-2, SIVL :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIVL 2015-05-26 16:00"

Transkriptio

1 -2, SIVL :00 Kokouskutsu Tiistaina klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson Markku Pukkinen, varapuheenjohtaja Vaula Vilppola Håkan Forss Johan Karjaluoto Erik Nyberg Marina Lundkvist Brita Brännbacka-Brunell Kristina Saari Conny Englund Aykut Saka Päivi Lester Vesa Berg Jacob Storbjörk Ulrika Rönnback Lasse Perhiö Eija Vähäsöyrinki Anita Petterson Seppo Kangas Vuokko Piippolainen Sauli Isokoski Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kurt Hellstrand, kaupunginhallituksen edustaja Isak Hellström, nuorisovaltuuston edustaja Anne Ekstrand, kaupunginjohtajan sijainen Jan Levander, sivistysjohtaja, sihteeri Juha Paasimäki, sivistysjohtajan sijainen Tom Enbacka, päivähoidon johtaja Guy Björklund, museonjohtaja Tove Jansson, liikuntatoimenjohtaja Marie-Louise Björndahl, rehtori Päivi Rosnell, rehtori Bo-Anders Sandström, vt. rehtori Leif Storbjörk, kirjastonjohtaja Marja-Leena Pitkäaho, kulttuurisihteeri Tiina Höylä-Männistö, nuorisosihteeri Anette Granberg, talouspäällikkö Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Annica Haldin puheenjohtaja

2 38, SIVL :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 39, SIVL :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Ehdotus Sivistysjohtaja: Valitaan Erik Nyberg ja Lasse Perhiö.

4 40, SIVL :00 ILMOITUSASIAT Opetus- ja kulttuuriministeriö Päätös OMK/860/520/2015, Erityistuen myöntäminen Dna 46/221/214, Lukiokoulutuksen yksikköhintoja vuonna 2015 koskeva muutos Dna 56/221/2014, Päätös opetus- ja kulttuuritointa varten kunnille käyttökustannuksiin myönnettävästä valtionosuudesta sekä kuntayhtymille, rekisteröidyille yhteisöille ja säätiöille myönnettävästä rahoituksesta vuodelle 2015 Opetushallitus Päätös 158/514/2014, Vieraskielisten oppilaiden/opiskelijoiden opetukseen myönnettävä täydentävä valtionavustus vuonna 2014 Valtiovarainministeriö Päätös VM/2105/ /2011 Päätös Vöyrin kunnan uudelleenkäsittelypyynnöstä, joka koskee kotikuntakorvauksia vuosille 2010 ja 2011 Aluehallintovirasto Päätös LSSAVI/6738/ /2014 Lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan valtionavustuksen myöntäminen Ehdotus Sivistysjohtaja: Merkitään tiedoksi.

5 41, SIVL :00 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Sivistysjohtaja on tehnyt huhti toukokuussa 2015 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset: Liite 41 A Päivähoidon johtaja, vt. rehtori Bo-Anders Sandström ja nuorisosihteeri ovat tehneet tammi toukokuussa 2015 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset. Liite 41 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Merkitään tiedoksi.

6 42, SIVL :00 UBV: 484/2015 PÄIVÄHOITO; ERITYISLASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, RUOTSINKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Toimi on ollut julistettuna haettavaksi kaupungin virallisella ilmoitustaululla ajalla sekä ÖT:n ja PS:n ilmoituksissa Lisäksi toimi on ollut julistettuna haettavaksi kaupungin kotisivuilla ja työvoimatoimiston nettisivuilla mol.fi. Kaksi henkilöä haki tointa hakuajan puitteissa, kumpikin heistä päteviä. Toimen sijoituspaikkana on alkaen Kirkkorannan päiväkoti. Molemmat hakijat kutsuttiin erityiseen haastattelutilaisuuteen Haastatteluryhmään kuuluivat päiväkodin johtaja Tom Enbacka, erityislastentarhanopettaja Christel Sandell ja päiväkodinjohtaja Taina Heikkinen-Kaivosoja. Lisäksi haastattelutilaisuuteen kutsuttiin sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, mutta heillä ei ollut mahdollisuutta osallistua. Tutustuttuaan hakuasiakirjoihin ja haastateltuaan hakijoita haastatteluryhmä esittää, että erityislastentarhanopettaja Mia Rosengård valitaan toimeen alkaen, koeajan ollessa 6 kuukautta. Ilmoitus: Liite 42 A Kooste hakijoista: Liite 42 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää valita erityislastentarhanopettaja Mia Rosengårdin ruotsinkieliseen erityislastentarhanopettajan toimeen ( ), jonka ensisijaisena sijoituspaikkana on Kirkkorannan päiväkoti, alkaen. Toimi täytetään 6 kuukauden koeajalla.

7 42, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 42 A/sivl Pietarsaaren kaupunki hakee uusia työntekijöitä varhaiskasvatukseen ja julistaa haettavaksi ERITYISLASTENTARHANOPETTAJAN TOIMEN Sinulla on luonnollisesti sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista säädetyn lain (272/2005) edellyttämä kelpoisuus. Lisäksi edellytyksenä on kummankin kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Toimi on tällä hetkellä sijoitettu Kirkkorannan päiväkotiin. Työskentelet lapsiryhmässä osana tiimiä ja osana henkilöstömitoitusta. Työkielenä on ruotsi. Kirkkorannan päiväkoti toimii tänä päivänä tärkeänä toimipisteenä Pietarsaaren erityispäivähoidossa, sekä suomen että ruotsin kielellä. Päiväkoti on kaksikielinen ja tänä päivänä ruotsin kieli on enemmistökielenä. Erityislastentarhanopettajan uusi toimi on askel pyrkimyksessä lisätä päiväkodin osaamista niiden lasten osalta, joilla on erityistarpeita. Työhösi kuuluvat myös konsultoinnit päiväkodin muilta osastoilta. Lähetä hakemuksesi liitteineen klo mennessä osoitteeseen Pietarsaaren kaupunki/sivistyslautakunta, PL 41, Pietarsaari. (Käyntiosoite: Päivähoito- ja koulutusvirasto, Strengberginkatu 1). Lisätietoa toimesta antaa erityislastentarhanopettaja Christel Sandell, puh Tietoa saa myös päiväkodinjohtaja Taina Heikkinen-Kaivosojalta, puh Virkaan valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

8 42, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 42 B/sivl Sökande till befattningen som specialbarnträdgårdslärare Personuppgifter Utbildning Arbetserfarenhet Granholm Johanna student, Jakobstads Gymnasium 2007 barnträdgårdslärarvikariat, Jakobstad f 1988 ped.kand, barnträdgårdslärare Åbo Akademi 2011 t.f. specialbarnträdgårdslärare Rådhusgatan 22 specialbarnträdgårdslärare, Åbo Akademi, Jakobstad specialbarnträdgårdslärare, Åbo Akademi, 2014 Rosengård Maria student Jakobstads Gymnasium 1977 barnträdgårdslärarvikariat f barnträdgårdslärare 1979 daghemsföreståndare, Kristinestad Stenvägen 54 specialbarnträdgårdslärare 2008 ambulerande spec.barnträdg.lärare/förman, Kristinestad Lappfjärd ambulerande specialbarnträdgårdslärare, Kristinestad 2010-

9 43, SIVL :00 UBV: 485/2015 PÄIVÄHOITO; JOHTAJAN VIRKA ( ) Päivähoidon johtaja: Päiväkodin johtajan virka ( ), jonka ensisijaisena sijoituspaikkana Maria-Marjalan päiväkoti, on ollut kaupungin virallisella ilmoitustaululla haettavana ajalla Lisäksi virka on ollut julistettuna haettavaksi kaupungin kotisivuilla ja työvoimatoimiston nettisivulla mol.fi. Virkaa haki hakuajan puitteissa 7 henkilöä, joilla kaikilla oli tehtävään vaadittava pätevyys. Kokemus johtajantehtävistä vaihteli sen sijaan suuresti. Hakuasiakirjat ovat saatavilla päivähoito- ja koulutusvirastossa ennen kokousta ja sen jälkeen. Päivähoidon johtaja ja sivistysjohtaja valitsivat hakijoiden joukosta viisi henkilöä, jotka kutsuttiin henkilökohtaiseen haastatteluun. Hakijoista tehdystä koosteesta ilmenevät haastatteluun kutsutut. Haastattelut pidettiin ja ja niitä oli pitämässä ryhmä, johon kuuluivat sivistysjohtaja Jan Levander, päivähoidon johtaja Tom Enbacka ja päiväkodinjohtaja Leila Vihtola. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja kutsuttiin myös, ja puheenjohtaja osallistui jälkimmäiseen haastattelutilaisuuteen. Haastattelussa kiinnitettiin huomiota henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi myös johtajaominaisuuksiin, sekä pedagogiseen johtajuuteen että henkilöstön johtamiseen. Haastattelujen perusteella haastattelijaryhmä totesi, että lastentarhanopettaja ja lastentarhan johtaja Gwen Törnqvist soveltuu virkaan parhaiten. Virka täytetään alkaen ja siihen valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisteriote. Virassa on 6 kuukauden koeaika. Ilmoitus: Liite 43 A Kooste hakijoista: Liite 43 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää valita lastentarhanopettaja Gwen Törnqvistin haettavaksi julistettuun johtajanvirkaan ( ), jonka ensisijaisena sijoituspaikkana on Maria-Marjalan päiväkoti alkaen. Ennen viran vastaanottamista on siihen valitun esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisteriote. Virassa on 6 kuukauden koeaika.

10 43, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 43 A/sivl Pietarsaaren kaupunki etsii uusia työntekijöitä varhaiskasvatukseen ja julistaa haettavaksi PÄIVÄKODINJOHTAJAN VIRAN Haemme johtajaa haastaviin ja vaihteleviin tehtäviin, ensisijaisesti Maria-Marjalan päiväkotiin alkaen. Päiväkodissa on yhteensä kuusi osastoa ja se on kaksikielinen, tällä hetkellä ruotsin kieli on enemmistökielenä. Lapset ovat 1-5 -vuotiaita, eli alle esikouluikäsiä. Päiväkodin johtajana johdat päiväkodin toimintaa, vastaat henkilöstön ja talouden johtamisesta sekä yksikkösi kasvatuksellisesta työstä. Sinulla ei ole vastuullasi omaa lapsiryhmää, mutta sinun odotetaan äkillisissä tapauksissa ja mahdollisuuksien mukaan toimivan sijaisena yksikössäsi. Palkka ja muut työehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen, KVTES:n mukaan. Sinulla on luonnollisesti sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista säädetyn lain (272/2005) edellyttämä kelpoisuus. Lisäksi edellytyksenä on kummankin kotimaisen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Työn avainsana on johtajuus, sekä henkilöstön johtajana ja esimiehenä, että yksikön kasvatuksellisen työn johtajana. Tämä edellyttää kokemusta varhaiskasvatuksesta ja perehtyneisyyttä esimiestyöhön, sekä tahtoa yhdessä henkilöstön, kollegojen ja huoltajien kanssa kehittää toimintaa sekä yksikössä että päivähoidossa. Siitä syystä kasvatustieteen kandidaattitutkinto ja johtajuuskoulutus katsotaan ansioksi. Lähetä hakemuksesi liitteineen klo mennessä osoitteeseen Pietarsaaren kaupunki/sivistyslautakunta, PL 41, Pietarsaari. (Käyntiosoite: Päivähoito- ja koulutusvirasto, Strengberginkatu 1). Lisätietoa virasta antaa päivähoidon johtaja Tom Enbacka, puh tai Tietoja Maria-Marjalan päiväkodista antaa myös vt. johtaja Tanja Ketola, puh Virkaan valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

11 43, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 43 B/sivl Sökande till daghemsföreståndartjänst Personuppgifter Utbildning Arbetserfarenhet Övrigt Intervju Granholm Joanna Ped.kand 2011 Barnträdgårdslärare tot Fotbollstränare FC United ca 5 år nej f år 7 mån Jakobstad Specialbarnträdgårdslärare specialbtg.lär 2015 tot 5 mån 2014 Hansten Anne Barnträdgårdslärare 1982 Barnträdgårdslärare, Bankok kompletterande studier för btg.lär 22 sv ja f Barnträdg.lär. vikariat ca 10 år Jakobstad Barnträdgårdslärare tillsv Daghemsförest. tillf Käld Susanna Ungdomsintruktör 2004 Barnträdgårdslärare vik ca. 4 år nej f.1985 Ped.kand Jakobstad Nystedt Eva Skolgångsbiträde 2004 Privatföretagare Ledarskap inom social- och hälsov ja f Specialhandledare för Handledare, arbete inom flyktingmottagningen Nykarleby barn och unga 2007 i Oravais Socionom-YH 2013 Handledare, Aurorahemmet t.f. hemvårdsledare Jakobstad

12 43, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 43 B/sivl Robinson Nina Grundskollär.examen 2002 Klasslärare Utbildningsledarskap 2015 ja f. Ped. magister, allmän peda- Timlärare, högstadium Teuva utbildningsnämnd Övermark gogik 2015 Timlärare, folkhögskola Lektor, högstadium Timlärare, högstadium Lektor, högstadium 2014 Tarvos Liselott Barnträdgårdslärare 1984 Barnträdgårdslärare Teamledare Tupperware ja f Daghemsförestånd Jakobstad Språkbadslärare Daghemsförestånd Barnträdgårdslärare Barnträdgårdslärare Törnqvist Gwen Barnträdgårdslärare 1980 Barnträdgårdslärare, vårdare av Privatföretagare, ja f utvecklingsstörda, specialbarnträdgårds. Sundom lärare, lärare, speciallärare Barnträdgårdslärare, vikariat Daghemsföreståndare Barnträdgårdslärare 2014-

13 44, SIVL :00 UBV: 486/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, RUOTSINKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi kuusi ruotsinkielistä lastentarhanopettajan tointa. Hakuaika päättyi Työehtosopimuksen 5 :n mukaan kehotettiin myös muita, päivähoidossa osa-aikaisessa toimessa olevia, ilmoittamaan mahdollisesta kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Hakuajan puitteissa 4 lastentarhanopettajaa ilmoitti kiinnostuksestaan kokopäivätyöhön. Sivistyslautakunnan on näin ollen tehtävä kyseiset siirrot ennen kuin muut haettavina olevat toimet täytetään. Lastentarhanopettaja Siw Leander-Nygård palkattiin osaaikaiseksi lastentarhanopettajaksi 25 t/v Leander- Nygård on ilmoittanut kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Ilmoitus: Liite 44 A Hakija: Liite 44 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Lastentarhanopettaja Siw Leander-Nygård siirretään työehtosopimuksen 5 :n mukaan lastentarhanopettajan osaaikaisesta työstä kokopäivätyöhön alkaen.

14 44, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 44 A/sivl Cirkulär / Yleiskirje 5/2015 Till staden Jakobstads anställda Pietarsaaren kaupungin työntekijöille PÄIVÄHOITOHENKILÖSTÖ, sisäinen haku Pietarsaaren kaupunki, Päivähoito, julistaa seuraavat päiväkodeissa tai kouluissa olevat toimet haettaviksi sisäisesti: a) 6 ruotsinkielistä lastentarhanopettajaa 100 % b) 1 ruotsinkielinen lastentarhanopettaja (30 h/viikko) 78,43 % c) 4 suomenkielistä lastentarhanopettajan tointa 100 % d) 3 ruotsinkielistä lastenhoitajaa 100 % e) 2 ruotsinkielistä lastenhoitajaa (25 h/viikko) 65,35 % f) 2 suomenkielistä lastenhoitajaa 100 % g) 3 suomenkielistä avustajaa (25 h/viikko) 65,35 % Huom! Päivähoidossa toistaiseksi voimassa olevassa osa-aikaisessa työsuhteessa olevien henkilöiden, jotka toivovat kokoaikaista työsuhdetta, on ilmoitettava kiinnostuksestaan kirjallisesti päivähoidon johtajalle hakuajan puitteissa (työsopimuslaki, 5 ). Kokopäivätointen ja osa-aikaisten tointen lopullista määrää voidaan tästä johtuen vielä tarkistaa. Toimia voivat hakea Pietarsaaren kaupungin palveluksessa hakuaikana olevat henkilöt. Kelpoisuusvaatimukset kohdissa a) f) sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista säädetyn lain mukaisesti (272/2005) ja kohdassa g) sopiva koulutus tai kokemus. Palkka KVTES:n mukaan. Toimet täytetään alkaen toistaiseksi, mikäli henkilöstöjaosto hyväksyy rekrytoinnin. Hakemukseen liitetään kopiot todistuksista ja työtodistuksista (ei palauteta). Ennen toimen vastaanottamista on siihen valitun henkilön esitettävä todistukset ja työtodistukset alkuperäisinä, sekä toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus. Hakemukset on jätettävä maanantaihin klo mennessä osoitteeseen: Pietarsaaren kaupunki, Päivähoito- ja koulutusvirasto, PL 41, PIETARSAARI. Kuoreen merkintä siitä, mitä kohtaa tai kohtia haet, esim. a), b). Lisätietoja: päivähoidon johtaja Tom Enbacka, puh , Staden Jakobstad/Personalbyrån. PB 41, (06) , Pietarsaaren kaupunki/henkilöstötoimisto. PL 41, Pietarsaari (06) ,

15 44, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 44 B/sivl

16 45, SIVL :00 UBV: 487/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, RUOTSINKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi kuusi ruotsinkielistä lastentarhanopettajan tointa. Hakuaika päättyi Työehtosopimuksen 5 :n mukaan kehotettiin myös muita, päivähoidossa osa-aikaisessa toimessa olevia, ilmoittamaan mahdollisesta kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Hakuajan puitteissa 4 lastentarhanopettajaa ilmoitti kiinnostuksestaan kokopäivätyöhön. Sivistyslautakunnan on näin ollen tehtävä kyseiset siirrot ennen kuin muut haettavina olevat toimet täytetään. Lastentarhanopettaja Mikaela Skog palkattiin osa-aikaiseksi lastentarhanopettajaksi 25 t/v Skog on ilmoittanut kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Ilmoitus: Liite 45 A Hakija: Liite 45 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Lastentarhanopettaja Mikaela Skog siirretään työehtosopimuksen 5 :n mukaan lastentarhanopettajan osa-aikaisesta työstä kokopäivätyöhön alkaen

17 45, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 45 B/sivl

18 46, SIVL :00 UBV: 489/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, RUOTSINKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi kuusi ruotsinkielistä lastentarhanopettajan tointa. Hakuaika päättyi Työehtosopimuksen 5 :n mukaan kehotettiin myös muita, päivähoidossa osa-aikaisessa toimessa olevia, ilmoittamaan mahdollisesta kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Hakuajan puitteissa 4 lastentarhanopettajaa ilmoitti kiinnostuksestaan kokopäivätyöhön. Sivistyslautakunnan on näin ollen tehtävä kyseiset siirrot ennen kuin muut haettavina olevat toimet täytetään. Kasvatustieteiden kandidaatti Charlotte Parkkinen palkattiin osa-aikaiseksi lastentarhanopettajaksi 25 t/v Parkkinen on ilmoittanut kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Ilmoitus: Liite 46 A Hakija: Liite 46 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Kasvatustieteiden kandidaatti Charlotte Parkkinen siirretään työehtosopimuksen 5 :n mukaan lastentarhanopettajan osaaikaisesta työstä kokopäivätyöhön alkaen.

19 46, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 46 B/sivl

20 47, SIVL :00 UBV: 490/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, RUOTSINKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi kuusi ruotsinkielistä lastentarhanopettajan tointa. Hakuaika päättyi Työehtosopimuksen 5 :n mukaan kehotettiin myös muita, päivähoidossa osa-aikaisessa toimessa olevia, ilmoittamaan mahdollisesta kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Hakuajan puitteissa 4 lastentarhanopettajaa ilmoitti kiinnostuksestaan kokopäivätyöhön. Sivistyslautakunnan on näin ollen tehtävä kyseiset siirrot ennen kuin muut haettavina olevat toimet täytetään. Kasvatustieteiden kandidaatti Annika Sandelin palkattiin osaaikaiseksi lastentarhanopettajaksi 25 t/v Sandelin on ilmoittanut kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Ilmoitus: Liite 47 A Hakija: Liite 47 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Kasvatustieteiden kandidaatti Annika Sandelin siirretään työehtosopimuksen 5 :n mukaan lastentarhanopettajan osaaikaisesta työstä kokopäivätyöhön alkaen.

21 47, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 47 B/sivl

22 48, SIVL :00 UBV: 493/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENHOITAJAN TOIMI, SUOMENKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi kaksi suomenkielistä lastenhoitajan tointa. Hakuaika päättyi Työehtosopimuksen 5 :n mukaan kehotettiin myös muita, päivähoidossa osa-aikaisessa toimessa olevia, ilmoittamaan mahdollisesta kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Hakuajan puitteissa yksi lastenhoitaja ilmoitti kiinnostuksestaan kokopäivätyöhön. Sivistyslautakunnan on näin ollen tehtävä kyseinen siirto ennen kuin muut haettavina olevat toimet täytetään. Lähihoitaja Maarit Salminen palkattiin osa-aikaiseksi lastenhoitajaksi 25 t/v Salminen on ilmoittanut kiinnostuksestaan kokopäivätointa kohtaan. Ilmoitus: Liite 48 A Hakija: Liite 48 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Lähihoitaja Maarit Salminen siirretään työehtosopimuksen 5 :n mukaan lastenhoitajan osa-aikaisesta työstä kokopäivätyöhön alkaen.

23 48, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 48 B/sivl

24 49, SIVL :00 UBV: 492/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, SUOMENKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi 4 suomenkielistä lastentarhanopettajan tointa ajalla Hakuajan päätyttyä toimia oli hakenut 3 henkilöä. Kaikki kolme ovat päteviä toimiin, kahdella on suomi äidinkielenään ja yhdellä ruotsi. Kielen osalta ei ole mitään suoria määräyksiä, mutta lähtökohtana on, että henkilöstö työskentelee omalla äidinkielellään. Haastatteluja ei ole tehty, sillä kaikki hakijat ovat työskennelleet organisaatiossa ainakin viime vuoden, joten he ovat tuttuja ja ovat osoittaneet osaamisensa. Ilmoitus: Liite 49 A Kooste hakijoista: Liite 49 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää valita lastentarhanopettaja Elina Gäddnäsin suomenkieliseen lastentarhanopettajan toimeen ( ), jonka ensisijaisena sijoituspaikkana on Viktorian päiväkoti alkaen. Toimeen valitun on ennen toimen vastaanottamista toimitettava todistus terveydentilastaan.

25 49, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 49 B/sivl Lastentarhanopettjan toimi, suomenkielinen ( , , , ) Henkilötiedot Koulutus Työkokemus Muuta Gäddnäs Elina Lastentarhanopettaja 1993 Lastenohjaaja yht 2 v 4 kk f Lastentarhanopettaja Larsmo Rajala Katri Barnskötare 1981 Specialbarnträdg.lär vik Cum.laude i pedagogik f Barnträdgårdslärare 1986 Daghemsföreståndare Larsmo Familjedagvårdsledare Peruskoulunopettaja Barnträdgårdslärare Företagare/yrittäjä Lastentarhanopettaja Ranta-Nieminen Niina Filosofian maisteri 2011 Lastentarhanopettaja sij f Pedagogie kandidat 2014 Lastentarhanopettja Pietarsaari

26 50, SIVL :00 UBV: 491/2015 PÄIVÄHOITO; LASTENTARHANOPETTAJAN TOIMI, SUOMENKIELINEN ( ) Päivähoidon johtaja: Sivistyslautakunta julisti sisäisesti haettavaksi 4 suomenkielistä lastentarhanopettajan tointa ajalla Hakuajan päätyttyä toimia oli hakenut 3 henkilöä. Kaikki kolme ovat päteviä toimiin, kahdella on suomi äidinkielenään ja yhdellä ruotsi. Kielestä ei ole mitään suoria määräyksiä, mutta lähtökohtana on, että henkilöstö työskentelee omalla äidinkielellään. Haastatteluja ei ole tehty, sillä kaikki hakijat ovat työskennelleet organisaatiossa ainakin viime vuoden, joten he ovat tuttuja ja ovat osoittaneet osaamisensa. Ilmoitus: Liite 50 A Kooste hakijoista: Liite 50 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää valita kasvatustieteiden kandidaatti Niina Ranta-Niemisen suomenkieliseen lastentarhanopettajan toimeen ( ), jonka ensisijaisena sijoituspaikkana on Pursisalmen päiväkoti alkaen. Toimeen valitun on ennen toimen vastaanottamista toimitettava todistus terveydentilastaan.

27 51, SIVL :00 UBV: 214/2014 LUKIOIDEN KILPAILUKYVYN SÄILYTTÄMINEN OPPILASVALINNOISSA Sivl Jakobstads gymnasiumin ja Pietarsaaren lukion johtoryhmät haluavat kiinnittää sivistyslautakunnan huomion siihen, että toisen asteen koulutusten välisissä kilpailutilanteissa oppilasvalinnoissa yhä useammat lukiot tarjoavat oppilaittensa käyttöön kannettavia tietokoneita tai nk. tablettitietokoneita. Ylioppilastutkinnon uusiutuessa ylioppilaskokelailla on mahdollisuus käyttää kannettavia tietokoneita vuoden 2016 kirjoituksissa. Suunnitelmien mukaan koko ylioppilastutkinto on mahdollista suorittaa sähköisesti vuonna Suunnitelmien mukaan tämän päivän tilanteessa ei ole mahdollista käyttää esim. ipadia. Liite 33 Lukioiden johtoryhmät esittävät seuraavia toimenpiteitä, jotta kummankin lukion kiinnostavuutta lisätään uusia oppilaita rekrytoitaessa: 1. Kaikille uusille opiskelijoille hankitaan leasing-sopimuksella kannettavat tietokoneet. Kustannukset olisivat noin 15 /kone/kuukausi. Sopimusaika 3 vuotta, oppilasmäärä noin Kunta maksaa leasing-maksut kolmen vuoden ajalta, minkä jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus lunastaa itselleen tietokone yhden kuukausimaksun hinnalla eli 15 :lla. 2. Opiskelijoille maksetaan ns. Sipoon mallin mukaisesti 100 lukuvuodessa korvaukseksi siitä, että opiskelijat sitoutuvat käyttämään omaa tietokonettaan päivittäin opiskelunsa tueksi. Kolmen vuoden aikana korvaus on siten 300. Korvaus maksetaan ainoastaan ylioppilastutkintolautakunnan vaatimusten mukaisesti ylioppilastutkintoon kelpaavista kannettavista tietokoneista. 3. Sivistyslautakunta hankkii kaikille lukion uusille opiskelijoille joko kannettavan tietokoneen tai tablettitietokoneen. Kustannukset ovat noin 400 opiskelijaa kohden. Oppilaita on aloittavaa opiskelijaa vuositasolla. Ehdotus Päätös Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta keskustelee lukioiden päätöksestä ja päättää, miten asiassa edetään. Sivistyslautakunta: Sivistyslautakunta palaa asiaan seuraavassa kokouksessaan. Sivl

28 51, SIVL :00 UBV: 214/2014 Työryhmä, joka sai tehtäväkseen seurata ylioppilastutkinnon digitalisointia koskevia vaatimuksia ja erittelyjä, on tehnyt seuraavan ehdotuksen lukio-opiskelijoiden tietokoneista: - oppilaat, joilla on oma tietokone, ottavat sen mukaan kouluun ja käyttävät sitä opetuksessa - koulu vuokraa tietokoneita niille opiskelijoille, joilla ei ole omaa tietokonetta ja opiskelija maksaa lukuvuosimaksun käyttöoikeudesta. Opiskelun päättyessä opiskelijalla on mahdollisuus lunastaa tietokone halpaan hintaan. Lautakunnan on myös otettava kantaa siihen, miten opiskelijoita, joiden ei ole taloudellisista syistä mahdollista hankkia tietokonetta, kohdellaan yhdenvertaisesti. Liite 52 Ehdotus Päätös Sivistysjohtaja: Lautakunta päättää, että pääperiaatteena on, että opiskelijat ottavat oman tietokoneensa mukaan kouluun ja käyttävät sitä opetuksessa. Koulu voi ylläpitää tietokoneiden varavarastoa opiskelijoiden opetuskäyttöön. Nämä tietokoneet voidaan ostaa tai vuokrata. Opiskelijat, joiden ei ole mahdollista hankkia tietokonetta taloudellisista tai sosiotaloudellisista syistä, voivat anoa, että he saavat tietokoneen käyttöönsä kaupungin kustannuksella. Näiden tietokoneiden myöntämisperiaatteet on laadittava yhteistyössä sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Sivistyslautakunta: Keskustelun aikana Håkan Forss teki Jacob Storbjörkin, Sauli Isokosken ja Markku Pukkisen kannattamana seuraavan muutosehdotuksen: Lautakunta päättää, että lukio-opintonsa syyslukukaudella 2014 aloittavat opiskelijat saavat 100 euron avustuksen kahden ensimmäisen vuoden aikana edellyttäen, että opiskelija sitoutuu käyttämään päivittäin omaa tietokonettaan opiskelussaan. Kahden vuoden aikana avustus on siten 200. Korvaus maksetaan ainoastaan ylioppilastutkintolautakunnan vaatimusten mukaisesti ylioppilastutkintoon kelpaavista tietokoneista. Koulu voi ylläpitää tietokoneiden varavarastoa opiskelijoiden opetuskäyttöön. Nämä tietokoneet voidaan ostaa tai vuokrata. Puheenjohtaja ehdotti äänestystä sivistysjohtajan ja Håkan Forssin ehdotuksen välillä siten, että sivistysjohtajan ehdotuksen puolesta äänestetään jaa ja Håkan Forssin ehdotuksen puolesta äänestetään ei. Äänestyksen jälkeen todettiin, että kaikki jäsenet olivat äänestäneet ei (Storbjörk, Forss, Isokoski, Pukkinen, Haldin, Nyberg, Brännbacka-Brunell, Englund, Perhiö ja Petterson), joten Håkan Forssin ehdotuksesta tuli sivistyslautakunnan päätös.

29 51, SIVL :00 UBV: 214/2014 Sivl Sivistyslautakunta päätti viime vuonna tukea Jakobstads gymnasiumin ja Pietarsaaren lukion opiskelijoita 100 :lla lukuvuodessa edellyttäen, että opiskelija sitoutuu käyttämään omaa tietokonettaan päivittäin opinnoissaan. Korvaus maksetaan kahden ensimmäisen vuoden aikana. Korvausjärjestelmä on toiminut suhteellisen hyvin. Ruotsinkielisistä opiskelijoista 66 opiskelijaa on tehnyt sopimuksen tietokoneen käytöstä ja suomenkielisistä 24 opiskelijaa. Tämä vastaa noin 70 % opiskelijoista. Jakobstads gymnasium ja Pietarsaaren lukio kehottavat kaikkia uusia opiskelijoita hankkimaan kannettavan tietokoneen ennen opintojen aloittamista. Omaa tietokonetta tarvitaan opinnoissa sekä vuoden 2016 syksystä alkaen ylioppilaskirjoituksissa. Viimeisimmät korvauspäätökset koskivat syksyllä 2014 opintonsa aloittaneita opiskelijoita, joten nyt tulisi tehdä uusi päätös jatkoa silmällä pitäen. Kaikki syksyllä opintonsa aloittavat opiskelijat tulevat tarvitsemaan tietokonetta ylioppilaskirjoituksissa. Mielestäni on sen vuoksi tärkeää, että lautakunta tekisi pysyvän päätöksen korvauksesta, joka maksetaan oman tietokoneen käytöstä. Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää, että syyslukukaudella 2014 ja myöhemmin lukio-opintonsa aloittaneet opiskelijat saavat korvausta 100 lukuvuodessa edellyttäen, että opiskelijat sitoutuvat käyttämään omaa tietokonettaan päivittäin opinnoissaan. Korvauksen määrä on kolmen vuoden aikana 300 opiskelijaa kohden.

30 52, SIVL :00 UBV: 468/2015 SIVISTYSLAUTAKUNNAN OSAVUOSIRAPORTTI 1/2015 Valmistelu: talouspäällikkö Rahatoimiston kirje: Liite 52 A Osavuosiraportti: Liite 52 B Hallintokuntia on kehotettu tarkastamaan oman toimialansa tavoitteiden toteutuminen, toiminta ja tulos jaksolta ja tekemään oma asiantuntija-arvionsa tilinpäätöksen todennäköisestä tuloksesta koko vuodesta Talousarvion ja taloussuunnitelman arvioinnin kirjalliset tavoitteet on rahatoimiston suosituksen mukaan jätetty pois tästä osavuosiraportista. Tulosalueiden on kuitenkin seurattava näitä sisäisesti kunkin alueen osalta. Kuluvan vuoden talousarviossa on huomioitu joitakin säästö- ja tehostamistoimenpiteitä, joista päätettiin talousarviotyön yhteydessä. Osa toimenpiteistä (ensisijaisesti koulutuksessa) tuo odotetut vaikutukset vasta syksystä alkaen. Sivistyslautakunnan osavuositulos per osoittaa nettotalousarvion ylitystä n. 0,2 milj. eurolla vuositasolla. Ylityksiä ennustetaan tässä vaiheessa päivähoidon osalta (n ) sekä aikuiskoulutuksessa/työväenopisto (n ). Muiden tulosalueiden arvioidaan pysyvän talousarvion kehyksissä. Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta merkitsee raportin tiedoksi Annetaan tiedoksi: Rahatoimisto Toimialapäälliköt

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV 20.1.2015 17:00

-2, SIV 20.1.2015 17:00 -2, SIV 20.1.2015 17:00 Kokousaika 20.1.2015 klo 17.00-20.10 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Kunnallisen esimiehen VIRKASUHDEOPAS

Kunnallisen esimiehen VIRKASUHDEOPAS Kunnallisen esimiehen VIRKASUHDEOPAS Kunnallisen esimiehen VIRKASUHDEOPAS KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS Helsinki 2008 KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS 3. uudistettu painos Painetun julkaisun ISBN 978-952-213-359-5

Lisätiedot

"Hyvä hallintotapa" on suositus Espoon kaupungin päätöksentekoprosessissa ja kokousmenettelyssä noudatettavista periaatteista.

Hyvä hallintotapa on suositus Espoon kaupungin päätöksentekoprosessissa ja kokousmenettelyssä noudatettavista periaatteista. HYVÄ HALLINTOTAPA "Hyvä hallintotapa" on suositus Espoon kaupungin päätöksentekoprosessissa ja kokousmenettelyssä noudatettavista periaatteista. KAUPUNGINHALLITUS, SEN JAOSTOT SEKÄ LAUTAKUNNAT JA JOHTOKUNNAT

Lisätiedot

Mitä tulee tietää, kun palkkaa uutta henkilöstöä?

Mitä tulee tietää, kun palkkaa uutta henkilöstöä? Mitä tulee tietää, kun palkkaa uutta henkilöstöä? Aloitamme Kuntatyönantajassa artikkelisarjan, jossa kerromme palvelussuhteen alkamisen, sen kulkuun ja päättymiseen liittyviä juridisia perusasioita.tässä

Lisätiedot

Kirkkoneuvoston 23.3.2011 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 25.3.-8.4.2011 ma-pe klo 9-15:

Kirkkoneuvoston 23.3.2011 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 25.3.-8.4.2011 ma-pe klo 9-15: PÄÄTÖSLUETTELO Kirkkoneuvoston 23.3.2011 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 25.3.-8.4.2011 ma-pe klo 9-15: 54 Kokouksen avaaminen 55 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

SUPERIN SELVITYKSIÄ 2013 JOUSTAKAA, JOUSTAKAA KYLLÄ TE PÄRJÄÄTTE

SUPERIN SELVITYKSIÄ 2013 JOUSTAKAA, JOUSTAKAA KYLLÄ TE PÄRJÄÄTTE SUPERIN SELVITYKSIÄ 2013 JOUSTAKAA, JOUSTAKAA KYLLÄ TE PÄRJÄÄTTE Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin selvitys lasten päivähoidon tilasta 2013 Lasten päivähoidon selvitys Päivähoidon jäsenkysely

Lisätiedot

Työelämäsertifikaatti - maahanmuuttajille

Työelämäsertifikaatti - maahanmuuttajille Työelämäsertifikaatti - maahanmuuttajille Sisältö Johdanto... 3 Osa 1 Työlainsäädäntö 1. Yleistä Suomesta... 4 2. Osaaminen ja koulutus... 8 3. Työnhaku... 12 4. Työmarkkinajärjestelmä... 13 5. Työsopimus...

Lisätiedot

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto Lääketieteen lisensiaatin tutkinto Lääketieteen lisensiaatin tutkinto on paitsi akateeminen myös selkeästi ammattiin johtava tutkinto. Suurin osa opinnoista on kaikille yhteistä ja pakollista. Ensimmäisten

Lisätiedot

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012

Soolibooli 1/12. Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 27.1.2012 Soolibooli 1/12 27.1.2012 Iina Luoto: Antaako luokanopettajakoulutus riittävät valmiudet työelämään? s. 8 Sisällys >>> 3 Tutkimuksesta potkua opettajankoulutukseen Pääkirjoitus. 4 Mennen tullen Ajankohtaisia

Lisätiedot

Opetussuunnitelman yhteinen osa 1.8.2014 31.7.2015

Opetussuunnitelman yhteinen osa 1.8.2014 31.7.2015 Opetussuunnitelman yhteinen osa 1.8.2014 31.7.2015 Opetussuunnitelman yhteinen osa OSAO LTK 18.11.2014 Sivu 1/39 Lukijalle Tämä julkaisu Opetussuunnitelman yhteinen osa kertoo, kuinka eduskunnan säätämät

Lisätiedot

Sääntökirjan erityinen osa 1(11)

Sääntökirjan erityinen osa 1(11) 1(11) 2(11) Sisältö 1 PALVELUSETELIJÄRJESTELMÄN PIIRIIN KUULUVAT ASIAKKAAT... 3 1.1 Palvelusetelin hakeminen ja myöntäminen... 3 2 PÄIVÄKOTIHENKILÖSTÖN JA PERHEPÄIVÄHOITAJIEN PÄTEVYYSVAATIMUKSET SEKÄ HENKILÖKUNNAN

Lisätiedot

Palkkaopas. sosiaalialan ammattilaiselle

Palkkaopas. sosiaalialan ammattilaiselle Palkkaopas sosiaalialan ammattilaiselle 1 Taitto: Mainostoimisto Tin can Oy Painopaikka: Art-Print Oy 2012 2 Palkkaopas sosiaalialan ammattilaiselle 3 4 Lukijalle Talentian ydintehtävä on ajaa ja valvoa

Lisätiedot

Sinulla on oikeus - vaadi sen toteuttamista! eli mihin valtioneuvoston lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2012-2015 velvoittaa

Sinulla on oikeus - vaadi sen toteuttamista! eli mihin valtioneuvoston lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2012-2015 velvoittaa Sinulla on oikeus - vaadi sen toteuttamista! eli mihin valtioneuvoston lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2012-2015 velvoittaa Sisältö Sinulla on oikeus - vaadi sen toteuttamista! - eli mihin

Lisätiedot

HENKILÖSTÖVALINNAN PERUSTELEMINEN - tärkeintä on hakijoiden ansiovertailu ja kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimman valinta

HENKILÖSTÖVALINNAN PERUSTELEMINEN - tärkeintä on hakijoiden ansiovertailu ja kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimman valinta MUISTIO Taisto Ahvenainen elokuu 2008 Heikki Harjula Mika Paavilainen Suomen Kuntaliitto HENKILÖSTÖVALINNAN PERUSTELEMINEN - tärkeintä on hakijoiden ansiovertailu ja kokonaisarvioinnin perusteella ansioituneimman

Lisätiedot

TIETO JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SUUNNITELMA 2012 2016. 2012 Kasvatus ja opetustoimi

TIETO JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SUUNNITELMA 2012 2016. 2012 Kasvatus ja opetustoimi TIETO JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SUUNNITELMA 2012 2016 2012 Kasvatus ja opetustoimi Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Turun kasvatus- ja opetustoimen TVT-opetuskäytön visio... 2 3. TVT-suunnitelman

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi Suomen metsäkeskuksesta annetun lain ja Suomen metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä annetun lain muuttamisesta Esityksellä muutettaisiin Suomen metsäkeskuksesta

Lisätiedot

Toisen asteen koulutuksen yhteistyövaihtoehtoja

Toisen asteen koulutuksen yhteistyövaihtoehtoja Tässä selvityksessä kuvataan Itäisen Uudenmaan toisen asteen koulutuksen järjestämisen vaihtoehtoja, vaihtoehtojen suhdetta opetus- ja kulttuuriministeriön antamiin ohjeisiin sekä vaihtoehtojen taloudellisia

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 5. Työsuojeluhallinto

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 5. Työsuojeluhallinto Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 5 Työsuojeluhallinto Pienyrityksen työympäristö tuloksen tekijänä 2014 Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 5 Pienyrityksen työympäristö tuloksen tekijänä 2014 Työsuojeluhallinto

Lisätiedot

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA OPAS TYÖLLISTYMISEN TUEKSI Tähän Työnhaun tehtäväkirjaan on kerätty Maamark - projektin (Maahanmuuttajat markkinoille ESR 2003-2007) työnhakuklubeissa käytettyä materiaalia. Kaikkea

Lisätiedot

Yhtymähallitus 23.6.2014 Liite 71 VAMMAISPALVELULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISTEN PALVELUJEN JA TUKITOIMIEN SOVELTAMISOHJE

Yhtymähallitus 23.6.2014 Liite 71 VAMMAISPALVELULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISTEN PALVELUJEN JA TUKITOIMIEN SOVELTAMISOHJE Yhtymähallitus 23.6.2014 Liite 71 VAMMAISPALVELULAIN JA -ASETUKSEN MUKAISTEN PALVELUJEN JA TUKITOIMIEN SOVELTAMISOHJE Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska 2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

IIN KUNTA HALLINTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo: 1.1.2011-20 muutoksen osalta voimaantulo 28.3.2011. Kvalt 16.12.2010

IIN KUNTA HALLINTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo: 1.1.2011-20 muutoksen osalta voimaantulo 28.3.2011. Kvalt 16.12.2010 IIN KUNTA HALLINTOSÄÄNTÖ Voimaantulo: 1.1.2011-20 muutoksen osalta voimaantulo 28.3.2011 Kvalt 16.12.2010 Muutos hallintosäännön pykälään 20 hyväksytty: Kvalt 21.2.2011 2 SISÄLLYSLUETTELO LUKU I...4 YLEISET

Lisätiedot

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9 ARVIOINNIN OPAS Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot Oppaat ja käsikirjat 2012:9 Opetushallitus Oppaat ja käsikirjat 2012:9 ISBN 978-952-13-5194-5 (nid.) ISBN 978-952-13-5195-2 (pdf) ISSN-L 1798-8950

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 2 (11) 1. Iltapäivätoiminta on laadukasta vapaa-ajan toimintaa... 2 1.1 Tavoitteet... 3 1.1.1 Kodin kasvatustyön tukeminen... 3 2.1.2 Hyvinvoinnin,

Lisätiedot

ABI-OPAS OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN 2015-2016

ABI-OPAS OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN 2015-2016 ABI-OPAS OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN 2015-2016 1 Tieto- ja viestintäteknologiasta iloa ja hyötyä opiskeluun Nykyään tietoteknologia on osa yhteiskuntaa ja jokapäiväistä elämää. Jokainen tulee tarvitsemaan

Lisätiedot

Oikeus liikkua ja asua. vapaasti Euroopassa. Opas EU:n kansalaisen oikeuksista EUROOPAN KOMISSIO

Oikeus liikkua ja asua. vapaasti Euroopassa. Opas EU:n kansalaisen oikeuksista EUROOPAN KOMISSIO Oikeus liikkua ja asua vapaasti Euroopassa Opas EU:n kansalaisen oikeuksista EUROOPAN KOMISSIO Oikeusasioiden pääosasto 1 Tässä oppaassa kerrotaan, mitä oikeuksia EU:n kansalaisella on liikuttaessa Euroopan

Lisätiedot

Gunilla Englund. On kuin tulisi kotiin Ruotsinkielisen palvelun merkitys sosiaalipalvelun asiakkaille 3/2009

Gunilla Englund. On kuin tulisi kotiin Ruotsinkielisen palvelun merkitys sosiaalipalvelun asiakkaille 3/2009 1 Gunilla Englund On kuin tulisi kotiin Ruotsinkielisen palvelun merkitys sosiaalipalvelun asiakkaille 3/2009 On kuin tulisi kotiin Ruotsinkielisen palvelun merkitys sosiaalipalvelun asiakkaille Gunilla

Lisätiedot

Vantaan tieto- ja viestintätekniikan. suunnitelma 2013 2016. Sivistystoimi

Vantaan tieto- ja viestintätekniikan. suunnitelma 2013 2016. Sivistystoimi Vantaan tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma 2013 2016 Sivistystoimi Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Vantaan tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön visio... 4 3 Teknisen oppimisympäristön

Lisätiedot