KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ"

Transkriptio

1 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ 1) Biologian, maantieteen, terveystiedon ja ympäristökasvatuksen tutkimusryhmä ohjaaja/t: Eila Jeronen Ryhmän aiheena on otsikon oppiaineiden sisällöllinen ja didaktinen taitotieto, opettajankoulutus ja opetustyö. Ryhmässä on opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneet biologian, maantieteen/-tiedon, terveystiedon tai ympäristökasvatuksen opetuksen kehittämisestä koulussa ja/tai opettajankoulutuksessa. RYHMÄÄN EI OTETA UUSIA OPISKELIJOITA. 2) EDGE (Education, Diversity, Globalization and Ethics) ohjaaja/t: Katri Jokikokko, Marja-Liisa Järvelä, Minna Sääskilahti, Gordon Roberts Ryhmässä opiskelu pyrkii antamaan erityisvalmiuksia tutkia koulujen monikulttuuristumiseen, interkulttuuriseen oppimiseen ja kasvatukseen liittyviä ilmiöitä sekä kansainvälistymistä kasvatuksen ja koulutuksen kentällä. Monikulttuurisuus nähdään ryhmässä laajasti: kansallisuuden ja etnisyyden lisäksi siihen kuuluvat mm. sellaiset kysymykset kuin kieli, uskonto, maailmankatsomus, sosiaaliluokka, sukupuoli ja monet alakulttuurit ja näiden eri tekijöiden yhteenkietoutuneisuus. Toinen tutkimusalue ryhmässä on kasvatukseen, pedagogiseen suhteeseen ja koulutukseen liittyvät eettiset kysymykset sekä ammattietiikka. Tällöin tarkastellaan kasvatukseen liittyen mm. sellaisia kysymyksiä kuin arvot ja normit, vastuut, velvollisuudet, oikeudet, eettinen kasvatus, näkemykset oikeasta ja väärästä. IN ENGLISH: Studying in EDGE group aims at providing students with competences to do research on intercultural issues in the area of education. In the EDGE group diversity and multiculturalism are understood broadly; in addition to national and ethnic differences, issues of language, religion, worldview, social class, gender and other subcultures and their interconnectedness are discussed in the group. The group also focuses on ethical issues related to education and pedagogical relationship (e.g. values, norms, responsibilities, rights, ethics education, views on right and wrong etc.)

2 3) Elämänkulku ja syrjäytyminen ohjaaja/t: Timo Latomaa ja Veli-Matti Ulvinen Elämänkulku ja syrjäytyminen -tutkimusryhmän tutkimuksissa temaattisena lähtökohtana ovat elämänkulku, elämänhallinta ja syrjäytyminen. Teoreettiset ja metodologiset lähtökohdat tulevat psykologian, kasvatustieteen, sosiologian, sosiaalipolitiikan ja kulttuurintutkimuksen sekä nuoriso- ja elämänkulkututkimuksen kentältä, joiden teorianmuodostusta hyödynnetään. Menetelmällisesti tutkimuksissa painottuvat ymmärtävän sosiaalitutkimuksen (sosiologian) ja ymmärtävän psykologian laadulliset tai rekonstruktiiviset lähestymistavat. 4) Elävä-kertomus tutkimusryhmän graduseminaarit: ohjaaja/t: Tutkimusryhmää johtaa professori Leena Syrjälä ja pro gradu -seminaarien ohjaajina toimivat Eila Estola & Anna-Maija Puroila muita ohjaajia: Eeva-Kaisa Hyry-Beihammer, Maija Lanas, Pauliina Rautio ja Minna Uitto. Ryhmässä voi tehdä graduja laajasta kirjosta aiheita, joita usein yhdistää kerronnallisuus joko tutkimuksen kokonaisvaltaisena lähestymistapana tai esimerkiksi aineiston koonnin välineenä. Ryhmän kaksi keskeistä tutkimusteemaa ovat lapsuudentutkimus ja opettajatutkimus ulottuen varhaiskasvatuksesta koulukasvatukseen. Kiinnostuksen kohteena voivat olla erilaiset kasvun ja kasvatuksen paikat, sekä formaalit että informaalit kasvuympäristöt. a) Lapsuudentutkimus Ryhmässä tehtäviä graduja yhdistää tutkimusten kohdistuminen lapsiin. Tutkittavia teemoja ovat lasten arki erilaisissa kasvuympäristöissä, lasten hyvinvointi, sekä lasten yhteisöön kuuluminen ja ulkopuolelle suljetuksi tuleminen kasvatusyhteisöissä. b) Opettajatutkimus Opettajien arkityötä ja identiteettiä tarkastellaan esimerkiksi muutoksen, ja hyvinvoinnin näkökulmista erilaisissa yhteisöissä, niin pienissä kylissä kuin kaupungeissa. 5) Erilaisuuden kohtaaminen ohjaaja/t: Markku Salakka, Sari Manninen, Marko Kielinen, Tuomo Vilppola Pro gradu -seminaarissa keskitytään erilaisuuden kohtaamisen tuottamien haasteisiin. Tutkimuskysymykset liittyvät erilaisuuden moniulotteiseen merkitykseen osana ihmisen elämänkulkua, kulttuuria, yhteiskuntaa ja sen eri instituutioita ottaen huomioon eri kasvatustahojen kanssa tehtävän yhteistyön sekä inkluusion. Tutkimus on orientaatioltaan monitieteisyyteen pyrkivää ja eettiset näkökohdat huomioivaa. Tähän ryhmään ovat tervetulleita myös tukimusaiheet, jotka koskevat yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, valtaa ja väkivaltaa kasvatusympäristöissä ja joissa huomioidaan erilaisia intersektioita, kuten sukupuoli, ikä, erityisen tuen tarve, etninen tausta tai sosio-ekonominen asema. Tutkimusryhmässä käsitellään myös uskonto- ja katsomuskasvatukseen liittyviä tutkimusaiheita. Kokoontuminen torstaisin klo ellei toisin sovita.

3 6) Graduryhmä/ Komulainen ohjaaja: Jyrki Komulainen Ryhmään voivat tulla erityisesti opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita esim. seuraavista teemoista: - kvalitatiivinen eli laadullinen tutkimus, oppiminen, opetus, didaktiikka, yliopistopedagogiikka, opetusmenetelmät, opetussuunnitelma, opettajan ammatillinen kehittyminen, yhtenäinen perusopetus, ympäristökasvatus, opettajien yhteistyö ja tasa-arvo. Eli aiheet voivat olla aika laajalti opettajana toimimisen kentältä. 7) Kasvatuspsykologia ohjaaja/t: Hannu Soini Graduryhmä käynnistyy aina kevätlukukaudella. Gradun aloittamisen edellytyksenä on se, että kasvatuspsykologian syventävien opintojen metodiopinnot on suoritettu. 8) Kasvatustieteen koulutus ohjaaja/t: Pauli Siljander ja Ari Kivelä Kaikki kasvatustieteelliset aihepiirit käyvät 9) Koulutuksen ja kasvatuksen yhteiskunnalliset kontekstit ohjaajat: Professori Timo Järvikoski tai yliopistonlehtori (FT) Pentti Luoma. Jos olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä jompaan kumpaan. Tämä tutkimusryhmä on erityisesti keskittynyt ympäristökasvatukseen ja yhteiskuntatieteelliseen ympäristötutkimukseen, joiden aloilla on toiminut useita tutkimushankkeita. Ryhmään kuuluu kuitenkin myös muita yhteiskuntatieteellisesti suuntautuneita gradun ja kandintyön tekijöitä. Heidän aiheensa käsittelevät a) koulutusjärjestelmiä ja -instituutioita ja kasvatusta osana yhteiskuntaa, b) lasten ja nuorten asemaa, osallisuutta ja kansalaisuutta c) terveyttä ja hyvinvointia sekä d) yleensä koulutuksen ja kasvatuksen tarkastelua niin globaalien kuin lokaalienkin yhteiskunnallisten ja sosiaalisten muutosten näkökulmista. Lisätietoja ryhmästä ja sen piirissä valmistuneista pro gradu -tutkielmista: Ensimmäinen kokoontuminen on klo

4 10) Liikuntakasvatuksen tutkimusryhmä (LiiTu) ohjaaja/t: Susanna Takalo ja Hannu Heikkinen Tutkimusaiheet liittyvät liikuntakasvatukseen. 11) Matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetuksen ja oppimisen graduryhmä ohjaajat: Prof. Raimo Kaasila, yliopisto-opettaja Vesa-Matti Sarenius Muut ohjaajat: Kaisa Hautala, Emilia Manninen Graduryhmän keskeisiä tutkimuskohteita: (a) Opettajaksi opiskelevien ja oppilaiden matemaattinen identiteetti ja sen muotoutuminen sekä heidän matematiikkakuvansa (uskomukset, asenteet, emootiot) ja reflektiotaitojensa kehittyminen (b) Matematiikan ja luonnontieteiden eri oppisisältöjen mielekkäät opetusoppimisprosessit sekä näiden kehittely (c) Teknologiakasvatuksen hyödyntäminen matemaattisten aineiden opetuksessa ja oppimisessa (d) Matemaattis-loogisen ajattelun eri aspektien kehittyminen ja kehittäminen (e) Oppilaiden intuitiivisten ratkaisumallien ja käsitysten huomioiminen ja hyödyntäminen koulumatematiikassa ja luonnontieteissä (f) Ongelmalähtöisten opetusratkaisujen kokeilu ja edistäminen koulumatematiikassa ja luonnontieteissä. 12) Musiikkikasvatuksen graduryhmä ohjaaja/t: Juha Ojala Musiikin oppimiseen ja opettamiseen liittyvät pro gradu -työt 13) Oppimisen tutkimuslaboratorio (LearnLab) ohjaaja/t: Seppo Laukka Oppimisen tutkimuslaboratorio (LearnLab) perustettiin syksyllä 2004 ja se sijaitsee Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen yksikössä. Laboratoriossa tehtävä tutkimus on poikkitieteellistä tutkimusta, joka keskittyy oppimisen ja opetuksen kokeelliseen tutkimukseen. Tutkimuksen painopistealueita ovat mm. oppimisprosessiin liittyvien mekanismien tutkimus ja oppimisprosessiin ja opetustapahtumaan liittyvien emotionaalisten yhteyksien tutkimus. Toiminnan periaatteena ja tavoitteena on luoda tutkimusyhteistyötä oppimisen ja opettamisen alueella toimivien kotimaisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa.

5 14) Sukupuolistuneisuus ja kasvatus/koulutus naiset ja teknologia: naisnäkökulma kestävään kehitykseen ohjaaja/t: Vappu Sunnari Ryhmässä tutkitaan 1) Kasvatustieteellinen, sukupuolisensitiivinen graduryhmä kasvatuksen ja koulutuksen moninaisista kysymyksistä sekä 2. Naistutkimuksen graduryhmä ekososiaalisesta kestävästä "kehityksestä" (kriittisiä näkökulmia teknologiaan, luontoon, kulttuuriin ja sukupuoleen) 15) Taide- ja taitokasvatuksen tutkimusryhmä ohjaaja/t: Hannu Heikkinen muut ohjaajat: Marja Ervasti, Tapio Tenhu Taiteiden ryhmässä käsitellään laajasti taide- ja taitokasvatukseen liittyvää tutkimusta. Taidekokemukset ovat usein tutkimuksen pohjana ja niitä tutkitaan fenomenologian, narratiiviisuuden, taidekasvatuksen teorian, filosofian ja pedagogian näkökulmista. Tutkimukset voivat olla kehittämishankkeita, pedagogisia opetuskokeiluja, teoreettisfilosofia tutkielma sekä tapaustutkimuksia taidekasvatuksen alueelta. Opiskelijat valitsevat tutkimusaiheensa itsenäisesti. Metodisesti gradut painottuvat laadulliseen tutkimusotteeseen, työt voivat olla myös teoreettisia. 16) Teknologiakasvatuksen graduryhmä ohjaaja/t: Matti Lindh KT kuvaus ryhmästä Graduryhmän keskeisiä tutkimuskohteita: (a) Teknologiakasvatuksen hyödyntäminen matemaattisten aineiden opetuksessa ja oppimisessa (b) Oppilaiden intuitiivisten ratkaisumallien ja käsitysten huomioiminen ja hyödyntäminen teknologiakasvatuksessa (c) Ongelmalähtöisten opetusratkaisujen kokeilu ja edistäminen teknologiakasvatuksessa (d) Teknologiakasvatukseen sekä sen opetukseen kohdistuvat käsitykset, uskomukset, arvostukset ja asenteet (e) Teknisen työn kasvatustieteellinen tutkimus teknologiakasvatuksen kontekstissa. 17) Varhaiskasvatus 1 - Elävä-kertomus tutkimusryhmän graduseminaarit: ohjaaja/t: Tutkimusryhmää johtaa professori Leena Syrjälä ja pro gradu -seminaarien ohjaajina toimivat Eila Estola & Anna-Maija Puroila Ks. kohta 4, RYHMÄÄN OTETAAN UUSIA OPISKELIJOITA.

6 18) Varhaiskasvatus 2 ohjaaja/t: Hannele Karikoski Graduryhmä on keskittynyt varhaiskasvatus-, esiopetus- ja alkuopetusikäisten lasten kasvuun, oppimiseen ja opettamiseen. Aihealueisiin liittyen ryhmässä tutkitaan esi- ja alkuopetuksen pedagogiikkaa, leikkipedagogiikkaa, lapsen siirtymävaiheita kasvuympäristöstä toiseen, kodin ja päiväkodin/koulun keskinäistä yhteistyötä sekä laajemmin varhaiskasvatuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä. RYHMÄÄN VOIDAAN OTTAA 3-4 UUTTA OPISKELIJAA. 19) Varhaiskasvatus 3 ohjaaja/t: Aila Tiilikka Ryhmässä käsitellään laajasti varhaiskasvatuksen kysymyksiä. Teema-alueina ovat mm. varhaiskasvatuksen pedagoginen kehittäminen, alle kolmevuotiaiden pedagogiikka, vanhemmuus, yhteistyökysymykset, kasvatuskumppanuus, omahoitajuus, ammatillisuus ja lastentarhanopettajuus. RYHMÄÄN EI TÄLLÄ HETKELLÄ OTETA UUSIA OPISKELIJOITA. 20) Varhaiskasvatus 4 ohjaaja/t: Eeva-Liisa Kronqvist Tähän varhaiskasvatuksen tutkimusryhmään RYHMÄÄN EI TÄLLÄ HETKELLÄ OTETA UUSIA OPISKELIJOITA.

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Lisätietoa ryhmistä löytyy KTK-INTRAsta.

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Lisätietoa ryhmistä löytyy KTK-INTRAsta. KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Lisätietoa ryhmistä löytyy KTK-INTRAsta. 1) Biologian, maantieteen, terveystiedon ja ympäristökasvatuksen tutkimusryhmä ohjaaja/t: Eila Jeronen

Lisätiedot

Kandiryhmät lukuvuonna 2013 2014

Kandiryhmät lukuvuonna 2013 2014 Kandiryhmät lukuvuonna 2013 2014 Kasvatustieteen koulutusohjelma Kasvatustiede: a) Proseminaari (8 op), syksyllä, Eetu Pikkarainen b) Kandidaattiseminaari (2 op), keväällä, Ari Sutinen Kasvatuspsykologia

Lisätiedot

KTK GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

KTK GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ KTK 2013-14 GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ota yhteyttä ryhmän ohjaajiin, kun löydät omaan aihepiiriisi sopivan ryhmän. 1) EDGE (Education, Diversity, Globalization and Ethics) ohjaajat: Katri Jokikokko,

Lisätiedot

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista koodilta

Lisätiedot

Kandiryhmät lukuvuonna

Kandiryhmät lukuvuonna Kandiryhmät lukuvuonna 2014 2015 KTK:ssa toimivat seuraavat kandiryhmät lv. 2014 2015. Ilmoittauduttaessa ollaan yhteydessä ensin ryhmän ohjaajaan (etunimi.sukunimi(at)oulu.fi). Kasvatustieteen koulutusohjelma

Lisätiedot

Kandiryhmät lukuvuonna

Kandiryhmät lukuvuonna Kandiryhmät lukuvuonna 2015 2016 KTK:ssa toimivat seuraavat kandiryhmät lv. 2015 2016. Ilmoittauduttaessa ollaan yhteydessä ensin ryhmän ohjaajaan (etunimi.sukunimi(at)oulu.fi). Ryhmät löytyvät WebOodista

Lisätiedot

KANDIDAATIN TUTKIELMA

KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDI-INFO 2.5.2019 Tapio Tenhu Lehtori OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Missä vaiheessa kandidaatintutkielma? Pääosin kolmantena opintovuotena Muut opinnot ovat jo pitkällä,

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2013-2014 GRADUINFO 23.4.2013 SEMINAARIEN AIKATAULU seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38 (16.9.

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna 2013-2014 SEMINAARIEN AIKATAULU syksyllä käynnistyvät seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS 2012-2013 Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10, 10-12 jne.)

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS 2012-2013 Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS 2012-2013 Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2019-2020 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa ryhmien aikataulut löytyvät Web-Oodista koodilta 408044S. Täydennykset

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten

Lisätiedot

Pedagogisten opintojen infotilaisuus ke 9.1. klo n salissa L5. Läsnäolo välttämätön!

Pedagogisten opintojen infotilaisuus ke 9.1. klo n salissa L5. Läsnäolo välttämätön! KANDIDAATTIVAIHEEN PEDAGOGISET OPINNOT (30 OP), KEVÄTLUKUKAUSI 2013 Tasatunnein merkityt (8-10, 10-12 jne.) luentoajat tarkoittavat seuraavia aikoja: 8.15-9.45 10.15-11.45 12.30-14.00 14.30-16.00 Poikkeavat

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät Linnanmaalla Yliopistokatu 9 (KTK122), 10. toukokuuta 2016 klo 12.15 alkaen.

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatuspsykologia, vanhoilla tutkintovaatimuksilla jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaarit lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaarit lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarit lukuvuonna 2015-2016 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten ilmoittaudu seminaariin, kun olet

Lisätiedot

Kasvatustiede 25 op (aya250504), lähiopetus Limingan Kansanopisto-Taidekoulu 2015-2016

Kasvatustiede 25 op (aya250504), lähiopetus Limingan Kansanopisto-Taidekoulu 2015-2016 Kasvatustiede 25 op (aya250504), lähiopetus -Taidekoulu 2015-2016 MUUTOKSET MAHDOLLISIA! Opintotyyppi Perusopintoja Koulutusala Kasvatustieteellinen Oppiaine Kasvatustiede Vastaava yliopisto Oulun yliopisto

Lisätiedot

MITEN OPETTAJANKOULUTUSLAITOS (TURUN YKSIKKÖ) VASTAA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEISIIN?

MITEN OPETTAJANKOULUTUSLAITOS (TURUN YKSIKKÖ) VASTAA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEISIIN? MITEN OPETTAJANKOULUTUSLAITOS (TURUN YKSIKKÖ) VASTAA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEISIIN? Anu Warinowski & Eija Yli-Panula yliopisto-opettaja, KT & yliopistotutkija, FT kasvatustiede & biologian ja maantieteen

Lisätiedot

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista koodilta

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2018-2019 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa ryhmien aikataulut löytyvät Web-Oodista koodilta 408044S. Gradukoordinaattorina

Lisätiedot

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto)

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto) Luokanopettajan koulutus (LO), Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajan koulutus (Taika), Teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus (Tekno), Intercultural Teacher Education (ITE) 2012 2013 Opetusperiodit

Lisätiedot

Kansallinen seminaari

Kansallinen seminaari Kansallinen seminaari Matemaattis- luonnontieteellisten aineiden aineenopettajakoulutuksen pedagogisten opintojen tutkintovaatimukset Matemaattis- luonnontieteellisten aineiden didaktiikka luokanopettajakoulutuksessa

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2018-2019 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa Web-Oodista koodilta 408044S löytyvät ryhmien aikataulut. Gradu-Info 4.9.

Lisätiedot

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto)

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto) Luokanopettajan koulutus (LO), Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajan koulutus (Taika), Teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus (Tekno), Intercultural Teacher Education (ITE) 2012 2013 Opetusperiodit

Lisätiedot

(Tämä versio täydennetään syyslukukauden 2017 alussa, mikäli tulee muutoksia.)

(Tämä versio täydennetään syyslukukauden 2017 alussa, mikäli tulee muutoksia.) TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista koodilta

Lisätiedot

TARKISTA TIEDOT AINA ENNEN OPETUKSEN ALKUA!

TARKISTA TIEDOT AINA ENNEN OPETUKSEN ALKUA! Luokanopettajan koulutus (LO), Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajan koulutus (Taika), Teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus (Tekno), Intercultural Teacher Education (ITE) 2012 2013 päivitetty

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUS Ohjaajat 2017

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUS Ohjaajat 2017 tiedekunta KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUS Ohjaajat 2017 Dosentti Johanna Annala Puhelin 040 190 4090 Johanna.Annala@uta.fi Huone Virta-kiinteistö huone 520 Korkeakoulu-ja yliopisto-opetus

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2019-2020 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa ryhmien aikataulut löytyvät Web- Oodista koodilta 408044S. Jos olet epävarma

Lisätiedot

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013 Muokattu 4.9.2012 1 Musiikkikasvatuksen koulutus, vuosikurssit 3. 5. Maunonkadun toimipiste Huom! v Kaikille opintojaksoille tulee ilmoittautua web-oodissa. v Tarkista aikataulu AINA ennen opetuksen alkua..

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatustiede, Vanhoilla tutkintovaatimuksilla opintoja jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. Opettajan pedagogiset opinnot 60 op

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. Opettajan pedagogiset opinnot 60 op KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS Opettajan pedagogiset opinnot 60 op Pedaopas 2015-2016 Sisällys 1. Opettajan pedagogisten opintojen osaamistavoitteet... 3 2. Opettajan pedagogisten

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 1 Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 21.11.2017 Kuva: Hanna Vilkka, Kivimuseo, Vapriikki 2 Lue: Ammattikasvatuksen aikauskirja Kasvatus & Aika Kasvatus-lehti Aikuiskasvatus-lehti Journal of Education

Lisätiedot

ArtsEqual - Taide kouluissa. Eeva Anttila, Taideyliopisto eeva.

ArtsEqual - Taide kouluissa. Eeva Anttila, Taideyliopisto eeva. ArtsEqual Arts@School - Taide kouluissa Eeva Anttila, Taideyliopisto eeva. anttila@uniarts.fi artsequal.fi Tutkimuskysymykset Mitä ovat ne mekanismit, jotka taidetta ja taidekasvatusta koskevissa suomalaisissa

Lisätiedot

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen,

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, Anu Hartikainen-Ahia Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, pedagogiikan lehtori Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Filosofinen tiedekunta Itä-Suomen yliopisto Anu.hartikainen@uef.fi

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Tavoite Kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon tavoitteena käsityönopettajan koulutuksessa on antaa opiskelijalle perustiedot käsityön kentästä, materiaaleista

Lisätiedot

Kandidaatin tutkinnon rakenne

Kandidaatin tutkinnon rakenne Kandidaatin tutkinnon rakenne ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS 2016 2020 KANDIDAATIN TUTKINNON RAKENNE 180 op op Kieli-, viestintä ja orientoivat opinnot 20 Kvo Orientoituminen opintoihin (HOPS) ja opiskelutaitojen

Lisätiedot

Maisteri-info. kevät

Maisteri-info. kevät Maisteri-info kevät 2018 1.3.2018 Kevät 2018 Tarvittaessa hops-keskustelu omaopettajan kanssa Maisterivaiheen hopsin tekeminen oodihops-työkalulla Huolehdi keskeneräiset opinnot valmiiksi -kandintyö, harjoittelu,

Lisätiedot

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN 2018-2019 PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN TUTKIMUSALUEET Suositellaan opinnäytetutkielmien sijoittumista Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tutkimuksen

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajankoulutusfoorumin alueellinen tilaisuus 18.5.2017 18.5.2017 Pertti Väisänen, professori, varadekaani UEF, 4 tiedekuntaa: Filosofinen tiedekunta

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu -seminaarit lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu -seminaarit lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu -seminaarit lukuvuonna 2016-2017 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari on tarkoitettu gradun työstämistä varten yhden lukuvuoden ajan ilmoittaudu

Lisätiedot

Pro gradu - tutkielma. Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen

Pro gradu - tutkielma. Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen Pro gradu - tutkielma Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen Usein kysyttyjä kysymyksiä infon teemat Pro gradu-tutkielman lähtökohdat Kandista graduun vai uusi tutkielma? Yksin

Lisätiedot

Jaana Saarinen RAPORTTI Muistion liite 1 Jyväskylän yliopisto

Jaana Saarinen RAPORTTI Muistion liite 1 Jyväskylän yliopisto Jaana Saarinen RAPORTTI Muistion liite 1 Jyväskylän yliopisto 30.11.2005 Vuosina 1994 2004 julkaistujen kasvatustieteellisen alan väitöskirjojen analyysia Kasvatustieteellisen alan tutkimuksesta voidaan

Lisätiedot

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi 2018 Opintojakso Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi (408014S) 5 op Kesäkurssi Tarkoitettu kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille

Lisätiedot

Graduinfo Jaakko Kauko ja Paula Salo

Graduinfo Jaakko Kauko ja Paula Salo Graduinfo 26.4.2017 Jaakko Kauko ja Paula Salo 1 Tilaisuuden ohjelma Pro gradu -tutkielma opetussuunnitelmassa Terveisiä graduohjaajien tapaamisesta Pro gradu -seminaarit käytännössä Tutkimusryhmien ja

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatuspsykologia Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9.

Lisätiedot

Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot sekä valinnaiset opinnot

Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot sekä valinnaiset opinnot Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot sekä valinnaiset opinnot - 2013 Valinnaiset opinnot löytyvät tämän tiedoston lopusta. Opetusperiodit lukuvuonna -13 ovat:

Lisätiedot

LAPINYLIOPISTON HARJOITTELUKOULUN JA KASVATUS TIETEIDEN TIEDEKUNNAN YHTEINEN TUTKOKE STRATEGIA

LAPINYLIOPISTON HARJOITTELUKOULUN JA KASVATUS TIETEIDEN TIEDEKUNNAN YHTEINEN TUTKOKE STRATEGIA LAPINYLIOPISTON HARJOITTELUKOULUN JA KASVATUS TIETEIDEN TIEDEKUNNAN YHTEINEN TUTKOKE STRATEGIA Lapin yliopiston harjoittelukoulun ja kasvatustieteiden tiedekunnan yhteinen tutkimus, kehittämis ja kokeilutoiminnan

Lisätiedot

Yleistä kanditutkielmista

Yleistä kanditutkielmista Aineenopettajankoulutuksen opinnäytteet Leena Hiltunen 21.1.2009 Yleistä kanditutkielmista Tyypillisesti teoreettisia kirjallisuusanalyysejä, joissa luodaan taustaa ja viitekehystä tietylle aiheelle Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi 2017 OPINTOJAKSO Luokanopettajakoulutuksen erillisvalinta. Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi (408014S) 4 op Kasvatustieteiden

Lisätiedot

Oppilaitoksesta oppisopimukseen

Oppilaitoksesta oppisopimukseen Oppilaitoksesta oppisopimukseen opiskelijoiden näkemyksiä ammatillisesta koulutuksesta Katarina Ojala katarina.ojala@gmail.com Kasvatustieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto Tutkimuksen toteutus Laadullinen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus - Pedagoginen harjoittelu 10 op

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus - Pedagoginen harjoittelu 10 op KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus - Pedagoginen harjoittelu 10 op Pedaopas 2016-2017 KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus

Lisätiedot

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen AIKATAULUJA SYKSYLLÄ mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa vielä juuri

Lisätiedot

Opetussuunnitelmat. uudistuvat Tarja Ruohonen

Opetussuunnitelmat. uudistuvat Tarja Ruohonen Opetussuunnitelmat uudistuvat 2016 Tarja Ruohonen OPS-uudistuksen tavoitteita: Kasvun ja oppimisen jatkumon vahvistaminen Rakennetaan olemassaoleville vahvuuksille Määritellään kasvatustyötä ja toimintakulttuurin

Lisätiedot

Kandista Pro Gradu tutkielmaan. Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta

Kandista Pro Gradu tutkielmaan. Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Kandista Pro Gradu tutkielmaan Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Kandi / gradu Kandidaatintutkielma on ensimmäinen tieteellinen opinnäytetyö,

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

Yleistä OPE-linjan kanditutkielmista

Yleistä OPE-linjan kanditutkielmista Aineenopettajankoulutuksen opinnäytteet Leena Hiltunen 10.9.2009 Yleistä OPE-linjan kanditutkielmista Tyypillisesti teoreettisia kirjallisuusanalyysejä, joissa luodaan taustaa ja viitekehystä tietylle

Lisätiedot

Normaalikoulut innovatiivisuutta, luovuutta ja aktiivista vaikuttamista ajan hermolla Miten tähän tilanteeseen on päästy?

Normaalikoulut innovatiivisuutta, luovuutta ja aktiivista vaikuttamista ajan hermolla Miten tähän tilanteeseen on päästy? Helsingin Sanomien otsikko 19.11.2020 Normaalikoulut innovatiivisuutta, luovuutta ja aktiivista vaikuttamista ajan hermolla Miten tähän tilanteeseen on päästy? Ryhmän esittely Helinä Patana, Treen normaalikoulu

Lisätiedot

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) /

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) / Muko syksy 2013 OPS 2013 1. VUOSIKURSSIN OPETUS (2013-14) 405018Y Opintoihin orientoituminen OK 900070Y Tieteellinen viestintä OK Oodissa 900075Y Puheviestintä OK Oodissa 901001Y Toinen kotimainen kieli

Lisätiedot

YLIOPISTO- OPETTAJANA KEHITTYMINEN

YLIOPISTO- OPETTAJANA KEHITTYMINEN YLIOPISTO- OPETTAJANA KEHITTYMINEN SARI LINDBLOM-YLÄNNE PROFESSOR I UNIVERSITETSPEDAGOGIK UNIVERSITETSPEDAGOGISTA FORSKINS- OCH UTVECKLINGSENHETEN (YTY) HELSINGFORS UNIVERSITET MUUTOKSEN VAIKEUS JA HITAUS

Lisätiedot

Käsityö oppiaine kulttuuri identiteetti ja kansainvälisyys aihekokonaisuuden toteuttajana

Käsityö oppiaine kulttuuri identiteetti ja kansainvälisyys aihekokonaisuuden toteuttajana Käsityö oppiaine kulttuuri identiteetti ja kansainvälisyys aihekokonaisuuden toteuttajana 22.11.2007/Kasvatustieteen päivät, Vaasa Marja Leena Rönkkö KL, käsityötieteen lehtori marja leena.ronkko@utu.fi

Lisätiedot

Mitä sitten? kehittämishanke

Mitä sitten? kehittämishanke Mitä sitten? kehittämishanke Luonnontieteellinen integraatio ja ekososiaalinen sivistys Turun yliopisto, Maantieteen ja geologian laitos Vastuullinen johtaja: Sanna Mäki Projektityöntekijät: Marianna Kuusela

Lisätiedot

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma 2014-2017 Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op I Kieli- ja viestintäopinnot sekä orientoivat opinnot, 20 op: KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Metsäoppimisen mahdollisuudet uuden opetussuunnitelman näkökulmasta

Metsäoppimisen mahdollisuudet uuden opetussuunnitelman näkökulmasta Metsäoppimisen mahdollisuudet uuden opetussuunnitelman näkökulmasta Lusto 20.5.2013 Opetusneuvos Lea Houtsonen OPETUSHALLITUS lea.houtsonen@oph.fi Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen ohjelma 22.6.2011:

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista Koulutukset ja aloituspaikat v. 2015 Kasvatustieteiden koulutus 25 Luokanopettajan koulutus 100 (sisältää teknologia- sekä taide-

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatustiede Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9. 22.10.

Lisätiedot

Valmistuminen ja. maisteriopintoihin siirtyminen

Valmistuminen ja. maisteriopintoihin siirtyminen Valmistuminen ja maisteriopintoihin siirtyminen 3. vuosikurssi kevät 2019 Kevät 2019 Tarkista opinnot omasta opintorekisteristä! Tarvittaessa hops-keskustelu omaopettajan kanssa https://www.oulu.fi/sites/default/files/ects-

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelun lähtökohdat. Keväällä 2018 Johanna Kainulainen

Opetuksen suunnittelun lähtökohdat. Keväällä 2018 Johanna Kainulainen Opetuksen suunnittelun lähtökohdat Keväällä 2018 Johanna Kainulainen Shulmanin (esim. 1987) mukaan opettajan opetuksessaan tarvitsema tieto jakaantuu seitsemään kategoriaan: 1. sisältötietoon 2. yleiseen

Lisätiedot

Opetuskokonaisuus Mikämikä-päivään

Opetuskokonaisuus Mikämikä-päivään Opetuskokonaisuus Mikämikä-päivään Tutkivan oppimisen ote u Artikkelien etsiminen ja lukeminen > ymmärryksen syventäminen Mikämikä-päivä Vaajakumpu 8.3.2016 u 3D (Johanna ja Jenni) u 4B (Pauliina ja Tiina)

Lisätiedot

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) /

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) / Muko syksy 2013 OPS 2013 1. VUOSIKURSSIN OPETUS (2013-14) 405018Y Opintoihin orientoituminen OK 900070Y Tieteellinen viestintä OK Oodissa 900075Y Puheviestintä OK Oodissa 901001Y Toinen kotimainen kieli

Lisätiedot

VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN päivitetty

VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN päivitetty VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN 2014-2017 päivitetty 24.6.2015 Luokanettajakoulutus sekä luokanettajan ja matemaattisten aineiden ettajan koulutus Luokanettajakoulutuksessa seka luokanettajan ja

Lisätiedot

Yleisten osien valmistelu

Yleisten osien valmistelu Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet Yleisten osien valmistelu Alustavien luonnosten tarkastelua Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden uudistaminen 15.4.2016 Opetushallitus

Lisätiedot

VERTAISRYHMÄMENTOROINTI HANKKEEN JUURRUTTAMISEN MENETELMÄNÄ

VERTAISRYHMÄMENTOROINTI HANKKEEN JUURRUTTAMISEN MENETELMÄNÄ VERTAISRYHMÄMENTOROINTI HANKKEEN JUURRUTTAMISEN MENETELMÄNÄ Lapsen hyvä arki 2 hanke Kallion ja Selänteen peruspalvelukuntayhtymät Maria Myllymäki Varhaiskasvatuksen opiskelija Oulun yliopisto Mentorointi

Lisätiedot

OPETTAJUUDEN KEHITTYMINEN JA ARVIOINNIN MUUTTUMINEN

OPETTAJUUDEN KEHITTYMINEN JA ARVIOINNIN MUUTTUMINEN OPETTAJUUDEN KEHITTYMINEN JA ARVIOINNIN MUUTTUMINEN FT Katriina Sulonen 30.11.2016 Kehittämishankkeet ja uudistukset onnistuvat, kun - työyhteisössä on muutama aktiivinen, innostava henkilö - löytyy halu

Lisätiedot

(Graduryhmälistaa täydennetään syyslukukauden 2016 alussa, mikäli tulee muutoksia.)

(Graduryhmälistaa täydennetään syyslukukauden 2016 alussa, mikäli tulee muutoksia.) 1 TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista

Lisätiedot

Opetussuunnitelma 2019 / Ammatillinen opettajankoulutus. Esipuhe 3. Johdanto 4

Opetussuunnitelma 2019 / Ammatillinen opettajankoulutus. Esipuhe 3. Johdanto 4 Sisällys Opetussuunnitelma 2019 / Ammatillinen opettajankoulutus Esipuhe 3 Johdanto 4 1 Opettajankoulutuksen rakenne 5 1.1 Ammatillisen opettajan ydinosaaminen 5 1.2 Opettajankoulutuksen tavoitteet ja

Lisätiedot

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna 2019-2020 KASVATUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO (Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO Lääketieteellinen tiedekunta Opetustaidon arviointi

HELSINGIN YLIOPISTO Lääketieteellinen tiedekunta Opetustaidon arviointi HELSINGIN YLIOPISTO Lääketieteellinen tiedekunta Opetustaidon arviointi Helsingin yliopiston opintoasiainneuvosto on 22.5.2017 päättänyt seuraavaa opetustaidon arvioinnista: Opetustaito arvioidaan Helsingin

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet Päivähoidosta varhaiskasvatukseen Lasten päivähoidon lainsäädännön valmistelu, hallinto ja ohjaus siirtyi sosiaali- ja terveysministeriöstä opetus- ja kulttuuriministeriöön

Lisätiedot

KOULUN MONET KIELET JA USKONNOT (KUSKI) -TUTKIMUSHANKE

KOULUN MONET KIELET JA USKONNOT (KUSKI) -TUTKIMUSHANKE KOULUN MONET KIELET JA USKONNOT (KUSKI) -TUTKIMUSHANKE Kuva: Yliopisto-lehti 08/17, Veikko Somerpuro 25/10/2017 1 Koulujen monet kielet ja uskonnot on Valtioneuvoston kanslian rahoittama tutkimushanke,

Lisätiedot

Etusijalla oppiminen ideoita lukion pedagogiseen kehittämiseen

Etusijalla oppiminen ideoita lukion pedagogiseen kehittämiseen Etusijalla oppiminen ideoita lukion pedagogiseen kehittämiseen Lukiopäivät 11.-12.11.2015 Eija Kauppinen, Kimmo Koskinen, Anu Halvari & Leo Pahkin Perusteiden oppimiskäsitys (1) Oppiminen on seurausta

Lisätiedot

Koulupedagogiikkaa luovuuden, leikillisyyden ja virtuaalisuuden näkökulmista professori Heli Ruokamo Lapin yliopisto, mediapedagogiikkakeskus

Koulupedagogiikkaa luovuuden, leikillisyyden ja virtuaalisuuden näkökulmista professori Heli Ruokamo Lapin yliopisto, mediapedagogiikkakeskus Koulupedagogiikkaa luovuuden, leikillisyyden ja virtuaalisuuden näkökulmista professori Heli Ruokamo Lapin yliopisto, mediapedagogiikkakeskus Kommenttipuheenvuoro liiketoiminnan kehitysjohtaja Asko Alanen

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikkaa opetustyön tueksi

Tieto- ja viestintätekniikkaa opetustyön tueksi Tieto- ja viestintätekniikkaa opetustyön tueksi Opettajat arvioinnin ja koulu-koti-yhteistyön toteuttajina Heidi Krzywacki, Tiina Korhonen, Laura Koistinen, Jari Lavonen 19.8.2011 1 Tutkimus- ja kehittämishankkeessa

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus

Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus 24.4.2018 Hakeminen ja hakukelpoisuus 15.6.2018 mennessä suoritettuna yliopistopedagogiikan edeltäviä opintoja 40 op (perusopinnot

Lisätiedot

KOULUTULOKKAAN TARJOTIN

KOULUTULOKKAAN TARJOTIN KOULUTULOKKAAN TARJOTIN 11.1.2016 VUOSILUOKAT 1-2 KOULULAISEKSI KASVAMINEN ESIOPETUKSEN TAVOITTEET (ESIOPETUKSEN VALTAKUNNALLISET PERUSTEET 2014) Esiopetus suunnitellaan ja toteutetaan siten, että lapsilla

Lisätiedot

Lapsiasiavaltuutetun näkökulma perusopetuksen tulevaisuudesta. Maria Kaisa Aula Helsinki

Lapsiasiavaltuutetun näkökulma perusopetuksen tulevaisuudesta. Maria Kaisa Aula Helsinki Lapsiasiavaltuutetun näkökulma perusopetuksen tulevaisuudesta Maria Kaisa Aula 18.2.2010 Helsinki 1 YK:n lapsen oikeuksien sopimus ja koulu Kaikki lapset ovat samanarvoisia Julkisen vallan päätöksissä

Lisätiedot

KANDIDAATIN TUTKIELMA

KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDI-INFO 2.5.2018 Tapio Tenhu Lehtori OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Missä vaiheessa kandidaatintutkielma? Pääosin kolmantena opintovuotena Muut opinnot ovat jo pitkällä,

Lisätiedot

Vanhan kertausta?(oklp410): Shulmanin(esim. 1987) mukaan opettajan opetuksessaan tarvitsema tieto jakaantuu seitsemään kategoriaan:

Vanhan kertausta?(oklp410): Shulmanin(esim. 1987) mukaan opettajan opetuksessaan tarvitsema tieto jakaantuu seitsemään kategoriaan: Vanhan kertausta?(oklp410): Shulmanin(esim. 1987) mukaan opettajan opetuksessaan tarvitsema tieto jakaantuu seitsemään kategoriaan: 1. sisältötietoon 2. yleiseen pedagogiseen tietoon 3. opetussuunnitelmalliseen

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 16.4.2013 Huom! Tarkista aikataulu vielä ennen opetuksen alkua, mahdollisten muutosten varalta Kaikkiin

Lisätiedot

KANDIDAATIN TUTKIELMA

KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDI-INFO 2.5.2017 Tapio Tenhu Lehtori OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Missä vaiheessa kandidaatintutkielma? Pääosin kolmantena opintovuotena Muut opinnot ovat jo pitkällä,

Lisätiedot

Hyvinvoiva lapsi kasvaa ja oppii

Hyvinvoiva lapsi kasvaa ja oppii Hyvinvoiva lapsi kasvaa ja oppii Jouni Välijärvi,professori Jyväskylän yliopisto E-mail: Jouni.Valijarvi@jyu.fi LAPE, Toimiva arki hyvinvointia rakentamassa -päätösseminaari Oulu 13.11.2018 Mikä Pisa on?

Lisätiedot

Työelämäharjoittelu sosionomi (AMK) tutkinnossa

Työelämäharjoittelu sosionomi (AMK) tutkinnossa Työelämäharjoittelu sosionomi (AMK) tutkinnossa Metropolia ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelma Mervi Nyman Koulutusohjelman toteutuksen lähtökohdat Koulutusohjelman opetussuunnitelma perustuu

Lisätiedot

PÄIVI PORTAANKORVA-KOIVISTO

PÄIVI PORTAANKORVA-KOIVISTO 7.4.2013 PÄIVI PORTAANKORVA-KOIVISTO HARRY SILFVERBERG: Matematiikka kouluaineena yläkoulun oppilaiden tekemien oppiainevertailujen paljastamia matematiikkakäsityksiä Juho Oikarinen 7.4.2013 PÄIVI PORTAANKORVA-KOIVISTO

Lisätiedot

VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN

VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN 2014-2017 Luokanettajakoulutus sekä luokanettajan ja matemaattisten aineiden ettajan koulutus Uusi etussuunnitelma astuu voimaan syksyllä 2014; käytännössä 1.9.2014

Lisätiedot

Opetushallituksen kuulumiset

Opetushallituksen kuulumiset Opetushallituksen kuulumiset Helsinki 11.9.2015 SML:n pulmaparlamentti Eija Kauppinen OPETUSHALLITUS 1 Uudistuvat opetussuunnitelmat 2012-2017 Yleissivistävä koulutus Esiopetus 2014 Perusopetukseen valmistava

Lisätiedot

Monilukutaitoa kehittävän ilmiöopetuksen laatiminen. POM2SSU Kainulainen

Monilukutaitoa kehittävän ilmiöopetuksen laatiminen. POM2SSU Kainulainen Monilukutaitoa kehittävän ilmiöopetuksen laatiminen POM2SSU Kainulainen Tehtävänä on perehtyä johonkin ilmiöön ja sen opetukseen (sisältöihin ja tavoitteisiin) sekä ko. ilmiön käsittelyyn tarvittavaan

Lisätiedot

VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN päivitetty

VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN päivitetty VASTAAVUUSTAULUKKO OPETUSSUUNNITELMAAN 2014-2017 päivitetty 28.5.2014 Luokanettajakoulutus sekä luokanettajan ja matemaattisten aineiden ettajan koulutus Uusi etussuunnitelma astuu voimaan syksyllä 2014;

Lisätiedot