Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Tulosraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Tulosraportti"

Transkriptio

1 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Tulosraportti 2014

2 2 Sisällys 1 Johdanto Selvityksen tavoitteet Selvityksen toteutus Kyselylomakkeen rakenne Tulosten kerääminen ja analysointi Reliabiliteetti Heikkoudet Selvityksen vastaajaryhmäjako Ikäjakauma vastaajaryhmittäin Kotikunta vastaajaryhmittäin Asuinpaikka vastaajaryhmittäin Kulttuuritoimi Varhaiskasvatus ja opetustoimi Terveyspalvelut Tekninen toimi Vapaamuotoinen palaute Lohjan kaupungille, kootut kommentit: Selvityksen yhteenveto ja johtopäätökset Kulttuuritoimi Varhaiskasvatus ja opetustoimi Terveyspalvelut Tekninen toimi Liitteet... 69

3 3 1 Johdanto Tämä palveluverkkoselvitys on toteutettu Lohjan kaupungin toimeksiannosta ja se on osa kaupungin tuottavuushanketta. Tutkimuksen on toteuttanut Laurea-ammattikorkeakoulun nykyisistä ja entisistä opiskelijoista koostuva projektiryhmä nimeltään KELPO Analytics, jonka jäseniä ovat Jani Henriksson, Erika Huotari, Aino Junnila, Ilpo Kekäläinen ja Noora Montonen. Lohjan kaupungin puolelta yhteyshenkilönä on toiminut kehittämisjohtaja Eero Soinio ja palveluverkon osien yhteyshenkilöt. Palveluverkkoselvityksen tulosraportti koostuu kuudesta pääluvusta. Luvussa yksi käsitellään selvityksen toteutustapa, tavoitteet, reliabiliteetti ja heikkoudet. Luvuissa 2-5 käydään läpi teemoittain palveluverkon selvityksessä käsitellyt osa-alueet ja luvussa 6 raportoidaan selvityksen yhteenveto ja tulosten pohjalta syntyneet johtopäätökset. 1.1 Selvityksen tavoitteet KELPO Analyticsin toteuttaman selvityksen tavoitteena oli selvittää Lohjan palveluverkon tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Selvitys toteutettiin kartoittamalla vastaajien näkemyksiä verkon nykytilasta ja pyrkiä tehtyjä valintoja analysoimalla löytämään palveluverkon tulevaisuuden kehityssuunnat. Palveluverkkotutkimuksen päätavoitteena oli selvittää palveluverkon supistamiseen liittyviä näkemyksiä ja löytää kriittisimmät kohdat. Tutkimuksen osa-alueita selvitettäessä pyrittiin huomioimaan kolme avaintekijää: kustannukset, laatu ja paikallisuus. Tutkimuksessa nämä näkökulmat otettiin huomioon kysymysten asettelussa ja vastausten analysoinnissa, kun selvitettiin palveluverkon tulevaisuudennäkymiä. 1.2 Selvityksen toteutus Ennen tutkimuskysymysten laadintaa KELPO Analytics tapasi kaupungin osoittamat yhteyshenkilöt Lohjan kaupungin perusturvasta, sivistystoimesta ja teknisestä toimesta. Yhteyshenkilöiden kanssa käydyn keskustelun pohjalta varmistettiin tutkimuksen sisällöllisten tekijöiden oikeellisuus ja tarpeellisuus. Yhteyshenkilöiden kanssa kävimme läpi teemoissa kysyttävät asiat (n. 5 kysymystä/ palveluverkon osa). KELPO Analyticsin laatimat kysymykset hyväksytettiin tilaajalla ennen kyselyn käynnistämistä. Lisäksi kysely testattiin 15 koekäyttäjällä. Toteutetulla selvityksellä oli neljä vastaajaryhmää: kaupungin poliittiset päättäjät, kaupungin virkamiesjohto, kaupungin henkilöstö sekä asukkaat. Tutkimus toteutettiin kysymällä samat kysymykset kaikilta vastaajaryhmiltä ja vastauksia verrattiin keskenään käyttäen ristiintaulukointia.

4 4 1.3 Kyselylomakkeen rakenne Kyselylomakkeessa oli yhteensä 33 kysymystä. Rakenteen suunnittelussa huomioitiin laatu, kustannukset ja paikallisuus. Kysymykset laadittiin positiivisen vastakkainasettelun kautta, pyrkimättä vaikuttamaan vastaajan mielipiteeseen. Vastaaja pääsi täten asettamaan tutkittavat seikat omakohtaiseen tärkeysjärjestykseen. Tutkimuksessa käytettiin asteikkoa 1-4 sekä en osaa sanoa -vaihtoehtoa (1=eri mieltä - 4=samaa mieltä). Tutkimuksessa esitettiin myös tärkeysjärjestyskysymyksiä, joissa vastaajan tuli laittaa 4-5 esitettyä käsitettä tärkeysjärjestykseen. (1=tärkein, 4 tai 5= vähiten tärkeä). Lisäksi tutkimukseen sisällytettiin avoimia kysymyksiä. Kysely jaettiin neljään eri teemaan, joita olivat kulttuuritoimi, varhaiskasvatus ja opetustoimi, terveyspalvelut sekä tekninen toimi. Kaikkiin kysymyksiin ei ollut pakko vastata: Vastaaja pystyi halutessaan joko ohittamaan teeman kokonaan tai valitsemaan en osaa sanoa vaihtoehdon. Taustatiedot kysyttiin vasta lomakkeen lopussa. Asiakkaan kanssa sovitut taustatiedot olivat ikä, kotikunta ja asuinpaikka. 1.4 Tulosten kerääminen ja analysointi Vastaajamäärät jakaantuivat seuraavanlaisesti: asukkaat 1411 vastausta, kaupungin työntekijät 318 vastausta, luottamushenkilöt 40 vastausta ja virkamiesjohto 18 vastausta. Vastauksia kerättiin sähköisellä lomakkeella Lohjan kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Sähköisen lomakkeen välineenä toimi Survey Monkey-kyselytyökalu. Paperilomakkeita jaettiin 52 toimipisteeseen, joita olivat mm. kaupungintalo, terveyskeskukset, neuvolat, koulut, kirjastot, virastot jne. Toimipisteet sovittiin yhteistyössä tilaajan kanssa. Paperilomakkeiden lisäksi jaoimme joihinkin toimipisteisiin mukaan otettavia paperilinkkejä. Vastausten keräämiseen käytettiin 1,5 kuukautta. Vastausajan päätyttyä aineisto käsiteltiin Survey Monkey-kyselytyökalun avulla. Toimipisteistä palautuneet paperilomakkeet syötettiin järjestelmään. Kuvaileva tulosten analyysi toteutettiin sanallisesti ja taulukoin. Projektiryhmä tuotti tuloksista yhteenvedon ja johtopäätöksiä. Avoimet vastaukset analysoitiin käymällä ne läpi ja kirjaamalla ylös yleisimmät vastaukset.

5 5 Tulosten tilastollista merkitsevyyttä, eli edellytyksiä yleistää otoksen tuloksia perusjoukkoon testattiin IBM SPSS Statistics 22 ohjelmistolla. Testimenetelmänä käytettiin ei-parametristä Kruskal-Wallisin testiä ja sen parivertailu-ominaisuutta. Testeissä ei huomioitu en osaa sanoa vastauksia, koska en osaa sanoa -vaihtoehto oli aina 1-4 asteikon ulkopuolella. Testien tilastollisen merkittävyyden tasona, eli riski tehdä väärä johtopäätös kun hylätään nollahypoteesi pidettiin 5% (p 0.05). Yleisesti sekä tekstissä käytettyjä merkitsevyystasoja ovat tilastollisesti erittäin merkitsevä, jos p 0,001 (0,1%) tilastollisesti merkitsevä, jos 0,001 < p 0,01 (1%) tilastollisesti melkein merkitsevä, jos 0,01 < p 0,05 (5%) 1.5 Reliabiliteetti Tutkimustulosten sattumanvaraisuus pyrittiin poistamaan mahdollisimman edustavalla otoksella perusjoukosta sekä otoksen koolla, joka oli Perusjoukko muodostui Lohjan kunnan asukkaista, vierailijoista ja mökkiläisistä. Lohjan väkiluku on noin asukasta. Muualla asuvien vastaajien määrä oli 94. Noin 3,55 % Lohjan kuntalaisista vastasi selvitykseen ( )/47 700). Tutkimuksen luotettavuuteen pyrittiin vaikuttamaan selvityksen mahdollisimman laajalla maantieteellisellä levikillä. Näin varmistettiin alueellisen tasaisuuden toteutuminen. 1.6 Heikkoudet Omien havaintojemme ja saadun palautteen perusteella taustatiedot olisi voitu kysyä huomattavasti laajemmin. Nyt selvitimme vain vastaajan iän, asuinpaikan ja kotikunnan. Vaikka asiakas sai itse esittää haluamansa selvitettävät taustatiedot, olisi meidän tutkijoina täytynyt hieman täsmentää kerättäviä taustatietoja. Osa kysymyksistä olisi pitänyt tarkentaa lisätietojen avulla selvemmin. Esimerkiksi kysymys yksityisesti ja kunnallisesti tuotettujen palveluiden sopusuhtaisuudesta ei pitänyt sisällään täsmennystä siitä, miten jako tällä hetkellä on toteutettu. Kysymyksessä numero 27 virkistysmetsät ja ranta-alueet oli rinnastettu samanarvoisiksi, vaikka ne eivät sitä kaikkien vastaajien mielestä ole. Kysymysten analysointi jättää tulkinnanvaraa. Täten kaikkien kysymysten vastauksia ei pystytty analysoimaan siten, että niiden tuloksista olisi voitu tehdä luotettavia johtopäätöksiä.

6 6 Teemojen kysymyksistä jäi kyselyn ohjepituuden vuoksi pois monia tärkeitä palveluverkon osa-alueita: esimerkiksi perusturvan osalta jäivät kokonaan käsittelemättä vanhustenhuoltoon liittyvät kysymykset, teknisen toimen puolelta kyselyssä olisi ollut hyvä olla myös liikuntamahdollisuuksiin ja infrastruktuuriin liittyviä kysymyksiä. Siitä huolimatta, että kysymykset on toteutettu yhteistyössä Lohjan kaupungin asiantuntijoiden kanssa, olisi tutkijoiden tullut osata itsenäisesti täsmentää tiettyjä kriteereitä, jotta saadut vastaukset olisivat olleet mahdollisimman luotettavia. Puutteellisten taustatietojen ja virheellisten kysymyksenasettelujen johdosta tässä selvityksessä esitetyt tulokset ja johtopäätökset ovat suuntaa antavia näkemyksiä. 1.7 Selvityksen vastaajaryhmäjako Ensimmäisenä kyselyssä kysyttiin vastaajaryhmää. Kyselyn Internet-versiossa tämä oli ainoa pakotettu kysymys. Valtaosa kyselyyn vastanneista kuului kansalaisten vastaajaryhmään.

7 7 1.8 Ikäjakauma vastaajaryhmittäin Valtaosa kyselyyn vastanneista sijoittui ikävälille Ikäkysymys oli kyselyn viimeisiä kysymyksiä, mikä osaltaan selittää ohitettujen (218kpl) määrää.

8 8 1.9 Kotikunta vastaajaryhmittäin Valtaosa vastaajista oli lohjalaisia. Ainoastaan 94 vastaajaa ilmoitti kotikunnakseen muun. Kysymys oli kyselyn toiseksi viimeinen, mikä selittää ohitettujen (225kpl) osuutta.

9 Asuinpaikka vastaajaryhmittäin Kysymykseen vastanneet saivat päättää kokevatko he asuvansa kaupunkialueella vai maaseudulla. Lukuun ottamatta luottamushenkilöiden vastaajaryhmää, suurin osa vastaajista koki asuvansa kaupunkialueella. Kysymys oli kyselyn viimeinen, mikä osittain selittää ohitettujen vastausten (237 kpl) osuuden.

10 10 2 Kulttuuritoimi Kuvio havainnollistaa kansalaisten näkemykset kirjastopalveluiden suhteen. Maksuttomuus ja laaja aineistovalikoima nousivat tärkeimmiksi tekijöiksi. Asukkaiden näkemyksen mukaan kattavien tukipalveluiden merkitys on selvästi muita tekijöitä pienempi. Laatu- kustannuksetpaikallisuusnäkökulmasta katsoen kustannusten merkitys on suurin.

11 11 Kaupungin työntekijöiden vastauksissa laajan aineistovalikoima ja maksuttomuus sekä osaava henkilökunta ja pitkät aukioloajat vaihtoivat paikkaansa kansalaisten vastauksiin nähden. Kattavien tukipalvelujen merkitys nähdään pienimpänä myös tässä vastaajaryhmässä.

12 12 Kaupungilla luottamustehtävissä työskentelevien vastaajien vastaukset mukailevat työntekijöiden vastauksia.

13 13 Kaupungin virkamiesjohdon antamat vastaukset poikkeavat huomattavasti muiden vastaajaryhmien näkemyksistä. Laajan aineistovalikoiman merkitys nousi tässä ryhmässä huomattavasti korkeammaksi. Huomionarvoista on myös maksuttomuuden pienempi merkitys muihin vastaajaryhmiin verrattuna. Virkamiesjohdon ja kansalaisten mielipiteessä on tilastollisesti merkitsevä ero laajan aineistovalikoiman osalta (Kruskal-Wallis; p=0,008). Osaavan henkilökunnan suhteen kansalaisten ja työntekijöiden välisessä mielipiteessä on tilastollisesti merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,002). Myös kansalaisten ja työntekijöiden näkemyksessä pitkistä aukioloajoista on tilastollisesti erittäin merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,001).

14 14 Kuviossa on havainnollistettu kaikkien vastaajaryhmien näkemykset koskien avointa kirjastoa. Asukkaiden, kaupungin työntekijöiden ja luottamushenkilöiden näkemykset ovat melko yhteneväisiä, mutta virkamiesjohdon kyllä-vastausten määrässä on huomattava ero muihin vastaajaryhmiin verrattuna. Selvityksessä pyydettiin vastaajilta myös vapaita kommentteja liittyen avoimeen kirjastoon. Vastausten näkemykset mallin toimivuudesta vaihtelivat suuresti. Malli nähtiin toimivana vaihtoehtona erityisesti viikonloppuisin ja iltaisin, sekä sivukirjastoissa. Toisaalta lähes yhtä useat vastaajat kokivat, että henkilökunnan läsnäololle ja osaamiselle on tarve aina kirjastossa asioidessa. Huomionarvoista oli usean vastaajan huoli ilkivallan mahdollisuudesta Kansalaisten ja virkamiesjohdon välisessä mielipiteessä on tilastollisesti merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,009).

15 15 Museoiden ylläpitovastuuta koskevassa kysymyksessä vastaajien näkemykset olivat melko samankaltaisia. Voidaan todeta, että kaikkien mielestä ylläpitovastuuta voitaisiin jakaa nykyistä enemmän. Osa vastaajista toi kuitenkin avoimissa kommenteissa ilmi epätietoisuutensa siitä, miten vastuu jakautuu tällä hetkellä. Tästä indikoi asukkaiden vastauksissa oleva suurehko en osaa sanoa -vastausten määrä. Voidaan todeta, että kysymyksenasettelu olisi voinut olla hieman täsmentävämpi. Vastaajaryhmien näkemysten välillä ei ole tilastollisia eroja (Kruskal-Wallis; p=0,172).

16 16 Hiiden opiston kurssitarjontaa koskevan kysymyksen vastaukset jakautuivat melko tasaisesti. Huomionarvoista on en osaa sanoa -vastausten suuri osuus. Kysymykseen saatiin runsaasti avoimia kommentteja. Monet vastaajat toivoivat aloituspaikkojen määrän kasvattamista ja lisäyksiä liitoskuntien suppeaan valikoimaan. Kielivalikoimaa ja avoimen yliopiston kursseja toivottiin myös useissa kommenteissa lisää. Vastaajat toivoivat myös lisää matalankynnyksen musiikkiharrastustoimintaa lapsille ja työssäkäyvien parempaa huomiointia iltakurssien puitteissa (aloitusaika klo jälkeen). Ryhmien mielipiteissä ei ole tilastollisesti merkitseviä eroja (Kruskal-Wallis; p=0,172).

17 17 Lohjan musiikkiopiston kurssitarjontaa käsittelevä kysymys oli taustatiedoiltaan puutteellinen, millä selittynee suuri en osaa sanoa -vastausten määrä. Esimerkiksi nykyisen sisäänpääsyprosentin ilmoittaminen olisi tuonut vastaajalle lisätietoa nykytilanteesta ja helpottanut vastaamista. Virkamiesjohdon ja luottamushenkilöiden vastaukset eroavat kahdesta muusta vastaajaryhmästä. Kansalaisten ja luottamushenkilöiden välisessä mielipiteessä on tilastollisesti melkein merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,037).

18 18 Kysyttäessä tarvetta kaupungin ylläpitämälle kesäteatterille kaikkien vastaajaryhmien enemmistö on sitä mieltä, että sille ei ole tarvetta. Näkemys korostuu luottamustehtävässä olevien ja virkamiesjohdon vastaajaryhmissä. Ryhmien vastauksissa ei ole tilastollisesti merkitseviä eroja (Kruskal-Wallis; p=0,107).

19 19 Tenoripäivien järjestämistä koskevassa kysymyksessä kaikki vastaajaryhmät olivat samoilla linjoilla, kaikissa vastaajaryhmissä yli puolet vastaajista kannatti nykyisen mallin säilyttämistä. Vastaajaryhmien mielipiteissä ei ole tilastollisesti merkitseviä eroja (Kruskal-Wallis; p=0,74).

20 20 3 Varhaiskasvatus ja opetustoimi Tiedusteltaessa varhaiskasvatuksen tärkeintä lähipalvelua yli kaksi kolmasosaa kaikkien vastaajaryhmien vastaajista näki päiväkodit tärkeimpänä palveluna. Toiseksi eniten kannatusta keräsivät avoimen varhaiskasvatuksen palvelut. Ryhmäperhepäiväkotien merkitys oli vastauksissa erityisen pieni. Asukkaiden ja työntekijöiden näkemysero on tilastollisesti melkein merkitsevä (Kruskal-Wallis; p=0,037).

21 21 Varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen vaikuttavien tekijöiden tärkeysjärjestystä kysyttäessä asukkaat arvottivat henkilöstön pätevyyden selvästi tärkeimmäksi tekijäksi. Vähiten tärkeiksi vastaajat valitsivat toiminnan sisällön ja hoitoaikojen joustavuuden. Sijainnilla oli vastaajille myös suuri merkitys, mutta avoimista kommenteista kävi ilmi, että ei ole niinkään olennaista, että hoitopaikka tai koulu sijaitsee lähellä, jos kuljetukset toimivat asianmukaisesti.

22 22 Kaupungilla työskentelevät arvottivat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toimintaan vaikuttavat seikat hyvin samankaltaisesti kuin asukkaat. Ainoastaan ryhmäkoko ja hoitopaikka vaihtoivat paikkaa marginaalisella erolla.

23 23 Kaupungilla luottamustehtävissä työskentelevien vastukset erosivat asukkaiden ja työntekijöiden vastauksista siinä, että henkilöstön pätevyyden merkitys oli tällä vastaajaryhmällä suurempi, mikä laski huomattavasti sijoilla 3-5 olevien tekijöiden merkitystä.

24 24 Virkamiesjohdon antamat vastaukset erosivat muista siinä suhteessa, että virkamiehet nostivat toiminnan sisällön merkityksen huomattavasti korkeammalle, kuin muut vastaajaryhmät. Myös tässä vastaajaryhmässä henkilöstön pätevyys nousi tärkeimmäksi tekijäksi. Virkamiesten vastauksissa pieni ryhmäkoko sijoittui viidenneksi, kun muissa ryhmissä se oli toisella tai kolmannella sijalla. Työntekijöiden ja kansalaisten mielipiteissä on tilastollisesti merkitsevä ero henkilöstön pätevyyden osalta (Kruskal-Wallis; p=0,002). Hoitoaikojen joustavuuden tärkeydestä työntekijöiden ja kansalaisten näkemyksissä on tilastollisesti melkein merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,016).

25 25 Työntekijöiden mielipide pienien ryhmäkokojen tärkeydestä eroaa kansalaisten (Kruskal- Wallis; p=0,021), luottamushenkilöiden (Kruskal-Wallis; p=0,024) ja virkamiesjohdon (Kruskal- Wallis; p=0,041) mielipiteistä melkein merkitsevästi. Toiminnan sisällön tärkeydessä virkamiesjohdon ja työntekijöiden näkemykset eroavat melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,32) ja virkamiesjohdon sekä kansalaisten näkemykset merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,002). Kaupungin työntekijöiden ja kansalaisten näkemys toiminnan sisällöstä eroaa melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,047). Hoitopaikan sijainnin osalta kansalaisten ja virkamiesjohdon mielipide eroaa melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,046). Kansalaisten ja työntekijöiden mielipide hoitopaikan sijainnista eroaa erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,001.)

26 26 Vastaajia pyydettiin asettamaan tärkeysjärjestykseen perusopetuksen toimintaan vaikuttavia seikkoja. Asukkaiden näkemyksen mukaan opettajien pätevyys nousi tärkeimmäksi seikaksi. Ainevalikoiman laajuus nähtiin selvästi vähiten tärkeänä tekijänä.

27 Kaupungilla työskentelevien näkemykset olivat samankaltaiset kuin asukkailla. 27

28 28 Kaupungilla luottamustehtävässä olevat arvottivat tekijät samankaltaisesti asukkaiden ja kaupungin henkilökunnan kanssa.

29 29 Kaupungin virkamiesjohdon näkemykset perusopetuksen toimintaan vaikuttavien seikkojen tärkeysjärjestyksestä poikkesivat muista vastaajaryhmistä siten, että ainevalikoiman laajuus nähtiin toiseksi tärkeimpänä, kun se muissa vastaajaryhmissä arvotettiin vähiten tärkeäksi. Pieni ryhmäkoko oli tämän ryhmän mielestä vähiten tärkeä tekijä. Kaupungin työntekijöiden ja kansalaisten mielipiteessä opettajien pätevyyden tärkeydestä oli tilastollisesti merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,007). Koulun sijainnin osalta työntekijöiden ja kansalaisten mielipiteessä oli tilastollisesti erittäin merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,000). Ainevalikoiman laajuudessa Virkamiesjohdon ja kansalaisten näkemyksessä on tilastollisesti merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,001). Virkamiesjohdon ja työntekijöiden näkemys ainevalikoiman laajuudesta eroaa tilastollisesti erittäin merkitsevästi (Kruska-Wallis; p=0,000).

30 30 Näkemys pienten ryhmäkokojen tärkeydestä eroaa virkamiesjohdon ja kansalaisten välillä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,019). Virkamiesjohdon ja työntekijöiden näkemys eroaa erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,001). Myös kansalaisten ja työntekijöiden näkemys ryhmäkokoihin eroaa erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,001).

31 31 Perusopetusta tarjoavien koulujen määrää kysyttäessä on kysymyksenasettelu puutteellinen. Useat vastaajat ilmaisivat avoimissa kommenteissa, että kysymykseen oli hankalaa vastata. Kysymykseen vastaaminen olisi vaatinut tietämystä siitä, ollaanko määrää lisäämässä tai vähentämässä. Virheellisen kysymyksenasettelun johdosta vastauksista ei voida tehdä päteviä tulkintoja. Huomionarvoista on ohitettujen ja en osaa sanoa -vastausten määrä asukkaiden ja työntekijöiden kohdalla. Kansalaisten ja työntekijöiden näkemykset eroavat toisistaan tilastollisesti melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,026). Virkamiesjohdon mielipide eroaa kaikista muista vastaajaryhmistä tilastollisesti erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,000).

32 32 Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen keskittämistä koskeva kysymys jakoi mielipiteitä asukkaiden, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden vastaajaryhmissä. Virkamiesjohdon vastaukset olivat selkeästi keskittämisen kannalta. Vastausten tulkinnassa on tärkeää huomioida suuri en osaa sanoa vastausten ja ohitettujen määrä. Kysymys keräsi erittäin runsaasti avoimia kommentteja. Kaikki asiaa käsittelevät kommentit olivat keskittämistä vastaan ja vastaajien huoli palvelujen keskittämisestä nousi voimakkaasti esiin. Huomionarvoista on, että vaikka alueen asukkaista vain 3,5 % on äidinkieleltään ruotsinkielisiä, keskimäärin 30 % kolmesta ensimmäisestä vastaajaryhmästä vastustaa keskittämisaikeita.

33 33 Virkamiesjohdon näkemys eroaa luottamushenkilöiden näkemyksestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,015) ja kansalaisten sekä työntekijöiden näkemyksistä merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,002).

34 34 Myös tässä kysymyksessä on tapahtunut virhe kysymyksenasettelussa. Koska kysymyksessä ei kerrota, mikä on nykyinen jako julkisesti ja yksityisesti tuotettujen palveluiden välillä selittää suuren määrän en osaa sanoa -vastauksia ja kysymyksen ohittamisia. Vastaajaryhmien mielipiteissä ei ole tilastollista eroa (Kruskal-Wallis; p=0,212).

35 35 4 Terveyspalvelut Asukkaat arvioivat terveyspalvelujen toimintaan vaikuttavia seikkoja siten, että palvelujen laatu nousi tärkeimmäksi tekijäksi, mutta saatavuuden merkitys oli heille lähes yhtä suuri. Sijainnin ja valikoiman merkitys oli huomattavasti pienempi.

36 Kaupungilla työskentelevien näkemykset olivat yhteneväisiä asukkaiden näkemysten kanssa. 36

37 37 Myös kaupungilla luottamustehtävissä olevien näkemykset mukailivat asukkaiden ja työntekijöiden näkemyksiä.

38 38 Virkamiesjohdon näkemykset terveyspalveluiden toimintaan vaikuttavista seikoista erosivat muista vastaajaryhmistä siten, että he arvottivat valikoiman sijalle kaksi, eli korkeammalle kuin muut vastaajaryhmät. Sijainnin merkitys oli heille huomattavasti muiden vastaajaryhmien näkemyksiä pienempi. Saatavuuden kohdalla ryhmien mielipiteissä ei ole tilastollista eroa (Kruskal-Wallis; p=0,178). Palvelun laadun tärkeydessä kansalaisten ja työntekijöiden mielipiteissä on melkein merkitsevä ero (Kruska-Wallis; p=0,030). Sijainnin osalta virkamiesjohdon näkemys eroaa luottamushenkilöiden näkemyksestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,015), työntekijöiden näkemyksestä merkitsevästi (Kruskal- Wallis, p=0,009) ja kansalaisten näkemyksestä erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,000). Myös kansalaisten ja työntekijöiden näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi sijainnin osalta (Kruskal-Wallis, p=0,000).

39 39 Valikoiman kohdalla virkamiesten mielipide eroaa luottamushenkilöiden mielipiteestä merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,002). Erittäin merkitsevästi virkamiesjohdon mielipide eroaa työntekijöiden (Kruskal-Wallis, p=0,001) ja kansalisten mielipiteen kanssa (Kruskal-Wallis, p=0,000).

40 40 Hammashoitopalveluihin vaikuttavia tekijöitä selvitettäessä tärkeimmiksi nousivat asukkaiden näkemyksen mukaan palvelun laatu ja saatavuus. Sijainnin ja valikoiman merkitys oli tämän vastaajaryhmän mukaan huomattavasti pienempi.

41 41 Kaupungin työntekijät arvottivat hammashoidon toiminnalliset tekijät samankaltaisesti asukkaiden kanssa.

42 42 Luottamustehtävissä työskentelevien näkemykset mukailevat asukkaiden ja henkilöstön näkemyksiä.

43 43 Virkamiesjohdon näkemykset poikkeavat muiden vastaajaryhmien näkemyksistä siinä määrin, että valikoima on nostettu korkeammalle tärkeysjärjestyksessä, kuin muissa ryhmissä. Sijainnin merkitys on tässä ryhmässä poikkeuksellisen pieni. Saatavuuden kohdalla ryhmien mielipiteissä ei ole tilastollista eroa (Kruskal-Wallis; p=0,178). Palvelun laadun tärkeydessä kansalaisten ja työntekijöiden mielipiteissä on melkein merkitsevä ero (Kruska-Wallis; p=0,047). Sijainnin osalta virkamiesjohdon näkemys eroaa työntekijöiden näkemyksestä merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,008) ja kansalaisten näkemyksestä erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,000). Myös kansalaisten ja työntekijöiden näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi sijainnin osalta (Kruskal-Wallis, p=0,000).

44 44 Valikoiman kohdalla virkamiesten mielipide eroaa luottamushenkilöiden mielipiteestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,027). Erittäin merkitsevästi virkamiesjohdon mielipide eroaa työntekijöiden (Kruskal-Wallis, p=0,001) ja kansalaisten mielipiteen kanssa (Kruskal-Wallis, p=0,000).

45 45 Neuvolapalvelujen toimintaan vaikuttavia seikkoja arvioitaessa asukkaiden näkemyksen mukaan palvelun laatu on tärkein tekijä, sijainti ja saatavuus nähdään lähes yhtä tärkeinä. Valikoiman merkitys on kysymyksessä pienin.

46 Kaupungin työntekijöiden näkemykset ovat samansuuntaiset asukkaiden näkemysten kanssa. 46

47 47 Luottamustehtävissä työskentelevien näkemykset mukailevat asukkaiden ja henkilöstön näkemyksiä.

48 48 Virkamiesjohdon näkemykset poikkeavat tässä kysymyksessä muiden vastaajaryhmien vastauksista. Palvelun laatu on tärkein myös tällä vastaajaryhmällä, mutta he ovat ainoana vastaajaryhmänä arvottaneet valikoiman toiseksi tärkeimmäksi tekijäksi. Sijainti on selkeästi vähiten tärkeä. Saatavuuden kohdalla ryhmien mielipiteissä ei ole tilastollista eroa (Kruskal-Wallis; p=0,121). Palvelun laadun tärkeydessä kansalaisten ja työntekijöiden mielipiteissä on merkitsevä ero (Kruska-Wallis; p=0,007). Sijainnin osalta virkamiesjohdon näkemys eroaa luottamushenkilöiden näkemyksestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,027) ja kansalaisten näkemyksestä erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis, p=0,000). Myös kansalaisten ja työntekijöiden näkemykset eroavat toisistaan erittäin merkitsevästi sijainnin osalta (Kruskal-Wallis, p=0,000).

49 49 Valikoiman kohdalla virkamiesjohdon mielipide eroaa työntekijöiden (Kruskal-Wallis, p=0,020) ja luottamushenkilöiden (Kruskal-Wallis, p=0,011) mielipiteistä melkein merkitsevästi. Merkitsevästi virkamiesjohdon mielipide eroaa kansalaisten mielipiteen kanssa (Kruskal-Wallis, p=0,003).

50 50 Palvelujen keskittämistä koskevassa kysymyksessä nähdään huomattavia eroja virkamiesjohdon ja muiden vastaajaryhmien vastausten välillä. Kolmen ensimmäisen vastaajaryhmän kielteinen kanta keskittämiseen on samaa tasoa, kuin virkamiesjohdon myönteinen kanta. Aiheesta annetuissa avoimissa kommenteissa esiin nousivat saatavuuden, ammattitaitoisen henkilökunnan ja laadun merkitys. Myös läheinen sijainti keräsi paljon kommentteja. Erittäin monet vastaajat kaipasivat internet-ajanvarauksen mahdollisuutta. Virkamiesjohdon mielipide kysymykseen eroaa luottamushenkilöiden mielipiteestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p= 0,012), työntekijöiden mielipiteestä merkitsevästi (Kruskal- Wallis; p= 0,002) ja kansalaisten mielipiteestä erittäin merkitsevästi.

51 51 Kaikkien vastaajaryhmien kanta palvelujen tuottamisvaihtoehtoihin oli melko samankaltainen. Avoimissa kommenteissa ilmeni kuitenkin epätietoisuutta siitä, mikä jako on tällä hetkellä. Ryhmien välillä ei ole tilastollisia eroja (Kruskal-Wallis; p=0,607).

52 52 Liikkuvista terveyspalveluista kysyttäessä näkemykset olivat melko yhteneväisiä. Avoimet kommentit aiheesta olivat pääosin positiivisia. Vastaajat olivat sitä mieltä, että tämän kaltaiset palvelut voisivat toimia erityisesti ns. reuna-alueilla, tukevana palvelumuotona. Ryhmien mielipiteissä ei ole tilastollisia eroja (Kruskal-Wallis; p=0,125).

53 53 5 Tekninen toimi Kartoitettaessa vastaajien tyytyväisyyttä alueen leikkipuistoihin huomion kiinnittää suuri en osaa sanoa -vastausten ja ohitettujen määrä. Saatujen vastausten mukaan leikkipuistoihin ollaan pääosin tyytyväisiä kaikissa vastaajaryhmissä. Virkamiesjohdon sekä luottamushenkilöiden vastaukset eroavat kahdesta muusta vastaajaryhmästä. Avoimista kommenteista kävi kuitenkin ilmi, että alueen leikkipuistojen kunnossa on vastaajien mukaan suuria tasoeroja, esimerkiksi Virkkalan leikkipuiston huono kunto mainittiin useissa vastauksissa. Keskustaan toivottiin suurempaa puistoa. Luottamushenkilöiden ja työntekijöiden mielipiteessä on tilastollisesti melkein merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,049).

54 54 Kysyttäessä näkemyksiä alueen uimarannoista noin kaksi kolmasosaa kaikista vastaajaryhmistä oli tyytyväisiä. Aurlahden kehittäminen keräsi runsaasti vastauksia avoimissa kommenteissa. Rannan ja sen lähialueiden ulkoilumahdollisuuksia toivottiin kehitettävän entisestään ja alueelle kaivattiin lisää toimintaa ja tapahtumia. Ryhmien mielipiteissä ei ollut tilastollisia merkitsevyyseroja (Kruskal-Wallis; p=0,557).

55 55 Näkemykset ilmaisen lauantaipysäköinnin merkityksestä tuotti eriäviä näkemyksiä vastaajaryhmissä. Asukkaat ja kaupungin työntekijät näkivät tämän pääosin positiivisena tekijänä, kun taas virkamiesjohto ei nähnyt tätä yhtä positiivisesti. Virkamiesjohdon vastauksissa oli myös huomattavan paljon en osaa sanoa -vastauksia. Virkamiesjohdon mielipide eroaa luottamushenkilöiden mielipiteestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,030) ja työntekijöiden sekä kansalaisten mielipiteistä erittäin merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p= 0,000).

56 56 Lohjanjärveä ja sen lähialueita käsittelevä kysymys oli asettelultaan hieman liian laaja ja tämä herätti runsaasti kritiikkiä vastaajissa. Vastauksista voidaan kuitenkin tulkita, kaikissa vastaajaryhmissä nähdään potentiaalia suurempaankin hyödyntämiseen Luottamushenkilöiden ja kansalaisten näkemysten välillä on tilastollisesti melkein merkitsevä ero (Kruskal-Wallis; p=0,048).

57 57 Kysymyksen asettelusta saatiin runsaasti palautetta ja vastaajat kokivat, että asettelun olisi tullut olla yksityiskohtaisempi. Asukkailta saaduissa vastauksissa erot vaihtoehtojen välillä ovat melko pieniä.

58 58 Kaupungin työntekijöiden mukaan luonnontilan säilyttäminen ja eläimistön ja kasvien huomiointi olivat tärkeimpiä tekijöitä, levähdyspaikkojen merkitys oli pienin.

59 59 Luottamustehtävissä työskentelevät arvottivat asiat melko samankaltaisesti asukkaiden ja työntekijöiden kanssa.

60 60 Virkamiesjohdon vastaukset erosivat muiden vastaajaryhmien näkemyksistä, ollen lähes päinvastaisia. Virkamiesjohdon mielipide helppokulkuisuuden tärkeydestä erosi kansalaisten (Kruskal-Wallis; p= 0,022) ja työntekijöiden (Kruskal-Wallis; p= 0,017) mielipiteistä melkein merkitsevästi. Luonnontilan säilyttämisen osalta virkamiesjohdon mielipide erosi työntekijöiden mielipiteestä melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p= 0,017) ja kansalaisten mielipiteestä merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p= 0,007). Levähdyspaikkojen tärkeydessä virkamiesjohdon ja työntekijöiden näkemykset erosivat melkein merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,012).

61 61 Kansalaisten ja työntekijöiden mielipide erosi eläimistön ja kasvien huomioinnissa merkitsevästi (Kruskal-Wallis; p=0,002). Alueen torien toiminnan kehittäminen, avoimet kommentit: Toivottiin enemmän erilaisia tapahtumia Edullisemmat/ ilmaiset myyntipaikat Lisää kirpputoripaikkoja Sunnuntai/iltatori Salon malli? Lisää markkinointia, paremmat opasteet Erilaisia teematoreja Paremmat pysäköintimahdollisuudet Kesätori rantaan Ulkonäön kohentaminen (penkkejä ja istutuksia lisää) Kauppahallin rakentaminen 5.1 Vapaamuotoinen palaute Lohjan kaupungille, kootut kommentit: Maaseudun/taajama-alueiden palvelujen huomiointi, tasapuolisuus Hallintoportaan keventäminen, päällekkäisten virkojen karsiminen, päätöksenteon sujuvuus Julkinen liikenne taajamista kuntoon Siisteyden ja tiestön parantaminen Palvelujen uudistaminen pitkällä tähtäimellä, olosuhteiden tulevaisuudesta tiedottaminen

62 62 6 Selvityksen yhteenveto ja johtopäätökset Tässä luvussa on koottu kustakin selvityksen kysymyksestä kunkin vastaajaryhmän näkemys/kysymys ja teeman kysymysten alle on koottu ryhmän vastauksista tekemät johtopäätökset. Johtopäätökset perustuvat annettuihin vastauksiin, joista projektiryhmän jäsenet ovat tehneet omia tulkintoja. Johtopäätöksiä on tehty antamalla asukkaiden vastauksille suurin painoarvo, koska he olivat lukumäärällisesti suurin vastaajaryhmä. 6.1 Kulttuuritoimi Kulttuuripalveluja käsittelevän teeman kysymyksissä asukkaiden, kaupungin työntekijöiden ja luottamushenkilöiden vastaukset olivat melko samankaltaisia kautta linjan, virkamiesjohdon vastaukset olivat useassa kohtaa hyvinkin erilaisia. Suurimmat erot näkemyksissä löytyivät kysyttäessä avoimesta kirjastosta, Hiiden opiston kurssitarjonnasta sekä kesäteatterin tarpeellisuudesta. Teeman kokonaistuloksia tarkasteltaessa voidaan sanoa, että kustannukset-laatu-paikallisuusnäkökulmasta alhaiset kustannukset nousevat tärkeimmäksi tekijäksi. Vastaajaryhmien välillä ainoaksi poikkeukseksi nousee kirjastopalveluiden toimintaan vaikuttavia tekijöitä käsittelevä kysymys, jossa asukkaat nostavat tärkeimmäksi tekijäksi maksuttomuuden, mutta muut ryhmät painottavat laatutekijöitä, eli nostavat tärkeimmäksi laajan aineistovalikoiman. Kaikki vastaajaryhmät näkevät kattavien tukipalveluiden merkityksen pienimpänä.

63 63 Kaikki vastaajaryhmät suhtautuvat pääosin positiivisesti ehdotukseen avoimen kirjaston mallista. Vastaajien mukaan tämä nähtäisiin toimivana mallina erityisesti sivukirjastoissa ja mahdollisuutena laajempiin aukioloaikoihin. Monet vastaajat toivat kommenteissa esiin tarpeen henkilökunnan asiantuntemukselle ja osaamiselle. Avoimissa vastauksissa nousi lukuisia kertoja esiin vastaajien huoli mahdollisesta ilkivallasta, jos avoimen kirjaston malli otetaan käyttöön. Mallissa nähtiin uhkia paikkojen ja materiaalien hajottamiseen ja varastamiseen sekä siihen, että kirjastosta tulee nuorison suosima ajanviettopaikka, jolloin rauhallinen ilmapiiri kärsisi. Monien vastaajien mukaan avoimessakin kirjastossa tulisi olla paikalla ainakin yksi henkilökunnan jäsen ja vartija. Hiiden opiston kurssitarjonta nähdään valtaosan vastaajien mielestä riittävän monipuolisena ja laadukkaana. Avoimissa kommenteissa kaivattiin lisää mm. kielitarjontaa ja avoimen yliopiston kursseja. Useat vastaajat toivoivat työssäkäyvien parempaa huomiointia sijoittamalla kurssien aloitusaikoja myöhäisemmäksi, klo jälkeen. Erityisesti Nummen alueelta tuli runsaasti vastauksia, joissa toivottiin laajempaa tarjontaa myös reuna-alueille. Musiikkiopiston oppilaspaikkoja käsittelevän kysymysten vastauksista voidaan todeta, että kaikkien vastaajaryhmien enemmistö on sitä mieltä, että oppilaspaikkojen määrää ei ole tarvetta lisätä. Samaa linjaa noudattavat vastaukset koskien kesäteatteria, enemmistön mukaan kaupungissa ei ole tarvetta kaupungin ylläpitämälle kesäteatteritoiminnalle. Tenoripäivien järjestämistä käsittelevän kysymyksen vastausten mukaan kaikkien vastaajaryhmien enemmistö näkee nykyisen toimintamallin hyvänä.

64 Varhaiskasvatus ja opetustoimi Varhaiskasvatus- ja perusopetuspalveluja käsittelevässä teemassa suurimmat erot näkemyksissä löytyvät muiden vastaajaryhmien ja virkamiesjohdon vastauksista palveluiden toiminnallisissa tekijöissä, perusopetusta tarjoavien koulujen määrässä ja ruotsinkielisen opetuksen keskittämistä käsittelevissä kysymyksissä. Virkamiesjohdon vastaukset edustavat näissä kysymyksissä toista äärilaitaa muihin vastauksiin verrattuna. Kustannukset-laatu-paikallisuus- näkökulmasta tarkasteltuna laatu nousee tärkeimmäksi tekijäksi kaikkien vastaajaryhmien vastauksissa kysyttäessä palveluiden toiminnallisia tekijöitä. Kaikki vastaajaryhmät nostivat tärkeimmäksi tekijäksi henkilöstön pätevyyden. Asukkaiden antamista avoimista vastauksista käy ilmi vastaajien huoli, että jos palveluita keskitetään, miten kuljetukset järjestetään toimiviksi. Tästä voidaan tulkita, että paikallisuuden merkitys on kohtalaisen pieni, jos logistiset asiat pystytään järjestämään kansalaisia tyydyttävällä tavalla. Teemassa tiedusteltiin vastaajien näkemyksiä perusopetusta tarjoavien koulujen määrästä. Kysymyksenasettelu oli kuitenkin virheellinen, joten vastauksista ei pystytty tekemään päteviä tulkintoja. Myös kysymys koskien kunnallisesti ja yksityisesti tuotettuja palveluita oli puutteellinen ja siitä ei voitu virheellisen kysymyksenasettelun vuoksi tekemään luotettavia johtopäätöksiä.

65 65 Kysyttäessä vastaajien mielipidettä ruotsinkielisten palveluiden keskittämisestä, muiden vastaajaryhmien näkemykset erosivat voimakkaasti virkamiesjohdon vastauksista. Kysymykseen liittyen annettiin erittäin paljon avoimia vastauksia, joista nousi esiin huoli siitä, että jo alakouluikäisten koulumatkat muuttuvat kohtuuttoman pitkiksi, jos ruotsinkieliset palvelut keskitetään yhteen paikkaan. Tässä kysymyksessä paikallisuuden merkitys on erittäin suuri isolle osalle vastaajista.

66 Terveyspalvelut Terveyspalveluja käsittelevässä teemassa kaikkia vastaajaryhmiä yhdisti näkemys siitä, että palvelun laatu on kaikista tärkein tekijä. Toiminnallisia tekijöitä kartoitettaessa kävi ilmi, että asukkaat, työntekijät ja luottamushenkilöt arvottavat valikoiman (kaikki palvelut samasta paikasta) kaikissa kysymyksissä viimeiselle sijalle. Virkamiesjohdon näkemykset erosivat tässä suhteessa muiden vastaajaryhmien näkemyksistä ja voidaan tulkita, että he suhtautuvat palveluiden keskittämiseen muita vastaajaryhmiä myönteisemmin. Kysyttäessä vastaajien näkemyksiä palvelujen tuottamisesta julkisesti tai yksityisesti, kaikkien vastaajaryhmien näkemykset olivat samankaltaisia, eli suurimmalle osalle palvelun tuottajalla ei ole merkitystä, jos palvelut säilyvät samanlaatuisina. Liikkuvat terveyspalvelut nähdään kaikkien vastaajaryhmien enemmistön mukaan vaihtoehtona toimipisteissä tapahtuville terveyspalveluille. Avoimien vastausten kommenteissa vastaajat näkivät liikkuvat palvelut vaihtoehtona erityisesti kunnan reuna-alueilla ja hyvänä vaihtoehtona turvata esimerkiksi ikäihmisten ja lapsiperheiden palvelutarpeita. Liikkuvat palvelut nähtiin kuitenkin ennemmin lisäpalveluna, ei korvaavina toimipistepalveluiden kustannuksella.

67 Tekninen toimi Teknisen toimen teeman vastauksista voidaan päätellä, että noin puolet kaikkien vastaajaryhmien vastaajista on tyytyväisiä alueen leikkipuistoihin ja uimarantoihin. Erityisesti uimarantoja käsittelevässä kysymyksissä vastaukset ovat jakautuneet hyvin samankaltaisesti. Avoimista kommenteista kävi ilmi, että useiden vastaajien mukaan alueen leikkipuistojen kunnossa on suuria tasoeroja, varsinkin Virkkalan puiston huono kunto mainittiin useissa vastauksissa. Lauantai-pysäköinnin maksuttomuus nähtiin vastausten perusteella erittäin positiivisena tekijänä edistämässä asiointihalukkuutta Lohjan keskustassa, ainoastaan virkamiesjohdon näkemykset erosivat muista vastaajaryhmistä. Kaikkien vastaajaryhmien näkemyksen mukaan Lohjanjärveä ja sen lähialueita ei hyödynnetä riittävästi virkistyskäyttöön. Avoimissa vastauksissa ranta-alueelle kaivattiin lisää toimintaa ja tapahtumia. Vastaajien mukaan Uudenmaan suurimman järven mukanaan tuomia mahdollisuuksia voisi hyödyntää enemmän ja kehittää alueen ulkoilumahdollisuuksia entisestään. Virkistysmetsien ja ranta-alueiden hoitotasoa käsittelevässä kysymyksessä virkamiesjohdon vastaukset erosivat suuresti muista vastaajaryhmistä. Muut vastaajaryhmät arvottivat luonnontilan säilyttämisen tärkeimmäksi tekijäksi, kun se virkamiesjohdon vastauksissa jäi viimeiselle sijalle.

68 68 Virkistysmetsiä ja ranta-alueita käsittelevässä kysymyksessä oli projektiryhmän omien huomioiden ja saadun palautteen mukaan niputettu liian suuri alue yhteen ja kysymys oli siten erittäin hankala vastattava. Kysymyksenasetteluun olisi tullut kiinnittää tarkempaa huomiota luotettavampien vastausten saamiseksi.

69 69 Liitteet Kyselylomake Vastausten vertailu, kaupunki/maaseutu

70 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Hyvä vastaanottaja! Tervetuloa vastaamaan Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitykseen. Tutkimukseen vastaaminen kestää noin kymmenen minuuttia ja vastaukset käsitellään täysin anonyymisti. Selvitys on jaettu neljään aihealueeseen, kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata. Selvityksen toteuttaa KELPO Analytics. Kiitos mielipiteestäsi jo etukäteen! Vastaan tähän kyselyyn seuraavassa roolissa: nmlkj nmlkj nmlkj a. Olen rivikansalainen (asukas, vierailija, mökkiläinen) b. Olen kaupungilla töissä c. Olen kaupungilla luottamustehtävässä Kulttuuritoimi 1. Kirjastopalveluita ajatellessa aseta seuraavat seikat tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 5=vähiten tärkeä): 6 pitkät aukioloajat 6 laaja aineistovalikoima 6 kattavat tukipalvelut (esim. uudenaikaiset asiakastietokoneet) 6 osaava henkilökunta 6 maksuttomuus

71 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys 2. Joissain kunnissa on jo kokeiltu avoimen kirjaston mallia, jossa kirjastossa on pitkät aukioloajat, mutta henkilökuntaa ei ole koko aikaa paikalla. Näkisitkö tämän mallin toimivan myös Lohjan alueen kirjastoissa? nmlkj nmlkj nmlkj kyllä ei en osaa sanoa Voit halutessasi perustella vastauksesi tähän: 5 3. Museoiden ylläpitovastuuta tulisi jakaa enemmän kaupungin, yksityisten toimijoiden ja kolmannen sektorin (järjestöt, organisaatiot) kesken: eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä 4. Hiiden opiston kurssitarjonta on riittävän monipuolinen ja laadukas: en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 6 nmlkj nmlkj nmlkj kyllä ei en osaa sanoa Jos ei, niin kertoisitko lyhyesti mitä puuttuu: 5 5. Lohjan musiikkiopiston tarjontaa tulisi laajentaa lisäämällä oppilaspaikkojen määrää: 6 nmlkj nmlkj nmlkj kyllä ei en osaa sanoa 6. Tarvitaanko Lohjalle kaupungin ylläpitämä kesäteatteri? nmlkj nmlkj nmlkj kyllä ei en osaa sanoa

72 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys 7. Lohjan Tenoripäivät järjestetään joka toinen vuosi. Mielestäni (valitse yksi): nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Nykytilanne on hyvä Ne tulisi järjestää vuosittain Niitä ei tulisi järjestää lainkaan En osaa sanoa

73 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Varhaiskasvatus ja opetustoimi 1. Varhaiskasvatuksen tärkein lähipalvelu on mielestäni: nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj päiväkodit ryhmäperhepäiväkodit perhepäivähoito avoimen varhaiskasvatuksen palvelut (avoimet päiväkodit, kerhot, leikkipuistotoiminta) 2. Aseta seuraavat varhaiskasvatus ja perusopetuspalveluiden toimintaan vaikuttavat seikat tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 5=vähiten tärkeä): 6 hoitopaikan sijainti 6 henkilöstön pätevyys 6 pieni ryhmäkoko 6 toiminnan sisältö 6 hoitoaikojen joustavuus 3. Aseta seuraavat perusopetuksen toimintaan vaikuttavat seikat tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 4=vähiten tärkeä): 6 koulun sijainti 6 opettajien pätevyys 6 pieni ryhmäkoko 6 ainevalikoiman laajuus 4. Perusopetusta (luokat 1 9) tarjoaa Lohjan alueella tällä hetkellä 32 koulua (suomenkieliset 29, ruotsinkieliset 3). Perusopetusta tarjoavien koulujen määrä on tällä hetkellä sopiva: eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 5. Ruotsinkielistä varhaiskasvatusta ja perusopetusta järjestetään tällä hetkellä keskustassa ja Virkkalassa. Ruotsinkieliset palvelut tulisi mielestäni keskittää yhteen paikkaan: eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj

74 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys 6. Jako kunnallisesti/yksityisesti tuotettujen varhaiskasvatus ja perusopetuspalveluiden välillä on tällä hetkellä sopiva: nmlkj nmlkj nmlkj kyllä ei en osaa sanoa Voit halutessasi perustella vastauksesi tähän: Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä perusopetuksessa/varhaiskasvatuksessa? 5 6

75 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Terveyspalvelut 1. Arvioi terveyskeskuspalvelujen toimintaan vaikuttavia seikkoja laittamalla seuraavat tekijät tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 4=vähiten tärkeä): 6 sijainti (mahdollisimman lähellä) 6 valikoima (kaikki palvelut samasta paikasta) 6 palvelun laatu (osaava henkilökunta) 6 saatavuus (ajan saaminen, kattavat aukioloajat) 2. Arvioi hammashoitopalvelujen toimintaan vaikuttavia seikkoja laittamalla seuraavat tekijät tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 4=vähiten tärkeä): 6 sijainti (mahdollisimman lähellä) 6 valikoima (kaikki palvelut samasta paikasta) 6 palvelun laatu (osaava henkilökunta) 6 saatavuus (vastaanottoajan saaminen kohtuullisessa ajassa) 3. Arvioi neuvolapalvelujen toimintaan vaikuttavia seikkoja laittamalla seuraavat tekijät tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 4=vähiten tärkeä): 6 sijainti (mahdollisimman lähellä) 6 valikoima (kaikki palvelut samasta paikasta) 6 palvelun laatu (osaava henkilökunta) 6 saatavuus (ajan saaminen, kattavat aukioloajat) 4. Minulle on tärkeämpää saada kaikki terveyspalvelut samasta paikasta huolimatta palveluiden etäisyydestä (terveysasema, hammashoito ja neuvolapalvelut): eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 5. Minulle ei ole merkitystä tuotetaanko palvelut julkisesti vai yksityisesti, jos palvelut ovat samanlaatuisia: eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj

76 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys 6. Näen liikkuvat terveyspalvelut (palvelu, jossa tiettyjä terveyspalveluja pystytään tuottamaan asiakkaille kiertävän palvelubussin avulla) realistisena vaihtoehtona toimipisteissä tuotetuille terveyspalveluille: eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Voit perustella näkemyksesi tähän: 5 7. Mikä on sinulle tärkein asia terveyspalvelujen suhteen? 5 6 6

77 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Tekninen toimi 1. Olen tyytyväinen Lohjan leikkipuistoihin (sijainti, varustelu ja turvallisuus): eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä 2. Olen tyytyväinen Lohjan uimarantoihin (sijainti, kunto ja toiminnallisuus): 3. Lohjalla on ollut ilmainen lauantaipysäköinti maaliskuusta 2014 alkaen. Koen pysäköinnin maksuttomuuden helpottaneen asiointiani Lohjan keskustassa: en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 4. Lohjanjärveä ja sen lähialueita hyödynnetään mielestäni riittävästi virkistyskäyttöön: eri mieltä jokseenkin eri mieltä jokseenkin samaa mieltä samaa mieltä en osaa sanoa nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 5. Mikä on tärkeintä virkistysmetsien ja ranta alueiden (esim. Porlan alue) hoitotasosta päätettäessä? Aseta seuraavat seikat tärkeysjärjestykseen (1=tärkein, 4=vähiten tärkeä): 6 luonnontilan säilyttäminen 6 helppokulkuisuus 6 levähdyspaikat ja niiden varustelu 6 alueiden eläimistön ja kasvien elinolojen huomiointi 6. Miten Lohjan alueen erilaisten torien toimintaa voisi mielestäsi kehittää? Voit halutessasi antaa tässä kohdassa palautetta myös kysymyksistä 1 5: 5 6

78 Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Palaute ja taustatiedot 1. Tässä kohdassa voit halutessasi antaa vapaamuotoista palautetta Lohjan kaupungille: 5 2. Tässä kohdassa voit halutessasi antaa vapaamuotoista palautetta kyselystä: 6 5 Ikä: 6 nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj Kotikunta: nmlkj nmlkj Lohja muu Asuinpaikka: nmlkj nmlkj kaupunki maaseutu Kiitos vastauksistasi!

79 Tulosten vertailu asuinpaikan mukaan Kaupungin virkamiesjohdon pyynnöstä palveluverkkoselvityksen tuloksista tuotettiin vielä vertailu, jossa vertailtiin kaupungissa ja maaseudulla asuvien näkemyksiä keskenään. Toteutettu vertailu ei tuottanut merkittäviä näkemyseroja ryhmien välillä. Tässä luvussa on nostettu esiin tärkeimmät huomiot vertailusta. Luvussa on lisäksi tuotu esiin sellaiset kysymykset, joissa oletettiin löytyvän asuinpaikasta johtuvia eroja. Vertailu kuitenkin osoitti, että erot olivat hyvin pieniä. Vastaajamäärät jakaantuivat seuraavasti: - kaupungissa asuvat 1020 kpl - maaseudulla asuvat 530 kpl - ohitetut vastaukset 237 kpl Kulttuuritoimi Kysymys avoimen kirjaston mallista nostettiin esiin, koska odotettiin vastaajaryhmien näkemysten eroavan toisistaan asuinpaikan sijainnin johdosta. Vertailu kuitenkin osoitti, ettei vastaajaryhmien välillä ollut merkittäviä eroja.

80 Kysyttäessä vastaajien näkemyksiä siitä, tarvitaanko Lohjalle kaupungin ylläpitämä kesäteatteri. Vastaajaryhmä vertailun tulosten mukaan kaupungissa asuvat olivat hieman myönteisempiä asian suhteen kuin maaseudulla asuvat.

81 Varhaiskasvatus ja perusopetus Molemmissa vastaajaryhmissä vastaajat nostivat tärkeimmäksi varhaiskasvatuksen lähipalveluksi päiväkodit. Eroa vastaajaryhmien välillä näkyi kuitenkin siinä, että maaseudulla asuvista vastaajista useammat nostivat perhepäivähoidon tai avoimen varhaiskasvatuksen palvelut tärkeimmiksi verrattuna kaupunkilaisiin vastaajiin.

82 Kysymyksessä koskien ruotsinkielisten varhaiskasvatus- ja perusopetuspalveluiden keskittämistä vertailu kaupungissa ja maaseudulla asuvien välillä osoitti, että kaupunkialueen asukkaat suhtautuvat keskittämiseen jonkin verran kriittisemmin kuin maaseudulla asuvat. Huomionarvoista on, että suurempi osa maaseudulla asuvista ei osannut ilmaista kantaansa.

83 Terveyspalvelut Asetettaessa neuvolapalveluita tärkeysjärjestykseen, vastaajaryhmien näkemykset erosivat hieman toisistaan. Molemmat ryhmät arvottivat palvelun laadun tärkeimmäksi tekijäksi. Kaupungissa asuvien mukaan toiseksi tärkein tekijä oli saatavuus kun taas maaseudulla asuvat pitivät toiseksi tärkeimpänä sijaintia. Molemmat vastaajaryhmät arvottivat valikoiman viimeiselle sijalle.

84 Projektiryhmä halusi nostaa kysymyksen terveyspalveluiden keskittämisestä esiin tässä vertailussa, koska ennakko-oletus oli, että tämän kysymyksen kohdalla näkemykset saattaisivat erota vastaajaryhmien välillä. Vertailu kuitenkin osoitti, että kaupungissa ja maalla asuvien näkemykset olivat hyvin samankaltaisia.

85 Kysymys koskien liikkuvia terveyspalveluja päätettiin nostaa esiin tässä vertailussa, koska olisi voinut olettaa, että vastaajaryhmien näkemyksissä olisi eroja. Vertailu kuitenkin osoitti, että vastaajaryhmien näkemykset olivat erittäin samankaltaisia. Kaupunkilaiset suhtautuvat liikkuviin terveyspalveluihin hieman myönteisemmin kuin maaseudulla asuvat. Tekninen toimi Vertailu toteutettiin myös teknisen toimen kysymysten osalta, mutta vertailu ei tuottanut eroja missään teeman kysymyksissä.

Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys

Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Lohjan kaupungin palveluverkkoselvitys Tulokset Projektiryhmä KELPO Analytics: Jani Henriksson, Erika Huotari, Aino Junnila, Ilpo Kekäläinen ja Noora Montonen www.laurea.fi Selvityksen toteutus Vastaajaryhmät:

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI Hannele Laaksonen 1. JOHDANTO...3 2. VASTAAJIEN TAUSTATIETOJA...4 3. HALLINTO- JA ELINKEINOTEIMEN PALVELUJEN ARVIOINTI...6 4.

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Julkiset hankkijat ostopäätösten äärellä Tiivistelmä selvityksen keskeisimmistä löydöksistä

Julkiset hankkijat ostopäätösten äärellä Tiivistelmä selvityksen keskeisimmistä löydöksistä Julkiset hankkijat ostopäätösten äärellä Tiivistelmä selvityksen keskeisimmistä löydöksistä Selvityksen tarkoitus ja tutkimusasetelma Suomalaisen Työn Liitto teetti keväällä 2018 kunnanvaltuutettujen,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011

Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011 Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011 Kyselyn tavoite ja toteutus Kyselyssä selvitettiin päivähoidossa olevien lasten vanhempien arvioita lapsensa päivähoidosta pääkaupunkiseudun neljässä

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki. Asukas- ja yrittäjäkyselyt 2018

Ylivieskan kaupunki. Asukas- ja yrittäjäkyselyt 2018 Ylivieskan kaupunki Asukas- ja yrittäjäkyselyt 2018 Sisällysluettelo 1. Tutkimusten tausta ja toteutus 2. Asukaskysely 2018 Tulokset 3. Yrittäjäkysely 2018 Tulokset 4. Yhteenveto Tutkimusten tausta ja

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

Selvitys yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksistä energia-alan toimintaympäristön kehityksestä - Tiivistelmä tutkimuksen tuloksista

Selvitys yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksistä energia-alan toimintaympäristön kehityksestä - Tiivistelmä tutkimuksen tuloksista Selvitys yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksistä energia-alan toimintaympäristön kehityksestä - Tiivistelmä tutkimuksen tuloksista Tutkimuksen tarkoitus ja tutkimusasetelma Pohjolan Voima teetti alkuvuoden

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa

Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakastyytyväisyyskysely Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely FCG Efeko Oy Sisällys sivu Johdanto Kyselyyn vastanneet

Lisätiedot

Liminka. Asukaskyselyn tulokset Kevät 2019

Liminka. Asukaskyselyn tulokset Kevät 2019 Liminka Asukaskyselyn tulokset Kevät 2019 Alkusanat Tämä esitys on laadittu tulosten esittelyä varten. Tässä esityksessä tuloksista esitetään pääkohdat, sekä asiantuntijan kommentit. Virallinen tulosraportti

Lisätiedot

Tausta tutkimukselle

Tausta tutkimukselle Näin on aina tehty Näyttöön perustuvan toiminnan nykytilanne hoitotyöntekijöiden toiminnassa Vaasan keskussairaalassa Eeva Pohjanniemi ja Kirsi Vaaranmaa 1 Tausta tutkimukselle Suomessa on aktiivisesti

Lisätiedot

KUUSAMON LUONNONVAROJEN KÄYTÖN YHTEENSOVITTAMISSUUNNITELMA

KUUSAMON LUONNONVAROJEN KÄYTÖN YHTEENSOVITTAMISSUUNNITELMA KUUSAMON LUONNONVAROJEN KÄYTÖN YHTEENSOVITTAMISSUUNNITELMA Kuusamon luonnonvarojen yhteensovittamissuunnitelman yhtenä osana on laadittu vuorovaikutusta lisäävä kysely luonnonvarojen merkittävyydestä sekä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun päivähoidon asiakaskysely 2014

Pääkaupunkiseudun päivähoidon asiakaskysely 2014 Pääkaupunkiseudun päivähoidon asiakaskysely 2014 Helsinki 12.12.2014 Aki Miettinen Kehitysjohtaja Kyselyn tavoite ja toteutus Kyselyssä selvitettiin päivähoidossa olevien lasten vanhempien arvioita lapsensa

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Paavo Nisula Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet

Lisätiedot

Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta

Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta Tuloksia Itä-Suomen kirjastojen laatutason kartoituksesta Kohti uutta kirjastolakia 21.4.2015 Varkaus Marja Tiittanen-Savolainen Itä-Suomen

Lisätiedot

Palvelunlaatukysely: Tamcat-tietokanta ja kirjojen löytäminen hyllystä

Palvelunlaatukysely: Tamcat-tietokanta ja kirjojen löytäminen hyllystä Palvelunlaatukysely: Tamcat-tietokanta ja kirjojen löytäminen hyllystä Tamcat-tietokannan tärkeys Palvelunlaatukyselyssä toimintojen tärkeyttä mitattiin arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon,

Lisätiedot

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 2010 Asiakaskysely Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto tekee joka vuosi asiakaskyselyn, jolla mitataan kirjastopalvelujen laatua

Lisätiedot

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista Kevytkooste 29.5.2017 Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Maankäyttö ja aluehankkeet Lahtelaiset kartoittivat keskustaa Lahden keskustan

Lisätiedot

Selvitys tule-terveyden edistämisestä Suomessa 2017

Selvitys tule-terveyden edistämisestä Suomessa 2017 Selvitys tule-terveyden edistämisestä Suomessa 2017 Aula Research Oy toteutti suomalaisten kuntavaikuttajien sekä valtakunnan tason päättäjien parissa selvityksen tuki- ja liikuntaelinterveyden edistämisestä

Lisätiedot

BtoB-markkinoinnin tutkimus

BtoB-markkinoinnin tutkimus BtoB-markkinoinnin tutkimus Tiivistelmä tutkimustuloksista Anna-Mari West 19.6.2008 Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää markkinointipäättäjien

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot

1. Lapseni on. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 104, vastausprosentti n. 25 %.

1. Lapseni on. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 104, vastausprosentti n. 25 %. Asiakastyytyväisyyskysely varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsiperheille oli avoinna Kankaanpään kaupungin www-sivuilla huhtikuussa 2018. Salasana kyselyyn annettiin perheille lapsen varhaiskasvatuspaikasta.

Lisätiedot

YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ

YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ KYSELYN LÄHTÖKOHDAT JA VASTAUKSET Kysely oli osa Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitystä. Kyselyn avulla kartoitettiin mielipiteitä ja palautetta tammikuussa

Lisätiedot

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Kepan globaalikasvatusverkostolle teetettyyn kyselyyn vastasi määräajassa 32 toimijaa. Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin verkostoon kuuluvien toimijoiden

Lisätiedot

Kokoelmien tärkeyden keskiarvot toimipisteittäin

Kokoelmien tärkeyden keskiarvot toimipisteittäin Palvelunlaatukysely: Kokoelmapalvelut Kokoelmapalvelujen tärkeys Palvelunlaatukyselyssä toimintojen tärkeyttä mitattiin arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon, jokseenkin tärkeä arvon ja ei ollenkaan

Lisätiedot

Loimaan mielikuvatutkimus Yhteenveto tutkimustuloksista-

Loimaan mielikuvatutkimus Yhteenveto tutkimustuloksista- Loimaan mielikuvatutkimus 2018 -Yhteenveto tutkimustuloksista- 1 Johdanto Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa ymmärrystä Loimaan kaupungin vetovoimasta ja elinvoimasta asuin- ja työpaikkakuntana. Tutkimuksen

Lisätiedot

Asukaskysely Tulokset

Asukaskysely Tulokset Yleiskaava 2029 Kehityskuvat Ympäristötoimiala Kaupunkisuunnittelu Kaavoitusyksikkö 1.9.2014 Asukaskysely Tulokset Sisällys VASTAAJIEN TIEDOT... 2 ASUMINEN... 5 Yhteenveto... 14 LIIKKUMINEN... 19 Yhteenveto...

Lisätiedot

Kuiluanalyysi kertoo, kuinka hyvin tarkasteltu organisaatio on onnistunut vastaamaan vastaajien odotuksiin.

Kuiluanalyysi kertoo, kuinka hyvin tarkasteltu organisaatio on onnistunut vastaamaan vastaajien odotuksiin. 7/2013 Nokian kaupunginkirjaston tuloksia Kirjastojen kansallisessa käyttäjäkyselyssä 2013 Kirjastojen yhteinen kysely toteutettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kyselyä koordinoi kirjastosektorien yhteinen

Lisätiedot

Rakennusalan ammattilaisten näkemykset rakennetun ympäristön esteettömyyden edistämisestä

Rakennusalan ammattilaisten näkemykset rakennetun ympäristön esteettömyyden edistämisestä Rakennusalan ammattilaisten näkemykset rakennetun ympäristön esteettömyyden edistämisestä Selvityksen tarkoitus ja tutkimusasetelma Invalidiliitto teetti vuoden 2016 kevään ja kesän aikana selvityksen

Lisätiedot

SUOMEN KIRJOITUSTULKIT RY:N JÄSENTEN NÄKEMYKSIÄ 1.9.2010 MUUTOKSEN JÄLKEEN - TIIVISTELMÄ KYSELYN RAPORTISTA

SUOMEN KIRJOITUSTULKIT RY:N JÄSENTEN NÄKEMYKSIÄ 1.9.2010 MUUTOKSEN JÄLKEEN - TIIVISTELMÄ KYSELYN RAPORTISTA SUOMEN KIRJOITUSTULKIT RY:N JÄSENTEN NÄKEMYKSIÄ 1.9.2010 MUUTOKSEN JÄLKEEN - TIIVISTELMÄ KYSELYN RAPORTISTA Kysely toisen palveluksessa oleville, opiskelijoille ja yrittäjille 1.4.2012 Suomen kirjoitustulkit

Lisätiedot

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 1 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskyselyt toteutettiin vuosien 2015 ja 2016 keväällä. Kyselylomakkeet annettiin sillä hetkellä hoidossa/asiakkaana

Lisätiedot

Palvelulaatukysely: Henkilökunta

Palvelulaatukysely: Henkilökunta Palvelulaatukysely: Henkilökunta Henkilökunnan tärkeys Eri muuttujien tärkeyttä mitattiin palvelunlaatukyselyssä arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon, jokseenkin tärkeä arvon ja ei ollenkaan

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

Henkilöliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus. Sääntelyelin, Mertti Anttila IROResearch Oy, Tomi Ronkainen

Henkilöliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus. Sääntelyelin, Mertti Anttila IROResearch Oy, Tomi Ronkainen Henkilöliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus 2019 Sääntelyelin, Mertti Anttila IROResearch Oy, Tomi Ronkainen Tutkimuksen taustat Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää junaliikenteen käyttämistä ja

Lisätiedot

Kansalaisilla hyvät valmiudet sähköisiin terveyspalveluihin

Kansalaisilla hyvät valmiudet sähköisiin terveyspalveluihin ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012 31.12.2014 Kansalaisilla hyvät valmiudet

Lisätiedot

AMO prosessin osallistuneiden näkemys ihanneprosessista

AMO prosessin osallistuneiden näkemys ihanneprosessista AMO prosessin osallistuneiden näkemys ihanneprosessista Ninni Saarinen, Annika Kangas & Heli Saarikoski Oulu 13.-14.3. Metsävarojen käytön laitos, Metsäntutkimuslaitos Q menetelmä Menetelmän idea on tutkia

Lisätiedot

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY KYSELYN TULOSGRAFIIKKA PORVOON VARHAISKASVATUKSEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄSELVITYS TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ 26.1.2018 VERTIKAL OY 2. Vastaajan (toinen huoltaja) pääasiallinen toiminta tällä hetkellä a.

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja.

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Jenni Sanisalo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä...

Lisätiedot

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2011-2024 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2011 2024 1 (4) JOHDANTO Strategia kattaa kuluvan valtuustokauden lopun ja kolme seuraavaa valtuustokautta. Tavoitteena

Lisätiedot

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaistutkimuksen tulokset 29.3.2017 Hyvinvointialan Liitto ja Lääkäripalveluyritykset ry Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Tero Björkman. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Tero Björkman. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Tero Björkman Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Terttu Salonen

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Terttu Salonen JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Terttu Salonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUSISÄLLYSLUETTELOU10T... 2 10TUJohdantoU10T...

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala Julkinen Niina Lampi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Janne Parri Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 5 Palautteiden tiivistelmä... 6 5. Mitä mieltä olet saamastasi

Lisätiedot

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely Hyvä vastaaja, Tämä kysely tarkoituksena on kerätä tietoa päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen valmisteluun sekä päätöksentekoon. Voit halutessasi vastata

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Lauri Sinisalo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Janne Parri Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS 10TUJohdantoU10T... 3 10TUPalautteiden tiivistelmäu10t... 4 10TU5. Mitä

Lisätiedot

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaistutkimuksen tulokset 29.3.2017 Hyvinvointialan Liitto ja Lääkäripalveluyritykset ry Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista Neljäs valtakunnallinen amk-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely järjestettiin keväällä 2010. KTAMKn vastauksia kertyi 330 kappaletta.

Lisätiedot

YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA Lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät

YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA Lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät 10.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA Lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät SOS-lapsikylän toimintakäsikirjan mukaisesti lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen lasten asioista vastaaville

Lisätiedot

Selkokielen tarve kunnissa ja valtionhallinnossa 2015

Selkokielen tarve kunnissa ja valtionhallinnossa 2015 1 Selkokielen tarve kunnissa ja valtionhallinnossa 2015 Ari Sainio/Selkokeskus 2015 Selkokeskus teki keväällä 2015 yhteistyössä Suomen Kuntaliiton kanssa kunnille kyselyn selkokielen tarpeesta. Kyselyllä

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 1 Mirja Määttä Tutkija, VTT, Kohtaamo-hanke Marja Riikonen Assistentti, Keski-Suomen ELY-keskus 5.6.2018 Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 Keväällä 2018 Ohjaamojen yhteinen palautteenkeruu toteutettiin

Lisätiedot

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Attendo Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 1.6.

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 1.6. OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat Raportti 1.6.2010 Mittarityöryhmä Jorma Honkanen Heikki Likitalo Tuula Peura TeWa LiKu TeKu

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2. Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta

Lisätiedot

Yhteenveto Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen Liitto ry:n työssäoppimiskyselystä 2008

Yhteenveto Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen Liitto ry:n työssäoppimiskyselystä 2008 Yhteenveto Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen Liitto ry:n työssäoppimiskyselystä 2008 1 Johdanto Teknologiateollisuus ry:n Tampereen alueyksikkö ja Metallityöväen Liitto ry tekivät yhteistyössä

Lisätiedot

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa Vaikuttajatutkimuksen tulokset LUOTTAMUKSELLINEN Lehdistötilaisuus Lasipalatsi 12.6.2014 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti terveyspolitiikan vaikuttajien

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Alex Vinter. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Alex Vinter. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Alex Vinter Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 4 Palautteiden

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalvelujen laatukyselyn tulokset. Kevät 2014

Varhaiskasvatuspalvelujen laatukyselyn tulokset. Kevät 2014 Varhaiskasvatuspalvelujen laatukyselyn tulokset Kevät 2014 Laatukysely 2014 Rovaniemen varhaiskasvatuspalveluissa laatua arvioitiin uudistetun laatukyselyn avulla. Kyselyn uudistamisella haluttiin kohdentaa

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014 Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 0 Valtuustoseminaari..0 Kaupunkikehitysyksikkö Tuula Miettinen/Teuvo Savikko Lähde: FCG Kaupunkilaisten tyytyväisyys palveluihin kasvussa Espoolaisten tyytyväisyys kaupungin

Lisätiedot

KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 2011

KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 2011 KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 011 1.1 Yleistä kyselyn toteutuksesta Maaliskuun 011 aikana Nurmijärvellä toteutettiin Kivenkyydin kehittämiskysely Webropolnettikyselynä. Kyselyn tavoitteena oli saada tietoa

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Kulttuuriala Julkinen Minna Koivisto & Anna Tarvainen-Illi Opiskelijakunta JAMKO 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Terveydenhuollon barometri 2009

Terveydenhuollon barometri 2009 Terveydenhuollon barometri 009 Sisältö Johdanto Sivu Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus 4 Aineiston rakenne 5 Tutkimuksen rakenne 6 Tulokset Terveystyytyväisyyden eri näkökulmat 9 Omakohtaiset näkemykset

Lisätiedot

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Koneyrittäjät ja MTK Tiedotustilaisuus Selvityksen taustaa Aula Research Oy toteutti suomalaisten kuntavaikuttajien parissa kyselyn kuntien ja kaupunkien

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN JOUKKOLIIKENTEEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY

HÄMEENLINNAN JOUKKOLIIKENTEEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY HÄMEENLINNAN JOUKKOLIIKENTEEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY.4.08 TYÖN TAUSTA Hämeenlinnan kaupunki halusi selvittää paikallisen joukkoliikenteen toimivuutta, bussien kuntoa ja siisteyttä, kuljettajien toimintaa

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

KOTIHOIDON ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA ARJEN SUJUVUUDESTA, SAAMISTAAN PALVELUISTA SEKÄ OSALLISUUDESTAAN NIIDEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN

KOTIHOIDON ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA ARJEN SUJUVUUDESTA, SAAMISTAAN PALVELUISTA SEKÄ OSALLISUUDESTAAN NIIDEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN KOTIHOIDON ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA ARJEN SUJUVUUDESTA, SAAMISTAAN PALVELUISTA SEKÄ OSALLISUUDESTAAN NIIDEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN Kehittämiskoordinaattori Tuula Ekholm Liittyminen KKE -hankekokonaisuuteen

Lisätiedot

Terveyspalvelujen tulevaisuus

Terveyspalvelujen tulevaisuus Terveyspalvelujen tulevaisuus Kansalaisten parissa toteutetun tutkimuksen tulokset Lasipalatsi 10.12.2014 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen kansalaisten parissa koskien terveyspalvelujen

Lisätiedot

KUNTIEN SÄÄSTÖTOIMET JA TULONLISÄYSKEINOT

KUNTIEN SÄÄSTÖTOIMET JA TULONLISÄYSKEINOT KUNTIEN SÄÄSTÖTOIMET JA TULONLISÄYSKEINOT SYKSY 211 Kunnallisalan kehittämissäätiö KAKS VTK Anna Laiho Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ...4 2. SÄÄSTÖTOIMET JA TULONLISÄYSKEINOT KUNNISSA....5 2.1 Tehdyt säästötoimet.5

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttö viestinnän tukena suomalaisissa yliopistokirjastoissa

Sosiaalisen median käyttö viestinnän tukena suomalaisissa yliopistokirjastoissa Sosiaalisen median käyttö viestinnän tukena suomalaisissa yliopistokirjastoissa 1.7.2011 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto lähetti huhti-toukokuussa 2011 yliopistokirjastoille kyselyn Sosiaalisen median

Lisätiedot

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Kyselyn toteutus Lääkäriliitto selvitti marraskuussa 2014 kansalaisten käsityksiä hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta. Tutkimuksen

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

Kysely päihdeasioista kaupungin asukkaille

Kysely päihdeasioista kaupungin asukkaille Kysely päihdeasioista kaupungin asukkaille Terveyden edistämisen yksikön ehkäisevä päihdetyö ja Länsi 2013- hanke toteuttivat touko-kesäkuussa yli 18-vuotiaille asukkaille ja kaupungin työntekijöille webropol

Lisätiedot

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Tanja Vaski, Anne Virtanen, Sanni Pitkänen 5/11/2012 Laurea P2P Projektimuotoista työskentelyä yritysten toimeksiannoista Vaatii itsenäistä ja omatoimista

Lisätiedot

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE ORIVEDEN TULOKSET 1 YLEISKATSAUS Asiakaspalautetta kerättiin 24.10. 6.11.2016 2 Yhteensä Orivedeltä noin 450 vastaajaa Suurin osuus vastaanottotoiminnasta Ahkerimpia vastaajia

Lisätiedot

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä 1. Johdanto Rohkene työnhakupalvelun asiakkailta haluttiin saada tietoa tyytyväisyydestä palveluun ja muihin asioihin, jotta palvelua voitaisiin kehittää paremmaksi. Rohkene Työnhakupalvelussa on rekisteröityjä

Lisätiedot

Yrittäjien käsitys innovaatioympäristön nykytilasta

Yrittäjien käsitys innovaatioympäristön nykytilasta Yrittäjien käsitys innovaatioympäristön nykytilasta Yrittäjien käsitys innovaatioympäristön nykytilasta 1 : Yksityiset toimijat yrittäjien tärkein voimavara Kysely toteutettiin yhteistyössä Suomen Yrittäjien

Lisätiedot

Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan

Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan Kyselyn tuloksia käytetään lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulun koostamiseen. Kyselyn tuloksissa on yhdistetty alkuperäiset viisiluokkaiset

Lisätiedot

Välipalautejärjestelmän suunnittelu ja toteutus Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisalalla

Välipalautejärjestelmän suunnittelu ja toteutus Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisalalla Lumen 1/2017 ARTIKKELI Välipalautejärjestelmän suunnittelu ja toteutus Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisalalla Päivi Honka, FM, tuntiopettaja, Teollisuuden ja luonnonvarojen osaamisala, Lapin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Tuen tarpeen selvitys vammaisten ja kehitysvammaisten lasten perheille. Laura Alonen

Tuen tarpeen selvitys vammaisten ja kehitysvammaisten lasten perheille. Laura Alonen Tuen tarpeen selvitys vammaisten ja kehitysvammaisten lasten perheille Laura Alonen Opinnäytetyön taustaa Idea harjoittelussa Hyvinkään perusturvakeskuksen vammais- ja kehitysvammapalveluissa keväällä

Lisätiedot

Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely

Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely 08 8..09 Kyselyn toteutus Palautekysely oli avoinna 9.0.-0..08 Kyselyn kartalla esitettiin alustavan yleissuunnitelman kahden raiteen ratalinja maakuntakaavan maastokäytävässä.

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

Kielibarometri mittaa kuinka hyvin kielivähemmistö saa palveluita omalla kielellään kotikunnassaan. Tutkimus kattaa kaikki kaksikieliset kunnat.

Kielibarometri mittaa kuinka hyvin kielivähemmistö saa palveluita omalla kielellään kotikunnassaan. Tutkimus kattaa kaikki kaksikieliset kunnat. Kielibarometri 14.. Yhteenveto Kielibarometri tuloksista Kielibarometri mittaa kuinka hyvin kielivähemmistö saa palveluita omalla kielellään kotikunnassaan. Tutkimus kattaa kaikki kaksikieliset kunnat.

Lisätiedot

Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista

Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista Tutkimusosio Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista Kokoava yleisarvosana kunnan palvelujen riittävyydelle painottuu yksiselitteisen myönteiseksi: kolme neljästä ( %) pitää

Lisätiedot

Iän vaikutus itsetuntoon

Iän vaikutus itsetuntoon 1 Iän vaikutus itsetuntoon Alppilan lukion psykologian tutkimuskurssi, psykologian ja matematiikan ilmiökurssi Hilla Sarlin Noora Varonen Oona Montonen 2 Sisällysluettelo 1. Tutkimuskysymyksen asettelu

Lisätiedot

Tiivistelmä Lastensuojelun Keskusliiton sidosryhmäkartoituksesta

Tiivistelmä Lastensuojelun Keskusliiton sidosryhmäkartoituksesta Toukokuu 2017 Tiivistelmä Lastensuojelun Keskusliiton sidosryhmäkartoituksesta Hyvä vastaanottaja, Lastensuojelun Keskusliitto teetti keväällä 2017 sidosryhmäkartoituksen strategiatyönsä pohjaksi. Sidosryhmäkartoituksessa

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015

LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015 LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015 Lasten ja nuorten osallisuus koulun ja nuorisotyön yhteistyönä seminaari 12.9.2011 Tanja Räty koordinaattori / osallisuuskasvatus Jyväskylän

Lisätiedot