RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai klo Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Vuorotteluvapaa Perusturvajohtajan vaali PUHEENJOHTAJA Pekka Hintikka

2 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 20/2010 Kunnanhallitus Sivu 334 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Perjantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pekka Hintikka Jarmo Karjalainen Raija Haukka Jarmo Hänninen Jaakko Vesterinen Raija Nevalainen Ari Weide puheenjohtaja I varapuheenjohtaja II varapuheenjohtaja jäsen jäsen varajäsen varajäsen Muut osallistujat Tauno Herranen Tapio Kataja Ossi Maukonen valtuuston puheenjohtaja hallintojohtaja osastosihteeri ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Pekka Hintikka KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Aika ja paikka Perjantai klo kunnanvirasto Ossi Maukonen Allekirjoitukset Raija Nevalainen Jarmo Hänninen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka Maanantai klo kunnanvirasto Pöytäkirjanpitäjä Ossi Maukonen

3 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kh 296 Kunnan hallintosäännön 28 :n mukaan avattuaan kokouksen puheenjohtajan tulee todeta läsnäolevat sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kuntalain 58 :n nojalla kunnanhallituksen kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous on laillinen, kun se on kutsuttu koolle KunL:n 50 :n ja hallintosäännön :ien mukaisesti. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Kh 297 KunL:n 50 :n nojalla kunnan hallintosäännössä tulee antaa tarkemmat määräykset toimielimen pöytäkirjan tarkistamisesta. Hallintosäännön 36 :n nojalla pöytäkirja tarkistetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjassa tulee olla merkintä tarkastuksesta ja siihen on liitettävä valitusosoitus. Kunnanhallitus on valinnut kaksi henkilöä tarkistamaan pöytäkirjan. Kunnanhallitus päättää valita tämän pöytäkirjan tarkastajiksi Raija Nevalaisen ja Jarmo Hännisen. Pöytäkirja tarkastetaan heti kokouksen jälkeen. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kh 298 Kunnanhallitus päättää, että tässä kokouksessa asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus VUOROTTELUVAPAA Kh 252 Liite 11 Kunnanjohtaja Risto Niemelä anoo vuorotteluvapaata väitöskirjatyötä varten. Hän on saanut apurahan Kunnallisalan kehittämissäätiöltä ja hakee vuorotteluvapaata ajalle ja Kunnanjohtaja Risto Niemelä on työskennellyt Rautalammin kunnassa lähes 10 vuotta ja kunta- ja sairaalasektorilla yhteensä 20 vuotta. Liitteenä 11 on kunnanjohtaja Risto Niemelän vuorotteluvapaahakemus. Kunnanhallitus päättää myöntää kunnanjohtaja Risto Niemelälle vuorotteluvapaata ja väitöskirjan tekemistä varten. Kunnanhallitus myönsi kunnanjohtaja Risto Niemelälle vuorotteluvapaata väitöskirjan tekemistä varten esitetyllä tavalla. Kunnanjohtaja Risto Niemelä ei esteellisenä osallistunut tämän asian käsittelyyn Kh 299 Kunnanhallitus päätti kokouksessaan myöntää kunnanjohtaja Risto Niemelälle vuorotteluvapaata ajalle ja Asia tulee kuitenkin viedä kunnanvaltuuston päätettäväksi, koska vapaan kesto on yli 6 kuukautta. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyisi kunnanhallituksen tekemän kunnanjohtajan vuorotteluvapaapäätöksen.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus PERUSTURVAJOHTAJAN VAALI Kh 233 Liite 4 Perusturvajohtajan virka oli uudelleen haettavana saakka työvoimahallinnon sivuilla ja kunnanhallituksen määräämissä paikoissa. Pätevyysvaatimuksena oli sosiaalihuollon henkilöstön kelpoisuudesta annetun lain /272 mukainen kelpoisuus sekä tarvittava johtamistaito. Viran täytössä oli päätetty noudattaa 4 kuukauden koeaikaa. Uuden määräajan sisällä oli tullut kolme uutta hakemusta ja lisäksi kunnanhallitus on päättänyt, että edellisellä hakukierroksella tulleet kolme perusturvanjohtajan virkaa hakenutta henkilöä otetaan huomioon uudella hakukierroksella. Perusturvajohtajan virkaa hakeneita oli siis yhteensä kuusi. Perusteltua on, että kolmelta aikaisemmalta hakukierrokselta olevalta tiedustellaan sitä, haluavatko he olla mukana tulevassa perusturvajohtajan virkavaalissa. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää tiedustella kirjallisesti aikaisemmalla hakukierroksella perusturvajohtajan virkaa hakeneilta, haluavatko he olla mukana suoritettavassa virkavaalissa. Kunnanhallitus päättää valita henkilöt, joita haastatellaan perusturvajohtajan vaaliin liittyen. Kunta ratkaisee seuraavassa kokouksessa kunnanhallituksen lisäksi ulkopuolista asiantuntijan käyttöä. Kunnanvaltuuston suorittaa vaalin Kh 276 Liitteet Perusturvajohtajan virka on ollut haettavana kahdesti. Ensimmäinen hakuaika päättyi Hakemuksia tuli tuolloin kolme kappaletta. Kunnanhallitus päätti laittaa viran uudelleen haettavaksi hieman tarkennetuin pätevyysvaatimuksin. Hakuilmoitus on liitteenä 17 sekä sopi samalla, että päättyneessä haussa virkaa hakeneille lähetetään kirje, jossa heille todetaan tehty täsmennys. Kirje on liitteenä 18. Edelleen kunnanhallitus päätti kokouksessaan , että virkaa aiemmin hakeneilta tiedustellaan kirjallisesti, haluavatko he olla mukana suoritettavassa virkavaalissa, kirje on liitteenä 19. XX on kirjeen lähettämisen jälkeen lähettämässään sähköpostiviestissä ilmoittanut, että ei enää ole mukana hakijana, viesti on liitteenä 20. Hakijoita on tällä hetkellä siis viisi henkeä. Hakemukset ovat liitteenä 21.

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää valita haastatteluryhmän ja haastattelun kutsuttavat hakijat, sekä päättää haastattelu ajankohdan. Kunnanhallitus päätti valita haastatteluryhmään Raija Haukan, Tauno Herranen, Anneli Jalkasen, Pekka Hintikan, Jarmo Hännisen, Timo Satulin, Risto Niemelän ja Birgitta Matilaisen. Haastatteluun päätettiin kutsua: Mira Päivinen, Tarja Rossinen ja Lauri Ruotanen. Haastattelu pidetään alkaen klo Kh 282 Viranhakuilmoitukset ja hakijoille lähetetyt kirjeet ovat liitteinä 1-3. Liitteet 1-11 Virkaa hakeneiden hakemukset ovat liitteinä 4-9. Tämän jälkeen hakijoista XX ja XX ovat vetäneet hakemuksensa pois, liitteet Hakijoita virkaan on tämän jälkeen neljä hakijaa, joista kahta kunnanhallituksen valitsemaa hakijaa haastatteluryhmä haastatteli Kunnanhallitus valitsi haastatteluryhmän, jossa olivat edustajat kunnanvaltuustosta, kunnanhallituksesta ja perusturvalautakunnasta sekä perusturvaosastolta. Molemmilla haastatelluilla Lauri Ruotasella ja Mira Päivisellä oli virkaan vaadittu ylempi korkeakoulututkinto ja pääaineena sosiaalityö. Molemmat hakijat ovat toimineet kunnan perusturvajohtajina. Haastatteluryhmä ei tehnyt esitystä perusturvajohtajan virkaan valittavasta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että yhteiskuntatieteiden maisteri Mira Päivinen valitaan Rautalammin perusturvajohtajan virkaan. Varalle valitaan Lauri Ruotanen. Valintaan liittyy neljän kuukauden koeaika hakuilmoituksen mukaisesti.

7 Kunnanhallitus Kh 300 Liitteet 1-9 Kahden hakijan hakemusasiakirjat on poistettu esityslistan liitteistä, koska he ovat vetäneet hakemuksensa pois. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että yhteiskuntatieteiden maisteri Mira Päivinen valitaan Rautalammin perusturvajohtajan virkaan. Varalle valitaan yhteiskuntatieteiden maisteri Lauri Ruotanen. Valintaan liittyy neljän kuukauden koeaika hakuilmoituksen mukaisesti. Perusteluna esitykselle on, että molemmilla on tehtävään vaadittu pätevyys ja edellytetty työkokemus. Lisäksi molemmilla on arvioitu olevan myös edellytykset tehtävän menestykselliseen hoitamiseen. Mira Päivisellä on työkokemusta vakinaisena perusturvajohtajana. Jarmo Karjalainen poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi.