Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemus Pudasjärvi, Siurua, Räinänkangas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemus Pudasjärvi, Siurua, Räinänkangas"

Transkriptio

1 Oulunkaaren ympäristölautakunta Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemus Pudasjärvi, Siurua, Räinänkangas OULYMP 38 ASIA Metsähallitus Metsätalous Oy:n maa-aines- ja ym pä ris tö lu pa ha ke mus hiekan ja soran ottamiseen, soran murskaukseen ja tuot tei den välivarastointiin Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, ti lal le Pudasjärven valtionmaa Päätös sisältää ratkaisun maa-aineslain 21 :n ja ym pä ris tön suo je lu lain 199 :n mukaisesta hakemuksesta toiminnan aloit ta mi seen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. HAKIJA Metsähallitus Metsätalous Oy Karhukunnaantie Pudasjärvi VALMISTELIJA Kati Juurikka, ympäristötarkastaja, vs. p LUVAN HAKEMISPERUSTE TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Maa-aineslain (555/1981) 4 :n mukaan maa-ainesten ot ta mi seen ja ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 :n mukaan ym pä ris tön pilaantumisen vaaraa aiheuttavaan toimintaan on oltava lu pa. Ympäristönsuojelulain 27 :n liitteen 1 taulukon 2 kohdan 7 e mu kaan luvanvaraista toimintaa on tietylle alueelle sijoitettava siir ret tä vä murskaamo, jonka toiminta-aika on vähintään yhteensä 50 päi vää. Maa-aineslain 4 a :n ja ympäristönsuojelulain 47 :n mukaan maa-ai nesten ottamista koskeva lupahakemus ja samaa hanketta kos ke va ympäristölupahakemus on käsiteltävä yhdessä ja rat kais ta va samalla päätöksellä, jollei sitä ole erityisestä syystä pi det tä vä tarpeettomana. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on toimivaltainen vi ran omai nen maa-aineslain 7 :n ja ympäristönsuojelusta annetun ase tuk sen 2 :n kohdan 6 b perusteella. Utajärven ym pä ris tön suo je lu vi ran omai se na toimii Oulunkaaren ympäristölautakunta. Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen käsiteltäviin lupa-asioihin kuu luu tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo, jonka toi min ta-ai ka on yhteensä vähintään 50 päivää. ASIAN VIREILLETULO ALUEEN SIJAINTI Hakemus on jätetty ja sitä on täydennetty ha ke mal la lupaa aloittaa toiminta ennen luvan lainvoimaiseksi tu loa. Hakemuksen mukainen ottoalue sijaitsee Pudasjärven kaupungin Siu ru an

2 kylässä tilalla Pudasjärven valtionmaa Suun ni tel tu ottoalue sijaitsee Räinänkankaalla, noin 34 km lin nun tie tä Pudasjärven keskustasta luoteeseen. LUVAT JA SOPIMUKSET Alueella on voimassa oleva Oulunkaaren ympäristölautakunnan myön tä mä maa-aineslupa ( ). Uutta lupaa haetaan, kos ka luvanmukainen ottomäärä on alueelta otettu. ALUEEN KAAVOITUSTILANNE JA YMPÄRISTÖ Luvan hakija omistaa hakemuksen kohteena olevan tilan. Alueella ei ole yksityiskohtaisempaa kaavaa. Poh jois-poh jan maan maakuntakaavassa alueelle ei ole merkintää. Alue ei sijaitse pohjavesialueella. Lähin pohjaveden ottoon so vel tu va pohjavesialue Saunakangas ( ) sijaitsee ot to alu ees ta noin 1,7 kilometriä koilliseen. Lähin vakituinen ja vapaa-ajan asutus sijaitsee noin 2,0 kilometrin etäi syydel lä suunnitellusta ottoalueesta koilliseen. Lähin muinaisjäännös, Kärppäsuon kivikautinen asuinpaikka, si jait see noin 1,7 kilometriä suunnitellusta toiminta-alueesta koil li seen. Kärppäsuon-Räinänsuon soidensuojelualue (SSA110098) si jait see suunnitellusta ottoalueesta noin 300 metriä itään. Ottoalueen ja soidensuojelualueen välissä kulkee metsäautotie. Lähin vesistö, Yli-Räinänlampi, sijaitsee suunnitellulta ottoalueelta noin 750 metriä etelään. Hakemuksen mukainen alue on metsätalousmaata. TOIMINNAN KUVAUS Maa-aineksen otto Metsähallitus Metsätalous Oy hakee lupaa ottaa noin 1,0 ha:n suu rui sel ta ottamisalueelta hiekkaa ja soraa m³ kym me nen vuoden aikana. Arvioitu vuotuinen ottomäärä on 3000 m³. Maa-ai nes ten otto on tarkoitus ulottaa tasolle +129,91(N60), mikä tar koit taa noin 1-4 metrin ottamissyvyyttä. Ennen ottotoiminnan aloittamista ottoalueen puusto poistetaan ja ohut pintamaakerros kuoritaan pois. Ottoalue ei sijaitse poh ja ve si alu eel la. Ottaminen suoritetaan siten, että pohjaveden pintaan jää noin 1,0 metrin suojaetäisyys. Ottosuunta on idästä länteen. Otto aloitetaan vanhan ottoalueen län si päästä. Keskimääräinen ottosyvyys on noin 2,5 metriä. Ny kyi nen otto on tarkoitus ulottaa samalle tasolle kuin vanhalla ot to alu eel la eli tasolle +129,91(60), jolloin alueesta saadaan mai se moi tua yhtenäinen. Vanhaa ottoaluetta käytetään va rastoalueena.

3 Ottamisalue ja kaivualue merkitään maastoon ennen ot ta mis toi min nan aloittamista. Alueelle laitetaan korkomerkit, joista voidaan seu ra ta ottotasoa ottamisen aikana. Ottamisen aikana jyrkät luis kat merkitään lippusiimoilla. Murskaustoiminta Toiminta koostuu ottoalueelta otettavan soran murskauksesta ja seu lonnas ta sekä hiekan ja soramurskeen varastoinnista, kuor mauk ses ta ja kuljetuksista. Murskaus suoritetaan siirrettävällä murs kaus jär jes tel mäl lä, joka koostuu tela-alustaisista esi-, väli- ja jäl ki murs kai mis ta. Käyttöenergia tuotetaan aggregaatilla. Toimintojen ajankohdat Toimintaa alueella on tarpeen mukaan ympäri vuoden, mutta murs kaus ta arvion mukaan noin yksi kuukausi vuodessa. Murs kaa mis ta tapahtuu ma-su klo Kuormaamista ja kul je tus ta tapahtuu ma-su 24h/vrk. Raaka-aineet ja polttoaineet sekä niiden varastointi Toiminta-alueella tuotetaan kiviainesta keskimäärin m³ vuo des sa ja maksimissaan m³ vuodessa. Mursketuotteita säi ly te tään tukitoiminta-alueella keskimäärin kaksi vuotta. Kevyttä polttoöljyä kuluu vuosittain keskimäärin 15 m³ ja mak si mis saan noin 23 m³. Poltto- ja voiteluaineita varastoidaan alueella vain toiminnan aikana valuma-altaallisissa säiliöissä. Jälkihoitotyöt ja maisemointi Ottamisalueen siisteydestä huolehditaan koko toiminnan ajan ja lo pul li nen siistiminen tehdään heti ottamistoiminnan loputtua. Alu eel la mahdollisesti olevat jätteet viedään asianmukaisiin ke räys paik koi hin. Ylijäämäkiviainekset käytetään soveltuvin osin alueen jäl ki hoi toon. Luiskat viimeistellään kaltevuuteen 1:3. Alue taimettuu luon tai ses ti tai alueelle istutetaan puustoa. Kaikissa viimeistelytöissä py ri tään mahdollisimman luonnonmukaisiin maaston muotoihin. YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET JA NIIDEN VÄHENTÄMINEN Ottoalue maisemoidaan maa-ainesten ottamisen loputtua mah dol li sim man hyvin ympäristöön mukautuvaksi. Hakijan arvion mu kaan maa-ainesten otosta ei aiheudu muutosta luonnonoloihin ot ta mis alu een ulkopuolella. Melu, tärinä ja päästöt ilmaan Melua aiheuttavat murskaus, kiviaineksen siirrot sekä kuljetukset. Me lua vaimennetaan varastokasojen ja laitteiston sijoittelulla. Ki vi ai nek sen pudotuskorkeuksia pidetään matalina sekä kuljettimia, syöt ti miä ja seulastoja peitetään tai koteloidaan tarpeen mukaan. Pö lyn sidontaan käytetään tarvittaessa vettä.

4 Hakemuksen mukaan toiminta sijoittuu pääasiallisesti ympäröivää maanpin taa alemmaksi soraseinämän suojaan, joten melun le viä mi nen on vähäistä. Lähimmät asutut kiinteistöt sijaitsevat noin kah den kilometrin etäisyydellä toiminta-alueesta, joten melun vai ku tus kiinteistöille on vähäinen. Toiminnasta aiheutuvat vuosipäästöt ovat: Aine Päästöt (t/v) Hiukkaset (sis. pöly) 0,0050 Typen oksidit (NO x) 0,108 Rikkidioksidi (SO 2 ) <0,001 Hiilidioksidi (CO 2 ) 30,2 Päästöt veteen ja maaperään Toiminnassa ei synny päästöjä maaperään tai pohjaveteen. Toi min ta ei sijoitu pohjavesialueelle. Poltto- ja voiteluaineita va ras toi daan alueella vain toiminnan aikana valuma-altaallisissa säi liöissä. Jätteet Toiminnassa syntyy sekajätettä arviolta 100 kiloa ja jäteöljyjä 250 ki loa vuosittain. Jätteet kuljetetaan asianmukaiseen ke räys paik kaan. Kaivannaisjätteet Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma on hakemuksen liit tee nä. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelman mukaan alueelta kuo rit ta vat pintamaat, arviolta noin 1900 m³-ktr sekä kannot ja hak kuu täh teet, arviolta 400 m³-ktr, käytetään ottamisalueen suo ja ra ken tei siin, jälkihoitoon ja maisemointiin. Liikenne Laitoksen toiminnasta aiheutuvaa raskasta liikennettä alueelle on ky syn nän mukaan maksimissaan 10 käyntikertaa vuo ro kau des sa. Ottoalueelle kuljetaan Venkaantien kautta ja edelleen pitkin met sä au to tie tä, joka on murskepäällysteinen. Tarvittaessa pölyä tor ju taan kastelemalla. Paras käyttökelpoinen tekniikka Toiminnassa käytetään asianmukaisia ja toimivia laitteita, jolloin pääs töt pysyvät vähäisinä. Poikkeukselliset tilanteet ja niihin varautuminen Toiminnan riskinä on muun muassa mahdollinen öljyn pää se mi nen maastoon. Poikkeustilanteissa laitokset pysäytetään ja häiriö kor ja taan sekä häiriö kirjataan työmaapöytäkirjaan.

5 Toiminnan tarkkailu Toimintaa tarkkaillaan työmaapöytäkirjan avulla, josta ilmenee päi vit täi set tuotantomäärät, aseman toiminta-aika, tehdyt tar kas tuk set, huollot, keskeytykset ja poikkeavat tilanteet. Melua ja pö lyä arvioidaan jatkuvasti aistinvaraisesti. Poikkeavista tilanteista il moi te taan valvontaviranomaiselle. Hakemus toiminnan aloittamiseen muutoksenhausta huolimatta Hakija hakee toiminnan aloittamislupaa ennen lupapäätöksen lain voi maisuut ta. ASIAN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Pudasjärven kaupungin virallisella il moi tustau lul la ja internet -sivulla Lausunnot Lausuntoja ei ole pyydetty, koska toiminta ei sijoitu poh ja ve si alu eel le ja häiriintyvät kohteet sijaitsevat kaukana. Muistutukset ja mielipiteet ASIAN VALMISTELIJAN PÄÄTÖSESITYS Muistutuksia tai mielipiteitä ei ole jätetty. Oulunkaaren ympäristölautakunta myöntää Metsähallitus Met sä ta lous Oy:lle maa-aineslain 4 :n mukaisen luvan soran ja hiekan ot ta mi seen ja ympäristönsuojelulain 27 :ssä tarkoitetun ym pä ris tö lu van soran murskaukseen Pudasjärven kaupungin Siuruan ky läl le, Räinänkankaalle tilalle Pudasjärven valtionmaa Yhteislupa myönnetään hakemuksen ja ottamissuunnitelman mu kai ses ti seuraavin määräyksin: Kokonaisottomäärä, ottamisalue, kaivusyvyys 1. Maa-aineksen ottomäärä on enintään m³ ja ottoalueen ko ko 1,0 ha. Alueella saa murskata maksimissaan m³ vuo des sa. 2. Ottamisalue on merkittävä selvästi (esim. paaluin) maastoon en nen ottotoiminnan aloittamista. Ottamisalueelle on sijoitettava riit tä vä määrä korkomerkintöjä. Luvanhaltijan on huolehdittava mer kin tö jen säilymisestä alueella. 3. Luvanhaltijan on ennen ottamistoiminnan aloittamista jär jes tet tä vä valvontaviranomaisen kanssa alkutarkastus ottoalueella. 4. Maa-ainestenotto saadaan ulottaa enintään tasoon +124,91(N60), kuitenkin siten, että havaitun luonnollisen poh ja ve si pin nan yläpuolelle

6 jätetään vähintään 1 metrin koskematon suo ja maa kerros. Yleiset määräykset 5. Toiminnalla on oltava vastuuhenkilö, joka huolehtii mm. alueen käy tös tä, valvonnasta ja lupamääräysten noudattamisesta. Vas tuu hen ki lön yhteystiedot ja mahdolliset muutokset on ilmoitettava val von ta vi ran omai selle. 6. Toiminnanharjoittajan on huolehdittava henkilökunnan pe reh dyt tä mi sestä toimintaan sekä riittävän tiedon antamisesta alueella työs ken te le vil le, maa-ainesten kuljettajille sekä muille si dos ryh mil le. 7. Toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimialansa par haas ta käyttökelpoisesta tekniikasta ja käytettävä sitä, jotta murs kaus ase man haitalliset ympäristövaikutukset ovat mah dol li sim man vähäiset. Määräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi 8. Toiminnassa on noudatettava valtioneuvoston asetusta ki ven lou hi mo jen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ym pä ris tön suo je lus ta (800/2010), mikäli jäljempänä lupamääräyksissä ei muuta määrätä. 9. Murskaamista saa harjoittaa ma-su klo Kuor maus ta ja kuljetusta saa tehdä ma-su 24h/vrk. Poikkeavista toi min ta-ajois ta tulee ilmoittaa valvontaviranomaiselle. 10. Toiminta on kokonaisuudessaan toteutettava siten, että siitä ei aiheudu maaperän, pintavesien tai pohjaveden pi laan tu mis vaa raa, terveydellistä haittaa, epäsiisteyttä, roskaantumista, ta van omais ta enemmän pöly- tai meluhaittaa tai ympäristön pi laan tu mi sen vaaraa. 11. Toiminnasta aiheutuvaa pölyämistä on tarvittaessa torjuttava kas te lemal la. Lupaviranomainen voi tarvittaessa antaa mää räyk siä pölyntorjunnasta. 12. Toiminnasta aiheutuva melu ei saa toiminta-aikana ylittää asuin ra kennus ten piha-alueilla A-painotetun keskiäänitason (LAeq) päiväohjearvoa 55 db. Valvontaviranomainen voi tar vit taes sa antaa määräyksiä toiminnan aiheuttaman melun sel vit tä mi ses tä ja mittaamisesta sekä meluntorjunnasta. 13. Murskauslaitteiston alusta tulee suojata tiiviiksi siten, että mah dol li set päästöt maaperään sekä pinta- ja pohjaveteen es te tään. Vahinko- ja onnettomuustilanteiden varalle alueella on ol ta va saatavilla riittävä määrä imeytysmateriaalia. Mahdolliset vuo dot on kerättävä välittömästi talteen ja toimitettava vaarallisten jät tei den vastaanottajalle. 14. Mikäli alueella säilytetään ottamistoiminnassa käytettäviä ko nei ta tai polttoaineita, tulee säilytys- ja tankkausalueet tiivistää vet tä läpäisemättömiksi. Polttoaineet on säilytettävä kak sois vai pal li sis sa tai suoja-altaallisissa, lukituissa säiliöissä. Suoja-altaan ti la vuu den tulee olla vähintään 10 % suurempi kuin suo ja-al taas sa olevan suurimman säiliön

7 tilavuus. Säiliöissä tulee olla ylitäytönestin ja lukittava sulkuventtiili. 15. Muualta tuotuja ylijäämä- tai jätemaita ei saa tuoda alueelle. Ot ta misalu eel la ei saa säilyttää jätteitä tai käytöstä poistettuja esi nei tä tai materiaalia. Toiminnassa syntyvät jätteet on toi mi tet ta va asianmukaiset luvat omaaviin käsittelypaikkoihin. Vaaralliset jät teet, kuten jäteöljyt, käytetty imeytysmateriaali ja akut, tulee va ras toi da lukituissa, tiivispohjaisissa tiloissa. Jätehuollossa on nou da tet ta va voimassa olevia jätehuoltomääräyksiä. Häiriö- ja muut poikkeukselliset tilanteet 16. Sellaisista poikkeuksellisista tilanteista ja vahingoista tai pääs töis tä, joista voi aiheutua ympäristön pilaantumisen vaaraa, on välittömästi ilmoitettava palo- ja pelastusviranomaisen lisäksi val von ta vi ran omai sel le. Ympäristövahingon tapahtuessa tai va hin gon vaaran uhatessa toiminnanharjoittaja on velvollinen ryh ty mään viipymättä toimenpiteisiin vahinkojen torjumiseksi ja ta pah tu man toistumisen estämiseksi. Tarkkailu ja raportointi 17. Toiminnanharjoittajan on tarkkailtava mahdollisia öljyvuotoja, se kä melun ja pölyn leviämistä ympäristöön. Murskauslaitoksen se kä muiden laitteiden ja koneiden kuntoa on tarkkailtava sään nöl li ses ti. Mikäli havaitaan vaurioita, jotka saattavat johtaa pääs tö jen syntymiseen, on puutteet korjattava välittömästi. 18. Toiminnan ja erillisten toimintajaksojen aloittamisesta, ar vioi dus ta kestosta ja lopettamisesta on ilmoitettava val von ta vi ran omai selle. 19. Toiminnasta on pidettävä työmaakirjaa, joka on pyydettäessä esi tet tä vä valvontaviranomaiselle. Toiminnasta on ilmoitettava hel mi kuun loppuun mennessä seuraavat tiedot val von ta vi ran omaiselle: - käyttövuorokaudet ja kellonajat toiminnoittain (murskaus) - murskatun materiaalin laatu ja määrä - toiminnassa syntyneiden jätteiden ja vaarallisten jätteiden laatu, mää rä, varastointi ja toimituskohde - käytetyn polttoaineen laatu ja kulutus - ympäristön kannalta merkittävät häiriö ja poikkeustilanteet ja kor jaa vat toimenpiteet 20. Luvan haltijan on vuosittain, tammikuun 31. päivään men nes sä, tehtävä ilmoitus otetun maa-aineksen laadusta ja määrästä val von ta vi ranomai sel le sekä ELY -keskuksen tie to hal lintoyksikölle. Maisemointi 21. Ottamisalueen luiskattavat reunat on muotoiltava vähintään kal te vuuteen 1:3 tai loivemmaksi ympäröivän maaston luon nol li sia korkeusvaihteluja mukaillen. Ottamisalueen pohja tulee muo toil la pinnaltaan vaihtelevaksi. Toiminnan muuttaminen ja lopettaminen

8 22. Toiminnan olennaisista muutoksista, toiminnan kes keyt tä mi ses tä tai toiminnan lopettamisesta on viipymättä ilmoitettava val von ta vi ran omaiselle. 23. Toiminta-alue on saatettava toiminnan päättyessä asian mu kai seen kuntoon siten, ettei siitä aiheudu ympäristön pi laan tu mi sen vaaraa. Toiminta-alue on siistittävä. Alueelle ei saa jäädä va ras to ka so ja eikä jätteitä. Toiminnan päättymisestä on ilmoitettava val von ta vi ran omai sel le lopputarkastusta varten. PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet ja luvan myöntämisen edellytykset Maa-ainesten ottaminen ja soran murskaus toteutettuna lu pa ha ke muk sen, ottamissuunnitelman ja edellä esitettyjen lu pa mää räys ten mukaisesti täyttää maa-aineslain 6 :ssä esitetyt edel ly tyk set, joilla lupa on myönnettävä. Metsähallitus Metsätalous Oy on esittänyt asianmukaisen ottamissuunnitelman, eikä ottaminen tai sen järjestelyt ole ristiriidassa MAL 3 :ssä säädettyjen ra joi tusten kanssa. Oulunkaaren ympäristölautakunta katsoo, että toimittaessa ha ke muk sen ja lupamääräysten mukaisesti Metsähallitus Metsätalous Oy:n murskausaseman toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jä te lain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset ym pä ris tön pilaantumisen ehkäisemiseksi. Ennalta arvioiden toi min nas ta ei aiheudu kyseisellä sijoituspaikalla ympäristönsuojelulain 49 :ssä tai naapuruussuhdelain 17 :ssä mainittuja seurauksia. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma on ottamissuunnitelman liit tee nä. Siinä on esitetty tarpeelliset tiedot toiminnassa syn ty vis tä kaivannaisjätteistä, niiden varastoinnista ja hyödyntämisestä. Alueella ei ole voimassaolevaa asemakaavaa eikä toiminnalle ole muu toinkaan kaavallisia esteitä. Toiminta voidaan aloittaa ennen lupapäätöksen lainvoimaa, ha ki jan jätettyä vaadittu vakuus. Toiminta on nykyisen ottoalueen laa jen ta mis ta. Alueella ei ole merkittäviä kauneusarvoja tai erikoisia luon non esiin ty miä. Alueen ympäristössä ei ole aikaisemman toi min nan seurauksena tapahtunut haitallisia muutoksia. Toi min nas sa noudatetaan lupapäätöstä ja sen määräyksiä. Toiminnan ai heut ta miin riskeihin on varauduttu, eikä toiminta vaaranna yk si tyis tä tai yleistä etua. Näin ollen täytäntöönpanon ei katsota te ke vän muutoksenhakua hyödyttömäksi. Lupamääräysten perustelut Maa-aineksen ottomäärä, ottamisalue ja vuosittainen murs kaus mää rä ovat hakemuksen mukaiset. Ottamisalue tulee merkitä nä ky väs ti maastoon, jotta rajoista ei ole epäselvyyttä eikä toiminta laa je ne luvanmukaisen ottoalueen ulkopuolelle. Ottoalueelle tulee mer ki tä riittävä määrä kiinteitä korkotasoja, jotta maa-aineksen ot ta mi sen etenemistä voidaan seurata. (määräykset 1 ja 2). Määräyksissä 3 ja 4 edellytetyt velvoitteet ovat tarpeen maa-ai nes ten oton

9 haitallisten vaikutusten minimoimiseksi sekä val von nan toteuttamiseksi. Alin ottotaso on ottosuunnitelman mukainen ja samalla tasolla kuin vanhan ottoalueen ottotaso. Valvonnan ja tiedonkulun varmistamiksesi yhteyshenkilön tiedot on ilmoitettava valvontaviranomaiselle. Ympäristönsuojelulain 15 :n mukaan luvanvaraisen toiminnan harjoittajan on ennalta va rau dut ta va myös kouluttamalla henkilökuntaa toimiin on net to muuk sien ehkäisemiseksi ja haitallisten seurausten ra joit ta mi sek si (määräykset 5 ja 6). Ympäristönsuojelulain 8 :n mukaan päästöjen ehkäisemistä ja ra joit ta mista koskevien lupamääräysten tulee perustua par haa seen käyttökelpoiseen tekniikkaan (määräys 7). Valtioneuvoston asetuksella (800/2010) on säädetty ki ven lou hi mo jen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ym pä ris tön suo je lun vähimmäisvaatimuksista, joita toiminnassa on aina nou da tet ta va, ellei lupapäätöksessä ole edellytetty tiukempaa ym pä ris tön suo je lun tasoa. Toiminta-ajat ovat hakemuksen mukaiset (mää räyk set 8 ja 9). Lupamääräykset on annettu, jotta toiminnasta aiheutuva hait ta ympäristölle olisi mahdollisimman vähäinen. Toiminta ko ko nai suu des saan on järjestettävä sellaiseksi, ettei siitä aiheudu vaa raa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle tai naa pu ruus suh de lain mukaista haittaa. Mikäli toiminnasta aiheutuu haittaa ter vey del le tai ympäristölle tai naapuruussuhdelain mukaista haittaa, toi min nan har joit ta jan on ryhdyttävä toimenpiteisiin haitan pois ta mi sek si. Määräykset 13 ja 14 on annettu maaperän ja pohjaveden suo je le mi sek si. Jätehuolto tulee toteuttaa asianmukaisesti siten, ettei toiminnasta ai heu du maaperän pilaantumista, alueen roskaantumista eikä muu ta haittaa tai vaaraa ympäristölle (määräys 15). Määräyksellä 16 varmistetaan tiedonkulku tilanteissa, joissa ym pä ris töl le on aiheutunut tai on vaarassa aiheutua suurta haittaa. Toiminnan tarkkailuvelvoite ja mahdollisesti syntyvien laitevikojen yms. vaurioiden välitön korjausvelvoite on annettu sen var mis ta mi sek si, ettei toiminnasta aiheudu suoria valumia maaperään, pin ta ve siin tai pohjaveteen (määräys 17). Lupamääräykset on annettu viranomaisen tie don saan nin tur vaa misek si sekä valvonnan järjestämiseksi. Raportointitietojen pe rus teel la voidaan seurata toiminnan lainmukaisuutta suhteessa an net tui hin määräyksiin. Jälkihoitoon liittyvät määräykset on annettu maa-ainesten ot ta mi sen aiheuttamien maisema- ja ympäristöhaittojen vä hen tä mi sek si, maaperän ja pohjaveden suojaamiseksi sekä puuston kasvun edis tä mi sek si (määräys 21). Toiminnan olennainen muuttaminen edellyttää luvan tar kis ta mis ta. Toiminnan lopettamisesta ja lopputarkastuksesta koskevalla mää räyk sel lä

10 PÄÄTÖKSEN VOIMASSAOLO PÄÄTÖKSEN TÄYTÄÄNTÖÖNPANO SOVELLETUT OIKEUSOHJEET PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN halutaan varmistua siitä, että alueella on tehty tar vit ta vat toimet alueen tulevaa käyttöä varten. Tarkastuksella var mis te taan mm. se, että toimintoihin liittyneet ympäristöriskit on pois tet tu ja alue on siistitty (määräykset 22 ja 23). Tämä päätös on voimassa saakka, johon mennessä kaik ki ottamisaluetta koskevat jälkihoitotyöt on suoritettava. Tällä päätöksellä kumotaan myönnetty maa-ai nes lu pa. Hakemuksen mukainen toiminta voidaan aloittaa muu tok sen haus ta huolimatta lupapäätöstä noudattaen hakijan asetettua vaa di tut vakuudet (MAL 21 ). Ympäristönsuojelulaki (YSL 527/2014 ja muutos 423/2015) 2, 5-12, 14-17, 19-20, 22, 27, 34, 39, 42-49, 52-54, 58, 62, 66, 70, 83-87, 96, , 123, , 170, , 199 ja 205. Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) 2-4 ja Maa-aineslaki (555/1981)1, 1a, 3-7, 10-16, 19-21, 23a ja 23b. Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) 1-4 ja 6-9. Jätelaki (JL 646/2011) 1, 6, 8, 12-13, 17, 28-29, 72, 91, ja 126. Valtioneuvoston asetus jätteistä (JäteA 179/2012) 7-10 ja 20. Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja ki venmurs kaa mo jen ympäristönsuojelusta (800/2010) Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (190/2013) 1-4 Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (1993/1992) Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) Oulunkaaren ympäristölautakunnan ( , kohta 3.1 c) hyväksymä maksujen määräytymisperusteet Päätöksestä tiedotetaan julkisesti kuuluttamalla maa-aineslain 19 :n ja ympäristönsuojelulain 54 :n mukaisesti. VAKUUDET Luvan hakijan tulee jättää ennen toiminnan aloittamista 1500 :n va kuus, jotta lupapäätöstä voidaan noudattaa ennen kuin se on saa nut lainvoiman (MAL 21 ). Luvan haltijan tulee jättää Oulunkaaren ympäristölautakunnalle lu pa määräys ten noudattamiseksi mak su tau lu kon mukainen vakuus (MaL 12 ). Vakuus on 1500 ot ta mis alu een hehtaaria kohti, lisättynä 0,04 hyväksytyn ko ko nais ot to mää rän jokaista kuutiota kohti. Vakuuden määrä lupamääräysten noudattamiseksi on: 1,0 x x 0,04 = 2700

11 Vakuuden on oltava voimassa vähintään Ou lun kaa ren ympäristölautakunnalla on kustannustason oleellisesti muut tues sa oikeus tarkistaa vakuuden suuruus. MAKSUT Lupamaksu Tämän luvan käsittelymaksu on 230,00 + (650,00 195,00 ) = 685,00 Maksuissa noudatetaan Oulunkaaren ympäristölautakunnan vahvistamia maksuperusteita, jonka mukaan maa-ai nes lu van käsittelymaksu on hakemuksessa esitetyn ti la vuu den mukaan 7,5 /1000 m³, kuitenkin vähintään 230,00 ja enin tään 3000,00. Yhteisen maa-aines- ja ympäristöluvan kä sit te ly mak su lasketaan maa-aines- ja ympäristölupataksan mukaan. Maa-ai nes lu van maksuun lisätään ympäristölupataksassa ky sei sel le toiminnalle määrätty maksu, johon on tehty 30 % alennus. Valvontamaksu Lisäksi hakijan on maksettava jälkitöiden hyväksymiseen saakka voi mas sa olevan taksan mukainen vuosittainen valvontamaksu. Val von ta mak su on tällä hetkellä 5,8 sallittua kokonaismäärän tu hat ta kuutiota kohti, kuitenkin vähintään 180,00 ja enintään 3000,00 vuodessa. Ympäristöluvan osalta valvontamaksu on 50,00 tunnilta ja val von ta tehdään valvontasuunnitelman mukaisesti. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Vaa san hallinto-oikeuteen. Valittaa saa se, johon päätös on koh dis tet tu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös vä lit tö mäs ti vaikuttaa sekä kunnan jäsen. Valitusoikeus on myös Poh jois-poh jan maan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksella se kä hankkeen tarkoittamalla alueella toimivalla sellaisella re kis te röi dyl lä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ym pä ris tön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viih tyi syy den edistäminen. Liitteenä valitusosoitus. YMPÄRISTÖJOHTAJAN PÄÄTÖSESITYS Lautakunta hyväksyy valmistelijan päätösesityksen. Päätös: Lautakunta hyväksyi päätösesityksen yksimielisesti.

12

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, hakijana Matti Räinä

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, hakijana Matti Räinä Oulunkaaren ympäristölautakunta 20 31.03.2016 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Siuruan kylälle, hakijana Matti Räinä OULYMP 20 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017 Ympäristölautakunta 41 12.09.2017 Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/10.03.00/2017 Ympltk 41 Esa Riikilä hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiek ka pi toi sen mullan ottamista Eurajoen

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 38 29.03.2017 Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa 410-411-5-92 236/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 29.03.2017 38 Valmistelija:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4

SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4 SIIKALATVAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.05.2017 AIKA 09.05.2017 klo 16:30-17:00 PAIKKA Pulkkilan kunnantalo, Pieni kokoussali, Pulkkilantie 4 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

3 22.10.2015. 3 Ympäristölupahakemus murskeen valmistukseen Pudasjärven Kollajan kylälle, tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

3 22.10.2015. 3 Ympäristölupahakemus murskeen valmistukseen Pudasjärven Kollajan kylälle, tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 3 22.10.2015 3 Ympäristölupahakemus murskeen valmistukseen Pudasjärven Kollajan kylälle, tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP ASIA Kyseessä on ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 37 01.06.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy OULYMP 37 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta 87 05.06.2013 Ympäristölautakunta 99 27.06.2013 Ympäristölautakunta 78 12.08.2014 Ympäristölautakunta 88 11.09.2014 Autojen varastointi Kiuruveden Autosähkö Ky:n kiinteistöllä 239/11.03.04/2013

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy

Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 33 28.04.2016 Maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy OULYMP 33 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa kalliokiviaineksen

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 6 02.02.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus Päkkilä Oy OULYMP 6 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210 Jakkukylä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Hetejärven kylälle, hakijana Otso Metsäpalvelut

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Hetejärven kylälle, hakijana Otso Metsäpalvelut Oulunkaaren ympäristölautakunta 61 20.10.2016 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Hetejärven kylälle, hakijana Otso Metsäpalvelut OULYMP 61 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy

Ympäristöluvan muutoshakemus kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 41 26.05.2016 Ympäristöluvan muutoshakemus kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Utajärven kunnan Utajärven kylälle, hakijana Moilaspojat Oy OULYMP 41 ASIA LUVAN

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

V ja K Niemelä Ay:n ympäristölupahakemus kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Pudasjärven kaupungin Sotkajärven kylälle

V ja K Niemelä Ay:n ympäristölupahakemus kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Pudasjärven kaupungin Sotkajärven kylälle Oulunkaaren ympäristölautakunta 31 03.05.2017 V ja K Niemelä Ay:n ympäristölupahakemus kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Pudasjärven kaupungin Sotkajärven kylälle OULYMP 31 ASIA Kyseessä on

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 7 25.01.2017 Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo 410-408-8-33 ja Haapasuon sora-alue 410-408-8-67 76/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä Korkein hallinto oikeus Muita päätöksiä Etusivu» Päätöksiä» Muita päätöksiä» Muupaatos» Muu päätös 1440/2014 Muu päätös 1440/2014 Moottorikelkkailureitin reittisuunnitelman hyväksymistä Nilsiässä koskeva

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari

Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa , Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta 55 03.10.2018 Maa-aineslupa / Viitasaaren valtionmaa 931-893-1-10, Metsähallitus Etelä-Suomi, Keitelepohja, Viitasaari 295/611/2018 Pohjoisen Keski-Suomen ympäristölautakunta

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

2. TUTUSTUN KIRKKOONI

2. TUTUSTUN KIRKKOONI 2. TUTUSTUN KIRKKOONI Ikonit kuuluvat ortodoksiseen kirkkoon ja kotiin 1. Laita rasti niiden kuvien viereen, joihin sinusta ikoni voisi kuulua. Väritä kuvat. 2. Kirjoita kir-jain-kor-teil-la-si sana IKONI.

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi

Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi Ympäristölautakunta 96 26.10.2015 Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi 501/611/2015 Ympäristölautakunta 26.10.2015 96 ASIA Pirttijärven

Lisätiedot

A-SI-A-KAS ON TOI-MIN-TAM-ME LÄH-TÖ-KOH-TA. 1 A-SI-A-KAS TIE-TÄ KÄYT-TÄÄ - TAIK-KA PA-PE-REI-TA TÄYT-TÄÄ.

A-SI-A-KAS ON TOI-MIN-TAM-ME LÄH-TÖ-KOH-TA. 1 A-SI-A-KAS TIE-TÄ KÄYT-TÄÄ - TAIK-KA PA-PE-REI-TA TÄYT-TÄÄ. TIEHALLINTO OTJEH/J/ Tmi,,kjjwv Kirjasto Asiakkuusaapinen on tehty havainnoltistamaan Tiehallinnon johtokunnassa 30.9.2002 hyväksyttyä asiakkuusstrategiaa. Aapista ovat työstäneet Outi Ryyppö, Otti Haavisto,

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen Ympäristölautakunta 17 01.03.2017 Ympäristölautakunta 35 05.04.2017 Ympäristövaliokunta 7 14.06.2017 Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen 51/11.03.02/2017 YMPLTK 01.03.2017 17 Asia ja sen käsittely

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA PÄLKÄNEEN KUNTA Viim. muutospvm 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA Maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Raahen kaupunki Siikajoen kunta Raahen kaupunki Siikajoen kunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.1.2019- Laadittu 24.9.2018 hyväksytty

Lisätiedot

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01. Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015 Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.016/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 56 Valtuuston kokouksessa 9.2.2015 jätettiin

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Maalahden kunnassa

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Maalahden kunnassa Liite Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Maalahden kunnassa Hyväksytty kunnanvaltuustossa 28.9.2017 114 Tulee voimaan 14.11.2017. 1 Soveltamisala

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 380 09.11.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy 1068/61/616/2011 STLTK 380 Botnia Scan Oy on pyytänyt sosiaali- ja ter veysalan lupa- ja valvontavirastolta

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Sotkajärven kylälle, hakijana Mikko Hallikainen

Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Sotkajärven kylälle, hakijana Mikko Hallikainen Oulunkaaren ympäristölautakunta 7 02.02.2017 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven Sotkajärven kylälle, hakijana Mikko Hallikainen OULYMP 7 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär

Lisätiedot

HAKIJA Metsähalltus MHT Etelä-Suomi Kalevankatu Jyväskylä

HAKIJA Metsähalltus MHT Etelä-Suomi Kalevankatu Jyväskylä Ympäristölautakunta 61 28.06.2016 Maa-aineslupa / Metsähallitus MHT, Viinakangas, Kivijärvi 311/611/2016 Ympäristölautakunta 28.06.2016 61 ASIA Metsähallitus MHT Etelä-Suomi hakee maa-aineslain mukaista

Lisätiedot

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri Rakennuslautakunta 28 04.12.2014 Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri 174/11.03.07/2014 Rakla 28 Mauri Männistön maa-aineslupaa tilalta Louhelo RN:o 16:1

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 12.02.2015 Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 Valmistelija: Vapaa-aikapäällikkö Anne Koivisto Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 7/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 7/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 7/2015 1 AIKA 22.10.2015 klo 14:00 PAIKKA Pudasjärvi, videoneuvottelukokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi

Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi Lupalautakunta 20 22.08.2017 Päätös Skanska Asfaltti Oy:n maa-aineslupahakemukseen, jatkolupa, Hietakorpi 410-412-1-761 454/10.03.00/2017 Lupalautakunta 22.08.2017 20 Valmistelija: ympäristötoimenjohtaja

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär ven kaupungin Jongun kylälle, tilalle Hätälä

Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das jär ven kaupungin Jongun kylälle, tilalle Hätälä Oulunkaaren ympäristölautakunta 61 28.06.2018 Matti Ronkaisen maa-aineslupahakemus, Jongun kylä, Pudasjärvi 216/11.01.00.04/2018 OULYMP 61 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pu das

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot