Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen"

Transkriptio

1 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen

2 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen 2 1. JOHDANTO Mittaamme sitä, mitä pidämme tärkeänä ja mitä haluamme kehittää. Tämän vuoksi liiketoiminnan ytimen, päätavoitteiden ja pääkohderyhmien toiminnan mittaaminen pitää olla markkinoinninkin tuloksellisuuden mittaamisen lähtökohta. Tämä opas antaa näkökulmia siihen, miten markkinoinnissa onnistutaan mittaamaan tärkeimpien kohderyhmien verkkokäyttäytymistä ja markkinointitoimien vaikuttavuutta heihin. Ensiksi; oppaan avulla osaat johtaa oman markkinointikoneiston tai - kumppaneiden toimia keskittyen siihen, mikä on tärkeää. Toiseksi; pääset numeroita syvemmälle reagoimaan kohderyhmien käyttäytymiseen ja vaikuttamaan siihen. Kolmanneksi; jos markkinointi ei teillä vielä ole strategisessa asemassa, tärkeimpien kohderyhmien liikkeitä ja vaikuttavuutta mittaamalla markkinoinnin työ nousee ansaitsemaansa arvoon organisaatiossanne. Jos haluat valmiita malleja joilla muutat mittariston todentamaan kohderyhmien käyttäytymistä, ota yhteyttä! Katri Tanni Sisältöstrategi Puh katri.tanni@differo.fi

3 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen 3 2. YLEISTÄ 2.1. Mittaaminen verkossa Työkaluja on moneen lähtöön, mutta työkaluja tärkeämpää on linjata, mitä mitataan. Sanonta sitä saat mitä mittaat pitää paikkansa, joten onnistunut mittaaminen perustuu aina hyvään tavoiteasetantaan ja mittariston määrittämiseen. Älä hoida mittaamista pelkillä työkaluilla, sillä ajattelu ja sapluunan rakentaminen ovat työkaluja tärkeämpiä. Käytä siihen hyvin aikaa. Lähtökohtana on oltava se, että mittaaminen perustuu liiketoimintanne kannalta tärkeimpiin kohderyhmiin. Tällainen data on paitsi johtoryhmää kiinnostavaa, myös liiketoimintaa hyödyttävien toimenpiteiden suuntaamisen kannalta elinehto Mittaa tärkeimpien kohderyhmien käyttäytymistä Esimerkki: jos teillä pätee 20/80 -sääntö liiketoiminnassa, kannattaa mittaamisella pyrkiä ymmärtämään teille tärkeimmän 20% asiakkaiden käyttäytymistä. Ja jos kasvupotentiaalia on jollakin tietyllä asiakassektorilla, keskity tekemään toimia ja mittaamaan vaikuttavuutta heissä. Verkkopalvelusta saatava data on kuitenkin aina anonyymiä, eikä esimerkiksi Google Analyticsin datasta ole mahdollisuutta tunnistaa yksittäisiä henkilöitä. Ilman henkilöiden tunnistamistakin on kuitenkin mahdollista tehdä päätelmiä siitä, ovatko käyttäjät niitä, joita tavoittelemmekin. Se onnistuu analysoimalla verkkopalvelun käyttöä. Jos verkkopalvelunne tehtävä on saada aikaan kiinnostusta uusissa kohderyhmissä, mittaa uusien kohderyhmien koukuttamista sisältöjen käytöllä, jotka on tehty ja suunniteltu nimenomaan tämän kohderyhmän tiedon tarpeeseen. Muista siis että jokaisen yksittäisen sisällön pitää johdattaa käyttäjäänsä tiedon tasolla eteenpäin. Tämän vuoksi puhumme sisältöpoluista, jotka ovat verkkopalvelunne tärkeimpiä yksiköitä. Tämän pohjalta myös mittaaminen tulee ajoittaa usealle tasolle: 1. Informaatioikkunavaihe eli kun keräät potentialeja informaatioikkunaanne 2. Liidien nurturointi eli johdattaminen kohti ostopäätöstä 3. Kaupantekovaihe 4. Jälkimarkkinointi 2.3. Mieti mistä tiedosta on liiketoiminnallenne hyötyä Datan kerääminen ei ole itseisarvo, eikä yhdellekään tämän päivän yritykselle pitäisi olla ongelmana datan riittämättömyys. Dataa on saatavilla eri työkaluilla lukematon määrä. Suurimmalle osalle yrityksiä ilmaistyökalu Google Analytics riittää verkkovaikuttavuuden mittaamiseen mainiosti. Ajattelutyö mittaamisen taustalla on aina työkaluja tärkeämpää työkalut ovat vain mittaamisen mahdollistajia. Määritä ensiksi, mikä on teidän verkkopalvelunne tavoite ja millainen asema verkkopalvelullanne liiketoiminnassanne on.

4 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen 4 Google Analytics tarjoaa valtavan määrän dataa, jonka seuraamiseen saa varmasti käytettyä niin paljon aikaa kuin haluat. Mittaamisen ketteryys ja tulosten helppolukuisuus ovat päivän sanoja. Mittaamista ei kannatakaan aloittaa katsomalla mitä kaikkea tietoa on saatavilla, vaan kysymällä itseltään mitä haluan datan avulla saada selville. Hyvällä suunnittelulla varmistat, että ajatus taustalla toimii. Seuraavassa yleiskatsaus Google Analyticsin hyödyntämiseen: Google Analyticsiin on hyvä rakentaa mittaamisen mallit omiksi dashboardeiksi (näkymiksi), jonne viette sisältöpolun merkittävät etapit: mistä polulle tullaan, miten hyvin ns. pääsisältö polulla toimii ja miten hyvin kävijät konvertoituvat haluttuihin toimenpiteisiin. Näin olet mallintanut halutun kohderyhmänne kokonaisen verkkokokemuksen. Ja kun mietit itseäsi verkon käyttäjänä ja tiedon etsijänä, huomaat, että verkkoa käytetään juuri edellä kuvatulla logiikalla. Lisäksi verkkopalvelun hyvyyttä arvioidaan pääasiassa seuraavilla kriteereillä: Miten helposti löysin tiedon Miten hyvin se oli esitetty Oliko tieto vakuuttavaa Sainko vastauksia ja Innostuinko lisätiedon etsimiseen, muuhun aktivointiin Verkkopalvelukyselyt eivät paljasta sitä, mihin suuntaan verkkopalveluanne kannattaa kehittää. Kehitysdraivereiden pitää lähteä liikkeelle liiketoimintatavoitteista. Sitä paitsi, kävijät eivät osaa ideoida teille kannattavia tai tarpeellisia parannusehdotuksia. Edellä lueteltuun asialistaan saatte vastaukset mittaamalla teille tärkeitä sisältöpolkuja. Näin ollen olette päässeet mittaamaan tärkeimpien kohderyhmien kokemukset verkkopalvelustanne. Tämä poistaa samalla tarpeen erilaisten verkkosivuston mielipidekyselyiltä. Harva osaa kertoa selkeästi mietteitään verkkopalvelusta niin, että siitä olisi teille verkon kehityksessä apua. Kun saatte mallinnettua tärkeimmille kohderyhmille sisältöpolut, he kertovat reaaliajassa siitä, mikä toimii ja mikä ei. Näin pääset mittaamisella ketterästi myös tekemään muutoksia, jos data osoittaa, että jokin sisältö tai verkkopalvelun osa ei toimi tai jos verkko ei tuota aktivointeja. Verkkosivustolla vietetty aika ei suoraan kerro sisällön hyvyydestä tai sen vaikuttavuudesta suuntaan eikä toiseen.

5 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen 5 3. ASIAKKAAT VERKOSSA 3.1. Sukella lukujen taakse Koeta aina päästä lukujen taakse. Esimerkiksi verkkoistuntojen määrä kertoo vain summaa siitä, moniko on käynyt ko. verkkopalvelun osassa. Se ei kerro, olemmeko vakuuttaneet hänet tai vaikuttaneet jatkotoimiin. Mitä jos sivusto on jäänyt passiivisena vain auki selainikkunaan? Pelkät yksittäiset luvut voivat näyttää että sivusto herättää suurta mielenkiintoa, vaikka asia ei olisikaan näin. Realistisen kokonaiskuvan saaminen perustuu sisältöpolkuajatteluun. Kun seurataan mistä halutut kävijät tulevat ja mihin he menevät, päästään jäljille siitä toimiiko halutun kävijäjoukon johdattaminen ja toimivatko sisällöt kuten on suunniteltu. Istuntojen määrä tai kesto ei kerro onnistumisesta. Eihän kivijalkakauppakaan mittaa sitä, kuinka moni kaupassa käy tai kauanko viipyy! Liiketoiminta tarvitsee onnistuakseen toimintaa. Mittaamisessa ei ole ajatusta, jos se ei mittaa toimintaa. Verkkotekemisen onnistuminen riippuu siitä, miten hyvin sisällöt ja sisältöpolut on onnistuttu linjaamaan kohderyhmien tiedontarpeeseen. Mittaamisen onnistuminen riippuu siitä, kuinka hyvin mittaamisen tavoitteet on asetettu verkkotekemisen tavoitteiden kanssa linjaan. Seuraavalla sivulla tätä yhtäläisyyttä esiin tuova esimerkki: Tärkeimmän kohderyhmän tiedon tarpeeseen suunniteltu sisältöpolku. Mistä kävijät tulevat, mihin sisältöön he tulevat, mihin jatkavat, aktivoituvatko haluamallamme tavalla? Kohderyhmän saama tieto ja hyöty heille. Aktivointi (esim. uutiskirjeen tilaus tai oppaan lataaminen) tuo kävijän näkyväksi. Kuva 1. Sisältöpolku perustuu halutun kohderyhmän tiedon tarpeeseen. Verkkopalvelussanne pitää olla suunniteltuna sisältöpolkuja haluttujen kohderyhmien tiedon tarpeeseen. Muutoin ette tiedä, keitä sivustollanne liikkuu.

6 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen 6 Kirjoitat yleistekstin energiatehokuusratkaisuista toimialallanne. Se saa verrattain hyvin kävijöitä, mutta juttua ei jaeta, sitä ei kommentoida eikä sen avulla saada yhteydenottoja tai lisäkyselyitä. Heikosti tehty mittaamisraportti voi silti osoittaa, että määrien tavoittamisessa on onnistuttu. Ilman sisältöpolkuja casesta jää havaitsematta se, kävikö tärkeimmät kohderyhmät lukemassa juttua. Saattaahan olla, että kilpailijat ja opiskelijat löysivät jutun. Bisnekselle tällä ei ole mitattavaa merkitystä jos emme pääse analytiikassa lukujen taakse. Jos edellä kuvattua tilannetta muutetaan niin, että kirjoitatkin yhden asiakkaanne ongelmatilannetta kuvaavan ja sen ratkaisevan artikkelin. Kärki on terävä, artikkeli yksityiskohtainen ja näette analytiikasta, että siitä on kiinnostunut kourallinen kävijöitä. Mutta sitä jaetaan toimialanne Linkedin-ryhmässä ja se tuottaa yhteydenotonkin. Edellisten esimerkkien tarkoitus on keskittyä sisältöjen laatuun ja kohdentaa se tärkeimpien kohderyhmien tiedon tarpeeseen. Terävällä kärjellä ja asiakasnäkökulmista kirjoitetut jutut ovat teille liiketoiminnassanne arvokkaampia kuin ns. yleistekstit. Terävä kärki myös kannustaa mittaamaan sisältöjen laatua pelkkien kävijämäärien sijaan. Älä tyydy pelkkiin lukuihin vaan todenna vaikuttavuutta kohderyhmässänne Reagoi analytiikan pohjalta Mittaaminen ja analysointi eivät itsessään kehitä toimintaa, vaan mittaamisen tarkoituksena on mahdollistaa ketterä reagointi analysoidun tiedon perusteella. Mittaamisen avulla pystytään myös testaamaan eri vaihtoehtoja ja toimimaan testausten antamien tulosten perusteella. Mittaamiseen sisältyy myös uskallus löytää epäonnistumiset epäonnistumisten myöntämisen kautta verkkosisältöjen kohdentamista ja markkinointia ylipäätään voidaan kehittää entistä paremmaksi. Kohderyhmien käytökseen kiinnitetty mittaaminen auttaa teitä kehittämään palveluanne mittaamisen tuottamien tulosten pohjalta. Jos mittaamisella onnistut saamaan esiin kohderyhmien käyttäytymisen sisältöpoluilla, onnistut mittaamaan heidän saamaa palvelukokemusta kaiken aikaa. Mikä on parempi tärkeimpien kohderyhmien mielipiteiden ja tiedon tarpeiden reaaliaikainen todentamisen malli kuin tämä? 3.3. Mittariston suunnittelu Mittariston suunnittelu lähtee liikkeelle jo verkkopalvelunne konseptointivaiheessa ja sisältöstrategian rakentamisen alkuvaiheessa. Kun linjaatte sisältöstrategiatyön aikana tärkeimpien kohderyhmien tiedon tarpeet, olette itse asiassa samaan aikaan mallintamassa myös mittaamisen perustaa eli sisältöpolkuja. Kuten jo todettua aikaisemmin, sisältöpolut ovat organisaationne tärkeimpiä yksiköitä verkossa: ne sisältävät sen puheen jolla johdatte tärkeimpiä kohderyhmiänne heidän tiedon tasollaan eteenpäin. Sisältöpolku on tästä syystä myös sekä laadullisen että määrällisen mittaamisen tärkein yksikkö. Kuten todettu, mittaaminen aloitetaan miettimällä mitä haluan mittaamalla tietää. Mittariston suunnittelussa pitää myös miettiä, kenelle mittaamisella halutaan tuottaa hyödyllistä informaatiota. Kaikille ei kannata tarjota kaikkea, vaan jokaiselle kohderyhmälle tulee miettiä relevantit mittaristot. Liiketoimintajohtoa kiinnostaa yrityksen osaamisen ja sisältöjen vaikuttavuus tärkeimpiin kohderyhmiin, myyjiä kiinnostaa verkkopalvelujen tuottamat liidit ja sisällöntuottajat haluavat tietää, miten heidän tuottamansa sisällöt ovat kiinnostaneet yleisöä ja miten ne ovat toimineet asiakkaiden aktivoinnissa.

7 Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen Kymmenen vinkkiä tehokkaaseen mittaamiseen 1. Rakenna verkkopalvelunne mittaristo kertomaan siitä, miten sisältönne ja osaamisenne vaikuttaa kohderyhmiin ja miten se heidät vakuuttaa. 2. Uskalla nähdä myös laskevia kävijämääriä kun terävöität viestinne kärkeä. 3. Oikeiden ja harkittujen aktivointien kautta verkkopalvelussanne viihtyvät kävijät saadaan näkyviksi. 4. Ota mittaamisen analyysiin välillä mukaan myös yksittäisiä esimerkkejä verkkopalvelussa käyttäytymisestä. Tämä tuo mittaamista lähemmäs yksittäisen kävijän kokemusten mittaamista. Esittele yksi käyttökokemus sisältöpolulta lyhyesti esim. kuukausipalaverissa. 5. Tehokas mittaaminen ei ole massojen liikkeiden todentamista. 6. Mittaamisen tulosten tulee tuottaa toimenpiteitä. Huolehdi, että tarvittavat tahot myös tietävät toimenpiteet. 7. Resursoi tärkeimpien sisältöpolkujen sisällöntuotanto. Jos 20/80 sääntö pätee teillä, priorisoi teille parhaan kohderyhmän palvelua ja heihin vaikuttamista myös verkossa. Näin varmistat, että myynnillänne on puhuttavaa parhaiden asiakkaidenne kanssaan silloinkin kun ostoikkuna ei ole aktiivisena auki vaan meneillään on ns. ylläpitovaihe. 8. Jos johdat markkinointia tai olet liiketoiminnan kehittäjä, älä päästä mahdollisia markkinointiin hankittuja kumppaneitanne liian helpolla. JoRylle pitää esitellä vaikuttavuutta kohderyhmissä ja markkinointi-investointien tuloksia, ei istuntojen kestoa tai lukumääriä. 9. Nosta laadullisen mittaamisen rimaa. Se kannattaa ja siihen saa apua ja hyvin testattuja malleja. 10. Anna sisällöntuotantoon osallistuville tunnukset tai ainakin näkymäraportti Analyticsiin viikoittain. Vielä parempi on laittaa näkyville myös toimenpiteet mittaamisen antamien tulosten pohjaksi. Tavoitteissa onnistuminen ja tärkeimpien kohderyhmien tiedon tarpeeseen osuminen motivoi sisällöntuottajia ja he näkevät, mikä toimii ja mikä ei. Verkon kuuntelu, asiakasrajapinnan keskustelut, hiljaiset signaalit Kerää tietoa kohderyhmien kiinnostuksen kohteista ja tiedon tarpeesta: mistä puhutaan verkossa, millaisia keskusteluja myyntimme asiakkaiden kanssa käy ja mitkä teemat ovat nousemassa esiin. Sisällöt ja sisällöntuotanto Hiljaisista signaaleista sekä asiakasrajapinnan keskusteluista suodattuu uusia sisältöaiheita. Mittaaminen Keskity mittaamaan tärkeimpien kohderyhmien käyttäytymistä verkkokanavillanne sisältöpolkujen avulla Huolehdi, että mittaaminen on mukana arjessa ja että voit tehdä sitä tehokkaasti pienelläkin aikaresurssilla. Kuva 2: Varmista, että mittaamisen tuloksiin myös reagoidaan ketterästi.

8 Hallituskatu 11 B Tampere Bertel Jungin aukio Espoo Ota yhteyttä: katri.tanni@differo.fi Puh

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Kulje ostajan polku asiakkaan rinnalla VERKOSSAKIN Miksi nettisivusto on usein vain paras arvaus siitä, mitä sivustolle tulija sieltä etsii?

Kulje ostajan polku asiakkaan rinnalla VERKOSSAKIN Miksi nettisivusto on usein vain paras arvaus siitä, mitä sivustolle tulija sieltä etsii? Kulje ostajan polku asiakkaan rinnalla VERKOSSAKIN Miksi nettisivusto on usein vain paras arvaus siitä, mitä sivustolle tulija sieltä etsii? Kun vertaamme prosessia konkreettiseen myyntiprosessiin ja siihen,

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinoinnin automaatiolla lisää myyntiä sekä prosessit ja asiakaskokemus paremmaksi Modernin

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA.

Web Data Collector TIETO LISÄÄ TULOSTA. . Hei Sinä! Meiltä löytyy lähes kaikkea. Toivottavasti sinulla on kärsivällisyyttä etsiä, mikä sopii sinulle parhaiten. Tällaista on usein asiakaspalvelu verkkokaupoissa. Yksi suurimmista eroista kivijalkakaupan

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN IAB Finland TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN Vatanen 2018 Petri Vatanen on digitaalisen maailman moni- ja syväosaaja, jonka tekninen tausta verkkopalvelujen kehittämisestä yhdistyy vuosien markkinointi

Lisätiedot

MENESTYMISEN EVÄÄT MESSUILLA

MENESTYMISEN EVÄÄT MESSUILLA MENESTYMISEN EVÄÄT MESSUILLA 4.5.2017 @HelenaWallo #tapahtumatohtori 5.5.2017 TAVOITTEITA uusia ideoita ja ajatuksia messuosallistumiseen liittyen rohkeutta tavoitteiden asettamiseen ja mittaamiseen messujen

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine 3kk starttipaketti Saatte myyntivalmiita liidejä käyttämällä markkinoinnin automaatiota Autamme

Lisätiedot

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI CASE: SOCIAL HERO & MICROSOFT JAANA VUORI MICROSOFT OY SATU YRJÄNEN SEK LOYAL OY PÄIVÄN SISÄLTÖ 1 2 3 4 5 6 Markkinoinnin ja ostokäyttäytymisen muutos Sisältöohjautuva

Lisätiedot

KATI KERONEN & KATRI TANNI. Johdata asiakkaasi VERKKOON OPAS KOUKUTTAVAN SISÄLTÖSTRATEGIAN LUOMISEEN TALENTUM 2013 HELSINKI

KATI KERONEN & KATRI TANNI. Johdata asiakkaasi VERKKOON OPAS KOUKUTTAVAN SISÄLTÖSTRATEGIAN LUOMISEEN TALENTUM 2013 HELSINKI KATI KERONEN & KATRI TANNI Johdata asiakkaasi VERKKOON OPAS KOUKUTTAVAN SISÄLTÖSTRATEGIAN LUOMISEEN TALENTUM 2013 HELSINKI Copyright 2013 Talentum Media Oy ja tekijät ISBN 978-952-14-1974-4 ISBN 978-952-14-1975-1

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

MITEN RAKENTAA MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA? Keskiviikko 4.12.2013 klo 12.00 15.00 MITÄ YRITYKSESI TULEE TIETÄÄ VERKKOKAUPPAA PERUSTETTAESSA?

MITEN RAKENTAA MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA? Keskiviikko 4.12.2013 klo 12.00 15.00 MITÄ YRITYKSESI TULEE TIETÄÄ VERKKOKAUPPAA PERUSTETTAESSA? MITEN RAKENTAA MENESTYVÄ VERKKOKAUPPA? Keskiviikko 4.12.2013 klo 12.00 15.00 MITÄ YRITYKSESI TULEE TIETÄÄ VERKKOKAUPPAA PERUSTETTAESSA? Toimitusjohtaja Petri Luukkonen, BusinessVercco Oy Taustaa BusinessVERCCO

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

KEHITYSKESKUSTELUTAITOJEN ITSEARVIO

KEHITYSKESKUSTELUTAITOJEN ITSEARVIO Karl-Magnus Spiik Ky KK-itsearvio 1 KEHITYSKESKUSTELUTAITOJEN ITSEARVIO KYSYMYKSET Lomakkeessa on 35 kohtaa. Rengasta se vaihtoehto, joka kuvaa toimintatapaasi parhaiten. 1. Tuen avainhenkilöitteni ammatillista

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Kuinka mittaan mediatiedotteen vaikuttavuuden? 24.9.2015 Sanelma Helkearo M-Brain

Kuinka mittaan mediatiedotteen vaikuttavuuden? 24.9.2015 Sanelma Helkearo M-Brain Kuinka mittaan mediatiedotteen vaikuttavuuden? 24.9.2015 Sanelma Helkearo M-Brain M-Brain on globaalisti toimiva tietopalvelu-, teknologia- ja konsultointiyritys Palvelumme ja ratkaisumme on räätälöity

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Pankki- ja vakuuttaminen Autonvuokraus Mitä verkossa ympärillämme tapahtuu

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Netistä lisää asiakkaita ja kauppaa

Netistä lisää asiakkaita ja kauppaa yritys verkossa Netistä lisää asiakkaita ja kauppaa Nettinäkyvyys on yrityksesi näyteikkuna verkossa. Sen tulee elää liiketoimintasi mukana aivan kuten myymälän näyteikkunakin elää sesonkien mukaan. Kaiken

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Ohjelma 8.00 Aamukahvi 8.15 Tervetuloa, Annele Bergman, Inspiratio 8.30 estrategia,

Lisätiedot

HAKEMUS KKI-KEHITTÄMISHANKKEEKSI

HAKEMUS KKI-KEHITTÄMISHANKKEEKSI HAKEMUS KKI-KEHITTMISHANKKEEKSI TIEDOT HAKIJASTA Hakijayhteisön nimi: Mallilan Yritys Hakijayhteisön rekisteritunnus: 123456-1 Hakijayhteisön osoite: Mallilankuja 11 a 1 Postinumero: 12340 Postitoimipaikka:

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Analytiikka tulosten mittaamisessa. Google Analytics

Analytiikka tulosten mittaamisessa. Google Analytics Analytiikka tulosten mittaamisessa Google Analytics #digitie Tämän dokumentin sisältämä koulutusmateriaali on Kuuki Marketing Lab Oy:n omaisuutta ja se on luottamuksellisesti annettu vain Kuuki Marketing

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

WEBINAARIN ISÄNNÄT. Jarno Wuorisalo Cuutio.fi. Petri Mertanen Superanalytics.fi. Tomi Grönfors Brandfors.com

WEBINAARIN ISÄNNÄT. Jarno Wuorisalo Cuutio.fi. Petri Mertanen Superanalytics.fi. Tomi Grönfors Brandfors.com WEBINAARI 3.11.2015 Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod

Lisätiedot

8 tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa

8 tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa 8 tapaa hyödyntää sosiaalista mediaa Liinamaaria Hakola Tekesin Liideri Aktivaattori Mkhmarketing CC BY 2.0 Asiakasrajapinnassa Yrityskuvan rakentaminen Sisäinen hyödyntäminen Fiksumpaa kommunikointia

Lisätiedot

ASIAKASKOKEMUKSEN MITTAAMINEN

ASIAKASKOKEMUKSEN MITTAAMINEN ASIAKASKOKEMUKSEN MITTAAMINEN Linnoitustie 4 Violin-talo 5 krs., FI-02600 Espoo www.triplewin.fi will invest into customer experience leadership Miten rakennetaan asiakaskokemuksen johtamiseen toimiva

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

Yhteisöllisyys osana liiketoiminnan strategisia. Ville Laurinen

Yhteisöllisyys osana liiketoiminnan strategisia. Ville Laurinen Yhteisöllisyys osana liiketoiminnan strategisia tavoitteita Ville Laurinen Taustaa Ville Laurinen, toimitusjohtaja Perustanut Ambientian vuonna 1996 Verkkoliiketoiminnan ja erilaisten konseptien asiantuntija

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia 2013 2017 Lähtökohta Maahanmuuttoviraston viestintästrategia 2013 2017 pohjautuu valtionhallinnon viestinnälle lainsäädännössä ja ohjeissa annettuihin velvoitteisiin

Lisätiedot

Sisältöstrategia viestinnän ja markkinoinnin tukena - mitä tietoa ja millaista sisältöä eri kanavissa kannattaa kertoa?

Sisältöstrategia viestinnän ja markkinoinnin tukena - mitä tietoa ja millaista sisältöä eri kanavissa kannattaa kertoa? Sisältömarkkinointia toisen asteen koulutusmarkkinoinnin näkökulmasta: Sisältöstrategia viestinnän ja markkinoinnin tukena - mitä tietoa ja millaista sisältöä eri kanavissa kannattaa kertoa? 3.6. klo 13:30-14:15

Lisätiedot

VAIKUTTAVUUSANALYYSI

VAIKUTTAVUUSANALYYSI RADIOMAINONNAN VAIKUTTAVUUSANALYYSI Radiomedia Ilkka Keskiväli 13.2.2018 ANALYYSIN TAVOITTEET Analyysin tavoitteena on tutkia radiomainonnan vaikuttavuutta, sen kehitystä ja vertailla radion tehokkuutta

Lisätiedot

Community Management: sisältökonseptit ja sisältöjen suunnittelu. Viesti ry 14.4.2015

Community Management: sisältökonseptit ja sisältöjen suunnittelu. Viesti ry 14.4.2015 Community Management: sisältökonseptit ja sisältöjen suunnittelu Viesti ry 14.4.2015 Kerttu Dingleltä Aamupäivän agenda Johdanto: digitalisaatio ja sen merkitys liiketoiminnassa Sisältömissio: Jatkuvalla

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto Palvelukuvaus Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen Pikayhteys Takaisinsoitto Yleistä Markkinointiviestintä tähtää siihen, että potentiaalinen ostava

Lisätiedot

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet.

Osaat kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa ottaen huomioon Osaamistavoitteet digitalisaation tuomat mahdollisuudet. OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) Opintojakso Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi

Lisätiedot

STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry. Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa 2.2.2016

STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry. Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa 2.2.2016 STT Viestintäpalvelut Oy ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Viestinnän mittaamisen tila suomalaisissa organisaatioissa 2.2.2016 Johdanto STT Viestintäpalvelut Oy ja ProCom ry tutkivat viestinnän mittaamisen

Lisätiedot

Liikkuja polku verkostotapaaminen

Liikkuja polku verkostotapaaminen Liikkuja polku verkostotapaaminen 29.11.2018 Antti Pelto-Huikko Juha Heikkala Järjestön strateginen johtaminen Vaikuttavuuden arviointi Järjestöjen vaikuttavuus Vaikuttavuusketjut Vaikuttavuusketju on

Lisätiedot

Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle

Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO RURALIA-INSTITUUTTI Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle KASVOT LUOMULLE 1. Perustiedot (lyhyesti ja ytimekkäästi) Mitä yritys myy? Mikä on pääkohderyhmä? Kenelle myydään? Miten

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

REALTIME CUSTOMER INSIGHT. 2015 Wellnator Oy

REALTIME CUSTOMER INSIGHT. 2015 Wellnator Oy REALTIME CUSTOMER INSIGHT YMMÄRRÄ ASIAKASTA Asiakastyytyväisyyttä ja asiakaskokemusta mittaamalla saadaan arvokasta tietoa asiakasrajapinnasta. Analysoimalla tätä tietoa ja reagoimalla siihen asiakassuhteet

Lisätiedot

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus Keinovalikoima lisääntyy - miten rakentaa mahdollisimman optimaalinen kokonaisuus yrityksen consumer insight tarpeisiin 23.4.2015 Hanna Hiekkamies Sisältö

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

UNELMA-MENETELMÄ. SAAT NIIN PALJON KUIN HALUAT Ideasta bisnekseksi NY vuosi Unelmasta omaksi yritykseksi Olet mukana tekemässä omaa tulevaisuuttasi

UNELMA-MENETELMÄ. SAAT NIIN PALJON KUIN HALUAT Ideasta bisnekseksi NY vuosi Unelmasta omaksi yritykseksi Olet mukana tekemässä omaa tulevaisuuttasi UNELMA-MENETELMÄ SAAT NIIN PALJON KUIN HALUAT Ideasta bisnekseksi NY vuosi Unelmasta omaksi yritykseksi Olet mukana tekemässä omaa tulevaisuuttasi UNELMAT UNELMAT TIENNÄYTTÄJINÄ kaatis Itsensä johtamisen

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista hakutulosten kärkeen Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista Hakukoneiden merkitys on viime vuosina kasvanut huimasti. Kasvun myötä myös niiden merkitys ja rooli markkinoinnissa on muuttunut. Niin

Lisätiedot

Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat

Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat 2 Metron lukijakonsepti Vuodessa Metroa avustaa yli 30 000 lukijaa 3 Lukijat lähettävät toimitukseen yli 35 000 kuvaa, tuhansia juttuja

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op)

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä erikoistumiskoulutus (30 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET. Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) OPINTOJAKSOKUVAUKSET Kaikille yhteiset opinnot (yhteensä 10 op) Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

Julkaisun jälkeen maailma valmiina?

Julkaisun jälkeen maailma valmiina? Julkaisun jälkeen maailma valmiina? Ylläpitoon siirtymisen ABC Kela-seminaari 22.1.2014 Päivi Bergman Kehittämispäällikkö, Viestinnän verkkotiimi Saitin jatkuvan kehittämisen periaate Määrittele strategia,

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET Tomi Grönfors THE GROENFORS METHOD 27/04/15 Brandfors Markkinointiosasto palveluna CHECK-LIST Hyvissä ajoin ennen aloittamista Ennen tapaamista Ensimmäisen

Lisätiedot

Vaikuttavampi Facebook -yritysprofiili. Vinkit, joilla pääset Employee Experience Agency Emine emine.fi

Vaikuttavampi Facebook -yritysprofiili. Vinkit, joilla pääset Employee Experience Agency Emine emine.fi Vaikuttavampi Facebook -yritysprofiili Vinkit, joilla pääset alkuun. @LaunonenTimo Employee Experience Agency Emine emine.fi Käytätkö Facebookia yrityksenä VAI työnantajana? Onko asiakasyleisösi Samanlainen

Lisätiedot

Seniha Cihangir. Verohallinto. #ymmärrän2018

Seniha Cihangir. Verohallinto. #ymmärrän2018 Seniha Cihangir Verohallinto #ymmärrän2018 Verotuksesta ymmärrettävästi? miten ymmärrettäviä ja toimivia sisältöjä tehdään? Sivuston anatomia 1236 asiakasohjetta 1403 syventävää vero-ohjetta 243 lomaketta

Lisätiedot

Asiakastarpeiden merkitys ja perusta. asiakastarpeiden selvittämisen merkitys ja ongelmat asiakastarvekartoitus asiakastarvekartoitustyökaluja

Asiakastarpeiden merkitys ja perusta. asiakastarpeiden selvittämisen merkitys ja ongelmat asiakastarvekartoitus asiakastarvekartoitustyökaluja Asiakastarpeiden merkitys ja perusta asiakastarpeiden selvittämisen merkitys ja ongelmat asiakastarvekartoitus asiakastarvekartoitustyökaluja Mihin asiakastarpeiden selvittämistä tarvitaan yhteisen kielen/tarkastelutavan

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. OSALLISTUJATIEDOT Kilpailutyön nimi* Mainostoimisto* Mainostava yritys / yhteisö* Mediatoimisto* Muut KILPAILULUOKKA* Vuoden paras lanseeraus

Lisätiedot

SEURANTA KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMISSA KESTÄVÄN KUNTA- JA KAUPUNKILIIKENTEEN PÄIVÄT 16.-17.9.2015 JUHA HELTIMO, STRAFICA OY

SEURANTA KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMISSA KESTÄVÄN KUNTA- JA KAUPUNKILIIKENTEEN PÄIVÄT 16.-17.9.2015 JUHA HELTIMO, STRAFICA OY SEURANTA KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMISSA KESTÄVÄN KUNTA- JA KAUPUNKILIIKENTEEN PÄIVÄT 16.-17.9.2015 JUHA HELTIMO, STRAFICA OY Kuntien liikenneturvallisuustyö Lain edellyttämää asukkaiden hyvinvoinnin

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä 30 op erikoistumiskoulutus Osaamistavoitteet Strategiana digitaalinen liiketoiminta tunnistaa oman liiketoimintasi kannalta merkittävät digitaalisaation megatrendit ja toimintaympäristön muutokset. kehittää oman pk-yrityksen liiketoimintastrategiaa

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Kuinka mittaan lehdistötiedotteen vaikuttavuuden?

Kuinka mittaan lehdistötiedotteen vaikuttavuuden? Kuinka mittaan lehdistötiedotteen vaikuttavuuden? 11.2.2015 Sanelma Helkearo M-Brain 1 M-Brain Mitä me teemme? M-Brain on globaalisti toimiva tietopalveluyritys, jolla on toimistot seitsemässä maassa.

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

OSTOPOLKUJA. Päivittäistavarakaupassa. Copyright 33 Company 2015

OSTOPOLKUJA. Päivittäistavarakaupassa. Copyright 33 Company 2015 OSTOPOLKUJA Päivittäistavarakaupassa SUURI SUOMALAINEN SHOPPER-TUTKIMUS OSTAJAPROFIILIT OSTOMISSIOT OSTOPAIKAT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Millaisia ostajatyyppejä Suomessa on? Miksi he menevät kauppaan? Missä

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

3. Arvot luovat perustan

3. Arvot luovat perustan 3. Arvot luovat perustan Filosofia, uskonto, psykologia Integraatio: opintojen ohjaus Tässä jaksossa n Omat arvot, yrityksen arvot n Visio vie tulevaisuuteen Osio 3/1 Filosofia Uskonto 3. Arvot luovat

Lisätiedot

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012 Ostavia asiakkaita Facebookista Verkkoseminaari 20.4.2012 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennus-ohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi Facebook.com/markkinointiopas

Lisätiedot

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston #näkemystehdas Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston sydän. Sisältömarkkinointi on tehokas keino tarjota asiakkaallesi ostopäätöstä helpottavaa tietoa. Kiteytettynä sisältömarkkinointi tarkoittaa

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot