Katajaojan mallintaminen paaluvälillä Ylivieskan kaupunki Laatija: Elisa Puuronen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Katajaojan mallintaminen paaluvälillä Ylivieskan kaupunki Laatija: Elisa Puuronen"

Transkriptio

1 Liite Katajaojan mallintaminen paaluvälillä Ylivieskan kaupunki Laatija: Elisa Puuronen

2 RAPORTTI Katajaojan mallintaminen paaluvälillä Asiakas Ylivieskan kaupunki/kuntatekniikan yksikkö PL Ylivieska Konsultti WSP Environmental Wolffintie 36 M 10 FI Vaasa Puh.: Fax: WSP Environmental Finland Y-tunnus: Kotipaikka: Helsinki Yhteyshenkilöt Mauri Haikola, Ylivieskan kaupunki Elisa Puuronen, Jakob Kjellman, WSP Environmental Oy 2 (16)

3 Sisältö 1. JOHDANTO 2. SUUNNITTELUALUE 2.1 Valuma-alueiden rajaus Maaperä Maankäyttö ja valumiskertoimet 6 3. KERRAN 100 VUODESSA TOISTUVAN YLIVIRTAAMAN ARVIOINTI 3.1 Sateen aiheuttama virtaama Lumen sulannasta aiheutuva virtaama 9 4. MALLINNUS 4.1 Mallin laadinta Tulokset Riskikohteet Virhelähteet TOIMENPITEIDEN ARVIOINTI JOHTOPÄÄTÖKSET JA YHTEENVETO 14 LÄHTEET 15 Liitteet: Liite 1. Katajaojan tulva-alueet paaluvälillä kerran 100 vuodessa toistuvalla lumen sulannasta aiheutuvalla ylivirtaamalla Liite 2. Katajaojan tulva-alueet paaluvälillä kerran 100 vuodessa toistuvalla lumen sulannasta aiheutuvalla ylivirtaamalla/peruskartta Liite 3. Vedenkorkeus Katajaojassa paaluvälillä kerran 100 ja kerran 20 vuodessa toistuvalla lumen sulannasta aiheutuvalla ylivirtaamalla/pituusleikkaus Liite 4. Tulvariskikohteet ja vedenkorkeus kerran 100 vuodessa toistuvalla lumen sulannasta aiheutuvalla ylivirtaamalla Katajaojan paaluvälillä (16)

4 1. JOHDANTO Katajaojan valuma-alueen yläosassa Savarin alueella on tehty hulevesitarkastelu vuonna 2009 (Pöyry 2009). Savarin alueella rakentamisen myötä vettäläpäisemättömien pintojen osuus on kasvamassa ja Katajaojassa on aikaisemmin esiintynyt sateiden aiheuttamia tulvaongelmia, minkä takia hulevesiselvitys on todettu tarpeelliseksi. Myös kaavoitus edellyttää hulevesiasioiden huomioimista. Selvitys käsitti Katajaojan paalun yläpuolisen alueen ja siinä arvioitiin, että maankäytön muutosten takia sateiden aiheuttama ylivirtaama lähenee merkittävästi lumen sulannasta aiheutuvaa ylivirtaamaa Katajaojassa mutta kuitenkin myös tulevaisuudessa suurin virtaama Katajaojassa aiheutuu lumen sulannasta. Tässä työssä tavoitteena on määrittää Katajaojan alaosalla kerran 100 vuodessa toistuva sateen aiheuttama ja lumen sulannasta aiheutuva ylivirtaama ja mallintaa Katajaojan virtausta paaluvälillä Virtausmallinnuksen perusteella pyritään tunnistamaan tulvariskikohteet ja arvioimaan toimenpiteiden tarve kerran 100 vuodessa toistuvan tulvan aiheuttamien vahinkojen minimoiseksi. 4 (16)

5 Toimeksiantonumero: SUUNNITTELUALUE 2.1 Valuma-alueiden rajaus Alla olevassa kuvassa (Kuva 1.) on esitetty Katajaojan ja Salmelanojan valumaalueet. Kuvassa on esitetty erikseen myös Katajaojan alaosan valuma-alue (paalun alapuolinen valuma-alue). Valuma-aluerajauksia on tarkastettu aikaisemmista määrityksistä Ylivieskan kaupungin toimesta tämän työn yhteydessä. Kuva 1. Katajaojan ja Salmelanojan valuma-alueet. 5 (16)

6 2.2 Maaperä Katajaojan alaosalla maalaji on pääosin hiesu ja paikoitellen on hienoa hietaa. Mallinnusalueen yläosalle (paalulle 47+00) tultaessa maalaji on pääosin hieta ja paikoitellen hiesu ja hieno hieta. Paikoitellen maaperä on savinen. 2.3 Maankäyttö ja valumiskertoimet Sekä Katajaojan että Salmelanojan valuma-alueesta yli 80 % on metsävaltaista aluetta. Rakennetut alueet sijoittuvat valuma-alueiden alaosiin (Kuva 2). Katajaojan valuma-alueen alaosan ja Salmelanojan valuma-alueen maankäyttöä selvitettiin perustuen peruskarttoihin, yleiskaavakarttoihin sekä maankäyttöaineistoon (Corine land cover fi 25 m). Maankäyttömuodot, niiden varaama pinta-ala ja valumiskertoimet on esitetty alla olevassa kuvassa (Kuva 2) ja taulukossa (Taulukko 1). Valumiskertoimet perustuvat suomalaisten tutkimusten tuloksiin. Aikaisemmin Katajaojan yläosalle tehdyssä hulevesitarkastelussa on määritetty paalun yläpuolisen valuma-alueen maankäyttömuodot pinta-aloineen (Pöyry Environment 2009). Tässä työssä käytettävän valuma-aluerajauksen mukaan paalun yläpuolinen valuma-alue on noin 40 ha pienempi kuin aikaisemmin määritetty pinta-ala ja erot rajauksessa sijoittuvat metsäalueille. Valumaaluerajauksen muutos ei aiheuta muutoksia aikaisemmin paalun yläpuoliselle alueelle määritettyyn valumiskertoimeen. Alla olevassa yhteenvetotaulukossa (Taulukko 2) on esitetty osavaluma-alueiden sekä koko Katajaojan valuma-alueen pinta-alat ja valumiskertoimet. 6 (16)

7 Toimeksiantonumero: Kuva 2. Katajaojan valuma-alueen alaosan ja Salmelanojan valuma-alueen maankäyttö. 7 (16)

8 Taulukko 1. Maankäyttömuodot ja niiden varaamat pinta-alat Katajaojan alaosalla (pl ) ja Salmelanojan valuma-alueella. Pinta-ala (ha) Maankäyttö Valumiskerroin Katajaojan alaosa (pl ) Salmelanoja Palveluiden alueet ja teollisuusalueet Kerrostalo- tai tiiviisti rakennetut alueet Tiiviisti rakennetut pientaloalueet 0,5 27 0,6 0,4 7-0, Pientaloalueet 0, Liikennealueet 0, Viheralueet ja pellot 0, Metsät 0, Pinta-ala yhteensä Taulukko 2. Osavaluma-alueiden pinta-alat ja valumiskertoimet. Valuma-alue Valumiskerroin Pinta-ala (ha) Katajaojan alaosa (pl ) 0, Katajaojan yläosa (pl ylöspäin) 0,13 (Savarin alueen maankäytön muutokset huomioitu) 0,11 (ennen Savarin alueen maankäytön muutoksia) (Pöyry Environment Oy 2009) 2278 Katajaoja 0, Salmelanoja 0, Katajaoja laskussa Kalajokeen (Katajaoja ja Salmelanoja) 0, (16)

9 3. KERRAN 100 VUODESSA TOISTUVAN YLIVIRTAAMAN ARVIOINTI 3.1 Sateen aiheuttama virtaama Mitoitussateeksi valitaan sade, jonka kesto on 9 tuntia. Mitoitussateen kesto vastaa pisintä virtausaikaa valuma-alueen latvoilta aivan Katajaojan alajuoksulle. Virtausajan arviointi perustuu ohjeellisiin virtausnopeuksiin maastossa ja ojissa (Kaupunkiliitto 1979). Mitoitussateena käytetään toistuvuudeltaan, kestoltaan ja rankkuudeltaan samanlaista sadetapahtumaa kuin aikaisemmin tehdyssä hulevesitarkastelussa (Pöyry Environment Oy). Sade kestää yhdeksän tuntia, josta ensimmäiset kuusi tuntia sateen rankkuus on 17,3 l/s/ha, jonka jälkeen tulee kestoltaan yhden tunnin sadejakso, jonka rankkuus on 50 l/s/ha, ja sadetapahtuman loppukeston rankkuus on 17,3 l/s/ha. Aika-pinta-alakäyrämenetelmällä määritettynä edellä kerrottua mitoitussadetta ja kappaleessa 2 esitettyjä valuma-aluetietoja käyttäen saadaan rankkasateen aiheuttamaksi ylivirtaamaksi Katajaojan alajuoksulla 17,0 m 3 /s. Kun huomioidaan Savarin alueelle suunnitellut hulevesien hallintarakenteet, jotka on mitoitettu siten, että tulevasta maankäytöstä huolimatta Katajaojan virtaamat pysyvät nykyisellä tasolla kerran 100 vuodessa toistuvan rankkasateen aiheuttamassa ylivirtaamatilanteessa, saadaan ylivirtaamaksi Katajaojan alajuoksulla 14,0 m 3 /s. 3.2 Lumen sulannasta aiheutuva virtaama Katajaojan yläosalle tehdyssä hulevesitarkastelussa on määritetty Katajaojan valuma-alueella lumen sulannasta aiheutuva keskiylivalunta ja kerran 100 vuodessa toistuva ylivalunta alla olevan taulukon (Taulukko 3) mukaisesti. Määritykset perustuvat Kaiteran nomogrammiin (1949) ja toistuvuustutkimuksiin perustuviin kertoimiin (Mustonen 1986). Taulukko 3. Lumen vesiarvon maksimi, keskiylivalunta ja kerran 100 vuodessa toistuva ylivalunta Katajaojan valuma-alueella. (Pöyry Environment Oy 2009) WE(max) (mm) MHq(l/s/km 2 ) Hq 1/100 (l/s/km 2 ) Katajaoja Edellä esitetyn perusteella saadaan kerran 100 vuodessa toistuva lumen sulannasta aiheutuva ylivirtaama Katajaojassa alla olevassa taulukossa (Taulukko 4) esitetyn mukaisesti. 9 (16)

10 Taulukko 4. Kerran 100 vuodessa toistuva lumen sulannasta aiheutuva ylivirtaama Katajaojassa. HQ 1/100 (m 3 /s) Katajaoja 7,99 Salmelanoja 7,08 Katajaoja laskussa Kalajokeen 15,07 4. MALLINNUS 4.1 Mallin laadinta Katajaojan alaosalle paaluvälille laadittiin virtausmalli HEC-RAS 4.0- ohjelmalla. Malliin lisättiin tiedot 92 poikkileikkauksesta. Katajaojan alaosalle paalulle saakka on tehty ruoppaussuunnitelma (Tieliikelaitos 2004). Talvella 2010 uomaa on ruopattu paaluvälillä Virtausmalli on laadittu paaluvälille ruoppaussuunnitelman mukaisesti ja paaluvälille noudattaen ruoppaussuunnitelmassa esitettyjä pohjan kaltevuutta (0,0019) ja leveyttä (1 m) sekä luiskien kaltevuutta (1:2). Näin ollen virtausmallinnuksen tulokset kuvaavat tilannetta, jossa myös Katajaojan aivan alin osa ( ) on ruopattu. Mallin yläosan (paalu ) poikkileikkaukset on mitattu vuonna 1977 tehdyn ruoppaussuunnitelman yhteydessä (Ylivieskan kaupungin tekninen virasto 1977). Mallin poikkileikkauksia koko mallinnusalueella on täydennetty vuonna 2009 tehdyn laserkeilauksen korkeusaineistolla. Virtausmalliin lisättiin myös tiedot uomaosuudella sijaitsevista silloista (18 kpl) ja rummuista (3 kpl). Mallin poikkileikkausten paaluluvut ovat samat kuin ruoppaussuunnitelmassa vuodelta 2004 (Tieliikelaitos 2004) vuodelta 1977 (Ylivieskan kaupungin tekninen virasto 1977) ja poikkileikkausten sijainnit uomassa vastaavat suunnitelmien mukaisten paalujen sijaintia. Katajaojan uoman linjausta on muutettu lähinnä suoristamalla uomaa edellä mainittujen suunnitelmien mukaisesta tilanteesta ja tämän takia paalulukemat eivät vastaa etäisyyttä paalutuksen aloituskohdasta. Mallissa reunaehtoina käytettiin kappaleessa 3.2 arvioituja virtaamia ja vedenkorkeutta Kalajoessa. Karkeuskertoimina käytettiin samoja karkeuskertoimia kuin aikaisemmin tehdyssä mallinnuksessa, jossa mallinnettiin noin kilometrin jakso Pyörreperältä ylävirtaan (Pöyry Environment 2009). Uomassa käytettiin keskiveden alapuolella Manningin karkeuskertoimen arvoa 0,027, joka vastaa ruohottunutta, maapohjaista, hieman mutkailevaa ja hidasjuoksuista uomaa. Keskiveden yläpuolella käytettiin karkeuskertoimen arvoa 0,100, joka vastaa tulva-aluetta, jolla voi kasvaa pensaita ja puita. Uoman, rumpujen ja siltojen karkeuskerroinarvot tai leikkausvoimakertoimet ovat kirjallisuudessa esitettyjä arvoja. 10 (16)

11 4.2 Tulokset Virtausmallinnus tehtiin sekä tasaisen virtauksen että ajassa muuttuvan virtauksen tapauksessa ja virtaamana käytettiin kerran 100 vuodessa toistuvaa lumen sulannasta aiheutuvaa kevätylivirtaamaa. Liitteenä olevat mallinnustulokset on esitetty perustuen tasaisen virtauksen laskentatuloksiin. Piirustuksissa (liite 1, liite 2 ja liite 3) on esitetty mallinnetun uomaosuuden pituusleikkaus ja vedenkorkeus sekä veden peittämät alueet kerran 100 vuodessa toistuvalla kappaleessa 3.2 esitetyllä ylivirtaamalla. Piirustuksista puuttuu Männistön silta (paalu 9+58,2), joka lisättiin malliin myöhemmin ja laskenta tarkastettiin. Männistön sillan lisääminen aiheuttaa piirustuksissa esitettyyn vedenkorkeuteen vain paikallisen sillan kohdalle sijoittuvan 0,01 m eron. Mallinnetulla ylivirtaamalla Katajaojan uomassa olevat rakenteet padottavat vettä alla olevassa taulukossa (Taulukko 5) esitetyn mukaisesti. 11 (16)

12 Taulukko 5. Katajaojan paaluvälillä sijaitsevien siltojen ja rumpujen padotus. Silta/rumpu Padotus (m) Viljavarastontien 0,30 Huom. Omakotitalon 0,25 Vesi yltää kannen alapintaan Rautatie 0,26 Naakkatien 0,19 Latu 0,10 Vesi yltää kannen alapintaan Urheilukentän 0,21 Salmiperäntien 0,10 Savontien klv 0,09 Savontien 0,20 Koulukadun 0,19 Koulupuiston 0,00 Katajaojankadun 0,04 Mauno Koivisto 3 0,01 Mauno Koivisto 2 0,02 Vesi yltää kannen alapinnan yläpuolelle Mauno Koivisto 1 0,01 Vierimaantien 0,12 Vesi yltää kannen alapinnan yläpuolelle Vierimaantien klv 0,22 Vesi yltää kannen alapinnan yläpuolelle Tekun 0,29 Ouluntien 0,12 Männistön silta - Savelantien 0,13 Savelantien klv 0,11 Kerran 100 vuodessa toistuvan virtaaman tilanteessa uomassa esiintyy virtausnopeuksia, jotka voivat aiheuttaa eroosiota. 12 (16)

13 4.3 Riskikohteet Tulva-alueella sijaitsevat ja tulva-aluetta lähimmät kohteet on esitetty liitteenä olevassa piirustuksessa (liite 4). Mallinnetussa tulvatilanteessa tulva-alueella sijaitsee leikkimökki ja saunarakennus. Leikkimökki sijaitsee puistossa Katajaojankadun sillan yläpuolella ja on Ylivieskan kaupungin omistama. Leikkimökki on siirrettävissä pois tulva-alueelta. Vierimaantien sillan yläpuolella (pl 20+00) osittain tulva-alueella sijaitsevaa saunarakennusta käytetään silloin tällöin. Mallinnetussa tulvatilanteessa saunarakennus on osittain tulva-alueella. Tulvaveden korkeus jää rakennuksen sokkelin yläreunan alapuolelle. Saunarakennus tullaan purkamaan ja alueelle on suunnitteilla rakentaa kerrostaloja. Mallinnettua tulva-aluetta lähimmät rakennukset ja niiden rakenteiden korkeuksia on esitetty liitteenä olevassa piirustuksessa (liite 4). Piirustukseen on myös merkitty mallinnetut vedenkorkeudet tulva-aluetta lähimpänä sijaitsevien rakennusten kohdalla. Asuinkiinteistö, joka sijaitsee noin paalulla 44+00, ei sijaitse mallinnetulla tulvaalueella. Mallinnustulosten perusteella tulvavesi nousee lähelle kiinteistön sivulla olevan hulevesikaivon kannen korkeustasoa. Viljavarastontien sillan yläpuolella (noin paalulla 43+00) tulva-alue lähestyy saunarakennusta, joka on hyväkuntoinen. Viljavarastontien sillan alapuolella paaluvälillä sijaitsee käytössä olevat sauna ja asuinrakennus, joita lähelle mallinnettu tulva-alue tulee. Naakatien sillan yläpuolella (n. pl 38+00) sijaitsee tulva-alueen lähellä asuinrakennus. Naakkatien sillan alapuolella sillan ja paalun välissä sijaitsee asuin- ja saunarakennukset lähellä tulva-aluetta. Katajaojankadun sillan yläpuolella (n. pl 25+50) sijaitsee tulva-alueen lähellä huonokuntoinen saunarakennus. Mauno Koiviston puiston sillan 1 yläpuolella (pl 20+50) sijaitsee asuinrakennus lähellä tulva-aluetta. Vedenkorkeuden nousu Katajaojassa voi aiheuttaa uomaan purettavien hulevesiviemäreiden padottumista ja tulvimista. Mallinnetussa tulvatilanteessa vesi nousee paikoin teille. Mauno Koiviston puistossa vesi nousee teille ja siltojen kulkuyhteydet katkeavat. Vierimaantiensillan yläpuolella noin paalulla sijaitsee puistomuuntaja lähellä mallinnettua tulva-aluetta. Muuntaja ei kastu mallinnetussa tilanteessa. 4.4 Virhelähteet Katajaojan todellisten poikkileikkausten erot mallinnuksessa käytettyihin poikkileikkauksiin voivat aiheuttaa virhettä mallinnustulokseen. Katajaojan alaosaa ei ole ruopattu täysin ruoppaussuunnitelman (Tieliikelaitos 2004), jonka mukaisia poikkileikkaustietoja on käytetty mallinnuksessa, mukaisesti. Mallinnetun alueen yläosan poikkileikkaustiedot perustuvat vuonna 1977 laaditun ruoppaussuunnitelman yhteydessä mitattuihin poikkileikkauksiin. 13 (16)

14 Mittausajankohdan jälkeen uomaa on paikoin suoristettu ja uoman muoto on voinut muuttua myös kiintoaineen sedimentaation ja eroosion vaikutuksesta. Mallinnetulta uomaosuudelta ei ole ollut käytettävissä virtaama- ja vedenkorkeushavaintoja, joihin perustuen mallin olisi voinut kalibroida, mikä voi myös aiheuttaa virhettä mallinnustulokseen karkeuskertoimen arvojen perustuessa kirjallisuustietoihin. Mallinnuksessa reunaehtona Katajaojan yläosassa (paalu 47+00) on käytetty Katajaojan valuma-alueelta aiheutuvaa kerran 100 vuodessa toistuvaa lumen sulannasta aiheutuvaa virtaamaa 7,99 m 3 /s, minkä takia mallinnetut vedenkorkeudet voivat olla hieman todellisia suurempia. Mallinnuksessa ei myöskään ole huomioitu Savarin alueelle suunniteltujen hulevesien hallintamenetelmien vaikutusta lumen sulannasta aiheutuvan valunnan pidättämisessä. 5. TOIMENPITEIDEN ARVIOINTI Tässä työssä mallinnetussa tilanteessa arvioitujen aiheutuvien tulvavahinkojen perusteella ei uomassa olevien padottavien rakenteiden uusiminen ole välttämätöntä. Tulevaisuudessa rakenteiden uusimisen yhteydessä on käytettävä suurempaa mitoitusvirtaamaa kuin ennen. Varautuminen mallinnettuun tulvaan ei myöskään välttämättä edellytä saatujen tulosten perusteella tulvasuojelupenkereiden rakentamista. Ylivieskassa koettujen tulvatilanteiden perusteella on tullut esille joitakin toimenpiteitä, jotka on koettu tarpeellisiksi. Viljavarastontien sillan alapuolisen asuin- ja saunarakennuksen (pl ) suojaamiseksi on koettu kiinteistökohtainen tulvasuojelupenger tarpeelliseksi. Uoman raivaaminen liiallisesta kasvillisuudesta tai ruoppaus on koettu tarpeelliseksi mallinnusalueen yläosalla rautatiesillalta ylöspäin. Myös rautatiesillan ja Naakkatien sillan välisellä uomaosuudella on koettu tarvetta raivaukselle tai ruoppaukselle. Koulukadun sillan ja Katajaojan kadun sillan välisellä alueella on todettu raivaus- tai ruoppaustarvetta. (Järvelä 2010) 6. JOHTOPÄÄTÖKSET JA YHTEENVETO Katajaojan valuma-alueen alaosa on rakennettua aluetta ja paikoin on myös tiiviisti rakennettuja alueita, joilla vettä läpäisemättömien pintojen osuus on suuri. 1,4 km ennen laskua Kaljokeen Katajaojaan laskee Salmelanoja, jonka valuma-alue lähes yhtä suuri kuin Katajaojan oma valuma-alue. Salmelanojan valuma-alueen alaosa on rakennettua, suurimmmaksi osaksi pientaloaluetta. Sekä Katajaojan että Salmelanojan valuma-alueen suuret yläosat ovat rakentamattomia metsäalueita. Kun tarkastelupisteenä on Katajaojan purkukohta Kalajokeen, aiheutuu suurempi kerran 100 vuodessa toistuva ylivirtaama lumen sulannasta kuin rankkasateesta. Tehdyn arvion mukaan rankkasateen aiheuttama kerran 100 vuodessa toistuva ylivirtaama on hyvin lähellä lumen sulannasta aiheutuvaa ylivirtaamaa. Mallinnetussa kerran 100 vuodessa toistuvassa lumen sulannasta aiheutuvassa tulvatilanteessa tulva-alueella sijaitsee yksi saunarakennus ja leikkimökki, joista saunarakennus on tarkoitus purkaa tulevaisuudessa ja leikkimökki voidaan siirtää 14 (16)

15 pois tulva-alueelta. Tulva-alueen lähellä sijaitsee muutamia asuin- ja saunarakennuksia sekä yksi muuntaja. Katajaojan vedenkorkeuden nousu voi aiheuttaa vahinkoja uomaan laskevien hulevesiviemäreiden padottumisen ja tulvimisen takia. Tulvavahinkojen minimoimiseksi tulevaisuudessa on tärkeää säilyttää riittävät suojakaistat Katajaojan uoman varsilla, joille tulvan voidaan sallia nousta. Suojakaistojen tarve ilmenee tulva-alueita kuvaavasta piirustuksesta. Mallinnetulla uomaosuudella on padottavia rakenteita, joiden uusimisen yhteydessä täytyy huomioida entistä suurempi mitoitusvirtaama. Uoma on hyvä pitää myös liiallisesta veden patoutumista aiheuttavasta kasvillisuudesta vapaana. Tulvasta aiheutuvia vahinkoja on mahdollista torjua myös kiinteistökohtaisilla tulvasuojelupenkereillä. 15 (16)

16 LÄHTEET Järvelä T Mittaustyönjohtaja. Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus. Puhelinkeskustelu Kaupunkiliitto Vesijohtojen ja viemäreiden suunnittelu. Kaupunkiliiton julkaisu B 63. Mustonen S.(toim.) Sovellettu Hydrologia. Vesiyhdistys r.y. Helsinki. Pöyry Environment Oy Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu Päivitetty Tiiliikelaitos Katajaojan ja Salmelan ojan ruoppaussuunnitelmakartta, poikkija pituusleikkaukset. Ylivieskan kaupungin tekninen virasto Katajaojan ruoppaussuunnitelmakartta ja poikki- ja pituusleikkaukset. 16 (16)

17 LIITE 1 1/3

18 LIITE 1 2/3

19 LIITE 1 3/3

20 LIITE 2

21 LIITE 3

22 LIITE 4 1/4

23 LIITE 4 2/4

24 LIITE 4 3/4

25 LIITE 4 4/4

Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu

Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu 9M409026 6.4.2009 Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu 1 Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa ilman Pöyry Environment

Lisätiedot

16X JANAKKALAN KUNTA. Myllyojan hulevesimitoitus

16X JANAKKALAN KUNTA. Myllyojan hulevesimitoitus 16X188095 31.10.2011 JANAKKALAN KUNTA Myllyojan hulevesimitoitus 1 Yhteystiedot PL 50 (Jaakonkatu 3) FI-01621 Vantaa Finland Kotipaikka Vantaa Y-tunnus 0625905-6 Puh. +358 10 3311 Faksi +358 10 33 26600

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu Päivitetty M

Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu Päivitetty M Ylivieskan kaupunki Savarin alueen hulevesitarkastelu Päivitetty 24.8.2009 9M409026 17.4.2009 1 Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI SUNNY CAR CENTER

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI SUNNY CAR CENTER 16WWE1027.B711 11.5.2011 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI SUNNY CAR CENTER Kirstulan alueen asemakaavan muutokseen liittyvä Rautamonojan hulevesimitoitus 1 Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä

Lisätiedot

Hulevesien suunnittelu ja rakentaminen Kakessa, kohteena Gräsanoja

Hulevesien suunnittelu ja rakentaminen Kakessa, kohteena Gräsanoja Hulevesien suunnittelu ja rakentaminen Kakessa, kohteena Gräsanoja Kake -> Kaupunkitekniikan keskus Kake Infrapalvelut Investoinnit Kaupunkimittaus ja Geotekniikka Hallinto 20.11.2017 2 Kake & Hulevedet

Lisätiedot

EURENINKADUN HULEVESITARKASTELU

EURENINKADUN HULEVESITARKASTELU FCG Finnish Consulting Group Oy Hämeenlinnan kaupunki EURENINKADUN HULEVESITARKASTELU RAPORTTILUONNOS 31102 -P17030 FCG Finnish Consulting F Group Oy Eureninkadun hulevesitarkastelu I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Pohjois-Tammelan järvien tulvavesien ja alimpien vedenkorkeuksien tasaaminen, vesistömallinnus

Pohjois-Tammelan järvien tulvavesien ja alimpien vedenkorkeuksien tasaaminen, vesistömallinnus S U U N N IT T E L U JA T E K N IIK K A TAMMELAN KUNTA Pohjois-Tammelan järvien tulvavesien ja alimpien vedenkorkeuksien tasaaminen, vesistömallinnus Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 659-P17905

Lisätiedot

Vantaanjoen yläosan virtausmallinnus Mallin päivitys Peltosaaresta Väinö Sinisalon kadulta alkaen m Herajoen liittymäkohdan alapuolelle

Vantaanjoen yläosan virtausmallinnus Mallin päivitys Peltosaaresta Väinö Sinisalon kadulta alkaen m Herajoen liittymäkohdan alapuolelle 17.12.2015 Vantaanjoen yläosan virtausmallinnus Mallin päivitys Peltosaaresta Väinö Sinisalon kadulta alkaen 100 200 m Herajoen liittymäkohdan alapuolelle Hämeen ELY-keskus Ympäristötekniikan insinööritoimisto

Lisätiedot

VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS. Destia Oy

VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS. Destia Oy VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS Destia Oy Antti Smolander 12.4.2018 Sivu 1 VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 2 Lähtötiedot... 2 3 Mitoitus... 3 3.1 Mitoituksen määrittely...

Lisätiedot

IGS-FIN allasseminaari Hulevesialtainen hydrologinen mitoitus Heli Jaakola

IGS-FIN allasseminaari Hulevesialtainen hydrologinen mitoitus Heli Jaakola IGS-FIN allasseminaari 11.10.2016 Hulevesialtainen hydrologinen mitoitus Heli Jaakola 1 Hulevedet Hulevesi on rakennetulla alueella maan pinnalle, rakennuksen katolle tai muulle pinnalle kertyviä sade-

Lisätiedot

LAN TULVIIN JA SIIKAJOEN BIFURKAATIO MUSTAJOEN KAUTTA TEMMESJOKEEN

LAN TULVIIN JA SIIKAJOEN BIFURKAATIO MUSTAJOEN KAUTTA TEMMESJOKEEN Vastaanottaja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Asiakirjatyyppi Alustava selvitys Päivämäärä 10.10.2014 Viite 1510007427 RUUKINKOSKEN POHJAPADON VAIKUTUS MANKI- LAN TULVIIN JA SIIKAJOEN BIFURKAATIO MUSTAJOEN

Lisätiedot

Porttipuiston kauppakeskuksen tontin. alustava hulevesiselvitys. Vantaa, Helsinki

Porttipuiston kauppakeskuksen tontin. alustava hulevesiselvitys. Vantaa, Helsinki Porttipuiston kauppakeskuksen tontin alustava hulevesiselvitys Vantaa, Helsinki Maaliskuu 2008 Porttipuiston kauppakeskus, Vantaa, Helsinki 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT... 3 2 HULEVESIMÄÄRÄT...

Lisätiedot

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 Isonkyrön kunta KYRÖÖNTIE Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 muutos 26.6.2015 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. LÄHTÖTIEDOT... 4 3. SUUNNITELLUT PERUSRATKAISUT...

Lisätiedot

Hydrologia. Munakan W-asema Kyrönjoella

Hydrologia. Munakan W-asema Kyrönjoella Hydrologia L11 Altaiden vedenkorkeudet Tilastollista hydrologiaa Munakan W-asema Kyrönjoella 15/01/2013 WETA150 Hydrologia T.Huttula 2 1 Matalan rannan W-mittaus 15/01/2013 WETA150 Hydrologia T.Huttula

Lisätiedot

PYHÄJOKI, OULAISTEN ALUEEN TULVAKARTAT HW1/20 HW1/1000

PYHÄJOKI, OULAISTEN ALUEEN TULVAKARTAT HW1/20 HW1/1000 POHJOIS-POHJANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PYHÄJOKI, OULAISTEN ALUEEN TULVAKARTAT HW1/20 HW1/1000 17.10.2008 Insinööritoimisto Pekka Leiviskä Vauhtipyörä 4, 91800 Tyrnävä www.leiviska.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...3

Lisätiedot

Iso-Lamujärven alustava pohjapatolaskelma

Iso-Lamujärven alustava pohjapatolaskelma Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Iso-Lamujärven alustava pohjapatolaskelma 28.9.2015 Insinööritoimisto Pekka Leiviskä www.leiviska.fi 2 Sisällysluettelo 1 ASETETTU TAVOITE... 3 2 KÄYTETTÄVISSÄ OLEVA AINEISTO...

Lisätiedot

HULEVESISELVITYS. Liite 6 TYÖNUMERO: KOUVOLAN KAUPUNKI MIEHONKANKAAN OSAYLEISKAAVAN HULEVESISELVITYS (VAIHE I)

HULEVESISELVITYS. Liite 6 TYÖNUMERO: KOUVOLAN KAUPUNKI MIEHONKANKAAN OSAYLEISKAAVAN HULEVESISELVITYS (VAIHE I) Liite 6 TYÖNUMERO: 20602005 KOUVOLAN KAUPUNKI MIEHONKANKAAN OSAYLEISKAAVAN (VAIHE I) SWECO YMPÄRISTÖ OY Turku Muutoslista VALMIS FIANRY FIANRY FIJSUH LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Kalajoen keski- ja alaosan yleispiirteiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000

Kalajoen keski- ja alaosan yleispiirteiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 POHJOIS-POHJANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS Kalajoen keski- ja alaosan yleispiirteiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 18.3.2008 Insinööritoimisto Pekka Leiviskä Vauhtipyörä 4, 91800 Tyrnävä www.leiviska.fi Sisällysluettelo

Lisätiedot

ISONNIEMEN TEOLLISUUS- ALUE, MÄNTTÄ-VILPPULA

ISONNIEMEN TEOLLISUUS- ALUE, MÄNTTÄ-VILPPULA Vastaanottaja Mänttä-Vilppulan kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä Joulukuu 2015 ISONNIEMEN TEOLLISUUS- ALUE, MÄNTTÄ-VILPPULA HULEVESIEN HALLINTASUUNNI- TELMA ISONNIEMEN TEOLLISUUSALUE,

Lisätiedot

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus Hämeenlinnan korkeakoulukeskus Hulevesimallin tulokset 19.2.2015 Page 1 Malli Mallinnus FCGswmm -ohjelmalla, pohjana olemassa oleva Hämeenlinnan hulevesimalli Suunnittelualue jaettiin osavaluma-alueisiin

Lisätiedot

Pidisjärven tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000

Pidisjärven tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 POHJOIS-POHJANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS Pidisjärven tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 30.04.2007 Insinööritoimisto Pekka Leiviskä Vauhtipyörä 4, 91800 Tyrnävä www.leiviska.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...3

Lisätiedot

Päijänrannan asemakaava

Päijänrannan asemakaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A JÄMSÄN KAUPUNKI Päijänrannan asemakaava Hulevesiselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 2.6.2014 P17610 Hulevesiselvitys 1 (8) Antti Smolander 2.6.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Hulevesiallas case Espoon Ringside Golf

Hulevesiallas case Espoon Ringside Golf Hulevesiallas case Espoon Ringside Golf Viheralan hulevesipäivä 6.11.2012 Lahti, FCG 6.11.2012 Page 1 Hulevesien viivyttäminen keskitetyillä ratkaisuilla 6.11.2012 Page 2 Hulevesien viivytystarve Rakentaminen

Lisätiedot

Selvitys Kotijoen purkautumiskykyä heikentävistä tekijöistä (Kotijoen mittaus, HEC-RAS mallinnus ja arviot toimenpiteistä)

Selvitys Kotijoen purkautumiskykyä heikentävistä tekijöistä (Kotijoen mittaus, HEC-RAS mallinnus ja arviot toimenpiteistä) Sivu 1 / 4 Selvitys Kotijoen purkautumiskykyä heikentävistä tekijöistä (Kotijoen mittaus, HEC-RAS mallinnus ja arviot toimenpiteistä) 1. Yleistä Kiljanrannan kyläyhdistys ry on tilannut Maveplan Oy:ltä

Lisätiedot

RAPORTTI 16X TAMPEREEN KAUPUNKI Peltolammin asemakaavan 8608 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID

RAPORTTI 16X TAMPEREEN KAUPUNKI Peltolammin asemakaavan 8608 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Peltolammin asemakaavan 8608 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID 1 486 244 Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään

Lisätiedot

KOKEMÄENJOEN HYDRAULINEN MALLINNUS

KOKEMÄENJOEN HYDRAULINEN MALLINNUS KOKEMÄENJOEN HYDRAULINEN MALLINNUS JÄÄPATOJEN AIHEUTTAMAT TULVATILANTEET TULEVAISUUDEN SKENAARIOISSA Risto Kirves Harri Koivusalo Teemu Kokkonen Aalto-yliopisto Sisällysluettelo Sisällysluettelo Johdanto

Lisätiedot

NIEMENRANNAN OSAYLEISKAVAAN MUKAISEN HULEVESISELVITYKSEN TARKISTAMINEN HULEVESIMALLINNUKSELLA

NIEMENRANNAN OSAYLEISKAVAAN MUKAISEN HULEVESISELVITYKSEN TARKISTAMINEN HULEVESIMALLINNUKSELLA (5) NIEMENRANNAN OSAYLEISKAAAN MUKAISEN HULEESISELITYKSEN TARKISTAMINEN HULEESIMALLINNUKSELLA L:\000\0850_NIEMENRANTA\_CAD\_Tyo\Lha\Hulevesi_suunnitelma\RAPORTTI_h ulevesimalli_edit.doc Mall: Rapport -

Lisätiedot

Yleiskaavatason hulevesien hallintasuunnitelma case Östersundom

Yleiskaavatason hulevesien hallintasuunnitelma case Östersundom Yleiskaavatason hulevesien hallintasuunnitelma case Östersundom Pienvesitapaaminen 2.6.2014 Perttu Hyöty Ympäristösi parhaat tekijät Hulevesien hallinnan kokonaisuus Selvitysalue kasvaa Tarkkuustaso kasvaa

Lisätiedot

Alustava tulvakartta hulevesitulvariskien arviointiin. Mikko Huokuna SYKE

Alustava tulvakartta hulevesitulvariskien arviointiin. Mikko Huokuna SYKE Alustava tulvakartta hulevesitulvariskien arviointiin Mikko Huokuna SYKE 6.10.2017 Pintavaluntamalli (1/4) Lähtötietoina valtakunnallisia aineistoja Topografia Maanmittauslaitoksen (MML) laserkeilauksella

Lisätiedot

PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke

PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke SUUNNITELMASELOSTUKSEN LIITE A 101006179-T02A 14.8.2017 PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke Harjunpäänjoen alaosan vaihtovesi- ja kuivatuspumppaus Sisältö 2 1 YLEISTÄ 3 2

Lisätiedot

Punkalaitumenjoen mittaussuunnitelma Pirkanmaan ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus

Punkalaitumenjoen mittaussuunnitelma Pirkanmaan ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus 23.12.2016 Punkalaitumenjoen mittaussuunnitelma Pirkanmaan ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskus Ympäristötekniikan insinööritoimisto Jami Aho www.jamiaho.fi 1 Sisällys 1 Tausta... 3 2 Mittaus... 3 2.1

Lisätiedot

JONTAKSEN PUUTARHAKYLÄ HULEVESISELVITYS

JONTAKSEN PUUTARHAKYLÄ HULEVESISELVITYS Vastaanottaja Rose-Marie Backström Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2.3.2016 JONTAKSEN PUUTARHAKYLÄ HULEVESISELVITYS JONTAKSEN PUUTARHAKYLÄ HULEVESISELVITYS Päivämäärä 2.3.2016 Laatija Nathan Gaasenbeek

Lisätiedot

VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS

VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Hulevesiselvitys Päivämäärä Luonnos 14.8.2013 Viite 1510006406 VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS NURMIJÄRVEN KUNTA, VAAHTERANMÄEN ALUE HULEVESISELVITYS

Lisätiedot

Kiimingin yksityiskohtaiset tulvavaarakartat

Kiimingin yksityiskohtaiset tulvavaarakartat Tulvavaarakartan laatiminen Dnro: POPELY/1/07.02/2011 Kiimingin yksityiskohtaiset tulvavaarakartat Diar Isid Pohjois-pohjanmaan ELY-keskus Raportti 9.3.2012 POHJOIS-POHJANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA

Lisätiedot

Työpaketti 5: Taajamien rankkasadetulvien hallinnan parantaminen

Työpaketti 5: Taajamien rankkasadetulvien hallinnan parantaminen Työpaketti 5: Taajamien rankkasadetulvien hallinnan parantaminen VERTI - Vesihuoltoverkostojen tila ja riskienhallinta Outi Raudaskoski, Nora Sillanpää, Harri Koivusalo Rakennetun ympäristön laitos Vesi-

Lisätiedot

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 28.5.2018 Viite 1510038898 LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS LIDL, LIDL:N ASEMAKAAVAN MUUTOS Päivämäärä 28.5.2018 Laatija Hyväksyjä Kuvaus Anni

Lisätiedot

JÄNI- JA HEINIJÄRVEN VEDENKORKEUDEN NOSTO

JÄNI- JA HEINIJÄRVEN VEDENKORKEUDEN NOSTO FCG Finnish Consulting Group Oy Tammelan kunta JÄNI- JA HEINIJÄRVEN VEDENKORKEUDEN NOSTO Esiselvitys 30309-P11912 16.9.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Esiselvitys 1 ( 12 ) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto...

Lisätiedot

Kivenlahden hulevesimallinnus

Kivenlahden hulevesimallinnus 31.3.2017 31.3.2017 1 (19) SISÄLTÖ 1 TAUSTA JA TAVOITTEET... 1 2 HULEVESIJÄRJESTELMÄN YLEISKUVAUS... 1 Selvitysalue... 1 Verkostorakenne... 2 3 HULEVESIMALLINNUS... 4 Yleistä... 4 Virtaamalaskelmat...

Lisätiedot

Orimattila, Pennalan hulevesialtaiden mitoitustarkastelu

Orimattila, Pennalan hulevesialtaiden mitoitustarkastelu Pöyry Finland Oy PL 50 (Jaakonkatu 3) FI-01621 Vantaa Finland Kotipaikka Vantaa, Finland Y-tunnus 0625905-6 Puh. +358 10 3311 Faksi +358 10 33 26600 www.poyry.fi Orimattila, Pennalan hulevesialtaiden LUONNOS

Lisätiedot

EURAJOEN YLÄOSAN TULVASUOJELU. Varsinais-Suomen ELY-keskus.

EURAJOEN YLÄOSAN TULVASUOJELU. Varsinais-Suomen ELY-keskus. EURAJOEN YLÄOSAN TULVASUOJELU Varsinais-Suomen ELY-keskus. 14.2.2019 Perustiedot Eurajoen yläosasta Eurajoen yläosaksi kutsutaan jokiosuutta Eurakoskelta Kauttualle, osuuden pituus 14 km. Pituuskaltevuus

Lisätiedot

Kortekumpu, Kangasala MAAPERÄ- JA HULEVESI- SELVITYS 6.9.2011. Työnro 416079

Kortekumpu, Kangasala MAAPERÄ- JA HULEVESI- SELVITYS 6.9.2011. Työnro 416079 Kortekumpu, Kangasala MAAPERÄ- JA HULEVESI- SELVITYS 6.9.2011 Työnro 416079 MAAPERÄ- JA HULEVESISELVITYS KORTEKUMPU, KANGASALA SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT...3 1.1 Selvityksen sisältö ja tekijät...

Lisätiedot

Marja-Vantaan hulevesien hallinta

Marja-Vantaan hulevesien hallinta Marja-Vantaan hulevesien hallinta Huleveden käsittelystä ja viivytyksestä tulvareitteihin Marika Orava, suunnitteluinsinööri, DI Marja-Vantaan sijainti Marika Orava 2 Marja-Vantaa * Kotikaupunki n. 30

Lisätiedot

MERIKARVIA. Merikarviantien alkupään ja Yrittäjäntien ympäristön asemakaavoitus. Hulevesitarkastelu. Kankaanpään kaupunki. Ympäristökeskus.

MERIKARVIA. Merikarviantien alkupään ja Yrittäjäntien ympäristön asemakaavoitus. Hulevesitarkastelu. Kankaanpään kaupunki. Ympäristökeskus. Hulevesitarkastelu Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus talvi 2015 v.2 SISÄLLYS Hulevesien hallinta 2 Kaavoitettavan alueen sijainti 2 Valuma-alue 3 Hulevedet kaava-alueella 4 Hulevesimäärät 5-6 1 HULEVESIEN

Lisätiedot

RAPORTTI 16X TAMPEREEN KAUPUNKI Härmälän päiväkodin asemakaavan 8552 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID

RAPORTTI 16X TAMPEREEN KAUPUNKI Härmälän päiväkodin asemakaavan 8552 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Härmälän päiväkodin asemakaavan 8552 Hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID 1 327 102 Sivu 1 (5) Sisällysluettelo 1 ALUEEN KUVAUS 2 1.1 Suunnittelualue 2 1.2 Topografia

Lisätiedot

PAROONINMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS

PAROONINMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Tulvariskiselvitys Päivämäärä 5.2.2016, päivitetty 9.10.2017 Viite 1510016776 PAROONINMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TULVARISKISELVITYS RIIHIMÄEN

Lisätiedot

Ruskon Laakerintien kaupan suuryksikkö

Ruskon Laakerintien kaupan suuryksikkö Ruskon Laakerintien kaupan suuryksikkö Hulevesitarkastelu 20.12.2016 20.12.2016 Page 1 Valuma-alue Päivi Määttä Suunnittelualue sijoittuu Perämeren rannikkoalueen valuma-alueelle (84), missä edelleen Kuivasojan

Lisätiedot

RAPORTTI 25.6.2014. LAPUAN KAUPUNKI Keskustan osayleiskaavojen ja Alangon asemakaava-alueen hulevesiselvitys

RAPORTTI 25.6.2014. LAPUAN KAUPUNKI Keskustan osayleiskaavojen ja Alangon asemakaava-alueen hulevesiselvitys RAPORTTI 25.6.2014 LAPUAN KAUPUNKI Keskustan osayleiskaavojen ja Alangon asemakaava-alueen hulevesiselvitys 1 Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään

Lisätiedot

RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Jankan tilan asemakaavan 8646 hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID

RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Jankan tilan asemakaavan 8646 hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Jankan tilan asemakaavan 8646 hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID 1 974 144 Sisällysluettelo Sivu 1 (5) 1 SUUNNITTELUALUE 2 1.1 Topografia ja maaperä 2 1.2 Valuma-alue

Lisätiedot

Schuelerin vettä läpäisemättömän pinnan osuuteen perustuvan taajamapurojen luokittelun soveltuvuus Vantaan pienvaluma-alueille

Schuelerin vettä läpäisemättömän pinnan osuuteen perustuvan taajamapurojen luokittelun soveltuvuus Vantaan pienvaluma-alueille Schuelerin vettä läpäisemättömän pinnan osuuteen perustuvan taajamapurojen luokittelun soveltuvuus Vantaan pienvaluma-alueille Outi Kesäniemi Taajamapuroja voidaan luokitella rakennetun pinta-alan perusteella

Lisätiedot

RAPORTTI VVO KODIT OY Näsilinnankatu 40, täydennysrakentaminen Asemakaavan 8597 hulevesiselvitys Donna ID

RAPORTTI VVO KODIT OY Näsilinnankatu 40, täydennysrakentaminen Asemakaavan 8597 hulevesiselvitys Donna ID RAPORTTI VVO KODIT OY Näsilinnankatu 40, täydennysrakentaminen Asemakaavan 8597 hulevesiselvitys Donna ID 1559459 Sivu 1 (5) Sisällysluettelo 1 ALUEEN KUVAUS 2 1.1 Suunnittelualue 2 1.2 Topografia ja

Lisätiedot

Hulevesien hallinnan suunnittelu yleis- ja asemakaavatasolla

Hulevesien hallinnan suunnittelu yleis- ja asemakaavatasolla Hulevesien hallinnan suunnittelu yleis- ja asemakaavatasolla Olli Jaakonaho, Uudenmaan ELY-keskus SEMINAARI HULEVESIEN HALLINNASTA VANTAANJOEN VALUMA ALUEELLA KAAVOITUS, RAKENTEET, TOIMIVUUS JA HUOLTO

Lisätiedot

42 Kyrönjoen vesistöalue

42 Kyrönjoen vesistöalue Oy Vesirakentaja Voimaa vedestä 2007 104(196) 42 Kyrönjoen vesistöalue Vesistöalueen pinta-ala 4 923 km 2 Järvisyys 1,2 % Vesistönro Vesistö + laitos Rakennetut MW GWh/a 42 Kyrönjoen vesistöalue 17,5 50,8

Lisätiedot

Raportti VISULAHDEN HULEVESIEN HALLINTASUUNNITELMA

Raportti VISULAHDEN HULEVESIEN HALLINTASUUNNITELMA Raportti VISULAHDEN HULEVESIEN HALLINTASUUNNITELMA 5.1.2018 SISÄLLYSLUETTELO Visulahden alueen nykytilan kuvaus... 1 Alueen yleiskuvaus... 1 Vesistöt... 1 Maaperä... 1 Hulevesien hallintasuunnitelma...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Pattijoen alaosan yleispiirteiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/

Sisällysluettelo. Pattijoen alaosan yleispiirteiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/ POHJOIS-POHJANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS Pattijoen alaosan yleispiirteiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 13.11.2009 Insinööritoimisto Pekka Leiviskä Vauhtipyörä 4, 91800 Tyrnävä www.leiviska.fi 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Salajärven ja Ruuhijärven vedenkorkeuksien muuttamismahdollisuudet Vedenkorkeuksien muutokset erilaisissa vaihtoehdoissa.

Salajärven ja Ruuhijärven vedenkorkeuksien muuttamismahdollisuudet Vedenkorkeuksien muutokset erilaisissa vaihtoehdoissa. 26.6.2018 Salajärven ja Ruuhijärven vedenkorkeuksien muuttamismahdollisuudet Vedenkorkeuksien muutokset erilaisissa vaihtoehdoissa Lahti, Nastola Lahden kaupunki Ympäristötekniikan insinööritoimisto Jami

Lisätiedot

Vattenfall Sähköntuotanto Oy

Vattenfall Sähköntuotanto Oy Vattenfall Sähköntuotanto Oy Venetpalon voimalaitoksen maapadon vahingonvaaraselvitys Oy Vesirakentaja 28.12.2007 Oy Vesirakentaja Puhelin Telefax Sähköposti Kotisivu Hiihtomäentie 39 A 1 00800 HELSINKI

Lisätiedot

MONIMUOTOISET TULVAT

MONIMUOTOISET TULVAT MONIMUOTOISET TULVAT - tulviin liittyviä ilmiöitä ja käsitteitä - Ulla-Maija Rimpiläinen Vantaan I tulvaseminaari: Tulvat ja niiden vaikutukset Vantaan uusi valtuustosali ma 19.11.2012 klo 12:30 16:00

Lisätiedot

Övergårdsvägen. Soukankaari

Övergårdsvägen. Soukankaari K8 K86 K87 K7 K68K7 K69 K70 L6 :50 P5 K P P0 5 0 008 00 09 0 0 0 0 96.00 96.00.00 9.5 9.58.00 0.90 0.00 0.90 6.00.00.00.79 9.9 5.85 7.00 8.08 6.00 8.00 0.9.00 6.00 K 6.66 r0.00 5.00.00 r60.00 r5.00.0 95.67

Lisätiedot

Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8

Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8 Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8 Asemakaavan 8648 muutos Elina Teuho 1.0 19.6.2017 Tarkistanut ja hyväksynyt: Perttu Hyöty 19.6.2017 YKK62642 Hulevesiselvitys, Automiehenkatu 8 19.6.2017 1 (4) SISÄLTÖ

Lisätiedot

HULEVESISELVITYS PERKKOONKATU 1, TAMPERE RN:O TYÖ: TARATEST OY

HULEVESISELVITYS PERKKOONKATU 1, TAMPERE RN:O TYÖ: TARATEST OY TYÖ: 12235 1.2.2017 HULEVESISELVITYS PERKKOONKATU 1, TAMPERE RN:O 837 325 6525 0001 TARATEST OY Turkkirata 9 A 33960 Pirkkala p. 03 368 3322 www.taratest.fi Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Suunnittelualueen

Lisätiedot

Stena Recycling Oy Vantaan terminaali

Stena Recycling Oy Vantaan terminaali Alustava hulevesien käsittely- ja johtamissuunnitelma Pailamo & Nikulainen Liite 1 13.11.2013 13.11.2013 1 (7) SISÄLTÖ 1 TAUSTAA... 2 2 ÖLJYNEROTUSJÄRJESTELMÄN RAKENTEELLINEN KUVAUS... 2 3 SADEVESIVIEMÄRIN

Lisätiedot

RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Ali-Huikkaantie 13 asemakaavan 8531 hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID

RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Ali-Huikkaantie 13 asemakaavan 8531 hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID RAPORTTI TAMPEREEN KAUPUNKI Ali-Huikkaantie 13 asemakaavan 8531 hulevesiselvitys ja -suunnitelma Donna ID 2 060 630 Sisällysluettelo Sivu 1 (6) 1 SUUNNITTELUALUE 2 1.1 Topografia ja maaperä 2 1.2 Valuma-alue

Lisätiedot

TYÖKALUJEN KEHITTÄMINEN HULEVEDEN VIEMÄRÖINNISTÄ PERITTÄVÄN KORVAUKSEN MÄÄRITTÄMISEEN JA KOHDENTAMISEEN

TYÖKALUJEN KEHITTÄMINEN HULEVEDEN VIEMÄRÖINNISTÄ PERITTÄVÄN KORVAUKSEN MÄÄRITTÄMISEEN JA KOHDENTAMISEEN TYÖKALUJEN KEHITTÄMINEN HULEVEDEN VIEMÄRÖINNISTÄ PERITTÄVÄN KORVAUKSEN MÄÄRITTÄMISEEN JA KOHDENTAMISEEN VESIHUOLTO 2015 Turku Leena Sänkiaho SISÄLTÖ Työn tausta ja tavoitteet Määritelmät Pilot-kunnat ja

Lisätiedot

HULEVESISELVITYS TYÖNUMERO: EURAJOEN KUNTA KETUNPESÄN ASEMAKAAVAN HULEVESISELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

HULEVESISELVITYS TYÖNUMERO: EURAJOEN KUNTA KETUNPESÄN ASEMAKAAVAN HULEVESISELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20600876 EURAJOEN KUNTA KETUNPESÄN ASEMAKAAVAN SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VALMIS FIANRY FIVLAN FIJEAA KOMMENTEILLE FIANRY FIVLAN FIJEAA LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy

FCG Finnish Consulting Group Oy FCG Finnish Consulting Group Oy Rovaniemen kaupunki SINETÄN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA Hulevesien hallintaa sekä tulvariskialueita koskeva selvitys 150-P14649 30.11.2011 FCG Finnish Consulting Group

Lisätiedot

Hämeenlinnan Myllyojan Kankaisten ja Siirin uomaosuuksien parannussuunnitelma

Hämeenlinnan Myllyojan Kankaisten ja Siirin uomaosuuksien parannussuunnitelma Hämeenlinnan Myllyojan Kankaisten ja Siirin uomaosuuksien parannussuunnitelma Janne Ruokolainen Raportti nro 6/2015 Sisällys 1 Kohteen yleiskuvaus ja hankkeen tavoitteet... 2 2 Toimenpiteet... 2 2.1 Joutsiniementien

Lisätiedot

VANBRONNIITTY HULEVESIEN HALLINTASUUNNITELMA. Antti Harju Sami Marttila Suunnitelmaselostus. Vastaanottaja Espoon kaupunkisuunnittelukeskus

VANBRONNIITTY HULEVESIEN HALLINTASUUNNITELMA. Antti Harju Sami Marttila Suunnitelmaselostus. Vastaanottaja Espoon kaupunkisuunnittelukeskus Vastaanottaja Espoon kaupunkisuunnittelukeskus Asiakirjatyyppi Hulevesien hallintasuunnitelma Päivämäärä 6.3.2018 VANBRONNIITTY HULEVESIEN HALLINTASUUNNITELMA Laatija Hyväksyjä Kuvaus Antti Harju Sami

Lisätiedot

Alueellinen hulevesisuunnitelma 1.4.2014 Leena Sänkiaho Pöyry Finland Oy

Alueellinen hulevesisuunnitelma 1.4.2014 Leena Sänkiaho Pöyry Finland Oy Alueellinen hulevesisuunnitelma 1.4.2014 Leena Sänkiaho Pöyry Finland Oy 2.4.2014 Leena Sänkiaho, Pöyry Finland Oy 1 Suunnittelun lähtökohdat Valuma-aluelähtöinen selvitys Yleiskaavataso Asemakaavatasoisissa

Lisätiedot

Hulevesitulvariskien alustava arviointi Utajärven kunnassa

Hulevesitulvariskien alustava arviointi Utajärven kunnassa LIITE 1/22.3.2012. Hulevesitulvariskien alustava arviointi Utajärven kunnassa Aihe: Hulevesitulvariskien alustava arviointi Alue: Utajärven kunta Tekijä: Jouni Jurva Pvm: 20.01.2012 Tunnus ja diaarinumero:

Lisätiedot

ASKO II ALUEEN KUNNALLISTEKNINEN YLEISSUUNNITELMA & HULEVESIEN HALLINNAN SUUNNITELMA

ASKO II ALUEEN KUNNALLISTEKNINEN YLEISSUUNNITELMA & HULEVESIEN HALLINNAN SUUNNITELMA ASKO II ALUEEN KUNNALLISTEKNINEN YLEISSUUNNITELMA & HULEVESIEN HALLINNAN SUUNNITELMA ASUKASTILAISUUS 20.4.2017 RAVINTOLA WERSTAS, LAHTI OSMO NIIRANEN MARJO VALTANEN RADANVARREN TULEVA MAANKÄYTTÖ KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki HS-Vesi Oy. Tiiriön valuma-alueen hulevesiselvitys. Raportti

Hämeenlinnan kaupunki HS-Vesi Oy. Tiiriön valuma-alueen hulevesiselvitys. Raportti Hämeenlinnan kaupunki HS-Vesi Oy Tiiriön valuma-alueen hulevesiselvitys Raportti 29.5.2015 29.5.2015 1 (16) Sisältö 1 JOHDANTO... 2 1.1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnitteluorganisaatio...

Lisätiedot

SUURPELLON HULEVESIEN HALLINTA VALUMA-ALUETASOLTA KORTTELITASOLLE

SUURPELLON HULEVESIEN HALLINTA VALUMA-ALUETASOLTA KORTTELITASOLLE SUURPELLON HULEVESIEN HALLINTA VALUMA-ALUETASOLTA KORTTELITASOLLE ESITYKSEN SISÄLTÖ Taustatietoa Suurpellosta Lähtökohtana valumaaluetason tarkastelu Hallinta yleisillä alueilla Korttelitason hallintamenetelmät

Lisätiedot

Pudasjärven tulvakartta

Pudasjärven tulvakartta TULVAKARTOITUKSEN METATIETOLOMAKE tulvapaikan nimi: sijainti Pudasjärven tulvakartta 12.04.2013 ID: 61 ELY-keskus: Pohjois- Pohjanmaan ELY vesienhoitoalue: Oulujoen- Iijoen vesienhoitoalue (VHA4) kunta:

Lisätiedot

TOPINOJAN UOMAKUNNOSTUS

TOPINOJAN UOMAKUNNOSTUS TOPINOJAN UOMAKUNNOSTUS Toim. No. 107 331 Kunta: Turku Hanke: Topinojan uomakunnostus Tilaaja: V-S ELY-keskus Ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue RANKU -hanke PL 236 20101 Turku Näsilinnankatu 48 D PL

Lisätiedot

Viisarinmäen kaava-alueen hulevesiselvitys

Viisarinmäen kaava-alueen hulevesiselvitys TOIVAKAN KUNTA Viisarinmäen kaava-alueen hulevesiselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28204 Raportti 1 (5) Saviranta Sonja Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Valuma-alueet ja -reitit... 1

Lisätiedot

44 Lapuanjoen vesistöalue

44 Lapuanjoen vesistöalue Oy Vesirakentaja Voimaa vedestä 2007 109(196) 44 Lapuanjoen vesistöalue Vesistöalueen pinta-ala 4 122 km 2 Järvisyys 2,9 % Yleistä Lapuanjoki alkaa Alavudenjärvestä ja virtaa Alavuden, Kuortaneen, Lapuan,

Lisätiedot

LIITE 8. Ai Arkkitehdit Keskuskatu 6 Hollola Yleissuunnitelma Ramboll Niemenkatu 73 15140 LAHTI puh. 020 755 611 www.ramboll.

LIITE 8. Ai Arkkitehdit Keskuskatu 6 Hollola Yleissuunnitelma Ramboll Niemenkatu 73 15140 LAHTI puh. 020 755 611 www.ramboll. LIITE 6 W:\1366\A1-Arkkitehdit\1510020875_Hollola_Keskuskatu6\Piirustukset\Asemapiirustus.dwg LIITE 8 Tunn. Lukum. Raken nusko hteen nimi ja osoi te h yv. Ai Arkkitehdit Keskuskatu 6 Hollola Yleissuunnitelma

Lisätiedot

KYYVEDEN POHJAPATO Mikkeli, Kangasniemi

KYYVEDEN POHJAPATO Mikkeli, Kangasniemi KYYVEDEN POHJAPATO Mikkeli, Kangasniemi Yleissuunnitelma Sisällysluettelo 1. Suunnitelman tavoitteet ja taustatiedot... 3 1.1 Sijainti... 3 1.2 Maastotutkimukset... 4 1.3 Hankkeen tausta ja tavoitteet...

Lisätiedot

Esittelypaja: Ratko ristiriitoja eri intressit kohtaavat hulevesisuunnittelussa

Esittelypaja: Ratko ristiriitoja eri intressit kohtaavat hulevesisuunnittelussa Esittelypaja: Ratko ristiriitoja eri intressit kohtaavat hulevesisuunnittelussa Kuvitteellisessa Purola kaupungissa on hyvin monenlaista maankäyttöä. Kaupungista löytyy asuinalueita, teollisuusaluetta,

Lisätiedot

Harjunpa njoen ka nto uoman mitoitukseen liittyva avotila- ja ja patolaskennat

Harjunpa njoen ka nto uoman mitoitukseen liittyva avotila- ja ja patolaskennat Harjunpa njoen ka nto uoman mitoitukseen liittyva avotila- ja ja patolaskennat Juha Aaltonen, 2.12.2015 Suomen ympäristökeskus, Vesikeskus Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Taustaa... 2 2.1. Tehtävänanto...

Lisätiedot

Pylvään ja Jylhän tilusjärjestelyalue Peruskuivatus uomat 1-5 muutos putkiojaksi

Pylvään ja Jylhän tilusjärjestelyalue Peruskuivatus uomat 1-5 muutos putkiojaksi Pylvään ja Jylhän tilusjärjestelyalue Peruskuivatus uomat 1-5 muutos putkiojaksi Tn:o 704605 Kunta: Ylivieska Sisällysluettelo Liitteet 1 Hakemus ja asian käsittely 2 Hankkeen sijainti ja yleiskuvaus 3

Lisätiedot

Hulevesitulvariskien alustava arviointi Juankosken kaupungissa

Hulevesitulvariskien alustava arviointi Juankosken kaupungissa Hulevesitulvariskien alustava arviointi Juankosken kaupungissa Aihe: Hulevesitulvariskien alustava arviointi Alue: Juankosken kaupunki Tekijä(t): Ari Räsänen, Tiia Pelkonen Pvm: 14.10.2011 Tunnus ja diaarinumero:

Lisätiedot

HULEVESISELVITYS. NCC, Hannulan alue

HULEVESISELVITYS. NCC, Hannulan alue 24.09.2010 13.05.2011 Työnro 435817 HULEVESISELVITYS NCC, Hannulan alue Tampere A-Insinöörit Suunnittelu Oy TAMPERE Satakunnankatu 23 A 33210 Tampere Puh. 0207 911 777 Fax 0207 911 778 ESPOO Harakantie

Lisätiedot

Tulvakartat. Mikko Sane, SYKE. Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu -koulutus

Tulvakartat. Mikko Sane, SYKE. Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu -koulutus Tulvakartat Mikko Sane, SYKE Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu -koulutus 29.3.2011 Tulvatilannekuva Toiminta tulvan uhatessa ja itse tulvatilanteessa ratkaisee lopullisesti vahinkojen määrän SYKE

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Lahdesjärvi Lakalaivan osayleiskaavan hydrologinen selvitys: Lisäselvitys Luonnos 11.4.2007

Tampereen kaupunki Lahdesjärvi Lakalaivan osayleiskaavan hydrologinen selvitys: Lisäselvitys Luonnos 11.4.2007 Lahdesjärvi Lakalaivan osayleiskaavan hydrologinen selvitys: Lisäselvitys Luonnos 11.4.2007 Mikko Kajanus Suunnitteluinsinööri 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Maankäyttövaihtoehto 2... 3 2.1 Valuma

Lisätiedot

TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS

TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS 6.9.2018 7.9.2018 TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS 1. Selvityksen tausta Tämä kunnallistekninen tarkastelu liittyy Tapiolan keskuksen (Raitinlukko ja Länsituulenaukio,

Lisätiedot

Siikajoki Ruukin alueen yksityiskohtaiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000

Siikajoki Ruukin alueen yksityiskohtaiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 SIIKAJOEN KUNTA Siikajoki Ruukin alueen yksityiskohtaiset tulvavaarakartat HW1/20 HW1/1000 6.9.2011 Insinööritoimisto Pekka Leiviskä Vauhtipyörä 4, 91800 Tyrnävä www.leiviska.fi SISÄLLYSLUETTELO 2 SISÄLLYSLUETTELO...2

Lisätiedot

Palomäenkatu 23:n asemakaavan nro hulevesiselvitys- ja suunnitelma. Asemakaavaluonnosvaiheen suunnitelma. Suunnittelupalvelut

Palomäenkatu 23:n asemakaavan nro hulevesiselvitys- ja suunnitelma. Asemakaavaluonnosvaiheen suunnitelma. Suunnittelupalvelut Palomäenkatu 23:n asemakaavan nro. 8528 hulevesiselvitys- ja suunnitelma Asemakaavaluonnosvaiheen suunnitelma Donna id: 1435805 Infran hankenumero: 4044918 Tampereen Infra Pekka Heinonen Tampereen Infra

Lisätiedot

Kosteikon suunnitteleminen: Rakennepiirrokset ja mitoitus

Kosteikon suunnitteleminen: Rakennepiirrokset ja mitoitus Kosteikon suunnitteleminen: Rakennepiirrokset ja mitoitus Tuen vaatimukset Valuma-alueelta löydyttävä vähintään 10 % peltoa Kosteikon ja jo olemassa olevien kosteikkojen yhteispinta-ala vähintään 0,5 %

Lisätiedot

Hulevesitulvariskien alustava arviointi 2018 Siikaisten kunnassa

Hulevesitulvariskien alustava arviointi 2018 Siikaisten kunnassa Hulevesitulvariskien alustava arviointi 2018 Siikaisten kunnassa Aihe: Hulevesitulvariskien alustava arviointi Alue: Siikaisten kunta Tekijä(t): Anne Järvenranta Pvm: 14.11.2018 Tunnus ja diaarinumero:

Lisätiedot

Tammelan hulevesiselvitys

Tammelan hulevesiselvitys Tammelan hulevesiselvitys Tammelan kaupunkisuunnittelukahvila 2.2.2017 Perttu Hyöty, Sito Oy When infrastructure counts. Selvityksen tarkoitus ja selvitysalue 2 Tarkoituksena selvittää nykyisen hulevesijärjestelmän

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Näkemäalueanalyysi. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA. Näkemäalueanalyysi. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Sivu 1 / 7 Langmossa_Nakemaalue analyysi_ck180814-1jr Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO LÅNGMOSSA Näkemäalueanalyysi Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 1 2017-08-11

Lisätiedot

YIT RAKENNUS OY FOCUS GATE- TYÖPAIKKA-ALUE HULEVESIEN HALLINTA 13.05.2009

YIT RAKENNUS OY FOCUS GATE- TYÖPAIKKA-ALUE HULEVESIEN HALLINTA 13.05.2009 LIITE 7 12552 YIT RAKENNUS OY FOCUS GATE- TYÖPAIKKA-ALUE HULEVESIEN HALLINTA 13.05.2009 Insinööritoimisto POHJATEKNIIKKA OY Nuijamiestentie 5 B, 00400 Helsinki, Puh. (09) 477 7510, Fax (09) 4777 5111 Suunnittelu-

Lisätiedot

VIREÄ MALISJOKI 2: PIENEMPIEN KOSTEIKKOKOHTEIDEN SUUNNITTELU

VIREÄ MALISJOKI 2: PIENEMPIEN KOSTEIKKOKOHTEIDEN SUUNNITTELU FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI VIREÄ MALISJOKI 2: PIENEMPIEN KOSTEIKKOKOHTEIDEN SUUNNITTELU P20455 26.2.2014 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy VIREÄ

Lisätiedot

peltovaltaiselta ja luonnontilaiselta valuma

peltovaltaiselta ja luonnontilaiselta valuma Ravinnehuuhtoumien muodostuminen peltovaltaiselta ja luonnontilaiselta valuma alueelta Tuloksia vedenlaadun seurannasta RaHa hankkeessa Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry RaHahankkeen

Lisätiedot

TÄHÄN MENNESSÄ TEHTYJEN LYHYTAIKAISSÄÄNNÖSTELYLASKELMIEN YHTEENVETO

TÄHÄN MENNESSÄ TEHTYJEN LYHYTAIKAISSÄÄNNÖSTELYLASKELMIEN YHTEENVETO JNi Sivu 1 (2) Rev 0 3.9.2012 PIelisjoen juoksutuksen kehittämisen työryhmä Neuvottelu 31.8.2012 / Pohjois-Karjalan ELY-keskus TÄHÄN MENNESSÄ TEHTYJEN LYHYTAIKAISSÄÄNNÖSTELYLASKELMIEN YHTEENVETO Virtausmalli

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI PIETILÄN SVENGIPUISTON HULEVESIALLAS

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI PIETILÄN SVENGIPUISTON HULEVESIALLAS JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI 20601255 22.9.2017 1 JOHDANTO Kaava-alueelta hulevesiä puretaan Komppikujaa pitkin koilliseen, Hakiantieltä länteen ja Svengipuiston viivytysrakenteen kautta etelään. Tässä tarkastelussa

Lisätiedot

Alueen nykytila. Osayleiskaavan vaikutukset. Sulan osayleiskaava, hulevesien yleispiirteinen hallintasuunnitelma

Alueen nykytila. Osayleiskaavan vaikutukset. Sulan osayleiskaava, hulevesien yleispiirteinen hallintasuunnitelma Alueen nykytila Suunnittelualue on Sulan osayleiskaava-alue, joka on pinta-alaltaan n. 510 hehtaaria. Alueesta noin hieman alle 200 ha on asemakaavoitettu asumisen ja työpaikkojen alueiksi. Kaavoittamattomat

Lisätiedot

Raholan asemakaavan nro 8436 hulevesiselvitys- ja suunnitelma

Raholan asemakaavan nro 8436 hulevesiselvitys- ja suunnitelma Raholan asemakaavan nro 8436 Donna id: 1188925 Infran hankenumero: 4043090 Tampereen Infra Erikoissuunnittelija Pekka Heinonen Tampereen Infra PL 487 33101 Tampere Käyntiosoite Frenckellinaukio 2E Puhelin

Lisätiedot