Configure-Price-Quote sovellukset Suomessa Sanna Korhonen, Research Director Marketvisio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Configure-Price-Quote sovellukset Suomessa 2013. 03.10.2013 Sanna Korhonen, Research Director Marketvisio"

Transkriptio

1 Configure-Price-Quote sovellukset Suomessa Sanna Korhonen, Research Director Marketvisio

2 Myyntijohdon arkea? Source:

3 Tutkimuksen taustat Tutkimuksessa haastateltiin 98 Suomessa toimivaa teollisuusyritystä. Vastaajat edustivat pääasiassa myynnin ja liiketoiminnan johtoa. Tutkimuksen kohteena oli tuotevarianttien hallinta myynnistä toimitukseen Tutkimuksesta on erilliset raportit suuremmista yrityksistä ja PK-yrityksistä, joilla on mahdollisuus hakea Tekes-rahoitusta konfigurointihankkeisiin (alle 250 henkilöä) Vastaaja edustaa (n=98) Organisaation koko (n=98) 12 % 14 % 27 % Toimitusjohtaja Myyntijohto Alle 250 hlöä Liiketoimintajohto Yli 250 hlöä 41 % 33 % Tietohallintojohto 73 % % vastaajista 3 Market-Visio Oy, All rights reserved.

4 Mitä Configure Price - Quote tarkoittaa? Tarpeena yleinen teollisuusyrityksissä, joissa tuote on massaräätälöitävä ja tarjouslaskenta vaatii yhteistyötä tuotannon, materiaalinhallinnan ja/tai T&K:n kanssa Rajallinen määrä yhteensopivia palikoita, joista saadaan koottua monta ratkaisua. Myyntikonfigurointi on asiakkaalle varioitu toimituskokoonpano. Tuotekonfigurointi on yleensä valmistuksen kokoonpano. Työkaluissa tarkoittaa hinnoittelua ja tarjousprosessia tukevia sovelluksia, jotka tukeutuvat tuotevalintaa rajaaviin säännöstöihin ja työnkulun prosesseihin. AUTOMATISOINTI Myyntikonfigurointi ei sano mitään On joku juttu, josta lähdetään liikkeelle, ja vaihtoehtoja rajaamalla päästään tulokseen Tuotearkkitehtuuriin perustuva varioituvien parametrien määrittely 4 Market-Visio Oy, All rights reserved..

5 Tuotteiden massaräätälöinti ja standardointi yleistyy Jutun juju on siinä, miten myydään asiakkaalle standardituote niin että hän kokee ostavansa juuri hänelle räätälöidyn tuotteen. Massaräätälöinnin kehittyminen tulevaisuudessa (n=98) Lisääntyy Pysyy samana Laskee Suuremmat ja keskisuuret yritykset pyrkivät lisäämään massaräätälöintiä. Kaikki 38% 49% 12% Pienille joustavuus ja asiakaskohtainen räätälöinti voi olla merkittävä kilpailuetu. Yli 250 Alle % 41% 64% 45% 9% 13% 5 Market-Visio Oy, All rights reserved.

6 Yksittäisten prosessien automatisointi on yleistä, vaikka varsinaiset CPQ-sovellukset vielä harvinaisia Myyntikonfigurointi tukee myynnin ja materiaalinhallinnan ja tuotannon vuoropuhelua Tuotteen säännöstöt ovat tiedossa, mutta dataa ei vielä pystytä hyödyntämään prosessirajapintojen yli Integrointikyvykkyydessä on parantamisen varaa Automatisoidun konfiguroinnin hyödyntäminen suuremmissa yrityksissä (% vastaajista) Automatisoidun konfiguroinnin hyödyntäminen PK-yrityksissä (% vastaajista) Käytämme jo osittain tai kokonaan automatisoitua (sis. Excel) Käytämme jo osittain tai kokonaan automatisoitua (sis. Excel) Suunnittelemme käyttöönottoa 2 vuoden sisällä Suunnittelemme käyttöönottoa 2 vuoden sisällä Kyllä Ei Eos Kyllä Ei Eos 6 Market-Visio Oy, All rights reserved.

7 Tarjoamanhallinta ja läpimenoaika korostuvat suuremmissa yrityksissä Tuotevalintojen tekeminen on vaikeaa. Käyttöliittymä ei ohjaa myyntiä löytämään oikeaa tuotetta vaan prosessi perustuu siihen että talossa pitkään olleet myyjät tuntevat tyyppikoodit ja hakevat niillä Suuremmissa yrityksissä tuotteenhallinnan kypsyysaste on PKyrityksiä korkeampi Toimitusketjun hallintaan halutaan läpinäkyvyyttä Tiedon- ja dokumenttien hallinnan haasteet korostuvat K6. Kuinka merkittävänä pidätte tehokasta tuote- tai myyntikonfigurointia seuraavien hyötyjen tai liiketoimintaetujen kannalta? Keskiarvo asteikolla 1=ei lainkaan merkittävä, 5=erittäin merkittävä n=98 Tarjoushinnoittelun oikeellisuus Kannattavuuden ennustaminen ja seuranta Tilauksen läpimenoaika Tuotantotilausten oikeellisuus Myynnin tehokkuus (lead-to-quote) Asiakaspalvelun parantaminen Kanavamyynnin tehostaminen 2,8 3,0 2,9 3,3 3,9 3,8 4,0 3,8 3,7 3,9 3,7 3,7 3,7 3,7 4,1 4,0 4,1 3,7 3,3 4,2 3,3 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 Kaikki Yli 250 Alle Market-Visio Oy, All rights reserved.

8 Tiedon- ja dokumentinhallinnan haasteet tuttuja kaikille vastaajille Tieto siiloutuu, hiljainen tieto katoaa Tiedon ajantasaisuus epäilyttää Tiedon ylläpitäminen koetaan haasteelliseksi Omista työkaluista pidetään kiinni Tarjousdokumentteja joutuu etsimään 8 Market-Visio Oy, All rights reserved.

9 Miten tätä voisi kehittää? 9 Market-Visio Oy, All rights reserved..

10 Kehitys lähtee tarjoamasta, tuotteesta ja ihmisistä Myyntikonfiguroinnin tärkein ominaisuus on varmistaa että myynti tietää sallitut variantit ja niiden säännöstöt Tuotevarianttien hallinta vaatii tuotekehitykseltä, tuotannolta ja myynniltä sitoutumista sovittuihin säännöstöihin ja datan hallintaan Osaaminen ja omistajuus avainasemassa Tiedonhallinta on merkittävin myyntikonfiguroinnin haaste Tuotteen- ja tarjoamanhallinta on myyntikonfiguroinnin perusta 10 Market-Visio Oy, All rights reserved.

11 Myyntikonfigurointi on lähinnä yrityksen sisäinen asia Tärkeintä olisi keskittyä prosessin ja datahallinnan kehittämiseen liiketoiminnan eri kohtauspisteissä: mikä data liikkuu ja miten yli nykyisten työkalurajapintojen? K8. Ketkä organisaatiossanne tai sen ulkopuolella hyödyntävät nykyisiä tuote- tai myyntikonfiguraattorityövälineitä? Oma myynti 88 Tuotanto Myynnin tuki Tuotteen säännöstöt ovat tiedossa, mutta dataa ei vielä pystytä hyödyntämään rajapinnoissa Tuotekehitys Osto Jälleenmyyjät myyntikanavassa Loppuasiakkaat (b-to-b) Kuluttaja-asiakkaat Automatisointiaste vaihtelee suuresti vastaajien kesken Suunnittelu Muu hyödyntäjä En osaa sanoa/ Ei kukaan % vastaajista, n= Market-Visio Oy, All rights reserved.

12 Kaikki 90 % Ajantasainen, oikea tieto nousee läpi kaikilla tutkituilla alueilla Materiaalin- ja tuotannonhallinta Yli % Haasteet: Ennustettavuus Muutoksenhallinta Tiedonkulku myynti- ja hankintakanavassa Läpimenoaika Alle % Ratkaisuja: Vakioitu hankintaprosessi ja joustava hankintaketju Vaatimuksen- ja muutoksenhallinta järjestelmissä Tuotteen modulointi Toiminnanohjauksen kautta saavutettava tiedonjako Dokumenttien hallinta Kaikki 86,5 % Hinnoittelu Yli % Alle % Haasteet: Pohjautuu pitkälti kokemukseen ja hiljaiseen tietoon Tuotteen ja palvelun yhdistämien Vaatimusten dokumentointi ja jakaminen organisaation sisällä Myynti ei ole tietoinen tuotteen rajoituksista tai säännöstöistä Ratkaisuja: Osaavat myyjät Master data ja säännöstöt Dokumenttien hallinta Tietokanta- ja excel-pohjaiset myynnin tukimateriaalit Vaatimusten- ja muutostenhallinta Kaikki 85 % Tarjousprosessi Yli % Alle % Haasteet: Tarvittava tieto on hajallaan organisaatiossa Oman tarjoaman tunteminen säännöstötasolla Toimitusten etenemistä on vaikea seurata On epävarmaa puhutaanko samasta asiasta ketjun eri vaiheissa. Ratkaisuja: Master data ja säännöstöt Tietokanta- ja excel-pohjaiset myynnin tukimateriaalit Vaatimusten- ja muutostenhallinta Osaaminen Dokumenttien hallinta 12 K7. Mitkä ovat kokemuksenne tai käsityksenne mukaan keskeiset haasteet massaräätälöitävien tuotteiden/palvelujen osalta seuraavissa prosesseissa/seuraavilla osa-alueilla (% vastaajista kokee tärkeäksi)

13 Tuoterakenteen ja säännöstöjen on oltava riittävän hyvällä tasolla hyötyjen saavuttamiseksi Kaikki 77,5 % Asiakasrajapinta Yli % Alle % Haasteet: Sallittujen varianttien suuri määrä Myyjän tunnettava tuote ja tuotantoprosessi hyvin Epävarmuus myyntikanavan kyvystä tunnistaa asiakastarve Ratkaisuja: Master data ja säännöstöt Osaaminen Usean konfigurointityökalun hallinta Asiakassuhteen hallinta Vaatimustenhallintaa tukevat työkalut Kaikki 61 % Myyntikanava Yli % Alle % Haasteet: Parhaiden kumppanien löytäminen Ajantasainen tieto myyntikanavassa Sallittujen varianttien määrittely ja hinnoittelu Ratkaisuja: Vahva brandi ja tarjoama Keskitetty tarjouslaskenta Master data ja säännöstöt Dokumenttien hallinta Samat työkalut kaikilla Kaikki 58, 5 % Tuotekehitys Yli % Alle % Haasteet: Tuotteiden julkistustiheys saattaa olla liian tiheä Tuotekehitys ei aina muista että tuote ja tarjoama ei ole sama asia Asiakastarpeen ymmärtäminen jää puutteelliseksi Ratkaisuja: Tuoterakenteen säännöstöjen määrittely ja muutoksenhallinta Master data ja säännöstöt Filtteröintityökalut K7. Mitkä ovat kokemuksenne tai käsityksenne mukaan keskeiset haasteet massaräätälöitävien tuotteiden/palvelujen osalta seuraavissa prosesseissa/seuraavilla osa-alueilla (% vastaajista kokee tärkeäksi) 13 Kaikki 53,5 % Itsepalvelu tuotevalinnassa Yli % Haasteet Vastuukysymykset asiakkaan itsepalvelun yhteydessä Epävarmuus tuotteen soveltuvuudesta itsepalvelumyyntiin Ratkaisuja Tuotevalinta ilman hinnoittelua Mukana kehityssuunnitelmissa, katsotaan mitä kilpailijat tekevät Alle %

14 Perustaksi tarvitaan ymmärrys siitä, miten ja mikä data liikkuu prosessien ja rajapintojen välillä Tuoterakenteen ja säännöstöjen luominen on iso työ Vaatii horisontaalia näkemystä prosessirajapintojen yli Vaatimusten- ja muutoksenhallinta tarjousprosessin aikana on avainasemassa Sallitut variantit ovat edellytys myyntikonfiguroinnille Omistajuus ei aina selvä 14 Market-Visio Oy, All rights reserved.

15 No entäs ne työkalut? 15 Market-Visio Oy, All rights reserved.

16 Excel selkeästi käytetyin, toiminnanohjaus- ja tuotetiedonhallintajärjestelmät hyvänä kakkosena PK-yrityksissä visioidaan toiminnanohjausjärjestelmän yhteydessä toimivasta konfiguraattorista Suurissa yrityksissä käytetään yleisesti useita eri konfiguraattorityökaluja ja hallinoidaan master datan avulla K11. Kenen IT-alan toimijan tuote-/ myyntikonfiguraatiotuote teillä on käytössänne? (+mikä tuote?) Ms Excel 29 Visma 8 Microsoft (MS Dynamics NAV/AX) 8 Vertex 8 Tieto CGI/ Logica Digia Savcor Tacton mm. ERP, PDM, CRM ja CAD-työkaluja sekä tietokanta- ja excelpohjaisia konfiguraattoreita Wapice (Summium) 1 Ei ole käytössä mitään tuotetta 7 Jokin muu/ ei osaa sanoa % vastaajista, n=97 16 Market-Visio Oy, All rights reserved.

17 Toiminnanohjausintegrointi nähdään kaikkein tärkeimmäksi vaikka kehityshankkeet usein alkavat tuotedatahankkeena K10.1. Mihin muihin järjestelmiinne tuote- tai myyntikonfigurointi on integroitu? Toiminannaohjausjärjestelmiin (ERP) Ei mihinkään Tuotetiedonhallintajärjestelmiin (tuotekehitysjärjestelmiin) 25 Valmistuksenohjausjärjestelmiin (MES) Tuotesuunnitelujärjestelmiin (CAD) Asiakkuudenhallintajärjestelmiin (CRM) Jokin muu 3 En osaa sanoa 9 % vastaajista, n= Market-Visio Oy, All rights reserved.

18 Myyntikonfiguroinnin hankkiminen pilvipalveluna jakaa vastaajia, tämänhetkinen käyttö vaatimatonta (15% vastaajista käyttää pilvipalvelua) Pilvipalvelussa nähdään sekä uhkia että mahdollisuuksia, ja kysymys olikin vedenjakaja: mielipiteet jakautuivat lähes tasan puolesta ja vastaan Alle 250 Pilvipalvelujen hyödyntäminen konfiguroinnissa jos olisitte ottamassa käyttöön uutta ratkaisua (n=98) 39% 42% 19% Huoli tietoturvasta on tärkein pilvipalvelun käyttöönottoa hidastava tekijä Yli % 38% 31% Ylläpidon helppous on tärkein pilvipalvelua ajava tekijä Kaikki 37% 41% 22% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 120% Kyllä Ei Eos % vastaajista 18 Market-Visio Oy, All rights reserved.

19 Tarjoamanhallintaa kehitetään, data ja dokumentointi avainasemassa Ajurit Hidasteet Alle 250 henkilöä Kilpailu kiristyy, nopeus on valttia ja tehokkuus tärkeä Tiedon ajantasaisuus ja helppo päivitettävyys houkuttelee Nopeampi tarjouksien läpimenoaika Tilausten oikeellisuus vähentää materiaalihukkaa Notes- ja Excel-pohjaiset työkalut tulossa elinkaarensa päähän Yli 250 henkilöä Parempi tarjoaman hallinta Kilpailukyvyn parantaminen (läpimenoaika, oikeellisuus) Tiedon läpinäkyvyys kaikkiin suuntiin, dokumentinhallinta Asiakkaan tarpeen tunnistaminen ja dokumentoiminen oikein Notes- ja Excel-pohjaiset työkalut tulossa elinkaarensa päähän Alle 250 henkilöä Liiketoiminnalla on vakiintunut markkina-asema Totuttu tekemään käsin Tuote on niin yksinkertainen tai erikoinen, ettei uskota työkalun voivan hallita sitä Liiketoiminnalla ei ole aikaa etsiä työkaluja CPQ-työkalut vielä huonosti tunnettuja Yli 250 henkilöä Tuotearkkitehtuurin haasteet ja vanhojen tuotteiden hallinta Huoli tietoturvasta Muutosvastarinta Myynnin ja tuotekehityksen ja myynnin ja tuotannon näkemyksien konsolidointi Työkalupäätökset tehdään konsernitasolla Suomen ulkopuolella 19 Market-Visio Oy, All rights reserved.

20 Liiketoiminta käynnistää CPQ-kehityshankkeet Oman IT:n kyvykkyys CPQ-kehityshankkeisiin arvioidaan keskinkertaiseksi PK-yrityksissä suurin syy on resurssipula ja operatiivisen toiminnan haasteet Suurissa yrityksissä IT:ltä toivottaisiin parempaa horisontaalista ymmärrystä tarjoamanhallinnan haasteista Miten hyvin oma IT-organisaationne tukee teitä seuraavilla tuote- tai myyntikonfigurointialueilla? PK-yritykset Suuret yritykset IT-organisaation resurssien riittävyys 3 Tarjolla olevat CPQkehityspalvelut 13,6 27,3 50,0 9,1 IT-organisaation yleinen osaaminen (konfiguraattoreihin liittyen) Tarjolla olevat työkalut Konfiguroinnin ylläpitopalvelut Konfiguroinnin kehityspalvelut Keskiarvo asteikolla 1=ei lainkaan 1 merkittävä, 1,5 2 2,5 5=erittäin 3 3,5 merkittävä 4 4, ,2 3,3 3,5 CPQ-resurssien riittävyys IT-organisaation yleinen CPQosaaminen Tarjolla olevat CPQ-työkalut Tarjolla olevat CPQylläpitopalvelut 9,1 9,1 4,5 4,5 27,3 54,5 59,1 72,7 54,5 31,8 22,7 13,6 9,1 9,1 9,1 9,1 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % % vastaajista 20 Market-Visio Oy, All rights reserved.

21 Prosessia ohjaava käyttöliittymä, integrointikyvykkyys ja ylläpidon helppous on tärkeää CPQ-tuotteelle Helppo käytettävyys, monimutkaista ei käytä kukaan. Ylläpidon helppous ja integroitavuus, ei 40 kaveria muuttamaan paria parametria. Hinta? Se on se viimeinen tarkasteltava tekijä, mutta pitää olla kohdallaan. Myyntilähtöinen, myyntiprosessia ohjaava ja visuaalinen konfigurointituote on haluttu Toiminnanohjausintegrointi on halutuin Miten tärkeinä pidätte seuraavia päätöksentekokriteerejä CPQtuotteen osalta? Käytettävyys / visuaalisuus Integrointikyvykkyys nykyiseen toiminnanohjaukseen (ERP= Integrointikyvykkyys nykyisiin tuotetiedonhallintajärjestelmiin (PDM) Integrointikyvykkyys nykyisiin asiakkuudenhallintajärjestelmiin (CRM) Hinta Integrointikyvykkyys nykyisiin materiaalinhallintajärjestelmiin Integrointikyvykkyys nykyisiin suunnittelujärjestelmiin Itsepalvelurajapinta asiakkaalle 2,5 3,0 2,7 2,7 2,6 3,1 3,4 3,8 3,4 4,1 3,5 3,4 3,7 3,4 3,4 3,4 3,4 3,7 3,7 4,0 3,9 4,2 4, ,7 Kaikki Yli 250 Alle Market-Visio Oy, All rights reserved.

22 Mitä sitten kannattaisi tehdä? Määritellä sallitut variantit, säännöstöt ja rajapinnat DATA Sopia tiedonjakokanavista ja hankkiutua eroon turhasta IHMISET ja TIETO Määritellä mikä on tarpeeksi hyvä LEAN Sopia omistajuus ja vastuut myös käyttöönoton jälkeen GOVERNANCE Tehdä yhteistyötä tietohallinnon ja palveluntarjoajien kanssa PARHAAT KÄYTÄNNÖT 22 Market-Visio Oy, All rights reserved..

23 Ajatuksia? Sanna Korhonen Tutkimusjohtaja, Research Director I

Tietovarastointiratkaisut massaräätälöinnin konfiguraattoreiden tukena. DI Mika Aho BI/DW Specialist 18.9.2008

Tietovarastointiratkaisut massaräätälöinnin konfiguraattoreiden tukena. DI Mika Aho BI/DW Specialist 18.9.2008 Tietovarastointiratkaisut massaräätälöinnin konfiguraattoreiden tukena DI Mika Aho BI/DW Specialist 18.9.2008 Esityksen sisältö 2 Mitä ovat (myynnin) konfiguraattorit? Tiedonhallinta massaräätälöinnissä

Lisätiedot

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3 Tuotekonfigurointi ADE Oy lyhyesti Asiakkaiden tarpeisiin suunnattua innovatiivista ja toimivaa ohjelmisto- ja 3d animaatiopalvelua. Ade Oy on toteuttanut vuodesta 2000 alkaen haastavaa interaktiivista

Lisätiedot

Mikä on CPQ-työkalu 4. CPQ-työkalu voi olla 5. Kuka tarvitsee CPQ-työkalua 6. Millaista hyötyä saan CPQ-työkalusta 8

Mikä on CPQ-työkalu 4. CPQ-työkalu voi olla 5. Kuka tarvitsee CPQ-työkalua 6. Millaista hyötyä saan CPQ-työkalusta 8 CPQ OSTAJAN OPAS SISÄLLYS Mikä on CPQ-työkalu 4 CPQ-työkalu voi olla 5 Kuka tarvitsee CPQ-työkalua 6 Millaista hyötyä saan CPQ-työkalusta 8 Millainen on CPQ-työkalun hankintaprosessi 10 Miten onnistun

Lisätiedot

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet Yksityisen sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja johtamishaasteet Ennakointiselvityshanke 2 Tilaajan Uudenmaan ELY-keskus Kohteena yksityisen sosiaali- ja terveyspalvelualan organisaatioiden 2010-luvun

Lisätiedot

Wiki korvaa intranetin. Olli Aro 3.6.2010

Wiki korvaa intranetin. Olli Aro 3.6.2010 Wiki korvaa intranetin Olli Aro 3.6.2010 Olli Aro Metsäteollisuuden myynti- ja markkinointitoimia 15 v B2B integraatioita 8 v Verkkopalveluita 7 kk Kehittämiskonsulttina Harrastuksina Talvella hiihto ja

Lisätiedot

Verkostojen tehokas tiedonhallinta

Verkostojen tehokas tiedonhallinta Tieto Corporation Verkostojen tehokas tiedonhallinta Value Networks 3.9.2014 Risto Raunio Head of Lean System Tieto, Manufacturing risto.raunio@tieto.com Sisältö Mihin verkostoitumisella pyritään Verkoston

Lisätiedot

ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö Markkinatutkimus joulukuu 2018

ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö Markkinatutkimus joulukuu 2018 ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö 2019 Markkinatutkimus joulukuu 2018 Tausta: Accountor ICT teki markkinatutkimuksen yhteistyössä Micromedian kanssa joulukuussa 2018. Tutkimuksella haluttiin selvittää

Lisätiedot

Information Builders Nordic Summit 2011 BI:n hyödyntäminen, markkinat ja trendit 12.10.2011 Mika Rajamäki

Information Builders Nordic Summit 2011 BI:n hyödyntäminen, markkinat ja trendit 12.10.2011 Mika Rajamäki Information Builders Nordic Summit 2011 BI:n hyödyntäminen, markkinat ja trendit 12.10.2011 Mika Rajamäki Market-Visio Oy Market-Visio Oy on riippumaton ICT-liiketoiminnan ja -johtamisen neuvonantaja joka

Lisätiedot

REDOFLOW. Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille. Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten

REDOFLOW. Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille. Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan tarpeita silmällä pitäen: se on kustannustehokas,

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

ERP-KYSELYN TULOKSET

ERP-KYSELYN TULOKSET ERP-KYSELYN TULOKSET Toiminnanohjausjärjestelmät tuotannollisissa yrityksissä 1 Työvoima- ja elinkeinokeskus Arbetskrafts- och näringscentralen Puhuja: André Österholm, Pohjanmaan Te-keskus Alustus Tuotannollisille

Lisätiedot

Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt

Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt Janne Kangasluoma / Chief Enterprise Architect, Ilmarinen Teemu O. Virtanen / Director, Information Logistics, Digia 2013 IBM Corporation HUOLEHDIMME NOIN 900 000

Lisätiedot

Asiakastarpeiden merkitys ja perusta. asiakastarpeiden selvittämisen merkitys ja ongelmat asiakastarvekartoitus asiakastarvekartoitustyökaluja

Asiakastarpeiden merkitys ja perusta. asiakastarpeiden selvittämisen merkitys ja ongelmat asiakastarvekartoitus asiakastarvekartoitustyökaluja Asiakastarpeiden merkitys ja perusta asiakastarpeiden selvittämisen merkitys ja ongelmat asiakastarvekartoitus asiakastarvekartoitustyökaluja Mihin asiakastarpeiden selvittämistä tarvitaan yhteisen kielen/tarkastelutavan

Lisätiedot

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on tehty liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Lemonsoftin ominaisuudet ovat muokattavissa vastaamaan eri toimialojen

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Integraation tavoitteita Lähtökohta Web-palvelut Asiakasrekisteri ERP, Tuotannon ohjaus Tuotanto Myynti Intranet Extranet? CRM Johdon tuki Henkilöstö Kirjanpito Palkanlaskenta

Lisätiedot

Mobiili. MULLISTAA MYYNTITYÖN Technopolis Business Breakfast, 12.9.2014

Mobiili. MULLISTAA MYYNTITYÖN Technopolis Business Breakfast, 12.9.2014 Mobiili MULLISTAA MYYNTITYÖN Technopolis Business Breakfast, 12.9.2014 AIHEITA Taustaa Keskeiset muutoksen tekijät Pilvipalvelut ja sovelluskauppa Mahdollisuudet myyntityössä Miksi myyntiaineistot ja asiakastapaamiset?

Lisätiedot

TransICT: ICT:n hyödyntäminen Suomen koneteollisuuden tuottavuuden ja transformaation tukena. Tero Lausala, Aila Vuoria & Merja Tiira / 13.4.

TransICT: ICT:n hyödyntäminen Suomen koneteollisuuden tuottavuuden ja transformaation tukena. Tero Lausala, Aila Vuoria & Merja Tiira / 13.4. TransICT: ICT:n hyödyntäminen Suomen koneteollisuuden tuottavuuden ja transformaation tukena Tero Lausala, Aila Vuoria & Merja Tiira / 13.4.2010 TransICT-projekti vastaa seuraaviin kysymyksiin 1. Mitkä

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi.

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi. TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Sähköisen liiketoiminnan mahdollisuudet: Sisäiset ja ulkoiset prosessit Toiminnan tehostaminen, reaaliaikaisuus Toiminnan raportointi ja seuranta,

Lisätiedot

Toiminnanohjausjärjestelmien hyödyntäminen Suomessa 2013

Toiminnanohjausjärjestelmien hyödyntäminen Suomessa 2013 Toiminnanohjausjärjestelmien hyödyntäminen Suomessa 2013 Loppukäyttäjätutkimus, alle 500 henkilön organisaatiot Osa 1/3: Pilvipalvelujen hyödyntäminen toiminnanohjausjärjestelmissä Leena Mäntysaari, Mika

Lisätiedot

10 SYYTÄ VALITA VISMA JÄRJESTELMÄTOIMITTAJAKSI

10 SYYTÄ VALITA VISMA JÄRJESTELMÄTOIMITTAJAKSI Toiminnanohjaus Taloushallinto HR ja palkanlaskenta CRM asiakkuudenhallinta Konsultointi ja lakipalvelut Hankinta ja perintä 10 SYYTÄ VALITA VISMA JÄRJESTELMÄTOIMITTAJAKSI VISMA SOFTWARE OY Paraskaan ohjelmisto

Lisätiedot

Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012. Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012

Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012. Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012 Sähköpostin työkäyttötutkimus 1 Lähtotilanne Katrium España S.L. toteutti toukokuun 2012 aikana D-Fence Oy:n toimeksiannosta sähköpostin työkäyttötutkimuksen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää miten

Lisätiedot

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014. Erkki Tuomi

Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014. Erkki Tuomi Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014 Erkki Tuomi Tutkimuksen perustiedot 140 ICT-alan yritystä sisältää 26 face-to-face haastattelua Vastaajat: Toimitusjohtajia Myyntijohtajia Muuta johtoa

Lisätiedot

REDOFLOW YKSI RATKAISU, JOLLA JOHDAT KOKO LIIKETOIMINTAASI

REDOFLOW YKSI RATKAISU, JOLLA JOHDAT KOKO LIIKETOIMINTAASI YKSI RATKAISU, JOLLA JOHDAT KOKO LIIKETOIMINTAASI Kokonaisvaltainen toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan ratkaisu pkyrityksille Redoflow on kehitetty alusta asti pkyritysten toiminnanohjauksen ja tiedonhallinnan

Lisätiedot

Markkinoinnin tila 2010 -kyselytutkimuksen satoa. StratMark-kesäbrunssi 17.6.2010 Johanna Frösén

Markkinoinnin tila 2010 -kyselytutkimuksen satoa. StratMark-kesäbrunssi 17.6.2010 Johanna Frösén Markkinoinnin tila 2010 -kyselytutkimuksen satoa StratMark-kesäbrunssi 17.6.2010 Johanna Frösén Markkinoinnin tila -kyselytutkimus Tavoitteena laaja yleiskuva suomalaisen markkinoinnin tilasta ja kehityksestä

Lisätiedot

Kasvun haasteita Venäjällä. strategia, myynti ja johtaminen

Kasvun haasteita Venäjällä. strategia, myynti ja johtaminen Kasvun haasteita Venäjällä strategia, myynti ja johtaminen Yritysten toiminta Venäjän markkinoilla (1) Venäjän markkinoiden liiketoimintastrategia on selkeästi määritelty Venäjän liiketoimintastrategia

Lisätiedot

Tietohallinnon arvo liiketoiminnalle

Tietohallinnon arvo liiketoiminnalle Tietohallinnon arvo liiketoiminnalle Viikko-seminaari 27.9.2007 Lauri Byckling, Deloitte Mitä on arvo Arvon määritelmiä: Hyöty suhteessa hintaan Laatu suhteessa odotuksiin Saatu lisähyöty Tietohallinnon

Lisätiedot

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Rahoitusta kasvuhaluisille pk-yrityksille liiketoiminnan uudistamiseen uusimman tietotekniikan ja internetin

Lisätiedot

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013

Tietohallinnon nykytilan analyysi. Analyysimenetelmä (sovitettu Tietohallintomallista) 9.10.2013 Tietohallinnon nykytilan analyysi Analyysimenetelmä (sovitettu Tietomallista) 9.10.2013 Haastattelurunko Kerättävät perustiedot Budjetti (edellisvuoden) Henkilöstökustannukset IT-ostot Muut Liite - Kypsyysanalyysin

Lisätiedot

Muutokset henkilökunnan määrässä yrityksen perustamisesta alkaen. 10 % 15 % kasvanut vähintään viidellä henkilöllä 9 % kasvanut 3-4 henkilöllä 44 % 22 % kasvanut 1-2 henkilöllä pysynyt ennallaan vähentynyt

Lisätiedot

1. Toimivan IT-ympäristön rakentaminen

1. Toimivan IT-ympäristön rakentaminen 1. Toimivan IT-ympäristön rakentaminen Tarjontaa paljon tarvitaan henkilö, joka kokoaa oikeat palikat yhteen Ensin hahmotetaan kokonaisuus sen jälkeen tarkastellaan pienempiä osa-alueita Koulutus/tiedon

Lisätiedot

Future Smart City. Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä. Juha Ruokari. Huhtikuu 2018

Future Smart City. Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä. Juha Ruokari. Huhtikuu 2018 Future Smart City Tulevaisuuden kunta ekosysteemin ja alustatalouden keskiössä Juha Ruokari Huhtikuu 2018 Tulevaisuuden älykäs kunta ja sen mahdollistajat UUDET PALVELUT Hyvinvointi, elinvoima, kilpailukyky

Lisätiedot

ICT Palvelut Juhani Suhonen

ICT Palvelut Juhani Suhonen ICT Palvelut Juhani Suhonen Megatrendejä ICT-maailmassa Mobiili Social Pilvipalvelut Kuluttajistuminen Big data 2 2 Taustoitus : Yritysmaailman ICT kysely Kuinka merkittävinä pidätte seuraavia kehityssuuntia

Lisätiedot

YRITYS OY Tutkimus 2013 VERTAILUTIETOKANTARAPORTTI

YRITYS OY Tutkimus 2013 VERTAILUTIETOKANTARAPORTTI YRITYS OY Tutkimus 2013 INNOLINK EXCELLENCE SCORE VERTAILUTIETOKANTARAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Innolink Excellence Score 2. Vertailu vertailutietokantaan 2.1. Kuiluanalyysitaulukot kriteerikohtaisesti

Lisätiedot

Digitalisaation vaikutukset ja mahdollisuudet energia-alan palveluille. Juho Seppälä Digia Oyj

Digitalisaation vaikutukset ja mahdollisuudet energia-alan palveluille. Juho Seppälä Digia Oyj Digitalisaation vaikutukset ja mahdollisuudet energia-alan palveluille Juho Seppälä Digia Oyj 19.5.2017 AGENDA Digitalisaation vaikutukset ja mahdollisuudet energia-alan palveluille 1. Digia pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Palvelu innovaatioseteliin Ari Karppinen ari.t.karppinen@steamlane.com Steamlane Oy 050 5410775 Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Kartoitamme

Lisätiedot

AKL 4.4.2014. Tiedolla johtaminen. Kenneth Ekström- Faros Group 050-5700605

AKL 4.4.2014. Tiedolla johtaminen. Kenneth Ekström- Faros Group 050-5700605 AKL 4.4.2014 Tiedolla johtaminen Kenneth Ekström- Faros Group 050-5700605 Hieman taustaa Itsestäni : Kenneth Ekström 050-5700605 Usean vuodan kokemus autoalasta Eri tehtäviä vähittäiskaupassa Eri organisaatioissa

Lisätiedot

Yksi kumppani riittää

Yksi kumppani riittää Yksi kumppani riittää Jari Toivola Johtaja / Yritysasiakasliiketoiminta Haasteita tämän päivän työskentelyympäristössä Miten kehittää ja hallita monipuolistuvaa tieto- ja informaatioteknologiaympäristöä?

Lisätiedot

Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy

Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy 5G suomalaisten yritysten näkökulmasta Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy 12.9.2019 Aineisto ja tiedonkeruu Yritystutkimuksen suunnittelusta, tiedonkeruusta, analyysista ja raportoinnista on vastannut Prior

Lisätiedot

PROJEKTITUOTTEISTAMISEN AAKKOSET JA KUOLEMANSYNNIT. Timo Aro 2012

PROJEKTITUOTTEISTAMISEN AAKKOSET JA KUOLEMANSYNNIT. Timo Aro 2012 PROJEKTITUOTTEISTAMISEN AAKKOSET JA KUOLEMANSYNNIT Hankemaailman paradokseja Jos ei ole tuotetta, ei ole mitään tuotteistettavaa Mutta jos tuote on Tuotteistaminen tarkoittaa sitä työtä, jonka tuloksena

Lisätiedot

REALTIME CUSTOMER INSIGHT. 2015 Wellnator Oy

REALTIME CUSTOMER INSIGHT. 2015 Wellnator Oy REALTIME CUSTOMER INSIGHT YMMÄRRÄ ASIAKASTA Asiakastyytyväisyyttä ja asiakaskokemusta mittaamalla saadaan arvokasta tietoa asiakasrajapinnasta. Analysoimalla tätä tietoa ja reagoimalla siihen asiakassuhteet

Lisätiedot

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4

Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4 Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4 Tämän esityksen sisältö tausta avoimet toimittajakohtaiset rajapinnat (toimittajan hallitsemat rajapinnat) avoimet yhteiset rajapinnat (tilaajan

Lisätiedot

Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi.

Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi. Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi. Dokumentinhallinnan ja tulostamisen tietoturva Tietoturvapäivä 2013 5.2.2013 Riku Uski Solution Business Manager www.mihintietokatoaa.fi 1 Agenda Trendit ja haasteet

Lisätiedot

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM 4.0 Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM kokonaisuus Täysi CRM toiminnallisuus ja joustavuus Vuorovaikutukset -Markkinointi Myynti -Asiakaspalvelu xrm -Prosessituki SOA -Joustava

Lisätiedot

TOIMIVAN TALOUSOHJAUKSEN KULMAKIVET. Jussi Laitinen Business Consultant Basware Oyj

TOIMIVAN TALOUSOHJAUKSEN KULMAKIVET. Jussi Laitinen Business Consultant Basware Oyj TOIMIVAN TALOUSOHJAUKSEN KULMAKIVET Jussi Laitinen Business Consultant Basware Oyj 1 Agenda Miten rakennat luotettavan ja toimivan suunnittelu-, ennustamis- ja raportointimallin? Ohjelmistojen mahdollisuudet

Lisätiedot

ERP auttaa kustannustehokkuuteen 2009

ERP auttaa kustannustehokkuuteen 2009 ERP auttaa kustannustehokkuuteen 2009 18.3.2009 Martti From TIEKE TIEKEn visio, strategia ja strategiset tavoitteet Suomi kilpailukykyiseksi ja ihmisläheiseksi tietoyhteiskunnaksi Missio Kansalaiset Strategia

Lisätiedot

ValueFrame. Asiakkuudenhallinnan ABC

ValueFrame. Asiakkuudenhallinnan ABC CRM l PSA l PSA Pro ValueFrame Asiakkuudenhallinnan ABC Suuntaa menestykseen Pilvipalvelut Asiakkaan auttaminen ValueFrame Oy on asiantuntijapalveluyrityksille toiminnanohjausta ja asiakkuudenhallintaa

Lisätiedot

PK konepaja digitalisaation pyörteissä

PK konepaja digitalisaation pyörteissä PK konepaja digitalisaation pyörteissä Teollisuus ja digitalisaatio -seminaari 3.9.2015 Technopolis Hermia. Harri Jokinen Toimitusjohtaja Nomet Oy Alihankintakonepaja, liikevaihto 8,2 M, 52 osaajaa ja

Lisätiedot

JULKISTEN PALVELUJEN ELINKAARI; HYVÄ PALVELU EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA MIHIN PALVELUT OVAT MENOSSA? Lauri Helenius, Solita Oy

JULKISTEN PALVELUJEN ELINKAARI; HYVÄ PALVELU EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA MIHIN PALVELUT OVAT MENOSSA? Lauri Helenius, Solita Oy JULKISTEN PALVELUJEN ELINKAARI; HYVÄ PALVELU EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA MIHIN PALVELUT OVAT MENOSSA? 24.10.2017 Lauri Helenius, Solita Oy Solitalaisia yli 650 Liikevaihto 2016 67 M Keski-ikä 36 V. Kasvu 2016

Lisätiedot

Case: Aronet & Huntteri B2B maahantuonti ja tukkukauppa digitalisoituvat vauhdilla.

Case: Aronet & Huntteri B2B maahantuonti ja tukkukauppa digitalisoituvat vauhdilla. WE CARE AND IT MATTERS Case: Aronet & Huntteri B2B maahantuonti ja tukkukauppa digitalisoituvat vauhdilla. Teleforum-seminaari 12.3.2013 Hanna Kivelä ANDERS INNO Sähköisen liiketoiminnan ammattilainen

Lisätiedot

Expak Käyttäjäpäivät

Expak Käyttäjäpäivät Expak Käyttäjäpäivät 2016 29.9.2016 Käyttäjäpäivät 2016 MYY ENEMMÄN. OSTA VÄHEMMÄN. WWW.EXPAK.FI Käyttäjäpäivät 2016 Aamupäivän ohjelma #1 Ohjelma: Inspiroidu. 8:30 Aamukahvi ja alkusanat Toimitusjohtaja

Lisätiedot

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu LIIKKEENJOHDON SUURIN HAASTE Modernin yrityksen on muutoksen kyydissä pysyäkseen suunniteltava tehokas strategia ja seurattava sitä. Siinä piilee kuitenkin

Lisätiedot

TietoEnator Logistics Solutions

TietoEnator Logistics Solutions TietoEnator Logistics Solutions Ratkaisuja kuljetusyrityksille ja logistiikkaoperaattoreille Logistics 2005 / Wanha Satama 20.4.2005 Mika Heikkilä, mika.t.heikkila@tietoenator.com, 040-5535199 Page 2 Page

Lisätiedot

Digitalisaatio ja tuottavuuden uusi ulottuvuus

Digitalisaatio ja tuottavuuden uusi ulottuvuus Digitalisaatio ja tuottavuuden uusi ulottuvuus Visio Määrittely Kilpailutus Valvonta Sulava Ray Byman Käyttöönotto Käyttö ray.byman@sulava.com Puhelin: 040 5920960 www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy

Lisätiedot

Projektityökaluilla tuottavuutta toimintaan, Espoo, 12.11.2014 Kari Kärkkäinen

Projektityökaluilla tuottavuutta toimintaan, Espoo, 12.11.2014 Kari Kärkkäinen Projektityökaluilla tuottavuutta toimintaan, Espoo, 12.11.2014 Kari Kärkkäinen 1 TEKNISEN PALVELUN KUMPPANI VUODESTA 1986 Comatec Group: Insinööritoimisto Comatec Oy Rantotek Oy Insinööritoimisto Metso

Lisätiedot

DevOps Suomessa TUTKIMUSRAPORTTI 5.5.2014

DevOps Suomessa TUTKIMUSRAPORTTI 5.5.2014 DevOps Suomessa TUTKIMUSRAPORTTI 5.5.2014 Tutkimuksen toteutti Eficode Oy:n toimeksiannosta asiantuntijaorganisaatioihin erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. 1 Yhteenveto, DevOps-menetelmä

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 017 Alueraportti, 1 Pk-yritysbarometri, syksy 017 alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 1 7 7 61 61 Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry 1 Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry Rauman Yrittäjät Yrittäjän asialla, paikallisesti 2 Rauman

Lisätiedot

ISO/DIS 14001:2014. DNV Business Assurance. All rights reserved.

ISO/DIS 14001:2014. DNV Business Assurance. All rights reserved. ISO/DIS 14001:2014 Organisaation ja sen toimintaympäristön ymmärtäminen sekä Sidosryhmien tarpeiden ja odotusten ymmärtäminen Organisaation toimintaympäristö 4.1 Organisaation ja sen toimintaympäristön

Lisätiedot

SKI-kyvykkyysanalyysi. Kyvykäs Oy Ab

SKI-kyvykkyysanalyysi. Kyvykäs Oy Ab SKI-kyvykkyysanalyysi Kyvykäs Oy Ab Sisällysluettelo STRATEGISEN KYVYKKYYDEN INDEKSI... STRATEGISET TAVOITTEET JA PÄÄAKSELIEN STRATEGISET PAINOARVOT... 5 PÄÄAKSELIT... 6 1. HENKILÖSTÖKYVYKKYYS... 7 1.1

Lisätiedot

Budjetoinnista enemmän apua liiketoiminnan kehittämiseen ja ohjaamiseen

Budjetoinnista enemmän apua liiketoiminnan kehittämiseen ja ohjaamiseen Budjetoinnista enemmän apua liiketoiminnan kehittämiseen ja ohjaamiseen Tutkimusraportti keskisuurten ja suurten suomalaisten yritysten talouden suunnittelusta ja budjetoinnista Elokuu 2016 Budjetoinnista

Lisätiedot

Business Insight -tapahtumasarja BUSINESS INSIGHT GOES VAASA

Business Insight -tapahtumasarja BUSINESS INSIGHT GOES VAASA Business Insight -tapahtumasarja BUSINESS INSIGHT GOES VAASA 21.4.2016 Ohjelma 13.00-13.10 Tervetuloa ja Hallittu tiedolla johtaminen - Jari Laakkonen, Managing Partner 13.10-13.30 Qlik-platform, hallitun

Lisätiedot

Tietojärjestelmäkehityksen ja ylläpidon kilpailuttaminen. Hankintamenettelyjen parhaat käytännöt

Tietojärjestelmäkehityksen ja ylläpidon kilpailuttaminen. Hankintamenettelyjen parhaat käytännöt Tietojärjestelmäkehityksen ja ylläpidon kilpailuttaminen Hankintamenettelyjen parhaat käytännöt Mikko Vuorikoski Johtaja Ixonos Teknologiakonsultointi Oy Sisältö Järjestelmien hankinnan motiivit Miksi

Lisätiedot

Muutoksen hallinta rakenteisen projektissa. Kari Kovanen Development manager Etteplan Technical Information

Muutoksen hallinta rakenteisen projektissa. Kari Kovanen Development manager Etteplan Technical Information Muutoksen hallinta rakenteisen projektissa Kari Kovanen Development manager Etteplan Technical Information Etteplan Oyj Yksi Pohjoismaiden suurimmista teollisuustekniikan suunnittelu- ja asiantuntijapalveluyrityksistä

Lisätiedot

Logistiikkapalvelujen digitalisaatio kuljetusyrittäjän näkökulmasta

Logistiikkapalvelujen digitalisaatio kuljetusyrittäjän näkökulmasta Logistiikkapalvelujen digitalisaatio kuljetusyrittäjän näkökulmasta TransSmart-seminaari Finlandia-talo 11.11.2015 Sakari Backlund Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry 1) Logistiikkapalvelujen 2) digitalisaatio

Lisätiedot

Digitaaliset työvälineet päämies-alihankkija -yhteistyössä Case: Sandvik Breakers - Nomet

Digitaaliset työvälineet päämies-alihankkija -yhteistyössä Case: Sandvik Breakers - Nomet Digitaaliset työvälineet päämies-alihankkija -yhteistyössä Case: Sandvik Breakers - Nomet LADEC:n Kohti teollista internetiä -tilaisuus 3.3.2015 Harri Lakkala Harri Lakkala DI, yhteisöllisen bisneskehityksen

Lisätiedot

rakennetaan strategisesti kohdistetuilla ITC-ratkaisuilla?

rakennetaan strategisesti kohdistetuilla ITC-ratkaisuilla? Miten ylivoimaa i rakennetaan strategisesti i kohdistetuilla ITC-ratkaisuilla? Toimitusjohtaja it j Sami Ensio, Innofactor Oy Miten ylivoimaa rakennetaan strategisesti kohdistetuilla ICT- ratkaisuilla

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN UUDET TUOTTEET JA TUOTEKEHITTÄMISEN ERI VAIHEET JA TARVITTAVAT KUMPPANIT

PK-YRITYKSEN UUDET TUOTTEET JA TUOTEKEHITTÄMISEN ERI VAIHEET JA TARVITTAVAT KUMPPANIT PK-YRITYKSEN UUDET TUOTTEET JA TUOTEKEHITTÄMISEN ERI VAIHEET JA TARVITTAVAT KUMPPANIT 29.9.2016 KontaktiVerkko Suomi Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Tuotekehitysyhdistys ry, Sytkyn toiminnanjohtaja 2014

Lisätiedot

the Power of software

the Power of software the Power of software Wapice teollisuuden ohjelmistokumppani on keskittynyt teollisuusyritysten ohjelmistoratkaisuihin ja tietojärjestelmien integrointiin. Tarjoamme turvallisen ja tehokkaan tavan ulkoistaa

Lisätiedot

Asiakaslähtöinen globaali tarjousja tilausprosessi tuotehallinnan ehdoilla. Tommi Isotalo

Asiakaslähtöinen globaali tarjousja tilausprosessi tuotehallinnan ehdoilla. Tommi Isotalo Asiakaslähtöinen globaali tarjousja tilausprosessi tuotehallinnan ehdoilla Tommi Isotalo Taustat Asiakaslähtöinen globaali tarjous- ja Flowrox valmistaa letku- ja levyluistiventiilejä sekä letku- ja PC-pumppuja

Lisätiedot

Tietoverkkotekniikan tutkimusjohtaja

Tietoverkkotekniikan tutkimusjohtaja Logistiikka-alan yritysten tietotekniset valmiudet Etelä-Kymenlaaksossa Tietoverkkotekniikan tutkimusjohtaja Havaintoja toimialasta Logistiikka-alan yritykset Kymenlaaksossa Yli 50 hlön yrityksiä: etelässä

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI

LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI Suomen Liiketoimintapalvelu Oy on kehittänyt kyselyn nimeltä Liiketoiminnan kuntotesti. Kuntotestikyselyyn on vastannut lukuisia yrityksiä (N=45) syksyn 2017 aikana. Tämä raportti

Lisätiedot

Verkkokauppaalustojen oppimäärä. LADEC Verkkokaupan ABC Jussi Kujansuu / Head of ecommerce / Solita

Verkkokauppaalustojen oppimäärä. LADEC Verkkokaupan ABC Jussi Kujansuu / Head of ecommerce / Solita Verkkokauppaalustojen lyhyt oppimäärä LADEC Verkkokaupan ABC 1.2.2019 Jussi Kujansuu / Head of ecommerce / Solita Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja 94

Lisätiedot

Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla?

Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Kari Penttinen 12.3.2013 Digitaalisuus palvelujen ja tuotannon uudistajana Perustelut Organisaatioiden kokonaisvaltainen uudistaminen prosesseja

Lisätiedot

Lobistech-seminaari Case: HMT 11.4.2007

Lobistech-seminaari Case: HMT 11.4.2007 Lobistech-seminaari Case: HMT 11.4.2007 Tommi Sievers tommi.sievers@hmt.fi 044 381 0052 Sami Santalahti sami@nitro.fi 040 844 1751 www.nitro.fi 1 Aluksi Esityksen sisältö: 1. Yritysesittelyt 2. Tavoitetila

Lisätiedot

Bimodaalisuus IT Palvelunhallinnassa Case UPM

Bimodaalisuus IT Palvelunhallinnassa Case UPM Bimodaalisuus IT Palvelunhallinnassa Case UPM Kuka on Johanna Manager, IT Service Managmement UPM:lla ja osana IT Strategy and Governance tiimiä Vastuulla Palvelunhallinnan maturiteetti UPM IT:ssä BBA

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään!

CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään! CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään! Monikanavaisen viestinnän mittaaminen: https://www.vapamedia.fi/mittaaminen/

Lisätiedot

LCI Finland vuosipäivä 2013. Mitä on Lean Construction?

LCI Finland vuosipäivä 2013. Mitä on Lean Construction? LCI Finland vuosipäivä 2013 Mitä on Lean Construction? Lean Construction Lean Construction is not just another specific approach to construction, but rather a challenger of the conventional understanding

Lisätiedot

AMP IT UP! Microsoft Dynamics TM NAV 5 julkaisu 15.1.2008. Jani Liukkonen

AMP IT UP! Microsoft Dynamics TM NAV 5 julkaisu 15.1.2008. Jani Liukkonen AMP IT UP! Microsoft Dynamics TM NAV 5 julkaisu 15.1.2008 Jani Liukkonen Agenda Kenelle Microsoft Dynamics NAV sopii? Miksi se on valittu järjestelmäksi? Markkinatilanne Tuotekehityksen painopisteet Mitä

Lisätiedot

konsultointia parhaasta päästä TYÖMME ON ETSIÄ SÄÄSTÖJÄ. HALUATKO SINÄ SÄÄSTÖJÄ.

konsultointia parhaasta päästä TYÖMME ON ETSIÄ SÄÄSTÖJÄ. HALUATKO SINÄ SÄÄSTÖJÄ. konsultointia parhaasta päästä TYÖMME ON ETSIÄ SÄÄSTÖJÄ. HALUATKO SINÄ SÄÄSTÖJÄ. Toimintaperiaatteemme Maailma kehittyy koko ajan. Yksi menestyksekkään liiketoiminnan kulmakivistä on tämän kehityksen mukana

Lisätiedot

Ennustamisen ja Optimoinnin mahdollisuudet

Ennustamisen ja Optimoinnin mahdollisuudet Ennustamisen ja Optimoinnin mahdollisuudet Agenda Mitä optimointi on Ennustamisen mahdollisuudet Optimoinnin eri tasot ja tavoitteet Optimoinnin käyttöönotto Mitä optimointi on Mitä optimointi on? Oikea

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 17 Alueraportti, 1 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 1 7 7 1 1 Lähde: Pk-yritysbarometri, syksy 17 : Henkilökunnan määrän muutosodotukset

Lisätiedot

Tilaajien rooli virtaustehokkuuden kehittämisessä

Tilaajien rooli virtaustehokkuuden kehittämisessä Tilaajien rooli virtaustehokkuuden kehittämisessä 15.11.2016 1 Mahdollisuus Valmistavan tuotannon tehokkuus on yli kolminkertaistunut rakentamiseen verrattuna Etumatka voidaan kuoroa tuomalla työmaalle

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 7 Alueraportti, Pk-yritysbarometri, syksy 7 alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 7 9 7 9 Lähde: Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT Markkinointi on Asiakaslähtöistä ajattelu Tuote-, hinta-, jakelutie- ja viestintäratkaisujen tekemistä ja toimenpiteiden toteuttamista mahdollisimman hyvän taloudellisen

Lisätiedot

HPE iquote Laadi tarjouksia nopeammin. Myy enemmän.

HPE iquote Laadi tarjouksia nopeammin. Myy enemmän. HPE iquote Laadi tarjouksia nopeammin. Myy enemmän. iquote on erinomainen työkalu tarjousprosessin sujuvoittamiseen ja tuottojen kasvattamiseen. Seuraavasta saat lisätietoja. Enemmän tarjouksia, vähemmän

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Pk-yritysbarometri, syksy alueraportti, Keski-Pohjanmaan.9. : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Yhteenveto. Ymmärrä kokonaisuus

Yhteenveto. Ymmärrä kokonaisuus Mikko Jokela Yhteenveto Poista tiedon monistaminen Järjestele hallittaviin kokonaisuuksiin Mahdollista informaation kulku Luo tiedolle saavutettavuus Käännä oikealle kielelle Ymmärrä kokonaisuus Yritykset

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 7 Alueraportti, Pk-yritysbarometri, syksy 7 alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 4 7 Uusimaa Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Kilpailuetua digitalisaatiosta elintarviketeollisuudessa. Digitalisaatioselvitys, toukokuu 2016

Kilpailuetua digitalisaatiosta elintarviketeollisuudessa. Digitalisaatioselvitys, toukokuu 2016 Kilpailuetua digitalisaatiosta elintarviketeollisuudessa Digitalisaatioselvitys, toukokuu 2016 Kyselyn taustatiedot ja digitalisaation määritelmä ETL:n jäsenyritysten digitalisaation tilannetta kartoittava

Lisätiedot

Mennäänkö pilveen? 26.02.2015 Klo 08-10

Mennäänkö pilveen? 26.02.2015 Klo 08-10 Mennäänkö pilveen? 26.02.2015 Klo 08-10 Liiketoimintamallit muuttuvat radikaalisti Mikä on yksinkertaistettuna yrityksen työntekijän tarve IT:n näkökulmasta? Työntekijälle on saatava pääsy Pääsy palveluihin

Lisätiedot

Varastossa kaikki hyvin vai onko?

Varastossa kaikki hyvin vai onko? Varastossa kaikki hyvin vai onko? Done Software Solutions Oy Arto Pellonpää Done Software Solutions Oy Revenio Group Oyj 2013 liikevaihto 25,4 MEUR henkilöstö lähes 300 listattu NASDAQ OMX Helsingin Pörssissä

Lisätiedot

Data-analytiikkakonseptin esiselvitys. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy

Data-analytiikkakonseptin esiselvitys. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy Data-analytiikkakonseptin esiselvitys Palvelu innovaatioseteliin Ari Karppinen ari.t.karppinen@steamlane.com Steamlane Oy 050 5410775 Data-analytiikkakonseptin esiselvitys Onko yrityksessänne laiskaa dataa,

Lisätiedot

Integrointi. Ohjelmistotekniikka kevät 2003

Integrointi. Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Integrointi Ohjelmistotekniikka kevät 2003 ERP (Toiminnanohjausjärjestelmä) Myynti Henkilöstö, palkanlaskenta Kirjanpito Myynti Myyjät Extranet Tietovarasto Laskutus, reskontrat Asiakas ERP Asiakasrekisteri

Lisätiedot

EKSOTE Sähköisen asioinnin seminaari 14.10.2014

EKSOTE Sähköisen asioinnin seminaari 14.10.2014 EKSOTE Sähköisen asioinnin seminaari 14.10.2014 Sähköisen asioinnin mahdollisuudet tulevaisuudessa Sami Säisä Mitä on sähköinen asiointi? Sähköinen Internetissä toimivaa palvelua? Itsepalveluna toteutettavaa

Lisätiedot

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop on sähköinen viestintäratkaisu, jolla parannat viestintääsi ja voit seurata jokaisen yksittäisen kampanjan ja viestin

Lisätiedot

Alustava liiketoimintasuunnitelma. Miksi alustava LTS? Ajattele vaikkapa näin. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu

Alustava liiketoimintasuunnitelma. Miksi alustava LTS? Ajattele vaikkapa näin. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu Alustava liiketoimintasuunnitelma Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu 15.1.2013/LTPT1013 22.4.2013/EO1213 HM Miksi alustava LTS? Jäsennetään ja selvennetään aiotun yritystoiminnan kannattavuutta

Lisätiedot

Tekes kannustaa virtuaalisiin työkaluihin

Tekes kannustaa virtuaalisiin työkaluihin Tekes kannustaa virtuaalisiin työkaluihin Kari Penttinen 12.3.2013 Katsaus päättyneeseen ohjelmaan, jossa tavoitteina oli eri toimialoilla: Kilpailukyvyn parantaminen samanaikaisesti ICT:tä hyödyntämällä

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot