Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa"

Transkriptio

1 Hietasalo (Nilsiä) Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

2 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset pintavesi- ja maaekosysteemit sekä luonnonsuojelualueet Vedenotto ja vedenkäsittely sekä suojavyöhykkeet Pohjaveden pinnankorkeus ja laatu sekä tarkkailu Pohjavesialueen maankäyttö Kaavatilanne ja kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Nykyinen maankäyttö SUUNNITELMA-ALUEEN TOIMINNAT JA NIIDEN AIHEUTTAMAT RISKIT Asutus Nykytilanne Asutuksen riskien arviointi Maatalous Nykytilanne Maatalouden riskien arviointi Metsätalous Nykytilanne Metsätalouden riskien arviointi Öljy- ja polttoainesäiliöt sekä sähkönjakelumuuntajat Nykytilanne Öljy- ja polttoainesäiliöiden sekä sähkönjakelumuuntajien aiheuttamien riskien arviointi Tie- ja vesiliikenne Nykytilanne Liikenteen riskien arviointi Maa-ainesten otto Nykytilanne Pilaantuneet tai mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Muut toiminnot Tulvat Tulvista aiheutuvien riskien arviointi... 14

3 Kuopion kaupunki 2 (16) 3 SUUNNITELMA-ALUETTA KOSKEVAT TOIMENPIDESUOSITUKSET LÄHTEET... 16

4 Kuopion kaupunki 3 (16) KUVAT JA TAULUKOT Kuvat Kuva 1. Ote Pohjois-Savon maakuntakaavasta. Kuva 2. Syvärin rantayleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus. Kuva 3. Valtion ympäristöhallinnon pohjavesialuerajaus. Kuva 4. Maankäyttömuodot Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella. Taulukot Taulukko 1. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella sijaitsevien muuntajien tiedot. Taulukko 2. Pohjavesialueen riskitoimintoja koskevat toimenpide-ehdotukset ja toimintasuositukset. LIITTEET Liite 1. Sijaintikartta pohjavesialueesta. Liite 2. Yleiskartta pohjavesialueesta. Liite 3. Pohjavesialueen kallioperäkartta. Liite 4. Pohjavesialueen maaperäkartta. Liite 5. Pohjavesialueen hydrogeologia. (Viranomaiskäyttö) Liite 6. Pohjavesialueelle sijoittuvat riskitoiminnot. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueen suojelusuunnitelman laatimisesta ovat vastanneet Kuopion kaupunkiympäristön palvelualueelta Päivi Rissanen, Linda Niskanen, Jenni Ikonen ja Jermu Pehkonen.

5 Kuopion kaupunki 4 (16) ALUKSI Tämä Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueen suojelusuunnitelma sisältää tiedot alueen pohjavesioloista, pohjaveden laatuun ja määrään vaikuttavista toiminnoista sekä aluekohtaiset suositukset toimenpiteistä, joilla toimintojen vaikutuksia pohjaveteen voidaan ehkäistä tai vähentää. Suunnitelma on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä Kuopion pohjavesialueiden suojelusuunnitelman yleisen osan kanssa. Yleinen osa sisältää koonnin pohjavesiä koskevasta lainsäädännöstä, Kuopion kaupungin paikallisista määräyksistä sekä yleiskuvaukset pohjavedelle riskiä aiheuttavista toiminnoista ja tekijöistä. Yleisen osan loppuun on koottu kaikille Kuopion pohjavesialueille yhteiset toimenpideehdotukset ja toimintasuositukset. 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS Hietasalon (Nilsiä) II-luokan pohjavesialue muodostuu luode-kaakko suuntaisesta harjujaksosta, joka sijoittuu Kuopion Nilsiän kylään noin 45 kilometriä Kuopion keskustasta koilliseen. Sijaintikartta pohjavesialueesta on esitetty suunnitelman liitteenä 1. Pohjavesialueen leveys on noin 0,4 kilometriä ja pituus noin 2,6 kilometriä. Pohjavesialue käsittää Nilsiän kaupungin Hietasalon saaren Syvärin järvessä. Pohjavesialueen koillispuolella on Ollukanselkä ja lounaispuolella Killonselkä. Pohjavesialueen kokonaispinta-ala on noin 1,36 km 2. Pinta-alasta varsinaista pohjaveden muodostumisaluetta on noin 0,85 km 2. Syvärin rantaviivaa alueella on noin 7,5 km. Yleiskartta Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueesta on esitetty suunnitelman liitteenä Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia Kallio- ja maaperä Pohjavesialueen kallioperä on noin 3,1 2,6 miljardia vuotta sitten syntynyttä arkeeista kallioperää, jonka pohjagneissikompleksiin kuuluvia kivilajeja ovat tonaliitti-, trondhjemiitti-, granodioriittigneissi ja migmatiitti. Hiekkolahden alueella on pohjois-eteläsuuntainen amfiboliittijuoni. Pohjavesialueen kallioperäkartta on esitetty suunnitelman liitteenä 3. Alueen maaperä on Hietasalon saaren itärannassa soraa ja hiekkaa. Alueen pohjoisosassa ja länsireunalla maaperä on hietaa. Pohjavesialueen eteläkärki on kalliota. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueen maaperäkartta on esitetty suunnitelman liitteenä 4. Hydrogeologia Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialue on kohomuotoinen ympäristöönsä vettä purkava harju. Syvärin vedenkorkeus ja sen vaihtelut säätelevät Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueen olosuhteita. Syvärin vedenkorkeuden vaihteluväli on pari metriä. Pohjavesi purkautuu Syväriin.

6 Kuopion kaupunki 5 (16) Pohjois-Savon ELY-keskus on arvioinut Hietasalon (Nilsiä) pohjaveden määrälliseltä ja kemialliselta tilaltaan hyväksi. Alueen arvioitu antoisuus on 698 m 3 /vrk, kun vuotuisesta sadannasta (600 mm) imeytyy 60 % pohjavedeksi. Mikäli varavedenottamolta otetaan vettä, on runsas rantaimeytyminen mahdollista. Tällöin pohjavesialueen antoisuus on huomattavasti suurempi kuin imeytymiskertoimella laskettu antoisuus. Vedenottamon ollessa toiminnassa on rantaimeytymisestä aiheuttanut ajoittain korkeaa pohjaveden rautapitoisuuden nousua (1 2 mg/l). Pohjavesialueen hydrogeologia on esitetty suunnitelman liitteenä Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset pintavesi- ja maaekosysteemit sekä luonnonsuojelualueet Syväriä on säännöstelty vuodesta 1960 lähtien. Keskimääräinen vuotuinen veden korkeuden vaihtelu on ollut hieman alle kaksi metriä. Syvärin ekologinen tila on hyvä. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella sijaitseva Hiidenlampi on kirkasvetinen. Hiidenlammen pinta on tasossa +96, Vedenotto ja vedenkäsittely sekä suojavyöhykkeet Vedenottamo ja ottolupa Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella sijaitsee Kuopion Vesi Liikelaitoksen Hietasalon varavedenottamo. Vedenottamokaivoina toimivat kaksi betonirengaskaivoa sekä pumppaus-/ vedenkäsittelytila sijaitsevat Hiidenlammen etelärannalla. Vedenkäsittely ja vedenkulutus Vedenottamo on käytteenotettu vuonna Ottamotoiminta on lakkautettu vuonna 1982 Kankaan vedenottamon valmistuttua. Ottamon kulutusalueena on ollut Nilsiän keskustaajama. Hietasalon (Nilsiä) varavedenottamon vanhoja vedenlaatutietoja ei ollut saatavilla. 1.4 Pohjaveden pinnankorkeus ja laatu sekä tarkkailu Pohjavesialueelle on asennettu neljä rautaista havaintoputkea todennäköisesti vedenottamon paikkaa selvitettäessä. Havaintoputket eivät todennäköisesti ole enää toimintakuntoisia. Viimeisimmät mitatut vesipinnat havaintoputkista on vuodelta 1980, jolloin pohjavedenpinta eri havaintopaikkojen välillä vaihteli +96,42 97,07 m mpy (N 2000 ). Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella pohjaveden laatua ja määrää ei enää tarkkailla.

7 Kuopion kaupunki 6 (16) 1.5 Pohjavesialueen maankäyttö Kaavatilanne ja kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Kaavoituksella ohjataan rakentamista ja maankäytön sijoittumista. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella voimassa olevia kaavoja ovat Pohjois-Savon maakuntakaava sekä Syvärin rantayleiskaava. Maakuntakaava Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialue sisältyy ympäristöministeriön vahvistamaan Pohjois-Savon maakuntakaavaan Maakuntakaavassa (kuva 1) pohjavesialue on osoitettu alueen erityisominaisuutta osoittavalla merkinnällä: Tärkeä tai vedenhankintaan soveltuva pohjavesialue, pv Pohjavesialueeseen liittyy suunnittelumääräys, jonka mukaan aluetta koskevat toimenpiteet on suunniteltava siten, ettei pohjaveden määrällinen ja laadullinen tila heikkene. Pohjavesialueen sisällä on aluemerkintä MY (maa- ja metsätalousalue, jolla erityisiä ympäristöarvoja). Kaavamerkinnän mukaan alueella (MY 1 307) ei tule sallia maa-ainesten ottoa, sillä se todennäköisesti aiheuttaisi maa-aineslain 3.1 mukaisia seurauksia eli kauniin maisemakuvan turmeltumista tai luonnonarvojen tuhoutumista. Alueen kaakkoisosassa on muinaismuistolain mukainen suojelukohde sm 557. Kuva 1. Ote Pohjois-Savon maakuntakaavasta.

8 Kuopion kaupunki 7 (16) Yleiskaava Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella on voimassa Syvärin rantayleiskaava (kuva 2), joka on vahvistettu Pohjois-Savon ympäristökeskuksessa. Kaavassa pohjavesialue on osoitettu osa-aluemerkinnällä Pohjavesialue pv. Pohjavesialueen sisällä pääkäyttötarkoitus on maa- ja metsätalous, M ja MU. Alueelle on osoitettu kuusi lomaasuntoryhmää, RA, joissa on yhteensä 18 loma-asunnon rakennuspaikkaa. Lisäksi kaavassa on osoitettu maatilan talouskeskus, AM. Saaren kaakkoisosassa on muinaismuistolain mukainen suojelukohde sm. Kuva 2. Syvärin rantayleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus.

9 Kuopion kaupunki 8 (16) Kuvassa 3 on esitetty valtion ympäristöhallinnon rajaus pohjavesialueesta, jossa pohjavesialueen rajaus on merkitty sinisellä katkoviivalla ja varsinaisen muodostumisalueen rajaus yhtenäisellä viivalla. Maakunta- ja yleiskaavan pohjavesialuerajaukset ovat yhdenmukaiset ympäristöhallinnon rajauksen kanssa. Kuva 3. Valtion ympäristöhallinnon pohjavesialuerajaus. Asema- ja ranta-asemakaavat Alueella ei ole asema- tai ranta-asemakaavoja. Kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialuetta koskevat kaikilla Kuopion pohjavesialueilla voimassa olevat kunnallisten määräysten pohjavesialuemääräykset. Ko. määräysten sisällöstä on kerrottu tarkemmin suojelusuunnitelman yleisessä osassa kohdassa Nykyinen maankäyttö Pohjavesialueen päämaankäyttömuoto on metsätalous, jota pohjavesialueen pintaalasta on noin 57 %. Maatalouden osuus on noin 6 % ja muiden maa-alueiden 37 %, Muut maa-alueet sisältävät mm. pohjavesialuerajauksen sisään jäävät vesistöt. Maankäyttömuodot ovat esitetty kuvassa 4.

10 Kuopion kaupunki a Hietasalo (Nilsiä) Julkinen 9 (16) 6% 37% 57% Peltoviljely 8,2 ha Metsätalous 77,1 ha Vesistöt 50,6 ha Kuva 4. Maankäyttömuodot Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialue on yksityisessä omistuksessa. PL Kuopio Suokatuu 42 A Laskutusosoite PL Kuopio

11 Kuopion kaupunki 10 (16) 2 SUUNNITELMA-ALUEEN TOIMINNAT JA NIIDEN AIHEUTTAMAT RISKIT Tähän lukuun on koottu tiedot Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueelle sijoittuvista toiminnoista sekä arvioitu niiden aiheuttamia riskejä pohjaveden muuttumis- ja pilaantumisvaaran kannalta. Toimintojen kartoitukset on tehty osittain vuonna 2012 päättyneen Pohjois-Savon pohjavesien suojelusuunnitelma -hankkeen yhteydessä. Kartoituksia on lisäksi täydennetty ja riskinarviointia yhdenmukaistettu Kuopion pohjavesialueiden suojelusuunnitelmahankkeen yhteydessä kesällä 2013 ja keväällä Toiminnat on esitetty kartalla suunnitelman liitteenä Asutus Nykytilanne Rakennuskanta ja rakentaminen Pohjavesialueella sijaitsee ympärivuotinen asuinrakennus, kaksi vapaa-ajan asuntoa sekä yhdyskuntatekniikan rakennus. Vedenhankinta ja jätevesien käsittely Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialue ei kuulu minkään vesihuoltolaitoksen vedenjakelun toiminta-alueeseen. Alueen kiinteistöillä on kiinteistökohtaiset vedenhankintajärjestelmät tai talousvesi tuodaan mukana. Pohjavesialueella jätevesien käsittely on hoidettu kiinteistökohtaisesti. Hajaasutusalueiden sako- ja umpikaivolietteiden muodostumista koskevan kyselyn (2009) mukaan, kyselyyn vastanneista kiinteistöistä kahdella on kuivakäymälä. Toisella kiinteistöllä harmaiden jätevesien käsittelyjärjestelmänä on saostussäiliö ja maahanimeyttämö. Toisella kiinteistöllä harmaita jätevesiä ei käsitellä tai käsittelytapaa ei ole ilmoitettu. Pohjavesialueella ei ole viemäriverkostoa, jätevedenpumppaamoja tai -puhdistamoja. Alueetta ei ole myöskään Nilsiän kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelmassa (2011) esitetty jätevesiviemärin tarvealueeksi. Lämmitysjärjestelmät Tiedot kiinteistöjen maalämpökaivoista ja öljylämmityksistä on saatu rakennusvalvontaviranomaisen myöntämistä rakennus- ja toimenpideluvista. Maalämpökaivojen osalta tiedot alkavat vuodesta 2011, jolloin maalämpöjärjestelmän rakentaminen tuli toimenpideluvanvaraiseksi. Tietojen mukaan alueella ei ole öljylämmitteisiä tai energiakaivoilla tai muilla maalämpöjärjestelmillä lämmitettäviä kiinteistöjä.

12 Kuopion kaupunki 11 (16) Asutuksen riskien arviointi Pohjavesialueella sijaitsevan nykyisen asutuksen aiheuttama pohjaveden muuttumistai pilaantumisvaara on vähäinen. Syvärin rantaosayleiskaavassa Hietasaloon on osoitettu useita loma-asuntojen rakennuspaikkoja. Mahdollisen loma-asutuksen lisääntyessä jätevesistä aiheutuva pohjaveden pilaantumisvaara voi kasvaa. Pohjavesialueilla sijaitseviin jätevesijärjestelmiin ja niiden kuntoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. 2.2 Maatalous Nykytilanne Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella on peltopinta-alaa yhteensä noin 8,2 ha, mikä on 9,6 % pohjavesialueen kokonaispinta-alasta. Alueella ei sijaitse ympäristölupavelvollisia eläinsuojia. Ympäristöhallinnon peltolohkorekisterin 2008 mukaan pohjavesialueen lounaisalueella on peltoja, joilla viljellään monivuotista rehuheinää. Viljelyssä käytetyistä lannoitteista ja kasvinsuojeluaineista ei ole tietoa Maatalouden riskien arviointi Pohjavesialueella sijaitsevista pelto-alueista muodostuva pohjaveden pilaantumisvaara pohjavedelle on vähäinen. 2.3 Metsätalous Nykytilanne Ympäristöhallinnon slices aineiston mukaan Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella on metsämaata 72,5 ha, mikä on 85,3 % pohjavesialueen kokonaispinta-alasta. Metsän kehitysluokista ja mahdollisten hakkuualueiden pinta-alasta, lannoitus- ja maanmuokkaustavoista, ojituksen tarpeellisuudesta ja torjunta-aineiden käytöstä ei ole tietoa Metsätalouden riskien arviointi Metsätalouden aiheuttama pohjaveden pilaantumisvaara Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueelle on vähäinen. Tasaisesti vuosittain jakaantuvat puuston harvennus- ja päätehakkuut eivät aiheuta ko. alueella todennäköistä pohjaveden pilaantumisvaaraa. Hakkuuajankohdan valinnassa, mahdollisessa maapohjan käsittelyssä, torjuntaaineiden ja lannoitteiden käytössä on otettava ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti huomioon pohjaveden suojelutarve.

13 Kuopion kaupunki 12 (16) Metsätalouden pohjaveden pilaantumisvaara aiheuttavia toimintoja ovat päätehakkuut, mahdolliset kunnostusojitukset, lannoitukset ja muu maanmuokkaus. Nämä vaikuttavat ravinteiden huuhtoutumiseen, valumavesien lisääntymiseen sekä pohjaveden määrän muutoksiin. Hakkuutähteiden korjuu pienentää hakkuun ravinnehuuhtoumia, mutta toisaalta kantojen nosto kasvattaa eroosioriskiä ja saattaa lisätä kuormitusta. Lisäksi metsätyökoneiden käyttöön liittyy öljyvahingonvaara ja sitä kautta pohjaveden pilaantumisvaara. 2.4 Öljy- ja polttoainesäiliöt sekä sähkönjakelumuuntajat Nykytilanne Öljy- ja polttoainesäiliöt Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ja Kuopion kaupungin rakennusvalvonnan tietojärjestelmän mukaan pohjavesialueella ei sijaitse öljy- tai polttoainesäiliöitä. Mahdollisista muista pohjavesialueella sijaitsevista öljy- tai polttoainesäiliöistä ja niiden käytöstä tai kunnosta ei ole tietoa. Sähkönjakelumuuntajat Pohjavesialue sisältyy Savon Voima Oy:n sähkönjakelun toiminta-alueeseen. Yhtiöltä saadun tiedon mukaan pohjavesialueella sijaitsee yksi sähköyhtiön omistama sähkönjakelumuuntaja (taulukko 1). Muuntaja on tyypiltään ilmaverkon pylväsmuuntaja eikä sille ole rakennettu suojavarusteita tai maaperäsuojausta. Taulukko 1. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella sijaitsevien muuntajien tiedot. Tunnus Rakenne Rakentamisvuosi Öljysuojaus Muuntaja (kva) Öljymäärä (noin kg) Etäisyys varavedenottamolle (m) Pylväs 1975 Ei Öljy- ja polttoainesäiliöiden sekä sähkönjakelumuuntajien aiheuttamien riskien arviointi Mikäli Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella on öljysäiliöitä, erityisesti maanalaisia tai suoja-altaattomia, muodostavat ne suuren pohjaveden pilaantumisvaaran. Muuntajan aiheuttama pohjaveden pilaantumisvaara mahdollisessa vuototilanteessa on paikallisesti suuri. Riskin pohjavedelle aiheuttaa muuntajan sisältämä mineraaliöljy, jota käytetään eristeenä ja jäähdytysaineena.

14 Kuopion kaupunki 13 (16) 2.5 Tie- ja vesiliikenne Nykytilanne Tieliikenne Hietasalon (Nilsiä) saareen ei ole maaliikenneyhteyttä. Alueella sijaitsee yksityistie, jonka pituudesta ei ole tietoa. Vesiliikenne Pohjavesialueella tai sen läheisyydessä ei ole merkittyjä laivareittejä. Alueella tapahtuva vesiliikenne on pääosin vapaa-ajan veneilyä Liikenteen riskien arviointi Pohjavesialueen nykyisestä liikenteestä ja tienpidosta sekä vesiliikenteestä aiheutuva pohjaveden pilaantumisvaara on vähäinen. 2.6 Maa-ainesten otto Nykytilanne Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittamista Pohjois-Savossa koskevassa selvityksessä (POSKI-projekti) Hietasalon alueella (Nilsiä) luokiteltiin yksi kohde (Hietasalo) luonnon ja maisemansuojelun kannalta arvokkaisiin harjualueisiin. Hietasalo (Nilsiä) on luonnon ja maisemansuojelun kannalta maakunnallisesti arvokas harjualue. Alue käsittää Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueen lukuun ottamatta saaren lounaisosaa. POSKI-luokituksen mukaan Hietasalon alue (Nilsiä) on maa-ainesten ottoon soveltumaton. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella ei ole harjoitettu maa-ainesten ottoa eikä rantayleiskaavassa ole osoitettu alueelle maa-ainestenottoon soveltuvia kohteita. 2.7 Pilaantuneet tai mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella ei sijaitse tunnettuja pilaantuneita maa-alueita Maaperän tilan tietojärjestelmän (MATTI-rekisterin) mukaan. 2.8 Muut toiminnot Pohjavesialueella ei sijaitse muita toimintoja, kuten yrityksiä tai vapaa-ajan harrastealueita.

15 Kuopion kaupunki 14 (16) 2.9 Tulvat Hietasalon (Nilsiä) varavedenottamon kaivot sijaitsevat noin metrin etäisyydellä Syvärin rannasta. Syvärin pinnankorkeus on noin +96,25 m mpy (korkeusjärjestelmästä ei tietoa). Vesipinta on hieman varavedenottamon pohjavedenpintaa alemmalla tasolla. Pohjavedenpinta Hietasalon (Nilsiä) varavedenottamolla on noin tasolla +96,55 m mpy. Kaivon kansi on noin tasolla +100,50 m mpy. Vedennousu kaivon kannen tasolle ei liene mahdollista Tulvista aiheutuvien riskien arviointi Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialue on kokonaan vesistön ympäröimä, joten tulvariski ja siitä johtuva pohjaveden pilaantumisvaara on kohtalainen. Mikäli vedenotto aloitettaisiin uudelleen, normaalivaihteluväliä huomattavasti suuremmat vesistön pinnankorkeuden muutokset voisivat vaikuttaa rantaimeytyvän pohjaveden viipymäaikaan ja sitä kautta myös pohjaveden laatuun. Viipymäajan lyheneminen lisäisi Hietasalon (Nilsiä) vedenottamon raakaveden käsittelytarvetta.

16 Kuopion kaupunki 15 (16) 3 SUUNNITELMA-ALUETTA KOSKEVAT TOIMENPIDESUOSITUKSET Seuraavaan taulukkoon (taulukko 2) on koottu Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueen toimintoja koskevat toimenpidesuositukset. Kuopion kaikille pohjavesialueille yhteiset toimenpidesuositukset on esitetty suojelusuunnitelman yleisen osan kohdassa 7. Lisäksi pohjavesialueita koskevat sitovat kunnalliset määräykset, joista on selostettu yleisen osan kohdassa 6.2. Taulukko 2. Pohjavesialueen riskitoimintoja koskevat toimenpide-ehdotukset ja toimintasuositukset. Riskitoiminta Toimenpidesuositus Vastuutaho Aikataulu Vedenhankintaselvitykset ja nimeämiset Pohjavesialueelle tehdään pohjavesiselvitys. POSELY/ Y ja KYP/ kunnallistekninen suunnittelu Öljysäiliöt ja muuntamot Metsätalous Hietasalon pohjavesialueen nimi muutetaan Nilsiän Hietasaloksi. Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella sijaitseva pylväsmuuntaja tulee öljysuojata. Ympäristönsuojelumääräysten yhtenäisen tilakohtaisen hakkuuaukion kokoa koskevat määräykset saatetaan voimaan myös Hietasalon (Nilsiä) pohjavesialueella. POSELY/ Y KYP/ ympäristönsuojelupalvelut (tiedottaminen) ja Savon Voima Oy (toteuttaminen) KYP/ ympäristönsuojelupalvelut mennessä. 2017

17 Kuopion kaupunki 16 (16) 4 LÄHTEET Selvitykset ja suunnitelmat Nilsiän kaupunki ja SKVSY Pohjavesialueiden suojelusuunnitelma, Hietasalo II-luokan pohjavesialue. Insinööritoimisto Savon Suunnittelu Oy Nilsiän kunta, Hietasalon pohjavedenottamo imeytyskokeilu tutkimusraportit. Vallin, Sami Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon vedenottamoiden rantaimeytymis- ja tulvariskikartoitus. Tiljander Mia (toim.). Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittaminen - Pohjois-Savon loppuraportti. Pohjois-Savon ympäristökeskuksen raportteja 4/2007 URN ISBN: ISBN: (PDF). Ympäristöhallinto. Peltolohkorekisteri Korhonen J Suomen vesistöjen virtaaman ja vedenkorkeuden vaihtelut. Suomen ympäristö, luonnonvarat 45. Suomen ympäristökeskus. ISBN: Maankäyttösuunnitelmat Ympäristöministeriö Pohjois-Savon maakuntakaava 2030, Maakuntakaavaselostus, Pohjois-Savon liiton julkaisu A:67, ISBN , ISBN (pdf) , ISSN Ympäristöministeriö Pohjois-Savon maakuntakaava Pohjois-Savon ympäristökeskus Syvärin rantayleiskaava. Tietojärjestelmät ja aineistot Ympäristöhallinto. Ympäristö- ja paikkatietopalvelu OIVA, Ympäristöhallinto. Maaperän tilan tietojärjestelmä MATTI, Kuopion kaupungin paikkatietopalvelu TAAVI Geologian tutkimuskeskuksen maaperä- ja kallioperätutkimusaineistot

18

19

20

21

22

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hatunkivi 08 227 09 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (14) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2

Lisätiedot

Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Vääränsalo 08 297 12 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (13) Sisällys ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS...

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Syvänniemi 08 227 03 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2

Lisätiedot

20 Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Valkeislamminkangas 23.6.2015 Julkinen

20 Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Valkeislamminkangas 23.6.2015 Julkinen Valkeislamminkangas 08 534 07 23.6.2015 20 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä

Lisätiedot

Pihkainmäki 08 227 04

Pihkainmäki 08 227 04 Pihkainmäki 08 227 04 Kuopion kaupunki 1 (15) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2

Lisätiedot

Kurkimäki 0829710 23.6.2015

Kurkimäki 0829710 23.6.2015 0829710 23.6.2015 23.6.2015 1 (14) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2.

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Airaksela 08 227 10 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reposaari 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reposaari 23.6.2015 Julkinen Reposaari 08 297 03 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna Iisalmen reitti-seminaari 18.3.2019 Sari Pyyny 1< Ylä-Savon Vesi Oy Vuonna 2003 perustettu viiden kunnan omistama tukkuvesiyhtiö Omistus Iisalmi 43,58 %

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kurkiharju 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kurkiharju 23.6.2015 Julkinen Kurkiharju 08 297 09 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Kurkiharju 08 297 09

Kurkiharju 08 297 09 Kurkiharju 08 297 09 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 4 1.2

Lisätiedot

Haapokangas Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Haapokangas Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Haapokangas 08 919 03 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Matoharju Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Matoharju Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Matoharju 08 53 406 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Jouhtenisenkankaat 08 227 07 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Kotkatniemi 08 297 08 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (22) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kettukangas 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (22) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kettukangas 23.6.2015 Julkinen Kettukangas 08 297 07 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (22) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus

Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus POSELY/1779/2018 7.1.2019 Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus Luokka ja rajausmuutokset Varkauden alueella on kaksi pohjavesialuetta, joiden osalta luokitus ja rajaukset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (18) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Pellesmäki 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (18) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Pellesmäki 23.6.2015 Julkinen Pellesmäki 08 297 11 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (18) Sisällys ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2 Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset

Lisätiedot

Hirvilahti 08 297 51

Hirvilahti 08 297 51 Hirvilahti 08 297 51 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2

Lisätiedot

Kotkatniemi 08 297 08

Kotkatniemi 08 297 08 Kotkatniemi 08 297 08 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2 Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen KUULUTUS VARELY/3982/2016 18.1.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Motellin pohjavesialueen kartoitusta ja luokitusta Mynämäen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Kukonharju Vaaralampi B Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Kukonharju Vaaralampi B Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Kukonharju Vaaralampi 08 297 06B 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (25) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reittiönharju 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (25) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reittiönharju 23.6.2015 Julkinen Reittiönharju 08 534 03 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (25) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Kaavoituksen ajankohtaispäivä 14.6.2016 Ylitarkastaja Maria Mäkinen Varsinais-Suomen ELY-keskus 13.6.2016 Kartoituksen vaihe Tärkeät pohjavesialueet

Lisätiedot

23.7.2014 1 (17) Kuopion kaupunki Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Hietasalo. Julkinen

23.7.2014 1 (17) Kuopion kaupunki Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Hietasalo. Julkinen 0829704 23.7.2014 1 (17) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2. Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/778/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Pelkosenniemen kunta Sodankyläntie 1 98500 Pelkosenniemi Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Kaavoitus ja pohjavedet. Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö

Kaavoitus ja pohjavedet. Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö Kaavoitus ja pohjavedet Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö 7.10.2015 Kaavoitus ja pohjavedet, sisältö: Maankäytön suunnittelujärjestelmä Suomessa Esimerkkejä

Lisätiedot

RISKIKARTOITUS 0814001 A KUUSIMÄKI

RISKIKARTOITUS 0814001 A KUUSIMÄKI RISKIKARTOITUS 0814001 A KUUSIMÄKI SKVSY 08.05.2012 Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistys ry Sisällysluettelo 1 Kuusimäen pohjavesialue 0814001A... 3 1.1 Geologia ja hydrogeologia... 3 Pohjavesi... 3 Kallioperä...

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 21.6.2017 luonnos Tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

Pohjavesien toimenpide-ehdotukset toiselle vesienhoitokaudelle

Pohjavesien toimenpide-ehdotukset toiselle vesienhoitokaudelle Pohjavesien toimenpide-ehdotukset toiselle vesienhoitokaudelle Mari Leminen 2014 Etelä-Pohjanmaan ELY 469 pohjavesialuetta Luokka I: 377 kpl Luokka II: 92 kpl Luokittelu Riskitekijöiden arviot Hyvä tila/huono

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/216 13.2.217 Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/2016 13.2.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden luokitukset vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

II RISKIKARTOITUS JUANKOSKI MUSTANHARJU II-LUOKAN POHJAVESIALUE

II RISKIKARTOITUS JUANKOSKI MUSTANHARJU II-LUOKAN POHJAVESIALUE II RISKIKARTOITUS JUANKOSKI 0817411 MUSTANHARJU II-LUOKAN POHJAVESIALUE SKVSY 20.3.2012 SAVO-KARJALAN VESIENSUOJELUYHDISTYS RY SISÄLLYSLUETTELO 1 0817411 MUSTANHARJUN POHJAVESIALUE... 2 1.1 GEOLOGIA JA

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4302/2016 30.10.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4158/2016 14.6.2017 Liitteet 1 kpl Naantalin pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Naantalin

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Ryönänkangas 08 297 06A 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4159/2016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 20.2.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017

Lisätiedot

Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö. Seutukaavasta maakuntakaavaksi

Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö. Seutukaavasta maakuntakaavaksi Satakunnan maa-ainesseminaari Ulvilassa 9.2.2010 Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö Ympäristösuunnittelija Anne Savola Satakuntaliitto 1 Satakunnan maakuntakaava 2010 Seutukaavasta

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Keiteleen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Keiteleen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve en kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Esitys Pertunmaan pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista

Esitys Pertunmaan pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Liite 1. Esitys 1 (6) Liitteet 4 kpl 16.11.2018 ESAELY/75/2018 Esitys Pertunmaan pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Etelä-Savon ELY-keskus on tarkistanut Pertunmaan kunnan alueella sijaitsevien

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/4210/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Kemijärven kaupunki Hallituskatu 4 98100 Kemijärvi Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Veluke-tilanne ja tietojen jakaminen ELY-keskuksiin

Veluke-tilanne ja tietojen jakaminen ELY-keskuksiin Veluke-tilanne ja tietojen jakaminen ELY-keskuksiin Vanhempi tutkija Jari Rintala Kulutuksen ja tuotannon keskus /SYKE Vesihuolto- ja pohjavesitapaaminen 4.-5.4 2017 Tampere 1 Veluke? Vedenottamoiden lupaseurannan

Lisätiedot

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset sivu 1 Ymp.ltk 9.9.2010 42 liite 3 Siilinjärvi-Maaninka harjualueen yleiskaava Alue- ja kohdevaraukset, niiden perusteet sekä niitä koskevat määräykset Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet

Lisätiedot

Kuulutus koskien Aikolan ja Kosken pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia

Kuulutus koskien Aikolan ja Kosken pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia KUULUTUS VARELY/2630/2017 16.1.2019 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Aikolan ja Kosken pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö Pohjavesi on juomavettämme Suomessa vesilaitosten jakamasta talousvedestä yli 60 % on pohjavettä tai tekopohjavettä. Lisäksi haja-asutusalueella

Lisätiedot

Kiviaineshuolto kaavoituksessa

Kiviaineshuolto kaavoituksessa Kiviaineshuolto kaavoituksessa Maakuntakaavoitusjohtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys Esityksen sisältö Kaavahierarkia ja VAT Maakuntakaavan rooli ja Pirkanmaan maakuntakaava Yleiskaavoitus Eri kaavatasojen

Lisätiedot

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4298/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Jänneniemi 0829705 23.6.2015

Jänneniemi 0829705 23.6.2015 0829705 23.6.2015 23.6.2015 1 (36) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2. Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Varpaisjärven kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Varpaisjärven kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Varpaisjärven kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY 43012016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4160/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella Paimion pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/423/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Sodankylän kunta Jäämerentie 1 (PL 60) 99601 Sodankylä Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Kirkonkylä (Nilsiä) 08 534 01 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (29) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

3:30 2: :1 :50 1:31 876:1 2:38 RA M 8:0 2:65 2:63 2:96 2:5 2:104 2:73 2:103 2:110 8:0 8:12 55 M 2:120 LV-3 876:1 1:14 1:14

3:30 2: :1 :50 1:31 876:1 2:38 RA M 8:0 2:65 2:63 2:96 2:5 2:104 2:73 2:103 2:110 8:0 8:12 55 M 2:120 LV-3 876:1 1:14 1:14 2:109 :50 1:31 Y 33/1 ½ r II RA 2:38 1 8:0 ajo 2:96 2:5 2:65 2:63 2:38 1552600 1551900 2:104 6690600 6690600 2:73 2:103 2:110 8:0 90 70 97 53 8:11 68 61 56 87 89 20 74 18 24 8:12 55 13 2:120 22 80 80 25

Lisätiedot

Kuulutus koskien Herakkaan ja Viuvalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia

Kuulutus koskien Herakkaan ja Viuvalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia KUULUTUS VARELY/2634/2017 16.1.2019 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Herakkaan ja Viuvalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Vesi asema- ja rantaasemakaavassa

Vesi asema- ja rantaasemakaavassa Vesi asema- ja rantaasemakaavassa Vantaanjoki-neuvottelukunnan seminaari Etelä-Suomen lääninhallituksen auditorio Yliarkkitehti Anne Jarva 1 Vesi asema- ja ranta-asemakaavassa Asemakaavan ja ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3793/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Ovatko vesistöjen kunnostushankkeet ja hajakuormitusta vähentävät toimenpiteet lisääntyneet vesienhoitosuunnitelmien valmistumisen jälkeen

Ovatko vesistöjen kunnostushankkeet ja hajakuormitusta vähentävät toimenpiteet lisääntyneet vesienhoitosuunnitelmien valmistumisen jälkeen Ovatko vesistöjen kunnostushankkeet ja hajakuormitusta vähentävät toimenpiteet lisääntyneet vesienhoitosuunnitelmien valmistumisen jälkeen Johtava asiantuntija Antton Keto Suomen ympäristökeskus Limnologipäivät

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (29) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kirkonkylä (Nilsiä) 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (29) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kirkonkylä (Nilsiä) 23.6.2015 Julkinen Kirkonkylä (Nilsiä) 08 534 01 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (29) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Jätevesienkäsittely kuntoon

Jätevesienkäsittely kuntoon Jätevesienkäsittely kuntoon Eija Säger Hämeen ammattikorkeakoulu Jätevesihuollon kehittäminen Tammelan kunnan hajaasutusalueilla hanke JärviSunnuntai 12.6.2011 Hämeen luontokeskus, Tammela Säädösmuutokset

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Toimenpiteet pohjaveden otto ja pohjaveden laatu

Toimenpiteet pohjaveden otto ja pohjaveden laatu Toimenpiteet pohjaveden otto ja pohjaveden laatu Selvitetään tarkemmin Hennerin pohjavesialueen soveltuvuus yhdyskunnan vedenhankintaan ja mahdollisen vedenottamon perustaminen Vedenhankinnan omavaraisuuden

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Liite 1 Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Ennen luokitustarkistusta Korsnäs on ollut pääsijaintikuntana 6 vedenhankintaa varten tärkeällä I luokan

Lisätiedot

Metsätalouden vesiensuojelu

Metsätalouden vesiensuojelu Metsätalouden vesiensuojelu Maa- ja metsätalouden sekä turvetuotannon retkeily Karstulassa, 28.8.2012 Päivi Saari Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Sisältö Mistä metsätalouden vesistökuormitus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Hakemus 29.11.2017 Sivu 1/3 Keski-Savon ympäristötoimi Ympäristösihteeri Hanna Kakriainen Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Metsäpalstan maa-ainesalue sijaitsee Pieksämäen

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Turun kaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Turun kaupungin alueella KUULUTUS VARELY/536/2017 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Turun kaupungin alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6690/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6690/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (1) 135 Asianro 6690/14.05.00.02/2014 Lausunto / Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Pohjavesialueiden muutosehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat. Pohjavesialueen hydrogeologinen kuvaus sekä tiedot vedenotosta

Pohjavesialueiden muutosehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat. Pohjavesialueen hydrogeologinen kuvaus sekä tiedot vedenotosta Liite 1 Pohjavesialueiden muutosehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Alakylä (1021801) II Vedenhankintaan soveltuva pohjavesialue Arvio muodostuvan pohjaveden määrästä: 2500 m 3 /vrk Pistemäinen

Lisätiedot

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö Lausunto 1 (3) 29.12.2016 Dnro 511/05.01/2016 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Kirkkonummen kunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Lausuntopyyntö 11.11.2016 Lausunto Rastirannan ranta-asemakaavan luonnoksesta Kirkkonummen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA 740-544-11-59 Sijaintikartta Punkaharjun Pihlajavedeltä. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Vedenottoluvat ja toteutuneet ottomäärät sekä pohjavesialueiden antoisuudet

Vedenottoluvat ja toteutuneet ottomäärät sekä pohjavesialueiden antoisuudet Vedenottoluvat ja toteutuneet ottomäärät sekä pohjavesialueiden antoisuudet vanhempi tutkija Jari Rintala Kulutuksen ja tuotannon keskus /SYKE Valtakunnalliset Vesihuoltopäivät Jyväskylässä 10.-11.5.2017

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Kustavin kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Kustavin kunnan alueella KUULUTUS VARELY/544/2017 8.6.2017 Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Kustavin kunnan alueella Kustavin pohjavesialueen luokkamuutos Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NILSIÄN KAUPUNKI. TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS

NILSIÄN KAUPUNKI. TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1/5 NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee korttelin 215 rakennuspaikkoja

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2370/2017 13.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Utsjoen kunnassa

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Utsjoen kunnassa ESITYS LAPELY/190/2018 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Utsjoen kunnassa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon

Lisätiedot

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015 Ympäristölautakunta xxxx. Ehdotus

Lisätiedot

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta Pöyry Finland Oy LAUSUNTO Viite Sivu 1 (5) Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta 1 POHJAVESIOLOSUHTEET Kaava-alueen lounaisosa sijoittuu Palokankaan

Lisätiedot

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS 30.11.2017 Lamminniemi Maanmittauslaitos 2017 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI...

Lisätiedot

Taustaa pohjavedenottamoiden pohjavesitarkkailuista

Taustaa pohjavedenottamoiden pohjavesitarkkailuista 28.4.2017 Pohjavedenottamoiden riskienhallinnan tehostaminen pohjavesiyhteistarkkailuilla Kivimäki, A.-L., Lahti, K., Loikkanen, H., Pönni, J., Ahonen, J., Backman, B., Kaipainen, T. & Luoma, S. Valtakunnalliset

Lisätiedot

Maaningan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Maaningan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Maaningan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy KÖYLIÖN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6)

AIRIX Ympäristö Oy KÖYLIÖN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

ALUE 1. Äijälän ranta-asemakaava M-1 1/1 RA-1 M-1. 0 m 50 m 100 m 200 m 300 m 400 m. 1/2r. ajo. ajo. ajo

ALUE 1. Äijälän ranta-asemakaava M-1 1/1 RA-1 M-1. 0 m 50 m 100 m 200 m 300 m 400 m. 1/2r. ajo. ajo. ajo 440 400. Z -4--4 400 44400. 440 ALUE Äijälän ranta-asemakaava. 0..0. 0-4--4.. 4..4. --- 4.4. RA- / /r 0. -4--.4. pmo 4 ---. 0. W 000 ---. 0. 000 44400.0. 0,0. 4 ---.. --- 4. --- 0 m 0 m 0 m 0 m 00 m 400

Lisätiedot

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Tilaaja YIT Rakennus Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2.7.2014 Viite 1510013222 VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Päivämäärä 2.7.2014 Laatija

Lisätiedot

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen SUONENJOEN KAUPUNKI ANNA-LIISA AIRAKSINEN, ERKKI AIRAKSINEN JA PEKKA AIRAKSINEN Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen Kaavaselostus, FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 549230-P30817 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittaminen (POSKI) Pirkanmaalla

Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittaminen (POSKI) Pirkanmaalla Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittaminen (POSKI) Pirkanmaalla Maakuntainsinööri Satu Appelqvist Esityksen sisältö Lyhyesti hankkeen tavoitteista ja sen toteutuksesta Hankkeen tämän hetkinen

Lisätiedot

Asikkalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Asikkalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS HAMELY/1562/2017 Häme Luonnonvarayksikkö Asikkalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialueet A ja B KEMIJÄRVI

Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialueet A ja B KEMIJÄRVI Dnro LAPELY/4210/2015 Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialueet 12320109 A ja 12320109 B KEMIJÄRVI 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

Mäkrämäki Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Mäkrämäki Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 0822706 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 23.6.2015 1 (23) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3

Lisätiedot