Ella-hankkeen koulutussarja. 1) MITÄ SE MONIALAISUUS SITTEN OIKEIN ON? to klo , Seinäjoki Areena

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ella-hankkeen koulutussarja. 1) MITÄ SE MONIALAISUUS SITTEN OIKEIN ON? to klo , Seinäjoki Areena"

Transkriptio

1 ELLA Ella-hankkeen koulutussarja Etelä-Pohjanmaan lapsiperhepalve KOULUTUSSARJA I Sivistys, sosiaali- ja terveystoimen johtavat viranhaltijat Alueellisten INNOtyöryhmien jäsenet r r 1) MITÄ SE MONIALAISUUS SITTEN OIKEIN ON? to klo , Seinäjoki Areena 2) RAKENTEET JA KOORDINAATIO MONIALAISISSA LAPSIPERHEPALVELUISSA To klo Seinäjoki Areena r r 3) MONIALAISEN TYÖN JOHTAMINEN To klo Seinäjoki Areena 4) DIALOGINEN JOHTAMINEN Ti klo Seinäjoki Areena r KOULUTUSSARJA II Lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät työntekijät Monialaisten tiimien jäsenet 5) VERKOSTOTYÖN TARVE JA TAITO Ke , klo Seinäjoki Areena 6) MONIALAINEN PALVELUTARPEEN ARVIOINTI To , klo Seinäjoki Kirkonkranni 7) AVAIMET TIIMITYÖSKENTELYYN To , klo Seinäjoki Areena 8) KONSULTAATIOKÄYTÄNTEET To , klo Seinäjoki Areena r r r r r ELLA Sirpa Tuomela-Jaskari ja Auli Romppainen

2 Koulutukset kuuluvat ELLA Etelä-Pohjanmaan lapsiperhepalvelut -kehittämishankkeen koulutussarjaan. Hankkeen tavoitteena on monialaisen palvelukokonaisuuden kehittäminen perheiden kanssa tehtävässä työssä. KOULUTUSSARJA I on tarkoitettu sivistys, sosiaali- ja terveystoimen johtaville viranhaltijoille ja alueellisten INNOtyöryhmien jäsenille. KOULUTUSSARJA II on tarkoitettu lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville työntekijöille ja monialaisten tiimien jäsenille. Osa koulutuksista on tarkoitettu molemmille kohderyhmille. Koulutus sekä ohjelmassa mainitut kahvit ovat osallistujille maksuttomia. Matka- ym. muista mahdollisista kustannuksista osallistujat vastaavat itse. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan tarvittaessa erikseen. Ilmoittautuminen tehtävä erikseen jokaiseen koulutukseen omalla Webropol-linkillään. Lisätietoa: Projektikoordinaattori Sirpa Tuomela-Jaskari sirpa.tuomela-jaskari@seinajoki.fi p Projektityöntekijä Auli Romppainen auli.romppainen@seinajoki.fi p ELLA-hanke: ELLA Etelä-Pohjanmaan lapsiperhepalvelut -kehittämishanke stm.fi/kaste

3 KOULUTUSSARJA I & II 1) MITÄ SE MONIALAISUUS SITTEN OIKEIN ON? AIKA: torstaina , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 270) sivistys-, sosiaali- ja terveysjohdolle sekä työntekijöille, jotka toimivat lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivien osaamista monialaisesta yhteistyöstä. Koulutuksessa saadaan vastauksia siihen, mitä monialaisella yhteistyöllä tarkoitetaan eri toimijoiden näkökulmasta, mitkä ovat sen lähtökohdat ja mitä se edellyttää? Mitkä ovat monialaisen yhteistyön haasteet ja miten ne voidaan ratkaista yhdessä? klo Ilmoittautuminen klo Koulutuksen aloitus Projektikoordinaattori, Sirpa Tuomela-Jaskari / ELLA -hanke klo Mitä on ja mitä tarvitaan monialaiseen yhteistyöhön? Kehittämispäällikkö, VTM Katariina Pärnä, MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö klo Kahvitauko klo Monialaisen yhteistyön kehittämisen haasteet ja pulmat miten ne ratkaistaan? Asiantuntija, KTM Tom Tarvainen, Ajatustalo Oy klo Loppukeskustelu & päätös Alustajat & Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

4 KOULUTUSSARJA I 2) RAKENTEET JA KOORDINAATIO MONIALAISISSA LAPSIPERHEPALVELUISSA AIKA: torstaina , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 140B) sivistys-, sosiaali- ja terveysjohdolle. Koulutuksen tavoitteena on tuoda esille malleja, konkreettisia esimerkkejä, miten monialaisia lapsiperhepalveluja voidaan koordinoida ja rakenteistaa osaksi palvelurakenteita. Haemme koulutuksessa vastauksia kysymyksiin; miten perhekeskukset organisoituvat, millaista toimintaa perhekeskuksessa on ja mihin tarpeeseen perhekeskuksella vastataan? Mitä perhekeskuksen rakentaminen vaatii ja edellyttää sekä mitä resursseja tarvitaan? Mitkä ovat olleet työskentelyn haasteet ja sudenkuopat sekä millaisia onnistumisia on ollut? Miten työssä näkyy ja toimii monialaisuus ja tiedonkulku? Rahoittuuko toiminta yhteisellä budjetilla? Tuottaako toiminta säästöjä? klo Ilmoittautuminen klo Koulutuksen avaus klo Kainuun perhekeskukset kokoavat lapsiperheiden palvelut Perhekeskusten tiimivastaavat Terttu Karppinen, Helena Saari ja Anneli Louhela/ Kainuun maakunta -kuntayhtymä klo Kahvitauko klo Perhekeskustoiminta osana lapsiperheiden palveluja Heinolassa Perhekeskuskoordinaattori Kirsi Mäkilä / Heinolan perhekeskus klo Loppukeskustelu & päätös Alustajat & Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

5 KOULUTUSSARJA I 3) YHTEISTYÖSTÄ MONIALAISEN TYÖN JOHTAMISEEN AIKA: torstaina , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 140B) sivistys-, sosiaali- ja terveysjohdolle. Koulutuksen tavoitteena on syventää johdon osaamista lapsiperhepalvelujen monialaisesta yhteistyöstä ja yhteistoiminnallisesta johtamisesta sekä johtajuudesta esimiestyöskentelyn ja muutosprosessin näkökulmasta. klo klo klo klo klo klo Ilmoittautuminen Koulutuksen avaus Projektikoordinaattori, Sirpa Tuomela-Jaskari / ELLA -hanke Monialainen yhteistyö ja yhteistoiminnallisen johtamisen malli KT, rehtori Seija Nykänen, Jyväskylän kaupungin Vaajakosken yhtenäiskoulu Kahvitauko Johtajuus ja esimiestyöskentely muutosprosessissa KTM, HTM, tohtorikoulutettava Marianne Laurila, Vaasan yliopisto Loppukeskustelu & päätös Alustajat & Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

6 KOULUTUSSARJA I 4) DIALOGINEN JOHTAMINEN - Avain luovuuteen ja innovaatioihin - AIKA: tiistaina , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 140B) sivistys-, sosiaali- ja terveysjohdolle. Koulutuksen tavoitteena on avata dialogisen johtamisen käsitettä sekä vahvistaa osallistujien osaamista siitä, miten monialaisia lapsiperhepalveluja johdetaan dialogissa. klo klo klo klo klo klo Ilmoittautuminen Koulutuksen avaus Projektikoordinaattori, Sirpa Tuomela-Jaskari / ELLA -hanke Mitä dialoginen johtamisella tarkoitetaan? Mitä se vaatii ja mihin sillä päästään? HT, Dosentti Sirpa Syvänen, Tampereen yliopisto / Johtamiskorkeakoulu Kahvitauko Dialoginen johtaminen monialaisissa palvelurakenteissa Sirpa Syvänen Loppukeskustelu & päätös HT, Dosentti Sirpa Syvänen, Tampereen yliopisto / Johtamiskorkeakoulu Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

7 KOULUTUSSARJA II 5) VERKOSTOTYÖN TARVE JA TAITO AIKA: keskiviikkona , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 270) sivistys-, sosiaali- ja terveystoimen työntekijöille, jotka toimivat lasten, nuorten ja perheiden kanssa sekä muille lasten ja perheiden kanssa toimiville tahoille. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää koulutukseen osalistuvien työntekijöiden dialogista verkostotyön osaamista huomioiden asiakas osallisena palveluissa. Koulutuksessa keskitytään lisäksi ennakointidialogi-menetelmään. klo klo klo klo klo klo klo klo Ilmoittautuminen & aamukahvi Koulutuksen avaus Miksi dialogisuutta tarvitaan yhteistoiminnassa? Asiantuntija Jukka Pyhäjoki, Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos Lounas Mistä on hyvät verkostot on tehty? Jukka Pyhäjoki Kahvitauko Erilaiset verkostomenetelmät yhteistoimintaa tukemassa case ennakointidialogit Jukka Pyhäjoki Loppukeskustelu & päätös Asiantuntija Jukka Pyhäjoki, Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

8 KOULUTUSSARJA II 6) MONIALAINEN PALVELUTARPEEN ARVIOINTI NOPEUTTAA AVUNSAANTIA AIKA: torstaina , klo PAIKKA: Kirkonkrannin Auditorio Ala-Kuljunkatu 1 A, Seinäjoki (3 krs. käynti takaoven kautta) sivistys-, sosiaali- ja terveystoimen työntekijöille, jotka toimivat lasten, nuorten ja perheiden kanssa sekä muille lasten ja perheiden kanssa toimiville tahoille. Koulutuksen tavoitteena on tuoda alueen lasten, nuorten ja perheiden parissa työskenteleville toimijoille uusi työmuoto; monialaisen palvelutarpeen arviointi. Monialaisen palvelutarpeen arviointi tehdään perheille, joilla (lapsilla ja/tai aikuisilla) on monenlaisia huolia ja mahdollisesti erilaisten tukipalveluiden tarvetta yhtä aikaa. Monialainen palvelutarpeen arviointi on intensiivinen, varhainen interventio perheen tilanteeseen. klo klo klo klo klo klo klo Ilmoittautuminen & aamukahvi Koulutuksen avaus Projektikoordinaattori, Sirpa Tuomela-Jaskari / ELLA -hanke Mitä monialainen palvelutarpeen arviointi on? Projektikoordinaattori Tytti Rantanen / KUULAS -hanke Lounas (omakustanteinen) Työpajatyöskentely Tytti Rantanen & Kehittämissuunnittelijat Anne Uppman ja Tuija Leinonen / KUULAS -hanke Kahvitauko työn ohessa Yhteinen työskentely Päivän päätös Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

9 KOULUTUSSARJA II 7) AVAIMET TIIMITYÖSKENTELYYN AIKA: torstaina , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 270) sivistys-, sosiaali- ja terveystoimen työntekijöille, jotka toimivat lasten, nuorten ja perheiden kanssa sekä muille lasten ja perheiden kanssa toimiville tahoille. Koulutuksen tavoitteena on avata näkökulmia tiimin yhteiseen työskentelyyn, sen käytäntöihin ja toimintamalleihin monialaisessa palvelurakenteessa. klo klo klo klo klo klo klo klo lmoittautuminen & aamukahvi Koulutuksen avaus Tiimityön avaimet ja lukot miten edistää, miten päästä? KM, työnohjaaja, psykoterapeutti Reetta Kekkonen Lounas (omakustanteinen) Tiimien kautta Yhteiseen työhön Reetta Kekkonen Kahvitauko Tiimit perhekeskustoiminnassa, lasten ja nuorten palveluissa Reetta Kekkonen Loppukeskustelu & päätös KM, työnohjaaja, psykoterapeutti Reetta Kekkonen Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

10 KOULUTUSSARJA I & II 8) KONSULTAATIOKÄYTÄNTEET ASIAKASTYÖSSÄ AIKA: torstaina , klo PAIKKA: Seinäjoki Areena (kokoustila 270) sivistys-, sosiaali- ja terveystoimen työntekijöille, jotka toimivat lasten, nuorten ja perheiden kanssa sekä muille lasten ja perheiden kanssa toimiville tahoille. Koulutuksen tavoitteena on tuoda esille hyvin toimivia konsultaatiokäytänteitä ja vahvistaa sekä perustason että erityistason asiakastyön osaamista monialaisessa verkostossa. klo Ilmoittautuminen & aamukahvi klo Koulutuksen avaus klo JELPPI - moniammatillista konsultaatioita paikallistasolla Psykologi Kati Puumala ja koulukuraattori Sanna Puotinen Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue klo KORKO -konsultaatio I kehittämispäällikkö, VET -perheterapeutti Eira Tikkanen, Suomen Mielenterveysseura klo Lounas (omakustanteinen) klo KORKO -konsultaatio II Eira Tikkanen klo Kahvitauko klo Lasten mielenterveysambulanssi - kokemuksia jalkautuvasta verkostotyöstä? Sosiaalityöntekijä Laura Tulensalo, VSSHP Lastenpsykiatria klo Loppukeskustelu & päätös Alustajat & Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin mennessä osoitteessa:

11 ELLA Hankkeen tavoitteena on monialaisen palvelukokonaisuuden kehittäminen perheiden kanssa tehtävässä työssä huomioiden ehkäisevän palvelun, varhaisen tuen ja korjaavan työn kokonaisuudet SITTEN KUN huoli on suuri ä-pohjanmaan lapsiperhepa Tavoite 3: Korjaavan työn konsultaatiorakenteiden kehittäminen ENNEN KUIN ei huolta / huolesta riippumatta Tavoite 1: Ehkäisevän toiminnan kokonaisuuden monialainen kehittäminen Perhekeskus tyyppiset lapsiperhe palvelut HETI KUN huolta alkaa ilmaantua Tavoite 2: Varhaisen tuen palveluiden kokonaisuuden monialainen kehittäminen ELLA ELLA Sirpa Tuomela-Jaskari ja Auli Romppainen Etelä-Pohjanmaan lapsiperhepalvelut -kehittämishanke

12 ELLA Etelä-Pohjanmaan lapsiperhepalvelut -kehittämishanke stm.fi/kaste

Tehdään yhdessä! Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan

Tehdään yhdessä! Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan Tehdään yhdessä! Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan Etelä-Pohjanmaan LAPE-seminaari lasten ja perheiden parissa toimiville tahoille (viranhaltijat, luottamushenkilöt, kunnat, seurakunnat,

Lisätiedot

PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava. 5.6.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS

PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava. 5.6.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava PERHEKESKUKSET KAINUUSSA Ristijärven perheasema Suomussalmen perhekeskus Paltamon perheasema Puolanka Suomussalmi Hyrynsalmen perheasema

Lisätiedot

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden muutostyö Inno-työryhmissä

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden muutostyö Inno-työryhmissä Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden muutostyö Inno-työryhmissä 2.9.2013 Ella-hankkeen loppuseminaari Tehtävät 1) Löytää välineitä lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen koordinaation kehittämiselle

Lisätiedot

Kainuun perhekeskukset kokoavat lapsiperheiden palvelut. Perhekeskus tiimivastaavat Terttu Karppinen Helena Saari 13.12.2012

Kainuun perhekeskukset kokoavat lapsiperheiden palvelut. Perhekeskus tiimivastaavat Terttu Karppinen Helena Saari 13.12.2012 Kainuun perhekeskukset kokoavat lapsiperheiden palvelut Perhekeskus tiimivastaavat Terttu Karppinen Helena Saari 13.12.2012 PERHEKESKUSTEN PERUSAJATUKSET Luodaan koko perheen hyvinvointia tukevien seudullisten

Lisätiedot

KAINUUN PERHEKESKUKSET JA PERHEASEMAT

KAINUUN PERHEKESKUKSET JA PERHEASEMAT KAINUUN PERHEKESKUKSET JA PERHEASEMAT 27.2.2017 Helena Saari Perhekeskusvastaava 27.2.2017 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain Ivalo 625 km Kainuu

Lisätiedot

KASPERI II hankkeen Osallisuuden helmet seminaari Terveiset Lasten Kaste osaohjelmasta

KASPERI II hankkeen Osallisuuden helmet seminaari Terveiset Lasten Kaste osaohjelmasta KASPERI II hankkeen Osallisuuden helmet seminaari 22.5.2013 Terveiset Lasten Kaste osaohjelmasta Arja Hastrup Kehittämispäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluja

Lisätiedot

KASPERI II kehittämisen kaari -keskeiset tulokset ja tuotokset kehittämisalueittain KASPERI II ohjausryhmän päätöskokous

KASPERI II kehittämisen kaari -keskeiset tulokset ja tuotokset kehittämisalueittain KASPERI II ohjausryhmän päätöskokous 28.10.2013 KASPERI II kehittämisen kaari -keskeiset tulokset ja tuotokset kehittämisalueittain KASPERI II ohjausryhmän päätöskokous 28.10.2013 Ennaltaehkäisevien palveluiden kehittämisalue Tavoitteena

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS LAPE - lastensuojelun oppimisverkosto 12.9.2016, Kuopio Helena Saari Perhekeskusvastaava Tarja Juppi Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen vs.vastuualuepäällikkö 16.9.2016 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Perhekeskus palvelumallina -seminaari

Perhekeskus palvelumallina -seminaari Perhekeskus palvelumallina -seminaari 28. 29.8.2008 Yhteystiedot: Stakes Verkostotutkimus ja kehittämismenetelmät Postiosoite PL 220, 00531 Helsinki Käyntiosoite Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki sähköposti

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämishanke

Etelä-Pohjanmaan lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämishanke Etelä-Pohjanmaan lapset, nuoret ja lapsiperheet -kehittämishanke Projektikoordinaattori, YTM Sirpa Tuomela-Jaskari p. 044 754 1789, email: sirpa.tuomela-jaskari@seinajoki.fi Projektityöntekijä, sosionomi

Lisätiedot

Perhepalvelut Kotkassa Iloa vanhemmuuteen. Hannele Pajanen

Perhepalvelut Kotkassa Iloa vanhemmuuteen. Hannele Pajanen Perhepalvelut Kotkassa Iloa vanhemmuuteen Hannele Pajanen 17.11.2016 Iloa vanhemmuuteen - hanke jatkaa kehittämistyötä - monessa on mukana oltu Lastentalo- hanke Lapsen paras Lapsen ääni I Lapsen ääni

Lisätiedot

Yhteistyön johtamisen kysymykset Lastensuojelun oppimisverkosto

Yhteistyön johtamisen kysymykset Lastensuojelun oppimisverkosto Yhteistyön johtamisen kysymykset Lastensuojelun oppimisverkosto 16.3.2015 ELLA -hanke (2011-2013) Monialaisen yhteistyön ja johtamisen kehittäminen Koulutussarjat työntekijöille ja johdolle (ennen kuin

Lisätiedot

KAINUUN PERHEKESKUKSET

KAINUUN PERHEKESKUKSET KAINUUN PERHEKESKUKSET 8.3.2018 Helena Saari Perhekeskusvastaava Kainuun sote pähkinänkuoressa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tuottaa seitsemälle kunnalle kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Väkivaltatyön osaamisen kehittäminen ja verkostointi maakuntien perhekeskushankkeissa. THL:n toimintamallit, koordinaatio ja tuki

Väkivaltatyön osaamisen kehittäminen ja verkostointi maakuntien perhekeskushankkeissa. THL:n toimintamallit, koordinaatio ja tuki Väkivaltatyön osaamisen kehittäminen ja verkostointi maakuntien perhekeskushankkeissa THL:n toimintamallit, koordinaatio ja tuki 31.5.2017 Martta October 1 Työpaja 8: Väkivallan ehkäisy Klo 11 12 työpajan

Lisätiedot

PALMIKKO-hanke. Tukea perheille lasten kasvattamiseen v. 2013 2016

PALMIKKO-hanke. Tukea perheille lasten kasvattamiseen v. 2013 2016 PALMIKKO-hanke TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016 Tukea perheille lasten kasvattamiseen v. 2013 2016 sosiaali- ja terveystoimen, varhaiskasvatuksen, koulu- ja vapaa-aikatoimen, seurakuntien ja kolmannen sektorin

Lisätiedot

Yhteistyöllä perheiden hyvinvointia

Yhteistyöllä perheiden hyvinvointia Yhteistyöllä perheiden hyvinvointia Vaikuttavuuden jäljillä - Mitä tarvitaan tulevaisuuden perhekeskus- ja lapsiperhepalveluilta? 24.9.2015 Seinäjoki www.jikky.fi www.kaksineuvoinen.fi Mitä perhekeskus

Lisätiedot

Monitoimijaisen asiakastyön johtaminen perhekeskus- ja erityispalveluiden tasolla

Monitoimijaisen asiakastyön johtaminen perhekeskus- ja erityispalveluiden tasolla Monitoimijaisen asiakastyön johtaminen perhekeskus- ja erityispalveluiden tasolla 29.5.2018 Projektikoordinaattorit Sari Miettinen, Maria Antikainen ja Nanna Miettunen Johtajuuden ja rakenteiden ydintehtävä

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä Akaan lapsiperhepalvelujen kehittämishanke Onnistunut työ tekee hyvää

Hyvinvointia työstä Akaan lapsiperhepalvelujen kehittämishanke Onnistunut työ tekee hyvää Sosiaalialan asiantuntijapäivät 15.3.2016 Hyvinvointia työstä Akaan lapsiperhepalvelujen kehittämishanke Onnistunut työ tekee hyvää Elina Anttila, perusturvajohtaja ja Sirkka Rousu, yliopettaja Metropolia

Lisätiedot

Monialaisen yhteistyön kehittämistarpeet lastensuojelun työskentelyn alkuvaiheissa - alustavia tutkimustuloksia

Monialaisen yhteistyön kehittämistarpeet lastensuojelun työskentelyn alkuvaiheissa - alustavia tutkimustuloksia Monialaisen yhteistyön kehittämistarpeet lastensuojelun työskentelyn alkuvaiheissa - alustavia tutkimustuloksia Johanna Hietamäki, Erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Monialainen, lapsilähtöinen

Lisätiedot

KASPERI II hankekatsaus 6/2012

KASPERI II hankekatsaus 6/2012 KASPERI II hankekatsaus 6/2012 Yhteistä työskentelyä kevään aikana Hankekäynnit joka hankkeessa lähinnä arviointikysymyksiin liittyen Ohjausryhmätyöskentelyn kautta tukeminen / ohjaaminen Yhteiset tapaamiset

Lisätiedot

KUTSU. Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY

KUTSU. Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY Lappi KUTSU Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY Lapin nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2015 (NUPO) -projekti kutsuu kuntien opetus-, nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

Asiakas- ja palveluohjauksen erikoistumiskoulutus 30 op

Asiakas- ja palveluohjauksen erikoistumiskoulutus 30 op 1 Asiakas- ja palveluohjauksen erikoistumiskoulutus 30 op Opetussuunnitelma Rakenne 1. Asiakas- ja palveluohjauksen lähtökohdat (5 op) 2. Palvelutarpeiden arviointi ja työkäytännöt (5 op) 3. Moniammatillisen

Lisätiedot

Uudet käytännöt ja muutosprosessin alku kunta- ja aluetasolla

Uudet käytännöt ja muutosprosessin alku kunta- ja aluetasolla Uudet käytännöt ja muutosprosessin alku kunta- ja aluetasolla Jukka Mäkelä, lastenpsykiatri, kehittämispäällikkö 15.5.2009 1 Mikä nykyisissä palveluissa vikana Vähintään 65 000 nuorta vaarassa joutua syrjäytetyksi

Lisätiedot

Kärkihanke Lape Kymenlaakso

Kärkihanke Lape Kymenlaakso Kärkihanke Lape Kymenlaakso 1 Kärkihanke Lape-Kymenlaakso Hankkeen omistaja: Kotkan kaupunki Hankekumppanit: Kymenlaakson kunnat, Carea Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä Yhteiseen

Lisätiedot

Maakunnallisen perhekeskustoimintamallin rakentaminen

Maakunnallisen perhekeskustoimintamallin rakentaminen Maakunnallisen perhekeskustoimintamallin rakentaminen Työpaja 3 22.9.2017 Arja Hastrup, THL Marjaana Pelkonen, STM MarjattaKekkonen, THL Etunimi Sukunimi 22.9.2017 1 Maakunnallinen perhekeskustoimintamalli.

Lisätiedot

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT KUTSU ESAVI/1/05.12.01/2018 Etelä-Suomi 5.1.2018 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennusseminaariin 5. 6.2.2018

Lisätiedot

Perhekeskukset Suomessa

Perhekeskukset Suomessa Perhekeskukset Suomessa Palvelut, yhteistoiminta ja johtaminen Lapsen hyvä arki päätösseminaari 7.9.2013 Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija, VTM, FT Lasten, nuorten ja perheiden palveluyksikkö, LANU

Lisätiedot

Lapsi ja perhe keskiössä Pohjanmaan muutosohjelma

Lapsi ja perhe keskiössä Pohjanmaan muutosohjelma #lapepohjanmaa #lapeösterbotten Lapsi ja perhe keskiössä Pohjanmaan muutosohjelma LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) Mitä halutaan?

Lisätiedot

Ei rakennettu yhdessä yössä

Ei rakennettu yhdessä yössä 1 Ei rakennettu yhdessä yössä muutostyö pitkällä jo ennen sosiaalihuoltolakia: peruspalvelujen resurssien ja osaamisen vahvistaminen sosiaalihuoltolain uudistukseen vastattiin muuttamalla aikuissosiaalityön

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Varhainen tuki, hoito ja kuntoutus perhekeskuksen tehtävänä

Varhainen tuki, hoito ja kuntoutus perhekeskuksen tehtävänä Varhainen tuki, hoito ja kuntoutus perhekeskuksen tehtävänä Kooste hankkeissa tehdystä työstä. Ehdotus kokonaisuuden jäsentämiseksi Keskeisiä tuloksia kehittämistyöstä 2017-2018 (raportit ja kyselyt) Koonneet:

Lisätiedot

OT-organisaatiomalli Tampereen OT-keskus Pirkanmaa, Kanta-Häme, Etelä- Pohjanmaa

OT-organisaatiomalli Tampereen OT-keskus Pirkanmaa, Kanta-Häme, Etelä- Pohjanmaa OT-organisaatiomalli Tampereen OT-keskus Pirkanmaa, Kanta-Häme, Etelä- Pohjanmaa OT-keskuksen perustehtävät toteuttaa kaikkein vaativimman erityistason palveluita palveluyksiköissä (Tays Kehitysvammapalvelut,

Lisätiedot

Päijät- Häme. Perhekeskuksen pilottialueet ASIKKALA, HARTOLA, ETELÄINEN-ALUE LAHTI / JALO

Päijät- Häme. Perhekeskuksen pilottialueet ASIKKALA, HARTOLA, ETELÄINEN-ALUE LAHTI / JALO Päijät- Häme Perhekeskuksen pilottialueet ASIKKALA, HARTOLA, ETELÄINEN-ALUE LAHTI / JALO Marita Moisander-Pohjonen, projektisuunnittelija, LAPE-muutosohjelma Päijät-Häme TAUSTAA MITÄ PITÄISI OLLA TEHTYNÄ

Lisätiedot

Onnistunut työ tekee hyvää: Akaan kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämishanke 2014-2016

Onnistunut työ tekee hyvää: Akaan kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämishanke 2014-2016 Onnistunut työ tekee hyvää: Akaan kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämishanke 2014-2016 Akaa kaupunki ja Sirkka Rousu/Pystymetsä Oy 2015 1 Tarve FAKTAT

Lisätiedot

LAPE Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelma ja sen toimeenpano maakunnassa

LAPE Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelma ja sen toimeenpano maakunnassa LAPE Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelma ja sen toimeenpano maakunnassa SOTE ja maakuntauudistuksen johtoryhmä 24.10.2017 Eija Ala-Toppari-Peltola Lape muutosagentti LAPE Motto: Jokainen lapsi

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Osaamis- ja tukikeskuksen toimintamallit

Osaamis- ja tukikeskuksen toimintamallit Lape Pirkanmaa Osaamis- ja tukikeskuksen toimintamallit, Projektikoordinaattori Pirkanmaan Lape Asiakastyö Osaamis- ja tukikeskus tuottaa itse vaativia palveluja ja hoitoa pienelle ryhmälle asiakkaita,

Lisätiedot

LAPE Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelma ja sen toimeenpano maakunnassa. Vate Eija Ala-Toppari-Peltola Lape muutosagentti

LAPE Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelma ja sen toimeenpano maakunnassa. Vate Eija Ala-Toppari-Peltola Lape muutosagentti LAPE Lasten ja perheiden palvelujen muutosohjelma ja sen toimeenpano maakunnassa Vate 31.10.2017 Eija Ala-Toppari-Peltola Lape muutosagentti LAPE Motto: Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee lähelleen turvallisia

Lisätiedot

Pirkanmaan LAPE. Perhekeskustoimintamallin kehittäminen Pirkanmaalla

Pirkanmaan LAPE. Perhekeskustoimintamallin kehittäminen Pirkanmaalla Pirkanmaan LAPE Perhekeskustoimintamallin kehittäminen Pirkanmaalla 28.11.2017 Esityslista 30.11.2017 Tervetuloa Terveiset 22.-23.11.2017 Valtakunnallisilta LAPEpäiviltä Vanhemmuuden ja parisuhteen tuen

Lisätiedot

MONIALAINEN PALVELUTARPEEN ARVIOINTI NOPEUTTAA AVUNSAANTIA

MONIALAINEN PALVELUTARPEEN ARVIOINTI NOPEUTTAA AVUNSAANTIA Kanta-Hämeen uudistuvat lasten ja nuorten palvelut 1.11.2011 31.10.2013 MONIALAINEN PALVELUTARPEEN ARVIOINTI NOPEUTTAA AVUNSAANTIA Tytti Rantanen, projektikoordinaattori Anne Uppman, kehittämissuunnittelija

Lisätiedot

VAHVA POHJA ELÄMÄÄN - hanke 1.11.2011 31.10.2013. 22.5.2013 Osallisuuden helmi

VAHVA POHJA ELÄMÄÄN - hanke 1.11.2011 31.10.2013. 22.5.2013 Osallisuuden helmi VAHVA POHJA ELÄMÄÄN - hanke 1.11.2011 31.10.2013 22.5.2013 Osallisuuden helmi Hallinnointi: Hanketta hallinnoi Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Hankkeen johtajana toimii Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Perhekeskustoimintamallin kokonaisuus

Perhekeskustoimintamallin kokonaisuus Perhekeskustoimintamallin kokonaisuus Maakunnallisten perhekeskushankkeiden vastuuhenkilöt ja muut toimijat 27.3.2017 Marjaana Pelkonen, STM:n vastuuhenkilö 1 15.2.2017 Perhekeskustoimintamalli Lähipalvelujen

Lisätiedot

Millainen on suomalainen perhekeskus? Kehittämistyön uusimmat vaiheet

Millainen on suomalainen perhekeskus? Kehittämistyön uusimmat vaiheet Millainen on suomalainen perhekeskus? Kehittämistyön uusimmat vaiheet Lastensuojelun haasteet 2015 kehittämistyöllä tuloksiin 9.6.2015 Oulu Kehittämispäällikkö Arja Hastrup Millaisena suomalainen perhekeskus

Lisätiedot

Perhekeskustoimintamallin kohtaamispaikka

Perhekeskustoimintamallin kohtaamispaikka Perhekeskustoimintamallin kohtaamispaikka Työpaja 30.5.2017 Marjatta Kekkonen Lapset, nuoret ja perheet yksikkö 1.6.2017 Esityksen nimi / Tekijä 1 Perhekeskuksen kohtaamispaikka Tavoitteena on, että perhekeskuksesta

Lisätiedot

Näkökulmia valtakunnalliseen perhekeskusmalliin. Vaikuttavuuden jäljillä seminaari 24.9.2015 Seinäjoki Kehittämispäällikkö Arja Hastrup

Näkökulmia valtakunnalliseen perhekeskusmalliin. Vaikuttavuuden jäljillä seminaari 24.9.2015 Seinäjoki Kehittämispäällikkö Arja Hastrup Näkökulmia valtakunnalliseen perhekeskusmalliin Vaikuttavuuden jäljillä seminaari 24.9.2015 Seinäjoki Kehittämispäällikkö Arja Hastrup Lähde: Halme & Kekkonen & Perälä 2012: Perhekeskukset Suomessa. Palvelut,

Lisätiedot

HYVINVOIVA LAPSI JA NUORI - hanke

HYVINVOIVA LAPSI JA NUORI - hanke HYVINVOIVA LAPSI JA NUORI - hanke Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen Kaarina, Turku, Raisio, Parainen ja Kemiönsaari Marjo Oinonen projektipäällikkö Kaarinan kaupunki Yhteiskunta oireilee

Lisätiedot

Perhekeskukset Suomessa

Perhekeskukset Suomessa Perhekeskukset Suomessa Palvelut, yhteistoiminta ja johtaminen Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija, FT, VTM Lasten, nuorten ja perheiden palveluyksikkö Selvityksen tavoite ja aineisto SELVITYKSEN TAVOITTEENA

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki KEHITTÄMISKESKUS OY 28. 29.2.2012 Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki Pertti Melonen, toimitusjohtaja, Pro HR Consulting Oy Erkki Rajala,

Lisätiedot

Lapsi ja perhe keskiössä Pohjanmaan muutosohjelma

Lapsi ja perhe keskiössä Pohjanmaan muutosohjelma Lapsi ja perhe keskiössä Pohjanmaan muutosohjelma LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) Keskeiset LAPE-periaatteet Osallisuus Tärkeänä

Lisätiedot

Erityis- ja vaativan tason palveluiden kehittäminen Pirkanmaalla

Erityis- ja vaativan tason palveluiden kehittäminen Pirkanmaalla Pirkanmaan LAPE Pippuri Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE /STM Erityis- ja vaativan tason palveluiden kehittäminen Pirkanmaalla Kehittäjäryhmä 08.05.2018 Asialistalla 1. Ajankohtaiset terveiset

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI TOIMINTAMALLI / YHDEN PUHELUN PERIAATE KESKI-POHJANMAALLA

LAPSET PUHEEKSI TOIMINTAMALLI / YHDEN PUHELUN PERIAATE KESKI-POHJANMAALLA LAPSET PUHEEKSI TOIMINTAMALLI / YHDEN PUHELUN PERIAATE KESKI-POHJANMAALLA Lapset puheeksi keskustelusta neuvonpitoon Lapset puheeksi keskustelu tarjotaan koulutuksen käyneen ammattilaisen pitämänä joko

Lisätiedot

Uusi Päijät-Häme / maakuntavalmistelu Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Uusi Päijät-Häme / maakuntavalmistelu Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Uusi Päijät-Häme / maakuntavalmistelu Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Turvallisuusverkosto 19.4.2018 Susanna Leimio Sosiaalialan osaamiskeskus Verso Taustaa Hyvinvoinnin ja terveyden edistämis (hyte)

Lisätiedot

PERHE- JA SOSIAALIPALVELUIDEN JOHTORYHMÄ (päivitetty )

PERHE- JA SOSIAALIPALVELUIDEN JOHTORYHMÄ (päivitetty ) PERHE- JA SOSIAALIPALVELUIDEN JOHTORYHMÄ (päivitetty 24.2.2017) Tanja, peruspalvelujohtaja, pj Eija Ala-Toppari-, Lape muutosagentti Päivi Hentilä, terveyskeskuslääkäri Harri Jokiranta, projektinjohtaja

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö ja muut aikuisten palvelut -Mitä ne ovat?

Aikuissosiaalityö ja muut aikuisten palvelut -Mitä ne ovat? Aikuissosiaalityö ja muut aikuisten palvelut -Mitä ne ovat? Perhekeskustoimintamallin ja aikuisten palvelujen yhdyspinnat työpaja Sirpa Karjalainen Hankekoordinaattori PRO SOS aikuissosiaalityön kehittämishanke

Lisätiedot

LasSe ohjausryhmä: Riihimäki: Marjo Lindgren, palvelualuepäällikkö Tampere:

LasSe ohjausryhmä: Riihimäki: Marjo Lindgren, palvelualuepäällikkö Tampere: Hankeaika 1.4.2013 31.10.2015 Hallinnoija: Tampereen kaupunki Hankkeessa mukana:60 kuntaa Kanta-Hämeestä, Pirkanmaalta, Päijät-Hämeestä, Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjanmaalta Väestöpohja n. 1 milj. asukasta

Lisätiedot

MAAKUNNALLINEN PERHEKESKUSTOIMINTAMALLIN KEHITTÄMINEN. - Perhekeskuskortti

MAAKUNNALLINEN PERHEKESKUSTOIMINTAMALLIN KEHITTÄMINEN. - Perhekeskuskortti MAAKUNNALLINEN PERHEKESKUSTOIMINTAMALLIN KEHITTÄMINEN - Perhekeskuskortti Etelä-Pohjanmaan lasten ja perheiden palveluiden kehittämishanke 2017 2018 SISÄLTÖ: ALUEEN TAUSTATIEDOT Perhekeskuksen taustatiedot

Lisätiedot

Osahankekohtaiset arviointisuunnitelmat

Osahankekohtaiset arviointisuunnitelmat Osahankekohtaiset arviointisuunnitelmat 6.9.2012 12.9.2012 KASPERI II arviointikysymykset 1. Miten intensiivistä työotetta voi viedä varhaisemman tuen vaiheeseen? miten uutta toimintamallia luodaan, asiakasohjaus,

Lisätiedot

PKPK Työterveyslaitoksen puheenvuoro

PKPK Työterveyslaitoksen puheenvuoro PKPK 7.3.2019 Työterveyslaitoksen puheenvuoro Työikäisille oma palvelukokonaisuus liittymäpinnat huomioiden Työterveyslaitos 11.3.2019 Työikäisten palvelukokonaisuus Työikäinen asiakas keskiöön A) Yhteistyön

Lisätiedot

Etelä-Savon Perhekeskustoimintamalli

Etelä-Savon Perhekeskustoimintamalli Etelä-Savon Perhekeskustoimintamalli Saara Hanhela 3.10.2018 Hyvinvointifoorumi, Kangasniemi Perhekeskustoiminnan lähtökohdat 2 Perustuu YK:n lapsen oikeuksiin. Tavoitteena lapsi- ja perheystävällinen

Lisätiedot

Arjen turvaa kunnissa -hanke

Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa ja palveluja kuntalaisille taloudellisuutta ja tehokkuutta kunnille Esittelydiat 12.4.2013 Projektipäällikkö Marko Palmgren Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto

Lisätiedot

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI KUTSU PU 2318B Etelä-Suomi 22.11.2013 Hyvinvointi ja peruspalvelut -yksikkö Opetus ja kasvatus -tulosryhmä Jakelussa mainituille KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

LAPE UUDISTUSOHJELMA TUOMO LUKKARI, MUUTOSAGENTTI Ω OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ

LAPE UUDISTUSOHJELMA TUOMO LUKKARI, MUUTOSAGENTTI Ω OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ LAPE UUDISTUSOHJELMA TUOMO LUKKARI, MUUTOSAGENTTI Ω OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ HYVINVOIVA KASVUYHTEISÖ- PROSESSI HYVINVOINTI JA SEN JOHTAMINEN MUODOSTUVAN MAAKUNNAN HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET LAPE

Lisätiedot

LAPE-hanke

LAPE-hanke www.omahäme.fi LAPE-hanke Oma Hämeen (Kanta-Häme) LAPE-hanke LAPE-hanke syventää maakunnallista sote-valmisteluun tähtäävää palveluiden muutosta Kärkihankkeen linjauksen mukaisesti hankkeen päätavoite

Lisätiedot

Nuorisotakuun retoriikkaa ja todellisuutta - seminaari

Nuorisotakuun retoriikkaa ja todellisuutta - seminaari KUTSU LSSAVI/05.12.01/2013 21.8.2013 Nuorisotakuun retoriikkaa ja todellisuutta - seminaari 25.9.2013 Frami, auditorio 2, Kampusranta 9, 26.9.2013 Koulutuskeskus VALO, Pallotie 5, Arvoisa vastaanottaja

Lisätiedot

Kohti maakunnallista perhekeskustoimintamallia. Seinäjoki Johtava asiantuntija, Arja Hastrup, THL

Kohti maakunnallista perhekeskustoimintamallia. Seinäjoki Johtava asiantuntija, Arja Hastrup, THL Kohti maakunnallista perhekeskustoimintamallia Seinäjoki 3.11.2017 Johtava asiantuntija, Arja Hastrup, THL Kohti maakunnallista perhekeskustoimintamallia Lähtötilanteesta Rakentuu vaiheittain Mikä on maakunnallisen

Lisätiedot

Väkivaltatyön osaamisen kehittäminen ja verkostointi LAPE:n perhekeskushankkeissa. THL:n toimintamallit, koordinaatio ja tuki

Väkivaltatyön osaamisen kehittäminen ja verkostointi LAPE:n perhekeskushankkeissa. THL:n toimintamallit, koordinaatio ja tuki Väkivaltatyön osaamisen kehittäminen ja verkostointi LAPE:n perhekeskushankkeissa THL:n toimintamallit, koordinaatio ja tuki 28.8.2017 Martta October 1 28.8.2017 Esityksen nimi / Tekijä 2 Väkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Perhekeskukset Suomessa

Perhekeskukset Suomessa Perhekeskukset Suomessa Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija, FT, VTM Lasten, nuorten ja perheiden palveluyksikkö, LANU Perhekeskuksen palvelukonsepti Perhekeskus on palvelumalli, joka kokoaa yhteen lasten

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen osallistuminen STM:n Kaste II -ohjelmaan valmisteltavaan lasten ja nuorten palveluja kehittävään hankkeeseen

Sosiaali- ja terveyskeskuksen osallistuminen STM:n Kaste II -ohjelmaan valmisteltavaan lasten ja nuorten palveluja kehittävään hankkeeseen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 799/02.05.02/2012 223 Sosiaali- ja terveyskeskuksen osallistuminen STM:n Kaste II -ohjelmaan valmisteltavaan lasten ja nuorten palveluja kehittävään hankkeeseen

Lisätiedot

Tervetuloa! Kaisli Syrjänen, Nina Hotma

Tervetuloa! Kaisli Syrjänen, Nina Hotma Tervetuloa! Kaisli Syrjänen, Nina Hotma Perheet Keskiöön! on STEAn rahoittama järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohanke 70 järjestön yhteisen hankkeen päätavoitteena on kiinnittää

Lisätiedot

Tiekartta onnistuneeseen integraatioon. Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus

Tiekartta onnistuneeseen integraatioon. Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus Tiekartta onnistuneeseen integraatioon Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus 25.1.2018 Parempi Arki kehittämishanke (2015-2017) Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama

Lisätiedot

PERHEKESKUSTOIMINTAMALLIN TOIMEENPANON TUKI

PERHEKESKUSTOIMINTAMALLIN TOIMEENPANON TUKI PERHEKESKUSTOIMINTAMALLIN TOIMEENPANON TUKI Marjatta Kekkonen, erityisasiantuntija marjatta.kekkonen@thl.fi 29.3.2017 Esityksen nimi / Tekijä 1 Maakuntien toiveita kehittämistyön tuesta Hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

RAKENNETAAN SOVINTOA LASTEN JA NUORTEN RIKOS- JA RIITA- ASIOIDEN SOVITTELU-SEMINAARI

RAKENNETAAN SOVINTOA LASTEN JA NUORTEN RIKOS- JA RIITA- ASIOIDEN SOVITTELU-SEMINAARI RAKENNETAAN SOVINTOA LASTEN JA NUORTEN RIKOS- JA RIITA- ASIOIDEN SOVITTELU-SEMINAARI 10.-11.11.2016 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Helsinki Seminaaripäivien tavoitteena on tarkastella lasten ja

Lisätiedot

Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa

Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä Lappi/ Kainuu (Kaste-ohjelma) 2013-2015 Kainuun kehittämisosio Saara Pikkarainen, projektipäällikkö

Lisätiedot

Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut

Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut 9.8.2018 Miksi Perhekeskuksen palveluverkostoon on koottu kaikki lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut, joilla pystytään parhaiten varmistamaan kaikkien

Lisätiedot

Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma. Dinno 2012-2014

Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma. Dinno 2012-2014 Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma Dinno 2012-2014 Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma 2012-2014 Yksi kuudesta Tekesin Työelämäinnovaatiotaktivointihankkeessa rahoitetusta julkisen tutkimuksen ohjelmasta

Lisätiedot

Yleistä Perhekeskustoiminnasta. Valtakunnallinen ohjaus, Keski-Pohjanmaan tilanne

Yleistä Perhekeskustoiminnasta. Valtakunnallinen ohjaus, Keski-Pohjanmaan tilanne Yleistä Perhekeskustoiminnasta Valtakunnallinen ohjaus, Keski-Pohjanmaan tilanne Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma +Soiten palvelukuvaukset Jalkautuvat palvelut. Kohtaamispaikkojen perustaminen?

Lisätiedot

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Millaista tukea maakuntien muutostyöhön tarvitaan? Arja Hastrup, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Millaista tukea maakuntien muutostyöhön tarvitaan? Arja Hastrup, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Millaista tukea maakuntien muutostyöhön tarvitaan? Arja Hastrup, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 27.1.2017 LAPE muutostyöhön tukea Tuumasta toimeen Lape maakunnallinen

Lisätiedot

Vaativa erityinen tuki - VIP-verkostotyö. Pirjo Koivula Opetushallitus Espoo

Vaativa erityinen tuki - VIP-verkostotyö. Pirjo Koivula Opetushallitus Espoo Vaativa erityinen tuki - VIP-verkostotyö Pirjo Koivula Opetushallitus Espoo 28.11.2018 Konsultaatiopalvelu Opetushallitus - Valteri Opetushallitus ja Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri ovat yhteistyössä

Lisätiedot

Sosiaalipalvelut Terveystalo/Kymsote

Sosiaalipalvelut Terveystalo/Kymsote Sosiaalipalvelut Terveystalo/Kymsote Lasten-, nuorten- ja perheiden palvelut Perheiden sosiaalityö sisältää virka-aikaisen lastensuojelun päivystyksen ja sosiaalihuoltolain mukaisen ilmoitusten vastaanoton

Lisätiedot

OT-organisaatiomalli Itä-Suomen alue

OT-organisaatiomalli Itä-Suomen alue OT-organisaatiomalli Itä-Suomen alue Osaamis- ja tukikeskuksen perustehtävät Vaativimman tason osaamisen verkostoiminen vahvistaminen ja koordinointi yhteistyöalueella Vaativimman tason konsultaatio perus-

Lisätiedot

VALTAKUNNALLISET NEUVOLAPÄIVÄT 20.10.2015

VALTAKUNNALLISET NEUVOLAPÄIVÄT 20.10.2015 VALTAKUNNALLISET NEUVOLAPÄIVÄT 20.10.2015 Terveydenhoitajan näkökulma sosiaalihuoltolakiin JOENSUUSTA Perustettu vuonna 1848, 284 asukasta Asukkaita 1.1.2015 75 041 Syntyvyys v 2014 768 lasta Asukastiheys

Lisätiedot

LAPE Lapsiperhepalvelujen muutosohjelma - Perhekeskus. Yritys- ja järjestötori , Sanna Nieminen

LAPE Lapsiperhepalvelujen muutosohjelma - Perhekeskus. Yritys- ja järjestötori , Sanna Nieminen LAPE Lapsiperhepalvelujen muutosohjelma - Perhekeskus Yritys- ja järjestötori 31.10.2017, Sanna Nieminen 1 2 31.10.2017 Sanna Nieminen LAPE = Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (2017-2018) Valtakunnallinen

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Lohja

Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Lohja Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Lohja 3.11.2017 1 Monitoimijaisuuden toteutuminen tällä hetkellä Olemassa olevat rakenteet ja käytänteet Matalan kynnyksen toimintaa: Liikuntaseteli

Lisätiedot

Perhekeskustoimintamalli Etelä-Savo

Perhekeskustoimintamalli Etelä-Savo Perhekeskustoimintamalli Etelä-Savo 23.4.2018 LAPE Etelä-Savo muutosohjelma / sisältöjä soteen Lasten, nuorten ja perheiden palvelukokonaisuus Ikäihmiset Maakunnallinen perhekeskustoimint Etelä-Savossa

Lisätiedot

YHDESSÄ ja LÄHELLÄ. Lasten, nuorten ja perheiden hyvää arkea. Keski-Suomen perhekeskustoimintamallin kehittämisen tuloksia

YHDESSÄ ja LÄHELLÄ. Lasten, nuorten ja perheiden hyvää arkea. Keski-Suomen perhekeskustoimintamallin kehittämisen tuloksia Lasten, nuorten ja perheiden hyvää arkea YHDESSÄ ja LÄHELLÄ Keski-Suomen perhekeskustoimintamallin kehittämisen tuloksia Hanna Hämäläinen 20.8.2019 Muutosagentti Keski-Suomi Keski-Suomi Suomi pienoiskoossa?

Lisätiedot

Pohjois-Suomen lasten KASTE

Pohjois-Suomen lasten KASTE Pohjois-Suomen lasten KASTE Oikea-aikaista apua lapsiperheille osallisuus ennakointi monialaisuus Laadukkaammat ja vaikuttavammat palvelut Lapset, nuoret ja lapsiperheet Sivistys ja kulttuuri Lapset, nuoret

Lisätiedot

Lasten, nuorten ja perheiden Kaste valtakunnalliset kuulumiset

Lasten, nuorten ja perheiden Kaste valtakunnalliset kuulumiset Lasten, nuorten ja perheiden Kaste valtakunnalliset kuulumiset Yhdessä tehden Kaste etenee PaKasteen työseminaari III, Kuusamo Arja Hastrup, THL 18.3.2010 Arja Hastrup 1 Lasten, nuorten ja perheiden Kaste

Lisätiedot

Perhekeskus työpajan tuotokset työskentelystä. Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija, Lapset, nuoret ja perheet yksikkö

Perhekeskus työpajan tuotokset työskentelystä. Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija, Lapset, nuoret ja perheet yksikkö Perhekeskus työpajan tuotokset 20.9.2016 työskentelystä Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija, Lapset, nuoret ja perheet yksikkö Mitkä perhekeskuksen* palveluista ja toiminnoista tulee tuottaa lähipalveluina

Lisätiedot

SyTy -kokonaisuus. Projektipäällikkö Nanna Miettunen /SyTy-hanke

SyTy -kokonaisuus. Projektipäällikkö Nanna Miettunen /SyTy-hanke SyTy -kokonaisuus Projektipäällikkö Nanna Miettunen /SyTy-hanke 16.4.2019 SyTy-hanke: Lastensuojelun systeemisen toimintamallin levittäminen ja juurruttaminen Koordinaattorit THL/SyTytiimi Työpajat Projektiryhmät

Lisätiedot

Pirkanmaan LAPE. Kohtaamispaikkatoiminnan kehittämisen työryhmän tapaaminen

Pirkanmaan LAPE. Kohtaamispaikkatoiminnan kehittämisen työryhmän tapaaminen Pirkanmaan LAPE Kohtaamispaikkatoiminnan kehittämisen työryhmän tapaaminen 29.8.2018 Tervetuloa! Tervetuloa! Ajankohtaiset kuulumiset THL-kohtaamispaikkakehittämisen työpajasta 21.9.2018, Päivi Viitanen-Marchegiano

Lisätiedot

Turvallisuus ihmisten toimintana

Turvallisuus ihmisten toimintana Turvallisuus ihmisten toimintana OHJELMA Aika: Torstai 5.6.2014 klo 9.00-16.00 Paikka Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki 08.30 09.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 09.00 09.05 Tilaisuuden avaus

Lisätiedot

Ehkäisevä työ kuuluu kaikille: Monialaisessa työssä sen salaisuus

Ehkäisevä työ kuuluu kaikille: Monialaisessa työssä sen salaisuus Ehkäisevä työ kuuluu kaikille: Monialaisessa työssä sen salaisuus 18. Kansallinen väkivaltafoorumi Lähisuhdeväkivalta on kansallinen häpeä tavoitteena turvallisuus Susanna Leimio Ehkäisevän työn seutukoordinaattori,

Lisätiedot

T A L V I T Y H Y T - S E M I N A A R I - Turvallisuutta - Terveyttä - Työkykyä -

T A L V I T Y H Y T - S E M I N A A R I - Turvallisuutta - Terveyttä - Työkykyä - 10.- 1 1. 2. 2 0 1 5 V A A S A T A L V I T Y H Y T - S E M I N A A R I - Turvallisuutta - Terveyttä - Työkykyä - Aika: ti 10.2. klo 8-16 ke 11.2. klo 8-14 Paikka: auditorio Levón, Tervahovi Wolffintie

Lisätiedot

Uusi opetussuunnitelma oppiva yhteisö

Uusi opetussuunnitelma oppiva yhteisö KUTSU ESAVI/5963/2016 Etelä-Suomi 21.6.2016 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Uusi opetussuunnitelma oppiva yhteisö Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään

Lisätiedot

Pirkanmaan LAPE. Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaalla

Pirkanmaan LAPE. Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaalla Pirkanmaan LAPE Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaalla 4.10.2018 Perhekeskusesite 2019 Valtakunnallinen tiedote perhekeskusesitteestä on julkaistu: https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/aitiyspakkauksen-perhekeskusmukana-perheesi-elamassa-esite

Lisätiedot

Voimaa yhdessä tekemisestä, alueellinen toimintamalli. VIP-verkosto,

Voimaa yhdessä tekemisestä, alueellinen toimintamalli. VIP-verkosto, Voimaa yhdessä tekemisestä, alueellinen toimintamalli VIP-verkosto, 14.2.2019 Yhteisöllinen oppilashuolto Koulukohtaisen opiskeluhuoltoryhmän (KOR) työskentelystä Työn tavoitteena on opiskelijan ja yhteisön

Lisätiedot

PERHEKESKUKSEN MALLINNUSTYÖRYHMÄ KLO Tampereen kulttuuripalvelut Projektikoordinaattori Maria Antikainen LAPE Pirkanmaa

PERHEKESKUKSEN MALLINNUSTYÖRYHMÄ KLO Tampereen kulttuuripalvelut Projektikoordinaattori Maria Antikainen LAPE Pirkanmaa PERHEKESKUKSEN MALLINNUSTYÖRYHMÄ 24.11.2017 KLO 9.00-11.30 Tampereen kulttuuripalvelut Projektikoordinaattori Maria Antikainen LAPE Pirkanmaa TÄNÄÄN Esittäytymiskierros? Lisäys listalle: terveiset valtakunnallisilta

Lisätiedot

VERKOSTOMAINEN PERHEKESKUS KESKI-POHJANMAA Perhekeskustiimit

VERKOSTOMAINEN PERHEKESKUS KESKI-POHJANMAA Perhekeskustiimit VERKOSTOMAINEN PERHEKESKUS KESKI-POHJANMAA Perhekeskustiimit Kokkola 14.5 Perhonjokilaakso 20.5 Lestijokilaakso 21.5 Perhekeskuskoordinaattori Suvi Pokela PERHEKESKUKSEN PALVELUVERKOSTO 2 20.5.2019 > Lisää

Lisätiedot