KTK GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KTK GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ"

Transkriptio

1 KTK GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ota yhteyttä ryhmän ohjaajiin, kun löydät omaan aihepiiriisi sopivan ryhmän. 1) EDGE (Education, Diversity, Globalization and Ethics) ohjaajat: Katri Jokikokko, Marja-Liisa Järvelä, Minna Sääskilahti, Gordon Roberts Ryhmässä opiskelu pyrkii antamaan erityisvalmiuksia tutkia koulujen monikulttuuristumiseen, interkulttuuriseen oppimiseen ja kasvatukseen liittyviä ilmiöitä sekä kansainvälistymistä kasvatuksen ja koulutuksen kentällä. Monikulttuurisuus nähdään ryhmässä laajasti: kansallisuuden ja etnisyyden lisäksi siihen kuuluvat mm. sellaiset kysymykset kuin kieli, uskonto, maailmankatsomus, sosiaaliluokka, sukupuoli ja monet alakulttuurit ja näiden eri tekijöiden yhtyeenkietoutuneisuus. Toinen tutkimusalue ryhmässä on kasvatukseen, pedagogiseen suhteeseen ja koulutukseen liittyvät eettiset kysymykset sekä ammattietiikka. Tällöin tarkastellaan kasvatukseen liittyen mm. sellaisia kysymyksiä kuin arvot ja normit, vastuut, velvollisuudet, oikeudet, eettinen kasvatus, näkemykset oikeasta ja väärästä. Studying in EDGE group aims at providing students with competences to do research on intercultural issues in the area of education. In the EDGE group diversity and multiculturalism are understood broadly; in addition to national and ethnic differences, issues of language, religion, worldview, social class, gender and other subcultures and their interconnectedness are discussed in the group. The group also focuses on ethical issues related to education and pedagogical relationship (e.g. values, norms, responsibilities, rights, ethics education, views on right and wrong etc.) 2) Elämänkulku ja syrjäytyminen ohjaajat: Veli-Matti Ulvinen Ja Timo Latomaa Elämänkulku ja syrjäytyminen -tutkimusryhmän tutkimuksissa temaattisena lähtökohtana ovat elämänkulku, elämänhallinta ja syrjäytyminen. Teoreettiset ja metodologiset lähtökohdat tulevat psykologian, kasvatustieteen, sosiologian, sosiaalipolitiikan ja kulttuurintutkimuksen sekä nuoriso- ja elämänkulkututkimuksen kentältä, joiden teorianmuodostusta hyödynnetään. Menetelmällisesti tutkimuksissa painottuvat ymmärtävän sosiaalitutkimuksen (sosiologian) ja ymmärtävän psykologian laadulliset tai rekonstruktiiviset lähestymistavat.

2 3) Elävä kertomus - tutkimusryhmä Elävä kertomus tutkimusryhmässä on kaksi pro gradu-ryhmää. Niihin voi tulla jos aihepiiri kiinnostaa, valmista yksilöityä aihetta ei tarvitse olla. Ryhmässä suositaan parityönä tehtäviä tutkielmia. Ryhmien jako on joustava. Ryhmä kokoontuu syksyllä yhteiseen työpajaistuntoon, jossa aiheita kehitellään ja jonka jälkeen tehdään päätökset ryhmien muodostamisesta. Ryhmässä käytetään laadullisia tutkimusmenetelmiä, muun muassa: narratiiviset, etnografiset, post-strukturalistiset, fenomenografinen, retorinen, elämänkertatutkimus, teoreettinen tutkimus. Jatkotutkimuksesta kiinnostuneita opiskelijoita pyritään tukemaan tutkijapolulla kohti jatkoopintoja mahdollistamalla osallistuminen tutkimusryhmän toimintaan yhdessä väitöstutkijoiden ja tutkijatohtoreiden kanssa. 1. ryhmä: Opettajatutkimus Pääohjaajat: Professori Raimo Kaasila, tutkijatohtori Maija Lanas Graduryhmässä tutkitaan seuraavia aiheita: - opettajien ja oppilaiden tunteet ja muuttuvat identiteetit koulussa ja opettajankoulutuksessa; Tarkastelun kontekstina on koulun ja opettajan jatkuva muutos. Tunteet ja identiteetit nähdään ryhmässä sosiaalisessa vuorovaikutuksessa muotoutuvina. - yliopistopedagogiikka: yliopisto-opettajien ammatillisen identiteetin kehittyminen; erilaisten opiskelijoiden kohtaaminen Ryhmä tarjoaa opiskelijalle valmiuksia tarkastella ja tutkia erilaisia tunteita, sekä kehittää kuuntelevaa ja välittävää pedagogiikkaa työssään. Opiskelijat osallistuvat gradutyöllään tutkimusperustaisen opettajankoulutuksen kehittämiseen. Seminaarit käynnistyvät syyskuussa 2013 ja jatkuvat keskimäärin joka toinen viikko koko lukuvuoden, edellytykset osallistumiselle: tutkimuskurssin läpäisy, sitoutuminen gradutyöhön. 2. ryhmä: Lapsuudentutkimus Pääohjaajat: Professori Eila Estola ja yliopistotutkija Anna-Maija Puroila Ryhmässä tehtäviä tutkielmia yhdistää niiden kohdistuminen lapsiin ja erilaisiin vuorovaikutuksellisiin suhteisiin erilaisissa kasvuympäristöissä, kuten päiväkoteihin ja kouluihin. Tutkittavia teemoja voivat olla - Lasten (kokemuksellinen) arki erilaisissa formaaleissa ja informaaleissa kasvuympäristöissä - Lasten yhteisöön kuuluminen ja ulkopuolelle suljetuksi tuleminen - Aikuisten ja lasten välinen vuorovaikutus - Lasten hyvinvointi - Sukupuoli - Erityisyys/normaalius

3 4) Erilaisuuden kohtaaminen Ohjaajat: Markku Salakka, Marko Kielinen, Marjatta Hautala Pro gradu -seminaarissa keskitytään erilaisuuden kohtaamisen tuottamien haasteisiin. Tutkimuskysymykset liittyvät erilaisuuden moniulotteiseen merkitykseen osana ihmisen elämänkulkua, kulttuuria, yhteiskuntaa ja sen eri instituutioita ottaen huomioon eri kasvatustahojen kanssa tehtävän yhteistyön sekä inkluusion. Tutkimus on orientaatioltaan monitieteisyyteen pyrkivää ja eettiset näkökohdat huomioivaa. Tähän ryhmään ovat tervetulleita myös tukimusaiheet, jotka koskevat yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, valtaa ja väkivaltaa kasvatusympäristöissä ja joissa huomioidaan erilaisia intersektioita, kuten sukupuoli, ikä, erityisen tuen tarve, etninen tausta tai sosio-ekonominen asema. Ryhmään voivat tulla myös opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita seuraavista teemoista: kasvatuksen eettiset kysymykset ja arvot opettajantyö eettisenä ammattina kasvatusklassikkoaiheet kasvatuspsykologiset aiheet sekä uskonto- ja katsomuskasvatukseen liittyvät aiheet 5) Erityispedagogiikan graduryhmä Ohjaajat: professori Marjatta Takala ja KT, yliopistonlehtori Tuomo Vilppola. Kuvaus ryhmästä: Erityispedagogiikan pro gradu ryhmässä keskitytään erityisopetukseen, vammaisuuteen, erilaisuuteen, inkluusioon ja näitä lähellä oleviin teemoihin. Pyrkimys on orientoitua monitieteisesti. Lähellä erityispedagogiikkaa olevan aiheet ovat tervetulleita. Näitä voivat olla mm. kolmiportainen tuki, interventiot, erilaiset oppimisvaikeudet, HOJKS, sosioemotionaaliset haasteet ja aistivammaisuus. Lisäksi myös johtajuuden ja kehityskeskustelujen aihepiirit ovat mahdollisia. 6) Kasvatuspsykologia ohjaaja: Hannu Soini Graduryhmä käynnistyy aina kevätlukukaudella. Gradun aloittamisen edellytyksenä on se, että kasvatuspsykologian syventävien opintojen metodiopinnot on suoritettu.

4 7) Kasvatustiede ja koulutuksen alueellinen tasaarvo ohjaajat: prof. Pauli Siljander ja yliopistontutkija Ari Kivelä Ryhmän aihepiiriä ei ole tiukasti rajattu, vaan kaikki kasvatustieteelliset aiheet ja eri koulutusohjelmien opiskelijat ovat tervetulleita. Yhtenä erityisalueena kuluvana vuonna on koulutuksen alueellinen tasa-arvo. Viimeaikaiset kansalliset oppimistulosten arviointitutkimukset ovat osoittaneet, että PISA-menestyksen luoma kuva koulutuksen tasa-arvosta Suomessa on osittain harhaanjohtava: mm. alueelliset erot maan eri osien välillä sekä paikalliset erot eri kaupunginosien ja koulujen välillä ovat suuria. Lähestymistavoiltaan ryhmässä tehtävät tutkielmat voivat olla niin empiirisiä, historiallisia kuin myös teoreettis-filosofisia. 8) Kielikylpy graduryhmät Ohjaajat: Timo Pinola ja professori Siv Björklund (Vaasa) Ryhmä 1 (Vaasa): Aihepiirit liittyvät kielikylpyyn. Metodologialtaan työt ovat pääsääntöisesti kvalitatiivisia. Ryhmä 2 (Oulu) : Kielikylpyaihepiireissä kommentoi/auttaa professori Siv Björklund ja muut aihepiirit huolehdin Timo Pinola. Metodologialtaan työt ovat pääsääntöisesti kvalitatiivisia. Ryhmä 3 (Oulu): Nämä opiskelijat ovat niitä, jotka ovat siirtyneet Kajaanista Ouluun ja ovat olleet ohjauksessani jo Kajaanissa. Metodologialtaan työt ovat pääsääntöisesti kvalitatiivisia. 9) Koulutuksen ja kasvatuksen yhteiskunnalliset ja kulttuuriset kontekstit - tutkimusryhmä Johtaja: Professori (sosiologia) Vesa Puuronen Muut tutkimusryhmän jäsenet: Anu Alanko, Timo P. Karjalainen ja Pentti Luoma. Ryhmään otetaan mukaan kasvatussosiologisesti tai yhteiskuntatieteellisesti suuntautuneita kasvatustieteen pro gradu -tutkielman tekijöitä ja jatko-opiskelijoita tavoitteenaan KL:n, KT:n tai FT:n tutkinnot. Tutkimusaiheet voivat käsitellä esimerkiksi seuraavia aihepiirejä: a) ympäristökasvatusta ja yhteiskuntatieteellistä ympäristötutkimusta, b) koulutusjärjestelmiä ja -instituutioita ja kasvatusta osana yhteiskuntaa, c) lasten ja nuorten asemaa, osallisuutta ja kansalaisuutta; d) monikulttuurisuutta ja rasismia, e) terveyttä ja hyvinvointia sekä d) yleensä koulutusta ja kasvatusta niin globaalien kuin lokaalienkin yhteiskunnallisten ja sosiaalisten muutosten näkökulmista. Jos haluat liittyä tähän ryhmään ja osallistua seminaarityöskentelyyn, ota yhteyttä professori Vesa Puuroseen tai yliopistonlehtori Pentti Luomaan. Lisätietoja ryhmästä ja sen piirissä valmistuneista opinnäytetöistä:

5 10) Liikunnan kandiryhmä ja graduryhmä/liikkuva varhaiskasvatus ja liikkuva koulu Ohjaaja: liikuntatieteiden tohtori Anneli Pönkkö Kuvaus ryhmästä: Ryhmään voivat tulla sekä varhaiskasvatuksen että luokanopettajaopiskelijat Kaikki liikunnan ja liikuntakasvatuksen aiheet, esim. - eri-ikäisten liikkuminen, fyysinen ja liikunta-aktiivisuus, liikuntaharrastukset - liikuntakasvatus varhaiskasvatuksessa, koulussa, kerhotoiminnassa - seuratoiminta, valmennus - vanhempien, kasvattajien/päiväkotiyhteisön, opettajien/kouluyhteisön tai valmentajien merkitys liikkumaan kannustamisessa - liikuntapsykologiset aiheet, esim. liikuntamotivaatio, motivaatioilmasto, tunneja vuorovaikutustaidot, liikuntakokemukset jne. - motorinen oppiminen, motoriset taidot - liikunnan opettaminen, opetusmenetelmät 11) Matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetuksen ja oppimisen sekä teknologiakasvatuksen graduryhmä ohjaajat: Matti Lindh KT ja Henry Leppäaho kuvaus ryhmästä Graduryhmän keskeisiä tutkimuskohteita: (a) Matematiikan ja luonnontieteiden eri oppisisältöjen mielekkäät opetus-oppimisprosessit sekä näiden kehittely (b) Teknologiakasvatuksen hyödyntäminen matemaattisten aineiden opetuksessa ja oppimisessa (c) Matemaattis-loogisen ajattelun eri aspektien kehittyminen ja kehittäminen (d) Oppilaiden intuitiivisten ratkaisumallien ja käsitysten huomioiminen ja hyödyntäminen koulumatematiikassa ja luonnontieteissä (e) Ongelmalähtöisten opetusratkaisujen kokeilu ja edistäminen koulumatematiikassa ja luonnontieteissä (f) Matematiikkaan, luonnontieteisiin ja teknologiakasvatukseen sekä näiden opetukseen kohdistuvat käsitykset, uskomukset, arvostukset ja asenteet. 12) Musiikkikasvatuksen graduryhmä ohjaaja: Juha Ojala Musiikin oppimiseen ja opettamiseen liittyvät pro gradu-työt 13) Oppimisen tutkimuslaboratorio (LearnLab)

6 ohjaaja: Seppo Laukka Oppimisen tutkimuslaboratorio (LearnLab) perustettiin syksyllä 2004 ja se sijaitsee Oulun yliopiston kasvatustieteide tiedekunnan kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen yksikössä. Laboratoriossa tehtävä tutkimus on poikkitieteellistä tutkimusta, joka keskittyy oppimisen ja opetuksen kokeelliseen tutkimukseen. Tutkimuksen painopistealueita ovat mm. oppimisprosessiin liittyvien mekanismien tutkimus ja oppimisprosessiin ja opetustapahtumaan liittyvien emotionaalisten yhteyksien tutkimus. Toiminnan periaatteena ja tavoitteena on luoda tutkimusyhteistyötä oppimisen ja opettamisen alueella toimivien kotimaisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa. 14) Taide- ja taitokasvatuksen graduryhmä ohjaaja: KT Hannu Heikkinen Ryhmään voivat osallistua kaikki luokanopettajaksi opiskelevat, joiden aihepiirinä on taideja taitokasvatus. Seminaarissa käsitellään laajasti taide- ja taitokasvatukseen liittyvää tutkimusta, esim. taidekasvatuksen teoreettisia ja pedagogisia lähtökohtia ja käytännöllisorientoituneita opetuskokeiluja, sekä opetussuunnitelmia. Opiskelijat valitsevat tutkimusaiheensa itsenäisesti. Myös tutkimusryhmiä voidaan perustaa seminaarin sisälle. Metodisesti gradut painottuvat kvalitatiiviseen tutkimusotteeseen, työt voivat olla myös teoreettisia. muut ohjaajat: Marja Ervasti, Tapio Tenhu, Matti Lukkari 15) Varhaiskasvatuksen graduryhmät: Ryhmä 1 ohjaajat: Aila Tiilikka ja Taina Kyrönlampi Kuvaus ryhmästä: Ryhmässä käsitellään laajasti varhaiskasvatuksen kysymyksiä. Teema-alueina ovat mm. varhaiskasvatuksen pedagoginen kehittäminen, alle kolmevuotiaiden pedagogiikka, perhe ja vanhemmuus, yhteistyökysymykset, kasvatuskumppanuus, ammatillisuus ja lastentarhanopettajuus. RYHMÄÄN OTETAAN UUSIA OPISKELIJOITA. Ryhmä 2 Ohjaaja: Hannele Karikoski Kuvaus ryhmästä: Graduryhmä on keskittynyt varhaiskasvatus-, esiopetus- ja alkuopetusikäisten lasten kasvuun, oppimiseen ja opettamiseen. Aihealueisiin liittyen ryhmässä tutkitaan esi- ja alkuopetuksen pedagogiikkaa, leikkipedagogiikkaa, lapsen siirtymävaiheita kasvuympäristöstä toiseen, kodin ja päiväkodin/koulun keskinäistä yhteistyötä sekä laajemmin varhaiskasvatuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä. RYHMÄÄN EI OTETA UUSIA OPISKELIJOITA.

7 16) Oppiminen ja koulutusteknologia Ohjaaja: Pirkko Hyvönen Kuvaus ryhmästä: Keskeisiä tutkimuskohteita tässä pro gradu ryhmässä ovat / Research in this group is focused to following theoretical concepts and empirical studies 1) Teknologiaperustainen oppiminen ja opettaminen / Designing technology-enhanced learning and teaching 2) Asiantuntijaksi oppiminen / Learning to be an expert 3 3 ) Yhteisöllinen oppiminen ja luova yhteisöllisyys / Computer-supported collaborative learning and creative collaboration

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Lisätietoa ryhmistä löytyy KTK-INTRAsta.

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Lisätietoa ryhmistä löytyy KTK-INTRAsta. KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Lisätietoa ryhmistä löytyy KTK-INTRAsta. 1) Biologian, maantieteen, terveystiedon ja ympäristökasvatuksen tutkimusryhmä ohjaaja/t: Eila Jeronen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ 1) Biologian, maantieteen, terveystiedon ja ympäristökasvatuksen tutkimusryhmä ohjaaja/t: Eila Jeronen Ryhmän aiheena on otsikon oppiaineiden

Lisätiedot

Kandiryhmät lukuvuonna 2013 2014

Kandiryhmät lukuvuonna 2013 2014 Kandiryhmät lukuvuonna 2013 2014 Kasvatustieteen koulutusohjelma Kasvatustiede: a) Proseminaari (8 op), syksyllä, Eetu Pikkarainen b) Kandidaattiseminaari (2 op), keväällä, Ari Sutinen Kasvatuspsykologia

Lisätiedot

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista koodilta

Lisätiedot

Kandiryhmät lukuvuonna

Kandiryhmät lukuvuonna Kandiryhmät lukuvuonna 2014 2015 KTK:ssa toimivat seuraavat kandiryhmät lv. 2014 2015. Ilmoittauduttaessa ollaan yhteydessä ensin ryhmän ohjaajaan (etunimi.sukunimi(at)oulu.fi). Kasvatustieteen koulutusohjelma

Lisätiedot

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista koodilta

Lisätiedot

Kandiryhmät lukuvuonna

Kandiryhmät lukuvuonna Kandiryhmät lukuvuonna 2015 2016 KTK:ssa toimivat seuraavat kandiryhmät lv. 2015 2016. Ilmoittauduttaessa ollaan yhteydessä ensin ryhmän ohjaajaan (etunimi.sukunimi(at)oulu.fi). Ryhmät löytyvät WebOodista

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2019-2020 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa ryhmien aikataulut löytyvät Web-Oodista koodilta 408044S. Täydennykset

Lisätiedot

KANDIDAATIN TUTKIELMA

KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDIDAATIN TUTKIELMA KANDI-INFO 2.5.2019 Tapio Tenhu Lehtori OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Missä vaiheessa kandidaatintutkielma? Pääosin kolmantena opintovuotena Muut opinnot ovat jo pitkällä,

Lisätiedot

(Tämä versio täydennetään syyslukukauden 2017 alussa, mikäli tulee muutoksia.)

(Tämä versio täydennetään syyslukukauden 2017 alussa, mikäli tulee muutoksia.) TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista koodilta

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2019-2020 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa ryhmien aikataulut löytyvät Web- Oodista koodilta 408044S. Jos olet epävarma

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2018-2019 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa ryhmien aikataulut löytyvät Web-Oodista koodilta 408044S. Gradukoordinaattorina

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT

KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT KASVATUSTIETEIDEN JA OPETTAJANKOULUTUKSEN TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT 2018-2019 Ryhmät aloittavat työskentelynsä syyslukukauden alussa Web-Oodista koodilta 408044S löytyvät ryhmien aikataulut. Gradu-Info 4.9.

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna 2013-2014 SEMINAARIEN AIKATAULU syksyllä käynnistyvät seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten

Lisätiedot

(Graduryhmälistaa täydennetään syyslukukauden 2016 alussa, mikäli tulee muutoksia.)

(Graduryhmälistaa täydennetään syyslukukauden 2016 alussa, mikäli tulee muutoksia.) 1 TIEDEKUNNAN GRADURYHMÄT AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ Ryhmät jatkavat lukuvuodesta toiseen, ellei ryhmien kohdalla muuta lue. Ryhmät aloittavat työskentelynsä pääsääntöisesti syyslukukauden alussa WebOodista

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaarit lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaarit lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarit lukuvuonna 2015-2016 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten ilmoittaudu seminaariin, kun olet

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät Linnanmaalla Yliopistokatu 9 (KTK122), 10. toukokuuta 2016 klo 12.15 alkaen.

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2013-2014 GRADUINFO 23.4.2013 SEMINAARIEN AIKATAULU seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38 (16.9.

Lisätiedot

Kandidaatin tutkinnon rakenne

Kandidaatin tutkinnon rakenne Kandidaatin tutkinnon rakenne ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS 2016 2020 KANDIDAATIN TUTKINNON RAKENNE 180 op op Kieli-, viestintä ja orientoivat opinnot 20 Kvo Orientoituminen opintoihin (HOPS) ja opiskelutaitojen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. Opettajan pedagogiset opinnot 60 op

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. Opettajan pedagogiset opinnot 60 op KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS Opettajan pedagogiset opinnot 60 op Pedaopas 2015-2016 Sisällys 1. Opettajan pedagogisten opintojen osaamistavoitteet... 3 2. Opettajan pedagogisten

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS 2012-2013 Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10,

Lisätiedot

Kasvatustiede 25 op (aya250504), lähiopetus Limingan Kansanopisto-Taidekoulu 2015-2016

Kasvatustiede 25 op (aya250504), lähiopetus Limingan Kansanopisto-Taidekoulu 2015-2016 Kasvatustiede 25 op (aya250504), lähiopetus -Taidekoulu 2015-2016 MUUTOKSET MAHDOLLISIA! Opintotyyppi Perusopintoja Koulutusala Kasvatustieteellinen Oppiaine Kasvatustiede Vastaava yliopisto Oulun yliopisto

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN 2018-2019 PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN TUTKIMUSALUEET Suositellaan opinnäytetutkielmien sijoittumista Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tutkimuksen

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatustiede, Vanhoilla tutkintovaatimuksilla opintoja jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10, 10-12 jne.)

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu -seminaarit lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu -seminaarit lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu -seminaarit lukuvuonna 2016-2017 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari on tarkoitettu gradun työstämistä varten yhden lukuvuoden ajan ilmoittaudu

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS 2012-2013 Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN KOULUTUS 2012-2013 Opetusperiodit lukuvuonna 2012-13 ovat: Periodi 1 27.8.-24.10.2012 Periodi 2 29.10.-18.12.2012 Periodi 3 7.1.-1.3.2013 Periodi 4 11.3.-24.5.2013 Tasatunnein (8-10,

Lisätiedot

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna 2019-2020 KASVATUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO (Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Maisteri-info. kevät

Maisteri-info. kevät Maisteri-info kevät 2018 1.3.2018 Kevät 2018 Tarvittaessa hops-keskustelu omaopettajan kanssa Maisterivaiheen hopsin tekeminen oodihops-työkalulla Huolehdi keskeneräiset opinnot valmiiksi -kandintyö, harjoittelu,

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatuspsykologia, vanhoilla tutkintovaatimuksilla jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto)

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto) Luokanopettajan koulutus (LO), Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajan koulutus (Taika), Teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus (Tekno), Intercultural Teacher Education (ITE) 2012 2013 Opetusperiodit

Lisätiedot

Pro gradu - tutkielma. Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen

Pro gradu - tutkielma. Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen Pro gradu - tutkielma Kasvatustieteiden tiedekunta, Oulun yliopisto KT HANNU Heikkinen Usein kysyttyjä kysymyksiä infon teemat Pro gradu-tutkielman lähtökohdat Kandista graduun vai uusi tutkielma? Yksin

Lisätiedot

ArtsEqual - Taide kouluissa. Eeva Anttila, Taideyliopisto eeva.

ArtsEqual - Taide kouluissa. Eeva Anttila, Taideyliopisto eeva. ArtsEqual Arts@School - Taide kouluissa Eeva Anttila, Taideyliopisto eeva. anttila@uniarts.fi artsequal.fi Tutkimuskysymykset Mitä ovat ne mekanismit, jotka taidetta ja taidekasvatusta koskevissa suomalaisissa

Lisätiedot

Yleistä OPE-linjan kanditutkielmista

Yleistä OPE-linjan kanditutkielmista Aineenopettajankoulutuksen opinnäytteet Leena Hiltunen 10.9.2009 Yleistä OPE-linjan kanditutkielmista Tyypillisesti teoreettisia kirjallisuusanalyysejä, joissa luodaan taustaa ja viitekehystä tietylle

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatuspsykologia Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9.

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Tavoite Kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon tavoitteena käsityönopettajan koulutuksessa on antaa opiskelijalle perustiedot käsityön kentästä, materiaaleista

Lisätiedot

OPINTONSA ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman muutokset näkyvät vahvennetulla fontilla.

OPINTONSA ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman muutokset näkyvät vahvennetulla fontilla. 1 VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään 60 p/vokke/suositus. yhteensä vähintään Aineenopettajan pedagogiset opinnot. Kandidaatin tutkinto

Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään 60 p/vokke/suositus. yhteensä vähintään Aineenopettajan pedagogiset opinnot. Kandidaatin tutkinto Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään p/vokke/suositus Kandidaatin tutkinto Maisterin tutkinto yhteensä vähintään Aineenopettajan pedagogiset opinnot Voivat jakaantua kandidaattitutkintoon (-30

Lisätiedot

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 1 Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 21.11.2017 Kuva: Hanna Vilkka, Kivimuseo, Vapriikki 2 Lue: Ammattikasvatuksen aikauskirja Kasvatus & Aika Kasvatus-lehti Aikuiskasvatus-lehti Journal of Education

Lisätiedot

TARKISTA TIEDOT AINA ENNEN OPETUKSEN ALKUA!

TARKISTA TIEDOT AINA ENNEN OPETUKSEN ALKUA! Luokanopettajan koulutus (LO), Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajan koulutus (Taika), Teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus (Tekno), Intercultural Teacher Education (ITE) 2012 2013 päivitetty

Lisätiedot

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto)

KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (kandidaatin tutkinto) KIELI-, VIESTINTÄ- JA ORIENTOIVAT OPINNOT (maisterin tutkinto) Luokanopettajan koulutus (LO), Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajan koulutus (Taika), Teknologiapainotteinen luokanopettajakoulutus (Tekno), Intercultural Teacher Education (ITE) 2012 2013 Opetusperiodit

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatustiede Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9. 22.10.

Lisätiedot

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen,

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, Anu Hartikainen-Ahia Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, pedagogiikan lehtori Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Filosofinen tiedekunta Itä-Suomen yliopisto Anu.hartikainen@uef.fi

Lisätiedot

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi 2017 OPINTOJAKSO Luokanopettajakoulutuksen erillisvalinta. Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi (408014S) 4 op Kasvatustieteiden

Lisätiedot

MITEN OPETTAJANKOULUTUSLAITOS (TURUN YKSIKKÖ) VASTAA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEISIIN?

MITEN OPETTAJANKOULUTUSLAITOS (TURUN YKSIKKÖ) VASTAA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEISIIN? MITEN OPETTAJANKOULUTUSLAITOS (TURUN YKSIKKÖ) VASTAA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEISIIN? Anu Warinowski & Eija Yli-Panula yliopisto-opettaja, KT & yliopistotutkija, FT kasvatustiede & biologian ja maantieteen

Lisätiedot

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma 2014-2017 Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op I Kieli- ja viestintäopinnot sekä orientoivat opinnot, 20 op: KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista Koulutukset ja aloituspaikat v. 2015 Kasvatustieteiden koulutus 25 Luokanopettajan koulutus 100 (sisältää teknologia- sekä taide-

Lisätiedot

Yleistä kanditutkielmista

Yleistä kanditutkielmista Aineenopettajankoulutuksen opinnäytteet Leena Hiltunen 21.1.2009 Yleistä kanditutkielmista Tyypillisesti teoreettisia kirjallisuusanalyysejä, joissa luodaan taustaa ja viitekehystä tietylle aiheelle Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajankoulutusfoorumin alueellinen tilaisuus 18.5.2017 18.5.2017 Pertti Väisänen, professori, varadekaani UEF, 4 tiedekuntaa: Filosofinen tiedekunta

Lisätiedot

Pedagogisten opintojen infotilaisuus ke 9.1. klo n salissa L5. Läsnäolo välttämätön!

Pedagogisten opintojen infotilaisuus ke 9.1. klo n salissa L5. Läsnäolo välttämätön! KANDIDAATTIVAIHEEN PEDAGOGISET OPINNOT (30 OP), KEVÄTLUKUKAUSI 2013 Tasatunnein merkityt (8-10, 10-12 jne.) luentoajat tarkoittavat seuraavia aikoja: 8.15-9.45 10.15-11.45 12.30-14.00 14.30-16.00 Poikkeavat

Lisätiedot

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013 Muokattu 4.9.2012 1 Musiikkikasvatuksen koulutus, vuosikurssit 3. 5. Maunonkadun toimipiste Huom! v Kaikille opintojaksoille tulee ilmoittautua web-oodissa. v Tarkista aikataulu AINA ennen opetuksen alkua..

Lisätiedot

Kasvatusalan tutkintorakennesuositukset

Kasvatusalan tutkintorakennesuositukset Kasvatusalan tutkintorakennesuositukset Hyväksytty Vokke-projektin neuvottelukunnassa vuonna 04 (Viimeistelty Vokke-konttorissa 1.3.0) Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään op/vokke-suositus Kandidaatin

Lisätiedot

Koulupedagogiikkaa luovuuden, leikillisyyden ja virtuaalisuuden näkökulmista professori Heli Ruokamo Lapin yliopisto, mediapedagogiikkakeskus

Koulupedagogiikkaa luovuuden, leikillisyyden ja virtuaalisuuden näkökulmista professori Heli Ruokamo Lapin yliopisto, mediapedagogiikkakeskus Koulupedagogiikkaa luovuuden, leikillisyyden ja virtuaalisuuden näkökulmista professori Heli Ruokamo Lapin yliopisto, mediapedagogiikkakeskus Kommenttipuheenvuoro liiketoiminnan kehitysjohtaja Asko Alanen

Lisätiedot

Työelämäharjoittelu sosionomi (AMK) tutkinnossa

Työelämäharjoittelu sosionomi (AMK) tutkinnossa Työelämäharjoittelu sosionomi (AMK) tutkinnossa Metropolia ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelma Mervi Nyman Koulutusohjelman toteutuksen lähtökohdat Koulutusohjelman opetussuunnitelma perustuu

Lisätiedot

Kansallinen seminaari

Kansallinen seminaari Kansallinen seminaari Matemaattis- luonnontieteellisten aineiden aineenopettajakoulutuksen pedagogisten opintojen tutkintovaatimukset Matemaattis- luonnontieteellisten aineiden didaktiikka luokanopettajakoulutuksessa

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (Lastentarhanopettajan opintosuunta) Opetussuunnitelma OPETUSPERIODIT, lukuvuosi

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (Lastentarhanopettajan opintosuunta) Opetussuunnitelma OPETUSPERIODIT, lukuvuosi OPINTOPOLKU Tutkintovaatimusten 2017-2020 (1.8.2017 aloittaneet) mukaan meneville (3.vsk viimeinen sivu ennen 1.8.2015 aloittaneille eli tutkintovaatimusten 2012-2016 mukaan eteneville) Opintojen jakautuminen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO) (Opintonsa 2009-2010 aloittaneet opiskelijat, opetussuunnitelma 2009-2010) 1 KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP I KIELI- JA VIESTINTÄOPINNOT SEKÄ ORIENTOIVAT

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Erityispedagogiikan intosuunta Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I etusperiodi 4.9. 22.10. Tentti- ja lukuviikko

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus - Pedagoginen harjoittelu 10 op

KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS. KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus - Pedagoginen harjoittelu 10 op KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus - Pedagoginen harjoittelu 10 op Pedaopas 2016-2017 KASVARPH Pedagoginen harjoittelu / Varhaiskasvatus

Lisätiedot

Kandidaatin tutkinnon rakenne

Kandidaatin tutkinnon rakenne Kandidaatin tutkinnon rakenne ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS 2012 2016 KANDIDAATIN TUTKINNON RAKENNE 180 op op eo ped A I A II AIII Viestintä- ja orientoivat opinnot 20 Vo 1 Orientoituminen yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi

Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi 2018 Opintojakso Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi (408014S) 5 op Kesäkurssi Tarkoitettu kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille

Lisätiedot

VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO), opetussuunnitelma 2014-2017

VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO), opetussuunnitelma 2014-2017 VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO), opetussuunnitelma 2014-2017 Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op I Kieli- ja viestintäopinnot sekä orientoivat opinnot, 20 op: KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Vammaisten opiskelijoiden valmentava ja kuntouttava tt opetus ja ohjaus ammatillisessa koulutuksessa opetussuunnitelman perusteet

Vammaisten opiskelijoiden valmentava ja kuntouttava tt opetus ja ohjaus ammatillisessa koulutuksessa opetussuunnitelman perusteet Vammaisten opiskelijoiden valmentava ja kuntouttava tt opetus ja ohjaus ammatillisessa koulutuksessa opetussuunnitelman perusteet t OPH:n infotilaisuus 23.11.2009 Vammaisten opiskelijoiden valmentava ja

Lisätiedot

Opettajankoulutus Suomessa

Opettajankoulutus Suomessa Opettajankoulutus Suomessa Opettajan työ rakentaa tulevaisuuden perustaa Yleistä opettajankoulutuksesta Opettajankoulutus yliopistoissa Opettajankoulutus ammatillisissa opettajakorkeakouluissa 4 Varhaiskasvatus

Lisätiedot

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) /

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) / Muko syksy 2013 OPS 2013 1. VUOSIKURSSIN OPETUS (2013-14) 405018Y Opintoihin orientoituminen OK 900070Y Tieteellinen viestintä OK Oodissa 900075Y Puheviestintä OK Oodissa 901001Y Toinen kotimainen kieli

Lisätiedot

LAPINYLIOPISTON HARJOITTELUKOULUN JA KASVATUS TIETEIDEN TIEDEKUNNAN YHTEINEN TUTKOKE STRATEGIA

LAPINYLIOPISTON HARJOITTELUKOULUN JA KASVATUS TIETEIDEN TIEDEKUNNAN YHTEINEN TUTKOKE STRATEGIA LAPINYLIOPISTON HARJOITTELUKOULUN JA KASVATUS TIETEIDEN TIEDEKUNNAN YHTEINEN TUTKOKE STRATEGIA Lapin yliopiston harjoittelukoulun ja kasvatustieteiden tiedekunnan yhteinen tutkimus, kehittämis ja kokeilutoiminnan

Lisätiedot

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) /

Musiikkikasvatuksen perusteet / Muko (Musiikinteorian perusteet) / Muko syksy 2013 OPS 2013 1. VUOSIKURSSIN OPETUS (2013-14) 405018Y Opintoihin orientoituminen OK 900070Y Tieteellinen viestintä OK Oodissa 900075Y Puheviestintä OK Oodissa 901001Y Toinen kotimainen kieli

Lisätiedot

Jatko-opintoja psykologiasta kiinnostuneille

Jatko-opintoja psykologiasta kiinnostuneille Jatko-opintoja psykologiasta kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Yliopistossa keskitytään enemmän teoriaan, amk:ssa käytäntöön mm. erilaisten työelämäprojektien

Lisätiedot

Valmistuminen ja. maisteriopintoihin siirtyminen

Valmistuminen ja. maisteriopintoihin siirtyminen Valmistuminen ja maisteriopintoihin siirtyminen 3. vuosikurssi kevät 2019 Kevät 2019 Tarkista opinnot omasta opintorekisteristä! Tarvittaessa hops-keskustelu omaopettajan kanssa https://www.oulu.fi/sites/default/files/ects-

Lisätiedot

Pohjoisen puolesta maailmaa varten. l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta

Pohjoisen puolesta maailmaa varten. l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Pohjoisen puolesta maailmaa varten l apin yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta pohjoisen puolesta Kasvatuksen ja koulutuksen pohjoiset maisemat piirtyvät eteesi Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa.

Lisätiedot

Munkkiniemen ala-aste

Munkkiniemen ala-aste Munkkiniemen ala-aste Mikä on ops? Opetuksen järjestämistä ohjaava suunnitelma Määrittelee: Mitä opiskellaan Miten paljon oppitunteja käytetään Miten opiskellaan Miten arvioidaan Uusitaan n. 10v. välein

Lisätiedot

Opetussuunnitelmat. uudistuvat Tarja Ruohonen

Opetussuunnitelmat. uudistuvat Tarja Ruohonen Opetussuunnitelmat uudistuvat 2016 Tarja Ruohonen OPS-uudistuksen tavoitteita: Kasvun ja oppimisen jatkumon vahvistaminen Rakennetaan olemassaoleville vahvuuksille Määritellään kasvatustyötä ja toimintakulttuurin

Lisätiedot

LEIKKI OPPIMISENA OPPIMINEN LEIKKINÄ

LEIKKI OPPIMISENA OPPIMINEN LEIKKINÄ LEIKKI OPPIMISENA OPPIMINEN LEIKKINÄ Professori Kristiina Kumpulainen Opettajankoulutuslaitos Helsingin yliopisto Leikki ja leikillisyys kiinnostavat! 2000-luvun oppiminen ja hyvinvointi Yhteisöllisyys.

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA KASVATUSTIEDE KTL_8618 Ka1 Johdatus kasvatustieteisiin KTL_3320 Ka4 Kasvatus- ja koulutussosiologia Sivuaineopiskelijat KTL_0014 Ka5 Perusopintojen lopputentti KTL_4022 Kc1 Kasvatuksen historia KTL_0005

Lisätiedot

YLIOPISTO- OPETTAJANA KEHITTYMINEN

YLIOPISTO- OPETTAJANA KEHITTYMINEN YLIOPISTO- OPETTAJANA KEHITTYMINEN SARI LINDBLOM-YLÄNNE PROFESSOR I UNIVERSITETSPEDAGOGIK UNIVERSITETSPEDAGOGISTA FORSKINS- OCH UTVECKLINGSENHETEN (YTY) HELSINGFORS UNIVERSITET MUUTOKSEN VAIKEUS JA HITAUS

Lisätiedot

Vokke päätösseminaari

Vokke päätösseminaari Vokke päätösseminaari Kasvatustieteen asiantuntijuus Ritva Jakku Sihvonen 7.11.2006 Ritva Jakku Sihvonen 7.11. 2006 1 Maisterin tutkinto 2005 alkaen uuden asetuksen mukaan 1) pääaineen tai siihen rinnastettavan

Lisätiedot

Koulun kerhotoiminnan valtakunnallinen ajankohtaistilaisuus Katse tulevaisuuteen uusi ja viihtyisä koulupäivä Paasitorni

Koulun kerhotoiminnan valtakunnallinen ajankohtaistilaisuus Katse tulevaisuuteen uusi ja viihtyisä koulupäivä Paasitorni Koulun kerhotoiminnan valtakunnallinen ajankohtaistilaisuus 4.10.2013 Katse tulevaisuuteen uusi ja viihtyisä koulupäivä Paasitorni Opetusneuvos, esi- ja perusopetuksen yksikön päällikkö Anneli Rautiainen

Lisätiedot

KATSO KAUAS NÄHDÄKSESI LÄHELLE Ohjaus muuttuvissa toimintaympäristöissä

KATSO KAUAS NÄHDÄKSESI LÄHELLE Ohjaus muuttuvissa toimintaympäristöissä KATSO KAUAS NÄHDÄKSESI LÄHELLE Ohjaus muuttuvissa toimintaympäristöissä enorssi: Ohjaussymposium Tampere 23.4.2009 Prof. Päivi Atjonen Joensuun yliopisto Lähtökohdiksi 1 Ohjaajan työn n muutokset Lisääntyneet

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus

Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus 24.4.2018 Hakeminen ja hakukelpoisuus 15.6.2018 mennessä suoritettuna yliopistopedagogiikan edeltäviä opintoja 40 op (perusopinnot

Lisätiedot

KOULUTULOKKAAN TARJOTIN

KOULUTULOKKAAN TARJOTIN KOULUTULOKKAAN TARJOTIN 11.1.2016 VUOSILUOKAT 1-2 KOULULAISEKSI KASVAMINEN ESIOPETUKSEN TAVOITTEET (ESIOPETUKSEN VALTAKUNNALLISET PERUSTEET 2014) Esiopetus suunnitellaan ja toteutetaan siten, että lapsilla

Lisätiedot

Pro gradu - tutkielma KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA, OULUN YLIOPISTO KT HANNU HEIKKINEN

Pro gradu - tutkielma KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA, OULUN YLIOPISTO KT HANNU HEIKKINEN Pro gradu - tutkielma KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA, OULUN YLIOPISTO KT HANNU HEIKKINEN Luennon teemat Pro gradu-tutkielman lähtökohdat Osaamistavoitteet lyhyesti Pro gradu-seminaarin opintopisteiden jakautuminen

Lisätiedot

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi?

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Uudet tutkintovaatimukset tulevat voimaan 1.8.12. Lue, miten jatkat opintojasi.

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP 1 ERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (EO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelma 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Opetuskokonaisuus Mikämikä-päivään

Opetuskokonaisuus Mikämikä-päivään Opetuskokonaisuus Mikämikä-päivään Tutkivan oppimisen ote u Artikkelien etsiminen ja lukeminen > ymmärryksen syventäminen Mikämikä-päivä Vaajakumpu 8.3.2016 u 3D (Johanna ja Jenni) u 4B (Pauliina ja Tiina)

Lisätiedot

Jaana Saarinen RAPORTTI Muistion liite 1 Jyväskylän yliopisto

Jaana Saarinen RAPORTTI Muistion liite 1 Jyväskylän yliopisto Jaana Saarinen RAPORTTI Muistion liite 1 Jyväskylän yliopisto 30.11.2005 Vuosina 1994 2004 julkaistujen kasvatustieteellisen alan väitöskirjojen analyysia Kasvatustieteellisen alan tutkimuksesta voidaan

Lisätiedot

Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot. Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto

Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot. Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto Alkutehtävä Valitse kortti, joka kuvastaa fiiliksiäsi/mietteitäsi/suhtautumistasi elämään lukion jälkeen

Lisätiedot

YHDESSÄ TOIMIMALLA KOHTI HYVINVOIVAA KOULUA. Tuija Turunen, professori Suvi Lakkala, yliopistonlehtori Lapin yliopisto

YHDESSÄ TOIMIMALLA KOHTI HYVINVOIVAA KOULUA. Tuija Turunen, professori Suvi Lakkala, yliopistonlehtori Lapin yliopisto YHDESSÄ TOIMIMALLA KOHTI HYVINVOIVAA KOULUA Tuija Turunen, professori Suvi Lakkala, yliopistonlehtori Lapin yliopisto YHDESSÄ TOIMIMALLA KOHTI HYVINVOIVAA KOULUA Monitoimijuus koulussa -pilottihanke Lapin

Lisätiedot

SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät

SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät 2018 2.2.2018 Millä perusteella valitsen sivuaineen? Suosikkiaine vai kehittämisen paikka Työelämärelevanssi Mitä voi opiskella myöhemminkin elinikäinen oppiminen

Lisätiedot

Maailma muuttuu muuttuuko koulu?

Maailma muuttuu muuttuuko koulu? Janne Pietarinen professori kasvatustiede, erityisesti perusopetuksen ja opettajankoulutuksen tutkimus Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Maailma muuttuu muuttuuko koulu? Suomalaisen

Lisätiedot

Opetussuunnitelmauudistus etenee globaaleja haasteita koulutuksessa

Opetussuunnitelmauudistus etenee globaaleja haasteita koulutuksessa Opetussuunnitelmauudistus etenee globaaleja haasteita koulutuksessa Johtaja Jorma Kauppinen Peruskoulujen ja lukioiden kansainvälisyyspäivät 21.11.2013 Kuopio Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Suitsutusta

Lisätiedot

Matkalla Liikkuvaksi kouluksi

Matkalla Liikkuvaksi kouluksi Matkalla Liikkuvaksi kouluksi Liikkuvan koulun tavoitteet Aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä hyvinvoiva koululainen Lisää liikettä vähemmän istumista Oppimisen edistäminen Osallisuuden lisääminen

Lisätiedot

Opettajan pedagoginen ajattelu

Opettajan pedagoginen ajattelu Oulun yliopisto / Kasvatustieteiden ja Opettajankoulutuksen yksikkö Sanna Järvelä & etunimi.sukunimi(at)oulu.fi http://oppiohja.wordpress.com/ Oppimisen ohjaaminen, opetuksen suunnittelu ja arviointi Opettajan

Lisätiedot

Yleisten osien valmistelu

Yleisten osien valmistelu Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet Yleisten osien valmistelu Alustavien luonnosten tarkastelua Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden uudistaminen 15.4.2016 Opetushallitus

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA Tiedekunnan tentit maanantaisin klo

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA Tiedekunnan tentit maanantaisin klo KASVATUSTIEDE KTL_8618 Ka1 Johdatus kasvatustieteisiin KTL_3320 Ka4 Kasvatus- ja koulutussosiologia Sivuaineopiskelijat KTL_0014 Ka5 Perusopintojen lopputentti KTL_4022 Kc1 Kasvatuksen historia KTL_0005

Lisätiedot

Opetussuunnitelmauudistus opettajan näkökulmasta. Uudistuva esiopetus Helsinki Lastentarhanopettajaliitto puheenjohtaja Anitta Pakanen

Opetussuunnitelmauudistus opettajan näkökulmasta. Uudistuva esiopetus Helsinki Lastentarhanopettajaliitto puheenjohtaja Anitta Pakanen Opetussuunnitelmauudistus opettajan näkökulmasta Uudistuva esiopetus Helsinki 4.12.2014 Lastentarhanopettajaliitto puheenjohtaja Anitta Pakanen Uudistus luo mahdollisuuksia Pohtia omaa opettajuutta Pohtia

Lisätiedot

KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI

KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI L U O N N O S P E R U S O P E T U K S E N O P E T U S S U U N N I T E L M A N P E R U S T E I K S I 2 0 1 4 ( 1 4. 1 1. 2 0 1 2 ) KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Historiallisesti

Lisätiedot