Asbesti- ja haitta-ainekartoitus raportti Kivikoulu Hankasalmi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asbesti- ja haitta-ainekartoitus raportti Kivikoulu Hankasalmi"

Transkriptio

1 2017 Asbesti- ja haitta-ainekartoitus raportti Kivikoulu Hankasalmi Pohjolan kiinteistökartoitus Oy

2 Kivikoulu Koulutie Hankasalmi Sisätilat rajatusti

3 YHTEENVETO Asbestia on yhteensä: - Piippujen puhdistusluukkujen tiivisteet ovat asbestipitoista materiaalia. Rajattu asbestikartoitus tehtiin vain koskien rakennuksen purettavaa yläpohjaa, muita tiloja ei ole tutkittu, joten näiden tilojen haitta-aineet tulee selvittää jos kyseisiä tiloja saneerataan (ennen purkutöiden aloittamista). Tässä raportissa on esitetty asbestin ja haitallisten aineiden (PAH) esiintyminen. Rakennuttajan tehtävänä on määritellä erikseen kussakin kohteessa tarvittavat asbesti- ja haitta-aine purkutoimet. PAH- materiaaleja jotka ylittävät PAH raja arvot ovat yläpohjan kosteuseriste, pikipahvi. PAH kokonaispitoisuus materiaalinäytteessä oli mg/kg. Vaarallisen jätteen raja-arvo on 200 mg/kg. Näytettä 1 vastaavat materiaalit tulee käsitellä RATU-kortissa kuvattujen ohjeiden mukaan. Purkujäte on käsiteltävä ja hävitettävä vaarallisena jätteenä.

4 Sisällysluettelo 1 YHTEENVETO TILAAJA KOHDE TOIMEKSIANTO TUTKIMUSKÄYNTI TUTKIMUSMENETELMÄT RAPORTIN LAADINTAPERUSTEET YLEISTÄ ASBESTISTA JA ASBESTIKARTOITUKSES TA MATERIAALINÄYTTEET HAVAINTOJA KOHTEESTA ASBESTIA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT MAHDOLLISET MUUT ASBESTIA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT HAITTA-AINEITA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT LISÄTUTKIMUSSUOSITUKSET TYÖSKENTELYOHJEET JA VIRANOMAISOHJEITA LIITTEET

5 Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 2. TILAAJA PH-Rakennuttajapalvelu Oy Niko Herranen Projektipäällikkö Hankasalmen kunta Kiinteistöjohtaja Tomi Jylänki KOHDE Kivikoulu Koulutie Hankasalmi. 4. TOIMEKSIANTO Toimeksiantona oli tehdä rajattu kartoitus asbesti- ja haitta-ainekartoitus muutostyöalueelta (puru/hiekka täytteinen yläpohja) osoitteessa Koulutie Hankasalmi sijaitsevasta Kivikoulusta. Havainnoista laaditaan raportti tilaajan käyttöön. Pohjolan kiinteistökartoitus Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. 5. TUTKIMUSKÄYNTI Asbesti- ja haitta-ainekartoituksen sekä materiaalinäytteenotot suoritti Kari ja Tuure Kuitunen Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy:stä TUTKIMUSMENETELMÄT Kartoitus perustuu silmämääräiseen arvioon ja kokemusperäiseen tietoon. Kartoituksessa oli kohdekäynnin aikana käytettävissä rakennuksen pohjapiirustukset. Rakenteita avattiin kartoituksen yhteydessä. Käytössä olleet piirustukset: Rakennuksen pohjakuvat olivat käytettävissä kartoituskäynnillä. Muita tietoja (pää-, rakenne- ja lvipiirustukset) ja aiemmin tehdyt asbestikartoitukset ei kartoituksen/ raportoinnin aikana ollut saatavilla.

6 Asbesti- ja haitta-aine näytteiden määrä: Nyt tehdyn kartoituksen yhteydessä rakennuksesta otettiin kaksi (2) asbestimateriaali näytettä. Lisäksi otettiin yksi (1) kappale materiaalinäytteitä PAH-analyysiä varten. Kartoitetut alueet: Kartoituksen kohteena on Hankasalmen kivikoulun muutosalueen asbesti- (ja haitta-aine) kartoitus osoitteessa Koulutie Hankasalmi. Tarjouspyynnön mukaisesti tehdään asbestikartoitus rajatulta muutostyö alueelta, (yläpohja). Kartoituksen tehtävänä oli selvittää mahdollisen asbestin esiintyminen rakennusten rakennusmateriaaleissa. Tutkimatta jätettiin / ei voitu tutkia/rajaukset: Rakennuksesta kartoitettiin vain yläpohja. Korjaussuunnitelmana kohteessa on purkaa tilojen panelikatto ja yläpuoliset eristeet ja korvata ne uusilla materiaaleilla. 7. RAPORTIN LAADINTAPERUSTEET Asbestikartoitusraportin laadintaperusteet perustuvat lakiin asbestitöistä (684/2015) sekä valtioneuvoston asetukseen (798/2015) asbestityön turvallisuudesta. Raportti on laadittu RT Asbesti rakentamisessa -ohjeen, RT Asbestikartoitus, tutkimus- menetelmä -ohjeen sekä RT Haitta-ainetutkimus, Rakennustuotteet ja rakenteet- ohjeen mukaan. Lisäksi vaarallisten aineiden osalta on huomioitu eri lähteistä saatuja tietoja sekä kokemusperäistä tietoa. Asbesti- ja haittaainekartoituksessa noudatetaan konsulttitoiminnan KSE 2013 ehtoja. 8. YLEISTÄ ASBESTISTA JA ASBESTIKARTOITUKSESTA Asbesti on yleisnimitys useille kuitumaisille silikaattimineraaleille. Sitä on käytetty mm. eristeissä, rakennuslevyissä, katemateriaaleissa, kiinnitys- ja saumalaasteissa sekä maaleissa ja liimoissa. Suomessa asbestia on rakentamisessa käytettyvuosien välisenä aikana (Liite: Asbestinkäyttö rakentamisessa). Asbestin ja asbestipitoisten materiaalienvalmistus ja maahantuonti on kielletty lähtien sekä myyminen ja käyttöönottaminen lähtien, (valtioneuvoston päätös 852/1992). Ehjä, kiinteä ja pölyämätön asbestipitoinen materiaali ei sellaisenaan aiheuta altistumisvaaraa, vaan toimenpiteisiin on ryhdyttävä, jos asbestia sisältäviä rakennusmateriaaleja tai rakennusosia korjataan tai puretaan. Asbestin vaarallisuus perustuu asbestipitoisia materiaaleja käsiteltäessä ilmaan vapautuvasta hienojakoisesta pölystä, joka sisältää asbestikuituja. Asbestin on todettu aiheuttavan keuhkosairauksia, mistä syystä asbestipölylle altistuminen aiheuttaa terveysriskin. Asbestikuituja ei voida havaita paljain silmin eikä ilmaan joutuneita kuituja siivota pinnoilta pois normaalin pölyn tavoin. Tästä syystä huonetilan ilmaan levinnyt asbestipöly vaarantaakin pitkään tilassa olevienterveyden. Asbestipölyn saastuttama tila tulee siivota ja siivouksenyhteydessä tilanilma

7 vaihdettava tai puhdistettava mikrosuodattimella. Mikäli asbestipitoisia materiaaleja tullaan työstämään tai purkamaan, tulee työ suorittaa asbestityönä asbesti purkuvaltuutuksen omaavan yrityksen tai yhteisöntoimesta. Asbestityöstä on tehtävä aloitusilmoitus työsuojeluviranomaisille. Asbestikartoitus tulee suorittaa kaikissa purkukohteissa, joissa voidaan epäillä asbestin esiintymistä. Asbestikartoitus voidaan tehdä myös, jotta vältettäisiin altistumisriski kiinteistön käytössä ja hoidossa. Tämä asbestikartoitus on tehty noudattaen RT-korttia RT ASBESTIKARTOITUS. Näytteitä kohteesta on otettu materiaaleista, joista ei voida suoraan päätellä asbestipitoisuutta. HUOM. Rajattu kartoitus, pohjakuvaa ja massaluetteloa/taulukko-osaa ei ole mukana raportissa alla olevasta tekstistä huolimatta. (Kartoituksen tulokset on merkitty pohjapiirrokseen, jossa näkyy näytteiden ottopaikat ja löytyneet asbestipitoiset materiaalit, sekä muita asiaan liittyviä huomioita). Tekstiosassa käsitellään tutkitut materiaalit ja ne materiaalit, joissa tiedetään asbestia olevan. (Taulukko-osassa käsitellään otettujen näytteidensijainti ja asbestipitoisten materiaalien sijainti, määrä, laatuja kunto. Tilat, joihin ei päästy, merkittiin piirustuksiin EI merkinnällä). Kartoitustyön yhteydessä ei tutkittu syvemmällä olevia rakenteiden sisäisiä rakennusmateriaaleja. Näin ollen purkutöiden yhteydessä voi rakenteiden alta tai sisältä löytyä kerroksia, joissa saattaa olla asbestia. Näitä ovat esim. asbestipitoiset rakennuslevyt ja putkikuilujen putkieristeet. Löydettyjen asbestipitoisiksi epäiltävien materiaalienasbestipitoisuus on syytä varmistaa lisätutkimuksin. Asbestipitoisten rakennusmateriaalien kunto koskee kartoitushetkellä vallitsevaa tilannetta.

8 MATERIAALINÄYTTEET Tilaajan toimittamat näytteet on tutkittu optisella analyysillä käyttäen polarisaatiomikroskooppia Nikon E200POL tai Motic BA310POL ja/tai alkuaineanalyysillä käyttäen läpäisy elektronimikros kooppia Leo 912 sekä alkuaineanalysaattoria (EDS) Oxford Instruments X-Max. ASBESTINÄYTETUTKIMUS Kivikoulu Koulutie Hankasalmi Näytetunnus: Tila/ materiaali: Asbestipitoisuus: Näytteidenottopäivä Näyte Materiaali / tila tai rakennusosa Asbestipitoisuus 2 kivikoulu, yläpohja, kosteuseriste / pikipahvi Ei sisällä asbestia. 3 kivikoulu, yläpohja, tuulensuojapaperi Ei sisällä asbestia.

9 HAVAINTOJA KOHTEESTA Kiinteistö on rakennettu 1950-luvulla. Kiinteistöön on tehty vuosien varrella useita korjaustoimia. Viimeksi on uusittu rakennuksen ikkunat vuonna Rakennukseen on mm. asennettu koneellinen tulo-poisto ilmanvaihto ja rakennuksen toisen päädyn tuulettuva alapohja on uusittu, jolloin alapohjaan on tehty alipaineistus kanavapuhaltimilla. Yläpohjan iv- kanavien eristeenä on käytetty mineraalivillaa. Ilmanvaihtokanavina oli käytetty peltisiä kierresaumakanavia. Ks. myös kohta Mahdolliset muut asbestia sisältävät materiaalit. 11. ASBESTIA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT otetuista materiaalinäytteissä ei havaittu asbestia: Näyte 2. kivikoulu, yläpohja, kosteuseriste / pikipahvi Ei sisällä asbestia. Näyte 3. kivikoulu, yläpohja, tuulensuojapaperi Ei sisällä asbestia. Muut havaitut asbestipitoiset materiaalit kohteessa: Tiilipiippujen puhdistusluukkujen tiivisteet sisältävät asbestia.

10 MAHDOLLISET MUUT ASBESTIA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT Kartoitustyön yhteydessä ei tutkittu syvemmällä olevia rakenteiden sisäisiä rakennusmateriaaleja. Purkutöiden yhteydessä voi löytyä rakenteiden alta tai takaa kerroksia, joissa saattaa olla asbestia. Näitä ovat esim. asbestipitoiset rakennuslevyt ja putkikuilujen putkieristeet. Putkien liitoksissa, (varsinkin niiden laippaliitoksissa) ja palo-osastojenvälisissä läpivienneissä on saatettu käyttää asbestipitoisia tiivisteitä tai asbestipitoisia materiaaleja. Myös läpivientien ja hormien rakenteissa on saatettu käyttää asbestipitoisia materiaaleja. Löydettyjen asbestipitoisiksi epäiltävienmateriaalienasbestipitoisuus on syytä varmistaa lisätutkimuksin. Asbestipurkajan tulee toimittaa tiedot rakenteisiin jätetyistä tai löydetyistä uusista asbestipitoisista materiaaleista purkutyön tilaajalle. 13. HAITTA-AINEITA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT PAH NÄYTETUTKIMUS Kivikoulu Koulutie Hankasalmi Menetelmät: Analyysi suoritettiin tilaajan toimittamasta näytteestä. Analyysi suoritettiin tilaajan toimittamasta näytteestä GC-MSD-menetelmällä. Analyysissä sovelletaan menetelmää ISO Menetelmän mittaepävarmuus on 24 % ja määritysraja on 2,0 mg/kg. Tulokset koskevat vain tutkittua näytettä. Labroc Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. PAH-ANALYYSI Tilaaja: Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy Kohde: Kivikoulu, Hankasalmi Tilauspäivä: Projektinumero: Toimituspäivä: Menetelmät: Analyysi suoritettiin tilaajan toimittamasta näytteestä GC-MSD-menetelmällä. Analyysissä sovelletaan menetelmää ISO Menetelmän mittaepävarmuus on 24 % ja määritysraja on 2,0 mg/kg. Tulokset koskevat vain TULOKSET: Näytteenottaja: Kuitunen [mg/kg] Näyte Materiaali / tila tai rakennusosa Naftaleeni Asenaftaleeni Asenafteeni Fluoreeni Fenantreeni Antraseeni Fluoranteeni Pyreeni Bentso(a)antraseeni Kryseeni Bentso(b)fluoranteeni Bentso(k)fluoranteeni Bentso(a)pyreeni Indeno(1,2,3-cd)pyreeni Dibentso(a,h)antraseeni Bentso(ghi)peryleeni PAH-yht.* 1 kivikoulu, yläpohja, kosteuseriste / < 2 3,7 100 < < * Vaarallisen jätteen raja-arvon 200 mg/kg (kokonaispitoisuus, 16-yhdistettä) ylittävät tulokset on lihavoitu.

11 Näytettä 1 vastaavat materiaalit tulee käsitellä RATU-kortissa kuvattujen ohjeiden mukaan. Purkujäte on käsiteltävä ja hävitettävä vaarallisena jätteenä. 14. LISÄTUTKIMUSSUOSITUKSET Purkutöiden yhteydessä tai muuten rakenteiden sisältä löytyvien materiaalien haitta-ainepitoisuudet tulee tutkia, mikäli niiden ulkoinen olemus tai muu ominaisuus antaa syyn epäillä niidensisältävänhaitallisia aineita. Esim. vedeneristeidenmahdolliset PAH -yhdisteet on tutkittava, mikäli niistä erittyy selvästi erikoista hajua (puisenratapölkynomaista hajua), tai niiden muu olemus antaa syyn epäilyyn. On huomioitava, että melko lievän hajun omaavienmateriaalien PAHyhdistepitoisuudet saattavat ylittää sallitut raja-arvot. Tämän raportin lisäksi on huomioitava myös kohteessa mahdollisesti aiemmin teetetyt asbestikartoitukset ja asbestinlaboratorio tutkimukset. Rakennuttajan tulee varautua siihen, että purkutöiden yhteydessä rakenteiden sisältä saattaa löytyä asbestipitoisia tai muita haitallisiksi luokiteltavia materiaaleja. Em. materiaalien asbesti- / haitta-ainepitoisuus on syytä varmistaa lisätutkimuksin. 15. TYÖSKENTELYOHJEET JA VIRANOMAISOHJEITA Asbesti Mikäli asbestipitoisia materiaaleja tullaan työstämään tai purkamaan, tulee työ suorittaa asbestityönä asbestinpurkuvaltuutuksen omaavan yrityksen tai yhteisön toimesta. Asbestipurkutyössä on noudatettava: Ratu-korttia Asbestia sisältävien rakenteiden purku 10/2009. Lisäksi asbestipurkutyössä on huomioitava uuden asbestilain 684/2015 ja valtioneuvoston asetuksen 798/2015 tuomat muutokset. Tässä kartoituksessa on esitetty vain mahdollinen asbestin esiintyminen. Rakennuttajan tehtävänä on määritellä erikseen kussakin kohteessa tarvittavat asbestipurkutoimet.

12 PURKUOSASTOINTIMENETELMÄLLÄ Työkohde eristetään pölytiiviiksi muista tiloista ja varustetaan asbestipölynsuodattavalla ilmankierrätyslaitteistolla. Asbestipitoisen jätteen käsittely Jätelain mukaan. Lisäksi on noudatettava paikallisen Ympäristökeskuksen ja Työsuojelupiirin päätöksiä ja viranomaisohjeita. Muut haitalliset ja vaaralliset materiaalit Vaarallisten ja haitallisia aineita sisältävien materiaalien purkutöissä, korjaamisessa ja jatkokäsittelyssä on huomioitava työturvallisuus- ja jätteenkäsittelynäkökohdat. Ohjeita haitta-aineita sisältävienrakennusmateriaalien purkuun löytyy mm. Ratu-ohjeista: - RT (2016) HAITTA-AINETUTKIMUS Rakennustuotteet ja rakenteet - Ratu KI-6027 Rakennushankkeen työturvallisuus RatuTT Asbestipurkutyön ennakkoilmoitus RatuTT Turvallisuusasiakirjan laatiminen RatuTT Haitta-ainespitoisten rakennusjätteiden jäteluokitus ja purkutapa RatuTT Haitta-ainespitoisten rakennusaineiden ja -tarvikkeiden markkinoilla olo aikoja RatuTT Laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista 684/ RatuTT Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/ Erilaisten vaarallisten ja haitallistenaineidenpurkutöissä ja jatkokäsittelyssä on noudatettava ao. Valtioneuvoston päätöksiä, viranomaismääräyksiä, Jätelakia sekä Ympäristökeskuksen antamia määräyksiä ja ohjeita sekä ao. Ratu-kortteja. Lisäohjeita: Aluehallintovirasto,

13 Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy Haapamäki Kari Kuitunen projektipäällikkö, Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C p LIITTEET Asbestin käyttö rakentamisessa Laboratorion analyysivastaukset JAKELU

14 LIITE: ASBESTIN KÄYTTÖ RAKENTAMISESSA (LÄHDE: RT ) AKUSTO INTI, PALONS UOJAUS - ruiskutettuna - huokoisina levyinä PAL O NS UO J A US,S ÄHK Ö L AI T T E E T - pahvi, huopa, kartonki PALONS UOJAUS, TIIVIS TEET - langat, punokset, nauhat, kankaat ERISTYS MAS S AT - venttiilit, kattilat, putket ASBESTIS EMENTTI - vesi- ja viemäriputket - julkisivulevyt - kattolevyt - sisäverhouslevyt - ilmakanavat MUOVITUOTTEET - lattialaatat - joustovinyylimatot - muovitapetit BITUMITUOTTEET - katteet - liimat - emulsiot, kitit, maalit MUUT TUOTTEET - magnesiamassalattiat - laattojen kiinnityslaastit - seinätasoitteet - julkisivumaalit

15 ASBESTIKARTOITUS Kivikoulu Koulutie Hankasalmi Kerros Tila Asbestin esiintyminen rakenteissa Määrä Näyte nro Laatu Kunto Pölyävyys Toim.pideehdotus Seurantasarake yläpohja tiilihormien puhdistusluukkujen tiivisteet noin 2 m 2 - V A * 0 HAKATIE HAAPAMÄKI p

16 ASBESTIKARTOITUS Kivikoulu Koulutie Hankasalmi Kerros Tila Asbestin esiintyminen rakenteissa Määrä Näyte nro Laatu Kunto Pölyävyys Toim.pideehdotus Seurantasarake

17 ASBESTIKARTOITUS MASSALASKENTATAULUKON LYHENTEIDEN SELITYKSET LAATU KUNTO V= VAALEA ASBESTI (antofylliitti, amosiitti, krysotiili) S= SININEN ASBESTI (krokidoliitti) A= HYVÄ Asbestikuidut ovat hyvin sitoutuneet tuotteeseen. Eivät pääse hengitysilmaan normaalikäytössä. B= VÄLTTÄVÄ Asbestikuituja saattaa päästä hengitysilmaan kohteen huollon tai käytön yhteydessä. C= HEIKKO Asbestimateriaali on paikoin rikkoutunut ja huonokuntoinen. Tilassa liikuttaessa asbestipölyn altistumisvaara. D= ERITTÄIN HEIKKO Asbestimateriaali on erittäin huonokuntoinen ja tilassa on runsaasti pölyä ja tilassa liikuttaessa tai työskenneltäessä suositellaan noudettavaksi VNa 798/2015 edellyttämiä suojaustoimenpiteitä. TOIMENPIDE-EHDOTUS 0= EI EDELLYTETÄ TOIMENPITEITÄ NORMAALIKÄYTÖSSÄ 1= PURKU OSASTOINTIMENETELMÄLLÄ Työkohde eristetään pölytiiviiksi muista tiloista ja varustetaan asbestipölyn suodattavalla ilmankierrätyslaitteistolla. 2= PURKUPUSSIMENETELMÄ Asbestipitoisen materiaalin käsittely tapahtuu pölytiiviin pussin sisällä. Soveltuu yksittäisiin putkistokorjauksiin. 3= KOKONAISENA IRROTTAMINEN (Huom.! Asbestisementtilevyjen irrottaminen ulkotilassa ehjänä vaatii asbestipurkutyöluvan.) 4= UPOTUSMENETELMÄ 5= MÄRKÄPURKUMENETELMÄ Asbestia sisältävä rakenne kastellaan perusteellisesti pölyämisen estämiseksi ennen purkua taikka siten, että asbestia sisältävä julkisivupinnoite poistetaan märkähiekka puhalluksena 6= Purkutyö tehdään muulla teknisen kehityksen mahdollistavalla menetelmällä, jolla saavutetaan edellä mainittuihin menetelmiin verrattavissa oleva turvallisuustaso, esim. kohdepoisto. Edellyttää alueellisen viranomaisen hyväksyntää ennen työn aloittamista. Mikäli kunto on merkitty kirjaimella C tai D tulee toimenpiteisiin ryhtyä välittömästi. Kohdat 1-6 edellyttävät työsuojeluviranomaisten valtuutuksen asbestipurkutöihin. Toimenpide-ehdotukset voidaan merkitä useammalla numerolla. Suluissa oleva toimenpide-ehdotus ( ) tarkoittaa tilannetta, missä kyseiset rakennusmateriaalit puretaan kokonaisuudessaan. SEURANTASARAKE Tähän kohtaan merkitään jatkossa tehtävien toimenpiteiden vaikutus ko. kohdassa. HAKATIE HAAPAMÄKI

18 ASBESTIKARTOITUS ASBESTIMATERIAALIEN VAARALLISUUS / PÖLYÄVYYS (RT Asbestikartoitus, tutkimusmenetelmä) Luokitus * asbestialtistumisvaara tarviketta purettaessa Kuvaus Tarvikkeet ovat vaarattomia normaalikäytössä ja aiheuttavat vain purettaessa asbestialtistumisvaaran ** suuri asbestialtistumisvaara tarviketta purettaessa Tarvikkeet ovat normaalikäytössä vaarattomia, mutta aiheuttavat purettaessa suuren asbestialtistumisvaaran *** asbestialtistumisvaara jos tarvikkeeseen kohdistuu mekaaninen rasitus ***! krokidoliittiasbesti asbestialtistumisvaara aina Tarvikkeet ovat vaarallisia myös käyttötilanteissa. Vaarallisuus perustuu tarvikkeen rikkoutuessa, kolhiutuessa ja hioutuessa vapautuvan asbestipitoisen pölyn suureen määrään. Vaurioitunut kolmen tähden tarvike tulee heti eristää siten, ettei vauriokohdasta vapaudu lisää asbestia tilan ilmaan Paljaan ruiskutetun krokidoliittiasbestieristeen katsotaan aiheuttavan aina asbestialtistumisen. Vaarallisuus perustuu työtavasta ja tarvikkeesta aiheutuvaan suureen pölyävyyteen. Krokidoliittipölyä on jo työvaiheen aikana joutunut kaikille tilan pinnoille. Lisäksi tarvikkeen rikkoutuessa, kolhiutuessa ja hioutuessa siitä vapautuu erittäin helposti suuria määriä asbestipitoista pölyä. HAKATIE HAAPAMÄKI

19 ASBESTIANALYYSI 53424/ASB /1 Tilaaja: Kohde: Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy Kivikoulu, Hankasalmi Tilauspäivä: Projektinumero: Toimituspäivä: Menetelmät: Tilaajan toimittamat näytteet on tutkittu optisella analyysillä käyttäen polarisaatiomikroskooppia Nikon E200POL tai Motic BA310POL ja/tai alkuaineanalyysillä käyttäen läpäisyelektronimikroskooppia Leo 912 tai Jeol JSM6300 pyyhkäisyelektronimikroskooppia sekä alkuaineanalysaattoria. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Labroc Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. TULOKSET: Näytteenottaja: Tuure Näyte Materiaali / tila tai rakennusosa Menetelmä VM/EM* Asbestipitoisuus 2 kivikoulu, yläpohja, kosteuseriste / pikipahvi VM 3 kivikoulu, yläpohja, tuulensuojapaperi VM *VM = polarisaatiomikroskooppi, EM = elektronimikroskooppi Ei sisällä asbestia. Ei sisällä asbestia. Miika Huttu Tutkija, FM LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

20 Naftaleeni Asenaftaleeni Asenafteeni Fluoreeni Fenantreeni Antraseeni Fluoranteeni Pyreeni Bentso(a)antraseeni Kryseeni Bentso(b)fluoranteeni Bentso(k)fluoranteeni Bentso(a)pyreeni Indeno(1,2,3-cd)pyreeni Dibentso(a,h)antraseeni Bentso(ghi)peryleeni PAH-yht.* 53424/PAH /1 PAH-ANALYYSI Tilaaja: Kohde: Projektinumero: Menetelmät: Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy Kivikoulu, Hankasalmi Tilauspäivä: Toimituspäivä: Analyysi suoritettiin tilaajan toimittamasta näytteestä GC-MSD-menetelmällä. Analyysissä sovelletaan menetelmää ISO Menetelmän mittaepävarmuus on 24 % ja määritysraja on 2,0 mg/kg. Tulokset koskevat vain tutkittua näytettä. Labroc Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. TULOKSET: Näytteenottaja: Kuitunen [mg/kg] Näyte Materiaali / tila tai rakennusosa 1 kivikoulu, yläpohja, kosteuseriste / pikipahvi < 2 3,7 100 < < * Vaarallisen jätteen raja-arvon 200 mg/kg (kokonaispitoisuus, 16-yhdistettä) ylittävät tulokset on lihavoitu. Näytettä 1 vastaavat materiaalit tulee käsitellä RATU-kortissa kuvattujen ohjeiden mukaan. Purkujäte on käsiteltävä ja hävitettävä vaarallisena jätteenä. Anssi Riekki Tutkija, laboratorioanalyytikko LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

Rajattu asbestikartoitus Saksalansaarentie 3 Hankasalmi

Rajattu asbestikartoitus Saksalansaarentie 3 Hankasalmi 2017 Rajattu asbestikartoitus Saksalansaarentie 3 Hankasalmi Pohjolan kiinteistökartoitus Oy 24.10.2017 1 Rajattu asbestikartoitus Vuotovahinko huoneistot 2, 4 ja porraskäytävä Saksalansaarentie 3 41520

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: Mitattu: Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot:

TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: Mitattu: Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot: TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: 28.11.2018 Mitattu: 29.11.2018 Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot: Tunniste: B181883 1(2) LO24 Asbestin toteaminen materiaalinäytteistä

Lisätiedot

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS Vastaanottaja Sara Alanärä, Oulun Vesi Asiakirjatyyppi Haitta-ainekartoitusraportti Päivämäärä 14.1.2016 HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA-AINEKARTOITUS

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus R a u h a l a n k o u l u n r i v i t a l o t, L o h j a 13.5.2018 Työnro 241 4571 Ins. (AMK) Timo Rantatorikka 2 (5) Rauhalan koulun rivitalot, Lohja SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI. Nurmes-talo. Asbestikartoitus, purkutöitä varten

NURMEKSEN KAUPUNKI. Nurmes-talo. Asbestikartoitus, purkutöitä varten NURMEKSEN KAUPUNKI Nurmes-talo Asbestikartoitus, purkutöitä varten FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 20.05.2019 P38121P001 1 Sisällysluettelo 1 KOHTEEN TOIMEKSIANTO JA YLEISTIEDOT... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2

Lisätiedot

ASBESTIANALYYSI 3340/ASB TUTKIMUSRAPORTTI 11.9.2014 1(2) Tilaaja: Ramboll Finland Oy / Jussi Aromaa Tilaus-/ toimituspäivä: 2.9.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Ristimäenkatu 1 ja 2 kiinteistöt, Tesoma

Lisätiedot

PRS Pintarakenne KUHMON TERVEYSKESKUS TALO E KIRKKOTIE KUHMO Asbesti- ja haittaainekartoitusraportti.

PRS Pintarakenne KUHMON TERVEYSKESKUS TALO E KIRKKOTIE KUHMO Asbesti- ja haittaainekartoitusraportti. PRS Pintarakenne Saneeraus -Asbesti- ja haitta-ainekrtoitukset 18.4.2018 Asbesti- ja haittaainekartoitusraportti KUHMON TERVEYSKESKUS TALO E KIRKKOTIE 16 88900 KUHMO Postiosite Nykyrintie 5 91500 Muhos

Lisätiedot

ASBESTI-JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI-JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI-JA HAITTA-AINEKARTOITUS 07.06.2018 IVALON TERVEYSKESKUS SAIRAALANTIE 20 99800 IVALO 1. YHTEENVETO 2. KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON YLEISTIEDOT 2.1 Kohde 2.2 Tilaaja 2.3 Tutkimuksen suorittaja ja laatija

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Korsholms Kommun Funisbackvägen 8, Bilmåleri 66530 Kvevlax 7.4.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO: KOHDETIEDOT...3 KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT...3 YHTEENVETO...4 HAITTA-AINEIDEN MASSALASKENTATAULUKKO...4 RAKENNELEIKKAUKSET...6

Lisätiedot

Rantatien koulu. Asbestin ja haitta-aineiden lisäkartoitus. Rantatie 4, Virrat Työnro Ins. Sami Mustajoki

Rantatien koulu. Asbestin ja haitta-aineiden lisäkartoitus. Rantatie 4, Virrat Työnro Ins. Sami Mustajoki Rantatie 4, Virrat Asbestin ja haitta-aineiden lisäkartoitus 7.3.2017 Työnro 31 11993.2 Ins. Sami Mustajoki 2 (5) Rantatie 4, Virrat SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 1.1 Tilaaja...3 1.2 Työn sisältö...3

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Sisätilojen kartoitus LUKKOILANTIE 22 42100 Jämsä 26.09.2017 Vahanen Jyväskylä Oy Ylistönmäentie 24, FI-40500 Jyväskylä, Finland www.vahanen.com y-tunnus 2063324-3 Haitta-aine-

Lisätiedot

Asbestikartoitus. Läsnäolijat Nimi Rooli Matkapuhelin Sähköposti. Marko Niilimäki Kartoittaja

Asbestikartoitus. Läsnäolijat Nimi Rooli Matkapuhelin Sähköposti. Marko Niilimäki Kartoittaja Sivu: 1 (9) Asbestikartoitus Asiakas Asiakkaan työnumero Kohdeosoite Espoon Kaupunki L160002842 Kulolaakso 1, 02340 ESPOO Latokasken päiväkoti Tilaaja / Yhteyshenkilö Kartoituspäivä 21.9.2016 Espoo / Pekka

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS SUOMIEHEN KOULUTIE 267 (PUUKOULU) 05450 NURMIJÄRVI Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Antti Wennström Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija (Henkilösertifikaatti Nro VTT-C-10951-33-14)

Lisätiedot

PRS Pintarakenne KUHMON TERVEYSKESKUS D-OSASTO KIRKKOTIE KUHMO Asbesti- ja haittaainekartoitusraportti.

PRS Pintarakenne KUHMON TERVEYSKESKUS D-OSASTO KIRKKOTIE KUHMO Asbesti- ja haittaainekartoitusraportti. PRS Pintarakenne Saneeraus -Asbesti- ja haitta-ainekrtoitukset 16.4.2018 Asbesti- ja haittaainekartoitusraportti KUHMON TERVEYSKESKUS D-OSASTO KIRKKOTIE 16 88900 KUHMO Postiosite Nykyrintie 5 91500 Muhos

Lisätiedot

PRS Pintarakenne ALAMÄKELÄN KOULU MÄKELÄNTIE PULKKILA Asbesti- ja haitta-aine kartoitusraportti. Saneeraus

PRS Pintarakenne ALAMÄKELÄN KOULU MÄKELÄNTIE PULKKILA Asbesti- ja haitta-aine kartoitusraportti. Saneeraus PRS Pintarakenne Saneeraus -Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset 14.1.2019 Asbesti- ja haitta-aine kartoitusraportti ALAMÄKELÄN KOULU MÄKELÄNTIE 2 92600 PULKKILA Postiosite Nykyrintie 5 91500 Muhos Puh

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie Helsinki

ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie Helsinki 22.11.2016 ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie 19 00620 Helsinki / Tutkimukset Jaakko Sireni, Insinööri (AMK) 040 6212 998 jaakko.sireni@delete.fi Asbestikartoitus Sivu 2 / 6 SISÄLTÖ 1 KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS SUOMIEHEN KOULUTIE 267 (KIVIKOULU) 05450 NURMIJÄRVI Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Antti Wennström Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija (Henkilösertifikaatti Nro VTT-C-10951-33-14)

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Siviilipalveluskeskus (sikala ja lampola) Latokartanontie 79 07810 Ingermanninkylä LAPINJÄRVI Työ nro T17022 Lahti 4.8.2017 Insinööri Studio Oy OY INSINÖÖRI STUDIO,

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Korsholms Kommun Funisbackvägen 8, Lärarbostaden 66530 Kvevlax 7.4.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO: KOHDETIEDOT...3 KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT...3 YHTEENVETO...4 HAITTA-AINEIDEN MASSALASKENTATAULUKKO...4 RAKENNELEIKKAUKSET...6

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Korsholms Kommun Funisbackvägen 8, Gamla Skolan 66530 Kvevlax 7.4.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO: KOHDETIEDOT...3 KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT...3 YHTEENVETO...4 HAITTA-AINEIDEN MASSALASKENTATAULUKKO...4 RAKENNELEIKKAUKSET...6

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Nordea-talo Kauppakatu Tohmajärvi

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Nordea-talo Kauppakatu Tohmajärvi Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Nordea-talo Kauppakatu 7 82600 Tohmajärvi Asbesti- ja haittaainekartoitus 2 (18) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus... 4 3.1 Raportin

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Ilmajoen Toimintatalo Seppälänkuja 3, Ilmajoki

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Ilmajoen Toimintatalo Seppälänkuja 3, Ilmajoki 2019 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Ilmajoen Toimintatalo Seppälänkuja 3, 60800 Ilmajoki ProLeader Oy Joni Vuoto 16.5.2019 AHA-kartoitusraportti 1. Yhteenveto Asbestia sisältävät tuotteet: ei havaittu

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Asbesti- ja haitta-ainetutkimus TILAAJA Kårkulla Samkommun KOHDE, 21610 Parainen 2(16) SISÄLTÖ 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Asbestit ja haitta-aineet...

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINE KARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA-AINE KARTOITUS ASBESTI JA HAITTA-AINE KARTOITUS Äänekoskentie 1305, Suolahti JT-Asbesti Jyväskylä Oy Petri Ihanus Asbesti- ja Haitta-aine asiantuntija VTT-C-20881-33-15 0400 514504, petri.ihanus@jtasbesti.fi 16.1.2017

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Iisalmen terveyskampus R2 rakennusosa Riistakatu Iisalmi

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Iisalmen terveyskampus R2 rakennusosa Riistakatu Iisalmi Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Iisalmen terveyskampus R2 rakennusosa Riistakatu 21-23 74100 Iisalmi Asbesti- ja haittaainekartoitus 2 (20) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus...

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS Kylmäkosken kirjasto Koulutie 3 37910 AKAA Koko rakennus Rimbo Asbest Oy 17.11.2017 Marko Kustila Rakennusinsinööri, haitta-aineasiantuntija 050 3036808, marko.kustila@rimbo.fi

Lisätiedot

Kirkkokatu Lahti

Kirkkokatu Lahti 1(11) ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Toimistorakennus Kirkkokatu 8 15140 Lahti Tarkastuspäivä 5.4, 6.4 ja 13.4.2017 2(11) 1. KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON YLEISTIEDOT 1.1. Kohde Kohde on vuonna 1977 valmistunut

Lisätiedot

MAJARI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. 26.2.2015 PBM OY Jani Norvapalo

MAJARI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. 26.2.2015 PBM OY Jani Norvapalo MAJARI ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS 26.2.2015 PBM OY Jani Norvapalo 1 HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI JOHDANTO Pohjois-Suomen Betoni- ja Maalaboratorio Oy teki helmikuussa 2015 haitta-ainekartoituksen

Lisätiedot

RAPORTTI. Korjausrakentaminen

RAPORTTI. Korjausrakentaminen Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Haitta-ainekartoitus TILAAJA Helsingin Kaupunki KOHDE LP Omenamäki,, Helsinki 2(9) SISÄLTÖ 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Haitta-aineet... 3 2. YHTEYSTIEDOT... 4 2.1 Kohde...

Lisätiedot

LAPPIA LOUE Lihajalostus

LAPPIA LOUE Lihajalostus LAPPIA LOUE Lihajalostus ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS MUUTOSTYÖALUE 2016, RAKENNUS OPETUSTYÖPAJA 3.11.2016 PBM OY Jani Norvapalo 1 Sisällys JOHDANTO... 2 RAJAUKSET... 2 TUTKITUT HAITTA-AINEET... 2

Lisätiedot

Kisakentän päiväkoti Koskitie Oulu

Kisakentän päiväkoti Koskitie Oulu HAITTA-AINEKARTOITUS Koskitie 9 90500 Oulu Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com Haitta-ainekartoitus 20.4.2015 2 (5)

Lisätiedot

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala 10.5.2017 Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 2(7) Onkiniemenkatu 2: voimala Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 10.05.2017 Proj. No:

Lisätiedot

Aarnivalkean koulu. Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. A a r n i v a l k e a n t i e 9, E s p o o Työnro Ins.

Aarnivalkean koulu. Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. A a r n i v a l k e a n t i e 9, E s p o o Työnro Ins. A a r n i v a l k e a n t i e 9, E s p o o Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 30.12.2016 Työnro 31 9099.14 Ins. Sami Mustajoki 2 (5) Aarnivalkeantie 9, Espoo SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Kiviaineksen hyötykäyttö- ja kaatopaikkaselvitys. Karhu-Haka talo 4 Karhunpolku Kuhmo

Kiviaineksen hyötykäyttö- ja kaatopaikkaselvitys. Karhu-Haka talo 4 Karhunpolku Kuhmo Kiviaineksen hyötykäyttö- ja kaatopaikkaselvitys Karhu-Haka talo 4 Karhunpolku 5 88900 Kuhmo 2 (15) Hyötykäyttö- ja kaatopaikkaselvitys Karhunpolku 5, 88900 Kuhmo Työnro 2379 Sisällys 1 Yleistä... 3 2

Lisätiedot

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus Kiinteistöjen käytönohjaus 8.5.2017 Kiinteistöjen käytönohjaus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 2(12) Onkiniemenkatu 2:

Lisätiedot

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste HONKOSEN TALO TERVEYSKUJA 2 43100 SAARIJÄRVI Terveyskuja 2 HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2 TILAAJA...

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 1/10 Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Päiväys Projekti Rajattu/kohdennettu asbesti- ja haitta-ainekartoitus Tilaaja Akaan Kaupunki Myllytie 3 37801 Akaa Kohde Arvon Ylpön Koulu 37800 Akaa Sitowise Oy Y-tunnus

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Nietoinkuja VIHTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Nietoinkuja VIHTI Delete Finland Oy 13.9.2016 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Nietoinkuja 1 03400 VIHTI Delete Finland Oy / Tutkimukset Jaakko Sireni, Insinööri (AMK) 040 6212 998 jaakko.sireni@delete.fi Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Lisätiedot

Kartoituspöytäkirja Sivu 1 1. Smirnoffintie Vaasa Asbestin esiintyminen Tulos

Kartoituspöytäkirja Sivu 1 1. Smirnoffintie Vaasa Asbestin esiintyminen Tulos Tilaaja: Vaasan kaupunki/kiinteistötoimi Kartoituspöytäkirja 31.7.2017 Sivu 1 1 CW Consult Kohde: Kiinteistö Oy Boxi Smirnoffintie 5-9 65320 Vaasa Asbestin esiintyminen Tulos Koskisuontie 39 A Puh 0503063092

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI PIEKKOLA MÄNTYPOLKU 10 17320 ASIKKALA ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI Tutkimusselostus 01.06.2018 1/13 Tilaaja Asikkalan kunta / Pekka Alqvist Toimeksianto Ennen kiinteistön purkua suoritettava

Lisätiedot

Liukoisuustutkimus. Kuhmon terveyskeskus, osa D Kirkkokatu Kuhmo

Liukoisuustutkimus. Kuhmon terveyskeskus, osa D Kirkkokatu Kuhmo Liukoisuustutkimus Kuhmon terveyskeskus, osa D Kirkkokatu 16-20 88900 Kuhmo Liukoisuustutkimus Työnro 2380 26.9.2018 2 (14) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus...

Lisätiedot

HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI

HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Koy Raumanmerenkatu 11 c/o Rauman kaupungin isännöintitoimisto Ismo Timonen Valtakatu 2 26100 Rauma ismo.timonen@rauma.fi HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Kartoituksen kohde: Koy Raumanmerenkatu 11, Rauma

Lisätiedot

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste

Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste Asbesti- ja Haitta-ainekartoitusseloste VUOKRATALO MUSTIKKA TUULANTIE 9 43100 SAARIJÄRVI Tuulantie 9 HAITTA-AINEKARTOITUSRAPORTTI 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 KOHTEEN TIEDOT... 3 1.2 TILAAJA...

Lisätiedot

Liukoisuustutkimus. Piilolan koulu, C-osa Piilolantie Kuhmo

Liukoisuustutkimus. Piilolan koulu, C-osa Piilolantie Kuhmo Liukoisuustutkimus Piilolan koulu, C-osa Piilolantie 40 88900 Kuhmo Liukoisuustutkimus 2 (15) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus... 4 3.1 Raportin laadintaperiaatteet...

Lisätiedot

CW Consult. Asbesti ja haittaaineraportti Mustasaari Sivu 1 Tilaaja: Vaasan Talotoimi Pl Vaasa

CW Consult. Asbesti ja haittaaineraportti Mustasaari Sivu 1 Tilaaja: Vaasan Talotoimi Pl Vaasa Asbesti ja haittaaineraportti 17-0928 Mustasaari 28.9.2017 Sivu 1 Tilaaja: Vaasan Talotoimi Pl 517 65101 Vaasa Kohde: Wolffintie 24 65200 Vaasa Kartoitusaika: 21.9.2017 Sivu 2 Kartoitus käsittää: Puurunkoinen

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Tervaskuja Kuhmo

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Tervaskuja Kuhmo Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Tervaskuja 4 88900 Kuhmo 2 (15) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus... 4 3.1 Raportin laadintaperiaatteet... 5 3.2 Viranomaisohjeet

Lisätiedot

HAITTA AINETUTKIMUS Kauniaisten Nuorisotalo Läntinen Koulupolku Kauniainen

HAITTA AINETUTKIMUS Kauniaisten Nuorisotalo Läntinen Koulupolku Kauniainen HAITTA AINETUTKIMUS Kauniaisten Nuorisotalo Läntinen Koulupolku 1 02700 Kauniainen 18.5.2017 Sisällysluettelo 1 KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON YLEISTIEDOT... 3 Kohde... 3 Tilaaja ja osoitetiedot... 3 Toimeksianto

Lisätiedot

Asbesti, kiinteistöjen vitsaus Tutkiminen ja lainsäädäntö. Seppo Suoperä, geologi FM, toimialapäällikkö, KiraLab, Tietopäivä Roadshow Oulu

Asbesti, kiinteistöjen vitsaus Tutkiminen ja lainsäädäntö. Seppo Suoperä, geologi FM, toimialapäällikkö, KiraLab, Tietopäivä Roadshow Oulu Asbesti, kiinteistöjen vitsaus Tutkiminen ja lainsäädäntö Seppo Suoperä, geologi FM, toimialapäällikkö, KiraLab, Tietopäivä Roadshow Oulu 30.11.2016 Asbesti and Concrete asbestos Laboratory Kuitumainen

Lisätiedot

Sisäilman asbestipitoisuuden tutkimus

Sisäilman asbestipitoisuuden tutkimus 22.9.2019 Sisäilman asbestipitoisuuden tutkimus Sepänkadun väistötila Sepänkatu 2, 20700 Turku 1 KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON YLEISTIEDOT 1.1 Kohde, toimeksianto ja rajaukset Tutkimuksen kohteena oli osoitteessa

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI 21.10.2016 Raudaskosken koulu 1 Aika: 21.9.-21.10.2016 Kartoittaja: Kohde: Laaksojen ilmastointityö Ay Rkm Terho Toivoniemi Rajakatu 20 85800 HAAPAJÄRVI terho.toivoniemi@gmail.com

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS 22701904 PIRKKALAN YLÄASTE PIRKKALA Sweco Rakennetekniikka Oy RS002 Liisa Keskinen Muutoslista VER. PÄIVÄYS MUUTOS KOSKEE TARKASTETTU HYVÄKSYTTY 2 (17) Sisältö 1 HANKKEEN YLEISTIEDOT... 4 1.1 KOHDE JA

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS MAALAHDENTIE 13-15, MÄNTSÄLÄ 22500576-635 6.11.2018 Yhteenveto Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää osoitteessa Maalahdentie 13-15, Mäntsälä sijaitsevan tyhjillään

Lisätiedot

As Oy Lummanpuisto Lummantie 3 A-B, Vaala Hanke WO /

As Oy Lummanpuisto Lummantie 3 A-B, Vaala Hanke WO / HAITTA-AINEKARTOITUS Hanke WO-00195495 / 22.10.2015 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com Haitta-ainekartoitus Hanke

Lisätiedot

HAITTA-AINE JA ASBESTIKARTOITUS- RAPORTTI 4.3.14 Raportin päivitetty painos

HAITTA-AINE JA ASBESTIKARTOITUS- RAPORTTI 4.3.14 Raportin päivitetty painos HAITTA-AINE JA ASBESTIKARTOITUS- RAPORTTI 4.3.14 Raportin päivitetty painos Kotkan keskuskoulu Keskuskatu 28 48100 Kotka Työ nro T13033-05 Kotka 14.4.2014 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE

Lisätiedot

CW Consult. Asbesti ja haittaaineraportti Mustasaari Sivu 1 Tilaaja: Vaasan Talotoimi Pl Vaasa

CW Consult. Asbesti ja haittaaineraportti Mustasaari Sivu 1 Tilaaja: Vaasan Talotoimi Pl Vaasa Asbesti ja haittaaineraportti 17-1128 Mustasaari 28.11.2017 Sivu 1 Tilaaja: Vaasan Talotoimi Pl 517 65101 Vaasa Kohde: Kauppapuistikko 4a Ent.Talouskoulu 65100 Vaasa Kartoitusaika: 13.11-22.11.2017 Sivu

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS PÄIVÄYS: 23.2.2018 TUTKIMUKSEN TEKIJÄ JA YHTEYSTIEDOT: Mika Kaskinen, Rkm AMK, asbesti- ja haitta-aineasiantuntija Vesa Pekkinen, asbesti- ja haitta-aineasiantuntija PROJEKTI:

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Terveyskeskuksen rivitalo Kirkkotie Kuhmo

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Terveyskeskuksen rivitalo Kirkkotie Kuhmo Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Terveyskeskuksen rivitalo Kirkkotie 12 88900 Kuhmo Asbesti- ja haittaainekartoitus 2 (18) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus...

Lisätiedot

RAJATTU ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

RAJATTU ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS RAJATTU ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Korjausrakentaminen PÄIVÄYS 8.5.2017 PROJEKTI Rajattu asbesti- ja haitta-ainetutkimus TILAAJA Imatran kaupunki KOHDE Kyyhkysenkatu 10, Imatra 2(12) SISÄLTÖ 1. YHTEENVETO...

Lisätiedot

ANALYYSIVASTAUS Tilaus:

ANALYYSIVASTAUS Tilaus: 1 (6) Insinööritoimisto Levola Oy Tomi Levola Pihlajaranta 10 28400 ULVILA PAH-määritys materiaalinäytteestä Asiakasviite: Sauvon Koulu Näytteen kerääjät: Tomi Levola Analyysin kuvaus: PAH-yhdisteet tuotteessa,

Lisätiedot

LUKKARIN KOULU VALTATIE 7A KITTILA -Saneeraus 2018

LUKKARIN KOULU VALTATIE 7A KITTILA -Saneeraus 2018 LUKKARIN KOULU VALTATIE 7A 99100 KITTILA -Saneeraus 2018 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS 29.3.2018 PBM OY MARKO SEPPÄLÄ 1 Sisällys JOHDANTO... 2 TYÖN TILAAJA... 2 RAJAUKSET... 2 TUTKITUT HAITTA-AINEET...

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Terveystalo Kirkkotie Kuhmo

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Terveystalo Kirkkotie Kuhmo Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Terveystalo Kirkkotie 16-18 2 (25) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus... 4 3.1 Raportin laadintaperiaatteet... 5 3.2 Viranomaisohjeet

Lisätiedot

ANALYYSIVASTAUS Tilaus:

ANALYYSIVASTAUS Tilaus: 1 (7) Länsi-Suomen Rakennusanalyysi Oy Esa Rämänen Åbackantie 18 64320 DAGSMARK PAH-määritys materiaalinäytteestä Asiakasviite: Kauhajoen kaupunki / Räimiskä Analyysin kuvaus: PAH-yhdisteet tuotteessa,

Lisätiedot

MATERIAALINÄYTTEET Kangas, vanha paperitehdas, eteläpää Kympinkatu Jyväskylä

MATERIAALINÄYTTEET Kangas, vanha paperitehdas, eteläpää Kympinkatu Jyväskylä MATERIAALINÄYTTEET 23.6.2016 Kangas, vanha paperitehdas, eteläpää Ramboll Finland Oy Jaakko Raento Ylistönmäentie 26 40500 Jyväskylä Projektinumero 4099 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 2 2 Toimeksianto...

Lisätiedot

I. Tanninen Oy Kortepolku 15, TOIVALA Puh. (017) tai GSM Fax (017)

I. Tanninen Oy Kortepolku 15, TOIVALA Puh. (017) tai GSM Fax (017) I. Tanninen Oy, 70900 TOIVALA Puh. (017) 263 3570 tai GSM 0440 936 292 Fax (017) 263 3572 www.tanninen.fi ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI 16075 Muuruvesi Rakennukset nro 6, 7, 26, 27, 28 ja 29 14.9.2016 70900

Lisätiedot

HAITTA-AINEET: ALTISTUMISEN ARVIOINTI. Jarno Komulainen, FM Tiimipäällikkö Vahanen Rakennusfysiikka Oy

HAITTA-AINEET: ALTISTUMISEN ARVIOINTI. Jarno Komulainen, FM Tiimipäällikkö Vahanen Rakennusfysiikka Oy HAITTA-AINEET: ALTISTUMISEN ARVIOINTI Jarno Komulainen, FM Tiimipäällikkö Vahanen Rakennusfysiikka Oy HAITTA-AINETUTKIMUKSET Selvitetään, missä kiinteistön rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Varkauden sairaala Osa A1 Savontie Varkaus

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Varkauden sairaala Osa A1 Savontie Varkaus Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Varkauden sairaala Osa A1 Savontie 55 78300 Varkaus Asbesti- ja haittaainekartoitus 15.01.2019 2 (20) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus...

Lisätiedot

ffi$ioiletr il$räfi$ffiffitryö selvitettiin haitta-aineita sisältävien materiaalien kuntoa ja määrää

ffi$ioiletr il$räfi$ffiffitryö selvitettiin haitta-aineita sisältävien materiaalien kuntoa ja määrää ffi$ioiletr il$räfi$ffiffitryö lgivokau 14, 86800 }-LqAFAJÄRVI puh.o4og738791, Fax 0&7 3 1OB YLrVr ESl(AN r(au p U N t

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Terveystalon ulkorakennus Kirkkotie Kuhmo

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Terveystalon ulkorakennus Kirkkotie Kuhmo Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Terveystalon ulkorakennus Kirkkotie 16-18 88900 Kuhmo 2 (20) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus... 4 3.1 Raportin laadintaperiaatteet...

Lisätiedot

TMI JUHA MATTINEN RAPORTTI 810 1(12) Korvenkatu 2 03600 KARKKILA 27.2.2015 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

TMI JUHA MATTINEN RAPORTTI 810 1(12) Korvenkatu 2 03600 KARKKILA 27.2.2015 ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS TMI JUHA MATTINEN RAPORTTI 810 1(12) ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Kasavuoren koulukeskus toimenpidealue ja optioalueet Kasavuorentie 1 02700 KAUNIAINEN +358 451 209 208 juha.mattinen@juhamattinen.fi

Lisätiedot

Rakennusmateriaalien. haitalliset aineet. Jarno Komulainen

Rakennusmateriaalien. haitalliset aineet. Jarno Komulainen Rakennusmateriaalien haitalliset aineet Jarno Komulainen 11.10.2017 Haitta-ainetutkimukset Selvitetään, missä kiinteistön rakennusosissa ja teknisissä järjestelmissä voi olla terveydelle vaarallisia ja

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS Helsinki 9.4.2010 ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS Kannelmäen peruskoulu Kanneltie 1, HELSINKI ASB-YHTIÖT, ASB Consult Oy Ab, Helsinki Timo Salonen (040 5111 453) Rakennusarkkitehti PÄÄKONTTORI Konalankuja

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUS VIRTAIN YLÄASTE JA LUKIO LISÄTTY RAKENTEIDEN HYÖTYKÄYTTÖ- JA KAATOPAIKKAKELPOISUUS KOULUTIE VIRRAT

ASBESTIKARTOITUS VIRTAIN YLÄASTE JA LUKIO LISÄTTY RAKENTEIDEN HYÖTYKÄYTTÖ- JA KAATOPAIKKAKELPOISUUS KOULUTIE VIRRAT 28.6.2018 Delete Finland Oy 5.6.2018 ESTIKARTOITUS LISÄTTY RAKENTEIDEN HYÖTYKÄYTTÖ- JA KAATOPAIKKAKELPOISUUS KOULUTIE 12 34800 VIRRAT Delete Finland Oy Muovitie 13 33470 Ylöjärvi Puh. 010 656 1000 etunimi.sukunimi@delete.fi

Lisätiedot

Asbestipurkutyön turvallisuus ja uudet asbestisäännökset

Asbestipurkutyön turvallisuus ja uudet asbestisäännökset Asbestipurkutyön turvallisuus ja uudet asbestisäännökset 22. 23.3.2017 Jle 24.3.2017 1 Voimassa ollut lainsäädäntö Valtioneuvoston päätös asbestityöstä (1380/1994) (yleiset velvollisuudet, valtuutus, koulutus,

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS Tutkimuspalvelut Hämeentie 105 A 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS SVEITSIN UIMALA HYVINKÄÄ Hiomotie 19 00380 Helsinki Puh. 010 656 1000 etunimi.sukunimi@delete.fi www.delete.fi

Lisätiedot

MUURUVEDEN KORJAAMORAKENNUS JA KOLME ASUNTOLARAKENNUSTA PUR- KUTYÖT

MUURUVEDEN KORJAAMORAKENNUS JA KOLME ASUNTOLARAKENNUSTA PUR- KUTYÖT LISÄKIRJE Sivu 1 / 1 Lisäkirje 1 Savon Koulutuskuntayhtymä Muuruveden purku-urakka MUURUVEDEN KORJAAMORAKENNUS JA KOLME ASUNTOLARAKENNUSTA PUR- KUTYÖT Lisäykset urakanlaskentaan 1. Asbestikartoitusraportti

Lisätiedot

EPSHP TG-rakennuksen vesikattokorjaus Björkenheimin puistotie 5 60220 Seinäjoki Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04.

EPSHP TG-rakennuksen vesikattokorjaus Björkenheimin puistotie 5 60220 Seinäjoki Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04. !! EPSHP TG-rakennuksen vesikattokorjaus Björkenheimin puistotie 5 60220 Seinäjoki Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04.2016 CON255110 Asbesti ja haitta-ainetutkimus 18.04.2016 1/6 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS HIRVIKOSKENTIE 225 32210 LOIMAA Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Antti Wennström Rakennusinsinööri 040 455 1855 antti.wennstrom@tahtiranta.fi 30.4.2015 INSINÖÖRITOIMISTO

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS

ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS Helsinki 31.8.2010 ASBESTI JA HAITTA-AINEN KARTOITUS Helsingin Kuvataidelukio Torkkelinkatu 6 00500 HELSINKI ASB-YHTIÖT, ASB Consult Oy Ab, Helsinki Timo Salonen (040 5111 453) Rakennusarkkitehti PÄÄKONTTORI

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS Poikolan koulu, Rakennus E, Piippukoulu Poikolantie 6 E, JUUKA Tammikuu 2013

ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS Poikolan koulu, Rakennus E, Piippukoulu Poikolantie 6 E, JUUKA Tammikuu 2013 ASBESTI JA HAITTA-AINEKARTOITUS Poikolan koulu, Rakennus E, Piippukoulu Poikolantie 6 E, JUUKA Tammikuu 2013 Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy Länsikatu 15 JOENSUU Tämän asiakirjan osittainenkin julkaiseminen

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Asbesti- ja haitta-ainekartoitus IVALON ENTINEN EMÄNTÄKOULU JOKIKUJA 10 99800 IVALO Inspecta Oy Building Services Y-tunnus: 1787853-0 PL 113 (Porkkalankatu 13G) PL 7 (Sentnerikuja 3) Puh. 010 521 600 00181

Lisätiedot

HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS. AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo

HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS. AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI 09-394852 ASBESTIKARTOITUS AS OY MÄKÄRÄ Hakamaankuja 1 02120 Espoo HB SISÄILMATUTKIMUS OY 2 HÄMEENTIE 105 A 04.03.2009 00550 HELSINKI

Lisätiedot

Liukoisuustutkimus. Kuhmon terveyskeskus, osa E Kirkkokatu Kuhmo

Liukoisuustutkimus. Kuhmon terveyskeskus, osa E Kirkkokatu Kuhmo Kuhmon terveyskeskus, osa E Kirkkokatu 16-20 88900 Kuhmo 2 (11) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Perustiedot kohteesta... 4 3 Haitta-ainekartoitus... 4 3.1 Raportin laadintaperiaatteet... 5 3.2 Viranomaisohjeet

Lisätiedot

ASBESTILAINSÄÄDÄNTÖ 2016 KESKELLÄ MERTA Salmi Kai Toimitusjohtaja

ASBESTILAINSÄÄDÄNTÖ 2016 KESKELLÄ MERTA Salmi Kai Toimitusjohtaja ASBESTILAINSÄÄDÄNTÖ 2016 KESKELLÄ MERTA 10.3.2016 Salmi Kai Toimitusjohtaja ASBESTIKARTOITUS Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta, on huolehdittava asbestikartoituksen tekemisestä.

Lisätiedot

Suomussalmen kunta Ervinkatu Suomussalmi

Suomussalmen kunta Ervinkatu Suomussalmi Suomussalmen kunta Ervinkatu 3 88900 Suomussalmi Kainuun AHA-asiantuntijat Oy Hanna Tertsunen ja Sanna Lindeman 2 Sisällysluettelo 1. Kohteen ja toimeksiannon yleistiedot... 3 1.1. Kohde... 3 1.2. Tilaaja...

Lisätiedot

Asbestilakiuudistus 2016

Asbestilakiuudistus 2016 1 Asbestilakiuudistus 2016 Vaikutukset taloyhtiön toimintaan ja ohje taloyhtiölle Yleistä asbestilainmuutoksesta Asbestilainsäädäntö muuttui vuoden 2016 alusta Nykyinen asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö

Lisätiedot

PELIMANNIN ALA-ASTE: TUTKIMUSRAPORTTI HAITTA-AINEISTA

PELIMANNIN ALA-ASTE: TUTKIMUSRAPORTTI HAITTA-AINEISTA PELIMANNIN ALA-ASTE: TUTKIMUSRAPORTTI HAITTA-AINEISTA HELSINGIN KAUPUNKI Haitta-ainekartoitus Pelimannintie 16 PROJEKTI: 304164 00099 HELSINKI 16.8.2013 PELIMANNIN ALA-ASTE HAITTA-AINEKARTOITUS 2013 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

HAITTA-AINE KARTOITUS

HAITTA-AINE KARTOITUS HB SISÄILMATUTKIMUS OY 1(4) HAITTA-AINE KARTOITUS Tilaaja Helsingin kaupungin kiinteistövirasto Tilakeskus Sörnäistenkatu 1 PL 2213 000 Helsingin Kaupunki Yhteyshenkilö Projektiarkkitehti Hilkka Salanne

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI Koy Paranvaha, Rauma Turkoosi 11 Oy Ville Varjo Urheilutie 3 23800 Laitila ville.varjo@turkoosi11.fi ASBESTIKARTOITUSRAPORTTI Kartoituksen kohde: Kartoituksen laajuus: Koy Paranvaha, Paranvahe 1-4, Rauma

Lisätiedot

Asbesti- ja haittaainekartoitus

Asbesti- ja haittaainekartoitus Hanke WO-00550634 27.2.2018 Asbesti- ja haittaainekartoitus Nissnikun koulu Masalantie 268 02430 Kirkkonummi Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Nissnikun koulu 27.2.2018 Hanke WO-00550634 2(12) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Asbestilainsäädäntö 1 (5) Asbestilainsäädäntöuudistus

Asbestilainsäädäntö 1 (5) Asbestilainsäädäntöuudistus Asbestilainsäädäntö 1 (5) 24.4.2016 Asbestilainsäädäntöuudistus Yleistä Asbestiin liittyvä uudistunut lainsäädäntö on astunut voimaan vuoden 2016 alusta. Aikaisempi asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö

Lisätiedot

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus Ruukinkankaan koulu Ruukinkatu 5, Suomussalmi Tutkija Sotkamon Erikoispuhdistus Oy Sivu 1 / 4 MMMF-tutkimus Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tili ja isännöinti Mikkonen Oy yritys perustettu

Tili ja isännöinti Mikkonen Oy yritys perustettu Tili ja isännöinti Mikkonen Oy yritys perustettu 27.11.1984 Jarmo Mikkonen 1961 IAT = isännöinnin ammattitutkinto JET = johtamisen erikoisammattitutkinto Toimistomme vastuulla noin 160 taloyhtiötä AAA

Lisätiedot

Haapaveden yläkoulu, asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Haapaveden yläkoulu, asbesti- ja haitta-ainekartoitus Tutkimusraportti Haapaveden yläkoulu, asbesti- ja haitta-ainekartoitus Projekti 308911 10.8.2017 SISÄLTÖ Tiivistelmä... 3 Tutkimuskohde ja lähtötiedot... 4 1.1 Yleistiedot... 4 1.2 Lähtötiedot... 4 1.3

Lisätiedot

29.5.2013 Delete Tutkimus Oy Hämeentie 105 A 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTIKARTOITUS Osmola-rakennus Vanha Porvoontie 3 04600 Mäntsälä

29.5.2013 Delete Tutkimus Oy Hämeentie 105 A 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTIKARTOITUS Osmola-rakennus Vanha Porvoontie 3 04600 Mäntsälä 29.5.2013 00550 Helsinki RAPORTTI ASBESTIKARTOITUS Osmola-rakennus Vanha Porvoontie 3 04600 Mäntsälä 00550 Helsinki Puh. 010 656 1000 etunimi.sukunimi@delete.fi www.delete.fi Alv. rek. Y-tunnus: 1438692-8

Lisätiedot

RAUHALANTIE 4, KIHNIÖ KOIVIKON RIVITALO D

RAUHALANTIE 4, KIHNIÖ KOIVIKON RIVITALO D RAUHALANTIE 4, KIHNIÖ KOIVIKON RIVITALO D TEHTÄVÄ Satu Alajärvi (tekninen johtaja, Kihniön kunta) tilasi asbestikartoituksen osoitteessa Rauhalantie 4, Kihniö sijaitsevaan rivitaloon. Toimeksiannon mukainen

Lisätiedot

2.12.2015 KOKO TOTUUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. Joni Sorjonen Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C-9437-33-13 SRTP Oy

2.12.2015 KOKO TOTUUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS. Joni Sorjonen Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C-9437-33-13 SRTP Oy KOKO TOTUUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija VTT-C-9437-33-13 1 Asbesti -Kuitumaisten silikaattimineraalien yhteisnimi (0,03-3 μm) -Krysotiili, antofylliitti, amosiitti,

Lisätiedot

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS LINNAJOEN KOULU PORVOO

ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS LINNAJOEN KOULU PORVOO AHA-KARTOITUS 22.06.2017 sivu 1/4 ASBESTI JA HAITTA- AINEKARTOITUS LINNAJOEN KOULU PORVOO Delete Finland Oy /Tutkimuspalvelut sivu 2/4 Tilaaja Prvn kaupunki Timitilajht Khde Linnajen kulu Edefeldinbulevardi

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS Lukiontie 3 43100 Saarijärvi Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (16) Sisällysluettelo

Lisätiedot

RAPORTTI Untamontie Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45).

RAPORTTI Untamontie Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45). RAPORTTI Untamontie 2 15.8.2014 61(62) - Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45). Tutkimusten yhteydessä otetuista materiaalinäytteistä löytyi raskasmetalleja

Lisätiedot

PURKUTYÖSELOSTUS TYÖNUMERO: JANAKKALAN KUNTA TURENGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMO LIPEÄSÄILIÖN SUOJARAKENNUS /KALKKISIILON PURKAMINEN 13.3.

PURKUTYÖSELOSTUS TYÖNUMERO: JANAKKALAN KUNTA TURENGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMO LIPEÄSÄILIÖN SUOJARAKENNUS /KALKKISIILON PURKAMINEN 13.3. PURKUTYÖSELOSTUS TYÖNUMERO: 20601657 JANAKKALAN KUNTA TURENGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMO LIPEÄSÄILIÖN SUOJARAKENNUS /KALKKISIILON PURKAMINEN 13.3.2018 SWECO YMPÄRISTÖ OY TAMPERE Muutoslista 1.1 13.3.2018 FIANRY

Lisätiedot