Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, hakijana Matti Räinä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, hakijana Matti Räinä"

Transkriptio

1 Oulunkaaren ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, hakijana Matti Räinä OULYMP 20 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär ven kaupungin Siuruan kylälle, tiloille Välimaa ja Kannokko. Matti Räinä Poromiehentie Pudasjärvi VALMISTELIJA Kati Juurikka, vs. ympäristötarkastaja p LUVAN HAKEMISPERUSTE Maa-aineslaki 4 ASIAN VIREILLETULO Hakemus on jätetty ja sitä on täydennetty , ja ALUEEN SIJAINTI Hakemuksen mukainen ottamisalue sijaitsee Pudasjärven kau pun gin Siuruan kylässä, tiloilla Välimaa ja Kan nok ko Kohde sijaitsee noin 49 kilometriä Pu das jär ven keskustasta luoteeseen, Selkäkummun pohjoispuolella, La ki kum mun metsätien varrella. TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, ALUEEN KAAVOITUSTILANNE JA MUUT MAAN KÄY TÖN RAJOITUKSET HAKEMUKSEN SISÄLTÖ Kyseessä on vanhan ottoalueen laajentaminen. Suunniteltu ot to toi min ta rajoittuu vanhaan, Pohjois-Pohjanmaan Metsäkeskuksen (ny kyi sin OTSO Metsäpalvelut) Välimaa -nimiseen maa-ai nes ten ot to alu ee seen, jolle Oulunkaaren ympäristölautakunta on myön tä nyt luvan Tilojen Välimaa ja Kannokko maanomistajat ovat antaneet kir jal li sen suostumuksen maa-ainesluvan hakemiseen. Alue ei sijaitse asema- tai yleiskaava-alueella, eikä alueella ole eri tyis merkin tö jä Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa. Alueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei ole poh ja ve si aluei ta, vesistöjä tai luonnonsuojelun kannalta merkittäviä alueita tai koh tei ta. Lähin vakituinen asutus sijaitsee noin 1,6 kilometrin etäisyydellä suun ni tellus ta ottamisalueesta kaakkoon. Matti Räinä hakee lupaa ottaa noin 2,1 ha:n suuruiselta ot ta mis alu eel ta kiviä, soraa ja hiekkaa yhteensä m 3 kymmenen vuo den aikana. Maa-ainesten otto on tarkoitus ulottaa tasolle +146,0 (N60), mikä tarkoittaa

2 noin 2,5 metrin ottamissyvyyttä. Maa-aineksia tullaan käyttämään lähialueiden yleisten ja yk si tyis ten teiden korjauksiin ja perusparannuksiin. Alue on metsätalouskäytössä. Ennen ottotoiminnan aloittamista alu een puusto poistetaan. Ottoalueen ympärille jää nuori kas va tus met sä näkemäesteeksi. Suunniteltu Välimaa 2 ottoalue jakautuu kahteen eri ot to alu ee seen, joiden välissä on Välimaa -niminen, OTSO Met sä pal ve lui den nimissä ollut maa-ainestenottopaikka. Uudessa Välimaa 2 ot to suun ni tel mas sa aiempaa Välimaa -nimistä ottoaluetta jatketaan mo lem mis ta päistä kaakkoon ja luoteeseen. Ottoalueet yh dis te tään toisiinsa ilman välikannaksia. Alustava ottosuunta on luoteeseen pohjoisella ottoalueella ja kaak koon eteläisellä ottoalueella. Ottosuunta alueella saattaa kui ten kin vaihdella ottoalueen rajojen sisällä maaperän laadusta tai ot ta mis tek ni sis tä syistä johtuen. Naapurikiinteistön rajaan jätetään 11 metrin ja metsätiehen 8 met rin suojavyöhykkeet. Välimaa 2 -ottoalueeseen on sisällytetty noin 0,1 ha:n kokoinen osa Välimaa -ottoalueen kaakkoispäädystä. Kyseiselle alueelle on aikaisemman ottotoiminnan seurauksena jäänyt kiviainesta, jo ka murskataan osana Välimaa 2 ottotoimintaa. Työkoneet tankataan tarvittaessa ottoalueella. Poltto- tai voi te lu ai nei ta ei alueella säilytetä. Ottamistoiminnan ajaksi alueelle si joi te taan tarvittaessa taukotupa. Maa-ainesten kuljetukseen käytetään Lakikummun metsätietä, jon ka osakastiloja tilat Välimaa ja Kannokko ovat. Lakikummun met sä tiel tä erkanee Välimaa -tilan maita pitkin maa-aineksen kul je tuk seen soveltuva tie Välimaa 2 -ottoalueen eteläiseen osaan. Sa maa tietä jatketaan aiemmalle Välimaa -nimiselle ottoalueelle, jon ka kautta kulku tapahtuu Välimaa 2 -ottoalueen pohjoiseen osaan. Ottotoiminnan päätyttyä alueen rintaukset luiskataan vähintään kal te vuuteen 1:2 ja taitekohdat pyöristetään maastoon sopiviksi. Mi kä li ottoalueelle jää maaperän laadun tai ottamisteknisten syi den vuoksi välikannaksia tai läjitysalueita, ne maisemoidaan yllä ku va tul la tavalla. Muotoilussa käytetään ottopaikalta saatavaa maa-ai nes ta sekä reuna-alueelle varastoitua pintamaata. Maa-ai nes paik ka uudistuu luontaisesti ympäröivien mäntymetsien sie me nes tä ja alue palautetaan metsäkäyttöön. Kaivannaisjätesuunnitelman mukaan pintamaita syntyy noin 10 m³-ktr, kantoja ja hakkuutähteitä arviolta 60 m³-ktr sekä seu lon ta ki viä ja lohkareita 600 m³-ktr. Kaivannaisjäte käytetään ot ta mis alu een suojarakenteisiin, jälkihoitoon ja maisemointiin.

3 YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET Ottoalueella ei ole tavattu sellaisia erityisiä, suojeltavia kasvi- tai eläin la je ja, joiden elinympäristö tulisi säilyttää ottotoimintaa ra joit ta mal la. Ottamistoiminnan seurauksena ottamisalueelta poistuu kas vil li suus ja pieneliöstö. Ympäröivä alue huomioon ottaen ei näiden pois tu mi ses ta ole haittaa luonnon monimuotoisuudelle tai alueen bio lo gi sil le olosuhteille. Suunnitelman mukaisella ot ta mis toi min nal la jälkitöineen hakija ei katso olevan haitallisia vaikutuksia alu een maisema-arvoon. Lähin asutus sijaitsee noin 1,6 kilometrin etäisyydellä ot ta mis alu ees ta, joten toiminnasta ei aiheudu melu-, pöly- tai tärinähaittoja. ASIAN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Pudasjärven kaupungintalolla vi ral li sel la ilmoitustaululla Lausunnot Lausuntoa hakemuksesta ei ole pyydetty Pohjois-Pohjanmaan elin kei no-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, koska alue ei si jait se pohjavesi- tai luonnonsuojelualueella. Muistutukset ja mielipiteet Muistutuksia tai mielipiteitä ei ole jätetty. Tarkastukset Tarkastus on tehty ASIAN VALMISTELIJAN PÄÄTÖSESITYS Oulunkaaren ympäristölautakunta myöntää Matti Räinälle maa-ai nes lain 4 :n mukaisen luvan maa-aineksen ottamiseen haetulle m³ määrälle, Pudasjärven kaupungin Siurua kylälle, tiloille Vä li maa ja Kannokko Maa-aineslain mukainen lupa myönnetään hakemuksen ja ot ta mis suun nitel man mukaisesti seuraavin määräyksin: 1. Ottamisalue on merkittävä selvästi (esim. paaluin) maastoon en nen ottamistoiminnan aloittamista. Ottoalueen jyrkät reunat on mer kit tä vä esim. lippusiimoin. Ottamisalueelle on sijoitettava riit tä vä määrä korkomerkintöjä. Luvan haltijan on huolehdittava mer kin tö jen säilymisestä alueella. Naapurikiinteistöihin on jätettävä vä hin tään 10 metrin suojaetäisyys.

4 2. Luvan haltijan on ennen ottamistoiminnan aloittamista jär jes tet tä vä Oulunkaaren ympäristöpalvelujen edustajan kanssa al ku tar kas tus ottamisalueella. 3. Maa-ainestenotto saadaan ulottaa enintään tasoon +146,0 eli sa mal le tasolle ottoalueiden väliin jäävän ottoalueen kanssa. Ha vai tun luonnollisen pohjavesipinnan yläpuolelle on jätettävä vä hin tään 1 metrin koskematon suojamaakerros. 4. Maa-ainesten ottamistoiminta kokonaisuudessaan on to teu tet ta va siten, että missään toimintavaiheessa ei pääse syntymään poh ja- tai pintaveden tai maaperän pilaantumisvaaraa. Mikäli alueella säilytetään polttoaineita, on ne säilytettävä kak sois vai pal lisis sa tai suoja-altaallisissa, lukituissa säiliöissä. Suo ja-al taan tilavuuden tulee olla vähintään 10 % suurempi kuin suo ja-al taas sa olevan suurimman säiliön tilavuus. Työkoneiden säi ly tys- ja tankkausalue tulee tiivistää vettä läpäisemättömäksi (HDPE -kalvo, jonka päälle hienojakoista maa-ainesta). 5. Muualta tuotuja ylijäämä- tai jätemaita ei saa tuoda ot ta mis alu eel le. Ottamisalueella ei saa säilyttää jätteitä tai käytöstä pois tet tu ja esineitä tai materiaalia. Luvan haltijan on muutoinkin pi det tä vä ottoalue siistinä ja estettävä sen roskaantuminen. 6. Ottamisalueen luiskattavat reunat on muotoiltava vähintään 1:3 tai loivemmaksi ympäröivän maaston luonnollisia kor keus vaih te lu ja mukaillen. Ottamisalueen pohja tulee muotoilla pinnaltaan vaih te le vak si. 7. Maa-ainesten ottamisen tai lupa-ajan päättyessä luvan haltijan on pyydettävä Oulunkaaren ympäristöpalveluilta lop pu tar kas tuk sen suorittamista. Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskukselle tulee va ra ta tilaisuus olla mukana tarkastuksella. 8. Mikäli ottamisalueella suunnitellaan murskaustoimintaa, tulee asias sa olla yhteydessä hyvissä ajoin alueen ym pä ris tö vi ran omai seen. 9. Maa-ainesluvan haltijan on vuosittain, tammikuun 31. päivään men nessä, tehtävä ilmoitus otetun maa-aineksen laadusta ja mää räs tä valvontaviranomaiselle sekä ELY -keskuksen tie to hal lintoyksikölle. 10. Mikäli maa-ainesten ottamistoiminnan aikana ilmenee jotain sel lais ta, mikä estää maa-ainesten oton hyväksyttyjen suun ni tel mien mukaisesti, luvansaajan on viipymättä ilmoitettava asiasta Ou lun kaa ren ympäristöpalveluille. Päätöksen perustelut Maa-ainesten ottaminen toteutettuna lupahakemuksen, ot ta mis suun ni telman ja edellä esitettyjen lupamääräysten mukaisesti täyt tää maa-aineslain 6 :ssä esitetyt edellytykset, joilla lupa on myön net tä vä. Matti Räinä on esittänyt asianmukaisen ot ta mis suun ni tel man, eikä ottaminen tai sen järjestelyt ole ristiriidassa MaL 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa.

5 PÄÄTÖKSEN TÄYTÄÄNTÖÖNPANO SOVELLETUT OIKEUSOHJEET PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma on ottamissuunnitelman liit tee nä. Siinä on esitetty tarpeelliset tiedot toiminnassa syn ty vis tä kaivannaisjätteistä, niiden varastoinnista ja hyödyntämisestä. Alueella ei ole voimassaolevaa asemakaavaa eikä toiminnalle ole muu toinkaan kaavallisia esteitä. Lupamääräyksissä edellytetyt velvoitteet ovat tarpeen maa-ai nes ten oton haitallisten vaikutusten minimoimiseksi sekä valvonnan to teut ta mi sek si. PÄÄTÖKSEN VOIMASSAOLO Tämä päätös on voimassa saakka, johon mennessä kaik ki ottamisaluetta koskevat jälkihoitotyöt on suoritettava. Aineksen ottaminen voidaan aloittaa lupapäätöksen tultua lain voi mai sek si (MAL 21 ). Maa-aineslaki (555/1981) 3-7, 10-13, ja 23, 23a Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) 1-4, 6-9 Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (190/2013) 4 Oulunkaaren ympäristölautakunnan ( ) hyväksymä mak su jen määräytymisperusteet Oulunkaaren ympäristölautakunnan ( ) hyväksymä las ken tame ne tel mä vakuuden määräytymiselle Päätöksestä tiedotetaan julkisesti kuuluttamalla maa-aineslain 19 :n mukaisesti. VAKUUS Luvan haltijan tulee jättää Oulunkaaren ympäristölautakunnalle en nen toiminnan aloittamista voimaan tulleen mak su tau lu kon mukainen vakuus. Vakuus on 1500 ottamisalueen heh taa ria kohti, lisättynä 0,03 hyväksytyn kokonaisottomäärän jo kais ta kuutiota kohti. Vakuuden määrä on 2,1 x x 0,03 = 4050 Vakuuden on oltava voimassa vähintään Oulunkaaren ym pä ristö lau ta kun nal la on kustannustason oleellisesti muut tues sa oikeus tarkistaa vakuuden suuruus. MAKSUT Lupamaksu Tämän maa-ainesluvan käsittelymaksu on 210. Maksuissa noudatetaan Oulunkaaren ympäristölautakunnan vahvistamia maksuperusteita, jonka mukaan maa-ai nes lu van

6 käsittelymaksu on hakemuksessa esitetyn tilavuuden mu kaan 7 /1000 m³, kuitenkin vähintään 200. Valvontamaksu Lisäksi hakijan on maksettava jälkitöiden hyväksymiseen saakka voi mas sa olevan taksan mukainen vuosittainen valvontamaksu. Val von ta mak su on tällä hetkellä 5,5 sallittua kokonaismäärän tu hat ta kuutiota kohti, kuitenkin vähintään 150 vuodessa. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Liitteenä valitus-osoitus. YMPÄRISTÖJOHTAJAN PÄÄTÖSESITYS: Lautakunta hyväksyy valmistelijan päätösesityksen. Päätös: Lautakunta hyväksyi päätösesityksen yksimielisesti.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 6 02.02.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy OULYMP 6 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210 Jakkukylä

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy

Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 33 28.04.2016 Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy OULYMP 33 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa kalliokiviaineksen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 37 01.06.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy OULYMP 37 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Hetejärven kylälle, hakijana Otso Metsäpalvelut

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Hetejärven kylälle, hakijana Otso Metsäpalvelut Oulunkaaren ympäristölautakunta 61 20.10.2016 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Hetejärven kylälle, hakijana Otso Metsäpalvelut OULYMP 61 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär ven kaupungin Jongun kylälle, tilalle Hätälä

Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär ven kaupungin Jongun kylälle, tilalle Hätälä Oulunkaaren ympäristölautakunta 61 28.06.2018 Matti Ronkaisen maa-aineslupahakemus, Jongun kylä, Pudasjärvi 216/11.01.00.04/2018 OULYMP 61 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärvi, Sotkajärvi, tila Kettumäki I , hakija Kettumäki Oy

Maa-aineslupahakemus Pudasjärvi, Sotkajärvi, tila Kettumäki I , hakija Kettumäki Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 5 28.01.2016 Maa-aineslupahakemus Pudasjärvi, Sotkajärvi, tila Kettumäki I 615-413-42-4, hakija Kettumäki Oy OULYMP 5 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017 Ympäristölautakunta 41 12.09.2017 Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/10.03.00/2017 Ympltk 41 Esa Riikilä hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiek ka pi toi sen mullan ottamista Eurajoen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Sotkajärven kylälle, hakijana Mikko Hallikainen

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Sotkajärven kylälle, hakijana Mikko Hallikainen Oulunkaaren ympäristölautakunta 7 02.02.2017 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Sotkajärven kylälle, hakijana Mikko Hallikainen OULYMP 7 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Utajärvi, Niskankylä, Kemilä , hakija Rudus Oy

Maa-aineslupahakemus Utajärvi, Niskankylä, Kemilä , hakija Rudus Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 03.03.2016 Maa-aineslupahakemus Utajärvi, Niskankylä, Kemilä 889-403-84-2, hakija Rudus Oy OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa kalliokiviainesten ottamiseen Uta

Lisätiedot

Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemus Pudasjärvi, Siurua, Räinänkangas

Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemus Pudasjärvi, Siurua, Räinänkangas Oulunkaaren ympäristölautakunta 38 01.06.2017 Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemus Pudasjärvi, Siurua, Räinänkangas OULYMP 38 ASIA Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines-

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Kuivaniemen kylään, hakijana Kuljetuspolar Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Kuivaniemen kylään, hakijana Kuljetuspolar Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 19 31.03.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Kuivaniemen kylään, hakijana Kuljetuspolar Oy OULYMP 19 HAKIJA Kuljetuspolar Oy Kempeleentie 7 90400 Oulu VALMISTELIJA Raimo

Lisätiedot

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 38 29.03.2017 Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa 410-411-5-92 236/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 29.03.2017 38 Valmistelija:

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 29 08.02.2017 Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta 812/10.03.00/2016 Rakennus-

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Kipinän kylään tilalle Selkälä, hakija Jukka Puurunen

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Kipinän kylään tilalle Selkälä, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 46 30.06.2016 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Kipinän kylään tilalle Selkälä, hakija Jukka Puurunen OULYMP 46 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

LUPA- JA VALVONTAJAOSTO LUPA- JA VALVONTAJAOSTO 4 13.02.2018 39 19.06.2018 Maa-aineslupa, Raahen Olkijoen kylä, tila Koskelan kartano 678-416-8-1/18 / Kuljetuspolar Oy / Hallinto-oikeuden lausuntopyyntö

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 44 30.06.2016 Maa-aineslupahakemus Iin kunnan Kuivaniemen kylään, hakijana Destia Oy OULYMP 44 HAKIJA Destia Oy Veteraanikatu 9 90100 Oulu VALMISTELIJA Raimo Suomela, ympäristötarkastaja

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 7 25.01.2017 Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo 410-408-8-33 ja Haapasuon sora-alue 410-408-8-67 76/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4

SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4 SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.05.2017 AIKA 09.05.2017 klo 16:30-17:00 PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi Lupalautakunta 20 22.08.2017 Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi 410-412-1-761 454/10.03.00/2017 Lupalautakunta 22.08.2017 20 Valmistelija: ympäristötoimenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) 70 Asianro 9141/10.03.00.02/2015 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Morenia Oy / Heinälamminrinteen kallioalue, Lapinmäki (297-411-6-2) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta 55 03.10.2018 Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa 931-893-1-10, Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari 295/611/2018 Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Savonlinnan kaupunki (Mikkolanmäki RN:o )

Maa-aineslupahakemus, Savonlinnan kaupunki (Mikkolanmäki RN:o ) Rakennus- ja ympäristölautakunta 91 17.05.2017 Maa-aineslupahakemus, Savonlinnan kaupunki (Mikkolanmäki RN:o 740-577-27-0) 101/58.585/2017 RAKYL 91 Selostus: Savonlinnan kaupungin kunnallistekniset palvelut

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA Haminan kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 AIKA 31.03.2016 klo 14:00 PAIKKA Pudasjärvi, videokokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta 87 05.06.2013 Ympäristölautakunta 99 27.06.2013 Ympäristölautakunta 78 12.08.2014 Ympäristölautakunta 88 11.09.2014 Autojen varastointi Kiuruveden Autosähkö Ky:n kiinteistöllä 239/11.03.04/2013

Lisätiedot

Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta lupahakemuksesta * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta lupahakemuksesta * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Rakennus- ja ympäristölautakunta 34 05.04.2017 Maa-aineslupahakemus kiinteistölle 286-474-3-89 14710/10.03.00/2017 Rymla 34 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta on laadittu seuraava pää tös eh dotus, josta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki 2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilä Pataonsi 4:47 (405-461-4-47) 3. Asian vireille tulo Alkuperäinen maa-aineslupahakemus on kirjattu

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 14.02.2013 Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 Valmistelija: Sivistysjohtaja Eija Karhu Kauhavan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT KOKEMÄEN KAUPUNKI TAKSA 2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT Ympäristölautakunta hyväksynyt 09.12.2015 78 Voimaantulo 01.02.2016

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain mukaisten lupien yhteiskäsittelyn ja valvonnan taksa 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370 Riihimäen kaupunki TAKSAT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty 12.12.2011 Voimaantulo 1.2.2012 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 12.03.2015 Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon 114/10.05.01/2015 Kaavoitus-

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT K A U H A J O E N K A U P U N K I MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VOIMAANTULO 1.1.2015 Kauhajoen kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

Haettu varastoitava kokonaismäärä m³ Varastointi- ja maisematöiden päättymisaika

Haettu varastoitava kokonaismäärä m³ Varastointi- ja maisematöiden päättymisaika Maa-aineslupa 593-2019-5 Suurahontie 5 70460 Kuopio Y-tunnus 1901748-6 Haettu varastoitava kokonaismäärä 54000 m³ Varastointi- ja maisematöiden päättymisaika 22.9.2021 Hakija: Luvan tarkoitus: Asian käsittely

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Polvijärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖNSUOJELU- VIRANOMAISEN MAA-AINESTAKSA 1.7.2016 2 Uudenkaupungin kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

Morenia Oy:n maa-aineslupahakemus tilalle Tasavaltio , Pudasjärvi

Morenia Oy:n maa-aineslupahakemus tilalle Tasavaltio , Pudasjärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 59 31.08.2017 Morenia Oy:n maa-aineslupahakemus tilalle Tasavaltio 615-413-45-5, Pudasjärvi OULYMP 59 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven

Lisätiedot

Maa-aineslupa Raahen kaupunki Piehingin kylä tila Riihiaho RN:o / Pentti Hämeenaho Oy/JP

Maa-aineslupa Raahen kaupunki Piehingin kylä tila Riihiaho RN:o / Pentti Hämeenaho Oy/JP YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 104 20.10.2016 Maa-aineslupa Raahen kaupunki Piehingin kylä tila Riihiaho RN:o 678-411-22-39 / Pentti Hämeenaho Oy/JP 1137/10.1003.100300/2016 YMLA 104 Luvan hakija Pentti Hämeenaho

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA.

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. 1 YLEISTÄ Maa-aineslain 23 :n (555/1981) ja MRL 145 :n

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 2008 1 Humppilan maa-ainestaksa 2008 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksut 3 Valvontamaksut 4 Naapureiden kuulemismaksut 5 Vakuusmaksut 6 Pakkokeinopäätöksistä

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN 1 HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA 1.7.2006 LUKIEN Ympäristölautakunta 20.6.2006 95 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Maa-ainesten

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn PARKANON KAUPUNKI 1 MAA-AINESTAKSA Parkanon kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE MAA-AINESLAIN VALVONTATAKSA

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE MAA-AINESLAIN VALVONTATAKSA Ymp.ltk 3.5.2016 Liite 1 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE MAA-AINESLAIN VALVONTATAKSA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO MAA-AINESTEN OTTAMISTA KOSKEVAN LUPAHAKEMUKSEN TARKASTA- MISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Utajärven Laitasaaren kylälle, hakijana P. ja S. Lumiaho Oy

Maa-aineslupahakemus Utajärven Laitasaaren kylälle, hakijana P. ja S. Lumiaho Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 38 26.05.2016 Maa-aineslupahakemus Utajärven Laitasaaren kylälle, hakijana P. ja S. Lumiaho Oy OULYMP 38 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 07.04.2008 5 Kunnanhallitus 08.05.2008 62 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot