Myynti on tahto- ja taitolaji

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Myynti on tahto- ja taitolaji"

Transkriptio

1 myynti ja asiakkuudet Myynti on tahto- ja taitolaji Valmennuksella parempia tuloksia Myynnin ja asiakkuuksien kehitysohjelmat Omistautunut sinulle

2 VAIKUTTAVAA myynnin kehittämistä sinun ja yrityksesi tarpeisiin astorilla päivität myyntiosaamisesi R uudelle tasolle. Autamme mielellämme suunnittelemaan juuri sinun ja yrityksesi tarpeitten mukaisen kehittämis polun. Laaja koulutusvalikoimamme ulottuu aina yksittäisistä koulutuspäivistä tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Opiskelet kätevästi työn ohessa ja kehität samalla yrityksesi toimintaa asiakkaiden kanssa tuloksellisemmaksi. Käytännönläheiset ja joustavat koulutuksemme suunnitellaan vastaamaan organisaatioiden yksilöllisiä tarpeita. Kaiken perustana on henkilökohtaistaminen, jolla varmistetaan juuri oikeanlainen koulutus koulutettavan taustat, työ kokemus ja jo hankittu osaaminen huomioon ottaen. Toimimme koko maassa ja pystymme toteuttamaan yrityksesi kehittämistarpeet paikallisesti ja kustannustehokkaasti. Teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisen TACK Internationalin kanssa, joka toimii myynnin ja myynnin johtamisen kehittäjänä lähes 50 maassa. Pystymme tarjoamaan yhdenmukaisen koulutuskokonaisuuden myös ulkomailla sijaitseville toiminnoillenne koordinoimalla toteutuksen yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. 1 3 päivää päivää Yksilölliselle kehittämispolulle Rastorin monipuolisista koulutusvaihtoehdoista voit rakentaa yksilöllisen kehittämispolun, joka vastaa omia ja yrityksesi tavoitteita. Valmennukset Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot Käytännönläheiset ja pitkäkestoiset koulutukset valmistavat näyttötutkinnon suorittamiseen. Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu tapa oman osaamisen sertifiointiin joustavasti ja räätälöidysti, omien työtehtävien yhteydessä. Monimuoto-opetuksena toteutettava valmistava koulutus vahvistaa tutkinnossa tarvittavia tietoja ja taitoja, mutta tutkinnon tai sen osan voi suorittaa myös siihen osallistumatta. Rastorilla voit suorittaa kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon ja myynnin ammattitutkinnon. Olemme myös erikoistuneet eri toimialoille kohdistettuihin tutkintoihin. Tiiviit ja lyhytkestoiset (1 3 päivää) valmennukset per aihe-alue kehittävät erilaisia taitoja ja tarjoavat käytännönläheisiä ratkaisuja työelämän erilaisiin haasteisiin. Valmennukset rakennetaan aina yrityksen tarpeiden näkökulmasta, lähtökohtana koko myyntiorganisaation laaja kehittäminen aina toiminnan suunnittelusta sen mittaamiseen. Tyypillisiä aiheita ovat muun muassa oman myyntiprosessin kehittäminen, ratkaisumyynti, myyntiorganisaation johtaminen ja asiakashallinta. 1 päivä Tehokoulutukset Yhden päivän mittaiset tehokoulutuksemme ovat täsmäiskuja sinulle ajankohtaiseen aiheeseen: voit kehittää muun muassa neuvottelu taitojasi, oman työn johtamista, työssä jaksamista jne. Koulutuspäivät sisältävät aiheesta riippuen luento-osuuksia, case-harjoituksia ja ryhmätöitä.

3 verkostomme avulla onnistut Kotimainen ja kansainvälinen osaamisverkostomme takaa, että käytössäsi on aina uusin tieto ja parhaat asiantuntijat. Tarjoamme koulutusta yli 70 vuoden kokemuksella ja omistautuvalla asenteella. Laaja osaamisverkosto Hyvät ihmiset muodostavat myös Rastorin liiketoiminnan ytimen. Yrityksen osaamisverkostoon kuuluu: 70 omaa ammattilaista 250 kotimaista asiantuntijaa Yli 10 yhteistyöoppilaitosta Lukuisia ulkomaisia yhteistyökumppaneita Vahvaa pohjoismaista yhteistyötä Rastorin myynnin ja myynnin johtamisen valmennukset perustuvat Rastorin kansainvälisen yhteistyökumppanin TACK Internationalin valmennuskonsepteihin. TACK International on myynnin ja myynnin johtamisen asiantuntija, joka toimii lähes 50 maassa ja toteuttaa valmennuksia useille eri kieli- ja kulttuurialueille sovitettuna. Näkemystä kansainvälisestä liiketoiminnasta TACK Internationalin valmentajilla on vahva näkemys kansainvälisestä liiketoiminnasta. Kansainvälisten yritysten henkilöstölle voidaan tarjota sama koulutus kaikissa niissä maissa, joissa yritys toimii. Siten kokonaisuuden punainen lanka pysyy samana, mutta toteutus voidaan lokalisoida paikallisia tarpeita vastaavaksi. Tutkintoja ja täydennyskoulutusta tarjoava erikoisoppilaitos Rastor on Opetushallituksen valvoma erikoisoppilaitos, joka voi antaa ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin valmistavaa koulutusta ja ammatillista täydennyskoulutusta sekä ottaa vastaan näyttötutkintoja. Tiivistä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa Työskentelemme läheisessä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Omistajinamme toimivat eri suomalaiset yritykset ja olemme läheisesti tekemisissä eri yrittäjäjärjestöjen kanssa. Saamme asiakkailtamme erinomaista palautetta osallistavista menetelmistämme sekä mahdollisuudesta verkostoitua huippuasiantuntijoiden ja eri toimialoilla työskentelevien kollegoiden kesken.

4 Kokonaisvaltainen prosessi on avain menestykseen Hyvin toteutettu kehitysprojekti on aidosti asiakaslähtöistä. Haluamme toimia todellisena kumppanina asiakkaillemme tuntea heidän tarpeensa niin hyvin, että voimme suunnitella, räätälöidä ja aikatauluttaa osaamisen kehittämisen sekä yksilön että yrityksen tuloksia kehittäväksi. Oikeat mittarit oikeassa paikassa Kun prosessin tavoitteet on tarkasti määritelty, voidaan kehittymistä myös mitata tarkemmin. Mittaamisessa on kaksi ulottuvuutta toiminnan kehittyminen ja tulosten kehittyminen. Ensin kehittyy toiminta, sitten kehittyvät tulokset. Todellista asiakaslähtöisyyttä Valmiiden koulutusohjelmien sijaan haluamme tarjota yksilöllisiin koulutustarpeisiin perustuvaa koulutus- ja kehittämiskumppanuutta yrityksille. Koulutettavien henkilöiden tarpeiden ja tavoitteiden tulee olla prosessin keskiössä. Tutustumme yritykseen ja toimialaan ennen toteutusta varmistaaksemme, että yritys ja osallistujat pystyvät kehittämään ohjelman aikana todellisia kilpailuetuja. Perustamme asiakkaan kanssa ohjausryhmän, joka kokoontuu prosessin aikana ja varmistaa kehittämisen oikean suunnan. Pitkäjänteisyydellä parempia tuloksia Osallistujien aktivointi prosessin jälkeen varmistaa uusien toimintatapojen muuttumisen uudeksi kulttuuriksi yritykseen. Esimerkiksi 6 kk:n jälkeen toteutettava seurantapäivä, jossa osallistujat käyvät läpi omaa kehittymistään myynnissä ja asiakashallinnassa, vahvistaa uusiin tapoihin sitoutumista. Henkilökohtainen tai ryhmäkohtainen sparraus varmistaa halutun kehityssuunnan ja syventää uusia taitoja. Tuloskunto vaatii harjoittelua Prosessissa sitoutetaan osallistujat myös harjoittelemaan uusia taitoja, jotta kehittymistä voidaan jossain vaiheessa mitata. Palautetta osallistujat saavat niin Rastorin valmentajilta kuin oman yrityksen myyntijohdoltakin. Omistautuminen ja henkilökohtaistaminen ydinarvoina Rastorilla yrityskohtainen suunnittelu ja opintojen henkilökohtaistaminen ovat kouluttamisen ydinprosesseja. Yhteistyön alussa teemme perusteelliset koulutustarve- ja osaamiskartoitukset: selvitämme yrityksen tarpeet ja koulutettavien aikaisemman osaamisen, asetamme yhdessä selkeät tavoitteet, teemme konkreettisen suunnitelman niiden saavuttamiseksi ja tarjoamme asiantuntevaa ohjausta opintojen edetessä. Yrityskohtaisissa toteutuksissa osallistujien haastattelut toimivat myös osana kartoitusta. Vaikuttavaa kehittämistä Kehittämisen toteutustavat ulottuvat yrityksen sisällä tapahtuvasta sparraamisesta aina käytännönläheiseen valmentamiseen saakka. Tavoitteena on kehittää toimintaa kustannustehokkaasti ja samalla auttaa yritystä muokkaamaan myynti- ja asiakkuuskulttuuriaan haluttuun suuntaan. Yhteiset asiakaskäynnit voivat myös olla osa valmennusprosessia.

5 Kartoitustyökalut Osallistujien/asiakkaiden/ myyntijohdon haastattelut Valmennuskokonaisuutta edeltää osallistujien ja myyntijohdon haastattelut, joiden avulla pystytään tarkentamaan valmennuksen sisältöä ja sitouttamaan osallistujat. Myynnin osaamistasokartoitukset ja kompetenssianalyysit B2B ja B2C myyntiin rakennetut osaamistasokartoitukset ja kompetenssianalyysit, joita voidaan painottaa vastaamaan yrityksen tarpeita. DiSC profiili myynnin ja asiakkuuksien näkökulmiin painottuen Vuorovaikutustyylejä mittavaa testi, jonka tavoitteena lisätä itsetuntemusta sekä antaa valmiuksia eri toimintatyylien tunnistamiseen asiakastyössä. Tehokoulutukset 1 päivä Sales for Nonsales people myyntityö muille kuin myynnin henkilöstölle (1 pv) Valmennus auttaa tunnistamaan ja hyödyntämään erilaisia mahdollisuuksia aikaansaada myyntiä sekä kasvattaa osallistujien itseluottamusta asiakkaan kanssa toimiessa. Lisäksi päivä auttaa ymmärtämään asiakkaan tarpeita ja merkitystä yritykselle sekä parantaa kykyä toimia yhteistyössä asiakkaiden ja myynnin kanssa. Kontaktointi ja myyntityö puhelimessa (1 pv) Valmennuspäivä antaa eväitä asiakkaiden kontaktointiin ja myyntityöhön puhelimessa. Miten herättää kiinnostus lyhyessä ajassa, voittaa kielteiset asenteet ja saada asiakkaalta oikeaa tietoa hänen tarpeistaan ja odotuksistaan? Koulutuksessa käydään läpi niin mentaalisia kuin käytännöllisiä asioita, joiden avulla päästään hyviin tuloksiin puhelinmyyntityössä. Oman työn johtaminen (1 pv) Päivä tarjoaa käytännönläheisen työkalupakin oman työn johtamiseen ja ajankäytön hallintaan. Mistä löytyy myyntityön motivaatio, miten keskittyä oikeisiin asioihin, entä miten suunnitella ja mitata omaa työtä? Vuorovaikutustaidot (1 pv) Päivä tarjoaa työkalut erilaisten asiakkaiden tunnistamiseen. Samalla opit muokkaamaan omaa toimintaasi asiakkaan kanssa. Pystyt luomaan helpommin luottamusta ja saat aikaan enemmän kauppaa ja asiakkuuksia. Valmennusohjelmat Valmennukset 1 3 päivää Myynnin johtaminen (2 pv) Myynnin johtamisen valmennuksessa opitaan viemään oma myyntitiimi yhä parempiin tuloksiin. Koulutus antaa eväitä kannustamiseen ja motivointiin, myynnin tuloksellisuuteen, mittaamiseen ja oman roolin parempaan ymmärtämiseen. Opimme hyödyntämään erilaisia johtamistyylejä, antamaan ja vastaanottamaan palautetta, kehittämään tiimiä ja myynnin mittareita sekä käyttämään valmentavaa otetta myynnin johtamisessa. asiakasyrityksen viralliset ja epäviralliset päätöksentekijät. Tuloksellinen myyntineuvottelu (1 2 pv) Valmennuksessa opitaan tunnistamaan neuvottelu osapuolien vahvuudet ja heikkoudet, perehdytään erilaisiin neuvottelutyyleihin ja taktiikoihin, harjoitellaan erilaisia kaupankäynnin ja tinkimisen strategioita ja opitaan välineitä pattitilanteiden selvittämiseen. Tehopäivät Sales for Nonsales People Kontaktointi ja myyntityö puhelimessa Oman työn johtaminen Vuorovaikutustaidot Valmennukset Myynnin johtaminen Avainasiakkuuksien kehittäminen Tuloksellinen myyntineuvottelu PRO-PAYBACK Selling valmennus Menesty myyjänä vähittäiskaupassa Ratkaisumyynti Pitkät koulutukset kirjakauppa-alalle (libristi) optiselle alalle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto Avainasiakkuuksien kehittäminen (1 2 pv) Valmennuksessa hiotaan osallistujan henkilökohtaisia taitoja avainasiakkaille suuntautuvassa myyntityössä. Mitkä asiakkaat muodostavat parhaan potentiaalin, entä miten kehittää eri asiakkuuksia? Opettelemme muun muassa tekemään parempia asiakassuunnitelmia ja asiakasanalyyseja sekä tunnistamaan PRO-PAYBACK Selling valmennus (3 pv) Myyntiprosessi lähtee liikkeelle asiakkaan odotusten ja oman myyntityylin tunnistamisesta ja jatkuu aina kaupan päättämiseen ja asiakkaan sitouttamiseen saakka. Tässä valmennuksessa edetään askel askeleelta kaikki myyntiprosessin vaiheet ja saadaan eväitä omien myyntikäyntien suunnitteluun, toteuttamiseen ja jälkihoitoon.

6 Menesty myyjänä vähittäiskaupassa (1-2 pv) Valmennus auttaa muodostamaan kokonaiskuvan myyjän työstä ja menestymisestä vähittäiskaupan palveluksessa. Päivässä käsitellään myymälässä toimimista, asiakkaan tunnistamista ja oikeiden kysymysten käyttämistä. Lisäksi käydään läpi lisämyynnin tekeminen, ylöspäin myyminen ja ristiinmyynnin tekniikat. Lopuksi opetellaan käsittelemään asiakkaan vastaväitteet ja kuinka asiakkuus saadaan varmistettua. Ratkaisumyynti (3 pv) Koulutus auttaa ymmärtämään asiakkaan tarpeita, rakentamaan luottamusta ja yhteisymmärrystä, tunnistamaan ostamisen motivaattoreita sekä esittämään erottuvia ja arvoa tuottavia ratkaisuja. Lisäksi perehdytään asiakkuuden käynnistämiseen, ehtojen neuvotteluun, asiakkuuden arviointiin ja kehittämiseen. Myynnin ammattitutkinnot päivää kirjakauppa-alalle (libristi) Koulutusohjelma yhdistää käytännönläheisellä tavalla kirjakauppa-alan tietouden ja myyntityön. Koulutukseen osallistumalla vahvistat myyntiosaamistasi ja kirjakauppa-alan asiantuntemustasi. Koulutus syventää alan erikoisosaamista ja tuotetuntemusta, vahvistaa myynti- ja asiakaspalvelutaitoja ja lisää myyntityön ja asiakaspalvelun tavoitteellisuutta ja tuloksellisuutta. Koulutus koostuu käytännönläheisistä koulutuspäivistä, verkko-oppimisympäristössä suoritettavista etätehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Osallistujan tarpeisiin räätälöitävä, työn ohessa suoritettava koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja sisältää lähiopetuspäivää. Koulutusohjelma valmistaa suorittamaan virallisen näyttötutkintojärjestelmään kuuluvan myynnin ammattitutkinnon. optiselle alalle Yhteistyössä Suomen Optisen Toimialan kanssa toteutettava koulutus yhdistää käytännönläheisellä tavalla optisen alan tietouden ja myyntityön. Tavoitteena on auttaa palvelemaan optisen alan vaativia asiakkaita asiantuntevammin ja laadukkaammin, syventää alan erikoisosaamista ja tuotetuntemusta, vahvistaa myynti- ja asiakaspalvelutaitoja sekä lisätä myyntityön ja asiakaspalvelun tavoitteellisuutta ja tuloksellisuutta. Koulutusohjelma koostuu käytännönläheisistä koulutuspäivistä, verkko-oppimisympäristössä suoritettavista etätehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Kunkin osallistujan tarpeisiin räätälöitävä, työn ohessa suoritettava koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja sisältää lähiopetuspäivää. Koulutusohjelma valmistaa suorittamaan virallisen näyttötutkintojärjestelmään kuuluvan myynnin ammattitutkinnon. Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien osaamista niin myynnin, asiakaspalvelun, esimiestyöskentelyn kuin myynnin johtamisenkin saralla. Koulutuspäivät tarjoavat tasokkaan valmennuksen lisäksi erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua muiden alan osaajien kanssa ja työssäoppimisjaksojen aikana uusia ideoita ja näkökulmia voi soveltaa omaan työhön välittömästi. Koulutus valmistaa suorittamaan kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Tutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset taidot työskennellä joustavasti alan esimiestehtävissä sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan. Kunkin osallistujan tarpeisiin räätälöitävä, työn ohessa suoritettava koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja sisältää lähiopetuspäivää. B2B -myyjille Miten asettaa myynnin tavoitteita ja priorisoida oikeita asioita? Entä miten hinnoitella ja saada aikaan lisämyyntiä? Miten löytää oikeat kilpailuedut ja seurata tärkeitä tunnuslukuja? Miten hyödyntää sähköistä markkinointia myynnin tukena? Entä miten tehdä uusasiakashankintaa, kehittää valikoimaa ja johtaa asiakaskannattavuutta? vähittäiskaupan myyjille Miten luon hyvän asiakaskokemuksen jokaiselle myymälässä käyneelle asiakkaalle? Miten saan aikaan kanta-asiakkuuksia (myymälä ja nettikauppa)? Miten luon myymälään tehomyyntipaikkoja? Mikä vaikutus esillepanolla ja myymälämarkkinoinnilla on keskiostokseen? Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat suorittamalla viralliseen näyttötutkintojärjestelmään kuuluvan Myynnin ammattitutkinnon. Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu tapa oman osaamisen sertifiointiin joustavasti ja räätälöidysti, omien työtehtävien yhteydessä. Koulutuskokonaisuus rakennetaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisten tarpeiden ja lähtötilanteen perusteella; monimuoto-opiskeluna toteutettava koulutus vahvistaa tutkinnossa tarvittavia tietoja ja taitoja, mutta tutkinnon tai sen osan voi suorittaa myös siihen osallistumatta. Kyllä, haluan menestyä myyjänä/ kaupan esimiehenä! Myyjänä/esimiehenä kehityt parhaiten, kun saat koulutuksesta uusia ajatuksia, testaat niitä omassa työssäsi ja saat siitä työyhteisöltäsi palautetta. Rastor / Helsinki Olavi Kottonen olavi.kottonen@rastor.fi Marko Sarén marko.saren@rastor.fi Rastor / Turku Mika Suurkaulio mika.suurkaulio@rastor.fi Rastor / Oulu Pekka Kolivuori pekka.kolivuori@rastor.fi Rastor / Kuopio Janne Haukipuro janne.haukipuro@rastor.fi Tarkista koulutusten ajankohdat nettisivuiltamme:

7 Omistautunut sinulle Rastorilla koulutetaan käytännönläheisiä osaajia. Koulutuksissamme kehität sekä itseäsi että yritystäsi. Ravistelemme vanhoja käsityksiä, annamme uusia ajatuksia ja autamme sinua löytämään omat vahvuutesi. Olemme luotettava kumppani koko monimuotoisen työurasi ajan. Yli 70 vuoden kokemuksella ja omistautuvalla asenteella. Yhteistyössä: ESIMIESTYÖ Eväitä henkilöiden johtamiseen, esimiestyöhön ja työnjohtoon. Johtaminen Valmiudet strategisen johtamisen eri osa-alueisiin, muutosjohtamiseen ja itsensä johtamiseen Myynti ja asiakkuudet Lisää myyntiä uusista ja nykyisistä asiakkaista Tuotekehitys ja kasvuyrittäjyys Kasvua innovaatioiden ja uuden ajattelun kautta Työhyvinvointi Kun henkilöstö voi hyvin, organisaation kilpailukyky kasvaa TACK International on myynnin ja myynnin johtamisen asiantuntija, joka toimii lähes 50 maassa ja toteuttaa valmennuksia useille eri kieli- ja kulttuurialueille sovitettuna. TACK International on keskittynyt valmentamaan ammattilaisia tuloksekkaampaan myyntityöhön. Useat kansainväliset yritykset hyödyntävät ohjelmaa organisaationsa myyntitoiminnan kehittämisessä Helsinki, Sturenkatu 21, Helsinki Kuopio, Microkatu 1, Kuopio Oulu, Vihikari 10, Kempele Turku, Eerikinkatu 17 C, Turku

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto Kuva: Reetta Helin KEAT01 Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Lisätiedot

Teknisen Kaupan koulutuskokonaisuus myynnin ja huollon henkilöstölle: Menesty ratkaisumyynnillä.

Teknisen Kaupan koulutuskokonaisuus myynnin ja huollon henkilöstölle: Menesty ratkaisumyynnillä. Teknisen Kaupan koulutuskokonaisuus myynnin ja huollon henkilöstölle: Menesty ratkaisumyynnillä. Edunvalvonta Toimintaympäristön seuranta Osaamisen ja kilpailukyvyn kehittäminen Ratkaisumyynti: mahdollisuuksia

Lisätiedot

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä. OPETUSSUUNNITELMA, johtaminen ja liiketoimintaosaaminen Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle vankan kehittämisosaamisen. Syvennät johtamisen ja liiketoiminnan eri osa-alueiden

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET05 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET06 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

Libristi liiketoiminnan ammattitutkinto

Libristi liiketoiminnan ammattitutkinto Libristi liiketoiminnan ammattitutkinto Vaikuttavaa kasvua Ohjelma yhdistää käytännönläheisellä tavalla kirjakauppa-alan tietouden ja myyntityön. Suositun kirjakauppa-alan myyjille ja asiakaspalvelutehtävissä

Lisätiedot

Hyvät eväät ETEENPÄIN

Hyvät eväät ETEENPÄIN Hyvät eväät ETEENPÄIN YRITYKSILLE SIIVET Yritysten kehittämispalvelut kaikissa ELY-keskuksissa UUSI PALVELUKOKONAISUUS pk-yrityksille Olipa yrityksesi minkä tahansa haasteen tai muutoksen edessä, saat

Lisätiedot

Myynnin ammattitutkinto kirjakauppa-alalle

Myynnin ammattitutkinto kirjakauppa-alalle Myynnin ammattitutkinto kirjakauppa-alalle Vaikuttavaa kasvua Ohjelma yhdistää käytännönläheisellä tavalla kirjakauppa-alan tietouden ja myyntityön. Suositun kirjakauppa-alan myyjille ja asiakaspalvelutehtävissä

Lisätiedot

Näyttötutkinnot. Osoita osaamisesi joustavasti ja yksilöllisesti näyttötutkinnossa

Näyttötutkinnot. Osoita osaamisesi joustavasti ja yksilöllisesti näyttötutkinnossa Näyttötutkinnot Osoita osaamisesi joustavasti ja yksilöllisesti näyttötutkinnossa Tietoa näyttötutkinnoista tutkintoja järjestävistä oppilaitoksista työvoimatoimistoista oppisopimustoimistoista kirjastoista

Lisätiedot

TEKNIIKAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TEKNIIKAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEKNIIKAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO osaamista monialaiseen työnjohtamiseen ERIKOISAMMATTITUTKINTO Tutkintorakenne Tekniikan erikoisammattitutkinto on virallinen Opetushallituksen vahvistama erikoisammattitutkinto.

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus -uutta osaamista kaupan kentälle -Tiiminvetäjä -Tuoteryhmävastaava -Lähiesimies Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Koulutus pähkinänkuoressa Perustana opetusministeriön työnjohtokoulutuskokeilu

Lisätiedot

JOHDA ORGANISAATIOSI HUIPPUTULOKSIIN

JOHDA ORGANISAATIOSI HUIPPUTULOKSIIN JOHTAMINEN JOHDA ORGANISAATIOSI HUIPPUTULOKSIIN Välineet ja valmennukset johtamisen kehittämiseen OMISTAUTUNUT SINULLE JOHDA TYÖYHTEISÖSI TULOKSIIN T uloksekas johtaminen edellyttää hyvää strategista pelisilmää,

Lisätiedot

TULISIELUT = Yrittäjän ammattitutkinto TULISOIHDUT =Yrittäjän erikoisammattitutkinto. Opetusministeriön virallinen

TULISIELUT = Yrittäjän ammattitutkinto TULISOIHDUT =Yrittäjän erikoisammattitutkinto. Opetusministeriön virallinen TULISIELUT = Yrittäjän ammattitutkinto TULISOIHDUT =Yrittäjän erikoisammattitutkinto Opetusministeriön virallinen ja sertifioima ammatillinen näyttötutkintö Aikuisten ammatti- ja erikoisammattitutkintoon

Lisätiedot

YRITYKSESI MENESTYS ON SINUN KÄSISSÄSI

YRITYKSESI MENESTYS ON SINUN KÄSISSÄSI TUOTEKEHITYS JA KASVUYRITTÄJYYS YRITYKSESI MENESTYS ON SINUN KÄSISSÄSI Välineet ja valmennukset liiketoiminnan kehittämiseen Yrittäjyys Tuote- ja palvelu kehitys Innovaatio- ja hankejohtaminen Myynnin

Lisätiedot

Työelämäpedagogi. Mitä työelämäpedagogiikka on?

Työelämäpedagogi. Mitä työelämäpedagogiikka on? Työelämäpedagogi Mitä työelämäpedagogiikka on? millaisilla menetelmillä ja ratkaisuilla päästään siihen tavoitteeseen joka on asetettu ja tai olemassa toimitaan yhteistyössä koulutuksen järjestäjän ja

Lisätiedot

METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan. Yhteistyössä:

METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan. Yhteistyössä: METSÄNHOITOYHDISTYSTEN TOIMINNANJOHTAJIEN JA JOHTORYHMIEN JÄSENTEN KOULUTUS Strategia toimimaan Yhteistyössä: Mhy-johto johtamishaasteiden äärellä Metsänhoitoyhdistykset elävät suurta muutoksen aikaa.

Lisätiedot

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto KEVÄT 2019 AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto medianomi (AMK) musiikkipedagogi (AMK) tanssinopettaja (AMK) Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Lisätiedot

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA Koulutusohjelma, jonka keskiössä ovat yrityksellesi ajankohtaiset asiat. Myyntikoulutuksessamme keskitytään asiakaslähtöisempien myynti- ja markkinointitoimenpiteiden

Lisätiedot

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO Kaupan alan osaajaksi! LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO merkonomi LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI 2017 Kenelle Liiketalouden perustutkinto, merkonomi on suunnattu henkilöille, jotka haluavat hankkia

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus uutta osaamista kaupan kentälle MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Kirsti Jokiranta Työnjohtokoulutuskokeilun verkostopäivä 25.5.2009 Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Miksi

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen -koulutus

Kasvuun johtaminen -koulutus Kasvuun johtaminen -koulutus Kohderyhmä: Kasvun edellytykset omaavien, uusia kasvumahdollisuuksia kotimaasta tai kansainvälisesti etsivien pk-yritysten johto- ja avainhenkilöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun

Lisätiedot

Tarjoamme näkemystä, joka kantaa myös tulevaisuudessa.

Tarjoamme näkemystä, joka kantaa myös tulevaisuudessa. Ole aina parempi. Tarjoamme näkemystä, joka kantaa myös tulevaisuudessa. Huomisen menestystä rakennetaan nyt. Olemme edelläkävijä, jonka valmennustyö kasvattaa sekä yksilön että organisaation osaamista

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu 2014 Joulukuu 2014 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa

Lisätiedot

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011 Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella JohtamisWirtaa 10.5.2011 Työpaja 2, haasteet ja ratkaisut Riikka Laine-Tolonen (Nordea) Tapani Pöllänen (Sales Energy) Valmentava esimies Strategia ja visio

Lisätiedot

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittaneella on yrityksen johtajalta edellytettävä yrityksen strategisen johtamisen

Lisätiedot

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittaneella on yrityksen johtajalta edellytettävä yrityksen strategisen johtamisen

Lisätiedot

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO, JET20 KENELLE Kokeneille, tulosvastuullisille ja/tai kehittämisvastuussa oleville päälliköille

Lisätiedot

Paula Kukkonen 19.4.2012

Paula Kukkonen 19.4.2012 Paula Kukkonen 19.4.2012 1 Työhön kuntoutuksen ja työelämään valmennuksen toimiala = työssä ja työpaikoilla tapahtuva valmennus, sosiaalinen työllistäminen ja lakisääteinen ammatillinen kuntoutus Toimialan

Lisätiedot

JOHTAMISEN SUUNNANNÄYTTÄJÄ JOKO. Vahvista tulevaisuuden johtajuutta

JOHTAMISEN SUUNNANNÄYTTÄJÄ JOKO. Vahvista tulevaisuuden johtajuutta JOHTAMISEN SUUNNANNÄYTTÄJÄ JOKO Vahvista tulevaisuuden johtajuutta 2018 Mikä on JOKO? JOKO on vuoden pituinen liikkeenjohdon valmennusohjelma asiantuntijoille ja johtajille, jotka haluavat kehittää omaa

Lisätiedot

ICT- Go Global. Pk-yritysten kansainvälistymisen valmennusohjelma / SKa

ICT- Go Global. Pk-yritysten kansainvälistymisen valmennusohjelma / SKa ICT- Go Global Pk-yritysten kansainvälistymisen valmennusohjelma 2011 24.2.2011 / SKa Finpro oikea partneri kansainväliseen menestykseen Finpro on kansallinen konsulttiorganisaatio, joka nopeuttaa suomalaisten

Lisätiedot

YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TUTKINNON PERUSTEET (LUONNOS)

YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TUTKINNON PERUSTEET (LUONNOS) YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TUTKINNON PERUSTEET (LUONNOS) S I S Ä L T Ö I Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon osat ja muodostuminen ---------------------------------------- 3 II Yritysjohtamisen

Lisätiedot

Myyntityön koulutusohjelma Oppimisen win-win-win! Pirjo Pitkäpaasi lehtori, dipl.ins

Myyntityön koulutusohjelma Oppimisen win-win-win! Pirjo Pitkäpaasi lehtori, dipl.ins Myyntityön koulutusohjelma Oppimisen win-win-win! Pirjo Pitkäpaasi lehtori, dipl.ins 27.9.2016 Myyntityön koulutusohjelma Ensimmäinen korkeakoulutasoinen myyntiin keskittyvä tutkinto Suomessa. Ensimmäinen

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Satakunnan alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia

Lisätiedot

Välinehuoltajan ammattitutkinto ja työ

Välinehuoltajan ammattitutkinto ja työ Välinehuoltajan ammattitutkinto ja työ Välinehuoltajan ammattitutkinto näyttötutkintona tai oppisopimuksella VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINNON SUORITTAMINEN Välinehuoltajan ammattitutkinto suoritetaan pääsääntöisesti

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 15. Turku ja Salo

PK-REKRYKOULUTUS 15. Turku ja Salo PK-REKRYKOULUTUS 15 Turku ja Salo 28.8.2017 18.1.2018 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 14 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 14. Salo ja Turku

PK-REKRYKOULUTUS 14. Salo ja Turku PK-REKRYKOULUTUS 14 Salo ja Turku 29.5.2017 16.10.2017 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 13 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 11 Salo

PK-REKRYKOULUTUS 11 Salo PK-REKRYKOULUTUS 11 Salo 24.10.2016 15.3.2017 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 9 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet PK-yritykset

Lisätiedot

PK-YRITYSTEN VENÄJÄ-OSAAMISEN SELVITYS Eväitä menestykseen Venäjällä. KiVi 2009, Kotka 3.11.2009

PK-YRITYSTEN VENÄJÄ-OSAAMISEN SELVITYS Eväitä menestykseen Venäjällä. KiVi 2009, Kotka 3.11.2009 1 PK-YRITYSTEN VENÄJÄ-OSAAMISEN SELVITYS Eväitä menestykseen Venäjällä KiVi 2009, Kotka 3.11.2009 1 Fintra pähkinänkuoressa Suomen johtava kansainvälisen liiketoiminnan valmentaja lähes 50 vuoden kokemuksella

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 16. Turku ja Salo

PK-REKRYKOULUTUS 16. Turku ja Salo PK-REKRYKOULUTUS 16 Turku ja Salo 27.11.2017 23.4.2018 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 15 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet

Lisätiedot

KV-PÄIVÄT OULU Aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen

KV-PÄIVÄT OULU Aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen KV-PÄIVÄT OULU Aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen Terttu Virtanen Aikuiskoulutusjohtaja Helsingin tekniikan alan oppilaitos Ammatillisen aikuiskoulutuksen kansainvälistyminen oleellinen osa oppilaitosten

Lisätiedot

Kuntaratkaisut Kuntamarkkinat 14. 15.9.2011 Mika Silvennoinen Miia Vahlsten

Kuntaratkaisut Kuntamarkkinat 14. 15.9.2011 Mika Silvennoinen Miia Vahlsten Kuntaratkaisut Kuntamarkkinat 14. 15.9.2011 Mika Silvennoinen Miia Vahlsten WSOYpro Oy on Suomen suurin painettujen ja sähköisten oppimateriaalien sekä työelämäpalveluiden tuottaja. Alan johtavana toimijana

Lisätiedot

KIVIMIEHEN AMMATTITUTKINTO. Valmistavan koulutuksen koulutussuunnitelma. Voimassa alkaen

KIVIMIEHEN AMMATTITUTKINTO. Valmistavan koulutuksen koulutussuunnitelma. Voimassa alkaen KIVIMIEHEN AMMATTITUTKINTO Valmistavan koulutuksen koulutussuunnitelma Voimassa 1.8.2015 alkaen 2 Sisällys 1 KIVIMIEHEN AMMATTITUTKINTO... 3 1.1. JOHDANTO... 3 1.2. VALMISTAVAN KOULUTUKSEN TAVOITTEET...

Lisätiedot

Myynnin Pyöreä Pöytä

Myynnin Pyöreä Pöytä Myynnin Pyöreä Pöytä Myynnin Arvostus Suomessa Havaintoja selvityksestä keväällä 2009 Petteri Laine, Customer Centric Selling Finland Petteri.laine@customercentric.fi 050 3229107 Sisältö Miksi Myynnin

Lisätiedot

Ammattitaidon ja näyttötutkintojen merkitys työelämässä nyt ja tulevaisuudessa. Mikko Koskinen, koulutuspäällikkö

Ammattitaidon ja näyttötutkintojen merkitys työelämässä nyt ja tulevaisuudessa. Mikko Koskinen, koulutuspäällikkö Ammattitaidon ja näyttötutkintojen merkitys työelämässä nyt ja tulevaisuudessa Mikko Koskinen, koulutuspäällikkö Työelämän järjestöt olivat perustamassa näyttötutkintojärjestelmää Ennen näyttötutkintojärjestelmän

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Kainuun alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia kasvumahdollisuuksia

Lisätiedot

VAIKUTTAVA MYYJÄ. Valmennuksen avulla

VAIKUTTAVA MYYJÄ. Valmennuksen avulla VAIKUTTAVA MYYJÄ Vaikuttava Myyjä on valmennusohjelma B2B myyjille, jotka haluavat saada entistä paremmat valmiudet menestymiseen. Kehityt niin ihmisiin vaikuttajana, myyntitulosten tekijänä kuin sosiaalisen

Lisätiedot

Palvelutorin osaajaksi! RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Palvelutorin osaajaksi! RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO Palvelutorin osaaksi! RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO RUOKAMESTARIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO - RUME23 Kenelle Esimiehille, tuoteryhmävastaaville, palvelutorivastaaville tai myyjille, joilla on vahva

Lisätiedot

VAIKUTTAVA MYYJÄ. Valmennuksen avulla

VAIKUTTAVA MYYJÄ. Valmennuksen avulla VAIKUTTAVA MYYJÄ Vaikuttava Myyjä on valmennusohjelma B2B myyjille, jotka haluavat saada entistä paremmat valmiudet menestymiseen. Kehityt niin ihmisiin vaikuttajana, myyntitulosten tekijänä kuin sosiaalisen

Lisätiedot

Sporttimerkonomi - koulutus -

Sporttimerkonomi - koulutus - Tuntuuko sinusta, että tarvitset lisää osaamista tulevaisuuden haasteisiin infotilaisuus 20.5.2013 klo 17-19 Sporttimerkonomi - koulutus - Koulutusohjelma tähtää liiketalouden perustutkinnon, merkonomi,

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 10. Turku

PK-REKRYKOULUTUS 10. Turku PK-REKRYKOULUTUS 10 Turku 13.10.2016 6.3.2017 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 9 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet PK-yritykset

Lisätiedot

Tietoa, taitoa ja rohkeutta vuoron johtamiseen

Tietoa, taitoa ja rohkeutta vuoron johtamiseen Tietoa, taitoa ja rohkeutta vuoron johtamiseen Vuoropäällikkövalmennus Jollas Instituutti Niko Vastamäki Mistä on hyvä vuoropäällikkö tehty? Jotta vuoropäälliköt pystyvät varmistamaan omalta osaltaan toimipaikkansa

Lisätiedot

Aikuisten ammatilliset näyttötutkinnot

Aikuisten ammatilliset näyttötutkinnot Aikuisten ammatilliset näyttötutkinnot Hämeen ammattikorkeakoulu 2015 Lähde: www.minedu.fi, Suomen koulutus- ja tutkintojärjestelmä 1 Tutkintorakenne Tutkintorakenteessa yli 370 ammatillista tutkintoa

Lisätiedot

HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN koulutusohjelma MATKAILUN koulutusohjelma

HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN koulutusohjelma MATKAILUN koulutusohjelma AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO PÄIVÄOPISKELU HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN MATKAILUN 210 op / Restonomi (AMK) / Bachelor of Hospitality Management / 2012 2015 HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN MATKAILUN 210 op / Restonomi

Lisätiedot

Yrittäjän ammattitutkinto (YAT) ja Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (YJEAT) Ulla Luukas Tiimiakatemia

Yrittäjän ammattitutkinto (YAT) ja Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (YJEAT) Ulla Luukas Tiimiakatemia Yrittäjän ammattitutkinto (YAT) ja Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Ulla Luukas Tiimiakatemia Tulisielut Yrittäjän ammattitutkinto Tulisoihtu Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Ammattitutkinnoista

Lisätiedot

Oppisopimustoimisto. Äänekosken oppisopimustoimisto: Koulutustarkastaja Heli Skantz 014-5192 218, 040-766 4063. Piilolantie 17 44100 ÄÄNEKOSKI

Oppisopimustoimisto. Äänekosken oppisopimustoimisto: Koulutustarkastaja Heli Skantz 014-5192 218, 040-766 4063. Piilolantie 17 44100 ÄÄNEKOSKI Oppisopimustoimisto Äänekosken oppisopimustoimisto: Koulutustarkastaja Heli Skantz 014-5192 218, 040-766 4063 Koulutussuunnittelija Janne Autioniemi 0400-475 611, 014-5192 232 Koulutussuunnittelija Maarit

Lisätiedot

MYYNTITULOKSESI TULEVAT KASVAMAAN!

MYYNTITULOKSESI TULEVAT KASVAMAAN! VAIKUTTAVA MYYJÄ Vaikuttava Myyjä on valmennusohjelma myynnin tekijöille, jotka haluavat saada entistä paremmat valmiudet menestymiseen. Kehityt niin ihmisiin vaikuttajana, myyntitulosten tekijänä kuin

Lisätiedot

AMK-tutkintoon johtava koulutus

AMK-tutkintoon johtava koulutus Liiketalous AMK-tutkintoon johtava koulutus Informaatioteknologia BEng, Information Technology insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka tradenomi (AMK), tietojenkäsittely Kulttuuriala medianomi (AMK)

Lisätiedot

Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus

Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus Vankilaopetuspäivät 7.-8.10.2015 Tampere Riikka Vacker opetusneuvos Ammatillisen perus- ja aikuiskoulutus yksikkö 1.8.2015 alkaen, työn alla juuri nyt näyttötutkintoihin

Lisätiedot

MILLAINEN ON HYVÄ KIRJAKAUPAN MYYJÄ, Toimialapäivä 2015 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA Tuula Laaksalo 20.5.2015

MILLAINEN ON HYVÄ KIRJAKAUPAN MYYJÄ, Toimialapäivä 2015 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA Tuula Laaksalo 20.5.2015 MILLAINEN ON HYVÄ KIRJAKAUPAN MYYJÄ, Toimialapäivä 2015 SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA Tuula Laaksalo 20.5.2015 Millainen on hyvä kirjakaupan myyjä? Asiakkaan odotukset Onnistuneen palvelu- ja ostokokemuksen

Lisätiedot

Insinöörien täydennys-, lisä- ja muuntokoulutuksen tarjontamallin kehittäminen laajalla yhteistyöllä

Insinöörien täydennys-, lisä- ja muuntokoulutuksen tarjontamallin kehittäminen laajalla yhteistyöllä Insinöörien täydennys-, lisä- ja muuntokoulutuksen tarjontamallin kehittäminen laajalla yhteistyöllä Toimitusjohtaja Kari Juntunen, Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr Koulutusluokitus on vuodelta 2000

Lisätiedot

Miten tuotteistaa tutkinnon perusteiden henki ja sisältö?

Miten tuotteistaa tutkinnon perusteiden henki ja sisältö? Miten tuotteistaa tutkinnon perusteiden henki ja sisältö? Retail- päivä 4.11.2009 Kirsti Jokiranta MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Kauppiaitten Kauppaoppilaitos MERCURIA paikkoja bisnesluokassa

Lisätiedot

Työvalmennuksen koulutuksen kehittäminen

Työvalmennuksen koulutuksen kehittäminen Työvalmennuksen koulutuksen kehittäminen Riitta Karhapää, Vates- säätiö ja Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteen ja ammatillisten koulutusten kehittämistä.

Lisätiedot

Näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen suunnittelu ja organisointi

Näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen suunnittelu ja organisointi Näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen suunnittelu ja organisointi Luokka Ydinprosessit Prosessin tarkoitus Valmistavan koulutuksen järjestäminen tutkinnon suorittajan ja työelämän tarpeisiin Prosessin

Lisätiedot

Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään

Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään Tunnista tulevaisuuden johtamisen osaamistarpeet jo tänään Enemmän kuin irrallinen 360 -arviointi Agenssi360 HRM on ainutlaatuinen yhdistelmä johtamisen tavoitetilan määrittelyä, 360 -arviointia ja kasvokkaista

Lisätiedot

Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala

Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala Hyväksytty 2.10.2013 Rehtori Sai Niemelä-Pentti Sisällys Työnjohtokoulutus/kiinteistöpalveluala... 3 Asiakkuuksien hallinta, 25 ov... 3 Lähiesimiehenä toimiminen,

Lisätiedot

Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri

Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, 10.12.2013 Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri 1 Johtamisverkosto selvittää, kokoaa, kehittää ja jakaa johtamisen ja esimiestyön hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

OTA TALTEEN! Muoviteollisuuden ammatilliset näyttötutkinnot MUOVISTA AMMATTI. - Ammatista tutkinto

OTA TALTEEN! Muoviteollisuuden ammatilliset näyttötutkinnot MUOVISTA AMMATTI. - Ammatista tutkinto Muoviteollisuuden ammatilliset näyttötutkinnot OTA TALTEEN! MUOVISTA AMMATTI - Ammatista tutkinto Suorita perus-, ammattitai erikoisammattitutkinto Muovien kiehtovaan maailmaan pääsee montaa reittiä. Ilman

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu Joulukuu 2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Ketunpolku 3, PL 52, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa päivittämään

Lisätiedot

Työnjohtokoulutuskokeilujen tilannekatsaus ja työnjohto-osaamista koskevat selvitykset

Työnjohtokoulutuskokeilujen tilannekatsaus ja työnjohto-osaamista koskevat selvitykset Työnjohtokoulutuskokeilujen tilannekatsaus ja työnjohto-osaamista koskevat selvitykset Verkostotapaaminen 25.4.2013 Tampere Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus - yksikön päällikkö, opetusneuvos

Lisätiedot

TutkintoInfo 19.10.2015

TutkintoInfo 19.10.2015 TutkintoInfo 19.10.2015 Näyttötutkintojärjestelmä Luotiin 1994 säädetyllä ammattitutkintolailla & täydentävällä asetuksella Nykyinen asetus ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 1.8.2015 Tutkintorakenteet

Lisätiedot

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO. Valmistavan koulutuksen koulutussuunnitelma. Voimassa alkaen

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO. Valmistavan koulutuksen koulutussuunnitelma. Voimassa alkaen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO Valmistavan koulutuksen koulutussuunnitelma Voimassa 1.8.2015 alkaen 2 Sisällys 1 JOHTAMISEN ERKOISAMMATTITUTKINTO... 3 1.1. JOHDANTO... 3 1.2. VALMISTAVAN KOULUTUKSEN

Lisätiedot

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus MIKSI JA KENELLE FINANSSIALAN MERKONOMI ON TARKOITETTU? Kenelle? Eri alueosuuskauppojen asiakaspalvelupisteissä pankki- ja asiakasomistajatyötä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2010-2017 ja sen toimintaohjelma 2010-2013

HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2010-2017 ja sen toimintaohjelma 2010-2013 HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2010-2017 ja sen toimintaohjelma 2010-2013 Henkilöstövoimavarojen johtamisen ja kehittämisen strategiset päämäärät ja tavoitteet vuoteen 2017 sekä toimenpiteet vuoteen 2013 HENKILÖSTÖJOHTAMISEN

Lisätiedot

keho ja mieli Oulun Diakoniaopisto Innostavaa opiskelua Oulussa ja Ylitorniolla

keho ja mieli Oulun Diakoniaopisto Innostavaa opiskelua Oulussa ja Ylitorniolla Oulun Diakoniaopisto Innostavaa opiskelua Oulussa ja Ylitorniolla Ajankohtaiset koulutukset, kurssit ja hakuohjeet: www.oulundiakoniaopisto.fi keho ja mieli Monien mahdollisuuksien opisto Ammattikoulutus

Lisätiedot

Asiakasrajapinnasta kasvu - ja kehitysvoimaa. Antti Karjula Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 27.3.2012 Oma Yritys 2012

Asiakasrajapinnasta kasvu - ja kehitysvoimaa. Antti Karjula Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 27.3.2012 Oma Yritys 2012 Asiakasrajapinnasta kasvu - ja kehitysvoimaa Antti Karjula Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 27.3.2012 Oma Yritys 2012 Omat kokemukset reilun 15 vuoden ajalta Olen toiminut käytännön myyntityön parissa ja hoitanut

Lisätiedot

LEAN KÄYTÄNNÖN PERUSTEET - Opi polkuautotehtaalla Toyotan tapaan

LEAN KÄYTÄNNÖN PERUSTEET - Opi polkuautotehtaalla Toyotan tapaan LEAN LEARNING CENTER Simulations, Trainings, Coaching 14. - 15.5.2018 ILMOITTAUTUMISET ARI VÄISÄNEN +358 50 571 2970 ari.vaisanen@innotiimi-icg.com PETER KANERVA +358 50 408 8070 peter.kanerva@innotiimi-icg.com

Lisätiedot

Lean Leadership -valmennusohjelma

Lean Leadership -valmennusohjelma Lean Leadership -valmennusohjelma Näkökulmia johtajuuteen Tule kehittämään ja kehittymään! Valmennuksen tavoitteet Arjen kehittäminen: yksinkertaisilla kehitystoimenpiteillä merkittäviä parannuksia Henkilöstö

Lisätiedot

Kansainvälisyys muuttuvassa ammatillisessa koulutuksessa

Kansainvälisyys muuttuvassa ammatillisessa koulutuksessa Kansainvälisyys muuttuvassa ammatillisessa koulutuksessa Ikaalinen 22.11.2016 Askelmerkit tulevaan - reformi Rahoituksen taso alenee 2014-2017. OPH ja CIMO yhdistyvät 2017. Lainsäädäntö uudistuu 2018.

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 17.2.2011 Hannele Waltari Mitä työhyvinvointi on? Työhyvinvointi tarkoittaa turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset

Lisätiedot

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, MERKONOMI - finanssipainotus MIKSI JA KENELLE FINANSSIALAN MERKONOMI ON TARKOITETTU? Kenelle? Eri alueosuuskauppojen S-Pankin asiakaspalvelupisteissä pankki- ja asiakasomistajatyötä

Lisätiedot

Aikuis-keke hanke - Aikuiskoulutuksen kestävän kehityksen sisällöt, menetelmät ja kriteerit

Aikuis-keke hanke - Aikuiskoulutuksen kestävän kehityksen sisällöt, menetelmät ja kriteerit Aikuis-keke hanke - Aikuiskoulutuksen kestävän kehityksen sisällöt, menetelmät ja kriteerit E N E M M Ä N O S A A M I S T A 21.11.2012 1 Mihin tarpeeseen hanke vastaa ja miten? Ammatillisella aikuiskoulutuksella

Lisätiedot

Tuote- ja palvelukehityksen valmennus

Tuote- ja palvelukehityksen valmennus Tuote- ja palvelukehityksen valmennus Koetko paloa kehittää? Elätkö uudistumisen ja kasvun keskiössä? Vai haaveiletko mahdollisuudesta päästä kehittämään? Staran tuote- ja palvelukehityksen valmennus on

Lisätiedot

VALMENTAVA JOHTAMINEN

VALMENTAVA JOHTAMINEN KUTSU ESAVI/103/05.12.01/2017 Etelä-Suomi 11.5.2017 Opetus ja kulttuuritoimi -vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennukseen torstaina 21.9.2017

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana

Merkityksellistä johtamista. Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Merkityksellistä johtamista Ihminen keskiössä suunta, tilannekuva ja tavoite kirkkaana Henkilöstökokemus Asiakkuudet ja asiakaskokemus Digitalisaatio ja tekoäly Kansainvälistyminen ja kasvu Onko yrityksellänne

Lisätiedot

Tampereen korkeakouluyhteisön koulutusstrategia

Tampereen korkeakouluyhteisön koulutusstrategia Tampereen n koulutusstrategia Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat kansainvälisen ja Suomen monipuolisimman, yli 30 000 opiskelijan n. Monitieteisen mme koulutuksen ja tutkimuksen

Lisätiedot

TYÖELÄMÄN VASTUULLINEN UUDISTAJA TYÖELÄMÄN UUSI SUUNTA >> W W W. OPTEAM. COM

TYÖELÄMÄN VASTUULLINEN UUDISTAJA TYÖELÄMÄN UUSI SUUNTA >> W W W. OPTEAM. COM TYÖELÄMÄN VASTUULLINEN UUDISTAJA Opteam pähkinänkuoressa» Vastuullisesti toimiva, työelämää uudistava henkilöstöpalvelualan yritys» Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (EK), Suomen Franchising-yhdistyksen

Lisätiedot

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa 70-20-10 malli Johdon ja henkilöstöjohtamisen kehittämispäivä AMKE 28.10.2015 Jarmo Kröger, kehittämispäällikkö Koulutuskeskus Salpaus Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Social media manager koulutus

Social media manager koulutus Social media manager koulutus Koulutus organisaation sosiaalisen median toiminnasta vastaaville henkilöille. 8.5.2012 klo 8:30-16:00 2.10.2012 klo 8:30-16:00 @ Mannerheimintie 8 0010 Helsinki Social media

Lisätiedot

Liiketoiminnan pelikenttiä on erilaisia,

Liiketoiminnan pelikenttiä on erilaisia, YRITYKSEN Srateal Oy, Niilo Kurikka niilo.kurikka@strateal.com PELIKENTTÄ, TILANNE, TAVOITTEET JA KEHITTÄMINEN PELIKENTTÄ: Yritysten menestyminen on haasteellisempaa kansainvälistymisen ja entistä nopeampien

Lisätiedot

OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE

OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE Maria Ruokonen 10.3.2013 Tunne itsesi ja tunnista unelmasi. Ymmärrä missä olet kaikkein vahvin. Miksi teet sitä mitä teet? Löydä oma intohimosi. Menestymme sellaisissa

Lisätiedot

AJAN ILMIÖIDEN KIETOMINEN S-RYHMÄ- KONTEKSTIIN MONIKANAVAISUUS & SEN HYÖDYNTÄMINEN JOHDATKO TIEDOLLA VAI TUNTEELLA? T U L O S S A S Y K S Y L L Ä!

AJAN ILMIÖIDEN KIETOMINEN S-RYHMÄ- KONTEKSTIIN MONIKANAVAISUUS & SEN HYÖDYNTÄMINEN JOHDATKO TIEDOLLA VAI TUNTEELLA? T U L O S S A S Y K S Y L L Ä! S-TALENT V A L M E N N U S K O K O N A I S U U S, J O K A P U R E U T U U S - R Y H M Ä N S T R A T E G I A N T O I M E E N P A N O A T U K E V I I N T E E M O I H I N K U N K I N A I H E A L U E E N P

Lisätiedot

Suorita Turussa merkonomin tutkinto + pätevyys esimiehenä työssä oppien.

Suorita Turussa merkonomin tutkinto + pätevyys esimiehenä työssä oppien. Mahdollista menestys koulutuksella! Kehitä itseäsi Kehitä yritystäsi Hanki kaupallinen tutkinto Pätevöidy esimiehenä Verkostoidu Menesty Suorita Turussa merkonomin tutkinto + pätevyys esimiehenä työssä

Lisätiedot

Kirjastoalan koulutus Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto Reija Piilola Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Kirjastoalan koulutus Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto Reija Piilola Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda Kirjastoalan koulutus Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto 12.12.2018 Reija Piilola Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda Ammatillinen koulutus Liiketoiminnan perustutkinto 180, merkonomi:

Lisätiedot

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ Koulutusiltapäivässä suosittu uutisankkuri ja toimittaja Peter Nyman valottaa esimerkkien avulla toimivan neuvottelun ja vaikuttavan viestinnän avaintekijöitä. Ohjelmaan sisältyy

Lisätiedot

MYYNNIN JOHDON VALMENNUS Ratkaisumyynnin johtaminen. Talent Partners Oy Esa Pamppunen

MYYNNIN JOHDON VALMENNUS Ratkaisumyynnin johtaminen. Talent Partners Oy Esa Pamppunen MYYNNIN JOHDON VALMENNUS Ratkaisumyynnin johtaminen Talent Partners Oy Esa Pamppunen Valmennuksen tavoitteet ja hyödyt Vahvistaa ymmärrystä organisaatiokulttuurin vaikutuksesta ja merkityksestä ratkaisumyynnissä

Lisätiedot

KOULUTUSTA, TUTKIMUSTA JA KEHITTÄMISTÄ

KOULUTUSTA, TUTKIMUSTA JA KEHITTÄMISTÄ KOULUTUSTA, TUTKIMUSTA JA KEHITTÄMISTÄ 1 Ammattikorkeakoulututkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja. EDELLÄKÄVIJÖIDEN HAAGA-HELIA! 2 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liikeelämän ja palveluelinkeinojen

Lisätiedot