Päivitetty Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi - hallintokäyttäjän ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päivitetty 8.12.2008. Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi - hallintokäyttäjän ohje"

Transkriptio

1 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 1/27 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi - hallintokäyttäjän ohje Sisällysluettelo Kirjautuminen ja rekisteröityminen...2 Kenen tarvitsee kirjautua ja rekisteröityä?...2 Hallintokäyttäjän asiointinäkymä...3 Opinto-ohjaajan asiointinäkymä...3 Valtuudet ja ylläpito-oikeudet...4 Opintotarjonnan ylläpito ja hakemusten käsittely...6 Oma tarjonta...6 Opintojakson käsittely...7 Uuden opintojakson luominen...7 Opintojakson ylläpito-oikeuksien jakaminen...8 Uuden toteutuksen luominen...10 Toteutuksen tiedot...10 Toteutuksen julkaiseminen portaaliin...10 Haulla rajattu tarjonta...11 Suosikit...12 Toteutustietojen katselu ja päivittäminen...12 Toteutustietojen katselu ja päivittäminen...13 Hakemusten käsittely...15 Arviointi...15 Palautteet...16 Laskutus...17 Opiskelijat...18 Opiskelijahaku...18 Opintokori...19 Opiskelusuunnitelma...20 Opiskelijan lisääminen järjestelmään...21 Koulutustarveilmoitukset...22 Omat tiedot...23 Ohjeet...23 LIITE 1. Opintojakson luominen...24 LIITE 2. Opintojakson toteutuksen luominen

2 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 2/27 Kirjautuminen ja rekisteröityminen Avoimen AMK:n sähköiseen asiointiin kirjaudutaan osoitteesta tai avoinamk.fi. Kaikki portaalin käyttäjät: opiskelijat, hallintokäyttäjät, opinto-ohjaajat ja järjestelmän pääkäyttäjät, kirjautuvat ja käyttävät portaalia samasta osoitteesta. Koulutushaun avulla kuka tahansa pääsee selailemaan avoimen AMK:n opintotarjontaa ilman kirjautumista. Oman avoimen AMK:si sähköistä asiointia pääset kuitenkin hoitamaan vain asiointijärjestelmään kirjautuneena käyttäjänä. Oman AMK:n pääkäyttäjä on toimittanut kaikille hallintokäyttäjille ja mahdollisille opinto-ohjaajille tunnuksen ja salasanan järjestelmään. Kirjaudu sisään järjestelmään sivun oikean reunan Kirjaudu sisään kohdasta. Jos tunnuksellasi ja salasanallasi ei pääse hallintokäyttäjän näkymään, vaikka pitäisi, ota yhteyttä oman AMK:si Avoimen AMK:n pääkäyttäjään hän voi lisätä tunnukseen hallintokäyttäjän valtuuden. Sisään kirjautuneena käyttäjänä saat käyttöösi asiointinäkymän, ja järjestelmän päävalikko vaihtuu: Napsauttamalla päävalikon Näytä / Piilota ohje valintaa saat näkyville tai piilotettua tilannekohtaisen ohjeen. Kun lopetat työskentelyn asiointijärjestelmässä, muistathan napsauttaa Kirjaudu ulos valintaa, jotta asiointi-istunto järjestelmässä päättyy oikein. Voit myös avata kesken asioinnin avoinamk.fi portaalin uuteen selainikkunaan päävalikon valinnalla Avoin AMK -portaali. Kenen tarvitsee kirjautua ja rekisteröityä? Avoimen AMK:n opiskelijan kannattaa rekisteröityä järjestelmään viimeistään silloin, kun hän haluaa ilmoittautua avoimen AMK:n opintoihin. Näin hän saa käyttöönsä mm. järjestelmän opintokorin. Jos opinnot järjestävä AMK kuitenkin ohjaa avoimen AMK:n opiskelijoiden ilmoittautumiset suoraan omaan ilmoittautumisjärjestelmäänsä, on näiden opintojen osalta jotkin järjestelmän toiminnot (esim. arvosanat) opiskelijalle merkityksettömiä. Hallintokäyttäjän rekisteröityminen tapahtuu siinä vaiheessa, kun AMK-pääkäyttäjä luo hänelle tunnuksen ja salasanan järjestelmään. Tarjonnan ylläpito portaalissa edellyttää portaaliin kirjautumista. Jos AMK:si käyttää portaalin ilmoittautumisjärjestelmää, edellyttää myös sen käyttäminen kirjautumista järjestelmään. Opinto-ohjaajan rekisteröityminen tapahtuu samalla, kun AMK-pääkäyttäjä luo hänelle tunnuksen ja salasanan järjestelmään. Opinto-ohjaaja kirjautuu tunnuksellaan portaaliin.

3 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 3/27 Hallintokäyttäjän asiointinäkymä Avoimen AMK:n hallintokäyttäjän asiointinäkymä on käyttäjätunnuskohtainen. AMKpääkäyttäjään voit olla yhteydessä, mikäli ilmenee käyttäjätunnuksiin, asiointivaltuuksiin tai opintojaksojen ylläpito-oikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Hallintokäyttäjien ryhmätunnuksille ei järjestelmän päivityksen myötä ole enää tarvetta: AMK-pääkäyttäjä voi tehdä näkymässään valinnan, jolla kaikki hallintokäyttäjät saavat pääsyn kaikkiin oman AMK:nsa opintojaksoihin. Opinto-ohjaajan asiointinäkymä Käyttäjä, jolle AMK-pääkäyttäjä on asettanut Avoimen AMK:n opinto-ohjaajan valtuuden, (mutta ei hallintokäyttäjän valtuutta) näkee Opiskelijat-näkymän Opiskelijahaku sekä Lisää opiskelija-välilehdet. Opinto-ohjaaja pääsee näkymästään tietyin rajoituksin katselemaan opiskelijoiden käyttäjätietoja, opintokoria sekä opintosuunnitelmaa sekä lisäämään uuden opiskelijakäyttäjän järjestelmään. Omat tiedot välilehdellä opinto-ohjaaja pääsee muokkaamaan omia henkilötietojaan.

4 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 4/27 Muut hallintokäyttäjän toiminnot eivät ole opinto-ohjaajan käytettävissä. Opinto-ohjaan näkymä on siis osittain samanlainen, mutta suppeampi kuin hallintokäyttäjän. Opinto-ohjaaja pääsee katselemaan vain sellaisten opiskelijoiden käyttäjätietoja, opintokoria sekä opintosuunnitelmaa, jotka ovat asettaneet tietonsa AMK:si hallintokäyttäjän ja opinto-ohjaajan näkyville. Opinto-ohjaaja näkee opiskelijan tiedot napsauttamalla rivin päässä olevaa tarkemmat tiedot (paperi ja suurennuslasi) kuvaketta. Jos opiskelija ei ole asettanut tietojaan näkyville, ei rivin päässä näy kuvaketta. Valtuudet ja ylläpito-oikeudet Alla on lyhyesti kuvattu kaikki asiointijärjestemän valtuudet. Hallintokäyttäjän asiointinäkymä koostuu Avoin AMK hallintovaltuuden toiminnoista. Se, mitä opintojaksoja näkymässäsi näet, määräytyy sen mukaan, mille opintojaksoille sinulla on ylläpito-oikeudet sekä siitä, onko AMK-pääkäyttäjä asettanut kaikki AMK:si opintojaksot kaikkien AMK:si hallintokäyttäjien näkyville. AMK-pääkäyttäjä Ylläpitää oman AMK:nsa avoimen AMK:n perustietoja ja henkilökunnan asiointivaltuuksia järjestelmässä. Tallentaa järjestelmään oman AMK:nsa perustiedot Voi luoda järjestelmään uusia käyttäjiä Omassa AMK:ssasi on yksi nimetty pääkäyttäjä sekä pääkäyttäjän varahenkilö. Avoin AMK hallinto Avoimen AMK:n hallintokäyttäjän tehtäväkenttä on laaja, hän Luo uudet opintojaksot ja toteutukset järjestelmään. Kun hallintokäyttäjä luo uuden opintojakson, syntyy hänelle automaattisesti ylläpito-oikeus luomaansa opintojaksoon.

5 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 5/27 Näkee ja pääsee käsittelemään niitä opintojaksoja ja opintojaksojen toteutuksia, joille hänellä on ylläpito-oikeudet. Antaa opintojakson ylläpito oikeuksia edelleen muille järjestelmässä oleville käyttäjille. Vastaanottaa ja käsittelee ilmoittautumisia. Lisää järjestelmän ulkopuolelta tulleet ilmoittautumisia. Tallentaa arvosanat opintojaksolle osallistuneille opiskelijoille. Lähettää infokirjeitä sähköpostin kautta halutulle ryhmälle (ilmoittautuneet, hyväksytyt, varalla olijat, hylätyt). Ylläpitää laskutustietoja, tulostaa tai tallentaa järjestelmästä laskutustietoja. Käsittelee opintojakson toteutuksen palautteet. Vastaanottaa ja käsittelee koulutustarveilmoituksia. Ylläpitää omia perustietojaan. Huomaa, että hallintokäyttäjälle ei näy Oma tarjonta-näkymässä automaattisesti koko oman AMK:n tarjonta. Hallintokäyttäjälle näkyvät tässä näkymässä automaattisesti vain ne opintojaksot toteutuksineen, jotka hän on itse luonut tai joihin hän on saanut ylläpito-oikeudet. Hallintokäyttäjä voi hakutoiminolla hakea kaikkia oman AMK:nsa opintojaksoja ja niiden toteutuksia. Opintojaksojen ylläpito-oikeudet voidaan erikseen antaa usealla tavalla: Toinen oman AMK:si käyttäjä, joka on luonut opintojakson järjestelmään, antaa sinulle ylläpito-oikeuden opintojaksoon. Oman AMK:si pääkäyttäjä voi antaa sinulle ylläpito-oikeuden tiettyihin tai kaikkiin AMK:si opintojaksoihin. Jos oman AMK:si pääkäyttäjä on antanut kaikille hallintokäyttäjille ylläpito-oikeudet, pääset muokkaamaan mitä tahansa opintojaksoa siirtämällä sen suosikkeihin. Opinto-ohjaaja Käyttäjä, jolle AMK-pääkäyttäjä on asettanut Avoimen AMK:n opinto-ohjaajan valtuuden, (mutta ei hallintokäyttäjän valtuutta) näkee Opiskelijat-näkymän Opiskelijahaku sekä Lisää opiskelija-välilehdet. Opinto-ohjaaja pääsee näkymästään tietyin rajoituksin katselemaan opiskelijoiden käyttäjätietoja, opintokoria sekä opintosuunnitelmaa sekä lisäämään uuden opiskelijakäyttäjän järjestelmään. Omat tiedot välilehdellä opinto-ohjaaja pääsee muokkaamaan omia henkilötietojaan. Opiskelija Opiskelija kirjautuu järjestelmään, ylläpitää omia perustietojaan, tekee hakuja opintotarjonnasta, Ilmoittautuu järjestelmässä olevalle opintojakson toteutukselle, peruu tarvittaessa ilmoittautumisen, seuraa opintojen tilaa, hallitsee omaa opintokoriaan, lukee ohjaajan antamaa palautetta, antaa palautetta opintojaksosta, vastaanottaa arvosanan ja lähettää koulutustarveilmoituksia.

6 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 6/27 Opintotarjonnan ylläpito ja hakemusten käsittely Oma tarjonta Oman avoimen AMK:si opintotarjontaa avoinamk.fi portaalissa ylläpidetään Opintojaksot näkymissä. Opintojakso-näkymän eri välilehdillä voit tarkastella joko AMK:si omaa tarjontaa, omia suosikkeja tai haulla rajattua omaa tarjontaa. Alla kuvatut toiminnot ovat samat Opintojakso-näkymän välilehdillä Oma tarjonta, Suosikit ja Haulla rajattu tarjonta. 1. Järjestä-toiminnon avulla voit järjestää opintojaksolistan opintojakson nimen tai opintopistemäärän mukaan. 2. Jos näytöllä on paljon opintojaksorivejä, saatat joutua selaamaan Sivu-kohdasta seuraaville sivulle. Näytä kaikki valinnalla saat kerralla näkyville kaikki opintojaksot sivulle. 3. Rivin alussa sijaitsevalla plus (+) kuvakkeella saat näkyville kuhunkin opintojaksoon liittyvät toteutukset. 4. Jos opintojakso on julkaistu, rivillä näkyy maapallokuvake. 5. Jos opintojakson jollekin toteutukselle on hyväksytty opiskelijoita, näkyy rivillä kahta hahmoa esittävä kuvake. 6. Jos opintojakson jollakin toteutuksella on ilmoittautumisia, näkyy opintojaksorivillä sitä esittävä kuvake. 7. Vihreäpohjainen luku ilmaisee hyväksyttyjen ilmoittautumisten / opiskelijapaikkojen kokonaismäärän. Kuvan esimerkissä merkintä 2/20 ilmaisee, että toteutukselle on hyväksytty kaksi ilmoittautumista ja että toteutuksella on yhteensä 20 opiskelijapaikkaa. 8. Punaisella pohjalla oleva luku ilmaisee käsittelemättömien hakemusten lukumäärän. Kuvan esimerkissä seitsemän ilmoittautumista odottaa käsittelyä.

7 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 7/27 Opintojakson käsittely Luo uusi opintojakso -painikkeella voit luoda uuden opintojakson. Opintojaksorivin lopussa on tilanteen mukaan seuraavia painikkeita ja kuvakkeita: Uusi toteutus - luo uuden toteutuksen opintojaksosta. Kopioi opintojakso - kopioi opintojakson uuden opintojakson pohjaksi. Muokkaa opintojaksotietoja Lisää opintojakso omiin suosikeihin Poista opintojakso omista suosikeista Esikatsele opintojaksotietoja Poista opintojakso Uuden opintojakson luominen Oman tarjonnan eri välilehdillä voit luoda uuden opintojakson napsauttamalla Luo uusi opintojakso painiketta. Tämän jälkeen aukeaa näkymä, jossa annat uuden opintojakson perustiedot. Tummanruskealla merkityt tiedot ovat pakollisia, mustalla merkityt vapaaehtoisia, sillä ne voidaan antaa vasta opintototeutusta luotaessa toteutuskohtaisesti. Opintojakson tiedot periytyvät myöhemmässä vaiheessa toteutusta luotaessa opintojakson toteutuksiin. Anna luotavan opintojakson tiedot ja tallenna lopuksi tiedot näkymän alareunan Tallenna-painikkeella. Tarkempia ohjeita uuden opintojakson luomisesta on tämän ohjeen liitteessä 1.

8 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 8/27 Opintojakson ylläpito-oikeuksien jakaminen Napsauttamalla opintojaksorivin lopussa Katsele opintojakson tietoja kuvaketta (paperi + suurennuslasi kuvake), pääset näkymään, jossa on välilehdet mm. opintojakson ylläpitooikeuksien käsittelyä ja esikatselua varten. Välilehdellä Ylläpito-oikeudet pääset hakemaan hallintohenkilöä etunimen, sukunimen ja/tai käyttäjätunnuksen perusteella. Hakutulos listataan näkymään, minkä jälkeen voit rastittaa haluamasi hallintohenkilön ja antaa hänelle opintojaksoon ylläpito-oikeudet. Kun henkilölle on annettu ylläpito-oikeudet, hänestä tulee opintojakson vastuuhenkilö, eli hän saa samat oikeudet opintojaksoon ja sen toteutuksiin kuin sinulla itselläsi on. Samalla välilehdellä voit myös poistaa henkilöltä opintojakson ylläpito-oikeuden. Huomaa kuitenkin, että AMK-pääkäyttäjä on saattanut valita yleisen asetuksen, jolla kaikki AMK:si hallintokäyttäjät pääsevät käsiksi kaikkiin AMK:si opintojaksoihin. Tällöin et välttämättä mitenkään voi pitää opintojakson ylläpito-oikeuksia vain itselläsi. Muut AMK:si hallintokäyttäjät pääsevät käsiksi luomiisi opintojaksohin ja niiden toteutuksiin siirtämällä opintojakson Omiin suosikkeihin. Tämä kaikki edellyttää kuitenkin AMK-pääkäyttäjältä kyseisen asetuksen valintaa. (Asiasta lisätietoa kappaleessa Suosikit.)

9 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 9/27 Opintojaksotietojen katselu ja muokkaus Esikatselu-välilehdellä näet, mitä tietoja opintojaksosta on tallennettu järjestelmään. Opintojakson perustiedot välilehdellä pääset muokkaamaan opintojakson tietoja.

10 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 10/27 Uuden toteutuksen luominen Oma tarjonta näkymän välilehdillä voit luoda opintojaksosta uuden toteutuksen napsauttamalla Uusi toteutus painiketta. Toteutuksen tiedot Tämän jälkeen aukeaa näkymä, jossa näkyvät ensin opintojaksosta toteutukselle periytyvät perustiedot. Joitakin niistä voit tarvittaessa muuttaa toteutuskohtaisesti. Lisäksi näytölle täydennetään toteutuskohtaiset tiedot. Lopuksi toteutuksen tiedot tallennetaan näkymän alareunan Tallenna-painikkeella. Tallentaminen ei kuitenkaan vielä julkaise toteutusta näkyville avoinamk.fi portaalin tarjontaan, ellet ole täyttänyt sivun alareunan Toteutuksen julkaisu kohtaa. Tarkempia ohjeita uuden toteutuksen luomisesta on tämän ohjeen liitteessä 2. Toteutuksen julkaiseminen portaaliin Saman näkymän alareunassa, jossa täytät opintototeutuksen tiedot, hallinnoit toteutuksen julkaisua avoinamk.fi portaaliin. Jos haluat tallentaa toteutuksen tiedot järjestelmään luonnoksena julkaisematta tietoja vielä portaaliin, napsauta Tallenna-nappia. Jos haluat julkaista toteutuksen ajastetusti, määritä Ajastettu julkaisu kohtaan julkaisupäivämäärä, ja paina Tallenna-nappia. Jos haluat julkaista toteutuksen portaaliin välittömästi, paina Julkaise heti nappia. Julkaisemisen tilan (julkaistu / ei julkaistu) voit tarkistaa näkymän alareunasta.

11 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 11/27 Haulla rajattu tarjonta Hallintokäyttäjä pääsee katsomaan oikean reunan Haku omasta tarjonnasta toiminnon avulla koko oman AMK:nsa tarjontaa. Aseta alasvetovalikoista halutut hakuehdot, ja hae tarjontaa. Haun tulos listataan Haulla rajattu tarjonta välilehdelle. Jos et valitse mitään hakuehtoja alavetovalikoista, ja suoritat haun, listataan näytölle AMK:si koko avoimen AMK:n tarjonta. Haulla rajattu tarjonta -näkymässä on käytettävissäsi samat toiminnot ja kuvakkeet kuin muillakin Opintojaksot näkymän välilehdillä. Tässä näkymässä et kuitenkaan voi muokata opintojaksoja etkä käsitellä ilmoittautumisia.

12 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 12/27 Suosikit Opintojaksot-näkymän Suosikit-välilehdellä on listattu vain ne opintojaksot toteutuksineen, jotka olet muilla Opintojakso-näkymän välilehdillä merkinnyt suosikiksi -kuvakkeella. Suosikkeihin kannattaa merkitä ne opintojaksot, joita useimmiten joudut käsittelemään. Jos haluat poistaa opintojakson Suosikit näkymästä, napsauta Poista opintojakso suosikeista kuvaketta. Opintojakso säilyy silti muilla Opintojaksot näkymän välilehdillä. Suosikit-välilehden toiminnot ovat pääosin samat kuin Oma tarjonta välilehdellä. Huomaa, että jos AMK-pääkäyttäjä on valinnut AMK:llesi yleisen asetuksen, jolla kaikille AMK:si hallintokäyttäjille annetaan oikeus ylläpitää kaikkia AMK:si opintojaksoja ja niiden toteutuksia, Hakua omasta tarjonnasta voi yhdessä Suosikittoiminnon kanssa käyttää opintojaksojen näkyvyyden hallintaan. Pääset nimittäin hakutoiminnolla käsiksi myös sellaiseen oman AMK:si tarjontaan, joka ei muuten näy sinulla Oma tarjonta näkymässä. Jos poimit opintojakson hakutuloslistasta omiin suosikkeihin, näkyy opintojakso tämän jälkeen myös Omassa tarjonnassa. Kun poistat opintojakson suosikeista, ei se enää näy Omassa tarjonnassakaan. Näin käyttäytyvät ainoastaan ne opintojaksot, joille olet itse ottanut ylläpito-oikeuden hakutoiminnon kautta.

13 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 13/27 Toteutustietojen katselu ja päivittäminen Napsauttamalla toteutusrivin lopussa Esikatsele toteutustietoja kuvaketta (paperi + suurennuslasi kuvake), pääset näkymään, jossa on välilehdet opintojakson toteutuksen Esikatseluun, Toteutuksen tietojen muokkaamiseen, Hakemusten käsittelyyn, Arvosanojen antamiseen, Palautteen käsittelyyn ja laskutukseen. Esikatselu-välilehdellä pääset selaamaan järjestelmään tallennettuja opintojakson toteutuksen tietoja. Toteutuksen tiedot välilehti on samanlainen kuin toteutustietojen tallennusnäkymä, ja pääset päivittämään siellä järjestelmään tallennettuja opintojakson toteutuksen tietoja.

14 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 14/27 Opintojaksojen ja toteutusten kopiointi AMK.fi-opintopalvelusta Voit kopioida sekä opintojaksoja että opintojaksojen toteutuksia AMK.fi-opintopalvelusta. Tämä tapahtuu välilehdellä Poimi AMK.fi-tarjonnasta näpäyttämällä Poimi AvoinAMK-tarjontaan kuvaketta opintojakson tai toteutuksen kohdalla: Alasvetovalikosta voit halutessasi rajoittaa näkymän tiettyyn koulutusohjelmaan. Kun opintojakso kopioidaan, opintojakson toteutukset eivät kopioidu mukana. Jos opintojakson toteutus kopioidaan, sitä vastaava opintojakso kopioituu automaattisesti, jos samalla koodilla ei ole opintojaksoa jo ennestään AvoinAMK-tarjonnassa. Pomintakuvaketta ei näy lainkaan, jos opintojakso/toteutus on jo olemassa AvoinAMK-tarjonnassa. Huomaa, että järjestelmä tunnistaa opintojaksot ja toteutukset niiden koodin perusteella. Opintojaksoa tai toteutusta et voi siis kopioida, jos AvoinAMK-järjestelmässä on ennestään opintojakso/toteutus, jolla on sama koodi. Jos opintojaksoa tai toteutusta muutetaan AMK.fi-opintopalveluissa kopioinnin jälkeen, muutokset eivät näy AvoinAMK-järjestelmään aiemmin kopioidussa versiossa. Tässä tilanteessa voit joko poistaa opintojakson/toteutuksen AvoinAMK-tarjonnasta ja kopioida sen uudestaan AMK.fiopintopalveluista tai sitten tehdä vastaavat muutokset aiemmin kopioituun versioon. Kun olet kopioinut opintojakson/toteutuksen, se näkyy Oma tarjonta-välilehdellä. Tarkista kaikki tiedot ja muokkaa niitä tarvittavilta osin. Julkaise toteutus vasta kun sen kaikki tiedot ovat varmasti kunnossa.

15 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 15/27 Hakemusten käsittely Jos AMK:si käyttää avoinamk.fi -portaalin ilmoittatumisjärjestelmää, pääset käsittelemään Hakemusten käsittely näkymän Ilmoittautuneet -välilehdellä saapuneita ilmoittautumisia. Kun hakemus on käsitelty, se siirtyy Ilmoittautuneet-välilehdeltä Käsitellyt hakemukset välilehdelle. Sähköpostin lähetys ja osoitetiedot näkymästä voit lähettää viestin toteutukselle ilmoittautuneille, varalla olijoille, hylätyille tai hyväksytyille. Opiskelijoiden perumat hakemukset näkyvät välilehdellä Perutut hakemukset. Arviointi Jos AMK:si käyttää avoinamk.fi -portaalin ilmoittatumisjärjestelmää, pääset antamaan Arvosanat-näkymän Arvosanojen kirjaaminen -välilehdellä toteutukselle osallistuneille opiskelijoille arvosanat. Kun arvosana on annettu ja tallennettu, siirtyy opiskelijarivi arviointitietoineen Annetut arvosanat välilehdelle.

16 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 16/27 Napsauttamalla Annetut arvosanat välilehdellä arvosanarivin lopussa olevaa kuvaketta pääset syöttämään arvosanan tai korjaamaan sitä. Palautteet Arvosana tai sen muutos tallentuu painamalla Tallenna-painiketta. Palautteet-välilehdellä pääset katselemaan opiskelijoiden antamaa palautetta opintojakson toteutuksesta.

17 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 17/27 Laskutus Jos AMK:si käyttää avoinamk.fi -portaalin ilmoittatumisjärjestelmää, pääset hoitamaan Laskutus-välilehdellä opintojakson toteutukseen liittyvää laskutusta. Voit tallentaa järjestelmästä omalle koneellesi laskutustiedot CSV-tiedostona, jonka voit avata Exceliin ja tarvittaessa tulostaa paperille. Nämä tiedot voit sitten toimittaa joko CSVmuodossa tai paperilla oman AMK:si laskutukseen, joka hoitaa varsinaisen laskutuksen. Portaalijärjestelmä kerää siis laskutustietoa, mutta ei hoida varsinaista laskutusta! Kun olet toimittanut laskutustiedot portaalista AMK:si laskutuksesta vastaavalle henkilölle, siirrä Laskutettavat-kohdasta laskutetut opiskelijat Ei-laskutettaviin, jottei heitä laskuteta kahdesti.

18 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 18/27 Opiskelijat Opiskelijahaku Opiskelijat / Opiskeiljahaku näkymässä voit etsiä avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoita etunimen, sukunimen ja/tai käyttäjätunnuksen mukaan. Haun tulos listataan sivun alareunaan. Klikkaamalla opiskelijarivin lopussa näkyvää kuvaketta löydät tarkemmat tiedot opiskelijasta sekä hänen opintokorinsa ja opiskelusuunnitelmansa, mikäli opiskelija on asettanut ne nähtäväksi. Kuvake näkyy vain oman AMK:si opiskelijoiden rivillä, eli pääset tarkastelemaan vain oman AMK:si opiskelijoiden tarkempia tietoja. Napsautettuasi tarkemmat tiedot kuvaketta näet opiskelijan tiedot.

19 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 19/27 Opintokori Opiskelijan opintokori näkyy hallintokäyttäjälle ainoastaan, mikäli opiskelija on asettanut sen hänelle nähtäväksi. Opiskelijan opintokori on näkymä, jossa opiskelija hallinnoi omia opintojaan. Hän kerää suunniteltuihin opintoihin kiinnostavia opintoja, joille hän aikoo todennäköisesti myöhemmin ilmoittautua. Opintokorissa näkyvät myös opinnot, joille opiskelija on ilmoittautunut tai joiden ilmoittautuminen on käsiltelty. Opintokorissa näkyvät myös portaalin kautta suoritetut opinnot. Opintojen suunnittelun helpottamiseksi opiskelijalla on mahdollisuus lisätä koriin myös sellaisia opintoja, joita ei tarjota portaalin kautta (opintojaksot, joita ei ole järjestelmässä). Rivin lopussa olevaa kuvaketta klikkaamalla löytyvät opintojakson toteutuksen yksityiskohtaisemmat tiedot. Opintokorin alapuolella olevaan tekstikenttään hallintokäyttäjä voi antaa palautetta opintokorin sisällöstä. Tallenna ensin antamasi opintokorin palaute Tallenna-napilla. Tallentamisen jälkeen palaute ei kuitenkaan välttämättä vielä näy opiskelijalle. Kaksiarvoisella napilla Aseta opiskelijan nähtäväksi / Poista opiskelijan näkyvistä pääset asettamaan opintokorin palautteen opiskelijan näkyville tai pois hänen näkymästään.

20 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 20/27 Opiskelusuunnitelma Opiskelijan opiskelusuunnitelma näkyy hallintokäyttäjälle ainoastaan silloin, jos opiskelija on asettanut sen nähtäväksi. Suunnitelman alapuolella olevaan kenttään voi hallintokäyttäjä antaa palautetta suunnitelmasta. Tallenna ensin antamasi opiskelusuunnitelmaan antamat kommenttisi. Tallenna-napilla. Kommenttisi eivät tämän jälkeen kuitenkaan välttämättä vielä näy opiskelijalle. Kaksiarvoisella napilla Aseta opiskelijan nähtäväksi / Älä näytä opiskelijalle pääset asettamaan kommentit opiskelijan näkyville tai pois hänen näkymästään. Kuvan esimerkissä tekstikenttään kirjoitetut kommentit näkyvät opiskelijalle.

21 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 21/27 Opiskelijan lisääminen järjestelmään Hallintokäyttäjän ei pääsääntöisesti pitäisi ollenkaan lisätä opiskelijoita järjestelmään, vaan heidän tulisi itse rekisteröityä palveluun. Kun käyttäjä itse rekisteröityy portaaliin, hän henkilökohtaisesti hyväksyy saman tien palvelun rekisteriselosteen rekisteröintilomakkeella. Kannattaa siis aina kun mahdollista pyytää käyttäjää itse rekisteröitymään järjestelmään. Opiskelijan luominen järjestelmään tulee kyseeseen tilanteissa, joissa opiskelijalla on ylivoimainen este rekisteröityä itse palveluun. Opiskelijat / Lisää opiskelija näkymästä pääset lisäämään uuden opiskelijan tiedot järjestelmään. Järjestelmä lähettää uudelle käyttäjälle salasanan automaattisesti sähköpostiin. Käyttäjää häntä pyydetään hyväksymään rekisteriseloste, kun hän kirjautuu ensimmäistä kertaa palveluun.

22 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 22/27 Koulutustarveilmoitukset Koulutustarveilmoitukset-välilehdeltä löytyvät asiakkaiden lähettämät toiveet järjestettävästä koulutuksesta. Voit tallentaa koulutustarpeet CSV-tiedostona esim. Exceliin myöhempää käsittelyä varten klikkaamalla Tallenna CSV:nä painiketta. Kun olet vastannut viesteihin, voit merkitä valitut viestit vastatuiksi, jolloin ne siirtyvät Vastatutvälilehdelle. Voit myös siirtää valitut viestit myöhemmin käsiteltäviksi, jolloin ne siirtyvät Keskeneräiset-välilehdelle. Voit myös poistaa valitut viestit. Keskeneräiset-näkymässä voit vastata viesteihin, merkitä ne vastatuiksi tai poistaa ne. Vastatut-näkymässä voit poistaa valitut viestit.

23 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 23/27 Omat tiedot Omat tiedot näkymässä voit ylläpitää omia tietojasi sekä vaihtaa oman salasanasi. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran sisään asiointijärjestelmään, käythän heti ensimmäiseksi vaihtamassa salasanasi. Ohjeet Ylläpitonäkymässä saat näkyville tai piiloon tilannekohtaisen ohjeen napsauttamalla päävalikon valintaa Näytä / Piilota ohje.

24 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 24/27 LIITE 1. Opintojakson luominen Ensin luodaan opintojakson perustiedot ja tämän jälkeen opintojakson toteutus. Tietoja on mahdollista muokata opintojaksokohtaisesti. Muistathan tallentaa syöttämäsi tiedot. Istunto vanhenee 60 minuutin kuluttua edellisestä toiminnosta. Opintojakson perustiedot siirtyvät automaattisesti toteutuksen kuvaukseen esitäytettyinä. Opintojakson tiedot näkyvät opiskelijoille vasta silloin, kun opintojaksosta on julkaistu toteutus. Pelkät opintojakson tiedot eivät näy missään opiskelijalle ilman toteutustietoja. Tietokentän nimi Esimerkki Kommentit * -merkityt kentät ovat pakollisia *Opintojakson nimi: Arktinen ensiapu Opintojakson nimi (todennäköisimmällä) totetutuskielellä *Nimi englanniksi: Arctic First Aid Opintojakson nimi englanniksi *Koodi: VV5D Käytetään samaa opintojakson koodia kuin oman AMK:n opintojen hallintajärjestelmässä. *Opetuskielet: suomi Valitaan alasvetovalikosta *Taso: Perusopinnot Valitaan alasvetovalikosta: perusopinnot, ammattiopinnot, vapaasti valittavat opinnot *Organisaation sähköpostiosoite avoinamk@tamk.fi Ei-muokattava kenttä. Tieto tulee pääkäyttäjän tallentamista asetuksista. *Järjestävän AMK:n koulutusohjelma Hoitotyön ko. Valitaan alasvetovalikosta *Koulutusohjelma(t), joihin voidaan hyväksilukea järjestävässä AMK:ssa Hoitotyön ko., Viestinnän ko. Valitaan alasvetovalikosta kaikki ne koulutusohjelmat, joihin opintojakso voidaan hyväksilukea järjestävässä AMK:ssa. *Aihepiiri: Terveys, turvallisuus Valitaan alasvetovalikosta. Voit valita useita vaihtoehtoja pitämällä Ctrlpainiketta pohjassa. Aihepiiri on hakukriteeri koulutushaussa. Suositusala: Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Valitaan alasvetovalikosta *Laajuus (op): 3 Vähintään 3 opintopisteen opintoja. ECTS-suositusten mukaan vähintään 5 opintopisteen opintoja. *Tavoitteet: Opiskelija saa tietoa kylmästä, Opintojakson tavoitteet sen vaikutuksesta ihmiseen. *Sisältö: Kylmän vaikutus, ensiapu Opintojakson sisältö ja auttaminen kylmässä ja syrjäisissä olosuhteissa. *Edeltävä osaaminen: Ei vaadi edeltävää osaamista Mitä aiempaa osaamista opintojaksolla edellytetään opiskelijalta. Arviointi Arvoinnin painotus: aktiivisuus verkko-oppimis- Kentässä voidaan antaa lisätietoa arviointiperusteista.

25 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 25/27 ympäristössä 40%, ryhmätentti 60%. Arviointiasteikko: hyväksytty / hylätty Valitaan alasvetovalikosta * Suoritustavat: Kirjallinen tentti, harjoitustyöt Tekniset vaatimukset: Tietokone ja internetyhteys Valitaan valikosta. Voit valita useita vaihtoehtoja pitämällä Ctrl-painiketta pohjassa. Erityisesti verkko-opintoja varten tarvittavat välineet. *Avoin AMK hinta: Opintojaksoperusteinen hinta: 84 Lukukausimaksu: 120 Vuosimaksu: 170 Kirjautumismaksu: 25 Oppimateriaali 1: Yksilöintitieto: Punaisen Ristin wwwsivusto Merkitään kaikki vaihtoehtoiset hinnat. HUOM! Jos annat hinnaksi 0 euroa, tai jätät hinnan muuten ilmoittamatta, on opinto opiskelijalle ilmainen. AMKin hintakäytänteet valitsee AMKpääkäyttäjä, minkä jälkeen vain AMkissa käytössä olevat vaihtoehdot näkyvät. Lisää uusi painikkella pääsee lisäämään uuden oppimateriaalin. Typpi: Lisämateriaali Valitaan valikosta: esitieto, tenttimateriaali, lisämateriaali, muu. Linkki: Linkki verkko-oppimateriaaliin, jos materiaali on internetissä. Verkko-oppimisympäristön osoite e.fi Linkki verkko-oppimisalustaan tai opintojen kotisivuille.

26 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 26/27 LIITE 2. Opintojakson toteutuksen luominen Ensin luodaan opintojakson perustiedot ja tämän jälkeen opintojakson toteutus. Tietoja on mahdollista muokata toteutuskohtaisesti. Muistathan tallentaa syöttämäsi tiedot. Istunto vanhenee 60 minuutin kuluttua edellisestä toiminnosta. Opintojakson perustiedot siirtyvät automaattisesti toteutuksen kuvaukseen esitäytettyinä. Julkaise toteutus vasta, kun kaikki tiedot on syötetty ja olet tarkistanut tietojen oikeellisuuden. Asiakkaalle näkyvät pakollisten kenttien lisäksi ne kentät, joihin on syötetty tieto. Tarvittaessa voit poistaa toteutuksen julkaisusta tai kokonaan, mikäli toteutukselle ei ole hakemuksia/ ilmoittautuneita. Tietokentän nimi Esimerkki Kommentit * -merkityt kentät ovat pakollisia *Toteutuksen koodi: VV5D1-1 Käytetään samaa toteutuksen koodia kuin oman AMK:n opintojen hallintajärjestelmässä. *Järjestäjä (koulutuksen antaja): Rovaniemen ammattikorkeakoulu Järjestelmä antaa tiedon automaattisesti, eikä sitä voi muuttaa. * Järjestäjän osoite: Jokiväylä 13, Rovaniemi Ammattikorkeakoulun tai avoimen AMK:n toimiston osoite. Muu järjestäjä: Kittilän kansalaisopisto Organisaatio, jonka kanssa toteutus järjestetään yhteistyössä (jos sellainen on). Koulutuksen järjestämispaikkakunta: Kittilä Lähiopetuspaikka: Levi-Insituutti / luokka 221, Valtatie 82, Kittilä *Toteutusaika: tai Syksy 2007 Valitaan alasvetovalikosta. Mikäli paikkakuntaa ei löydy valikosta voi oman AMK:si pääkäyttäjä päivittää valikkoon tarvittavan vaihtoehdon. Merkitään myös maa, mikäli ei Suomi Anna joko sovittu tai arvioitu toteutusaika. Sovittu alkamisaika ja päättymisaika valitaan kalentereista. HUOM! Päättymispäivän jälkeen toteutus ei enää näy koulutushaussa. *Ilmoittautumisaika: Alkamisaika ja päättymisaika valitaan kalentereista. Ilmoittautumisajan päätyttyä järjestelmä lähettää ilmoittautumisen mutta pyytää ottamaan yhteyttä avoimen hallintokäyttäjään. Paikkoja, kpl : Kuinka paljon enintään voidaan hyväksyä opiskelijoita. *Maksimi 20 Toteutusraja 15 Kuinka paljon vähintään tulee olla osallistujia, jotta opintojakso toteutuu. Paikkoja varattuna muille ryhmille, kpl: Muu(t) henkilö(t) : 3 Paikat, jotka varataan avoimen AMK:n asiointijärjestelmän ulkopuolella. Olli Ohjaaja (opinnoista vastaava,tutor, tukikenkilö, yhteyshenkilö, muu) Lisää uusi painikkella pääsee lisäämään muita henkilöitä (kuin opettajia).

27 Avoin AMK sähköinen asiointi hallintokäyttäjän ohje 27/27 Opettaja(t): Outi Opettaja Lisää uusi painikkella pääsee lisäämään opettajia. Suoritusvaatimukset: Aktiivinen osallistuminen opintojaksolle, ryhmätentti Ilmaisee, mitä opiskelijan täytyy suorittaa saadakseen opinnoista hyväksytyn arvosanan. *Toteutustapa: Yksilöopetus, itsenäinen työskentely Valitaan kaikki soveltuvat vaihtoehdot valikosta: luento-opetus, pienryhmäopetus, yksilöopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely. *Opetustapa: Verkko-opinnot Valitaan valikosta: monimuoto, verkkoopetus tai lähiopetus. Lisätietoja Opinnot toteutetaan torstaisin klo 16-20, lukuun ottamatta helatorstaita Toteutukseen liittyvät tiedot, jotka eivät käy ilmi muista tietokentistä. Lähiopetustunteja: 40 Lähiopetustuntien määrä täytyy ilmaista, jos niitä on. Esteettömyys: Liikuntaesteisten otettava Vapaa tekstikenttä huomioon, että lähiopetuksesta osa toteutetaan metsässä. Linkki tulostettavaan ilmoittautumislomakkeeseen: Rastita valintaruutu Jos rastitat valintaruudun, käyttäjälle näkyy linkki avoimen AMK:n valtakunnallisen ilmoittautumislomakkeeseen. Täytä, jos käytössä on AMK:n oma ilmoittautumisjärjestelmä: Ilmoittautumisjärjestelmän verkko-osoite: autuminen Linkki oman AMK:n avoimen ilmoittautumisjärjestelmään, mikäli sellainen on käytössä. Tulostettavan ilmoittautumislomakkeen verkko-osoite: autuminen Paperille tulostettavan ilmoittautumislomakkeen linkki. Ajastettu julkaisu : Valitaan kalenterista Julkaisemisen tila: Ei julkaistu Kertoo, onko toteutus julkaistu vai ei. Vaikuttaa opintojakson toteutuksen näkyvyyteen koulutushaussa.

www.avoinamk.fi Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo

www.avoinamk.fi Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo Avoin AMK sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje 1/13 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi AMK-pääkäyttäjän ohje Sisällysluettelo AMK-pääkäyttäjän ylläpitonäkymä...2 AMK-pääkäyttäjän tehtävät...2

Lisätiedot

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Avoin AMK sähköinen asiointi opiskelijan ohje 1/10 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Sisällysluettelo Avoinamk.fi portaalin yleisnäkymä...2 Koulutushaku...3 Rekisteröityminen ja

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (8) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Käytä EXAM:issa Firefox tai Chrome selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi Kypsyysnäytteen voit osoittaa

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE Virve Peltoniemi TAMK, 17.02.2012, Versio 2.0 (muokattu ohjeesta: Laurea-ammattikorkeakoulu/Jori Komulainen) 1 Yleistä 1.1 Uusintatenttikelpoisuus

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Opettajan SoleOps -ohje

Opettajan SoleOps -ohje Opettajan SoleOps -ohje Opettaja käyttää järjestelmää opintojaksoselosteidensa selaamiseen ja muokkaamiseen, työaikasuunnitelmiensa selaamiseen ja tulostamiseen, opintojaksojensa ilmoittautumisten hyväksymiseen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen W e b O o d i O p e t u k s e e n j a t e n t t e i h i n i l m o i t t a u t u m i n e n 1 Opiskelijan näkökulmasta yksi

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Sähköisen tentin järjestelmän EXAMin käyttöön suositellaan Firefox selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen 1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen WebOodin HOPS-työkalun löydät, kun kirjaudut WebOodiin osoitteessa https://weboodi.uwasa.fi. HOPS-työkalu löytyy otsikon Omat opinnot alta. Paina HOPS -painiketta. Avautuvassa

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö

Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö Kirjaudu SoleOPSiin SAMK-tunnuksillasi. Voit selata yksittäisen opiskelijan HOPSia päävalikon HOPSien selaus toiminnolla. Päävalikon

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa

Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa Työpajat opintohallinnolle, kevät 2019 JYU. Since 1863. 16.5.2019 1 KOVS SISU Toteutuksen julkaisu KOVS:ssa lähettää toteutuksen Sisuun KOVS: toteutuksen

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä

Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä Sisäänkirjautuminen 1. Mene nettisivulle https://irma.suunnistusliitto.fi 2. Kirjaudu valitsemalla oikealta ylhäältä Kirjaudu IRMA:an 3. Kirjoita lisenssinumerosi

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti

1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti Sisällysluettelo 1. Uuden Ilmon käytön eroavaisuudet vanhasta Ilmosta lyhyesti... 2 Huomattavaa kurssin tietojen täyttämisessä!... 2 2. Kurssikuvauksen ja muiden opiskelijoille näkyvien kurssitietojen

Lisätiedot

OpeOodi Käyttöohje opettajalle 16.10.2015

OpeOodi Käyttöohje opettajalle 16.10.2015 OpeOodi Käyttöohje opettajalle 16.10.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 2 Omien opetustapahtumien löytäminen... 4 2.1 Oma opetus -välilehdet... 5 3. Opetustapahtumien

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella...

Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella... LUKKARIKONE Table of Contents Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella... 6 Lukujärjestysten tarkastelu...

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 2.7 1(25) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Tämän ohjeen sisältö: 1 Aluksi.2 2 Ikonien selitykset.3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja

Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja 1(16) Tennisliitto Ässä-kilpailujärjestelmä Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja 1 Tennisliitto Ässä-kisajärjestelmä 2 2 Päävalikko 2 3 Kilpailun hakeminen 3 4 Kilpailun luonti 3 4.1 Kilpailun luokkien

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

2 Miten näen ohjattavien opiskelijoiden HOPS:ien tilanteen?

2 Miten näen ohjattavien opiskelijoiden HOPS:ien tilanteen? SoleHopsin ohjeita henkilökunnalle Ohjaajan tehtävät (opinto-ohjaaja/ opettajatuutori) 1 Yleistä 1.8.2014 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet opiskelijat suunnittelevat opiskelunsa SoleOPSissa olevan

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot