-2, SIVL :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIVL :00"

Transkriptio

1 -2, SIVL :00 Kokouskutsu Torstaina klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Charlotte Snellman Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja Maria A Nygård Sebastian Holmgård Trey Howard Conny Englund Jan-Peter Sandelin Kim Yli-Pelkola Erik Nyberg Alexandra Back Cecilia Löfholm Kiti Lindén Denise Björn-Lindell Hans Vikman Markku Pukkinen Terhi Leivo-Holmqvist Mervi Rantala Timo Itälehto Harri Kaltiala Pirkko Rantanen Martti Vähäkangas Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Vuokko Piippolainen, kaupunginhallituksen edustaja Ronja Huhtamäki, nuorisovaltuuston edustaja Kristina Stenman, kaupunginjohtaja Jan Levander, sivistysjohtaja, sihteeri Juha Paasimäki, sivistysjohtajan sijainen Tom Enbacka, päivähoidon johtaja Leif Storbjörk, kirjastotoimenjohtaja Tove Jansson, liikuntatoimenjohtaja Anette Granberg, talouspäällikkö Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Brita Brännbacka-Brunell puheenjohtaja

2 11, SIVL :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 12, SIVL :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Valitaan Alexandra Back ja Conny Englund.

4 13, SIVL :00 ILMOITUSASIAT Opetus- ja kulttuuriministeriö Dnro 27/221/2017, Museoiden henkilötyövuodet ja yksikköhinnat 2018 Opetushallitus Luettelo yksikköhinta- ja suoritepäätöksiä koskevasta materiaalista Luettelo yksikköhinta- ja suoritepäätöksiä koskevasta materiaalista. Tiedote 46/2017, 18.12,2017 Hakutiedote/Toisen kotimaisen kielen kokeilu perusopetuksessa Kirje OMK/3/592/2018 Digiajan peruskoulu -tutkimushanke Muut Valtiovarainministeriö Päätös VM/2473/ /2017 Päätös kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta ja päätös kunnan verotuloihin perustuvan valtionosuuksien tasauksen vahvistamisesta kunnille vuonna 2018 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Muutospäätös, Päätös tuesta kehittämishankkeelle, MaaMeriKieli Merkitään tiedoksi.

5 14, SIVL :00 UBV: 1072/2017 VIRAN MUUTTAMINEN, JAKOBSTADS SVENSKA ARBETARINSTITUT Arbis Jakobstads svenska arbetarinstitut on seudun toiminnallisesti suurin opisto, jolla on jo yli 10 vuoden ajan ollut ylivoimaisesti pienin henkilöstö, vain kaksi vakituista työntekijää. Opisto on laajentunut lähes 30 % kuluneiden viiden vuoden ajan täysin talousarvion kehyksissä mikä näin ollen on ollut suotuisaa sekä ylläpitäjälle että asiakkaille/kaupunkilaisille. Kokonsa puolesta lähinnä vertailtavissa oleva opisto on Vasa Arbis, joka vertailuajankohtana muutama vuosi sitten työllisti kansliassaan 11 henkilötyövuotta. Lisäksi vertailun vuoksi voidaan mainita Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto, jolla on suunnilleen puolet vähemmän toimintaa kuin Arbiksella, mutta neljä kokoaikaista työntekijää. Jakobstads svenska arbetarinstitutilla on kuitenkin vanhastaan myös neljä kokoaikaista virkaa: rehtori, kurssisihteeri, tekstiilityönopettaja ja kielenopettaja. Eläkkeelle jäämisen, toiseen virkaan siirtymisen ja säästötoimenpiteiden vuoksi kahta viimeksi mainittua virkaa ei ole täytetty moneen vuoteen. Nykyisin esim. tekstiilityönopettajan virka on tarpeeton, sillä opisto järjestää vain muutamia tekstiilikursseja vuodessa. Tekstiili- ja käsityökurssit toteutetaan tuntiopettajien voimin, joilla on erilaiset osaamisalueet, mikä tekee kurssitarjonnasta laajemman ja vaihtelevamman. Kaikkia neljää kokoaikaista virkaa varten on kuitenkin budjetoitu vuosittain. Kielenopettajan virka jätetään toistaiseksi täyttämättä ja kurssitoimintaa hoidetaan tuntiopettajilla. Opiston rehtori on ollut yksin vastuussa pedagogisesti, taloudellisesti ja hallinnollisesti sekä toiminut suunnittelu-, kiinteistöja markkinointivastaavana, mikä on valtavan raskasta osaamiseen nähden, ja ajallisesti mahdotonta yhdelle henkilölle. Muissa opistoissa kyseiset tehtävät jaetaan henkilöstön kesken siten, että tehtävään parhaiten soveltuva hoitaa sen. Pietarsaaressa ei ole ollut ketään, jonka kanssa tehtäviä voisi jakaa. Erikoisuutena voidaan mainita, että rehtori on aina vuodenvaihteessa heittänyt noin 200 ylityötuntia hukkaan, pystymättä ottamaan niitä vapaana ilman että toiminta kärsisi vakavasti. Valtaosa opiston toiminnasta tapahtuu iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä on tarkoittanut sitä, että rehtori on ollut päivisin kansliassa ja avustanut toiminnassa usein myös muina aikoina. Rehtoriin otetaan lisäksi usein yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisin, jos tapahtuu jotakin, jota opettajat eivät itse pysty ratkaisemaan. Tämä jatkuva valmiustila on hyvin raskasta yhdelle henkilölle pitemmän päälle. Opisto vastaa myös Luodon kurssitoiminnasta. Lisäksi Arbiksessa on hoidettu jo 30 vuoden ajan myös Vaasan kesäyliopiston sivutoimipistettä Pietarsaaressa, jossa järjestetään Avoimen Yliopiston akateemisia kursseja. Kyseinen toiminta on lopetettu täysin naapurikunnissa jo useampi vuosi sitten. Tämä tekee Arbiksesta/sivutoimipisteestä seudun ainoan opiston, joka edelleen tarjoaa akateemista kurssitoimintaa.

6 14, SIVL :00 UBV: 1072/2017 Kansliassa on sovellettu toisenlaista järjestelyä Vakinainen rehtori Marie-Louise Björndahl on omasta pyynnöstään ollut virkavapaalla rehtorin virastaan, mutta on hoitanut opistossa suunnittelun ja hallinnon asiantuntijan tehtävää. Tehtävä on rahoitettu budjetoiduilla virkamäärärahoilla. Yhdessä rehtorin sijaisen Anders Wingrenin kanssa työtehtävät on pystytty jakamaan erinomaisella tavalla. Kansliassa on toiminut lisäksi yksi henkilö, jolloin kanslia on ollut suljettuna paljon vähemmän. Järjestelmä on toiminut erinomaisesti. Näin suuren opiston hallinnossa tarvitaan paljon enemmän kansliahenkilöstöä kuin kokoaikaisia opettajia, sillä kyseinen järjestelmä alkaa olla vanhentunut. Päätös Rehtori: Rehtori ehdottaa, että johtokunta suosittelee henkilöstöjaostolle ja sivistyslautakunnalle, että opiston täyttämätön ja nykyään tarpeeton tekstiilityönopettajan virka muutetaan suunnittelun ja hallinnon asiantuntijaksi tai vastaavaksi, sopivaksi virkanimikkeeksi. Ruotsinkielisen työväenopiston johtokunta: Johtokunta esittää ehdotuksen mukaisesti, että tekstiilityönopettajan virka muutetaan suunnittelun ja hallinnon asiantuntijaksi tai vastaavaksi, sopivaksi virkanimikkeeksi. Asiaa käsitellään jatkossa henkilöstöjaostossa. Sivl Jakobstads svenska arbetarinstitutin johtokunta on käsitellyt virkanimikkeen muutosta kokouksessaan Sivistyslautakunta suosittelee henkilöstöjaostolle, että Jakobstads svenska arbetarinsitutin tekstiilityönopettajan virka muutetaan Jakobstads svenska arbetarinstitutin suunnittelun ja hallinnon asiantuntijan toimeksi.

7 15, SIVL :00 UBV: 108/2018 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 38 :n mukaan sivistyslautakunnalla on oikeus muuttaa opettajien virkanimikkeitä. Ruotsinkielisessä koulutoimessa on ollut Jakobstads gymnasiumin ja peruskoulun yhteinen tyttöjen liikunnan, urheilun ja terveystiedon nuoremman lehtorin virka (0831), sijoituspaikka Jakobstads gymnasium. Nykyajan tarpeiden toimiessa lähtökohtana tulee virkanimike muuttaa muotoon lukion ja perusopetuksen yhteinen liikunnan ja terveystiedon lehtori (0831). Sivistyslautakunta päättää muuttaa tyttöjen liikunnan, urheilun ja terveystiedon nuoremman lehtorin viran (0831) ruotsinkielisessä koulutoimessa lukion ja perusopetuksen yhteiseksi liikunnan ja terveystiedon lehtoriksi (0831).

8 16, SIVL :00 UBV: 111/2018 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 38 mukaan sivistyslautakunnalla on oikeus muuttaa opettajien virkanimikkeitä. Jakobstads gymnasiumilla ja perusopetuksella on yhteinen virka vanhempi matematiikan ja kemian lehtori (0837). Tämän päivän vaatimusten mukaan pitää virkanimike muuttaa matematiikan ja kemian tai fysiikan lehtoriksi (0837) Virka on Jakobstads gymnasiumin ja perusopetuksen yhteinen. Sivistyslautakunta päättää muuttaa Jakobstads gymnasiumin ja perusopetuksen matematiikan ja kemian vanhemman lehtorin viran (0837) matematiikan ja kemian tai fysiikan lehtoriksi (0837). Virka on Jakobstads gymnasiumin ja perusopetuksen yhteinen.

9 17, SIVL :00 UBV: 112/2018 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 38 mukaan sivistyslautakunnalla on oikeus muuttaa opettajien virkanimikkeitä. Jakobstads gymnasiumilla on ollut vanhempi historian,yhteiskuntaopin ja taloustiedon lehtorin virka(0827). Tämän päivän vaatimusten mukaan pitää virkanimike muuttaa historian ja yhteiskuntaopin lehtoriksi (0827) Virka on Jakobstads gymnasiumin ja perusopetuksen yhteinen. Sivistyslautakunta päättää muuttaa Jakobstads gymnasiumin historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon vanhemman lehtorin viran (0827) historian ja yhteiskuntaopin lehtoriksi (0827). Virka on Jakobstads gymnasiumin ja perusopetuksen yhteinen.

10 18, SIVL :00 UBV: 113/2018 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 38 mukaan sivistyslautakunnalla on oikeus muuttaa opettajien virkanimikkeitä. Ruotsinkielisessä koulutoimessa on perusopetuksen matematiikan ja fysiikan tai kemian lehtorin virka (0706). Tämän päivän vaatimusten mukaan pitää virkanimike muuttaa matematiikan ja fyysikan tai kemian lehtoriksi (0706). Virka on perusopetuksen ja Jakobstads gymnasiumin yhteinen. Sivistyslautakunta päättää muuttaa perusopetuksen matematiikan ja fysiikan tai kemian lehtorin viran (0706) matematiikan ja fysiikan tai kemian lehtoriksi (0706). Virka on perusopetuksen ja Jakobstads gymnasiumin yhteinen.

11 19, SIVL :00 UBV: 65/2018 PIETARSAAREN OPPILAAKSIOTTOALUEET Sivl Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Lisäksi kunta on velvollinen järjestämään oppivelvollisuuden alkamisvuonna esiopetusta 25 :n 2 momentissa tarkoitetun pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille ja niille lapsille, jotka 27 :n mukaisesti aloittavat perusopetuksen vuotta säädettyä myöhemmin. Kunta, jossa on sekä suomen- että ruotsinkielisiä asukkaita, on velvollinen järjestämään perusopetuksen ja esiopetuksen erikseen kumpaakin kieliryhmää varten. ( /1288) Kunta osoittaa perusopetuslain mukaista opetusta saaville oppivelvollisille lähikoulun, jossa tämän lain mukaisesti annetaan opetusta oppilaan omalla kielellä. Pietarsaaren ruotsinkielisessä koulutoimessa on ainoastaan yksi oppilaaksiottoalue. Tämä tarkoittaa, että kunta osoittaa lähikoulun, joka täyttää asetetut kriteerit. Opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Esiopetusta järjestettäessä on myös huomioitava, että opetukseen osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus hyödyntää päivähoitopalveluja. Käytännössä ruotsinkieliset oppilaat on osoitettu lähimpänä kotia sijaitsevaan kouluun. Kielikylpyyn osallistuvien lasten lähikouluksi on osoitettu kielikylpykoulu. Suomenkielisessä koulutoimessa on kolme eri oppilaaksiottoaluetta: yksi alue kullekin koululle eli Itälän koulu, Länsinummen koulu ja Ruusulehdon koulu. Oppilaille on tuolloin osoitettu lähikoulu kotiosoitteen mukaisesti. Lain mukaan huoltajat voivat hakea pääsyä toiseen kouluun kuin osoitettuun lähikouluun. Koska kaupunginvaltuustossa on tehty Pietarsaaren kouluverkkoa koskeva päätös seuraavanlaisesti: - Ruusulehdon koulu suljetaan Kiinteistö siirtyy varhaiskasvatukselle. Itälän koulu säilytetään. Resurssikoulu siirretään Länsinummen koululle. - Bonäsin ja Vestersundinkylän koulut yhdistetään hallinnollisesti yhdeksi kouluksi lukien. on syytä tarkastella oppilaaksiottoalueita ja perusopetukseen ottamista.

12 19, SIVL :00 UBV: 65/2018 Sivistyslautakunta keskustelee oppilaaksiottoaluejärjestelmästä ja pyytää suomenkieliseltä koulujaostolta lausunnon oppilaaksiottoalueiden järjestämistavasta syksyltä 2018 lukien. Lopullinen päätös asiasta vaatii, että hallinto-oikeus tekee päätöksen jätetystä täytäntöönpanokieltoa koskevasta pyynnöstä. Päätös Sivistyslautakunta: hyväksyttiin. Siv-Su Suomenkielisessä koulutoimessa on perusopetuksen alakouluilla omat oppilaaksiottoalueet. Kielikylpykoululla oppilaaksiottoalue on koko kaupungin alue. Koulujen oppilaaksiottoalueet (oppilaaksiottoalueen rajat) ovat auttaneet koulujen oppilasmäärien säätelyssä ja lähikouluperiaatteen toteutumisessa. Pietarsaaren kaupunginvaltuusto on päättänyt ( ), että kouluverkkomuutoksen myötä Ruusulehdon koulun toiminta lakkaa alkaen. Jos huoltajat haluavat hyvin perustellusta syystä lapsensa muuhun kuin oman oppilaaksiottoalueen kouluun, siirtoa voi hakea jaostolta. Länsinummen koululla on asianmukaiset modernit ja riittävät tilat opetuksen järjestämistä varten. Koulukuljetusten osalta noudatetaan Pietarsaaren kaupungin koulukuljetusohjetta. Koulutoimenjohtaja: Jaosto ehdottaa, että sivistyslautakunta päättää liittää Ruusulehdon koulun oppilaaksiottoalueen Länsinummen koulun oppilaaksiottoalueeseen alkaen. Ruusulehdon koulun oppilaat siirtyvät opiskelemaan Länsinummen kouluun. Koulukuljetusten osalta noudatetaan Pietarsaaren kaupungin koulukuljetusohjetta. Päätös Sivistyslautakunnan suomenkielinen jaosto: hyväksyttiin. Sivl

13 19, SIVL :00 UBV: 65/2018 Sivistyslautakunta ottaa kantaa suomenkielisen koulujaoston lausuntoon, joka koskee oppilaaksiottoalueiden järjestämistä suomenkielisessä koulutoimessa. Länsinummen koulun ja Ruusulehdon koulun oppilaaksiottoalueet yhdistetään yhdeksi oppilaaksiottoalueeksi lukien. Koulukuljetusten osalta noudatetaan Pietarsaaren kaupungin koulukuljetusohjetta.

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-09-26 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 26.9.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas KOKOUSKUTSU Keskiviikkona 7.2.2019 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Varsinaiset jäsenet Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-02-08 16:00 Kokouskutsu Torstaina 8.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Keskiviikkona 23.1.2019 klo 17.00, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-05-03 16:00 Kokouskutsu Torstaina 3.5.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-06-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-11-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.11.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet

Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Koulutuslautakunta 56 23.09.2015 Koulutuslautakunta 64 14.10.2015 Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet 561/00.01.01/2015 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-02-17 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-04-19 17:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KOULUPAIKAN MYÖNTÄMINEN KIRKONKYLÄN KOULUUN Siv.ltk 24 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040 1579405 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perusopetuslain 6 mukaan kunta osoittaa

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-01-20 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 20.1.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-06-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. kesäkuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-12-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.12.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-06-21 16:00 Kokouskutsu Torstaina 21.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

Laki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti

Laki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti EV 99/1999 vp - HE 91/1999 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen esiopetusta koskevaksi Iainsäädännöksi Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 91/1999 vp esiopetusta koskevaksi lainsäädännöksi.

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.3.2016 klo 16.00, Kauppaoppilaitos, Paul Hallvarinkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-12-16 16:00

-2, SIVL 2015-12-16 16:00 -2, SIVL 2015-12-16 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 16.12.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-09-27 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 27.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN 2 1. PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN Siv.ltk 13 Valmistelija: päivähoidon ohjaaja Pauliina Oittinen p. 040 702 8601 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perhepäivähoitaja Hillevi

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 -2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 10.5.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21 KOKOUSAIKA 12.4.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA Aika: Tiistai 12.3.2019 klo 18.00-19.52 Paikka: Jäsenet Maunulan ala-asteen koulu, opettajainhuone Valkama Meri, puheenjohtaja Kalliomäki

Lisätiedot

KEMPELEEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN OPPILAAKSI OTTAMISEN PERIAATTEET

KEMPELEEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN OPPILAAKSI OTTAMISEN PERIAATTEET KEMPELEEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN OPPILAAKSI OTTAMISEN PERIAATTEET Palveluvaliokunta 8.9.2015 Kunnanhallitus 21.9.2015 Johdanto Kunta on velvollinen järjestämään kunnassa asuville oppivelvollisuusikäisille

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-10-13 16:00 Kokouskutsu Torstaina 13.10.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

RUOTSINKIELINEN KOULUTUS Sivistysosasto Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto Ulrika Lundberg

RUOTSINKIELINEN KOULUTUS Sivistysosasto Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto Ulrika Lundberg RUOTSINKIELINEN KOULUTUS Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto Ulrika Lundberg Toiminta Toiminta koostuu ruotsinkielisestä esiopetuksesta, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta, 1. 9. vuosiluokan

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-08-24 16:00

-2, SIVL 2015-08-24 16:00 -2, SIVL 2015-08-24 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 24.8.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 221

Espoon kaupunki Pöytäkirja 221 19.11.2014 Sivu 1 / 1 4707/12.01.01/2014 221 Esiopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2015-2016 Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Elina Pulli, puh. 046 877 3888 Harri Rinta-aho,

Lisätiedot

Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet

Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Sivistyslautakunta 24.11.2016 103 www.nurmijarvi.fi Perusopetuslain 4 :n mukaan kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta sen alueella

Lisätiedot

päivitetty YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET

päivitetty YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET päivitetty 30.11.2015 YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET 2 1. JOHDANTO Perusopetuslain mukaan kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-02-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.2.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-03-30 17:00 Kokouskutsu Torstaina 30.3.2017 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 17.11.2014 Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset 19.04.2017 Sivu 1 / 1 74 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus Suomenkielisen opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen ei kuntalain

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :15

-2, SIV-LJ :15 -2, SIV-LJ 2018-09-20 18:15 Kokouskutsu Torstaina 20.9.2018 klo 18.15, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33 KOKOUSAIKA 27.8.2015 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi Hintikka

Lisätiedot

Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet

Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Sivistyslautakunta 26.10.2017 88 www.nurmijarvi.fi Perusopetuslain 4 :n mukaan kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta sen alueella asuville

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-11-16 17:00 Kokouskutsu Torstaina 16.11.2017 klo 17.00, Herckules kabinetti, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Sivistyslautakunta 16.06.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.06.2009 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 4/2014 34 Aika 08.09.2014 klo. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 26 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja Henkilöstöpäätös

Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja Henkilöstöpäätös Sivistyslautakunta 16 22.08.2017 Tiedoksi esitettävät viranhaltijapäätökset Sivistyslautakunta 22.08.2017 16 Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-10-24 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Aika 13.03.2012 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

Leena Lehtomäki, oppilaiden edustaja Jooa Blomqvist, oppilaiden edustaja Leena Sipponen, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä

Leena Lehtomäki, oppilaiden edustaja Jooa Blomqvist, oppilaiden edustaja Leena Sipponen, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 AURINKOLAHDEN PERUSKOULU JOHTOKUNTA 6.3.2019 Kokousaika Keskiviikkona 6.3.2019 klo 17:35 18.40 Kokouspaikka Läsnä Jäsenet Muut Aurinkolahden peruskoulu, monitoimitila

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll.

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll. sivu 1(9) nro 3/2009 Elin: Hallitus Aika: 16.2.2009 klo 9.00 10.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone, R 0, Vaasan keskussairaala Gun Kapténs Per Hellman, varapj. Jan Erik Granö

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00 Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Aika 12.10.2017, klo 17:00 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsiteltävät asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Vuoden

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ Sivistyslautakunta 49 12.05.2016 Kaupunginhallitus 258 05.09.2016 VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ 108/40.400/2016 SIVLK 12.05.2016 49 Valmistelu ja lisätiedot:

Lisätiedot

KASVATUS- JA KOULUTUSLAUTAKUNTA 3/2019

KASVATUS- JA KOULUTUSLAUTAKUNTA 3/2019 REISJÄRVEN KUNTA KASVATUS- JA KOULUTUSLAUTAKUNTA 3/2019 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Aika: Tiistai 12.3.2019 klo 18.10 20.55 Paikka: Kisatien koulu, luokkahuone 152 Läsnä: Kiviranta Oili, pj x Kemppainen Timo,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. 62 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. 62 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset 15.04.2015 Sivu 1 / 1 62 Suomenkielisen opetustoimen viranhaltijoiden sekä peruskoulujen ja lukioiden johtokuntien päätökset Päätösehdotus ei kuntalain 51 :n perusteella ota käsiteltäväkseen seuraavia

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012. Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö. 1 Toiminta-ajatus ja toimiala

Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012. Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö. 1 Toiminta-ajatus ja toimiala Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012 Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö 1 Toiminta-ajatus ja toimiala Opetustoimen toiminta-ajatuksena on tukea lapsen ja nuoren kehittymistä ja kasvua yhteistyökykyiseksi,

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 Kokousaika Torstai klo 19.22 20.36 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 2/ (7) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:57

Mikkeli Pöytäkirja 2/ (7) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:57 Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 12.10.2017, klo 17:00-18:57 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Estynyt: Saara Heinänen, varapuheenjohtaja, Vivian Kallasmaa, oppilasedustaja

Estynyt: Saara Heinänen, varapuheenjohtaja, Vivian Kallasmaa, oppilasedustaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 Töölön ala-asteen koulu 19.3.2019 Kokousaika Tiistai 19.3.2019 klo 17.15 Kokouspaikka Töölön ala-aste Paikalla Jari Kajas puheenjohtaja Anni Mäkelä Kati Kivimäki Jukka

Lisätiedot

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL 3513 00099 Helsingin kaupunki Johtokunta 7.12.2017 Puistolanraitin ala-asteen koulun johtokunnan kokous Aika Keskiviikko 7.12.2017 klo 18.00 Paikka Raitin

Lisätiedot

Ajankohtaista Suomenkielisistä koulutuspalveluista Syksy 2017

Ajankohtaista Suomenkielisistä koulutuspalveluista Syksy 2017 Ajankohtaista Suomenkielisistä koulutuspalveluista Syksy 2017 Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Jari Kettunen Koulutusjohtaja Suomenkielisen koulutusjaosto TEHTÄVÄT Hallintosäännön mukaan koulutusjaostot:

Lisätiedot

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne.

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne. Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (15) Aika 14.12.2017, klo 16:59-18:27 Paikka Ravintola August, Jääkärinkatu 6-8, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 1.8.2011 SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU SIVISTYSLAUTAKUNTA 1 Sivistyslautakunta ja jaostot Sivistystoimen toimialalla on sivistyslautakunta. Sivistyslautakunnalla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23 KOKOUSAIKA 28.5.2015 klo 18-18.43 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo

Konneveden kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 4/2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 21.5.2019 klo 16.30 - KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo JÄSEN: Antti Waris, pj Henri Hedman, vpj Pirkko Hynninen

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan johtosääntö

Sivistyslautakunnan johtosääntö 1 (7) Sivistyslautakunnan johtosääntö Kaupunginvaltuuston 20.6.2011 hyväksymä Voimaantulo 1.7.2011 Toiminta-ajatus 1 Sivistyslautakunta huolehtii kunnan varhaiskasvatus-, koulutus- ja kirjastopalvelujen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/ Käsiteltävät asiat. 29 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta 35

PÖYTÄKIRJA 4/ Käsiteltävät asiat. 29 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta 35 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Aika 15.11.2012 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 29 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 34 30 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone SUOMENKIELEN KOULUJA- OSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA määrä Nro 1/2017 1/1 Kokousaika Torstaina, klo 18:00 18:55 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone Jäsenet: Varajäsenet: Ahlsved, Pasi Åstrand, Ulla-Maria

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetusikäisten perusopetukseen valmistavan opetuksen kehittämispilotti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetusikäisten perusopetukseen valmistavan opetuksen kehittämispilotti 19.11.2014 Sivu 1 / 1 4708/12.01.00/2014 222 Esiopetusikäisten perusopetukseen valmistavan opetuksen kehittämispilotti Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Astrid Kauber, puh.

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2018 1 (6) 358 Valtuutettu Pilvi Torstin aloite lähikouluperiaatteen käyttöönotosta päiväkotipaikkapäätöksissä Päätös katsoi valtuutettu Pilvi Torstin aloitteen loppuun

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Aika 11.03.2014 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 9 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 133 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot