KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUIDEN UUDELLEENORGANISOINTI JA TAPAHTUMATOIMISTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUIDEN UUDELLEENORGANISOINTI JA TAPAHTUMATOIMISTO"

Transkriptio

1 KONSERNIRAKENNESELVITYS KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUIDEN UUDELLEENORGANISOINTI JA TAPAHTUMATOIMISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 Kokous- ja kongressipalveluiden markkinointi ja myynti 2.1 Tilat ja varausjärjestelmä 2.2 Kokous- ja kongressipalveluiden tuotteistaminen 2.3 Harkittavat muutokset myytävissä kokous- ja kongressitiloissa 3 Teollisuuskylä Oy:n rooli 4 Kokous- ja kongressipalveluiden talous 4.1 Talous 4.2 Laskutus 4.3 Hinnoittelu 5 Tapahtumatoimisto 6 Muita kokous- ja kongressipalveluiden ja tapahtumien toimijoita 7 Yhteiset toimenpiteet 7.1 Kokous- ja kongressipalveluiden esittely 7.2 Tapahtumakalenteri 8 Selvitystyön tulos

2 1. Johdanto Kemin konsernirakenneselvityksessä on alustavasti keskusteltu kokoustilojen (kulttuurikeskus, SauvonSali ja Tervahalli) markkinoinnin ja myynnin siirtämisestä sekä myös mahdollisen tapahtumatoimiston perustamisesta Kemin Teollisuuskylä Oy:lle. Kokous- ja kongressitilojen myynnin ja markkinoinnin uudelleenjärjestelyn tavoitteena on parantaa asiakaspalvelua siten, että jatkossa olisi vain yksi näkyvä/julkinen myyntipiste, joka vastaisi kokonaisvaltaisesti kokous- ja kongressitilojen markkinoinnista ja myynnistä ns. yhden luukun periaatteella. Uudelleenorganisointi ei kuitenkaan estä kaupungin muiden hallintokuntien omaa myyntiä, kunhan käytössä on yhteinen varauskalenteri Timmi. Niin ikään kokoustilojen uudelleenjärjestelyllä tavoitellaan toiminnan tehokkuuden lisäksi myös hinnoittelun selkeyttä ja vuokranantajan päätöksenteon nopeutta. Tapahtumatoimisto sen sijaan koordinoisi ja osin avustaisi erilaisia tapahtumia, messuja ja konsertteja, järjestettäväksi Kemin kaupungissa. Uudelleenorganisointia on perusteltu myös seuraavasti: - kaupungin asiakaspalvelupilotin 2015 ja konsernirakenneselvityksen tuomat muutokset synkronoidaan toimimaan saumattomasti yhteen - kulttuurikeskuksen kokoustilojen myynnistä vastaavan henkilön työtehtävät on joka tapauksessa järjesteltävä uudelleen hänen jäädessään eläkkeelle - järjestelyllä varaudutaan siihen, että kilpailuvirasto tullee vaatimaan, että tulevaisuudessa vapailla markkinoilla kilpailevat tuotteet (tässä tapauksessa kokoustilat) eivät kuuluisi kunnan myytäviin palveluihin vaan niiden myynnistä vastaisi erillinen yhtiö. - järjestelyn myös uskotaan tulevaisuudessa tuovan lisää tuloja Kemin kaupungin kassaan vuokraustoiminnan ja tapahtumien lisääntyessä - turvataan Teollisuuskylä Oy:n toimintaa ratkaisemalla yhtiön suurin riski: yhtiöön voidaan sopimuksen mukaisella vuosikorvauksella palkata toinen henkilö.

3 2. Kokous- ja kongressipalveluiden markkinointi ja myynti 2.1 Tilat ja varausjärjestelmä Kemin Teollisuuskylä Oy vuokraa ja myy jo tällä hetkellä kokoustiloja Digipoliksessa Kemin Teknologiakylässä. Teknologiakylässä vuokrattavina on 3 kpl kokoustiloja, koulutusluokka, auditorio, saunatilat, ravintola ja erilaisia aulatiloja. Lisäksi Teollisuuskylän omistuksessa on vuokrattavissa oleva koulutusluokka Paloasemalla ja liikuntasali Kivikon päiväkodilla. Teknologiakylässä (Teollisuuskylä Oy:n tiloissa) järjestettiin vuoden 2015 aikana 494 erilaista kokousta, niistä noin 48 oli saunavarauksia ja noin 43 auditorio-varauksia. Teollisuuskylä Oy:llä on käytössään Mercantuksen tilavarausjärjestelmä; järjestelmä toimii netissä yrityksille jaetuilla tunnuksilla ja on vuosien aikana todettu toimivaksi. Teollisuuskylä Oy:n omien tilojen lisäksi uudelleenjärjestelyssä alustavasti seuraavat kaupungin tilat siirtyisivät myyntiin Teollisuuskylä Oy:lle: - kulttuurikeskuksesta iso ja pieni auditorio, akvaario, ala-aula, taidemuseo, kulttuurikeskuksen liikuntasali, teatterisali, teatterisalin yleisölämpiö, teatterin pieni näyttämö ja kulttuurikeskuksen ravintolasali - lisäksi tapahtumia varten yhtiö markkinoi ja myy myös SauvonSalia jatervahallia (liikuntatoimisto jatkaa edelleen käyttövuorojen varaamista) Teollisuuskylä Oy käyttää Mercantus varausjärjestelmää, johon tietojen tallennus (tilat, tekniikka että käyttäjät) hoidetaan itse. Tässä vaiheessa on päätetty käyttää muiden tilojen osalta Kemin kaupungilla jo olemassa olevaa Timmi-järjestelmää. Ne tilat, jotka eivät ole ym. listalla ja joihin järjestöillä sekä muilla toimijoilla on vakiovuoroja, ovat kaupungin oman asiakaspalveluyksikön tai liikuntatoimen hoidettavina. 2.2 Kokous- ja kongressipalveluiden tuotteistaminen Kokous- ja kongressitilojen markkinointi ja myynti vaativat tuotteistamista. Tuotteet voivat olla esim. kokoustilat ja ravintolapalvelut yhteen hinnoiteltuina tai museolippu ryhmille kahvituksineen ja kokoustiloineen. Myytävien tuotteiden hinnastot tulee miettiä tuotteistuksen mukaan. Hinnastojen tulee olla selkeitä ja yksiselitteisiä sekä helposti asiakkaalle perusteltavia.

4 Myytävät tuotteet on paketoitava Kemin kaupungin palveluista ja muiden paikallisten tuottajien palveluista / tuotteista kilpailukykyisiksi kokonaisuuksiksi. Myytävien pakettien kohderyhmänä ovat pääosin kotimaiset yritykset, järjestöt, yhteisöt ja kuluttajat.

5 2.3 Harkittavat muutokset myytävissä kokous- ja kongressitiloissa Jotta pystymme kilpailemaan myytävillä tiloilla, on tilojen oltavat toimivat, edustavat ja modernit. Tiedämme, että asiakkaat ovat tottuneet vuokraamaan tarkoituksenmukaisia tiloja ja vaativat hyvää asiakaspalvelua. Vuodelle 2016 Kemin kaupungin talousarvioon on sisällytetty suunnittelurahaa kulttuurikeskuksen tulevaisuudessa tehtäville muutoksille ja nyt uudelleen organisoinnin yhteydessä olisi aika miettiä muutoksia laajemminkin. Ratkaisut tulisi harkita mahdollisimman kustannustehokkaiksi muistaen asiakkaat ja tilojen käyttötarkoitus. Kulttuurikeskus on toimiva ja toimintaa hyvin palveleva kokonaisuus. Pieni auditorio kaipaa modernisointia niin tekniikan kuin tilojenkin osalta, mutta muutoin toiminnan kannalta olennaiset muutokset olisivat lähinnä siivousta ja sisustusta. 3. Teollisuuskylä Oy:n rooli Kemin Teollisuuskylä Oy ottaa edellä mainitut tilat myytäviksi omalla organisaatiollaan alkaen. Teollisuuskylän on saatava selkeät palvelukuvaukset ja hinnastot kulttuurikeskuksessa tarjottavista palveluista esim. tilojen vuokrista, eri mestareiden palveluista sekä olemassa olevasta tekniikasta. Joka tapauksessa tilaisuuksien järjestäminen vaatii tiivistä yhteistyötä asiakaspalveluyksikön kanssa. Lisäksi Kemin kaupungin asiakaspalvelupäällikkö vastaa konsernin puolelta yhteistyön sujuvuudesta. Teollisuuskylä Oy:n henkilöstöllä on oikeus osallistua tilojen muutoksia ja järjestelyjä koskeviin asioihin. Samoin henkilöstöllä on lupa tehdä pieniä muutoksia tilojen viihtyvyyteen ja toimivuuteen. Lisäksi henkilöstö vastaa tilan yleisilmeestä ja tekee aisaan liittyvät tarvittavat päätökset yhdessä asiakaspalvelupäällikön kanssa. Toivottavasti suunnitteluvaiheessa harkitaan pienten neuvotteluhuoneiden rakentamista alakertaan ne olisivat mainio lisä suurten auditoriotilaisuuksien oheispalveluina. Tapauskohtaisesti Teollisuuskylä Oy:n henkilöstöllä on oikeus muuttaa ja perua käyttövarauksia, mikäli tilaan on myytävissä merkittävä tapahtuma tai tilaisuus, joka omalta osaltaan lisää kaupungin elinvoimaa. Yhtiö ei vastaa peruutettavien vuorojen taloudellisista vaikutuksista suoraan varaajille tai kaupunkikonsernille. Varaajille pyritään järjestämään korvaava tila tai vaihtoehtoinen ajankohta varatulle vuorolle. Kaupunkikonserni saa tuoton suoraan tapahtuman järjestäjältä. 4. Kokous- ja kongressipalveluiden talous 4.1 Korvaus Kemin Teollisuuskylä Oy:lle

6 Vuodelle 2016 on jo hyväksytty kokous- ja kongressitilojen hinnastot ja Kemin kaupungin talousarvio, jossa ei ole varauduttu korvauksiin Kemin Teollisuuskylä Oy:lle. Esitämme, että vuodelta 2016 Kemin kaupunki korvaa provisiona 10 % myydyistä tilavarauksista yhtiölle. Lisäksi esitämme, että kaupunkikonserni päättää yhdessä markkinointikampajoista ja mahdollisista osallistumisista esim. messuille. Kustannukset tullaan jakamaan osallistujien kesken. Järjestelyllä pyritään saamaan yleiseen tietoisuuteen uudelleenorganisoinnin hyödyt ja yhteystiedot asiakkaille. Tämän hetkisen tiedon mukaan kulttuurikeskuksen tilojen myynti on ollut n vuosittain. Vuodelle 2017 on suunnitteilla remontti kulttuurikeskukseen, tämän vuoksi on epäselvää, miten ja mitä tiloja kulloinkin voidaan markkinoida. Sen vuoksi esitämme, että vuosille varataan talousarvioon vuosikorvaus Kemin Teollisuuskylä Oy:lle. Vuosikorvaus kehittämissopimuksesta olisi Vuoden 2020 aikana korvausjärjestelmä tullaan miettimään uudelleen. Tällä hetkellä meillä ei ole tarkkaa tietoa nykyisestä varausvolyymista, eikä toisaalta muutoksen tuomista positiivisista vaikutuksista. Kolmen vuoden kokemuksen jälkeen voimme tarkemmin laskea kustannusvaikutukset ja sopia esim. provisioperusteisesta korvauksesta. 4.2 Laskutus Kemin Teollisuuskylä Oy laskuttaa myytävistä kokonaisuuksista sekä kokoustilojen vuokrat että tuotteistettujen palveluiden myynnin ja tilittää tulot kolmen (3) kuukauden välein kaupungin kassaan. Kemin kaupungin omistamien ja hallinnoimien tilojen käytöstä ei laskuteta Kemin Teollisuuskylää. Kulttuurikeskuksen, SauvonSalin ja Tervahallin eri toimijoiden tiloista maksamat kuukausivuokrat säilyvät sopimusten mukaisina. Teollisuuskylä Oy:n maksamat tulot kohdistetaan oikeille kustannuspaikoille kaupungin kassan toimesta. 4.3 Hinnoittelu vuodesta 2017 Kulttuurikeskuksessa kokoustilojen hinnoittelu tulee olemaan jatkossa tuntiperusteista ja noudattelee nyt jo Teknologiakylässä käytettyä hinnastoa. SauvonSaliin ja Tervahalliin luodaan tapahtumaperusteinen hinnoittelu, joka perustuu tapahtuman kestoon ja odotettuun osallistujamäärään. Hinnoittelusta vastaa Kemin Teollisuuskylä Oy ja päätöksiä tehtäessä otetaan huomioon kokonaistaloudellinen vaikutus koko kaupungin elinvoimaisuuteen.

7 5. Tapahtumatoimisto Kemissä järjestetään mittavia ja kansallisesti huomattavia tapahtumia (sarjakuvapäivät, konsertit, jalkapallo-ottelut, koiranäyttelyt jne.). Tuoreen Kemistä Lapin ympärivuotisen matkailun ykköskohde -matkailun kasvuohjelman mukaan tapahtumat tuovat lisää kävijöitä pidentäen sesonkeja ja lisäten viipymää. Samalla kävijät tuovat tuloa matkailuelinkeinon lisäksi vähittäiskaupalle ja liikenteelle. Monipuolinen kulttuuri- ja urheiluosaaminen näkyvät tapahtumien järjestämisessä. Tapahtumissa yhdistysten ja seurojen vapaaehtoistyö on merkittävää. Uusien tapahtumien luominen ja saaminen Kemiin vaatii laajat yhteistyöverkostot, hyvää osaamista tapahtumatuottamisessa sekä modernia tekniikkaa. Verkostoja luodaan jo olemassa olevien kontaktien ympärille, mutta tarvitaan myös valtaisa määrä uusia yhteistyökumppaneita. Lisäksi tapahtumissa tarvitaan osaamista tilojen sisustukseen ja tekniikan järjestelyyn. Tämän vuoksi yhteistyö ammattimaisen, paikallisen tapahtumakokonaisuuksien toteuttajan kanssa on selvitettävä ja harkittava vaihtoehto. Selvitystyön edetessä on käynyt ilmi, että tapahtumatoimiston tehtävät on jo vastuutettu kaupunginhallituksen hyväksymässä Matkailun kasvuohjelmassa seuraavasti: Näin ollen suunnitelmassa tapahtumatoimisto ja viestintä- sekä markkinointipalvelut on edelleen kaupunginkanslian ja elinkeinopalveluiden vastuulla. Toisaalta ratkaisua puoltaa myös se, että tapahtumiin käytettävät rahat ovat heidän päätettävissä. Kaupungin antamien markkinointi -ja tapahtuma-avustusten osalta olisi hyvä miettiä, missä määrin kaupunki jatkossa avustaa tapahtumien järjestäjiä.

8 6. Muita kokous- ja kongressipalveluiden ja tapahtumien toimijoita Kemin Matkailu Oy:n keskeisenä ja yleisenä tavoitteena on kasvattaa matkailusesonkia, matkailutuloa, viipymää ja henkilötyövuosia Kemissä tuottamalla ja operoimalla Jäänmurtaja Sampoa, LumiLinnaa ja myös leirintäaluetta. Kemin Matkailu Oy markkinoi kaupunkia omassa toiminnassaan vahvistaen Kemin matkailun vetovoimaa, tunnettuutta ja imagoa. Ympärivuotinen LumiLinna-konsepti tuo tullessaan uusia toimintoja tuotantoon, kuten lisää majoitus,- ravitsemis- ja ohjelmapalveluja ympärivuotisesti. Mukana ovat myös kokous- ja kongressituotteet kansainvälisille yritysasiakkaille. Alueellista myyntiä ja markkinointia tekee myös Meri-Lapin Matkailu Oy, jonka tehtävänä on vahvistaa Meri-Lappia matkailualueena. Yhtiö toteuttaa alueen yhteismarkkinointia Suomessa ja ulkomailla, edistää Meri-Lapin näkyvyyttä sähköisen liiketoiminnan osa-alueilla, markkinoi ja myy aluetta kokous-, tapahtuma-, kulttuuri- ja meri- sekä jokikohteena. Kemitiimin tehtävänä on järjestää elinkeinoa hyödyttäviä tapahtumia yhteistyössä yrittäjien ja kaupungin kanssa. Kaupungin kulttuuritoimen vastuulla on kulttuuripalveluiden tuottaminen kaupungissa, kuten esimerkiksi teatteri, kirjasto, musiikkiopisto jne. Lisäksi kaupunki tarjoaa kemiläisille järjestöille ja yhdistyksille tapahtumien järjestämiseen avustusta tapahtumastartin-nimellä. Tapahtumastartti on tarkoitettu kaupungin elinvoimaa vahvistaville ja uusille tapahtumille, jotka tuetun alun jälkeen vakiinnuttavat paikkansa tulevinakin vuosina. 7. Yhteiset toimenpiteet Riippumatta siitä myydäänkö kokous- ja kongressitiloja, voimme todeta, että Kemin kaupungilla ei ole toimivaa tapahtumakalenteria tai yhtenäisiä, nykyaikaisia internetsivuja kokous- ja kongressipalvelutarjonnasta.

9 Ehdotamme, että Kemin etusivulle internettiin on lisättävä yllä olevien palkkien lisäksi seuraavat palkit: Kokous- ja kongressipalvelut Tapahtumakalenteri 7.1 Kokous- ja kongressipalveluiden esittely Kemin alueella olemassa olevat kokous- ja kongressipalvelut on koottava yhdelle sivustolle ja tilat on esiteltävä kuvin yksilöidysti. Kemin Teollisuuskylä Oy tulee kokoamaan ainakin Digipolis Kemin Teknologiakylän, kulttuurikeskuksen, SauvonSalin ja Tervahallin vaihtoehdot. Seuraavassa muutama esimerkki hyvin organisoiduista sivustoista: Rovaniemeltä Oulusta Tapahtumakalenteri Meri-Lapin Matkailu Oy tuottaa Kemin kaupungille tapahtumakalenterin, johon myös kaupungin asiakaspalvelu voi syöttää tapahtumia. Kemin kaupungin sivuilla on ilmoituslomake, jolla paikkakuntalaiset yritykset, yhteisöt, seurat tai yksityishenkilöt voivat ilmoittaa tapahtumiaan kalenteriin. Eli voimme todeta, että meillä on ratkaisut asian korjaamiseksi, mutta kalenterin ylläpitoa ja helppolukuisuutta on parannettava. Kemin tapahtumakalenteriin voi tutustua Kemin kaupungin sivujen kautta osoitteessa: Yksi esimerkki toimivasta tapahtumakalenterista on Vuokatin sivuilla:

10 8. Selvitystyön tulos Kuten jo aiemmin on todettu Tapahtumatoimiston tehtävät on määritelty Kasvuohjelmassa ja ohjelmassa on samalla vastuutettu tehtävät sekä kaupunginkanslialle että elinkeinotoimelle. Lisäksi Asiakaspalvelupilotti 2015 selkeyttää Kemin kaupungin asiakaspalvelun tilannetta myös kulttuurikeskuksen osalta. Esitämme, että raportissa mainittujen kokous- ja kongressipalvelujen tilojen tuotteistaminen, markkinointi ja myynti siirretään Kemin Teollisuuskylä Oy:lle kehittämissopimuksella vuosille Kemin Teollisuuskylä Oy edustaa ja näkyy em. kokous- ja kongressitilojen myyjänä, jolloin vastuu myynnistä selkiytyy ja asiakaspalvelu keskittyy yhteen paikkaan. Vähäiset resurssit tulevat tehokkaampaan käyttöön ja viestintä on tavoitteellisempaa. Teollisuuskylä Oy korostaa, että selvitystyössä asetetut tavoitteet kokous- ja kongressipalveluiden myynnille edellyttävät kaikkien Kemin kaupungin osapuolten yhteistyötä ja sitoutumista asian edistämiseen. Tarkoituksemme on nostaa Kemin kaupungin imagoa kokous- ja kongressikaupunkina sekä lisätä näin yhteiseen Kemin kaupungin kassaan tulevia tuottoja.

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen JOENSUUN KAUPUNGIN MATKAILUPALVELUSOPIMUS 1. Osapuolet Palvelun tuottaja Karelia Expert matkailupalvelu Oy (0932125-7) Koskikatu 5, 80100 Edustaja Toimitusjohtaja Markku Litja Palvelun tilaaja Edustaja

Lisätiedot

elinvoimaa maaseudulta

elinvoimaa maaseudulta elinvoimaa maaseudulta RUOVEDEN KUNTASTRATEGIA 2015 2020 Elinkeinostrategia mahdollistaa osaltaan hyvän ja turvallisen ympäristön luomisen, jolla taataan kuntalaisille ja elinkeinoille kasvun edellytykset.

Lisätiedot

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat

Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenranta strategia Lappeenranta Itä ja länsi kohtaavat Lappeenrannan kaupungin Kansainvälistymis- ja Venäjä 2015-16 Eloisassa, puhtaassa ja turvallisessa Lappeenrannassa on kaikenikäisten hyvä elää.

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy TULOSSOPIMUS VUODELLE 2018 MATKAILU JA MARKKINOINTIPALVELUT 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy 2.

Lisätiedot

Team Finland Mukaan globaaliin liiketoimintaan!

Team Finland Mukaan globaaliin liiketoimintaan! Team Finland Mukaan globaaliin liiketoimintaan! 3.11.2015 Pauli Berg Team Finland koordinaattori Sisältö Mikä Team Finland? Miksi koottu? Miten toimii? DM 1272687 Mikä Team Finland? tarjoaa kansainväliseen

Lisätiedot

Valmistelu: kaupunginlakimies Santeri Lindholm p

Valmistelu: kaupunginlakimies Santeri Lindholm p Tarkastuslautakunta 36 26.04.2016 Tarkastuslautakunta 41 17.05.2016 Tarkastuslautakunta 46 31.05.2016 Kaupunginvaltuusto 71 13.06.2016 Kulttuurilautakunta 85 19.10.2016 Tarkastuslautakunta 76 08.11.2016

Lisätiedot

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op 0 Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutus 1 Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto

Lisätiedot

tuhansia tilaisuuksia

tuhansia tilaisuuksia tuhansia tilaisuuksia TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)...2 Hallit... 4 Uusi E-halli... 6 Kokous- ja seminaaritilat... 8 Sijainti kartalla... 9 Fouga / Tuisku

Lisätiedot

Jämsän kaupungin työllisyysyksikkö ja tehtäväkuvaukset

Jämsän kaupungin työllisyysyksikkö ja tehtäväkuvaukset Jämsän kaupungin työllisyysyksikkö ja tehtäväkuvaukset (Alustava) TYÖLLISTÄMISYKSIKKÖ Tehtävät Yksikön tehtävänä on kuntalaisten työllistymistä edistävien palvelujen järjestäminen sekä näiden palvelujen

Lisätiedot

KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2016

KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2016 1 1 KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2016 Kemin kaupunki ja Kemin Digipolis Oy ovat sopineet tässä esitetyn suunnitelman mukaisesta kehittämistoimeksiannosta vuodelle 2016: 1. TAUSTAA Kemin kaupunki on aktiivinen

Lisätiedot

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide

Talousarvion 2016 laadintaohjeen liite 1. Kuntalainen ja asiakas. Tilaajan eli valtuuston asettama tavoite ja toimenpide Hyvinvoiva kuntalainen Ennaltaehkäisevien ja terveyttä edistävien palveluiden kehittäminen Varhaisen puuttumisen resurssien kohdentaminen ja palveluiden kehittäminen poikkihallinnollisesti 1. Liikuntapalveluissa

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen Sisäliikuntapaikkojen vuokrausohje sekä vuokrat: - Kurun urheilutalo - Koulujen liikuntasalit - Urheilutalo ja uimahalli Urheilutalon muut maksut ja tilavuokrat:

Lisätiedot

Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1

Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1 Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1 SOPIMUS HUS:N OMISTAMIEN UUDENMAAN SAIRAALAPESULAN OSAKKEIDEN MYYNNISTÄ CAREA KUNTAYHTYMÄLLE JA KASTEK OY:N TEKSTIILIHUOLTOTOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ UUDENMAAN

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015

YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015 YHTEISTOIMINTASOPIMUS 3.11.2015 Sopijapuolet 1. Lempäälän kunta (myöh. Kunta) Y-tunnus 0150783-1 2. Lempäälän Evankelisluterilainen seurakunta (myöh. Seurakunta) Y-tunnus 0150791-1 3. SRV Rakennus Oy (myöh.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 102 18.11.2014. 102 Asianro 7308/10.03.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 102 18.11.2014. 102 Asianro 7308/10.03.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 102 Asianro 7308/10.03.02.01/2014 Kuopion kaupungin uimahalli- ja jäähallipalvelujen järjestäminen tulevaisuudessa Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas Konsernipalvelu

Lisätiedot

Kemin Lämärit ja yhteistyö maahanmuuttaja toimijoiden kassa

Kemin Lämärit ja yhteistyö maahanmuuttaja toimijoiden kassa Kemin Lämärit ja yhteistyö maahanmuuttaja toimijoiden kassa Aikaisempia kokemuksia - Luistelukoulu - Maahanmuuttajat ottelutapahtumassa - Koulutusta seuratyöhön - Aikuisille suunnattu luistelukoulu Toiminnan

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 4.10.2016 Arktiset Aromit ry:n Workshop -tilaisuus Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa

Lisätiedot

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa

Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Matkailun strateginen kehittäminen Lapissa Maakuntajohtaja Esko Lotvonen Lapin liitto Keski-Suomen matkailuparlamentti 12.11.2008 Matkailun strategiatyön merkitys Matkailustrategia ohjaa maakunnan matkailun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN MATKAILUN

KANTA-HÄMEEN MATKAILUN KANTA-HÄMEEN MATKAILUN STRATEGINEN JATKOSELVITYS VAIHE III CreaMentors Oy 2008 Strategian laadintaprosessi Toimijahaastattelut -matkailutoimijat -kehittäjät -päättäjät -rahoittajat Visio 2015 Toimenpideohjelma

Lisätiedot

Aiesopimus - Future Learning Finland

Aiesopimus - Future Learning Finland Aiesopimus 1 (5) Aiesopimus - Future Learning Finland Future Learning Finland kansalliseen koulutusvientiklusteriin haetaan jäseniksi alan johtavia toimijoita, yrityksiä ja oppilaitoksia, joilla on tuotteita,

Lisätiedot

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 SIVLTK 362/2010 SIVLTK 24.4.2013 23 Siuntion kunnan sivistystoimen hallinnoimien tilojen KÄYTTÖMAKSUT 1.5.2013 alkaen Siuntion kunta Sjundeå kommun 2 1. Sivistystoimen tiloja

Lisätiedot

Toivoo, että olette viihtyneet Imatralla

Toivoo, että olette viihtyneet Imatralla Toivoo, että olette viihtyneet Imatralla 51 vuotias, naimisissa, 4 lasta ja 4 lastenlasta harrastuksena golf, penkkiurheilu, kokkailu ja TYÖ kokenut matkailun gona: kapakkatausta Sokos Hotels ketjussa

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015)

Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015) Kunnanhallitus 7.9.2015 152 (Voimaantulo 1.10.2015) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään tällä

Lisätiedot

Nuorisopalvelut NURMIJÄRVEN MONITOIMITALON HALLINTO

Nuorisopalvelut NURMIJÄRVEN MONITOIMITALON HALLINTO Nuorisopalvelut NURMIJÄRVEN MONITOIMITALON HALLINTO Monitoimitalo Nurmijärven kunnan talonrakennusinvestoinneissa vuosille 2016-2020 on nuorisopalveluiden hankkeena Nurmijärven monitoimitalo. Hankkeen

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

MARKKINOINTIKANAVAT JA LOGISTISET VAIHTOEHDOT - SELVITYS

MARKKINOINTIKANAVAT JA LOGISTISET VAIHTOEHDOT - SELVITYS sivu 1 hankevastaava Pirjo Korjonen p. +358 40 301 2417 pirjo.korjonen@proagria.fi ProAgria Pohjois-Karjala PL 5, Koskikatu 11 C 80101 JOENSUU www.proagriapohjois-karjala.fi www.kareliaalacarete.fi MARKKINOINTIKANAVAT

Lisätiedot

Kuhmon kaupunki, ELINKEINO-OHJELMA 25.1.2008 Näkökulma: Talous Ratkaiseva menestystekijä

Kuhmon kaupunki, ELINKEINO-OHJELMA 25.1.2008 Näkökulma: Talous Ratkaiseva menestystekijä K:\johto\STRATEGIA\strategia2012\VUODEN 2008 PÄIVITYKSET\ELINKEINO-OHJELMA.doc 1 Kuhmon kaupunki, ELINKEINO-OHJELMA 25.1.2008 Näkökulma: Talous Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha: 1. Yritystoiminnan suotuisa

Lisätiedot

KORUNDI LIIKETOIMINTAKONSEPTI- JA YLLÄPITOMALLITYÖ PROJEKTISUUNNITELMA 29.5.2009 29.5.2009

KORUNDI LIIKETOIMINTAKONSEPTI- JA YLLÄPITOMALLITYÖ PROJEKTISUUNNITELMA 29.5.2009 29.5.2009 KORUNDI LIIKETOIMINTAKONSEPTI- JA YLLÄPITOMALLITYÖ PROJEKTISUUNNITELMA OHJAUSRYHMÄ Käynnistyspalaverin 30.3. 2009 mukaisesti: Projektitiimi, esittely Tilattavan työn osat Työsuunnitelma, esittely ja täsmennys

Lisätiedot

keino mittari tavoite vastuu ja seuranta Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha:

keino mittari tavoite vastuu ja seuranta Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha: 1 K:\johto\STRATEGIA\strategia2012\VUODEN 2007 PÄIVITYKSET\elinkeino-ohjelma2007.doc Kuhmon kaupunki, ELINKEINO-OHJELMA 16.10.2007 Näkökulma: Talous Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha: 1. Yritystoiminnan

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy,

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 6.10.2016 Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa vuonna 2013 havainnosta, että tuottajien

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

Team Finland -palvelut kansainvälistymiseen Kajaani 24.5.2016

Team Finland -palvelut kansainvälistymiseen Kajaani 24.5.2016 Team Finland -palvelut kansainvälistymiseen Kajaani 24.5.2016 Tuula Väisänen palveluneuvoja, Team Finland koordinaattori, Kainuu puh. 0295 023 590 tuula.vaisanen@tekes.fi Mikä Team Finland? tarjoaa kansainväliseen

Lisätiedot

Yhdistysten talot seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kyläpäällikkökoulutus 13.10.2015 Mellilä

Yhdistysten talot seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kyläpäällikkökoulutus 13.10.2015 Mellilä Yhdistysten talot seiniä ja palveluja Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kyläpäällikkökoulutus 13.10.2015 Mellilä Yhdistystalojen nykytila Mikä on yhdistystalo? Kylätalo, seurantalo, vanha koulu,

Lisätiedot

Matkailu ja kaupallinen keskusta

Matkailu ja kaupallinen keskusta Matkailu ja kaupallinen keskusta 1. Ydinkeskustan liiketoimintaympäristön kiinteistökannan kehittäminen hankkeen avulla. Vaihtoehtoinen keskustasijainti hotelliravintola-kauppa-vapaa-ajan keskukselle.

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

Ajatuksia hinnoittelusta. Hinta on silloin oikea, kun asiakas itkee ja ostaa, mutta ostaa kuitenkin.

Ajatuksia hinnoittelusta. Hinta on silloin oikea, kun asiakas itkee ja ostaa, mutta ostaa kuitenkin. Ajatuksia hinnoittelusta Hinta on silloin oikea, kun asiakas itkee ja ostaa, mutta ostaa kuitenkin. Hinnoittelu Yritystoiminnan tavoitteena on aina kannattava liiketoiminta ja asiakastyytyväisyys. Hinta

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3.

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. 2 0 1 4 L a h t i E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o

Lisätiedot

Espoo Areena EKY 04.05.2015

Espoo Areena EKY 04.05.2015 Espoo Areena EKY 04.05.2015 Asiat: Perustiedot Hallitus ja osakkaat Pallohonka Oy Hankkeen aikataulu sekä rahoituksen eteneminen Kassavirran päätulonlähteet Positiiviset asiat Espoon Kaupungille Konsertit,

Lisätiedot

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla yhteistyöllä yrittäjyyden asiat kuntoon. Kemijärven Yrittäjät ry

Lisätiedot

LIITE 1 15.4.2010 KOKO RUSSIA. Yrityskehittäjien valtakunnallinen Venäjä-verkosto

LIITE 1 15.4.2010 KOKO RUSSIA. Yrityskehittäjien valtakunnallinen Venäjä-verkosto 15.4.2010 LIITE 1 KOKO RUSSIA Yrityskehittäjien valtakunnallinen Venäjä-verkosto Toimintasuunnitelma ja toiminnan painopisteet TAVOITE 2013 - Suomi näkyy aiempaa yhtenäisempänä kaupan ja yhteistyön alueena

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASELVITYS TERVA-JUNKO-KEILA

YHTEISTOIMINTASELVITYS TERVA-JUNKO-KEILA YHTEISTOIMINTASELVITYS TERVA-JUNKO-KEILA 1. YLEISTÄ Laskelmat on tehty kassavirtalaskelma perusteisesti. Tarkoituksena selvittää onko mahdollisella yhtiöllä edellytyksiä selvitä investoinneista ja nykyisistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2016 1 (5) 4 Kaupunginjohtajan toimialaan kuuluvien tytäryhteisöjen edustajien nimeäminen Pöydälle 29.02.2016 HEL 2016-000721 T 00 01 05 Päätösehdotus päättää 1 kehottaa

Lisätiedot

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa 25.8.2014 Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa sekä terävöittää sen sisältöä ja toteutusta

Lisätiedot

Museon avain Satakunnan Museo

Museon avain Satakunnan Museo Museon avain Satakunnan Museo Tuotteistettava palvelu: MUSEON AVAIN yritysten ja yhteisöjen vuosikortti sisäänpääsy museon neljään toimipisteeseen (myös vierasryhmän kanssa) viisi opastuskierrosta kokoustilojen

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (17 ) PAIKKA Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu 3, 3. krs kokoushuone 310

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (17 ) PAIKKA Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu 3, 3. krs kokoushuone 310 KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 (17 ) Kulttuurilautakunta 08.08.2017 AIKA 08.08.2017 klo 13:00-15:30 PAIKKA Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu 3, 3. krs kokoushuone 310 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

POSELLIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT

POSELLIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT POSELLIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksynyt 18.11.2015 Voimaantulopäivä KÄYTTÖSÄÄNNÖT: 1. Tiloja käytetään ensisijaisesti kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen 2. Lisäksi

Lisätiedot

Kansallispuistoissa on vetovoimaa!

Kansallispuistoissa on vetovoimaa! Kansallispuistoissa on vetovoimaa! Kansallispuistot - Alkuperäisen luonnon suojelua ja virkistyskäyttöä - Säilyttävät kulttuuriarvoja - Ovat tärkein työkalu luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi Suomessa

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

Tilojen ym. käyttömaksut

Tilojen ym. käyttömaksut Tilojen ym. käyttömaksut Yhteenveto hinnastoista Nilsiä-neuvottelukunnalle, huomioitu vain liikuntapaikat ja tilat, jotka vaikuttavat Nilsiään. Peruskoulujen ja lukioiden tilojen käyttömaksut 1.1.2015

Lisätiedot

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude: Projektin tavoite 1) Winter is attitude projektin avulla halutaan elävöittää

Lisätiedot

1. Toiminta ja palvelut

1. Toiminta ja palvelut 1. Toiminta ja palvelut Hotelli Joki on 32-paikkainen huoneistohotelli, jossa on kahdeksan esteetöntä huoneistoa, ja viereisessä siivessä ravintolatilat n. 40 ruokailijalle, sauna ja kesäterassi. Kaikissa

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

Matkailu. Ge 2 Yhteinen maailma Syksy Ascea, Italia. Kuva: Mikko Kiuttu

Matkailu. Ge 2 Yhteinen maailma Syksy Ascea, Italia. Kuva: Mikko Kiuttu Matkailu Ge 2 Yhteinen maailma Syksy 2016 Ascea, Italia. Kuva: Mikko Kiuttu Matkailumaantiede Onko matkailu tieteenala vai tutkimuskohde? Monitieteellisyys ja ulottuvuus hidastavat teoreettisen tiedon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (5) Kiinteistölautakunta To/5 02.06.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (5) Kiinteistölautakunta To/5 02.06.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (5) 5 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi Kantvikin Vapaa-ajankeskus Oy:lle pienvenesataman ja sen palvelutoiminnan suunnittelua

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

LIIKUNTAYHTEISÖN PERUSTAMINEN

LIIKUNTAYHTEISÖN PERUSTAMINEN LIIKUNTAYHTEISÖN PERUSTAMINEN Toiminnan siirtäminen Raahen Seudun Uimahallisäätiölle LOPPURAPORTTI Raahen kaupunki BDO Oy Alpo Ronkainen 13.6.2016 Page 1 TOIMEKSIANTO Tämä raportti perustuu Raahen kaupungin

Lisätiedot

Rokua Geopark. Ohje yrityksille Rokua Geopark logon käyttämisestä

Rokua Geopark. Ohje yrityksille Rokua Geopark logon käyttämisestä Rokua Geopark Ohje yrityksille Rokua Geopark logon käyttämisestä Rokua Geopark ohjausryhmä 24.3.2011 Taustaa Rokua Geopark on perustettu edistämään Oulujokilaakson, Rokuan ja Oulujärven alueiden elinkeinotoimintaa,

Lisätiedot

Työtä teatterista. Iisalmen, Kiuruveden ja Lapinlahden teatterialan työllistämis- ja kehityshanke. Hakemus

Työtä teatterista. Iisalmen, Kiuruveden ja Lapinlahden teatterialan työllistämis- ja kehityshanke. Hakemus Työtä teatterista Iisalmen, Kiuruveden ja Lapinlahden teatterialan työllistämis- ja kehityshanke Hakemus OKM / Taiteilijoiden toimeentulon ja työllisyyden kehittäminen sekä vapaan kentän tuki 08.05.2013

Lisätiedot

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI JUHLAT, KOKOUKSET, KONFERENSSIT JA SEMINAARIT LAPPEENRANTA TARJOAA AINUTLAATUISET PUITTEET IKIMUISTOISIIN TAPAHTUMIIN! MYLLYSAARI KAUPUNGIN

Lisätiedot

KULTTUURIN KETJU Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen

KULTTUURIN KETJU Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen KULTTUURIN KETJU Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen 17.5.2011 Kulttuurimatkailufoorumi Anne Karsikas-Järvinen Kulttuurin Ketju -hanke Kansallinen hanke, jonka tavoitteena on edesauttaa kulttuurimatkailun

Lisätiedot

VUOROVARAUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET

VUOROVARAUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET VUOROVARAUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET HJK ry:n joukkueiden vuorojenvarausjärjestelmän käyttöohjeet Tästä käyttöohjelehtisestä löydät kaiken tarpeellisen ohjeistuksen vuorojenvarausjärjestelmän käytölle

Lisätiedot

Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta

Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta Miten lisää arvoa? Kuinka saada lisää arvoa kalalle ja kalan kasvattajalle? Osallistujat ohjattiin ideoimaan keinoja kalan ja kalankasvattajien

Lisätiedot

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Yrityksen nimi: Kahvila Kerma Ky Yrityksen osoite: Kauppakatu 48, Varkaus Internet-osoite: www.facebook.com Perustamisvuosi: 2012 Toimiala: Majoitus, ravintola,

Lisätiedot

Hyvät eväät ETEENPÄIN

Hyvät eväät ETEENPÄIN Hyvät eväät ETEENPÄIN YRITYKSILLE SIIVET Yritysten kehittämispalvelut kaikissa ELY-keskuksissa UUSI PALVELUKOKONAISUUS pk-yrityksille Olipa yrityksesi minkä tahansa haasteen tai muutoksen edessä, saat

Lisätiedot

Kokous- ja kongressipalvelut

Kokous- ja kongressipalvelut Mirja Rautiainen - Mika Siiskonen Kokous- ja kongressipalvelut Luku7: Kongressin järjestäminen HARJOITUSTEHTÄVIÄ Yleistä kongressin järjestelyistä 1. Miten aloite voidaan tehdä, kun halutaan kansainvälinen

Lisätiedot

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Tapahtumakumppanuusmalli Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2317/00.04.02.00/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva 05 616 2001 Valmistelija/lisätiedot: puh. II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu

Lisätiedot

Ravintola-alalla kasvatetaan lisäarvoa

Ravintola-alalla kasvatetaan lisäarvoa Ravintola-alalla kasvatetaan lisäarvoa Saska Heino Helsingin Sanomat uutisoi jokin aika sitten siitä, kuinka Helsingin huippuravintoloissa vallitsevan yleisen käsityksen mukaan korvaukseton työ kuuluu

Lisätiedot

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä)

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä) 1 MATKAILUN EDISTÄMISKESKUS KESÄMATKAILUSTRATEGIA 2004-2006 1. Lähtökohtia Pohjana kesämatkailustrategialle on vuosille 2004 2007 laadittu MEKin toimintastrategia, jossa MEKin päätuoteryhmät määritellään.

Lisätiedot

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely Business Oulu Teollisuus-Forum 29.5.2013 Wisetime Oy:n esittely Wisetime Oy Wisetime Oy on oululainen v. 1991 perustettu ohjelmistotalo, jonka omat tuotteet, Wise-järjestelmät ja niihin liittyvät tukipalvelut,

Lisätiedot

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry 11/9/2012 1 Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry Perustettu syksyllä 2002 10 vuotisjuhlat lokakuussa Jäsenyrityksiä lähes 170 (matkailuyrityksiä, kauppaliikkeitä, kiinteistönvälittäjiä, huoltofirmoja, liikennöitsijöitä)

Lisätiedot

VAPAA-AIKAPALVELUIDEN TILOJEN PALVELU- JA HINNOITTELUPERIAATTEET

VAPAA-AIKAPALVELUIDEN TILOJEN PALVELU- JA HINNOITTELUPERIAATTEET Kaupunginhallitus 14.1.2013 liite nro 8 (1/7) Kaupunginvaltuusto 21.1.2013 liite nro 4 (1/7) VAPAA-AIKAPALVELUIDEN TILOJEN PALVELU- JA HINNOITTELUPERIAATTEET Painotalo Säännöllinen viikkovuoro (0-3h) á

Lisätiedot

Nettimatkatoimistoista ei ole matkatoimiston kilpailijoiksi!

Nettimatkatoimistoista ei ole matkatoimiston kilpailijoiksi! Nettimatkatoimistoista ei ole matkatoimiston kilpailijoiksi! 1 1 Online - matkatoimistot lentomyynnin voittajia 2 2 1 Nettimatkatoimiston myynnin jakauma 86 % Lennot 13 % Hotellit, autot ym. 1% Paketointi

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän hallitus 20.11.2014 95 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän

Lisätiedot

Maaseudun kilpailukyky seminaari Tammelassa 17.9.2009 Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kylä välittää -hanke

Maaseudun kilpailukyky seminaari Tammelassa 17.9.2009 Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kylä välittää -hanke Kylien kilpailukyky Maaseudun kilpailukyky seminaari Tammelassa 17.9.2009 Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kylä välittää -hanke Kehityksen suuret linjat 1: Suomi Alkutuotanto > Teollisuustuotanto

Lisätiedot

ESITYS SPV (Special Purpose Vehicle) YHTIÖN PERUSTAMISESTA Versson lomakeskuksen toteuttamiseksi

ESITYS SPV (Special Purpose Vehicle) YHTIÖN PERUSTAMISESTA Versson lomakeskuksen toteuttamiseksi ESITYS SPV (Special Purpose Vehicle) YHTIÖN PERUSTAMISESTA Versson lomakeskuksen toteuttamiseksi Taustaa Versson alue on Pyhtään kunnan omistama maa-alue Munapirtin saaressa. Alueen käyttöönottoa matkailullisesti

Lisätiedot

Epäilty kilpailunrajoitus ulkomainonnan ja mainosmateriaalin painatuksen markkinoilla

Epäilty kilpailunrajoitus ulkomainonnan ja mainosmateriaalin painatuksen markkinoilla Päätös 1 (5) Epäilty kilpailunrajoitus ulkomainonnan ja mainosmateriaalin painatuksen markkinoilla 1 Asia 2 Osapuolet 3 Ratkaisu 4 Asian vireilletulo Epäily kilpailulainsäädännön vastaisesta kielletystä

Lisätiedot

HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009

HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009 HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI - STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009 Matkailu maakunnan yksi strategisista elinkeinoista ja toiseksi suurin työllistäjä

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Matkustajan kokemuksia junaliikenteessä

Matkustajan kokemuksia junaliikenteessä Matkustajan kokemuksia junaliikenteessä Antero Alku, Alkutieto Oy ProRautatie 15.3.2012 Junan merkitys kuluttajalle Juna on yksi tapa matkustaa o Juna tai: auto, bussi, lentokone Junalla on sille ominaisia

Lisätiedot

Miset Matkailu. Miset Matkailun tehtävät 5.12.2013

Miset Matkailu. Miset Matkailun tehtävät 5.12.2013 Miset Matkailu Miset Matkailun tehtävät Mikkelin seudun matkailumarkkinointi VisitMikkeli Palvelusopimus Mikkelin seudun matkailupalvelu ry (7 kuntaa, n. 150 yritystä) Yhteistyössä yrittäjien ja eri sidosryhmien

Lisätiedot

Toivakan kunta Toivakantie 49 46600 Toivakka

Toivakan kunta Toivakantie 49 46600 Toivakka HANKESUUNNITELMA 1 (6) Hyvinvoivat ja elävät Toivakan kylät! Taustaa ja tarvetta hankkeelle sijaitsee eteläisessä Keski-Suomessa, jonka voimavarana on energiset ja kauniit kyläkunnat. Kylien merkitys kunnan

Lisätiedot

Rovaniemellä 25.1. 26.2.2016

Rovaniemellä 25.1. 26.2.2016 Yrittäjävalmennus 15 päivää Rovaniemellä 25.1. 26.2.2016 Kokonaiskuva ja valmiudet yrityksen perustamiseen liittyvistä asioista, liikeideasta liiketoimintasuunnitelmaksi sekä liiketoiminnan aloittamiseen.

Lisätiedot

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. 1. KENTÄT 1.1. Vihdin ja Nummelan Urheilukentät Jalkapallonurmi vakioharjoitusvuoro/tunti

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN Sisäliikuntapaikkojen vuokrat Kuntosalien käyttömaksut Ohjaus- ja muut palvelut - 1 - YLÖJÄRVEN SISÄLIIKUNTAPAIKKOJEN VUOKRAUS Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Lisätiedot

- Lähiruokatukku ja -myymälä. LähiPuoti Remes. - Paikallisia Herkkuja -

- Lähiruokatukku ja -myymälä. LähiPuoti Remes. - Paikallisia Herkkuja - - Lähiruokatukku ja -myymälä LähiPuoti Remes - Paikallisia Herkkuja - Yrityksen toiminta: LähiPuoti Remes Oy perustetaan ja toiminta alkaa 2012-2013 vaihteessa, Puotipuksu Kimmo Remes. Lähi- ja luomuruokaa

Lisätiedot

SUOMEN KAIVOSVESIOSAAMISEN VERKOSTO TOIMINTAOHJELMA

SUOMEN KAIVOSVESIOSAAMISEN VERKOSTO TOIMINTAOHJELMA Itä-Suomen yksikkö Kuopio KAIVOSVESIVERKOSTO Ohjelma SUOMEN KAIVOSVESIOSAAMISEN VERKOSTO TOIMINTAOHJELMA Verkostoyhteistyön tavoitteet Suomen kaivosvesiosaamisen verkosto (myöh. kaivosvesiverkosto tai

Lisätiedot

Faktaa. 7.6.2010 Kylämatkailun Koordinaatiohanke susanna.kulmala@lomalaidun.fi

Faktaa. 7.6.2010 Kylämatkailun Koordinaatiohanke susanna.kulmala@lomalaidun.fi Faktaa Peräseinäjoki on entinen kunta, nykyään osa Seinäjoen Kaupunkia Asukkaita kokoa kylällä on n 3500 Matkailu keskittynyt kirkonkylälle, jossa Kalajärven virkistysalue eri toimijoineen ja mm Siirtolaisuus

Lisätiedot

Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut.

Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut. Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut. Tieto Versio 1 URL http://dk.mercell.com/permalink/47559712.aspx Ulkoinen hankinta ID 377336-2014 Hankinnan tyyppi Ennakkoilmoitus

Lisätiedot

Golfkentän johtaminen 2016

Golfkentän johtaminen 2016 Golfkentän johtaminen 2016 Mitä kierros maksaa? Ainakin tämän verran 250? 40? 100? 27,50 60? 15? Hinnaston mukaan 1 = 1,4 Hinnaston mukaan 1 = 1,4 Hinnaston mukaan Mitä kierroksen pitäisi maksaa? Ainakin

Lisätiedot

Palvelujen esittely. Kaupaks - aamiaistilaisuus 24.8.2012

Palvelujen esittely. Kaupaks - aamiaistilaisuus 24.8.2012 Palvelujen esittely Kaupaks - aamiaistilaisuus 24.8.2012 Tradella Oy Communicon Oy PL 248, 80101 Joensuu Puh. 050 5172 976 info@tradella.fi Puh. 044 271 8451 info@communicon.fi Y-tunnus 2342 155-3, kotipaikka

Lisätiedot

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängöllä Projektin nimi lyhentyy toteutusalueesta ja päättymisvuodesta:

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2016 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Lapland The North of Finland Matkailun imagomarkkinointi 8.5.2014 Eteläisen Suomen matkailuyhteistyöpaja II Hanna-Mari Pyry Talvensaari 2 Agenda Lapland

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 85 8.9.2014 256 Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus 3 -nimisen yhtiön myynti Conorin Oy:lle

Lisätiedot

YHDISTYSOHJELMA Harjavalta 2025 Vahva ja rohkea

YHDISTYSOHJELMA Harjavalta 2025 Vahva ja rohkea YHDISTYSOHJELMA Harjavalta 2025 Vahva ja rohkea Johdanto Yhdistysohjelma on yksi kolmesta kaupunkistrategiaan liittyvistä ohjelmista. Yhdistysohjelma laadittiin SataKylien Omalta kylältä -hankkeen toimesta.

Lisätiedot