017 Kaupunginvaltuusto 44 11.06.2018 Tilinpäätös, tilintarkastuskertomus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomus sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivuodelta 2017 173/02.02.01/2018 Kaupunginhallitus 09.04.2018

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen alaisen henkilökunnan hankintavaltuudet

Kaupunginhallituksen alaisen henkilökunnan hankintavaltuudet Kaupunginhallitus 398 06.11.2017 Kaupunginhallitus 410 20.11.2017 Kaupunginhallituksen alaisen henkilökunnan hankintavaltuudet 945/00.01.01.00/2017 Kaupunginhallitus 06.11.2017 398 johtaja Riitta Luotio

Lisätiedot

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Pomarkun kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Henkilöstötoimikunta Aika 04.02.2019 klo 15:30-17:10 Paikka Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus vuodelta 2014

Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus vuodelta 2014 Kaupunginvaltuusto 38 08.06.2015 Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus vuodelta 2014 166/02.02.01/2015 Kaupunginhallitus 16.03.2015 99 Kaupunginkamreeri Juha Heinonen 11.3.2015: Kaupungin tilinpäätös vuodelta

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 337 15.10.2018 Kaupunginhallitus 338 16.10.2018 Kaupunginhallitus 360 29.10.2018 Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma 2019-2022 453/02.02.00/2018 Kaupunginhallitus 15.10.2018 337 Kaupunginkamreeri

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.11.2017 Sisällysluettelo Sivu 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Äijälän ranta-asemakaava ja Nimetön-Patarauta-Renko ranta-asemakaavan muutos Äijälän tilan alueella

Äijälän ranta-asemakaava ja Nimetön-Patarauta-Renko ranta-asemakaavan muutos Äijälän tilan alueella Kaupunginhallituksen 28 21.05.2018 konsernijaosto Kaupunginhallitus 232 04.06.2018 Kaupunginhallitus 330 01.10.2018 Äijälän ranta-asemakaava ja Nimetön-Patarauta-Renko ranta-asemakaavan muutos Äijälän

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnan joh ta ja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnan joh ta ja tai pormestari. Kaupunginhallitus 68 29.03.2016 Tarkastuslautakunta 21 17.05.2016 2013-2016 Kaupunginvaltuusto 26 13.06.2016 Tilinpäätös 2015 288/02.05.01.08/2016 KH 29.03.2016 68 Kuntalain (410/2015) mukaan kunnanhallituksen

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta 11.05.2017 Aika 11.05.2017 klo 13:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 27.02.2014 Kaupunginhallitus 107 10.03.2014 Kaupunginhallitus 364 12.10.2015 Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta 720/00.01.00.00/2013 Sosiaali-

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos Kaupunginhallituksen 42 30.10.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 412 20.11.2017 Kaupunginhallituksen 49 17.09.2018 konsernijaosto Kaupunginhallitus 329 01.10.2018 Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Hallintosäännön muuttaminen KH

Kaupunginhallitus Hallintosäännön muuttaminen KH Kaupunginhallitus 115 13.05.2019 Hallintosäännön muuttaminen KH 13.05.2019 115 Tausta Äänekosken kaupungissa toteutettiin keväällä 2017 kaupungin hallin to sään nön mittava uudistaminen. Tarkoituksena

Lisätiedot

Sastamalan kaupungin tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016

Sastamalan kaupungin tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 Kaupunginhallitus 84 27.03.2017 Sastamalan 40 19.05.2017 tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto 57 26.06.2017 Sastamalan kaupungin tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 786/02.02.00/2015 KHALL

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos

Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallituksen 25 25.09.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 344 02.10.2017 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 54 18.12.2017 Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos 444/10.03.06/2017 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 325-RAK1803 NAANTALIN KAUPUNKI MATALAHTI KOTKANAUKKO RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Naantalin varhaiskasvatuksen ja koulujen tila- ja palveluverkkosuunnitelma 2026

Naantalin varhaiskasvatuksen ja koulujen tila- ja palveluverkkosuunnitelma 2026 Koulutuslautakunta 14 16.02.2016 Koulutuslautakunta 29 12.04.2016 Koulutuslautakunta 61 14.06.2016 Koulutuslautakunta 76 06.09.2016 Koulutuslautakunta 90 19.10.2016 Naantalin varhaiskasvatuksen ja koulujen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 361 Työterveyshuollon palvelujen selvittäminen Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma

Sisällysluettelo. 361 Työterveyshuollon palvelujen selvittäminen Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma Naantalin kaupunki Pöytäkirja 28/2018 1 Kaupunginhallitus 30.10.2018 Sisällysluettelo Sivu 361 Työterveyshuollon palvelujen selvittäminen 3 362 Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma 2019-2022 8 Naantalin

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot