Kooste REDI hankkeessa laadittujen kyselyjen vastauksista sekä hankkeen aikana eri tilaisuuksissa esiinnousseita kehittämisideoista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kooste REDI hankkeessa laadittujen kyselyjen vastauksista sekä hankkeen aikana eri tilaisuuksissa esiinnousseita kehittämisideoista."

Transkriptio

1 LIITE 4 Kooste REDI hankkeessa laadittujen kyselyjen vastauksista sekä hankkeen aikana eri tilaisuuksissa esiinnousseita kehittämisideoista. Sähköpostitse lähetettyyn kyselyyn saatiin vastauksia yhteensä 56 kpl. Sarvipäivien yhteydessä jaettuun ( ) kyselyyn saatiin vastauksia yht. 140 kpl. Poijupaikkoja halutaan enemmän eri kohteisiin Eri toimijoiden yhteistyö vaatii kehittämistä merialueella, esim. ruotsalaisten kanssa Saunallisia saaria kaivataan enemmän Turvallista rantautumista pidetään tärkeänä Saaren satamiin ehdotetaan vapaaehtoista (laituri- tai sauna) maksua Vanhoja ja huonoon kuntoon menneitä laitureita ja poijuja halutaan kunnostaa Saarten perusinfra vaatii kehittämistä Kaavoitusta halutaan muuttaa siten, että Perämerellä oleville luodoille ja saarille voi rakentaa vapaa-ajan asutusta Kohteista tiedottaminen vaatii kehittämistä Merialueelle halutaan lisää tapahtumia Alueen toimijoiden, mm. kunnat ja seudut, pitää lisätä merialueen kohteiden monipuolista käyttöä Olemassa olevien satamien palvelutasoa ja ylläpitoa halutaan parantaa, esim. hyvin hoidetut kävelyreitit, pitkospuupolut, wc:t, laavut, tuvat, nuotiopaikat ja kesäkahvilat, keittomahdollisuudet, suihkut ja sauna pienten käynti/vierassatamien ruoppaaminen nykyisen venekoon vaatimalle syvyydelle (2.5m tulisi olla minimisyvyys satamille) esim. Simoniemen Pappilanranta säännöllisesti tyhjennettäviä jätesäiliöitä halutaan lisää kohteisiin kulttuurin keräämistä ja tuotteistamista halutaan korostaa Alueen markkinointia halutaan parantaa Ankkuripaikkojen jne. syvyyksistä halutaan enemmän tietoa Saarten (kuten Röyttän) puustoa ja kasvillisuutta toivotaan raivattavan aukeammaksi sääskien vähentämiseksi Merenkulkua haittaavia hankkeita toivotaan tarkasteltavan kriittisesti, esim. siltojen alikulkukorkeus min. 18m Perämeren alueesta halutaan kunnon kartat, johon on merkitty palvelut (tankkauspisteet yms.) Rantautumiskohteita halutaan myös suurille veneille, mm. suurten kaupunkien (esim. Oulu) läheisyyteen Rantautumispaikkoja, laitureita sekä suoja-, käynti- ja retkisatamia kaivataan lisää Perämeren saariin, esim. Pensaskariin ja Vähä-Huituriin, Iso-Huituriin, Kallioon sekä Hietakallaan Rantaväylien ja pienten satama-altaiden ruoppaus ja merkkaus toisi lisää hyviä käyntija retkisatamia pienellä työllä

2 Olemassa olevia kohteita (Iin Röyttä, Kropsu, Kattilankalla) halutaan kehittää ja niiden ylläpitoa parantaa Selkä-Sarven kaltaisia paikkoja kaivataan lisää (Perämeren kansallispuisto) Selkä-Sarveen halutaan enemmän valvontaa (Perämeren kansallispuisto) Perämeren vetovoimaiset tekijät ovat puhdas vesi ja luonto, valoisat kesäyöt, monimuotoinen saaristo, rauhallinen vesiliikenne, pohjoisuus, hyväkuntoiset satamat, Perämeren kansallispuisto, Roope-satamat sekä mahdollisuus käydä Ruotsin puolella. Rannikkokaupunkien tapahtumat, hyvin merkityt väylät, Kemin rannat ja satamat, rantojen mataluus ja kivisyys sekä mahdollisuus kalastaa merellä ovat myös osa Perämeren vetovoimaa Suomen pitäisi ottaa mallia Ruotsin tavasta jakaa tietoa satamista, esim. Båttenvikaren kirja Tiedon löytäminen koetaan hankalaksi Tietoa toivotaan saatavan kohteen palveluista, reiteistä ja väylistä, rantautumis- ja laituripaikoista, tapahtumista, kalastuksesta, nuotio- ja leiripaikoista, ankkuripaikkojen ja satama-altaiden syvyyksistä, ohjelmapalveluyrityksistä, navigoinnista, vallitsevista sääolosuhteista ja kalasatamien sijainnista, luonnonsuojelualueista, käyttäytymissäännöistä sekä retki- ja käyntikohteista ja yhteystiedoista. Lisäksi meneillään olevista hankkeista ja kehittämissuunnitelmista halutaan tietoa opastetauluja voisi päivittää ja ehostaa, sekä kertoa niissä alueen luonnosta ja historiasta Tietoa Perämeren kohteista halutaan saada koko Perämeren kaaren kattavalta nettisivustolta (Perämeri-portaali) sekä opaskirjasta, jossa on Suomen lisäksi Ruotsin kohteet ja kohdetiedot sekä satamien väliset reitit. Lisäksi "merialuekartasta", jossa rantautumispaikat ja palvelut ovat useilla kielillä. Myös paikallislehtien kautta voidaan saada tietoa Satamatiedot halutaan nettiin helposti tulostettavassa muodossa, esim. pdf, ja sinne toivotaan linkkiä Metsähallituksen sivulta satamat, palvelut, tapahtumat, syvyystiedot, reiteistä, nähtävyyksistä, varoituksia matalikoista ja silloista, laituripaikoista, rajanylityskäytännöistä, septityhjennyspaikoista, rantautumispaikoista, retkikohteista, tankkauspaikoista) Ruotsinkieliset oppaat halutaan kääntää suomeksi Toppilan satamaa halutaan kehittää Oulun seudun ja kaikkien matkailijoiden veneilykeskukseksi laituripaikkoineen, merihotelleineen, veneilyklubeineen, telakointihalleineen, myymälöineen, koulutuskeskuksineen, ympärivuotisesti toimivaksi veneilijöiden tyyssijaksi, jonne keskustasta on hyvät liikenneyhteydet Perämeren alueesta ja saarista halutaan lisää esitteitä ja opasteita (mm. historiasta) saariin ja muihin kohteisiin Alueelle kaivataan aikataulutettua vesiliikennettä. Iin Röyttän laiturin korjaaminen tärkeää. Korjaamisessa tulisi ottaa huomioon, että myös isommat alukset voisivat käydä satamassa.

3 Pohjoiseen mentäessä entisen uittoväylän varrella olevat suojasatamat tulisi kartoittaa ja varustaa esim. ponttoonilaiturilla mahdollistamaan maihinnousu. (mm. Hylkikalla, Ulko-Kaapri, Hietakalla ja Liippa sekä Simon edustalla ovat vanhaa historiaa uhkuvat Montaja ja Kallio sekä Ykskivi) Ulkokrunnin, Pihlajakarin ja Härkäleton rantautumispaikat pitäisi korjata Septityhjennys- ja polttoainepisteitä halutaan useampiin kohteisiin Vierasveneiden kiinnittymismahdollisuuksiin tulisi kiinnittää enemmän huomiota Veneilykursseja toivotaan enemmän Pienväylästö halutaan esim. Kraaselin taakse Kaivataan lisää retkisatamia, joissa olisi laiturit, tulentekopaikat, saunat, polut ja info, sekä huolehtia saarten retkeilykäytöstä (hyvät rantautumislaiturit ja nuotio- sekä laavupaikat, sauna, jätteenkeräys ja polttopuut sekä luontopolkuja) Kuntien tulisi ylläpitää satamia ja jakaa osittain ylläpitoa veneseuroille sekä tehdä yhteistyötä Metsähallituksen kanssa esim. hankkeissa Veneseurojen tulisi osallistua satamien ylläpitoon ja kehittämiseen enemmän Matkailuyrittäjät ja muut voisivat osallistua sataman ylläpitämiseen tai ainakin sataman palveluiden toteuttamiseen Oulunsalon Varjakasta halutaan kehittää Perämeren veneilykeskus, koska se on suojainen, syvä ja lähellä päämerireittejä Kuivaniemen Vatungista voidaan kokonsa ja palvelujensa puolesta helposti kehittää vaatimukset täyttävä vierasvenesatama Perämeren vetovoimaisuutta lisääväksi tekijäksi ehdotetaan mm. rajasatamaa Tornio/Haparanda ja reittiä Kalajoki- Tornio/Haparanda-Skellefteå Simoniemen satamaan tulisi saada kunnon palvelut veneilijöille, satama-allas syvennettävä, koska on nyt liian matala Iin Röyttään ehdotettiin parempia palveluita muillekin kuin veneseuralaisille (mm. Luotsilaan tai Lastaajaan kesäkahvila, paremmat nuotiopaikat, saunat vierailijoiden käyttöön jne). Lisäksi ehdotettiin kuljetusten järjestämistä lähisaariin/röyttään, jotta nekin joilla ei ole venettä, pääsevät nauttimaan merielämästä Perämerelle sopiva aikataulutetun vesiliikenteen reitti voisi olla Oulu-Röyttä- Simoniemi-Kemi-Selkäsarvi-Ruotsi Meritullin vierassataman palvelut ovat vaikeasti käytettävissä Iin Rantakestilässä olisi paljon mahdollisuuksia, mutta ilman yrittäjävetoista toimintaa sen kehittäminen on vaikeaa Koirien pitäisi saada juosta vapaana merikohteissa Houkuttelevina asioina merellisissä kohteissa pidetään mm. historiasta kertovia luontopolkuja, laavuja ja nuotiopaikkoja polttopuineen, hyvin hoidettua wc:tä, peseytymismahdollisuutta, saunaa, kiinnittymismahdollisuutta, kaunista ympäristöä, palveluita, aallonmurtajaa, uimarantaa, autiotupaa ja mökkimajoitusta saarissa sekä jätehuoltoa. Lisäksi kohteen houkuttelevuutta lisää tarina tai historia, esim. majakka, luotsiasema, kalastajatukikohta tai joku muu nähtävyys Rantakohteilta vaaditaan enemmän palveluita kuin saarikohteilta, missä tavallisimmin riittää rantautumispaikka, nuotiopaikka ja wc (+sauna)

4 opasteita tarvitaan myös englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi Perämeren kalastajien verkot koetaan häiritsevän veneellä liikkumista ja ne haluttaisiin merkitä näkyvämmin Kalajoen Hiekkäsärkille pitäisi päästä myös purjeveneellä Iso-Huituria ehdotettiin suojasataman rakennuspaikaksi, siellä on myös Piispankivi, jolla voisi olla matkailullista merkitystä Kemin lähisaariston ja edustan väylämerkit (peilit) halutaan kunnostaa ja niiden näkyvyyttä parantaa Maa- ja Ulkokalla ovat paikkoja, joita veneilijöiden kannalta kannattaisi kehittää Perämeren virkistyskäytön lisääjänä voisi olla metsästys- ja kalastusmatkailu Krunnien luonnonsuojelualueelle ehdotetaan ohjelmapalveluja mm. luonto- ja lintumatkailuun Iijokisuiston Natura-alueita tulisi kehittää matkailullisesti, esim. vuokraamalla kanootteja Lumijoen Varjakasta on viitoitus Hailuotoa kohti, mutta se puuttuu merikartoista Varjakan saaressa oleva Pyydyskari olisi pienin toimin saatavissa esim. moottoriveneille Iihin toivotaan syvää väylää ja vierassatamaa keskustaan Kemin Selkäsaarea haluttaisiin kehittää Jokin saari (esim. Kyrönkari) voitaisiin rakentaa junioreiden ja aikuisten purjehduskilpailu tukikohdaksi Taskun saareen halutaan satama Laiturit Kyrönkariin, Hermanniin ja Kraaseliin avaisivat mahdollisuuksia lähiretkeilylle risteilyille (pienimuotoisille) Oulusta Luulajaan on kysyntää Kellon Kraaselia, Rapakaria ja niiden välissä olevaa Suenväylää halutaan hyödyntää veneilyssä ja retkeilyssä ulkopuolisen ja veneettömän on vaikea päästä merelle Oulu -laivalle halutaan Perämeri -lauluiltoja ja viljasiiloon kalamuseota ja ravintolaa Huiturinselältä halutaan suojattu väylä kauemmas merelle, Kemi-karttaan suunnitellut väylät halutaan virallistaa ja länsipuolelta Sarvenlahteen johtava väylä merkitä reimareilla tai näkyvillä maapeilingeillä Krunnien virkistyskäyttö on riippuvainen veneväylästön ja suojasatamaverkoston kehittämisestä Perämerestä halutaan kehittää brändi Alueen rantaväylä on nykyisellään liian matala purjeveneille Markkinoidaan Perämerta hiljaisuuden merenä

5 KEHITTÄMISIDEOITA Tällä hetkellä alueen yrittäjillä on varsin vähän yhteisiä tuotekokonaisuuksia. Yhteisten tuotekokonaisuuksien järjestäminen lisäisi automaattisesti sekä yhteistyötä että palveluita, mutta myös alueen ja palveluiden tunnettuutta. Tuotekokonaisuuksia voivat olla erilaiset merielämykset, joissa yhdistyvät kulttuuri-, luonto- ja ruokatoiminnot. Näitä tuotekokonaisuuksia voidaan yhdistää esimerkiksi hyvinvointituotteisiin ja viikonloppupaketteihin. Esimerkkejä tuoteideoista ym. ohessa. Kuljetus aikataulutettu vesiliikenne pilottikokeilulla joihinkin alueen saariin liikenneyhteydet paremmiksi Ruotsin puolelle (juna? bussi? laiva?) Oulu-Luulaja risteily laivayhteys Oulu-Hailuoto voisiko veneseurat pitää yllä kesällä venerenkiä, jonka kautta saisi kyytiä merelle kyytipalvelua suoraan kalastajilta Yritystoiminnot kalaravintola esim. Ouluun. Toppilansalmen vanha makasiini olisi sille oiva paikka. snorklauspolkuja kanootteja/veneitä vuokrattavaksi rannoille ja jokisuihin, joilla pääsee tutustumaan joen yläosiinkin kalaa tulisi pystyä ostamaan suoraan kalastajilta Perämeri Menu ravintoloihin satama/saari voisi alkaa profiloitumaan purjehduskilpailukohteeksi metsästys- ja kalastusmatkailu, hylkeet Perämeren kiertomerkki myyntiin luonto- tms. retriittimatkailija saa kokea yksin, mutta turvallisesti meren Tapahtumat merimarkkinat Ouluun Toppilan salmen alueelle Hailuotoon vuosittainen Soutu-Leenan valinta: ennen vanhaan naisia otettiin mukaan soutajiksi kun miehet lähti kalastamaan esim. pohjoiseen Hailuodosta. Kalasta taiteeksi -ympäristötaidetapahtuma esim. Iin Röyttään kilpailuja lisää, myös Ruotsi-Suomi välille: ennen vanhaan oli purjehduskilpailu Hailuodosta Piitimeen, kannattaisi herätellä vastaavanlaista uudestaan henkiin veneilyliiton lobbausta kilpailujen saamiseksi alueelle Perämeri lauluiltoja, esim. Oulu laivalla jääjumppaa, ym. liikuntaa meren jäällä jääkonsertti pitkin rannikkoa järjestetään meri tutuksi kiertue, jossa eri merelliset toimijat voivat esitellä toimintaansa Pidä Perämeri Puhtaana kampanja

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Muistio suunnittelutilaisuuksista Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Suunnittelun tuotoksia kansallispuiston ulkopuolisiin alueisiin Rautalampi o Majoituskapasiteetin lisääminen

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

Matkailun aluekokonaisuudet

Matkailun aluekokonaisuudet LIITE 3 Matkailun aluekokonaisuudet Kalajoen seutu Kalajoen Hiekkasärkkien monipuoliset matkailupalvelut tarjoavat palveluita myös alueen virkistyskäyttöön. Alueella on useita luontopolkuja, joiden varrella

Lisätiedot

5.4.2016 KUNTASTRATEGIA SUURIMMAT YRITYKSET KUNNANVALTUUSTO 2015-2017 KUNNAN ROOLI JA MATKAILU MERIKARVIAN KUNTASTRATEGIA 2016--

5.4.2016 KUNTASTRATEGIA SUURIMMAT YRITYKSET KUNNANVALTUUSTO 2015-2017 KUNNAN ROOLI JA MATKAILU MERIKARVIAN KUNTASTRATEGIA 2016-- * MERIKARVIAN KUNTASTRATEGIA 2016-- 1.3. Elinvoima ja kehittäminen Kunnan panostus elinvoimaan, matkailuun, kulttuuriin ja vapaaaikaan on jatkossakin tarpeen vaikka yrittäjien omatoimisuus ja aktiivisuus

Lisätiedot

Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen

Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen 1 Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen Oulujärven alati kasvava veneily tarvitsee ajantasaisia tietoja sopivista käyntisatamista ja niiden tarjoamista palveluista. Merenkulkulaitoksen julkaisemassa

Lisätiedot

Perämeren rannikon satamat 2010

Perämeren rannikon satamat 2010 Perämeren rannikon satamat 2010 Perämeren rannikon satamat 2010 Käsillä oleva Perämeren rannikon satamat kuvaus on laadittu osana Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalvelujen koordinoimaa Recreation, Environment,

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen retkeilykulttuurihanke. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö. Kävijäkyselytulokset 2013

Kaakkois-Suomen retkeilykulttuurihanke. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö. Kävijäkyselytulokset 2013 Kävijäkyselytulokset 2013 Kysely tehty kesällä 2013 Satamosaaren (29), Ruuhonsaaren (25), Hietasaaren (12) ja Ilkonsaaren + Pullikaisen (3) retkisatamissa sekä Päihäniemen (8) virkistysalueella. Lisäksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7156/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7156/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) 172 Asianro 7156/10.00.02/2013 Tukikohdan rakennuspaikan ( 297-465-2-23 ) vuokraaminen Vuorisalon saaresta / Maljalahden Purjehdusklubi ry Kiinteistöjohtaja Jari

Lisätiedot

Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen

Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen Helsingin merialueet, rannat ja saaristo muodostavat Sinikämmenen, joka on osa viher- ja virkistysalueiden runkoa. Aukeaman s. 70-71 kartalla on luonnehdittu

Lisätiedot

saimaan virkistysalueyhdistys ry

saimaan virkistysalueyhdistys ry saimaan Geoparkin ja Saimaan virkistyskäyttö Sanna Poutamo Saimaan Virkistysalueyhdistys ry Saimaan virkistyskäyttö saimaan - Valtion omistamat Saimaan saaret on suojeltu lailla Saimaan suojelualueista.

Lisätiedot

PÄIJÄNNE RYK, LISÄKUULEMINEN 27.3.2013.

PÄIJÄNNE RYK, LISÄKUULEMINEN 27.3.2013. PÄIJÄNNE RYK, LISÄKUULEMINEN 27.3.2013. 1. Tiira, Jouni (kartta 2) Tila: Kätkytsalo 416-2-104 Rajamuutoksen yhteydessä rakennuspaikan länsi/luoteispuolen alue on muutettu M/MU:sta VR:ksi. Vastustamme tätä

Lisätiedot

Oma yksityinen vesialue vai osuus yhteiseen?

Oma yksityinen vesialue vai osuus yhteiseen? Oma yksityinen vesialue vai osuus yhteiseen? Teemu Ulvi Suomen ympäristökeskus 25.3.2015 Kalliolan koulu 26.3.2015 Paimelan koulu Vesialueen omistajan oikeudet Oikeus päättää omaisuutensa käytöstä Voi

Lisätiedot

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Veli-Matti Hartikainen Taustaa Järvisuomessa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen retkisatamaverkosto.

Lisätiedot

Metsähallituksen rooli virkistystoiminnoissa Keski-Suomessa. Raimo Itkonen 13.6.2011

Metsähallituksen rooli virkistystoiminnoissa Keski-Suomessa. Raimo Itkonen 13.6.2011 Metsähallituksen rooli virkistystoiminnoissa Keski-Suomessa Raimo Itkonen 13.6.2011 Mikä on Metsähallitus? Luonnonvara-alan palveluja tuottava valtion liikelaitos, jolla on liiketoimintaa ja julkisia palveluja

Lisätiedot

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkysely (2. 23.5.2017) toteutettiin osana Salon kaupungin retkeily ja luontomatkailukohteiden

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO 1 (5) LIITE 1 30.12.2009 0620-D3757 SAVITAIPALEEN KUNTA Kyselyjä lähetetty 250 kpl Kyselyyn vastanneita 6 kpl Vastausprosentti 18 % 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista edustaa veneilytilannettanne parhaiten?

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET VIRKISTYSALUEET OSA I SAARISTO JA RANNIKKO TAAJAMARAKENTEEN ULKOPUOLISET ALUEET Loviisan kaupunki Arkkitehtitoimisto syksy 2007

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

SIMO SIMONIEMEN MASTERPLAN

SIMO SIMONIEMEN MASTERPLAN I D E A & D E S I G N SIMO SIMONIEMEN MASTERPLAN SIMON KUNTA SEITAP OY 2014 G U N N A R S U I K K I SIMONIEMEN MASTER PLAN, YLEISSUUNNITELMA ALUEEN KEHITTÄMISEKSI Suunnittelun lähtökohdat ja edellytykset

Lisätiedot

Rantaraitin kehittäminen Taustat

Rantaraitin kehittäminen Taustat Yhdyskuntatekniikka Sivu 1 / 5 Taustat Tekniset palvelut toteuttivat omalle henkilökunnalle ja nuorisovaltuustolle kyselyn, jossa teemoina olivat kulttuuri, lapset ja nuoret, liikunta sekä ympäristö ja

Lisätiedot

Päivitetty Christian Koivula Kalastuskoordinaattori

Päivitetty Christian Koivula Kalastuskoordinaattori Päivitetty 20.2.2014 Christian Koivula Kalastuskoordinaattori V. 2011-2013 (jatkoa 30.6.2014 asti) Merikarvian kunnan hanke, joka toteutetaan yhdessä Kalakierroksen kanssa Rahoitus: yht. 335 000 Euroopan

Lisätiedot

Vesistöjen virkistyskäyttö Koillismaalla. Sinistä biotaloutta luontopääkaupunkiin 17.4.2015 Matti Hovi Metsähallitus/Luontopalvelut

Vesistöjen virkistyskäyttö Koillismaalla. Sinistä biotaloutta luontopääkaupunkiin 17.4.2015 Matti Hovi Metsähallitus/Luontopalvelut Vesistöjen virkistyskäyttö Koillismaalla Sinistä biotaloutta luontopääkaupunkiin 17.4.2015 Matti Hovi Metsähallitus/Luontopalvelut Suomalaiset viihtyvät veden äärellä Lähes joka toinen suomalainen veneilee

Lisätiedot

Valmistelija matkailukoordinaattori

Valmistelija matkailukoordinaattori Kunnanhallitus 92 08.04.2013 Kunnanhallitus 110 06.05.2013 Vanhan luotsiaseman (ns. punaisten tupien) vuokrahinnastoehdotus 2013 Khall 08.04.2013 92 Valmistelija matkailukoordinaattori Kunnanhallitukselle

Lisätiedot

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku KARTTAESITE Koivusaaren luontopolku 100 m Koivusaaren luontopolku sijaitsee Ounasjoen suistosaaressa, 2,3 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Pitkos tetun ja helppokulkuisen polun pituus on 2,5 km. Opasteet

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN Pirjo Seurujärvi

INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN Pirjo Seurujärvi INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN 11.6.2009 Pirjo Seurujärvi 2 Inarin retkeilyalue pähkinänkuoressa - Pinta-ala 121 820 ha - Vettä 68 450 ha - Maata 35 440 ha - Retkeilyn rakenteita - Tuvat yht. 12 -

Lisätiedot

OULUNSALON KUNTA VARJAKAN MERIKESKUS YLEISSUUNNITELMA 2.9.2011

OULUNSALON KUNTA VARJAKAN MERIKESKUS YLEISSUUNNITELMA 2.9.2011 Varjakan Merikeskuksen yleissuunnitelman on Oulunsalon kunnalle laatinut VSU, Arkkitehtuuri- ja viheraluesuunnittelu Oy alikonsulttina Insinööritoimisto Ponvia Oy. Projektista vastaa arkkitehti Outi Palosaari,

Lisätiedot

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Sulunkoski, niva / I- N 60 57.179' E 27 09.474' (WGS84) Kivisessä koskessa on oikeassa reunassa oleva suora ja kapea kivetön ränni. Kyykoski, I N 60 57.221' E 27 09.632' (WGS84)

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013 Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Matka kylämaisemaan

Lisätiedot

VAIHTOEHTOISET KEHITYSMAHDOLLISUUDET

VAIHTOEHTOISET KEHITYSMAHDOLLISUUDET VAIHTOEHTOISET KEHITYSMAHDOLLISUUDET Hanhikivi Kunta Seutukunta Yleisötilaisuus Pauhasalissa 16.1.2009 MAAKUNNALLINEN JA SEUTUKUNNALLINEN TASO Luontomatkailu Perämerenkaaren luontokeskusten verkosto Energiatalous

Lisätiedot

Sidosryhmäkysely Merenkurkun saariston maailmanperintökohteesta

Sidosryhmäkysely Merenkurkun saariston maailmanperintökohteesta Sidosryhmäkysely Merenkurkun saariston maailmanperintökohteesta Yleistä Kyselyn tarkoitus oli toimia Merenkurkun saariston hallinto- ja kehitystyön nykytila-analyysin perustana Kysely lähetettiin 90 hengelle,

Lisätiedot

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Ammattitaitoinen miehistö Matka toteutetaan miehistön mukaan (rauhallinen tai vauhdikas) Luotettava ja katsastettu vene varusteineen Useita lähtöpaikkoja

Lisätiedot

Roope-satamaohjelma. Eeva Taimisto

Roope-satamaohjelma. Eeva Taimisto Roope-satamaohjelma JÄRVI-SUOMEN TOIMINTA-ALUE Vaasa Kuopio Lieksa Jyväskylä Lahti Lappeenranta Turku Roope-satamaohjelma PSS ry:n ympäristöohjelman suomalaisille venesatamille vuodesta 2010 2017 mukana

Lisätiedot

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä saaristossa. NORRKULLALANDETIN KOHTEEN ESITTELY JA SELVITYSRYHMÄN

Lisätiedot

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013 Näkyvyydet paketissa Yritysnäkyvyydet 2013 Kaakko135.fi, sisältölinjauksia 2 Kaakko135 tai Info Mikä kaakko Liikenneyhteydet Yhteystiedot Palvelut Majoitus Kahvilat ja ravintolat Ostokset Tilausliikenne

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) KUHMON KAUPUNKI JONKERIN RANTA-ASEMAKAAVA, EHDOTUKSEN TOINEN NÄHTÄVILLÄOLO 1.10-31.10.2013 Kaavaehdotuksesta saatiin 5 lausuntoa

Lisätiedot

OULUN SEUDUN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEET JA REITIT

OULUN SEUDUN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEET JA REITIT Hailuoto Alue 23 Matikanniemen kalastajakylä 3 Alue 24 Korkea Sunikari 3 Alue 25 Iso Sunikari ja Fiskin Sunikari 3 Alue 28 Rautaleton kalastajakylä 3 Alue 52 Hyyppä 3 Alue 53 Ulkokarvo 3 Alue 54 Ryöppäänoja

Lisätiedot

Sata Saarenrantaa Merikarvialla - EU/LEADER-hankkeen tulosten esittely Merikarvialla Krookan sataman Rantahuoneella klo 16.

Sata Saarenrantaa Merikarvialla - EU/LEADER-hankkeen tulosten esittely Merikarvialla Krookan sataman Rantahuoneella klo 16. KUTSU Sata Saarenrantaa Merikarvialla - EU/LEADER-hankkeen tulosten esittely Merikarvialla Krookan sataman Rantahuoneella 24.5.2018 klo 16. Euroopan kansallispuistojen päivänä torstaina 24.5.2018 julkaistaan

Lisätiedot

MERELLISEN HELSINGIN YLEISSUUNNITELMA

MERELLISEN HELSINGIN YLEISSUUNNITELMA MERELLISEN HELSINGIN YLEISSUUNNITELMA Merellisten alueiden maankäytön suunnittelun jatkaminen yleiskaavasta asemakaavaosastolle Osa yleiskaavan toteuttamisohjelmaa Tavoitteet 1. Merellisten alueiden kehittyminen

Lisätiedot

Angelniemen kyläkyselyn tuloksia

Angelniemen kyläkyselyn tuloksia Angelniemen kyläkyselyn tuloksia ti Kylien Salo, VASTAAJAT (118 vast.) Vartsalan suunta 3 % Toppjoen suunta 13 % Saaren puolella 45 % Kokkilan taajama 29 % Pöylän suunta 10 % Vastausaktiivisuus Lähettyjä

Lisätiedot

Vasikkasaaren matkailutonttihaku. Merellinen Helsinki täydentyy

Vasikkasaaren matkailutonttihaku. Merellinen Helsinki täydentyy Vasikkasaaren matkailutonttihaku Merellinen Helsinki täydentyy Merellinen Helsinki täydentyy Helsingin kaupunki hakee kumppaneita Vasikkasaaren kehittämiseksi. Vasikkasaari on noin 18 hehtaarin saari Suomenlinnan

Lisätiedot

Kuva: Usko Juntunen. Mistä polku löytyy?

Kuva: Usko Juntunen. Mistä polku löytyy? Kuva: Usko Juntunen Mistä polku löytyy? Mistä reittitarjonta löytyy? Kuntien tiedotus ulkoilupaikoista ja reiteistä? Valtakunnallinen tieto maastopyöräilymahdollisuuksista? Kartat ja reittisovellukset

Lisätiedot

Vesiliikenne TOT 5/03. Luotsikutterin kuljettaja putosi mereen TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT. Luotsikutterin kuljettaja.

Vesiliikenne TOT 5/03. Luotsikutterin kuljettaja putosi mereen TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT. Luotsikutterin kuljettaja. TOT-RAPORTTI 5/03 Luotsikutterin kuljettaja putosi mereen TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT Tapahtumakuvaus Luotsikutterin kuljettajat NN (58 v.) ja MM olivat lähdössä suorittamaan työtehtävää. MM nousi kutteriin

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Luontoon tukeutuvat matkailun hyvinvointipalvelut Etelä-Pohjanmaalla Luonnontuotteet matkailu- ja hyvinvointipalveluissa 20.3.

Luontoon tukeutuvat matkailun hyvinvointipalvelut Etelä-Pohjanmaalla Luonnontuotteet matkailu- ja hyvinvointipalveluissa 20.3. Luontoon tukeutuvat matkailun hyvinvointipalvelut Etelä-Pohjanmaalla Luonnontuotteet matkailu- ja hyvinvointipalveluissa 20.3.2014 Ähtäri Jaana Rintala, projektikoordinaattori MATKO3-hanke SeAMK Elintarvike

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa

Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa Jaakko Lehtonen, Executive Vice President 5.2.2015 2 JAAKKO LEHTONEN Ulkomaiset yöpymiset matkailun suuralueittain 2013 20 % 25 % 18 % 38 % Rannikko ja saaristo,

Lisätiedot

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS Manu Vihtonen Pielisen Järvilohi ja Taimen 2008 2010 -hanke 2009 53 9 VEPSÄNJOEN KARTOITETUT KOSKET JA TOIMENPIDESUOSITUKSET 9.1 Ilvolankoski Vepsänjoen

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot

Työpajatilaisuudet Oulunsalon maankäytön kehittämisestä

Työpajatilaisuudet Oulunsalon maankäytön kehittämisestä Työpajatilaisuudet Oulunsalon maankäytön kehittämisestä Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestivät 2.6. ja 10.6.2015 kaksivaiheisen työpajatilaisuuden Oulunsalon keskustan ja asemakaavoitetun alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (5) 276 Lausunnon antaminen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Helsingin kaupungin liikuntaviraston hakemuksesta HEL 2012-014235 T 11 01 01 Viite: Dnro ESAVI/165/04.09/2012

Lisätiedot

OULUN SEUDUN LIIKENNE. 11.2.2015 Pasi Heikkilä

OULUN SEUDUN LIIKENNE. 11.2.2015 Pasi Heikkilä 11.2.2015 Pasi Heikkilä SISÄLTÖ Seudulliset kärkihankkeet Vt4, Vt8, satama ja ratapihat Oulun seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma Oulun seudun liikenteen johtoryhmä POHJOIS-POHJANMAAN LIIKENTEEN KÄRKIHANKKEET

Lisätiedot

KULHO 10, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

KULHO 10, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. KULHO 10, TURKU MYYNTIESITE TURKU, MÖKKI TAI HUVILA 2 tupakeittiö+alk+makuutila+wc+vh, saunarakennus, 0 m, 150 000 Vastaava välittäjä Karoliina Siikarla KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, KiAT, PARTNER 040 571

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/09/2 Dnro Psy-2008-y-152 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/09/2 Dnro Psy-2008-y-152 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/09/2 Dnro Psy-2008-y-152 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Lumijoen Varjakan ja Härkäsäikän välisen väylän vahvistaminen yleiseksi paikallisväyläksi, Lumijoki,

Lisätiedot

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin osayleiskaavan muutos Kiinteistöjen rajautuminen rantaan Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin niemen rakennetut kiinteistöt ovat omarantaisia ja suuri osa niistä rajoittuu rannan suunnassa

Lisätiedot

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Kytäjä-Usmi Ulkoilualue 1 Tervetuloa Kytäjä-Usmi ulkoilualueelle Kytäjä-Usmi ulkoilualueen luonto ja alueella sijaitsevat retki kohteet tarjovata loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, pyöräilyyn, grillaukseen,

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry 1 Selkämeren kansallispuiston ystävät ry Seliskerin retkisaaren laiturien kunnostus 2015 Suunnitelma Muistio liitteenä 1 Yhteystiedot Puheenjohtaja Lasse Lovén, Jaatsinkatu 7 D, 38210 Sastamala, puh- 040

Lisätiedot

LUONNONMAAN VISIO 2070

LUONNONMAAN VISIO 2070 LUONNONMAAN VISIO 2070 NAANTALIN ASUNTOMESSUT 2022 AURINKOGOLF MUUMIMAAILMA NAANTALIN KYLPYLÄ JOUKKOLIIKENNE VANHA KAUPUNKI KULTARANTA KULTARANTARESORT P ASUNTOMESSUT UUSI ASUINALUE PALVELUT JA KOULURATKAISUT

Lisätiedot

Kuinka suuri vesistöalue voidaan tehdä tunnetuksi? Topiantti Äikäs Dos., FT Oulun yliopisto, maantieteen laitos 23.3.2010, Imatran kylpylä

Kuinka suuri vesistöalue voidaan tehdä tunnetuksi? Topiantti Äikäs Dos., FT Oulun yliopisto, maantieteen laitos 23.3.2010, Imatran kylpylä Kuinka suuri vesistöalue voidaan tehdä tunnetuksi? Topiantti Äikäs Dos., FT Oulun yliopisto, maantieteen laitos 23.3.2010, Imatran kylpylä Päivän aiheet: Ihmeellinen imago: suhde mielikuvaan ja brandiin

Lisätiedot

YhteisöLeader (päivitetty 1.10.2014)

YhteisöLeader (päivitetty 1.10.2014) YhteisöLeader (päivitetty 1.10.2014) Hakija Projektin nimi Kuvaus Hailuoto Hailuodon 4H-yhdistys Liminka Luovon kesäkirppis Järjestetään itsepalvelukirpputori Hailuodon vanhalla alakoululla heinäkuussa.

Lisätiedot

HIEKKASAARI SATAMA 61 38,25 N 029 10,34E

HIEKKASAARI SATAMA 61 38,25 N 029 10,34E Hiekkasaari HIEKKASAARI 61 38,25 N 029 10,34E Merikartta no 220 (214) Pieni ja kaunis hiekka- ja sorarantainen saari keskellä kirkasta Hirvolanselkää Vuoriniemen jylhissä maisemissa. Saari on todellinen

Lisätiedot

Case Hernesaari Aluebrändäystä matkailu- ja vapaa-ajanpalveluilla. Arkkitehti Jari Huhtaniemi Kaupunkiympäristön toimiala, Helsinki

Case Hernesaari Aluebrändäystä matkailu- ja vapaa-ajanpalveluilla. Arkkitehti Jari Huhtaniemi Kaupunkiympäristön toimiala, Helsinki Case Hernesaari Aluebrändäystä matkailu- ja vapaa-ajanpalveluilla Arkkitehti Jari Huhtaniemi Kaupunkiympäristön toimiala, Helsinki Aluebrändäys matkailu- ja vapaa-ajanpalveluilla Taustaa Satama-alueiden

Lisätiedot

MARJANIEMEN MELOJAT RY MELAKOULU 4 Lähivesien melontareitit

MARJANIEMEN MELOJAT RY MELAKOULU 4 Lähivesien melontareitit LÄHIVESIEN MELONTAREITIT Tavoitteena on oppia tuntemaan lähivesien turvalliset ja vesiliikenteen kokonaisuuden kannalta parhaat melontareitit. Missä melotaan Jokaisella on oikeus, välttäen tarpeetonta

Lisätiedot

VARJAKAN SILTA. Varjakka kestävä seudullinen matkailukeskus 2020 koordinaatiohanke (EAKR)

VARJAKAN SILTA. Varjakka kestävä seudullinen matkailukeskus 2020 koordinaatiohanke (EAKR) 1. VARJAKKA TAUSTA 1. Sijainti 2. Suunnittelualue 3. Varjakan salmen syväykset 4. Varjakan maaperä ja maisema 5. Varjakan luonto 2. VARJAKKA MASTERPLAN JA OSAYLEISKAAVA 3. AJATUKSIA JA REUNAEHTOJA 1. Silta-ajatuksia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2015 1 (6) 902 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Metsähallituksen hakemuksesta rakentaa laituri Vallisaareen ESAVI/4242/2015 Päätös päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Hernesaaren osayleiskaava-alueen aallokkotarkastelu TIIVISTELMÄLUONNOS 31.10.2011

Hernesaaren osayleiskaava-alueen aallokkotarkastelu TIIVISTELMÄLUONNOS 31.10.2011 1 Hernesaaren osayleiskaava-alueen aallokkotarkastelu TIIVISTELMÄLUONNOS 31.10.2011 Laskelmat aallonkorkeuksista alueella Hernesaaren alue on aallonkon laskennan kannalta hankala alue, koska sinne pääsee

Lisätiedot

Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9.

Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9. Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9. Rannan stabilointi maksaa noin 10 metriä leveällä kaistaleella 6 500 /jm, kun savikerroksen

Lisätiedot

Kalastusmatkailun merkitys Suomessa

Kalastusmatkailun merkitys Suomessa Kalastusmatkailun merkitys Suomessa Päivi Eskelinen ja Anna-Liisa Toivonen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalastuslain kokonaisuudistus kuulemistilaisuus Kuopio 19.5.2010 Kalastusmatkailuyritysten

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kehittämisyhdistys Kalakukko ry RAKE-hanke Juankoskentie 7A 73500 Juankoski TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kyselylomake postitettiin 13.2.2009 Kangaslahden kylän maanomistajille,

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Hailuoto Oulu liikenneyhteyden kehittäminen ja merialueen osayleiskaavoitus

Hailuoto Oulu liikenneyhteyden kehittäminen ja merialueen osayleiskaavoitus Hailuoto Oulu liikenneyhteyden kehittäminen ja merialueen osayleiskaavoitus Yleisötilaisuus 10.9.2014 POP ELY Oulunsalo Hailuoto Oulun seutu Metsähallitus Lumituuli Oulun Seudun Sähk Lähtökohdat kaava-alue

Lisätiedot

NORRVIK Info 2015. Saari-isäntä (v. 2015) Veli-Matti Laakso +358 500 486 538

NORRVIK Info 2015. Saari-isäntä (v. 2015) Veli-Matti Laakso +358 500 486 538 NORRVIK Info 2015 Saari-isäntä (v. 2015) Veli-Matti Laakso +358 500 486 538 T E R V E T U L O A Lohjan Laivureiden Norrvikin saaritukikohtaan Ole ystävällinen ja merkitse yöpymisesi saunatuvassa olevaan

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

Neljän Tuulen Tupa -kahvila-ravintolan

Neljän Tuulen Tupa -kahvila-ravintolan Neljän Tuulen Tupa De Fyra Vindarnas Hus Hangon kaupunki tarjoaa yrittäjän vuokrattavaksi ja ylläpidettäväksi Neljän Tuulen Tupa -kahvila-ravintolan Hangon kaupunki omistaa vanhan ravintolarakennuksen,

Lisätiedot

Perustietoja Ähtäristä

Perustietoja Ähtäristä Perustietoja Ähtäristä asukasluku 6182 pinta-ala 906 km² 169 järveä elinkeinorakenne: alkutuotanto 10 %, jalostus 26 %, palvelut 64 % valtakunnallisesti tunnettu matkailusta 200 000 kävijää/v E-P:n toiseksi

Lisätiedot

Rahjan saaristoluonto

Rahjan saaristoluonto Rahjan saaristoluonto KALVOSARJA 4 Ulkosaaristo Ulkosaaristossa maata ja vettä on jokseenkin yhtä paljon ja merenkäynti on täällä heikompaa kuin merivyöhykkeellä. Lohkare-, kivikko- ja kalliorannoilla

Lisätiedot

Kansallispuistot ja kestävä luontomatkailu

Kansallispuistot ja kestävä luontomatkailu Kansallispuistot ja kestävä luontomatkailu Kestävä luontomatkailu Metsähallituksessa Metsähallitus edistää Kestävän luontomatkailun periaatteita kaikessa omassa toiminnassa sekä yhteistoiminnassa matkailuyrittäjien

Lisätiedot

Suomen Navigaatioliitto Finlands Navigationsförbund Rannikkomerenkulkuopin 23.04.2004 tutkinnon ratkaisut

Suomen Navigaatioliitto Finlands Navigationsförbund Rannikkomerenkulkuopin 23.04.2004 tutkinnon ratkaisut Suomen Navigaatioliitto Finlands Navigationsförbund Rannikkomerenkulkuopin 23.04.2004 tutkinnon ratkaisut Tehtävät on ratkaistu Microsoft PowerPoint ohjelmalla. Karttakuvat ovat skannattuja kuvia Carta

Lisätiedot

PORIN KIVINILLÄ SIJAITSEVAN LATOLUODON UITTOTUVAN JA SEN YMPÄRISTÖN KUNNOSTUS Maastokatselmus ja neuvottelu 13.11.2015

PORIN KIVINILLÄ SIJAITSEVAN LATOLUODON UITTOTUVAN JA SEN YMPÄRISTÖN KUNNOSTUS Maastokatselmus ja neuvottelu 13.11.2015 Muistio 1 (5) PORIN KIVINILLÄ SIJAITSEVAN LATOLUODON UITTOTUVAN JA SEN YMPÄRISTÖN KUNNOSTUS Maastokatselmus ja neuvottelu 13.11.2015 Paikalla: Tiedottaja Paula Gröhn, Melamajavat Hallituksen jäsen Jussi

Lisätiedot

Suomenlahti-selvitys Itäinen Suomenlahti. Kotka 19.3.2015 Seppo Manninen

Suomenlahti-selvitys Itäinen Suomenlahti. Kotka 19.3.2015 Seppo Manninen Suomenlahti-selvitys Itäinen Suomenlahti Kotka 19.3.2015 Seppo Manninen Mistä on kyse? Ympäristöministeriön tehtäväksi anto Metsähallitukselle selvittää osana Suomenlahti 2014 vuoden toimenpiteitä Suomenlahden

Lisätiedot

Kansikuvat: Metsähallitus/Päivi Tervonen, Keijo Mild, Jouni Kosonen, Pekka Hautala. Tekijät: Mirva Leppälä, Anne Laurila, Anna Meriruoho

Kansikuvat: Metsähallitus/Päivi Tervonen, Keijo Mild, Jouni Kosonen, Pekka Hautala. Tekijät: Mirva Leppälä, Anne Laurila, Anna Meriruoho Iin Röytän virkistys- ja veneilypalvelujen kehittämissuunnitelma 1 Tämä kehittämissuunnitelma on laadittu osana Euroopan unionin Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittamaa (Interreg IV A Pohjoinen) Boundless

Lisätiedot

Vanhoja ja uusia kalamajoja Muista muita käyttäjiä Kysy lisätietoja KALLAVEDEN SAARISTO suojelukohteit Arvokkait luontoa Monipuolist

Vanhoja ja uusia kalamajoja Muista muita käyttäjiä Kysy lisätietoja KALLAVEDEN SAARISTO suojelukohteit Arvokkait luontoa Monipuolist KALLAVEDEN SAARISTO KUOPION KAUPUNKI 2001 Kaupunki Kallaveden kainalossa Kuopion voi hyvällä syyllä sanoa sijaitsevan Kallaveden kainalossa, sillä järvi muodostaa lähes kolmanneksen kaupungin pinta-alasta.

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Merenpohjan laajojen elinympäristöjen tila

Merenpohjan laajojen elinympäristöjen tila Merenpohjan laajojen elinympäristöjen tila Meren tilan Yhteyshenkilöt: Lasse Kurvinen (METSÄHALLITUS LUONTOPALVELUT), Samuli Korpinen (SYKE) Johdanto Merenpohjan laajat elinympäristöt ovat lutotyyppien

Lisätiedot

UIMAVESIPROFIILI OTANLAHTI 1 UIMAVESIPROFIILI OTANLAHDEN UIMARANTA

UIMAVESIPROFIILI OTANLAHTI 1 UIMAVESIPROFIILI OTANLAHDEN UIMARANTA UIMAVESIPROFIILI OTANLAHTI 1 UIMAVESIPROFIILI OTANLAHDEN UIMARANTA 2015 UIMAVESIPROFIILI OTANLAHTI 2 SISÄLLYS 1. YHTEYSTIEDOT 1.1 Uimarannan omistaja ja yhteystiedot 1.2 Uimarannan päävastuullinen hoitaja

Lisätiedot

UIMAVESIPROFIILI VIINAVUORI, LUMIJOKI

UIMAVESIPROFIILI VIINAVUORI, LUMIJOKI Päivitetty 2013 UIMAVESIPROFIILI VIINAVUORI, LUMIJOKI SISÄLLYS 1. YHTEYSTIEDOT 1.1 Uimarannan omistaja ja yhteystiedot 1.2 Uimarannan päävastuullinen hoitaja ja yhteystiedot 1.3 Uimarantaa valvova viranomainen

Lisätiedot

Helsinki 10.6.2000. Sarja Oranssi Vihreä Rasti Lähtö Lähtö Tehtävä 1 1 Maksimipisteet 10 10. Solmutaulu. Aika- ja taitotehtävä Köysityöt

Helsinki 10.6.2000. Sarja Oranssi Vihreä Rasti Lähtö Lähtö Tehtävä 1 1 Maksimipisteet 10 10. Solmutaulu. Aika- ja taitotehtävä Köysityöt Rasti Lähtö Lähtö Tehtävä 1 1 Maksimipisteet 10 10 Aika- ja taitotehtävä Köysityöt Solmutaulu Aika alkoi tehtäväkäskyn saadessanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 30 minuuttia. Rakentakaa annetuista

Lisätiedot

Virojoki N60 35,00' E27 42,70' tyyppi vieraslaituri merikortit 604. vieraspaikat 3 syvyys 1,1 satamamaksu avoin yritys.

Virojoki N60 35,00' E27 42,70' tyyppi vieraslaituri merikortit 604. vieraspaikat 3 syvyys 1,1 satamamaksu avoin yritys. 101 tyyppi vieraslaituri merikortit 604 ankkuri vieraspaikat 3 syvyys 1,1 avoin yritys Virolahden kunta Virojoki N60 35,00' E27 42,70' puhelin 020 632 9200 posti info@virojoki.fi.virojoki.fi jokea ylös

Lisätiedot

SAAVUTETTAVUUS JA LIIKKUMINEN TILLGÄNGLIGHET OCH RÖRLIGHET

SAAVUTETTAVUUS JA LIIKKUMINEN TILLGÄNGLIGHET OCH RÖRLIGHET SAAVUTETTAVUUS JA LIIKKUMINEN TILLGÄNGLIGHET OCH RÖRLIGHET Maakunnan erityispiirteet ja matkailun kehittäminen Landskapets särdrag och turismens utveckling Kuva: Jan Eerala. Matkailutiet Suomessa 1. Revontulten

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ

UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ PIENVENESATAMA Huoltorakennus Vuokrattava sauna NÄKÖALATORNI Yleinen grillipaikka URHEILUKENTTÄ Liikuntaleirejä ja muuta aktiivista toimintaa AARNIMETSÄ Luontopolun kehittäminen

Lisätiedot

Hevosreittityö case : Forssan seudun hevosreitit Riikka Pajuvesa-Korkala 16.11.2012

Hevosreittityö case : Forssan seudun hevosreitit Riikka Pajuvesa-Korkala 16.11.2012 Hevosreittityö case : Forssan seudun hevosreitit Riikka Pajuvesa-Korkala 16.11.2012 Taustaa Hevosopisto Oy erilaisia hevostalouden kehittämishankkeita v. 1995 lähtien, mm. hevosreittityö yhteistyössä eri

Lisätiedot

SATAKUNNAN LUONTOMATKAILUOHJELMA

SATAKUNNAN LUONTOMATKAILUOHJELMA SATAKUNNALLE OMA SATAKUNNAN LUONTOMATKAILUOHJELMA LUONTOMATKAILUOHJELMA Luontomatkailun mahdollisuudet Satakunnassa -tilaisuus Sanna-Mari Renfors, 31.3.2016 Hanna-Maria Marttila Ohjelman laadinnasta Laadinta

Lisätiedot

Vara u Milloin la 20. touko 2017 Kuvaus. Vara u koko päivän. Milloin to 25. touko Vara u koko päivän. Milloin 30.

Vara u Milloin la 20. touko 2017 Kuvaus. Vara u koko päivän. Milloin to 25. touko Vara u koko päivän. Milloin 30. 1 / 13 28.5.2017 20:17 Vara u 14-20. la 20. touko 2017 Vara u koko päivän. to 25. touko 2017 Vara u koko päivän. 30. touko 2017 Vara u 13-18. to 1. kesä 2017 Vara u koko päivän. pe 2. kesä 2017 Vara u

Lisätiedot

Unelmakalapaikkakyselyn yhteenveto 25.11.2014. Isoja elämyksiä kotiaan kalavesiltä -hanke

Unelmakalapaikkakyselyn yhteenveto 25.11.2014. Isoja elämyksiä kotiaan kalavesiltä -hanke Unelmakalapaikkakyselyn yhteenveto 25.11.2014 Isoja elämyksiä kotiaan kalavesiltä -hanke Kysely toteutettiin syksyn 2014 aikana Kohderyhmänä olivat aktiiviset vapakalastuksen harrastajat Metsähallituksen

Lisätiedot

Paapuuri Oy / Markku Saiha

Paapuuri Oy / Markku Saiha Paapuuri Oy / Markku Saiha Asiakkaan kuljettaminen vesillä Lähtökohta on, että miehitettynä vuokrattu vene on katsastettava vuokraveneeksi ja kuljettajalla on oltava vuokraveneen kuljettajankirja. Vuokravene

Lisätiedot