Nyt paljastetulla Ruostesuon puhkeamalla mainitut rakenteet ovat hyvin edustettuina. Intrafoliaalinen F 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nyt paljastetulla Ruostesuon puhkeamalla mainitut rakenteet ovat hyvin edustettuina. Intrafoliaalinen F 1"

Transkriptio

1 1 Qmpu T KoistinenALM Käyntiraportti 3223 Ruostesuo ( 3) Käytettävissä oli T Glumoff'in (TAG) syksyllä -86 laatima kohteen litologinen kartta 1:250 ilman rakenneinformaatiota (OKP) Tämän käyntiraportin liitteenä on TAG:n kartta pienennettynä 1:500 lisättynä kivilajikerrosten kulkua merkitsevillä ohuilla viivoilla ja huomattavimpia hiertopintoja merkitsevillä vahvoilla viivoilla (TJK). Oheiseen karttaliitteeseen (liitepiirros 1) en ole värittänyt pienimpiä malmissa uivia sivukivisulkeumia, joita on runsaasti. Kivilajinimityksiä on hiukan yleistetty (vrt TAG). Malmir. ja sen pienten sivukivisulkeumien pinta on nopeasti hajoamassa, mikä saatettakoon täten mahdollisten kävijöiden tietoon. a Taustaa Ennen Ruostesuon malmipuhkeaman paljastusta allekirjoittanut haravoi Kalliokylän paljastumia ja analysoi niiden rakennetta {raportti ,05TJK84 ja muistio ). Alueen rakenne-elementeistä tunnistettiin: Varhainen intrafoliaalinen-isoklinaalinen {F 1 -> poimurakenne. Ei yleinen. Geometrialtaan vaihteleva, pyöreäkärkinen {F 2 -)poimurakenne, yleinen paljastumilla ja sitäpaitsi se näyttää muodostavan myös suuria rakenteita kuten 'Kalliokylän antikliinin', jonka länsikyljellä on Ruostes uo {ks. liitepiirros 2). Antikliinin länsikyljellä ei ole sopivia paljastumia, mistä kyljen 'anomaalinen' geof. kuvio voitaisiin selvittää. Oletettiin, että se johtuu ns. F 3 NW-F 3 NE -rakenteesta (ks. liitepiirros 2). Nyt paljastetulla Ruostesuon puhkeamalla mainitut rakenteet ovat hyvin edustettuina. ntrafoliaalinen F 1 löytyy useasta paikasta, mutta se ei ole erityisen dominoiva poimurakenteena, tektonisena litistymistasona s 1 on kuitenkin merkittävä. Pyöreäkärkinen ja usein chevron-tyyppinen F on yleinen. Sen akselitasoliuskeisuuden sekä kerroksillisuuden (S ) ja aikaisemman liuskeisuuden (S ) leikkaus antaa louhosen reunoilla näkyvän vahvan linelation (leikkauslineaatio + mineraalilineaatio L ). Lineaatio antaa samalla visuaalisen signaalin Kalliokyfän F 2 -antikliiniakselista. Lineaatio ei ole aivan 'puhdas', sillä melkein mutta ei ihan

2 2 ( 3) samassa suunnassa on myös F 3 NW-poimuakselin tuottama lineaalipiirre, 'mullion'-rakenne. Kunhan nyt (7.7.) otetut mv-kuvat valmistuvat oheistan ne selityksineen tämän muistion liitteeksi selventämään em. rakenteita ja niiden paikallista merkitystä. Malmipuhkeaman geologiasta Vaikka puhkeamalta ei löytynyt palmurakenteisiin nähden mitään yllättävää - mieluumminkin päinvastoin - kuitenkin yllättävää oli puhkeamalla ekstensiivinen malmin ja sivukivien fragmentoituminen. Kalliokylän yleensä pienten ja peitteisten paljastumien vuoksi tällainen seikka oli aikaisemmin jäänyt liian vähälle huomiolle. Luultavasti tämä seikka selittää melko oleellisen osan malmin ja sivukivien kompleksisesta pintakuviosta. Epäilemättä malmi on myös ainakin jonkin verran mobiloitunut tai remobiloitunut, koska malmia on mm. sivukiven katkeamissa, hiertovyöhykkeissä ja liikkuneiden lohkojen välisissä paineminimitiloissa. Mobi- lisaatiosta todistaa myös sivukivimurskaleiden uiminen malmimassan sisällä. Sikäli kun paikalla on ollut nykyistä malmia edeltävä primäärinen malmi, esimerkiksi kerroksellinen, sellaista ei ole nyt puhkeamalla näkyvissä. Siitä syystä mobilisaation kvantifioiminen on paljon vaikeampi asia kuin sen olemassaolon toteaminen. Mobilisaation ajoittaminen sen sijaan käy päinsä, edellyttäen, että todetaan sen suhde sivukivien rakenteisiin. Tässä suhteessa mm. seuraavat seikat ovat merkitseviä: Malmissa on pyörineitä sivukivisulkeumia, jotka sisältävät F 2 -poimurakenteita. Mobilisaatio on siis tapahtunut F :n jälkeen. ntrusiiviseiti käyttäytyvä malmi leikkaa ns. F - poimujen kylkiä karkeasti akselitason suunnassaän mukaan mobilisaatio tapahtui F 3 NW-poimujen jo muodostuttua tai muodostumisen lopulla--tai heti sen jälkeen. F 3 ww-poimujen yleisyys puhkeamalla on sopusoinnussa seiiaisen ajatuksen kanssa, että deformaatio D on 'sopiva' kandidaatti mobilisaatiota ajavan voi agentiksi. Avoimeksi kysymykseksi jäi (ajanpuutteen vuoksi) se, onko kohteen runsas fragmentoituminen em. F 3 YW:n 'loppuosa' vai onko se itsenäisempi ilmiö, elä kuitenkin mobilisaatioon liittyvä.

3 3 ( 3) Malmi sisältää kauttaaltaan pyriittiporfyroblasteja, pieniä ja isompia. Kannattaa panna rinnastuksena merkille, että lähistön granaatti-kordieriitti-antofylliittigneissin granaatti kasvoi F :n jälkeen, s - krenulaation päälle ja usein sen seudomorfoositsi antofylliitin kohdalle (rap. TJK -84). Riittävä lämpötila, yksi edellytys mobilisaatiolle deformaation ohella on siis vallinnut ainakin vielä F -F :n vaiheilla. lman tarkempia puhkeaman tutkimukiå 3 tästä asiasta ei voi sanoa enempää. Yhteenvetona voidaan todeta, että sikäli kuin malmilla on historiansa kerroksellisuudesta alkaen, sen muotoihin ja muihin ominaisuuksiin on aluksi vaikuttanut subkonformi, lähelle kerroksellisuutta lauennut deformaatio nopeasti kohoavassa lämpötilassa (D ). Malmi ja sivukivet joutuivat sitten regionaaliseen, pyöteähköjä poimunkärkiä tuottavaan deformaatioon (D 2 ). Ruostesuon malmi on laajan antikliinin kyljellä ja luulavasti siksi F 2 -rakenteet täällä ovat tiukkoja. Kompleksisen nykyasunsa malmi sai edellisten tapahtumien lisäksi varsinkin seuraavissa tapahtumissa. Niihin kuuluu melkein edellisen (F 2 :n) suuntainen uudelleen poimutus (F 3 ) ja luultavasti sen loppuun sijoittuva mobilisaatio. Erityinen kompleksisuuden syy on ekstensiivinen fragroentoituminen. Hiertosaumojen kaareutumiset ja toisiinsa päin tai toisistaan poispäin länkeytymiset aiheuttavat vaikeuksia malmin muotojen ennustamisessa enemmän kuin 5-10 m syvyyssuuntaan, vaikka poimurakennesystematiikka olisikin hallinnassa. Oheinen liitekartta antaa kuitenkin viitteen siitä, etteivät nekään ole mitään sattumanvaraisia rakenteita. Kannattaa myös noteerata mahdollista louhintaa ajatellen, että useimmat malmikontaktit näyttävät olevan muodostumistapansa perusteella heikkouskohtia - valitettavasti vastineita (hiertoja) on kyllä myös sivukivien puolella. Ennusteita tehtäessä louhinnassa alaspäin edettäessä on syytä panna merkille, että useimmat ruhjeet ovat pystyjä tai jyrkkiä.

4 Oheisten kuvien (1-10) paikat on numeroitu louhoksen geologiseen kuvaan numeroilla ( Kuva 1. Ruostesuon malmin liikkeiden mobiileinta vaihetta edeltää kompleksinen evoluutio: (a) kerrostumisen jälkeen metamorfinen deformaatio alkaa (b) intrafoliaalisella F 1 -poimurakenteella (kuva 1B = detalji 1A:sta), jatuu (c) F 2 -poimurakenteena (kuva 1A ja 1C), jatku4 tämän jälkeen (d) F 2 :n kyljen repeämänä (shear, kuva 1C) ja sitten (e) myös tämä shearpinta poimuttuu FJNW:ssä (kuva 1A). Vasta tämän jälkeen (f) tapahtuu malmin pääasiallinen mobilisaatio - alkaen mahdollisesti jo FJNW:n aikana. ; "

5

6 Kuva 2. Boudinoitunut konformi emäksinen juoni. Kuva 3. Sivukivikappaleita sisältävän malmin ja raitai sen amfiboliitin diskordantti kontakti. Kuva 4. Kuvan yläosassa sivukiven kappale, joka sisältää F 2 -poimun. Poimu on siis selvästi varhaisempi kuin malmin mobilisaatio. Alaosan murskale sen sijaan näyttää poimuttuneen mobilisoituvan malmin mukana ('late-d 3 ' tai myöhempi?). Kuva 5. Murskale hapan liusketta, jossa F 2 -F 3 -suhde hyvin esillä. hyvin esillä.

7

8 Kuva 6a-b. 'Shear-block' -rakenne näkyy paloittelevan paitsi malmia (ks. karttapiirros) myös sivukiviä niinkuin tässä louhoksen länsihaarakkeen päässä. Granaattikordieriittikiilleliuske + graniitti. Luultavasti D 4. Kuva 6c. Pyörähtänyt amfiboliittiboudin granaattikordieriittikiilleliuskeessa. Kuva 7a. Tilanne selkeästi sama kuin kuvassa 1: mobiloitunut malmi leikkaa F 3 -poimun kyljen - ts. kuvan D 2 -boudinage ja F 3 edeltävät malmin mobilisaatiota. Boudinage on yleensäkin tyypillinen D 2 -rakenne (vrt. myös kuvat 2 ja 9), kun taas D 3 :een sitä ei näy liittyvän.

9

10 Kuva 7b. Detalji kuvan 7a vasemmasta laidasta: D 2 - boudinage. Kuva 8. Sivukivikappale, mikä sisältää F 1 -, F 2 - F 3 -rakenteet. ja Kuva 9. D 2 -boudinage raitaisessa amfiboliitissa. Kuva 10. ntrafoliaalisia poimuja (F 1 ) happamassa liuskeessa.

11

12 G-- 0 ( l ( ' ( ( ' i C'( 0 n "" c-{ cy) D ':J VJ 4J J) 0 ':) '""... - ' d o( 0.'... ct - )... ' lu 1- ' - s "( V n U') ' r... v..,_ 'J -r: - - -o..... CJJ Q. " t) ' ) ::t r;i. 1: 1,1)...., L-.. U to-...j: v "" -5? f) h.u '( 4 ' 0 Q. "fo -:::.1:, a(.... t ;; 't' ((J.:: l:l )1 ' t '( ' t: q 1- -.J ,.) dl : J!. oq;: -t_ us..j Q cq <il 't... c( 0..._,. ( ol. - a1.,,..._ - - (!J - f,... r,ot (: Cl( T Q 2 - 't m: - - '( r "' JJ A-.., J 0 - v.>.l 0 (.;.. l- '2 Q.1: j q_. 0 -.,) 0 (L VJ C> V>.a ol :J..J J 1:: lu.!j 2 1li. ill. n :1 (- - r- <!- 10- <t- - f::: f 0 Cl 0 <:"( v-.,' '.., ":.,:t... ' l..... ',: '. ;..- 'f ] j -1' , l ;

13 f a,' -.. (,Oc"rro S Lo, f Z CrOvfor7, or i c:... J,Ky) b 1 0! KUVA 3. KALLOKYLÄN RAKENNE NÄYTTÄÄ MUODOSTUVAN YLLÄOLEVAAN TAPAAN KUVSSA 1 JA 2 ESTETYSTÄ RAKENNE-ELEMENTESTÄ. A): OSA EROOSOPNNAN ALAPUOLELLA OLEVAA MUODOSTUMAA B) OSA EROOSOPNNAN YLÄPUOLELLA OL LUTTA MUODOSTUMAA. R RUOSTESUO KRJAMET A. B JA R VTTAAVAT LSÄSELTYKSN TEKSTSSÄ.

14 _ C4 <+ KURUVES, RUOSTESUO ml MASSVE SPHALERTE PYRTE ORE PEGMATTE, GRANTE, QUARTZ GARNET CORDERTE MCA SCHST 1 1- NCLUSONS OF COUNTRY ROCKS, d VARABLE ACDC AND MAGNESAN (CRD-ANTH) SCHST 6; LTHOLOGCAL TREND BANDED AMPHBOLTE AND AMPHBOLE SCHST SHEARS

15 Kiuruvesi, Ruostesuo Ruostesuon malmi seuraa suurin piirtein happamien liuskeiden ja amfiboliittienamfibolliliuskeiden horisonttia, jonka alla on kordieriitti-antofylliitti-granaattipitoia kiviä ja kiilleliusketta (KRD, GRA) ja päällä granaattikordieriittipitoisia liuskeita jamigrnatiitteja. Malmipitoista horisonttia on seurattu useita satoja metrejä laajan F2- antiformin ympäri, mutta vain Ruostesuon kohdalla on paikallisesti kiinnostava konsentroituma. Malmipuhkeama paljastettiin ohuen maakerroksen alta ja valmistettiin louhintaa varten v Vuonna 1986 T.Glumoff kartoitti puhkeaman geologian ja v T.Koistinen analysoi malmin ja sivukiven keskinäisiä suhteita. LTE 1 on puhkeaman paljastetun osan geologinen kuva. Malmi on massiivinen sinkkivalke-pyriittimalmi, jota kirjavoi runsas porfyroblastinen karkea pyriitti. Malmin kontaktisuhteet osoittavat malmin asettuneen nykyiseen asemaansa massiivisen mobiloitumisen kautta. Muunlaista kuin massiivista, sivukiveaan breksioivaa malmityyppia ei ole puhkeamalla näkyvissä. - ri- Malmin mobiilisusden Asema ivkin-rakngel&e &ioeuao& n"ahden Malmin mobiilisuus on nuorempi ilmiö kuin malmiin sulkeumiksi jääneiden sivukivikappaleiden sisäinen tektoninen rakenne. Malmin ja sivukiven kontakti yleensä on samassa mielessä kelvollinen tarkastelupiste edellyttäen, että se ei ole myöhempien hiertojen rajoittama kontakti - viimeksimainitut kontaktit ovat puhkeamalla myös yleisiä piirteitä. Ern kriteerioita soveltaen puhkeamalla voidaan todeta runsaasti aineistoa, joka plajastaa malmin ja sivukiven rakenteiden suhteita. Malmin mobiilisuus, joka johti nyt nahtaväan suhteeseen sivukiveen nähden, ajoittuu rakenteellisessa evoluutiossa vaiheeseen, jossa F1- ja F2-rakenteet olivat valmiit ja F3-rakenne oli ainakin pitkälle muodostunut. Ei-hiertyneiden malmin ja sivukiven kontaktien vallitsevuus likimain F3-rakenteen kylkien

16 suuntaisesti viittaa b3n ja malmin mobiili uuden asialliseen yhteyteen. Monet kontaktit ovat sittemmi iertyneet, ja tätä tietä on syntynyt aivan muunkin suun f aisia kontakteja kuin suunnilleen S3:n suuntaisia (ks. liitel). Oheinen LTE2 sisältää tiivistetyssä muodosssa muutamia rakente llisia avainhavaintoja (a-i) ja niistä johdetun synteesin K) Liite kertonee asian oleellisen sisällön ilman enempiä selityksiä. Rakennesuksessio karakteristiikkoineen on hyvin sopusoinnussa aikaisempien regionaalisten havaintojen kanssa (TJK, rap. 1984; P.Ward, MM-projekti) Malmia ei ollut ennen puhkeaman paljastamista luonnostaan paljastuneena, vaan käsitykset perustuivat kairaustietoon. Niinpä malmin mobilisoiturnisen "rajuuttau ei osattu riittävästi arvioida, joskin sen mahdollisesta kompleksisuudesta annettiin ennakkovaroitus'(tjk-84). Tässä yhteydessä ei ole tehty näytteiden mikroskooppista tutkimusta, mutta joitakin merkittyjä näytteitä on talletettu siltä varalta, että sellainen tutkimus käy ajankohtaiseksi. Ympäristön näytteistä sen sijaan on muutamia huomioita. Niiden perusteella näyttää siltä, että varhaisin antofylliitti on suuntautunut (kasvanut) D1- deformaation (Ml) aikana (Sl-L), mikä viittaa PT-olosuhteiden nousuun korkealle jo todella varhain - jos tulkinta on oikein. Tämä antofylliitti krenuloitui ja samalla uudelleenkiteytyi D2:n vaikutuksesta, ja korvautui osittain granaatilla vielä sen jälkeen. Mobiloituneeseen massiivisen malmiin kasvanut karkea porfyroblastinen pyriitti ja ympäristön granaatti ajoittuvat molemmat siten kuin näillä kahdella olisi ajassa yhteys. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan ole ainakaan meillä täällä OKMEssa tutkittu todellisen korrelaation tai korreloitumattomuuden toteamiseksi. Oku OKMETJK

17 ' amphibolite,' a frigment of schist + 4 ore (mobilised) (mobilised) -- - _ KURUVES. RUOSTESUO - structural details of the ore and country rocks (a - i); a summary of the events (k). k : # Primary layering (S ) - sedimentary & volcanic. # Small intrafoliai f8lds (F ) - strong axial plane schistosity # Abundant tight to Open fods (F2), thickened hinges. Mineral and intersection lineatlon (L ) - mullion stfucture. 2 Axial plane schistosity (S ). Boudinage structures. # Shears along the limbs of $he F2 folds. # Local Open folds. # Massive mobilisation of ore subparallel to the limbs of the Fg folds. Porphyroblastic overgrowth of pyrite. # Late sets of folds and faults. + shearsl faults

18

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee 3122 06 Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen 19.12.1988 LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

Lisätiedot

Alustava rakennetulkinta Seinäjoen alueesta Mikko Nironen

Alustava rakennetulkinta Seinäjoen alueesta Mikko Nironen Etelä-Suomen yksikkö K21.42/2009/6 21.1.2009 Espoo Alustava rakennetulkinta Seinäjoen alueesta Mikko Nironen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro 21.1.2009 Tekijät Mikko Nironen Raportin

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen LIUSKEKIVITUTKIMUKSET PALOVAARAN ALUEELLA KITTILÄSSÄ VUONNA 1984 YHTEENVETO Palovaaran liuskekiviesiintymän pääkivilajeina ovat

Lisätiedot

T.J.Koistinen MUISTIO. Savukoski Hyv. ~

T.J.Koistinen MUISTIO. Savukoski Hyv. ~ T.J.Koistinen MUISTIO Savukoski 11-15.6.1987 Hyv. ~ 8 - MUISTIO 1 ( 15) T J Koistinen/SK 22.6.1987 SAVUKOSKI 11-15/6 1987 1 Taustaa Allekirjoittanut on tehnyt aikaisempaan maastotyokierrokseen (10-11/6

Lisätiedot

!ASALI~IEM GEOLOGISET TUTI<I;?UXSET

!ASALI~IEM GEOLOGISET TUTI<I;?UXSET Q O U T O K U M P U OY 0 K MALMINETSINT#!ASALI~IEM GEOLOGISET TUTI

Lisätiedot

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl.

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl. ' Outokumpu Oy Malminetsintä Viereman alueesta (3324-3342) yleisimmat 'c. tyypit \d. Alueen kivistä suurin osa kuuluu graniittigneisseihin. Niihin on tunkeutunut monenlaisia juonikiviä, joista "vanhimmat?"

Lisätiedot

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta Q 0 K - MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 020/2113/R Aumo/1982 AUMOKOI 6 *! " " -- KENTTARAPORTTI TUTKIMUKSISTA FORSSAN KOIJARVELLÄ KESALLÄ 1982 KARTTALEHDET 2113 08B, D, 09A, C, 11B, 12A AIHE - KARTOITUS ALUE

Lisätiedot

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ==============================================

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ============================================== SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ 1954. ============================================== Outokumpu Oy:n Malminetsintäosaston johtajan määräyksestä suoritti allekirjoittanut 22. f.-6.~.54 välisenä

Lisätiedot

0 2_ TALLENNETTU GTK RAPORTTI 020/2014,2023/TJK/ T J Koistinen/SK. Jakelu OKME/Outokumpu 2 Hyv. /~ OKME/Vammala 1 ~~~

0 2_ TALLENNETTU GTK RAPORTTI 020/2014,2023/TJK/ T J Koistinen/SK. Jakelu OKME/Outokumpu 2 Hyv. /~ OKME/Vammala 1 ~~~ RAPORTTI 020/2014,2023/TJK/1987 1 (10) T J Koistinen/SK 3.3.1987 Jakelu OKME/Outokumpu 2 Hyv. /~ OKME/Vammala 1 ~~~ ORIJARVEN - IILIJARVEN RAKENNEGEO LOGISET TUTKIMUKSET 1986-1987 OSA I: TUTKIMUKSET V.

Lisätiedot

MAGNETIITISTA JA MAGNEETTISISTA OMINAISWRSISTA KESKI-LAPIN VIHRE#KIVISSA

MAGNETIITISTA JA MAGNEETTISISTA OMINAISWRSISTA KESKI-LAPIN VIHRE#KIVISSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Geofysiikan osasto Raportti Q19/3712,3714/1994/1 MAGNETIITISTA JA MAGNEETTISISTA OMINAISWRSISTA KESKI-LAPIN VIHRE#KIVISSA Meri-Liisa Airo Espoo 1994 English abstract JOHDANTO...

Lisätiedot

Mobiilikapalon geologisen sisällön ohjeistus Perttu Mikkola Versio 2.1

Mobiilikapalon geologisen sisällön ohjeistus Perttu Mikkola Versio 2.1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Geotietovarannon hallinta Kuopio 13.11.2015 Mobiilikapalon geologisen sisällön ohjeistus Perttu Mikkola Versio 2.1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 13.11.20158 Sisällysluettelo 1 TAUSTAA

Lisätiedot

TALLENNETTU GTK. Roi mlk 6/Vinsa. Täydennysraportti

TALLENNETTU GTK. Roi mlk 6/Vinsa. Täydennysraportti OKME Roi mlk 6/Vinsa 001/2633/PR/71 Täydennysraportti TALLENNETTU 1 6. 09. 2010 GTK Tämä raportti on yhteenveto kaikista niistä töistä, joita Vinsan kohteessa on tehty 15. 12. 1967 päivätyn tutkimusraportin

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja. ja lähiympäristössä

Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja. ja lähiympäristössä Geologian Päivä Nuuksio 14.9.2013 Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja lähiympäristössä Teemu Lindqvist Pietari Skyttä HY Geologia Taustakuva: Copyright Pietari Skyttä 1 Kallioperä koostuu mekaanisilta

Lisätiedot

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk" ~""~ a,1" c...

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk ~~ a,1 c... v. 19~ ~ /1h/3 10 I,21/./ 01 O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l IC~{A, va, I-:Ii t:

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat

Suomen kallioperä. Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat Suomen kallioperä Arkeeinen aika eli 2500 miljoonaa vuotta vanhemmat tapahtumat Arkeeinen alue Arkeeinen = 4000 2500 miljoonaa vuotta sitten Pääosa Itä- ja Pohjois-Suomesta Ensimmäinen päävaihe 2840 2790

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

Hammaslahden kaivoksen sijainti..5

Hammaslahden kaivoksen sijainti..5 .. ----------- - -.. ~ i '! Hammaslahden kaivoksen sijainti..5 :..,...,. i.!,.... ~ Mittakaava L:200 000 Tiedonanto: HAMMASLAHDEN KUPARIhfAL1YI.T Seuraavassa yhteenvedossa valotetaan Hammaslahden malmin

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jarmo Lahtinen 25.1.2008 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Kuhmon Hautalehdon valtausalueella Hautalehto 3 (kaiv.

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX. V T Koistinen suoritti alueella rakennegeologisen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX. V T Koistinen suoritti alueella rakennegeologisen OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX Q Taustaa Geologiasta Petrofysiikasta Esiintymää voidaan pitää yhtenä harvoista aerosähköisen menetelmän (Rotary field) löydöistä vuodelta 1959, vaikka lähistöltä oli jo

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

SKAL:n kuljetusbarometri 2/2005. Etelä-Suomi

SKAL:n kuljetusbarometri 2/2005. Etelä-Suomi SKAL:n kuljetusbarometri 2/2005 Alueellisia tuloksia Liite lehdistötiedotteeseen Etelä-Suomi Kuljetusalan yleiset näkymät ovat jo keväästä 2004 alkaen olleet Etelä- Suomessa huonompia kuin koko maassa

Lisätiedot

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara 47 Polvijärvi Polvijärvellä on 1990-luvulla tehty selvitys Horsmanahon kaivoksen sivukiven käyttömahdollisuuksista. Tämän sivukiven laatu oli kelvollista varsinkin sorateiden kunnostukseen. Suurin osa

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3312/-87/1/10 KEITELE Kangasjärvi Jarmo Nikander 8.12.1287 MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1 (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek.

KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek. M 06/3312/-83/1/10 Keitele Kangasjärvi Jarmo Nikander 31.10.1983 KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek.n :o 3535/1) 2

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 K21.42/2006/3 Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 Raporttiyhteenveto Espoo 29.05.2006 Pekka Sipilä Geologian tutkimuskeskus Sisällys 2 Yhteenveto toiminnasta... 3 Raportti alueelta 1...

Lisätiedot

Kivilaj ien kuvaukset

Kivilaj ien kuvaukset 1 Xartoitusalueena karttale?!den 2014 09 A eteläosa. Kivilaj ien kuvaukset SVGN SVGN on kartoitusalueen yleisin kivilaji.yleensa se on hieno- tai keskirakeista ja kohtalaisesti suuntautunutta.er5il- 12

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Kallioper%kartoitus suoritettiin Teuvan ja Narpion kuntien rajamailla elokuussa 1982, Siella tehdyt havainnot ovat numerosarjaa 1-KPN - 85-KPN, Karttapohjana on kaytetty

Lisätiedot

4 SUUNNITELMAN PERUSTEET 4.1. Geologiaa Malmi Sivukivet Maapeite 4.2. Louhossuunnitelma Tuotantosuunnitelma

4 SUUNNITELMAN PERUSTEET 4.1. Geologiaa Malmi Sivukivet Maapeite 4.2. Louhossuunnitelma Tuotantosuunnitelma Q OUTOKUMPU OY 0 K PYHXSALMEN KAIVOS RUOSTESUON KANNATTAVUUSLASKELMA NIMELLISHINNOIN 1 YHTEENVETO 2 JOHDANTO 3 YLEISTA 4 SUUNNITELMAN PERUSTEET 4.1. Geologiaa 4.1.1. Malmi 4.1.2. Sivukivet 4.1.3. Maapeite

Lisätiedot

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, simpukkamurroksiin O U T O K U M P U Oy Malminetsinta HAVAINTOJA KESAN 1974 Zn-OHJELMAN ALUEELLISISTA KOHTEISTA Mustasuon kvartsi-maasalpaliuske Hyvinkään gabron SE-reuna-alue Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX 9 0 K MALMINETSINTX VIHANNIN KAIVOKSEN YMPARISTON KAIRAUKSET VUONNA 1985 Sysäyksen Vihannin alueen tutkimuksille on tuonut kesällä 1983 lennetty matalalentomittaus, jonka tulokset saatiin käyttöön keväällä

Lisätiedot

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: 18.12.2013 ML2011:0020

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: 18.12.2013 ML2011:0020 Kuulutus 18.12.2013 1 (1) Lupatunnus ML2011:0020 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupatunnus: Alueen

Lisätiedot

L Grundströmilta saatu kairausnayte Vs-144/ m (pintahie no. T 606) on tarkastettu malmimikroskooppisesti.

L Grundströmilta saatu kairausnayte Vs-144/ m (pintahie no. T 606) on tarkastettu malmimikroskooppisesti. NAYTE VRS-144/107.30 m. MALMIMIKROSKOOPPISET HAVAINNOT. L Grundströmilta 18.1.1980 saatu kairausnayte Vs-144/ 107.30 m (pintahie no. T 606) on tarkastettu malmimikroskooppisesti. Näyte on peräisin Karankalahden

Lisätiedot

Kartoituksen tuloksena varmistui N-S -suuntainen vihrealiuskefasieksen

Kartoituksen tuloksena varmistui N-S -suuntainen vihrealiuskefasieksen Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX YHTEENVETO Karttamateriaalin geologisen tulkinnan perusteella rajattiin kohdealueet geologiselle kartoitukselle. Alustavien tutkimusten ja kohdekartoituksen merkitys oli

Lisätiedot

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä.

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. M 17 / Mh, Oj -51 / 1 / 84 Muhos ja Oulunjoki E. Aurola 14.6.51. Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. Oulu OY:n puolesta tiedusteli maisteri K. Kiviharju kevättalvella 1951

Lisätiedot

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3812/-83/1/10 Koskee 3812 08 Inari Kari A. Kinnunen Kai Hytönen 21.11.1983 MORGAMOJAN MAGNEETTIKIISULOHKARE 1 Professori Herman Stigzeliukselta saatiin syksyllä 1983 tutkittavaksi

Lisätiedot

SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o 4789/1) JA VEHKALAMPI 2 (kaiv.rek.

SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o 4789/1) JA VEHKALAMPI 2 (kaiv.rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M 06/3313/94/1/10 TERVO Vehkalampi Jarmo Nikander 4.2.1994 SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o

Lisätiedot

Jari VilenIKET. Tutkimusalueen sijainti

Jari VilenIKET. Tutkimusalueen sijainti Jari VilenIKET JUVA, NIINIMAEN AlHE Tutkimusalueen sijainti Tutkimuksen kohteena oleva gabro-peridotiitti intruusio sijaitsee karttalehdella 3144 05 A, tutkimusalue ulottuu kuitenkin hiukan matkaa lehdille

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi Lapin MalmiIE Korvuo Jakelu Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ Ru~o~ ' OKMEILM Rovaniemi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS LAPIN LMNISSA SODANKYMN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 58, kaiv.rek.nro

Lisätiedot

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA . - - - ':&*, =....-.-..-, ARtC,is,-Clr&j,;,ALE Q/22.16/94/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Erkki Lanne Pohjois-Suomen aluetoimisto 02.03.1994 TUTKIMUSRAPORTTI AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN MALMIVII'ITEIDEN JAO'ITELU MALMITYYPPEIHIN

LOUNAIS-SUOMEN MALMIVII'ITEIDEN JAO'ITELU MALMITYYPPEIHIN GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 10.1/1992/2 Lounais-Suomi Boris Saltikoff 14.10.1992 LOUNAIS-SUOMEN MALMIVII'ITEIDEN JAO'ITELU MALMITYYPPEIHIN Lounais-Suomen malmiennusteprojektin tutkimusten eraana perustana

Lisätiedot

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS t I. RAUTABUUKPI OY TUTKIMUS Jakelu t! RO mal i OU mal RV/Juopperi - 1 RAt i - RA ttu (2) G6K Laatija Tilaaja K ~einänen/aa A Hiltunen S e 1 v-i t y s n:o 1412.41 KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN

Lisätiedot

Kuvasommittelun lähtökohta

Kuvasommittelun lähtökohta KUVASOMMITTELU Kuvasommittelun lähtökohta jäsentämisen ja järjestämisen tarve hahmottaa maailmaa, sen yksityiskohtia ja kokonaisuuksia paremmin. Kuvassa jäsentäminen tapahtuu sommittelullisin keinoin.

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

3 Raja-arvo ja jatkuvuus

3 Raja-arvo ja jatkuvuus 3 Raja-arvo ja jatkuvuus 3. Raja-arvon käsite Raja-arvo kuvaa funktion kättätmistä jonkin lähtöarvon läheisdessä. Raja-arvoa tarvitaan toisinaan siksi, että funktion arvoa ei voida laskea kseisellä lähtöarvolla

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset 9 OUTOKUMPU OY Q- K MALMINETSINTX 2032 01 INKOO, LAGNXS Inkoon X,5gnasissa sijaitseva Zn-Cu -malmimineralisaati~ on vanhastaan tunnettu. Malmimineralisaatiota on louhittu ja siinä on n. 5 x 8.m2:n kokoinen

Lisätiedot

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1:

VALKEALEHDON KAIRAUS 1980 N:qi0 17/80. H. Markkula Indeksi 1: RAUTARUUKKI OY MALMINETSINTA VALKEALEHDON KAIRAUS 980 N:qi0 7/80 TUTKIMUSALUE LAATIJA i JAKELU Mustavaaran ymparistd H. Markkula KUNTA LAAT.PVM HYV. Taivalkoski, Posio KARTTALEHTI 2.0.980 UITEKARTAT JA

Lisätiedot

MALMIOSASTON TUTKl JAKOKOUS

MALMIOSASTON TUTKl JAKOKOUS OeOWIMJ TUT KIMU8KEBKU8 M lawwn MALMIOSASTON TUTKl JAKOKOUS ESP-, 14.11.-16.1l.1989 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Otaniemi TUTKIJAKOKOUS Jouko Talvitie KOKOUKSEN AVAUS Hyva asiantuntijavieraarmae, malmiosastolaiset,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (3) M 06/3741/-88/1/10 Sodankylä Kustruotomanaapa ja Viuvalo-oja Tapani Mutanen 26.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen 8 OUTOKUMPU OY 0 K LMINETSINTA E Hanninen/EG 11.2.1985 HAVAINTOJA KULLAN ESNTYMI.SESTA PYHASALMEN LMISSA Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino Teki ja : E Hanninen Malminetsinta - Aulis Häkli, professori

Lisätiedot

GEOMETRIA MAA3 Geometrian perusobjekteja ja suureita

GEOMETRIA MAA3 Geometrian perusobjekteja ja suureita GEOMETRI M3 Geometrian perusobjekteja ja suureita Piste ja suora: Piste, suora ja taso ovat geometrian peruskäsitteitä, joita ei määritellä. Voidaan ajatella, että kaikki geometriset kuviot koostuvat pisteistä.

Lisätiedot

Tasogeometria. Tasogeometrian käsitteitä ja osia. olevia pisteitä. Piste P on suoran ulkopuolella.

Tasogeometria. Tasogeometrian käsitteitä ja osia. olevia pisteitä. Piste P on suoran ulkopuolella. Tasogeometria Tasogeometrian käsitteitä ja osia Suora on äärettömän pitkä. A ja B ovat suoralla olevia pisteitä. Piste P on suoran ulkopuolella. Jana on geometriassa kahden pisteen välinen suoran osuus.

Lisätiedot

Jouni Luukas

Jouni Luukas Jouni Luukas 10.11.1991 KENTTATY~RAPORTTI -Kesän 1991 kartoitustuloksista Liittoperan - Torvelan alueelta (3321 12, 3322 10, 3323 03 ja 3324 01) -Alueellinen rakennetulkinta lehtien 3321, 3322, 3323 ja

Lisätiedot

Sulfidisavien tutkiminen

Sulfidisavien tutkiminen Sulfidisavien tutkiminen Ympäristö- ja pohjatutkimusteemapäivä 9.10.2014 Mikael Eklund Geologian tutkimuskeskus 9.10.2014 1 Peruskäsitteitä Sulfidisedimentti (Potentiaalinen hapan sulfaattimaa) Maaperässä

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

KTL Urpo Vihreapuu. Jakelu OKME/Outokumpu 1 kpl Hyv.

KTL Urpo Vihreapuu. Jakelu OKME/Outokumpu 1 kpl Hyv. Urpo Vihreapuu DO:-Z?ZZ07-PH~etala wp Jakelu OKME/Outokumpu 1 kpl Hyv. PEKKA H1ETALAN AU-KANSANNAYTTEESEEN LIITTYVIA HAVAINTOJA JA TUTKIMUSTULOKSIA 1999-2000. LllTE KAYNTIRAPOR-TTIIN KnOku/14/1-2-1999

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3312, 3313, 3314/2003/1/10 Koskee: 3312 12 3313 03 3314 01, 02, 03, 04 KEITELE - PIHTIPUDAS - PIELAVESI

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3312, 3313, 3314/2003/1/10 Koskee: 3312 12 3313 03 3314 01, 02, 03, 04 KEITELE - PIHTIPUDAS - PIELAVESI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3312, 3313, 3314/2003/1/10 Koskee: 3312 12 3313 03 3314 01, 02, 03, 04 KEITELE - PIHTIPUDAS - PIELAVESI Kangasjärvi-Koivujärvi-Hemminki 27.10.2003 Jarmo Nikander

Lisätiedot

4.3 Kehäkulma. Keskuskulma

4.3 Kehäkulma. Keskuskulma 4.3 Kehäkulma. Keskuskulma Sellaista kulmaa, jonka kärki on ympyrän kehällä ja kumpikin kylki leikkaa (rajatapauksessa sivuaa) ympyrän kehää, sanotaan kehäkulmaksi, ja sitä vastaavan keskuskulman kyljet

Lisätiedot

;UC, Y. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3212 06/-86/2/10 Jyväskylä mlk Riuttamäki, Karhujärvi Ossi Ikävalko 27.5.1986

;UC, Y. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3212 06/-86/2/10 Jyväskylä mlk Riuttamäki, Karhujärvi Ossi Ikävalko 27.5.1986 ;UC, Y GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3212 6/-86/2/1 Jyväskylä lk Riuttaäki, Karhujärvi Ossi Ikävalko 27.5.1986 Jyväskylän lk :n Riuttaäen ypäristön arseenikiisuineralisaatioiden tutkiuksista 1981-1983

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Erittäin lyhyt ja yksinkertaistava johdatus erittäin pitkään ja monimutkaiseen aiheeseen

Suomen kallioperä. Erittäin lyhyt ja yksinkertaistava johdatus erittäin pitkään ja monimutkaiseen aiheeseen Suomen kallioperä Erittäin lyhyt ja yksinkertaistava johdatus erittäin pitkään ja monimutkaiseen aiheeseen Muutama muistettava asia kallioperästämme Suomi sijaitsee Fennoscandian kilpialueella Kilpialue

Lisätiedot

Kuva 1 Vaihdon merkitys hankintatapana. Prosenttia vastanneista kirjastoista, joilla on vaihtoja 2007

Kuva 1 Vaihdon merkitys hankintatapana. Prosenttia vastanneista kirjastoista, joilla on vaihtoja 2007 Vaihtojen tämänhetkinen tilanne Suomessa Georg Strien Vaihtokeskus kartoitti viime syksyllä julkaisuvaihdon tilannetta Suomessa lähettämällä n. 400 kirjastolle vastaavan kyselylomakkeen. Edellisestä kyselystä

Lisätiedot

INVENTOINTIRAPORTTI. Järvenpää. Tervanokan historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 13.6.2014

INVENTOINTIRAPORTTI. Järvenpää. Tervanokan historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 13.6.2014 INVENTOINTIRAPORTTI Järvenpää Tervanokan historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 13.6.2014 KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT Vesa Laulumaa Tiivistelmä Tutkija Vesa

Lisätiedot

SISÄLTÖ Venymän käsite Liukuman käsite Venymä ja liukuma lujuusopin sovelluksissa

SISÄLTÖ Venymän käsite Liukuman käsite Venymä ja liukuma lujuusopin sovelluksissa SISÄLTÖ Venymän käsite Liukuman käsite Venymä ja liukuma lujuusopin sovelluksissa 1 SISÄLTÖ 1. Siirtymä 2 1 2.1 MUODONMUUTOS Muodonmuutos (deformaatio) Tapahtuu, kun kappaleeseen vaikuttaa voima/voimia

Lisätiedot

RAPORTTI 062/ A/MK/ Martti Kokkola/tk MOREENITUTKIMUS KULLAA SILKUSSUO Tutkimusalueen sijainti

RAPORTTI 062/ A/MK/ Martti Kokkola/tk MOREENITUTKIMUS KULLAA SILKUSSUO Tutkimusalueen sijainti Martti Kokkola/tk 23.3.1993 RAPORTTI 062/1143 12A/MK/1993 2 MOREENITUTKIMUS KULLAA SILKUSSUO Tutkimusalueen sijainti Tutkimuksen tarkoitus Tutkimuksen suoritus,tutkimusaluesijaitsee.kullaan - Lavian välisen

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Sääskeläissuon Likosuon alueella valtauksilla Sääskeläissuo 1 2 (kaiv.

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 9 OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 0 K MALMINETSINTX Martti Yrjöla/LAH 23.9.1982 1(8) KIIHTELYSVAARAN, OSKOLANKOSKEN (4241 07) GEOLOGINEN KARTOITUS KESALLA 1982 Sivu 2 (0 7 Sijainti 1 : 400

Lisätiedot

BIOGEOKEMIALLISEN HUMUSTUTKIMUSTULOKSEN KORJAUS SUOMUSSALMI AITTOJARVI

BIOGEOKEMIALLISEN HUMUSTUTKIMUSTULOKSEN KORJAUS SUOMUSSALMI AITTOJARVI OUTOKUMPU Oy Malminetsinta BIOGEOKEMIALLISEN HUMUSTUTKIMUSTULOKSEN KORJAUS SUOMUSSALMI AITTOJARVI Johdanto Tulosten tarkastelua Suomussalmen Aittojärven Mo-aiheella suoritettiin tammi-helmikuussa 1974

Lisätiedot

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s V. /!J "J 'l K'. 5 Ö Je,.. J. o /,..,.. ll

Lisätiedot

An!tisro:c,;pp,;&~ T. Ruakeerriemi (hav,?-226) lerdlll , B, C Ja D,

An!tisro:c,;pp,;&~ T. Ruakeerriemi (hav,?-226) lerdlll , B, C Ja D, An!tisro:c,;pp,;&~ Itenttarepsrtti kesalta 5984 L I A ~ MP@~;C,S ~ 8 ~ Kfipu: Geologinen kartoitus 1: 4 008 Tehtävä : Kallioperilkartoitu~ 7 : 4000, karttagahdien sutirennos psruskartasta {

Lisätiedot

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar Kartoitusalueen vallitsevina kivilajeina ovat kvartsi- dioriitit, kiillegneissit ja' im~iboli~neissit, jotka esiintyvat pitkina, kapeahkoina vyohykkeina. Luonnolli- sesti kooltaan epamaaraiset, raekooltaan

Lisätiedot

ARKISTOKAPPAL~ OUTOKUMPU OY. Sijainti 1: K MALMINETSINTA Turo Ahokas/PHM )

ARKISTOKAPPAL~ OUTOKUMPU OY. Sijainti 1: K MALMINETSINTA Turo Ahokas/PHM ) Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Turo Ahokas/PHM 5.10.1984 1 84) ARKISTOKAPPAL~ PYHASALMEN KAIVOKSEN POHJOISPUOLELLA SIJAITSEVAN GRAVIMETHISEN ANOMALIAN TUTKIMUKSISTA Sijainti 1:400 000 Lähtökohta Kun

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/341V-95/1/10 Kärsämäki-Haapavesi Myllyviidanperä Kaj Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/341V-95/1/10 Kärsämäki-Haapavesi Myllyviidanperä Kaj Västi ARKE J ' `'t`t'r'j"~ : 1L.4.`. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/341V-95/1/10 Kärsämäki-Haapavesi Myllyviidanperä Kaj Västi 20.3.1995 KUPARIMALMILOHKAREIDEN LÄHTÖPAIKAN ETSINNÖISTÄ

Lisätiedot

SINKKIMALMITUTKIMUKSET KIURUVEDEN NIEMISJÄRVELLÄ, KARTTALEH- DELLÄ JA LAVAPUROLLA, KARTTALEHDELLÄ , VUOSINA

SINKKIMALMITUTKIMUKSET KIURUVEDEN NIEMISJÄRVELLÄ, KARTTALEH- DELLÄ JA LAVAPUROLLA, KARTTALEHDELLÄ , VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/3323/-94/1/1 0 KIURUVES I Niemisjärvi, Lavapuro Jarmo Nikande r 24.1.199 4 SINKKIMALMITUTKIMUKSET KIURUVEDEN NIEMISJÄRVELLÄ, KARTTALEH- DELLÄ 3323

Lisätiedot

Ooutckumpu. KAIVOSLAIN 19 :n MUK. 080/421106BjJJE/1988 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI Jorma Eeronheimo. Kauppa- ja teollisuusministeriö OKME

Ooutckumpu. KAIVOSLAIN 19 :n MUK. 080/421106BjJJE/1988 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI Jorma Eeronheimo. Kauppa- ja teollisuusministeriö OKME Ooutckumpu - KAIVOSTEOLUSUUS Jorma Eeronheimo KAIVOSLAIN 9 :n MUK. 080/4206BjJJE/988 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI 8.2.988 JAKELU Kauppa- ja teollisuusministeriö OKME kpl kpl KAIVOSLAIN 9 :N MUKAINEN TUTKIMUST~ÖSELOSTUS

Lisätiedot

Linjoituskartta, 1 : Magneettinen kartta, 1 : 4000 Slingram reaali, khz, 1 : II, ~Hz, 1 : , 1.

Linjoituskartta, 1 : Magneettinen kartta, 1 : 4000 Slingram reaali, khz, 1 : II, ~Hz, 1 : , 1. Lapin Malmi -- Posion Kivivaaran malmitutkimukset Johdanto Suoritetut tutkimukset Tulosten esittely Kivilajit Geofysiikan mittaukset Geokemian tulokset Malmitutkimukset Johtopaatökse t - LIITTEET Linjoituskartta,

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko 04.09.1980 SELOSTUS KORPIJÄRVI-MIETIÄINEN ALUEEN KALLIOPERÄN TUTKIMUKSISTA KESÄLLÄ 1980 2 1. YLEISTÄ 1.1. Tutkimusalue

Lisätiedot

Hyv. Jakelu. Rovanie. LÄÄNIssÄ SIMON, KEMI- JA TERVOLAN KUNNISSA. Sijainti 1 : 400 000. Avainsanat: kerrosintruusio, PGE, Penikat

Hyv. Jakelu. Rovanie. LÄÄNIssÄ SIMON, KEMI- JA TERVOLAN KUNNISSA. Sijainti 1 : 400 000. Avainsanat: kerrosintruusio, PGE, Penikat Lapin Malmi/Jarmo Lahtinen Jakelu Hyv. OKME. -VI Rovanie KAiVOSLAiN 19 S:n MUKAINEN TUTKIMUSTYÖSELOSTUS VALTAUSALUEISTA ERAUS- PENIKKA, kaiv.rek.nro 4687/1, YLIPENIKANOJA, kaiv.rek.nro 4687/2, POOKIJ&~KÄ

Lisätiedot

GEOLTMIALLINEN TULKINTA. Pekka Huhta Jarmo Nikander

GEOLTMIALLINEN TULKINTA. Pekka Huhta Jarmo Nikander GEOLTMIALLINEN TULKINTA Pekka Huhta Jarmo Nikander 09031 977 Työn tarkoitus Käytettävissä oli sadan liejunäytteen analyysitulokset (AAS). Näytteet oli otettu Iisveden Jauholahdesta, Kokinsalmesta ja Suihanlahdesta.

Lisätiedot

Pro gradu -tutkielma Geologia Kallioperä- ja taloudellinen geologia 3D-VALOKUVIEN HYÖDYNTÄMINEN PYHÄSALMEN KAIVOKSELLA.

Pro gradu -tutkielma Geologia Kallioperä- ja taloudellinen geologia 3D-VALOKUVIEN HYÖDYNTÄMINEN PYHÄSALMEN KAIVOKSELLA. Pro gradu -tutkielma Geologia Kallioperä- ja taloudellinen geologia 3D-VALOKUVIEN HYÖDYNTÄMINEN PYHÄSALMEN KAIVOKSELLA Mervi Kähkönen 2017 Ohjaaja(t): Mikko Numminen Tapani Rämö HELSINGIN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN

Lisätiedot

MAGNEETTISET KARTAT JA NIIDEN KÄYTTÖ MALMINETSINNÄSSÄ

MAGNEETTISET KARTAT JA NIIDEN KÄYTTÖ MALMINETSINNÄSSÄ MAGNEETTISET KARTAT JA NIIDEN KÄYTTÖ MALMINETSINNÄSSÄ Juha i? Korhonen Geologian tutkimuskeskus, Espoo Johdanto Aeromagneettiset tutkimukset Suomessa Aeromagneettisen kartoituksen käyttö malminetsinnässä

Lisätiedot

A = a b B = c d. d e f. g h i determinantti on det(c) = a(ei fh) b(di fg) + c(dh eg). Matriisin determinanttia voi merkitä myös pystyviivojen avulla:

A = a b B = c d. d e f. g h i determinantti on det(c) = a(ei fh) b(di fg) + c(dh eg). Matriisin determinanttia voi merkitä myös pystyviivojen avulla: 11 Determinantti Neliömatriisille voidaan laskea luku, joka kertoo muun muassa, onko matriisi kääntyvä vai ei Tätä lukua kutsutaan matriisin determinantiksi Determinantilla on muitakin sovelluksia, mutta

Lisätiedot

SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA ARKI STGK.APPALE M 19/4241/-77/1/10 Kiihtelysvaara Särkilampi Lauri Pekkarinen 1977-11-25 SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1972-1975 SELOSTUS

Lisätiedot

Koskee A Tervo, Vauhkola E. Ekdahl TERVON VAUHKOLASSA VUOSINA SUORITETUT ZN-MALMITUTKIMUKSET

Koskee A Tervo, Vauhkola E. Ekdahl TERVON VAUHKOLASSA VUOSINA SUORITETUT ZN-MALMITUTKIMUKSET Koskee 3313 08 A Tervo, Vauhkola E. Ekdahl 2.12.1980 TERVON VAUHKOLASSA VUOSINA 1978-1979 SUORITETUT ZN-MALMITUTKIMUKSET SISÄLLYSLUETTELO Sivu TUTKIMUSTEN TAUSTA 3 1978-79 SUORITETUT TUTKIMUKSET 4 Alueen

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 RAPORTTITIEDOSTO N:O 2435 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2124/-87/2/10 Ylöjärvi, Tampere, Kangasala Olli Sarapää 28.10.1987 KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 1. JOHDANTO Työn tarkoituksena

Lisätiedot

(b) Vedonlyöntikertoimet syytetyn ihonvärin eri luokissa

(b) Vedonlyöntikertoimet syytetyn ihonvärin eri luokissa Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden tutkimusyksikkö/tilastotiede 805306A JOHDATUS MONIMUUTTUJAMENETELMIIN, sl 2017 (Jari Päkkilä) Harjoitus 3, viikko 47 (19.20.11.): kotitehtävät Ratkaisuja 1. Floridan

Lisätiedot

Espoo Kurttila Kurtbacka Arkeologinen valvonta historiallisen ajan kylätontilla 2014

Espoo Kurttila Kurtbacka Arkeologinen valvonta historiallisen ajan kylätontilla 2014 1 Espoo Kurttila Kurtbacka Arkeologinen valvonta historiallisen ajan kylätontilla 2014 Timo Jussila Johanna Stenberg Tilaaja: Neste Oil Oyj 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Valvonta... 6 Vanhoja

Lisätiedot

ERÄISTÄ HIILIPITOISISTA LIUSKEISTA KAUSTISEN KALLIOPERÄKARTTALEHDELLÄ, (2323)

ERÄISTÄ HIILIPITOISISTA LIUSKEISTA KAUSTISEN KALLIOPERÄKARTTALEHDELLÄ, (2323) GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2323/-81/1/81 KAUSTINEN-KRUUNUPYY Anssi Lonka 9.12.1981 ERÄISTÄ HIILIPITOISISTA LIUSKEISTA KAUSTISEN KALLIOPERÄKARTTALEHDELLÄ, (2323) JOHDANTO Neuvoteltua-i tutk.johtaja

Lisätiedot

Korkeusmallien vertailua ja käyttö nitraattiasetuksen soveltamisessa

Korkeusmallien vertailua ja käyttö nitraattiasetuksen soveltamisessa Korkeusmallien vertailua ja käyttö nitraattiasetuksen soveltamisessa Valtakunnallisesti kattavaa laserkeilausaineistoa ei vielä ole. Kaltevuusmallit perustuvat tällä hetkellä digitaalisen korkeusmallin

Lisätiedot

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~'

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L?.. 1 2 ~ 02.. l HAo/-1 J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. 1-(. 0 11:, 10... : ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' Kentt äty:.:jra:pojttt l kesältä

Lisätiedot

PEGMATIITTIEN MALMIPOTENTIAALISTA SUOMESSA

PEGMATIITTIEN MALMIPOTENTIAALISTA SUOMESSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 101-03/1/85 Reijo Alviola 17.11.2003 PEGMATIITTIEN MALMIPOTENTIAALISTA SUOMESSA RE-PEGMATIITTIALUEET Suomesta tunnetaan yli 50 Rare Element (RE)-pegmatiittialuetta (karttaliite).

Lisätiedot