Muistio 1 (7) Tutuksi tullut työturvallisuusaamupäivä järjestetään klo 8:30-12:00, Sokos Hotel Pasilassa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muistio 1 (7) Tutuksi tullut työturvallisuusaamupäivä järjestetään klo 8:30-12:00, Sokos Hotel Pasilassa."

Transkriptio

1 Muistio 1 (7) Urakoitsijaseminaari Aika kello 9:00 14:30 Paikka Pasila NH Satama 2. krs, videoyhteys Livi vh1 Avaus Tilaisuuden avasi Pekka Rajala, joka toimii myös tilaisuuden puheenjohtajana. Tilaisuudesta tehdään myös muistio. Esittäjien materiaalit tulevat muistion liitteeksi. Tuomas Toivonen piti avauspuheenvuoron ja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Hän esitti kaavion viraston uudistuneesta organisaatiosta. Uusi laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä on tullut voimaan Tienpidon yleiset vaatimukset on kirjattu lakiin ja kunnossapitotaso tarkentuu. Liikenteen turvallisuusvirastolle tulee valvontarooli. Virastouudistuksessa väyläverkon suunnittelu, kehittäminen ja kunnossapito jää väylävirastoon, liikenteen ohjaus siirtyy uudelle yhtiölle Traffic Management Finland Oy:lle ja Traficom toimii liikenteen ja viestinnän valvontaviranomaisena. Ajankohtaista turvallisuudesta Risto Lappalainen kertoi ajankohtaisia asioita työturvallisuudesta. Tieturva 1 on muuttumassa verkkokoulutukseksi, jatkossa se on maksuton ja n ylläpitämä. Vuonna 2019 Tieturva 1-koulutus on vielä päällekkäin "vanhanmallisten" koulutusten kanssa. Myös Tieturva 2 uudistuu. Turvallisuuspoikkeamien kirjauksesta Lappalainen kertoi seuraavaa: Tiellä tehtävien töiden osalta ilmoittamisaktiivisuus näyttää laskeneen Yleisimpiä turvallisuuspoikkeamia ovat liukastumiset, kompastumiset, putoamiset sekä onnettomuudet liikkumisen, nostamisen ja käsikäyttöisten työkalujen käytön yhteydessä Työkoneen puhdistaminen ja koneeseen nouseminen yksi yleinen vaaranpaikka, ote tai jalka lipeää. Aiheuttaa helposti esim. luunmurtuman ja sairauspoissaoloja Tiehankkeilla havaintoja on enemmän ja tapaturmia vähemmän, aiheuttajana usein ulkopuolinen tekijä: muut (myös raskas) liikenne, ylinopeudet -> törmäys työmaan koneeseen tai rakenteeseen yleisesti ilmapiiri on kuitenkin muuttunut suotuisammaksi poikkeamien ilmoittamiselle. Tutuksi tullut työturvallisuusaamupäivä järjestetään klo 8:30-12:00, Sokos Hotel Pasilassa.

2 Muistio 2 (7) Uusi teiden hoidon urakkamalli "Maanteiden hoitourakka" Pekka Rajala esitteli uutta maanteiden hoitourakkamallia. Ensin hän esitteli n hankintastrategisia linjauksia, joita ovat mm. vahva vuorovaikutus ja yhteistyö, kustannusten ja riskienhallinta sekä kannustavat sopimusmallit. Uudessa urakkamallissa odotetaan saavan parempi varmuus laadun toteutumiselle. Uutta urakkamallia on kehitetty yhdessä alan toimijoiden kanssa. Yhtenä tavoitteena on tuottavuuden kehittyminen hukkaa vähentämällä, esimerkkinä työn tekeminen kerralla kuntoon, jolloin ei jouduta paikkaamaan. Keskeisiä asioita ja muutoksia uudessa mallissa ovat mm.: Muutoksiin reagointi joustavampaa kuin vanhassa mallissa Laadun painoarvo hankintavaiheessa kasvaa (vrt. vanhassa mallissa laadun vähimmäisvaatimusten ylittymisen jälkeen käytännössä hintakilpailu) Siirrytään kokonais- ja yksikköhintaisesta urakasta tavoitehintaiseen Tavoitehinnan alitus/ylitys voidaan siirtää seuraavalle urakkavuodelle. Ylityksen siirto voi aiheuttaa haasteita, jos seuraava urakkavuosi on vaativa Urakoitsijavalinnassa hinnalla on 65 % painoarvo Urakkaan luvataan tarjousvaiheessa henkilöstön testi- ja tenttipisteiden keskiarvo. Jos henkilöitä vaihdetaan urakan aikana, tulee keskiarvo edelleen olla vähintään luvattu. Henkilöiden painoarvo valintavaiheessa on 20 %, laatulupaukset 15 %. Edelleen urakkamuotona on laatuvastuurakentaminen. Tilaajan myötävaikutusmahdollisuudet paranevat. Hankintamenettelynä on yksivaiheinen avoin menettely pl. erittäin vaativat Espoo ja Vantaa, jotka kilpailutetaan neuvottelumenettelyllä. Kysymys: Miten uusi urakkamalli jalkautetaan/koulutetaan tilaaja- ja urakoitsijapuolille? Vast: Tilaajalla järjestää koulutusta henkilökunnalleen. Yleistä keskustelua voidaan käydä vuorovaikutuksessa urakoitsijoiden kanssa ennen tarjouspyyntöjen lähtöä.

3 Muistio 3 (7) Kilpailutus 2019 ja laatulupaukset Katja Levola esitteli 2019 urakoiden aikataulun. Tarjouspyynnöt lähtevät ulos (pl. Espoo ja Vantaa ). Käytännössä hankintailmoitukset näkyvät Hilmassa tarkastusten jälkeen mahdollisesti vasta Urakoiden ennakkotiedot löytyvät Tiirasta, joka löytyy n extranetistä. Linkki ja käyttöohjeet löytyvät esitysmateriaalista. Tietoihin voi tulla vielä päivityksiä inventointien ym. myötä, mutta perusasiat ovat pääosin kunnossa. Tarjousten vertailu tehdään seuraavasti: Tarjousvaiheen toiminta- ja laatusuunnitelma korvataan pisteytetyillä laatulupauksilla HJU:aan verrattuna lineaarinen pisteytysskaala Testin ja tentin painoarvot 10 % + 10 % Tarjoukseen luvataan 3 henkilöä/urakka: työmaapäällikkö, päätoiminen apulainen ja sopimus-/hankintavastaava (luvataan pisteiden keskiarvo, henkilöitä ei tarvitse nimetä). Kysymys: Ovatko henkilöt samanarvoisia (sopimusvastaava, vastuunalainen työnjohtaja, vastaavan apulainen)? Vast: testi- ja tenttipisteiden keskiarvon laskennassa kaikilla henkilöillä sama painoarvo Kysymys: Mitä tapahtuu jos henkilöt eivät täytä luvattuja pistevaatimuksia? Vast: Jos luvattu testi- ja tenttipisteiden keskiarvo ei täyty, sopimusta ei synny Testi- ja tenttitulokset ovat voimassa 2 vuotta uusissa tarjouskilpailuissa, urakan aikana niitä ei tarvitse uusia. Tulokset ovat henkilökohtaisia, eli siirtyvät henkilön mukana työnantajan vaihtuessa. Lupaukset herättivät paljon kysymyksiä. Lupauksissa on olemassa 0-taso, eli lupauskohdat voi jättää lupaamatta, jolloin tarjoukseen saa ko. kohdasta 0 pistettä. Kysymys: Moniko portaisia lupaukset ovat? Vast: Lupausten porrastukset vaihtelevat, 2-6 tasoa. Jos valitaan korkeampi lupaustaso, myös alempien tasojen vaatimukset tulee täyttää. Kysymys: Ovatko lupaukset alihankkijakeskeisiä eikä pääurakoitsijan oman kaluston käytölle lasketa arvoa? Vast: Sanamuotoa on korjattava, alihankinta = operatiivinen työ urakassa Kysymys: Saako lupaukset ylittävästä henkilöstöstä lisää pisteitä? Vast: Ei, mutta bonus mahdollisuutta mietitään

4 Muistio 4 (7) Kysymys: Miten/millaisilla työkaluilla lupausten toteutumista seurataan? Esim. Rovaniemellä seurattu työmaakokouksissa, yhteenveto puolivuosittain ja kerran vuodessa koko vuosi. Korjausliikkeitä pystytään tekemään urakkavuoden aikana. Vast: Ei ole vielä päätetty, valmistellaan työkaluja tarjouspyyntöjen lähdön jälkeen. Lupausten toteutumisen seurannan on oltava helppoa ja yksiselitteitä, työkalu voi olla yksinkertainenkin. Kysymys: Jos työnjohtoa vaihdetaan urakan aikana, miten varmistetaan että testi- ja tenttitulokset ovat vertailukelpoisia? Pitääkö tenttijärjestelmä jäädyttää 5 vuodeksi, jotta tentit ovat vertailukelpoisia keskenään? Vast: Tenttijärjestelmää kehitetään ja määritetään, mitä ja miten on tarkoitus testata. Tarkoituksena luoda teemoitettu kysymyspatteristo, josta poimitaan kysymykset eri ajankohtina ja eri paikoissa pidettäviin tentteihin Kysymys. Kuinka usein tentin voi uusia? Vast: Tentin saa uusia kerran, jolloin jälkimmäinen tulos on voimassa (2 vuotta) Kysymys: Onko tentti sähköisessä muodossa vai "perinteinen"? Vast: Ainakin aluksi perinteinen tentti, tietokonetta saa käyttää. Tarjouspyyntömateriaali saa olla mukana. Kaupallisten asiakirjojen muutokset Rajala esitteli keskeisimmät kaupallisten asiakirjojen yksityiskohtaiset muutokset, jotka löytyvät esitysmateriaalista. Sopimusasiakirjojen järjestystä on korjattu uuteen malliin. Kaikki tarjouspyynnöt tehdään Hanki-järjestelmään. Palvelusopimuksen keskeisimpiä muutoksia: Urakka on tavoitehintainen urakka ja laskennallinen sopimushinta koostuu seuraavista eristä, jotka tilaaja maksaa urakoitsijalle: Hoidonjohtopalkkion Johto- ja hallintokorvauksen Hoitotöiden hankintakustannukset Tavoitepalkkio Arvonlisävero Kysymys: Koskeeko maksuerät myös omasta organisaatiosta tehtyjä hankintoja? Vast: Kyllä koskee, täytyy tarkentaa kirjauksia Kysymys: "Palkkio sekä johto- ja hallintokorvaus voidaan laskuttaa kuukausittain tasaosuuksina kuun viimeisenä päivänä, laskun maksamiseen varattava 21 vrk", heikentääkö tämä kirjaus maksuehtoja nykyisistä? Vast: Ei heikennä, tarkoittaa että eräpäivä saa olla kuun viimeinen päivä, kirjausta tarkennetaan tarvittaessa Kysymys: Kirjaus "Laatulupausten ylittämisestä voi saada bonusta ", tarkoittaako että ylittämisestä ei aina välttämättä saa?

5 Muistio 5 (7) Tekniset asiakirjat Vast: Tarkennetaan kirjausta tarvittaessa Esiteltiin urakkaohjelman keskeisiä muutoksia, joita ovat mm. että uutena henkilötyyppinä tulee harjoittelija (4 kk/urakkavuosivuosi) mukaan kaikkiin urakoihin. Jos harjoittelijaa ei ole, ei synny kustannuksiakaan. Liikennekeskus voi toimia tilaajan edustajana virka-ajan ulkopuolella. Aikaa, kuinka kauan saa edustaa/tapaus, mahdollisesti rajataan. Rajala esitteli uuden urakkamallin tarjouslomake-luonnosta. Nykyisessä mallissa määritellään tarjouslomakkeelle erillishankintoja, kuten aikaisemmin HJU-malleissa. Lisäksi todettiin, että tarjouspyyntöön tulee määritellään aikaraja, johon mennessä kaikki tarjouksessa annetut vaatimukset tulee täyttyä, ja sopimus olla allekirjoitettavissa. Heikki Lappalainen esitteli muutokset alueurakoiden teknisiin asiakirjoihin. Uusien toimintalinjojen myötä julkaisu Maanteiden talvihoito, laatuvaatimukset on päivitetty (versio ). Työkohtaista tarkennusta on yhtenäistetty (mm. täsmähoitokohteet ja niitot). Muut uudet tai päivitetyt ohjeet on kerrottu tarkemmin esitysmateriaalissa. Syksyn aikana on tulossa päivitystä turvallisuus ohjeisiin: Sulku- ja varoituslaitteet sekä lyhytaikaiset ja luvanvaraiset työt. Maanteiden hoitourakoiden alihankintojen kyselytutkimus Jukka Yliherva esitteli kesällä tehtyä alihankkijakyselyä. Kyselytutkimus oli väitepohjainen ja tehtiin 26 hoidon urakan alihankkijalle (304 alihankkijaa). Vastausprosentti oli 64,8. Kyselytutkimuksessa alihankkijat määrittelivät nykytilan ja tavoitetilan. Hajonta eri pääurakoitsijoiden välillä oli pientä. Kyselytutkimuksen tuloksia tullaan käyttämään tarjouspyynnön lupauksen tason määrittelyssä. Kyselytutkimuksen vastaukset ovat anonyymejä, urakkakohtaisia tuloksia ei ole saatavilla tässä vaiheessa (esimerkiksi tietoa siitä, eroavatko uusien mallien urakoiden vastaukset perinteisten urakoiden vastauksista). Vastauksista ei selviä tieto siitä, millainen sopimus vastanneella aliurakoitsijalla on pääurakoitsijaan. Pääurakoitsijan näkökulmaa ei selvitetty tässä tutkimuksessa. Sopimusten kannustavuus (laatu, turvallisuus, kustannustehokkuus, työssä onnistumisen palkitseminen ja motivointi) sekä pääurakoitsijan mielenkiinto aliurakoitsijoiden kehitysideoihin vaativat kehittämistä. Tavoitteiden toteuttamiset vaativat paljon konkreettisia toimia.

6 Muistio 6 (7) Talvihoidon toimintalinjat ja laatuvaatimukset Otto Kärki esitteli uusia talvihoidon toimintalinjoja. Uusien toimintalinjojen myötä talvihoitoluokat I ja TIb poistuvat, Ise KVL-raja alenee ajoneuvoon ja Ib jaetaan kahteen: Ib (suolattavat) ja Ic (ei-suolattavat). Hoitoluokkien nostoja tulee noin km viiden vuoden aikana ( kilpailutettavien urakoiden myötä) alkavissa urakoissa hoitoluokkien muutoksia tulee noin km:lle. Luokkamuutosten lisäksi myös talvihoitoluokkien sisällä on tehty vaatimusmuutoksia. Mm. toimenpideaikoja on lyhennetty. Vakiintuneen talvikelin termistä tullaan luopumaan (lukuun ottamatta Lappia). Talvihoidon toimintalinjat ja laatuvaatimukset on julkaistu sivustolla Kysymys: Vaikuttaako uudet toimintalinjat enemmän pääteihin? Vast: Hoitoluokkien nostot kyllä, vaatimusten muutokset kohdentuvat keskivilkkaille ja alemman verkon teille. Pääurakoitsijan odotuksia ja evästyksiä Ari Kähkönen Infra ry:stä kertoi urakoitsijoiden näkemyksiä nykytilanteesta. Viime vuosi on ollut tiestön hoidon osalta tapahtumarikas vuosi. Palautetta tulee paljon sosiaalisen median kautta, usein se on negatiivista. Pohdinnassa on, auttaako aktiivinen tiedottaminen tilanteeseen. Kähkönen nosti esille myös yksityistie-rumpujen hoitovastuun kustannusvaikutukset (uusi maantielaki). Kunnossapitovelvollisuus on siirtynyt valtiolle, ja samalla myös päätäntävalta siitä, milloin toimenpiteet tehdään (liittymän omistaja ei voi sanella). Epävarmuutta aiheuttaa rahoituksen riittävyys kaikkien uudistusten myötä; voi syntyä korjausvelkaa, jos rahoituksen taso ei muutu. Aliurakoitsijoiden odotuksia ja evästyksiä Jari Pietilä SKAL ry:stä esitteli aliurakoitsijoiden näkemyksiä nykytilanteesta. Pietilän mukaan tieverkkomme ei ole turvallinen kuljetuksille eikä muillekaan tienkäyttäjille. Kuljetuskaluston pituudet kasvavat, 34,5 metriset kuljetukset tien päälle mahdollisesti marraskuussa Valtionvarainministeriö on 2019 talousarvioesityksessään vähentämässä tienpidon määrärahoja. SKAL:n teemana ensi kevään eduskuntavaaleissa on lisätä miljardi euroa vuodessa tieverkolle. Pietilän mukaan tien hoitourakoiden kaksinkertainen kilpailutus heikentää tienpidon laatua, talvihoito ei vastaa muuttuvien keliolosuhteiden edellyttämää tasoa ja puutteiden raportointi ei toimi toivotulla tavalla. Parannusehdotuksena hän esittää aliurakoitsijaketjun läpinäkyvyyttä, valvonnan lisäämistä ja sanktioiden kiristämistä sekä raportoinnin tehostamista.

7 Muistio 7 (7) Tilaisuuden päätössanat Pekka Rajala lausui päätössanat. Muut asiat - Liitteet Jakelu Esiintyjien esitykset n www-sivut

Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019

Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019 Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019 Tietoa 2019 kilpailutuksesta Laatulupaukset urakoitsijan valinnassa 16.8.2018 2019 kilpailutettavat urakat ja aikataulu Hankintailmoitusten ja tarjouspyyntöjen

Lisätiedot

Uusi teiden hoidon urakkamalli Maanteiden hoitourakka

Uusi teiden hoidon urakkamalli Maanteiden hoitourakka Uusi teiden hoidon urakkamalli Maanteiden hoitourakka Urakoitsijaseminaari 21.8.2018 Pekka Rajala Liikenneviraston hankintastrategisia linjauksia Lähtökohtia uudelle urakkamallille Nykyinen alueurakkamalli

Lisätiedot

Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin. Urakoitsijaseminaari

Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin. Urakoitsijaseminaari Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Urakoitsijaseminaari 21.8.2018 2019 Kaupalliset asiakirjat Palvelusopimus 1. Lisäkirjeet ja 2. Tarjouspyyntö 3. Maanteiden hoitourakan lupaukset

Lisätiedot

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Urakoitsijaseminaari Jari Pietilä

VAHVA SUOMALAINEN. Suomi Finland 100. Urakoitsijaseminaari Jari Pietilä VAHVA SUOMALAINEN Urakoitsijaseminaari 21.8.2018 Jari Pietilä Suomi Finland 100 Tiet kuntoon ja turvallisiksi Toimiva tieverkko on Suomen talouskasvun perusta. Toimeliaan talvikauden aikana kuljetusala

Lisätiedot

Talvihoidon toimintalinjat ja laatuvaatimukset. Urakoitsijaseminaari Otto Kärki

Talvihoidon toimintalinjat ja laatuvaatimukset. Urakoitsijaseminaari Otto Kärki Talvihoidon toimintalinjat ja laatuvaatimukset Urakoitsijaseminaari 21.8.2018 Otto Kärki Työryhmä Otto Kärki Tuomas Toivonen Heikki Lappalainen Anu Kruth Pekka Rajala (KAS) Timo Mäkikyrö (POP) Pasi Pirtala

Lisätiedot

Katsaus kone- ja kuljetuskaluston ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksiin tiestön hoidon alueurakoissa

Katsaus kone- ja kuljetuskaluston ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksiin tiestön hoidon alueurakoissa Katsaus kone- ja kuljetuskaluston ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksiin tiestön hoidon alueurakoissa Infra-alan ympäristöpäivä 23.10.2015 Anne-Mari Haakana, Liikennevirasto Esityksen sisältö Tausta ympäristö-

Lisätiedot

udet kone- ja kuljetuskaluston mpäristö- ja turvallisuusvaatimukset iestön hoidon alueurakoissa

udet kone- ja kuljetuskaluston mpäristö- ja turvallisuusvaatimukset iestön hoidon alueurakoissa udet kone- ja kuljetuskaluston mpäristö- ja turvallisuusvaatimukset iestön hoidon alueurakoissa Urakoitsijaseminaari 2015 Anne-Mari Haakana, Liikennevirasto 21.10.2015 Tavoitteena pitkän aikavälin suunnitelma

Lisätiedot

Maanteiden hoitourakat

Maanteiden hoitourakat Maanteiden hoitourakat Alihankintojen huomiointi 05.04.2019 Lähtökohtia uudelle urakkamallille Nykyinen alueurakkamalli* on kehitetty 2000-luvun alussa kilpailun avaamisen yhteydessä Malli on toiminut

Lisätiedot

Avaus Maanteiden hoidon urakoitsijaseminaari

Avaus Maanteiden hoidon urakoitsijaseminaari Avaus Maanteiden hoidon urakoitsijaseminaari Yksikön päällikkö Tuomas Toivonen 21.8.2018 Oikeus ja hankinta Oikeusyksikkö Hankinnan ohjausyksikkö Pääjohtaja Viestintä ja sidosryhmäsuhteet Viestintäyksikkö

Lisätiedot

Talvihoito ja kelirikkoajan kuljetukset mikä muuttuu ja milloin? Otto Kärki ADR-seminaari & säiliöpäivät

Talvihoito ja kelirikkoajan kuljetukset mikä muuttuu ja milloin? Otto Kärki ADR-seminaari & säiliöpäivät Talvihoito ja kelirikkoajan kuljetukset mikä muuttuu ja milloin? Otto Kärki ADR-seminaari & säiliöpäivät 25.10.2018 Talvihoito 2 Talvikelit todella haastavat Viime talvien sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen

Lisätiedot

2.6.4 Lupaus Laatulupausten bonus- ja sanktiojärjestelmä...11

2.6.4 Lupaus Laatulupausten bonus- ja sanktiojärjestelmä...11 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Lupausten pisteytys, tarjousten vertailu... 3 1.2 Lupausten toteutuminen... 3 2 Lupaukset... 4 2.1 Lupaus 1: Kannustavat alihankintasopimukset (20 pistettä)... 4 2.1.1 Tavoite...

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon alueurakka Virrat 2015 2020. Kaupalliset asiat

Hoidon ja ylläpidon alueurakka Virrat 2015 2020. Kaupalliset asiat Hoidon ja ylläpidon alueurakka Virrat 2015 2020 Kaupalliset asiat Talvihoitotyöt projektinjohtomallilla Kesähoitotyöt kokonais- ja yksikköhinnoilla Tarjouslomakkeella pyydetään urakoitsijalta Tarjoushinta

Lisätiedot

HUMPPA. Hoidonjohtomallin pilotointi Espoo 2014 2019. Katja Levola, Pirkanmaan ELY-keskus

HUMPPA. Hoidonjohtomallin pilotointi Espoo 2014 2019. Katja Levola, Pirkanmaan ELY-keskus HUMPPA Hoidonjohtomallin pilotointi Espoo 2014 2019, Pirkanmaan ELY-keskus Esityksen sisältö Taustaa tilaajista Liikenneviraston ja ELY-keskusten hoidon ja ylläpidon alueurakointi Hoidonjohtourakkamalli

Lisätiedot

IPT 2. Liikennevirasto maanteiden hoitourakka

IPT 2. Liikennevirasto maanteiden hoitourakka IPT 2 Liikennevirasto maanteiden hoitourakka 9.6.2017 1 1. Mikä on maanteiden hoitourakka? Mikä? maanteiden hoidon alueurakka (79 kpl) Miten? Palvelusopimus, laatuvastuu-urakka, työt pääosin alihankintana

Lisätiedot

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista 2 Hyvä tarjousvaiheen toiminta- ja laatusuunnitelma Kaikki mitä on luvattu tarjousvaiheen laatusuunnitelmassa on löydyttävä myös sopimuskatselmuksessa (on urakoitsijaa sitova)!!! Asiat oikeassa järjestyksessä

Lisätiedot

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta 2016-2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Satakunnan maakunnassa Sijoittuu pääosin Harjavallan, Euran ja Säkylän kuntien alueelle Tiestöä

Lisätiedot

Talvihoito (optio ) Laatu- ja toimintasuunnitelmamalli

Talvihoito (optio ) Laatu- ja toimintasuunnitelmamalli Talvihoito 2017 2019 (optio 2020-2022) Laatu- ja toimintasuunnitelmamalli Talvihoidon toiminta ja laatusuunnitelmamalli, talvihoito 2017 2022, Akaa SISÄLLYSLUETTELO 0 YLEISTÄ... 1 0.1 LAATUSUUNNITELMAN

Lisätiedot

HJU Raasepori Raaseporin kaupungin katu-urakka tarkennettu tarjouspyyntö

HJU Raasepori Raaseporin kaupungin katu-urakka tarkennettu tarjouspyyntö HJU Raasepori 2016 2021 Raaseporin kaupungin katu-urakka 2016-2021 tarkennettu tarjouspyyntö 8.2.2016 6.3.1 Tarjousten laadullinen arviointi A.1.1 Käytettävä kalusto lisälaitteineen, mitoittavat suunnitelmat,

Lisätiedot

Infratoimialan työturvallisuuskannustimet Viisaat kypärät yhteen seminaari 7.5.2014 Fur Center, Vantaa

Infratoimialan työturvallisuuskannustimet Viisaat kypärät yhteen seminaari 7.5.2014 Fur Center, Vantaa Infratoimialan työturvallisuuskannustimet Viisaat kypärät yhteen seminaari 7.5.2014 Fur Center, Vantaa Risto Lappalainen Liikennevirasto, työturvallisuusvastaava p. 0295 34 3966 Hanke kust.arvio valmis

Lisätiedot

Hoidon alueurakat, urakoitsijoiden terveisiä ja toiveita

Hoidon alueurakat, urakoitsijoiden terveisiä ja toiveita Hoidon alueurakat, urakoitsijoiden terveisiä ja toiveita Urakoitsijaseminaari 2016 Ari Kähkönen 1. Aktiivista yhteistyötä Teiden hoidon kaupallisten asiakirjojen kehittämisryhmä (2014 -) Talvihoidon menetelmätieto-ohjeen

Lisätiedot

Talvihoitourakka (optio ) Talvihoidon toiminta- ja laatusuunnitelma, talvihoito , Kuhmon kaupunki.

Talvihoitourakka (optio ) Talvihoidon toiminta- ja laatusuunnitelma, talvihoito , Kuhmon kaupunki. Talvihoitourakka 2017 2019 (optio 2019-2022) Talvihoidon toiminta- ja laatusuunnitelma, talvihoito 2017 2019, Kuhmon kaupunki Laatutarjous 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 1.1 LAATUSUUNNITELMAN TARKOITUS...3

Lisätiedot

Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat. Väyläviraston julkaisuja 16/2019

Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat. Väyläviraston julkaisuja 16/2019 Päällystettyjen teiden kuivatuksen kunnossapidon toimintalinjat Väyläviraston julkaisuja 16/2019 Väyläviraston julkaisuja Sisällysluettelo 16/2019 Esipuhe 3 Kuivatuksen kunnossapito on tärkeä osa päällysteiden

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) Oulun kiinteistöjen talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman laatiminen...

Lisätiedot

Aluevastaava Sakari Häyhä. Imatran alueurakka

Aluevastaava Sakari Häyhä. Imatran alueurakka Imatran alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Imatra 2016-2021 Pääasiallinen alue: Imatra Ruokolahti Rautjärvi Parikkala Sekä osia: Savonlinna Lappeenranta Taipalsaari Yleistä urakka-alueesta:

Lisätiedot

Onnistuneen talvitienhoidon elementit. Talvitiepäivät 2018 Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Onnistuneen talvitienhoidon elementit. Talvitiepäivät 2018 Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Onnistuneen talvitienhoidon elementit Talvitiepäivät 2018 Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry 2 SKAL talvihoito Lehtonen 2018 SKAL Muutos on välttämätön! 1. Normaalitalvea ei enää ole:

Lisätiedot

LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/ /2020

LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/ /2020 LAPINLAHDEN KUNTA Tekninen osasto 22.6.2017 LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/2018 2019/2020 URAKOITSIJA: Osoite,kotisivu Puhelin, sähköposti Telefax Asematie 4

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Kangasalan, Pälkäneen ja osin Valkeakosken kuntien alueelle

Lisätiedot

ELY keskuksen talvihoitoinfo Satakunta. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö

ELY keskuksen talvihoitoinfo Satakunta. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö ELY keskuksen talvihoitoinfo 9.11.2018 Satakunta Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö Talvikelit haastavat Viime talvikausien sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen vaikeat tienpidolle ja liikenteelle.

Lisätiedot

Mikko Malmivuo/ Innomikko Oy TALVIKUNNOSSAPIDON KOKONAISEDULLISUUS

Mikko Malmivuo/ Innomikko Oy TALVIKUNNOSSAPIDON KOKONAISEDULLISUUS Mikko Malmivuo/ Innomikko Oy TALVIKUNNOSSAPIDON KOKONAISEDULLISUUS TUTKIMUS Huoli: urakoitsijoiden kyky selviytyä velvoitteistaan kannattavasti Tutkimus: talvihoidon toimijoiden haastattelut Tavoite: talvihoidon

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa urakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Oriveden, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen sekä osin Tampereen

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Liite 4 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä- alueurakka-alueella 2016 2018 LAATUSUUNNITELMAMALLI 9.8.2016 9.8.2016 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman

Lisätiedot

Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely

Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely Urakoitsijaseminaari 17.8.2016 17.8.2016 Taustaa Lapin ELY-keskuksen vahingonkorvauskäsittelyssä on noussut esille 1.10.2015 alkaneiden sopimusten myötä tilanteita,

Lisätiedot

Urakoitsijaseminaarin avaus

Urakoitsijaseminaarin avaus Urakoitsijaseminaarin avaus LVM:n hallinnonalan virastouudistus ja maakuntauudistus 22.8.2017 LVM:n hallinnonalan virastouudistus 31.5.2017 2 3 Maakuntauudistus ja maantielain uudistus (luonnos 5.7.2017)

Lisätiedot

ELY-keskuksen talvihoitoinfo Varsinais-Suomi. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö

ELY-keskuksen talvihoitoinfo Varsinais-Suomi. Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö ELY-keskuksen talvihoitoinfo 6.11.2018 Varsinais-Suomi Timo Laaksonen, kunnossapitopäällikkö Sääolosuhteet muuttuneet etenkin rannikolla Varsinaiset talvikelit tulevat myöhemmin ja kestävät lyhyemmän aikaa

Lisätiedot

Pilotin yleisesittely

Pilotin yleisesittely TUKEFIN-PILOTTI MAAKAASUPUTKI LEMPÄÄLÄ-KANGASALA Pilotin yleisesittely Projekti on Tukefin - ohjelmaan kuuluva pilottihanke, jossa testataan julkisen sektorin teettämän kohteen kilpailutuksen valintakriteereitä

Lisätiedot

Teiden hoidon alueurakoiden ilmoittautumisen vaatimukset. Ismo Kohonen 14.10.2015

Teiden hoidon alueurakoiden ilmoittautumisen vaatimukset. Ismo Kohonen 14.10.2015 Teiden hoidon alueurakoiden ilmoittautumisen vaatimukset Ismo Kohonen 14.10.2015 Kilpailutettavat alueurakat Maanteiden hoito toteutetaan täysin urakoimalla Urakat ovat monivuotisia, laajoja palvelusopimuksia

Lisätiedot

The Future Elements of Succesful Winter Maintenance Onnistuneen talvitienhoidon elementit jatkossa. Iiro Lehtonen Transport and Logistics SKAL

The Future Elements of Succesful Winter Maintenance Onnistuneen talvitienhoidon elementit jatkossa. Iiro Lehtonen Transport and Logistics SKAL The Future Elements of Succesful Winter Maintenance Onnistuneen talvitienhoidon elementit jatkossa Iiro Lehtonen Transport and Logistics SKAL Onnistuneen talvitienhoidon elementit Talvitiepäivät 2018 Iiro

Lisätiedot

Kokemuksia Tukefin periaatteiden käytäntöön viennistä case vt14 Savonlinnan kohta. 24.11.2010 P. Petäjäniemi, Liikennevirasto

Kokemuksia Tukefin periaatteiden käytäntöön viennistä case vt14 Savonlinnan kohta. 24.11.2010 P. Petäjäniemi, Liikennevirasto Kokemuksia Tukefin periaatteiden käytäntöön viennistä case vt14 Savonlinnan kohta 24.11.2010 P. Petäjäniemi, Liikennevirasto Hankkeen taustat 1 Hankkeen 1.rakennusvaihe (20 M ) päätettiin vuoden 2009 lisätalousarviossa.

Lisätiedot

Tarjouspyyntö, konetyöt sekä optio sopimuksen jatkamisesta vuosille

Tarjouspyyntö, konetyöt sekä optio sopimuksen jatkamisesta vuosille KUORTANEEN KUNTA Arto Ojala arto.ojala@kuortane.fi 044 550 2545 26.9.2017 Tarjouspyyntö, konetyöt 2018 2020 sekä optio sopimuksen jatkamisesta vuosille 2021-2022 Kuortaneen kunta rakentaa ja korjaa kiinteistöjänsä,

Lisätiedot

Muuttuva kunnossapito

Muuttuva kunnossapito Muuttuva kunnossapito Jukka Karjalainen 3.10.2018 Toimintaympäristön muutokset tulevaisuuden mahdollisuudet Kehittyvä teknologia Automaatio ja robotisaatio Digitaaliset palvelut Liikkumisen palveluistuminen

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin.

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) SISÄLLYS 1. Yleistä 1 2. Hankinnan kohde 1 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 2 6. Osatarjous 2 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 2 9. Tarjouspyyntöasiakirjat 2 10. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Porvoon kaupunki KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Turvallisuusasiakirja KEVÄTLAAKSONTIE, NIITTYSYRJÄNTIE, PUISTOKÄYTÄVÄ 2 JA PUISTOKÄYTÄVÄ 6 Viite 1510017110 Versio URAKKALASKENTA

Lisätiedot

KUNTIEN ALUEURAKAT VIHERALUENÄKÖKULMASTA HELSINKI PERINTEINEN ALUEURAKKAMALLI

KUNTIEN ALUEURAKAT VIHERALUENÄKÖKULMASTA HELSINKI PERINTEINEN ALUEURAKKAMALLI KUNTIEN ALUEURAKAT VIHERALUENÄKÖKULMASTA 30.8.2018 HELSINKI PERINTEINEN ALUEURAKKAMALLI Heikki Pulkkinen, kaupunginpuutarhuri Oulun kaupunki Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Katu- ja viherpalvelut Oulun

Lisätiedot

Hankinnan toimintalinjat 13.11.2012

Hankinnan toimintalinjat 13.11.2012 Hankinnan toimintalinjat 13.11.2012 Esityksen sisältö Liikenneviraston hankintojen linjaukset ja hankintakategoriat Hoidon ja käytön hankintojen tavoitteet Laadunvarmistuksen periaatteet Tiestön hoidon

Lisätiedot

Sisäisen tarkastuksen ja yhteistyöryhmien palautteet toimintatapaan. Ismo Kohonen

Sisäisen tarkastuksen ja yhteistyöryhmien palautteet toimintatapaan. Ismo Kohonen Sisäisen tarkastuksen ja yhteistyöryhmien palautteet toimintatapaan Ismo Kohonen 17.8.2016 Sisäisen tarkastuksen kohde, laajuus ja rajaukset Tarkastuksen kohde oli Väylänpidon alueurakkasopimusten hallinnan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA Tarjouspyyntö KINNULAN KUNTA 07.08.2015 Tekninen toimi TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA 1 Yleistä Kinnulan kunta pyytää

Lisätiedot

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työselostus ja laatuvaatimukset Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 HEL 2016-011768 TYÖSELOSTUS JA 2(5) 1. TYÖN SUORITUS Urakka käsittää kallion porauksen ja irrotuksen. Porattaessa on käytettävä

Lisätiedot

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4 ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4 RAKENNUSTYÖT LAATUSUUNNITELMAN SISÄLTÖMALLI SISÄLLYSLUETTELO URAKAN LAATUSUUNNITELMA 2 1. LAATUSUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE 2 2. TARJOUKSEN ANTAJAN

Lisätiedot

Ajankohtaista työturvallisuudesta 12.2.2015. työturvallisuusvastaava Risto Lappalainen p. 0295 34 3966

Ajankohtaista työturvallisuudesta 12.2.2015. työturvallisuusvastaava Risto Lappalainen p. 0295 34 3966 Ajankohtaista työturvallisuudesta 12.2.2015 työturvallisuusvastaava Risto Lappalainen p. 0295 34 3966 Kysymyksiä ja vastauksia Mitä keinoja vähentää läheltäpiti-, vaaratilanteita (esim. tienkäyttäjän ajoneuvo

Lisätiedot

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle 2015-2016. 1

Lisätiedot

Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet. VTT Namis-Car Työpaja Otto Kärki / Liikennevirasto

Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet. VTT Namis-Car Työpaja Otto Kärki / Liikennevirasto Teiden talvihoidon ja kunnossapidon näkymät ja tarpeet VTT Namis-Car Työpaja 1.9.2016 Otto Kärki / Liikennevirasto Kunnossapidon pääongelmat ja haasteet Maanteillä päällysteiden, tierakenteiden ja siltojen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA. Hankinnan kohde ja kuvaus KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KAIVURIKUORMAAJASTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Kunnossapidon käyttöön tulevasta runko-ohjatusta kaivurikuormaajasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 266 Hankintaoikaisuvaatimus koskien tietokeskuksen johtajan päätöstä kaupunginarkiston arkistotietokannan hankinnasta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Hyrynsalmen tiestön ja alueiden talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMA

Hyrynsalmen tiestön ja alueiden talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMA LAATUSUUNNITELMAMALLI HYRYNSALMEN KUNTA Ympäristölautakunta Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI Hyrynsalmen tiestön ja alueiden talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMA Laskutusosoite: Laskutie 1 Hyrynsalmen kunta

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta.

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta. TARJOUSPYYNTÖ 13.9.2018 Paavolan koulun vesikaton ja julkisivun yläosan peruskorjaus Urakkatarjouspyyntö, Rakennuttaja Hankintamenettely Urakkamuoto Urakan sisältö Pyydämme urakkatarjoustanne Hyvinkään

Lisätiedot

2.4.B Turvallisuus tiemerkintätöissä

2.4.B Turvallisuus tiemerkintätöissä 2.4.B Turvallisuus tiemerkintätöissä Tapio Syrjänen NTM-centralen i Birkaland, Finland Nordisk Vegoppmerkingskonferanse 2014 21.3.2014 Esityksen sisältö Työntekijöiden turvallisuus Liikenneviraston ohjeistus

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021, erityispiirteet Ranuan kunta Hoidettava tiestö pääasiassa Ranuan kirkonkylää. Lisäksi Ristijärvi- Penämö ja Simontaipaleentie yht. 27,5 km 1.03 Tiestön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 9289/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 9289/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 113 Asianro 9289/02.08.00.01/2017 Kuopion kuntatekniikkaliikelaitoksen kunnossapitourakkasopimus ajalle 1.10.2017 1.10.2022 Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen

Lisätiedot

INFRA SEMINAARI KUUSAMON PILOTTI. Teemu Perälä puh

INFRA SEMINAARI KUUSAMON PILOTTI. Teemu Perälä puh INFRA 2010 -SEMINAARI KUUSAMON PILOTTI Teemu Perälä teemu.perala@navico.fi puh.050-598 8405 8.1.2008 Taustaa ja lähtökohtia Sähköinen hankintamenettely on Tiehallinnossa käytössä täydessä laajuudessa vuoteen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16)

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Rautjärven kunta 1 TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Pyydämme tarjoustanne Rautjärven kunnan harjaantumisopetuksen koulukuljetuksesta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (5) 127 Siltojen ja taitorakenteiden ylläpitourakka HKR/KPO 2015 2016 HEL 2014-013773 T 02 08 03 00 Päätös päätti oikeuttaa katu- ja puisto-osaston tekemään urakkasopimuksen

Lisätiedot

allianssiurakka Mitä allianssilla tavoitellaan? Maanrakennuspäivä Anna Keskinen

allianssiurakka Mitä allianssilla tavoitellaan? Maanrakennuspäivä Anna Keskinen Mitä allianssilla tavoitellaan? Pakilan allianssiurakka Maanrakennuspäivä 18.9.2014 Parempaa yhteistyötä tilaajan ja urakoitsijan välillä Anna Keskinen Joustavuutta ylläpitotöihin Asukasyhteistyön parantaminen

Lisätiedot

Aluevastaava Sakari Häyhä. Lappeenrannan alueurakka

Aluevastaava Sakari Häyhä. Lappeenrannan alueurakka Lappeenrannan alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Lappeenranta 2016-2021 Pääasiallinen alue: Lappeenranta Luumäki Lemi Taipalsaari Savitaipale Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa

Lisätiedot

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 28.12.2014 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jyrki Hämäläinen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

Allianssimallin ylläpitourakan tarkastelu viheraluenäkökulmasta. Kari Ojamies Ylläpito Helsingin kaupunki

Allianssimallin ylläpitourakan tarkastelu viheraluenäkökulmasta. Kari Ojamies Ylläpito Helsingin kaupunki Allianssimallin ylläpitourakan tarkastelu viheraluenäkökulmasta Kari Ojamies Ylläpito Helsingin kaupunki Esityksen sisältö Ylläpidon allianssi pähkinänkuoressa Neljän vuoden kokemukset Perustiedot urakasta

Lisätiedot

Harja (= Hoidon alueurakoiden ja ylläpidon urakoiden raportointijärjestelmä) Ismo Kohonen

Harja (= Hoidon alueurakoiden ja ylläpidon urakoiden raportointijärjestelmä) Ismo Kohonen Harja (= Hoidon alueurakoiden ja ylläpidon urakoiden raportointijärjestelmä) Ismo Kohonen 14.10.2015 21.10.2015 Yleistä Harja -projektista Liikennevirasto on vastuussa eri liikennemuotojen väylien hoidosta

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

Kilpailuttamisen tuloksia Ismo Kohonen

Kilpailuttamisen tuloksia Ismo Kohonen Kilpailuttamisen tuloksia 2016 Ismo Kohonen 22.4.2016 Kilpailuttaminen 2016 Hoidon alueurakat jaetaan vaativuutensa mukaan kolmeen eri luokkaan (perusurakoihin, vaativiin ja erittäin vaativiin urakoihin)

Lisätiedot

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta MAARAKENNUSPÄIVÄ 2015 Finlandia-talo 24.9.2015 Teema 1 Hankkeet ja investoinnit, Sali A, 16:00 Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta - Haasteita ja mahdollisuuksia infrarakentamiselle kaupungininsinööri

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Mäntyharjun paloasema, Tarjouksen selonottoneuvottelun pöytäkirja

Mäntyharjun paloasema, Tarjouksen selonottoneuvottelun pöytäkirja 1 / 5 Tilaaja Mäntyharjun kunta Asematie 3 52700 Mäntyharju Hanke Mäntyharjun kunta, Mäntyharjun paloasema 2018 Kokousajankohta ja -paikka 5.6.2018 klo 8:00, Mikkeli, Yrittäjänkatu 2 Läsnä Timo Suutarinen

Lisätiedot

OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) OUKA/1581/ /

OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) OUKA/1581/ / Laatusuunnitelmamalli 1(5) 17.3.2015 OUKA/1581/02.08.02/2015 OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI 17.03.2015 Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, katu ja viherpalvelut Postiosoite: PL 32, 90015 Oulun

Lisätiedot

TARKASTUSAUTON HANKINTA

TARKASTUSAUTON HANKINTA 1 TARKASTUSAUTON HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne tarkastusautosta, jäljempänä olevan tarjouspyynnön mukaisesti: Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus

Lisätiedot

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52 Tekninen lautakunta 18.6.2013 51 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4 / 2013 Kokousaika 18.6.2013 klo 15.00-15.50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52

Lisätiedot

Käsittelymuistio Digitalisaatiohankkeen suunnitelman hyväksyntä ja osahankkeiden käynnistysvaltuuksien myöntäminen ohjausryhmille

Käsittelymuistio Digitalisaatiohankkeen suunnitelman hyväksyntä ja osahankkeiden käynnistysvaltuuksien myöntäminen ohjausryhmille Luonnos 7.8.2014 1 Liikennevirasto, Johtoryhmä 26.11.2015 Käsittelymuistio Digitalisaatiohankkeen suunnitelman hyväksyntä ja osahankkeiden käynnistysvaltuuksien myöntäminen ohjausryhmille Markus Melander

Lisätiedot

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2).

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN PIHA-ALUEIDEN AURAUS Oulaisten kaupungin pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). Tarjoushintaan ( /h) on sisällytettävä kaikki työhön liittyvät kone-

Lisätiedot

Liite 1. Tarjouslomake pakettiauto 2018.xlsx sisältää muut vaatimukset ajoneuvolle.

Liite 1. Tarjouslomake pakettiauto 2018.xlsx sisältää muut vaatimukset ajoneuvolle. KAUNIAISTEN KAUPUNKI Sivu 1(6) TARJOUSPYYNTÖ PAKETTIAUTOSTA Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tarjoustanne yhdestä, Kauniaisten kaupungin Konevarikon käyttöön tulevasta automaattivaihteisesta pakettiautosta,

Lisätiedot

Kilpailuttamisen tuloksia Ismo Kohonen

Kilpailuttamisen tuloksia Ismo Kohonen Kilpailuttamisen tuloksia 2017 Ismo Kohonen 25.4.2017 Kilpailuttaminen 2017 Hoidon alueurakat jaetaan vaativuutensa mukaan kolmeen eri luokkaan (perusurakoihin, vaativiin ja erittäin vaativiin urakoihin)

Lisätiedot

Ajankohtaista tiemerkintöjen palvelusopimusten hankinnasta

Ajankohtaista tiemerkintöjen palvelusopimusten hankinnasta Ajankohtaista tiemerkintöjen palvelusopimusten hankinnasta Tiemerkintäpäivät 2015 Torni, Tampere 13.2.2015 Ajankohtaista palvelusopimushankinnoista ELYjen hankinnan kiertosuunnitelma Vuonna 2016 alkavat

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

LVM:n hallinnonalan uudistukset. Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät Eeva Ovaska

LVM:n hallinnonalan uudistukset. Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät Eeva Ovaska LVM:n hallinnonalan uudistukset Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 1.11.2017 Eeva Ovaska 1 Ajankohtaista liikennepolitiikassa Digitalisaatio Päästövähennystavoitteet Korjausvelka Uudistukset Maakuntauudistus

Lisätiedot

Oripään kunnan talvikunnossapito

Oripään kunnan talvikunnossapito ORIPÄÄN KUNTA Oripään kunnan talvikunnossapito 2018 2021 Tarjouspyyntö Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Hankinnan kuvaus... 2 3 Vähimmäisvaatimukset... 2 4 Tarjous... 3 4.1 Tarjouksen antaminen... 3 4.2

Lisätiedot

Dynaaminen hankintajärjestelmä KASSU

Dynaaminen hankintajärjestelmä KASSU Dynaaminen hankintajärjestelmä KASSU 2016-2018 Infotilaisuus 12.1.2016 Tuomas Vasama & Jussi Pyykkönen 7.1.2016 Tilaisuuden aiheet Mitä on tarkoitus hankkia? Mikä on dynaaminen hankintajärjestelmä (=DHJ)?

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1.2

JOUTSAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1.2 1. Tarjouspyynnön kohde: Joutsan kunnan tekninen osasto pyytää teiltä tarjousta Oravakivi Karimäki alueen yksityisteiden Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4 rakentamisesta liitteenä olevien asiakirjojen ja piirustusten

Lisätiedot

Suomen Kiinteistöliitto ry. Korjausrakentamispalveluiden. taloyhtiössä. Suomen Kiinteistöliitto ry. TkT Jari Virta

Suomen Kiinteistöliitto ry. Korjausrakentamispalveluiden. taloyhtiössä. Suomen Kiinteistöliitto ry. TkT Jari Virta Korjausrakentamispalveluiden ostaminen taloyhtiössä TkT Jari Virta Korjausrakentamisen osapuolia Valtuudet palveluiden hankintaan Kuntotutkijat tms. Valvojat Materiaalin toimittajat Urakoitsijat Tilaaja

Lisätiedot

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Kansallisarkiston on valtion viranomaisena kilpailutettava hankintansa hankintalaissa

Lisätiedot

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 16.1.2015 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jesse Lindholm A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS TARJOAJAN KÄYTTÖOHJE Sisältö 1. Vinkkejä... 3 1.1 Jätä tarjous ajoissa... 3 1.2 Tarjouspyyntöä täydennetään todennäköisesti lisäkirjeillä... 3 1.3 Ole huolellinen... 3 2.

Lisätiedot

Mallintamisen mahdollisuudet. vuorovaikutuksen lisäämiseksi infran ylläpidossa. Manu Marttinen Työpäällikkö NCC Roads Oy 1

Mallintamisen mahdollisuudet. vuorovaikutuksen lisäämiseksi infran ylläpidossa. Manu Marttinen Työpäällikkö NCC Roads Oy 1 Mallintamisen mahdollisuudet vuorovaikutuksen lisäämiseksi infran ylläpidossa Manu Marttinen Työpäällikkö 3.6.2015 NCC Roads Oy 1 TIEDONHALINNAN Mallintamisen mahdollisuudet vuorovaikutuksen lisäämiseksi

Lisätiedot

MITÄ ON GEMBA-WALK? Janne Metsolahti Työnjohtaja YIT Infra Oy

MITÄ ON GEMBA-WALK? Janne Metsolahti Työnjohtaja YIT Infra Oy MITÄ ON GEMBA-WALK? Janne Metsolahti Työnjohtaja YIT Infra Oy janne.metsolahti@yit.fi MITÄ ON GEMBA-WALK? Sana gemba tulee japanin kielestä ja tarkoittaa todellista paikkaa, paikkaa jossa arvo tuotetaan

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, materiaalin jako. 10.00 Luottamuksen rakentaminen rakennushankkeessa

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, materiaalin jako. 10.00 Luottamuksen rakentaminen rakennushankkeessa 2. jakso 5 7.10.2010, Sokos Hotel Vantaa, Vantaa PROJEKTIHALLINTA I: 1. jakso 1 2.9.2010 Sokos Hotel Presidentti, Helsinki 1.9.2010: Projektin kokonaishallinta 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, materiaalin

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) SISÄLLYS

TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) SISÄLLYS TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) SISÄLLYS 1. Yleistä 2 2. Hankinnan kohde 2 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 3 6. Osatarjous 3 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 3 8. Tarjouspyyntöasiakirjat 3 9. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO URAKKAOHJELMA ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO Tilaaja Espoon Asunnot Oy Upseerinkatu 3 B 02600 Espoo Espoon Asunnot

Lisätiedot

ARVIOINTILOMAKE / VIHERALAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO Määräys 47/011/2015 Viheralan hankintatoiminta

ARVIOINTILOMAKE / VIHERALAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO Määräys 47/011/2015 Viheralan hankintatoiminta TUTKINNON SUORITTAJAN NIMI SYNTYMÄAIKA ARVIOINTIKOKOUKSEN TIEDOT AIKA PAIKKA ARVIOINTIKRITEERIT Organisaation hankinnan suunnitteleminen HAVAINTOJA TUTKINTOSUORITUKSESTA määrittää hankinnan tavoitteet

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot