Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1."

Transkriptio

1 Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

2 Kuopion kaupunki 1 (13) Sisällys ALUKSI SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset pintavesi- ja maaekosysteemit sekä luonnonsuojelualueet Vedenotto ja vedenkäsittely sekä suojavyöhykkeet Pohjaveden pinnankorkeus ja laatu sekä tarkkailu Pohjavesialueen maankäyttö Kaavatilanne ja kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Nykyinen maankäyttö SUUNNITELMA-ALUEEN TOIMINNAT JA NIIDEN AIHEUTTAMAT RISKIT Asutus Maatalous Metsätalous Nykytilanne Metsätalouden riskien arviointi Öljy- ja polttoainesäiliöt sekä sähkönjakelumuuntajat Tieliikenne Nykytilanne Liikenteen riskien arviointi Maa-ainesten otto Pilaantuneet tai mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Muut toiminnot Muiden toimintojen riskien arviointi Tulvat SUUNNITELMA-ALUETTA KOSKEVAT TOIMENPIDESUOSITUKSET LÄHTEET... 13

3 Kuopion kaupunki 2 (13) KUVAT JA TAULUKOT Kuvat Kuva 1. Ote Kuopion seudun maakuntakaavasta. Kuva 2. Länsirannan yleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus. Kuva 3. Valtion ympäristöhallinnon mukainen pohjavesialuerajaus. Taulukot Taulukko 1. Vääränsalon vedenlaatu vuonna 1990 ja Taulukko 2. Pohjavesialueen riskitoimintoja koskevat toimenpide-ehdotukset ja toimintasuositukset. LIITTEET Liite 1. Sijaintikartta pohjavesialueesta. Liite 2. Yleiskartta pohjavesialueesta. Liite 3. Pohjavesialueen maaperäkartta. Liite 4. Pohjavesialueen kallioperäkartta. Liite 5. Pohjavesialueen hydrogeologia. (Viranomaiskäyttö) Liite 6. Pohjavesialueelle sijoittuvat riskitoiminnot. Vääränsalon pohjavesialueen suojelusuunnitelman laatimisesta ovat vastanneet Kuopion kaupunkiympäristön palvelualueelta Päivi Rissanen, Linda Niskanen, Jenni Ikonen ja Jermu Pehkonen.

4 Kuopion kaupunki 3 (13) ALUKSI Tämä Vääränsalon pohjavesialueen suojelusuunnitelma sisältää tiedot alueen pohjavesioloista, pohjaveden laatuun ja määrään vaikuttavista toiminnoista sekä aluekohtaiset suositukset toimenpiteistä, joilla toimintojen vaikutuksia pohjaveteen voidaan ehkäistä tai vähentää. Suunnitelma on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä Kuopion pohjavesialueiden suojelusuunnitelman yleisen osan kanssa. Yleinen osa sisältää koonnin pohjavesiä koskevasta lainsäädännöstä, Kuopion kaupungin paikallisista määräyksistä sekä yleiskuvaukset pohjavedelle riskiä aiheuttavista toiminnoista ja tekijöistä. Yleisen osan loppuun on koottu kaikille Kuopion pohjavesialueille yhteiset toimenpideehdotukset. 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS Vääränsalon II-luokan pohjavesialue muodostuu noin 1,8 kilometrin pituisesta ja 0,9 kilometrin levyisestä moreenimuodostelmasta, joka sijaitsee Kuopion Länsirannan Lamperilan kylän läheisyydessä noin 18 kilometriä Kuopion keskustasta itä-luoteeseen. Pohjavesialueen kokonaispinta-ala on noin 1,36 km 2. Alue on rajattu arvioidun muodostumisalueen mukaan. Yleiskartta Vääränsalon pohjavesialueesta on esitetty suunnitelman liitteenä Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia Kallio- ja maaperä Vääränsalon pohjavesialue on noin 3,1 2,6 miljardia vuotta sitten syntynyttä arkeeista kallioperää, jonka pohjagneissikompleksiin kuuluvia kivilajeja ovat tonaliitti-, trondhjemiitti- ja granodioriittigneissi sekä migmatiitti. Pohjavesialueen kallioperäkartta on esitetty suunnitelman liitteenä 2. Vääränsalon maaperä on jakautunut kahteen erilaiseen moreenimuodostumaan. Itäosa on kumpumoreenia ja länsiosa hiekka- ja soramoreenia. Lisäksi länsiosassa on turvekaistale. Alueen korkein kohta sijaitsee itäosassa ja on noin +140 m mpy (N2000). Vääränsalon pohjavesialueen maaperäkartta on esitetty suunnitelman liitteenä 3. Hydrogeologia Vääränsalon pohjavesialue on vedenhankintaan soveltuva II-luokan pohjavesialue. Pohjaveden pinnankorkeutta ja virtausoloja ei ole tutkittu. Alueella tulisikin tehdä tarkempia pohjavesiselvityksiä. Alueen arvioitu antoisuus on 300 m 3 /vrk. Pohjavesialueen hydrogeologia on esitetty karttaliitteessä 4.

5 Kuopion kaupunki 4 (13) 1.2 Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset pintavesi- ja maaekosysteemit sekä luonnonsuojelualueet Pohjavesialueella sijaitsee useita soita ja soistumaalueita. Alueen länsiosan läpi virtaa etelä-pohjois-suunnassa Pieni-Väärään laskeva alle kaksi metriä leveä puro. Pelkosniityn alueella sijaitsee ns. Tuliniemen lähde. Alueella saattaa sijaita myös useampia pieniä lähteitä. Pohjavesialueella ei sijaitse Natura- tai muita luonnonsuojelualueita. Alueen läheisyydessä on useita luonnonsuojelukohteita. 1.3 Vedenotto ja vedenkäsittely sekä suojavyöhykkeet Vääränsalon pohjavesialueen soveltuvuutta vedenottoon on tutkittu vuonna 1990 Hirvilahti-Lamperila-Niemisjärvi vesihuolto-osuuskunnan vedenottamon paikkaa selvitettäessä. Alueen arvioitiin olevan kuitenkin sen verran syrjäinen, että sen hyödyntäminen ei ollut sen hetkisten kustannusten mukaan mielekästä. Vääränsalon pohjavesialueelle ei ole tehty suoja-alue päätöksiä. 1.4 Pohjaveden pinnankorkeus ja laatu sekä tarkkailu Pohjavesialueelle ei ole asennettu havaintoputkia. Vedenottamon paikkaa tutkittaessa paikaksi valikoitu yksi Tuliniemen tilalla sijaitsevista lähteistä. Tutkimuksen yhteydessä otetun näytteen perusteella vesi on täyttänyt talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja -tavoitteet. Vesi voi syövyttää metallipintoja. Suojelusuunnitelman laatimisen yhteydessä lähteestä otettiin uusi näyte keväällä 2014 (taulukko 1). Taulukon 1 tietoja on verrattu sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (STMA 461/2000) mukaisiin laatuvaatimuksiin ja -suositusarvoihin talousvetenä käytettävälle vedelle sekä vesienhoitoasetuksen (VHA 1040/2006, muutos 341/2009) liitteen 7A mukaisiin ympäristölaatunormeihin pohjavedelle niiltä osin kuin laatuominaisuuksista on ollut tietoa. Taulukko 1. Vääränsalon vedenlaatu vuonna 1990 ja Parametri, yksikkö Tuliniemen lähde STMA 461/2000 vaatimus*/ suositus ph 6 6 6,5 9,5 Ympäristö-laatunormit pohjavedelle, VNA (341/2009) Sähkönjohtavuus, S/cm Kaliumpermangaattiluku, mg/l 4,4 2,9 5 Rauta. mg/l 0,23 0,16 0,2 Mangaani, µg/l 3,7 50

6 Kuopion kaupunki 5 (13) Ammonium, mg/l 0,1 0,5 0,25 Ammoniumtyppi, mg/l <0,005 0,4 0,2 Nitraatti, mg/l 1,0 50* 50 Nitraattityppi, mg/l 0,13 11 * Nitriitti, mg/l 0,01 0,5* Nitriittityppi, mg/l <0,005 0,15 * Kokonaistyppi, mg/l 0,26 Vapaa hiilidioksidi, mg/l 29 Kokonaiskovuus, mmol/l 0,16 Sameus, FNU 4,2 ei epätavallisia muutoksia Väriluku, mg/l Pt 9 Arseeni, µg/l 0,17 10* 5 Koboltti, µg/l 0,12 2 Kadmium, µg/l <0,05 5,0* 0,4 Kromi, µg/l 0,42 50* 10 Kupari, µg/l 2, * 20 Lyijy, µg/l 0,15 10 * 5 Nikkeli, µg/l 1,6 20 * 10 Sinkki, µg/l 1 60 Antimoni, µg/l <0,1 5,0* 2,5 Elohopea, µg/l <0,005 1,0* 0,06 Sulfaatti, mg/l 5, Kloridi, mg/l 0, TOC (kok. orgaaninen hiili), mg/l 1,8 ei epätavallisia muutoksia Vedenlaatutietojen osalta voidaan todeta, että rautapitoisuus on laskenut 90-luvun alun näytteestä vuoden 2014 näytteeseen verrattuna. 1.5 Pohjavesialueen maankäyttö Kaavatilanne ja kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Kaavoituksella ohjataan rakentamista ja maankäytön sijoittumista. Vääränsalon pohjavesialueella voimassa olevia kaavoja ovat Kuopion seudun maakuntakaava sekä Länsirannan yleiskaava.

7 Kuopion kaupunki 6 (13) Maakuntakaava Vääränsalon pohjavesialue sisältyy ympäristöministeriön vahvistamaan Kuopion seudun maakuntakaavaan (kuva 1). Maakuntakaavassa pohjavesialue on alueen erityisominaisuutta osoittavalla merkinnällä Tärkeä pohjavesialue, pv 661. Alueen itäosa kuuluu ulkoilun ohjaamistarvetta edellyttävään maa- ja metsätalousalueeseen (MU 271). Pohjavesialueen kaakkoisosa kuuluu hiljaiseen alueeseen (hil 002) ja länsiosa tuulivoima-alueeseen (tv 802). Kuva 1. Ote Kuopion seudun maakuntakaavasta. Yleiskaava Alue sisältyy Kuopion Länsirannan yleiskaavaan (Hirvilahti), jonka ympäristöministeriö on vahvistanut Yleiskaavassa (kuva 2) pohjavesialue on osoitettu osaaluemerkinnällä Pohjavesialue pv, johon sisältyy vedenhankintaan tarkoitettu kohde ET/pv. Kaavamääräysten mukaan alueella on noudatettava erityisiä pohjaveden suojeluun tähtääviä kaavamääräyksiä (237, 238 ja 116), jotka ovat samat kaikilla ns. vanhan Kuopion yleiskaava-alueilla sijaitsevilla pohjavesialueilla. Pohjavesialueen sisällä maankäytön pääkäyttötarkoitus on maa- ja metsätalous (M) sekä virkistysalue (VR).

8 Kuopion kaupunki 7 (13) Kuva 2. Länsirannan yleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus. Länsirannan yleiskaavasta tehtiin valitus, jonka seurauksena ympäristöministeriö kumosi yleiskaavan osittain vuonna Pääosalle pohjavesialuetta kaavamääräykset kumoutuivat tässä yhteydessä. Kumotulle alueelle on tehty Suovu-Palosen osayleiskaavaluonnos vuonna Luonnoksessa alue on merkitty maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M). Kuvassa 3 on valtion ympäristöhallinnon rajaus, jossa pohjavesialueen rajaus on merkitty sinisellä katkoviivalla. Maakuntakaavan rajaus on yhteneväinen valtion ympäristöhallinnon rajauksen kanssa. Yleiskaavassa pohjavesialueeksi on rajattu huomattavasti suppeampi alue. Yleiskaavan pohjavesialuerajaukset tulee muuttaa valtion ympäristöhallinnon rajauksen mukaisiksi seuraavassa kaavan tarkistuksessa.

9 Kuopion kaupunki 8 (13) Kuva 3. Valtion ympäristöhallinnon mukainen pohjavesialuerajaus. Asema- ja ranta-asemakaavat Alueella ei ole asema- tai ranta-asemakaavoja. Kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Vääränsalon pohjavesialuetta koskevat kaikilla Kuopion pohjavesialueilla voimassa olevat kunnalliset pohjavesialuemääräykset. Ko. määräysten sisällöstä on kerrottu tarkemmin suojelusuunnitelman yleisessä osassa kohdassa Nykyinen maankäyttö Vääränsalon pohjavesialue on kokonaisuudessaan metsämaata. Suurimman osan (85 %) pohjavesialueesta omistaa metsäalan yritys Tornator Oyj. Loput maa-alueesta ovat yksityisten maanomistajien omistuksessa.

10 Kuopion kaupunki 9 (13) 2 SUUNNITELMA-ALUEEN TOIMINNAT JA NIIDEN AIHEUTTAMAT RISKIT Tähän lukuun on koottu tiedot Vääränsalon pohjavesialueelle sijoittuvasta toiminnoista sekä arvioitu niiden aiheuttamia riskejä pohjaveden muuttumis- ja pilaantumisvaaran kannalta. Toimintojen kartoitukset on tehty kesällä 2013 sekä keväällä Toiminnat on esitetty kartalla suunnitelman liitteenä Asutus Vääränsalon pohjavesialueella ei sijaitse asutusta. 2.2 Maatalous Pohjavesialueella ei sijaitse pelto- tai laidunalueita. 2.3 Metsätalous Nykytilanne Pohjavesialueella on metsämaata yhteensä noin 136 hehtaaria, josta suurimman osan (85 %) omistaa metsäyhtiö Tornator. Tornator Oyj:n antamien tietojen mukaan alueelle ei ole 10 vuoden hakkuusuunnitelmassa tulossa uudistushakkuita. Kasvatushakkuita alueella tehdään noin 10 hehtaarin alalla. Tornator Oyj:n metsänhoito-ohjeessa lannoitteiden käyttö ja kulotus pohjavesialueilla on kiellettyä. Maanmuokkaus suoritetaan mahdollisimman kevyesti ja metsän uudistamisessa pyritään käyttämään luontaista uudistamista tai kylvöä. Vääränsalon pohjavesialueen puusto on suurimmalta osin taimikoita ja nuorta kasvatusmetsikköä Metsätalouden riskien arviointi Metsätalouden aiheuttama pohjaveden pilaantumisvaara on Vääränsalon pohjavesialueella vähäinen. Arvioitu päätehakkuiden pinta-ala seuraavan kymmenen vuodenaikana on alle 10 % koko pohjavesialueen pinta-alasta. Tasaisesti vuosittain jakaantuvat puuston harvennus- ja päätehakkuut eivät aiheuta ko. alueella todennäköistä pohjaveden pilaantumisvaaraa. Hakkuuajankohdan valinnassa, mahdollisessa maapohjan käsittelyssä, torjunta-aineiden ja lannoitteiden käytössä on otettu huomioon ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti pohjaveden suojelutarve. Metsätalouden toiminnoista pohjaveden pilaantumisvaaraa aiheuttavat päätehakkuut, mahdolliset kunnostusojitukset, lannoitukset ja muu maanmuokkaus. Nämä vaikuttavat ravinteiden huuhtoutumiseen, valumavesien lisääntymiseen sekä pohjaveden määrän muutoksiin. Hakkuutähteiden korjuu pienentää hakkuun ravinnehuuhtoumia, mutta toisaalta kantojen nosto kasvattaa eroosioriskiä ja saattaa lisätä kuormitusta. Lisäksi metsätyökoneiden käyttöön liittyy öljyvahingonvaara ja sitä kautta pohjaveden pilaantumisvaara.

11 Kuopion kaupunki 10 (13) 2.4 Öljy- ja polttoainesäiliöt sekä sähkönjakelumuuntajat Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ja Kuopion kaupungin rakennusvalvonnan tietojärjestelmän mukaan Vääränsalon pohjavesialueella ei sijaitse öljy- tai polttoainesäiliöitä. Pohjavesialue sisältyy Savon Voima Oy:n sähkönjakelun toiminta-alueeseen. Yhtiöltä saadun tiedon mukaan pohjavesialueella ei sijaitse sähkönjakelumuuntajia. 2.5 Tieliikenne Nykytilanne Vääränsalon pohjavesialueella kulkee sorapintaisia metsäautoteitä yhteensä noin 2,6 kilometriä. Liikennemääriä ei ole selvitetty. Pääasiallisia tienkäyttäjiä ovat metsätalouteen liittyvä raskasliikenne sekä vapaa-ajantoimintoihin liittyvä yksityinen liikenne. Alueella ei ollut pohjavesialue-kylttejä Liikenteen riskien arviointi Liikenteen muodostama riski pohjavedelle on vähäinen, koska pohjavesialueella kulkevat tiet ovat varsin hyväkuntoisia ja ajoneuvojen nopeudet pysyvät matalina. 2.6 Maa-ainesten otto Pohjavesialueella ei tapahdu maa-ainesten ottoa eikä maakuntakaavaan ole osoitettu maa-ainesten ottoalueita. 2.7 Pilaantuneet tai mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Pohjavesialueella ei sijaitse tunnettuja pilaantuneita maa-alueita maaperän tilan tietojärjestelmän (MATTI-rekisterin) mukaan. 2.8 Muut toiminnot Tuulivoima Ympäristöministeriössä hyväksytty tuulivoiman maakuntakaava on rajannut kaksi tuulivoima-aluetta Suuri Palosen alueelle. Pohjavesialueen itäosa rajautuu toisen alueen sisään. Alueella on tehty arvio tuulivoiman rakentamisen vaikutuksista linnustoon ja luonnonympäristöön, jossa todettiin vaikutusten olevan vähäisiä. Pohjavesialueella ei sijaitse muita toimintoja kuten yrityksiä tai vapaa-ajan harrastealueita.

12 Kuopion kaupunki 11 (13) Muiden toimintojen riskien arviointi Tuulivoimalan sijoittaminen pohjavesialueella voi aiheuttaa paikallisesti kohtalaisen pohjaveden pilaantumisvaaran voimalan sisältämän öljyn vuoksi. Tuulivoimaloita ei tulisi sijoittaa pohjavesialueelle. 2.9 Tulvat Pohjavesialue ei sijaitse Pohjois-Savon ELY-keskuksen määrittelemällä tulvavaaraalueella.

13 Kuopion kaupunki 12 (13) 3 SUUNNITELMA-ALUETTA KOSKEVAT TOIMENPIDESUOSITUKSET Seuraavaan taulukkoon (taulukko 2) on koottu Vääränsalon pohjavesialueen toimintoja koskevat toimenpidesuositukset. Kuopion kaikille pohjavesialueille yhteiset toimenpidesuositukset on esitetty suojelusuunnitelman yleisen osan kohdassa 7. Lisäksi pohjavesialueita koskevat sitovat kunnalliset määräykset, joista on selostettu yleisen osan kohdassa 6.2. Taulukko 2. Pohjavesialueen riskitoimintoja koskevat toimenpide-ehdotukset ja toimintasuositukset. Toimenpidesuositus Toiminta Vastuutaho Aikataulu Vedenhankintaselvitys Alueelle tehdään pohjavesiselvitys. POSELY/ Y, KYP/ kunnallistekninen suunnittelu Maankäyttö Yleiskaavan mukainen pohjavesialuerajaus tulee muuttaa yhteneväksi valtion ympäristöhallinnon pohjavesialuerajauksen kanssa. KON/ strategisen maankäytön suunnittelu seuraava kaavan tarkistus Metsätalous Ympäristönsuojelumääräysten yhtenäistä tilakohtaista KYP/ ympäristönsuojelupalvelut 2017 hakkuuaukion kokoa koskevat määräykset tulee saattaa voimaan myös Vääränsalon pohjavesialueella. Muut toiminnot Tuulivoimaloiden sijoittamista pohjavesialueelle tulee KYP / rakennusvalvontapalvelut tarvittaessa välttää.

14 Kuopion kaupunki 13 (13) 4 LÄHTEET Selvitykset ja suunnitelmat Kuopion kaupunki, Ympäristökeskus, Ympäristönsuojelutoimisto, Jari Julkunen Suovu-Palosen luontoselvitys Pohjois-Savon liitto, Kalle Ruokolainen Arvio tuulivoimarakentamisen vaikutuksista linnustoon ja luonnonympäristöön Pohjois-Savossa. Maankäyttösuunnitelmat Ympäristöministeriö Kuopion seudun maakuntakaava. Ympäristöministeriö Pohjois-Savon tuulivoimamaakuntakaava Ympäristöministeriö Kuopion Länsirannan yleiskaava, kartta 6. Hirvilahti. Kuopion kaupunki, tekninen virasto Osayleiskaavaluonnos Suovu-Palonen. Kuopion kaupunki Merkintäkirjasto, Yleiskaavamerkinnät ja määräykset. Tietojärjestelmät ja aineistot Ympäristöhallinto. Ympäristö- ja paikkatietopalvelu OIVA, Ympäristöhallinto. Maaperän tilan tietojärjestelmä MATTI, Kuopion kaupungin paikkatietopalvelu TAAVI Geologian tutkimuskeskuksen maaperä- ja kallioperätutkimusaineistot,

15

16

17

18

19

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hatunkivi 08 227 09 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (14) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hietasalo (Nilsiä) 08 534 02 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Kurkimäki 0829710 23.6.2015

Kurkimäki 0829710 23.6.2015 0829710 23.6.2015 23.6.2015 1 (14) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (18) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Pellesmäki 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (18) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Pellesmäki 23.6.2015 Julkinen Pellesmäki 08 297 11 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (18) Sisällys ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2 Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reposaari 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reposaari 23.6.2015 Julkinen Reposaari 08 297 03 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Syvänniemi 08 227 03 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2

Lisätiedot

Hirvilahti 08 297 51

Hirvilahti 08 297 51 Hirvilahti 08 297 51 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2

Lisätiedot

20 Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Valkeislamminkangas 23.6.2015 Julkinen

20 Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Valkeislamminkangas 23.6.2015 Julkinen Valkeislamminkangas 08 534 07 23.6.2015 20 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä

Lisätiedot

Kotkatniemi 08 297 08

Kotkatniemi 08 297 08 Kotkatniemi 08 297 08 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2 Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

Haapokangas Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Haapokangas Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Haapokangas 08 919 03 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Airaksela 08 227 10 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kurkiharju 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kurkiharju 23.6.2015 Julkinen Kurkiharju 08 297 09 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Pihkainmäki 08 227 04

Pihkainmäki 08 227 04 Pihkainmäki 08 227 04 Kuopion kaupunki 1 (15) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Kotkatniemi 08 297 08 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET...

Lisätiedot

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna Iisalmen reitti-seminaari 18.3.2019 Sari Pyyny 1< Ylä-Savon Vesi Oy Vuonna 2003 perustettu viiden kunnan omistama tukkuvesiyhtiö Omistus Iisalmi 43,58 %

Lisätiedot

Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi. Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi

Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi. Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi Firan vesilaitos Lahelan vesilaitos Lämpötila C 12 9,5 14,4 12 7,9 8,5 ph-luku 12 6,6 6,7 12 8,0 8,1 Alkaliteetti mmol/l 12 0,5 0,5 12 1,1 1,1 Happi mg/l 12 4,2 5,3 12 11,5 13,2 Hiilidioksidi mg/l 12 21

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (22) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kettukangas 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (22) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kettukangas 23.6.2015 Julkinen Kettukangas 08 297 07 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (22) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Firan vesilaitos. Laitosanalyysit. Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi

Firan vesilaitos. Laitosanalyysit. Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi Laitosanalyysit Firan vesilaitos Lämpötila C 3 8,3 8,4 4 8,4 9 ph-luku 3 6,5 6,5 4 7,9 8,1 Alkaliteetti mmol/l 3 0,53 0,59 4 1 1,1 Happi 3 2,8 4 4 11,4 11,7 Hiilidioksidi 3 23,7 25 4 1 1,9 Rauta Fe 3

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi 30.6.2015

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi 30.6.2015 1 (6) Kankaanpään kaupunki Tekninen virasto Vaajasaari Marja PL 36 38701 KANKAANPÄÄ Tilausnro 231959 (0KANKA/Kankaanp), saapunut 17.6.2015, näytteet otettu 17.6.2015 (9:40) Näytteenottaja: Terv. tark.

Lisätiedot

Kurkiharju 08 297 09

Kurkiharju 08 297 09 Kurkiharju 08 297 09 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 4 1.2

Lisätiedot

Analyysi Menetelmä Yksikkö 32057-1 Verkostovesi Pattasten koulu. * SFS-EN ISO pmy/ml 1 Est. 7,5 Sähkönjohtavuus, 25 C * SFS-EN 10523:2012

Analyysi Menetelmä Yksikkö 32057-1 Verkostovesi Pattasten koulu. * SFS-EN ISO pmy/ml 1 Est. 7,5 Sähkönjohtavuus, 25 C * SFS-EN 10523:2012 1 Tutkimustodistus 214-3257 1(4) Raahen Vesi Oy Marintie 1 9214 Pattijoki Näytetiedot Näyte Verkostovesi Näyte otettu 25.8.214 Näytteen ottaja Jukka Ollikkala Saapunut 26.8.214 Näytteenoton syy Jaksottainen

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi 11.11.2015

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi 11.11.2015 1 (5) Kokemäen Vesihuolto Oy Tulkkilantie 2 32800 KOKEMÄKI Tilausnro 243666 (0KOKEMVE/talousve), saapunut 30.10.2015, näytteet otettu 29.10.2015 (7-11) Näytteenottaja: Tapio Jussila NÄYTTEET Lab.nro Näytteen

Lisätiedot

Matoharju Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Matoharju Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Matoharju 08 53 406 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3

Lisätiedot

23.7.2014 1 (17) Kuopion kaupunki Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Hietasalo. Julkinen

23.7.2014 1 (17) Kuopion kaupunki Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Hietasalo. Julkinen 0829704 23.7.2014 1 (17) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2. Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4302/2016 30.10.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesi

TESTAUSSELOSTE Talousvesi 1 (5) Säkylän kunta Vesihuoltolaitos Rantatie 268 27800 SÄKYLÄ Tilausnro 292956 (90SÄKYLÄ/Verkosto), saapunut 6.6.2017, näytteet otettu 6.6.2017 Näytteenottaja: Jari Rakkolainen NÄYTTEET Lab.nro Näytteen

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE TALOUSVESI

TESTAUSSELOSTE TALOUSVESI Tilaaja Enontekiön Vesihuolto Oy Ounastie 165 99400 Enontekiö Ahma ympäristö Oy PL 96 96101 Rovaniemi TESTAUSSELOSTE TALOUSVESI Näytteenottopaikka Enontekiön Vesihuolto, verkosto, Hetta, Keskuskeittiö

Lisätiedot

Talousvettä toimittavan laitoksen kokoluokka (m 3 /d)

Talousvettä toimittavan laitoksen kokoluokka (m 3 /d) Liite 1. Yhteenveto keskisuurista laitoksista. Talousvettä toimittavan laitoksen kokoluokka (m 3 /d) 10 100 100 400 400 1 000 Yhteensä Laitokset ja yksiköt 407 177 113 697 Talousveden käyttäjät 85 800

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Jouhtenisenkankaat 08 227 07 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus 1 (5) Liperin kunta, tekninen osasto Riikonen Kari kari.riikonen@liperi.fi Keskustie 10 83100 LIPERI Tilausnro 219962 (4774J/VALVLIYL), saapunut 3.5.2017, näytteet otettu 3.5.2017 Näytteenottaja: Väisänen

Lisätiedot

Jänneniemi 0829705 23.6.2015

Jänneniemi 0829705 23.6.2015 0829705 23.6.2015 23.6.2015 1 (36) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2. Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesi Tilausnro (0KEURUU/Tal.vesi), saapunut , näytteet otettu Näytteenottaja: Mika Väle

TESTAUSSELOSTE Talousvesi Tilausnro (0KEURUU/Tal.vesi), saapunut , näytteet otettu Näytteenottaja: Mika Väle 1 (7) Keuruun kaupunki Keuruun Vesi Väliaho Seppo Kantolantie 6 42700 KEURUU Tilausnro 288532 (0KEURUU/Tal.vesi), saapunut 26.4.2017, näytteet otettu 25.4.2017 Näytteenottaja: Mika Väle NÄYTTEET Lab.nro

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesi

TESTAUSSELOSTE Talousvesi 1 (5) Humppilan Vesihuolto Oy Syrjälä Mika Yritystie 2 31640 HUMPPILA Tilausnro 288393 (0HUMPVES/talousve), saapunut 25.4.2017, näytteet otettu 25.4.2017 (10.20-11.00) Näytteenottaja: Tarja Andersson NÄYTTEET

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus 1 (4) Liperin kunta, tekninen osasto Riikonen Kari kari.riikonen@liperi.fi Keskustie 10 83100 LIPERI Tilausnro 219952 (4774J/VALVVIIN), saapunut 3.5.2017, näytteet otettu 3.5.2017 Näytteenottaja: Väisänen

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi 1 (6) Kankaanpään kaupunki Tekninen virasto Vaajasaari Marja PL 36 38701 KANKAANPÄÄ Tilausnro 261466 (0KANKA/Kankaanp), saapunut 17.6.2016, näytteet otettu 16.6.2016 Näytteenottaja: Terv.tark. Susanna

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ 1 (4) Outokummun kaupunki Vesihuoltopalvelut Laitinen Teemu Hovilankatu 2 83500 OUTOKUMPU Tilausnro 256433 (4031/VALVONTA), saapunut 17.9.2019, näytteet otettu 17.9.2019 (10:00) Näytteenottaja: M. Kinnunen

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi

TESTAUSSELOSTE *Talousvesi 1 (6) Kankaanpään kaupunki Tekninen virasto Vaajasaari Marja PL 36 38701 KANKAANPÄÄ Tilausnro 274317 (0KANKA/Kankaanp), saapunut 27.10.2016, näytteet otettu 27.10.2016 (9-12) Näytteenottaja: Ville Kiviharju

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ 1 (5) Keski-Savon Vesi Oy Borginkatu 9 78300 VARKAUS Tilausnro 237265 (4618/Valvont), saapunut 14.6.2018, näytteet otettu 14.6.2018 Näytteenottaja: Anne Parkkinen NÄYTTEET Lab.nro Näytteen kuvaus 16184

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus SAVO-KARJALAN YMPÄRISTÖTUTKIMUS OY TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus 13.11.2017 17-8046 #1 1 (4) Martonvaaran vesiosuuskunta Tossavainen Jarmo jarmo.tossavainen@luukku.com Tilausnro 228289 (4765J/VERJAKSO),

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Ryönänkangas 08 297 06A 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

17VV VV 01021

17VV VV 01021 Pvm: 4.5.2017 1/5 Boliden Kevitsa Mining Oy Kevitsantie 730 99670 PETKULA Tutkimuksen nimi: Kevitsan vesistötarkkailu 2017, huhtikuu Näytteenottopvm: 4.4.2017 Näyte saapui: 6.4.2017 Näytteenottaja: Mika

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (25) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reittiönharju 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (25) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reittiönharju 23.6.2015 Julkinen Reittiönharju 08 534 03 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (25) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Kaavoitus ja pohjavedet. Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö

Kaavoitus ja pohjavedet. Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö Kaavoitus ja pohjavedet Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö 7.10.2015 Kaavoitus ja pohjavedet, sisältö: Maankäytön suunnittelujärjestelmä Suomessa Esimerkkejä

Lisätiedot

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset sivu 1 Ymp.ltk 9.9.2010 42 liite 3 Siilinjärvi-Maaninka harjualueen yleiskaava Alue- ja kohdevaraukset, niiden perusteet sekä niitä koskevat määräykset Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet

Lisätiedot

Tilausnro (90PYHÄRA/Verkosto), saapunut , näytteet otettu Näytteenottaja: Jyrki Nurmi

Tilausnro (90PYHÄRA/Verkosto), saapunut , näytteet otettu Näytteenottaja: Jyrki Nurmi TESTAUSSELOSTE 17-11019 1 (6) Talousvesi #1 13.6.2017 Pyhärannan Kunta Tekninen osasto Talousvedet Pajamäentie 4 23950 PYHÄRANTA Tilausnro 292426 (90PYHÄRA/Verkosto), saapunut 1.6.2017, näytteet otettu

Lisätiedot

REKISTERIOTE Hyväksytty laboratorio

REKISTERIOTE Hyväksytty laboratorio 1 Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, Tampere PL 265 (Patamäenkatu 24) 33101 Tampere Puh. 03 2461111 EVIRAN REKISTERISSÄ OLEVAT MENETELMÄT elintarvikkeet Elohopea akkr Sisäinen menetelmä KVVY

Lisätiedot

Elohopea akkr Sisäinen menetelmä KVVY LA 82, perustuu EPA 7473

Elohopea akkr Sisäinen menetelmä KVVY LA 82, perustuu EPA 7473 Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, Tampere PL 265 33101 Tampere EVIRAN REKISTERISSÄ OLEVAT MENETELMÄT Matriisi elintarvikkeet Menetelmän nimi Akkr/Arv Standardi Elohopea akkr Sisäinen menetelmä

Lisätiedot

Järvenpää Järvenpää Satukallio Järvenpää Haarajoki Uimahalli

Järvenpää Järvenpää Satukallio Järvenpää Haarajoki Uimahalli Järvenpää Järvenpää Satukallio Järvenpää Haarajoki Uimahalli Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi Lkm keski- maksimi arvo arvo arvo Lämpötila C 6 10,7 15,1 6 9,4 12,5 6 8,3 11,0 Sameus FTU 6 0,4 0,6 6

Lisätiedot

17VV VV Veden lämpötila 14,2 12,7 14,2 13,9 C Esikäsittely, suodatus (0,45 µm) ok ok ok ok L. ph 7,1 6,9 7,1 7,1 RA2000¹ L

17VV VV Veden lämpötila 14,2 12,7 14,2 13,9 C Esikäsittely, suodatus (0,45 µm) ok ok ok ok L. ph 7,1 6,9 7,1 7,1 RA2000¹ L 1/5 Boliden Kevitsa Mining Oy Kevitsantie 730 99670 PETKULA Tutkimuksen nimi: Kevitsan vesistötarkkailu 2017, elokuu Näytteenottopvm: 22.8.2017 Näyte saapui: 23.8.2017 Näytteenottaja: Eerikki Tervo Analysointi

Lisätiedot

Näytenumero Näytetunnus Tunnus Ottopvm. Näytteenottaja Saapunut pvm. Tutkimus alkoi Tutkimus valmis

Näytenumero Näytetunnus Tunnus Ottopvm. Näytteenottaja Saapunut pvm. Tutkimus alkoi Tutkimus valmis Tutkimustodistus '1.RA03' Kierros: elo 26.09.2018 Ranuan Infra Oy Keskustie 11 97700 Ranua Tulokset hyväksynyt Hanna Kemppe Laboratoriokemisti 040 704 0528 22569 (26.09.2018), 22570 (21.09.2018), 22571

Lisätiedot

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö Pohjavesi on juomavettämme Suomessa vesilaitosten jakamasta talousvedestä yli 60 % on pohjavettä tai tekopohjavettä. Lisäksi haja-asutusalueella

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (29) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kirkonkylä (Nilsiä) 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (29) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kirkonkylä (Nilsiä) 23.6.2015 Julkinen Kirkonkylä (Nilsiä) 08 534 01 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (29) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Tarvittaessa laadittava lisäselvitys pohjavesien ominaispiirteistä

Tarvittaessa laadittava lisäselvitys pohjavesien ominaispiirteistä 3330 N:o 341 Liite 2 a Tarvittaessa laadittava lisäselvitys pohjavesien ominaispiirteistä 1. Pohjavesimuodostuman geologiset ominaispiirteet, mukaan lukien geologisen muodostuman laajuus ja tyyppi; 2.

Lisätiedot

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Kaavoituksen ajankohtaispäivä 14.6.2016 Ylitarkastaja Maria Mäkinen Varsinais-Suomen ELY-keskus 13.6.2016 Kartoituksen vaihe Tärkeät pohjavesialueet

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/423/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Sodankylän kunta Jäämerentie 1 (PL 60) 99601 Sodankylä Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Kukonharju Vaaralampi B Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Kukonharju Vaaralampi B Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Kukonharju Vaaralampi 08 297 06B 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

REKISTERIOTE Hyväksytty tai rekisteröity laboratorio. Eurofins Nab Labs Oy. Survontie 9 D JYVÄSKYLÄ Puh. EVIRAN REKISTERISSÄ OLEVAT MENETELMÄT

REKISTERIOTE Hyväksytty tai rekisteröity laboratorio. Eurofins Nab Labs Oy. Survontie 9 D JYVÄSKYLÄ Puh. EVIRAN REKISTERISSÄ OLEVAT MENETELMÄT 1 Eurofins Nab Labs Oy Survontie 9 D 40500 JYVÄSKYLÄ Puh. 0404503100 EVIRAN REKISTERISSÄ OLEVAT MENETELMÄT elintarvikkeet Pseudomonas aeruginosa akkr SFS-EN ISO 16266:2008, pakattu vesi ilmoitettavat eläintaudit

Lisätiedot

TUTKIMUSTODISTUS 2012E

TUTKIMUSTODISTUS 2012E TUTKIMUSTODISTUS 2012E- 21512-1 Tarkkailu: Talvivaara kipsisakka-altaan vuoto 2012 Tarkkailukierros: vko 51 Tilaaja: Pöyry Finland Oy Otto pvm. Tulo pvm. Tutkimuksen lopetus pvm. Havaintopaikka Tunnus

Lisätiedot

Selvitys kunnostusojituksen vaikutuksista pohjaveteen välikatsaus Kokkolan Patamäen pohjavesialueen kunnostusojitushankkeeseen

Selvitys kunnostusojituksen vaikutuksista pohjaveteen välikatsaus Kokkolan Patamäen pohjavesialueen kunnostusojitushankkeeseen Selvitys kunnostusojituksen vaikutuksista pohjaveteen välikatsaus Kokkolan Patamäen pohjavesialueen kunnostusojitushankkeeseen Maiju Ikonen EPO ELY, AKV-yksikkö, vesihuoltoryhmä Patamäen pohjavesialueen

Lisätiedot

TUTKIMUSTODISTUS. Jyväskylän Ympäristölaboratorio. Sivu: 1(1) Päivä: 09.10.14. Tilaaja:

TUTKIMUSTODISTUS. Jyväskylän Ympäristölaboratorio. Sivu: 1(1) Päivä: 09.10.14. Tilaaja: Jyväskylän Ympäristölaboratorio TUTKIMUSTODISTUS Päivä: 09.10.14 Sivu: 1(1) Tilaaja: PIHTIPUTAAN LÄMPÖ JA VESI OY C/O SYDÄN-SUOMEN TALOUSHAL. OY ARI KAHILAINEN PL 20 44801 PIHTIPUDAS Näyte: Verkostovesi

Lisätiedot

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4158/2016 14.6.2017 Liitteet 1 kpl Naantalin pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Naantalin

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ÄMMÄNTÖYRÄS, OLLOSTENTIEN ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI ÄMMÄNTÖYRÄS, OLLOSTENTIEN ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.5.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI ÄMMÄNTÖYRÄS, OLLOSTENTIEN ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin (03) 888 111

Lisätiedot

Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu, Kaakkois-Suomi

Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu, Kaakkois-Suomi Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu, Kaakkois-Suomi 21.9.2017 Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Heidi Rautanen ja Pyry Mäkelä Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu Laki vesien-

Lisätiedot

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/778/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Pelkosenniemen kunta Sodankyläntie 1 98500 Pelkosenniemi Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/4210/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Kemijärven kaupunki Hallituskatu 4 98100 Kemijärvi Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen KUULUTUS VARELY/3982/2016 18.1.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Motellin pohjavesialueen kartoitusta ja luokitusta Mynämäen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

1 Vaikutusalueen herkkyys yhdyskuntarakenteen kannalta

1 Vaikutusalueen herkkyys yhdyskuntarakenteen kannalta Ympäristövaikutusten arviointiohjelma 19.2.2019 1 (11) 1 Vaikutusalueen herkkyys yhdyskuntarakenteen kannalta Kuva 1.1. Hankkeen vaikutusten yhdyskuntarakenteeseen arvioidaan ulottuvan enintään kilometrin

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

Laatanlampi Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Laatanlampi Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. 0829701 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 1 (33) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1. SUUNNITELMA-ALUEEN

Lisätiedot

Mäkrämäki Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Mäkrämäki Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 0822706 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 23.6.2015 1 (23) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE OSAYLEISKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaava: Rytökallio: Pikkumuolaan kaupunginosan asemakaavatonta aluetta. Forssan kaupunki/yksityiset maanomistajat

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ 1 (5) Kajaanin Vesi Onnelantie 10 87100 KAJAANI Tilausnro 238394 (10007/HETERAVO), saapunut 12.7.2018, näytteet otettu 12.7.2018 (9:45-11:00) Näytteenottaja: Halonen Jarmo NÄYTTEET Lab.nro Näytteen kuvaus

Lisätiedot

Í%R]'ÂÂÂVqEÎ. Päivämäärä Sivu 1 / 2

Í%R]'ÂÂÂVqEÎ. Päivämäärä Sivu 1 / 2 113-2016-00010172 Päivämäärä 14.9.2016 Sivu 1 / 2 Reisjärven Vesiosuuskunta Asiakasnro: KF0000653 Reisjärven Vesiosuuskunta Kirkkotie 6 A 1 85900 Reisjärvi Jakelu : Jorma Turunen (jorma.turunen@selanne.net),

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE *Vesilaitosvesi

TESTAUSSELOSTE *Vesilaitosvesi 20.11.201 1-4031 1 (4) Kirkkonummen kunta / Vesihuoltolaitos Lehtinen Maria PL 20 02401 KIRKKONUMMI Tilausnro 91197 (103/Meiko), saapunut 3.11.201, näytteet otettu 3.11.201 (11:30) Näytteenottaja: Luvyn

Lisätiedot

Analyysi Menetelmä Yksikkö

Analyysi Menetelmä Yksikkö Tutkimustodistus 2018-12169 1(2) 08.06.2018 Pihtiputaan Lämpö & vesi Pertti Pasanen 44800 Pihtipudas Näytetiedot Näyte Kirkonkylän verkosto Shell Putaanportti Näyte otettu 30.05.2018 Näytteen ottaja Kirsi

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus 27.3.2018 18-1878 #1 1 (4) Uudenkaupungin kaupunki Uudenkaupungin Vesi Nervanderinkatu 9 23500 UUSIKAUPUNKI Tilausnro 212152 (WUKI/V2), saapunut 19.3.2018, näytteet otettu

Lisätiedot

Analyysi Menetelmä Yksikkö Kaivovesi Tehdasalue P1. 148,4 Alkaliniteetti Sis. men. O-Y-003 mmol/l < 0,02 Väriluku. lämpötilakompensaatio

Analyysi Menetelmä Yksikkö Kaivovesi Tehdasalue P1. 148,4 Alkaliniteetti Sis. men. O-Y-003 mmol/l < 0,02 Väriluku. lämpötilakompensaatio Tutkimustodistus 2012-8409 1(3) 06.08.2012 Pöyry Finland Oy PL 40774 LASKUTUS Näytetiedot Näyte Kaivovesi Näyte otettu 12.06.2012 Näytteen ottaja Esa-Pekka Kukkonen Saapunut 13.06.2012 Näytteenoton syy

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 20.2.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017

Lisätiedot

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

KOKKOLAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON JA BIOKAASULAITOKSEN LIETEPÄÄSTÖJEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU POHJAVESINÄYTTEET SYYS LOKAKUUSSA 2012

KOKKOLAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON JA BIOKAASULAITOKSEN LIETEPÄÄSTÖJEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU POHJAVESINÄYTTEET SYYS LOKAKUUSSA 2012 Tiia Sillanpää ja Eeva Kaarina Aaltonen / 26.11.2012 KOKKOLAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON JA BIOKAASULAITOKSEN LIETEPÄÄSTÖJEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU POHJAVESINÄYTTEET SYYS LOKAKUUSSA 2012 1. TAUSTA Kokkolan jätevedenpuhdistamolla

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTE. Tutkimuksen lopetus pvm. Näkösyv. m

TUTKIMUSSELOSTE. Tutkimuksen lopetus pvm. Näkösyv. m TUTKIMUSSELOSTE Tarkkailu: Talvivaaran prosessin ylijäämävedet 2012 Jakelu: pirkko.virta@poyry.com Tarkkailukierros: vko 3 hanna.kurtti@poyry.com Tilaaja: Pöyry Finland Oy Havaintopaikka Tunnus Näytenumero

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ SAVO-KARJALAN YMPÄRISTÖTUTKIMUS OY TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ 5.9.2016 16-6969 #1 1 (3) Pieksänkosken vesiosuuskunta Väänänen Pekka Rannanmaantie 64 73360 PAJULAHTI Tilausnro 210662 (4912/Jaksott),

Lisätiedot

TUTKIMUSSUUNNITELMA TYÖNUMERO: E27030 SOTKAMON KUNTA RIMPILÄNNIEMEN POHJAVESIALUEEN TUTKIMUSSUUNNITELMA 16.6.2014 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

TUTKIMUSSUUNNITELMA TYÖNUMERO: E27030 SOTKAMON KUNTA RIMPILÄNNIEMEN POHJAVESIALUEEN TUTKIMUSSUUNNITELMA 16.6.2014 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU TUTKIMUSSUUNNITELMA TYÖNUMERO: E27030 SOTKAMON KUNTA RIMPILÄNNIEMEN POHJAVESIALUEEN TUTKIMUSSUUNNITELMA SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Muutoslista VALMIS ATA ATA TKIV LUONNOS Muutos Päiväys Hyväksynyt Tarkastanut

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ SAVO-KARJALAN YMPÄRISTÖTUTKIMUS OY TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ 31.5.2017 17-3131 #1 1 (3) Karttulan Vesiosuuskunta Kissakuusentie 8 72100 KARTTULA Tilausnro 220428 (4908/Jaks+5v), saapunut 11.5.2017,

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus^ 1 (5) Kajaanin Vesi Onnelantie 10 87100 KAJAANI Tilausnro 199915 (10007/HETERAVO), saapunut 10.12.2015, näytteet otettu 9.12.2015 (8:15-9:15) Näytteenottaja: Halonen Jarmo NÄYTTEET Lab.nro Näytteen kuvaus

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Vesilaitosvesi Tilausnro (1195/BollBeha), saapunut , näytteet otettu Näytteenottaja: Leif Helander

TESTAUSSELOSTE Vesilaitosvesi Tilausnro (1195/BollBeha), saapunut , näytteet otettu Näytteenottaja: Leif Helander 1 (3) Inkoon kunta Yhdyskuntatekniset palvelut Bergman, Peter PL 6 10211 INKOO Tilausnro 113791 (1195/BollBeha), saapunut 14.5.2019, näytteet otettu 14.5.2019 Näytteenottaja: Leif Helander NÄYTTEET Lab.nro

Lisätiedot

Länkimaan vedenottamoiden tarkkailuohjelman uusiminen

Länkimaan vedenottamoiden tarkkailuohjelman uusiminen PÄÄTÖS LAPELY/2267/2016 Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Savo 26.2.2019 ASIA Länkimaan vedenottamoiden tarkkailuohjelman uusiminen Hakija Meri-Lapin Vesi Oy Annettu päätös Pohjois-Suomen ympäristölupaviraston

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus 26.5.2015

TESTAUSSELOSTE Talousvesitutkimus 26.5.2015 TESTAUSSELOSTE 1 (4) Vehmaan kunta Vesilaitos Saarikontie 8 23200 VINKKILÄ Tilausnro 178531 (WVEHMAA/P1), saapunut 4.5.2015, näytteet otettu 4.5.2015 (11:00) Näytteenottaja: Terv.tark. Konsta Kulmala NÄYTTEET

Lisätiedot

KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA

KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA Kaavamerkinnät ja - määräykset, luonnos 30.6.2014 Julkaisija: Kainuun Liitto Kauppakatu 1 87100 Kajaani Puh. 08 6155 41 / vaihde Faksi: 08 6155 4260 kainuunliitto@kainuu.fi

Lisätiedot

Hausjärven Kurun pohjavesiselvitykset. Timo Kinnunen, hydrogeologi Uudenmaan ympäristökeskus

Hausjärven Kurun pohjavesiselvitykset. Timo Kinnunen, hydrogeologi Uudenmaan ympäristökeskus Hausjärven Kurun pohjavesiselvitykset Timo Kinnunen, hydrogeologi Uudenmaan ympäristökeskus Lähtökohtia Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan 31 kunnasta 21 vedenhankinta perustuu pohjaveden tai tekopohjaveden käyttöön

Lisätiedot

REKISTERIOTE Hyväksytty tai rekisteröity laboratorio. Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy, Kuopion laboratorio. Yrittäjäntie KUOPIO Puh.

REKISTERIOTE Hyväksytty tai rekisteröity laboratorio. Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy, Kuopion laboratorio. Yrittäjäntie KUOPIO Puh. 1 Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy, Kuopion Yrittäjäntie 24 70150 KUOPIO Puh. 050 3004176 RUOKAVIRASTON REKISTERISSÄ OLEVAT MENETELMÄT elintarvikkeet Aerobiset mikro-organismit akkr ISO 4833:2013 Anaerobiset

Lisätiedot

Pohjavesiasioiden huomioonottaminen Metsähallituksen toiminnassa.

Pohjavesiasioiden huomioonottaminen Metsähallituksen toiminnassa. Pohjavesiasioiden huomioonottaminen Metsähallituksen toiminnassa. Maailman vesipäivän seminaari 24.3.2009 Säätytalo Esko Maukonen Ainutlaatuinen toimija Metsähallitus tuottaa luonnonvara-alan palveluja

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Kirkonkylä (Nilsiä) 08 534 01 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (29) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus

TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus SAVO-KARJALAN YMPÄRISTÖTUTKIMUS OY TESTAUSSELOSTE J ^Talousvesitutkimus 26.5.2017 17-3029 #2 1 (3) Varparannan vesiosuuskunta Vatanen Kyösti info@varparannanvesihuolto.com Onkaniementie 3 81120 KATAJARANTA

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4160/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella Paimion pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot