-2, SIVL :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIVL 2015-06-22 16:00"

Transkriptio

1 -2, SIVL :00 Kokouskutsu Maanantaina klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson Markku Pukkinen, varapuheenjohtaja Vaula Vilppola Håkan Forss Johan Karjaluoto Erik Nyberg Marina Lundkvist Brita Brännbacka-Brunell Kristina Saari Conny Englund Aykut Saka Päivi Lester Vesa Berg Jacob Storbjörk Ulrika Rönnback Lasse Perhiö Eija Vähäsöyrinki Anita Petterson Seppo Kangas Vuokko Piippolainen Sauli Isokoski Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kurt Hellstrand, kaupunginhallituksen edustaja Isak Hellström, nuorisovaltuuston edustaja Anne Ekstrand, kaupunginjohtajan sijainen Jan Levander, sivistysjohtaja, sihteeri Juha Paasimäki, sivistysjohtajan sijainen Tom Enbacka, päivähoidon johtaja Guy Björklund, museonjohtaja Tove Jansson, liikuntatoimenjohtaja Anette Granberg, talouspäällikkö Marie-Louise Björndahl, rehtori Päivi Rosnell, rehtori Bo-Anders Sandström, vt. rehtori Leif Storbjörk, kirjastonjohtaja Marja-Leena Pitkäaho, kulttuurisihteeri Tiina Höylä-Männistö, nuorisosihteeri Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Annica Haldin puheenjohtaja

2 68, SIVL :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 69, SIVL :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Valitaan Päivi Lester ja Conny Englund.

4 70, SIVL :00 ILMOITUSASIAT Opetus- ja kulttuuriministeriö Päätös OKM/860/520/2015, Erityistuen myöntäminen OMK/37/592/2015 Esiopetus pakolliseksi 1.8. alkaen Merkitään tiedoksi.

5 71, SIVL :00 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Sivistysjohtaja on tehnyt touko- kesäkuussa 2015 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset: Liite 71 A Päivähoidon johtaja, vt. rehtori Bo-Anders Sandström ja nuorisosihteeri ovat tehneet touko- kesäkuussa 2015 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset. Liite 71 B Merkitään tiedoksi.

6 72, SIVL :00 UBV: 583/2015 VUODEN 2016 TALOUSARVIOKEHYKSET JA VUOSIEN TALOUS- SUUNNITELMAEHDOTUS Talouspäällikkö: Liite 72 Vuoden 2016 talousarviokehykset perustuvat seuraaviin olettamuksiin (TKK , kaupunginhallitus , kaupunginvaltuusto ) lisäys (vrt. vuoden 2015 talousarvio) Henkilöstökustannukset 0,4 % Palvelujen ostot 0,4 % (sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut, kuitenkin vuoden 2014 tilinpäätöksen mukaan) Tarvikkeet 0,4 % Sisäiset vuokrat 0,4 % Myyntituotot 0,4 % Edellisen mukaan tehdyn kustannusten tarkistamisen jälkeen vahvistetaan tehostamisvaatimus, joka on yhteensä 3,0 milj. euroa. Tehostamisvaatimus jaetaan lautakuntatasolle. Sivistyslautakunnan osalta tämä tarkoittaa :n tehostamisvaatimusta, kun yllä olevat tarkistukset on huomioitu. Tämän mukaan sivistyslautakunnan talousarviokehys vuodelle 2016 on seuraava Tulot: Menot: Netto: Ero verrattuna vuoden 2015 talousarvioon on euroa (netto). Kehys on sitova nettotasolla, mikä tarkoittaa, että vähennykseen päästään joko lisäämällä tuottoja tai vähentämällä kustannuksia. Valtionosuudet perustuvat Kuntaliiton arvioon. Verotuotot Kunnallisverokanta on korkeintaan 21,25 % vuosina Kiinteistöveroprosentti pysyy ennallaan. Verotuotot perustuvat Kuntaliiton ennusteeseen. Korkokustannukset Arvioitu 2,0 %:n keskikoron mukaan vuosille Poistot Voimassa olevan taloussuunnitelman mukaisesti.

7 72, SIVL :00 UBV: 583/2015 Investoinnit Nettoinvestointitaso on taloussuunnitelman mukaan 8,5 milj. euroa vuonna 2016 ja 8,0 milj. euroa vuonna Päätös investoinneista tehdään syksyllä talousarviokäsittelyn yhteydessä. Sivistyslautakunta käy periaatekeskustelun talousarviokehyksistä ja säästövaatimusten jakautumisesta evästykseksi viranhaltijoille talousarviotyön jatkamiseen.

8 72, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 72/sivl

9 72, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 72/sivl

10 73, SIVL :00 UBV: 607/2015 TOIMINIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 7.2 :n 2.momentin mukaan sivistyslautakunta käsittelee yhteisten virkojen ja toimien perustamista ja lakkauttamista sekä uudelleenjärjestämistä koskevat asiat. Nuorisotoimiston työarvioinnissa ilmeni, että toiminimekkeet eivät vastaa tämän päivän työtehtäviä. Oxhamnin fix-luokalla toimiva nuoriso-ohjaaja tekee vaativampia työtehtäviä kuin talolla toimivat nuoriso-ohjaajat. Ehdotetaan, että nuorisotoimiston yksi nuoriso-ohjaajan toiminimike muutetaan erityisnuoriso-ohjaajaksi. Tässä yhteydessä on kyse ainoastaan itse toimen nimikkeen muutoksesta. Seuraavan työarvioinnin ja paikallisten palkkaneuvottelujen yhteydessä otetaan kantaa myös palkka-asioihin. Sivistyslautakunta päättää, että nuorisotoimen yksi nuorisoohjaajan toimi muutetaan erityisnuoriso-ohjaajan toimeksi. Nykyinen toimenhaltija on Camilla Karlsson-Nygård.

11 74, SIVL :00 UBV: 606/2015 TOIMINIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 7.2 :n 2.momentin mukaan sivistyslautakunta käsittelee yhteisten virkojen ja toimien perustamista ja lakkauttamista sekä uudelleenjärjestämistä koskevat asiat. Nuorisotoimiston työarvioinnissa ilmeni, että toiminimekkeet eivät vastaa tämän päivän työtehtäviä. Siivoojan toimenkuvassa on vahvasti mukana myös kahvilatyöt ja kerhonohjaus nuorisotalolla. Ehdotetaan, että nuorisotoimiston siivoojan toiminimike muutetaan nuorisoassistentti-nimikkeeksi. Tässä yhteydessä on kyse ainoastaan itse toimen nimikkeen muutoksesta. Seuraavan työarvioinnin ja paikallisten palkkaneuvottelujen yhteydessä otetaan kantaa myös palkka-asioihin. Sivistyslautakunta päättää, että nuorisotoimen siivoojan toimi muutetaan nuorisoassistentin toimeksi. Nykyinen toimenhaltija on Minna Tiistola.

12 75, SIVL :00 UBV: 608/2015 TOIMINIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 7.2 :n 2.momentin mukaan sivistyslautakunta käsittelee yhteisten virkojen ja toimien perustamista ja lakkauttamista sekä uudelleenjärjestämistä koskevat asiat. Nuorisotoimiston työarvioinnissa ilmeni, että toiminimekkeet eivät vastaa tämän päivän työtehtäviä. Siivoojan toimenkuvassa on vahvasti mukana myös kahvilatyöt ja kerhonohjaus nuorisotalolla. Ehdotetaan, että nuorisotoimiston siivoojan toiminimike muutetaan nuorisoassistentti-nimikkeeksi. Tässä yhteydessä on kyse ainoastaan itse toimen nimikkeen muutoksesta. Seuraavan työarvioinnin ja paikallisten palkkaneuvottelujen yhteydessä otetaan kantaa myös palkka-asioihin. Sivistyslautakunta päättää, että nuorisotoimen siivoojan toimi muutetaan nuorisoassistentin toimeksi. Nykyinen toimenhaltija on Tuija Heino.

13 76, SIVL :00 UBV: 590/2015 BACKMAN ANNE; TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVA TYÖSUHDE OMASSA KO- DISSAAN TYÖSKENTELEVÄNÄ PERHEPÄIVÄHOITAJANA Päivähoidon johtaja: Perhepäivähoidossa on jatkuvaa tarvetta omassa kodissaan työskentelevistä perhepäivähoitajista. Perhepäivähoitajat palkataan useimmiten aluksi määräaikaisin sopimuksin, sillä työ on vaativaa ja järjestelmässä tarvitaan tiettyä joustavuutta. Anne Backman on ollut palkattuna perhepäivähoitajana lähtien määräaikaisella sopimuksella, joka päättyy Anne Backman on suorittanut työnsä hyvin eikä määräaikaisen sopimuksen jatkamiseen ole olemassa perusteltua syytä, joten hänen tulisi nyt saada toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde koskee ainoastaan työtä perhepäivähoitajana omassa kodissa. Sivistyslautakunta päättää palkata Anne Backmanin toistaiseksi omassa kodissaan työskenteleväksi perhepäivähoitajaksi lukien.

14 77, SIVL :00 UBV: 589/2015 BACKLUND MALIN; TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVA TYÖSUHDE OMASSA KODISSAAN TYÖSKENTELEVÄNÄ PERHEPÄIVÄHOITAJANA Päivähoidon johtaja: Perhepäivähoidossa on jatkuvaa tarvetta omassa kodissaan työskentelevistä perhepäivähoitajista. Perhepäivähoitajat palkataan useimmiten aluksi määräaikaisin sopimuksin, sillä työ on vaativaa ja järjestelmässä tarvitaan tiettyä joustavuutta. Malin Backlund on ollut palkattuna perhepäivähoitajana lähtien määräaikaisella sopimuksella, joka päättyy Malin Backlund on suorittanut työnsä hyvin eikä määräaikaisen sopimuksen jatkamiseen ole olemassa perusteltua syytä, joten hänen tulisi nyt saada toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde koskee ainoastaan työtä perhepäivähoitajana omassa kodissa. Sivistyslautakunta päättää palkata Malin Backlundin toistaiseksi omassa kodissaan työskenteleväksi perhepäivähoitajaksi lukien.

15 78, SIVL :00 UBV: 604/2015 SÄHKÖISEN LÄSNÄOLOREKISTERÖINNIN KÄYTTÖÖNOTTO PÄIVÄHOIDOSSA Päivähoidon johtaja: Läsnäolon rekisteröinti päivähoidossa tehdään tänä päivänä käsin. Tämä tarkoittaa, että henkilöstö merkitsee päivittäin muistiin läsnä olevat lapset ja poissaolon syyn niiden lasten osalta, jotka eivät ole paikalla. Päiväkodin henkilöstö syöttää päivähoito-ohjelmaan läsnäolopäivien määrän jokaisen lapsen osalta kuukauden lopussa, josta tiedot poimitaan automaattisesti laskutukseen. Järjestelmä toimii. Ongelmia on kuitenkin päivittäisessä ja kuukausittaisessa seurannassa, sillä tiedot syötetään jälkikäteen. Tämä vaikeuttaa mahdollisuuksia hyödyntää päivähoitopaikkoja maksimaalisesti, sillä hallinnon on pyydettävä tiedot erikseen jälkikäteen. Lisäksi tiedot ovat vanhentuneita. Valtiovalta on jo muutaman vuoden ajan viestittänyt, että uusi maksujärjestelmä saattaa tulla ajankohtaiseksi, eli ns. tuntiveloitus. Tämä vaatii siinä tapauksessa, että jonkin muotoinen sähköinen rekisteröinti otetaan käyttöön. Henkilöstöpuolella esimies suunnittelee työajat ja siirtää ne työaikaohjelma Titaniaan. Työlistat otetaan täältä ja henkilöstön toteutunut työaika kirjataan käsin. Ohjelma huolehtii työtunneista, ylimääräisistä työtunneista ja ylitöistä ym. Ongelmana on juuri se, että työaika ensin kirjataan käsin ja sen jälkeen esimies kirjaa ajat ohjelmaan. Tämä vie turhan paljon esimiehen aikaa. Näihin kumpaankin ongelmaan on nyt saatavissa apua. Ohjelmistontoimittaja Abilita, joka on myös toimittanut päivähoitoohjelman, on tehnyt yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa ratkaisun ongelmiin. Ohjelman nimi on Päikky ja se toimii matkapuhelimen kautta. Lapsen tullessa aamulla läsnäolo rekisteröidään matkapuhelimen kautta, jolloin hallinto ja esimies voivat seurata reaaliajassa paikalla olevien lasten määrää. Tiedot siirretään ohjelmasta päivähoito-ohjelmaan ja ne muodostavat laskutuspohjan. Samalla tavoin rekisteröidään henkilöstön läsnäolo, joka siirtyy suoraan työaikaohjelmaan. Kaikki tämä helpottaa henkilöstön työtä ja vapauttaa samalla työaikaa lasten parissa työskentelyyn. Päivähoito-osaston ajatuksena on, että ohjelma otetaan käyttöön syksyn aikana kahdessa päiväkodissa, Kirkkorannan päiväkodissa ja Barnabon päiväkodissa. Testijakson jälkeen järjestelmä voidaan ottaa käyttöön porrasteisesti muussa päivähoidossa. Järjestelmän kustannukset koostuvat ohjelman kustannuksesta, henkilöstön koulutuskustannuksista, sekä puhelimista ja

16 78, SIVL :00 UBV: 604/2015 tunnisteista aiheutuvista kertaluontoisista tarvikekustannuksista. Lisäksi veloitetaan lapsimäärään perustuva kuukausimaksu. Käyttöönottokustannukset tulevat olemaan n (ohjelma + koulutus) ja n teknisistä varusteista (puhelimet ja tunnisteet). Lisäksi veloitetaan kuukausittainen ylläpitomaksu, joka perustuu lapsimäärään ja jonka suuruus on n. 250 /kuukausi testiaikana. Kustannukset otetaan päivähoidon talousarviosta. Sivistyslautakunta merkitsee asian tiedoksi.

17 79, SIVL :00 UBV: 391/2015 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Sivl Iltapäivätoiminta on monen vuoden ajan hoidettu yhteistyössä seurakunnan ja Folkhälsanin kanssa. Nykyinen sopimus päättyy ja sopimus on ollut kolmivuotinen. Asianomaisten osapuolten kanssa on käyty neuvotteluja ja uusi sopimus tulisi laatia. Seurakunnan ja Folkhälsanin kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi järjestämme omana toimintana iltapäivätoimintaa Vestersundsbyn ja Ruusulehdon kouluissa. Nykyinen sopimus: Liite: 35 Päätös Sivistyslautakunta keskustelee ja päättää uuden sopimuksen ehdoista Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymän, ruotsalaisen ja suomalaisen seurakunnan sekä Folkhälsans förbund i Österbottenin kanssa. Sivistyslautakunta: Sivistyslautakunta hyväksyy uuden kolmivuotisen sopimuksen seurakuntien ja Folkhälsanin kanssa. Iltapäiväryhmien tukea korotetaan ryhmää kohden :sta :oon. Sivl Iltapäivätoiminnan tuottajien kanssa käydyissä neuvotteluissa on asetettu vaatimus :n vuosittaisesta korvauksesta ryhmää kohden. Tulevana lukuvuonna seurakunnalla on yhteensä 10 ryhmää ja Folkhälsanilla 2 ryhmää. Maksut toimintaan osallistumisesta on määrätty laissa ja korkeintaan 3 tunnin toiminnasta päivää kohden voidaan veloittaa 60 kuukaudessa ja korkeintaan 4 tunnista maksu on 80 kuukaudessa. 4 tuntia ylittävästä toiminnasta päivää kohden on laskutettu 100 kuukaudessa. Uudessa hallitusohjelmassa on maininta, että kyseisiä maksuja saatetaan korottaa. Maksut ovat olleet samat useiden vuosien ajan. Neuvotteluissa on myös keskusteltu iltapäivätoimintaan tehtävistä kuljetuksista. Sivistyslautakunta keskustelee ja päättää Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymän, ruotsalaisen ja suomalaisen seurakunnan sekä Folkhälsans förbund i Österbottenin kanssa tehtävän uuden sopimuksen ehdoista.

18 80, SIVL :00 UBV: 555/2015 LEADER-HAKEMUS: KULTTUURIA KESKUSTASSA -HANKE Siv-kj Kulttuuria keskustassa -hanke pohjautuu Richard Sjölundin valtuustoaloitteeseen (n. 20 allekirjoittajaa), jonka tavoitteena on Pietarsaaren kehittäminen kulttuurikaupunkina. Yksi aloitteen aiheista koski vähemmistökulttuureille tarkoitetun kulttuurikeskuksen perustamista Pietarsaareen. Kaupunginhallitus asetti työryhmän selvittääkseen mitä tähän sisältyisi. Syksyllä 2013 palkattiin hankekoordinaattori (Johanna Enroth), jonka tehtäviin kuului myös työskennellä kieltä, kulttuuria ja vähemmistöjä käsittelevän seminaarin parissa. Seminaari toteutettiin helmikuussa Seminaarin tarjoamien uusien impulssien jälkeen työryhmä päätti hakea avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. OKM myönsi hankkeelle kartoitukseen, joka tarkastelisi kansainvälisen kulttuurikeskuksen perustamista monikulttuurisuudelle ja vähemmistöille Pietarsaaressa. Työryhmän loppuraportti jätettiin kaupunginhallitukselle kesäkuussa 2014 (Kaup.hall ) ja kaupunginhallitus päätti, että Kulttuuria keskustassa -hanke siirretään Kulttuuritoimistolle, jonka tehtävänä on toteuttaa kartoitus ja integroida Kulttuuria keskustassa osaksi kulttuuritoimintaa (Kaup. hall ). Kartoitushanke käynnistyi helmikuussa 2015, hankekoordinaattorina toimii Lisen Sundqvist (palkattu ajalle helmikuu-elokuu 2015). Lisen Sundqvist kartoittaa avoimen kulttuuriareenan tarvetta, jossa keskitytään saatavuuteen, osallisuuteen, monikulttuurisuuteen, kieleen ja identiteettiin. Kartoitus koskee kohderyhmiä, jotka eivät aktiivisesti osallistu kulttuurielämään sosiaalisista, taloudellisista, kielellisistä tai muista syistä. Kartoituksessa käännytään ryhmien puoleen, jotka ovat vähemmän edustettuina kulttuurielämässä ja keskustellaan heidän kanssaan. Lisäksi hankkeen tarkoituksena on hakea avustusta kulttuurikeskustoiminnan käynnistämiseksi. Kartoitusprojektin aikana Lisen Sundqvist on keskustellut yhteistyöstä seuraavien kanssa: Kvarnen / Kronoby folkhögskola (Kruunupyy), Yrkesakademin! i Österbotten, Norrvalla folkhögskola, Centria ammattikorkeakoulu, Nykarleby folkhögskola (Uusikaarlepyy), Novian taidekoulutus, Åbo Akademin varhaiskasvatus, Siirtolaisuusinstituutti (Kruunupyy), Concordia, Jakobstads gymnasium, Pietarsaaren kotouttamiskoordinaattori, After Eight. Muita yhteistyökumppaneita: Kulttuuria kaikille, MultiKult-hanke (Pohjanmaan liiton pilottihanke, jossa Pietarsaari oli yksi kolmesta osallistuvasta kunnasta). Edellä mainittujen lisäksi keskus toimii yhteistyössä erityisesti kaupungin kulttuuri- ja sivistystoimialojen kanssa. Kartoitustyön ja EU-hakemusten laatimisen lisäksi seudulla ja muilla paikkakunnilla (Caisa Helsingissä, Kulttuuria kaikille ym.) on meneillään jatkuvaa verkottumista. Tämän lisäksi suunnitellaan erilaisia tapahtumia ja pienempimuotoisia kokeiluja erilaisten työmenetelmien puitteissa; kokeilemme yhdessä useiden

19 80, SIVL :00 UBV: 555/2015 yhteistyökumppaneiden kanssa minkälaisia mahdollisuuksia yhteistyön tekemiseen on erilaisten pienhankkeiden tiimoilta: World Music -aiheinen konsertti Musikcafé After Eightissä seminaari ja työpaja kulttuurituottaja ja kaupunkitaiteilija Meiju Niskalan johdolla maahanmuuttajapainotteisia elokuva- ja kirjoitushankkeita yhdessä Jakobstads Gymnasiumin kuvataideopettajan ja Siirtolaisuusinstituutin Kruunupyyn toimiston ym. kanssa tarinankerronnan (storytelling) käyttäminen oman äänensä löytämisessä Åbo Akademin varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyötä Novian kuvataidekoulutuksen kanssa jo olemassa olevien Artist-in-Residence -hankkeiden puitteissa, jolloin vieraileva taiteilija luo katutaidetta yhdessä kaupunkilaisten kanssa Kulttuuria keskustassa -hankkeen avainsanat ovat saatavuus, osallisuus, interkulttuurisuus, monimuotoisuus ja lähidemokratia paikassa, jossa kaupungin asukkaat voivat olla, tavata ja tehdä asioita. On noudatettava matalan kynnyksen ajattelutapaa: miten saavuttaa ihmiset, jotka eivät osallistu kulttuuritarjontaan, käy tapahtumissa, ole tekemisissä kulttuurin kanssa? Kulttuurikeskukseen tulevia on kannustettava osallistumaan ja tekemään omia aloitteitaan, esittelemään ajatuksiaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia. Pietarsaaren seudun kielitilanne on ainutlaatuinen koko maassa. Sen lisäksi, että kaupungin suomenkieliset ovat vähemmistössä ja ruotsinkielisen alueen ympäröimänä, Pietarsaaren seudun kunnallisessa yhteistyölautakunnassa toimivissa viidessä kunnassa on lisäksi 70 kieltä edustettuina. Sen vuoksi on olemassa sekä tarvetta että edellytyksiä työskennellä vähemmistökieliasioiden parissa kulttuurikeskuksen yhteydessä. Kulttuurikeskuksen on sijaittava keskeisellä paikalla ja sen on oltava helppopääsyinen. Ajatuksena on, että Kulttuurikeskus toimii verkostossa muiden kaupungin kulttuuritoimijoiden kanssa, sekä kunnallisten toimijoiden, yhdistysten että yksittäisten toimijoiden kanssa. Organisaation on oltava kevyt ja liikkuva ja sen on voitava toimia nopeasti erilaisissa aloitteissa ja muutoksissa. Verkostotyön ajatuksena on vahvistaa yhteistyötä kulttuurin parissa tänä päivänä jo toimivien tahojen kanssa, tapahtumien, koulutuksen, sosiaalisen työn ja kotouttamisen puitteissa. Keskuksen työntekijöillä on koordinoiva rooli kulttuurityöntekijöiden parissa, ja he toimivat erilaisten kulttuuri-instituutioiden välisenä yhdyssiteenä. Rahoitusta haetaan ensisijaisesti LEADERiltä kehittämisrahan muodossa, kun taas lisärahoituksen mahdollisuutta selvitetään myös Kulturfondenilta, Svensk-Österbottniska Samfundetilta ym. Kulttuurikeskuksen on toimittava paikallisesti, mutta sen on myös suuntauduttava ulospäin, mm. Helsingissä toukokuussa 2015 perustetun monikulttuurikeskusten kattojärjestön kautta (Suomen monikulttuurikeskukset -yhdistys) ja EU-komission kulttuuriohjelman (Creative Culture) kanssa. Hanke alkaa paikallisesti; sillä on oltava selkeä paikallinen ankkurointi sekä

20 80, SIVL :00 UBV: 555/2015 tuottajien että vastaanottajien parissa, jotta hanke toimisi pitemmällä tähtäimellä. Kulttuurikeskuksen on vastattava mm. kartoituksen kautta ilmaistuihin tarpeisiin (tanssi, musiikki, mahdollisuus tapaamisiin erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten välillä ja ruokakulttuuri ovat usein toistuvia aiheita). On tärkeää ylittää sekä kieli- että ikärajat. Toimintaan on saatava mukaan sekä ammattitaiteilijoita, kulttuurityöntekijöitä että amatöörejä, jotta kulttuurikeskuksen toimintaan mukaan tulevilla on mahdollisuus oppia toisiltaan, taustastaan riippumatta. Nyt toteutettava kartoitus tuo tietoa kohderyhmien toiveista ja tarpeista. Nämä muodostavat perustan, joka huomioidaan kulttuurikeskuksen toimintaa muotoiltaessa. Tämän lisäksi on olemassa tarpeita joista ei ehkä olla tietoisia. Kulttuurikeskuksen on myös voitava vastata näihin, sekä kohderyhmien että niiden tahojen osalta, joiden kanssa keskus tekee yhteistyötä. Tämä voitaisiin toteuttaa kurssien ja seminaarien muodossa: meidän on opittava mitä tarkoittaa tämän päivän yhteiskuntaa leimaavan moninaisuuden kanssa eläminen, sekä interkulttuurisuudesta, ja meidän on opittava kunnioittamaan toistemme erilaisuuksia. Yhtenä keskuksen tehtävänä on voida tuoda uusia impulsseja ulkoapäin, joista sekä kulttuurikeskusta ympäröivä verkosto että toimintaan osallistuvat voivat saada osansa. Kulttuurikeskuksen on myös voitava tarjota tapaamispaikka taiteen, musiikin ja kulttuurin parissa työskenteleville ja luoda fyysiset tilat esim. freelancereille, jotka voivat tulla päiväsaikaan keskukseen työskentelemään omilla tietokoneillaan, kulttuurikeskuksen tarjotessa tuolin, pöydän, langattoman internetliittymän ja tulostusmahdollisuudet. Leader-hanke Kulttuuria keskustassa suunnitellaan käynnistyväksi vuoden 2016 alusta. Liite 25 Kulttuurisihteeri: Kulttuurijaosto hyväksyy kulttuuritoimiston hankesuunnitelman (Leader-rahoitus Kulttuuria keskustassa-hanke) ja myöntää kulttuuritoimistolle oikeuden tehdä hankehakemus. Päätös Esittelevä virkamies, museonjohtaja: Hyväksyttäneen. Sivistyslautakunnan kulttuurijaosto: hyväksyttiin. Sivl Leader-hanke Kulttuuria keskustassa esitellään kokouksessa.

21 80, SIVL :00 UBV: 555/2015 Sivistyslautakunta hyväksyy kulttuuritoimiston hankesuunnitelman (Leader-hanke Kulttuuria keskustassa) ja myöntää kulttuuritoimistolle luvan lähettää hankehakemuksen.

22 81, SIVL :00 UBV: 603/2015 PIETARSAAREN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON LEADER- HANKESUUNNITELMA Leader-hankehaku on alkanut ja Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto on tehnyt maahanmuuttajaopetuksen kehittämisen tueksi oman hankesuunnitelman. EU:n ja valtion ohella kunnat ovat Leaderin tärkeimpiä rahoittajia. Kuntien Leaderiin panostamat eurot tulevat takaisin kun hankkeita toteutetaan. Opiston hanke sopii Pohjanmaan painopisteeseen (painopistealue 2), joka rakentuu monikulttuurisuuteen: korkeampi sosiaalinen pääoma ja vahvistettu yhteisöllisyys. Hankkeessa tulisi toimimaan rehtorin ohessa päätoimiset opettajat sekä suomenkielen opettajat, yhteensä kuusi henkilöä. Näiden lisäksi hankkeessa on mukana maahanmuuttoasiantuntijoita, avainhenkilöitä niin yritysmaailmasta kuin järjestökentältä. Esikartoitus- ja suunnitteluvaiheessa työvastuuta jaetaan kahden/kolmen henkilön kesken. Työvastuuta ja -tehtäviä tullaan jakamaan myös hankkeen I ja II -vaiheissa työntekijöiden vahvuuksien mukaan. Sivistyslautakunta hyväksyy työväenopiston Leader- hankesuunnitelman ja myöntää sille oikeuden tehdä hankehakemus.

23 82, SIVL :00 UBV: 613/2015 KOULUSIHTEERIN VALINTA Henkilöstöjaosto oli hyväksynyt kokouksessaan Etelänummen koulusihteerin työpanokseksi 100 %. Kuitenkin päätöksen mukaan % työpanoksesta tulee tehdä Etelänummen koulun lisäksi jossakin muussa tai muissa suomenkielisissä kouluissa. Koulusihteerin tehtävä on ollut sisäisesti haettavana Pietarsaaren kaupungin ilmoitustaululla ja kotisivulla. Hakuaika päättyi klo 14.00, hakuilmoitus liitteenä. Liite 82 A Hakuaikaan mennessä tointa haki 5 hakijaa, yhteenveto hakijoista liitteenä (yksi hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen). Liite 82 B Hakemukset ovat nähtävillä koulutusvirastossa ja kokouksessa. Kun arvioidaan hakijoiden koulutusta, kokemusta ja soveltuvuutta toimeen, voidaan etusijalle asettaa Sini-Vuokko Nyman sopivuutensa perusteella. Hänellä on myös sihteerin ammattitutkinto. Sivistyslautakunta valitsee koulusihteeriksi (pääasiallinen sijoituspaikka Etelänummen koulu) alkaen toistaiseksi voimassaolevaan toimeen Sini-Vuokko Nymanin. Tehtävään sisältyy 20-40% työpanos jossakin muussa suomenkielisessä koulussa.

24 82, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 82 A/sivl

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-12-16 16:00

-2, SIVL 2015-12-16 16:00 -2, SIVL 2015-12-16 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 16.12.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-08-24 16:00

-2, SIVL 2015-08-24 16:00 -2, SIVL 2015-08-24 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 24.8.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-02-17 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.3.2016 klo 16.00, Kauppaoppilaitos, Paul Hallvarinkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-09-26 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 26.9.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-01-20 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 20.1.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-01-18 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-04-19 17:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-12-20 17:00 Kokouskutsu Tiistaina 20.12.2016 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 -2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Keskiviikkona 23.1.2019 klo 17.00, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-11-16 17:00 Kokouskutsu Torstaina 16.11.2017 klo 17.00, Herckules kabinetti, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-06-20 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 20.6.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-03-30 17:00 Kokouskutsu Torstaina 30.3.2017 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-09-27 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 27.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-06-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-02-15 16:00 Kokouskutsu Torstaina 15.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-09-15 16:00

-2, SIVL 2015-09-15 16:00 -2, SIVL 2015-09-15 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 15.9.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 30.11.2016 klo 17.00- Paikka Kunnanvirasto, sivistystoimisto Asiat 107 Opetussuunnitelman hyväksyminen, esiopetus 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-05-03 16:00 Kokouskutsu Torstaina 3.5.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 -2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 10.5.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-11-19 16:00

-2, SIVL 2015-11-19 16:00 -2, SIVL 2015-11-19 16:00 Kokouskutsu Torstaina 19.11.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-05-26 16:00

-2, SIVL 2015-05-26 16:00 -2, SIVL 2015-05-26 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 26.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-02-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.2.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.6.2014 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 12.6.2014 klo 17.00 Paikka Högåsen; Lapväärtintie 163

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-12-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.12.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-04-22 16:00

-2, SIVL 2015-04-22 16:00 -2, SIVL 2015-04-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.4.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja

Lisätiedot

Perusturvan, sivistystoimen ja kulttuuritoimen johtosääntömuutos

Perusturvan, sivistystoimen ja kulttuuritoimen johtosääntömuutos Kaupunginhallitus 4 11.01.2010 Kaupunginhallitus 90 29.03.2010 Kaupunginhallitus 123 10.05.2010 Kaupunginvaltuusto 33 09.06.2010 Kulttuurilautakunta 51 16.06.2010 Perusturvan, sivistystoimen ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-02-11 17:30 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 9.8.2017 klo 18.36 19.00 KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-11-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.11.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 AIKA 28.05.2019 klo 18:28-18:50 PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 LOVIISA LÄSNÄ Laiho Pasi puheenjohtaja Nevalainen Sofia Sokka-Tuomala

Lisätiedot

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas KOKOUSKUTSU Keskiviikkona 7.2.2019 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Varsinaiset jäsenet Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 AIKA 03.07.2014 klo 18:04-18:27 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-09-15 16:00

-2, SIVL 2015-09-15 16:00 -2, SIVL 2015-09-15 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 15.9.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-06-21 16:00 Kokouskutsu Torstaina 21.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Paikka ja aika Kunnantoimistolla klo Allekirjoitus

Paikka ja aika Kunnantoimistolla klo Allekirjoitus KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Nro 10 19.9.2017 Kokousaika 19.9.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-12-15 17:00 Kokouskutsu Torstai 15.12.2016 klo 17.00, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-05-26 16:00 Kokouskutsu Torstaina 26.5.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Uusikaarlepyy. 1 Kokouksen avaaminen 2. 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2

Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Uusikaarlepyy. 1 Kokouksen avaaminen 2. 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2 UUDENKAARLEPYYN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU 1/2018 1 Aika Maanantaina 5.2.2018 klo 09.00 Paikka Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Käsiteltävät asiat Sivu 1 Kokouksen avaaminen 2 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :30

-2, SIV-KJ :30 -2, SIV-KJ 2017-01-18 18:30 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 18.30, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston 6. kokous 1 (6) Kokoustiedot. Aika: klo

Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston 6. kokous 1 (6) Kokoustiedot. Aika: klo 1 (6) Nuorisovaltuuston 6. kokous Kokoustiedot Aika: 15.11.2018 klo 14.17-16.49 Paikka: Saapuvilla olleet jäsenet: Martinsali Ville Virtanen, puheenjohtaja Aleksi Suro, 1. varapuheenjohtaja Sofia Källström,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Maaseutulautakunta 26.09.2012 Aika 26.09.2012 klo 19:00-19:45 Paikka Maaseututoimisto, Keskuskatu 51 b Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

Asia/esityslista Sivistyslautakunta

Asia/esityslista Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 14.11.2018 35 Aika: 14.11.2018 klo 17.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone Asiat 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 26 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 27 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (5) 6 Avustusten myöntäminen vuodelle 2014 HEL 2013-015342 T 02 05 01 00 Päätös Johtokunta päätti jakaa opiston vuoden 2014 talousarvioon sisältyvät järjestöjen avustukset,

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 Aika klo 18:00 Paikka Virastotalo, kokoushuone 427 Käsiteltävät asiat Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä,

Kunnantoimisto Kemiössä, 1/2014 KUTSU 1 Kokousaika: klo 17.00 Kokouspaikka: Kemiön kunnantoimisto, hallitushuone Jäsenet: Anders Laurén Patrick Joki Cathina Wretdal-Lindström Lars Söderlund Marjaana Hoikkala Janni Lindholm Janina

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 16.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Kiinteistöpäällikön viran

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 4/2014 34 Aika 08.09.2014 klo. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 26 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN JA VIRAN VAALI

REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN JA VIRAN VAALI Sivistyslautakunta 8 18.02.2015 Kunnanhallitus 42 16.03.2015 Kunnanhallitus 58 20.04.2015 Kunnanhallitus 65 27.04.2015 REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-03-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Paikka ja aika Kunnantoimistolla klo Allekirjoitus

Paikka ja aika Kunnantoimistolla klo Allekirjoitus KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Nro 8 14.8.2017 Kokousaika 14.8.2017 klo 18.00 19.08 Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet:

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat 10.09.2015 Sivu 1 / 1 3801/05.10.01/2015 25 Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh. 09 816 23022 Elina Pulli, puh.

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 2.5.2012 29 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 26 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

-2, KV 2014-12-22 18:00

-2, KV 2014-12-22 18:00 -2, KV 2014-12-22 18:00 Kokoustiedot Aika 22.12.2014 kl. 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell,

Lisätiedot

Kangasniemi Kokouskutsu 1 (7) Sivistyslautakunta Aika , klo 13:00. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone. Käsiteltävät asiat

Kangasniemi Kokouskutsu 1 (7) Sivistyslautakunta Aika , klo 13:00. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone. Käsiteltävät asiat Kangasniemi Kokouskutsu 1 (7) Aika 20.02.2017, klo 13:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsiteltävät asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastus 17 Päiväkodin

Lisätiedot

Budj uusi Budj ed.v. tot.v:n al Tilinp

Budj uusi Budj ed.v. tot.v:n al Tilinp Haapaveden kaupunki Sivu 1 00004610 Liikuntapalvelut 004611 Liikuntapalvelut, hallinto 4001 Henkilöstökulut -38.950-45.682-39.465-48.618 4300 Palvelujen ostot -5.000-4.000-11.089-6.618 4500 Aineet, tarvikkeet

Lisätiedot