Meri-Lapin Matkailu Oy Ostopalvelusopimus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Meri-Lapin Matkailu Oy Ostopalvelusopimus"

Transkriptio

1 Meri-Lapin Matkailu Oy Ostopalvelusopimus Sopimusosapuolet Meri-Lapin Matkailu Oy (jäljempänä yhtiö) Kemin kaupunki (jäljempänä myös tilaaja) Sopimuksen tarkoitus Meri-Lapin Matkailu Oy on alueorganisaatio ja myyntiyhtiö, joka markkinoi ja myy Meri-Lappia yhtenäisenä matkailualueena ja mahdollistaa keskitetyn matkailuun liittyvän tiedon ja tarjonnan saamisen. Yhtiö koordinoi ympärivuotista tuotekehitystä ja konsultoi matkailualan yrityksiä liiketoimintaprosesseissa. Sopimuskauden aikana yhtiö rekisteröityy matkanjärjestäjäksi Suomessa ja asettaa toiminnastaan Kilpailu- ja Kuluttajaviraston (KKV) edellyttämät vakuudet. Yhtiö kokoaa nykyisistä ja uusista matkailupalveluista matkapaketteja, joiden myymisen ja ennakkoon veloitettavan myynnin yhtiö matkanjärjestäjänä mahdollistaa. Keskeisin tavoite on viipymän pidentäminen, matkailutuotteiden saatavuuden varmistaminen ja matkailutulon kotimaisen ja ulkomaisen viennin kasvu. Edunvalvonnalle sekä markkinoinnille ja myynnille tehdään vuosittain toimintasuunnitelmat, joiden tavoitteena on yritysmyynnin kasvattaminen liiketoimintasuunnitelman mukaisesti sopimuskauden aikana. Yhtiöllä on sopimuskauden aikana toimipiste Kemin kaupungintalolla, jossa voidaan järjestää yritystapaamisia ja neuvotteluja sidosryhmien kanssa. Alueorganisaatio ja edunvalvonta Yhtiö toimii Meri-Lapin matkailun alueorganisaationa ajaen alueen etuja ja tunnettavuutta. Yhtiö osallistuu alueellisiin edunvalvonta- ja kehitystyöryhmiin ja koordinoi sille asetettavia tehtäviä. Yhtiö tiedottaa toiminnasta osakkaille ja kunnille säännöllisesti. Yhtiö osallistuu tapahtumakohtaisesti koulutus-, yleisö- ja sidosryhmätilaisuuksiin Kemissä. Yhtiö on FinPro ry:ssä toimivan, Suomen matkailumarkkinoinnista vastaavan VisitFinland:n (jäljempänä VF) koordinoiman asiantuntijatyöryhmän jäsen. Ryhmä suunnittelee Suomen matkailun kansainvälisiä markkinointi- ja myyntitoimenpiteitä sekä yhteispohjoismaisia toimintalinjoja ja toimenpiteitä, joita VF toteuttaa yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa. Näiden lisäksi yhtiö osallistuu Meri-Lapille soveltuvin osin Työ- ja Elinkeinoministeriön (TEM) rahoittamiin matkailuhankkeisiin, joita VF koordinoi ja toteuttaa. Yhtiö osallistuu yhteispohjoismaiseen Visit Arctic Europe (VAE) hankkeeseen ja siihen kiinteästi kuuluvaan Kohteena Lappi hankkeeseen, jonka digitaalisuus toteutetaan yhteistyössä Lapin liiton Digi Aurora hankkeen kanssa sekä valikoituihin alueen, matkailualueiden yhteisiin ja valtakuntien rajoja ylittäviin hankkeisiin.

2 Yhtiö toteuttaa ja koordinoi Meri-Lapin matkailun ja saavutettavuuden Älykkäät ratkaisut hankkeessa toteuttavien toimenpiteiden avulla markkinointia sosiaalisessa mediassa ja muissa uusissa ratkaisuissa hankkeen päättymisen jälkeen. Markkinointitoimenpiteillä ja hankkeilla saavutetaan kansainvälistä näkyvyyttä ja Meri-Lapin yritysten tuotteet saatetaan ostettaviksi. Kansainvälisten toimenpiteiden ohella ympärivuotisen yhteis - markkinoinnin ja myynnin painopistealueena on kesä ja lähimarkkina-alueet, Suomi, Ruotsi ja Norja. Yhtiö toimii alueellisten lehdistö- ja tutustumismatkojen koordinoijana ja järjestäjänä. Markkinoinnin ja myynnin tukimateriaali 1. Meri-Lappi -esitteet Yhtiö koordinoi asiakkaille toteutettavia tuote-esitteitä, jotka edellyttävät yritysrahoitusosuuden toteutumista kannattavasti. Ostopalvelusopimukseen sisältyy Kemin kaupungin hallinnassa olevien kohteiden kuten uimahallin, tennis- ja keilahallin sekä Kemin kaupunginteatterin näkyvyys Meri-Lappi alue-esitteissä. 2. Myynnin edistäminen Yhtiö vastaa myynninedistämisestä valituilla alan messuilla ja tapahtumissa, joissa alueen kunnat ja niiden palvelutarjonta sekä tapahtumat ovat esillä. Yhtiö osallistuu valikoiduille ulkomaisille messuille ja ryhmämyyntitilaisuuksiin, joiden tavoitteena on ylläpitää ja saavuttaa uusia kansainvälisiä matkanjärjestäjäkontakteja ja sitä kautta lisätä myyntiä. Yhtiö koordinoi markkinointitoimia ja on koonnut Meri-Lapin markkinointityöryhmän, joka suunnittelee vuosittaisen markkinointisuunnitelman. Yhtiö, kuntien edustajat ja yrittäjät esittäytyvät, luovat uusia ja ylläpitävät kontakteja valikoidusti tärkeimmillä messuilla, matkanjärjestäjätapaamisissa sekä myyntipäivillä. 3. VisitMeri-Lappi.fi ja VisitSeaLapland.com - aluesivustot Yhtiö ylläpitää ajantasaista, kiinnostavaa ja laadukasta alueellista matkailusivustoa, jolla esitellään kuntien ja kaupunkien käyntikohteita ja palveluja. Sivustolle lisätään alueellisesti teemoitettuja sivustoja kuntakohtaisten pääpainopistealueiden mukaisesti esim. ostosmatkailu ja kalastus. Asukkaille suunnattu sivusto koordinoidaan tarvittaessa yhdessä Meri-Lapin kuntien ja kehittämisyhtiöiden kanssa. Yhtiö tarjoaa kunnille ja matkailuyrityksille omien sivustojen hankkimista sekä ohjelma- ja muiden palvelujen tuottajien sivustojen tuottamista Meri-Lappi - alustaan edullisesti. Malli mahdollistaa yritysten ja palvelujen markkinoinnin yhdessä internet osoitteessa. Malli on otettu käyttöön ja sen käyttöä laajennetaan yrityksissä sitä mukaa kun yritykset tekevät päätöksiä. Kaupunkien ja kuntien järjestämille, kehittymässä oleville tapahtumille, kuten esimerkiksi Nahkiaismarkkinat (Simo), Peräpohjolan Markkinat (Tornio), SatamaRun (Kemi), Keminmaan laturetki (Keminmaa) ja Kivikautinen kylä (Tervola) tekee yhtiö tapahtumakohtaisen markkinointisivun tämän sopimuksen puitteissa.

3 4. Meri-Lapin Tapahtumakalenteri Yhtiö mahdollistaa alueen tapahtumien markkinoinnin yhteisessä kalenterissa sekä matkailijoille että asukkaille. Sopimuskauden aikana kalenterityökalu uudistetaan mm. siten, että kalenteriin voi myös ilmoittaa tapahtumia erillisellä lomakkeella. Kemin kaupungin tapahtumat tuotetaan Meri-Lappi kalenteriin RSS syötteenä veloituksetta. Kaupungit ja kunnat määrittelevät tahot, jotka vastaavat näkyvyydestä tapahtumakalenterissa. Tavoitteena on ylläpitokustannusten kattavuus, yritysten ja tapahtumien laaja näkyvyys markkinoinnissa sekä palveluiden myynti. Myynti- ja palvelutoiminta Matkanjärjestäjänä yhtiön pääasiallinen tehtävä on matkailutuotteiden paketointi ja myynti Suomen lainsäädännön- ja kirjanpitomääräysten mukaisesti. Sopimuskauden aikana yhtiö mahdollistaa myynnin alueen matkailuneuvonta- ja älypisteiden kautta siten, että myyntipisteissä on päätteet, joista tuotteita voi varata ja ostaa. Päätteiden kustannuksista vastaavat matkailutoimistot ja kunnat. Yhtiö paketoi alueen matkailupalveluita ja on asiantuntijana kehittämässä uusia matkailuun liittyviä palveluja. Matkanjärjestäjille, yrityksille ja yhteisöille sekä kuluttajille yhtiö tarjoaa sekä yksittäisiä että seudullisia paketteja ympärivuotisesti. Yhtiön ylläpitämä verkkokauppa toimii matkailun alueellisten nettisivujen yhteydessä, mahdollistaen tuotteiden varaamisen ja maksamisen sähköisesti. Yhtiö veloittaa toimijoilta palveluprovision. Yhtiö mahdollistaa varausjärjestelmän hyödyntämisen matkailuyrityksissä kustannustehokkaasti molemmille osapuolille. Yhtiön painopistealueena on kahden seuraavan vuoden aikana yhtiön verkkokaupan kautta tapahtuvan myynnin kasvattaminen, joka edellyttää yritysten tuotteiden online saatavuutta. Yhtiö tarjoaa yrityksille edullista verkkokaupan ja maksujärjestelmien yhdistelmää, joka mahdollistaa yrityksille myös oman verkkokaupan. Verkkokaupan kiinteät kulut ja kuntien vuosittain vähenevä korvausosuus pyritään tulouttamaan mm. verkkokaupasta saatavilla tuloilla, ryhmäkaupasta ja asiantuntijapalveluiden myynnistä. Tuotekehitys ja kuntakohtainen kehittäminen Yhtiö tarjoaa asiantuntijapalveluita matkailuliiketoiminnan kehittämiseen, tuotteistamiseen ja paketointiin matkailuyrityksille ja muille alaan kiinteästi liittyville toimijoille. Yhtiö keskittyy kuntakohtaisten painopistealueiden kehittämiseen siten, että niille asetetaan tavoitteet ja ne tarkistetaan vuosittain.

4 Kemin kaupungin painopistealue tuotekehitystoimenpiteissä on vuonna 2018, että yhtiön tavoitteena on saada 15 kpl kemiläisiä matkailutuotteita Meri-Lappi verkkokauppaan ja 5 kpl uusia kemiläisiä Meri- Lapin Matkailu Oy:n osakkaita. Kemin kaupungin hallinnassa olevien tahojen tuotekehitys sisältyy ostopalvelusopimukseen. Kemiläisten matkailuyritysten ja toimijoiden sekä tapahtumajärjestäjien tuotekehitys hoidetaan Yhtiön hinnoiteltujen asiantuntijapalveluiden avulla. Kemin kaupunki tilaajan ominaisuudessa seuraa yllä asetettujen tavoitteiden toteutumisen kehittymistä neljännes vuosittain sopimuskauden aikana. Tilaaja asettaa tuotekehitys ja kuntakohtaiset kehittämistavoitteet yhtiölle vuodelle 2019 vuoden 2018 viimeisen vuosi neljänneksen aikana. Tutkimukset ja tilastot Yhtiö ylläpitää Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n Lapin matkailualueille toimittamaa tilastotietoa Meri-Lapin kunnista. Kunta- ja kaupunkikohtaisesta tiedon kustannuksista vastaavat kunnat ja kaupungit erikseen. Yhtiö koordinoi Meri-Lapin matkailutuloselvityksen päivittämisen sopimuskauden aikana. Ostopalvelusopimuksen kuntaosuuden määrä ja suorittaminen Yhtiö sitoutuu tuottamaan edellä mainitut palvelut tilaajalle vuosien 2018 ja 2019 aikana. Kemin kaupunki suorittaa yhtiölle vuonna 2018 tämän sopimuksen mukaisista palveluista 38 % Meri- Lapin Matkailu Oy:n liiketoimintasuunnitelman mukaisesti kuitenkin enintään ,00 euroa lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonverolisävero kannalla. Kemin kaupunki suorittaa yhtiölle vuonna 2019 tämän sopimuksen mukaisista palveluista 38 % Meri- Lapin Matkailu Oy:n liiketoimintasuunnitelman mukaisesti kuitenkin enintään kolmekymmentä tuhatta neljäsataa ,00 euroa lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonverolisävero kannalla. Kemin kaupunki suorittaa kuntaosuudet vuosittain seuraavasti: 25% sopimuksen arvosta vuosittain 31.3 mennessä 25% sopimuksen arvosta vuosittain 30.6 mennessä 25% sopimuksen arvosta vuosittain 30.9 mennessä 25% sopimuksen arvosta vuosittain mennessä Mikäli yhtiön vuosittain toteutuneet kustannukset ovat pienemmät, kuin kyseisenä vuonna laskutetut kunta-/kaupunkiosuudet, käyttää yhtiö säästyneet varat yhtiön toiminnan ja palvelujen kehittämiseen. Säästyneet kuntaosuudet otetaan huomioon yhtiön seuraavan vuoden toiminnan rahoituksessa toimintasuunnitelman laatimisen yhteydessä ratkaistavalla tavalla.

5 Yhtiön toiminnan raportointi Yhtiö toimittaa Kemin kaupungin osoittamalle taholle talouden ja toiminnan toteutumaraportin neljännesvuosittain. Tilaaja suorittaa ostopalvelusopimuksessa määritellyn kulloisenkin maksuerän mukaisen määrän toimitettua raporttia vastaan. Raportissa tulee kuvata yhtiön talousarvion toteutuma, suunniteltujen toimenpiteiden toteutuma sekä selvitys saaduista toimeksiannoista ja asiakkuuksista. Paikka ja aika Allekirjoitukset Niina Pekkala MERI-LAPIN MATKAILU OY Tero Nissinen KEMIN KAUPUNKI

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy TULOSSOPIMUS VUODELLE 2018 MATKAILU JA MARKKINOINTIPALVELUT 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy 2.

Lisätiedot

Mikä on Digi Aurora?

Mikä on Digi Aurora? Digi Aurora Mikä on Digi Aurora? Suunnitelma Lapin matkailutarjonnan ja liikenteen tehokkaammaksi linkittämiseksi ja digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi Digi Aurora - asiantuntijaryhmä

Lisätiedot

Alueorganisaation rooli kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa

Alueorganisaation rooli kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa Alueorganisaation rooli kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa Matkailun alueorganisaatiot Suomessa Matkailun alueorganisaatioiden tärkein tehtävä on koota alueen yritykset yhteistyöhön Alueorganisaatio

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan matkailun koordinointi

Länsi-Uudenmaan matkailun koordinointi Länsi-Uudenmaan matkailun koordinointi Alueellisen organisoitumisen mahdollisuudet Asiat Länsi-Uudenmaan matkailun ongelmat Alueelliset organisointimallit muualla Suomessa Haastattelut kesä-elokuu 2009

Lisätiedot

VISIT FINLANDIN KANSSA MAAILMALLE

VISIT FINLANDIN KANSSA MAAILMALLE VISIT FINLANDIN KANSSA MAAILMALLE LIISA KOKKARINEN LAPIN ALUEPÄÄLLIKKÖ VISIT FINLAND 2.11.2018 VISIT FINLAND YDINTEHTÄVÄT & PÄÄMÄÄRÄ 1. Kehittää matkailullista Suomi-kuvaa ja toimii kaupallisen maakuvaviestinnän

Lisätiedot

Visit Finlandin kehittämispalvelut yrityksille

Visit Finlandin kehittämispalvelut yrityksille Visit Finlandin kehittämispalvelut yrityksille Matkailun toimialaraportin julkistamisseminaari Rovaniemi 10.12.2014 Heli Mende, Visit Finland / Finpro Matkailuyrityksen systemaattinen kansainvälistyminen

Lisätiedot

DigiAurorapalapeli saavutettavuus kuntoon

DigiAurorapalapeli saavutettavuus kuntoon DigiAurorapalapeli saavutettavuus kuntoon Kohteena Lappi - Lapin matkailun fyysisen ja digitaalisen saavutettavuuden kehittäminen Liisa Mäenpää Lapin matkailuparlamentti 6.10.2016 Finnish Lapland Tourist

Lisätiedot

GOSAIMAA.COM MYR 3.11.2014

GOSAIMAA.COM MYR 3.11.2014 GOSAIMAA.COM MYR 3.11.2014 Hannele Eskelinen, Suvi Ahola 3.11.2014 www.gosaimaa.com 1 Holiday Club Resorts Oy Perustettu 1986 Liikevaihto 123 m Henkilöstö 751 22 lomakeskusta Suomessa, 2 Ruotsissa, 6 Espanjassa

Lisätiedot

Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017

Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017 Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017 TAVOITE MITTARI SEURANTA TOTEUMA 1-8/2017 edistetään aluetalouden positiivista kehittymistä Matkailijoiden määrän kehitys Tampereella (kotimaiset, ulkomaiset) Matkailijatilastot

Lisätiedot

Sopimus Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailutoimijoiden välisestä markkinointiyhteistyöstä ja siihen liittyvästä yhteistoiminnasta

Sopimus Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailutoimijoiden välisestä markkinointiyhteistyöstä ja siihen liittyvästä yhteistoiminnasta LUONNOS 1 (5) SAIMAA-SOPIMUS 2017-2019 Sopimus Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailutoimijoiden välisestä markkinointiyhteistyöstä ja siihen liittyvästä yhteistoiminnasta 1. Sopimusosapuolet 1. Imatran

Lisätiedot

Slow Down-campaign Germany 2019

Slow Down-campaign Germany 2019 Absolut Slow down Markkinointikampanja DACH 2019 Slow Down-campaign Germany 2019 1 Yhteistyön tavoitteet Tavoitteena on lisätä saksalaisten matkailijoiden yöpymisiä 10% Markkinoidaan Suomea korkealaatuisena,

Lisätiedot

Matkailun ajankohtaisia asioita

Matkailun ajankohtaisia asioita Matkailun ajankohtaisia asioita Salo 25.9.2018 Sanna Kyyrä TEM ja matkailu Vastaa matkailupolitiikan painotuksista ja koordinoi kehittämistyötä yhdessä muiden ministeriöiden ja alan toimijoiden kanssa

Lisätiedot

Matkailun tiekartta missä mennään? Matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen, työ- ja elinkeinoministeriö

Matkailun tiekartta missä mennään? Matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen, työ- ja elinkeinoministeriö Matkailun tiekartta missä mennään? Matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen, työ- ja elinkeinoministeriö Yhdessä enemmän Mistä kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun? Matkailun tiekartta 2015 2025

Lisätiedot

VF = Suomeen suuntautuvan matkailuliiketoiminnan kehittäjä

VF = Suomeen suuntautuvan matkailuliiketoiminnan kehittäjä VF = Suomeen suuntautuvan matkailuliiketoiminnan kehittäjä 1. Painopiste: maakuva- ja brändimarkkinoinnista tuotevetoisempaan kampanjointiin 2. Ohjaa matkailullisen maakuvan kehittymistä 3. Edistää matkailutoimialan

Lisätiedot

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä)

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä) 1 MATKAILUN EDISTÄMISKESKUS KESÄMATKAILUSTRATEGIA 2004-2006 1. Lähtökohtia Pohjana kesämatkailustrategialle on vuosille 2004 2007 laadittu MEKin toimintastrategia, jossa MEKin päätuoteryhmät määritellään.

Lisätiedot

Olemme vahva toimija ja suunnannäyttäjä Lapin yritystoiminnan asiantuntijakentässä. Tarjoamme asiakkaillemme Lapin parasta yritysneuvonta ja

Olemme vahva toimija ja suunnannäyttäjä Lapin yritystoiminnan asiantuntijakentässä. Tarjoamme asiakkaillemme Lapin parasta yritysneuvonta ja Olemme vahva toimija ja suunnannäyttäjä Lapin yritystoiminnan asiantuntijakentässä. Tarjoamme asiakkaillemme Lapin parasta yritysneuvonta ja edunvalvontatukea kaikilla yritystoiminnan osa alueilla koko

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Arktinen kestävä matkailudestinaatio liisa kokkarinen

Arktinen kestävä matkailudestinaatio liisa kokkarinen Arktinen kestävä matkailudestinaatio 2018 2019 liisa kokkarinen Keitä me ollaan ja mistä me tullaan Toivotetaan tervetulleeksi: Meidän tuleva työvoima Ministeriöiden edustajat Arktisten asioiden asiantuntijat

Lisätiedot

Oulun Matkailun Yhteismarkkinointi 25.2.2010

Oulun Matkailun Yhteismarkkinointi 25.2.2010 Pohjolan Mylly Oulun Matkailun Yhteismarkkinointi 25.2.2010 Pohjolan Mylly 2009 Yhteismarkkinointi Joukkueajattelu Paras matkailualue (joukkue) voittaa Resurssit Yhdessä enemmän kuin yksin Yhteinen suunta

Lisätiedot

TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA

TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA Tässä toimenpideohjelmassa paikallisella matkailulla tarkoitetaan Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan alueiden matkailua. Alueellinen matkailu tarkoittaa Etelä-Savon

Lisätiedot

Tilastotietoa päätöksenteon tueksi. Nina Vesterinen 20.3.2015

Tilastotietoa päätöksenteon tueksi. Nina Vesterinen 20.3.2015 Tilastotietoa päätöksenteon tueksi Nina Vesterinen 20.3.2015 Yhdessä enemmän kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun Matkailun tiekartta 2015 2025 Matkailun tiekartta www.tem.fi/matkailuntiekartta Markkinat

Lisätiedot

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright!

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright! ONLINE Tampere All Bright! 1 Visittampere.fi -verkkosivusto Visittampere.fi on Tampereen seudun virallinen matkailusivusto. Sivuston ydinsisältö koostuu suosituksista ja tapahtumien, kohteiden ja paikkojen

Lisätiedot

Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet

Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet Tuulikki Becker, Visit Helsinki 10.9.2015 1 I-lupakriteerit Kaikilta i-toimistoilta edellytetään i-kilpi osoittaa selkeästi palvelupisteen sijainnin. Keskeinen sijainti

Lisätiedot

Lapin matkailun kehitys ja strategia 2015-2018. Satu Luiro Matkailuasiantuntija Lapin liitto

Lapin matkailun kehitys ja strategia 2015-2018. Satu Luiro Matkailuasiantuntija Lapin liitto Lapin matkailun kehitys ja strategia 2015-2018 Satu Luiro Matkailuasiantuntija Lapin liitto ONNEKSI OLKOON! Lapin matkailuparlamentti 50 vuotta! Vuonna 1965: Monipuoliselle matkailukeskukselle asetettavat

Lisätiedot

Miset Matkailu. Miset Matkailun tehtävät 5.12.2013

Miset Matkailu. Miset Matkailun tehtävät 5.12.2013 Miset Matkailu Miset Matkailun tehtävät Mikkelin seudun matkailumarkkinointi VisitMikkeli Palvelusopimus Mikkelin seudun matkailupalvelu ry (7 kuntaa, n. 150 yritystä) Yhteistyössä yrittäjien ja eri sidosryhmien

Lisätiedot

LME:n kuulumisia Yhteistyöllä uutta toimintaa ja tulosta

LME:n kuulumisia Yhteistyöllä uutta toimintaa ja tulosta LME:n kuulumisia Yhteistyöllä uutta toimintaa ja tulosta Liisa Mäenpää Finnish Lapland Tourist Board ry Finnish Lapland Tourist Board ry, Lapin Matkailuelinkeinon Liitto (LME) on perustettu syksyllä 2010.

Lisätiedot

OSTOPALVELUSOPIMUS TORNION KAUPUNGIN ELINKEINOJEN KEHITTÄMISESTÄ

OSTOPALVELUSOPIMUS TORNION KAUPUNGIN ELINKEINOJEN KEHITTÄMISESTÄ 1 OSTOPALVELUSOPIMUS TORNION KAUPUNGIN ELINKEINOJEN KEHITTÄMISESTÄ 1. Sopijaosapuolet Tornion kaupunki Y-tunnus 0193524-6 Suensaarenkatu 4 95400 Tornio Team Botnia Oy Y-tunnus 1508288-9 Hallituskatu 9

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n tehtävänä on edesauttaa Etelä-Pohjanmaalle suuntautuvan matkailun kasvua, lisätä alueen ja sen toimijoiden matkailutuloa, ja elinvoimaa, sekä

Lisätiedot

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ!

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! HENRI PIKKARAINEN p. 044 520 7709 & KIRSI HUOTARI p. 050 547 6566 Miksi Lähiruokadiili? Lähiruokadiili tarjoaa mahdollisuuden ostaa lähiruokaa suoraan tuottajalta.

Lisätiedot

ATTRACTIVE OULU REGION 2018

ATTRACTIVE OULU REGION 2018 Matkailullisesti monipuolinen kansainvälistyvä Oulun alue ATTRACTIVE OULU REGION 2018 1.9.2015-31.8.2018 HUMANPOLIS OY Matkailullisesti monipuolinen Kansainvälistyvä Oulun alue, ATTRACTIVE OULU REGION

Lisätiedot

4.4.5 Matkailu- ja matkatoimistopalvelut

4.4.5 Matkailu- ja matkatoimistopalvelut 4 MATKAILUALAN PERUSTUTKINNON, AMMATILLISET TUTKINNON OSAT, AMMATTITAITOVAATIMUKSET JA ARVIOINTI Ammattitaidon osoittamistavat osoittaa ammattitaitonsa tuotteistamalla valitsemalleen kohderyhmälle myyntikelpoisen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN JA SAVONLINNAN SEUDUN MATKAILU Oy:n MATKAILUMARKKINOINNIN YHTEISTYÖSOPIMUS VUODELLE 2017

SAVONLINNAN KAUPUNGIN JA SAVONLINNAN SEUDUN MATKAILU Oy:n MATKAILUMARKKINOINNIN YHTEISTYÖSOPIMUS VUODELLE 2017 SAVONLINNAN KAUPUNGIN JA SAVONLINNAN SEUDUN MATKAILU Oy:n MATKAILUMARKKINOINNIN YHTEISTYÖSOPIMUS VUODELLE 2017 Sopimusosapuolet Sopimukset tarkoitus Savonlinnan kaupunki (jäljempänä kaupunki), Savonlinnan

Lisätiedot

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon Digipalapeli saavutettavuus kuntoon Kohteena Lappi - Lapin matkailun fyysisen ja digitaalisen saavutettavuuden kehittäminen Liisa Mäenpää Lapin matkailun digipalapeli 2-vuotinen kehittämishanke Toteuttaja:

Lisätiedot

Digitiekartta ja tuotekehittäminen digikanaviin

Digitiekartta ja tuotekehittäminen digikanaviin Digitiekartta ja tuotekehittäminen digikanaviin Digitaalisuus valtakunnallisesti hallussa ja tukemassa Suomen matkailun kasvua yli syklien, kestävästi Kaisa Kosonen 15/05/2018 Käsiteltävät aiheet Digitiekartta

Lisätiedot

Neljä (+ yksi) strategista teemaa

Neljä (+ yksi) strategista teemaa Neljä (+ yksi) strategista teemaa Kulttuuri Hyvinvointi Kesä Talvi Kehittämisstrategiat 2014-2018 Kehittämisstrategiat ohjaavat Visit Finlandin tuotekehitystyötä ja linjaavat kansallisella tasolla koko

Lisätiedot

MEK:n ja Finpron yhdistymisen merkitys matkailutoimialalle Tilannekatsaus 3.3.2014 Lapin Matkailuelinkeinon Liitto Ry

MEK:n ja Finpron yhdistymisen merkitys matkailutoimialalle Tilannekatsaus 3.3.2014 Lapin Matkailuelinkeinon Liitto Ry MEK:n ja Finpron yhdistymisen merkitys matkailutoimialalle Tilannekatsaus 3.3.2014 Lapin Matkailuelinkeinon Liitto Ry Jarno Valkeapää, Finpro Ry Finpron ja MEK:n integraatio 10.10.2013 Työ- ja elinkeinoministeriön

Lisätiedot

Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin

Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin Tavoite: Digitalisaatio Tampereella olevien matkailijoiden kattava palvelu Digitaalinen asiakaskokemus: visittampere.fi palvelu-uudistus Matkailijoita,

Lisätiedot

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2016 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2016 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2016 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ xx.xx.2016 Tornio SISÄLTÖ 1. TAUSTAA 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3. TAVOITTEET 4. TOIMENPITEET 4.1 Hallinto ja yritystalo

Lisätiedot

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2018 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2018 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2018 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ 21.12.2017 Tornio SISÄLLYS 1. TAUSTAA 3 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3 3. TAVOITTEET 3 4. TOIMENPITEET 4 4.1 Toimintamalli

Lisätiedot

Outdoors Finland Heli Saari

Outdoors Finland Heli Saari Outdoors Finland 20.08.2014 Heli Saari www.mek.fi/outdoorsfinland www.outdoorsfinland.fi www.visitfinland.com OF katto-ohjelma Aloitettu 2009, maaseuturahaston hankerahoitus Pitkäjänteinen yhteinen kansainvälistymisohjelma

Lisätiedot

Attractive Oulu Region 2018 - Matkailullisesti monipuolinen kansainvälistyvä Oulun alue

Attractive Oulu Region 2018 - Matkailullisesti monipuolinen kansainvälistyvä Oulun alue Kaupunginhallitus 248 08.09.2015 Attractive Oulu Region 2018 - Matkailullisesti monipuolinen kansainvälistyvä Oulun alue 795/02.30/2015 KH 08.09.2015 248 Hankkeen taustat: Pohjois-Pohjanmaan nykyisen matkailustrategian

Lisätiedot

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon. Liisa Mäenpää

Digipalapeli saavutettavuus kuntoon. Liisa Mäenpää Digipalapeli saavutettavuus kuntoon Liisa Mäenpää Finnish Lapland Tourist Board ry Finnish Lapland Tourist Board ry, Lapin Matkailuelinkeinon Liitto (LME) on perustettu syksyllä 2010. Sen tarkoituksena

Lisätiedot

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Maakuntajohtaja Esko Lotvonen Lapin liitto Keski-Suomen matkailuparlamentti 12.11.2008 Matkailun strategiatyön merkitys Matkailustrategia ohjaa maakunnan matkailun

Lisätiedot

Ostopalvelusopimus vuodelle 2017 RUNKOSOPIMUS. Rantasalmen matkailu ry (jäljempänä Matkailu ry) Ohitustie 7, Rantasalmi Y-tunnus

Ostopalvelusopimus vuodelle 2017 RUNKOSOPIMUS. Rantasalmen matkailu ry (jäljempänä Matkailu ry) Ohitustie 7, Rantasalmi Y-tunnus Rantasalmen kunta Visio 2020 - Monta Mainiota Mahdollisuutta Rantasalmen Matkailu ry Visio Rantasalmi tunnetaan kotimaassa innostavana, yllättävänä ja laadukkaana Saimaan luontoon, kulttuuriin ja historiaan

Lisätiedot

Keski-Suomen ja Pirkanmaan. kulttuurimatkailufoorumi

Keski-Suomen ja Pirkanmaan. kulttuurimatkailufoorumi Kuvateksti Arial Bold 10/10 Aurora borealis in Lapland Keski-Suomen ja Pirkanmaan kulttuurimatkailufoorumi 17.5.2011 Culture Finland kulttuurimatkailun katto-ohjelma Muokkaa alaotsikon perustyyliä napsautt.

Lisätiedot

MELONTAMATKAILUN TOIMENPIDESUUNNITELMA

MELONTAMATKAILUN TOIMENPIDESUUNNITELMA MELONTAMATKAILUN TOIMENPIDESUUNNITELMA 2009-2013 Työryhmä: Markus Björlin, Elämysaalto Jan Gäddnäs, Gaia Events Pertti Karttunen, Suomen Kanoottiliitto Pellervo Kokkonen, Savonlinnan Innovaatiokeskus Jukka

Lisätiedot

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013 Outdoors Finland II Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke Satakunta 14.11.2013 Heli Saari heli.saari@visitfinland.com www.mek.fi/outdoorsfinland Matkailun edistämiskeskus Tehtävänä

Lisätiedot

Stopover Finland HELI MENDE

Stopover Finland HELI MENDE Stopover Finland Matkailun tiekartta 2015-2025 Yhdessä enemmän kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun - strategiset projektit eli ns. kärkihankkeet käyntiin Matkailun strategisen ohjelman valmistelu

Lisätiedot

Aitojamakuja.fi auttaa löytämään paikalliset elintarvikeyritykset

Aitojamakuja.fi auttaa löytämään paikalliset elintarvikeyritykset Aitojamakuja.fi auttaa löytämään paikalliset elintarvikeyritykset Työryhmä: Paikallista ruokaa läheltä 18.-19.8., Maaseutututkijatapaaminen Päivi Töyli Aitoja makuja -hanke, projektipäällikkö Koulutus-

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

Toimialapalvelu Näkemyksestä menestystä

Toimialapalvelu Näkemyksestä menestystä Toimialapalvelu Näkemyksestä menestystä www.tem.fi/toimialapalvelu TEM Toimialapalvelu Matkailun kehitysnäkymiä Toimialojen kasvuseminaari 15.3.2018 Toimialapäällikkö Susanna Jänkälä TEM Toimialapalvelu

Lisätiedot

Luontomatkailun liiketoiminnan kehittäminen

Luontomatkailun liiketoiminnan kehittäminen Luontomatkailun liiketoiminnan kehittäminen 19.01.2018 I Henna Konu Itä-Suomen yliopisto Työryhmä: Henna Konu, Liisa Tyrväinen, Seija Tuulentie, Juho Pesonen, Katja Pasanen, Anja Tuohino Tavoitteet Selvittää

Lisätiedot

Myynti ja markkinointi verkossa seminaari 23.9.2014 Karoliina Korpela. Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region

Myynti ja markkinointi verkossa seminaari 23.9.2014 Karoliina Korpela. Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Myynti ja markkinointi verkossa seminaari 23.9.2014 Karoliina Korpela Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region TouNet hanke 2012-2014 Tourism Development in Co-opetition

Lisätiedot

Vauhtia Vuokatin (Kajaani-Oulujärvi) kv-matkailuun hanke

Vauhtia Vuokatin (Kajaani-Oulujärvi) kv-matkailuun hanke Vauhtia Vuokatin (Kajaani-Oulujärvi) kv-matkailuun hanke 1.1.2017-31.12.2019 Sotkamo 13.1.2017 Talousjohtaja Heidi Pyykkönen, Hankejohtaja Arto Asikainen ja Kohdepäällikkö Minna Hirvonen Hankevalmistelun

Lisätiedot

Suomen matkailustrategia vuoteen 2020 ja toimenpideohjelma 2007-2013

Suomen matkailustrategia vuoteen 2020 ja toimenpideohjelma 2007-2013 Suomen matkailustrategia vuoteen 2020 ja toimenpideohjelma 2007-2013 Hämeen matkailumarkkinat 6.10.2008 Hämeenlinna Työ- ja elinkeinoministeriö Erityisasiantuntija Lea Häyhä Markkinat ASIAKAS Arvot Kilpailijat

Lisätiedot

POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE

POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE Tällä lomakkeella yrittäjä voi Pohjanlahden Rantatien tavaramerkin käyttöoikeutta. Hakemuslomake sisältää kysymyksiä tuotteen, palvelun tai kohteen laadusta,

Lisätiedot

Kartta ja kompassi matkailun strategiat käytäntöön

Kartta ja kompassi matkailun strategiat käytäntöön Kartta ja kompassi matkailun strategiat käytäntöön Valtakunnallinen maaseutumatkailun yrittäjäseminaari Pirkanmaalla, 28.3.2007, Tampere Erityisasiantuntija Lea Häyhä Kauppa- ja teollisuusministeriö 4/2/2007

Lisätiedot

Central FinlandVISIT FINLAND AKATEMIA. 14/01/2019 First name Last name 1

Central FinlandVISIT FINLAND AKATEMIA. 14/01/2019 First name Last name 1 Central FinlandVISIT FINLAND AKATEMIA 14/01/2019 First name Last name 1 Mikä Visit Finland Akatemia on? Mikä? Matkailutuotteiden kehittämisvalmennus, jonka tavoitteena on tarjota kv-markkinoille valmiille

Lisätiedot

Hankinta-asiamies tilaajan ja tarjoajan apuna. Keskinarkaus. Rajat ylittävät hankinnat Tornionlaakson neuvosto

Hankinta-asiamies tilaajan ja tarjoajan apuna. Keskinarkaus. Rajat ylittävät hankinnat Tornionlaakson neuvosto Hankinta-asiamies tilaajan ja tarjoajan apuna Rajat ylittävät hankinnat Tornionlaakson neuvosto 18.9.2018 1 Kokkola Ylihärmä Himanka Forssa Tampere Espoo Helsinki Kouvola SUOMI YHDYSVALLAT KIINA 2 (o.s.

Lisätiedot

Vetovoimaa kestävästä matkailusta

Vetovoimaa kestävästä matkailusta Vetovoimaa kestävästä matkailusta Susanne Sarvilinna Jyväskylän kaupunki/ Visit Jyväskylä Jyväskylä, Laukaa, Muurame, Hankasalmi, Petäjävesi, Uurainen, Toivakka Suomen matkailu on hyvässä kasvussa 8,3

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN MATKAILUN

KANTA-HÄMEEN MATKAILUN KANTA-HÄMEEN MATKAILUN STRATEGINEN JATKOSELVITYS VAIHE III CreaMentors Oy 2008 Strategian laadintaprosessi Toimijahaastattelut -matkailutoimijat -kehittäjät -päättäjät -rahoittajat Visio 2015 Toimenpideohjelma

Lisätiedot

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen JOENSUUN KAUPUNGIN MATKAILUPALVELUSOPIMUS 1. Osapuolet Palvelun tuottaja Karelia Expert matkailupalvelu Oy (0932125-7) Koskikatu 5, 80100 Edustaja Toimitusjohtaja Markku Litja Palvelun tilaaja Edustaja

Lisätiedot

Porvoon matkailun yhteistyökirja

Porvoon matkailun yhteistyökirja Porvoon matkailun yhteistyökirja Valitsinko minä Porvoon vai se minut, sillä ei oikeastaan ole väliä. Elän unelmaani, koska tunnistan itseni tämän kaupungin vanhoilta kujilta. Rakastun jokirantaan, kaupungin

Lisätiedot

Finland placed ninth in FutureBrand sinternational Country Brand Index 2012. The country did especially well in the Environmental Friendliness

Finland placed ninth in FutureBrand sinternational Country Brand Index 2012. The country did especially well in the Environmental Friendliness Finland placed ninth in FutureBrand sinternational Country Brand Index 2012. The country did especially well in the Environmental Friendliness category, placing second. Finnish nature was considered to

Lisätiedot

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Missio & visio Missio Johtaa ja toteuttaa maakunnan matkailumarkkinointia yhteismarkkinoinnin perusperiaatteiden mukaisesti (kotimaa ja kv) Visio Suomen suosituin

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014. Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014. Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014 Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen 3.11.2014 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät

Lisätiedot

Matkailualan info klo

Matkailualan info klo Matkailualan info 1.11.2018 klo 12.30-16 HUOM! Kaikki esitykset löytyy osoitteessa http://www.yrityssalo.fi/tapahtumat/tilaisuuksienesitykset/ 1.11.2018 Yrityssalo 2018 1 Tässä esityksessä Matkailu lukuina

Lisätiedot

Kolmen vuoden kokemuksia koulutusviennistä

Kolmen vuoden kokemuksia koulutusviennistä Kolmen vuoden kokemuksia koulutusviennistä Olavi Mertanen, Tuija Laurén Johdannoksi Globaalia liiketoimintaa; johtavia maita USA, Iso-Britannia, Australia ja Uusi-Seelanti (valmiiksi englanninkieliset

Lisätiedot

Voimaa Pirkanmaan matkailuun 2016 2017 (18 kk)

Voimaa Pirkanmaan matkailuun 2016 2017 (18 kk) Voimaa Pirkanmaan matkailuun 2016 2017 (18 kk) Lähtökohta Suomen matkailustrategia, Visit Finlandin katto ohjelmat, Pirkanmaan elämystalouden strategia ja Pirkanmaan matkailuyritysten toiveet (kysely tehty

Lisätiedot

Luova Matka Culture Creators go Tourism

Luova Matka Culture Creators go Tourism Luova Matka Culture Creators go Tourism Toteutusaika 1.10.2015 30.9.2018 Euroopan sosiaalirahaston rahoittama valtakunnallinen hanke (ESR) Budjetti 600 000 euroa Hankkeen hallinnoija Visit Finland/Finpro

Lisätiedot

Lapin matkailustrategia Satu Luiro, Lapin liitto

Lapin matkailustrategia Satu Luiro, Lapin liitto Lapin matkailustrategia 2011-2014 28.9.2011 Satu Luiro, Lapin liitto Lapin matkailun visio 2014 Lappi Puhdasta ELÄMÄNVOIMAA lähelläsi. Lappi on Euroopan johtava kestävän luonto- ja elämysmatkailun kohde

Lisätiedot

YLEISAVUSTUS ULKOMAANKAUPPAA JA YRITYSTEN KANSAINVÄLISTYMISTÄ EDISTÄVILLE JÄRJESTÖILLE JA YHTEISÖILLE: FINLAND CONVENTION BUREAU RY

YLEISAVUSTUS ULKOMAANKAUPPAA JA YRITYSTEN KANSAINVÄLISTYMISTÄ EDISTÄVILLE JÄRJESTÖILLE JA YHTEISÖILLE: FINLAND CONVENTION BUREAU RY PÄÄTÖS 19.3.2009 YLEISAVUSTUS ULKOMAANKAUPPAA JA YRITYSTEN KANSAINVÄLISTYMISTÄ EDISTÄVILLE JÄRJESTÖILLE JA YHTEISÖILLE: FINLAND CONVENTION BUREAU RY OHJEET YLEISAVUSTUKSEN HAKEMISESTA, KÄYTTÄMISESTÄ JA

Lisätiedot

Yöpymismäärien kehitys* (Tilastokeskuksen tilastoima rekisteröidyissä majoitusliikkeissä)

Yöpymismäärien kehitys* (Tilastokeskuksen tilastoima rekisteröidyissä majoitusliikkeissä) 1 Matkailu Yöpymismäärien kehitys* (Tilastokeskuksen tilastoima rekisteröidyissä majoitusliikkeissä) 300000 250000 200000 150000 Kotimaiset Ulkomaiset ilman Venäjää Venäjä 100000 50000 0 2010 2011 2012

Lisätiedot

HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009

HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009 HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI - STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009 Matkailu maakunnan yksi strategisista elinkeinoista ja toiseksi suurin työllistäjä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Toimintasuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 Toimintasuunnitelma 2012 Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 Yleistä Yhdistyksen tehtävänä on lisätä työpajatoiminnan tunnettavuutta Keski- Suomessa ja edistää työpajojen välistä yhteistyötä. Yhdistyksen

Lisätiedot

Saaristo-, rannikko- ja vesistömatkailu Suomen matkailussa. Saaristoasiain neuvottelukunta Hanna-Mari Kuhmonen

Saaristo-, rannikko- ja vesistömatkailu Suomen matkailussa. Saaristoasiain neuvottelukunta Hanna-Mari Kuhmonen Saaristo-, rannikko- ja vesistömatkailu Suomen matkailussa Saaristoasiain neuvottelukunta 8.11.2017 Hanna-Mari Kuhmonen TEM ja matkailu Vastaa matkailupolitiikan painotuksista ja koordinoi kehittämistyötä

Lisätiedot

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.04.09 2 LIIKEIDEA Iivari Mononen -konserni valmistaa ja myy infrastruktuurin rakentamisessa tarvittavia korkean

Lisätiedot

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2015 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2015 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ ELINKEINOJEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2015 TORNION KAUPUNGIN JA TEAM BOTNIA OY:N VÄLILLÄ 22.1.2015 Tornio SISÄLTÖ 1. TAUSTAA 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3. TAVOITTEET 3.1 Yleistavoitteet 3.2 Tulostavoitteet

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta

Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta Tämän sopimuksen Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta ovat sanotulla päivämäärällä tehneet a) Osuuskunta Keskikaista (jäljempänä Keskikaista ) Y-tunnus:

Lisätiedot

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9. Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Ilari Vaalavirta, toimitusjohtaja Mediq Suomi Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

Maaseutumatkailu Suomessa ja maaseutumatkailun tulovaikutukset. Pori 16.10. 2014 Kimmo Aalto

Maaseutumatkailu Suomessa ja maaseutumatkailun tulovaikutukset. Pori 16.10. 2014 Kimmo Aalto Maaseutumatkailu Suomessa ja maaseutumatkailun tulovaikutukset Pori 16.10. 2014 Kimmo Aalto Valtakunnallinen kylämatkailun kehittämishanke Kylien tapahtumat ja kylämatkailutuotteet tervetuloakylaan.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1924/ /2019

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1924/ /2019 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2019 1 (1) 110 Asianro 1924/02.05.02.00/2019 Yrityspalvelun esitys (Lakeland 2)-hankkeen rahoituksesta (EU:n Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma)

Lisätiedot

Matkailun ajankohtaisia asioita

Matkailun ajankohtaisia asioita Matkailun ajankohtaisia asioita Keski-Suomen matkailuparlamentti XXVI 15.11.2017 Sanna Kyyrä TEM ja matkailu Vastaa matkailupolitiikan painotuksista ja koordinoi kehittämistyötä yhdessä muiden ministeriöiden

Lisätiedot

Matkailun valtakunnallinen digitiekartta

Matkailun valtakunnallinen digitiekartta Matkailun valtakunnallinen digitiekartta Suomesta älykäs matkakohde 2020 Asta Laaksonen VISIT FINLAND TEHTÄVÄ & PÄÄMÄÄRÄ SUOMI ON POHJOLAN HOUKUTTELEVIN MATKAILUMAA VUOTEEN 2025 MENNESSÄ. 2 MATKAILU SUOMEEN

Lisätiedot

Click to edit Master title Matkailuasiantuntija Satu Luiro Lapin matkailuparlamentti

Click to edit Master title Matkailuasiantuntija Satu Luiro Lapin matkailuparlamentti 9/25/2017 LAPIN MATKAILU Kehitysnäkymät ja kehittäminen Click to edit Master title Matkailuasiantuntija Satu Luiro Lapin matkailuparlamentti 21. - 22.9. 2017 Kasvun vuosi! Rekisteröidyt yöpymiset Lapissa

Lisätiedot

Vesi - saaristo, meri, järvet, vesireitit

Vesi - saaristo, meri, järvet, vesireitit Teemat Vesi - saaristo, meri, järvet, vesireitit Hyvinvointi, liikunta ja rauha Elävät ruukkimiljööt Tarinat ja kulttuuri Ruoka Vesi - saaristo, meri, järvet, vesireitit Monipuolinen Monipuolinen Markkinointi

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016 1. Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016 (2020)

Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016 1. Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016 (2020) Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016 1 Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016 (2020) Länsi-Uudenmaan matkailuyrittäjät Kunnat Novago Yrityskehitys Oy Länsi-Uudenmaan matkailustrategia 2013-2016

Lisätiedot

Kehittämissopimus 2018 Taustatietoja ja Tuloksia

Kehittämissopimus 2018 Taustatietoja ja Tuloksia Kehittämissopimus 2018 Taustatietoja ja Tuloksia Omistus Kemin Digipolis Oy Perustettu1993 Kemi Tornio Keminmaa Tervola Simo Oulun yliopiston tukisäätiö Kehitysyhtiö, teknologiakeskus Tiimi 11 kehittäjää

Lisätiedot

Sopijapuolet: Kemin kaupunki ja Kemin kaupunkikeskusyhdistys ry (tässä sopimuksessa jäljempänä myös Kemitiimi ja yhdistys)

Sopijapuolet: Kemin kaupunki ja Kemin kaupunkikeskusyhdistys ry (tässä sopimuksessa jäljempänä myös Kemitiimi ja yhdistys) KEMIN KAUPUNGIN JA KEMIN KAUPUNKIKESKUSYHDISTYS RY:N VÄLINEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2018 Sopijapuolet: Kemin kaupunki ja Kemin kaupunkikeskusyhdistys ry (tässä sopimuksessa jäljempänä myös Kemitiimi

Lisätiedot

KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUIDEN UUDELLEENORGANISOINTI JA TAPAHTUMATOIMISTO

KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUIDEN UUDELLEENORGANISOINTI JA TAPAHTUMATOIMISTO KONSERNIRAKENNESELVITYS KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUIDEN UUDELLEENORGANISOINTI JA TAPAHTUMATOIMISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 Kokous- ja kongressipalveluiden markkinointi ja myynti 2.1 Tilat ja varausjärjestelmä

Lisätiedot

Yhteistyö matkailun kehittämisessä case Etelä-Pohjanmaa

Yhteistyö matkailun kehittämisessä case Etelä-Pohjanmaa Yhteistyö matkailun kehittämisessä case Etelä-Pohjanmaa Rural Finland aluetilaisuus Pohjois-Pohjanmaa Oulu 14.11.2016 Arja Kortesluoma Matkailu Etelä-Pohjanmaalla www.epmatkailu.fi www.visitpohjanmaa.fi

Lisätiedot

Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi

Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi Tässä raportissani visualisoin koko Perhekurssiprosessin kulun kurssin suunnittelusta jälkimarkkinointiin Kurssin suunnittelu ja kalenterointi Perhe On

Lisätiedot

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängöllä Projektin nimi lyhentyy toteutusalueesta ja päättymisvuodesta:

Lisätiedot

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman Matkailutoimijoiden toiveita museoille 1 Matkailun toimiala Matkailuelinkeinoa on vaikea määritellä tarkasti, sillä useat alat ovat siihen yhteydessä. Matkailu kytkeytyy eri elinkeinoihin ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot

Rural Finland Matkailun kehittäjien tapaaminen Suvi Ahonen

Rural Finland Matkailun kehittäjien tapaaminen Suvi Ahonen Rural Finland Matkailun kehittäjien tapaaminen 29.11.2017 Suvi Ahonen 1 Koko maassa yöpymiset lisääntyivät tammi-syyskuussa 5,1 %. Kasvua tuli kotimaasta 1,4 % ja ulkomailta 14,8 %. Keski-Suomen majoitusliikkeiden

Lisätiedot

Mirja Rautiainen, Mika Siiskonen: Hotellivaraukset HARJOITUSTEHTÄVIÄ. LUKU 9: Hotellivarausten välittäjät ja myyntikanavat

Mirja Rautiainen, Mika Siiskonen: Hotellivaraukset HARJOITUSTEHTÄVIÄ. LUKU 9: Hotellivarausten välittäjät ja myyntikanavat Mirja Rautiainen, Mika Siiskonen: Hotellivaraukset HARJOITUSTEHTÄVIÄ LUKU 9: Hotellivarausten välittäjät ja myyntikanavat TEHTÄVIÄ KIRJASTA: 1. Mitä hotellin verkkopalveluilla tarkoitetaan? 2. Mainitse

Lisätiedot

Keski-Suomen matkailun kvmarkkinointikonttori

Keski-Suomen matkailun kvmarkkinointikonttori Keski-Suomen matkailun kvmarkkinointikonttori Projektisuunnitelman valmistelu Tiina Mäntyharju, Leena Pajala, Tiia Valkama, Miikka Raulo ja Jussi Rekonen MATKAILUPARLAMENTTI 12.11.2013 REVONTULI HANKASALMI

Lisätiedot

Maakuntaohjelma Matkailu yksi Keski-Suomen kehittämiskärjistä

Maakuntaohjelma Matkailu yksi Keski-Suomen kehittämiskärjistä Maakuntaohjelma 2018 2021 Matkailu yksi Keski-Suomen kehittämiskärjistä Aluekehittäminen Keski-Suomen liiton ydintehtävä on maakunnan kehittäminen. Aluekehityslainsäädännön mukaisesti Keski-Suomen liitto

Lisätiedot

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019

OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 OKM:n ohjeistus vuodelle 2019 Kaakkois-Suomen luovien alojen kehittämisverkoston kokous 11.10.2018 Kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Yleistä Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot