Maakunta- ja sote-uudistus. Asko Peltola Valmistelujohtaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maakunta- ja sote-uudistus. Asko Peltola Valmistelujohtaja"

Transkriptio

1 Maakunta- ja sote-uudistus Asko Peltola Valmistelujohtaja

2 Historia Miksi uudistus on tehtävä? laaja maa, asutusta joka puolella, suuret ikäpolvet eläkkeelle, syntyvyys vähentynyt jne. Teknologia uudet mahdollisuudet ja odotukset, liikkuminen Ihmiset / yhteiskunta keskittyminen, kaupungistuminen, uudet ammatit Talous tehokkuutta lisää, vähemmällä enemmän Hallinto on ihmistä varten remontoitava yhteiskunnan muuttuessa haettava uusia toimintamalleja

3 KUNNAT Missä ollaan nyt? - Suomessa kunnalla paljon tehtäviä muuhun Eurooppaan verrattuna - Eniten kunnan rahoja kuluu sosiaali- ja terveyspalveluihin (noin 55-60%) - Päättäjät valitaan vaaleilla MAAKUNNAT VALTIO - Suomen maakunnilla on ollut perinteisesti vähän tehtäviä - Monia yhteisiä asioita on hoidettu kuntien yhteenliittymissä = kuntayhtymissä - Päättäjiä EI ole valittu suorilla vaaleilla - Suomen valtiolla vahva rooli perusoikeuksien valvojana ja oikeusvaltion ylläpitäjänä ym. - Päättäjät (kansanedustajat) ja presidentti valitaan suorilla vaaleilla

4 Mitä tapahtuu? Sote-tehtävät siirtyvät kunnilta maakunnille => historiallisen suuri remontti yli puolet kuntien budjetista poistuu => perustehtäviksi kehitys, koulutus, kaavoitus sote-vastuusta luopuminen enemmän helpotus kuin heikennys => tulevaisuutta saa katsoa uusin silmin! kunta edistää elinvoimaa, hyvinvointia ja terveyttä sekä paikallista identiteettiä ja demokratiaa Maakuntien vastuulle siirtyy samalla paljon muitakin tehtäviä Sote-palveluiden uudelleenjärjestäminen on suurin osa muutoksesta (yli 90%)

5 SOTE-uudistus 2020

6 SOTE-uudistus

7 SOTE-uudistus

8 Maakuntauudistus Lomitus, kunnallista paikallisyksikköä 18 Julkinen hallinto tänään Maakuntien liittoa 295 kuntaa Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-aluetta Maaseutuhallintoa Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota 15 ELY-keskusta 6 Valtio 22 Pelastuslaitosta 15 TE-toimistoa Aluehallintovirastoa Julkinen hallinto vuodesta kuntaa 18 MAA- KUNTAA Luova Valtio Nyt muodostetaan UUSI maakunta, jolla on UUDET tehtävät, UUDET päättäjät ja UUDET toimintatavat.

9

10 Maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Pohjanmaalla

11 Maakuntavalmistelun ohjaus Viranhaltijavalmistelu Poliittinen ohjaus ja linjaukset Kuntayhteistyö Sidosryhmäinformaatio VATE SOTEMAKUjohtoryhmä Kuntajohtaja -foorumi SOTEMAKUohjausryhmä Väliaikaishallinnon juridinen toimivalta alkaa vasta kesäkuussa 2018 Maakuntahallitus EPSHP:n hallitus Valmistelujohtaja Vastuuvalmistelijat Asiantuntijat I&O-agentti LAPEagentti Asiantuntijatyöryhmät ym.

12 Mitä maakuntatasolla tapahtuu? Nykymuotoinen liitto ja useat muut ylikunnalliset organisaatiot päättävät toimintansa 2019 lopussa Uudella maakunnalla on täysin uudenlaiset tehtävät => liitto (ja muut organisaatiot) pitää lopettaa kunnialla ja samalla valmentautua uutta maakuntaa varten Uuden maakunnan tehtävistä syntyy uudenlaisia innovatiivisia kokonaisuuksia, jotka tulee suunnitella asiakkaan ja asukkaan tarpeista lähtien Maakuntastrategiassa linjataan, miten maakunta toimii => tätä asiakirjaa valmistellaan parhaillaan Uuden Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuusto on suuren työn edessä heti ensi vuoden alussa => tehtävä päätöksiä strategioista, hallintosäännöstä, lukuisista sopimuksista, henkilövalinnoista jne.

13 Maakunnalle siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet (ja rahat) E-P htv

14 Tavoitetila Etelä-Pohojammaalla = > 28

15 Työnjako kunnat - maakunta - valtio

16 Uuden kunnan tehtävät Kunnat muuttuvat maakuntauudistuksen myötä tulevina vuosina enemmän kuin koskaan aiemmin Uudessa kunnassa korostuvat osallistaminen, verkostojen hyödyntäminen ja uudenlaiset kumppanuudet = elinvoimatehtävät Maakunnalla ja kunnalla on monia yhdyspintoja: elinkeinojen ja maaseudun kehittäminen sivistystoimen ja soten yhteistyö (SISOTE) HYTE (hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen) kaavoitus ja liikenne yhteispalvelut kulttuuri kansainvälistyminen varautuminen

17 Maakunnan lakiperusta (luonnosten mukaan)

18 Maakuntalaki 7 luku Maakunnan johtaminen ja maakuntahallitus 35 Maakuntastrategia Maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto päättää maakunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Maakunnan strategiassa tulee ottaa huomioon: 1)asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen maakunnan tehtäväalalla; 2)palvelujen järjestämistä ja tuottamista koskevat strategiset linjaukset; 3)maakunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet; 4)alueiden, alueiden käytön, elinympäristön laadun ja alueen elinkeinojen kehittäminen; 5)omistajapolitiikka; 6)henkilöstöpolitiikka; 7)asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet; Maakunnan strategian tulee perustua arvioon maakunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista maakunnan tehtävien toteuttamiseen. Strategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi ja seuranta. Maakuntastrategian ottamisesta huomioon maakunnan talousarvion ja - suunnitelman laatimisessa säädetään 103 :ssä. Strategia tarkistetaan vähintään kerran maakuntavaltuuston toimikaudessa.

19 Maakuntalaki 13 luku Talous 103 Talousarvio ja -suunnitelma Maakuntavaltuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä maakunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio ottaen huomioon maakuntakonsernin talouden vastuut ja velvoitteet. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä maakuntavaltuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnitelmakausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että maakunnan toiminnan ja investointien rahavirta on tasapainossa tai ylijäämäinen viimeistään talousarviovuotta seuraavan vuoden eli taloussuunnitelmankauden toisen vuoden päättyessä. Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään maakunnan ja maakuntakonsernin toiminnan ja talouden tavoitteet. Tavoitteiden on toteutettava maakuntastrategiaa. Talousarvioon otetaan tehtävien ja toiminnan tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Rahoitustarvetta ei voida kattaa pitkäaikaisella lainalla. Määräraha ja tuloarvio voidaan ottaa brutto- tai nettomääräisenä. Talousarviossa ja -suunnitelmassa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa. Investointiosasta on ilmettävä maakunnan investointien lisäksi maakuntakonsernin toiminnallisesti ja taloudellisesti merkittävimmät investoinnit. Investointisuunnitelman laadinnassa on muutoin huomioitava, mitä 12 :ssä säädetään investointien ohjaamisesta. Maakunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota.

20 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 2 luku Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen 14 Palvelustrategia Maakunnan on laadittava taloutensa ja toimintansa suunnittelua ja johtamista varten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelustrategia osana maakuntastrategiaa. Palvelustrategiassa maakunta päättää sen järjestämisvastuulle kuuluvan sosiaali- ja terveydenhuollon pitkän aikavälin tavoitteet. Maakunta päättää palvelustrategiassa myös yksityisiltä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelun tuottajilta hankittavien palvelujen vähimmäismäärää koskevat tavoitteet. Lisäksi palvelustrategiassa on määriteltävä, mikä osa hankinnoista kilpailutetaan palvelujen innovatiivisuutta ja kustannusvaikuttavuutta parantavien uusien ratkaisujen kehittämiseksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelustrategiassa on lisäksi otettava huomioon asiakkaan valinnanvapauden piirissä olevien palvelujen ja muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen sovittaminen yhteen siten, että asiakkaiden tarvitsemat palvelut muodostavat tarpeen mukaisen kokonaisuuden.

21 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 2 luku Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen 15 Maakunnan palvelulupaus Maakunnan palvelulupaus on maakunnan asukkaille osoitettu tahdonilmaisu siitä, miten maakunta toteuttaa sosiaali- ja terveyspalvelut. Palvelulupauksessa maakunta asettaa tavoitteet sille, miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut toteutetaan maakunnan asukkaiden tarpeet ja paikalliset olosuhteet sekä edellä 4 :ssä säädetty palvelujen saatavuus ja saavutettavuus huomioon ottavalla tavalla. Maakunnan palvelulupauksessa on otettava huomioon sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnalliset tavoitteet. Palvelulupaus voidaan laatia osana maakuntastrategiaa. Maakunnan on julkaistava palvelulupaus julkisessa tietoverkossa ja muilla sen julkisuutta edistävillä tavoilla. Palvelulupaus ei muuta lailla säädettyä maakunnan velvoitetta järjestää sosiaali- ja terveydenhuolto.

22 Maakuntavaltuusto Maakuntalaki 16 Maakuntavaltuuston tehtävät Maakunnalla on maakuntavaltuusto, joka vastaa maakunnan toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää maakunnan päätösvaltaa. Maakuntavaltuusto päättää: 1) maakuntastrategiasta; 2) maakunnan hallintosäännöstä; 3) talousarviosta ja taloussuunnitelmasta; 4) omistajaohjauksen periaatteista ja konserniohjeesta; 5) 9 luvussa tarkoitetuista palvelulaitosta koskevista asioista; 6) varallisuuden hoidon ja sijoitustoiminnan perusteista; 7) sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista; 8) palveluista ja muista suoritteista perittävien maksujen yleisistä perusteista sekä maakunnan järjestämisvastuulle kuuluvista palveluista perittävistä asiakasmaksuista; 9) takaussitoumuksen tai muun vakuuden antamisesta toisen velasta; 10)jäsenten valitsemisesta toimielimiin, jollei jäljempänä toisin säädetä; 11)luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteista; 12)maakunnan tilintarkastajien valitsemisesta 13)tilivelvollisten nimeämisestä; 14)maakunnan tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapaudesta; 15)muista maakuntavaltuuston päätettäviksi säädetyistä ja määrätyistä asioista.

23 Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen

24 Mitä valtuuston on tehtävä ensitöikseen? JÄRJESTÄJÄN STRATEGIOITA/SUUNNITELMIA/ASIAKIRJOJA Maakuntastrategia SOTE-palvelustrategia SOTE palvelulupaus Konsernirakenne Hallintosääntö Henkilöstöpolitiikka ja -ohjelmat Talousarvio ja taloussuunnitelma Yhteistyösopimus (EP / Pirkanmaa / Kanta-Häme) Hallintopäätös ja -sopimus (valinnanvapauslaki) Konserniohjeet ja omistajaohjaus Tietosuoja- ja tietoturvapolitiikka Maakunnan kokonaisturvallisuussuunnitelma HYTE-suunnitelma Osallisuusohjelma Maakuntaohjelma Tietohallintotoimiohjelma Viestintästrategia Kala- ja vesitehtävien yhteistyösopimus Ympäristö- ja liikennetehtävien yhteistoimintasopimus TUOTANNON SUUNNITELMIA SOTE-tuotannon suunnitelma Kasvupalveluiden tuotannon suunnitelma Lomituspalveluiden tuotannon suunnitelma

25 Uuden maakunnan (maakuntakonsernin) strategiatyöstä

26 Maakuntastrategian lähtökohdat Maakuntastrategia on rakennettava rahoitusraamin ja maakunnan kantokyvyn mukaiseksi maakuntastrategia muodostaa talousarvion ja toimintasuunnitelman pohjan. Maakuntastrategian tulee olla strateginen, linjaava, ytimekäs ja selkokielinen. Maakuntastrategiaa toteuttavat erilaiset suunnitelmat ja ohjelmat, jotka ohjaavat käytännön toimintaa. Maakuntastrategian laadinnasta vastaavat valmistelujohtaja ja vastuuvalmistelijat. Maakuntastrategian valmistelua koordinoi muutosjohtaja Heli Seppelvirta. Maakuntastrategian valmistelua ohjaavat SOTEMAKU-johtoryhmä ja VATE. Strategian eri vaiheet käyvät näissä ryhmissä evästyskeskustelussa. Maakuntastrategian laadintaprosessi on avoin ja vuorovaikutteinen. Henkilöstöä, asukkaita, luottamushenkilöitä ja sidosryhmiä osallistetaan mahdollisuuksien mukaan kullekin kohderyhmälle sopivalla tavalla. Strategian laadinnassa käytetään hyväksi mahdollisimman paljon olemassa olevia työryhmiä.

27 Uuden maakunnan rakentumiseen liittyvän strategiatyön kokonaisuus MAAKUNTASTRATEGIA: 1. Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen maakunnan tehtäväalalla 2. Palvelujen järjestämistä ja tuottamista koskevat strategiset linjaukset 3. Maakunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet 4. Alueiden, alueiden käytön, elinympäristön laadun ja alueen elinkeinojen kehittäminen 5. Omistajapolitiikka 6. Henkilöstöpolitiikka 7. Asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet Maakuntastrategiaa toteuttavat ohjelmat ja suunnitelmat: SOTE -palvelustrategia Maakunnan palvelulupaus Maakunnan varautumissuunnitelma Osallisuusohjelma Hyte-ohjelma (sis. hyvinvointikertomustyön) Maakuntaohjelma Perustoimintaan liittyvät politiikkaohjelmat: Omistajapolitiikka Konserniohjeet Talouden toimintaohjelma Henkilöstöpolitiikka Viestintäpolitiikka Tietosuoja- ja tietoturvapolitiikka Tuotannon toimintaohjelmat: SOTE tuotannon toimintaohjelma PELA tuotannon toimintaohjelma * * *

28 Maakuntastrategian valmistelun valtakunnallinen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnan tavoiteaikataulu Valtakunnallinen Maakuntastrategian tavoiteaikataulu EP:n tavoiteaikataulu

29 Maakunta(konserni)strategian valmisteluaikataulu Strategian osa-alue Sisältö Aikataulu Arvopohja Toimintaympäristön nykytila ja tulevat muutokset Luodaan maakuntakonsernin arvot. Osallistetaan henkilöstö ja luottamushenkilöitä arvojen määrittelyyn. Osallistetaan asukkaat palvelulupauksen määrittelemiseksi. Toteutetaan arvotyöpaja. Muodostetaan tilannekuva toimintaympäristön nykytilasta ja tulevista muutoksista (trendit) / 17 9/17-3/18 Visio ja strategiset päätavoitteet Strategiset painopistealueet ja linjaukset Indikaattori- ja mittaristotyö Strategian toimeenpano Strategian toteutumisen seuranta ja arviointi Toteutetaan työpaja -toimintaympäristöä kohtaavista muutoksista ja kehitysnäkymistä (trendit) -vision, strategisten päätavoitteiden ja strategisten painopistealueiden määrittelemiseksi Painopistealueita linjataan tarkemmin, mitä tulee saada aikaan. Kunkin painopistealueen linjaukselle määritellään mittarit, joita säännöllisesti seurataan. Pohditaan strategian toimeenpano ja määritellään, millaisia tarkentavia toimeenpano-ohjelmia tarvitaan. Määritellään, miten ja millä aikataululla strategian toteutumista seurataan ja arvioidaan. 12/17-10/18 4-6/18 4-6/18

30 Arvot pohjana maakuntastrategiatyölle Maakuntakonsernin arvojen työstö on käynyt läpi moniportaisen prosessin Lähes 1300 työntekijää vaikutti näihin ja ääniä annettiin n Pelillisen arvotyökalumyllyn läpi nousi n. 10 eniten ääniä saanutta ja toistuvaa arvoa Poliittisen johtoryhmän, VATEn ja vastuuvalmistelijoiden yhteisessä työpajassa arvoja edelleen työstettiin VATE ja poliittinen johtoryhmä hyväksyivät syksyllä 2017 arvot jatkotyön pohjaksi: Arvo: AJASSA ELÄMINEN - Uskallusta katsoa huomisen yli tulevaisuuteen eteläpohjalaisten hyväksi - Taito ja tahto uudistua Arvo: IHMISEN ARVOSTAMINEN - Arvostus itseään sekä toista ihmistä kohtaan eri elämäntilanteissa - Asiakkaiden ja työntekijöiden tukeminen arjessa Arvo: VASTUUN KANTAMINEN - Yhteinen ja oma vastuu työssä ja päätöksenteossa - Toimitaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästi

31 Maakuntajärjestäjä ja maakuntakonserni luonnos

32 Maakunta järjestäjänä Tarkastuslautakunta MAAKUNTAVALTUUSTO MAAKUNTAHALLITUS Lautakuntamalli Jaostomalli Valiokuntamalli Maakuntajohtaja Toiminta-alueet Konsernipalvelut SOTE -järjestäminen Aluekehittäminen

33 Maakunta järjestäjänä ja tuottajana MAAKUNTAVALTUUSTO Tarkastuslautakunta MAAKUNTAHALLITUS Lautakuntamalli Jaostomalli Valiokuntamalli Maakuntajohtaja Toiminta-alueet Konsernipalvelut SOTE -järjestäminen Aluekehittäminen Tuottaa konsernipalveluja Ohjaus, valvonta Liikelaitokset, taseyksiköt ja konserniyhtiöt

34 Maakunta järjestäjänä ja tuottajana MAAKUNTAVALTUUSTO Tarkastuslautakunta MAAKUNTAHALLITUS Lautakuntamalli Jaostomalli Valiokuntamalli Maakuntajohtaja Toiminta-alueet Konsernipalvelujen toiminta-alue Palvelualueet: SOTE järjestämisen toiminta-alue Palvelualueet: Suunnittelu ja ohjaus Strategia ja viestintä Yleishallinto ja oikeus SOTE TKKI Henkilöstö Talous Tietohallinto Turvallisuus, valmius, varautuminen Tilat ja tukipalvelut Aluekehittämisen toiminta-alue Palvelualueet: Kehittäminen ja rahoitus Rekrytointi ja osaaminen Maatalous Maakuntaympäristö Tuottaa konsernipalveluja Ohjaus, valvonta Liikelaitokset, taseyksiköt ja konserniyhtiöt

35 Maakunnalla on yksi Y-tunnus Maakuntakonserni Osaomistus ja -osakkuus OY:t Tukipalvelut Oy Maakuntaan siirtyvien yhtiöiden omistus Yhteisomistusyhtiöt Tuottaa konsernipalveluja SOTEliikelaitos + sote-keskus KASVU- PALVELUT taseyksikkö LOMITUS taseyksikkö Ohjaus, valvonta PELA-liikelaitos Ohjaus ja valvonta Seinäjoen Työterveys Oy Public Työterveys Oy Suoran valinnanvapauden yhtiöt Sote-keskukset HEBU-tuottajat Asiakassetelituottajat Ostopalvelutuottajat

36 Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus 36

37 Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu 1 / 2018 Valinnanvapauslakiesitykseen tehty täsmennyksiä lausuntokierroksen perusteella; lakipaketti eduskunnalle 8.3.(?) SOTE-ulkoistusten ja investointien rajoittamista koskevaa lakia jatkettu Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Hetli Oy:tä koskeva sääntely poistettu hallituksen esityksistä maakuntien tulee pystyä keskenään sopimaan ja toimeenpanemaan ratkaisut, jolla tavoiteltu yhtenäistäminen ja yhdenmukaistaminen toteutuvat riittävällä tasolla jatkovalmistelussa varmistetaan, että talous- ja henkilöstöhallinnon tietomallien ja rajapintojen ylläpitoon nimetään keskitetty toimija Tukipalveluiden järjestämisen valmistelu uudessa maakunnassa jatkuu selvittelyjä jatketaan yhden valtakunnallisen kumppanin ja maakunnallisten ratkaisujen kesken uutena asiana huomioitava Hetli Oy:stä tehdyt linjaukset Maakuntahallitus 37

38 Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu 1 / 2018 Maakunta(konserni)strategiasta vielä kaksi työpajaa jäljellä Harjoitusneuvottelut ministeriöiden kanssa alkuvuonna MMM:n simulointitilaisuus ALKE-keskustelu (TEM) PELA-neuvottelu (SM) STM-neuvottelu maakuntalain 13 :n muk. neuvottelu (JTS) VM:n kanssa Maakunnallisten vaikuttamiselimien toimintaa koekäynnistetään Nuorisovaltuustosta ollut infotilaisuus 16.1.; uusi kokoontuminen 8.2. kuntien nuorisovaltuustojen edustajien kanssa Vanhusneuvosto Vammaisneuvosto Maakuntahallitus 38

39 Aaltonen Jari; kasvupalvelut (60%) Jokiranta Harri; muutosjohtaja (100%; kuntien rahoittama projekti) Laitila Minna; SOTE-tuotanto (palveluohjaus, henkilökohtainen budjetti) (100%) Leikkola Päivi; SOTE-tuotanto (liikelaitos, alihankinnat, asiakassetelipalvelut) (100%) Metsänranta Kaija; henkilöstöhallinto (100%) Penninkangas Tanja; SOTE-tuotanto (sote-yhtiöt: suoranvalinnan yhtiö ja sotekeskukset, asiakasseteliyhtiö, Kuusiolinna) (60% ; sen jälkeen 100%) Pätsi Ari; tietohallinto (30%) Rantala Hanne; viestintä (100%) Rautio Liisa Maria; alueiden käyttö, liikenne ja ympäristö / 40% (20 30%) Rintapukka Ritva; maatalous, rahoitus- ja kehittämispalvelut (50%) Saartenoja Antti; alueiden käyttö, liikenne ja ympäristö / 60% (20%) Seppelvirta Heli; muutosjohtaja (80%) Sorvettula Johanna; muutosjohtaja (100%) Tanhuamäki Mikko; tukipalvelut (50% ; sen jälkeen 100%) NN; taloushallinto (100%) Vastuuvalmistelijat Maakuntahallitus 39

40 Katse eteenpäin 40

41 Haasteita Vuoden lisäajasta huolimatta aikataulu edelleen tiukka ja työtä riittää Valinnanvapaus => miten pitkälle ja kuinka nopeasti? Miten turvataan palvelut joka puolella aluetta? Maakuntien aito itsehallinto? Toteutuuko demokratia? Miten hoidetaan kuntayhteistyö? Kansalaisten osallistaminen (järjestöt, uudet toimintatavat) Digitalisaation tuomat mahdollisuudet Toimintakulttuurit, johtaminen (28 organisaatiota yhteen) Uusien päättäjien perehdyttäminen: 750 milj. euron budjetti ja lähes työntekijää => Eteenpäin mennään ja maakunta valmistuu!

42 Mitä tapahtuu seuraavaksi? Valinnanvapautta koskevia lakeja viimeistellään Lakiesitykset sote- ja maakuntauudistuksesta eduskunnalle helmi-maaliskuussa 2018 Päätökset kesään 2018 mennessä => väliaikaishallinto (VATE) aloittaa virallisesti Maakuntavaalit Suorilla vaaleilla valittu maakuntavaltuusto aloittaa toimintansa Uudistus tulee voimaan

43 Mitä nyt tarvitaan? Rohkeutta, ennakkoluulottomuutta ja yhteistyötä uuden asennon rakentamiseen parhaiden käytäntöjen siivilöiminen toimintakulttuurien yhteensovitus tuoreet johtamisen mallit ja rakenteet Digitalisaation ja kehittyvän teknologian antamien mahdollisuuksien näkemistä tekniset yhteydet kaikkialle kuntoon toimintatapojen muutoksiin kannustaminen Muutos on mahdollisuus -asennetta Mitä vahvempi on kuntien ja maakunnan yhteistyö, sitä varmemmin pärjäämme!

44 Mikä mietityttää? Osaammeko rakentaa ja vahvistaa maakunnallista yhtenäisyyttä? Uskallammeko Etelä-Pohjanmaalla uudistua? Kipukohdat tiedossa - haluammeko tehdä niille jotain? Saammeko tulevat päättäjät tarkastelemaan maakuntaa kokonaisuutena? Tajuammeko (riittävän ajoissa), miten tiukoissa taloudellisissa raameissa uudessa maakunnassa elämme?

45 Kuinka eteenpäin? Maailma muuttuu joka tapauksessa => rakennammeko muutoksen tuulien puhaltaessa tuulimyllyjä vai tuulensuojia?

46 Kiitos!

Työryhmien yhteinen keskustelutilaisuus

Työryhmien yhteinen keskustelutilaisuus Työryhmien yhteinen keskustelutilaisuus 24.1.2018 - Elinkeinot ja maaseutu - TE -palvelujen kehittäminen - Aluekehitys ja strateginen suunnittelu - Kansainvälistyminen - Kulttuuri Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 19.1.2018 1 Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu 1 / 2018 Valinnanvapauslakiesitykseen tulossa täsmennyksiä lausuntokierroksen seurauksena; esitys

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 23.1.2018 1 Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu 1 / 2018 Lait eduskunnalle (tällä tietoa) 8.3. Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Hetli

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja kuntien uusi rooli. Asko Peltola Valmistelujohtaja

Maakuntauudistus ja kuntien uusi rooli. Asko Peltola Valmistelujohtaja Maakuntauudistus ja kuntien uusi rooli Asko Peltola Valmistelujohtaja 19.3.2018 KUNNAT Missä ollaan nyt? MAAKUNNAT - Suomessa kunnilla paljon tehtäviä muuhun Eurooppaan verrattuna - Eniten kuntien rahoja

Lisätiedot

Eteläpohojalaasia näkökulmia maakunta- ja sote-uudistukseen. Asko Peltola Valmistelujohtaja

Eteläpohojalaasia näkökulmia maakunta- ja sote-uudistukseen. Asko Peltola Valmistelujohtaja Eteläpohojalaasia näkökulmia maakunta- ja sote-uudistukseen Asko Peltola Valmistelujohtaja 17.4.2018 KUNNAT Missä ollaan nyt? - Suomessa kunnalla paljon tehtäviä muuhun Eurooppaan verrattuna - Eniten kunnan

Lisätiedot

Ajankohtaista SOTEMAKUvalmistelu

Ajankohtaista SOTEMAKUvalmistelu Ajankohtaista SOTEMAKUvalmistelu Jari Aaltonen 9.3.2018 Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu Etelä-Pohjanmaan SOTE-palvelurakenteen selvitystyö käynnissä valmistuu maaliskuun alussa, julkistus 27.3. Kuntien

Lisätiedot

Maakuntastrategia. Heli Seppelvirta, muutosjohtaja

Maakuntastrategia. Heli Seppelvirta, muutosjohtaja Maakuntastrategia Heli Seppelvirta, muutosjohtaja Lakiperusta Maakuntalaki 7 luku Maakunnan johtaminen ja maakuntahallitus 35 Maakuntastrategia Maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön. Heli Seppelvirta

Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön. Heli Seppelvirta Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön Heli Seppelvirta 5.4.2018 Maakuntalaki Maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto päättää maakunnan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön. Heli Seppelvirta

Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön. Heli Seppelvirta Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön Heli Seppelvirta 23.3.2018 Maakuntalaki Maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto päättää maakunnan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön. Heli Seppelvirta

Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön. Heli Seppelvirta Maakuntastrategian valmistelutilanne ja suhde muuhun strategiatyöhön Heli Seppelvirta 23.3.2018 Maakuntalaki Maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto päättää maakunnan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 22.2.2018 1 Maakuntavalmistelun ohjaus Viranhaltijavalmistelu Poliittinen ohjaus ja linjaukset Kuntayhteistyö Sidosryhmäinformaatio VATE SOTEMAKUohjausryhmä

Lisätiedot

7 luku Maakunnan johtaminen ja maakuntahallitus 35 Maakuntastrategia

7 luku Maakunnan johtaminen ja maakuntahallitus 35 Maakuntastrategia Lakiperusta Maakuntalaki 7 luku Maakunnan johtaminen ja maakuntahallitus 35 Maakuntastrategia Maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto päättää maakunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.2.2018 1 Maakunta- ja soteuudistusvalmistelu 2 / 2018 Valinnanvapauslakiesitykseen tehtiin täsmennyksiä lausuntokierroksen jälkeen; esitys eduskunnalle

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 17.4.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 4 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö seminaari pidetty 27.3. SOTEMAKU-valmistelun

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 6.3.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla => seminaari ti 27.3. klo

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 20.4.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 4 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö valmis seminaari pidetty 27.3. SOTEMAKU-valmistelun

Lisätiedot

Palvelustrategian valmistelu

Palvelustrategian valmistelu Palvelustrategian valmistelu Pirjo Marjamäki Leena Turpeinen Markus Pauni Esivalmistelun SOTE-virkamieskoordinaatioryhmä 17.1.2018 Maakuntastrategian ja siihen liittyvien ohjelmien ja suunnitelmien viitekehys

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta on valmistunut

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

Maakunnalliset strategiat ja palvelulupaus

Maakunnalliset strategiat ja palvelulupaus Maakunnalliset strategiat ja palvelulupaus Hallituksen esityksessä Maakuntalaiksi 35 :ssä säädetään, että maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto päättää maakunnan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

SOTEMAKU-ohjausryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-ohjausryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-ohjausryhmä 27.10.2017 Asko Peltola Uudistuksen perustavoitteet Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä (valtio, alueet, kunnat). Ensisijaisena ratkaisuna on toimintojen

Lisätiedot

Kuntajohtajafoorumi Asko Peltola

Kuntajohtajafoorumi Asko Peltola Kuntajohtajafoorumi 13.10.2017 Asko Peltola Missä mennään? (1/2) Valmistelurahoituksesta on saatu lisäohjeita ja hakemus VM:lle on jätetty viime viikolla (jaossa yhteensä 14,5 me) Hallitus pääsi sopuun

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta valmistuu

Lisätiedot

Sote-uudistus. Sinikka Salo muutosjohtaja, STM Sinikka Salo

Sote-uudistus. Sinikka Salo muutosjohtaja, STM Sinikka Salo Sote-uudistus muutosjohtaja, STM 16.1.2017 1-20.2.2018 Maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot

Mitä uusi Sote tarjoaa palveluntuottajille maakunnassa?

Mitä uusi Sote tarjoaa palveluntuottajille maakunnassa? Mitä uusi Sote tarjoaa palveluntuottajille maakunnassa? Soteuttamo 2.0 25.10.2018 Sote-järjestämisen muutosjohtaja Eija Kellokoski-Kari #meidänkeskipohjanmaa 29.10.2018 Maakunnallinen näkökulma 1 Syntyykö

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

Aluekehitys maakuntauudistuksen myllerryksessä Eira Varis

Aluekehitys maakuntauudistuksen myllerryksessä Eira Varis Aluekehitys maakuntauudistuksen myllerryksessä 22.3.2018 Eira Varis Vanhoilla rakenteilla ei turvata ihmisten perusoikeuksia ja palveluja Elämme nyt aivan erilaisessa murroksessa kuin olemme eläneet viime

Lisätiedot

Maakunnan strategiat järjestöjen vaikuttaminen maakunnissa

Maakunnan strategiat järjestöjen vaikuttaminen maakunnissa Maakunnan strategiat järjestöjen vaikuttaminen maakunnissa Järjestöt mukana muutoksessa maakuntahankkeiden verkostotapaaminen 11.1.2018 Erityisasiantuntija Minttu Ojanen Maakunnan järjestämisvastuu (HE

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Sote-järjestöjen vaikuttamisen tavoitteet maakunnallisissa strategioissa ja palvelulupauksissa

Sote-järjestöjen vaikuttamisen tavoitteet maakunnallisissa strategioissa ja palvelulupauksissa Joryyn 16.6.2017 Sote-järjestöjen vaikuttamisen tavoitteet maakunnallisissa strategioissa ja palvelulupauksissa Tausta: Maakuntalain 35 säädetään, että maakunnalla on oltava strategia, jossa maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Martti Talja kansanedustaja

Martti Talja kansanedustaja Maamaakuaakuntaja sote-uudistus Mitä, miksi, miten? Martti Talja kansanedustaja Maakunta- ja soteuudistuksen eteneminen EK:n valiokunnissa yli 40 lakia Valinnanvapauslakivalmistelu Valinnanvapauslaki-HE

Lisätiedot

Kehittämis- ja rahoituspalvelujen valmistelutilanne

Kehittämis- ja rahoituspalvelujen valmistelutilanne Kehittämis- ja rahoituspalvelujen valmistelutilanne Ritva Rintapukka, vastuuvalmistelija kehittämis- ja rahoituspalvelut 24.1.2018 Työryhmien yhteiskokoontuminen Maakunta järjestäjänä ja tuottajana MAAKUNTAVALTUUSTO

Lisätiedot

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta Asko Peltola 4.5.2018 Miten tähän on tultu? 1/2 Maakunta-SOTEa valmisteltu jo pitkään ennen nykyistä uudistusta: ensimmäinen laaja selvitys

Lisätiedot

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä 18.10.2017 Asko Peltola Maakuntajohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto Mitä tapahtuu? Sote-tehtävät siirtyvät kunnilta maakunnille yli puolet kuntien

Lisätiedot

Valtakunnallinen maakunta visio

Valtakunnallinen maakunta visio Valtakunnallinen maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin ja vaikuttava julkinen hallinto

Lisätiedot

Maakuntalaki maakunnan toiminnan yleislaki

Maakuntalaki maakunnan toiminnan yleislaki Projektiryhmän liite 3 Maakuntalaki maakunnan toiminnan yleislaki Maakuntauudistuksen projektiryhmä 4.10.2016 29.9.2016 1 Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen VALTUUSTO Maakuntastrategia

Lisätiedot

VATE Asko Peltola

VATE Asko Peltola VATE 12.10.2017 Asko Peltola Missä mennään? Valmistelurahoituksesta on saatu lisäohjeita ja hakemus VM:lle on jätetty viime viikolla (jaossa yhteensä 14,5 me) Hallitus pääsi sopuun valinnanvapaudesta (julki

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Miten

Lisätiedot

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista:

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista: Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista asioista: Väliaikaisen SOTE kuntayhtymän valmistelua ei jatketa, koska sen perustamiselle ei ole kuntakentässä riittävää

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä

Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä 8.3.2017 E-P:n SOTEMAKU -ohjausjärjestelmä SOTEMAKU Kuntajohtajafoorumi SOTE-projektinjohtaja Harri Jokiranta SOTE Työvaliokunta SOTE Työryhmät - Palvelulaitoksen

Lisätiedot

Mikä maakuntauudistus ja miksi?

Mikä maakuntauudistus ja miksi? Mikä maakuntauudistus ja miksi? 1-17.2.2017 Miksi uudistus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Tehokkaamman hallinnon avulla edistetään ihmisten ja yritysten toimintaa Uudistus tehdään avoimesti, asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 13.12.2018 1 Valtakunnallinen tilanne Hallitus on sitoutunut viemään uudistuksen maaliin suunnitellusti kohti monialaisia maakuntia Perustuslakivaliokunta

Lisätiedot

Maakuntien ohjaus ja rahoitus Näkökulmia Etelä-Pohjanmaalta

Maakuntien ohjaus ja rahoitus Näkökulmia Etelä-Pohjanmaalta Maakuntien ohjaus ja rahoitus Näkökulmia Etelä-Pohjanmaalta Asko Peltola Maakuntajohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto Lähtökohdat E-P:n liitossa on 17 kuntaa (2014 oli 27); vuonna 2019 Isokyrö palaa osaksi

Lisätiedot

Maakuntastrategia uudessa Pirkanmaan maakunnassa

Maakuntastrategia uudessa Pirkanmaan maakunnassa Maakuntastrategia uudessa Pirkanmaan maakunnassa Taustoitusta konsernirakenne ja johtaminen -teemaryhmälle Joulukuu 2016 Marko Mäkinen, Pirkanmaan liitto 2.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Maakuntastrategia

Lisätiedot

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet / EP. 28 ~9700 htv

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet / EP. 28 ~9700 htv Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet / EP 3 5 10 1 6 1 1 1 28 ~9700 htv EP Valmisteluvaiheet 21.4.2017 3 Ajankohtaista (1/2) Väliaikaishallinnon rakentaminen Väliaikaisen valmistelutoimielimen

Lisätiedot

Tilannekatsaus joulukuu Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula

Tilannekatsaus joulukuu Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula Tilannekatsaus joulukuu 2017 Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 12 / 2017 Osana maakuntavalmistelua toteutettiin syys-marraskuun

Lisätiedot

Maakuntastrategia M A A K U N TA U U D I S T U S

Maakuntastrategia M A A K U N TA U U D I S T U S M A A K U N TA U U D I S T U S Maakuntastrategia Kehittämissuunnittelija Saara Lång, Soite Strategiapäällikkö Marita Mutka, Keski-Pohjanmaan liitto 11.8.2017 17.8.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 Maakuntastrategian

Lisätiedot

Tilannekatsaus joulukuu Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula

Tilannekatsaus joulukuu Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula Tilannekatsaus joulukuu 2017 Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula Osana maakuntavalmistelua toteutettiin syys-marraskuun aikana tukipalveluselvitys (taloushallinto, henkilöstöhallinto,

Lisätiedot

Vaikuttamistyö Tavoitteet maakunnallisiin strategioihin

Vaikuttamistyö Tavoitteet maakunnallisiin strategioihin Vaikuttamistyö Tavoitteet maakunnallisiin strategioihin (Maakuntastrategia ja sen osana tehtävä sote-palvelustrategia ja palvelulupaus) Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen, 21.6.2017

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Etelä-Savo 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä (valtio,

Lisätiedot

Kainuun maakuntauudistuksen henkilöstöinfo

Kainuun maakuntauudistuksen henkilöstöinfo Kainuun maakuntauudistuksen henkilöstöinfo 11.9.2018 10.9.2018 Jaana Korhonen, valmistelujohtaja 11.9.2018 Kainuun maakuntauudistus / Jaana Korhonen Maakunta- ja sote-uudistuksen aikataulusuunnitelma 11-12/2018

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuolto maakuntastrategiassa

Sosiaali- ja terveydenhuolto maakuntastrategiassa Sosiaali- ja terveydenhuolto maakuntastrategiassa 17.05.2018 Sote-järjestämisen muutosjohtaja Eija Kellokoski-Kari #meidänkeskipohjanmaa 17.5.2018 Maakunnallinen näkökulma 1 Maakuntastrategia Maakunnalla

Lisätiedot

Ajankohtaista. Työryhmätyöskentely, osallistaminen, alustavien linjausten hyväksyntä

Ajankohtaista. Työryhmätyöskentely, osallistaminen, alustavien linjausten hyväksyntä Ajankohtaista Maakuntastrategian alustavat päälinjaukset pitkällä Työryhmätyöskentely, osallistaminen, alustavien linjausten hyväksyntä Konsernirakenne pitkällä Toimialue palvelualue ryhmä Tiimit ryhmät

Lisätiedot

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018

Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Päijät-Häme Maakunnan konsernirakenteen valmistelu Huhtikuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Maakunnan hallintosääntö Maku verkostotapaaminen 18.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Hallintosäännön valmistelu Hallinto- verkosto» Kokoukset helmi- ja maaliskuussa» Lausuntokierros /nettiin kommentoitavaksi»

Lisätiedot

Mikä maakuntauudistus ja miksi?

Mikä maakuntauudistus ja miksi? Mikä maakuntauudistus ja miksi? 1-27.1.2017 Miksi uudistus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Tehokkaamman hallinnon avulla edistetään ihmisten ja yritysten toimintaa Uudistus tehdään avoimesti, asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI Hannu Leskinen

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI Hannu Leskinen POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI 8.12.2016 Hannu Leskinen - Järjestämisvastuu Vastaa asukkaan lailla säädettyjen oikeuksien toteutumisesta (ML 7 ) Pitää huolta monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Karjala 18.9.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNTA LUONNOS KOKONAISORGANISAATIOKSI. Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen

LAPIN MAAKUNTA LUONNOS KOKONAISORGANISAATIOKSI. Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTA LUONNOS KOKONAISORGANISAATIOKSI Jouko Luukkonen 8.6.2018 8.6.2018 LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen 1 MAAKUNTAVALTUUSTO 59 jäsentä, pj + X vpj TARKASTUSLTK 11 jäsentä MAAKUNTAVAALILTK

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä Opastavan päätösseminaari 4.4.2017 Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen Järjestämislailla säädetään,

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Savo, 23.10.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS

MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS PH 13.10.17 MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS 4.10.2017 STRATEGIATIIMI Kymenlaakson visio TOIMINTA- YMPÄRISTÖ STRATEGIA SIDOSRYHMÄT Toimeenpanosuunnitelma Kymenlaakson strategian ja maakuntaohjelman yhtymäkohdat

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

Maakuntaja sote-uudistus

Maakuntaja sote-uudistus Maakuntaja sote-uudistus Tiedotustilaisuus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta kesällä 2017: Uudistus on välttämätön, kiireellinen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jarno Turunen Muutosjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Järjestöt maakuntauudistuksessa, Joensuu 21.6.2017 Uudistuksen päätavoitteet o maakunnan elinvoima ja kestävä

Lisätiedot

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa asukkaat mukana uudistuksessa

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa asukkaat mukana uudistuksessa Yhteinen Etelä-Pohjanmaa asukkaat mukana uudistuksessa Yhteiskehittämisen työpaja Minna Laitila 26.3.2018 Valmistelujohtaja Asko Peltola Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen

Lisätiedot

Uusi SOTEn tilanne

Uusi SOTEn tilanne Uusi SOTEn tilanne 5.7.2019 Etelä-Pohjanmaan alueverkosto 27.9.2017 Harri Jokiranta Muutosjohtaja Missä mennään sote-makussa? Mikä on kokonaistilanne ja seuraavat konkreettiset askelmukset? Miten järjestöt

Lisätiedot

Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) ja vastuuvalmistelijoiden valinta. Asko Peltola

Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) ja vastuuvalmistelijoiden valinta. Asko Peltola Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) ja vastuuvalmistelijoiden valinta Asko Peltola Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) Voimaanpanolaissa määritellään neuvottelutahot; suluissa EP:n neuvottelutuloksena

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Maakuntakiertue, muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Maakuntakiertue, muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Maakuntakiertue, muutosjohtaja Seppo Huldén Maakunta- ja sote-uudistuksen aikataulu 2017 2018 2019 2020 7-11.2017: Uuden valinnanvapauslain valmistelu: pykälät

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Yleisesitys

Maakuntauudistus. Yleisesitys Maakuntauudistus Yleisesitys 1 Maakunta 2023 visio Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti Järkevin kustannuksin ja vaikuttava julkinen hallinto Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS

MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS PH 13.10.17 MAAKUNTASTRATEGIAN PROSESSIKUVAUS 20.11.2017 Kymenlaakson visio TOIMINTA- YMPÄRISTÖ STRATEGIA SIDOSRYHMÄT Toimeenpanosuunnitelma Kymenlaakson strategian ja maakuntaohjelman yhtymäkohdat Maakunnan

Lisätiedot

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana 20.10.2017 Jukka Lindberg, muutosjohtaja OMA HÄME VALMISTELU pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana (~1.7.2017-30.6.2018) Hämeen maakuntahallitus

Lisätiedot

Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018

Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018 Päijät-Häme Pohdintaa maakunnan konsernirakenteesta Maaliskuu 2018 Mitä lakiesitykset sanovat maakunnan rakenteesta Maakunnalla tulee olla: Maakuntavaltuusto, maakuntahallitus ja maakuntajohtaja Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen aloituskokous Kainuun liiton näkökulma

Maakuntauudistuksen aloituskokous Kainuun liiton näkökulma Maakuntauudistuksen aloituskokous Kainuun liiton näkökulma 20.6.2016 Pentti Malinen Tuleva kolmitasoinen hallinto Vuoden 2019 alussa aloittavien maakuntien tehtävien perustana on työnjako kunnan, maakunnan

Lisätiedot

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida MIKSI MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS TEHDÄÄN? KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tasa-arvo

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Kymenlaakso 19.10.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

Maakuntajärjestäjä ja maakuntakonserni

Maakuntajärjestäjä ja maakuntakonserni Maakuntajärjestäjä ja maakuntakonserni luonnos 22.3.2018 www.uusiep.fi Maakunta järjestäjänä Tarkastuslautakunta MAAKUNTAVALTUUSTO MAAKUNTAHALLITUS Lautakuntamalli Jaostomalli Valiokuntamalli Maakuntajohtaja

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI / VALT.SEMINAARIT ,

KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI / VALT.SEMINAARIT , KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI 2017-2025 / VALT.SEMINAARIT 24.8.17, 5.9.17 MISSIO (MIKÄ ON KUNNAN TEHTÄVÄ? MIKSI OLEMME TÄÄLLÄ?) Kuntalaki 410/2015 Kuntalain mukaan kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja

Lisätiedot

VATE Asko Peltola

VATE Asko Peltola VATE 22.8.2017 Asko Peltola Valtakunnallinen tilanne Hallitus päätti 5.7.2017 myöhentää uudistuksen aikataulua vuodella Näiden linjausten jälkeen ei ole edelleenkään saatu uusia ohjeita mutta niitä odotetaan

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNTA LUONNOS KOKONAISORGANISAATIOKSI LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen

LAPIN MAAKUNTA LUONNOS KOKONAISORGANISAATIOKSI LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTA LUONNOS KOKONAISORGANISAATIOKSI 8.10.2018 8.10.2018 LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen 1 MAAKUNTAVALTUUSTO 59 jäsentä, pj + X vpj TARKASTUSLTK 11 jäsentä MAAKUNTAVAALILTK 5 jäsentä

Lisätiedot

Maakunnan poliittinen johtaminen

Maakunnan poliittinen johtaminen Maakunnan poliittinen johtaminen Maakuntafoorumi 13.6.2018 Kirsi Mononen, johtava lakimies Kuntaliiton korjaussarja Uudistus on toteutettavissa: https://www.kuntaliitto.fi/tiedotteet/2018/koost e-kuntaliiton-huomioista-maakunta-ja-soteuudistuksen-valmisteluun-toimitusten

Lisätiedot

Johtajuus, demokratia ja kansanvalta maakuntaja sote-uudistuksessa. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen 15.3.

Johtajuus, demokratia ja kansanvalta maakuntaja sote-uudistuksessa. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen 15.3. Johtajuus, demokratia ja kansanvalta maakuntaja sote-uudistuksessa Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen 15.3.2018 Keva-päivä Suurta olla pieni kansa entä tulevaisuudessa? Johtajuus Luottamus Välittäminen

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi Vesien ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten maakunnat valmistautuvat / case Satakunta Anne Savola Ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto 5.9.2017,

Lisätiedot

Maakunnan johtamisjärjestelmä

Maakunnan johtamisjärjestelmä Maakunnan johtamisjärjestelmä Päijät-Häme 30.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Ennakoiva asenne Uudistuksen tarve on tunnustettu Lainsäädäntö avoin Valmistelut vauhdissa Aikataulu on kireä Vaalit tulossa

Lisätiedot

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa 13.9.2016, Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Esityksen rakenne Ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta

Lisätiedot

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjätoiminto Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjän perusta Maakunta vastaa asukkaan laissa

Lisätiedot

Palvelut asiakaslähtöisiksi - kärkihanke Palvelulupaus -osahanke Minna Saario

Palvelut asiakaslähtöisiksi - kärkihanke Palvelulupaus -osahanke Minna Saario Palvelut asiakaslähtöisiksi - kärkihanke Palvelulupaus -osahanke 1 17.2.2017 Minna Saario Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeet 2 17.2.2017 Budjetit vahvistetaan vuosittain Uudistetaan sosiaali-

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio

Sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio 1 2.3.2017 - Sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio Kaikki julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut kootaan yhden johdon eli maakunnan alaisuuteen. Maakunta vastaa palvelujen yhteensovittamisesta asiakaslähtöisesti

Lisätiedot

Oma Häme kuntakierros Forssa

Oma Häme kuntakierros Forssa Oma Häme kuntakierros Forssa 23.8.2016 www.omahäme.fi Miksi Sote- ja maakuntauudistus > Hyvinvointi ja terveyserot vähenevät > Asiakaskeskeiset, kustannustehokkaat ja vaikuttavat palvelut Integraatio Sote-palvelut

Lisätiedot

Maakuntastrategian aikataulu

Maakuntastrategian aikataulu Maakuntastrategian aikataulu Maakuntavaalit 10/18 Maakuntavaltuuston ja hallituksen järjestäytyminen UUSI MAA- KUNTA KUNTA- 2018 VATE:n 2019 2020 syntyminen 1/2019 SOTE YHTYMÄ ALOITTAA ESI- VALMISTELU

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Muutosjohtaja Seppo Huldén Suomen julkinen hallinto Julkinen hallinto Suomessa koostuu kolmesta eri tasosta, joita ovat valtio, maakunta ja kunta Tehtäviä 1.1.2020

Lisätiedot

Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa. Kirsi Paasovaara Erityisasiantuntija, STM

Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa. Kirsi Paasovaara Erityisasiantuntija, STM Maakunnan järjestäjän rooli valinnanvapauspalveluissa Erityisasiantuntija, STM Lähde: Maakuntakonsernin johtaminen kehittämisaloite, Kuntaliitto 2017 2 Maakunta järjestäjänä vastaa Palvelujen tuottaminen

Lisätiedot

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Jarkko Majava FCG Koulutus Oy jarkko.majava@fcg.fi 050 3252306 Uusi kuntalaki on tullut voimaan 1.5.2015 Suuri osa lain säännöksistä

Lisätiedot