-2, SIVL :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIVL :00"

Transkriptio

1 -2, SIVL :00 Kokouskutsu Keskiviikkona klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist Markku Pukkinen, varapuheenjohtaja Vaula Vilppola Christer Tonberg Johan Karjaluoto Erik Nyberg Alexandra Back Brita Brännbacka-Brunell Kristina Saari Conny Englund Aykut Saka Sanna Melarti Jaakko Koskela Jacob Storbjörk Ulrika Rönnback Lasse Perhiö Eija Vähäsöyrinki Anita Petterson Seppo Kangas Vuokko Piippolainen Sauli Isokoski Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kurt Hellstrand, kaupunginhallituksen edustaja Ronja Huhtamäki, nuorisovaltuuston edustaja Kristina Stenman, kaupunginjohtaja Jan Levander, sivistysjohtaja, sihteeri Juha Paasimäki, sivistysjohtajan sijainen Tom Enbacka, päivähoidon johtaja Leif Storbjörk, kirjastotoimenjohtaja Tove Jansson, liikuntatoimenjohtaja Anette Granberg, talouspäällikkö Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Annica Haldin puheenjohtaja

2 -1, SIVL :00 FEL! HITTADE INGA POSTER FÖR INNEHÅLLSFÖRTECKNING.

3 10, SIVL :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

4 11, SIVL :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Valitaan Sanna Melarti ja Christer Tonberg.

5 12, SIVL :00 ILMOITUSASIAT Opetus- ja kulttuuriministeriö Pyyntö OKM74/592/2017, Digiajan peruskoulu hankkeessa tehtävä selvitystyö perusopetuksen digitalisaation kehityksestä OKM/62/040/2016, Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö ehdotuksesta hallituksen esitykseksi lukiolain ja opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta OKM/33/050/2017 Varhaiskasvatuksen sanaston kommentointipyyntö OKM/1/592/2017, Valtionavustuksen hakeminen esi- ja perusopetuksen tasaarvoa edistäviin toimenpiteisiin, erityisopetuksen laadun kehittämiseen, siihen liittyvään koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen ja opetusryhmäkoon pienentämiseen. Merkitään tiedoksi.

6 13, SIVL :00 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Sivistysjohtaja on tehnyt tammi-helmikuussa 2017 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset: Liite 13 A Päivähoidon johtaja ja nuorisosihteeri ovat tehneet tammihelmikuussa 2017 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset. Liite 13 B Merkitään tiedoksi.

7 14, SIVL :00 CFV: 22/2017 POHJANMAAN ALUETOIMISTO: KUTSUNTALAUTAKUNNAT VUODEKSI 2017 Kh Kaupunginsihteeri: Kaupunkia pyydetään nimeämään kaksi edustajaa ja kaksi varamiestä kutsuntalautakunnan jäseniksi kutsuntatilaisuuteen, joka pidetään Pietarsaaressa Jäseniksi ja varamiehiksi tulisi valita, mikäli vain on mahdollista sellaisia henkilöitä, joilla on tietoa kutsunnanalaisten olosuhteista, ja jotka ovat itse suorittaneet asepalveluksen. Lisäksi pyydetään, että kunta tarjoaisi kutsunnanalaisille kahvia ja suolapalaa. Kutsuntojen kohteena ovat nuoret 18 vuotta täyttävät, ja tilaisuus on Tupakkamakasiinilla. Täten voidaan katsoa, että kutsuntapäivät tulisi hoitaa sivistyslautakunnan ja nuorisotoimen toimesta kuten aikaisempina vuosina. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää antaa sivistyslautakunnalle tehtäväksi nimetä kaksi edustajaa kutsuntalautakuntaan sekä heille varajäsenet. Kaupunginhallitus päättää kustantaa päivien tarjoilun. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl Sivistyslautakunta valitsee Hannu Sulkakosken ja Johan Nygårdin kutsuntalautakunnan jäseniksi sekä Jan Levanderin ja Juha Paasimäen heidän varajäsenikseen.

8 15, SIVL :00 UBV: 162/2017 VANHOJEN SAAMISTEN MERKITSEMINEN KUSTANNUKSIIN Valmistelu: Talouspäällikkö Vuotta vanhemmat saamiset on tilinpäätösohjeiden mukaan merkittävä kustannuksiin, ellei niiden jäljelle jättämiseen ole erittäin hyviä perusteluja. Vaikka saamiset merkitäänkin kustannuksiin, on ponnisteluja maksun saamiseksi jatkettava. Vuoden 2016 tilinpäätöksen yhteydessä sivistyslautakunnan osalta on merkitty vuodelta 2015 olevia saamisia yhteensä ,54, seuraavanlaisesti: - Varhaiskasvatus: ,35 - Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta:1 603,80 - Arbetarinstitutet: 1 782,82 - Työväenopisto: 495,23 - Liikuntatoiminta: 679,51 - Muu: 922,83 Sivistyslautakunta merkitsee asian tiedoksi. Tiedoksi: Rahatoimisto

9 16, SIVL :00 UBV: 159/2017 VIRKANIMIKKEEN MUUTTAMINEN Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 7.2 :n 2. kohdan mukaan sivistyslautakunnan tehtäviin kuuluvat yhteisten virkojen ja toimien perustamista ja lakkauttamista sekä uudelleenjärjestämistä koskevien asioiden käsitteleminen. Kaupunginvaltuustossa perustettiin / 336 perusopetuksen matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virka (0612). Tämän päivän tarpeiden pohjalta virkanimike tulisi muuttaa kemian ja matematiikan tai fysiikan lehtoriksi (0612). Sivistyslautakunta päättää muuttaa perusopetuksen matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin viran (0612) kemian ja matematiikan tai fysiikan lehtoriksi (0612).

10 17, SIVL :00 UBV: 600/2013 PIETARSAAREN RUOTSINKIELISEN TYÖVÄENOPISTON SIJOITUS Sivl Sivistyslautakunta on päättänyt kokouksessaan , että Pietarsaaren lukio muuttaa Jakobstads gymnasiumin tiloihin. Muuton suunnittelua jatkettaessa on osoittautunut, että kaikkia ruotsinkielisen lukion tiloja tarvitaan. Sen vuoksi Pietarsaaren ruotsinkielisen työväenopiston kanslia joutuu muuttamaan. Asiasta on keskusteltu työnväenopiston johtokunnassa ja voidaan todeta, että muutto on välttämätön. Eri vaihtoehtoja on selvitetty, ja sopivimmaksi paikaksi työväenopiston kanslialle on osoittautunut Isokatu 10. Talonrakennuspäällikön mukaan muutto on mahdollista ja tilat siivotaan ja järjestetään kuntoon pikaisesti. Päätös Sivistyslautakunta päättää, että Pietarsaaren ruotsinkielisen työväenopiston kansliatoiminnot siirretään Isokatu 10:een heti kun tilat on siivottu ja järjestetty kuntoon. Sivistyslautakunta: hyväksyttiin. Sivl Pietarsaaren lukion muutettua samoihin tiloihin Jakobstads gymnasiumin kanssa siirrettiin ruotsinkielisen työväenopiston kanslia Isokatu 10:een. Myös kulttuuritoimisto ja suomenkielisen työväenopiston kanslia siirrettiin samaan osoitteeseen. Viime vuonna kulttuuritoimisto muutti kirjastoon ja myöhemmin työväenopiston hallinto muutti Strengbergin tiloihin, sillä kaupunki järjestää täällä kielenopetusta aikuisille maahanmuuttajille työväenopistojen toiminnan puitteissa. Kanslioiden muutot johtuvat osittain Isokatu 10 kiinteistön sisäilmaongelmista. Nyt myös ruotsinkielisen työväenopiston muuttaminen Strengbergin kiinteistöön on ajankohtainen. Arbiksen hallinto ei tällä hetkellä mahdu samoihin tiloihin työväenopiston kanssa, vaan kyseessä olisivat muut tilat Strengbergillä. Samalla tehdään tilapäisiä muutoksia kansliahenkilöstön työtehtävissä. Sivistyslautakunta päättää, että Pietarsaaren ruotsinkielisen työväenopiston kansliatoiminnot siirretään Strengbergin kiinteistöön heti kun tilat on siivottu ja järjestetty kuntoon.

11 18, SIVL :00 UBV: 884/2016 EHDOTUS KYRKOSTRANDS-JUNGMANS SKOLAN NIMENMUUTOKSEKSI Bildn-sv Jungmanin koulun johtokunta on kokouksessaan käsitellyt ehdotusta Kyrkostrands-Jungmans skolan nimen muuttamiseksi. Johtokunta on sitä mieltä, että aika on nyt kypsä nimen vaihtamiseksi seuraavaksi: Kyrkostrands skola Specialpedagogiskt kompetenscenter. Johtokunta hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen uudeksi nimeksi ja lähetti asian eteenpäin ruotsinkieliseen koulujaostoon. Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön mukaisesti kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan alaiset johtokunnat. Sivistyslautakunnan toimintasäännössä säädetään seuraavanlaisesti: 10 Jungmanin koulun johtokunnan tehtävät Sen lisäksi, mitä johtokunnan tehtävistä on muualla säädetty tai määrätty, Jungmannin koulun johtokunnan tehtävänä on: 1. hyväksyä lukuvuosittain lukuvuosisuunnitelma, jossa päätetään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja muusta opetukseen ja työaikoihin liittyvästä toiminnasta, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista; rehtori on vastuussa suunnitelman laatimisesta 2. valvoa, että koululla on tarpeelliset rakennukset, kalusto, opetusvälineet ja kirjasto sekä että koulua ja koulun aluetta hoidetaan huolellisesti 3. valvoa kouluruokailun, oppilaskuljetusten ja muun oppilashuollon järjestämistä 4. antaa lausunto jaostolle valittaessa vakinaista henkilöstöä kouluun opettajia lukuun ottamatta 5. hoitaa koulun stipendi- ja lahjarahastoja 6. suorittaa myös muut toimialaansa kuuluvat tehtävä Jungmanin koulun johtokunnassa on edustajia myös Luodon, Uudenkaarlepyyn ja Pedersören kunnista. Päätös Koulutoimenjohtaja: Ehdotetaan, että jaosto panostaa nimenmuutoksen Kyrkostrands skola Specialpedagogiskt kompetenscenter jatkovalmisteluun. Asia siirretään sivistyslautakunnalle ja lausuntoa pyydetään kunnilta, joilla on edustajansa Jungmanin koulun johtokunnassa. Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen koulujaosto: Asia lähetettiin takaisin Jungmanin koulun johtokunnalle.

12 18, SIVL :00 UBV: 884/2016 Jungmanin koulun johtokunta Johtokunta ottaa asian keskusteltavaksi ja johtokunnan naapurikuntien edustajia kuullaan. Johtokunta päättää yksimielisesti nimenmuutoksesta. Ehdotetaan, että Kyrkostrands-Jungmans skola vaihtaa nimensä muotoon Kyrkostrands skola - specialpedagogiskt kompetenscenter. Päätös Johtokunta ehdottaa, että koulun nimeksi tulee Kyrkostrands skola ja että lisäystä Specialpedagogiskt kompetenscenter käytetään markkinointitarkoituksessa. Bildn-sv Johtokunta on käsitellyt asiaa uudelleen ja tarkentanut ehdotustaan koulun nimen muutokseksi. Päätös Koulutoimenjohtaja: Ehdotetaan, että jaosto panostaa nimenmuutokseen ja että koulun viralliseksi nimeksi tulee Kyrkostrands skola. Lisäystä Specialpedagogiskt kompetenscenter käytetään markkinointitarkoituksessa. Asia siirretään sivistyslautakunnalle. Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen koulujaosto: hyväksyttiin. Sivl Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen koulujaosto hyväksyi johtokunnan ehdotuksen Kyrkostrands-Jungmans skolan nimenmuutoksesta muotoon Kyrkostrands skola. Markkinointitarkoituksessa nimeen lisätään Specialpedagogiskt kompetenscenter. Sivistyslautakunnan tulisi nyt omalta osaltaan hyväksyä nimenmuutos ja tehdä muutos sivistystoimen toimintasääntöön.

13 18, SIVL :00 UBV: 884/2016 Sivistyslautakunta päättää, että Kyrkostrands-Jungmans skolan virallinen nimi on jatkossa Kyrkostrands skola. Lisäystä Specialpedagogiskt kompetenscenter käytetään markkinointitarkoituksessa. Lautakunta tekee tarvittavat muutokset sivistystoimen toimintasääntöön.

14 19, SIVL :00 CFV: 880/2016 VALTUUTETTU KARI KOSKELA YM.: ALOITE PIETARSAAREN KAUPUNGIN TU- ESTA LASTEN HARRASTUKSIA VARTEN Kv Aloite: Liite 91 Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh Aloite: Liite 377 Kaupunginsihteeri: Aloitteessa pyydetään kaupunginhallitusta selvittämään, mitä taloudellisia ja toiminnallisia mahdollisuuksia Pietarsaaren kaupungilla on ottaa käyttöön järjestelmä, jossa kaksitoistavuotiaat ja sitä nuoremmat lapset voivat käyttää kaupungin omia tai vuokraamiaan/tukemiaan urheilu- ja kulttuuritiloja ilmaiseksi tai selvästi alhaisemmilla hinnoilla verrattuna aikuisten maksamiin taksoihin. Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää pyytää aloitteesta lausunnot sivistyslautakunnalta ja tekniseltä lautakunnalta. Lausuntojen määräaika on Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl Aloite: Liite 9 Sivistyslautakunta pyytää ensin lausuntoa liikuntajaostolta, ennen kuin asia käsitellään lautakunnassa. Sivistyslautakunta lähettää asian liikuntajaostoon lausuntoa varten.

15 19, SIVL :00 CFV: 880/2016 Päätös Sivistyslautakunta: hyväksyttiin. Siv-lj Aloite: Liite 7 Liikuntatoimenjohtaja: Liikuntatoimenjohtaja esittelee kokouksessa vuoden 2016 lopulla yhdistyksille suunnatun kyselyn tulokset. Yhdistykset ovat ilmoittaneet jäsenmäärän; alle 12-vuotiaat, vuotiaat ja vuotiaat, sekä kuinka monta kertaa viikossa nuoret osallistuvat organisoituun urheilutoimintaan. 37 seurasta 16 on vastannut kyselyyn. Liikuntajaosto tutustuu kyselyn tuloksiin ja tekee lausunnon asiasta sivistyslautakunnalle. Förening / Seura (rf/ry) u/a 12 år / v år / v år / v. 1 FIF JKG DROTT PSInto JS-PU JFBC Canoe FC United Tennisklubb FF Jaro junior Badminton Enbukan Pietarsaaren hiihtäjät Jeppis Hockey Junior Jeppis Skating SSJ Liite 7 B Päätös Sivistyslautakunnan liikuntajaosto: Liikuntajaosto päätti antaa seuraavan lausunnon asiasta:

16 19, SIVL :00 CFV: 880/2016 Ilmainen käyttö tai selvästi alhaisemmat hinnat kaupungin omissa tai vuokraamissa/tuetuissa urheilutiloissa ei olisi tasapuolinen tukijärjestelmä alle 12-vuotiaille lapsille. Esim. telivoimistelua, tennistä, agilitya, ratsastusta, purjehdusta ja moottoriurheilua harrastetaan yksityisissä tiloissa. Taloudellinen tuki seuroille olisi myös epätasapainossa. Vuonna 2017 kaupunki jakaa euroa tukea urheiluseuroille. Tuki on euroa korkeampi kuin vuonna Seuratuen korotus auttaa seuroja järjestämään aktiivista toimintaa kaikille seuran jäsenille. Sivl Liite 19 A ja B Kari Koskelan ym. aloite nostaa esiin kysymyksen, mahdollistavatko lapsiperheiden sosiaaliset ja taloudelliset edellytykset yhdenvertaisen kasvuympäristön. Aloitteessa viitataan myös Otus-tutkimussäätiön tutkimukseen vuodelta 2016, jossa todetaan, että harrastusrikas ympäristö kehittää lapsen tietoja ja taitoja, kuten esimerkiksi sosiaalista ymmärrystä, yleissivistystä, sanavarastoa sekä ennen kaikkea ihmisten välisiä vuorovaikutustaitoja. Aloitteen mukaan halutaan kartoittaa, mitä taloudellisia ja toiminnallisia mahdollisuuksia Pietarsaaren kaupungilla on ottaa käyttöön järjestelmä, jossa kaksitoistavuotiaat ja sitä nuoremmat lapset voisivat käyttää kaupungin omia tai vuokraamiaan / tukemiaan urheilu- ja kulttuuritiloja ilmaiseksi tai selvästi alhaisemmilla hinnoilla verrattu aikuisten maksamiin taksoihin. Liikuntajaosto on esittänyt tilastoja jäsenistä, jotka ovat alle 12- vuotiaita, vuotiaita, vuotiaita, sekä siitä, kuinka monta kertaa viikossa nuoret osallistuvat organisoituun urheilutoimintaan. Liikuntajaosto toteaa myös, että ilmainen käyttö tai selvästi alhaisemmat hinnat kaupungin omissa tai vuokraamissa / tuetuissa urheilutiloissa eivät tarkoittaisi tasapuolista tukijärjestelmää alle 12-vuotiaiden lasten osalta. Tämä johtuu siitä, että monia urheilulajeja harjoitetaan yksityisten omistajien tiloissa. Monissa urheilulajeissa toimintaan osallistuminen on suhteellisen edullista alkuvaiheessa. Iän myötä myös kustannukset nousevat vuotiaiden nuorten kustannukset ovat usein huomattavasti korkeammat kuin alle 12-vuotiaiden lasten. Jotta lapsille ja nuorille voidaan taata mahdollisuus osallistua harrastuksiin edulliseen hintaan, tulee kaupungin olla valmis tukemaan toiminnan järjestäjiä riittävin avustuksin. Pääperiaat-

17 19, SIVL :00 CFV: 880/2016 teena tulisi kuitenkin olla, että käyttäjät maksavat toiminnastaan. Vuokrakustannuksien lisäksi seuroilla on ohjaajista, aineistosta ja muusta johtuvia kustannuksia. Avustusten kanavoimiseksi oikealla tavalla on laadittava yksinkertaiset ja selkeät säännöt tukijärjestelmille. Ehdotetaan myös, että vain yksi taho kaupungin puitteissa myöntää avustuksia, jotta erilaisten toimialojen ja avustusten suuruuksien kokonaisnäkemys on synkronisoitu. Sivistyslautakunta antaa yllä olevan sekä liikuntajaoston selvityksen vastauksenaan Kari Koskelan ym. aloitteeseen.

18 19, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 19 A, sivl

19 19, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 19 A, sivl

20 19, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 19 B, sivl Tränings ggr/vka Harjoitus krt/vko Personer Henkilöä Ggr/krt (min) h(min) Ggr/krt (max) h(max) u 12 år/vuotta , år/vuotta , år/vuotta , , *(hinta/h/pietarsaarenlainen seura)(pris/h/jakobstads förening) TIM/VKA Skolsalar TUNTIA/VKO Koulusalit >400 *(12 /h) Tellus ½ -1/1 *(25-50 /h) DS/ÖS YS/TS m 2 *(14 /h) Bollsal Pallosali 600 m 2 *(29 /h) <400 *(15 /h) ca:/ noin: >12 år/vuotta 14h x 12 19h x 15 12h x 25 10h x 14 12h x 29 per 40 vkor/år =

21 20, SIVL :00 UBV: 158/2017 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN Päivähoidon johtaja: Varhaiskasvatuksen piiriin saadaan käyttöön lukien oma laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/2016). Laissa on muutamia kohtia, jotka muuttuvat verrattuna Pietarsaaressa ja naapurikunnissa tänä päivänä käytössä olevaan järjestelmään. Hoitoajan määritelmä on muuttunut siten, että käsitteet kokopäivä ja puolipäivä ovat jääneet pois käytöstä ja ne on korvattu kokoaikaisella (< 35 t/vk) ja osa-aikaisella varhaiskasvatuksella (> 35 t/vk). Pietarsaaressa on jo lukien ollut käytössä uuteen lainsäädäntöön perustuva järjestelmä. Taulukon mukaiset uudet tulorajat perheille, joihin kuuluu 2 tai 3 henkilöä: Perheen koko henkilöä Tuloraja euroa/kk Korkein maksuprosentti (aikaisemmin 11,5 % 1403) (aikaisemmin 9,4% 1730) ,9% ,9% ,9% Kaikille sisaruspareille otetaan nyt käyttöön 10 %:n sisarusalennus. Aikaisemmin vain korkeimman maksun maksavilla oli oikeus sisarusalennukseen. Alennus kolmannesta lapsesta on edelleen 20 % ensimmäisen lapsen maksusta. Nuorin lapsi lasketaan ensimmäiseksi lapseksi. Kunnalla on nyt myös oikeus periä maksu, jonka suuruus on puolet kuukausimaksusta päivähoitopaikan osalta, joka on varattu huoltajien loman ajaksi, jos paikkaa ei käytetä eikä sitä ole peruttu ennen varauksen voimaantuloa. Tämä koskee myös perheitä, joilla on maksuton päivähoito. Tällöin maksu voi olla enintään puolet alhaisimmasta maksusta. Tässä vaiheessa ei tehdä muutoksia korkeimpaan maksuun (290 /kk), ei myöskään alhaisimpaan perittävään maksuun (27 /kk). Maksujen ja tulorajojen osalta tehdään indeksitarkistus seuraavan kerran Sivistyslautakunta päättää, että varhaiskasvatuksen maksut vahvistetaan yllä olevan taulukon ja periaatteiden mukaisesti lukien.

22 21, SIVL :00 UBV: 161/2017 VARHAISKASVATUKSEN MAKSUJEN PERIAATTEET Päivähoidon johtaja: Tuntiperusteisen kuukausimaksun järjestelmää on käytetty noin 6 kuukautta Pietarsaaren varhaiskasvatuksessa. Päikkyjärjestelmä on toiminut tyydyttävästi, mutta sitä vastoin vaikeuksia on ollut Abilita Päivähoidon ja Päikyn välisissä yhteyksissä. Tämä on mm. tarkoittanut, että vaikeuksia on ollut esikoulun oikean tuntimäärän saavuttamisessa ja että vanhempien rajapintaan luvattu tuntilaskuri ei ole toiminut. Tämä on johtanut siihen, että huoltajilla on ollut suuria vaikeuksia seurata varattuja aikoja ja todellisia aikoja. Vaikeudet alkavat nyt olla ohi ja sen vuoksi on syytä antaa tarkemmat ohjeet maksuista ja seurannasta. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaissa on yleisiä sääntöjä maksun laskemiselle mm. poissaolojen yhteydessä. Perheen valitsema tuntimäärä määrää yhdessä tulojen kanssa maksun suuruuden. Siksi tarvitaan tiettyjä määräyksiä siitä, miten kauan tuntimäärä voidaan ylittää ilman seurauksia, sekä joitakin sääntöjä tuntimäärän muuttamiseksi. Järjestelmän enimmäistuntimäärä tuntiperusteisen kuukausimaksun osalta on laskettu keskiarvon mukaan, joka on 21,5 päivää kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että joissakin kuukausissa saattaa olla tätä enemmän työpäiviä ja että tuntimäärä näin ollen tilapäisesti voi ylittyä tästä syystä. Käytännössä tämä voi tapahtua kahden peräkkäisen kuukauden ajan ennen lyhyempää kuukautta. Jos ylitys jatkuu myös kahden kuukauden jälkeen, tulee tuntimäärää korottaa oikealle tasolle. Hoidon alkaessa vahvistettua tuntimäärää voidaan luonnollisesti muuttaa myöhemmin. Tuntimäärän lisääminen onnistuu aina, mutta kuukausittaisen tuntimäärän vähentäminen tulee tehdä vähintään kolmeksi kuukaudeksi. Maksut määräytyvät aina perheen toimittamien tuloselvitysten perusteella. Selvitykset on aina jätettävä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, jolloin lapsi aloittaa varhaiskasvatuksen toiminnassa. Ellei selvityksiä toimiteta, vahvistetaan aina korkein maksu perheen valitseman tuntimäärän osalta. Maksua voidaan tarkistaa alaspäin vasta sen kuukauden alusta, jolloin selvitykset on toimitettu. Sivistyslautakunta päättää, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain yleisten periaatteiden lisäksi sovelletaan seuraavia periaatteita maksuja vahvistettaessa ja varhaiskasvatustoiminnan käyttämisen osalta:

23 21, SIVL :00 UBV: 161/2017 mikäli sovittu tuntimäärä ylittyy enemmän kuin kahden kuukauden ajan, tuntimäärää ja maksua korjataan siten, että se vastaa todellista tarvetta ja käyttöastetta sovitun tuntimäärän vähenemisen tulee olla voimassa vähintään kolmen peräkkäisen kuukauden ajan ellei tuloselvitystä toimiteta, peritään aina korkein maksu. Mahdollinen maksun tarkistaminen alaspäin tehdään aina sen kuukauden alusta, jolloin selvitys on toimitettu. huoltajien edellytetään käyttävän Päikky-järjestelmää varhaiskasvatustoiminnan hoitoaikojen varaamisessa (ei tässä vaiheessa koske perhepäivähoitoa).

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-12-04 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 4.12.2018 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-02-17 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-02-15 16:00 Kokouskutsu Torstaina 15.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-09-26 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 26.9.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-04-19 17:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.3.2016 klo 16.00, Kauppaoppilaitos, Paul Hallvarinkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-08-24 16:00

-2, SIVL 2015-08-24 16:00 -2, SIVL 2015-08-24 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 24.8.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-12-16 16:00

-2, SIVL 2015-12-16 16:00 -2, SIVL 2015-12-16 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 16.12.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-01-20 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 20.1.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-12-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.12.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas KOKOUSKUTSU Keskiviikkona 7.2.2019 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Varsinaiset jäsenet Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-01-18 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Keskiviikkona 23.1.2019 klo 17.00, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut alkaen 25.01.2017 Sivu 1 / 1 290/2017 02.05.00 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Arja Puronen, puh. 046

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-12-20 17:00 Kokouskutsu Tiistaina 20.12.2016 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-08-10 17:30 Kokouskutsu Keskiviikkona 10.8.2016 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-11-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.11.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunta 26 11.04.2017 Kaupunginhallitus 95 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 37 09.05.2017 Varhaiskasvatuksen uudet asiakasmaksuperiaatteet 1.8.2017 alkaen 90/02.05.00.00/2017 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 -2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-05-03 16:00 Kokouskutsu Torstaina 3.5.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Sivistystoimen toimialan toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimien

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 14 LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.6.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä tehtävänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2641/2016 02.05.00 104 Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14 10.02.2016 Sivu 1 / 1 5324/2015 02.05.00 14 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Arja Puronen, puh. 046 877 3807 Greta Hämäläinen, puh. 043 826 8011 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-10-13 16:00 Kokouskutsu Torstaina 13.10.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-11-16 17:00 Kokouskutsu Torstaina 16.11.2017 klo 17.00, Herckules kabinetti, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-02-11 17:30 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (6) Päätöshistoria Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto 30.05.2016 38 HEL 2016-005361 T 00 01 00 Päätös Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto esitti kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-06-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. kesäkuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 86. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 86. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 1 / 1 746/02.05.00/2012 86 Lasten päivähoidosta perittävien asiakasmaksujen indeksitarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Pätäri Karola, puh. (09) 816 52171 Rauman Maria,

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.)

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.) PORIN KAUPUNGIN KOULUTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuuston hyväksymä 31.1.2011, voimassa 1.2.2011 alkaen.) I LUKU SOVELTAMISALA 1 Toimiala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSAIKA Torstai 7.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 30 31 32 33 1 34 2 35 3 36 4 37 5 38 Kunnanvirasto Asia nro, asia, liite nro Kokouksen

Lisätiedot

Opetus- ja kasvatuslautakunta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen 2586/ /2017

Opetus- ja kasvatuslautakunta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen 2586/ /2017 Opetus- ja kasvatuslautakunta 15 15.02.2017 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen 2586/02.05.00/2017 OPEKAS 15.02.2017 15 Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista ja varhaiskasvatuslain 13 :n

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite 104

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite 104 48, KVSTO 11.6.2018 18:00 ST: 118/2018 SOPIMUS YHTEISEN KOULUTOIMEN JA HALLINNON JÄRJESTÄMISESTÄ JA KUS- TANNUSTEN JAOSTA KARIJOEN KUNNAN JA KRISTIINANKAUPUNGIN KESKEN (MS/NG/RH/REN) (Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 1.8.2011 SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU SIVISTYSLAUTAKUNTA 1 Sivistyslautakunta ja jaostot Sivistystoimen toimialalla on sivistyslautakunta. Sivistyslautakunnalla

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-06-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/2017 13 Kokousaika 15.2.2017 kello 18.00 18.21 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Sivistyslautakunta 16.06.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.06.2009 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTIEN JA JOHTOKUNTIEN

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-03-30 17:00 Kokouskutsu Torstaina 30.3.2017 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN 1 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa tarkoitetusta päiväkoti- ja perhepäivähoitona

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN Vahvistettu koulutuslautakunnassa 28.2.2017 15 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa

Lisätiedot

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta -3, SIV 19.4.2016 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 19.4.2016 Esityslista 4/2016 -2, SIV 19.4.2016 17:00 Kokousaika 19.4.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, alakerran kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-10-24 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym.

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. Valtuusto 49 22.05.2017 Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. 1569/12.01.03/2016 KV 102 Valtuusto 16.5.2016 Marja Manninen-Ollberg ja 27 muuta valtuutettua jättivät aloitteen

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen 16.02.2017 Sivu 1 / 1 543/2017 12.01.01 25 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Jaakko Turpeinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa 17.05.2017 Sivu 1 / 1 3385/2016 05.10.00 100 Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 tulevaksi voimaan 1.1.2015. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 tulevaksi voimaan 1.1.2015. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä. PORIN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 tulevaksi voimaan 1.1.2015. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012. Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö. 1 Toiminta-ajatus ja toimiala

Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012. Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö. 1 Toiminta-ajatus ja toimiala Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012 Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö 1 Toiminta-ajatus ja toimiala Opetustoimen toiminta-ajatuksena on tukea lapsen ja nuoren kehittymistä ja kasvua yhteistyökykyiseksi,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-06-20 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 20.6.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 2/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Tiistaina 29.1.2019 klo 18.00 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja Aki

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-11-19 16:00

-2, SIVL 2015-11-19 16:00 -2, SIVL 2015-11-19 16:00 Kokouskutsu Torstaina 19.11.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA SISÄLTÖ Sivu I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA 1 Tehtävä 1 2 Toimiala 1 3 Toimivalta 1 4 Toimivallan siirtäminen 3 5 Lautakunnan kokoonpano 3 6 Esittely lautakunnassa 3 II PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2018 LUKIEN Vahvistettu sivistyslautakunnassa 18.1.2018 5 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Asiakasmaksu määräytyy

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Esitys kaupunginhallitukselle varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistuksesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Esitys kaupunginhallitukselle varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistuksesta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5324/2015 02.05.00 20 Esitys kaupunginhallitukselle varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistuksesta Valmistelijat / lisätiedot: Arja Puronen, puh. 046 877 3807 Greta Hämäläinen,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 11

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 11 303/2016 03.00.00 19 Esitys kaupunginhallitukselle Espoon kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle luonnoksesta varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaiksi Valmistelijat

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Sisällys 1 Palvelualueen tehtävät 2 Palvelualueen rakenne 3 Liikelaitokset 4 Perusturvalautakunta ja sen jaostot 5 Lautakunnan ja jaostojen

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ

PIETARSAAREN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ PIETARSAAREN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Sivistyslautakunnan hyväksymä 5.10.2010 Muutettu 16.11.2010 Muutettu 14.6.2012 Muutettu 17.12.2013 Muutettu 12.6.2014 Muutettu 19.11.2015 I LUKU YLEISET

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp Hallituksen esitys laeiksi perusopetuslain, opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet 16.02.2017 Sivu 1 / 1 594/2017 02.05.00 18 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet Valmistelijat / lisätiedot: Arja Puronen, puh. 046 877 3807 Jaana

Lisätiedot