Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa"

Transkriptio

1 Syvänniemi Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

2 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset pintavesi- ja maaekosysteemit sekä luonnonsuojelualueet Vedenotto ja vedenkäsittely sekä suojavyöhykkeet Pohjaveden pinnankorkeus ja laatu sekä tarkkailu Pohjavesialueen maankäyttö Kaavatilanne ja kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Nykyinen maankäyttö SUUNNITELMA-ALUEEN TOIMINNAT JA NIIDEN AIHEUTTAMAT RISKIT Asutus Nykytilanne Asutuksen riskien arviointi Maatalous Metsätalous Nykytilanne Metsätalouden riskien arviointi Öljy- ja polttoainesäiliöt sekä sähkönjakelumuuntajat Nykytilanne Öljy- ja polttoainesäiliöiden sekä sähkönjakelumuuntajien aiheuttamien riskien arviointi Tie- ja vesiliikenne Nykytilanne Liikenteen riskien arviointi Maa-ainesten otto Pilaantuneet tai mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Muut toiminnot Tulvat SUUNNITELMA-ALUETTA KOSKEVAT TOIMENPIDESUOSITUKSET LÄHTEET... 16

3 Kuopion kaupunki 2 (16) KUVAT JA TAULUKOT Kuvat Kuva 1. Ote Pohjois-Savon maakuntakaavasta. Kuva 2. Vuonna 1998 muutetun Syvänniemen osayleiskaavan mukainen pohjavesialuerajaus. Kuva 3. Syvänniemen osayleiskaavan muutos (2009). Kuva 4. Kuttajärvi-Saittajärvi rantaosayleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus. Kuva 5. Valtion ympäristöhallinnon pohjavesialuerajaus. Kuva 6. Maankäyttömuodot Syvänniemen pohjavesialueella. Kuva 7. Pohjavesialueelle mahdollisesti suunnitellut hakkuut vuosille Taulukot Taulukko 1. Syvänniemen pohjavesialueella sijaitsevien muuntajien tiedot. Taulukko 2. Tien hoitoluokitus ja ominaistiedot. Taulukko 3. Pohjavesialueen riskitoimintoja koskeva toimenpide-ehdotukset ja toimintasuositukset. LIITTEET Liite 1. Sijaintikartta pohjavesialueesta. Liite 2. Yleiskartta pohjavesialueesta. Liite 3. Pohjavesialueen kallioperäkartta. Liite 4. Pohjavesialueen maaperäkartta. Liite 5. Pohjavesialueen hydrogeologia. (Viranomaiskäyttö) Liite 6. Pohjavesialueelle sijoittuvat riskitoiminnot. Syvänniemen pohjavesialueen suojelusuunnitelman laatimisesta ovat vastanneet Kuopion kaupunkiympäristön palvelualueelta Päivi Rissanen, Linda Niskanen, Jenni Ikonen ja Jermu Pehkonen.

4 Kuopion kaupunki 3 (16) ALUKSI Tämä Syvänniemen pohjavesialueen suojelusuunnitelma sisältää tiedot alueen pohjavesioloista, pohjaveden laatuun ja määrään vaikuttavista toiminnoista sekä aluekohtaiset suositukset toimenpiteistä, joilla toimintojen vaikutuksia pohjaveteen voidaan ehkäistä tai vähentää. Suunnitelma on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä Kuopion pohjavesialueiden suojelusuunnitelman yleisen osan kanssa. Yleinen osa sisältää koonnin pohjavesiä koskevasta lainsäädännöstä, Kuopion kaupungin paikallisista määräyksistä sekä yleiskuvaukset pohjavedelle riskiä aiheuttavista toiminnoista ja tekijöistä. Yleisen osan loppuun on koottu kaikille Kuopion pohjavesialueille yhteiset toimenpideehdotukset ja toimintasuositukset. 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS Syvänniemen II-luokan vedenhankintaan soveltuva pohjavesialue muodostuu moreenimuodostumasta, joka sijoittuu Kuopion Karttulan Syvänniemen kylään noin 26 kilometriä Kuopion keskustasta itään. Sijaintikartta pohjavesialueesta on esitetty suunnitelman liitteenä 1. Pohjavesialueen pituus on noin 1,2 kilometriä ja leveys noin 0,9 kilometriä. Alueen pohjoisosassa on taajama-asutusta ja eteläkärki rajautuu 135 metriä korkeaan Viljomäkeen. Pohjavesialueen kokonaispinta-ala on noin 0,82 km 2. Pinta-alasta varsinaista pohjaveden muodostumisaluetta on noin 0,39 km 2. Pohjavesialueeksi on rajattu Syvänniemen vedenottamon arvioitu valuma-alue. Yleiskartta Syvänniemen pohjavesialueesta on esitetty suunnitelman liitteenä Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia Kallio- ja maaperä Pohjavesialueen kallioperä on muodostunut paleoproterotsooisella maailmankaudella noin 1,93 1,87 miljardia vuotta sitten. Pohjoisosassa esiintyy sedimenttikivilajeja kuten kiillegneissiä, -liuskeita ja karbonaattikivikerroksia. Eteläosissa vallitsevina kivilajeina ovat grano- ja kvartsidioriitti sekä tonaliitti. Pohjavesialueen kallioperäkartta on esitetty suunnitelman liitteenä 3. Maaperä on enimmäkseen moreenia. Alueen luode- ja itäosissa esiintyy savi ja turveesiintymiä. Pohjois- ja eteläosissa on kivikkoa tai kallio on näkyvissä. Syvänniemen pohjavesialueen maaperäkartta on esitetty suunnitelman liitteenä 4.

5 Kuopion kaupunki 4 (16) Hydrogeologia Syvänniemen pohjavesialue on ympäristöönsä vettä purkava moreenimuodostuma. Ottamon alueella ja sen lähistöllä on useita lähdepurkautuma-alueita. Pohjavesiolosuhteita alueella ei ole tutkittu tarkemmin. Pohjois-Savon ELY-keskus on arvioinut Syvänniemen pohjaveden määrälliseltä ja laadulliselta tilaltaan hyväksi. Alueen arvioitu antoisuus on 128 m 3 /vrk, kun vuotuisesta sademäärästä (600 mm) imeytyy 50 % pohjavedeksi. Alueen luokitusta on muutettu I- luokasta II-luokan pohjavesialueeksi Pohjavesialueen hydrogeologia on esitetty suunnitelman liitteenä Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset pintavesi- ja maaekosysteemit sekä luonnonsuojelualueet Pohjavesialueella sijaitsee kaksi helppokulkuista, metsää kasvavaa suoaluetta. Alueen läpi virtaa kaakko-luodesuuntaisena kapea puro. Pohjavesialue kuuluu Rautalammin reitin koskiensuojelualueeseen. Pohjavesialueella ei ole Natura- tai muita luonnonsuojelualueita. 1.3 Vedenotto ja vedenkäsittely sekä suojavyöhykkeet Vedenottamo ja ottolupa Syvänniemen pohjavesialueella sijaitsee Kuopion Vesi Liikelaitoksen varavedenottamo. Vedenottamokaivot, kaksi betonirengaskaivoa, sekä vedenkäsittelyrakennus sijaitsevat kosteikkoalueen reunassa. Alueella sijaitsee useita lähteitä. Ottamoalue on osittain aidattu. Vedenkäsittely ja vedenkulutus Ottamo ja vedenkäsittelylaitos on käyttöönotettu vuonna Ottamo on todennäköisesti poistettu käytöstä 1994, kun yhdysjohto Koskenkylältä Syvänniemelle on valmistunut. Ottamon kulutusalueena oli Syvänniemen taajama-asutuksen alue. Vedenkäsittelymenetelmänä on käytetty natriumhydroksidiliuosta ennen verkostoon pumppausta. Vanhoja vedenkulutustietoja ei ole ollut käytössä tätä työtä laadittaessa. 1.4 Pohjaveden pinnankorkeus ja laatu sekä tarkkailu Alueelle on tehty vuonna 1980 pohjavesiselvitys vedenottamopaikan määrittämiseksi. Selvityksessä tehdyillä lähteen ylivuodon mittauksilla on saatu antoisuudeksi vähintään 120 m 3 / vrk. Vesi on todettu laadultaan tavanomaiseksi, hyväksi pohjavedeksi. Alueelle ei ole asennettu pohjaveden havaintoputkia, joten pohjaveden pinnankorkeudesta ei ole käytettävissä olevaa tietoa.

6 Kuopion kaupunki 5 (16) 1.5 Pohjavesialueen maankäyttö Kaavatilanne ja kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Kaavoituksella ohjataan rakentamista ja maankäytön sijoittumista. Syvänniemen pohjavesialue sisältyy Kuopion seudun maakuntakaavaan, alueen pohjoisosa Syvänniemen osayleiskaavaan ja eteläosa Kuttajärvi-Saittajärvi rantaosayleiskaavaan. Maakuntakaava Pihkainmäen pohjavesialue sisältyy ympäristöministeriön vahvistamaan Kuopion seudun maakuntakaavaan (kuva 1). Maakuntakaavassa pohjavesialue on osoitettu alueen erityisominaisuutta osoittavalla merkinnällä Tärkeä pohjavesialue, pv ja vedenottamokohde v. Muita alueen sisällä olevia merkintöjä ovat taajamatoimintojen alue (A32002), kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kannalta tärkeä alue (MA-v ), yhdystie sekä tärkeät vesi- ja viemärijohtolinjat. Alueen poikki on osoitettu uusi kevyenliikenteen seuturaitti (punainen katkoviiva) sekä ulkoilu- ja moottorikelkkareitit (vihreä ympyrä ja musta hakanen). Kuva 1. Ote Pohjois-Savon maakuntakaavasta.

7 Kuopion kaupunki 6 (16) Yleiskaava Syvänniemen osayleiskaava on hyväksytty Karttulan kunnanvaltuustossa. Pohjavesialuetta koskeville kaavan osille on haettu muutosta vuosina 1998 ja Alkuperäisessä kaavassa pohjavesialuetta ei ole merkitty. Päämaankäyttömuotona alueella on ollut Maa- ja metsätalousvaltainen alue MU. Vuonna 1998 laaditussa osayleiskaavan muutoksessa (kuva 2) pohjavesialue on osoitettu osa-aluemerkinnällä Pohjavesialue pv. Pohjavesialueen sisällä maankäytön pääkäyttötarkoitus on pientalovaltainen asuntoalue (AP). Pohjavesialueella on voimassa kaavamääräys, jossa jätevedet on johdettava viemäriverkkoon. Kuva 2. Vuonna 1998 muutetun Syvänniemen osayleiskaavan mukainen pohjavesialuerajaus.

8 Kuopion kaupunki 7 (16) Vuoden 2009 osayleiskaavan muutos koskee kuvassa 2 nähtävää kaakossa sijaitsevaa AP aluetta. Alueen käyttötarkoitusta on tarkennettu siten, että alueelle saa rakentaa 1 2 asuntoa käsittäviä erillispientaloja (kuva 3). Muutosalue on kokonaisuudessaan pohjavesialuetta. Kuva 3. Syvänniemen osayleiskaavan muutos (2009). Kuttajärvi-Saittajärvi rantaosayleiskaava on hyväksytty Karttulan kunnanvaltuustossa. Pohjavesialue on osoitettu osa-aluemerkinnällä Pohjavesialue pv (kuva 4). Pohjavesialueen sisällä maankäytön pääkäyttötarkoitus on maa- ja metsätalousvaltainen alue M. Alueen lävitse on merkitty moottorikelkkareitti. Kuva 4. Kuttajärvi-Saittajärvi rantaosayleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus.

9 Kuopion kaupunki 8 (16) Kuvassa 5 on valtion ympäristöhallinnon rajaus, jossa pohjavesialueen rajaus on merkitty sinisellä katkoviivalla ja varsinainen muodostumisalue yhtenäisellä viivalla. Osayleiskaavojen mukaiset pohjavesialueen rajaukset poikkeavat valtion ympäristöhallinnon rajauksesta. Kuva 5. Valtion ympäristöhallinnon pohjavesialuerajaus. Asema- ja ranta-asemakaavat Alueella ei ole asema- tai ranta-asemakaavoja. Kaavojen tarkistamistarve Maakuntakaavan ja Kuttajärvi-Saittajärvi rantaosayleiskaavan aluerajaukset ovat yhtenevät valtion ympäristöhallinnon rajauksen kanssa. Syvänniemen osayleiskaavassa pohjavesialue poikkeaa huomattavasti valtion ympäristöhallinnon rajauksessa etenkin pohjoisosasta.

10 Kuopion kaupunki a Syvänniemi Julkinen 9 (16) Nykyinenn maankäyttö Kunnallisten määräysten maankäyttörajoitukset Syvänniemen pohjavesialuetta koskevat kaikilla Kuopion pohjavesialueillaa voimassaa olevat kunnalliset pohjavesialuemääräykset. Ko. määräysten sisällöstä on kerrottu tar- kemmin suojelusuunnitelman yleisessä osassa kohdassa 6.2. Pohjavesialueen päämaankäyttömuoto on metsätalous, jota alueen pinta-alasta on hieman yli kaksi kolmasosaa. Lopun yhden kolmasosan jakavat asutus, maatalous sekä muut maankäyttömuodot. Muutt alueet käsittävät mm. tiestön sekä pohjavesialueraja- uksen sisään jäävät vesistöt. Maankäyttömuodot on esitetty kuvassa 6. 0 % 8 % 25 % Metsämaa 32,7 ha Asutus 12,7 ha Maatalousmaa 0,1 ha 67 % Muut alueet 3,9 ha Kuva 6. Maankäyttömuodot Syvänniemenn pohjavesialueella. Syvänniemen pohjavesialueestaa Kuopion kaupunginn maanomistuksessa on noin 17 hehtaaria (21 %). Vedenottamoalue sijoittuu kaupungin omistamalle maalle. Loput maa-alueet ovat yksityisessä omistuksessa. PL Kuopio Suokatuu 42 A Laskutusosoite PL Kuopio

11 Kuopion kaupunki 10 (16) 2 SUUNNITELMA-ALUEEN TOIMINNAT JA NIIDEN AIHEUTTAMAT RISKIT Tähän lukuun on koottu tiedot Syvänniemen pohjavesialueelle sijoittuvista toiminnoista sekä arvioitu niiden aiheuttamia riskejä pohjaveden muuttumis- ja pilaantumisvaaran kannalta. Toimintojen kartoitukset on tehty osittain vuonna 2012 päättyneen Pohjois-Savon pohjavesien suojelusuunnitelma -hankkeen yhteydessä. Kartoituksia on lisäksi täydennetty ja riskinarviointia yhdenmukaistettu Kuopion pohjavesialueiden suojelusuunnitelmahankkeen yhteydessä kesällä 2013 ja keväällä Toiminnat on esitetty kartalla suunnitelman liitteenä Asutus Nykytilanne Rakennuskanta ja rakentaminen Pohjavesialueella sijaitsee 19 ympärivuotista asuinrakennusta. Suurin osa rakennuksista on rakennettu 2000-luvun alkupuolella. Vedenhankinta ja jätevesien käsittely Pohjavesialue on Kuopion Vesi Liikelaitoksen vedenjakelun ja jätevesiviemäröinnin toiminta-alueella. Kuopion Veden verkostoihin on liittynyt 17 kiinteistöä ja vedenkuluttajia on noin 35 henkilöä. Alueella olevan vesijohtoverkoston pituus on noin 2,8 km. Syvänniemen alueen vesijohtoverkostosta on yhteys Karttulan kirkonkylään sekä Pihkainmäkeen. Pohjavesialue on pääosin Kuopion Vesi Liikelaitoksen viemäröinnin toiminta-alueella. Alueen kaikki kiinteistöt sijaitsevat viemäriverkoston toiminta-alueen sisällä. Jätevesiverkoston pituus pohjavesialueella on noin 2,3 km. Alueen kiinteistöt ovat liittyneet jätevesiviemäriverkostoon. Lämmitysjärjestelmät Tiedot kiinteistöjen maalämpökaivoista ja öljylämmityksistä on saatu rakennusvalvontaviranomaisen myöntämistä rakennus- ja toimenpideluvista. Maalämpökaivojen osalta tiedot alkavat vuodesta 2011, jolloin maalämpöjärjestelmän rakentaminen tuli toimenpideluvanvaraiseksi. Tietojen mukaan alueella sijaitsevista kiinteistöistä lämmitysjärjestelmänä kahdella kiinteistöllä on öljylämmitteinen vesikeskuslämmitys. Öljylämmitysjärjestelmien käyttöasteesta, säiliöiden sijoittumisesta kiinteistöillä tai suojauksista sekä tarkastuksista ei ole ollut käytettävissä tietoa. Alueella ei ole energiakaivoja tai muita maalämpöjärjestelmiä. Yleisin lämmitysmuoto on suora sähkölämmitys (noin 85 %), jolla ei ennalta arvioiden ole pohjavesivaikutuksia.

12 Kuopion kaupunki a Syvänniemi Julkinen 11 (16) Asutuksen riskien arviointi Pohjavesialueella sijaitsevan nykyisen asutuksen aiheuttama pohjaveden muuttumis- tai pilaantumisvaara on kohtalainen. Jätevesijärjestelmistä aiheutuvaa pohjaveden pilaantumisvaara onn vähäinen alueen kiin- teistöjen kuuluessa viemäriverk kostoon. Lämmitysöljysäiliöt taasen voivat sijaintinsa ja kuntonsa vuoksi aiheuttaa mahdollisessa vuototilante essa kohtalaista tai suurta pohja- veden pilaantumisvaaraa paikallisesti. Säiliöiden täyttötilanteissa ja öljykuljetuksissa alueella on öljyvahingon vaara. 2.2 Maatalous Alueella ei harjoiteta maataloutta ja näin ollen se ei muodosta riskiä pohjavesialueelle Metsätalous Nykytilanne Metsäkeskukselta saatujen tietojen mukaan pohjavesialueella on metsämaata yhteensä noin 33 hehtaaria. Alue on maastotyypiltään kangasmaata. Pääpuulajeina alueella on kuusi ja mänty. Kehitysluokaltaan eniten on varttunutta kasvatusmetsikköä, jota on noin 44 % metsämaasta. Kuvassa 7 on esitetty Syvänniemen pohjavesialueella olevan puuston hakkuumahdolli- suudet vuosina Mahdollisten hakkuualuei iden pinta-ala on noinn 18 hehtaa- ria, josta avohakkuiden määräksi on arvioitu noin 1,1 hehtaaria. h Toteutuvien hakkuiden määrä riippuu metsänomistajista. Alueella on huomioitava myös Kuopion kaupunginn ympäristönsuojelumääräyksissää annetut määräykset metsänhoito otöistä pohjavesialueil- la. 47 % 19 % 31 % Ensiharvennus 6,,3 ha Harvennushakkuu 10,2 ha Avohakkuu 1,1 ha Ei toimenpiteitä 15,51 ha 3 % Kuva 7. Pohjavesialueelle mahdollisesti suunnitellut hakkuut h vuosille PL Kuopio Suokatuu 42 A Laskutusosoite PL Kuopio

13 Kuopion kaupunki 12 (16) Maanmuokkaustavoista, ojituksen tarpeellisuudesta ja lannoitustavoista ei ole käytettävissä olevaa tietoa Metsätalouden riskien arviointi Metsätalouden aiheuttama pohjaveden pilaantumisvaara Syvänniemen pohjavesialueelle on vähäinen. Alueella arvioitu päätehakkuiden pinta-ala seuraavan kymmenen vuodenaikana on noin 1,3 % (n. 1 ha) koko pohjavesialueen pinta-alasta. Tasaisesti vuosittain jakaantuvat puuston harvennus- ja päätehakkuut eivät aiheuta ko. alueella todennäköistä pohjaveden pilaantumisvaaraa. Hakkuuajankohdan valinnassa, mahdollisessa maapohjan käsittelyssä sekä torjunta-aineiden ja lannoitteiden käytössä on otettava ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti huomioon pohjaveden suojelutarve. Metsätalouden pohjaveden pilaantumisvaara aiheuttavia toimintoja ovat päätehakkuut, mahdolliset kunnostusojitukset, lannoitukset ja muu maanmuokkaus. Nämä vaikuttavat ravinteiden huuhtoutumiseen, valumavesien lisääntymiseen sekä pohjaveden määrän muutoksiin. Hakkuutähteiden korjuu pienentää hakkuun ravinnehuuhtoumia, mutta toisaalta kantojen nosto kasvattaa eroosioriskiä ja saattaa lisätä kuormitusta. Lisäksi metsätyökoneiden käyttöön liittyy öljyvahingon vaara ja sitä kautta pohjaveden pilaantumisvaara. 2.4 Öljy- ja polttoainesäiliöt sekä sähkönjakelumuuntajat Nykytilanne Öljy- ja polttoainesäiliöt Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ja kaupungin oman rakennustietojärjestelmän mukaan Syvänniemen pohjavesialueella ei sijaitse maanpäällisiä tai maanalaisia öljy- tai polttoainesäiliöitä. Lämmitysöljysäiliöt on käsitelty kappaleessa 2.1 Asutus kohdassa Lämmitysjärjestelmät. Sähkönjakelumuuntajat Pohjavesialue sisältyy Savon Voima Oy:n sähkönjakelun toiminta-alueeseen. Yhtiöltä saadun tiedon mukaan pohjavesialueella sijaitsee kolme sähköyhtiön omistama sähkönjakelumuuntajaa (taulukko 1). Muuntajat sijaitsevat puistomuuntamoissa, jotka on varustettu kiinteillä suojakaukaloilla Taulukko 1. Syvänniemen pohjavesialueella sijaitsevien muuntajien tiedot. Tunnus Rakenne Rakentamisvuosi Öljysuojaus Muuntaja (kva) Öljymäärä (noin kg) Etäisyys varaveden ottamolle (m) Puisto 2013 On Puisto 2013 On

14 Kuopion kaupunki 13 (16) Öljy- ja polttoainesäiliöiden sekä sähkönjakelumuuntajien aiheuttamien riskien arviointi Syvänniemen pohjavesialueella sijaitsevien kiinteistöjen lämmitysöljysäiliöiden riskit on arvioitu kohdassa Muuntajien aiheuttama pohjaveden pilaantumisvaara on kohtalainen. Muuntajat sijaitsevat alle 200 metrin päässä vedenottamosta. Muuntajien sisältämä mineraaliöljy, jota käytetään eristeenä ja jäähdytysaineena, aiheuttaa pohjaveden pilaantumisvaaran. Alueen muuntajat sijaitsevat suojakaukaloilla varustetuissa puistomuuntamoissa. Suojakaukaloon mahtuu muuntajan sisältämä öljymäärä. Pohjaveden pilaantumisvaara on mahdollista suojakaukalon rikkoutuessa. 2.5 Tie- ja vesiliikenne Nykytilanne Tieliikenne Pohjavesialueella sijaitsee etelä-pohjois-suuntainen yhdystie (Herman Saastamoisentie ent. Matilanjoki). Yhdystien pituus pohjavesialueella on noin 2,9 kilometriä. Tie on sorapäällysteinen ja sillä on 80 km/h nopeusrajoitus kesäisin ja talvisin. Tien pääasiallisia käyttäjiä ovat alueen ympärivuotiset asukkaat ja loma-asukkaat. Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikenne-vastuualueelta saatujen tietojen mukaan tien kunnossapitoluokka on III, jolloin tietä ei talvella suolata. Talvisin tien liukkautta torjutaan hiekoittamalla. Vesakot raivataan kesäaikaan joka kolmas vuosi kuuden metrin etäisyydeltä tien laidasta ja nurmikot niitetään vuosittain kahden metrin etäisyydeltä. ELY-keskukselta saadut tien liikennemäärät ja luokitukset ovat esitetty taulukossa 2. Taulukko 2. Tien hoitoluokitus ja ominaistiedot. Tien nimi Herman Saastamoisen tie Tie nro Tieluokka Talvihoitoluokka Tien pituus pv- kesäsuo- Talvi-/ KVL* KVL kaikki raskas alueella laus ajon/vrk ajon/vrk km t/km/v Yhdystie III ,3 Ei/Ei *KVL = Keskimääräinen vuorokausiliikenne Tieltä haarautuu kolme sorapäällysteistä yksityistietä, joiden yhteispituus alueella on noin 1,2 kilometriä. Vaarallisten aineiden kuljetuksia tiellä kulkee vain satunnaisesti, lähinnä taloihin polttoainekuljetuksia tekeviä säiliöautoja. Alueelle ei ole asennettu pohjavesialue-kylttejä tai tehty teiden pohjavesisuojauksia.

15 Kuopion kaupunki 14 (16) Vesiliikenne Alueella ei sijaitse sellaisia vesistöjä, joissa laivaliikenne tai veneily olisi mahdollista Liikenteen riskien arviointi Liikenteestä ja tienpidosta nykyisillä liikennemäärillä aiheutuva pohjaveden pilaantumisvaara on vähäinen. 2.6 Maa-ainesten otto Alueella ei harjoiteta maa-ainestenottoa eikä alueella sijaitse sellaisia sora tai kalliovaroja, jotka olisi huomioitu pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittamista Pohjois-Savossa koskevassa selvityksessä (POSKI-projekti). Yleiskaavassa alueelle ei ole osoitettu maa-ainestenottoon soveltuvia alueita. 2.7 Pilaantuneet tai mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Pohjavesialueella ei sijaitse ympäristöhallinnon ylläpitämän maaperän tilan tietojärjestelmän (MATTI-rekisteri) mukaan pilaantuneeksi maa-alueeksi luokiteltuja alueita. 2.8 Muut toiminnot Pohjavesialueella ei sijaitse sellaisia yrityksiä tai vapaa-ajan harrastealueita, joilla olisi pohjavesivaikutuksia. 2.9 Tulvat Pohjavesialue ei sijaitse ELY-keskuksen määrittelemällä tulvavaara-alueella.

16 Kuopion kaupunki 15 (16) 3 SUUNNITELMA-ALUETTA KOSKEVAT TOIMENPIDESUOSITUKSET Seuraavaan taulukkoon (taulukko 3) on koottu Syvänniemen pohjavesialueen toimintoja koskevat toimenpidesuositukset. Kuopion kaikille pohjavesialueille yhteiset toimenpidesuositukset on esitetty suojelusuunnitelman yleisen osan kohdassa 7. Lisäksi pohjavesialueita koskevat sitovat kunnalliset määräykset, joista on selostettu yleisen osan kohdassa 6.2. Taulukko 3. Pohjavesialueen riskitoimintoja koskevat toimenpide-ehdotukset ja toimintasuositukset. Toiminta Toimenpidesuositus Vastuutaho Aikataulu Vedenhankintaselvitykset Syvänniemen pohjavesialueen luokitus tarkistetaan. POSELY/ Y / Kuopion Vesi ja KYP/ kunnallistekninen suunnittelu 2015 Maankäyttö Metsätalous Syvänniemen osayleiskaavan mukainen pohjavesialueen rajaus muutetaan yhteneväksi valtion ympäristöhallinnon rajauksen kanssa. Ympäristönsuojelumääräysten yhtenäistä tilakohtaista hakkuuaukion kokoa koskevat määräykset saatetaan voimaan myös Syvänniemen pohjavesialueella. KON/Strateginen maankäytön suunnittelu KYP/ ympäristönsuojelupalvelut Seuraava kaavantarkistus 2017

17 Kuopion kaupunki 16 (16) 4 LÄHTEET Selvitykset ja suunnitelmat Karttulan kunta, Savon suunnittelu Oy Syvänniemen pohjavedenottamo, yleissuunnitelma. Janhunen, Elsi Pohjois-Savon maakuntakaavan selvityksiä: Pohjois-Savon vesihuolto vuonna 2007 ja vesihuollon kehittämistarpeet. Pohjois-Savon liitto. Ympäristöministeriö. 1/2009. Ympäristöhallinnon ohjeita, Luonnonvarat. URN:ISBN: ISBN: (pdf). Kumpulainen A., Ryynänen E., Oja L., Sorasahi H., Raivio T. ja Gilbert Y Trafin julkaisuja 20/2013, Vaarallisten aineiden kuljetukset Gaia consulting Oy, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Helsinki ISSN-L , ISSN (verkkojulkaisu) Maankäyttösuunnitelmat Ympäristöministeriö Kuopion seudun maakuntakaava. Pohjois-Savon liitto Kuopion seudun maakuntakaava. Pohjois-Savon liiton julkaisu A:44. Kuopio ISBN , ISSN Karttulan kunnanvaltuusto Syvänniemen osayleiskaava. Ympäristökeskus. Maa ja Vesi Jaakko Pöyry Group Muutos Syvänniemen osayleiskaavaan. Karttulan kunnanvaltuusto, Finnish Consulting Group, Infra ja ympäristö Muutos Syvänniemen osayleiskaavaan. Karttulan kunnanvaltuusto, Pöyry Environment Oy Kuttajärvi-Saittajärvi rantaosayleiskaava. Tietojärjestelmät ja aineistot Ympäristöhallinto. Ympäristö- ja paikkatietopalvelu OIVA Ympäristöhallinto. Maaperän tilan tietojärjestelmä MATTI, Kuopion kaupungin paikkatietopalvelu TAAVI Geologian tutkimuskeskuksen maaperä- ja kallioperätutkimusaineistot

18

19

20

21

22

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hatunkivi 08 227 09 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (14) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hietasalo (Nilsiä) 08 534 02 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Pihkainmäki 08 227 04

Pihkainmäki 08 227 04 Pihkainmäki 08 227 04 Kuopion kaupunki 1 (15) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2

Lisätiedot

Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Vääränsalo Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Vääränsalo 08 297 12 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (13) Sisällys ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS...

Lisätiedot

20 Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Valkeislamminkangas 23.6.2015 Julkinen

20 Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Valkeislamminkangas 23.6.2015 Julkinen Valkeislamminkangas 08 534 07 23.6.2015 20 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kurkiharju 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kurkiharju 23.6.2015 Julkinen Kurkiharju 08 297 09 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Airaksela 08 227 10 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (16) Sisällys LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN

Lisätiedot

Haapokangas Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Haapokangas Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Haapokangas 08 919 03 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Kurkiharju 08 297 09

Kurkiharju 08 297 09 Kurkiharju 08 297 09 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 4 1.2

Lisätiedot

Kurkimäki 0829710 23.6.2015

Kurkimäki 0829710 23.6.2015 0829710 23.6.2015 23.6.2015 1 (14) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2.

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Jouhtenisenkankaat 08 227 07 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Hirvilahti 08 297 51

Hirvilahti 08 297 51 Hirvilahti 08 297 51 Kuopion kaupunki 1 (19) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2

Lisätiedot

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna Iisalmen reitti-seminaari 18.3.2019 Sari Pyyny 1< Ylä-Savon Vesi Oy Vuonna 2003 perustettu viiden kunnan omistama tukkuvesiyhtiö Omistus Iisalmi 43,58 %

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Kotkatniemi 08 297 08 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET...

Lisätiedot

Kotkatniemi 08 297 08

Kotkatniemi 08 297 08 Kotkatniemi 08 297 08 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2 Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reposaari 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (17) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reposaari 23.6.2015 Julkinen Reposaari 08 297 03 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (17) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4302/2016 30.10.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Uudenkaupungin alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen KUULUTUS VARELY/3982/2016 18.1.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Motellin pohjavesialueen kartoitusta ja luokitusta Mynämäen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (22) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kettukangas 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (22) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kettukangas 23.6.2015 Julkinen Kettukangas 08 297 07 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (22) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4158/2016 14.6.2017 Liitteet 1 kpl Naantalin pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Naantalin

Lisätiedot

Kukonharju Vaaralampi B Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Kukonharju Vaaralampi B Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Kukonharju Vaaralampi 08 297 06B 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (18) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Pellesmäki 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (18) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Pellesmäki 23.6.2015 Julkinen Pellesmäki 08 297 11 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (18) Sisällys ALUKSI... 3 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2 Pohjavesimuodostumasta riippuvaiset

Lisätiedot

Matoharju Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.

Matoharju Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1. Matoharju 08 53 406 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA 740-544-11-59 Sijaintikartta Punkaharjun Pihlajavedeltä. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/778/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Pelkosenniemen kunta Sodankyläntie 1 98500 Pelkosenniemi Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY 43012016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4159/2016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4298/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/4210/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Kemijärven kaupunki Hallituskatu 4 98100 Kemijärvi Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset

Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Pohjavesialueita koskevan lainsäädännön uudistukset Kaavoituksen ajankohtaispäivä 14.6.2016 Ylitarkastaja Maria Mäkinen Varsinais-Suomen ELY-keskus 13.6.2016 Kartoituksen vaihe Tärkeät pohjavesialueet

Lisätiedot

Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus

Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus POSELY/1779/2018 7.1.2019 Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus Luokka ja rajausmuutokset Varkauden alueella on kaksi pohjavesialuetta, joiden osalta luokitus ja rajaukset

Lisätiedot

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Tuusniemen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4160/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella Paimion pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4291/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4291/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (1) 22 Asianro 4291/14.05.00.01/2017 Karttulan vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiviemäriverkoston toiminta-alueen tarkistaminen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/216 13.2.217 Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Kustavin kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Kustavin kunnan alueella KUULUTUS VARELY/544/2017 8.6.2017 Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Kustavin kunnan alueella Kustavin pohjavesialueen luokkamuutos Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (25) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reittiönharju 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (25) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Reittiönharju 23.6.2015 Julkinen Reittiönharju 08 534 03 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (25) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Ryönänkangas 08 297 06A 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (23) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Kaavoitus ja pohjavedet. Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö

Kaavoitus ja pohjavedet. Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö Kaavoitus ja pohjavedet Hydrogeologi Timo Kinnunen Uudenmaan ELY-keskus Luonnon- ja vesiensuojelun yksikkö 7.10.2015 Kaavoitus ja pohjavedet, sisältö: Maankäytön suunnittelujärjestelmä Suomessa Esimerkkejä

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/2016 13.2.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden luokitukset vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

23.7.2014 1 (17) Kuopion kaupunki Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Hietasalo. Julkinen

23.7.2014 1 (17) Kuopion kaupunki Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Hietasalo. Julkinen 0829704 23.7.2014 1 (17) Sisällysluettelo KUVAT JA TAULUKOT... 2 LIITTEET... 2 ALUKSI... 3 1. SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 3 1.1. Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia... 3 1.2. Pohjavesimuodostumasta

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 20.2.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017

Lisätiedot

Kuulutus koskien Aikolan ja Kosken pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia

Kuulutus koskien Aikolan ja Kosken pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia KUULUTUS VARELY/2630/2017 16.1.2019 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Aikolan ja Kosken pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Keiteleen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Keiteleen kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve en kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Lisätietoja asiasta antavat ylitarkastaja Maria Mäkinen (puh ) sekä vesitaloussuunnittelija Elina Strandman (puh.

Lisätietoja asiasta antavat ylitarkastaja Maria Mäkinen (puh ) sekä vesitaloussuunnittelija Elina Strandman (puh. KUULUTUS VARELY/3646/216 1.2.217 Auran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Auran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/423/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Sodankylän kunta Jäämerentie 1 (PL 60) 99601 Sodankylä Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu, Kaakkois-Suomi

Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu, Kaakkois-Suomi Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu, Kaakkois-Suomi 21.9.2017 Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Heidi Rautanen ja Pyry Mäkelä Pohjavesialueiden tarkistus ja uudelleen luokittelu Laki vesien-

Lisätiedot

Pohjavesialueet tarkistetaan ja luokitellaan uudelleen vuoden 2019 loppuun mennessä

Pohjavesialueet tarkistetaan ja luokitellaan uudelleen vuoden 2019 loppuun mennessä Pohjavesialueet tarkistetaan ja luokitellaan uudelleen vuoden 2019 loppuun mennessä Kuntapäivä 30.10.2016 Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Heidi Rautanen 30.11.2016 Pohjavesialueiden määrittäminen ja luokittelu

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

RISKIKARTOITUS 0814001 A KUUSIMÄKI

RISKIKARTOITUS 0814001 A KUUSIMÄKI RISKIKARTOITUS 0814001 A KUUSIMÄKI SKVSY 08.05.2012 Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistys ry Sisällysluettelo 1 Kuusimäen pohjavesialue 0814001A... 3 1.1 Geologia ja hydrogeologia... 3 Pohjavesi... 3 Kallioperä...

Lisätiedot

Asikkalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Asikkalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS HAMELY/1562/2017 Häme Luonnonvarayksikkö Asikkalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Karttulan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Karttulan kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve n kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4291/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4291/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 116 Asianro 4291/14.05.00.01/2017 Karttulan vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston toiminta-alueen tarkistaminen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Osayleiskaavan muutos Mäntyharjun kunnan (507) Niinimäen kylän (419) tilan Antinmäki 1:66 osa-alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223c Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Pohjavesien toimenpide-ehdotukset toiselle vesienhoitokaudelle

Pohjavesien toimenpide-ehdotukset toiselle vesienhoitokaudelle Pohjavesien toimenpide-ehdotukset toiselle vesienhoitokaudelle Mari Leminen 2014 Etelä-Pohjanmaan ELY 469 pohjavesialuetta Luokka I: 377 kpl Luokka II: 92 kpl Luokittelu Riskitekijöiden arviot Hyvä tila/huono

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI KAAVA-ALUEEN RAJAUS. OSAYLEISKAAVALUONNOS POHJANA. ALUEEN ORTOKUVA Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tarkoitus Maakuntakaava Osayleiskaava Dnro: Ojalanmäki III A Forssan kaupunki Laatia asemakaavattomalle

Lisätiedot

Pohjois-Savo VASTINE JA YHTEENVETO POSELY/1779/

Pohjois-Savo VASTINE JA YHTEENVETO POSELY/1779/ Pohjois-Savo VASTINE JA YHTEENVETO POSELY/1779/2018 4.4.2019 Yhteenveto Pohjois-Savon pohjavesialueiden luokitukseen ja rajausten päivittämiseen liittyvistä lausunnoista ja kannanotoista sekä niiden vastineista

Lisätiedot

Vesannon kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Vesannon kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Vesannon kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 21.6.2017 luonnos Tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Utsjoen kunnassa

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Utsjoen kunnassa ESITYS LAPELY/190/2018 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Utsjoen kunnassa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

Rautalammin kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Rautalammin kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Rautalammin kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö Lausunto 1 (3) 29.12.2016 Dnro 511/05.01/2016 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Kirkkonummen kunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Lausuntopyyntö 11.11.2016 Lausunto Rastirannan ranta-asemakaavan luonnoksesta Kirkkonummen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 17.2.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä

Lisätiedot

Kuulutus koskien Herakkaan ja Viuvalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia

Kuulutus koskien Herakkaan ja Viuvalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia KUULUTUS VARELY/2634/2017 16.1.2019 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Herakkaan ja Viuvalan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3793/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Vesi asema- ja rantaasemakaavassa

Vesi asema- ja rantaasemakaavassa Vesi asema- ja rantaasemakaavassa Vantaanjoki-neuvottelukunnan seminaari Etelä-Suomen lääninhallituksen auditorio Yliarkkitehti Anne Jarva 1 Vesi asema- ja ranta-asemakaavassa Asemakaavan ja ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia maankäyttö Pohjavesi on juomavettämme Suomessa vesilaitosten jakamasta talousvedestä yli 60 % on pohjavettä tai tekopohjavettä. Lisäksi haja-asutusalueella

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa

Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Kirkonkylä (Nilsiä) 08 534 01 23.6.2015 Hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 16.12.2015 236 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 11.1.2016 8 Kuopion kaupunki 1 (29) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki 1 (29) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kirkonkylä (Nilsiä) 23.6.2015 Julkinen

Kuopion kaupunki 1 (29) Pohjavesialueen suojelusuunnitelma Kirkonkylä (Nilsiä) 23.6.2015 Julkinen Kirkonkylä (Nilsiä) 08 534 01 23.6.2015 Kuopion kaupunki 1 (29) Sisällys KUVAT JA TAULUKOT... 3 LIITTEET... 3 ALUKSI... 4 1 SUUNNITELMA-ALUEEN KUVAUS... 4 1.1 Pohjavesialueen kallio- ja maaperä sekä hydrogeologia...

Lisätiedot

Lausunto valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivityksestä, liite 6. Maakuntahallitus

Lausunto valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivityksestä, liite 6. Maakuntahallitus Lausunto valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivityksestä, liite 6 Maakuntahallitus 21.3.2016 Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet Maisema-alue -kuuleminen Aineisto on kunnissa ja ELY-keskusten

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 278-RAK1613 SAUVON KUNTA FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2017 19.6.2017 9.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. sivu 1(5) Maankäyttöpalvelut VIERTOLANKULMA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS. Mäntsälän seurakunta

MÄNTSÄLÄN KUNTA. sivu 1(5) Maankäyttöpalvelut VIERTOLANKULMA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS. Mäntsälän seurakunta sivu 1(5) VIERTOLANKULMA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 258 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

Tervon kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve

Tervon kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Tervon kunnan alueella sijaitsevien soranottoalueiden tila ja kunnostustarve Elina Nuortimo 11/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja 2 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015 KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223d Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

HAUHON ETELÄOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS

HAUHON ETELÄOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS HAUHON ETELÄOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Yleiskaavan muutos Hämeenlinnan kaupungissa, tilojen Vatukka 109-442-3-99 ja Timontalo 109-442-3-106 alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 12.10.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017 Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

Esitys Pertunmaan pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista

Esitys Pertunmaan pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Liite 1. Esitys 1 (6) Liitteet 4 kpl 16.11.2018 ESAELY/75/2018 Esitys Pertunmaan pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Etelä-Savon ELY-keskus on tarkistanut Pertunmaan kunnan alueella sijaitsevien

Lisätiedot

Hämeenlinnan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Hämeenlinnan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS HAMELY/32/07.02/2010 Häme Luonnonvarayksikkö Hämeenlinnan pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

1 Vaikutusalueen herkkyys yhdyskuntarakenteen kannalta

1 Vaikutusalueen herkkyys yhdyskuntarakenteen kannalta Ympäristövaikutusten arviointiohjelma 19.2.2019 1 (11) 1 Vaikutusalueen herkkyys yhdyskuntarakenteen kannalta Kuva 1.1. Hankkeen vaikutusten yhdyskuntarakenteeseen arvioidaan ulottuvan enintään kilometrin

Lisätiedot

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset

Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet Määräykset sivu 1 Ymp.ltk 9.9.2010 42 liite 3 Siilinjärvi-Maaninka harjualueen yleiskaava Alue- ja kohdevaraukset, niiden perusteet sekä niitä koskevat määräykset Alue-/kohdevaraukset Rajausten ja varausten perusteet

Lisätiedot

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS 30.11.2017 Lamminniemi Maanmittauslaitos 2017 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI...

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KAPULI IIe-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA-ALUE

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KAPULI IIe-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA-ALUE 1(5) Maankäyttöpalvelut 28.4.2017 KAPULI IIe-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223e Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA-ALUE ALOITE TAI HAKIJA

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta Pöyry Finland Oy LAUSUNTO Viite Sivu 1 (5) Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta 1 POHJAVESIOLOSUHTEET Kaava-alueen lounaisosa sijoittuu Palokankaan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 251 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot