Tekninen lautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta 29.4.2015"

Transkriptio

1 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta Esityslista

2 KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko klo Paikka Raatihuone Asiat 33 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 34 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 5 35 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 6 36 ILMOITUSASIAT 7 37 PÄÄTÖKSET ASIOISTA, JOTKA YLEMPI TOIMIELIN VOI OTTAA KÄSITELTÄVIKSEEN 8 38 OIKAISUVAATIMUS TEKNISEN LAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN 9, , MAANVUOKRA- JA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN SOLMIMISESTA DAGSMARK WIND OY OX2:N KANSSA 9 39 MAA-AINESLUPAHAKEMUS; PELTONIEMI SIMO HAKEMUS KRISTIINANKAUPUNGIN AVUSTUKSESTA SKAFTUNGIN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAN LJUSÖREN-TALLGRUND-SKRATTGRUND - ALUEEN RUOPPAUSTA VARTEN POIKKEUSLUPAHAKEMUS VARASTORAKENNUKSEN RAKENTAMISTA VARTEN; RANTALA JAAKKO JA ANNE-MARIE POIKKEUSLUPAHAKEMUS ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMISTA VARTEN; SALLINEN MARITA POKKEUSLUPAHAKEMUS VIERASMAJAN RAKENTAMISTA VARTEN KIINTEISTÖLLE ; PIHLAJANIEMI PETRI JA HANNA-LEENA POIKKEUSLUPAHAKEMUS TONTILLA SIJAITSEVAN KONTTORIRAKENNUKSEN MUUTTAMISTA VARTEN ASUINRAKENNUKSEKSI, VINKEL KIINTEISTÖT OY MIKONKEITAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA, KAAVAEHDOTUS NÄHTÄVÄNÄ; OTSOTUULI OY LAPPFJÄRDIN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSEN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN; CPC FINLAND OY RAKENNUSLUPAHAKEMUS PÄIVÄKOTIRAKENNUSTA VARTEN; KRISTIINANKAUPUNGN KAUPUNKI 29

3 KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta 48 RAKENNUSLUPAHAKEMUS KAHTA ASUINHUONEISTOA VARTEN; ROSENBACKIN KAUPPA OY RAKENNUSLUPAHAKEMUS KONTTORIRAKENNUKSEN MUUTTAMISTA VARTEN ASUINRAKENNUKSEKSI; VINKEL- KIINTEISTÖT OY TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 35 Per-Erik Englund puheenjohtaja

4 Tekninen lautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös:

5 Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirja tarkastetaan keskiviikkona Tarkastusvuorossa ovat Kaarina Kallio ja Eva Lillmangs. Teknisen lautakunnan päätös:

6 Tekninen lautakunta ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy esityslistan esitetyn muotoisena. Teknisen lautakunnan päätös:

7 Tekninen lautakunta ILMOITUSASIAT (BN/JI) - Teknisen johtajan päätöspöytäkirja Tierakennusmestarin päätöspöytäkirja Rakennustarkastajan päätökset ja Länsi- ja Sisäsuomen aluehallintoviraston päätös luvan myöntämisestä Tjöck Vatten Ab:lle vesijohdon rakentamiseksi Tiukanjoen alitse. - ELY-keskuksen päätös Lapväärtintie 4:ssä, , sijaitsevan kiinteistön, nk. Juuselan talon, suojelemisesta. - Vuosineljännesraportti 1/2015. Teknisen johtajan ehdotus: Ilmoitusasiat merkitään tiedoksi. Teknisen lautakunnan päätös:

8 Tekninen lautakunta PÄÄTÖKSET ASIOISTA, JOTKA YLEMPI TOIMIELIN VOI OTTAA KÄSITEL- TÄVIKSEEN (BN/JI) - Teknisen johtajan päätöspöytäkirja Tierakennusmestarin päätöspöytäkirja Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää, ettei yllä mainittuja asioita oteta käsittelyyn. Teknisen lautakunnan päätös:

9 Tekninen lautakunta OIKAISUVAATIMUS TEKNISEN LAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN 9, , MAANVUOKRA- JA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN SOLMIMISESTA DAGS- MARK WIND OY OX2:N KANSSA (JI/JI) Jukka Kangasniemi on jättänyt oikaisuvaatimuksen teknisen lautakunnan päätöksestä maanvuokra- ja käyttöoikeussopimuksen solmimisesta Dagsmark Wind Oy OX2:n kanssa. Kangasniemi katsoo oikaisuvaatimuksessaan, että päätös tulee kumota, koska sopimus on saatavilla vain ruotsinkielisenä, sopimus on vanha eikä ole nykytilanteen mukainen, purkukustannukset on sopimuksessa arvioitu väärin ja sopimus loukkaa yhdenvertaisuuslakia. Sopimusasiakirjat on nyt päivitetty ja ovat käytettävissä sekä suomen- että ruotsinkielisinä. Sopimus on vuodesta 2012, mutta kattaa myös nykytilanteen, YVA-prosessi on loppusuoralla ja yleiskaava laaditaan sen perusteella. Lopullinen tilanne tiedetään vasta silloin kun kaupunginvaltuusto on hyväksynyt yleiskaavan ja päätös on saanut lainvoiman. Kellään ei ole varmoja tietoja purkukustannuksista, minkä vuoksi kukaan ei voi tässä vaiheessa sanoa, onko sopimuksessa ilmoitettu arvio oikea. Sopimus ei loukkaa yhdenvertaisuuslakia, koska yleiskaava-alueen kaikilla maanomistajilla on samanlaiset sopimukset yhtäläisine perusteineen. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta noteeraa oikaisuvaatimuksen ja toteaa, että oikaisuvaatimus on huomioitu mahdollisilta osin. Teknisen lautakunnan päätös:

10 Tekninen lautakunta MAA-AINESLUPAHAKEMUS; PELTONIEMI SIMO (JI/JI) Simo Peltoniemi anoo maa-aineslupaa Kristiinankaupungin Siipyyn kylässä sijaitsevalle tilalle Alue on kooltaan n. 6,86 ha ja 10- vuotiskauden aikana on arvioitu otettavan m 3 soraa ja hiekkaa. Soraa otetaan tasolle +33,5 (N2000). Hakemus on kuulutettu ja ollut julkisesti nähtävänä Jakokuntaa, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusta, Länsirannikon ympäristöyksikköä, Pohjanmaan museota ja Pohjanmaan liittoa on kuultu asiassa. Hakemus on myös ilmoitettu lehdissä. Länsirannikon ympäristöyksikön lausunto liitteenä. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lausunto liitteenä. Pohjanmaan liiton lausunto liitteenä. Siipyyn jakokunnan lausunto liitteenä. Pohjanmaan museon lausunto liitteenä Suunniteltu ottamisalue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella tai luonnon- ja maisemasuojelun kannalta arvokkaalla alueella. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta myöntää Simo Peltoniemelle luvan maa-ainesten ottamiseen kiinteistöllä hakemuksen mukaisesti ja seuraavin muutoksin ja ehdoin: 1. ylimmän pohjavedenpinnan yläpuolelle on jätettävä vähintään 4 m paksu koskematon suojaava maakerros. Jos ottamisalueella on orsivesiä (varsinaisen pohjavesiesiintymän yläpuolella vettä läpäisemättömän maalajin päällä oleva vesivyöhyke), alin ottamissyvyys on rajoitettava tämän vedentason mukaan ja suojakerroksen paksuuden tulee olla sama; 2. alueelle tulee laatia pohjaveden tarkastussuunnitelma, joka jätetään Kristiinankaupungin rakennusvalvonnalle ennen toiminnan aloittamista. Suunnitellulle maa-ainesten ottamisalueelle on asennettava uusi pohjaveden tarkkailuputki; 3. naapuritilaan päin, jossa maa-ainesta ei ole otettu, jätetään vähintään 10 m leveä koskematon alue ja luiskien kaltevuuden tulee olla 1:3; 4. tarkkailuputkien pohjavedenpinta on mitattava virallisen korkeusjärjestelmän (N60) mukaisesti ja raportoitava neljä kertaa vuodessa (maalis-, kesä-, syys- ja joulukuu) lupakauden aikana Kristiinankaupungin rakennusvalvonnalle ja Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle;

11 Tekninen lautakunta valvontaviranomaiset voivat vaatia lisätarkkailuputkien asentamista alueelle päivätyn suunnitelman mukaisesti; 6. jälkihoidossa noudatetaan ympäristöministeriön ohjetta 1/2009; Maa-ainesten kestävä käyttö; 7. räjäytystyöt tulee suorittaa arkisin klo 8-18 ja kuormaus ja kuljetus arkisin klo 7-22 Kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta annetun Valtioneuvoston asetuksen (800/2001) 2-13 sekä vahvistettujen ohjearvojen mukaisesti; 8. koneiden tankkaus ja huolto on sallittua viranomaisen erikseen hyväksymällä tavalla; 9. selvitys käytettävistä koneista ja laitteista on jätettävä rakennustarkastukselle; 10. maa-ainesten ottamistoiminta tulee suorittaa siten, ettei pohjavedenpinnan taso muutu; 11. maa-ainesluvan haltijan on vuosittain 31. tammikuuta mennessä ilmoitettava lupaviranomaiselle otettu maa-ainesmäärä ja laji; 12. ottamisalueella syntyvistä likavesistä tai ottamisalueelta pumpattavista vesistä ei saa aiheutua ongelmia lähistöllä oleville tai viereisille alueille. Ennen toiminnan aloittamista on vesien johtamisesta laadittava suunnitelma, joka jätetään rakennusvalvonnalle; 13. maa-ainesluvan haltijan tulee anoa loppukatselmusta ottamistoiminnan päätyttyä tai luvan voimassaolon umpeuduttua. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on luonnonsuojelulakiin ja metsälakiin viitaten jätettävä Kristiinankaupungin rakennusvalvonnalle selvitys rauhoitettujen tai uhanalaisten lajien esiintymisestä alueella ja hakijan on asetettava euron pankkitakuu jälkihoitotöiden suorittamisen vakuudeksi. Tekninen lautakunta pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa tarkistaa takuun suuruutta luvan voimassaolon aikana. Lupapäätös annetaan julkipanon jälkeen ja se on voimassa kymmenen (10) vuotta. Valitusaika alkaa mainitusta päivästä. Teknisen lautakunnan päätös:

12 Tekninen lautakunta HAKEMUS KRISTIINANKAUPUNGIN AVUSTUKSESTA SKAFTUNGIN KYLÄS- SÄ SIJAITSEVAN LJUSÖREN-TALLGRUND-SKRATTGRUND -ALUEEN RUOP- PAUSTA VARTEN (JI/JI) Vierola ym. anovat kaupungilta :n avustusta varattavaksi vuosien investointitalousarviossa Skaftungin kylän Ljusgrund- Tallgrund-Skrattgrund alueen ruoppausta varten. Hankkeen kustannuslaskelma on Kaupungin osuus n. 20 % on ELY-keskuksen osuus on 50 %, ja loput 50 % rahoitetaan kaupungin n. 20 %:n osuudella ja yksityisten 30 %:n osuudella. Liitteenä hakemus liitteineen. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto varaa vuoden investointitalousarviossa :n määrärahan Skaftungin kylässä sijaitsevan Ljusgrund-Tallgrund- Skrattgrund alueen ruoppausta varten. Jos määrärahaa ei käytetä vuonna 2016, se siirretään seuraavalle vuodelle. Teknisen lautakunnan päätös:

13 Tekninen lautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS VARASTORAKENNUKSEN RAKENTAMISTA VARTEN; RANTALA JAAKKO JA ANNE-MARIE TEKNINEN LAUTAKUNTA PÄÄTÖS KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Annettu julkipanon jälkeen Lapväärtintie Kristiinankaupunki Tekltk 41/ Puh faksinro Dnro 72/2015 Asia Poikkeuslupahakemus rakentamista varten Hakija Rantala Jaakko ja Anne-Marie Marianrannantie 70b KASKINEN Hakemus Rakennuspaikka Kiinteistötunnus: , RANTALA Rakennuspaikan rakennusoikeus: 120 m 2 Osoite: Grannasskatantie 44D LAPVÄÄRTTI Rakennushanke ja toimenpide Varastorakennuksen rakentaminen: 16 m 2 Rakentamisrajoitus Granöskatan rantakaava - Varastorakennusten yhteenlasketun määrän ja rakennusten yhteenlasketun määrän ylittäminen Lähtötilanne Rakennettu kiinteistö rantakaava-alueella. Kiinteistöllä on 53 m 2 :n suuruinen loma-asunto, 17 m 2 :n suuruinen varasto, 16 m 2 :n suuruinen varasto/suojakatos. Yhteenlaskettu kerrosala saunarakennus mukaan lukien on 86 m 2.

14 Tekninen lautakunta Rantakaavan määräykset ja rakennusoikeus Granöskatan rantakaavan mukaan alue on loma-asuntojen korttelialue, RAalue. Rakennusoikeus: 80 m 2 :n suuruinen loma-asunto, 20 m 2 :n suuruinen sauna sekä pieni ulkorakennus. Yhteenlaskettu rakennusoikeus 120 m 2. Kuuleminen Perustelu Naapureita on kuultu poikkeuslupaa koskevassa asiassa. Muistutuksia ei ole jätetty. Hakija on perustellut hakemustaan. Teknisen johtajan ehdotus Tekninen lautakunta myöntää anotun poikkeusluvan, koska toimenpide ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestämiselle eikä aiheuta haittaa ympäristölle eikä vaikeuta luonnonsuojelua tai rakennetun ympäristön suojelemista. Perustelu Rakennus on pieni. Hakija on perustellut hakemustaan sillä, että polttopuut voidaan varastoida yhdessä paikassa ja rakennus sovitetaan ympäristöön. Yhteenlaskettu rakennusoikeus ei ylity. Sovelletut lainkohdat Maankäyttö- ja rakennuslaki mom., 172 ja 173. Teknisen lautakunnan päätös Voimassaoloaika Ennen minkäänlaisen rakennustoimenpiteen aloittamista, hakijalla tulee olla paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen myöntämä rakennuslupa. Tämä lupa on voimassa kaksi (2) vuotta päätöksen antopäivästä. Rakennuslupa on haettava sinä aikana. Muutoksenhaku Muutosta tähän päätökseen voi hakea valittamalla kirjallisesti Vaasan hallinto-oikeuteen.

15 Tekninen lautakunta Valitusosoitus oheistetaan. Tekninen johtaja Joakim Ingves Valmistelija Ari-Johan Myllyniemi Liitteet Asemapiirros Ympäristökartta Jakelu ja maksu Päätös hakijalle Rantala Jaakko ja Anne-Marie Marianrannantie 70b KASKINEN Maksuton jäljennös Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Koulukatu 19 PL VAASA Kristiinankaupungin rakennusvalvontatoimisto Lapväärtintie 163 A KRISTIINANKAUPUNKI

16 Tekninen lautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMISTA VAR- TEN; SALLINEN MARITA TEKNINEN LAUTAKUNTA PÄÄTÖS KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Annettu julkipanon jälkeen Lapväärtintie 163 A Kristiinankaupunki Tekltk 42/ Puh faksinro Dnro 92/2015 Asia Poikkeuslupahakemus asuinrakennuksen rakentamista varten lomaasuntojen alueelle Hakija Sallinen Marita Lepikonkatu 2 D TAMPERE Hakemus Rakennuspaikka Kiinteistötunnus: Osoite: Antilantie KRISTIINANKAUPUNKI Rakennushanke ja toimenpide Asuinrakennuksen rakentaminen: 1 Kerrosten lukumäärä: 1 Kerrosala m 2 : 165 Rakentamisrajoitus Asemakaavamääräykset - Asuinrakennusten rakentaminen kiinteistölle, joka kaavamääräysten mukaan on RA-aluetta. Lähtötilanne Rakennuspaikka on rakentamaton. Asemakaavamääräykset ja rakennusoikeus

17 Tekninen lautakunta Kiinteistö on vahvistetussa asemakaavassa merkitty RAalueeksi, loma-asuntojen korttelialueeksi. Kuuleminen Naapureita on kuultu asiassa. Muistutuksia ei ole jätetty. Teknisen johtajan ehdotus Tekninen lautakunta myöntää anotun poikkeusluvan, koska rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestelylle eikä aiheuta haittaa ympäristölle eikä vaikeuta luonnonsuojelun tai rakennetun ympäristön suojelemista. Perustelu Rakennus sijaitsee suunnitellun asuinalueen vieressä ja lähialueella on vakituista asutusta. Kunnallistekniikka on rakennettu. Sovelletut lainkohdat Maankäyttö- ja rakennuslaki mom., 172 ja 173. Teknisen lautakunnan päätös Voimassaoloaika Ennen minkäänlaisen rakennustoimenpiteen aloittamista hakijalla tulee olla paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen myöntämä rakennuslupa. Tämä lupa on voimassa kaksi (2) vuotta päätöksen antopäivästä. Rakennuslupa on haettava sinä aikana. Muutoksenhaku Muutosta tähän päätökseen voi hakea valittamalla kirjallisesti Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus oheistetaan. Tekninen johtaja Joakim Ingves

18 Tekninen lautakunta Valmistelija Ari-Johan Myllyniemi Liitteet Asemapiirros Ympäristökartta Jakelu ja maksu Päätös hakijalle Maksu 390 euroa Sallinen Marita Lepikonkatu 2 D TAMPERE Maksuton jäljennös Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Koulukatu 19 PL VAASA Kristiinankaupungin rakennusvalvontatoimisto Lapväärtintie 163 A KRISTIINANKAUPUNKI

19 Tekninen lautakunta POKKEUSLUPAHAKEMUS VIERASMAJAN RAKENTAMISTA VARTEN KIIN- TEISTÖLLE ; PIHLAJANIEMI PETRI JA HANNA-LEENA (AJM/JI) Hakijat hakevat poikkeuslupaa vierasmajan ja saunan (94 m 2 ) rakentamista varten kiinteistölle , PIHLAJANIEMI (64200 m 2 ). Mainittu kiinteistö on rantayleiskaavassa merkitty MU-alueeksi, MAA- JA MET- SÄTALOUSVALTAISEKSI ALUEEKSI, ULKOILUN OHJAAMIS- TARVETTA JA/TAI YMPÄRISTÖARVOJA. Lähtötilanne Kiinteistö on rakennettu ja se sijaitsee Storträsketin alueella lähellä Carlsrota. Kiinteistöllä on asuinrakennus (232 m 2 ), jolle on myönnetty poikkeuslupa , Dnro LSU-2003-L-1231 (214). Kiinteistölle rakennetut muut rakennukset ovat: autotalli 93 m 2, hevostalli 179 m 2 sekä lantalaatta 74 m 2. Rantayleiskaavan määräykset ja rakennusoikeus Kaupunginvaltuuston hyväksymän rantayleiskaavan mukaan alue on merkitty MU-alueeksi, MAA- JA METSÄTALOUSVALTAISEKSI ALUEEKSI, ULKOILUN OHJAAMISTARVETTA JA/TAI YMPÄRIS- TÖARVOJA. Alueelle ei saa rakentaa uudisrakennuksia. Alueen rakennusoikeus on maanomistajakohtaisesti sijoitettu saman maanomistusyksikön muulle maankäyttöalueelle (AO, AT, AM, RA, RA-2, RM-1, RM-2). Hakijat ovat perustelleet hakemustaan. Naapureita on kuultu poikkeuslupa-asiassa. Muistutuksia ei ole jätetty. Teknisen johtajan lausuntoehdotus: Tekninen lautakunta myöntää anotun poikkeusluvan, koska toimenpide ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestämiselle eikä aiheuta haittaa ympäristölle eikä vaikeuta luonnonsuojelua tai rakennetun ympäristön suojelemista. Perustelu Rakentaminen täydentää rakennettua ympäristöä. Asuinrakennuksen poikkeusluvan käsittelyn yhteydessä Länsi-Suomen ympäristökeskus on perustellut päätöstään sillä, ettei toimenpide aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestämiselle eikä aiheuta haittaa ympäristölle eikä vaikeuta luonnonsuojelua tai rakennetun ympäristön suojelemista. Teknisen lautakunnan päätös lausunnosta:

20 Tekninen lautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS TONTILLA SIJAITSEVAN KONTTORI- RAKENNUKSEN MUUTTAMISTA VARTEN ASUINRAKENNUKSEKSI, VINKEL KIINTEISTÖT OY TEKNINEN LAUTAKUNTA PÄÄTÖS KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Annettu julkipanon jälkeen Lapväärtintie Kristiinankaupunki Tekltk 44/ Puh faksinro Dnro 96/2015 Asia Poikkeuslupahakemus käyttötarkoituksen muuttamista varten Hakija Vinkel Kiinteistöt Oy/Petri Monola Raatihuoneenkatu 1A Kristiinankaupunki Hakemus Rakennuspaikka Kiinteistötunnus: määräosa kiinteistöstä Pinta-ala koko kiinteistö: 741 m 2 Rakennusoikeus: 556 m 2 Osoite: Kirkkokatu 2A Kristiinankaupunki Rakennushanke ja toimenpide Konttorirakennuksen, 176 m 2, muuttaminen 1 kpl asunnoksi Rakentamisrajoitus Asemakaavamääräykset - Tontin kerrosalasta saa käyttää enintään ½ asuntoihin. Lähtötilanne Rakennettu kiinteistö asemakaava-alueella. Kiinteistöllä on konttorirakennus, 176 m 2 ja asuinrakennus, 152 m 2. Asemakaavamääräykset ja rakennusoikeus Kaupunginvaltuuston hyväksymän asemakaavan mukaan rakennuspaikka on merkitty AL/s-alueeksi, asuin-, liike- ja konttorirakennusten

21 Tekninen lautakunta korttelialueeksi. Tontin kerrosalasta saadaan enintään ½ käyttää asuntojen rakentamiseen. Kuuleminen Naapureita on kuultu asiassa. Muistutuksia ei ole jätetty. Teknisen johtajan ehdotus Tekninen lautakunta myöntää anotun poikkeusluvan, koska toimenpide ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle eikä alueen käytön muulle järjestämiselle eikä aiheuta haittaa ympäristölle eikä vaikeuta luonnonsuojelua tai rakennetun ympäristön suojelemista. Perustelu Hakija on perustellut hakemustaan, eikä korttelissa ole konttori- ja liikerakennusten tarvetta. On epätodennäköistä, että kiinteistöä tarvitaan enää asemakaavan mukaiseen tarkoitukseen. Asemakaavan muutos on tarpeen. Sovelletut lainkohdat Maankäyttö- ja rakennuslaki mom., 172 ja 173. Teknisen lautakunnan päätös Voimassaoloaika Ennen minkäänlaisen rakennustoimenpiteen aloittamista hakijalla tulee olla paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen myöntämä rakennuslupa. Tämä lupa on voimassa kaksi (2) vuotta päätöksen antopäivästä. Rakennuslupa on haettava sinä aikana. Muutoksenhaku Muutosta tähän päätökseen voi hakea valittamalla kirjallisesti Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus oheistetaan.

22 Tekninen lautakunta Tekninen johtaja Joakim Ingves Valmistelija Ari-Johan Myllyniemi Liitteet Asemapiirros Ympäristökartta Ote asemakaavasta ja asemakaavamääräyksistä Jakelu ja maksu Päätös hakijalle Maksu 390 euroa Vinkel Kiinteistöt Oy/Petri Monola Raatihuoneenkatu 1A Kristiinankaupunki Maksuton jäljennös Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Koulukatu 19 PL VAASA Kristiinankaupungin rakennusvalvontatoimisto Lapväärtintie 163 A KRISTIINANKAUPUNKI

23 Tekninen lautakunta MIKONKEITAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA, KAAVAEHDO- TUS NÄHTÄVÄNÄ; OTSOTUULI OY (JI/JI) Kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan luvan laatia osayleiskaava Mikonkeitaan alueelle. Mikonkeitaan tuulivoimapuiston kaavaluonnos ( ) ja OAS ( ) ovat olleet julkisesti nähtävinä MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti. Lausuntoa on pyydetty asianomaisilta viranomaisilta. Yhteenveto lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavan laatijan vastine käyvät ilmi alla olevasta linkistä. Kaavoittajan ehdotukset mm. OAS:n muutoksiksi ja täydennyksiksi on tehty ja ne käyvät ilmi kaavaehdotuksesta ja siihen liittyvistä asiakirjoista. Kristiinankaupunki anoo MRA 20 :n mukaista lausuntoa Mikonkeitaan tuulivoimapuiston osayleiskaavasta. Ehdotus on julkisesti nähtävänä MRL 65 :n ja MRA 19 :n mukaisesti. Linkki liitteisiin: Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. Mikonkeitaan tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus siihen liittyvine asiakirjoineen hyväksytään, 2. ehdotus asiakirjoineen asetetaan julkisesti nähtäväksi. Teknisen lautakunnan päätös:

24 Tekninen lautakunta LAPPFJÄRDIN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSEN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN; CPC FINLAND OY (JI/JI) Kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan luvan laatia osayleiskaava Lappfjärdin alueelle ja samalla hyväksyttiin OAS-luonnos. Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus ja OAS ovat olleet julkisesti nähtävinä MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti ja lausuntoa on pyydetty asianomaisilta viranomaisilta. Yhteenveto lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavan laatijan vastine käyvät ilmi alla olevasta liitelinkistä. Kaavoittajan ehdotukset mm. OAS:n muutoksiksi ja täydennyksiksi on tehty ja ne käyvät ilmi kaavaehdotuksesta ja siihen liittyvistä asiakirjoista. Kristiinankaupunki anoo MRA 20 :n mukaista lausuntoa Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavasta. Ehdotus on julkisesti nähtävänä MRL 65 :n ja MRA 19 :n mukaisesti. Linkki liitteisiin: Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus siihen liittyvine asiakirjoineen hyväksytään, 2. ehdotus asiakirjoineen asetetaan julkisesti nähtäväksi. Teknisen lautakunnan päätös: Merkittiin, että Per-Erik Englund, Bo-Göran Södergård, Kaarina Kallio ja Eva Lillmangs ilmoittivat esteellisyydestä ja poistuivat tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Varapuheenjohtaja Tarja Nummela toimi tämän pykälän puheenjohtajana ja Jaakko Nummela valittiin tämän pykälän pöytäkirjantarkastajaksi Eva Lillmangsin sijaan. Keskustelun aikana Margareta Utter ehdotti, että Lapväärtin tuulivoimapuiston osayleiskaavaa ei hyväksytä, koska alue sijaitsee liian lähellä asutusta. Jaakko Nummela ja Kennet Kangas kannattivat teknisen johtajan ehdotusta. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, ettei Margareta Utterin ehdotusta ollut kannatettu ja että tekninen lautakunta on siten päättänyt esittelijän ehdotuksen kohtien 1-2 mukaisesti. Merkittiin, että Margareta Utter ilmoitti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Liite 126. (Kaupunginhallitus )

25 Tekninen lautakunta Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää teknisen lautakunnan ehdotuksen mukaisesti. Kaupunginhallituksen päätös: Merkitään, että tekninen johtaja Joakim Ingves osallistui kutsuttuna asiantuntijana tämän asian käsittelyyn. Merkitään, että Anna-Lena af Hällström ei osallistunut tämän asian käsittelyyn esteellisyyden (osallisuus- ja intressijäävi) takia. Asia käsiteltiin kohdittain. Kohta 1) Kaj Kärr ehdotti, Åsa Blomstedtin kannattamana, että kaupunginhallitus päättäisi poistaa tuulivoimayksiköt nro 17 ja 21 ja muilta osin hyväksyä Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavan siihen kuuluvine asiakirjoineen. Kaj Kärr perusteli ehdotustaan mm. sillä, että tuulivoimalat nro 17 ja 21 sijaitsevat lähellä asutusta. Melutaso tulee ylittämään hyväksytyt tasot ja voimalat aiheuttavat matalataajuista ääntä. Yksiköille rakennetaan uusi tie pohjavesialueella ja myös yksiköt sijaitsevat pohjavesialueella. Bernhard Utter ehdotti, että kaupunginhallitus päättäisi, ettei kaavaa hyväksytä esitetyn muotoisena. Utter totesi mm., että Lapväärtin ja Lakikankaan tuulivoimapuistojen alueella on yli 200 asuintaloa, jotka ovat vaarassa joutua hyväksyttävän melutason ylittävän melun kohteeksi. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, ettei Bernhard Utterin ehdotusta ollut kannatettu, minkä vuoksi se raukeaa. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja Bernhard Utter totesi, että kaksi ehdotusta oli annettu, kaupunginjohtajan ehdotus ja Kaj Kärrin ehdotus, ja ehdotti, että kaupunginhallitus äänestäisi nimenhuudon avulla kaupunginjohtajan ehdotuksen ja Kaj Kärrin ehdotuksen välillä siten, että kaupunginjohtajan ehdotusta kannattavat jäsenet äänestävät Jaa ja Kaj Kärrin ehdotusta kannattavat jäsenet äänestävät Ei. Ehdotettu äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Äänestyksessä annettiin seuraavat äänet: Jaa-ääniä Ei-ääniä Pidättyi 0 (ei kukaan) 9 (yhdeksän) kpl (Backlund, Blomqvist, Blomstedt, af Hällström, Ingves, Kärr, Rantala, Rentola, Söderlund) 1 (yksi) (Utter)

26 Tekninen lautakunta Puheenjohtaja Bernhard Utter totesi, että kaupunginhallitus on kohdassa 1) päättänyt äänestyksen jälkeen Kaj Kärrin ehdotuksen mukaisesti poistaa tuulivoimayksiköt nro 17 ja 21 ja muilta osin hyväksyä Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotuksen siihen liittyvine asiakirjoineen. Kohta 2) Kaupunginjohtaja muutti ehdotustaan seuraavasti: Ehdotus siihen liittyvine asiakirjoineen asetetaan kaupunginhallituksen kohdassa 1) tekemän päätöksen mukaisena julkisesti nähtäväksi. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti muutetun ehdotuksen mukaisesti. Liite 317 Tekltk 46/ (JI/JI) Kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan luvan laatia osayleiskaava Lappfjärdin alueelle ja samalla hyväksyttiin OAS-luonnos. Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävänä MRL 65 :n ja MRA 19 :n mukaisesti ja lausuntoa on pyydetty asianomaisilta viranomaisilta. Yhteenveto lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavan laatijan vastine käyvät ilmi alla olevasta linkistä. Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaava käsittää 39 tuulivoimalaa. Kaavassa osoitetaan ohjeelliset ajoyhteydet tuulivoimaloille rakennustöiden ajaksi ja tuulivoimaloiden käyttöä varten sekä myös sähkönsiirron linjaus ja sähköasemat. Nähtävilläolon aikana saatiin yhteensä 16 lausuntoa ja muistutusta. Lausunnon kaavaehdotuksesta antoivat seuraavat viranomaiset: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan museo, Karijoen kunnanhallitus, Pohjanmaan pelastuslaitos sekä Länsirannikon Ympäristöyksikkö. Lausunnon antoivat myös Fingrid Oyj, Oy Uttermossan Tuulipuisto, EPV Tuulivoima Oy, sekä Sydbottens Natur och Miljö r.f. Yhteenvedot muistutuksista ja lausunnoista sekä kaavoittajan vastineet niihin ovat osana kaavan kokonaismateriaalia ja palautteet toimitetaan kaupungin toimesta tiedoksi niille palautteen antajille, jotka ovat osoitteensa jättäneet (MRL 65 ).

27 Tekninen lautakunta Kaavaehdotuskarttaan tehtiin seuraava tekninen tarkistus: Kaavaehdotus Kaava hyväksymiskäsittelyyn Museoviraston lausunnon mukaisesti SM-alueiden merkintä muutettiin vastaamaan Ympäristöministeriön ohjetta. Olemassa olevat SM-alueet muutettiin siten turkoosin värisiksi alueiksi. Itse alueet eivät muuttuneet, ainoastaan väritys. Kaavakarttaan tuli muutamia vastaavia sm-alueiden merkintämuutoksia. Kaavaselostusta tarkistettiin lausunnoissa esitetyllä tavalla. Kaavaselostukseen päivitettiin muutama kuva selkeyden vuoksi, Lakiakankaan hankkeen aikana viranomaisneuvotteluissa esiin nousseiden kommenttien perusteella. Kaavaselostukseen lisättiin kappale Vaikutukset viestintäyhteyksiin. Digita on esittänyt, että ennen hyväksymiskäsittelyä Lakiakankaan ja Lappfjärdin hankkeisiin liittyen on tehtävä tietoliikenneselvitys. Selvitys ei aiheuta muutoksia voimaloiden sijoitteluun. Kaavan ehdotusvaiheen nähtävilläolon jälkeen saatujen mielipiteiden perusteella kaavaselostuksen liiteasiakirjoihin on lisätty yhteismallinnus koskien Metsälän, Lappfjärdin ja Uttermossan tuulivoimapuistoja. Uttermossan tuulivoimapuiston osayleiskaava on ollut ehdotuksena nähtävillä Lappfjärdin ehdotuksen nähtävilläoloajan jälkeen. Tarkistukset ja täydennykset ovat luonteeltaan sellaisia, jotta ne voidaan katsoa vähäisiksi eikä kaava-asiakirjoja tarvitse asettaa uudelleen nähtäville. Tuulivoimapuiston rakentaa CPC Finland Oy. Kaavoitusprosessin vaiheet - Kristiinankaupungin kaupunginhallitus teki päätöksen kaavoituksen vireille panosta

28 Tekninen lautakunta Kaavoituksen alkuvaiheen viranomaiskokous pidettiin Vaasassa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetettiin julkisesti nähtäville kaavan valmisteluvaiheessa Kaavaluonnos oli julkisesti nähtävänä Lappfjärdin tuulivoimapuiston YVA-selostus oli julkisesti nähtävänä ja yhteysviranomainen antoi lausuntonsa YVA-selostuksesta Osayleiskaavaehdotus oli julkisesti nähtävänä ja lausuntoja pyydettiin Viranomaiskokoukset pidettiin ja Linkki liitteisiin: a/ Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto päättää 1. hyväksyä Lappfjärdin tuulivoimapuiston osayleiskaavan siihen kuuluvine asiakirjoineen. 2. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Teknisen lautakunnan päätös:

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 Tekninen lautakunta TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT

Tekninen lautakunta 17.3.2015

Tekninen lautakunta 17.3.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 17.3.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom! Tiistai 17.3.2015 klo 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 18.2.2015

Tekninen lautakunta 18.2.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 18.2.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta 18.2.2015 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 17.9.2014

Tekninen lautakunta 17.9.2014 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 17.9.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta 17.9.2014 klo 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 89 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

145, TEKLTK 26.6.2013 17:00

145, TEKLTK 26.6.2013 17:00 145, TEKLTK 26.6.2013 17:00 ST: 1/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös: 146, TEKLTK 26.6.2013 17:00 ST: 2/2013 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 11.12.2014

Tekninen lautakunta 11.12.2014 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 11.12.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Paikka 11.12.2014 klo. 16.00 HUOM! Pärus café, Lapväärtintie 1227, Perus Asiat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 15.8.2012

Tekninen lautakunta 15.8.2012 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 15.8.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 15.8.2012 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 83 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.6.2012

Tekninen lautakunta 19.6.2012 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 19.6.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Tiistaina 19.6.2012 klo. 17.00 Paikka Kesäravintola Pavis, HUOM! Asiat 65 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 22.6.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikkona 22.6.2011 klo. 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus, ATK-sali II krs

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 (OAS) (MRL 63 ) 1(5) Maankäyttöpalvelut 24.2.2015, päivitetty 27.5.2015 Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 Aloite Asemakaavan muutoksen laadintaan on ryhdytty yksityisen maanomistajan aloitteesta.

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2012 1 (8) 464 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Vattuniemenkuja 6) HEL 2012-012801 T 10 04 01 Rakvv 31-2875-12-S 19.9.2012 Päätös päätti hyväksyä Valion Eläkekassan poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta Kaavoitustoimikunta 61 09.11.2015 Kunnanhallitus 263 16.11.2015 Suunnittelutarveratkaisu, Iitin seurakunta 642/10.03.00.01/2015 Hakija: Iitin seurakunta Rakennuspaikka: Kirkonkylässä sijaitseva Kirkonmaa-niminen

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.2.2013

Tekninen lautakunta 20.2.2013 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 20.2.2013 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Paikka Keskiviikkona 20.2.2013 klo 16.00 Huom! Raatihuone, istuntosali Asiat 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelin 721 tontilla 3

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelin 721 tontilla 3 O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, k o r t t e l i 7 2 1 S e p ä n k y l ä s s ä Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 7.4.2015 SEPÄNKYLÄ,

Lisätiedot

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.1.2015 P22715 Ehdotusvaiheen palaute ja kaavan laatijan vastine 1 (39)

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 22.3.2011

Tekninen lautakunta 22.3.2011 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 22.3.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta HUOM! Tiistaina 22.3.2011 klo 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus/kokoushuone III

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 21.3.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Keskiviikko 21.3.2012 klo. 17.00 Paikka Raatihuoneen istuntosali Asiat 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue ja maankäytölliset lähtökohdat. Suunnittelualueena on Markku Metsäpellon omistamat tilat Rn:o 14:128 ja

Lisätiedot

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 2.9.2013 Päivitetty 16.11.2015 BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS A-2666 - D/3466/10.02.03.00.04/2015 1(5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos A-2666, Ajokatu 197 (Sulonkuja 4) ALOITE/HAKIJA Asemakaavan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04. Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.2013/ 50 104 415-265-2012 YRTTISUON ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Tekla

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi Rakennuslautakunta 15 01.03.2017 Kaavoitustoimikunta 16 13.03.2017 Kunnanhallitus 69 03.04.2017 Poikkeamislupa, Piira Ismo ja Grenfors Heidi 831/10.03.00.02/2017 Rakennuslautakunta 01.03.2017 15 Hakija:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv)

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 9 08.2.206 Kunnanhallitus 9 2.0.207 Veikkolan keskustan korttelin 9 asemakaavan muutoksen (piir.nro 279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) 8/0.02.0/206 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

1. Mikä rakennusjärjestys on?

1. Mikä rakennusjärjestys on? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.3.2016 KURIKAN KAUPUNKI Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.04.2017 Sivu 1 / 1 1790/2017 10.03.00 93 Purkamislupa-asia, 2017-233, Tontunmäentie 33 02200 ESPOO, Asunto Oy Riihitonttu c/o Talohallinta Oy Martinlaakso Päätöspäivämäärä 20.04.2017

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina.

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina. Tekninen jaosto 35 12.04.2010 Tekninen jaosto 65 16.06.2010 Tekninen jaosto 82 08.09.2010 Kunnanhallitus 230 22.09.2010 Kunnanvaltuusto 39 10.11.2010 Kunnanhallitus 27 11.01.2011 Kunnanhallitus 252 19.12.2011

Lisätiedot

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 26.5.2014 HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Loviisan kaupunki Tekninen keskus Kaavoitus- ja arkkitehtitoimisto KORTTELIN 316 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä suunnitelmassa esitetään kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 18.3.2019 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Liite 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI KORPISEN KYLÄ Tila 5:22 Valola Jurakkajärven ranta-asemakaavan laatiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.9.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAAN PÄIVITETTY

Lisätiedot

Kunnan osa ja kaava-alue Kortteli Tontti /rak.paikka. Kylä Tila Rek.nro. Rakennuksen pohja-ala m 2

Kunnan osa ja kaava-alue Kortteli Tontti /rak.paikka. Kylä Tila Rek.nro. Rakennuksen pohja-ala m 2 Rakennusvalvonta Hallintokatu 4, 44100 ÄÄNEKOSKI puh.0400 649495, 0400 649503, 040 7549690 tai 0400 115162 PURKAMISILMOITUS PURKAMISLUPAHAKEMUS JA VIRANHALTIJAN HAKIJA Nimi Osoite Sähköpostiosoite Puhelin

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

Rakennustoimenpide Asuinrakennuksen, saunan ja autokatos/varaston rakentaminen.

Rakennustoimenpide Asuinrakennuksen, saunan ja autokatos/varaston rakentaminen. Kunnanhallitus 186 18.06.2013 Poikkeamislupapäätös Anu ja Tero Ruotsalaiselle 171/10.03/2013 KHALL 186 Rakennustarkastaja Hakija Anu ja Tero Ruotsalainen Rinkkatie 16 87700 Kajaani Rakennuspaikka Kunta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto ,

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , Liite A OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 4.9.2014, 3.2.2017 VIKBY, ASEMAKAAVAN MUUTOS VIKBYN YRITYSALUEEN KORTTELEISSA 4, 7 JA 12 OAS, Asemakaavan muutos Vikbyn yritysalueen

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot