Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / / /2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta Puustellinkallio, asemakaavaehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue , 51. kaupunginosa Leppävaara Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Piironen, puh Aino Aspiala, puh Tarja Pennanen, puh etunimi.t.sukunimi@espoo.fi etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Puustellinkallion valmisteluaineistosta, alue , 2 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Puustellinkallio - Boställsberget asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6937, 51 kaupunginosassa Leppävaara, alue , 3 pyytää asemakaavan muutoksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Käsittely Käsittelyn alussa esittelijä korjasi päätösehdotustaan siten, että: Kortteleihin 51100, ja lamellitalojen rakennusaloihin lisätään nuolet, jotka osoittavat rakennusalan sivut, joihin rakennukset on rakennettava kiinni. Jäsen Kai Lintunen ehdotti varajäsen Raili Päivisen kannattamana, että: Kaavaehdotus palautetaan valmisteluun siten, että lautakunnalle esitetään vaihtoehtoinen kaavaehdotus, jossa pysäköintilaitos sijoitetaan alueen eteläosaan, jolloin ajoyhteydet tukeutuvat pääosin Turuntien kautta kulkevaan liikenteeseen (Mäkkylän Puistotien kautta kulkevan liikenteen sijasta).

2 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 2 / 2 Julistettuaan keskustelun palautuksesta päättyneeksi, puheenjohtaja Markkula totesi, että koska palautusta myös vastustettiin, oli siitä äänestettävä. Hyväksyttiin puheenjohtajan ehdotus, että ne, jotka kannattavat jäsen Kai Lintusen palautusehdotusta äänestävät JAA ja ne, jotka sitä vastaustavat äänestävät EI. Nimenhuutoäänestyksessä palautusehdotuksen puolesta (JAA) äänestivät jäsen Paula Pöntynen, varajäsen Raili Päivinen ja jäsen Kai Lintunen eli yhteensä kolme (3) jäsentä. Sitä vastustivat (EI) jäsen Suvi Karhu, jäsen Jukka Lahti, varajäsen Helena Haapsaari, jäsen Risto Nevanlinna, varapuheenjohtaja Kirsi Louhelainen, jäsen Seppo Salo, jäsen Stefan Ahlman, jäsen Ulla Palomäki ja puheenjohtaja Markku Markkula eli yhteensä yhdeksän (9) jäsentä. Jäsen Kimmo Oila äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi kaupunkisuunnittelulautakunnan yhdeksällä äänellä kolmea (9/3) vastaan, yhden äänestäessä tyhjää, hylänneen palautusehdotuksen ja käsittelyn jatkuvan. Puheenjohtaja Markku Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Kirsi Louhelaisen ja jäsen Suvi Karhun kannattama, että päätösehdotukseen lisätään uusi kohta, joka kuuluu: Nähtäville asetettavaan materiaaliin lisätään selvitys pysäköinnin ja liikenteen tutkituista vaihtoehdoista sekä perusteluista, miksi on päädytty tähän ratkaisuun. Näin asianosaisille tarjotaan paremmat mahdollisuudet ilmaista näkemyksensä tästä aiheesta. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko esittelijän korjattu päätösehdotus ja puheenjohtajan ehdotus yksimielisesti hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, totesi puheenjohtaja Markkula kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyneen ne yksimielisesti. Muutokset on huomioitu pöytäkirjassa. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Puustellinkallion valmisteluaineistosta, alue , 2 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn Puustellinkallio - Boställsberget asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6937, 51 kaupunginosassa Leppävaara, alue ,

3 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 3 / 3 3 Nähtäville asetettavaan materiaaliin lisätään selvitys pysäköinnin ja liikenteen tutkituista vaihtoehdoista sekä perusteluista, miksi on päädytty tähän ratkaisuun. Näin asianosaisille tarjotaan paremmat mahdollisuudet ilmaista näkemyksensä tästä aiheesta, 4 pyytää asemakaavan muutoksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Liite Oheismateriaali Selostus 10 Puustellinkallio, mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet 11 Puustellinkallio, lausuntojen sekä kannanottojen lyhennelmät ja vastineet - Puustellinkallio, tapahtumaluettelo - Puustellinkallio, kaavamääräykset 1 - Puustellinkallio, kaavamääräykset 2 - Puustellinkallio, kaavakartta - Puustellinkallio, ajantasa-asemakaava - Puustellinkallio, havainnekuva - Puustellinkallio, mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet, julkinen Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan asuinkerrostalojen, asuntolarakennusten ja julkista palvelua tarjoavan rakennuksen (esimerkiksi päiväkodin) rakentaminen hyvien joukkoliikenneyhteyksien tuntumaan Leppävaaran välittömään läheisyyteen. Kaavamuutosalue on jäänyt suurimoiltaosin toteuttamatta ja alueella toimivalle oppilaitokselle on jo Puustellinmäen asemakaavamuutoksessa mahdollistettu rakentamista, joten alueen rakennuskanta tulee uuden oppilaitoksen rakentamisen valmistumisen myötä jäämään ilman käyttöä. Asuinkerrostalojen kerroslukumäärät vaihtelevat V-XVI välillä. Alueen keskiosaan mahdollistetaan puistovyöhyke, mihin liittyy yleisten rakennusten korttelialue. Alueen länsiosaan osoitetaan asuntolan ja opetustoimen korttelialueet. Kaavalla suojellaan kaksi rakennusta. Asuinkerrostalojen autopaikat on pääasiassa osoitettu joko kansipihojen alle tai erilliseen pysäköintitaloon. Alueelle osoitetaan kaksi katualuetta, joiden mitoitus mahdollistaa yleisen pysäköinnin järjestämisen katualueella. Kaava-alueen kokonaiskerrosala on k-m 2. Rakennusoikeus nousee k-m 2. Kaavamuutos lisää asuntotonttivarantoa hyvin saavutettavalla alueella ja edesauttaa pääkaupunkiseudun kuntien ja valtion välisessä MAL-sopimuksessa Espoolle asetettujen asuntotuotantotavoitteiden saavuttamista.

4 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 4 / 4 Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla: Vireilletulo Kaavasta on tiedotettu vuoden 2014 kaavoituskatsauksessa nimellä Puustellinmäki (Arla-instituutti), alue Alueen nykytila Suunnittelualue sijaitsee Puustellinmäessä Espoon itäosassa lähellä Helsingin rajaa. Leppävaaran keskusta on vajaan kilometrin päässä. Kerrostalovaltaisen asuinalueen ympäröimä alue sijaitsee korkealla kallioisella moreenimäellä ja muodostaa hieman eristyksissä olevan saarekkeen muun kaupunkirakenteen keskelle. Ympäristö on luonteeltaan puistomaista. Kaavamuutosalueen nykyinen rakennuskanta on rakennettu 1950-luvun jälkeen, ja on osin huonokuntoista. Alueella sijaitsee perinneympäristöä sekä kiinteitä muinais-jäännöksiä (puolustusvarustuksia ja kylänpaikka). Alueella toimii nykyisin Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikka. Keskuspuiston ammattiopisto on ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus, jonka toimintaa ylläpitää Invalidisäätiö Orton. Alue liittyy etelässä Puustellinmäki-nimisen kadun kautta Turuntielle ja pohjoisessa Ruutikellarinsuu-nimisen kadun kautta Mäkkylän puistotielle. Turuntien liikennemäärä on noin ajoneuvoa / vrk ja Mäkkylän puistotien noin ajoneuvoa / vrk. Liikenne-ennusteen mukaan liikennemäärät ovat vuonna 2035 Turuntiellä noin ajoneuvoa / vrk ja Mäkkylän puistotiellä noin ajoneuvoa / vrk. Joukkoliikenne-, pyöräily- ja kävely-yhteydet lähialueille ovat hyvät.

5 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 5 / 5 Suunnittelualeen maanomistajat ovat: Kiinteistö Oy Marmoratta c/o AAM Finland Oy, Kiinteistöosakeyhtiö Puustellinkallion Nikolai c/o Invalidisäätiö ja Kiinteistöosakeyhtiö Puustellinkallion Mylly c/o Invalidisäätiö. Voimassa oleva maakuntakaava-, yleiskaava- ja asemakaavatilanne Alueella on voimassa Uudenmaan maakuntakaava ja Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaava. Uudenmaan 1. ja 3. vaihemaakuntakaava eivät koske suunnittelualuetta. Uudenmaan maakuntakaava kattaa koko maakunnan alueen ja se sisältää kaikkien maankäyttömuotojen osalta alueidenkäytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet. Lainvoiman kaava sai korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä vuonna Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaavassa on kyse vahvistettujen Uudenmaan maakuntakaavan ja 1. vaihemaakuntakaavan sekä Itä- Uudenmaan kokonais-maakuntakaavan uudelleen tarkastelusta. Ympäristöministeriö vahvisti Uudenmaan toisen vaihemaakuntakaavan pienin muutoksin Muutokset eivät koskeneet Espoota. Kaava sai korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä lainvoiman keväällä Uudenmaan maakuntakaavassa alue on osoitettu taajamatoimintojen alueeksi, jota tulee tiivistää. Aluetta on suunniteltava joukkoliikenteeseen, kävelyyn ja pyöräilyyn tukeutuvana kyseisen taajaman muuta aluetta tehokkaammin rakennettavana alueena. Yhdyskuntarakennetta tiivistettäessä on kiinnitettävä huomiota erityisesti alueen ominaispiirteisiin ja kulttuuriympäristöön, elinympäristön laatuun, ekologisen verkoston toimivuuteen sekä lähivirkistysalueiden riittävyyteen. Uudenmaan 2. vaihemaankuntakaavassa alue on osoitettu tiivistettävänä alueena, joka sijaitsee pääkaupunkiseudun poikittaisen joukkoliikenteen yhteysvälin varrella. Alueella on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava, joka käsittää Leppävaaran, Tapiolan, Matinkylän, Espoonlahden ja Kauklahden suuralueet. Kaava sai lainvoiman vuonna Espoon eteläosien yleiskaavassa on osoitettu julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi (PY), virkistysalueeksi (V) sekä asuntoalueeksi (A). Alueella on voimassa Puustellinmäki I asemakaava ja Puustellinmäki asemakaava. Puustellinmäki I asemakaavassa kortteli on osoitettu opetus- ja sosiaalitoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (YOS), jossa rakennusoikeus on osoitettu tehokkuusluvulla e = 0.5, mikä vastaa noin k-m 2. Suurin sallittu kerrosluku on III. Asemakaava sallii oppilasasuntojen sekä asuntoja laitoksen toiminnan kannalta välttämätöntä henkilökuntaa varten. Autopaikkoja on voimassa olevan asemakaavan mukaan rakennettava vähintään 1 autopaikka / 200 k-m 2.

6 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 6 / 6 Asemakaavamerkinnöillä ja -määräyksillä on ohjeistettu rakentamisen yksityiskohdista sekä korttelialueen kasvillisuudesta. Puustellinmäki asemakaavasta suunnittelualueeseen kuuluu istutettavaksi puistoalueeksi osoitettu alue (Pl 10 ) johon on mahdollistettu kerho-, sosiaalija viihdetoimintaa palvelevien tilojen rakentamista enintään 220 k-m 2 yhteen kerrokseen. Kaavanmukaisesta rakennusoikeudesta on toteutunut alle k-m 2. Viranomaisneuvottelu ELY-keskus on todennut Espoon kaupungin kanssa pidetyssä kuukausikokouksessa, että MRL 66 :n mukaiselle viranomaisneuvottelulle ei ole tarvetta, vaan lausuntomenettely riittää. Osallistuminen ja vuorovaikutus (MRA 30 ) Lähtökohdista ja tavoitteista järjestettiin Tiedotus- ja keskustelutilaisuus. Asemakaavan muutokseen liittyen on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on päivätty Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä MRA 30 :n mukaisesti Mielipiteitä saatiin kymmenen kappaletta. Lausuntoja saatiin kaksi kappaletta. Mielipiteissä esitettiin sekä nykyisten rakennusten säilyttämistä että purkamista. Alueelle sijoitettavat uudisrakennukset toivottiin sijoitettavan keskelle aluetta. Lisäksi kiinnitettiin huomiota liikenneturvallisuuteen sekä ajoneuvoliikenteen että pyöräilyn osalta. Alueelle toivottiin myös päivittäistavarankauppaa. Espoon kaupunginmuseo piti lausunnossaan toivottavana, että Toukola niminen rakennuskin säilytettäisiin. Lisäksi museo ilmoittaa, että hanke on saanut kajoamisluvan alueen muinaisjäännöksiin. Sivistystoimi, Tilat ja alueet yksikkö esittää lausunnossaan päiväkodin sijoittamista alueelle. Kaavamuutoksessa katuverkostoa on kehitetty saatujen mieliteiden mukaisesti. Ajoneuvoliikenteen aiheuttamaa häiriötä on vähennetty katkaisemalla läpiajomahdollisuus. Rakennusten suojelussa lähtökohtana on ollut selvitysten antama rakennetekninen kunto ja rakennusten uusiokäytön mahdollisuus. Nähtävilläolon jälkeen erotettiin Puustellinkallion kaavamuutoksesta Puustellinmäki kaavamuutos.

7 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 7 / 7 Asemakaavan muutos Yleistä Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa vajaasti rakennetun alueen muuttaminen pääasiassa asuinkerrostalovaltaiseksi alueeksi. Kehittämistä tukee alueen sijainti Leppävaaran aluekeskuksen läheisyydessä sekä hyvät ja monipuoliset joukkoliikenneyhteydet. Kaavamuutoksessa mahdollistetaan myös yleisten rakennusten korttelialue (Y), mikä sallii muun muassa päiväkodin rakentaminen. Päiväkoti tulee palvelemaan Puustellinkallion kaavamuutosaluetta laajempaa aluetta. Asemakaavan muutoksessa on huomioitu myös erityisryhmät ja heidän asumistarpeensa. Puustellinkallion asemakaavan muutoksesta irrotetussa Puustellinmäki nimisessä asemakaavanmuutoksessa mahdollistettiin jo uuden oppilaitoksen ensimmäisen osan rakentaminen. Tässä asemakaavan muutoksessa mahdollistetaan oppilaitoksen laajennusosa sekä asuntoloiden rakentaminen. Oppilaitos ja asuntolat sijaitsevat Puustellinpuiston vieressä. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kaavalliset tavoitteet alueen asemakaavoituksen pohjaksi. Tavoitteet on toteutettu kaavamuutoksessa. Kokonaisrakenne ja kaupunkikuva Kaavamuutosalueesta on suunniteltu vahvan identiteetin omaava asuinalue, jossa historia ja alueen luonnon erityispiirteet ovat esillä. Alueen jakautuu kahteen osioon, joiden keskipiste on alueen läpi kulkeva puisto sekä siihen liittyvä tuleva päiväkoti piha-alueineen. Puistoon rajautuu myös Mäntylän suojeltu rakennus. Puiston molemmin puolin sijoittuvat asuinkorttelit. Oppilaitoksen ensimmäinen osan rakentaminen on jo mahdollistettu Puustellinmäen kaavamuutoksessa ja tässä kaavassa mahdollistetaan toimintaan liittyvää lisärakentamista asuntoloineen. Päivittäistavarankauppa on suunniteltu sijoittuvan kaavamuutosalueen ulkopuolelle Turuntien eteläpuolelle, missä se palvelee paremmin laajempaa aluetta. Matkaa kauppaan tulee olemaan noin metriä. Luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot Kaavamuutosalueesta on tehty luonto- ja kulttuurihistorialliset selvitykset kaavoituksen pohjaksi. Asemakaavassa on merkitty suojeltaviksi kaksi rakennusta sekä ensimmäisen maailmansodan aikainen puolustusasema. Muilta osin alueella on tehty arkeologiset kaivaukset ja alueisiin on saatu kajoamislupa. Maisemallisesti tärkeät puustot sekä kallioalueet on huomioitu kaavassa.

8 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 8 / 8 Energiatehokkuus Kaavamuutosalueesta on tehty energiaselvitys. Tehdyt laskelmat indikoivat maalämpöön ja aurinkokeräimiin perustuvien lämpöjärjestelmien takaisinmaksuajan kohtuullisiksi ja siten varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi kaukolämpöön perustavalle järjestelmään verrattuna. Elinkaarilaskelmien mukaan Puustellinkallion alueella aurinkolämpö tai maalämpö tai molemmat ovat potentiaalisia energiatuotantovaihtoehtoja. Kertainvestointina kaukolämpö oli halvin vaihtoehto. Asemakaavassa on kaavamääräykset maalämmöstä, maakylmästä sekä aurinkoenergiasta. Kaavatalous Kaavamuutosalueesta on tehty kaavataloudellinen tarkastelu, josta ilmenee, että kaavoituksesta saatavien korvausten kattavan infrakustannukset alueella. Lisäksi puistoalueen hankintaan ja muihin lähiseudun infrahankkeiden investointeihin jäisi varoja. Mitoitus Kaava-alueen pinta-ala on noin 6,5 hehtaaria. Alueen rakennusoikeus on k-m 2, mikä vastaa aluetehokkuutta ea = 1.0. Asuinrakennusoikeutta on k-m 2 ja asuntolan asuinrakennusoikeutta on k-m 2. Asuin-, liike-, toimisto- ja yleisten rakennusten korttelialueen rakennusoikeutta on k-m 2. Yleisten rakennusten rakennusoikeutta on k-m 2. Opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueen rakennusoikeutta on k-m 2. Alueen rakennusoikeuden määrä nousee k-m 2. Korttelialueet ja yleiset alueet Asuinkerrostalojen korttelialueet (AK ja AK-1) Kortteli sijaitsee Kiannonkadun pohjoispuolella. Rakennusoikeus jakautuu yhdeksään rakennusalaan, joiden korkeudet vaihtelevat I-XVI kerrokseen. Korkeimmat rakennukset sijaitsevat korttelin pohjoispuolella. Rakennusten väliin jää noin m 2 laajuinen koko korttelia palveleva piha-alue, mikä suurimalta osin sijaitsee kansipihan päällä. Korttelialueen itälaidassa sijaitsee suojeltu kaksikerroksinen Mäntylä-niminen asuinrakennus, mikä on sr-merkinnällä osoitettu suojeltavaksi. Mäntylään saa sijoittaa asumisen lisäksi liiketiloja. Kortteli sijaitsee Ruutikellarintien ja Bertil Erikssonin kadun risteyksessä. Rakennusmassa koostuu kolmesta erikorkuisesta rakennusosasta. Korkein VII-kerroksinen sijoittuu korttelin pohjoisosaan.

9 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 9 / 9 Ruutikellarintien varrelle on osoitettu VI ja V-kerroksisien rakennusten rakennusalat. Kortteli sijaitsee Puustellinmäki nimisen kadun ja Kiannonkadun välissä. Idästä ja lännestä korttelialuetta rajaavat puistot. Korttelissa on kaksi pistetalon rakennusalaa, joissa kerroslukumäärä on porrastettu siten, että matalampi osuus sijoittuu etelään päin. Rakennusalojen välissä on kansipihan alainen pysäköintilaitos (ai/ma). Kortteli sijaitsee Puhujanpolun pohjoispuolella. Korttelissa on kolme pistetalon rakennusalaa, joissa kerroslukumäärä on porrastettu siten, että matalampi osuus sijoittuu etelään päin. Kerrosluvut vaihteleva V-VII. Korttelin itäosassa sijaitsee yksi L-mallinen lamellitalon rakennusala, jonka kerrosluvut V ja IV. Asuntolarakennusten korttelialue (AS) Korttelialue rajautuu idästä Kiannonkatuun ja lännestä Puustellinpuistoon. Asemakaava mahdollistaa VIII-kerroksisen asuntolan rakentamisen. Korttelialueen läpi kulkee Arlanpolku niminen yleiselle jalankululle varattu alueen osa. Yhteys on suunniteltu esteettömäksi. Asuinkerrostalojen ja asuntolarakennusten julkisivut tulee olla arkkitehtuuriltaan laadukkaita. Julkisivut on toteutettava materiaaleiltaan ja käsittelyiltään korkealaatuisina. Asuinkerrostalojen julkisivujen tulee olla pääosin vaaleita kiviainespintoja. Julkisivuissa voidaan käyttää tehosteena myös muita materiaaleja ja värejä. Jos julkisivut rakennetaan elementeistä, saumat tulee piilottaa osaksi julkisivun sommittelua. Korttelin Kiannonkadun puoleisten asuinkerrostalojen julkisivut tulee olla pääasiassa tummaa kiviainesta. Asuin-, liike-, toimisto- ja yleisten rakennusten korttelialue, jossa on säilytettävä rakennus. (ALY/s-1) Korttelialue sijaitsee Kiannonkadun ja Puustellinmäki nimisten katujen risteyksessä. Alueella sijaitseva 1950-luvulla rakennettu työpajarakennus osoitetaan suojeltavaksi. Yleisten rakennusten korttelialue (Y) Korttelialue sijaitsee Patruunakadun ja Puustellinkallion puiston välissä. Korttelialue rajautuu pohjoisesta AK-korttelialueeseen. Kaava mahdollistaa rakentamisen III kerrokseen. Opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. Alueelle saa sijoittaa asuntolan (YO-1) Korttelialue sijaitsee Kiannonkadun varrella ja liittyy eteläpuolella Puustellinmäki asemakaavamuutoksen YO-1-korttelialueeseen. Kaava mahdollistaa rakentamisen VI-kerrokseen. Y - ja OY-1 -kortteleissa rakennusten ja muiden rakennelmien tulee olla arkkitehtuuriltaan laadukkaita. Julkisivut on toteutettava materiaaleiltaan ja käsittelyiltään korkealaatuisina. Korttelin rakennusten julkisivujen tulee kuvastaa rakennuksen julkista luonnetta.

10 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 10 / 10 Liikenne Kaavassa on osoitettu kaksi erillistä uutta katu Kiannonkatu ja Patruunankatu. Alueen eteläosan ajoneuvoliikenne kulkee Turuntieltä Puustellinmäen ja Kiannonkadun kautta ja pohjoisosan ajoneuvoliikenne Mäkkylän puistotieltä Ruutikellarinsuun ja Patruunankadun kautta. Ajoneuvoliikenne alueen läpi ei ole mahdollista. Katujen päähän on suunniteltu kääntöpaikat, joiden mitoituksessa on mahdollistettu myös yleisen pysäköinnin järjestäminen. Kävely- ja pyöräilyverkoston suunnittelun lähtökohtana ovat olleet esteettömyys, turvallinen liikkumisympäristö sekä hyvät yhteydet joukkoliikenteen pysäkeille ja palveluihin. Kaava-alueelle on tehty liikenteen toimivuustarkastelu kunnallistekniikan yleissuunnitelman yhteydessä. Tarkasteluiden mukaan Turuntien ja Puustellinmäen liittymään tarvitaan liikennevalot. Mäkkylän puistotien ja Ruutikellarinsuun liittymä toimiin ilman liikennevalo-ohjausta tulevaisuudessakin. Pysäköinti Alueen asukaspysäköinti tapahtuu suurimmaksi osaksi joko kaava-alueen länsiosassa asuinkorttelin keskellä sijaitsevassa kannen alaisessa pysäköintitilassa tai itäosassa sijaitsevaan pysäköintilaitoksessa, joka sijaitsee Patruunankadun ja Ruutikellarintien välissä. Ajoyhteys pysäköintilaitokseen on sallittu ainoastaan Patruunankadulta. Pysäköintilaitokseen on osoitettu korttelien 51100, AK-1 ja AK pysäköinti. Alueelle on mitoitettu yleistä pysäköintiä 1 ap / k-m 2 mukaisesti. Suunnitelmassa on osoitettu noin 65 pysäköintipaikkaa. Yleistä pysäköintiä on osoitettu Kiannonkadun ja Patruunankadun katualueille ja lisäksi Ruutikellarintien ja Puustellinmäen kääntöpaikkojen yhteyteen. Melu ja ilmanlaatu Alueelle on tehty meluselvitys ja ilmanlaatuarvio kunnallistekniikan yleissuunnitelman yhteydessä. Selvityksen mukaan kaava-alueen eteläosassa ylittyy ulko-oleskelualueiden ohjearvot. Osa oleskelualueista tulee suojata meluestein tai sijoittaa rakennuksen muodostamaan melukatveeseen. Meluesteet tulevat olla pääosin läpinäkyviä. Julkisivuihin kohdistuva päiväajan melutaso on alle 65 db, jolloin tavanomaiset rakenteet riittävät 35 db:n sisämelutason ohjearvon alittamiseen. Suunnittelualueella käytännössä kaikilla parvekkeilla ylittyy melutason ohjearvo, joten parvekkeet tulee lasittaa. Kaavamääräyksissä on huomioitu melusuojaus. HSY:n ilmanlaadun minimi- ja suositusetäisyydet täyttyvät kaava-alueella.

11 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 11 / 11 Päätöshistoria Selvitykset Alueesta on teetetty kaavoituksen pohjaksi rakennushistoriallinen selvitys, muinaismuistoselvitys ja koetutkimus, luontoselvitys ja keltavuokkohavainnon tarkistus, liikenne-ennuste ja liikenteen toimivuustarkastelu, meluselvitys, kaavataloudellinen selvitys ja energiaselvitys. Työpajasta, Toukolasta ja Mäntylästä on tehty Kosteus- ja rakennetekniset selvitykset. Kaavoituksessa on hyödynnetty myös Itä-leppävaaran kaupalliset palvelut raporttia, Espoon perinneympäristöt julkaisua ja Palotekninen suunnitelma, toiminnallinen tarkastelu raporttia. Kaavan yhteydessä alueelle on laadittu myös kunnallistekniikan yleissuunnitelma, jossa on suunniteltu muun muassa katujärjestelyt ja vesihuoltoverkostot. Sopimusneuvottelut Tonttiyksikkö on ilmoittanut, että asemakaavan muutos edellyttää maankäyttösopimuksen laatimista. Sopimus tulee olla allekirjoitettu ennen kuin asemakaavan muutos on kaupunginhallituksen hyväksyttävänä. Perittävät maksut Hakija on maksanut asemakaavan muutoksen kustannuksista 60 % ja kuulutuskustannuksista 2/3. Hyväksyminen Asemakaavan muutoksen hyväksyy valtuusto. Kaupunkisuunnittelulautakunta Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy seuraavat kaavalliset tavoitteet Puustellinkallion asemakaavoituksen pohjaksi, 1.1 Kokonaisrakenne ja kaupunkikuva Alueesta kehitetään asumispainotteinen alue, jolle pyritään muodostamaan paikallisista erityispiirteistä ammentava vahva ja omaleimainen alueidentiteetti. Tavoitteena on mahdollistaa Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipisteelle uusien toimitilojen sekä oppilasasuntolatilojen rakentaminen, osoittaen samalla merkittävä osa nykyisestä oppilaitosalueesta asuinrakentamiselle. Myös lähipalveluiden sijoitusedellytyksiä alueelle tutkitaan.

12 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 12 / 12 Alueelle määritellään sisäinen painopiste, jonka roolia alueen omaleimaisuuden ilmentäjänä kehitetään. Lisäksi alueen tilallisessa ja toiminnallisessa jäsentymisessä pyritään suunnittelun keinoin huomioimaan ja luomaan yhteisöllisyyttä edistäviä tekijöitä, joilla katsotaan olevan merkitystä paikallisidentiteetin syntymisessä. 1.2 Luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot Alueen luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot selvitetään ja niitä hyödynnetään alueidentiteetin muodostamisessa. Tärkeimpien arvojen säilyminen turvataan kaavassa suojelualueina ja -merkinnöillä sekä rakentamisen sijoittelulla. Virkistysalueet ja -yhteydet suunnitellaan osana laajempaa kokonaisuutta. Edellytykset ajallisen kerroksellisuuden säilyttämiseen alueen kaupunkikuvassa tutkitaan, ja uusi rakentaminen sovitetaan mahdollisimman hyvin suurmaisemaan. 1.3 Liikenne, ilmanlaatu ja melusuojaus Suunnittelussa huomioidaan jalankulun ja pyöräilyn tarpeet luomalla suorat, selkeäkulkuiset, turvalliset ja viihtyisät yhteydet alueen sisäistä sekä alueen ulkopuolelle suuntautuvaa liikennettä varten. Erityisesti joukkoliikenteen pysäkeille ja asemille sekä palveluihin suuntautuviin yhteyksiin kiinnitetään huomioita. Asuinkorttelialueiden ja oppilaitoskorttelin vuorottaispysäköinnin mahdollisuuksia tutkitaan. Esteettömyyteen kiinnitetään erityistä huomiota oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Oppilaitosalueen liikenne- ja pysäköintiratkaisut suunnitellaan ympäristön ja toimintojen asettamien vaatimusten mukaisesti siten, että kävelymatkat sisäänkäynneille ovat mahdollisimman lyhyitä ja sujuvia etenkin joukkoliikenteen pysäkeiltä. Myös saattoliikenteen toimivuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Melusuojauksen tarve ja ilmanlaatu huomioidaan kaavoituksessa asianmukaisesti. 1.4 Energiatehokkuus ja kaavatalous Alueelle tehdään energiaselvitys ja kaavataloudellinen selvitys kaavaehdotuksen laatimisen yhteydessä. 1.5 Mitoitus Alueen mitoituksen lähtökohtana pidetään uuden rakentamisen soveltuvuutta paikallisiin erityispiirteisiin sekä ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Suunnittelun alkuvaiheessa tutkitaan erilaisia mitoitusvaihtoehtoja. 2 järjestää asemakaavamuutoksen lähtökohdista ja tavoitteista tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi.

13 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 13 / 13 Käsittely Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Markkula ehdotti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että päätösehdotuksen 1.2. kohta muutetaan kuulumaan seuraavasti: 1.2 Luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot Alueen luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot selvitetään ja niitä hyödynnetään alueidentiteetin muodostamisessa. Tärkeimpien arvojen säilyminen turvataan kaavassa suojelualueina ja -merkinnöillä sekä rakentamisen sijoittelulla. Virkistysalueet ja -yhteydet suunnitellaan osana laajempaa kokonaisuutta. Edellytykset ajallisen kerroksellisuuden säilyttämiseen alueen kaupunkikuvassa ja tämän osana joidenkin rakennusten kunnostamiseen tutkitaan ja uusi rakentaminen sovitetaan mahdollisimman hyvin suurmaisemaan. ja että päätösehdotuksen kohta 1.3 muutetaan kuulumaan seuraavasti: 1.3 Liikenne, ilmanlaatu ja melusuojaus Suunnittelussa huomioidaan jalankulun ja pyöräilyn tarpeet luomalla suorat, selkeäkulkuiset, turvalliset ja viihtyisät yhteydet alueen sisäistä sekä alueen ulkopuolelle suuntautuvaa liikennettä varten. Erityisesti joukkoliikenteen pysäkeille ja asemille sekä palveluihin suuntautuviin yhteyksiin kiinnitetään huomioita. Suunnittelussa otetaan huomioon turvalliset yhteydet koulu- ja päiväkotipalveluihin. Asuinkorttelialueiden ja oppilaitoskorttelin vuorottaispysäköinnin mahdollisuuksia tutkitaan. Jäsen Klar-Nykvist ehdotti jäsen Lahden kannattaman, että asemakaavamuutoksen lähtökohdista ja tavoitteista järjestettävän keskustelutilaisuuden puheenjohtajaksi valitaan jäsen Suvi Karhu. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko hänen ja jäsen Klar-Nykvistin ehdotukset hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut niitä, totesi puheenjohtaja niiden tulleen hyväksytyiksi. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy seuraavat kaavalliset tavoitteet Puustellinkallion asemakaavoituksen pohjaksi, 1.1 Kokonaisrakenne ja kaupunkikuva Alueesta kehitetään asumispainotteinen alue, jolle pyritään muodostamaan paikallisista erityispiirteistä ammentava vahva ja omaleimainen alueidentiteetti. Tavoitteena on mahdollistaa Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipisteelle uusien toimitilojen sekä oppilasasuntolatilojen rakentaminen, osoittaen samalla merkittävä osa nykyisestä oppilaitosalueesta asuinrakentamiselle. Myös lähipalveluiden sijoitusedellytyksiä alueelle tutkitaan.

14 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 14 / 14 Alueelle määritellään sisäinen painopiste, jonka roolia alueen omaleimaisuuden ilmentäjänä kehitetään. Lisäksi alueen tilallisessa ja toiminnallisessa jäsentymisessä pyritään suunnittelun keinoin huomioimaan ja luomaan yhteisöllisyyttä edistäviä tekijöitä, joilla katsotaan olevan merkitystä paikallisidentiteetin syntymisessä. 1.2 Luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot Alueen luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot selvitetään ja niitä hyödynnetään alueidentiteetin muodostamisessa. Tärkeimpien arvojen säilyminen turvataan kaavassa suojelualueina ja -merkinnöillä sekä rakentamisen sijoittelulla. Virkistysalueet ja -yhteydet suunnitellaan osana laajempaa kokonaisuutta. Edellytykset ajallisen kerroksellisuuden säilyttämiseen alueen kaupunkikuvassa ja tämän osana joidenkin rakennusten kunnostamiseen tutkitaan ja uusi rakentaminen sovitetaan mahdollisimman hyvin suurmaisemaan. 1.3 Liikenne, ilmanlaatu ja melusuojaus Suunnittelussa huomioidaan jalankulun ja pyöräilyn tarpeet luomalla suorat, selkeäkulkuiset, turvalliset ja viihtyisät yhteydet alueen sisäistä sekä alueen ulkopuolelle suuntautuvaa liikennettä varten. Erityisesti joukkoliikenteen pysäkeille ja asemille sekä palveluihin suuntautuviin yhteyksiin kiinnitetään huomioita. Suunnittelussa otetaan huomioon turvalliset yhteydet koulu- ja päiväkotipalveluihin. Asuinkorttelialueiden ja oppilaitoskorttelin vuorottaispysäköinnin mahdollisuuksia tutkitaan. 1.4 Energiatehokkuus ja kaavatalous Alueelle tehdään energiaselvitys ja kaavataloudellinen selvitys kaavaehdotuksen laatimisen yhteydessä. 1.5 Mitoitus Alueen mitoituksen lähtökohtana pidetään uuden rakentamisen soveltuvuutta paikallisiin erityispiirteisiin sekä ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Suunnittelun alkuvaiheessa tutkitaan erilaisia mitoitusvaihtoehtoja. 2 järjestää asemakaavamuutoksen lähtökohdista ja tavoitteista tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi Suvi Karhun. -

15 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 15 / 15

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29 17.2.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 69 26.4.2016 214 Puustellinmäki, asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 3816/10.02.03/2013 81 Tuomarila I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611115, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.10.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30 17.2.2016 170 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 720604, 87. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.10.2014 Sivu 1 / 1 514/10.02.03/2014 126 Laajalahti pohjoinen, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 120322, 17. kaupunginosa Laajalahti Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.05.2015 Sivu 1 / 1 4311/10.02.03/2014 72 Hansakallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 510304, 44. kaupunginosa Kauklahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3129/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 38 13.3.2013 108 Muurala, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, Mikkelä I, alue 620102 Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 83/2015 10.02.03 40 Gräsantulli, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 321610, 22. kaupunginosa Olari Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 4462/10.02.03/2014 101 Karakallion keskusta, asemakaavan muutos, kaavan lähtökohdat ja tavoitteet, alue 131609, 57. kaupunginosa Karakallio Valmistelijat

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.05.2017 Sivu 1 / 1 1447/2014 10.02.03 103 Seilikaarenkulma, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 240119, 26. kaupunginosa Mankkaa Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 104 Lintuvaara, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Lintumetsä II, alue113402 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.03.2014 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 12.6.2013 17 Lintumetsä II, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 113402, 50. kaupunginosa, Lintuvaara

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 10.12.2014 Sivu 1 / 1 1619/10.02.03/2013 33 2.4.2014 170 Ruusutorppa I, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111602, 51. kaupunginosa Leppävaara Valmistelijat / lisätiedot: Matias Kallio, puh. 043

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.09.2015 Sivu 1 / 1 4717/10.02.03/2013 145 Maarinniitty I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 213409, 16. kaupunginosa Pohjois-Tapiola

Lisätiedot

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 5070/10.02.03/2013 Aluenumero 411450 Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.05.2017 Sivu 1 / 1 2006/2017 10.02.03 106 Söderskoginaukea, vaihtoehtotarkastelut, alue 432300, 40. kaupunginosa, Espoon keskus, 41. kaupunginosa, Kaupunginkallio ja 46.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 157. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 157. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.10.2015 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 157 Saunalahdenportti, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 421105, 42. kaupunginosa Saunalahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1 74/10.02.03/2012 114 Jupperi I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 140812, 60. kaupunginosa Laaksolahti Valmistelijat

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.11.2016 Sivu 1 / 1 4211/2014 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 148 31.8.2016 201 Kilonpuisto, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 131003, 54. kaupunginosa Kilo

Lisätiedot

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3710/10.02.03/2012 Aluenumero 321216 Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 76. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 76. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta.05.06 Sivu / 58/06 0.0.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60.4.06 Kaupunkisuunnittelulautakunta 66 6.4.06 76 Toimisto- ja liiketilojen auto- ja pyöräpaikkojen laskentaperiaatteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 1936/10.02.03/2014 42 Kivenlahti I A, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411449, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 21.03.2016 Sivu 1 / 1 4717/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 145 16.9.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 180 25.11.2015 103 Maarinniitty I, asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimusten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 15.05.2013 Sivu 1 / 1 758/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11 23.1.2013 80 Matinkylä, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, Matinlahti II muutos,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3748/2015 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 213 30.11.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 225 14.12.2016 56 Karakallio, ehdotus kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 139. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 139. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 03.09.2015 Sivu 1 / 1 2751/10.02.03/2015 139 Laurinlahti, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411611, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.10.2016 Sivu 1 / 1 600/2016 10.02.03 169 Keilaniemi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 220829, 10. kaupunginosa Otaniemi Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 4160/10.02.03/2012 79 Lintulaakso IA, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 113101, 51. kaupunginosa, Leppävaara Valmistelijat

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.03.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.03.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.03.2016 Sivu 1 / 1 10/2016 10.02.03 55 Suvela I, Kirstinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611519, 40. kaupunginosa, Espoon keskus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 316. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 316. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 8.0.03 Sivu / 758/0.0.03/0 Kaupunkisuunnittelulautakunta 3..03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 80 5.5.03 36 Matinkylä, Matinlahti II muutos, asemakaavan muutosehdotuksen ja maankäyttösopimuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 875/10.02.03/2013 134 Juvankartano, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 711405, 81. kaupunginosa Niipperi Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 157 14.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 163 28.10.2015 101 Saunalahdenportti, asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 60. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 60. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 5128/2015 10.02.03 60 Yläkartanonristi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), 33. kaupunginosa Soukka, osa korttelia 33067

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 19.03.2014 Sivu 1 / 1 3181/10.02.03/2012 25 Laaksolahti III, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 140211, 60. kaupunginosa Laaksolahti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.08.2016 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 157 14.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 163 28.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 101 25.5.2016

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.01.2016 Sivu 1 / 1 5407/2014 10.02.03 5 Veräjäpelto, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 110703, 51. kaupunginosa Leppävaara Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 156. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 156. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 777/2016 10.02.03 156 Lillmossaskogen, asemakaavan sekä maankäyttösopimusten ja alueen luovutusta koskevien esisopimusten hyväksyminen, alue 713300, 82. kaupunginosa

Lisätiedot

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 4237/10.02.03/2012 Aluenumero 612703 Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia 20010 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 .0.04 Sivu / 58/0.0.04/0 7 6..03 7 30.0.03 75 3..03 9 Velskolan Pitkäjärvi, eteläosa, ehdotus kaupunginhallitukselle ranta-asemakaavaksi, alue 6400, 78. kaupunginosa Nuuksio ja 84. kaupunginosa Röylä,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1 1108/10.02.03/2012 20 Westend,asemakaavan muutoksen lähtökohdat ja tavoitteet, Westend III, alue 230302 Valmistelijat / lisätiedot: Rauhalammi Kaisa,

Lisätiedot

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos (88 13.6.2006 1 (8) Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51175 sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos Asianumero 424/503/2004 Toimielinkäsittely Ksl 21.6.2006 Aluenumero 111905

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 66. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 26.04.2016 Sivu 1 / 1 518/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 12.4.2016 66 Toimisto- ja liiketilojen auto- ja pyöräpaikkojen laskentaperiaatteet asemakaavoituksessa,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1 809/10.02.03/2011 43 Matinkylä, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Nuottaniemi II ja Nuottaniemi II, muutos, alue 312308.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.04.2017 Sivu 1 / 1 1067/2017 00.01.02.02 Kaupunkisuunnittelulautakunta 75 28.3.2017 78 Kaupunkisuunnittelulautakunnan evästykset Espoo-tarinan päivitykseen, pöydälle 28.3.2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 32. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.02.2017 Sivu 1 / 1 1543/2016 10.02.03 32 Marinkallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 412601, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

Länsi-Suviniitty (613300) Itä-Suviniitty (613400) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2

Länsi-Suviniitty (613300) Itä-Suviniitty (613400) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 1 (5) Länsi-Suviniitty (613300) 40. kaupunginosa, Espoon keskus Korttelit 40382 ja 40384, katu- ja virkistysalueet Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 1020/10.02.03/2013 Aluenumero

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.02.2015 Sivu 1 / 1 3121/10.02.03/2013 13 Puustellinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 110515, 51. kaupunginosa Leppävaara Valmistelijat

Lisätiedot

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos Asianumero 3967/10.02.03/2012 Aluenumero 230959 Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14041 tontit 6 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 3919/10.02.03/2011 134 Röylä, asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet, Pakankylän kartano, aluenumero 710100 Valmistelijat / lisätiedot: Ollus Christian,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 1 (10) Asianumero 5297/10.02.03/2017 Aluenumero 420215 Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.11.2016 Sivu 1 / 1 2878/2015 10.02.03 197 Lippajärvi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 150712, 62. kaupunginosa Lippajärvi Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta:

Kaupunkisuunnittelulautakunta: Espoon kaupunki historia / 6.0.009 / 7..009 / 4 5..009 / 0.06.00 / 8 Harmaalaakso, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksien ja alueiden luovuttamista koskevien esisopimuksien hyväksyminen, alue 5700, 4.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Latokaskenniitty asemakaava

Latokaskenniitty asemakaava Latokaskenniitty asemakaava 432100 Miika Ruokonen, asemakaavainsinööri Asukastilaisuus 17.9.2015 18.9.2015 2 Asemakaavan tavoitteet Tavoitteena on sijoittaa urheilupuisto tyhjillään olevalle Latokaskenniitylle.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1. 18 Mulby, asemakaavan hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1. 18 Mulby, asemakaavan hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila Valtuusto 26.01.2015 Sivu 1 / 1 1295/10.02.03/2012 Kaupunginhallitus 19 12.1.2015 18 Mulby, asemakaavan hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila Valmistelijat / lisätiedot: Miika Ruokonen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 144. Kaupunginhallitus 12.05.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 144. Kaupunginhallitus 12.05.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.05.2014 Sivu 1 / 1 6270/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 186 26.11.2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 44 23.4.2014 144 Matinkylän keskus II, Matinkallio, asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 441103 Hannus II (31 Kaitaa) Asemakaavan muutos Asianumero 3122/10.02.03/2015 1.8.2016 Kaitaan kaupunginosaan laaditaan asemakaavan muutos. Tavoitteena on muuttaa nykyinen rivitalojen, kytkettyjen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.05.2016 Sivu 1 / 1 2727/2015 10.02.03 82 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130138, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 225. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 225. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 3748/2015 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 213 30.11.2016 225 Karakallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 5070/10.02.03/2013 137 Kivenlahti I A, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411450, 34. kaupunginosa Espoonlahti

Lisätiedot

SOUKANKALLIO Aluenumero

SOUKANKALLIO Aluenumero 1 (5) Asianumero 4470 / 503 / 2006 SOUKANKALLIO Aluenumero 412800 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys Tarkistettu Tarkistettu 29.11.2007 16.04.2008 27.4.2009 OSOITE TAI MUU

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.04.2017 Sivu 1 / 1 1054/2017 10.02.03 79 Piispankallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 321608, 22. kaupunginosa Olari Valmistelijat

Lisätiedot

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia Asemakaavan muutos

Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (6) Nihtisilta, muutos 54. kaupunginosa, Kilo Osa korttelia 54018 Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 590/10.02.03/2011 Aluenumero 130133 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta LISTAN ASIANRO Asianro 3581 / 503 / 2004

Kaupunkisuunnittelulautakunta LISTAN ASIANRO Asianro 3581 / 503 / 2004 Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2005 LISTAN ASIANRO 13 13 Asianro 3581 / 503 / 2004 OTANIEMESSÄ, KEILALAHTI - ITÄMETSÄ - KARHUSAARI, MUUTOS, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 221102

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.05.2015 Sivu 1 / 1 3224/10.02.03/2013 83 Otaniemen keskuksen jatkosuunnitelman tavoitteet Valmistelijat / lisätiedot: Ossi Keränen, puh. 050 347 5632 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.01.2015 Sivu 1 / 1 1295/10.02.03/2012 19 Mulby, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksen hyväksyminen, alue 521500, 45. kaupunginosa Kurttila (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Miika

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 187. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 187. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 26.11.2013 Sivu 1 / 1 2715/10.02.03/2011 187 Puustellinmäki, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville, (MRA 27 ), alue 110513, 51. kaupunginosa Leppävaara

Lisätiedot

Puustellinkallio Asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. alue

Puustellinkallio Asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. alue s. 1/ 10 Alue 110516 Puustellinkallio Asemakaavan muutos Asianumero 3890/10.02.03/2014 2.3.2015 Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa merkittävä määrä uutta asuinrakentamista hyvien joukkoliikenneyhteyksien

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla:

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla: 1 (5) Matinmetsä Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 3425/10.02.03/2012 Aluenumero 310218 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 3.0.07 Sivu / 9/0.0.03/07 8 Westendin liikekeskus, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 309, 3. kaupunginosa Westend Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Rauhalammi, puh. 046 877 593 Olli Koivula,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.12.2010 ASEMAKAAVANMUUTOS nro 002099, HÄMEENKYLÄ, OSA KORTTELISTA 12202 SEKÄ PUISTOALUETTA. KAAVAMUUTOSALUE Kaavamuutosalue

Lisätiedot

51. kaupunginosa, Leppävaara Osa korttelia ja erityisalue (Muodostuu osa korttelia 51095) Asemakaavan muutos

51. kaupunginosa, Leppävaara Osa korttelia ja erityisalue (Muodostuu osa korttelia 51095) Asemakaavan muutos 1 (5) Asianumero 4941/10.02.03/2015 Aluenumero 110517 Puustellinmäki 51. kaupunginosa, Leppävaara Osa korttelia 51095 ja erityisalue (Muodostuu osa korttelia 51095) Asemakaavan muutos MUUTETAAN VAHVISTETTUA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 141. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 141. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.08.2016 Sivu 1 / 1 5604/2015 10.02.03 141 Vuoritonttu, asemakaavan muutos, kaavan lähtökohdat ja tavoitteet, alue 211835, 15. kaupunginosa Niittykumpu Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 Valmistelija Elina Masalin, kaavasuunnittelija, p. 040 773 7752 KAAVA NRO 0316 Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos Asianumero 3941/10.02.03/2014 6.10.2014 Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan ajoyhteys katualueelta korttelin 10041 tonteille rakennettua katua pitkin.

Lisätiedot

muistio TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS PUUSTELLINKALLION ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LÄHTÖKOHDISTA JA TAVOITTEISTA

muistio TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS PUUSTELLINKALLION ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LÄHTÖKOHDISTA JA TAVOITTEISTA 22.1.2015 muistio TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS PUUSTELLINKALLION ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LÄHTÖKOHDISTA JA TAVOITTEISTA Aika ja paikka: maanantai 19.1.2015 klo 17.30 -n. 19.30 Keskuspuiston ammattiopiston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1 3121/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 13 4.2.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 107 10.6.2015 243 Puustellinmäki, asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 211. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 211. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 619/2016 10.02.03 211 Ahertajankulma II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 211402, 12. kaupunginosa Tapiola Valmistelijat

Lisätiedot