Yrittäjän & valmentajan Parhaat Kirjat -valintaoppaan suositus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yrittäjän & valmentajan Parhaat Kirjat -valintaoppaan suositus"

Transkriptio

1

2 Yrittäjän & valmentajan Parhaat Kirjat -valintaoppaan suositus Allekirjoittaneen inspiraatio kirjojen lukemiseen on saatu Johannes Partasen toimittamasta Yrittäjän & valmentajan Parhaat Kirjat -valintaoppaasta (2008). Se sisältää 1000 uusinta yrittäjälle ja johtajalle suunnattua huippuluokan kirjasuositusta. Domain: Markkinointi / Myynnin ja markkinointiviestinnän taidot ja työkalut Suositus: *** Tekijä(t): Parantainen, Jari Kirjan nimi: Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä Pisteet/vaativuustaso: 3 Kustantaja: Talentum Vuosi: 2007 ISBN: Rakettimallin domainit: A3+A2+A1 Kieli: suomi Johannes Partasen suositus: Vanhalle markkinoinnin konkarille tämä kirja oli kesällä 2007 huikea lukukokemus. Nyt pannaan tuotteet kuntoon 10 päivässä. Joukosta selviävät voittajina ne, jotka panostavat tuotekehitykseen. Tuotteista siis ammattitaitosi niin, että asiakkaiden on helppo ostaa. Palvelun ominaisuudet varmistavat epäreilun kilpailuedun. Myynnin kustannukset pysyvät kurissa. Osaaminen monistuu kuin teollinen tuote. Sinun on myytävä palvelu ensin, kehitä vasta sitten. Jos tuotteistusprosessisi on riittävän ketterä, voit antaa asiakkaallesi houkuttavan lupauksen jo siinä vaiheessa, kun itse palvelusta on valmiina vasta kaunis ajatus. silti pystyt toimittamaan aivan kelvollisen palvelun, kun sen aika on. Mitä sellaista lupaat, jota kukaan muu ei lupaa? Kerro omasta palvelustasi heti, kenelle se on tarkoitettu ja minkä mahdollisen ongelman se ratkaisee. Selvitä myös, miten palvelusi eroaa muista omista palveluistasi. Esitä laskelma, joka osittaa mistä säästöt kumpuavat, lähtötiedot ovat realistisia ja lopputulos on merkittävämpi kuin näppituntumalta uskoisi. Anna törkeä lupaus, joka saa asiakkaasi uteliaaksi. Siinä tulee olla potkua. Aitoa palvelutuotettasi ei ole olemassa, ellei sitä ole dokumentoitu palvelukäsikirjaksi. Älä koskaan kerro ihmisille, miten heidän pitäisi tehdä asioita. Kerro heille, mitä pitäisi tehdä ja he yllättävät sinut nerokkuudellaan. Kokoa tuotteistuksen tulokset käsikirjaksi, jolloin konkretisoit palvelutuotteesi. Siitä vaan tuotteistamaan. 66 kolahdusta. (Lyhennelmä, katso lisää Yrittäjän & Valmentajan Parhaat Kirjat valintaoppaasta, sivu 137)

3 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 16. Ei vain harvojen herkkua Tuotteistamisen avulla on mahdollista monistaa vaikeita taitoja niin, että muutkin kuin harvat huippuammattilaiset saavat aikaan näyttäviä tuloksia. Toisaalta niin yksinkertaista perushyödykettä ei ole olemassakaan, ettei sitä voisi tuotteistaa myyvemmäksi. Jari Parantainen kirjassa Tuotteistaminen

4 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 17. Tuotteistaminen ei ole rakettitiedettä vaan raakaa dokumentin vääntämistä Tuotteistaminen ei olekaan rakettitiedettä. Tuotteistajan pitäisi pusertaa raa an palvelun seuraksi välineitä, joista suurin osa on vain erilaisia dokumentteja... Tätä ankeaa tosiasiaa moni tuotteistaja kiertelee ja kaartelee. Harva meistä rakastaa dokumentointia. Se ei kuullosta esimiesten, kollegojen ja sukulaisten mielestä lainkaan seksikkäältä puuhalta. Ammattilaiset keskittyisivät mieluummin visiointiin ja muihin kiinnostaviin johtotehtäviin... Jokaisen tuotteistajan kannattaa painaa mieleensä, että tuotteistaminen on pahasti kesken, jos palvelusta on olemassa vain dokumentoimaton ajatus. Jari Parantainen kirjassa Tuotteistaminen

5 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 28. Tuotteistajan 7 perisyntiä 1. Piilottelet asiantuntemustasi. 2. Vaihdat kohderyhmää jatkuvasti. 3. Et usko tuotteistamisen hyötyihin. 4. Päätä asiakkaasi tarpeesta kysymättä häneltä. 5. Keskityt teknisiin yksityiskohtiin, joita asiakas ei arvosta. 6. Ratkaiset ongelman, joka ei ole polttava. 7. Aliarvioit työmäärän ja kehityskulut.

6 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 67. Helpota ostamista ja poista riskin tunne perustelemalla tuotot (dollarisaatio) Asiakkaan on helpompi ostaa, jos hän ymmärtää, miten palvelusi säästää aikaa tai tuottaa rahaa. Esitä laskelma. Lopputuloksen ei tarvitse osua euron tarkuudella oikeaan. Tärkeämpää on, että laskelmasi osoittaa mistä säästöt tai tuotot kumpuavat, että lähtötiedot ovat täysin realistisia (tai jopa varovaisia) ja että lopputulos on merkittävämpi kuin näppituntumalta uskoisi.

7 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 73. Törkeä lupaus Saa asiakkaasi uteliaaksi ja jopa epäuskoiseksi On helposti mitattavissa Erottuu kilpailijoiden lupauksista Houkuttaa ostamaan

8 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 84. Markkinointi ja myynti Markkinointi on monistettua myyntipuhetta. Lupaamme törkeästi, että... Hyödytte tästä tämän ja tämän... On muuten juuri passeli teille... Monistus! Kirjeet Mainokset Tekstiviestit Esitteet Verkkosivut... jne... Markkinoinnin tarkoitus on myydä! (Se ei ole monimutkaista puuhastelua vaan viestien monistamista kustannustehokkaasti)

9 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) Ketterä tuotekehitys 1. Yksinkertaiset menetelmät ja välineet 2. Kehitys mukailee muutoksia (sitä ei lyödä täydellisesti lukkoon kehitystyötä aloitettaessa) 3. Nopea 4. Toimiva lopputulos on dokumentaatiota tärkeämpi 5. Asiakas osallistuu tuotekehitykseen koko hankkeen ajan 6. Eteneminen tapahtuu lyhyissä jaksoissa (esim. muutama viikko) 7. Miehitetty motivoituneilla yksilöillä

10 Lähde: (IT-ohjelmistojen ketterää kehittämistä edistävä voittoa tavoittelematon järjestö) Ketterä julistus Agile Manifesto Me etsimme parempia keinoja ohjelmistojen kehittämiseen tekemällä sitä itse ja auttamalla siinä muita.tässä työssämme olemme päätyneet arvostamaan 1. Yksilöitä ja vuorovaikutusta enemmän kuin prosesseja ja työkaluja 2. Toimivaa sovellusta enemmän kuin kokonaisvaltaista dokumentaatiota 3. Asiakasyhteistyötä enemmän kuin sopimusneuvotteluita 4. Muutokseen reagoimista enemmän kuin suunnitelman noudattamista. Vaikka oikeallakin puolella on arvoa, me arvostamme vasemmalla olevia asioita enemmän.

11 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 106. Tuotteistus ja ydinpalvelu Hinnoittelu Rahoitus Jakelutie Paketointi Konkretisointi Tarina Ostamisen helppous Lisäominaisuudet Tuotteistus Ydinpalvelu Asiakasryhmä 1 Asiakasryhmä 2 Asiakasryhmä 1 Tuotteistajan tehtävä on koota ydinpalvelun ympärille kerros, jolla kokonaisuus erottuu kilpailijoista ja toisaalta muuntuu täsmäratkaisuksi erilaisten asiakasryhmien tarpeisiin.

12 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) Hyvän formaatin tunnuspiirteet 1. Formaatti on toistettavista päivästä toiseen ja vuodesta toiseen. 2. Formaatti on ulkoisesti jäykkä, mutta sisäisesti joustava. 3. Formaatti säilyy, vaikka ihmiset vaihtuvat. 4. Työntekijät noudattavat formaattia mielellään. 5. Asiakas pitää formaattia itsestäänselvänä. 6. Suositussa formaatissa on usein ripaus sitä jotain.

13 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 151. Arkinen ratkaisu Jokainen meistä oppi jo lapsena, että kesäkuumalla jäätelö sulaa matkalla kaupasta kotiin. Moniko osasi ajatella, että jonain päivänä ratkaisu löytyisi (kylmäkassin sijaan) jäätelöautosta, joka kiikuttaa tuotteet umpijäisenä suoraan kotiovelle? Jari Parantainen kirjassa Tuotteistaminen

14 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) Tuotteistuskäsikirjan osat (1/2) Osa Myyntiesitys Palveluesite Hinnasto Tuottolaskelma Tarjouspohja Palvelutasosopimus Mikä se on? Napakka powerpoint myyntityöhön. Esite, joka annetaan asiakkaalle. Jos palvelussasi on eri hintavaihtoehtoja, tämä sisältää hinnat, esim. perusmalli ja luksusmalli. Esimerkki siitä, millaisia tuottoja asiakas saa tuotteestasi. Valmis pohja myyjille. Mutkikkaalle palvelulle. Täsmällinen kuvaus siitä, millaista laatua toimitat Jälleenmyyjäsopimus Palveluille, joita myydään jälleenmyyjien kautta. Lisenssisopimus Referenssikuvaukset Myyntikoulutusaineisto Ostajan opas Palveluille, joita toteutetaan lisenssillä. Menestystarinasi myynnin tueksi. Asiat, jotka myyjiesi tulee tietää. Usein kysytyt kysymykset. Asiakkaallesi luettavaksi.

15 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) Tuotteistuskäsikirjan osat (2/2) Osa Myyjän opas Kilpailijavertailut Työohjeet Tarkistuslistat Dokumenttipohjat Raporttimalli Verkkosivut Tuotelaatikko Lehdistömateriaali Työntekijöiden esittely Argumenttipankki Graafinen ohjeisto Mikä se on? Sama kuin ostajan opas mutta maustettuna kilpailijatiedoilla, hintavaihtoehdoilla sekä muilla vinkeillä. Tietoa asiakkaillesi ja myyjillesi. Kuvaus, kuinka palvelu toteutetaan käytännössä. Sisäinen dokumentti. Tarkistuslistat työvaiheista eri tilanteisiin jotteivat perusasiat unohdu. Peruspohjat työskentelyyn Raportit esimerkiksi reklamaatiotilanteisiin ja tiedotukseen sekä tuotteen jälkiraportointiin Käytä tässä olevia dokumentteja laatiaksesi verkkosivusi. Fyysisest esineet, joita annetaan asiakkaalle konkretisoimaan tuotettasi. Lehdistötiedotteet. CV:t ja/tai kuvaukset työntekijöistäsi asiakkaille, jotka haluavat teitää palvelun toteuttajien taustat. Yleisimmät vastaväitteet ja ratkaisut niihin. Myyjllesi. Liikemerkit, värit, yms. Ohjeistus siitä, miten graafisia elementtejä tulee käyttää.

16 Parantainen, Jari Tuotteistaminen Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum. Sivu(t) 242. Palveluesitteen sisällöt 1. Lukemaan houkutteleva otsikko 2. Lupauksen tiivistävä ingressi 3. Kuvaus tyypillisestä ongelmasta tai asiakkaan tilanteesta 4. Lyhyt kuvaus ratkaisusta (mitä se tekee) 5. Palvelusi hyödyt (ei siis ominaisuudet) 6. Perustelut & esimerkit: miksi asiakkaan pitäisi uskoa? 7. Hinta 8. Palvelun toimitussisältö 10. Toimintakehotus (mitä lukijan pitäisi tehdä seuraavaksi?) 11. Referenssi aikaisemmasta toimituksesta 12. Havainnollistavia kaavioita tai diagrammeja 13. Valokuvia 14. Myyjäsi yhteystiedot 15. Copyright- ja tavaramerkkimerkinnät 16. Esitteen versionumero ja/tai päiväys 17. Tuotteen ja/tai yrityksesi logo & liikemerkki 9. Miten palvelusi voi ostaa?

Tuotteistamisen perusteet

Tuotteistamisen perusteet Jari Parantainen Tuotteistamisen perusteet 1 Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi DISTE Ediste tuotteistaa asiantuntijapalveluita Suomen kokenein tuotteistaja, DI Jari Parantainen perusti ensimmäisen

Lisätiedot

Tuotteistajan pikaopas 3.0

Tuotteistajan pikaopas 3.0 jari parantainen Tuotteistajan pikaopas 3.0 Lue, kuinka tuotteistaminen auttaa kasvattamaan tulostasi. Löydät tästä oppaasta kymmeniä käytännöllisiä esimerkkejä ja neuvoja, miten tuotteistat palvelusi.

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi

Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi JARI PARANTAINEN Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi Tuotteistusopas johtajille & asiantuntijoille Tuotteistaminen jää usein puolitiehen, koska matkalla on joukko esteitä. Tämä opas kertoo, kuinka kierrät

Lisätiedot

Tuotekehitys Kertomus kolmannesta ydinkokonaisuudesta

Tuotekehitys Kertomus kolmannesta ydinkokonaisuudesta Tuotekehitys Kertomus kolmannesta ydinkokonaisuudesta Kertomuksen laatija: Laura Leskinen Tuotekehitys - Kannattavasti prosessina OIVA - Matkailuyrittäjien koulutusohjelman kolmannen ydinkokonaisuuden

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä

Lisätiedot

Kuvastojen muuttuva maailma

Kuvastojen muuttuva maailma Kuvaston tekijä. Kuvasto, katalooki, tuoteluettelo rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne ovat tärkeitä markkinoinnin ja myynnin tukimateriaaleja monelle teollisuuden ja kaupan yritykselle niin kuluttaja-

Lisätiedot

Humanistinen ammattikorkeakoulu Sarja F 27 (verkkojulkaisu 26) Kirjoittajat: Anna Pikala, Helinä Ahola, Petri Katajarinne ja Timo Parkkola Kirjan ulkoasu ja taitto: Kirsti Pusa Painovuosi: 2014 Tätä kirjaa

Lisätiedot

KLiK. Oikotie. menestykseen. ammattinaosaaminen -verkosto

KLiK. Oikotie. menestykseen. ammattinaosaaminen -verkosto KLiK Oikotie menestykseen ammattinaosaaminen -verkosto Sisältö Suuntaa menestyksen oikotielle... 3 Visio, missio ja strategia yrityksen kivijalka... 4 Ely-keskuksen kehittämispalvelut Pk-yrityksille...

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

Sisältö Johdanto... 3 Palvelutuotteistaminen käytännössä... 4 Esimerkki palvelutuotteistamisesta... 8 Mallipohjia tuotteistamiseen...

Sisältö Johdanto... 3 Palvelutuotteistaminen käytännössä... 4 Esimerkki palvelutuotteistamisesta... 8 Mallipohjia tuotteistamiseen... Sisältö 1 Johdanto... 3 1.1 Työkirjan sisällöstä... 3 1.2 Yleistä tuotteistamisesta... 3 2 Palvelutuotteistaminen käytännössä... 4 2.1 Valmennuspalvelun perusrunko... 5 2.2 Palvelun vaiheiden perustietolomake...

Lisätiedot

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT 7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT Ota oppia, Vältä karikot ja Menesty. YRITTÄJÄ.NET ESIPUHE ESIPUHE YRITTÄJÄ.net SISÄLLYSLUETTELO Aluksi haluamme kertoa hyvin lyhyesti tämän ilmaisen oppaan 1. taustalla

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

TARJOOMAN KEHITTÄMINEN JA KAUPALLISTAMINEN

TARJOOMAN KEHITTÄMINEN JA KAUPALLISTAMINEN TARJOOMAN KEHITTÄMINEN JA KAUPALLISTAMINEN Mercuri International White Paper Page 1 (13) Tarjooman johtaminen mistä on kysymys? Kilpailijoiden toimenpiteet ja asiakkaissa ja markkinoilla tapahtuvat muutokset

Lisätiedot

Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua

Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua Opas yrityksille Elina Jaakkola, Markus Orava, Virpi Varjonen Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua Opas yrityksille Elina Jaakkola Markus Orava Virpi Varjonen

Lisätiedot

Tuotteistus kirjaston palvelujen kehittäjänä

Tuotteistus kirjaston palvelujen kehittäjänä Turun ammattikorkeakoulun raportteja 84 LAURA HÄMÄLÄINEN Tuotteistus kirjaston palvelujen kehittäjänä Case Yrityksen verkkotietoiskut Turun ammattikorkeakoulun raportteja 84 Turun ammattikorkeakoulu Turku

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58 Kulttuuritoimijan markkinointiopas C.58 2 Kulttuuritoimijan markkinointiopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Kannen kuva: Saapasjalkakissa, Anu Lakaniemi. Julkaisu C:58 ISBN 987-951-766-119-5 ISSN

Lisätiedot

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää CRM ostajanopas Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää Miksi lukea tämä CRM-ostajan opas? Jos yritys haluaa parempaa kannattavuutta ja nopeampaa kasvua, on luonnollista,

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan markkinointiopas

Kulttuuritoimijan markkinointiopas Kulttuuritoimijan markkinointiopas C. 58 Kulttuuritoimijan markkinointiopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Julkaisu C:58 ISBN 987-951-766-119-5 ISSN 1237-9948 Taitto: Mainostoimisto Jukka Kaminen

Lisätiedot

Markkinointiopas elintarvikealan PK-yrityksille

Markkinointiopas elintarvikealan PK-yrityksille Markkinointiopas elintarvikealan PK-yrityksille Sisällysluettelo Esipuhe... 4 Johdanto.... 5 Markkinointi mitä se on?... 5 Markkinoinnin suunnittelu... 6 Miksi markkinointia kannattaa suunnitella?... 6

Lisätiedot

Ainakin tämä kannattaa tietää mainonnasta MARKKINOINTIOPAS Pikaopas pienyrittäjälle, joka haluaa ottaa puskaradiostakin kaikki hyödyt irti

Ainakin tämä kannattaa tietää mainonnasta MARKKINOINTIOPAS Pikaopas pienyrittäjälle, joka haluaa ottaa puskaradiostakin kaikki hyödyt irti 2010 Ainakin tämä kannattaa tietää mainonnasta MARKKINOINTIOPAS Pikaopas pienyrittäjälle, joka haluaa ottaa puskaradiostakin kaikki hyödyt irti YritysHelsinki Sähköposti: yrityshelsinki@hel.fi Puh. 09-310

Lisätiedot

3. Ydinteema Tuotekehitys Kertomuksen laatija Mari Noromies

3. Ydinteema Tuotekehitys Kertomuksen laatija Mari Noromies 1 3. Ydinteema Tuotekehitys Kertomuksen laatija Mari Noromies MATKAILUYRITTÄJIEN KOULUTUSOHJELMA 20102012 Verkatehdas, Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna 2 OIVA luentopäivät 12.-13.9.2011 Hunajakoto, Jokioinen

Lisätiedot

Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta

Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Opas 1/4 Suvi Louhelainen (toim.) Hevosyritys huippukuntoon (2010 2013) Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Opas 1/4 Suvi Louhelainen (toim.) Hämeen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

Ideasta kasvuyritykseksi

Ideasta kasvuyritykseksi McKinsey & Company Ideasta kasvuyritykseksi Käsikirja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki Copyright 1999 McKinsey & Company Englanninkielisestä alkuteoksesta Starting

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

Myyntiviestinnän keittokirja

Myyntiviestinnän keittokirja Happy New Year 2010 -edition Pikaopas b2b-myyntiviestin rakentamiseen Myyntiviestinnän keittokirja Tommi Järvinen fondon Myyntiviestinnän keittokirja 1 Fondon Oy 3 Miksi Sinun kannattaa lukea tämä keittokirja?

Lisätiedot