PORIN MATKAKESKUKSEN JA KAMPUKSEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PORIN MATKAKESKUKSEN JA KAMPUKSEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU"

Transkriptio

1 Vastaanottaja Porin kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 03/2015 PORIN MATKAKESKUKSEN JA KAMPUKSEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU

2 PORIN MATKAKESKUKSEN JA KAMPUKSEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU Päivämäärä Laatija Tarkastaja Riku Jalkanen Riikka Salli Viite Ramboll PL 718 Pakkahuoneenaukio TAMPERE P F

3 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu SISÄLTÖ 1. Lähtökohdat Suunnittelualue SAMK keskustakampus Matkakeskus 3 2. Nykyliikennemäärät 5 3. Liikenne-ennuste 7 4. Liikenteen toimivuustarkastelut Toimivuustarkastelujen suoritus Nykytilanteen toimivuus Yön yli- ennustetilanteen toimivuus Presidentinpuistokadun kiertoliittymä Asema-aukion kiertoliittymä Terminaalialueen lähtölaituri Terminaalialueen jättölaituri Toimivuuden herkkyystarkastelut Liikennetarkastelujen epätarkkuustekijöitä Yhteenveto ja johtopäätökset 12

4 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 1 / LÄHTÖKOHDAT 1.1 Suunnittelualue Työn tarkoituksena on ollut tutkia Porin SAMK:n keskustakampuksesta ja kaukoliikenteen linjaautojen terminaalin siirrosta aiheutuvia vaikutuksia suunnittelualueen liikenneverkon toimivuuteen. Suunnittelualue sijoittuu Porin keskustaan, Pori-Kokemäki radan ja valtatien 2 tuntumaan. Suunnittelualue rajautuu Karjalankatuun, Asema-aukioon, Satakunnankatuun ja K-Supermarketin pysäköintialueeseen (kuva 1). Kuva 1 Suunnittelualueen sijainti ja rajaus. Satakunnankatu on luoteesta Kiertokadun ja Presidentinpuistokadun kiertoliittymään saakka kaksiajoratainen. Rautatienpuistokadun ja Presidentinpuistokadun välillä Satakunnankatu on osittain nelikaistainen. Pohjoisen puoleisella osuudella on varsinaisen ajoradan lisäksi kaksi lisäkaistaa, joista reunimmaisella on kadunvarsipysäköintiä sekä bussipysäkki ja keskikaista palvelee reunimmaisen kaistan pysähtyviä ja liikkeelle lähteviä ajoneuvoja. Rautatieasemalle johtava Asema-aukio on yksisuuntainen. Muuten kadut ovat kaksisuuntaisia ja kaksikaistaisia. Kiertoliittymät ovat yksikaistaisia, mutta niissä on vilkkaimmilla suunnilla saarekkein eroteltuja kiertoliittymän ohittavia lisäkaistoja. Nopeusrajoitus on 40 km/h Satakunnankadulla, Asema-aukiolla, Tasavallankadulla ja Rautatienpuistokadulla. Alueen kaakkoisosassa keskusta-alue loppuu ja Karjalankadulla sekä Tavaratiellä on voimassa taajamanopeusrajoitus 50 km/h. Kiertokadulla nopeusrajoitus on 30 km/h.

5 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 2 / 12 Alueen pyöräilyväylät on osoitettu kuvassa 2. Suunnittelualueen läpi kulkee tärkeä jalankulun ja pyöräilyn yhteys rautatien ali keskustan ja mm. Satakunnan keskussairaalan välillä. Kuva 2 Pyöräilyverkko suunnittelualueen läheisyydessä. Kuvassa 3 on esitetty paikallislinjojen reitit suunnittelualueen läheisyydessä. Suunnittelualuetta sivuavat paikallisliikenteen linjat 12 ja 71 sekä palvelulinja P1, joiden pysäkit sijaitsevat Satakunnankadulla ja Rautatienpuistokadulla aivan Asema-aukion tuntumassa. Kuva 3 Paikallisliikenteen reitit suunnittelualueen läheisyydessä.

6 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 3 / SAMK keskustakampus SAMK on rakennuttamassa Asema-aukion vierelle uuden kampuksen, johon siirtyy tällä hetkellä Porin Tiedepuistossa ja Tiilimäellä sijaitseva toiminta. Kampus rakennetaan tontin luoteiskulmasta purettavien toimistorakennusten tilalle ja kampuksen autopysäköintipaikkoina hyödynnetään tontilla olevia nykyisiä pysäköintikenttiä. Asemapiirustuksen mukaan alueelle tulee yhteensä noin 600 autopaikkaa ja 500 polkupyöräpysäköintipaikkaa. Kuva 4 Asemapiirustus SAMK:n keskustakampuksesta ( ). 1.3 Matkakeskus Porin kaupunki on selvittämässä linja-autoliikenteen kaukoliikenteen terminaalin siirtoa nykyiseltä linja-autoasemalta rautatieaseman yhteyteen matkakeskukseksi. Matkakeskuksen katujärjestelyistä on laadittu useita luonnoksia. Tässä työssa tarkasteltiin luonnosvaihtoehtoa, jossa lähtölaiturit (5 kpl) sijoitetaan nykyisen Asema-aukion yksisuuntaisten väylien väliin jäävän puisto- ja pysäköintialueen paikalle (kuva 5). Asema-aukion eteläisempi yksisuuntainen väylä SAMK:n edustalla suljetaan ajoneuvoliikenteeltä ja muutetaan aukiomaiseksi jalankulun ja pyöräilyn alueeksi. Asema-aukion pohjoisempi ajorata muutetaan kaksisuuntaiseksi. Linja-autoliikenteen rahtiterminaali sijoitetaan luonnoksessa rautatieaseman pohjoispuolelle radan viereen. Porin kaupungin laatimissa katujärjestelyluonnoksissa on esitetty myös mahdollisuus muuttaa nykyisin Satakunnankadulta Karjalankadulle K-Supermarketin pysäköintialueen läpi kulkeva yhteys kaduksi, jonka kautta voisi kulkea osa SAMK:n edestä mahdollisesti poistuvan katuyhteyden idän suunnan liikenteestä.

7 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 4 / 12 Kuva 5 Luonnos asemakeskuksen järjestelyistä (Porin kaupungin www-sivut 2014).

8 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 5 / 12 Karjalankatu NYKYLIIKENNEMÄÄRÄT Suunnittelualueella suoritettiin liikennelaskenta torstaina Kuvissa 6 ja 7 on liikennelaskennassa havaitut ajoneuvoliikennemäärät sekä suojatieylitykset. Asema-aukion kiertoliittymän kiertotilassa kulki liikenne-laskennan aikana noin ajoneuvoa tunnin aikana, ja liikenneverkon havaittiin toimivan ongelmitta. Satakunnankadun ylittävää jalankulku- ja pyöräliikennettä laskettiin vilkkaimmalla suojatiellä noin 200 hlöä/h. Kaupungin teettämissä aiemmissa kevyen liikenteen laskennoissa Asema-aukion laskentapisteessä jalankulku- ja pyöräilyliikennettä on ollut noin 300 henkilöä tunnissa. Kaupungin laskenta ajoittui toukokuulle. Supermarketin pysäköintialueen täyttöaste oli laskentojen aikana noin 10 %. Vapaita autopaikkoja oli yli 400. to :30-16:30 ajon/h Asema-aukio 189 Asema-aukio Supermarketin pysäköinti Satakunnankatu Satakunnankatu Rautatienpuistokatu Kiertokatu Presidentinpuistokatu 82 Kuva 6 Liikennelaskentatulos torstailta (ajon/h).

9 Karjalankatu Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 6 / 12 to :30-16:30 suojatieylitykset/h Asema-aukio 189 Satakunnankatu Satakunnankatu 44 Asema-aukio Supermarketin pysäköinti Rautatienpuistokatu Kiertokatu Presidentinpuistokatu Kuva 7 Suojatieylitykset torstaina iltahuipputunnin aikana sekä suojateiden kanssa risteävä liikenne.

10 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 7 / LIIKENNE-ENNUSTE Liikenne-ennuste laadittiin yön yli-ennusteena, eli mitoittavana liikennemääränä käytettiin nykyliikennemäärien ja SAMK:n kampuksen sekä matkakeskuksen ennustettujen liikennemäärien summaa. Suunnittelualueen läpi kulkevan muun liikenteen ei yön yli -ennusteessa oleteta muuttuvan nykyliikenteeseen verrattuna. SAMK:n kampuksen liikenne-ennuste perustuu Satakunnan ammattikorkeakoulun kampushankkeen hankesuunnitelmaan Kampukselle ennustetaan noin päivittäistä kävijää, joista 44 % ennustetaan tulevan kampukselle jalan, 21 % pyörällä, 21 % henkilöautolla ja 15 % joukkoliikenteellä. Alueen moottoriajoneuvoliikenteen matkatuotokseksi ennustetaan ajon/vrk, joista 17 saapuu ja 74 lähtee iltapäivän huipputunnin aikana. Matkakeskuksen liikenne ennustettiin Porin linja-autoaseman nykyisten linja-autovuorojen perusteella. Linja-autoasemalle saapuu nykyisin 164 linja-autovuoroa ja asemalta lähtee 173 vuoroa mukaan lukien seudullinen ja Porin maaseutumainen liikenne. Kaukoliikenteen linjaautoja saapuu asemalle 80 ajon/vrk ja asemalta lähtee 68 ajon/vrk. Iltahuipputunnin klo välisellä ajalla oletettiin kulkevan 10 % linja-autojen vuorokausiliikenteestä. Linja-autojen kaukoliikenteen saattoliikenteen määräksi arvioitiin noin 150 pistäytyvää ajoneuvoa/iltahuipputunti, mikä vastaa linja-auton matkustajamäärissä keskimäärin 15 matkustajaa lähtölaiturilta lähtevää/päättöpysäkille saapuvaa linja-autoa kohden, mikäli liityntämatkojen kulkutapaosuus henkilöautoliikenteellä on 60 % ja matkustajia on 1 hlö/henkilöauto. Saattoliikenteelle laadittiin myös maksimiennuste 300 ajon/h, mikä vastaisi kaukoliikenteen linja-autojen keskimääräisenä matkustajamääränä 30 henkilöä terminaalilta lähtevää tai sinne saapuvaa linja-autoa kohden. Seudullisen ja Porin maaseutumaisen liikenteen saattoliikenne oletettiin pieneksi.

11 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 8 / LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT 4.1 Toimivuustarkastelujen suoritus Toimivuustarkastelut suoritettiin Quadstone Paramics -mikrosimulointiohjelmalla. Simuloinneissa linja-autojen saattoliikenne ohjattiin Asema-aukion läpi pysähtymättä eikä suunnittelualueen eri pysäköintialueille. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden vaikutus liikenteeseen mallinnettiin simulointiohjelmassa asettamalla merkittävimpien suojateiden kohdalle liikennevalo katkomaan autoliikennettä muutamaksi sekunniksi kerrallaan. Terminaalialueen lähtölaiturit mallinnettiin simulointiteknisistä syistä läpiajettavina. Linja-autoja mallinnettiin saapuvan 5 eri lähtölaiturille noin 20 minuutin välein, yhteensä 15 kpl huipputunnin aikana. Kaukoliikenteen saattoliikenteen määränä varioitiin ajon/h liikennemäärää. Liikenne oletettiin simuloinnissa tasaiseksi koko huipputunnin aikana. Kuva 8 Simulointiverkko. 4.2 Nykytilanteen toimivuus Liikennelaskennassa tehtyjen havaintojen perusteella alueen liikenneverkko toimii nykytilanteessa hyvin, vaikka liikennettä on paljon. Laskennoissa havaittiin, että laajojen kiertoliittymien ja loivan geometrian vuoksi autot eivät täysin noudata väistämisvelvollisuuksia kiertoliittymästä poistuttaessa. Tämä heikentää jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden olosuhteita ja turvallisuutta, mutta toisaalta parantaa kiertoliittymän autoliikenteen sujuvuutta. Raskas liikenne tai suojatien eteen pysähtyvä ajoneuvo saattaa aiheuttaa hetkellisiä jonoja liikenneverkolla. Liikennelaskennan aikana Asema-aukion ja Presidentinpuistokadun kertoliittymien välinen liittymäväli täyttyi hetkittäin ajoneuvoista. Simulointiohjelmassa havaittiin samansuuntaisia huomioita kuin liikennelaskennassa; liikenneverkko toimii nykytilanteessa ongelmitta. 4.3 Yön yli- ennustetilanteen toimivuus Presidentinpuistokadun kiertoliittymä Presidentinpuistokadun kiertoliittymässä ei simulointien perusteella havaittu liikenteen toimivuudessa merkittävää eroa nykytilanteen mallin ja ennustetilanteen mallin välillä. Liittymässä ei ole ennustettavissa toimivuusongelmia, mikäli Asema-aukion liittymä toimii eivätkä sen jonot kasva Presidentinpuistokadun liittymään.

12 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 9 / Asema-aukion kiertoliittymä Mikäli nykyliikennemääriin lisätään ainoastaan SAMK:n aiheuttama liikenne, toimii Asema-aukion kiertoliittymä nykytilanteen kaltaisesti. Asema-aukion kiertoliittymän toimivuudessa havaittiin merkittävää vaihtelua riippuen matkakeskuksen saattoliikenteen määrästä ja suojatieylitysten määrästä: - Liittymä toimii, mikäli linja-autojen saattoliikennettä on 150 ajon/h ja autoilijat väistävät suojatiellä kulkijoita. linja-autojen saattoliikennettä on 300 ajon/h ja autoilijat eivät väistä suojatiellä kulkijoita. - Liittymä ei toimi, mikäli: linja-autojen saattoliikennettä on 300 ajon/h ja autoilijat väistävät suojatiellä kulkijoita (ns. maksimitilanne) Terminaalialueen lähtölaituri Terminaalialueen lähtölaitureilta lähtevällä linja-autoliikenteellä on ennustettavissa kohtalaisia ongelmia kiertoliittymään ajettaessa ruuhka-aikoina, mikä saattaa aiheuttaa viivästyksiä linjaautojen aikatauluihin. Simulointiohjelmassa kiertotilan liikenne on niin vilkasta, että linja-autot joutuvat odottamaan hyvin pitkään kiertotilaan ajamista, mikäli ne eivät ryömi kiertotilaan siten, että etuajo-oikeutettu henkilöauto antaa isommalle tilaa ja päästää linja-auton kiertoliittymään (kuva 9). Liittymäongelma voidaan tarvittaessa poistaa asettamalla kiertoliittymään joukkoliikenteen jokerivalo, joka asettaa punaisen opastinvaiheen muille kiertoliittymään saapuville ajohaaroille silloin, kun linja-auto on saapumassa liittymään. Jokerivalon käyttö vaatii liikenne- ja viestintäministeriön poikkeusluvan. Terminaalilaiturien kapasiteetin arviointi tehtiin tässä työssä sillä tarkkuudella, että voitiin varmistua ympäröivän liikenneverkon toimivuudesta. Laiturien määrä, ajotapa ja toimivuus on tarkistettava jatkosuunnittelussa. Kuva 9 Lähtölaiturilta Satakunnankadulle poistuva linja-auto saattaa joutua odottamaan ajovuoroaan ruuhka-aikoina pitkään, mikäli kiertotilassa ajavat autot eivät väistä kolmion takaa kiertotilaan pyrkivää linja-autoa.

13 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 10 / Terminaalialueen jättölaituri Terminaalialueen jättölaiturin liikenne on simuloinnissa sujuvaa. Simulointitilanteesta ja käytettävästä liikenne-ennusteesta riippuen Karjalankadun liikenne saattaa kuitenkin hieman jonoutua, mikä vaikeuttaa jättölaiturilta varikolle ajoa. Jättölaiturilta Karjalankadulle liittymistä voidaan helpottaa tekemällä liittymästä tasa-arvoinen tai asettamalla kärkikolmiot Karjalankadulle. Jättölaiturien tarkemmassa aikataulu- ja katusuunnittelussa on varmistettava, etteivät peräkkäiset laiturille saapuvat linja-autot jonoudu ja tuki kiertoliittymän kiertotilaa, mikä aiheuttaisi ruuhkia Satakunnankadulla. Kuva 10 Terminaalin jättölaiturilta Karjalankadun kautta rahtiterminaaliin ajavan linja-auton kulkua voidaan helpottaa, mikäli jättölaiturin ajosuunnalla ei ole väistämisvelvollisuutta osoittavaa kärkikolmiota Toimivuuden herkkyystarkastelut Liikenteen herkkyystarkasteluissa tutkittiin liikenneverkkomuutoksien vaikutusta Asema-aukion kiertoliittymän toimivuuteen. Herkkyystarkastelujen perusteella Asema-aukion kiertoliittymän toimivuus riippuu eniten kiertoliittymän kaakkoishaaran suojatieylitysten määrästä sekä siitä, kuinka monta autoa mahtuu suojatien eteen jonottamaan tukkimatta kiertotilaa. Nykytilanteessa jonotustilaa on 1-2 autolle. Mikäli tilaa olisi noin viidelle odottavalle autolle, ei jono häiritsisi kiertotilan liikennettä ja liikenne sujuisi myös maksimiennusteen 300 saapuvan ja 300 lähtevän auton saattoliikenteellä. Autoille olisi mahdollista järjestää odotustila joko siirtämällä suojatietä tai rakentamalla kiertotilaan ryhmittymiskaista, mikä ei välttämättä ole paras ratkaisu kaupunkikuvallisesta eikä liikenteellisestä näkökulmasta. Suojatien siirtäminen kauemmas kiertoliittymästä saattaisi toisaalta heikentää liikenneturvallisuutta. Suojatien valo-ohjaus puolestaan heikentäisi jalankulku- ja pyöräliikenteen sujuvuutta ruuhkahuippujen ulkopuolella, eikä sen vuoksi ole suositeltava ratkaisu.

14 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 11 / 12 Suojatieylityksiä voitaisiin vähentää rakentamalla alikulku keskustan ja keskussairaalan väliselle pääreitille kiertoliittymän kiertotilan alitse. Alikulun vaikutusta liikenneverkon toimivuuteen ei ole tutkittu, mutta laadukkaasti toteutettuna se voisi siirtää suuren osan suojatieliikenteestä turvalliseen alikulkuun. Toimiva ratkaisu maksimiennusteelle Ei toimiva ratkaisu maksimiennusteelle Asema-aukion liikenteen ohjaaminen Karjalankadun kautta etelään/presidentinpuistokadun liittymään Suojatien siirto kauemmas kiertoliittymästä, odotustila noin 5 ajoneuvolle Satakunnankadulle etelään johtavan ajoradan ohjaaminen SAMK:n edessä olevan aukion ohitse. Kiertoliittymään ryhmittymiskaista Satakunnankadulle etelään erkaneville, odotustila noin 5 ajoneuvolle Kiertoliittymään saapuvan henkilöautoliikenteen ohjaaminen samasta liittymästä linja-autojen kanssa. Kuva 11 Herkkyystarkasteluissa tutkittuja liikenneverkkovaihtoehtoja sekä niiden vaikutus liikenneverkon toimivuuteen Liikennetarkastelujen epätarkkuustekijöitä Liikennetarkastelut on laadittu sillä tarkkuudella, että tarkasteluiden perusteella voidaan varmistua suunnittelualuetta ympäröivän liikenneverkon toimivuudesta. Simulointimalli ei ota huomioon suunnittelualueen läpi kulkevan liikenteen hakeutumista muille reiteille siinä tapauksessa että suunnittelualueen liikenneverkko jonoutuisi. Suunnittelualueen ulkopuolinen katu- ja tieverkko muodostavat tiheän vaihtoehtoisten reittien verkoston varsinkin säännölliselle työmatkaliikenteelle, joka sopeutuu liikenneverkon kuormitukseen ja hakeutuu tarvittaessa vaihtoehtoiselle reitille. Lisäksi mahdollinen uusi katuyhteys supermarketin pysäköintialueen läpi voi tasoittaa Asema-aukion ja Presidentinpuistokadun kiertoliittymien sujuvuutta. Voidaan siis todeta, että simuloinnissa havaitut ruuhkat eivät siis välttämättä toteudu niin suurina kuin ne simulointimallissa vaikuttavat. Saattoliikenteen ennuste arjen iltahuipputunnin aikana on noin 150 ajon/h. Epävarmuuden poistamiseksi toimivuustarkasteluissa on varioitu saattoliikenteen määrää ja tutkittu myös ns. maksimitilanne, jossa saattoliikennettä olisi jopa 300 saapuvaa ja 300 lähtevää ajoneuvoa iltahuipputunnin aikana. Saattoliikenteen määrän tarkka arviointi ilman tarkempia saattoliikenteen laskentatietoja on vaikeaa, sillä määrään vaikuttavat linjat, ajankohdat sekä linja-autojen reittisuunnittelu. Mikäli linja-autoreitit kulkevat matkakeskukselle keskustan kautta, voi matkakeskuksen terminaalialueelta nousevien tai sinne jäävien matkustajien määrä olla pienempi kuin ennustettu. Saattoliikenne ohjattiin simulointimallissa kokonaisuudessaan Asemaaukiolle ja Karjalankadulle, mutta todellisuudessa saattoliikenne voi levittäytyä suunnittelualueella laajemmalle alueelle ja jopa keskustaan saakka. Asema-aukiolta kiertoliittymään saapuva liikenne voi näin ollen olla vähäisempää, vaikka saattoliikenteen autoja olisikin ennustetusti. Edellä mainittujen tekijöiden vuoksi voidaan todeta, että laaditut toimivuustarkastelut kuvaavat liikenneverkon ns. maksimikuormitustilannetta.

15 Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelu 12 / YHTEENVETO JA JOHTOPÄÄTÖKSET Työn tarkoituksena oli selvittää matkakeskuksen ja SAMK:n kampuksen sijoittumisen vaikutuksia lähialueen liikenneverkon toimivuuteen. Toimivuustarkasteluiden perusteella voidaan todeta, että liikenneverkko kestää hyvin SAMK:n kampuksen aiheuttaman liikennemäärälisäyksen. Matkakeskus ei ruuhkauta tarkastelualueen liikenneverkkoa, mikäli linja-automatkustajien saattoliikennettä on ennustetusti 150 ajon/h. Mikäli linja-autojen saattoliikennettä on noin 300 ajon./h eli 5 ajon./minuutti ja mikäli saattoliikenne poistuu alueelta suurimmaksi osaksi Asema-aukion kiertoliittymän kautta, voi liikenneverkko ruuhkautua. 300 ajon./h saattoliikenteen määrä vastaa arviolta noin 30 linjaautomatkustajaa/auto lähtö- tai jättöpysäkillä ja 15 kaukoliikenteen linja-autotapahtumaa/tunti. Edellä mainittu tarkastelutilanne kuvaa liikenneverkon ns. maksimikuormitustilannetta. Linja-autojen lähtölaitureilta Asema-aukion kiertoliittymään ajaminen saattaa olla ruuhka-aikoina vaikeaa. Linja-autot saattavat joutua odottamaan kiertoliittymään ajoa kohtalaisen kauan, mikäli kiertotilassa ajava henkilöautot eivät anna linja-autoille tilaa. Tämä saattaa aiheuttaa viivästyksiä linja-autojen ajoaikoihin. Maksimiennusteen toteutuessa kiertoliittymän toimivuutta voidaan parantaa esimerkiksi jokerivalolla, joka antaa linja-autoille etuajo-oikeuden ruuhka-aikaan, ryhmittymiskaistalla Asema-aukion kiertotilaan tai ohjaamalla jalankulku ja pyöräily Satakunnankadun alitse kiertoliittymän alittavalla alikululla. Matkakeskuksen ja SAMK:n jatkosuunnittelussa tulisi ratkaista mm. linja-autoterminaalin laiturijärjestelyt, katutilan mitoitukset sekä auto- ja pyöräpysäköintijärjestelyt. Pyöräilyn järjestelyihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä Asema-aukion kautta kulkee pääpyöräilyreitti rautatien länsipuolelta Satakunnan keskussairaalan suunnasta Porin keskustan suuntaan. Matkakeskuksen suunnittelussa tulisi pyrkiä mahdollisimman esteettömiin jalankulun järjestelyihin, minkä takia saattoliikenteen järjestelyt ja linja-autolaiturit sekä matkustajien odotustilat on sijoiteltava selkeäksi toiminnalliseksi kokonaisuudeksi. Jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen matkaketjujen ja niihin liittyvien palveluiden, kuten pyöräpysäköinnin sujuvalla yhdistämisellä voidaan merkittävästi vaikuttaa sekä matkakeskukseen että SAMKin kampukselle tehtävien matkojen kulkutapajakaumaan.

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007 WSP Finland Oy 1. TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena oli tutkia eri liittymäratkaisujen liikenteellistä toimivuutta Turvesuonkadun

Lisätiedot

Lavolankadun liikenneselvitys: liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lavolankadun liikenneselvitys: liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Jokinen Trafix Oy 14.12.2017 : liikenteellinen toimivuustarkastelu Trafix Oy 1 : liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelukohde Tarkastelun kohteena on Lappeenrannan Lavolankadun liikenteellinen

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUSARVIOINTI

LIIKENNETURVALLISUUSARVIOINTI 1 (17) Infrasuunnittelu 28.1.2016 Porin matkakeskus Yleissuunnitelma 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUKSEN ORGANISOINTI JA KULKU... 3 1.1 Organisointi ja soveltavat ohjeet... 3 1.2 Tarkastuksen kulku... 3

Lisätiedot

PORIN ASEMASEUDUN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU

PORIN ASEMASEUDUN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU PORIN SEMSEUDUN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTRKSTELU 10.1.2017 LÄHTÖKOHDT LÄHTÖKOHDT Laajennetaan 3/2015 päivättyä Porin matkakeskuksen ja kampuksen liikenteen toimivuustarkastelua, jossa todettiin: sema-aukiolta

Lisätiedot

Liittymän toiminta nelihaaraisena valo-ohjaamattomana liittymänä Ristikkoavaimentien rakentamisen jälkeen.

Liittymän toiminta nelihaaraisena valo-ohjaamattomana liittymänä Ristikkoavaimentien rakentamisen jälkeen. Porvoon kaupunki 7224 Loviisantien yritysalue Toimivuustarkastelu Tämä toimivuustarkastelu on laadittu Porvoon kaupungin toimeksiannosta. Tarkastelun kohteena on liikenteellinen toimivuus Loviisantie Porvoon

Lisätiedot

FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT

FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT Lähtökohdat ja oletukset Liikenteellinen toimivuustarkastelu on laadittu Paramics-mikrosimulointiohjelmalla. Tarkastelualue on esitetty kuvassa 1. Toimivuustarkasteluissa

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

Karnaisten alueen maankäytön kehittäminen Liikenne

Karnaisten alueen maankäytön kehittäminen Liikenne Suunnittelualue Suunnittelualueena on valtatien 1 ja Karnaistentien sekä Hossanmäentien rajaama alue sekä Hossantien varsi Ruotiontien liittymästä valtatien ramppiliittymiin. Alueella sijaitsee nykyisin

Lisätiedot

LIDL LINNAINMAA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT

LIDL LINNAINMAA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT LIDL LINNAINMAA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MML karttapaikka 2018 21.5.2018 PERUSTEET Toimivuustarkastelut tehtiin Synchro/SimTraffic ohjelmalla. Tarkastelussa tutkittiin Lidlin tuottaman liikenteen

Lisätiedot

JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU

JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 10.6.2015 SISÄLTÖ 1) Lähtökohdat 2) Tarkastelualueen nykytilanne 3) Maankäytön kehittämisen vaikutus liikenteen toimivuuteen LÄHTÖKOHDAT Tässä liikenneselvityksessä

Lisätiedot

SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS

SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS Vastaanottaja Tuusulan kunta Asiakirjatyyppi PROJEKTIMUISTIO Päivämäärä 27.03.2014 SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS Tarkastus 02 Päivämäärä 27/3/2014 Laatija Tarkastajat Riku

Lisätiedot

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu MUISTIO Projekti Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu Asiakas Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, Kiinteistö Oy Tampereen Pinkola Päivämäärä 25.9.2017 Tampereen

Lisätiedot

Tervakosken koulukeskuksen liikenneselvitys. 1 WSP Finland Oy, Mikko Yli-Kauhaluoma,

Tervakosken koulukeskuksen liikenneselvitys. 1 WSP Finland Oy, Mikko Yli-Kauhaluoma, WSP Finland Oy, Mikko Yli-Kauhaluoma, 6..09 Tarkastelualueen kehittämistavoitteet Työssä tutkittiin Tervakoskentiellä Maunontien ja Heimolantien liittymien muuttamista kiertoliittymiksi. Työ on jatkoa

Lisätiedot

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8)

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) 1 Yleistä Tarkastelualue sijaitsee Tuusulassa Vantaan rajalla. Kuva 1: tarkastelualueen sijainti (www.tuusula.fi) Kelatien alue on pienteollisuusaluetta ja alueen toteutunut

Lisätiedot

Kortteli 114 asemakaava Liikennetarkasteluja ja vaikutuksia. Liikenneinsinööri Sari Piela

Kortteli 114 asemakaava Liikennetarkasteluja ja vaikutuksia. Liikenneinsinööri Sari Piela Kortteli 114 asemakaava Liikennetarkasteluja ja vaikutuksia Liikenneinsinööri Sari Piela 05.11.2015 LIIKENNELASKENNAT ST1 LÄHEISYYDESSÄ 5.11.2015 2 Liikennelaskennat JUHOLANKADUN JA URHEILUKADUN RISTEYS

Lisätiedot

Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys

Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys Perustuu H&K laatimaan maankäytön yleissuunnitelmaan. Työssä tehtiin - liikenne-ennuste - toimivuustarkastelut simuloimalla - tarvittavien toimenpiteiden määrittelyn

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Tarkasteluperiaatteet Tarkastelussa arvioidaan Terholan liikekiinteistön rakentamisen vaikutuksia Pohjoisväylän ja Hesingintien liittymän toimivuuteen.

Lisätiedot

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014 LIITE 6 Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut Strafica Oy 27.11.2014 Kantasataman lopputilanne 6.11.2014 2 Liikenne-ennuste Keväällä 2014 laadittua liikenne-ennustetta päivitettiin

Lisätiedot

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Ennakkoaineisto 13.1.2015 Sito Oy Ympäristösi parhaat tekijät 2 Liikenneselvityksen sisältö Työssä on tarkasteltu Niiralan asemakaava-alueelle

Lisätiedot

Lappeenrannan sairaalan liittymien liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan sairaalan liittymien liikenteellinen toimivuustarkastelu Lappeenrannan sairaalan liittymien liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 28.4.2015 Johdanto Työssä on tarkasteltu Lappeenrannan sairaalan ympäristön uusien liittymäjärjestelyiden

Lisätiedot

NOKIAN KESKUSTAN LIIKENNESUUNNITELMA LIIKENTEELLISET TOI- MIVUUSTARKASTELUT

NOKIAN KESKUSTAN LIIKENNESUUNNITELMA LIIKENTEELLISET TOI- MIVUUSTARKASTELUT Vastaanottaja Tommi Jalkanen, Nokian kaupunki Asiakirjatyyppi Muistio Päivämäärä 5.5.2011 NOKIAN KESKUSTAN LIIKENNESUUNNITELMA LIIKENTEELLISET TOI- MIVUUSTARKASTELUT NOKIAN KESKUSTAN LIIKENNESUUNNITELMA

Lisätiedot

Myyrmäen katuverkon toimivuustarkastelu

Myyrmäen katuverkon toimivuustarkastelu Myyrmäen katuverkon toimivuustarkastelu 3.1.2018 Tarkastelumenetelmä ja liikenneverkko Simuloimalla tutkittiin Myyrmäen keskusta-alueen katuverkon liikenteen toimivuutta vuoden 2040 iltahuipputunnin ennustetilanteissa,

Lisätiedot

Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu. Strafica Oy

Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu. Strafica Oy Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu Strafica Oy 15.4.2015 Tarkastelun sisältö Rasinkylän asemakaava-alue sijoittuu Kotkan Sutelan kaupunginosaan, Sutelantien, Pernoontien ja Mussalontien risteysalueen

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO

LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO SISÄLTÖ Ajouratarkastelut Liikenteelliset toimivuustarkastelut Yhteenveto AJOURATARKASTELUT VANTAANLAAKSO Suunnitelman mukainen järjestely mahdollistaa toimivan

Lisätiedot

Länsirannan asemakaavan muutos

Länsirannan asemakaavan muutos Länsirannan asemakaavan muutos Liikennetuotos ja liikennejärjestelyjen toimivuus 30.1.2014 Ympäristösi parhaat tekijät Liikennetuotokset illan huipputunnilla 2 Liikennetuotoksen arvioissa on käytetty kulkutapana

Lisätiedot

LIIKENNETARKASTELU KALEVANRINTEEN ENSIMMÄINEN RAKENNUSVAIHE

LIIKENNETARKASTELU KALEVANRINTEEN ENSIMMÄINEN RAKENNUSVAIHE LIIKENNETARKASTELU KALEVANRINTEEN ENSIMMÄINEN RAKENNUSVAIHE 14.11.2013 SISÄLTÖ Nykyliikennemäärät ja liikenteen toimivuus Liikenne-ennuste Yön yli tilanteen toimivuus Herkkyystarkastelut NYKYTILANNE LIIKENNELASKENNAT

Lisätiedot

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 1 AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT Vuonna 2010 tehtiin Harvialan alueen liikenneselvitys Selvityksessä tutkittiin v. 2030 ennustetilannetta, jossa alueelle

Lisätiedot

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelussa Lappeenrannan Mustolan asemakaava-alueen liikenteellinen toimivuus ja liiketilan kasvun vaikutukset nykyisen ja vuoden

Lisätiedot

HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT

HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8578 Hatanpään sairaala, kartanoalue ja arboretum.

Lisätiedot

MUISTIO J. Rinta-Piirto 4.6.2008 Seinäjoen Itikanmäki Liikenne-ennuste ja arvioita toimivuuksista Lähtökohtia Seinäjoen Itikanmäen alueelle on suunnitteilla uutta maankäyttöä. Tavoitteena on muuttaa joen

Lisätiedot

Aulangontie 1, Hämeenlinna

Aulangontie 1, Hämeenlinna Aulangontie 1, Hämeenlinna Liikenteen toimivuustarkastelut Sito Parhaan ympäristön tekijät Simulointimallit: nyky- ja vertailuverkko NYKYVERKKO VERTAILUVERKKO Kääntyvien kaista, johon mahtuu 2 henkilöautoa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO

LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO LAPPEENRANNAN KESKUSTAN LÄNSIOSA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MUISTIO 23.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT 2 2 LIIKENNEMÄÄRÄTIEDOT 3 3 LIIKENTEEN TOIMIVUUS 4 3.1 Nykytilanne...

Lisätiedot

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset 12.1.2018 Asemakaava 8489 liikennevaikutukset Tampereen keskustan liikenneverkkosuunnitelma 2013 Keskustan liikenneverkkosuunnitelman (TAKLI) mukaisesti Teiskontie ja Kalevantie ovat pääkatuja, jotka toimivat

Lisätiedot

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut Strafica Oy 20.12.2014 Kantasataman lopputilanne 6.11.2014 2 Liikenne-ennuste Keväällä 2014 laadittua liikenne-ennustetta päivitettiin 6.11.2014

Lisätiedot

Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut

Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut Raportti Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut 28.5.2015 Sisältö Sisältö... 2 1. Tarkastelumenetelmä ja liikenne-ennuste... 3 1.1. Tarkastelumenetelmä... 3 1.2.

Lisätiedot

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS 1/5 Kaavoitus RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS Tehtävä Tehtävänä oli tarkastella asemakaava-alueen liikennejärjestelyjä, asemakaavan vaikutusta liikenneverkkoon sekä uuden maankäytön

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

Multimäki II, kunnallistekniikan YS

Multimäki II, kunnallistekniikan YS 1 / 7 Liikenteelliset tarkastelut Tero Rahkonen L1 28.5.2014 2 / 7 2 (7) 28.5.2014 SISÄLTÖ 1 LIIKENNEMÄÄRÄT... 3 1.1 Nykyliikenne... 3 1.2 Ennusteliikenne... 3 2 LIIKENTEEN TOIMIVUUS... 4 2.1 Toimivuustarkastelut...

Lisätiedot

HATTULA KANUNGIN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN SELVITYS 10.8.2015. Niina Järvinen FM, ins.(amk)

HATTULA KANUNGIN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN SELVITYS 10.8.2015. Niina Järvinen FM, ins.(amk) HATTULA KANUNGIN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN SELVITYS 10.8.2015 Niina Järvinen FM, ins.(amk) 1/11 1. Tehtävän kuvaus Liikenteellinen selvitys tehtiin heinä-elokuussa 2015 Hattulan kunnalle osana Kanungin

Lisätiedot

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1).

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1). Mutkakadun kiertoliittymän toimivuustarkastelu Toimivuustarkastelussa tutkittiin Mutkakadun ja Snellmaninkadun liittymän muuttamista kiertoliittymäksi ennusteen 2014 ja vuoden 2025 iltahuipputunnin liikennemäärillä.

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut

Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut 11.4.2019 Liikennelaskennat AAMUN HUIPPUTUNTI Liikennelaskennat suoritettiin torstaina 28.3.2019 Aurinkotien ja

Lisätiedot

HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT

HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Ramboll Finland Oy PL 3, Piispanmäentie 5 02241 ESPOO Puh. 020 755 611 Fax 020 755 6202 www.ramboll.fi HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Päivämäärä 21.4.2011 SISÄLTÖ 2 LIITTEET...

Lisätiedot

MUISTIO. Kyllösen asemakaava Limingassa liikenneselvitys

MUISTIO. Kyllösen asemakaava Limingassa liikenneselvitys MUISTIO Projekti Asiakas Limingan maankäytön kehittäminen vaikutukset valtatien Sweco Ympäristö Päivämäärä 30.9.2014 Laatija Tuomo Vesajoki, Jouko Hintsala, Vesa-Pekka Saunakangas Kyllösen asemakaava Limingassa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS RIIHIMÄKI, LIDL LIIKENNESELVITYS

ASEMAKAAVAN MUUTOS RIIHIMÄKI, LIDL LIIKENNESELVITYS ASEMAKAAVAN MUUTOS RIIHIMÄKI, LIDL LIIKENNESELVITYS 1 17.4.2019 TYÖN TAVOITE TEKIJÄT Liikenneselvitys liittyy Riihimäen Peltokylässä sijaitsevaan asemakaavamuutoshankkeeseen, jonka tarkoituksena on mahdollistaa

Lisätiedot

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Mikko Jokinen Trafix Oy 9.8.2017 LIITE 10 n liikenteellinen toimivuustarkastelu Liikennemäärät Tarkastelussa Kisapuiston liikennemäärinä on käytetty Lappeenrannan kaupungin arviota,

Lisätiedot

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma 9.8.2017 Mikko Jokinen Trafix Oy LIITE 10 Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Liikennemäärät Tarkastelussa Kisapuiston liikennemäärinä on käytetty Lappeenrannan

Lisätiedot

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO Luonnos 13.9.2017 TARKASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8668 kaavaalue ja sen lähialue Tarkastelualue

Lisätiedot

VIITASAAREN VÄHIT- TÄISKAUPAN SUURYK- SIKÖN LIIKENNESELVITYS

VIITASAAREN VÄHIT- TÄISKAUPAN SUURYK- SIKÖN LIIKENNESELVITYS Vastaanottaja Viitasaaren kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä Syyskuu 2014 VIITASAAREN VÄHIT- TÄISKAUPAN SUURYK- SIKÖN LIIKENNESELVITYS Liikenneselvitys 1 SISÄLTÖ 1. Lähtökohdat 2 1.1 Liikennöintiselvityksen

Lisätiedot

Lappeenrannan monitoimihalli

Lappeenrannan monitoimihalli LIITE 9 Lappeenrannan monitoimihalli Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 24.5.2018 Tarkastelualue Ve1 Lappeenrantaan suunnitellun monitoimihallin sijainti Lappeenkadun katetulla

Lisätiedot

MUISTIO. 1. Johdanto. Asikkalan Saitan asemakaavamuutos. Päivämäärä 13.2.15. Ramboll PL 718 Pakkahuoneenaukio 2 33101 TAMPERE

MUISTIO. 1. Johdanto. Asikkalan Saitan asemakaavamuutos. Päivämäärä 13.2.15. Ramboll PL 718 Pakkahuoneenaukio 2 33101 TAMPERE MUISTIO Projekti Asiakas Laatinut Tarkistannut Asikkalan Saitan asemakaavamuutos Asikkalan kunta Riku Jalkanen Riikka Salli 1. Johdanto Asikkalan Saitan alueelle ollaan laatimassa asemakaavamuutosta, joka

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU LUONNOS 5.1.2012 1(8) 1 LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena on tutkia Järvenpäässä Helsingintielle rautatien länsipuolelle tehtävien katuverkon uudistamistoimenpiteiden

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut Raportti Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut 20.11.2015 Sisältö Sisältö... 2 1. Suunnitelman yleiskuvaus... 3 2. Tarkastelumenetelmä ja liikenne-ennuste... 4 2.1. Tarkastelumenetelmä... 4 2.2.

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT

KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT 22.10.2013 SELVITYKSEN SISÄLTÖ Nykyliikenteen liikennemäärät Liikenne-ennuste 10v ja 20v päähän Liikenteen toimivuustarkastelut Pääoven edustan liikennejärjestelyt

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset Aineisto / Sitowise 2 Härmälänrannan alueen kehittyminen Nykytila Asunnoista valmiina noin 40% (Pääosa Valmetinkadun itäpuolella) Työmaaliikenne Useita asuintaloja

Lisätiedot

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT 14.3.2017 LÄHTÖKOHDAT Tutkittiin Ojalan ja Lamminrahkan kaupunginosien rakentamisten vaikutusta liittymien toimivuuteen Aitolahdentiellä sekä Ojalan uudella

Lisätiedot

Prisman liikennesuunnittelu. Orimattila, asemakaava A198

Prisman liikennesuunnittelu. Orimattila, asemakaava A198 Prisman liikennesuunnittelu Orimattila, asemakaava 198 Suunnittelun lähtökohtia 2 Suunnittelualue (asemakaava 198) sijaitsee keskeisellä paikalla, Orimattilan keskustassa, Erkontien varrella. Se rajautuu

Lisätiedot

Himoksen Uskolan ja kylpylän asemakaavojen alueen liikenteen toimivuustarkastelu

Himoksen Uskolan ja kylpylän asemakaavojen alueen liikenteen toimivuustarkastelu Himoksen Uskolan ja kylpylän asemakaavojen alueen liikenteen toimivuustarkastelu Jämsän kaupunki 9.5.2016 Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Tarkastelut Johtopäätökset Paikkatietoikkuna 2016 9.5.2016 Page

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA TOIMIVUUSTARKASTELUT LIITE: LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT NYKYTILANTEESSA Sami Iikkanen, Jukka Räsänen 20.5.2014 LISÄTARKASTELUJEN TARKOITUS Lisätarkastelut

Lisätiedot

Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri

Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri Tarkastelumenetelmä Simuloimalla tutkittiin Tuusulan Rykmentinpuiston keskustan

Lisätiedot

Lappeenranta (Skinnarila) Sammonlahden koulukeskuksen liikenteen toimivuustarkastelu. Mikko Yli-Kauhaluoma

Lappeenranta (Skinnarila) Sammonlahden koulukeskuksen liikenteen toimivuustarkastelu. Mikko Yli-Kauhaluoma Lappeenranta (Skinnarila) Sammonlahden koulukeskuksen liikenteen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma 14.9.2016 Tarkastelualue Tarkastelussa pääpaino keskittyi suunnitellun uuden koulukeskuksen ympäristön

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Liikenne-ennusteen päivittäminen Liikenne-ennuste pohjautuu Keski-Nurmon osayleiskaavatyön yhteydessä laadittuun ennusteeseen vuodelle 2040 Ennusteen

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu

Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu 1 / 5 MUISTIO Hannu Sainio 30.8.2017 Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu 1. Lähtökohdat Tässä selvityksessä tarkastellaan linja autoaseman asemakaavoitusta varten linjaautojen

Lisätiedot

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS MUISTIO 16.10.2007 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE 2 1.1 Tarkastelukohde ja liikennemäärät... 2 1.2 Liittymäjärjestelyt... 3

Lisätiedot

MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS 1(7) 19.9.2014 MUISTIO MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS 1. Yleistä Tässä Mäskälän kaavarunkoalueen liikenteellisessä selvityksessä tarkastellaan kaavakaavarunkoalueen synnyttämän liikenteen

Lisätiedot

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu Aitolahdentie Johdanto Juvankadulla Kaukajärvellä ja Aitolahdentiellä Koilliskeskuksessa on todettu liikenteellisiä ongelmia, niin ruuhkautumiseen kuin

Lisätiedot

K-Supermarket, Kalkkipellontie Liikenteellinen jatkotarkastelu

K-Supermarket, Kalkkipellontie Liikenteellinen jatkotarkastelu K-Supermarket, Kalkkipellontie Liikenteellinen jatkotarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 4.5.2018 LS-03-02 Johdanto Tässä raportissa käsitellään Espoon Mäkkylään sijoitettavan K-Supermarket (KSM)

Lisätiedot

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE MUISTIO 22.2.2005 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE JA MENETELMÄT 2 2 TOIMIVUUS

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Lokakuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/10/27 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Kesäkuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/05/30 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS 28.3.2013 TARKASTELUALUEEN NYKYISET VUOROKAUSILIIKENNEMÄÄRÄT KAAVA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE Rakentuneella kaavaalueella 2 800 asukasta (sis. nykyiset asukkaat)

Lisätiedot

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Päivämäärä 23.08.2019 PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Projekti Puistoniemen matkailualueen kehittäminen Versio 1 Päivämäärä

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9

KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9 KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9 TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY Mikkelin kaupunki Kirkonvarkauden asemakaavan liikenneselvitys 2(25) LIIKENNESELVITYS Kirkonvarkauden AK 1. JOHDANTO 1.1 SELVITYSALUE

Lisätiedot

Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava. Liikenteen toimivuustarkastelu

Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava. Liikenteen toimivuustarkastelu NAANTALIN KAUPUNKI Ympäristövirasto Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava Liikenteen toimivuustarkastelu 1.9.2009 Liikennesuunnitelma Työ n:o 9052 NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO LUOLALA Aluepelastuslaitoksen

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaava-alueen toimivuustarkastelut

Vaalimaan asemakaava-alueen toimivuustarkastelut Vaalimaan asemakaava-alueen toimivuustarkastelut Virolahden kunta 11.2.2016 Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Tarkastelut ja tulokset Johtopäätökset Suositellut toimenpiteet 11.2.2016 Page 2 Työn lähtökohdat

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA 8663 LIIKENNESELVITYS YHTEENVETO

SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA 8663 LIIKENNESELVITYS YHTEENVETO Google SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA 8663 LIIKENNESELVITYS YHTEENVETO LIIKENNEVERKKO Paasikivenkatua Sepänkadun itäpuolella kehitetään hitaan liikkumisen alueena, jossa autoliikenteen nopeustaso on enintään

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

18.12.2013 VAAHTERAMÄEN ASEMAKAAVAN JA KLAUKKALAN MONITOIMITALON LIIKENNESELVITYS

18.12.2013 VAAHTERAMÄEN ASEMAKAAVAN JA KLAUKKALAN MONITOIMITALON LIIKENNESELVITYS 18.12.2013 VAAHTERAMÄEN ASEMAKAAVAN JA KLAUKKALAN MONITOIMITALON LIIKENNESELVITYS LIIKENNESELVITYS Tarkastus 03 Päivämäärä 18/12/2013 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Jukka-Pekka

Lisätiedot

LAPPEEN KOULUN LAAJENNUKSEN LIIKENTEELLINEN TOIMIVUUSTARKASTELU

LAPPEEN KOULUN LAAJENNUKSEN LIIKENTEELLINEN TOIMIVUUSTARKASTELU Liite 7 LAPPEEN KOULUN LAAJENNUKSEN LIIKENTEELLINEN TOIMIVUUSTARKASTELU Mikko Yli-Kauhaluoma Trafix Oy 6.10.2016 Lappeen koulun laajennuksen liikenteellinen toimivuustarkastelu Johdanto Lappeenrannan kaupungin

Lisätiedot

Mäskälän alueen kaavarunko

Mäskälän alueen kaavarunko S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Mäskälän alueen kaavarunko Liikennetarkastelu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.10.2012 P17620 Liikennetarkastelu 1 (10) Miettinen Tuomas 23.10.2012

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE SUUNNITTELUALUE MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAT 1.VAIHE Murata Electronics Oy:n laajennus noin 8500 kem2 Voimalantie 6:n alueelle Muratan työntekijöiden pysäköinti, noin 500 autopaikkaa. Nykyisin autopaikkoja on

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 94 08.06.2016. 94 Asianro 4183/10.03.01.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 94 08.06.2016. 94 Asianro 4183/10.03.01.01/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 94 Asianro 4183/10.03.01.01/2016 Savilahti - Keskusta (Niiralankatu - Tulliportinkatu) yleissuunnitelmaperiaatteiden hyväksyminen nähtävillä oloa varten Va. suunnittelujohtaja

Lisätiedot

LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016

LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016 LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016 NYKYLIIKENNEVERKKO Liikenneverkon kuvaus Joukkoliikenne Nykyliikennemäärät Liikenneturvallisuus Liikenneverkon kehittämistarpeet

Lisätiedot

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe ETELÄ-HERVANNAN OULUN LAAJENNUS (A8687) NYYINEN LIIENNEVERO Asemakaavan luonnosvaihe 9.5.2018 TARASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8687 kaava-alue ja sen lähialue. Tarkastelualue

Lisätiedot