3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 1 (36)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI. Winres-käyttäjän käsikirja 28.8.2014 Varaus 1 (36)"

Transkriptio

1 3. VARAUS 3.1. ESIMERKKI Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 1 (36)

2 3.2. VARAUKSEN TOIMINNOT JA RAKENNE Varausohjelman käynnistyttyä on tarjolla neljä valintaa: Uusi Aloitetaan uusi varaus. Avaa Otetaan aiemmin tehty varaus käsittelyyn (muutos, peruutus, kopiointi, kassasuoritus, katselu, voucher jne). Siirto Käynnistetään varauksen siirto. Samalla aloitetaan uusi varaus. Historia Selataan sisäänkirjautuneen käyttäjän historiatietoja, joista voidaan avata ko varaus. Varausta käsiteltäessä näytön vasemmassa laidassa näkyy varaukseen kohdistettavien toimintojen valikko: vaihdetaan varaus agenttivaraukseksi (agentti ja virkailija) lisätään asiakas tai muutetaan asiakkaan tietoja lisätään henkilömäärä (ja matkustajat) lisätään, muutetaan tai poistetaan tuoterivejä siirretään varaus muusta järjestelmästä käsittelyssä olevaan Winres-varaukseen tuoterivien jälkeen laskulle tulostuvan huomautuksen lisäys/muutos varauksen historiatietojen katsominen varauksen laskutus- ja maksutietojen tarkastelu varauksen viestin lisäys/muutos laskun valuutan muutos/valuuttakurssien tarkastelu varauksen oheisdokumentin liittäminen/poistaminen (asiakashallinta) varauksen viitetiedon lisäys/muutos Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 2 (36)

3 Koko varaukseen kohdistettavat toimenpiteet valitaan ruudun ylälaidasta. Tallenna Keskeytä Käyttäjä Tietoja Tallentaa varauksen. Tallennuksen yhteydessä voidaan tulostaa laskut ja tehdä suorituksia kassaan. Keskeyttää varauksen käsittelyn, uudesta varauksesta ei jää mitään jäljelle. Muutoksen tai peruutuksen keskeytys jättää varauksen ennalleen. Vaihdetaan käyttäjää. Valinta toimii, kun ollaan lähtötilanteessa, eikä uutta varausta ole aloitettu, eikä mikään vanha varaus ole käsittelyssä. Matkatoimistojärjestelmän tiedot Sulje Koko ohjelman sulkeminen (sama kuin ) Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 3 (36)

4 3.3. UUSI VARAUS Käsittelijä / Agentti Valinnan jälkeen saadaan näytölle oman toimiston tiedot, ja käsittelijänä olevan virkailijan tiedot. Jos kyseessä on agenttivaraus, vaihdetaan tässä kohdassa omien tietojen tilalle agentin ja virkailijan tiedot. Tämä kohta käsitellään luvussa 4 kohdassa Agenttivaraus Asiakas Asiakkaan tiedot Klikkaamalla valintaa, saadaan näkyville asiakastietolomake. Jos varaukselle jo on asiakas, näkyvät tiedot lomakkeella. Tietoja voidaan tarvittaessa muuttaa saman tien. Muuttaminen tapahtuu kirjoittamalla uusi tieto vanhan päälle. Asiakkaan haetaan klikkaamalla Uuden asiakkaan lisäämistä ei koskaan saa aloittaa suoraan ilman, että ensin varmistetaan, ettei asiakas jo ole kannasta (luku Asiakkaan hakeminen). Asiakkaan tiedot kysytään alla olevalla lomakkeella. Jos lomake on tyhjä, aloitetaan lomakkeen täyttö. Jos halutaan vaihtaa asiakasta, tyhjennetään lomake -ikonilla Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 4 (36)

5 Asiakasnumerointi on automaattinen. Osoitetiedot täytetään normaalisti. Pää- ja alaryhmäkohtiin lisätään asiakkaan luokittelu. Sallitut ryhmät on määritelty parametreissa. Asiakkaan kieli määrää varauksen kielen. Valuutta-kohta määrää suoraan asiakkaan laskun valuutan. Muuta kuin omaa valuuttaa on syytä välttää. Huomautukseen voidaan kirjoittaa vain omaan käyttöön tarkoitettuja asiakasta koskevia tietoja. Näitä ovat esim. asiakkaan vakiotoivomukset ja muut kaupantekoon vaikuttavat asiat. Usein matkustavalta risteilyasiakkaalta kannattaa tallentaa esim. syntymäaika. Jos matkustaja tekee matkoja, joihin tarvitaan passin tiedot, kannattaa tähän kirjoittaa passin numero ja päättymispäivä. Asiakaskohtainen maksuehto toimii seuraavasti. - Jos maksuehto on määritelty, tulostuu aina vain loppulasku. - Asiakaskohtaiset maksuehdot ohittavat yleiset maksuehdot - Jos maksuehdoilla saada kuluvaa päivää pienempi päivä, tulee eräpäiväksi kuluva päivä. - V+7 (tai R+7) tarkoittaa, että loppulaskun eräpäivän on seitsemän päivää varauspäivästä - L+7 (tai D+7) tarkoittaa, että loppulaskun eräpäivän on seitsemän päivää lähtöpäivästä - L-7 (tai D-7) tarkoittaa, että loppulaskun eräpäivän on seitsemän päivää ennen lähtöpäivää. - X+7 (tai I+7) tarkoittaa, että loppulaskun eräpäivän on seitsemän päivää laskutuspäivästä. Yritys liitetään asiakkaaseen klikkaamalla Yritys / yritysnro: -rivin päässä olevaa punaista painiketta: Ohjelma pyytää ensiksi hakemaan löytyykö haluttu yritys jo tietokannasta. Mikäli tämä löytyy, valitaan se ja klikataan [Valitse]. Jos yritystä ei löydy, klikataan [Sulje] ja syötetään yrityksen tiedot seuraavaan lomakkeeseen. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 5 (36)

6 Tiedot syötettyäsi klikkaa [Tallenna]. Mikäli asiakas kuuluu vielä ko yrityksen johonkin osastoon, se kerrotaan alemmassa lokerossa. Jos yritys on perustettu tietokantaa jo aiemmin, Osasto-pudotusvalikosta voi löytyä tarvittava osasto. Mikäli näin ei ole, valinnalla [Uusi osasto] tehdään se. Jos osaston osoite on sama kuin yrityksellä, klikataan [Kopioi osoite yritykseltä], muuten ne täytetään. Lopuksi klikataan [Valitse] ja tullaan takaisin Asiakkaan tiedot lomakkeelle. Lopuksi tiedot tallennetaan :lla Laskutusasiakas Mikäli lasku halutaan lähettää eri taholle kuin varauksen asiakkaalle, voidaan käyttää Laskutusasiakas-toimintoa. Tällöin laskulomakkeen asiakastietoihin tulostuu laskutusasiakkaan tiedot, ja varsinainen asiakas näytetään lomakkeen yläosan oikealla palstalla Viite-tiedossa. Myynti kirjautuu asiakkaalle, laskutusasiakas on käytännössä vain postitusosoite. Varaus tehdään normaalisti, ja varaukselle syötetään uuden tai haetaan (kts. seuraava luku) järjestelmässä olevan varsinaisen asiakkaan tiedot. Sen jälkeen klikataan Asiakas-valinnan mustaa nuolta, ja valitaan Laskutusasiakas. Laskutusasiakkaan tietoja voidaan hakea kuten tavallisen asiakkaan (luku ) tai syöttää uudet tiedot. Laskutusasiakas erottuu siten, että asiakaslomakkeella näytetään valinta [Laskutusasiakas käytössä]. Jos tietyn asiakkaan laskut postitetaan aina samaan laskutusosoitteeseen, voidaan tämä tieto sitoa kyseiseen asiakkaaseen. Asiakkaan tiedot lomakkeella Hae-painikkeella lisätään haluttu laskutusasiakkaan tieto, lomakkeella näytetään sen jälkeen ko asiakasnumero. Viemällä hiiri numerokentän päälle, vihjetekstinä näytetään laskutusasiakkaan nimi. Asiakkaalle, johon on sidottu laskutusasiakastieto, voidaan tarvittaessa lähettää lasku suoraan omaan osoitteeseen. Tällöin valitaan Asiakas -> Laskutusasiakas (kuten yllä), ja poistetaan ruksi kohdasta [Laskutusasiakas käytössä]. Valinta vaikuttaa vain juuri tehtävään varaukseen. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 6 (36)

7 Asiakkaan hakeminen Hakukriteerinä voi olla sukunimi, etunimi, yritys, sähköpostiosoite tai asiakasnumero. Oletuksena tarjotaan hakua millä tahansa edellämainituista. Pudotusvalikosta voidaan erikseen valita tarkemmin mitä kriteeriä halutaan käytettävän. Winresille ilmoitetaan hakukriteeri ja hakuavain. Asiakasta yritetään aina hakea ensin. Uusi asiakas lisätään vasta, kun on varmistettu, ettei häntä jo löydy rekisteristä. Hakukriteeri voidaan kirjoittaa lyhennettynä, esim. muutama kirjain sukunimen tai yrityksen nimen alusta. %-merkkiä voidaan käyttää hakukriteerin alussa, jolloin tulokseen tulee kaikki tietueet, joista löytyy annettu merkkijono. Hakukriteerit täyttävät asiakkaat tulevat taulukkoon. Ruudun alalaidassa kerrotaan löydettyjen asiakastietueiden määrä. Taulukkoa voidaan vierittää vaakasuunnassa, jolloin näkyville saadaan myös asiakkaan osoite, jolloin on helppo erottaa samannimiset toisistaan. Asiakas valitaan joko klikkaamalla kaksi kertaa asiakkaan kohdalla, tai klikkaamalla kerran ja sitten Jos asiakasta ei löydy, klikataan voidaan aloittaa uuden asiakkaan lisääminen., ja palataan asiakastietolomakkeelle ja Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 7 (36)

8 Henkilömäärä Tilastointia varten pitää jokaiselle varaukselle antaa henkilömäärä. Jos käytössä on oma tuotanto, ilmoitetaan tässä kohdassa myös matkustajien nimet ja muut tarvittavat tiedot. Halutessa voidaan sallia järjestelmäkohtaisesti tallennus myös 0-henkilömäärällä Tuoterivit Tuoterivien käsittelyn valinnat: Tuoterivin muutos Aloittaa tuoterivin lisäämisen Tuoterivin poisto tuoterivin poiminnan poistettavaksi Keskeyttää tuoterivin muokkaamisen tai uuden rivin tallennuksen Tuoterivin muutos voidaan käynnistää myös kaksoisklikkaamalla haluttua riviä varattujen rivien listasta. Tuoterivin varaaminen (laskutustuote, välitysmyynti) etenee siten, että ensin haetaan haluttu kohde (nimen tai tunnuksen perusteella), annetaan varausaika, valitaan haluttu tuote ja lopuksi täytetään näytölle tulostunut lomake. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 8 (36)

9 Valitaan kohde, jonka jälkeen saadaan näkyville kohteen tuotteet. Jos kohdetta pitää vaihtaa, klikataan [Valitse Kohde] välilehteä. Kun tuote on valittu, siirrytään tuotteen tiedot lomakkeelle. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 9 (36)

10 Keskeytetään tuoterivin käsittely Tallennetaan tuoterivi Tuoterivien järjestystä muutetaan ottamalla kiinni siirrettävän rivin edessä olevasta laatikosta, ja vetämällä se haluttuun paikkaan. Poistutaan tuoterivien käsittelystä. Tuoterivin lomakkeelle täytettäviä kenttiä ovat: Tuotenimi Kpl á - hinta Ostohinta Selite Varausviite IATA Aikaväli Verokentät tai selostus laskutettavien yksiköiden määrä (ei aina henkilömäärä, esim. 1 x h2) kappalemäärällä kerrottava hinta kun kyseessä on marginaaliverollinen tuote. vapaata tilaa kertoa enemmän ja tarkentaa tuotteen nimeä (siirroissa tähän kenttään tulee tarkka erittely ostoksista) (Siirroissa) ulkopuolisen varausjärjestelmän antama numero (jonka alkuun on voi olla lisätty kaksimerkkinen tuottajan tunniste) Matkakohdetilastointia varten Varauksen aikaväliä voi muuttaa tarvittaessa myös tässä. Katso kohdasta Arvonlisävero Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 10 (36)

11 Tuoteriville annetun aikavälin merkitys, eli miksi sen pitää olla oikein: - aika näkyy laskulla: väärä aika johtaa asiakasta harhaan - varaukset voivat kirjautua myynniksi alkuajan mukaan (kirjauslaji 0): väärä aika vie tuoterivin kirjanpitoon väärälle kuukaudelle ja mahdollisesti eri kuukaudelle kuin tuottajan ostolasku - kirjanpitoon siirrettyä varausta ei voi muuttaa: liian aikaisin kirjanpitoon mennyt varaus aiheuttaa lisätöitä. Tuoteriviä tallennettaessa järjestelmä varoittaa: - jos tuoterivin päivämääräksi on jäänyt kuluva päivä (paitsi jos kyseessä on peruutettu varaus, jonka päivämäärä on oletuksena kuluva, peruutuspäivä). - jos, marginaaliverollisella tuoterivillä, annettujen osto- ja myyntihintojen erotus ei ole parametreissa annettujen rajojen puitteissa. Jos varoitus ovat aiheellinen, korjataan tuoteriviä, jos aiheeton, klikataan se vain pois Huomautus laskulle Laskulle voi kirjoittaa halutun mittaisen, vapaamuotoisen huomautuksen. Teksti tulostuu tuoterivien jälkeen viimeiseksi. Huomautusta kannattaa käyttää koko varausta koskevissa asioissa. Tuoterivikohtaiset asiat kirjoitetaan rivin selitteelle Siirrot Varaukseen voidaan siirtää varauksia toisista järjestelmistä. Tuloksena on yksi tai kaksi tuoteriviä (verokäsittelystä riippuen). Tällä valinnalla käynnistetyt siirrot koskevat avoinna olevaa Winresvarausta, eli lisätään rivejä vanhaan varaukseen. Siirtoja on käsitelty tarkemmin omassa luvussaan. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 11 (36)

12 3.3.7 Historia Varauksen historiatietoihin tulee merkintä jokaisesta varauksen tallennuksesta. Tietoja ei voi jälkikäteen muuttaa, niitä voi vain katsella. Kustakin tapahtumasta tallentuu ajankohta, tekijä, varauksen ensimmäinen kohde ja lähtöpäivä, yhteensä-summa, toimenpide, mahdollisen voucherin numero ja sähköpostin lähetystieto Viesti -painikkeella saa näkyviin asiakkaalle lähetetyn sähköpostiviestin tekstisisällön. Varaukseen voi liittää viestin. Se on tarkoitettu sisäiseen käyttöön, eikä tulostu laskulle. Järjestelmä ilmoittaa viestistä, kun varausta otetaan käsittelyyn. Tästä syystä viesti pitää tyhjentää, kun se ei enää ole ajankohtainen. Usein viestiin kirjoitetaan myös varausta koskevien ostolaskujen tiedot (laskun numero, päivämäärä, lähettäjä, summa) samalla, kun laskun oikeellisuus tarkastetaan. Laskuun puolestaan kirjoitetaan varauksen numero. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 12 (36)

13 Valuutat Valinta näyttää järjestelmään tallennetut muuntokurssit, eli kuinka monella yksiköllä kutakin valuuttaa saa yhden euron. Yläosa näyttää, onko valittu valuutta oma valuutta, laskun valuutta tai asiakkaan valuutta. Omaa valuuttaa ei voi muuttaa, asiakkaan ja laskun valuutan voi. Valuutoissa laskun tulostaminen edellyttää, että kurssit pidetään ajan tasalla (Perustiedot -> Ylläpito -> Parametrit -> CR, Valuutat). Valuutan käyttö laskulla ei ole suositeltavaa myöskään kurssiriskin takia! Valuutan vaihto tapahtuu siten, että ensin valitaan valuutta, ja sitten klikataan rasti kohtaan [Laskun valuutta]. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 13 (36)

14 Varauksen tallennus -painikkeella käynnistetään varauksen tallennus. Järjestelmä kysyy: Jos laskut muodostetaan, saadaan ruudulle järjestelmän laskemat ennakko- ja loppulaskut ja niiden eräpäivät. Ennakon määrää, ennakkolaskujen lukumäärää (0-4 kpl) ja eräpäiviä voi muuttaa. Summa- ja päivämäärämuutosten lisäksi voidaan tarvittaessa lisätä tai poistaa ennakkolasku/t. Järjestelmä pitää huolen siitä, että laskujen yhteensä summa on sama kuin koko varauksen loppusumma. Varauksen muutoksessa aiemmat suoritukset huomioidaan automaattisesi, ja sisällä oleva summa näytetään Varausta maksettu yhteensä kohdassa. Tarpeen mukaan uusia ennakkolaskuja voidaan muodostaa lisää milloin vain. Jos tässä vaiheessa klikkaa [Keskeytä] näppäintä, keskeytetään laskujen muodostaminen. Varaus tallennetaan, mutta laskuja ei tulostu. Kun laskut on hyväksytty, kysyy järjestelmä suorituksia. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 14 (36)

15 Jos vastataan myönteisesti, järjestelmä kysyy suoritukset. Kassatoimintoja on käsitelty toisaalla tässä ohjeessa Tulostaminen Kun suoritukset on tallennettu, ilmoittaa järjestelmä varausnumeron. Kun se on kuitattu, saadaan näytölle tulostuksen määrittelyruutu. Oletuksena on, että kaikkia laskuja (ennakkolasku, loppulasku ja hyvityslasku) tulostetaan 2 kpl ja kuittia 1 kpl. Määriä voidaan muuttaa lukumäärän oikealla puolella olevalla valitsimella. Laskuja on aina tulostettava vähintään yksi, muuten kirjanpitäjäkin jää ilman omaa laskuaan, ja laskunumerosarjaan jää aukko. Tulostus käynnistetään painikkeella. Kun tulostus on suoritettu, voidaan tulosteita selata näytön alalaidan välilehtiä klikkaamalla. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 15 (36)

16 Tarvittaessa voidaan tulostus käynnistää uudelleen ruudun yläreunassa olevalla painikkeella. Tätä kautta päästään lähettämään myös sähköposti. Varaus jää näytölle, ja se voidaan ottaa uudestaan käsittelyyn millä tahansa katselutilan valinnalla (katso seuraava luku). Kun varauksen käsittely halutaan lopettaa, ja aloittaa uusi varaus, muutos tai peruutus, klikataan Varauksen keskeytys Varauksen keskeytys tapahtuu [Keskeytä]-painikkeella. Kyseessä on keskeytys, kun varausta ei ole vielä tallennettu. Jos varaus on uusi, ei siitä jää jäljelle muuta kuin prosessin aikana mahdollisesti tallennetun uuden asiakkaan tiedot. Muutoksen ja peruutuksen keskeyttäminen jättää varauksen alkuperäiseen muotoonsa mahdollisesti jo tehdyt toimenpiteet mitätöityvät Varausten ja laskujen numerointi. Varauksella voi olla tarvittava määrä laskuja. Uudelle varaukselle tulostuu joko 1-4 ennakkolaskua ja loppulasku tai pelkkä loppulasku, maksuehdoista riippuen. Kun varausta muutetaan, ja loppusumma muuttuu, pitää tulostaa uudet laskut. Vanhat laskut merkitään hyvitetyiksi, niille muodostetaan hyvityslaskut, ja sitten tulevat vielä uudet laskut. Varaukseen kohdistuvien laskujen määrällä ei ole ylärajaa. Laskut numeroidaan juoksevasti. Laskun numerolla ei ole mitään tekemistä varausnumeron kanssa. Se määräytyy pelkästään tulostusajankohdan mukaan. Varausnumero on muotoa vkkppnnn, jossa v on vuoden viimeinen numero, kk on kuukausi, pp on päivä ja nnn varausten juokseva numero. Esimerkiksi varausnumerosta nähdään, että varaus on tehty, , ja että kyseessä on päivän kolmas varaus. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 16 (36)

17 3.4. VARAUKSEN HAKU Varauksen haku Winresistä etenee seuraavasti: - Määritellään hakukriteeri ja käynnistetään haku. - Poimitaan varaus löytyneiden listalta. - Valitaan haluttu toiminto (muutos, peruutus, kassatapahtuman tallennus, vahvistuksen tulostus) Esimerkissä on haettu Matti Matkaajan tekemiä varauksia, jotka on tehty Tuloksena on neljä varausta, joista käsittelyyn otetaan viimeisin Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 17 (36)

18 Valittu varaus ilmestyy näytölle, ja sen yläpuolelle joukko ikoneita, joista valitaan varaukseen kohdistettavat toimenpiteet. Muutos Peruutus Varauksen kopiointi Kassasuoritus (maksutilanteen tarkistus) Laskun kopiot Voucher Varauksen tiedot Matkustajat Varauksen viesti Sähköpostin lähetys Tulostus Selauksen keskeytys Kaikki haut etenevät samalla tavalla. Jos hakutuloksessa on vain yksi varaus, avautuu se suoraan näytölle. Tietyn päivän varaukset voidaan hakea joko varauspäivän mukaan tai käyttämällä lyhennettyä varausnumeroa. Esimerkiksi varausnumerohaulla saadaan kaikki tehdyt varaukset. Usein myös toimistolla, virkailijalla tai kohteella tehtyjä varauksia kannattaa rajata päivämäärillä. Esimerkiksi jos haluaa itse tekemänsä varauksen jollekin ajalle, valitaan ensin nimi [Virkailija] kohdasta, sitten [Haku varauspäivän mukaan] ja sitten päivämääräväli. Näytölle saadaan varoitus, jos varaus on parhaillaan käsittelyssä toisella virkailijalla. Tällöin varausta ei kannata lähteä käsittelemään, vaan pyytää ko virkailijaa sulkemaan varaus. Kirjanpitoon siirrettyä varausta ei voi enää muuttaa tai peruuttaa. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 18 (36)

19 3.5. MUUTOS Varauksen muutoksessa toimivat samat ominaisuudet kuin uudessakin varauksessa. Tallennuksen jälkeen tulostettavat laskut sisältävät myös hyvityslaskut, jos varaus oli laskutettu jo aiemmin. Jos varaukselle oli suorituksia, on ne huomioitu loppulaskussa. Varauksen muutoksessa voi tarvittaessa vaihtaa koko sisällön. Jos asiakas muuttaakin mielensä, ja ottaa lopulta aivan muuta, kuin ensin ajatteli, poistetaan varaukselta kaikki tuoterivit, ja tehdään uudet. Tärkeätä on muistaa, että varaus on asiakkaan kannalta yksi kauppa. Samaan varaukseen laitetaan kaikki ko. matkaan liittyvät tuotteet. Varausta voidaan huoletta muuttaa niin monta kertaa, kuin asiakas muuttaa mieltään. Muutoksen keskeytys jättää alkuperäisen varauksen voimaan sellaisenaan. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 19 (36)

20 3.6. PERUUTUS Peruutuksessa lasketaan varaukselle peruutuskulut yleisten peruutusehtojen mukaisesti. Peruutuskulut ovat oma tuoterivinsä. Riviä voidaan muuttaa, kuten mitä tahansa riviä. Jos peruutuskuluja ei haluta, nollataan rivin summa. Itse riviä ei voi poistaa. Peruutuksen tallennus hyvittää vanhat laskut ja tuottaa peruutuslaskun. Huom! Ennen peruutusta kannatta käydä vilkaisemassa :ssa, onko varauksella suorituksia, jotta tiedetään, kannattaako peruutuskuluja yleensäkään määrätä. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 20 (36)

21 3.7. MUUT TOIMENPITEET Varauksen kopiointi Varauksen kopiointi etenee siten, että ensiksi haetaan kopioitavaksi haluttu varaus esiin katseluun (kts. Varauksen haku 3.4). Sen jälkeen klikataan, jonka jälkeen ohjelma kysyy 1) Valmismatkatuotteen kohdalla Haluatko kopioida varauksen uudeksi varaukseksi? ja jos tähän vastataan [Kyllä], niin saadaan identtinen kopio alkuperäisestä varauksesta, myös kapasiteettien varaamisen osalta. 2) Laskutus- ja päiväkapasiteettiuotteen kohdalla aukeaa Varaus - kopiointi ikkuna, jossa voidaan valita käytetäänkö kopiotavassa varauksessa samaa/samoja alkupäiviä kuin alkuperäisessa varauksessa, vai onko uusi varaus muuten identtinen, mutta matka totetutuu esim. viikkoa myöhemmin. Tällöin kaikkien tuoterivien päivämäärät siirtyvät samassa suhteessa. Molemmissa vaihtoedoissa voidaan valita kopioidaanko asiakas- ja matkustajatiedot. Laske hinnat uudelleen valinta päivittää kopioitavaan varaukseen Perustietoihin syötetyt hinnat, mikäli alkuperäiseen varaukseen hintoja on käsin muutettu. Mikäli Kopioi varauksen laskuhuomautus valintaa ei ole ruksittu, koko huomautus tyhjennetään kopioitaessa Kassasuoritus Varauksen muu käsittely on sama kuin uudessa/muutetussa varauksessa. Kassasuoritus käynnistetään :lla. Varauksen katselun sijoitettu kassa on tarkoitettu tilanteisiin, joissa asiakas tulee maksamaan aiemmin tekemäänsä varausta toimistoon, tai kun asiakas ilmaisee maksuaikeensa vasta, kun varaus on jo päätetty ja laskut tulostettu. Itse kassatoiminto on identtinen varauksen tallennuksen yhteydessä olevan toiminnon kanssa. Kassatoimintojen ohje on toisaalla tässä manuaalissa. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 21 (36)

22 Laskun kopio Voucher Laskun kopiot saadaan tulostettua klikkaamalla. Kopiot muodostetaan varauksen voimassaolevista laskuista. Hyvitetyistä tai hyvityslaskuista ei kopiota saa. Kopio muodostaa joko pelkän loppulaskun tai ennakko- ja loppulaskun, sen mukaan mitä laskuja varauksella on. Laskut muodostetaan näytölle. Kirjoittimelle ne saadaan klikkaamalla. Voucher tulostetaan jollekin varauksen tuoteriville. Klikkaamalla :tä valitaan tehdäänkö uusi voucher vai avataanko aiemmin tehty voucher uudelleentulostusta tai muutosta varten. - valinta avaa Voucherin tietojen syöttölomakkeen. Tuotetidot-ruutuun valitaan minkä tuoterivin tuotteelle voucher halutaan. Winres esitäyttää lomakkeen varauksen ja tuoterivin tiedoilla. Jos tuotteelle on määritetty tuottajatieto, haetaan se automaattisesti Tuottaja-ruutuun. Tämän jälkeen käyttäjä täyttää loput. Voucher voidaan tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Oletuskieli on parametroitavissa. - valinta avaa ikkunan, josta pystyy kopioimaan (leikkaa/liimaa) mahdollisesti tarvittavia lisätietoja, kuten puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen voucherille. -nappi tuo selitteeseen varaukselle syötetyt matkustajat. Hae tuottajan tiedot Hae agentin tiedot Yleisimmin käytettyjen hotellien, autovuokraamoiden jne. tuottajien tiedot kannattaa perustaa valmiiksi järjestelmään, samoin useimmin käytettyjen agenttien tiedot. Jos palvelu on varattu suoraan omasta toimistosta, jätetään ne lomakkeelle. Kun Voucher on valmis klikataan. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 22 (36)

23 Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 23 (36)

24 Mikäli esikatselussa huomataan, että jotain täytyy vielä muuttaa, klikataan, jolla päästään takaisin määrittelylomakkeelle. Sinne tehdään tarvittavat muutokset ja valitaan uudestaan [Esikatselu]. Kun kaikki on kunnossa, klikataan, jolloin voucherille tulee seuraava vapaa numero sekä tulostuspäivä. Samalla näytölle ilmestyy tulostuslomake, josta valitaan kuinka monta kappaletta halutaan tulostaa. Jos voucher halutaan lähettää sähköpostilla, klikataan. Mikäli halutaan selata, uudelleen tulostaa tai muuttaa varaukseen tallennettua voucheria, tehdään se hakemalla ko varaus esille, ja klikataan jota halutaan tarkastella.. Valitaan Avaa, ja se voucher-numero, Valittu voucher aukeaa ruudulle, ja se voidaan tulostaa tai lähettää sähköpostilla, tai kopioida uuden pohjaksi. Jos voucher ei ollut oikea, tallennetuista vouchereista. Avaa voucher -valinnalla saadaan lista muista ko varaukseen -valinnalla päästään takaisin kyseisen varauksen esikatseluun. Voucherin tallennukset ja lähetykset sähköpostilla tallentuvat myös varauksen historiatietoihin. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 24 (36)

25 Varauksen tiedot :llä päästään selaamaan varauksen tietoja ilman, että varausta varsinaisesti otetaan käsittelyyn. Selattavia tietoja ovat historia, laskut ja suoritukset sekä tuoterivit. Katsottava tietoryhmä valitaan välilehdillä. Ko painkeen alta löytyy myös pääsy asiakastietojen katseluun: Varauksen viesti :lla pääse katsomaan ja muuttamaan varauksen viestiä. Tämä on ainoa paikka, missä pääsee käsiksi kirjanpitoon siirretyn varauksen viestiin Sähköpostin lähettäminen Tulostaminen käynnistää sähköpostin lähettämisen näytöllä olevalle tulosteelle. Eli jos halutaan lähettää laskun kopiot, on ne ensin muodostettava, jos halutaan lähettää Voucher, on se ensin muodostettava. Jos halutaan lähettää varauksen kopio (ilman laskutietoja!), voidaan aloittaa lähetys heti, kun varaus on saatu näytölle. tulostaa näytöllä olevan dokumentin. Logiikka on sama, kuin sähköpostissakin. Jos halutaan laskun kopio(t), muodostetaan kopio(t) ensin, ja vasta sitten tulostetaan. Jos halutaan Voucher, on se ensin muodostettava, vasta sitten tulostetaan. Jos halutaan vain laskun kopio, voidaan tulostaa heti, kun varaus on saatu näytölle. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 25 (36)

26 3.8. TULOSTEET Yleistä Varausohjelman sisällä voidaan vaikuttaa laskun ulkomuotoon, voidaan määritellä Fax-saate ja käsitellä erillistä varauserittelyä. Varauserittely muodostuu automaattisesti, jos varattujen tuotteiden erittely ei mahdu sille varattuun tilaan laskulomakkeelle. Toiminnot käynnistyvät joko -valinnalla, kun ollaan käsittelemässä varausta joko uutena varauksena, muutoksessa tai peruutuksessa, tai klikkaamalla hiiren oikeanpuoleista näppäintä, jos olla varauksen katselussa, tai edetty jo laskujen tulostukseen. Huom! Laskua voi muotoilla vielä sen jälkeen, kun se on tulostettu ilman, että täytyy ottaa varaus muutoksella käsittelyyn ja tulostaa uudet laskut. Tämä tapahtuu aktivoimalla toiminnot tulostuksen jälkeen ennen käsittelyn lopettamista tai laskun kopion päällä. Muotoilu ei tietenkään tarkoita varauksen tai laskun loppusummaan vaikuttamista, vain ulkoasuun Laskun muokkaus Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 26 (36)

27 Laskun muokkaus tapahtuu lisäämällä ja poistamalla V, laskulomakkeen määrittelystä. Valinnaisia osia ovat: - Näytä tuoterivien selitteet (oletuksena päällä). - Näytä tuoterivien summat (oletuksena päällä). Ominaisuutta saatetaan tarvita esim. ryhmälaskussa, joka on eritelty kirjanpidon takia tarkemmin, kuin on syytä asiakkaalle näyttää. - Näytä yhteensä /hlö (oletuksena pois päältä). - Näytä pankkisiirto (oletuksena pois tai päällä, parametroinnista riippuen). Ulkomaille (englanniksi tai saksaksi)lähetettävistä laskuista kannattaa pankkisiirto määritellä pois ja ottaa tilalle pankkisiirtotiivistelmä. Pankkisiirto on pankkiyhdistyksen määrittelemä standardi, ja siinä voi olla vain suomea ja ruotsia. - Pankkisiirtotiivistelmä: katso edellä. - Näytä viitenumero (laskun yläosassa) (oletuksena pois päältä). - Näytä maksuehto (oletuksen pois päältä). Ei yleensä tarvita, koska laskuissa eräpäivä. - Näytä tiivistelmä (oletuksen pois päältä). Näyttää vain matkakulut / henkilö ja laskun yhteensäsumman, ei tuoterivejä eikä niiden summia. - Näytä verolaskelma (oletuksena päällä). Saattaa olla tarpeen, jos ulkomaalaisilla asiakkailla on taipumuksena vähentää verot ennen suoritusta. - Näytä yritystiedot (oletuksena päällä tai pois parametroinnista riippuen). Jos käytetään esipainettua lomaketta tai logoa, jossa on yhteystiedot, voi ne määritellä pois - Näytä henkilömäärä (oletuksena päällä). - Näytä varausnumero (oletuksena päällä). Huom! Määritysten muutokset jäävät päälle kunnes ne palautetaan, tai käydään pois ohjelmasta. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 27 (36)

28 Fax-saate Fax-saate toiminnon tarkoitus on muodostaa saate laskulle, kun tiedetään, että se aiotaan faksata asiakkaalle. Saate esitäytetään asiakkaan ja varauksen tiedoilla. Käyttäjä täydentää sen ja tulostaa muiden tulosteiden mukana: Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 28 (36)

29 Varauserittely, selaus ja zoomaus Klikkaamalla varauserittely päälle, saa varauksesta tuote-erittelyn ilman laskun, vastaanottajan tai lähettäjän tietoja. Osa edellä kuvatuista laskun muokkausvalinnoista (selitteet pois, tuoterivien summat pois) toimii myös laskuerittelylle. Jos varauserittely on yli sivun mittainen, siirrytään sivulta toiselle: Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 29 (36)

30 Varauksen / laskun / erittelyn zoomaus näytöllä tarkoitta samaa, kuin klikkaaminen kuvan päällä: dokumentin koko vaihtuu joka klikkauksella, katsottavissa on neljä eri kokovaihtoehtoa. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 30 (36)

31 3.9. AGENTTIVARAUS Agentin tiedot Agentti perustetaan ja agentin tietoja ylläpidetään varausohjelmassa varauksen teon yhteydessä. Perustietoja kannattaa käyttää, jos tallennetaan kerralla suurempi määrä tietoja, esim. Suomen kaikki matkatoimistot. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 31 (36)

32 Agentin tietoihin päästään varausohjelmassa valinnasta [Käsittelijä/ Agentti]. Kaikkia toimiston tietoja voi muuttaa suoraan ruudulla. Toimintaa ohjataan seuraavilla ikoneilla: - ikonilla aloitetaan toimiston haku tietokannasta. Haku tapahtuu toimiston nimellä. Virkailija valitaan toimiston tietoihin aikaisemmin tallennetuista. - ikonilla aloitetaan uuden toimiston tai virkailija lisääminen. - hyväksytään haetut tai muutetut tiedot - keskeytetään käsittely. Agenttitietojen rakenne on kaksitasoinen: toimisto ja sen alla tarvittava määrä virkailijoita. Virkailijoita pitää olla vähintään yksi, että agentin voi poimia varaukselle. Jos nimeä ei ole tiedossa, pitää perustaa tyhjä virkailija (pelkkä numero). Jos virkailija on jäänyt perustamatta, pitää se käydä lisäämässä perustiedoissa. Jos uudelle toimistolle ei anneta numeroa, numeroidaan se automaattisesti. Toimiston yhteystiedot täytetään normaalisti. Kieli ja valuutta ohjaavat laskun kieltä ja valuuttaa. Luokittelu on perustettu parametreissa. Maksuehto toimii kuten asiakkaalla. (katso luku 3.3.2). [Toimiston muut tiedot] välilehdellä määritellään toimitusmaksu, provisiotaso ja muita ominaisuuksia. Huomautus on omaan käyttöön tarkoitettua kommenttitilaa. [EK-ryhmä] on aina AG. Toimitusmaksu Provisioprosentit Luottokelpoinen Varausoikeus Koontilaskutus Suoraveloitus Agentin toimitusmaksu määritellään agentin tiedoissa. Jos kenttä on 0, ei agentin varaukselle tule automaattisesti toimitusmaksua. Tuotteiden perustiedoissa oleva provisiotaso kenttä määrää, mitä provisiokenttää käytetään. Jos taso on esim. 2, lasketaan provisio toisessa provisiokentässä olevalla kertoimella. Informaatiota, rastin puuttuminen ei automaattisesti estä varausta. Informaatiota, rastin puuttuminen ei automaattisesti estä varausta. Agentille ei automaattisesti tulostu laskua, vaan laskutus tapahtuu erillisellä koontilaskutusohjelmalla. Koontilaskulle tulevat toteutuneet, voimassa olevat varaukset, joita ei ajopäivään mennessä oltu laskutettu. Ei käytössä tällä hetkellä. Agentin varauksesta menee lasku asiakkaalle. Agentille tilitetään provisiot jälkikäteen toteutuneista varuksista. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 32 (36)

33 Virkailijan tiedot Virkailijalle annetaan numero käsin. Numerointi on toimistokohtainen. Nimi ja yhteystiedot täytetään normaalisti. Luokittelu voi olla esim. TJ, TP, VI (Toimitusjohtaja, toimistopäällikkö, virkailija). Kieli vaikuttaa suoraan laskun kieleen. Kustannuspaikka täytetään, jos varauksen kustannuspaikka määräytyy virkailijan mukaan Agenttivaraus Varaus tehdään muuten normaalisti, mutta agentiksi vaihdetaan oman toimiston tilalle varaava matkatoimisto. Varaaminen voidaan aloittaa vapaasti mistä kohdasta vaan, esim. tuoteriveistä. Varaukseen on laitettava myös asiakkaan tiedot. Jos kyseessä on suoraveloitusagentti, pitää asiakkaasta saada myös yhteystiedot. Normaalitapauksessa kirjoitetaan asiakkaasta niin paljon tietoja kuin saadaan. Myös agenttivarauksen asiakasta yritetään ensin hakea tietokannasta. Normaalistapauksessa agentin tiedot ovat laskun saajan paikalla, ja asiakkaan nimitiedot laskun oikeassa laidassa viitteenä. Suoraveloitusagentin tapauksessa ovat tiedot toisinpäin: laskun saaja on asiakas, agentti on viite. Normaalitapauksessa ilmestyvät provisiorivit miinusmerkkisinä varaukselle. Rivejä on yksi tai kaksi. Jos varauksella on pelkästään verollisia tai verottomia tuotteita, on provisiorivejä vain yksi, verollinen tai veroton. Jos varaukselle on sekä verollisia että verottomia rivejä, on provisiorivejäkin kaksi. Automaattisesti laskettua provisiota voi muuttaa käsin. Mikäli varaus muutetaan takaisin oman toimisto varaukseksi ja sitten taas agenttivaraukseksi, provisio lasketaan uudestaan. Samoin jos varauksen summia muutetaan, ohjelma kysyy halutaanko provisiot laskea uudestaan. Muuten muutos säilyy. Provisioriviä ei voi poistaa. Mikäli agenttia halutaan laskuttaa nettolaskulla, provisiorivi nollataan. Tällöin kyseinen rivi piilotetaan laskulomakkeelta. Suoraveloitustapauksessa ei laskulle tule provisiorivejä, vaan lasku on bruttosummainen. Provisiot ovat kuitenkin tietokannassa, ja niitä voidaan käsitellä erillisellä ohjelmalla ennen provisioiden tilitystä. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 33 (36)

34 Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 34 (36)

35 3.10. HÄLYTYS Toiminnon avulla asetetaan tuoteriveille hälytyksiä, jotka hälyttävät valittuna päivänä. Hälytys aktivoidaan joko tuoteriviltä: tai Varaus-ohjelman Asetukset-valikosta, Hälytyspaneeli-valinnasta: Hälytys voidaan asettaa toimiston kaikille virkailijoille, ohjelmaan kirjautuneelle (itselle) tai erikseen määriteltävälle virkailijalle. Hälytyspäivämääräksi valitaan päivä, jolloin hälytys aktivoituu. Viestiin voidaan kirjoittaa vapaamuotoista tekstiä, joka näytetään hälytyksiä luettaessa. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 35 (36)

36 Varaus-ohjelman yläpalkissa näytetään kuittaamattomien, voimassa olevien hälytysten lukumäärät. Klikkaamalla sinistä tekstiä, hälytysnäkymä avautuu. Rivi valitsemalla tuodaan annettu viesti ikkunan alalaitaan. Mikäli hälytys on kytketty varauksen tuoteriviin, päästään ko varaukseen Avaa varaus painikkeella. Kun tarvittavat toimenpiteet on tehty ja hälytys on aiheeton, kuitataan se Poista hälytys painikkeella. Winres-käyttäjän käsikirja Varaus 36 (36)

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti.

Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. 5. LASKUTUS 5.1. PERIAATE 5.1.1 Laskujen tyypit ja tilat Laskut varaukselle tulostetaan varausohjelmasta varauskohtaisesti. Laskun numero on juokseva numero. Uusi lasku saa aina seuraavan vapaan numeron.

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 24.10.2013. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 24.10.2013. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 24.10.2013 Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Uusia toimintoja hälytykseen Varaus-ohjelma näyttää myös Perustietojen ja CRM:n hälytykset Mahdollisuus

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 8.11.2012. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 8.11.2012. Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres- ja Intres käyttäjäpäivät 8.11.2012 Winres- ja Intres4 ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Asiakkaan hakuun automatiikkaa Tarkistetaan löytyykö kirjoitetun nimen tai sähköpostiosoitteen perusteella

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti.

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. TULOSTUSTEN MUOKKAUS Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. Valitaan Asetukset - Tulostukset ja esille tulleesta ikkunasta valitaan tuloste jota halutaan muokata. Aseta ensin

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta kortinhaltijan

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat 1.2.2016 2(10) Osoitelistat Osoitteet-valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Tietojen haku listaukselle... 3 Yhdistykset,

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta.

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Mistä on kyse Lyhyt palvelukuvaus Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu.

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

ATLAS- laskutusohjelma optio, Ryhmälaskutus

ATLAS- laskutusohjelma optio, Ryhmälaskutus ATLAS- laskutusohjelma optio, Ryhmälaskutus 1 YLEISTÄ Ryhmälaskutuksessa voidaan valita asiakastyyppi ja tuote tai palvelu sekä määrä, jota ryhmään kuuluvilta asiakkailta laskutetaan. Tyypillisesti käytetään

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen

Laskutus. ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy. Suuntaa menestykseen Laskutus ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 Käyttöliittymäuudistuksen taustaa Osoitteiden määräytyminen laskulle Laskun muodostaminen Laskuhotelli

Lisätiedot

8. RAPORTIT KIRJANPITOON

8. RAPORTIT KIRJANPITOON 8. RAPORTIT KIRJANPITOON SISÄLTÖ 8.1. PERIAATE 8.1.1. Monta kustannuspaikkaa 8.2. RAPORTTIEN TULOSTAMIEN 8.2.1. Tarkistusraportti 8.2.2. Myyntiraportti 8.2.3. Ennakkoraportti 8.2.4. Myyntisaamiset Toteutuneet

Lisätiedot

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Taustaa Lääkelainsäädännön eläinlääkintään liittyvät lait ja asetukset muuttuivat vuonna 2014. Eläinlääkärillä on mahdollisuus luovuttaa lääkkeitä varalle

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Yleistä Ajoneuvotietopalvelulla voidaan hakea ajoneuvon tiedot reaaliajassa AKE:n ajoneuvorekisteristä ajoneuvokortille. Tämä ohje käsittelee 2010

Lisätiedot

eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015

eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015 2015 eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015 1 Sisältö 1.Yleistä... 2 2. Valikot... 2 2.1 Ylävalikko... 2 2.1.1. Omat sivut... 2 2.1.2. Asiakaspalvelu... 2 2.1.3. Lisenssit... 3 2.1.5. Ylläpito... 3 2.1.6.

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelu

Opetuksen suunnittelu Asio-Tilavarausohjelmisto/ Opetuksen suunnittelu Opetuksen suunnittelu Suljettujen aikojen määritys Kiinteiden opetusaikojen määritys Opetuperiodit Kaikissa vaiheissa tilanteen mukainen yhteys opiskelijahallinto-ohjelmistoon

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit.

Käyttöohje Online-junavaraukset Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit. Käyttöohje Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen CWT Portalin kautta... 3 2 Online-junavaraaminen...

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6 18.2.2009 1/6 Balanssista on kaksi erilaista laskutusohjelmatuotetta, Balanssi Easy laskutus ja Balanssi laskutus. Alla olevassa taulukossa on tuotteiden ominaisuudet ja eroavaisuudet. Merkkien selitykset:

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012

Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012 Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012 Liitännän aktivointi Liitäntä on ohjelma lisämoduuli. Ensin asetetaan käyttöön FuturSoftilta saatu Liitäntä WinCabas rekisteröintikoodi. Mennään kohtaan

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen Suomen Kennelliitto ry. 28.12.2015 2(20) Kurssin anominen Sisältö: Oikeus kurssien sähköiseen anomiseen... 4 Tapahtumat-välilehti

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Ohjelmistoprojektin vaiheet ja OMT++ -suunnittelumenetelmä

Ohjelmistoprojektin vaiheet ja OMT++ -suunnittelumenetelmä Ohjelmistoprojektin vaiheet ja OMT++ -suunnittelumenetelmä Harjoitustyö: Virtuaalikirjasto (VAIHE 2) Ryhmä 3 Jari Pulli, Jarkko Puranen, Anu Niemi ja Annemari Auvinen Sisällysluettelo 1 GUI-MÄÄRITTELY...

Lisätiedot

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi Hotellinx Suite vastaanoton kurssi 15.1.2013, 12.2.2013, 12.3.2013, 16.4.2013, 14.5.2013 & 4.6.2013 Kurssin tavoitteena on helpottaa ja tehostaa vastaanoton toimintaa hyödyntämällä monipuolisesti Hotellinx

Lisätiedot

TEM-MATKANHALLINTAJÄRJESTELMÄ PIKAOPAS

TEM-MATKANHALLINTAJÄRJESTELMÄ PIKAOPAS TEM-MATKANHALLINTAJÄRJESTELMÄ PIKAOPAS Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmaan kirjautuminen... 3 Matkasuunnitelman/matkalaskun tekeminen... 3 Km-korvaukset... 6 Ateriakorvaus ja yömatkaraha...

Lisätiedot

Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje

Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje Kirjautumissivu löytyy osoitteesta https://njr.yap.fi/cgi-bin/rpj2v3/dispat.exe. Anna käyttäjätunnus ja salasana.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurissa voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun tämä pidätetty työ halutaan tulostaa, se määritetään tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelin valikoissa.

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

HARJOITUS 1 SUUNNITTELUMALLI

HARJOITUS 1 SUUNNITTELUMALLI HARJOITUS 1 SUUNNITTELUMALLI Dia 1... 1 Suunnittelumallin luominen... 1 Suunnittelumallin tallennus... 2 Suunnittelumallin käyttö... 2 Esityksen rakentaminen... 3 Dia 3... 4 Dia 4... 5 Oman tekstin lisääminen...

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä

Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä Omat sivut painikkeesta pääset muokkaamaan omia tietojasi ja asetuksia (esim. sähköpostiluvat ja sen haluatko varauksistasi

Lisätiedot