Tekninen lautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta 4.12.2012"

Transkriptio

1 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta Esityslista

2 KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom! Tiistai klo Paikka Kummelgrund, Skaftung Asiat 138 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN ILMOITUSASIAT PÄÄTÖS ASIOISTA, JOTKA YLEMPI TOIMIELIN VOI OTTAA KÄSITELTÄVIKSEEN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1093 TONTTIJAKO; TI KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1091 TONTTIJAKO; TI KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1092 TONTTIJAKO; TI RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOITO; PIHA- JA KATUKATSELMUS 2011; JÄLKIKATSELMUS POIKKEUSLUPAHAKEMUS VARASTORAKENNUSTA VARTEN KIINTEISTÖLLÄ ; ROSENDAL STEFAN JA KYDÖNHOLMA ANNA-STINA POIKKEUSLUPAHAKEMUS ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMISTA VARTEN KIINTEISTÖLLE ; KORTELL MÅRTEN JA GRANNAS SARAH PUUTAVARATARJOUKSET ULRIKA ELEONORAN KIRKON POHJOISPUOLEISEN PUISTOALUEEN SUUNNITTELU KORTTELISSA 44/P7; FRANS HENRIKSONIN PUISTO O2 FINLAND OY ANOO LUPAA OSAYLEISKAAVAN LAATIMISEKSI LAPVÄÄRTIN-DAGSMARKIN TUULIVOIMALAUEELLE INNOPOWER ANOO OSAYLEISKAAVAN LAATIMISTA VÄSTERVIKIN TUULIVOIMA-ALUEELLE TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 28 Peter Nygård, pj.

3 Tekninen lautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös:

4 Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirja tarkastetaan keskiviikkona Tarkastusvuorossa ovat Alf Mangs ja Britta Rosenback.

5 Tekninen lautakunta ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy esityslistan esitetyn muotoisena.

6 Tekninen lautakunta ILMOITUSASIAT (BN/JI) - Teknisen johtajan päätökset Tierakennusmestarin päätökset Rakennustarkastajan päätökset ja ELY-keskus; päätös , Härkmeren kalastuskunnan ruoppausluvasta kiinteistölle Teuvan kunta; päätös jätteenkuljetusjärjestelmästä. - ELY-keskus; päätös poikkeusluvan myöntämisestä Kristinestads Segelförening rf:lle. - Vaasan hallinto-oikeus; päätös Bostads Ab Strandgatan 36 Asunto Oy:n valituksesta koskien myönnettyä toimenpidelupaa. - ELY-keskus; päätös kiinteistön (nk. Juuselan talo) toimenpidekiellosta. - Aluehallintovirasto; tarkastuskertomus , Tjöck skola -koulun keittiö. Teknisen johtajan ehdotus: Ilmoitusasiat merkitään tiedoksi.

7 Tekninen lautakunta PÄÄTÖS ASIOISTA, JOTKA YLEMPI TOIMIELIN VOI OTTAA KÄSITELTÄ- VIKSEEN (BN/JI) - Teknisen johtajan päätöspöytäkirja Tierakennusmestarin päätöspöytäkirja Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää, ettei yllä mainittuja asioita oteta käsittelyyn.

8 Tekninen lautakunta KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1093 TONTTIJAKO; TI 495 (TÖ/JI) Ehdotus tonttijaoksi 10. kaupunginosan korttelille 1093 on laadittu. Ehdotus noudattaa voimassa olevaa asemakaavaa. Maanomistajia on kuultu valmisteluvaiheessa MRL momentin mukaisesti. Ehdotus on ollut yleisesti nähtävänä MRA 39 :n mukaisesti Ehdotusta vastaan ei ole jätetty muistutuksia. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy tonttijaon Nro Ti 495.

9 Tekninen lautakunta KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1091 TONTTIJAKO; TI 496 (TÖ/JI) Ehdotus tonttijaoksi on laadittu 10. kaupunginosan korttelille Ehdotus noudattaa voimassa olevaa asemakaavaa. Tontin vuokraajaa on kuultu valmisteluvaiheen aikana MRL momentin mukaisesti. Ehdotus on ollut yleisesti nähtävänä MRA 39 :n mukaisesti Ehdotusta vastaan ei ole jätetty muistutuksia. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy tonttijaon Nro Ti 496.

10 Tekninen lautakunta KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1092 TONTTIJAKO; TI 497 (TÖ/JI) Ehdotus tonttijaoksi on laadittu 10. kaupunginosan korttelille Ehdotus noudattaa voimassa olevaa asemakaavaa. Maanomistajia on kuultu valmisteluvaiheessa MRL momentin mukaisesti. Ehdotus on ollut yleisesti nähtävänä MRA 39 :n mukaisesti Ehdotusta vastaan ei ole jätetty muistutuksia. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy tonttijaon Nro Ti 497.

11 Tekninen lautakunta RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOITO; PIHA- JA KATUKATSELMUS 2011; JÄLKIKATSELMUS Rakennustarkastaja ja teknisen lautakunnan edustaja Bror Eriksson suorittivat jälkikatselmuksen Katselmukset on tehty niissä kohteissa, joihin oli mahdollista päästä katselmushetkellä. Toimenpide-ehdotukset on annettu huomautustekstin jälkeen. Huomautustekstiin kuuluvia liitteitä/kuvia ei ole oheistettu. Nro Ivars Mikael Jan-Ove Fredrikantie Kristiinankaupunki Katselmus Huomautus Hedkrokinkujalla sijaitseva kiinteistö, jonka lähistöllä asuntokiinteistöjä. Piha ei sovellu käytöstä poistettujen ajoneuvojen säilytyspaikaksi, vaan autot on poistettava, jotteivät ne rumenna ympäristöä. Ympäri kiinteistöä oleva muu materiaali tulee poistaa tai säilyttää siten, ettei se rumenna ympäristöä. Pihalla, varaston vieressä saa rivissä säilyttää 2-3 käytöstä poistettua autoa. Asuintalon katto ja savupiippu on korjattava. Huomautuksessa tarkoitetaan seuraavia autoja: Ford SGZ-652, liila/sininen Renault Charmade, vihreä BMW 520i, valkoinen Saab 900i, vaaleansininen Opel Corsa 1.2i, valkoinen Toyota Hilux, ZEN-916, valkoinen Opel Vectra 1.7TD, AGI-981, punainen Nissan Primera, JBO-543, punainen Isuzu, valkoinen Citroen, ZCF-752, valkoinen/punainen Fiat Scudo 1.9D, punainen Wolkswagen Jetta, TFF-495, valkoinen Wolkswagen Passat, punaruskea Renault (ilman konepeltiä), valkoinen Peugeot 106, LIC-516, valkoinen Opel Corsa v, musta Opel Corsa 1.4i, punaruskea Peugeot 406, musta Ford Mondeo, tummansininen Peugeot 106, punainen Mitsubishi Galant, musta Opel, sininen Volkswagen Golf CL, tummansininen

12 Tekninen lautakunta Dodge, sininen Volkswagen (ilman konepeltiä), sininen Nissan Sunny, IBS-169, harmaa Volkswagen, sininen Suzuki, RIF-282, vihreä Liite: Rekisteriyksikön karttatuloste Valokuvat, 36 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitystä ei ole annettu. Jälkikatselmuksessa todettiin, että käytöstä poistettujen autojen määrä ylittää huomautuksessa mainitun. Autojen määrä on suunnilleen sama kuin huomautuksessa ilmoitettu. Huomautuksen mukaisia toimenpiteitä ei ole suoritettu. Asunnon korjaustoimenpiteitä ei ole suoritettu. Kiinteistöä ei ole siistitty huomautuksen mukaisesti. Rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n ja 168 :n nojalla kiinteistönomistaja velvoitetaan suorittamaan huomautuksessa esitetyt toimenpiteet mennessä. Ellei mainittuja toimenpiteitä suoriteta ehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta voi päättää uhkasakon ja teettämisuhan soveltamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 182 :n mukaisesti. Jälkikatselmus pidetään kesäkuussa 2013.

13 Tekninen lautakunta Nro Ivars Mikael Jan-Ove Fredrikantie Kristiinankaupunki Katselmus Huomautus Kiinteistö sijaitsee rakennetulla asuinalueella. Piha ei sovellu käytöstä poistettujen ajoneuvojen säilytyspaikaksi, vaan autot on poistettava, jotteivät ne rumenna ympäristöä. Ympäri kiinteistöä oleva rakennusmateriaali ja muu materiaali tulee varastoida tai säilyttää siten, ettei se rumenna ympäristöä. Pihalla, varaston vieressä saa rivissä säilyttää 2-3 käytöstä poistettua autoa. Kellarin ikkunat tulee kiinnittää aukkoon. Huomautuksessa tarkoitetaan seuraavia autoja: Mercedes Benz, valkoinen Seat, XIF-151, harmaa Ford Thunderbird, JTL-40, valkoinen Opel, tummansininen Fiat (asuntoauto), BYE-548, valkoinen Renault, CBF-238, punaruskea Ford Escort, GCF-257, liila Volkswagen Golf, CCM-321, punainen. Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste - Valokuvat, 13 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitystä ei ole annettu. Jälkikatselmuksessa todettiin, että osa toimenpiteistä on suoritettu huomautuksen mukaisesti. Kiinteistöllä on 4 käytöstä poistettua autoa eri paikoilla. Kellarinikkunat on laitettu paikoilleen. Erinäistä materiaalia on edelleen ympäri kiinteistöä. Rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n ja 168 :n nojalla kiinteistönomistaja ja rakennuksen omistaja velvoitetaan suorittamaan huomautuksessa esitetyt toimenpiteet mennessä. Enintään 2-3 käytöstä poistettua autoa saa säilyttää huomautuksessa mainitulla tavalla. Ellei mainittuja toimenpiteitä suoriteta ehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta voi päättää uhkasakon ja teettämisuhan

14 Tekninen lautakunta soveltamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 182 :n mukaisesti. Jälkikatselmus pidetään kesäkuussa Nro Hammarberg Nina Uudensillantie 91 B LAPVÄÄRTTI Aspås Mikael Peruksentie LAPVÄÄRTTI Katselmus Huomautus Kiinteistöt sijaitsevat rakentamattomalla asuinalueella. Kiinteistöillä ei ole lupia asumiseen/ konttoritiloina/vapaa-aikaan käytettäviä pysyviä tai tilapäisiä laitoksia, kuten asuntovaunuja, kontteja ja varastoja varten. Asuntovaunut, kontit, nestesäiliöt on poistettava, koska nykyinen sijoitus/ulkoasu rumentaa ympäristöä. Vaihtoehtoisesti kiinteistönomistajan tulee anoa lupaa kunnan rakennusvalvonnalta. Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste 2 kpl - Valokuvat, 4 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitys on saatu, päivätty Rakennusvalvonnalle ei ole jätetty hakemusta huomautuksessa mainitun vaihtoehdon mukaisesti. Jälkikatselmuksessa todettiin, ettei huomautuksessa mainittuja toimenpiteitä ole suoritettu. Rakennustarkastajan ehdotus: Annettu selitys ei johda suurempiin muutoksiin päätöksen osalta annettu huomautus huomioon ottaen.

15 Tekninen lautakunta Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n ja 168 :n nojalla kiinteistönomistaja tai kiinteistön haltija velvoitetaan suorittamaan huomautuksessa esitetyt toimenpiteet mennessä. Ellei mainittuja toimenpiteitä suoriteta ehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta voi päättää uhkasakon ja teettämisuhan soveltamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 182 :n mukaisesti. Jälkikatselmus pidetään kesäkuussa Nro Akseli Jorma Tapani Polvenkyläntie KODESJÄRVI Uudet omistajat: Koskinen, Kyösti Juhani Takala, Briitta Hannele Katselmus Huomautus Kiinteistö sijaitsee sellaisen kiinteistön vieressä, jolle on rakennettu asunto. Kaikki tulipalossa vahingoittunut materiaali on kuljetettava pois pihasta. Muu materiaali on poistettava tai varastoitava siten, ettei se rumenna ympäristöä. Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste - Valokuvat, 4 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitystä ei ole annettu. Jälkikatselmuksessa todettiin, ettei huomautuksessa mainittuja toimenpiteitä ole suoritettu. Rakennus- ja muu materiaali on lajiteltu ja kiinteistön siistiminen on aloitettu. Rakennustarkastajan ehdotus: Huomautus ei johda tässä vaiheessa päätökseen toimenpiteistä. Kiinteistönomistaja on vaihtunut. Jälkikatselmus pidetään kesäkuussa 2013.

16 Tekninen lautakunta Nro Lauttamus-Mäkinen Merja Hannele Murtotie ALAVUS Katselmus Huomautus Rakennukset sijaitsevat Idbäckintien ja Lapväärtintien varrella. Varastorakennus ei täytä turvallisuusvaatimuksia ja rumentaa ympäristöä. Varastorakennus on purettava välittömästi. Päärakennuksen katto ja ikkunat on korjattava. Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste - Valokuvat, 2 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitystä ei ole annettu. Jälkikatselmuksessa todettiin, ettei huomautuksessa mainittuja toimenpiteitä ole suoritettu. Rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n ja 168 :n nojalla kiinteistönomistaja/rakennuksen omistaja velvoitetaan suorittamaan huomautuksessa esitetyt toimenpiteet mennessä. Ellei mainittuja toimenpiteitä suoriteta ehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta voi päättää uhkasakon ja teettämisuhan soveltamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 182 :n mukaisesti. Jälkikatselmus pidetään kesäkuussa Nro Hirvonen Karlo Juhani Hirvonen Ulla Anelma Viulutie 11 A HELSINKI Katselmus Huomautus Varastorakennus on purettava tai korjattava, koska se ei täytä turvallisuusvaatimuksia ja rumentaa ympäristöä. Päärakennuksen katto ja ikkunat on korjattava. Päärakennuksen julkisivu on maalattava. Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste - Valokuvat, 2 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN:

17 Tekninen lautakunta /2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitys on saatu, päivätty Jälkikatselmuksessa todettiin, ettei huomautuksessa mainittuja toimenpiteitä ole suoritettu. Rakennustarkastajan ehdotus: Annettu selitys ei johda muutoksiin päätöksen osalta annettu huomautus huomioon ottaen. Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n ja 168 :n nojalla kiinteistönomistaja/rakennusten omistaja velvoitetaan suorittamaan huomautuksessa esitetyt toimenpiteet mennessä. Ellei mainittuja toimenpiteitä suoriteta ehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta voi päättää uhkasakon ja teettämisuhan soveltamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 182 :n mukaisesti. Jälkikatselmus pidetään kesäkuussa Nro Tömisevä Risto Mauri Kullervo Pohjola Eira Voutilantie HÄMEENLINNA Katselmus Huomautus Asuntovaunu + telttarakennelma, saunarakennus, varastorakennus, tulisija, pressuilla varustettu suoja (1 kpl keltainen, 1 kpl vihreä), pienempi puinen suojarakennelma, oleskelupaikan suojakatto tulisijan läheisyydessä sekä polttopuukasat on poistettava kiinteistöltä MRL 168 :n mukaisesti. Koska tällaisille toimenpiteille ei ole myönnetty lupia, on alue kunnostettava ja siivottava. Vaihtoehtoisesti kiinteistönomistajan tulee hakea ELY-keskukselta poikkeuslupa ja kunnan rakennusvalvonnalta lupa rakennuksille ja rakennelmille. Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste - Rantakaava määräyksineen - Valokuvat, 9 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa kirjallinen selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Poikkeuslupahakemus käsiteltiin teknisessä lautakunnassa

18 Tekninen lautakunta Nro ja selitys on saatu käsittelyn aikana. ELY-keskus ei myöntänyt poikkeuslupaa, Dnro EPOELY/443/07.01/2012. Jälkikatselmuksessa kiinteistölle ei päästy, koska Kasalantien/Lötskatantien portti oli lukittu. Ranta-asemakaavan muutos on ajankohtainen osalle aluetta, johon myös tämä kiinteistö kuuluu. Rakennustarkastajan ehdotus: Asia poistetaan ja käsitellään luvattomana rakentamisena maankäyttö- ja rakennuslain nojalla Ålgars Jari Matti Tammasaarenkatu HELSINKI osoite 2 Spangsbjergshaven 172 1th DK-6700 ESBJERG DANMARK Katselmus Huomautus Saunarakennus tulee poistaa, koska ko. paikalle ei ole myönnetty lupaa. Sauna ja suuri laituri on rakennettu vesialueelle, mikä ei ole sallittua ilman lupaa. Ympäristö tulee säilyttää vesialueena. Vaihtoehtoisesti kiinteistönomistajan tulee hakea ELYkeskukselta poikkeuslupa ja kunnan rakennusvalvonnalta lupa hanketta varten. Elinkeino-, liikenneja ympäristökeskukselta on pyydetty lausuntoa Lausunto on saatu , EPOELY/1234/07.01/2011 Liite: - Rekisteriyksikön karttatuloste - Lausuntopyyntö - ELY-keskuksen lausunto - Rantakaava määräyksineen - Valokuvat, 8 kpl Teknisen lautakunnan päätöksen DNro TEKN: 127/2011/50 mukaan kiinteistönomistajalle on varattu mahdollisuus antaa selitys huomautuksen johdosta (ks. yllä oleva teksti). Selitystä ei ole annettu. Poikkeuslupahakemusta tai rakennuslupahakemusta ei ole jätetty huomautuksessa esitettyjen vaihtoehtojen mukaisesti. Katselmustilaisuudessa ei päästy kiinteistölle, koska Kasalantien/Lötskatantien portti oli lukossa. Rakennustarkastajan ehdotus:

19 Tekninen lautakunta Asia poistetaan ja käsitellään luvattomana rakentamisena maankäyttö- ja rakennuslain nojalla.

20 Tekninen lautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS VARASTORAKENNUSTA VARTEN KIINTEIS- TÖLLÄ ; ROSENDAL STEFAN JA KYDÖNHOLMA ANNA-STINA TEKNINEN LAUTAKUNTA PÄÄTÖS KRISTIINANKAUPUNKI Annettu julkipanon jälkeen Lapväärtintie 163 A Kristiinankaupunki Tekltk 147/ Puh faksi Dnro: Tekltk 205/2012 Asia Poikkeuslupahakemus rakentamista varten Hakija Stefan Rosendal ja Anna-Stina Kydönholma Kuusistontie KRISTIINANKAUPUNKI Hakemus Rakennuspaikka Kiinteistötunnus: Rakennuspaikan rakennusoikeus: 150 m 2 Osoite: Småskärintie SKAFTUNG Rakennushanke ja -toimenpide Varasto: 1 Kerrosten lukumäärä: 1 Kerrosala m 2 : 30 Rakennusrajoitus Oikeusvaikutteinen rantayleiskaava, Kristiinankaupungin rakennusjärjestys - Rakennuspaikan rakennusoikeus ylittyy Lähtötilanne Rakennettu kiinteistö rantayleiskaava-alueella. Kiinteistölle on rakennettu lomamökki, saunarakennus ja vierastupa. Käytetty rakennusoikeus yhteensä 132 m 2.

21 Tekninen lautakunta Rantayleiskaavan määräykset ja rakennusoikeus Kaupunginvaltuuston hyväksymässä rantayleiskaavassa kiinteistö on merkitty RA-alueeksi, loma-asuntojen alueeksi. Rakennusoikeus on 150 m 2. Rakennuspaikalle saa rakentaa lomamökin, 80 m 2, vierastuvan, 30 m 2, saunarakennuksen, 35 m 2, ja talousrakennuksen. Kuuleminen Naapureita on kuultu poikkeuslupaa koskevassa asiassa. Muistutuksia ei ole jätetty. Teknisen johtajan ehdotus Tekninen lautakunta myöntää anotun poikkeusluvan, koska rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestelylle eikä aiheuta haitallisia ympäristövaikutuksia eikä vaikeuta luonnonsuojelua tai rakennetun ympäristön suojelemista. Perustelu Rakennuspaikalle sallittujen rakennusten enimmäismäärä ei ylity. Rakennusten käyttötarkoitus noudattaa Kristiinankaupungin rakennusjärjestystä. Rakennusoikeuden ylitys on pieni, 12 m 2, mikä on alle 10 %. Sovelletut lainkohdat Maankäyttö- ja rakennuslaki 171 mom. 1, 172 ja 173. Teknisen lautakunnan päätös Voimassaoloaika Ennen minkäänlaisen rakennustoimenpiteen aloittamista hakijalla tulee olla paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen myöntämä rakennuslupa. Tämä lupa on voimassa kaksi (2) vuotta päätöksen antopäivästä. Rakennuslupa on haettava tänä aikana. Muutoksenhaku Muutosta tähän päätökseen voi hakea valittamalla kirjallisesti Vaasan hallinto-oikeuteen.

22 Tekninen lautakunta Valitusosoitus oheistetaan. Tekninen johtaja Joakim Ingves Valmistelija Ari-Johan Myllyniemi Liitteet Asemapiirros Ympäristökartta Jakelu ja maksu Päätös hakijalle Maksu 390 euroa Stefan Rosendal ja Anna-Stina Kydönholma Kuusistontie KRISTIINANKAUPUNKI Maksuton jäljennös Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Koulukatu 19 PL VAASA Kristiinankaupungin rakennusvalvontatoimisto Lapväärtintie 163 A KRISTIINANKAUPUNKI

23 Tekninen lautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMISTA VARTEN KIINTEISTÖLLE ; KORTELL MÅRTEN JA GRANNAS SARAH (AJM/JI) Hakija anoo valtakirjalla poikkeuslupaa rakentaakseen asuinrakennuksen kiinteistölle Kerrosala on yhteensä 294 m 2. Sillä kiinteistön osalla, jolle rakennus on suunniteltu rakennettavaksi, ei ole rakennusoikeutta. Osayleiskaavan määräykset ja rakennusoikeus Kaupunginvaltuuston hyväksymän Lapväärtin osayleiskaavan mukaan kiinteistö on MT-alue, maatalousvaltainen alue (liite 1). Hakijan perustelut käyvät ilmi liitteestä 2. Asemapiirros + 3 valokuvaa ympäröivästä alueesta liitteenä 3. Naapureita on kuultu poikkeuslupaa koskevassa asiassa. Muistutuksia ei ole jätetty. Rakennusvalvonta on saanut Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunnon, jonka mukaan alin rakennuskorkeus on N60 + 6,70 (liite 4). Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen johtaja ehdotta lausunnoksi, että anottu poikkeuslupa myönnetään, koska rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestelylle eikä aiheuta haittaa ympäristölle eikä vaikeuta luonnonsuojelun tai rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Lisäksi lähialue on rakennettu ja uusi rakennus täydentää rakennettua ympäristöä. Teknisen lautakunnan päätös lausunnosta:

24 Tekninen lautakunta PUUTAVARATARJOUKSET 2012 (JI/JI) Puutavaran myyntiä koskevat tarjousasiakirjat on lähetetty. Suunnitellun puutavarakaupan puutavaramäärä on m 3. Tarjouspyyntö lähetettiin kuudelle (6) urakoitsijalle ja viisi(5) tarjousta saatiin: Metsäliitto Oy, Isojoen Saha Oy, Pihlavan Saha Oy, Stora Enso Oy ja UPM-Kymmene Oyj. Korkeimman tarjouksen, euroa, antoi Pihlavan Saha Oy. Tarjousten kooste liitteenä. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää myydä puutavaran eniten tarjoavalle eli Pihlavan Saha Oy:lle euron hintaan.

25 Tekninen lautakunta ULRIKA ELEONORAN KIRKON POHJOISPUOLEISEN PUISTOALUEEN SUUNNITTELU KORTTELISSA 44/P7; FRANS HENRIKSONIN PUISTO (JI/JI) Frans Henriksonin puiston työryhmä anoo lupaa suunnitella puiston perustamista sekä puiston kunnostusta Ulrika Eleonoran kirkon pohjoispuolella (kortteli 44/P7). Ks. liitteet. Työryhmä on saanut avustusta Svenska Kulturfondenilta alueen suunnittelua varten, puiston suunnittelu tehdään talvella ja keväällä Tarkoituksena on anoa avustusta puiston rakentamiselle, ja toteutuksen alustava kustannusarvio on n Koska kaupunki omistaa alueen, tarvitaan jonkinlainen sopimus suunnittelu- ja rakennusprosessista sekä puiston luovuttamisesta kaupungille sen valmistuttua suunnitelman mukaisesti. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää, että: 1. Frans Henriksonin puiston työryhmä saa laatia puistosuunnitelman sekä rakentaa puiston kaupungin puistoalueelle (kortteli 44/P7). 2. Kaupunki valitsee työryhmään edustajan, joka samalla toimii kaupungin tarkastajana puiston rakennustöissä. Kaupungin edustajaksi nimetään Rainer Frönäs. 3. Kaupunki ei osallistu suunnittelu- ja rakennuskustannuksiin. 4. Kaupunki ottaa hoidettavakseen valmiin puiston kunnossapidon, kun se on luovutettu kaupungille.

26 Tekninen lautakunta O2 FINLAND OY ANOO LUPAA OSAYLEISKAAVAN LAATIMISEKSI LAP- VÄÄRTIN-DAGSMARKIN TUULIVOIMALAUEELLE (JI/JI) O2 Finland Oy on lähettänyt Kristiinankaupungille pyynnön siitä, että kaupunki ryhtyisi toimenpiteisiin osayleiskaavan laatimiseksi Lapväärtin- Dagsmarkin tuulivoimapuiston rakentamista varten. Tekninen johtaja vastaanotti anomuksen Alueen sijainti käy ilmi liitteistä. Alueelle on laadittu vuokrasopimus maanomistajien kanssa. Kristiinankaupunki on ilmoittanut olevansa kiinnostunut jatkoneuvotteluista vuokrasopimuksen laatimiseksi tuulivoimaalueella sijaitsevien kaupungin omistamien alueiden osalta. Kristiinankaupunki omistaa seuraavat kiinteistöt suunnitellulla tuulivoimaalueella: HONKO VARGSTUMOSSEN Alue on suurimmaksi osaksi merkitty sopivaksi tuulivoima-alueeksi maakuntakaavan tarkistuksessa, nk. vaihekaava 2:ssa. Kaupunki voi edistää tuulivoiman rakentamista aloittamalla osayleiskaavan laadinnan kyseiselle alueelle ja siten, kuten myös lupavaiheessa, vaikuttaa hankkeen toteuttamisaikatauluun. O2 Finland Oy vastaa osayleiskaavan kaikista laatimiskustannuksista. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. Kaupunki aloittaa oikeusvaikutteisen osayleiskaavan laadinnan mahdollistaakseen tuulivoimapuiston sijoittamisen Lapväärttiin-Dagsmarkiin. 2. Kaupunki ei osallistu osayleiskaavan laatimiskustannuksiin, vaan O2 Finland Oy vastaa kaikista kustannuksista. 3. Vaihekaavan rajoihin kuulumattomista alueista pyydetään erillistä lausuntoa Pohjanmaan liitolta. Pyynnön tekee O2 Finland Oy.

27 Tekninen lautakunta INNOPOWER ANOO OSAYLEISKAAVAN LAATIMISTA VÄSTERVIKIN TUU- LIVOIMA-ALUEELLE (JI/JI) Innopower Oy on lähettänyt Kristiinankaupungille pyynnön siitä, että kaupunki ryhtyisi toimenpiteisiin osayleiskaavan laatimiseksi Västervikin tuulivoimapuiston rakentamista varten. Tekninen keskus vastaanotti pyynnön Alueen sijainti käy ilmi liitteistä. Alueelle on laadittu vuokrasopimus maanomistajan kanssa. Alue on merkitty sopivaksi tuulivoima-alueeksi maakuntakaavan tarkistuksessa, nk. vaihekaava 2:ssa. Kaupunki voi edistää tuulivoiman rakentamista aloittamalla osayleiskaavan laadinnan kyseiselle alueelle ja siten, kuten myös lupavaiheessa, vaikuttaa hankkeen toteuttamisaikatauluun. Innopower Oy vastaa osayleiskaavan kaikista laatimiskustannuksista. Samalla alueella, jolle Innopower Oy anoo kaavoituksen aloittamista, on toinenkin tuulivoimatoimija, ja jatkosuunnittelussa on koko alue huomioitava. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. Kaupunki aloittaa oikeusvaikutteisen osayleiskaavan laadinnan mahdollistaakseen tuulivoimapuiston sijoittamisen Västervikiin. 2. Kaupunki ei osallistu osayleiskaavan laatimiskustannuksiin, vaan Innopower Oy vastaa kaikista kustannuksista.

28 Tekninen lautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT

Tekninen lautakunta 18.2.2015

Tekninen lautakunta 18.2.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 18.2.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta 18.2.2015 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 17.9.2014

Tekninen lautakunta 17.9.2014 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 17.9.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta 17.9.2014 klo 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 89 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 11.12.2014

Tekninen lautakunta 11.12.2014 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 11.12.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Paikka 11.12.2014 klo. 16.00 HUOM! Pärus café, Lapväärtintie 1227, Perus Asiat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.6.2012

Tekninen lautakunta 19.6.2012 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 19.6.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Tiistaina 19.6.2012 klo. 17.00 Paikka Kesäravintola Pavis, HUOM! Asiat 65 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2012 1 (8) 464 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Vattuniemenkuja 6) HEL 2012-012801 T 10 04 01 Rakvv 31-2875-12-S 19.9.2012 Päätös päätti hyväksyä Valion Eläkekassan poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 15.8.2012

Tekninen lautakunta 15.8.2012 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 15.8.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 15.8.2012 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 83 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 29.4.2015

Tekninen lautakunta 29.4.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 29.4.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 29.4.2015 klo. 17.00 Paikka Raatihuone Asiat 33 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 16.5.2011

Tekninen lautakunta 16.5.2011 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 16.5.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom!! Maanatai 16.5.2011 klo. 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus, ATK-sali II krs.

Lisätiedot

89, TEKLTK 17.9.2014 17:00

89, TEKLTK 17.9.2014 17:00 89, TEKLTK 17.9.2014 17:00 ST: 1/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös: 90, TEKLTK 17.9.2014 17:00 ST: 2/2013 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 17.3.2015

Tekninen lautakunta 17.3.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 17.3.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom! Tiistai 17.3.2015 klo 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3)

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 25.2.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Ilpo ja Virpi Raiskila Rinnekatu 26, 33250 Tampere HAKEMUS Rakennuspaikan osoite:

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 22.3.2011

Tekninen lautakunta 22.3.2011 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 22.3.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta HUOM! Tiistaina 22.3.2011 klo 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus/kokoushuone III

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Poikkeaminen (LTK) / Stockpos Oy / Väinölänniemi 1-17-1 (Vuorikatu 11) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 12.05.2016 Sivu 1 / 1 2063/2016 10.03.00 65 Purkamislupa-asia, 2016-291, Miestentie 2 02150 ESPOO, Espoon kaupunki / Tekninen ja ympäristötoimi Päätöspäivämäärä 12.05.2016 Päätös annetaan

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.04.2017 Sivu 1 / 1 1790/2017 10.03.00 93 Purkamislupa-asia, 2017-233, Tontunmäentie 33 02200 ESPOO, Asunto Oy Riihitonttu c/o Talohallinta Oy Martinlaakso Päätöspäivämäärä 20.04.2017

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.2.2013

Tekninen lautakunta 20.2.2013 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 20.2.2013 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Paikka Keskiviikkona 20.2.2013 klo 16.00 Huom! Raatihuone, istuntosali Asiat 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040-833 9275, 0400-234 349, email:havanka@kolumbus.fi www.havanka.fi JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 66 Poikkeamishakemus (38. kaupunginosa Malmi, Hiekkakiventie 7) HEL 2017-004319 T 10 04 01 Lupatunnus 38-751-17-S, hankenumero 5048_28 Päätös päätti hyväksyä 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 161 Suunnittelutarveratkaisuhakemus (Konala, Paperitie 1) HEL 2016-013152 T 10 04 02 Ksv 5045_29, Rakvv 32-2954-16-S Päätös päätti hyväksyä Oy Teboil Ab:n suunnittelutarveratkaisuhakemuksen.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m²

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m² Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 09.06.2015 Rakennuslupa 15-64-A, Dåvits 410-1-81 / Oikaisuvaatimus 15-12-OIK 490/10.03.00.02/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 Asia Rakennuslupa Hakemus on

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 4.12.2013

Tekninen lautakunta 4.12.2013 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 4.12.2013 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 4.12.2013 klo. 17.00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone, Lapväärtintie

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 )

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) Kunnanhallitus 216 03.06.2013 Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) 3182/11/111/2013 KHALL 216 Hakija Nimi Jouko Viitanen Osoite Kuusikarinkatu

Lisätiedot

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 192 08.05.2017 Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun 222/10.1003.100300/2017 KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 3.5.2017: Lausunnonantaja

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus: Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä on esitetty OAS:n tarkoitus. Kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 5 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Matosaarenkuja 4) HEL 2016-012390 T 10 04 01 Rakvv 49 2680-16-S, Ksv:n hankenumero 5049_25 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan:

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan: Byggnämnden/Rakennuslautakunta 70 26.08.2015 Kaupunginhallitus 250 26.10.2015 Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Byggnämnden/Rakennuslautakunta 26.08.2015 70 Valmistelija V.t

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 18.4.2011

Tekninen lautakunta 18.4.2011 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 18.4.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta HUOM! Maanantai 18.4.2011 klo. 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus/kokoushuone III

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Lupanumero Päätöspäivä

Lupanumero Päätöspäivä 1 / 5 HAKIJA Joutsenhanhi / Sisco Vuokra-Asunnot Oy Linnavuorentie 28 C, 00950 HELSINKI RAKENNUSPAIKKA Kiinteistötunnus 68-0-527-0001 Kaupunginosa KAUPUNGINOSA Kortteli 527 Tontti 1 Kiinteistön pinta-ala

Lisätiedot

Poikkeamishakemus 1 / 6

Poikkeamishakemus 1 / 6 Poikkeamishakemus 1 / 6 (MRL 23 LUKU) SAAPUMISPÄIVÄMÄÄRÄ KÄSITTELIJÄ 1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Lisäselvitys, määräala tai vastaava Rakennuspaikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus tontille Kissanmaa, Kissanmaankatu 5, käyttötarkoituksen muutos TRE:4521/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö Elina Karppinen,

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Lupa- ja valvontalautakunta AIKA 15.08.2018 17:00-18:26 PAIKKA Roomari sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain:

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Hakemusnumero 2011-0002 Päätöspäivä 02.03.2011 20 Iin seurakunta Puistotie 3 91100 II RN:o 130:1 Pahkaniemi Rakennuspaikan osoite Suittisuontie 630 Kierikin osayleiskaava Pinta-ala 3700,00 m² Rakennustoimenpide

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Lupa- ja toimitusjaosto Aika Paikka 28.05.2015 klo 18:00-18:30 Kunnanhallituksen kokoushuonen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA 28 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Perustettava As Oy Ruoveden Suppa Marko Mäkelä Mäkimetsäntie 9, 60420 Seinäjoki Rakennuspaikan

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVEUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2008 2 Suunnittelualue:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2014 1 (5) 52 Poikkeamishakemus (Kamppi, Annankatu 31-33, 00100 Helsinki) HEL 2014-007347 T 10 04 01 Rakvv 4-1687-14-S, Ksv:n hankenumero 762 Päätös Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1848/10.03.00.02/2018 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 AIKA 20.08.2015 klo 17:00-18:05 PAIKKA Messi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 51 Kokouksen lainmukaisuus ja päätösvaltaisuus 104 52 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 SALON KAUPUNKI RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavamuutos koskee Förbyn kylässä: Nedergård-Övergård ranta-asemakaavaa Koivikon ranta-asemakaavaa Tilaa Riretu

Lisätiedot

1. Mikä rakennusjärjestys on?

1. Mikä rakennusjärjestys on? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 15.12.2016 Sivu 1 / 1 217 Purkamislupa-asia, 2016-1628, Metsänpojankuja 5 02130 ESPOO, Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahasto ym. 5142/2016 10.03.00 Päätöspäivämäärä 15.12.2016

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI JÄRVIMUTKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 2 PITKÄJÄRVI (107) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 2 JA VL-ALUE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti Rakennustunnus Osoite Kirkkankankaantie 9

001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti Rakennustunnus Osoite Kirkkankankaantie 9 Sivu 1 Hakija Telia Finland Oyj Toivonen Jari PL 320 00051 Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 020-001-9903-0000 Kaupunginosa/kylä 001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti 0000 Rakentamistoimenpide

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu; Kiinteistö / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen johdosta. Hakemus on jätetty

Suunnittelutarveratkaisu; Kiinteistö / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen johdosta. Hakemus on jätetty Ympäristölautakunta 145 12.10.2016 Ympäristölautakunta 169 14.12.2016 Ympäristölautakunta 31 08.03.2017 Suunnittelutarveratkaisu; Kiinteistö 78-401-9-85 / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy

Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy Tekninen lautakunta 131 05.04.2017 Poikkeamislupa 5 Leirin kaupunginosan korttelin 71 tontille 1, ES Kiinteistöbond Oy 1261/10.03.00.02/2016 TEKLA 131 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginarkkitehti Maarit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 26 Poikkeamishakemus (Vallila, Elimäenkatu 20) HEL 2015-007533 T 10 04 01 Rakvv 22-1781-15-S, Ksv:n hankenumero 5046_8 Päätös päätti hyväksyä Oy Elimäenkatu 20 asemakaavaa

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Rakennuslautakunta 26.06.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Rakennuslautakunta 26.06.2014 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 26.06.2014 Sivu 1 / 1 2833/10.03.00/2014 98 Purkamislupa-asia, 2014-828, Länsituulentie 7 02100 ESPOO, Tapiolan Toimitalo Oy c/o Corbel Oy Päätöspäivämäärä 26.06.2014 Päätös annetaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä.

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(9) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta:

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta: Rakennuslautakunta 38 01.08.2018 Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi 263/12.04.00/2018, 49/10.03.00.08/2017 Rakennuslautakunta 01.08.2018 38 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty IMATRAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA Rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty 27.1.2016 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1.LÄHDÖKOHDAT Peruste rakennusjärjestyksen uudistamiseksi

Lisätiedot