MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2002

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2002"

Transkriptio

1 TULOSSOPIMUS (11) MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE VUOSIEN STRATEGISET TAVOITTEET Toiminta-ajatus Maanmittauslaitos huolehtii valtakunnallisesta kiinteistöjärjestelmästä ja maastotietojärjestelmästä. Maanmittauslaitos tekee maanmittaustoimituksia, pitää yllä kiinteistörekisteriä, kerää, jalostaa ja myy tietoa maasta ja kiinteistöistä. Lisäksi Maanmittauslaitos edistää paikkatietojen yhteiskäyttöä. Toimintaympäristön muutokset ja strategiset tavoitteet Asiakkaiden vaatimukset laadukkaista tuotteista ja palveluista lisääntyvät. Maanmittauslaitos kehittää prosessejaan ja tietojärjestelmiään tuotteiden ja palvelujen laadun parantamiseksi, palveluaikojen lyhentämiseksi ja asiakaspalvelun ja tuottavuuden parantamiseksi sekä kustannusten alentamiseksi. TTS-kaudella kiinteistörekisterin, kiinteistörekisterikartan ja maastotietojen laatua perusparannetaan tavoitteena käytettävyyden parantaminen vastaamaan muuttuvia vaatimuksia. Maanmittauslaitoksen hallinnointivastuulle on tulossa uusi kiinteistötietojärjestelmä (UKTJ), johon useat organisaatiot tuottavat tiedon. Maanmittauslaitos on myös valmis rakentamaan ja ottamaan ylläpidettäväkseen suunnitelmatietojärjestelmän (STJ). Kiinteistö-, maasto- ja suunnitelmatiedot ovat osa yhteiskunnan perusrekisterikokonaisuutta ja kansallista paikkatietoinfrastruktuuria. Tietopalvelu hoidetaan nykyaikaisin menetelmin luotettavasti, nopeasti ja taloudellisesti yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa ja hyödyntäen tietomarkkinoiden kehittymistä.

2 TULOSSOPIMUS (11) 2 VUODEN 2002 TULOSTAVOITTEET Tulostavoitteet on asetettu TTS:n strategisten tavoitteiden mukaisesti käyttäen neljää eri näkökulmaa. Vaikuttavuus Yhteiskunta Asiakas Prosessit ja rakenteet Suorituskyky ja toimivuus Visio Toimintaajatus Resurssien hallinta Talous ja resurssit Työyhteisö ja henkilöstö Uudistuminen ja työkyky 2.1 VAIKUTTAVUUS Yhteiskunta Kiinteistörekisteri ja maastotietokanta ovat hyvin hallittuja ja niistä voidaan nopeasti ja luotettavasti toimittaa ajantasainen tieto. Maanmittauslaitoksen kaikkia palveluja on saatavissa tasapuolisesti jokaisen toimipisteen kautta. Maastotietokannan perusparannus on valmis 2,5 vuoden kuluttua ilmakuvauksesta. Kiinteistörekisterikartan ja maastotietoaineiston laatutasoa ja yhteensopivuutta parannetaan. Kiinteistörekisterin perusparannus jatkuu TTS-tavoitteiden mukaisesti.

3 TULOSSOPIMUS (11) V. V v tot. tavoite tavoite Maastotietojen kattavuus vuoden 2002 lopussa: 1 ) - A-laatua (pinta-alasta km2) * 59 % 65 % 71 % - B-laatua ** 29 % 25 % 21 % Sijaintitarkan kuva- tai maastomittauksiin perustuvan kiinteistörekisterikartan kattavuus - pinta-alasta ( km2) - haja-asutusalueen pyykeistä 51 % 67 % 54 % 70 % 59 % 76 % Kiinteistörekisterin perusparannuksen kattavuus vuoden 2002 lopussa: - Vesioikeudellisten kylien yhteisten vesialueiden osakasluetteloista -rekisteröitynä - em. yhteisistä vesialueista alueellisesti selvitetty - Taajamissa olevien sekä käytön kannalta tarpeellisten muiden 66 % 85 % 100 % 60 % 71 % 80 % - 25 % 40 % yhteisten alueiden osakasluetteloista on rekisteröity * Tiedot perustuvat stereotyöasemalla kartoitukseen ilmakuvista. Kattavuus lisääntyy B-laadun perusparannuksen ja Ylä- Lapin maastotietojen keruun myötä. ** Tiedot digitoitu peruskartoista ja ilmakuvista. Alue vähenee perusparannuksen edetessä. Tilusjärjestelyjen keinoja ja mahdollisuuksia hyödynnetään ja niistä tiedotetaan niin maa- ja metsätalouden edellytysten parantamiseksi kuin myös yhteiskunnan tarpeelliseksi katsomien rakentamis-, suojelu- ym. hankkeiden kiinteistöjen käytölle aiheuttamien haittojen poistamiseksi ja lieventämiseksi. Vuonna 2002 aloitetaan maanmittaustoimistoissa noin 25 alueellista yksityistietoimitusta. Niiden tarkoituksena on ajanmukaistaa toimitusalueiden tieoikeudet todellisten tarpeiden mukaisiksi. Paikkatietojen yhteiskäytön kehittämisen painopisteenä on jatkaa Maanmittauslaitoksen tuottamien verkkoitsepalvelujen yhtenäistämistä sekä edistää yhteiskäyttöä aktiivisella sidosryhmätoiminnalla kansallisella ja kansainvälisellä tasolla sekä ylläpitämällä ja kehittämällä paikkatietohakemistoa. Maanmittauslaitos tukee ja edistää erityisesti maa- ja metsätalousministeriön paikkatietoihin ja yleisiin kartastotöihin liittyvien strategioiden mukaisten hankkeiden ja selvitysten toteuttamista. Maanmittauslaitos jatkaa yhtenäisen eurooppalaisen koordinaattijärjestelmän käyttöönottoon tähtäävää työtä. Maanmittauslaitos jatkaa maanmittausalan lähialueyhteistyötä hankesuunnitelmien ja rahoitusmahdollisuuksien puitteissa. 1 ) Kattavuustavoitteet on laskettu koko maan pinta-alasta mukaan luettuna merialueet sisäisten aluevesien ulkorajaan asti sekä Puolustusvoimien vastuulla ollut Ylä-Lappi. Maastotietojen kattavuustavoite v on 92 %.

4 TULOSSOPIMUS (11) Asiakas Maksullisessa toiminnassa ovat ensisijaisia kiinteistötoimitukset ja muut julkisoikeudelliset suoritteet. Muu maksullinen toiminta, nk. markkinatuotanto suunnataan ydinosaamisen alueelle toimitusten liitännäispalveluihin sekä rekisteri- ja karttatietojen hyödyntämiseen asiakkaiden tarpeita vastaavasti. Palvelu on nopeaa, luotettavaa ja oikeudenmukaista. Sovitut aikataulut pitävät ja asiakas saa sovitut vaatimukset täyttävän aineiston tai palvelun. Toimitusten kestoaikaa lyhennetään. Vuodesta 2002 alkaen kestoajan mittarina käytetään mediaania. Lohkomisen kokonaiskesto vireille tulosta loppuunsaattamiseen on mediaanilla mitattuna 8,7 kk, joka vastaa noin 10,8 kk:n keskiarvon mukaan laskettua kestoaikaa. Uusien uusjakojen kestoaika alittaa kahdeksan vuotta. Asiakaspalautejärjestelmä on tehokkaassa käytössä ja sitä hyödynnetään toiminnan kehittämisessä. 2.2 PROSESSIT JA RAKENTEET Prosessien laatu Suorituskyky Maanmittauslaitoksen toiminta organisoidaan koko laitokselle määriteltyjen ydin- ja tukiprosessien mukaan. Kehittämishankkeita ja yli yksikkörajojen meneviä yhteisiä hankkeita toteutetaan projekteina. Aineistot tuotetaan vahvistettujen laatumallien mukaisesti. Laadun seuranta on olennainen osa tuotantoprosessia. Tämän lisäksi tehdään tuotannon ulkopuolista laadunseurantaa. Maanmittaustoimistoissa ja valtakunnallisissa toimintayksiköissä on kehittämisen painopisteenä laadun parantaminen ja kustannusten alentaminen tuotanto-, tietopalvelu- ja tukiprosesseja kehittämällä. Maastotietotuotannon ja kiinteistörekisterin perusparannuksen tuotanto mitoitetaan siten, että edellä esitetyt kattavuustavoitteet saavutetaan. Maastotietojen keruu ja ajantasaistus suunnataan vuonna 2002 liitteen 1 mukaisille alueille. Maastokarttaa 1: julkaistaan 250 karttalehteä ja maastokarttaa 1: karttalehteä. Pienimittakaavaisia karttoja julkaistaan asiakastarpeen mukaisesti. Maanmittaustoimitusten kestoaikaa lyhennetään ja tilauskantaa puretaan kysyntää suuremmalla tuotantomäärällä. Toimitusten kysyntäennuste on ja tuotantotavoite toimitusta.

5 TULOSSOPIMUS (11) Kehittäminen 2.3 UUDISTUMINEN JA TYÖKYKY Maanmittauslaitoksen siirtyminen käyttämään uutta valtakunnallista tasokoordinaattijärjestelmää EUREF-FIN suunnitellaan ja toteutus aloitetaan. JAKO2-hankeen uudet sovellukset, jotka koskevat halkomisia, uusjakoja ja muita tilusjärjestelyjä, otetaan käyttöön vaiheittain alkaen helmikuussa JAKO-järjestelmän kehittäminen jatkuu siten, että vuoden aikana toteutetaan välineet mm. yksityisteiden yksiköintiin sekä arviointi- ja korvaustietojen hallintaan. Uuden kiinteistötietojärjestelmän (UKTJ) kehittämistä jatketaan tavoitteena, että järjestelmä on käyttöönotettavissa v Pienimittakaavaisten karttatietokantojen tuotantoprosessien uudistaminen maastotietojärjestelmän päivitystä hyödyntäväksi aloitetaan. MML toimii yhteistyössä tiehallinnon kanssa kansallisen tie- ja katutietojärjestelmän (Digiroad) kehittämiseksi MML:n tieaineiston pohjalta. Vuonna 2005 toimintansa aloittavan yhtenäisarkiston käyttöönottoa valmistellaan laaditun suunnitelman mukaisesti. Maanmittaustoimistot jatkavat omien aineistojensa siirtokuntoon saattamista. Henkilöstön osaamisesta, työkyvystä ja hyvinvoinnista huolehditaan Maanmittauslaitoksen henkilöstöpolitiikassa, henkilöstösuunnitelmassa, henkilöstön kehittämissuunnitelmassa ja tasa-arvosuunnitelmassa esitettyjen periaatteiden ja toteuttamismenettelyjen mukaisesti. Panostusta henkilöstön jaksamiseen ja työkyvyn ylläpitoon (TYKY) ja kehittämiseen jatketaan kaikissa yksiköissä. Henkilöstön työtyytyväisyyttä mitataan yksikkökohtaisesti ilmapiiritutkimuksilla ja sen tulokset otetaan tulosmatriisiin. Kaikissa toimintayksiköissä laaditaan henkilöstöstä osaamiskartat ja suunnitelmat osaamispääoman turvaamiseksi tulevaisuudessa.

6 TULOSSOPIMUS (11) 2.4 TALOUS JA RESURSSIT Taloudellisuus Maanmittauslaitoksen toiminta on taloudellista. Kustannusbudjetti on liitteenä toteut. tavoite toteuma- tavoite arvio Toimitusten suorittaminen /painotettu suorite /toimitus Maastotietokannan perusparannus, uusi tuotantojärjestelmä 1) /km ) Uudessa tuotantojärjestelmässä - otetaan käyttöön digitaaliset ilmakuvat ja digitaaliset stereotyöasemat - on entistä paremmat mahdollisuudet maasto- ja kiinteistörajatietojen tasaiseen laatuun ja keskinäiseen yhteensovittamiseen - tarkennetaan maaston korkeusmallia 25 metrin ruutukoosta 10 metriin, jotta syntyy entistä paremmat edellytykset kolmiulotteisen maastotiedon käyttöön Maksullisen toiminnan kannattavuus Talousarvio Maanmittaustoimitusten ja muiden julkisoikeudellisten suoritteiden tuotot kattavat niistä aiheutuvat kustannukset. Markkinasuoritteet hinnoitellaan siten, että niistä perittävät maksut eivät vääristä kilpailua. Markkinasuoritteiden ylijäämätavoite on 5 %. Maksullisen toiminnan kannattavuuslaskelmat ovat liitteenä 3. Maastotietokannasta ja pienimittakaavaisista tietokannoista valmistettavien vakiotuotteiden tuotoilla katetaan karttojen myynnin, markkinoinnin ja varastointikustannusten lisäksi myytävien karttojen valmistuskustannukset karttatietokannasta eteenpäin sekä karttavarastoon sitoutuneen pääoman korko. Vuoden 2002 toimintamenoista on tavoitteena rahoittaa noin puolet tuloilla. Vuoden 2002 toimintamenomääräraha on 45,111 milj. euroa. Menobudjetti ilman palkkausjärjestelmäuudistuksen erillisrahoitusta on 92,266 milj. euroa ja tulotavoite 46,837 milj. euroa. Talousarviolaskelmat ovat liitteessä 4. Tulorahoituksen riskistä johtuen Maanmittauslaitoksella voi olla toimintamenomomentilta säästöjä vähintään yhden kuukauden palkkausmenoja vastaava määrä (n. 5 milj. euroa).

7 TULOSSOPIMUS (11) Henkilöstöresurssit Maanmittauslaitoksen henkilöstölle voidaan maksaa tulospalkkiota edellyttäen, että toimintayksikkö ylittää vuoden 2002 tulostavoitteensa ja rahoitus tulospalkkion maksamiseen on kunnossa. Maanmittauslaitoksen toimintamenomomentin henkilötyövuosien enimmäismäärä vuonna 2002 on 1930 Jos maksullisen toiminnan kysyntä on ennustettua suurempi, henkilötyövuosimäärä voi ylittyä tuotannon kasvua vastaavasti. 3 SEURANTA JA RAPORTOINTI Maanmittauslaitos toimittaa ministeriölle tulostavoitteiden toteuttamisesta väliraportin elokuun lopun tilanteesta sekä vuoden 2002 tilinpäätösasiakirjan. Jarmo Ratia Pääjohtaja Timo Kotkasaari Ylijohtaja Liitteet: 1. Maastotietotuotanto 2. Kustannukset 3. Maksullisen toiminnan kannattavuus 4. Talousarviolaskelma

8 TULOSSOPIMUS (11) LIITE 1 Karttaliite

9 TULOSSOPIMUS (11) LIITE 2 KUSTANNUKSET *) 2002 (milj. ) Budjettirahoitteinen toiminta Kiinteistötuotanto **) 23,5 21,7 22,1 16,8 Maasto- ja rajatietojen tuotanto 13,0 14,8 16,6 17,3 Kehittäminen 5,0 5,9 6,3 7,1 Tuotannon tuki **) 2,1 1,7 2,7 5,8 Muu budjettirahoitteinen toiminta **) 2,4 2,0 1,8 4,3 Yhteensä 46,0 46,1 49,5 51,3 Valmistus omaan käyttöön -1,3-1,5-2,3-1,9 Maksullisen toiminnan osuus kehittämisestä ja tuotannon tuesta -0,7-1,0-1,4-1,0 Aineistokustannusten siirto 0,0-2,2-2,4-3,6 Yhteensä 44,0 41,4 43,4 44,8 Maksullinen toiminta Varsinaiset toimitukset 33,5 34,9 36,2 36,9 Muut julkisoik. suoritteet 1,0 1,2 1,2 1,1 Markkinasuoritteet 6,0 8,2 7,9 9,1 Yhteensä 40,5 44,3 45,3 47,1 Jakamattomat yhteiskustannukset 0,3 0,9 0,0 0,0 Sisäisen laskutuksen ero 0,0 0,0 0,1 0,0 YHTEENSÄ 84,8 86,6 88,8 91,8 *) Vuoden 2001 alkuperäistä suunnitelmaa on korjattu VES-ratkaisun palkankorotusvaikutuksella **) Tuotelajiuudistuksessa alkaen siirtyy osa budjettirahoitteisesta kiinteistötuotannosta tuotannon tukeen ja osa muuhun budjetttirahoitteiseeen toimintaan. Tästä syystä eri vuosien luvut eivät ole vertailukelpoisia.

10 TULOSSOPIMUS (11) LIITE 3 Maanmittaustoimitukset (1 000 ) *) 2002 Maks.toim.tuotot Palkkakustannukset Muut menot Sisäiset palvelut Varaston muutos Erilliskustannukset Poistot ja korot Osuus yhteiskustannuksis Kustannukset yhteensä Ali/ylijäämä Ali/ylijäämä-% -10,2 % -27,8 % -7,9 % -0,6 % 0,0 % 0,1 % Muut julkisoikeudelliset suoritteet (1 000 ) *) 2002 Maks.toim.tuotot Palkkakustannukset Muut menot Sisäiset palvelut Varaston muutos Erilliskustannukset Poistot ja korot Osuus yhteiskustannuksis Kustannukset yhteensä Ali/ylijäämä Ali/ylijäämä-% -30,6 % -33,6 % -19,0 % -8,0 % 0,2 % 0,6 % Markkinasuoritteet (1 000 ) *) 2002 Maks.toim.tuotot Palkkakustannukset Muut menot Sisäiset palvelut Varaston muutos Erilliskustannukset Poistot ja korot Osuus yhteiskustannuksis Kustannukset yhteensä Ali/ylijäämä Ali/ylijäämä-% 6,5 % 3,7 % -1,5 % 8,7 % 5,1 % 5,0 % *) Vuoden 2001 alkuperäistä suunnitelmaa on korjattu VES-ratkaisun palkankorotusvaikutuksella

11 TULOSSOPIMUS (11) LIITE 4 Maanmittauslaitoksen rahoituslaskelma Toimintamenot Tulot *) TAE Maanmittaustoimitukset Muut julkis.oik.suoritteet Markkinasuoritteet Muut tuotot Yhteistoiminnan tuotot Tulot yhteensä Menot 1) Palkkausmenot Muut menot Käyttöomaisuuden ostot Pääomatal.kulut ulkom Menot yhteensä Edellisen vuoden säästön käyttö Nettomenot *) Vuoden 2001 alkuperäistä suunnitelmaa on korjattu VES-ratkaisun palkankorotusvaikutuksella Tukemismenot Talousarvio Uusjaot Vesitilusjärjestelyt Yhteensä Muiden virastojen momentit Yhteensä

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2005

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2005 TULOSSOPIMUS 2005 1 (8) MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2005 1 VUOSIEN 2005-2009 STRATEGISET TAVOITTEET 1.1 Perustehtäviin vaikuttavat toimintaympäristön muutokset

Lisätiedot

KRYSP-seminaari 24.11.2011 MML:n maastotietokannan ylläpito

KRYSP-seminaari 24.11.2011 MML:n maastotietokannan ylläpito KRYSP-seminaari 24.11.2011 MML:n maastotietokannan ylläpito Jurkka Tuokko Maanmittauslaitos Maastotietokanta Maanmittauslaitoksen ylläpitämä valtakunnallinen paikkatietoaineisto, joka sisältää tietoja

Lisätiedot

70. (30.61 ja 30.62) Maanmittaus ja paikkatietojen yhteiskäyttö

70. (30.61 ja 30.62) Maanmittaus ja paikkatietojen yhteiskäyttö 70. (30.61 ja 30.62) Maanmittaus ja paikkatietojen yhteiskäyttö S e l v i t y s o s a : Tässä luvussa on budjetoitu Maanmittauslaitoksen ja Geodeettisen laitoksen toiminnasta aiheutuvat menot. Toiminnalla

Lisätiedot

11. Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus

11. Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus 11. Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus S e l v i t y s o s a : Lääkelaitoksen tehtävänä on ylläpitää ja edistää lääkkeiden, terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden sekä verivalmisteiden käytön

Lisätiedot

70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri

70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri 70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri S e l v i t y s o s a : Tässä luvussa on Maanmittauslaitoksen ja Geodeettisen laitoksen toiminnasta aiheutuvat menot. Toimintaympäristö Ajantasaisten kiinteistö-

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma

Maanmittauslaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma Maanmittauslaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma 2003 2006 MAANMITTAUSLAITOS 2001 MAANMITTAUSLAITOKSEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2003-2006 0 YHTEENVETO... 1 1 TOIMINTA-AJATUS JA ARVOT... 3 2 YMPÄRISTÖANALYYSI...

Lisätiedot

A-laatuisen kiinteistörekisterikartan kattavuus vuoden lopussa oli 75,6 % haja-asutusalueen rajapyykkien määrällä painotetusta pinta-alasta.

A-laatuisen kiinteistörekisterikartan kattavuus vuoden lopussa oli 75,6 % haja-asutusalueen rajapyykkien määrällä painotetusta pinta-alasta. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ 1(7) Päivämäärä Dnro 1.6.2005 36/06/2004 Maanmittauslaitos Viite Asia Maanmittauslaitoksen vuoden 2004 tilinpäätös MAANMITTAUSLAITOKSEN VUODEN 2004 TOIMINTA JA SILLE ASETETTUJEN

Lisätiedot

Kohti vaikuttavaa ja tuloksellista toimintaa Matti Hyytinen/Talousjohtaja/Maanmittauslaitos

Kohti vaikuttavaa ja tuloksellista toimintaa Matti Hyytinen/Talousjohtaja/Maanmittauslaitos Kohti vaikuttavaa ja tuloksellista toimintaa Matti Hyytinen/Talousjohtaja/Maanmittauslaitos 2013 IBM Corporation SISÄLLYS Maanmittauslaitoksen esittely Uusi suunnittelu- ja seurantamalli Vaikuttava ja

Lisätiedot

Talousarvioesitys Maanmittaus ja tietovarannot

Talousarvioesitys Maanmittaus ja tietovarannot Talousarvioesitys 70. Maanmittaus ja tietovarannot S e l v i t y s o s a : Tässä luvussa on budjetoitu Maanmittauslaitoksen toiminnasta aiheutuvat menot sekä kiinteistötoimitusten tukemisesta aiheutuvat

Lisätiedot

Talousarvioesitys Maanmittaus ja tietovarannot

Talousarvioesitys Maanmittaus ja tietovarannot 70. Maanmittaus ja tietovarannot S e l v i t y s o s a : Tässä luvussa on budjetoitu Maanmittauslaitoksen toiminnasta aiheutuvat menot sekä kiinteistötoimitusten tukemisesta aiheutuvat menot. Toimintaympäristö

Lisätiedot

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2007

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2007 1 24.3.2006 METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2007 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 OSASTO 12 30. Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala 60. Metsäntutkimuslaitoksen tulot Momentille

Lisätiedot

MML 2565/ /2013. Maanmittauslaitoksen väliraportti

MML 2565/ /2013. Maanmittauslaitoksen väliraportti MML 2565/02 00 02/2013 Maanmittauslaitoksen väliraportti 27.9.2013 MAANMITTAUSLAITOS 2013 MAANMITTAUSLAITOS ELOKUUN VÄLIRAPORTTI SISÄLLYS 1 VUOSIEN 2013-2017 STRATEGISET TAVOITTEET... 1 1.1 Johdon katsaus...

Lisätiedot

Yleisten kartastotöiden strategia 2011-2020 - Maastotietojärjestelmä kovaan käyttöön

Yleisten kartastotöiden strategia 2011-2020 - Maastotietojärjestelmä kovaan käyttöön Suomen Kartografinen Seura Kevätseminaari Yleisten kartastotöiden strategia 2011-2020 - Maastotietojärjestelmä kovaan käyttöön 29.3.2012 Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö 2001-2010 strategia

Lisätiedot

MML/15/211/2012. Maanmittauslaitoksen väliraportti

MML/15/211/2012. Maanmittauslaitoksen väliraportti MML/15/211/2012 Maanmittauslaitoksen väliraportti 28.9.2012 MAANMITTAUSLAITOS 2012 MAANMITTAUSLAITOS ELOKUUN VÄLIRAPORTTI SISÄLLYS 1 Vuosien 2012-2016 strategiset tavoitteet... 1 1.1 Johdon katsaus...

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2010

Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2010 Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2010 MAANMITTAUSLAITOS 2010 MAANMITTAUSLAITOS ELOKUUN VÄLIRAPORTTI SISÄLLYS 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSET JA YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAVUUS... 1 1.1 Perustehtäviin

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2002

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2002 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2002 MAANMITTAUSLAITOS 2003 SISÄLLYS 1 TOIMINTAKATSAUS...2 1.1 LIITE...5 2 TULOKSELLISUUDEN KUVAUS...6 2.1 VAIKUTTAVUUS...6 2.1.1 Yhteiskunnallinen vaikuttavuus...6

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö. Kirjaamo. Liitteenä on Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2013.

Valtiovarainministeriö. Kirjaamo. Liitteenä on Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2013. SAATE TK-21-1084-11 2.4.2012 Valtiovarainministeriö Kirjaamo Liitteenä on Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2013. Ehdotuksen liitteenä on peruslaskelma. Tilastokeskus ei esitä erillistä kehittämisvaihtoehtoa

Lisätiedot

70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri

70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri Talousarvio 70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri S e l v i t y s o s a : Tässä luvussa on budjetoitu Maanmittauslaitoksen ja Geodeettisen laitoksen toiminnasta aiheutuvat menot sekä kiinteistötoimitusten

Lisätiedot

70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri

70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri Talousarvioesitys 70. Kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuuri S e l v i t y s o s a : Tässä luvussa on budjetoitu Maanmittauslaitoksen ja Geodeettisen laitoksen toiminnasta aiheutuvat menot sekä kiinteistötoimitusten

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 1 METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2005 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 OSASTO 12 30. Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala 32. Metsäntutkimuslaitoksen tulot Momentille arvioidaan

Lisätiedot

Vaikuttavuus ja tuloksellisuus hallintaan, Case: Maanmittauslaitos. Solitan aamiaisseminaari 25.3.2015 Matti Hyytinen

Vaikuttavuus ja tuloksellisuus hallintaan, Case: Maanmittauslaitos. Solitan aamiaisseminaari 25.3.2015 Matti Hyytinen Vaikuttavuus ja tuloksellisuus hallintaan, Case: Maanmittauslaitos Solitan aamiaisseminaari 25.3.2015 Matti Hyytinen SISÄLLYS Maanmittauslaitoksen esittely Hallinnon järjestelmät johtamisen tukena Vaikuttava

Lisätiedot

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2008

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2008 1 VAIN VIRKAKÄYTTÖÖN METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2008 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 OSASTO 12 30. Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala (60.) Metsäntutkimuslaitoksen

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUO- DELLE 2013

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUO- DELLE 2013 1 (12) MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUO- DELLE 2013 1 VUOSIEN 2013 2016 STRATEGISET TAVOITTEET 1.1 Perustehtäviin vaikuttavat toimintaympäristön muutokset Hallitusohjelman

Lisätiedot

Kiinteistörekisterin perusparannus. Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö , Kiinteistötehtävien koulutuspäivä

Kiinteistörekisterin perusparannus. Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö , Kiinteistötehtävien koulutuspäivä Kiinteistörekisterin perusparannus Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö 7.9.2016, Kiinteistötehtävien koulutuspäivä KTJ:n perusparannuksen painopisteet KIINTEISTÖREKISTERI Epäselvät palstat Pinta-alat

Lisätiedot

KARTTASOVELLUSTEN KÄYTTÖ RAJOJEN ETSINNÄSSÄ Juho Kotakorva, Maanmittauslaitos, Ikaalinen 1

KARTTASOVELLUSTEN KÄYTTÖ RAJOJEN ETSINNÄSSÄ Juho Kotakorva, Maanmittauslaitos, Ikaalinen 1 KARTTASOVELLUSTEN KÄYTTÖ RAJOJEN ETSINNÄSSÄ 27.11.2017 Juho Kotakorva, Maanmittauslaitos, Ikaalinen 1 MOBIILISOVELLUKSET - Erilaisia karttasovelluksia on paljon. Useimmista ei löydy rajatietoa (esim. Maastokartat,

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2011

Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2011 Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2011 MAANMITTAUSLAITOS 2011 MAANMITTAUSLAITOS ELOKUUN VÄLIRAPORTTI SISÄLLYS 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSET JA YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAVUUS... 1 1.1 Perustehtäviin

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODEKSI 2002

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODEKSI 2002 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ 1(3) Päivämäärä Dnro Metsäosasto 23.1.2002 250/06/2002 Viite Asia MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODEKSI 2002 Maa- ja metsätalousministeriö

Lisätiedot

Espoo E/80/223/2015. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2016

Espoo E/80/223/2015. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Espoo Ei julkinen E/80/223/2015 Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS TAE 2016 1 LIITEMUISTIO Ei julkinen 32.20.01 Geologian tutkimuskeskuksen

Lisätiedot

UMTK- SUUNNITTELUPROJEKTIN ESITTELY (UMTK = MML:N UUSI MAASTOTIETOJEN TUOTANTOJÄRJESTELMÄ)

UMTK- SUUNNITTELUPROJEKTIN ESITTELY (UMTK = MML:N UUSI MAASTOTIETOJEN TUOTANTOJÄRJESTELMÄ) UMTK- SUUNNITTELUPROJEKTIN ESITTELY (UMTK = MML:N UUSI MAASTOTIETOJEN TUOTANTOJÄRJESTELMÄ) Kai Koistinen 1 TAUSTAA 2 KMTK Kansallinen maastotietokanta kokoaa yhteen peruspaikkatiedot, joita ovat Rakennukset

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan TAE 2017

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan TAE 2017 Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan TAE 2017 19.9.2016 MMM / Ohjaus- ja talousyksikkö MMM:n määrärahaehdotus 2017 yhteensä 2 545 m (2 560 m /2016) 2 MMM:n määrärahaehdotus 2017 Hallinnonalalle

Lisätiedot

GTK/373/02.00/2016. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2017

GTK/373/02.00/2016. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2017 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Ei julkinen GTK/373/02.00/2016 Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2017 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS TAE 2017 1 LIITEMUISTIO Ei julkinen 32.20.01 Geologian tutkimuskeskuksen

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2007

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2007 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2007 MAANMITTAUSLAITOS 2008 MAANMITTAUSLAITOS TILINPÄÄTÖS 2007 SISÄLLYS 1 Toimintakertomus...1 1.1 Johdon katsaus...1 1.2 Vaikuttavuus...3 1.2.1 Toiminnan vaikuttavuus...3

Lisätiedot

Tonttijaot Kiinteistötoimitukset Luvat ja valvonta. Infrasuunnittelu, rakennuttaminen ylläpito. Omaisuuden hallinta.

Tonttijaot Kiinteistötoimitukset Luvat ja valvonta. Infrasuunnittelu, rakennuttaminen ylläpito. Omaisuuden hallinta. Tampereen Visio tiedon ja toiminnan ohjaus maankäytön kokonaisprosessissa MAD=Maankäytön kokonaisprosessin digitalisointi Infrasuunnittelu, rakennuttaminen ylläpito Kaavoitus Tonttijaot Kiinteistötoimitukset

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle. Kotka Merikeskus Vellamo 26.10.2010 Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto

Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle. Kotka Merikeskus Vellamo 26.10.2010 Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle Kotka Merikeskus Vellamo 26.10.2010 Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto 1 Maanmittauslaitoksen tehtävät kiinteistönmuodostamis- ja tilusjärjestelytoiminta

Lisätiedot

Peruskartasta maastotietokantaan

Peruskartasta maastotietokantaan Peruskartasta maastotietokantaan 2.11.2012 Kari Hautamäki Pohjanmaan maanmittaustoimisto Sisältö Merkkipaaluja Tärkeimmät tuotantomenetelmät Toimintaympäristön kehitys Tulevaisuuden näkymiä Merkkipaaluja

Lisätiedot

10. Säteilyturvakeskus

10. Säteilyturvakeskus 10. Säteilyturvakeskus S e l v i t y s o s a : Säteilyturvakeskuksen toiminta-ajatuksena on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Toimintaympäristön

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2005

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2005 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2005 MAANMITTAUSLAITOS 2006 MAANMITTAUSLAITOS TILINPÄÄTÖS 2005 SISÄLLYS 1 Johdon katsaus toimintaan...1 2 Tuloksellisuuden kuvaus...3 2.1 Toiminnan vaikuttavuus...3

Lisätiedot

10.4.2012 E/77/223/2012. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2013

10.4.2012 E/77/223/2012. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2013 E/77/223/2012 Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2013 LIITEMUISTIO 1 32.20.01 Geologian tutkimuskeskuksen toimintamenot (siirtomääräraha 2 v) 2011 2012 2013 toteutuma arvio arvio Henkilöstökulut

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö. Kirjaamo. Liitteenä on Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2012.

Valtiovarainministeriö. Kirjaamo. Liitteenä on Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2012. SAATE TK-21-837-10 7.4.2011 Valtiovarainministeriö Kirjaamo Liitteenä on Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2012. Ehdotuksen liitteenä on peruslaskelma. Tilastokeskus ei esitä erillistä kehittämisvaihtoehtoa

Lisätiedot

Yhteistyössä Kansalliseen Maastotietokantaan Risto Ilves

Yhteistyössä Kansalliseen Maastotietokantaan Risto Ilves Yhteistyössä Kansalliseen Maastotietokantaan Risto Ilves 12.5.2016 LUCAS -työpaja Maastotietojen avaaminen 2012 Aalto yliopiston tutkimus Maastotietojen avaamisen menestystekijöitä Ilmainen aineisto Helpot

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 1 METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2003 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 OSASTO 12 30. Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala 32. Metsäntutkimuslaitoksen tulot Momentille arvioidaan

Lisätiedot

Paikannimet viranomaisviestinnässä

Paikannimet viranomaisviestinnässä Paikannimet viranomaisviestinnässä Viestinnässä on tärkeää voida puhua yksittäisistä paikoista ja kohteista. Oikein perille mennyt sanoma auttaa toimimaan ja ajattelemaan oikein kussakin tilanteessa. Sirkka

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2010

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2010 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta MAANMITTAUSLAITOS 2011 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös Sisällys: 1. TOIMINTAKERTOMUS... 1 1.1. JOHDON KATSAUS... 1 1.2. VAIKUTTAVUUS... 3 1.2.1. Toiminnan vaikuttavuus...

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2011

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2011 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta MAANMITTAUSLAITOS 2012 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös Sisällys: 1. TOIMINTAKERTOMUS... 1 1.1. JOHDON KATSAUS... 1 1.2. VAIKUTTAVUUS... 3 1.2.1. Toiminnan vaikuttavuus...

Lisätiedot

EI JULKINEN ENNEN BUDJETIN JULKISTAMISTA PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2006

EI JULKINEN ENNEN BUDJETIN JULKISTAMISTA PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2006 EI JULKINEN ENNEN BUDJETIN JULKISTAMISTA PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2006 Dnro 25/20/2005 PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TAE 2006 30. Yrityspolitiikka 21. Patentti- ja rekisterihallituksen

Lisätiedot

MIKSI METSÄTILUSJÄRJESTELYJEN TARVE KASVAA? Metsien käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa.

MIKSI METSÄTILUSJÄRJESTELYJEN TARVE KASVAA? Metsien käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa. MIKSI METSÄTILUSJÄRJESTELYJEN TARVE KASVAA? Metsien käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa. Arvo Kokkonen 14.9.2009 Helsinki Metsätilojen koon ja rakenteen kehittämishanke Maanmittaustoimitukset

Lisätiedot

Tilusjärjestelyt. Mikä on tilusjärjestelyjen tulevaisuus? Maa Kiinteistösuunnittelu

Tilusjärjestelyt. Mikä on tilusjärjestelyjen tulevaisuus? Maa Kiinteistösuunnittelu Tilusjärjestelyt Mikä on tilusjärjestelyjen tulevaisuus? Maa-20.3371 Kiinteistösuunnittelu 21.10.2015 Pelto- ja metsätilusjärjestelyjen lukumäärä 2015 Toteutuksessa olevat hankkeet 56 700 ha 39 kpl ->

Lisätiedot

Asiakirjayhdistelmä 2016

Asiakirjayhdistelmä 2016 Asiakirjayhdistelmä 01. Liikenteen turvallisuusviraston toimintamenot (siirtomääräraha 2 v) Talousarvio HE 30/ vp (28.9.) Momentille myönnetään nettomäärärahaa 47 866 000 euroa. Määrärahaa saa käyttää

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2009

Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2009 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta MAANMITTAUSLAITOS 2010 MAANMITTAUSLAITOS Tilinpäätös Sisällys: 1. Toimintakertomus... 1 1.1. Johdon katsaus... 1 1.2. Vaikuttavuus... 3 1.2.1. Toiminnan vaikuttavuus...

Lisätiedot

alkaa olla käytettävissä saumattomia palveluja henkilökohtaisen navigoinnin tarpeisiin.

alkaa olla käytettävissä saumattomia palveluja henkilökohtaisen navigoinnin tarpeisiin. Maastotietokantaa valmistuu yli 40 000 km 2 /v. Tieto kannan ominaisuudet ovat parantuneet. Suurin muutos on kymmenen metrin ruudukon korkeusmalli. Kuva 2. Pseudoliittijärjestelmän osat. Sitä varten korkeuskäyrät

Lisätiedot

MML 3242/02 00 02/2014. Maanmittauslaitoksen väliraportti 30.9.2014

MML 3242/02 00 02/2014. Maanmittauslaitoksen väliraportti 30.9.2014 MML 322/2 2/ Maanmittauslaitoksen väliraportti 3.9. MAANMITTAUSLAITOS MAANMITTAUSLAITOS ELOKUUN VÄLIRAPORTTI 1 (13) 1 JOHDON KATSAUS Maanmittauslaitokselle asetetut tulostavoitteet saavutetaan suunnitelman

Lisätiedot

1(7) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki

1(7) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki 14.12.2015 1(7) VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS VÄESTÖREKISTERIKESKUKSEN SUORIT- TEIDEN MAKSUISTA VUOSINA 2015 JA 2016

Lisätiedot

190-vuotias Maanmittauslaitos vuonna Pääjohtajan katsaus 2. Tietotaidolla kysyntää maailmalla 4. Laadukasta ja puolueetonta palvelua 6

190-vuotias Maanmittauslaitos vuonna Pääjohtajan katsaus 2. Tietotaidolla kysyntää maailmalla 4. Laadukasta ja puolueetonta palvelua 6 1 1 2 190-vuotias Maanmittauslaitos vuonna 2002 1 Pääjohtajan katsaus 2 Tietotaidolla kysyntää maailmalla 4 Laadukasta ja puolueetonta palvelua 6 Luotettavaa tietoa kiinteistöistä 8 Maanmittaustoimitusten

Lisätiedot

Talous Tulosbudjetti 1. ennuste 2. ennuste 3. ennuste 4. ennuste Ero TB/2. ENN

Talous Tulosbudjetti 1. ennuste 2. ennuste 3. ennuste 4. ennuste Ero TB/2. ENN Kaupunginkirjasto TALOUSARVION TOTEUTUMISENNUSTE 2014 Kklk 28.8.2014 Laatija: AT tilivuosi 2014/2. ennuste KAUPUNGINKIRJASTO Talous Tulosbudjetti 1. ennuste 2. ennuste 3. ennuste 4. ennuste Ero TB/2. ENN

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

MML 5280/02 00 02/2014. Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2014

MML 5280/02 00 02/2014. Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2014 MML 5280/02 00 02/ Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta MAANMITTAUSLAITOS 2015 Sisällys 1. TOIMINTAKERTOMUS... 1 1.1. JOHDON KATSAUS... 1 1.2. VAIKUTTAVUUS... 5 1.2.1. Toiminnan vaikuttavuus... 5

Lisätiedot

Ympäristöministeriön ja ympäristölupavirastojen tulossopimukset tulostavoitteista vuodelle 2009

Ympäristöministeriön ja ympäristölupavirastojen tulossopimukset tulostavoitteista vuodelle 2009 Ympäristöministeriön raportteja 5 2009 Ympäristöministeriön ja ympäristölupavirastojen tulossopimukset tulostavoitteista vuodelle 2009 YMPÄRISTÖMINISTERIÖ YMPÄRISTÖMINISTERIÖN RAPORTTEJA 5 2009 Ympäristöministeriön

Lisätiedot

E/83/223/2011. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2012

E/83/223/2011. Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2012 E/83/223/2011 Geologian tutkimuskeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2012 LIITEMUISTIO 1 32.20.01 Geologian tutkimuskeskuksen toimintamenot (siirtomääräraha 2 v) 2010 2011 2012 toteutuma arvio arvio Henkilöstökulut

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö. Kirjaamo

Valtiovarainministeriö. Kirjaamo SAATE TK-21-881-09 31.3.2010 Valtiovarainministeriö Kirjaamo Liitteenä on Tilastokeskuksen annettujen kehysten puitteisiin laadittu talousarvioehdotus vuodelle 2011. Tilastokeskuksen ehdotus vuosia 2011-2014

Lisätiedot

Ympäristöministeriön ja ympäristölupavirastojen tulossopimukset tulostavoitteista vuodelle 2008

Ympäristöministeriön ja ympäristölupavirastojen tulossopimukset tulostavoitteista vuodelle 2008 Ympäristöministeriön raportteja 12 2008 Ympäristöministeriön ja ympäristölupavirastojen tulossopimukset tulostavoitteista vuodelle 2008 YMPÄRISTÖMINISTERIÖ YMPÄRISTÖMINISTERIÖN RAPORTTEJA 12 2008 Ympäristöministeriön

Lisätiedot

KULUTTAJAVALITUSLAUTAKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 2002

KULUTTAJAVALITUSLAUTAKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 2002 KULUTTAJAVALITUSLAUTAKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 2002 1. Toimintakatsaus 1.1. Perustehtävät ja toiminnan kuvaus, toiminta-ajatus Kuluttajavalituslautakunta antaa kirjallisia ratkaisusuosituksia kuluttajien

Lisätiedot

MML:n sähköinen asiointi

MML:n sähköinen asiointi 1 MML:n sähköinen asiointi Asiointipalvelun kehittäminen Kiinteistötietopalvelun uudistaminen Jaakko Viitala 6.9.2017 Kuntien ja Maanmittauslaitoksen yhteinen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 2 Asiointipalvelun

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen aineistot kyläsuunnittelun hyödyksi. Pieksämäki Siikamäki-Peiposjärvi 3.6.2009 Pekka Vilska Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitoksen aineistot kyläsuunnittelun hyödyksi. Pieksämäki Siikamäki-Peiposjärvi 3.6.2009 Pekka Vilska Maanmittauslaitos Maanmittauslaitoksen aineistot kyläsuunnittelun hyödyksi Pieksämäki Siikamäki-Peiposjärvi 3.6.2009 Pekka Vilska Maanmittauslaitos 1 Valintaperusteet: Siikamäki-Peiposjärvi Valtakunnan vuoden 2008 kylä

Lisätiedot

. puh.(09)16001 faksi(o9) tfn (09) lax (09) tel. +35R lax

. puh.(09)16001 faksi(o9) tfn (09) lax (09) tel. +35R lax SOPIMUS 12.1.2009 Maanmittauslaitos MAANMITTAUSLAITOKSEN VUODEN 2009 TULOSTAVOITTEET Maa- ja metsatalousministeriö hyväksyy oheisessa Maanmittauslaitoksen kanssa tekemässaan tulossopimuksessa Maanmittauslaitokselle

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen laserkeilaustoiminta - uusi valtakunnallinen korkeusmalli laserkeilaamalla

Maanmittauslaitoksen laserkeilaustoiminta - uusi valtakunnallinen korkeusmalli laserkeilaamalla Maanmittauslaitoksen laserkeilaustoiminta - uusi valtakunnallinen korkeusmalli laserkeilaamalla Juha Vilhomaa Ilmakuvakeskus MAANMITTAUSLAITOS TIETOA MAASTA Korkeusmallityön taustalla: Yhteiskunnallinen

Lisätiedot

TILASTOKESKUKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2007

TILASTOKESKUKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2007 TILASTOKESKUKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2007 2 (6) Tilastokeskuksen talousarvioehdotus vuodelle 2007 Tilastokeskuksen vuoden 2007 talousarvioehdotus perustuu Tilastokeskuksen ehdotukseen vuosia 2007-2011

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 1 METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TALOUSARVIOEHDOTUS 2004 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN HALLINNONALA 2 OSASTO 12 30. Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala 32. Metsäntutkimuslaitoksen tulot Momentille arvioidaan

Lisätiedot

Tulosohjausverkoston tapaaminen Pasi Valli

Tulosohjausverkoston tapaaminen Pasi Valli MMM:n hallinnonalan tulosohjauksen pilotointi 2013-2014 Hallinnonalan strategian jalkauttaminen tulosohjauksen avulla Tulosohjausverkoston tapaaminen 25.11.2013 Pasi Valli MMM:n hallinnonalan tulosohjauksen

Lisätiedot

Pääluokka 32 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN HALLINNONALA

Pääluokka 32 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN HALLINNONALA Talousarvioesitys, Ministeriön ehdotus Pääluokka 32 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN HALLINNONALA 40. Yritysten toimintaympäristö, markkinoiden sääntely ja työelämä 05. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston toimintamenot

Lisätiedot

TULOKSELLISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ KOSKEVA SUOSITUS 2008. Hannu.tamminen@ttk.fi

TULOKSELLISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ KOSKEVA SUOSITUS 2008. Hannu.tamminen@ttk.fi TULOKSELLISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ KOSKEVA SUOSITUS 2008 Hannu.tamminen@ttk.fi Taustaa Ohjausvälineet Lait Asetukset, ministeriön päätökset Keskusviraston suositukset Työmarkkinasopimukset Työmarkkinajärjestöjen

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma

Maanmittauslaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma Maanmittauslaitoksen toiminta- ja taloussuunnitelma 2008 2012 MAANMITTAUSLAITOS 2006 MAANMITTAUSLAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2008-2012 SISÄLLYS 1 VUOSIEN 2008 2012 STRATEGISET TAVOITTEET...3

Lisätiedot

PerustA - Perustietovarantojen viitearkkitehtuuri Liite 2: Loogiset tietovarannot

PerustA - Perustietovarantojen viitearkkitehtuuri Liite 2: Loogiset tietovarannot 1 (6) PerustA - Perustietovarantojen viitearkkitehtuuri Liite 2: Loogiset tietovarannot 2 (6) Sisältö 1 TIETOVARANTOJEN JÄSENNYS 3 2 PERUSTIETOVARANTOJEN VIITEARKKITEHTUURIN SUHDE LOOGISIIN TIETOVARANTOIHIN

Lisätiedot

Strateginen näkökulma tilusjärjestelyihin. Jere Rajalin / Maa- ja metsätalousministeriö Tilusjärjestelyseminaari / Sievi

Strateginen näkökulma tilusjärjestelyihin. Jere Rajalin / Maa- ja metsätalousministeriö Tilusjärjestelyseminaari / Sievi Strateginen näkökulma tilusjärjestelyihin Jere Rajalin / Maa- ja metsätalousministeriö Tilusjärjestelyseminaari / Sievi 18.02.2019 Esityksen sisältö Yleistä Ministeriön tilusjärjestelystrategia 2015 2020

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS 2012

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS 2012 JULKINEN VASTA BUDJETIN JULKAISEMISEN JÄLKEEN PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS Vuoden tiedot tulossopimuksen mukaiset PRH Dnro: 147/20/11 03. Patentti- ja rekisterihallituksen toimintamenot

Lisätiedot

2001 Sisällys. Maanmittauslaitoksen vuosikertomus. Lantmäteriverkets årsberättelse. Pääjohtajan katsaus 3. Tietoa maasta - meille kaikille 4

2001 Sisällys. Maanmittauslaitoksen vuosikertomus. Lantmäteriverkets årsberättelse. Pääjohtajan katsaus 3. Tietoa maasta - meille kaikille 4 Maanmittauslaitoksen vuosikertomus 2001 Sisällys Pääjohtajan katsaus 3 Tietoa maasta - meille kaikille 4 Tietotalossa tarvitaan jatkuvaa koulutusta 6 Minusta tulee isona... 8 Toimitusten kysyntä laskussa

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2006

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2006 TULOSSOPIMUS 2006 1 (8) MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODELLE 2006 1 VUOSIEN 2006-2010 STRATEGISET TAVOITTEET 1.1 Perustehtäviin vaikuttavat toimintaympäristön muutokset

Lisätiedot

Muistion liite: kustannusvastaavuustaulukot 1-8 / Valtiovarainministeriön asetus Väestörekisterikeskuksen suoritteiden maksuista vuosina 2017 ja 2018

Muistion liite: kustannusvastaavuustaulukot 1-8 / Valtiovarainministeriön asetus Väestörekisterikeskuksen suoritteiden maksuista vuosina 2017 ja 2018 TAULUKKO 1. KANSALAISVARMETEEN KUSTANNUSVASTAAVUUSLASKELMA KANSALAISVARMENNE 2015 2016 2017 2018 TOTEUMA Ennuste Ennuste Ennuste TUOTOT 1 918 716 2 112 000 2 112 000 2 112 000 aineet, tarvikkeet ja tavarat

Lisätiedot

PARANNETTAVA METSÄTILUSJÄRJESTELYILLÄ? Metsäalueiden käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt. Arvo Kokkonen 20.1.2011 Ylivieska

PARANNETTAVA METSÄTILUSJÄRJESTELYILLÄ? Metsäalueiden käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt. Arvo Kokkonen 20.1.2011 Ylivieska MIKSI METSIEN TILUSRAKENNETTA ON PARANNETTAVA METSÄTILUSJÄRJESTELYILLÄ? Metsäalueiden käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa. Arvo Kokkonen 20.1.2011 Ylivieska 1 MAANMITTAUSLAITOS

Lisätiedot

EI JULKINEN ENNEN BUDJETIN JULKISTAMISTA PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE Dnro 78/20/06

EI JULKINEN ENNEN BUDJETIN JULKISTAMISTA PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE Dnro 78/20/06 EI JULKINEN ENNEN BUDJETIN JULKISTAMISTA PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2007 Dnro 78/20/06 PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TAE 2007 30. Yrityspolitiikka 21. Patentti- ja rekisterihallituksen

Lisätiedot

HE 22/2011 vp. ei enää suorittaisi tilaustehtävänä veroluokituksia.

HE 22/2011 vp. ei enää suorittaisi tilaustehtävänä veroluokituksia. Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi maanmittauslaitoksesta annetun lain 2 ja :n sekä Geodeettisesta laitoksesta annetun lain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODEKSI 2003

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODEKSI 2003 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ 1(5) Päivämäärä Dnro Metsäosasto 27.2.2003 725/06/2003 Viite Asia MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TULOSSOPIMUS VUODEKSI 2003 Maa- ja metsätalousministeriö

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen väliraportti

Maanmittauslaitoksen väliraportti Maanmittauslaitoksen väliraportti 31.8.2003 MAANMITTAUSLAITOS 2003 SISÄLLYS 1 TOIMINNAN JA TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSET...1 2 VAIKUTTAVUUS...1 2.1 Yhteiskunnallinen vaikuttavuus...1 2.2 Asiakasvaikuttavuus...1

Lisätiedot

Maastotietokannan ylläpito

Maastotietokannan ylläpito Maastotietokannan ylläpito Kuntien paikkatietoseminaari 10.-11.2.2015 Risto Ilves Kehityspäällikkö, Maastotietotuotanto Maanmittauslaitos Sisältö Nykytoiminta lyhyesti Kansallinen maastotietokanta hanke

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS 2011

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS 2011 JULKINEN VASTA BUDJETIN JULKAISEMISEN JÄLKEEN PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS TALOUSARVIOEHDOTUS PRH Dnro: 42/20/10 03. Patentti- ja rekisterihallituksen toimintamenot (siirtomääräraha 3 v) Momentille myönnetään

Lisätiedot

----- Toiminnallinen tuloksellisuus :13 Sivu tavoite tavoite toteutuma

----- Toiminnallinen tuloksellisuus :13 Sivu tavoite tavoite toteutuma ----- 05. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston toimintamenot (siirtomääräraha 2 v) Momentille myönnetään nettomäärärahaa 18 549 000 euroa. Nettobudjetoinnissa otetaan huomioon kemikaalituoterekisterin maksut,

Lisätiedot

TULOSOHJAUKSEN UUDISTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖN HALLINNONALALLA

TULOSOHJAUKSEN UUDISTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖN HALLINNONALALLA TULOSOHJAUKSEN UUDISTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖN HALLINNONALALLA VM:n pilotti-hanke: Uusien tulosohjausasiakirjojen ja talousarvion välinen yhteys 18.11.2012 Valtiovarainministeriön hallinnonala 1.3.2012

Lisätiedot

Talousarvioehdotus vuodelle 2009

Talousarvioehdotus vuodelle 2009 Matkailun edistämiskeskus Talousarvioehdotus vuodelle 32. TEMin hallinnonala 30. Yrityspolitiikka 02. Matkailun edistämiskeskuksen toimintamenot (siirtomääräraha 2v) SISÄLLYSLUETTELO SIVU 1. TULOKSELLISUUSKUVAUS...

Lisätiedot

MML 729/02 00 02/2014. Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2013

MML 729/02 00 02/2014. Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta 2013 MML 729/02 00 02/201 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös vuodelta MAANMITTAUSLAITOS 201 Maanmittauslaitoksen tilinpäätös Sisällys: 1. TOIMINTAKERTOMUS... 1 1.1. JOHDON KATSAUS... 1 1.2. VAIKUTTAVUUS... 1.2.1.

Lisätiedot

Momentille myönnetään nettomäärärahaa euroa.

Momentille myönnetään nettomäärärahaa euroa. 01. Energiamarkkinaviraston toimintamenot (siirtomääräraha 2 v) Momentille myönnetään nettomäärärahaa 2 088 000 euroa. Selvi ty so sa: Energiamarkkinaviraston tehtävänä on valvoa ja edistää sähkö- ja maakaasumarkkinoiden

Lisätiedot

Valtorin strategia. Hyväksytty Valtorin hallituksen kokouksessa

Valtorin strategia. Hyväksytty Valtorin hallituksen kokouksessa Valtorin strategia Hyväksytty Valtorin hallituksen kokouksessa 26.10.2017 TORI Töissä valtiolla sujuvammin Valtorin strategia Visio Luotettu ja toiminnan kaikissa tilanteissa turvaava Tuotamme valtionhallinnon

Lisätiedot

Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa

Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan Avoin hallinto verkostotapaaminen 20.4. Riitta-Liisa Niittymaa Oikeuspalvelut Avoin hallinto -hanke MML:ssa Toimenpide

Lisätiedot

40. Ratahallintokeskus

40. Ratahallintokeskus 40. Ratahallintokeskus S e l v i t y s o s a : Radanpidon tavoitteena on edistää rautatieliikenteen toimintaedellytyksiä tehokkaana, turvallisena ja ympäristöystävällisenä osana kotimaista ja kansainvälistä

Lisätiedot

Valtorin strategia Töissä valtiolla sujuvasti ja turvatusti

Valtorin strategia Töissä valtiolla sujuvasti ja turvatusti Valtorin strategia Valtorin strategia Visio, toimintaajatus ja arvot Töissä valtiolla sujuvasti ja turvatusti Tuotamme valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja 21.2.2019 Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Kuusamon kaupunki Maanmittauslaitos Kuusamon kaupunki Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Vaihde 040 8608 600 yhdyskuntatekniikka@kuusamo.fi

Lisätiedot

Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan

Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan Avoin data ja liiketoiminta Avoimen datan vaikutuksia tiedontuottajan toimintaan SKS/Poligonin talviseminaari 3.2.2011 Antti Kosonen MML Tietopalvelukeskus MML ja avoin data 2011 alusta MML on tarjonnut

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi

Tekninen ja ympäristötoimi Tekninen ja ympäristötoimi 1 Teknisen ja ympäristötoimen tarina Varmistamme hyvän kaupunkiympäristön ja asumisen. Kehitämme kaupunkikeskusten vahvuuksia ja kilpailukykyä. Tehostamme joukkoliikennettä.

Lisätiedot

Kiinteistöjärjestelmään kuuluvat osana myös sen ylläpito eli ne oikeustoimet, viranomaispäätökset, joilla siihen tehdään muutoksia.

Kiinteistöjärjestelmään kuuluvat osana myös sen ylläpito eli ne oikeustoimet, viranomaispäätökset, joilla siihen tehdään muutoksia. Arvo Vitikainen 2016 KIINTEISTÖTOIMITUSTYYPIT Kiinteistöjärjestelmään kuuluvat osana myös sen ylläpito eli ne oikeustoimet, kiinteistötoimitukset ja muut viranomaispäätökset, joilla siihen tehdään muutoksia.

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriön ja Patentti- ja rekisterihallituksen tulossopimus vuodelle 2003

Kauppa- ja teollisuusministeriön ja Patentti- ja rekisterihallituksen tulossopimus vuodelle 2003 Kauppa- ja teollisuusministeriön ja Patentti- ja rekisterihallituksen tulossopimus vuodelle 2003 Yleistä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) toimii kauppa- ja teollisuusministeriön (KTM) hallinnonalalla

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen avoimet aineistot. Antti Kosonen Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitoksen avoimet aineistot. Antti Kosonen Maanmittauslaitos Maanmittauslaitoksen avoimet aineistot Antti Kosonen Maanmittauslaitos Agenda Maanmittauslaitos avasi maastotietoaineistonsa avoimeksi dataksi vappuna 2012 Miksi avattiin Mitä avattiin Kokemuksia avaamisesta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 LIIKENNELAITOS. Tuottavuustoimenpiteet

HELSINGIN KAUPUNKI 1 LIIKENNELAITOS. Tuottavuustoimenpiteet HELSINGIN KAUPUNKI 1 LIIKENNELAITOKSEN TUOTTAVUUSOHJELMA 2013-2016 Yleistä Kaupunginhallituksen hyväksymissä talousarvion 2014 ja taloussuunnitelman 2014-2016 laatimisohjeissa pyydetään virastoja ja laitoksia

Lisätiedot