Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 1 (26)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Winres-käyttäjän käsikirja 15.9.2014 Ostoreskontra 1 (26)"

Transkriptio

1 14. OSTORESKONTRA SISÄLTÖ JOHDANTO Periaate Liittymät muihin järjestelmän osiin Käyttöönotto Käyttörytmi PERUSKÄYTTÖ Uusi lasku Uusi lasku Laskun muutos Laskun poisto Maksujen käsittely Lähtötilanne Uusi maksu / muutos Pankkitiedosto Kyselyt ja raportit Laskukysely kohteelle Laskukysely tallennuspäivälle Laskukysely tuottajalle Laskukysely tallennusnumerolle Maksuluettelo maksupäivävälille Avoimet laskut eräpäivään mennessä Raportit kirjanpitoon Ostoraportti Ennakkoraportti Ennakoiden ostovelat Ostovelat Toteutuneet ostovelat Laskuluettelo tallennuspäivälle Maksuluettelo maksupäivävälille Laskuluettelon kausitarkistus Ostojen täsmäytys ja vienti kirjanpitoon Tarvittavat raportit ja täsmäytys Vienti kirjanpitoon ERITYISOHJEITA Hyvityslaskut ja provisiot OSTORESKONTRA PERUSTIEDOISSA Parametrit Kohteet ja tuotteet Myyntiin liittyvät ostot Myyntipalkkiot Muut ostot Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 1 (26)

2 14.5. TUOTTAJAN TIEDOT KATELASKELMAT Katelaskelma varaukselle Katelaskelma asiakkaalle Katelaskelma liikeasiakkaalle Katelaskelma agentille Katelaskelma virkailijalle Katelaskelma kohteelle Katelaskelma päivämäärävälille kohdetyypeittäin ja kohteittain Katelaskelma lähdölle Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 2 (26)

3 14.1. JOHDANTO PERIAATE Järjestelmän palveluita ovat: - laskujen tallennus ja muutokset - laskujen maksu (SEPA- ja ulkomaanmaksut, suoraveloitusten käsittely) - maksuaineistojen muodostaminen ja lähetys pankkiin - katelaskelmat - raportit kirjanpitoon - suuri joukko erilaisia kyselyitä ja raportteja Ostolasku voidaan / pitää tallentaa niin monena rivinä (osalaskuna) kuin tarpeen (so. laskulla on eri verokantoja tai tiliöinnissä tarvitaan tilejä tai se kohdistuu eri varauksiin). Osalaskut käsitellään maksatuksessa erikseen. Pankkiin menevään maksuaineistoon osalaskut summataan yhdeksi vienniksi. Ostolasku liittyy aina johonkin kohteeseen ja tuotteeseen (so. kirjanpidon tiliin). Tämän lisäksi ostolasku voi liittyä varaukseen. Jokaiselle laskuriville annetaan päivämäärä "Alkupvm (varauksiin liittyvissä laskuissa lähtöpäivä), jonka perusteella sen kuukausi määräytyy kirjanpitoraporteilla ja katelaskelmissa. Myös kustannuspaikkakäsittely on toteutettu. Maksuja hallitaan tositesarjoilla. Maksuja voi siten lähettää niin moneen pankkiin, kuin on tarvetta. SEPA- ja ulkomaanmaksut vaativat omat tositesarjansa. Maksut kassasta on myös oma sarjansa LIITTYMÄT MUIHIN JÄRJESTELMÄN OSIIN Tuottajatiedot (nimet, osoitteet, pankkiyhteydet) saadaan perustiedoista. Tuottajia voidaan lisätä ja tuottajien tietoja muuttaa myös ostoreskontrassa. Tilinumerot ja alv-käsittely saadaan laskuun liitetyn tuotteen tiedoista. Jos lasku liittyy varaukseen, poimitaan sitä vastaava tuoterivi varauskannasta ja kytketään ostolasku siihen. Ostolaskun tiedot esitäytetään vastaavasta myyntilaskusta. Ostojen kirjanpitoraportit ajetaan myös ostoreskontrasta. Ostoiksi kirjataan kaikki kohdekuukauden aikana "toteutuneet" laskut. Avoimet laskut ovat ostovelkoja. osto- ja myyntiraporttien pohjalta saadaan määriteltyä kuukauden alv-tilitys. Maksuun menevät laskut ajetaan tiedostoon, ja se lähetetään edelleen pankkiin käytössä olevalla pankkiohjelmalla. Jokainen tositesarja on oma lähetyksensä. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 3 (26)

4 KÄYTTÖÖNOTTO KÄYTTÖRYTMI Järjestelmään lisätään Ostoreskontra-ohjelma ja sen tarvitsemat tietokannat. Tuottajarekisteriin lisätään kaikki ne tahot (tuottajat), joiden laskuja maksetaan. Lisäyksiä voi tehdä myös siinä tahdissa, kuin laskuja tulee. Tuotetietoihin lisätään ostojen tilinumerot ja verokäsittelyt. Muita, kuin matkoihin liittyviä laskuja (puhelut, sähköt, vuokrat, jne.) varten lisätään kohde tai kohteita ja sille / niille niin monta tuotetta, kuin käytössä eri ostotilejä. Jokaiselle tilikartan tiliryhmälle kannattaa antaa oma kohteensa, ja sen alle tarvittava määrä tuotteita (tilejä). Winresin kohderakenne vastaa siten tilikartan rakennetta, ja on helpompi käyttää. Maksujen käsittelyssä tarvittavat tositesarjat pitää perustaa. Järjestelmän parametrointi pitää tehdä. Esimerkkejä ostoreskontra edellyttämistä perustiedoista on luvussa 4. Laskuja ja maksuja voi käsitellä päivittäin niin monelta työasemalta, kuin on tarpeen. Laskut tallennetaan siinä tahdissa kuin niitä tulee. Näin tiedetään aina ostovelkojen määrä, ja mitä laskuja milloinkin pitää maksaa. Maksuun menevän aineiston kokoaminen pankkitiedostoksi tehdään samalla työasemalla, kuin itse lähetyskin tapahtuu. Laskujen maksu ja pankkitiedoston muodostaminen etenee siten, että ensin poimitaan käsiteltävälle tositesarjalle maksuun laitettavat laskut. Kullekin laskulle kerrotaan maksettava summa. Oletuksena on, että lasku maksetaan kokonaan. Tämä jälkeen poimitaan maksuun laitetut pankkiaineistoa varten. Muodostetaan aineisto ja lähetetään se pankkiin. Maksuaineistoja voi muodostaa ja lähettää niin usein kuin on tarpeen. Kuukausittain ajetaan raportit kirjanpitoon: ostot, ostovelat, ennakot, maksu- ja laskuluettelot. Maksettua, ostoennakkoraportilla näytettyä tai kirjanpitoon vietyä laskua ei enää voi muuttaa tai hyvittää, vaan tilanne pitää hoitaa uudella ostolaskulla. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 4 (26)

5 14.2. PERUSKÄYTTÖ LASKUJEN KÄSITTELY Uusi Lasku Tuottajalta tullut lasku tallennetaan niin monena rivinä (osalaskuna), kuin on tarpeen (so. laskulla on erillisiä ostotilejä tai verokantoja tai kohdistuu eri varauksiin). Jokaisella laskulla on yhteinen osa (tuottaja, laskun laskunumero, viite jne.) Se tallennetaan ensin. Sen jälkeen tallennetaan laskun rivit. Laskun tallennus alkaa siitä, että poimitaan laskulle tuottaja. Jos kyseessä on uusi tuottaja, lisätään se ensin järjestelmään (ks. kohta 4.5.) Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 5 (26)

6 Laskun yhteiset tiedot: Tuottaja Laskun lähettäjä. Tuottaja etsitään perustiedoissa nimellä tai numerolla. Tässä yhteydessä voidaan tuottajan tietoja muuttaa. Tarvittaessa lisätään uusi tuottaja. Kun tuottaja on valittu, siirrytään laskun yhteisiin tietoihin. Pankki Tilinumero IBAN/ulk.tili BIC Viitenumero Esitäytetään tuottajan tiedoista. (Ei käytössä enää SEPA-aikana) Esitäytetään tuottajan tiedoista. Tässä kohtaa on mahdollista vaihtaa tilin numeroa. Muutos koskee vain käsiteltävää laskua, eikä se tallennu tuottajan tietoihin. (Ei käytössä enää SEPA-aikana) Täytetään tuottajan tiedoista. Täytetään tuottajan tiedoista Ostolaskun viite, jos sellainen on. Syötetyn viitteen oikeellisuus tarkistetaan. Laskun numero Ostolaskun numero. Kannattaa täyttää myös vaikka viite on annettu (mahdollista hakea ostolaskua). Päivämäärä Laskun päivämäärä. As.numeromme Asiakasnumeromme tuottajalla; esitäytetään tuottajan tiedoista. Kun yhteiset tiedot on tallennettu, siirrytään rivitietoihin. Varaus Kohde Tuote Jos lasku liittyy johonkin varaukseen, poimitaan tähän varaus ja tuoterivi. Tuoterivin myötä tulee poimittua myös kohde ja tuote, johon lasku liittyy. Jos ostolasku on liitetty varaukseen, on tämä kohta jo täytetty. Jos ei ole, poimitaan tähän kohde ja tuote. Ks. edellä. Kohde ja tuote ovat pakollisia tietoja, sillä niiden perusteella määräytyy esim. kirjanpidon tili, verokäsittely ja laskun paikka kateraportilla. Alkupäivä Päivämäärä, jona rivi kirjataan ostoksi. Jos rivi liittyy varaukseen, kenttä esitäytetään varauksen alkupäivällä, muulloin kenttä esitäytetään laskun eräpäivällä. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 6 (26)

7 Selite Eräpäivä Kpl Valuutta Hinta Tuoterivin nimitieto (omaan käyttöön, ei välity eteenpäin. Näytetään usealla raportilla.). Jos rivi liittyy varaukseen, kenttä esitäytetään valitun tuoterivin nimellä. Laskun eräpäivä. Montako kappaletta. Laskun valuutta, oletuksena on oma valuutta. Järjestelmä laskee laskun arvon omalle valuutalle. Jos valuuttoja käytetään, pitää kurssit muistaa tarkistaa Perustiedoissa aina silloin tällöin (Ylläpito -> Parametrit -> CR,Valuutat). A-hinta valuutassa. Vero sis. hintaan " ", jos alv sisältyy hintaan. Kenttä esitäytetään perustiedoista. Jos vero ei sisälly, ja kyseessä on verollinen rivi, lisää järjestelmä veron automaattisesti annettuun hintaan. Alv% Alv-prosentti. Kenttä täytetään kohteen ja tuotteen tiedoista. HUOM. matkoihin liittyvät laskut kirjataan ostohinnan osalta verottomina. Verot maksetaan myyntipalkkiosta, jos kyseessä on ollut verollinen matka. Kirjanpitäjä saattaa kuitenkin (käyttämänsä kirjausmenettelyn takia) haluta verot, jolloin edellä annettu ohje ei päde. Yhteensä Järjestelmä laskee tuoterivin verollisen hinnan omassa valuutassa. Kustannuspaikka Kustannuspaikka, jolle lasku kohdistetaan (kysytään, jos järjestelmä on käytössä useassa toimipisteessä). Tositesarja Tositesarja (pankki, tms.), josta lasku aiotaan maksaa. Jokainen tuoterivi tallennetaan erikseen ikkunan oikeassa laidassa olevalla [Tallenna] napilla. Tähän mennessä tallennettujen rivien yhteensä-summa näkyy laskun yläosan Yhteensä -kentässä. Kun kaikki tuoterivit on tehty, tallennetaan koko lasku ikkunan alalaidassa olevalla [Tallenna] napilla. Näytön vasempaan ylälaitaan ilmestyy laskun tallennusnumero. Numero kirjoitetaan laskuun, ja ostolaskut mapitetaan tallennusnumerojärjestyksessä. Ostolaskuja ei siis saa ryhmitellä tuottajittain, eräpäivä-, laskupäivä tms. järjestykseen. Kullekin laskulle annetaan automaattisesti järjestelmän sisäinen, juokseva numero ja rivinumero. Uuden laskun tyypiksi tulee "OL" ja tilaksi "EM" (ei maksettu). Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 7 (26)

8 Laskun muutos Kaikki itse laskulla olevat tiedot ovat muutettavissa. Jos rivi on liitetty varaukseen, ja tämä kytkentä halutaan purkaa, klikataan [Tyhjennä varausnumero] -ikonia. Laskun yksittäinen rivi voidaan myös poistaa. Laskua ei voi muuttaa, jos: - se on maksettu osittain tai kokonaan, - se on siirretty kirjanpitoon - se on esiintynyt jollain kirjanpitoraportilla Jos laskua ei voi muuttaa, pitää muutos tehdä erillisellä hyvitys- tai lisälaskulla, tai uudella rivillä samaan tallennukseen. Lasku poimitaan muutettavaksi joko tallennusnumerolla, ostolaskun numerolla, varauksen mukaan, tuottajan mukaan, kohteen mukaan tai päivämäärien mukaan. Päivämäärä voi olla matkan alkupäivä, laskun päivä tai tallennuspäivä. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 8 (26)

9 Laskun poisto Laskua ei voi poistaa, jos se on maksettu tai yksikin laskun rivi on kirjanpidossa tai rivi on esiintynyt ostoennakkoraportilla. Silloin laskulle tehdään hyvityslasku. Yksittäinen laskun rivi poistetaan muutoksessa. Poistettua tai muutettua laskua ei poisteta mapista, jossa se on omalla, tallennusnumeron osoittamalla paikallaan. Jos koko lasku on poistettu, vedetään paperikopion päälle henskelit, ja kirjoitetaan, miksi se on poistettu. Jos laskua on muutettu, naitetaan muutosdokumentit alkuperäiseen, ja kirjoitetaan, mitä on muutettu ja miksi. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 9 (26)

10 MAKSUJEN KÄSITTELY Lähtötilanne [Maksut] ikonin klikkauksen jälkeen järjestelmä tuo näytölle kaikki maksamattomat laskut. Maksamatta -sarake on erisuuri kuin Yhteensä - sarake, jos laskusta on osa maksettu. Tosite -sarakkeessa on tositesarja (pankki), josta maksu on aiottu maksaa. Laskut ovat eräpäiväjärjestyksessä, vanhin ensin Uusi maksu/muutos Pankkitiedosto Alun perin suunniteltua tositesarjaa voidaan muuttaa kirjoittamalla sen päälle uusi sarja. Halutun rivin Maksuun kenttää kaksoisklikataan, jolloin Maksamatta summa kopioituu siihen. Tämän jälkeen maksettavaa summaa voidaan muuttaa. Kaksoisklikkaamalla Numero-kentän tallennusnumeroa, kaikki kyseiseen tallenteeseen kuuluvat rivit samalle eräpäivälle tulevat valituiksi. Kaikki avoimet laskut voidaan merkitä maksetuksi klikkaamalla [Merkitse kaikki maksuun]. Valinta perutaan klikkaamalla [Poista kaikki maksettavista]. Yhden tallenteen [Numero] kaikki samana päivänä erääntyvät rivit voidaan valita maksuun kaksoisklikkaamalla tallennusnumeroa pienimmän rivinumeron kohdalta. Kun kaikki maksuun haluttavat rivit on käsitelty, klikataan [Seuraava]. Aineisto muodostetaan yhdelle tositesarjalle (pankille, pankin ulkomaanmaksuille, suoraveloitustositesarjalle) kerrallaan. Aineisto poiminta kysyy tositesarjan ja eräpäivän. Jos jonkun jo maksuun merkityn laskun eräpäivä on annetun päivän jälkeen, ei maksua oteta mukaan. Jos maksuja halutaan maksaa etukäteen, pitää Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 10 (26)

11 Eräpäivä kenttään poimia niin myöhäinen päivä, että kaikki tulevat mukaan. Mikäli aineiston maksupäiväksi tullaan määrittämään tuleva päivä, tulee se myös huomioida tässä poiminnassa. Kun listalla ovat halutut laskut, klikataan [Seuraava]. Järjestelmä kysyy: Maksupäiväksi ohjelma ehdottaa kuluvaa päivää. Ko päivä määritetään koko lähetettävän aineiston maksupäiväksi. Valitsemalla tulevaisuudessa oleva päivä, pankki tekee maksatuksen vasta valittuna päivänä. Taannehtivaa päivää ei huomioida. Huom! Eräajopohjaisissa pankkiohjelmissa tulee huomioida viimeinen lähetysaika, jolloin maksut lähtevät vielä saman päivän ajoon. Jos aineiston muodostaminen ja lähetys pankkiin tehdään tämän kellonajan jälkeen, pitää valita maksupäiväksi seuraava arkipäivä. Muuten pankki saattaa hylätä aineiston menneen maksupäivän takia. Jos vastastaan Kyllä, järjestelmä tarkastaa, että aineisto on kunnollinen, ja muodostaa aineiston. Jos aineistossa on vikaa, esim. siinä on miinusmerkkinen suoritus, järjestelmä ilmoitta, että aineisto voidaan muodostaa, mutta sitä ei voida lähettää pankkiin. Kun aineisto on valmis, tulee näytölle maksuyhteenvetoraportti. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 11 (26)

12 Samaa laskua voidaan maksaa useammassa erässä, osamaksuina. Samassa aineistossa olevat ostolaskun rivit yhdistetään yhdeksi pankkiaineiston riviksi. Aineistossa voi olla miinusmerkkisiä rivejä, mutta jos jollekin pankkitilille menossa oleva summa jää miinusmerkkiseksi, ei aineistoa muodosteta. Tilanne pitää korjata, ja käynnistää sitten aineiston muodostus uudestaan. Myös suoraveloitusmaksut ajetaan tiedostoon, vaikkei niitä lähetetäkään eteenpäin. Kassasta maksuja ei laiteta ostoreskontraan, vaan niihin liittyvät kulukuitit liitetään kassaraporttiin, ja kirjanpitäjä kirjaa ne siitä. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 12 (26)

13 KYSELYT JA RAPORTIT Järjestelmästä saadaan seuraavat raportit: Laskukysely kohteelle Ohjelma kysyy ensin kohteen ja sitten aikavälin. Aikaväli ei tarkoita laskupäivää, eräpäivää tai maksupäivää, vaan tuoteriville annettua tapahtuma-aikaa (esim. lähtöpäivä, ks. laskujen tallennus) Laskukysely tallennuspäivävälille Ohjelma kysyy aikavälin, jona tallennetut laskut halutaan poimia. Raportilla näytetään myös kirjanpitotili, mille laskurivi on kohdennettu (päiväkirja) Laskukysely tuottajalle Ohjelma kysyy ensin tuottajaa, jonka laskut halutaan. Kun se on valittu, kysytään aikaväliä, jonka laskut halutaan. Aikaväli ei tarkoita laskupäivää, eräpäivää tai maksupäivää, vaan tuoteriville annettua tapahtuma-aikaa (esim. lähtöpäivä, ks. laskujen tallennus) Laskukysely tallennusnumerolle Ohjelma kysyy halutun laskun tallennusnumeron. Listataan kaikki kyseiseen tallenteeseen kuuluvat ostolaskurivit. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 13 (26)

14 Laskukysely varausnumerolle Ohjelma kysyy halutun laskun varausnumeron. Listataan kaikki ostolaskut, jotka on liitetty ko varaukseen Maksuluettelo maksupäivävälille Ohjelma kysyy päivämäärävälin, jona maksetut suoritukset halutaan. Raportti voidaan haluttaessa ryhmitellä tositesarjoittain. Tositesarja kertoo, miten on maksettu: pankista, kassasta, suoraveloitusmaksutavalle jne Avoimet laskut eräpäivään mennessä Järjestelmä kysyy päivämäärään, mihin mennessä erääntyneet, vielä avoimet laskut halutaan. Esimerkki laskukyselystä tallennuspäivävälille: Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 14 (26)

15 RAPORTIT KIRJANPITOON Ostoraportti Ennakkoraportti Järjestelmään tallennettu ostolasku on joko viety kirjanpitoon ostoksi, tai se odottaa vientiä ennakkolaskuna. Raportit kirjanpitoon ajetaan kuukausittain. Raportti kysyy ajettavan kuukauden viimeisen päivän (esim. 31.7). Tämän jälkeen se poimii ostolaskut, joita ei vielä ole merkitty kirjanpitoon, ja joiden tapahtumapäivä (laskuriville tallennettu (Alku)pvm, ks. laskujen tallennus) on ennen annettua päivää. Laskun tallennuspäivästä ei välitetä, vaan mukaan tulevat myös ostolaskut, jotka on tallennettu kohdekuukauden jälkeen, mutta jotka kohdistuvat kohdekuukaudelle. Kun raportti on valmis, ja se näyttää kunnolliselta (raportin alussa ei ole 0-tilejä tms.), merkitään se lopulliseksi. Raportti on lajiteltu tileittäin ja kausittain. Raportin lopussa on kirjanpidon tositteeksi tarkoitettu erillinen summaraportti. Raportti kysyy ajettavan kuukauden viimeisen päivän (esim ). Raportille poimitaan kaikki järjestelmään ennen annettua päivää tallennetut laskut, joita ei ole merkitty ostoiksi kirjanpitoon. Ennakkoraportti voidaan ajaa, kun vastaava ostoraportti ajettu ja merkitty lopulliseksi Ennakoiden ostovelat Ostovelat Ennakoiden ostovelat kertoo ennen annettua päivää tallennettujen laskujen summan, joita ei ole maksettu eikä merkitty kirjanpitoon ennen annettua päivää. Ennakoiden ostovelat saadaan ennakkoraportilta vähentämällä laskujen loppusummasta maksujen loppusumma. Raportti kysyy ajettavan kuukauden viimeisen päivän (esim ). Mukaan otetaan kaikki järjestelmään ennen annettua päivää tallennetut laskut, joita ei ole kokonaan maksettu ennen annettua päivää (esim. jos ajetaan 31.7., mukaan tulevat kaikki ennen tallennetut laskut, joita ei ollut maksettu ennen 31.7., alku- tai laskupäivistä ei välitetä). Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 15 (26)

16 Toteutuneet ostovelat Raportti ajetaan, kun tarvitaan toteutuneiden ostovelkojen määrä. Jos tieto tarvitaan joka kuukausi, ajetaan raportti kuukausittain muiden raporttien yhteydessä. Jos raportti tarvitaan vain tilikauden päätteeksi, niin se ajetaan tilikauden viimeisen kirjanpitoajon yhteydessä. Toteutuneet ostovelat ovat ostolaskuja, jotka on tallennettu ja merkitty kirjanpitoon ennen annettua päivää, mutta joita ei ollut maksettu ennen annettua päivää. (Esim. jos ajetaan 31.7., mukaan otetaan kaikki laskut, jotka on tallennettu ennen 31.7., jotka on merkitty kirjanpitoon tai aikaisemmin, ja joita ei oltu maksettu ennen 31.7.) Laskuluettelo tallennuspäivävälille Raportti ajetaan kauden alku- ja loppupäivävälille, ja sille tulevat aikavälillä järjestelmään tallennetut ostolaskut. (Esim. jos ajetaan heinäkuuta, ajetaan raportti välille ) Maksuluettelo maksupäivävälille Raportti ajetaan kauden alku- ja loppupäivävälille, ja sille tulevat aikavälillä maksetut maksut. (Esim. jos ajetaan heinäkuuta, ajetaan raportti välille ) Laskuluettelon kausitarkistus Ostoraportille ja ostovelkaraporteille otetaan kaikki ostolaskut, joiden alkupäivä osuu päätettävälle kaudelle. Jäljempänä esitetty ostoreskontran täsmäytys vertaa ostoja ja ennakoita annetun kauden aikana tallennettujen laskujen summaan. Tästä syystä tarvitaan luettelo, joka kertoo sekä annetun kuukauden aikana tallennetut laskut, jotka on merkitty ostoiksi jo aikaisemmin, ja toisaalta annetun kauden jälkeen tallennetut laskut, jotka merkittiin ostoiksi annetulle kaudelle. Raportti kysyy kuukauden viimeisen päivän. Raportille tulevat edellä kuvatut ehdot täyttävät laskut. Esim. jos ajetaan heinäkuuta, raportin päivämääräksi annetaan Raportille tulevat (miinusmerkkisinä) laskut, jotka on tallennettu heinäkuussa, mutta jotka on merkitty kirjanpitoon tai aikaisemmin ja (plusmerkkisinä) laskut, jotka on merkitty kirjanpitoon 31.7., mutta jotka on tallennettu sen jälkeen. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 16 (26)

17 OSTOJEN TÄSMÄYTYS JA VIENTI KIRJANPITOON Tarvittavat raportit ja täsmäytys Osto-, ennakko- ja ostovelkaraportit esittävät luvut varauksittain. Täsmäyttämisellä tarkoitetaan näiden raporttien suhteuttamista tallennettuihin ja maksettuihin laskuihin. Ostot ja ostovelat täsmäytetään erikseen. Ostojen ja ostovelkojen täsmäytys ei mene läpi suoraan, sillä ostoraportille otetaan mm. päätettävän kauden jälkeen tallennttujan laskuja, joiden alkupäivä osuu annetulla kaudelle. Täsmäytystä korjataan Laskujen kausitarkistusraportin loppusummalla. Ostojen täsmäyttäminen, esimerkki: kohdekuukauden ostoraportti (laskutettu) kohdekuukauden ennakkoraportti (laskutettu) edellisen kuukauden ennakot (laskutettu) kohdekuukautena tallennetut laskut laskuluettelon kausitarkistus Ostovelkojen täsmäyttäminen, esimerkki Edellisen kuukauden ostovelat Kohdekuukautena tallennetut laskut Kohdekuukautena maksetut laskut Kohdekuukauden ostovelat laskuluettelon kausitarkistus Ostovelkojen jakaminen toteutuneisiin ja ennakoiden ostovelkoihin, esimerkki Toteutuneet ostovelat Ennakoiden ostovelat Kohdekuukauden ostovelat Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 17 (26)

18 KUUKAUSIRAPORTTIEN TÄSMÄYTYS Kuukausi/vuosi: / Ostojen täsmäytys: Kohdekuukauden ostoraportti (Ostolaskut/ostot, laskutettu-summa). Kohdekuukauden ennakkoraportti (Ostolaskut/ennakot, laskutettu-summa) +. Edellisen kuukauden ennakkoraportti (Ostolaskut/ennakot, laskutettu-summa, ed. täsmäytyksestä) -. =. Kohdekuukautena tallennetut laskut (Ostolaskuluettelo, laskutettu-summa) -. Yhteensä (voi olla # 0 ) =. Laskuluettelon kausitarkistus (Kausitarkistus, Ostolaskuluettelo, laskutettu-summa) +/-. Yhteensä (pitää olla = 0 ) =. Ostovelkojen täsmäytys: Edellisen kuukauden ostovelat (Ostovelat, velka-summa, ed. täsmäytyksestä). Kohdekuukautena tallennetut laskut (Ostolaskuluettelo, laskutettu-summa) +. Kohdekuukautena maksetut laskut (Ostolaskut/maksuluettelo, maksettu-summa) -. =. Kohdekuukauden ostovelat (Ostovelat, velka-summa) -. Yhteensä (voi olla # 0 ) =. Laskuluettelon kausitarkistus (Kausitarkistus, Ostolaskuluettelo, laskutettu-summa) +/-. Yhteensä (pitää olla = 0 ) =. Ostovelkojen jakaminen ennakoiden ja toteutuneisiin ostovelkoihin: Toteutuneet ostovelat (Toteutuneet ostovelat, velka-summa). Ennakoiden ostovelat (Ennakkoraportilta, laskutettu - maksettu) +. =. Ostovelat (Ostovelat, velka-summa). Yhteensä (po. 0 ) =. Allekirjoitus: / / Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 18 (26)

19 Vienti kirjanpitoon Ostoja kirjattaessa tarvitaan ostoraportti, ennakkoraportti sekä maksuyhteenveto. Kirjaaminen tapahtuu seuraavasti: 1. Koko ostoraportin loppusumma viedään ostovelkojen kreditiin. 2. Ostot viedään tileittäin ostojen debetiin. 3. Edellisen kuukauden ennakkoraportin loppusumma kirjataan ennakkolaskutuksen kreditiin (nollataan edellisen kuun ennakoiden kirjaus). 4. Uuden ennakkoraportin loppusumma kirjataan em. tilin debetiin. 5. Ennakkoraporttien erotus kirjataan ostovelkoihin (jos lisääntynyt kreditiin, jos vähentynyt debetiin). 6. Maksut kirjataan po. suoritustileille kreditiin. 7. Koko maksuraportin loppusumma kirjataan ostovelkojen debetiin Tiliöintiesimerkissä on käytetty em. täsmäytyksen lukuja. Osto- ja maksutilejä (pankkitili) on (selkeyden takia) oletettu olevan käytössä vain yksi kumpiakin. Kunkin viennin vaihe on merkitty numerolla tiliristikoiden vasemmalle puolelle. Ostovelat Ostot (1) (2) (5) Ennakot Suoritukset (3) (6) (4) Jos toteutuneet ostovelat ja ennakoiden ostovelat halutaan kirjata erikseen, tehdään vielä seuraava kirjaukset (Oletetaan, että ennakoiden ostovelat ovat ja toteutuneet ostovelat ovat ). Ostovelat Enn. ostovelat (8) (9) Toteutuneet ostovelat (10) Toteutuneet ostovelat saadaan omata raportiltaan. Ennakoiden ostovelat saadaan vähentämällä ennakkoraportin maksujen loppusumma saman raportin laskujen loppusummasta. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 19 (26)

20 14.3. ERITYISOHJEITA HYVITYSLASKUT JA PROVISIOT Hyvityslaskujen salliminen mahdollistaa provisioiden käsittelyn ostoreskontrassa esim. seuraavasti: - Tuottajalta tullut lasku tallennetaan brutto-summaisena, - provisio tallennetaan omana rivinään miinus-merkkisenä (huom. tilinumerot ja verokannat), - Kaikki laskun rivit ovat mukana maksuaineistoa muodostettaessa: järjestelmä yhdistää rivit, ja tuottajalle menee vain nettosumma. Esimerkki: oletetaan aurinkomatkojen verollinen matka, jonka hinta on ollut 2.000, ja siitä saatu komissio 180 (alv 0) ja siihen lisätyt verot 39,60. Aurinkomatkoille maksettava summa on siten 1.780,40. Ostolasku ja sen tallennus tapahtuu kahdella rivillä esim. seuraavasti VAM LA ,00 (0 %) VAM YP23-219,60 (-39,60 23%) Kierrättämällä provisiot ostoreskontran kautta saadaan myyntipalkkioiden verot tarkemmin kuin myyntiraportilta. Jos provisiot käsitellään ostojen kautta, pitää vastaavat määrittelyt poistaa myynnin puolelta. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 20 (26)

21 14.4. OSTORESKONTRA PERUSTIEDOISSA PARAMETRIT Ostolaskuille määritellään juokseva tallennusnumero. Maksuja varten määritellään tositesarjat. Nämä määrittelyt tehdään Comgaten toimesta järjestelmää käyttöönotettaessa KOHTEET JA TUOTTEET Myyntiin liittyvät ostot Jokaiseen tuotteeseen, jolle tulee ostolaskuja, lisätään ostojen tilinumero ja verokanta, ja tieto, sisältyykö vero hintaan Myyntipalkkiot Välitysmyynnin myyntipalkkioita varten perustetaan jokaisen kohteen alle YP00 ja YP24 tuotteet. (jälkimmäistä ei tarvita, jos kaikki po. kohteen myynnistä tulevat palkkiot ovat verottomia). Tuotteet ovat kohdekohtaisia, jotta kohdekohtaiset katelaskelmat ovat mahdollisia. Kirjanpidossa palkkioiden ei tarvitse olla kohteittain, vaan ne voidaan ohjata minimissään kahdelle tilille: verottomat ja verolliset. Oman tuotannon myyntipalkkioita varten ei tarvita mitään erillisiä tuotteita, vaan tulos muodostuu osto ja myyntihintojen erotuksesta. Omassa tuotannossa kaikki ostot tallennetaan verottomina. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 21 (26)

22 Muut ostot Muita ostoja varten perustetaan kohteita ja tuotteita niin monta, kuin on käytössä ostojen tilinumeroita. Tilinumero tulee tuotteeseen. Tuotteet kannattaa ryhmitellä kohteiden alle samalla lailla, kuin ne on ryhmitelty tilikartalla, esim: Mainonta ja markkinointi, Edustus, Toimistokulut. Kohteen ja tuotteen tiedoista täydennetään vain pakolliset: ei esim. myyntitilejä, hinnastoja tai kapasiteetteja. Tuotteen tunnuksena voi käyttää suoraan tilin numeroa, tilikartta on pysyvä. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 22 (26)

23 TUOTTAJAN TIEDOT Ostoreskontra tarvitsee seuraavat kohdat tuottajan tiedoista: yritys, osoite, postiosoite, maa, maksutyyppi ja pankkitiedot. Maksutyypit ovat: - SEPA SEPA-maksu. Saajan tili EU- tai ETA-maassa, ja maksun valuuttana on euro. SEPA-alueeseen kuuluvat 27 EU-maata: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Eesti, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki ja Unkari; ETA-maat: Islanti, Lichtenstein ja Norja ja näiden lisäksi Sveitsi (tilanne ). IBAN-numeron rakenteellinen oikeellisuus tarkistetaan syötettäessä. Kotimaisissa tileissä BIC täytetään automaattisesti IBAN:in mukaan. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 23 (26)

24 - Ulkomainen Kaikki muut ulkomaan maksut. IBAN-kenttään syötetään saajan tilinumero, ja tarvittaessa SWIFT/BIC. Tuottajan Maa-kentän tulee olla myös maksun kohdemaa. Jos SWIFT/BIC:iä ei ole, ko rivin perässä olevalla Tuottajan pankkitiedot ei EU-maksussa painikkeella syötetään tarvittavat saajan pankin tarkemmat tiedot (kuva alla). Näitä ei välitetä, mikäli SWIFT/BIC on annettu. Syötettyihin tietoihin ei tehdä tarkistuksia. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 24 (26)

25 14.5. KATELASKELMAT Katelaskelmat voidaan ajaa seuraaville valinnoille: Katelaskelma varaukselle Ohjelma kysyy varausnumeron, raportti näyttää kyseisen varauksen asiakkaan nimen, myynnit kohteittain sekä niihin kohdistetut ostot, katteet euro- ja prosenttimääräisinä Katelaskelma asiakkaalle Ohjelma kysyy asiakkaan nimen ja haettavan aikavälin (matkojen alkupäiväväli). Raportilla näytetään katteet varauksittain Katelaskelma liikeasiakkaalle Ohjelma kysyy liikeasiakkaan nimen ja haettavan aikavälin (matkojen alkupäiväväli). Raportilla näytetään katteet varauksittain Katelaskelma agentille Ohjelma kysyy agentin nimen ja haettavan aikavälin (matkojen alkupäiväväli). Raportilla näytetään katteet varauksittain. Tällä raportilla voidaan tarkastella myös esim. oman toimiston katteet varauksittain valitsemalla agentiksi oman toimiston. Ko raporttia voidaan myös käyttää apuna tarkastellessa mahdollisia puuttuvia ostolaskuja. Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 25 (26)

26 Katelaskelma virkailijalle Vastaava kuin edellä, hakukriteerinä agentin yksi virkailija Katelaskelma kohteelle Ohjelma kysyy kohdetta ja päivämääräväliä; oletuksena matkan alkupäiväväli. Vaihtoehtoisesti voidaan valita kirjanpitopäiväväli; tällä raportilla voidaan etsiä selitystä mahdollisiin eroihin kateraportin ja kirjanpitoraportin välillä (myynnit saattaneet siirtyä seuraavalle kuukaudelle lähtökuukauden jälkeisen laskutuksen takia). Raportilla näytetään katteet varauksittain tuoteriveittäin Katelaskelma päivämäärävälille kohdetyypeittäin ja kohteittain Ohjelma kysyy päivämääräväliä; oletuksena matkan alkupäiväväli, vaihtoehtona kirjanpitopäiväväli. Raportti näyttää kaikkien kohteiden katteet valitulle aikavälille kohdetyypeittäin ryhmiteltynä Katelaskelma lähdölle Ohjelma pyytää hakemaan kohteen ja lähdön. Raportilla näytetään kyseisen lähdön kaikki varaukset asiakkaiden nimineen ja katteineen. Esimerkissä kateraportti kohteelle on ajettu OK-Matkojen myynnille aikavälille Winres-käyttäjän käsikirja Ostoreskontra 26 (26)

8. RAPORTIT KIRJANPITOON

8. RAPORTIT KIRJANPITOON 8. RAPORTIT KIRJANPITOON SISÄLTÖ 8.1. PERIAATE 8.1.1. Monta kustannuspaikkaa 8.2. RAPORTTIEN TULOSTAMIEN 8.2.1. Tarkistusraportti 8.2.2. Myyntiraportti 8.2.3. Ennakkoraportti 8.2.4. Myyntisaamiset Toteutuneet

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

ALV-yhteenvetoilmoitus

ALV-yhteenvetoilmoitus OHJE 1(5) ALV-yhteenvetoilmoitus n versiossa 7.20 ohjelmaan on lisätty ALV-yhteenvetoilmoitus ja sen korjausilmoitus. Tässä dokumentissa ohjeistamme toiminnon käyttöönottoa. Asetukset Tiedot ALV-yhteenvetoilmoitukseen

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot 2 Sisällys 1. MARGINAALIVEROLLISEN KAUPAN TILIT... 3 1.1 Taseen tilit... 3 1.2 Tuloslaskelman tilit... 3 2 AUTOMAATTIKIRJAUSPARAMETRIT...

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Opiskelijana Suomessa tai maailmalla

Opiskelijana Suomessa tai maailmalla Opiskelijana Suomessa tai maailmalla Aalto-yliopisto opiskelijavaihto 8.5.2014 Danske opiskelijoille Danske määrittelee opiskelijoiksi kaikki 18-32 vuotiaat. Opiskelijat saavat Danske Bankista maksuttoman

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Espanja 50 236 1,6 44 468-1,6 50 271-1,7 30 500 Kreikka 17 306 Iso-Britannia 11 204-7,5 10 037 21,7 2 940 44,3 866 Alankomaat 9 736 23,3 11 472 30,4 7 444

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen Laskutus ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 Käyttöliittymäuudistuksen taustaa Osoitteiden määräytyminen laskulle Laskun muodostaminen Laskuhotelli

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti.

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. 5. LASKUTUS 5.1. PERIAATE 5.1.1 Laskujen tyypit ja tilat Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. Laskun numero on juokseva numero. Uusi lasku saa aina seuraavan vapaan numeron.

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät perus- ja ohjaustiedot...

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Visma Econet Pro käytetyn tavaran marginaaliveron käsittely

Visma Econet Pro käytetyn tavaran marginaaliveron käsittely Sivu 1/5 Visma Econet Pro käytetyn tavaran marginaaliveron käsittely Visma Econet Pro ohjelmassa on huomioitu marginaaliverollinen käytetyn tavaran kaupankäynti seuraavasti. Tilikarttaan on määritelty

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS)

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Ostoreskontra P2P (Alusta) Raportointi Sivu 1 / 9 P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Sisällys 1 Raporttien avaaminen... 2 2 Raportit... 2 2.1 Finanssiraportti\Maksuennuste... 5 1 Ostoreskontra

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA. Vuosipäivitys 19.3.2010

ASTERI OSTORESKONTRA. Vuosipäivitys 19.3.2010 ASTERI OSTORESKONTRA Vuosipäivitys 19.3.2010 - sisältäen mm. alv:n nousun Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

Työllisyysaste 1980-2004 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v)

Työllisyysaste 1980-2004 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v) 1 8 % Työllisyysaste 198-24 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v 75 7 Suomi 65 6 55 5 45 8 82 84 86 88 9 92 94 96 98 2 4** 16.5.23/SAK /TL Lähde: European Commission 2 Työttömyysaste 1985-24 2 % 2 15 15

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen 1 Johdanto Odoo ssa on mahdollista tehdä laskujen teko ja kirjaus usealla eri tavalla, joten käyttäjä voi valita oman yritykset toimintaan parhaiten sopivan menetelmän. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen

Lisätiedot

Pyydämme yritystänne täyttämään oheisen vuotta 2009 koskevan lomakkeen 15.3.2010 mennessä.

Pyydämme yritystänne täyttämään oheisen vuotta 2009 koskevan lomakkeen 15.3.2010 mennessä. VUOSIRAPORTIN KYSYMYKSET 1 (5) SE LAITTEIDEN VUOSIRAPORTTI 2009 SE laitteiden vuosiraportointi kuuluu kaikille sähkö ja elektroniikkalaitetuottajille Suomessa toimiva yritys, joka: valmistaa ja myy sähkö

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

Käyttöomaisuus ja poistojen laskenta Merit Aktivassa

Käyttöomaisuus ja poistojen laskenta Merit Aktivassa Käyttöomaisuus ja poistojen laskenta Merit Aktivassa Merit Aktivan käyttöomaisuuden laskenta tapahtuu osakirjanpitona Käyttöomaisuus-valikossa ja se on hyödykekohtainen, eli jokainen kone tai käyttöomaisuuskohde

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 4.11.2010. Winres-ohjelmien ja Intresvarausjärjestelmien. ominaisuudet

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 4.11.2010. Winres-ohjelmien ja Intresvarausjärjestelmien. ominaisuudet Comgate Oy Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 4.11.2010 Winres-ohjelmien ja Intresvarausjärjestelmien uudet ominaisuudet 1 Maksutapalisämaksu Automaattinen, maksutapakohtainen lisämaksu Winres/Intres 2 Hinnastoryhmäkäsittely

Lisätiedot

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

Sonet laskutusliittymä

Sonet laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Kustannuspaikat... 3

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011 Visma Avendo E40 Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

Kirjanpidon ALV-muutos

Kirjanpidon ALV-muutos 9.9.2010 1(10) Kirjanpidon ALV-muutos Tämä dokumentti sisältää ohjeen sille miten uudet ALVkoodit (ALV-prosentit) otetaan käyttöön. Vaihtoehto yksi(1) vaihda olemassaolevat ALV-koodit yhdestä prosentista

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

33 LIEDON SÄÄSTÖPANKKI PALVELUHINNASTO Osa 6 Arvopaperi- ja säilytyspalvelut

33 LIEDON SÄÄSTÖPANKKI PALVELUHINNASTO Osa 6 Arvopaperi- ja säilytyspalvelut 33 LIEDON SÄÄSTÖPANKKI 2 Sisällysluettelo 1 ARVOPAPERIKAUPPA... 3 1.1 Toimeksiannot konttoripalveluna Helsingin Pörssiin... 3 1.2 Toimeksiannot muihin pörsseihin... 3 1.3 Internet-arvopaperikaupankäynti

Lisätiedot

13.1.1. Varaustilanne 13.1.2. Varaaminen. 13.2.1. Raportit 13.2.2. Tilitysajo. 13.4.1. Kohteet 13.4.2. Tuotteet 13.4.3. Hinnastot ja kapasiteetit

13.1.1. Varaustilanne 13.1.2. Varaaminen. 13.2.1. Raportit 13.2.2. Tilitysajo. 13.4.1. Kohteet 13.4.2. Tuotteet 13.4.3. Hinnastot ja kapasiteetit 13. KESKUSVARAAMO SISÄLTÖ 13.1. VARAAMINEN 13.1.1. Varaustilanne 13.1.2. Varaaminen 13.2. TILITYKSET 13.2.1. Raportit 13.2.2. Tilitysajo 13.3. OMISTAJA- JA HUOLTAJARAPORTIT 13.4. MAJOITUSKOHTEEN PERUSTAMINEN

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA

ASTERI OSTORESKONTRA ASTERI OSTORESKONTRA SUORAVELOITUS POISTUI VERKKOLASKU YLEISTYY VERKKOLASKUN SISÄÄNLUKU MONEEN YRITYKSEEN/TALOYHTIÖÖN KERRALLAAN 10.4.2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Työllisyysaste 1980-2003 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v)

Työllisyysaste 1980-2003 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v) 1 Työllisyysaste 1980-2003 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v) 80 % Suomi 75 70 65 60 EU-15 Suomi (kansallinen) 55 50 80 82 84 86 88 90 92 94 96 98 00 02 9.9.2002/SAK /TL Lähde: European Commission;

Lisätiedot

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2 Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje Päivitetty 20.9.2012 Sisällys YLEISTÄ... 2 KÄYTTÖ MYYMÄLÖIDEN VÄLISTEN TAVARANSIIRTOJEN YHTEYDESSÄ... 2 PÄÄLLE LAITETTAVAT ASETUKSET... 2 ASIAKKAALLE

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6 18.2.2009 1/6 Balanssista on kaksi erilaista laskutusohjelmatuotetta, Balanssi Easy laskutus ja Balanssi laskutus. Alla olevassa taulukossa on tuotteiden ominaisuudet ja eroavaisuudet. Merkkien selitykset:

Lisätiedot

3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36)

3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36) 3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36) 3.2. VARAUKSEN TOIMINNOT JA RAKENNE Varausohjelman käynnistyttyä on tarjolla neljä valintaa: Uusi Aloitetaan uusi varaus. Avaa

Lisätiedot

ULKOMAISTEN OSINKOJEN KÄSITTELY VEROTUKSESSA

ULKOMAISTEN OSINKOJEN KÄSITTELY VEROTUKSESSA ULKOMAISTEN OSINKOJEN KÄSITTELY VEROTUKSESSA Tämä Varallisuusviesti käsittelee ulkomaisista yhtiöistä saatujen osinkojen verotukseen liittyviä käytännön seikkoja. Sampo Pankki on kansainvälisen osakesijoittamisen

Lisätiedot

Työllisyysaste 1980-2004 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v)

Työllisyysaste 1980-2004 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v) Työllisyysaste 198-24 Työlliset/Työikäinen väestö (15-64 v 8 % 75 7 Suomi EU-15 65 6 55 5 8 82 84 86 88 9 92 94 96 98 2 4** 3.11.23/SAK /TL Lähde: European Commission 1 Työttömyysaste 1985-24 2 % 2 15

Lisätiedot

HINNASTO 1 (6) Luottamuksellinen YHTEENLIITTÄMISHINNASTO OPERAATTOREILLE Tämä hinnasto on voimassa alkaen.

HINNASTO 1 (6) Luottamuksellinen YHTEENLIITTÄMISHINNASTO OPERAATTOREILLE Tämä hinnasto on voimassa alkaen. HINNASTO 1 (6) YHTEENLIITTÄMISHINNASTO OPERAATTOREILLE 0 Tämä hinnasto on voimassa alkaen. HINNASTO 1 (6) TELEVERKKOJEN YHTEENLIITTÄMINEN Verkkojen yhteenliittämistoimenpiteet ja liittymät hinnoitellaan

Lisätiedot

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy)

Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) Visma Fivaldi -- sovelluspalvelu Alustusyrityksen perustaminen (Oy) 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Ohjeistuksen sisältö... 3 2 Alustusyrityksen perustaminen... 3 2.1 Yrityksen perustaminen... 3 2.2 Yrityksen

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa

Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa Kirjanpitolaki 2016 nettokirjaava tilikartta muuttuvilla kuluilla (tilipuite 2) tilikartta muutokset Fivaldissa 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Tilikarttamuutokset... 4 2.1 Tiliryhmänimen muutokset... 4 2.2

Lisätiedot

Perintätoimeksiannot

Perintätoimeksiannot Perintätoimeksiannot 2 Sisällys 1.1 Palvelunhallinta... 4 1.2 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 5 1.3 Perustiedot... 6 1.4 Perintätoimeksiannot- ruutu... 7 1.5 Toimeksiantojen muodostus... 8 15.6.2015

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Solve laskutuksen perusteet

Solve laskutuksen perusteet Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutuksen perusteet Ominaisuudet Solve on laskutusohjelma joka soveltuu niin tavalliseen yksittäisten laskutuksen hoitoon kuin toistuvien veloitusten (esim. vuokrat ja jäsenmaksut)

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN

SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN SYÖTTÖPOHJA LUKUJEN SYÖTTÖÖN ERI TARKOITUKSIIN Usein tarvitaan käyttäjän käsin syöttämiä lukuja eri tarkoituksiin. Tällaisia ovat mm. budjetti-, ennuste-, tavoite- ym. luvut. Lukuja syötetään eri kohteille,

Lisätiedot

15.6.2010. Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille annettavasta hoidosta perittävät maksut 1.1.2010 alkaen

15.6.2010. Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille annettavasta hoidosta perittävät maksut 1.1.2010 alkaen Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 22.6.2010 98, liite Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille annettavasta hoidosta perittävät maksut 1.1.2010 alkaen Kansanterveyslaki 22 127,63 Kiireellinen

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

A8-0321/78

A8-0321/78 17.10.2018 A8-0321/78 Tarkistus 78 Keith Taylor Verts/ALE-ryhmän puolesta Mietintö A8-0321/2018 Andrzej Grzyb Puhtaiden ja energiatehokkaiden tieliikenteen moottoriajoneuvojen edistäminen (COM(2017)0653

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti?

Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? MEMO/11/406 Bryssel 16. kesäkuuta 2011 Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? Kun olet lomalla varaudu yllättäviin tilanteisiin! Oletko aikeissa matkustaa toiseen EU-maahan,

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Uusiutuvan energian trendit Suomessa. Päivitetty 18.11.2014

Uusiutuvan energian trendit Suomessa. Päivitetty 18.11.2014 Uusiutuvan energian trendit Suomessa Päivitetty 18.11.214 Ruotsi Latvia Suomi Itävalta Portugali Tanska Viro Slovenia Romania Liettua Ranska EU 27 Espanja Kreikka Saksa Italia Bulgaria Irlanti Puola Iso-Britannia

Lisätiedot

LASKUTUSPALVELU. Sivu 1 / 24. Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

LASKUTUSPALVELU. Sivu 1 / 24. Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7 LASKUTUSPALVELU Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille sekä suoramaksuja kuluttajaasiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja ja suoramaksuja

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot