LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 04/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 04/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo"

Transkriptio

1 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 28 KOKOUKSEN AVAUS 29 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 30 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA 31 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 32 TILINTARKASTAJAN VALINTA VALTUUSTOKAUDELLE TIETOTURVAPOLITIIKAN JA KÄYTTÄJÄOHJEIDEN TARKISTUS 34 TALOUSARVIOMUUTOKSET VUODEN 2015 TALOUSARVIOON 35 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN VEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE TERVAJÄRVEN LEIRIKIRKON SUUNNITTELUN JATKO 38 MUUT ASIAT 39 MUUTOKSEN HAKU JA KOKOUKSEN PÄÄTTÄÄMINEN

2 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai klo Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo KIRKKOVALTUUSTO: Cederlöf Leevi, poissa varalla Korpela Katja Gullstén Usko Hämäläinen-Ylikahri Maikki Karojärvi Hanna Koppanen Kari Korhonen Jaakko Kosola Satu Kuumola Veikko, poissa Kärki Mikko Lehikoinen Hannu, poissa Liuha Paula Mäenpää Heini Ojakoski Asko Palvanen Terhi Perko Päivi Rautkivi Jouko Riikola Mikko Räikkönen Ida Salo Marika Seppänen Tuija Siivola Asko Sirén Raimo Vesamäki Mikko Viitanen Timo Wikman Kirsi, poissa varalla Nurmesniemi Jaakko Virtanen Kari, poissa varalla Koiranen Topi Österberg Pauliina Kirkkoneuvoston jäsenet, jotka eivät kuulu kirkkovaltuustoon Koiranen Topi (varajäsenenä) Salonen Heidi, poissa VIRANHALTIJAT Oikarinen Mikko, kirkkoherra Puntola Aulikki, talousjohtaja, poissa Tukiainen Kristiina, sihteeri

3 Kirkkovaltuusto KOKOUKSEN AVAUS Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Puheenjohtaja avaa kokouksen. Päätös: Puheenjohtaja avasi kokouksen.

4 Kirkkovaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Todetaan kokous kutsutun koolle kuulutuksella, joka on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla välisenä aikana sekä valtuutetuille postitse lähetetyllä päivätyllä kokouskutsulla. Todetaan nimenhuudolla paikalla olevat valtuutetut ja varavaltuutetut sekä viranhaltijat. Todetaan kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Todettiin

5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkistajaa ja sovitaan pöytäkirjan tarkistus. Tarkistusvuorossa ovat Veikko Kuumola ja Mikko Kärki. Päätös: Tämän pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Paula Liuha ja Heini Mäenpää. Pöytäkirjan tarkistus on tiistaina Pöytäkirja pidetään nähtävillä Lempäälän kirkkoherranvirastossa, viraston aukioloaikana, kuukauden ajan pöytäkirjan tarkistuksen jälkeen.

6 Kirkkovaltuusto KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkovaltuusto Päätösehdotus: Hyväksytään valtuutetuille postitse lähetetty esityslista kokouksen työjärjestykseksi. Päätös: Hyväksyttiin, lisäyksillä, että muihin asioihin kirjataan 1) ennen varsinaisen kokouksen alkua ollut info Lempäälän kunnan, Lempäälän seurakunnan ja SRV Rakennus Oy:n Lempäälän keskustan liike/toimistorakennushankkeesta. 2) sekä välittömästi kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen pidettävä talousseminaari.

7 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto TILINTARKASTAJAN VALINTA VALTUUSTOKAUDELLE Kirkkovaltuusto Valtuustokauden vaihtuessa on seurakunnalle valittava myös tilintarkastaja. Edeltävällä valtuustokaudella Lempäälän seurakunnan tilintarkastusta on hoitanut tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab. Tarkastustiimiin ovat kuuluneet KHT Frans Kärki, HM Anne Kettunen ja JHTT, KHT Mari Säynätjoki. Kirkkojärjestyksen 15 luvun 7 pykälän mukaan kirkkovaltuusto valitsee toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten joko vähintään yhden varsinaisen ja yhden varatilintarkastajan tai tilintarkastusyhteisön. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan tulee olla Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunnan hyväksymä KHT-tilintarkastaja, kauppakamarin tilintarkastusvaliokunnan hyväksymä HTMtilintarkastaja tai julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT-tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön tulee olla JHTT-, KHT- tai HTM-tilintarkastusyhteisö. Tilin-tarkastusyhteisön on määrättävä päävastuulliseksi tilintarkastajaksi JHTT-, KHT- tai HTMtilintarkastaja. Kirkolliskokous hyväksyi keväällä esitetyn muutoksen, niin tuo muutos tarkoittaisi käytännössä sitä, että jatkossa seurakuntien tilintarkastajana lukien voisi toimia vain JHT-tilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö. Tilintarkastuslain muutosesitykseen sisältyvän säädösesityksen perusteella lain voimaan tullessa kumotun lain (nykyinen JHTT-laki) nojalla hyväksytty JHTT-tilintarkastaja ja JHTTyhteisö voi jatkaa toimintaansa edellyttäen, että JHTT-tilintarkastaja ja JHTT-yhteisö rekisteröityy määräajassa tilintarkastuslaissa säädetylle Tilintarkastusvalvonnalle. Hankintana tilintarkastus jää alle hankintalain tarkoittaman kansallisen hankintarajan, joten velvoitetta hankintalain mukaiseen kilpailuttamiseen ei ole. Hankinnassa noudatetaan Lempäälän seurakunnan voimassa olevaa hankintaohjetta.

8 Kirkkovaltuusto KPMG Oy Ab on tarjonnut kirkkojärjestyksen 15 luvun 7-9 pykälien mukaisen tarkastustehtävän suorittamisen uudelle valtuustokaudelle entisin ehdoin ja hinnoin. Tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab:n valintaa puoltavat: - laadunvalvontajärjestelmä, miten se on järjestetty ja miten sen toimivuutta valvotaan käytännössä - muut tilintarkastustyöhön liittyvät laatutekijät, esimerkiksi erityisosaamisalueet ja palautteet referenssiseurakunnista - tilintarkastusyhteisön esittämän vastuullisen tilintarkastajan kokemusmäärä seurakuntataloudesta sekä kirkon hallinnon ja talouden tuntemuksesta - tilintarkastusyhteisön esittämän avustavan henkilöstön ammattitutkinnot ja kokemus - kokonaishinta kirkkojärjestyksen 15 luvun 7-9 pykälien mukaisesta tarkastustehtävästä yhteensä mahdollisine matka- ym. kustannusten korvauksineen on kokonaistaloudellisesti edullinen. Tarkastustoiminta on pitkäjänteistä työtä ja siinä on eduksi, että tuntee tarkastettavan seurakunnan hallintoa ja taloutta pidemmältä ajalta. Kokonaistaloudellisesti edullisinta vaihtoehtoa on punnittu tilintarkastuksen toteuttamistavan, laatutekijöiden ja hinnan perusteella Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto Ehdotus: Taloudellinen jaosto esittää kirkkoneuvostolle, että se ehdottaisi kirkkovaltuustolle, että 1. Lempäälän seurakunnan vuosien hallinnon ja talouden tarkastusta suorittamaan valitaan tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab. Päävastuullisena tarkastajana toimii JHTT, KHT Mari Säynätjoki ja avustavina tarkastajina KHT Frans Kärki ja HM Anne Kettunen. 2. Tilintarkastusyhteisö nimeää edellä mainittujen henkilöiden ollessa estyneenä heidän tilalleen tarkastajan. Uudella vastuullisella tilintarkastajalla ja avustavilla tilintarkastajilla tulee olla vähintään samantasoinen ammattitaito ja -kokemus kuin edeltäjällään.

9 Kirkkovaltuusto Päätös: Taloudellinen jaosto hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti Kirkkoneuvosto Päätösesitys: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että 1. Lempäälän seurakunnan vuosien hallinnon ja talouden tarkastusta suorittamaan valitaan tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab. Päävastuullisena tarkastajana toimii JHTT, KHT Mari Säynätjoki ja avustavina tarkastajina KHT Frans Kärki ja HM Anne Kettunen. 2. Tilintarkastusyhteisö nimeää edellä mainittujen henkilöiden ollessa estyneenä heidän tilalleen tarkastajan. Uudella vastuullisella tilintarkastajalla ja avustavilla tilintarkastajilla tulee olla vähintään samantasoinen ammattitaito ja -kokemus kuin edeltäjällään. Päätös: Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että 1. Lempäälän seurakunnan vuosien hallinnon ja talouden tarkastusta suorittamaan valitaan tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab. Päävastuullisena tarkastajana toimii JHTT, KHT Mari Säynätjoki ja avustavina tarkastajina KHT Frans Kärki ja HM Anne Kettunen. 2. Tilintarkastusyhteisö nimeää edellä mainittujen henkilöiden ollessa estyneenä heidän tilalleen tarkastajan. Uudella vastuullisella tilintarkastajalla ja avustavilla tilintarkastajilla tulee olla vähintään samantasoinen ammattitaito ja -kokemus kuin edeltäjällään Kirkkovaltuusto Valtuutettu Mikko Kärki poistui kokouksesta esteellisenä, tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Päätösesitys: Kirkkovaltuuston päättää, että 1. Lempäälän seurakunnan vuosien hallinnon ja talouden tarkastusta suorittamaan valitaan tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab. Päävastuullisena tarkastajana toimii JHTT, KHT Mari Säynätjoki ja avustavina tarkastajina KHT Frans Kärki ja HM Anne Kettunen. 2. Tilintarkastusyhteisö nimeää edellä mainittujen henkilöiden ollessa estyneenä heidän tilalleen tarkastajan. Uudella vastuullisella tilintarkastajalla ja avustavilla tilintarkastajilla tulee olla vähintään samantasoinen ammattitaito ja -kokemus kuin edeltäjällään.

10 Kirkkovaltuusto Päätös: Kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti, että 1. Lempäälän seurakunnan vuosien hallinnon ja talouden tarkastusta suorittamaan valitaan tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab. Päävastuullisena tarkastajana toimii JHTT, KHT Mari Säynätjoki ja avustavina tarkastajina KHT Frans Kärki ja HM Anne Kettunen. 2. Tilintarkastusyhteisö nimeää edellä mainittujen henkilöiden ollessa estyneenä heidän tilalleen tarkastajan. Uudella vastuullisella tilintarkastajalla ja avustavilla tilintarkastajilla tulee olla vähintään samantasoinen ammattitaito ja -kokemus kuin edeltäjällään.

11 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto TIETOTURVAPOLITIIKAN JA KÄYTTÄJÄOHJEIDEN TARKISTUS Kirkkovaltuusto Tampereen seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt Tampereen seurakunnille ja seurakuntayhtymälle tietoturvapolitiikan Sen jälkeen Tampereen seurakuntayhtymä on tehnyt sopimukset 36 seurakuntatalouden kanssa yhteisesti järjestetystä tietohallinnosta. Tampereen seurakuntayhtymän tietohallinto vastaa omasta ja em. 36 seurakuntatalouden tietohallinnosta. Tietoturva ja tietosuoja ovat Suomen lainsäädännön mukaisesti osa organisaation päivittäistä toimintaa ja koskevat koko toimintaa ja henkilöstöä. Asiat pitää hoitaa tietoturvallisesti, millä tarkoitetaan tiedon suojaamista monenlaisilta uhkilta tarkoituksena varmistaa toiminnan jatkuvuus, minimoida toiminnalliset riskit sekä maksimoida investoinneista ja toiminnan mahdollisuuksista saatu hyöty. Tietoturva- ja tietosuoja-asiat pitää huomioida välineriippumattomasti eli ne eivät liity vain tietotekniikkaan. Paperiset asiakirjat, sähköiset tietovarannot, tietojärjestelmät, tietotekniset laitteet, tietoverkot ja niihin liittyvät palvelut on pidettävä asianmukaisesti suojattuina sekä normaali- että poikkeusoloissa. Tietoturvallisuuden saavuttamiseksi pitää toteuttaa sopivia turvamekanismeja, jotka muodostuvat toimintaperiaatteista, prosesseista, organisaatiorakenteista sekä ohjelmisto- ja laitteistotoiminnoista. Pitää varmistaa, että luottamukselliset, arkaluonteiset ja muut salassa pidettävät asiat kuuluvat vaitiolovelvollisuuden piiriin riippumatta siitä, miten tai mihin niitä on tallennettu tai millä tavalla tiedot on saatu. Tietoturvapolitiikan mukaisesti seurakuntien ja seurakuntayhtymän työntekijät ja vapaaehtoiset työntekijät allekirjoittavat vaitiolositoumuksen luottamuksellisten ja salassa pidettävien tietojen turvaamiseksi. Jokaisen esimiehen on huolehdittava, että tietoturvamääräykset ja ohjeet saatetaan henkilöstön tietoon ja järjestetään tarvittavaa koulutusta ja perehdytystä henkilöstölle.

12 Kirkkovaltuusto Ev.lut. kirkon tietoturvamääräykset 2012 (säädöskokoelma 109, ) edellyttävät, että sopimuspohjaisilla IT-alueilla on hyväksytty tietoturvapolitiikka ja tietoturvan organisointi. Tampereen ITyhteistyöalueen johtokunnassa on valmisteltu ja hyväksytty Tietoturvapolitiikka, joka koskee koko IT-aluetta. Johtokunnan päätöksen mukaisesti jokainen IT-yhteistyöalueen seurakunta ja seurakuntayhtymä käsittelee tietoturvapolitiikan ja siihen liittyvä henkilökunnan tietoturvaoppaan ja hyväksyy ne hallinnollisessa organisaatiossaan. Tietoturvan käsittely on organisoitu IT-yhteistyöalueella niin, että tietoturvaryhmänä toimii IT-alueen johtokunta ja johtokunnan asialistalla on säännöllisesti tietoturvapoikkeamien käsittely. Lisäksi jokaisessa seurakuntataloudessa on tietoturvan yhteyshenkilö. Tampereen seurakuntayhtymässä Tietoturvasta vastaa niin kuin koko IT-alueellakin seurakuntayhtymän tietohallintopäällikkö. Liitteet: Malli vaitiolositoumuksesta Päätösesitys: Kirkkoneuvosto 1) päättää, että ne kirkkoneuvoston jäsenet, jotka eivät ole vielä allekirjoittaneet salassapitosopimusta, allekirjoittavat salassapitosopimuksen tässä kokouksessa ja 2) ehdottaa kirkkovaltuustolle, että ne kirkkovaltuuston jäsenet, jotka eivät vielä ole allekirjoittaneet salassapitosopimusta, allekirjoittavat salassapitosopimuksen kokouksessaan. Päätös: Esityksen mukainen. Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Kirkkovaltuusto päättää, että ne kirkkovaltuuston jäsenet, jotka eivät vielä ole allekirjoittaneet salassapitosopimusta, allekirjoittavat salassapitosopimuksen kokouksessa. Päätös: Kirkkovaltuusto yksimielisesti päätti, että ne kirkkovaltuuston jäsenet, jotka eivät vielä ole allekirjoittaneet salassapitosopimusta, allekirjoittavat salassapitosopimuksen kokouksessa.

13 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto TALOUSARVIOMUUTOKSET VUODEN 2015 TALOUSARVIOON Kirkkovaltuusto Lempäälän seurakunnan taloussäännön 4 :n mukaan silloin, jos sitovuustason mukainen määräraha talousarviossa ei riitä, seurakunnan viranomaisten on hyvissä ajoin ennen sen loppumista tehtävä määrärahan korotusesitys kirkkoneuvostolle. Kirkkoneuvoston tulee viipymättä saattaa asia kirkkovaltuuston ratkaistavaksi. Samoin on meneteltävä, jos tarvitaan kokonaan uusi määräraha. Kirkkovaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt talousarvion vuodelle 2015 ja talous- ja toimintasuunnitelman vuosille Vuoden 2015 talousarvion toteutumaa ja jäljellä olevia määrärahoja sekä toiminnan tarpeita tarkasteltaessa on tullut esille tarve tehdä muutoksia vahvistettuun talousarvioon. I. Käyttötalousosa 1.Kuljun koulun peruskorjatuissa ja uusissa tiloissa on tehty merkittävästi korjaustöitä. Kuljun koulutalo oy:n korjaus- ym. ylimääräisistä kustannuksista aiheutuu seurakunnalle tarve lisätä määrärahaa n eurolla. 2) Kiinteistöjen ennakoimattomat korjauskustannukset edellyttävät lisämäärärahaa seuraavasti: A) Lempoisten seurakuntatalolla käyttövesipuolen lämmönvaihtimen uusinnasta, ilmanvaihtojärjestelmän korjaamisesta ja diakonin työhuoneen turvajärjestelmän rakentamisesta. B) Tervajärven leirikeskuksen viemäreiden korjaamisesta ja C) Sakastin katon korjaamisesta, yhteensä II Investointiosa Vuoden 2015 budjetissa oli varattu euroa Tervajärven leirikirkon rakentamista varten. Koska Tervajärven leirikirkkohanke ei mahdollistunut käytettävissä olevalla määrärahalla, investointimääräraha pienenee eurolla.

14 Kirkkovaltuusto Esitettyjen talousarviomuutosten jälkeen käyttötalousosan toimintatuotot ovat euroa, toimintakulut euroa ja toimintakate euroa. Tilikauden yli/alijäämä on euroa. Investointiosan investointimenot ovat euroa, investointituloja ei ole ja investoinnit nettomeno Talousarviomuutoksilla investointiosan kokonaissumma pienenee euroa. Rahoituslaskelman rahavarat ovat euroa ja rahavarojen muutos on euroa Kirkkoneuvosto Ehdotus: Kirkkoneuvosto päättää ehdottaa kirkkovaltuustolle, että 1) tehdään vuoden 2015 talousarvion käyttötalousosaan esittelyssä esitetty muutos, minkä jälkeen käyttötalousosan toimintatuotot ovat euroa, toimintakulut euroa ja toimintakate euroa. 2) tehdään vuoden 2015 talousarvion investointiosaan esittelyssä esitetyt muutokset, joiden jälkeen investointimenot ovat euroa ja investointituloja ei ole ja investoinnit nettomeno on euroa. Päätös: Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että 1) tehdään vuoden 2015 talousarvion käyttötalousosaan esittelyssä esitetty muutos, minkä jälkeen käyttötalousosan toimintatuotot ovat euroa, toimintakulut euroa ja toimintakate euroa. 2) tehdään vuoden 2015 talousarvion investointiosaan esittelyssä esitetyt muutokset, joiden jälkeen investointimenot ovat euroa ja investointituloja ei ole ja investoinnit nettomeno on euroa Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Kirkkovaltuuston päättää, että 1) tehdään vuoden 2015 talousarvion käyttötalousosaan esittelyssä esitetty muutos, minkä jälkeen käyttötalousosan toimintatuotot ovat euroa, toimintakulut euroa ja toimintakate euroa.

15 Kirkkovaltuusto ) tehdään vuoden 2015 talousarvion investointiosaan esittelyssä esitetyt muutokset, joiden jälkeen investointimenot ovat euroa ja investointituloja ei ole ja investoinnit nettomeno on euroa. Päätös: Kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti, että 1) tehdään vuoden 2015 talousarvion käyttötalousosaan esittelyssä esitetty muutos, minkä jälkeen käyttötalousosan toimintatuotot ovat euroa, toimintakulut euroa ja toimintakate euroa. 2) tehdään vuoden 2015 talousarvion investointiosaan esittelyssä esitetyt muutokset, joiden jälkeen investointimenot ovat euroa ja investointituloja ei ole ja investoinnit nettomeno on euroa.

16 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto TALOUSARVION TOTEUTUMINEN Kirkkovaltuusto Lempäälän seurakunnan talousarvion toteuma on talousarviovuoden toisen kolmanneksen lopun osalta kohtuullinen. Menokehitys on ollut linjassa talousarvion kanssa ja verotulot ovat kehittyneet kohtalaisesti. Mikäli meno- ja tulokehitys tapahtuisi vuoden aikana tasaisesti, tulisi toisen vuosikolmanneksen toteutumaprosenttien olla n. 68 %. Verotulojen toteumaprosentti on 67,5 % (edellisenä vuonna 75,5 %) budjetoidusta. Verotuloennuste kuluvalle vuodelle on euroa vähemmän kuin vuoden 2014 talousarviossa. Vaikka verotulot ovat nyt kasvaneet vuoden 2015 osalta, on verotuloarvio kuitenkin huolestuttava. Alkuvuodesta verotulot kasvoivat hyvin, mutta elokuun verotilitys oli huono. Miten verotulot kehittyvät loppuvuodesta, jää nähtäväksi. Toimintatulot ovat kertyneet 65,5 %( vuotta aiemmin 89,5 %). Viime vuonna tähän aikaan puun myyntituottoja oli kertynyt enemmän kuin oli budjetoitu. Tänä vuonna puun myyntituotot tuloutuvat loppuvuodesta. On hyvä muistaa, että hautainhoitorahastosta perittävät henkilöstötulot toteutuvat vasta tilinpäätöksen yhteydessä. Toimintamenoprosentti elokuun lopussa oli 65,3 % (vuotta aiemmin 61,4 %). Menoista merkittävimmän, eli henkilöstökulujen toteumaprosentti on 67,9 % (vuotta aiemmin 66,5 % ). Henkilöstökulujen osalta täytyy ottaa huomioon se, että seurakunnassa palkkamenot eivät kerry tasaisesti, vaan toiminnan luonteesta johtuen ne ovat kesällä korkeammat kuin muuna aikana. Investointimenojen toteumaprosentti vuoden toisella kolmanneksella on 2 %. Tilanne poikkeaa budjetoidusta Tervajärven kappelin ja Tervajärven leirikeskuksen sisätilaremontin osalta. Tervajärven leirikirkkohanke ei mahdollistunut käytettävissä olevalla määrärahalla. Tervajärven leirikeskuksen sisätilaremontti käynnistyy joulukuussa ja valmistuu tammikuussa Vaikka talousarvion toteutuminen toisella vuosikolmanneksella näyttää kohtuulliselta, tulee toimialojen tarkkailla budjetin toteumista

17 Kirkkovaltuusto Toteutumisraportit käyttötaloudesta pääluokkatasolla, tuloslaskelma sekä raportti työalojen tavoitteiden toteutumisesta ajalta Kirkkoneuvosto Päätösesitys: Kirkkoneuvosto merkitsee raportin talousarvion toteutumisen ajalta tiedokseen ja saattaa sen myös kirkkovaltuuston tietoon. Päätös: Esityksen mukainen Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Kirkkovaltuusto merkitsee raportin talousarvion toteutumisen ajalta tiedokseen. Päätös: Raportti merkittiin tiedoksi.

18 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto VEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2016 Kirkkovaltuusto Kirkkolain 15 luvun 2 :n mukaan seurakunnan kirkkovaltuuston tehtävänä on päättää seurakunnan tuloveroprosentista. Kirkkovaltuuston tulee vahvistaa tuloveroprosentti seuraavaa varainhoitovuotta varten niin hyvissä ajoin, että ilmoitus tuloveroprosentin hinnasta voidaan toimittaa verohallitukselle viimeistään 17. päivänä marraskuuta. Talousarvioraami vuodelle 2016 on laadittu siten, että käyttömenoissa saa olla kasvua vain palkkausmenojen yleiskorotusten verran. Vuoden 2014 tilinpäätös oli ,66 ylijäämäinen. Verotulot vähenivät 5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Syitä on monia. Osittain väheneminen johtui tilityskäytäntöjen muutoksista, jossa yksi jälkiveroerä aikaistui jo edelliselle vuodelle. Laki valtion rahoituksesta evankelis-luterilaiselle kirkolle eräisiin yhteiskunnallisiin tehtäviin tulee voimaan vuoden 2016 alusta. Mainitun lain mukaan seurakunnille lailla annettuja yhteiskunnallisia tehtäviä korvataan jatkossa valtion talousarviosta maksettavalla rahoituksella ja samalla luovutaan seurakuntien yhteisövero-osuudesta. Korvattavia yhteiskunnallisia tehtäviä ovat hautaustoimi, väestönkirjanpitotehtävät sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpito. Kirkon keskusrahastolle maksettavan valtion korvauksen suuruus on 114 miljoonaa euroa vuonna Summa maksetaan Kirkon keskusrahastolle 12 erässä kuukausittain. Samoin keskusrahasto jakaa varat seurakunnille kuukausittain. Lempäälän seurakunnalle maksettava valtionapu ollee n euroa. Kirkon keskusrahasto- ja eläkerahastomaksuissa tapahtuu muutoksia. Samoin palkkaperusteiseen eläkevakuutusmaksuun tulee neljän prosenttiyksikön alennus. Vaikka verotulojen arvioidaan kasvavan myös vuoden 2015 osalta, on yleisen taloustilanteen ja kasvavien työttömyyslukujen vuoksi verotulokehitys kuitenkin huolestuttava. Kirkollisverotulojen määrä riippuu paikallisista olosuhteista. Mitä se merkitsee Lempäälän seurakunnalle, tarkentuu syksyn kuluessa.

19 Kirkkovaltuusto Lempäälän seurakunnassa investoinnit ovat vuonna 2016 maltillisia. Vireillä on kolme isoa kaavoitushanketta. Sääksjärven uudistettu seurakuntatalo-hanke ei vaatine suuria investointimäärärahoja. Käytettävissä olevan tontin arvo rahoittaa jo merkittävästi tulevaa hanketta. Ehtookodon kaavoitushanke puolestaan on taloudellisesti tuottava hanke. Mitä keskustan alueen kehittäminen merkitsee seurakunnan taloudelle on vielä epäselvä. Valtuusto päätti talousarvion 2012 yhteydessä, että virkoja ja toimia ei saa täyttää niiden vapautuessa, vaan täyttö edellyttää kirkkoneuvoston erillistä päätöstä asiassa ja, että käyttötaloudesta etsitään jatkuvasti säästökohteita Kirkkoneuvosto Päätösesitys: Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Lempäälän seurakunnan kirkollisveroprosentti 1,45 pidetään ennallaan. Päätös: Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että Lempäälän seurakunnan kirkollisveroprosentti 1,45 pidetään ennallaan Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Kirkkovaltuusto päättää, että Lempäälän seurakunnan kirkollisveroprosentti 1,45 pidetään ennallaan. Päätös: Kirkkovaltuuston päätti yksimielisesti, että Lempäälän seurakunnan kirkollisveroprosentti 1,45 pidetään ennallaan.

20 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto TERVAJÄRVEN LEIRIKIRKON SUUNNITTELUN JATKO Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto 20 Taloudellinen jaosto keskusteli leirikirkon jatkosuunnitteluvaihtoehdoista. Ehdotus: Taloudellinen jaosto kilpailuttaa leirikirkon entisten suunnitteluasiakirjojen pohjalta. Merkitään, että Timo Viitanen ei osallistunut tämän asian käsittelyyn. Päätös: Taloudellinen jaosto merkitsi uudet suunnitteluasiakirjat tiedoksi ja päätti ryhtyä kilpailuttamaan hanketta niin, että siitä päätetään elokuun kirkkoneuvoston kokouksessa Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto 23 Kilpailutus on suoritettu. Tarjouspyyntöjä lähetettiin 12 kpl. Tarjouksia saatiin 4 kpl. K P Kuoppamäki Oy teki parhaan tarjouksen hintaan Tarjousten yhteenveto on liitteenä. Ehdotus: Taloudellinen jaosto toteaa, että käytettävissä oleva määräraha ei riitä hankkeen toteuttamiseen suunnitellussa muodossa. Asiasta tiedotetaan kirkkoneuvostolle ja keskustellaan jatkotoimenpiteistä. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Merkitään, että Timo Viitanen ei osallistunut asian käsittelyyn /..

21 Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Timo Viitanen poistui asian käsittelyn ajaksi. Esityslistan päätösesitys: Kirkkoneuvosto merkitsee taloudellisen jaoston päätöksen tiedoksi ja keskustelee jatkotoimenpiteistä. Talousjohtaja esitteli asian. Hän ehdotti, että asiasta tiedotetaan kirkkovaltuustolle seuraavassa kokouksessa. Kirkkovaltuustolle ehdotetaan, että se keskustelee asiasta talousarvioseminaarissa ja tekee periaateratkaisun ohjeistaen samalla vuoden 2016 budjetin valmistelua kolmen vaihtoehtoisen toimintamallin välillä. Joko hankkeesta luovutaan kokonaan, suunnittelu aloitetaan alusta pyrkimällä löytämään halvempi ratkaisu tai vuoden 2016 budjettiin varataan nykyisen hankkeen edellyttämä, riittävä määräraha. Kirkkoneuvosto keskusteli asiasta ja keskustelun aikana tuli kaksi esittelijän päätösesityksestä poikkeavaa esitystä, jonka jälkeen esittelijä luopui esityksestään. Esitys 1 (Asko Ojakoski / Heini Mäenpää, Tuija Seppänen, Raimo Sirén) Tervajärven leirikirkkohankkeen toteuttamiseksi suunnitellusti vuoden 2016 aikana varataan riittävä määräraha vuoden 2016 budjettiin. Esitys 2 (Mikko Vesamäki / Maikki Hämäläinen-Ylikahri) Leirikirkkohankkeen nykyiset suunnitelmat hylätään ja asian käsittely aloitetaan alusta. Kirkkoneuvosto äänesti esityksistä, esitys 1 sai 7 ääntä ja esitys 2 sai 4 ääntä. Päätösesitys: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Tervajärven leirikirkkohankkeen toteuttamiseksi suunnitellusti vuoden 2016 aikana varataan riittävä määräraha vuoden 2016 budjettiin. Päätös: Kirkkoneuvosto päätti äänin 7 / 4 esittää kirkkovaltuustolle, että Tervajärven leirikirkkohankkeen toteuttamiseksi suunnitellusti vuoden 2016 aikana varataan riittävä määräraha vuoden 2016 budjettiin. Pykälä luettiin ja tarkistettiin kokouksessa. Kirkkovaltuusto Päätösesitys: Kirkkovaltuusto keskustelee asiasta talousarvioseminaarissa kirkkoneuvoston päätösehdotuksen pohjalta. Päätös: Kirkkovaltuusto hyväksyi yksimielisesti päätösesityksen.

22 Kirkkovaltuusto MUUT ASIAT Kirkkovaltuusto ) Ennen varsinaisen kokouksen alkua SRV:n hankekehysjohtaja Kari Mäkelä ja arkkitehti Jari Lantiainen sekä Lempäälän Kehitys Oy:n hankejohtaja Jaakko Hupanen kertoivat Lempäälän kunnan, Lempäälän seurakunnan ja SRV Rakennus Oy:n Lempäälän keskustan liike/toimistorakennushankkeesta 2) Kokouksen jälkeen pidetään talousseminaari.

23 Kirkkovaltuusto MUUTOKSEN HAKU JA KOKOUKSEN PÄÄTTÄÄMINEN Kirkkovaltuusto Puheenjohtaja päätti kokouksen klo ja antoi kirkkolain mukaisen valitusosoituksen. Kokouksen puolesta: Usko Gullstén puheenjohtaja Kristiina Tukiainen sihteeri Olemme tarkistaneet edellä olevan pöytäkirjan Lempäälässä päivänä marraskuuta Paula Liuha Heini Mäenpää

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 02/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 02/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 24.03.2015, klo 18.00 18.16 Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Käsiteltävät asiat 12 KOKOUKSEN AVAUS 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 14 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 8.12.2015, klo 18.00 Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Käsiteltävät asiat 40 KOKOUKSEN AVAUS 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 42 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2017 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2017 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 23.05.2017, klo 18.03 19.45 Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Käsiteltävät asiat 19 KOKOUKSEN AVAUS 20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 21 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2015 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2015 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 25.08.2015 kello 17.30-20.08 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 54 KOKOUKSEN AVAUS 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 26.5.2015, klo 18.00 20.06 Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Käsiteltävät asiat 19 KOKOUKSEN AVAUS 20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 21 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2015 Kirkkoneuvosto 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 67 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2015 Kirkkoneuvosto 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 67 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 6.10.2015 kello 17.30-19.15 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 65 KOKOUKSEN AVAUS 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 07/ 2014 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 76 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 07/ 2014 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 76 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika: Tiistai 23.09.2014, klo 17.30 19.59 Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 74 KOKOUKSEN AVAUS 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 76 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 01/2019 Kirkkovaltuusto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 01/2019 Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 29.01.2019 Kokousaika TIISTAINA 29.01.2019 klo 18.00-18.35 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 04/2019 Kirkkovaltuusto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 04/2019 Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 24.09.2019 Kokousaika TIISTAINA 24.09.2019 klo 18.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Mikäli olet estynyt, ilmoita välittömästi kirkkoherranvirastoon p. 03-2895111 tai kirkkoherranvirasto.lempaala@evl.fi

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 7/2016 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 7/2016 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 26.4.2016, klo 18.46-19.45 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 66 KOKOUKSEN AVAUS 67 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 68 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 02/2018 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 02/2018 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 22.05.2018, klo 18.00 Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO Käsiteltävät asiat 9 KOKOUKSEN AVAUS 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

7 KIRKKONEUVOSTON TYÖRYHMIEN JÄSENTEN VALITSEMINEN VUOSIKSI 2015-2016

7 KIRKKONEUVOSTON TYÖRYHMIEN JÄSENTEN VALITSEMINEN VUOSIKSI 2015-2016 Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 3.2.2015 kello 17.30-19.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN. 47 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN TASA-ARVOSUUNNITELMA v.

44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN. 47 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN TASA-ARVOSUUNNITELMA v. Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 10.12.2013, klo 18.00-20.25 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN AVAUS 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 45 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 08/ 2014 87 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 88 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 08/ 2014 87 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 88 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika: Tiistai 14.10.2014, klo 17.30 19.40 Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 86 KOKOUKSEN AVAUS 87 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 88 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2014 Kirkkovaltuusto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2014 Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 25.02.2014, klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

Kokousaika Tiistai 22.10.2013, klo 19.00 20.32

Kokousaika Tiistai 22.10.2013, klo 19.00 20.32 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 22.10.2013, klo 19.00 20.32 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 29 KOKOUKSEN AVAUS 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 31 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 1/2019 Kirkkoneuvosto 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 1/2019 Kirkkoneuvosto 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 15.1.2019 klo 17.30 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2015 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2015 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 09.06.2015 kello 18.30 20.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 44 KOKOUKSEN AVAUS 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2016 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2016 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 12.1.2016, klo 17.30-19.15 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 06/ 2014

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 06/ 2014 Kirkkoneuvosto Kokousaika: Tiistai 19.08.2014, klo 17.30 18.45 Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 65 KOKOUKSEN AVAUS 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 67 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 02/2019 Kirkkovaltuusto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 02/2019 Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 05.03.2019 Kokousaika TIISTAINA 05.03.2019 klo 18.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 12 KOKOUKSEN AVAUS 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 14 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön 630/2015 163 Tilintarkastusyhteisön valinta yhteisen kirkkovaltuuston toimikaudeksi vuosille 2015-2018 Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 01/2016 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 01/2016 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016, klo 18.00 20.39 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2016 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2016 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 03/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 24.5.2016, klo 18.00 20.51 Kokouspaikka LEMPOISTEN SEURAKUNTATALO 17 KOKOUKSEN AVAUS 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2016 Kirkkoneuvosto 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 5/2016 Kirkkoneuvosto 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 12.04.2016, klo 17.45-19.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 48 KOKOUKSEN AVAUS 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 50 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 04/ 2014 Kirkkoneuvosto 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 41 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 04/ 2014 Kirkkoneuvosto 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 41 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto Kokousaika: Tiistai 22.04.2014 klo 17.30 - Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 38 KOKOUKSEN AVAUS 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 40 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.3.2015 klo 17 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2019 Kirkkoneuvosto 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2019 Kirkkoneuvosto 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 15.1.2019 klo 17.30 18.20 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KOKOUSAIKA 17.3.2015 klo 18-19.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 9/2016 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 9/2016 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 7.6.2016, klo 17.30 19.47 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 87 KOKOUKSEN AVAUS 88 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 89 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 7/2019 Kirkkoneuvosto 89 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 90 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 7/2019 Kirkkoneuvosto 89 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 90 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 11.06.2019 klo 18.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 88 KOKOUKSEN AVAUS 89 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 90 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 01/2018 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka KULJUN MAJAKKA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 01/2018 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka KULJUN MAJAKKA Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 23.01.2018, klo 18.00 Kokouspaikka KULJUN MAJAKKA Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA 4

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 10/2017 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 10/2017 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 17.10.2017 klo 17.30 18.37 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 110 KOKOUKSEN AVAUS 111 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 112 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Nro 10 / 2010 sivu 1

Kirkkoneuvosto Nro 10 / 2010 sivu 1 LOPEN SEURAKUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto Nro 10 / 2010 sivu 1 Kokousaika: Ti 21.12.2010 Klo 18.30-19.56 Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 Asialuettelo 128 Kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/2016 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/2016 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Tiistai , klo Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 13.12.2016, klo 18.00 20.51 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 40 KOKOUKSEN AVAUS 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 42 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 14/2016 Kirkkoneuvosto 149 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 150 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 14/2016 Kirkkoneuvosto 149 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 150 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 29.11.2016, klo 17.30 20.00 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 148 KOKOUKSEN AVAUS 149 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 150 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistaina 19.5.2015 klo 18-19.20 Paikka Bäckman Läsnä Haaga Taru Haapakoski Paula, poissa Hannula Sirpa Hautala Jukka Herranen-Somero

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA 13.6.2011 kello 18.30 20.15 Kahvitarjoilu kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntasali, Sontulantie 1, Toijala OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahlfors Sirpa Aronen Hannele Haavisto Tuija Holkeri-Rokkanen

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 13/2016 Kirkkoneuvosto 138 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 139 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 13/2016 Kirkkoneuvosto 138 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 139 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 15.11.2016, klo 17.30 19.51 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 137 KOKOUKSEN AVAUS 138 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 139 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 3/2019 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 3/2019 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 26.03.2019 klo 16.00, kahvitarjoilu klo 15.30 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 29 KOKOUKSEN AVAUS 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (12) KIRKKOVALTUUSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, Korkeemäenkatu 8

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (12) KIRKKOVALTUUSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, Korkeemäenkatu 8 NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 12.6.2013 klo 18.00-19.40 Paikka Seurakuntakeskus, Korkeemäenkatu 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT KV 29 KOKOUKSEN AVAUS 4 KV 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Keskiviikko 3.5.2017

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja 4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30 Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, 08500 Lohja K O K O U S K U T S U Lohjan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 9/2013 19.11.2013

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 9/2013 19.11.2013 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 19.11.2013 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Partanen Ensio, vs. kirkkoherra Ahlfors Sirpa

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkovaltuusto Kokousaika 24.5.2015 klo 12.30 13.10 Kokouspaikka Seurakuntakuntakoti Läsnä olleet jäsenet Rahkonen Maija-Stiina Erkkilä Leena Mäkinen Antero Mänki

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 7/2017 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 7/2017 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 29.08.2017 klo 17.30 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 75 KOKOUKSEN AVAUS 76 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 77 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18 18.40 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/2015 9.3.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/2015 9.3.2015 10 10 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 9.3.2015 10 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ (7)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ (7) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ 1 (7) 13.11. n kokous Aika Maanatai 13.11. klo 19.00 20.29 Paikka Seurakuntatalo, Valtakatu 20, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 TAIPALEEN SEURAKUNNAN KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 MUUTETTU ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 142 - Kokouksen avaus 143 - Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/ Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Aika: Tiistai 25.8.2015 klo 16.00 Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi. KOKOUKSEN OSALLISTUJAT... 2 KN 87 KOKOUKSEN AVAAMINEN...

Lisätiedot

Rantala Klaus Rantala Titta Sirén Tuula poissa Stenholm Aulis Talikka Pentti Teivonen Juha varajäsen poistui klo 18:55, 12 jälkeen Vepsäläinen Tero

Rantala Klaus Rantala Titta Sirén Tuula poissa Stenholm Aulis Talikka Pentti Teivonen Juha varajäsen poistui klo 18:55, 12 jälkeen Vepsäläinen Tero Kirkkovaltuusto 2.5.2019 8 Kokousaika: Torstaina 2.5.2019 klo 18:00 20:30 Paikka: Karkkilan seurakuntatalo, Huhdintie 11 Käsitellyt asiat: 8 14 Puheenjohtaja: Kivilä Jorma N:o 02/2019 Muut päätöksentekijät:

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 ) 1 ( 5 ) Aika Keskiviikko klo 19.00 19.50 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Mari Kantola Pekka Koivisto Markku Kontinen Päivi

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 28.04.2015 2/2015

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 28.04.2015 2/2015 ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 28.04.2015 2/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 28.04.2015 1 Aika 28.04.2015 klo 18.00 19.04 OSALLISTUJAT Jäsenet Buska Matti jäsen Raappana Tauno jäsen Gammelin Pertti jäsen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1/6 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1/6 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1/6 KOKOUSAIKA 12.3.2019 klo 18 19.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/2015 1 (8) 30.9.2015. Läsnä Pajukoski Teija jäsen, puheenjohtaja. Heiniemi Markku Huuki-Anthopoulou Maija

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/2015 1 (8) 30.9.2015. Läsnä Pajukoski Teija jäsen, puheenjohtaja. Heiniemi Markku Huuki-Anthopoulou Maija Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ 1 (8) 30.9. n kokous Aika 30.9. klo 19 20.09 Paikka seurakuntatalo, rippikoulusali, Valtakatu 20, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/ 2014 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 55 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/ 2014 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 55 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto Kokousaika: Tiistai 13.05.2014 KLO 17.30 21.07 Kokouspaikka: Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 52 KOKOUKSEN AVAUS 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 54 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16. Kirkkovaltuusto 21.5.2015. Aika: 21.5.2015 klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16. Kirkkovaltuusto 21.5.2015. Aika: 21.5.2015 klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16 Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus:

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2017 Kirkkoneuvosto 69 HAUTAUSMAAKATSELMUKSEN PÖYTÄKIRJA TIEDOKSI

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 6/2017 Kirkkoneuvosto 69 HAUTAUSMAAKATSELMUKSEN PÖYTÄKIRJA TIEDOKSI Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 06.06.2017 klo 17.30 Kokouspaikka KULJUN MAJAKALLA Käsiteltävät asiat: 63 KOKOUKSEN AVAUS 64 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 65 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖMALLI HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEURA- KUNNALLE

TARJOUSPYYNTÖMALLI HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEURA- KUNNALLE 1 (5) Liite TARJOUSPYYNTÖMALLI HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEURA- KUNNALLE Pyydämme tarjoustanne x seurakunnan/ x seurakuntayhtymän hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista kirkkovaltuuston

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Tiistai 13.11.2018

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kokousaika torstai 29.11.2018 klo 18.00 19.58 Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Varalla Airi Olsby talouspäällikkö kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

Todistaa Utajärvellä kirkkoherranvirastossa

Todistaa Utajärvellä kirkkoherranvirastossa Kokousaika Torstai 2.5.2019 klo 18.00 19.41 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jari Leinonen, varajäsen Pirjo Leinonen Asko

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Hämeenlinnan kirkossa, Kirkkorinne, 13100 Hämeenlinna. Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ (8)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ (8) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 3/ 1 (8) 13.10. n kokous Aika torstai 13.10. klo 19.00 20.16 Paikka seurakuntatalo, Valtakatu 20, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2013 Kirkkovaltuusto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2013 Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 29.1.2013 klo 18.00 19.15 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 14.12.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 123 - Kokouksen avaus 124 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 18.01.2017 1 KOKOUSAIKA 18.01.2017 kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Caven Heidi Haavisto Veikko Heikkilä Timo Hämäläinen Jari Kallionpää

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä VIITASAAREN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 4.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 13.1.2019 Kokousaika Sunnuntaina 13.1.2019 klo 16.15 17.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo, pikkusali Jäsenet/varajäsenet 18/19

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/2019 Kirkkovaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 05/2019 Kirkkovaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 22.10.2019 Käsiteltävät asiat 38 KOKOUKSEN AVAUS 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 40 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA 41 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 42 VEROPROSENTIN

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 24.4.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 44 - Kokouksen avaus 45 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/ Aika Tiistai 4.12.2018 klo 18.10 19.50 Paikka Lankaniemen leirikeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot