Aloita tästä. Vaihe 8: Prosessivuotojen esto (optio) Vaihe 9: Syötön kytkeminen lähettimeen. Vaihe 10: Tarkista prosessiliitännät

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aloita tästä. Vaihe 8: Prosessivuotojen esto (optio) Vaihe 9: Syötön kytkeminen lähettimeen. Vaihe 10: Tarkista prosessiliitännät"

Transkriptio

1 in magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki) Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Johdotus Vaihe 3: Peruskonfigurointi Vaihe 4: Käsittely Vaihe 5: Asennus Vaihe 6: Asennus (laipallinen virtausputki) Vaihe 6: Asennus (laipattoman rakenteen virtausputki) Vaihe 6: Asennus (hygieeninen virtausputki) Vaihe 7: Maadoitus Tuotehyväksynnät Vaihe 8: Prosessivuotojen esto (optio) Vaihe 9: Syötön kytkeminen lähettimeen Vaihe 10: Tarkista prosessiliitännät Vaihe 11: Vahvista lähettimen asetukset Valmis Valmistusonlopetetu

2 2004, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tavaramerkit ovat omistajan omaisuutta. Inc Technology Drive Eden Prairie, MN USA Puh. (USA) (800) Puh. (muut maat) (952) Fax (952) Emerson Process Management Oy Pakkalankuja 6 FIN VANTAA Suomi Puh Fax Emerson Process Management Wiltonstraat KW Veenendaal Alankomaat Puh. +31(0) Fax +31(0) TÄRKEÄ ILMOITUS Tässä asennusoppaassa on mallin 8712D asennuksen perusohjeet. Tässä ei ole tarkkoja konfigurointi-, diagnostiikka-, huolto-, vianetsintä- tai asennusohjeita. Katso lisäohjeita mallin 8712D viitekäsikirjasta (julkaisunumero ). Ohjekirja ja tämä asennusopas ovat myös saatavana sähköisinä nettiosoitteesta VAROITUS Näiden asennusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa kuoleman tai vaikean vamman: Asennus- ja huolto-ohjeet on tarkoitettu vain koulutetun huoltohenkilön käyttöön. Älä tee laitteistolle muita kuin käyttöohjeissa esitettyjä huoltoja, ellet ole siihenkoulutettu. Tarkista, että virtausputken ja lähettimen käyttöympäristö on FM- tai CSA-hyväksynnän mukainen. Älä yhdistä 8712D -mittaria muun kuin in valmistamaan virtausputkeen räjähdysalttiissa käyttöympäristössä.

3 VAROITUS Räjähdys voi aiheuttaa kuoleman tai vakavan vamman. Jos tämä lähetin asennetaan räjähdysalttiiseen ympäristöön, asennuksessa on noudatettava paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä standardeja ja muita määräyksiä sekä alan hyvää asennustapaa. 8712D:n viitekäsikirjan hyväksyntäosassa on mainittu mahdolliset turvalliseen asennukseen liittyvät rajoitukset. Ennen HART-käyttöliittymän kytkemistä räjähdysalttiissa ympäristössä on tarkistettava, että piirin laitteet on asennettu luonnostaan vaarattoman tai paloturvallisen kenttäkytkentäkäytännön mukaisesti. Sähköisku voi aiheuttaa kuoleman tai vakavan vamman. Älä koske johtimia ja liittimiä. Johtimissa voi olla suuri jännite, joka voi aiheuttaa sähköiskun. VAROITUS Virtausputken vuoraus voi rikkoutua käsiteltäessä. Älä pane koskaan virtausputkeen mitään, jolla nostaisit tai vipuaisit. Jos vuoraus rikkoutuu, virtausputkesta voi tulla käyttökelvoton. Älä käytä metallisia tai spiraalitiivisteitä, sillä ne voivat vaurioittaa virtausputken vuorauksen päätyjä. Jos laite irrotetaan usein, muista silloin suojata vuorauksen päädyt. Suojaukseen käytetään usein lyhyitä lankarullia. Virtausputken toiminnan ja käyttöiän kannalta on hyvin tärkeää, että laippapultit kiristetään oikealla tavalla. Kaikki pultit on kiristettävä oikeassa järjestyksessä tietyin momentein. Jos näin ei tehdä, virtausputken vuoraus voi rikkoutua pahoin ja virtausputki on ehkä vaihdettava.

4 VAIHE 1: ASENNUKSEN VALMISTELU Ennen 8712D -mallin magneettisen virtausmittarin asennusta on tehtävä tietyt valmistelut, jotta varsinainen asennus sujuisi helpommin: Tarkista, mitkä optiot ja konfiguroinnit koskevat kohteena olevaa sovellusta. Aseta tarvittaessa laitekytkimet. Ota huomioon mekaaniset, sähköiset ja ympäristövaatimukset. Mekaanisesti huomioonotettavaa 8712D -lähetin on asennettava sellaiseen paikkaan, että turvalliseen asentamiseen on riittävästi tilaa, kaapeliläpiviennit ovat helposti käsillä, lähettimen kannet on helppo avata täysin ja paikallisen näppäimistön näyttö on helposti luettavissa (ks. kuva 1). Lähetin on asennettava siten, ettei suojaputkessa olevaa kosteutta pääse kertymään lähettimeen. Koska 8712D asennetaan erilleen virtausputkesta, sitä eivät koske virtausputkea mahdollisesti koskevat rajoitukset. Kuva D -mittapiirustus Paikallisen näppäimistön normaali kansi 109 (4.31) 89 (3.51) 229 (9.01) Paikallisen näppäimistön kannen kanssa 71 (2.81) 79 (3.11) 11 (0.44) 283 (11.15) 305 (12.02) 75 (2.96)

5 Huomioonotettavaa asennusympäristöstä Jotta lähettimen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, vältä hyvin kuumaa ja tärisevää asennuspaikkaa. Tyypillisiä ongelmapaikkoja ovat: paljon tärisevät putkilinjat, kun lähetin olisi asennettava putkikiinnityksiin lämpimän ilmaston asennukset suoraan auringonvaloon ulkoasennukset kylmissä ilmastoissa Erillisasennetut lähettimet voidaan asentaa sähkötilaan vaikeissa olosuhteissa, jolloin niitä on myös helpompi konfiguroida ja huoltaa. 8712D -lähetin vaatii ulkoisen jännitteensyötön ja sopivan virtalähteen. Asennukset 8712D:n asennuksessa on mekaanisia ja sähköasennuksia. Asenna lähetin Lähetin voidaan asentaa 50 mm:n (2 in.) putkeen tai tasaiselle seinäpinnalle. Putkiasennus Kun lähetin asennetaan putkeen: 1. Kiinnitä asennuslevy putkeen kiinnittimillä. 2. Kiinnitä 8712D -asennuslevyyn asennusruuveilla. Seinäasennus Kun lähetin asennetaan seinälle: 1. Kiinnitä 8712D paikalleen asennusruuveilla.

6 Tarkista, mitkä optiot ja konfiguroinnit koskevat käytettävää sovellusta 8712D:n vakiosovellukseen kuuluu 4 20 ma:n lähdön ja virtausputken käämien ohjauksen asettelu. Osa sovelluksista voi vaatia yhden tai usean seuraavista optioista tai konfiguroinneista. Multidrop-tiedonsiirto PZR (lähdön pakko-ohjaus 0 %:iin) Apulähtö Pulssilähtö Muitakin optioita on. Tarkista, mitkä optiot ja konfiguroinnit koskevat käytettävää sovellusta, ja pidä luettelo niistä saatavilla asennettaessa ja konfiguroitaessa. Laiteyliheitot ja -kytkimet 8712D:n elektroniikkakortissa on kolme käyttäjän valittavissa olevaa kytkintä. Nämä kytkimet ovat vikahälytystila, sisäinen/ulkoinen analogialähdön syöttö ja lähettimen ohjelmasuojaus. Näiden kytkimien vakiokonfigurointi tehtaalta toimitettaessa: Vikahälytystila: Sisäinen/ulkoinen analogialähdön syöttö: Lähettimen ohjelmasuojaus: YLÄRAJA SISÄINEN OFF Laitekytkinten asentojen muuttaminen Useimmissa tapauksissa ei ole tarpeen muuttaa laitekytkinten asentoja. Jos kytkinten asentoja on tarpeen muuttaa, käyttöohjekirjassa on tarkat ohjeet sitä varten. Sähköisesti huomioonotettavaa Ennen kuin 8712D:hen tehdään sähkökytkentöjä, on tarkistettava, että jännitteensyöttö ja muut lisävarusteet ovat kunnossa.

7 VAIHE 2: JOHDOTUS Kaapeliläpiviennit ja kytkennät Sekä virtausputkessa että lähettimen kytkentärasioissa on läpiviennit ¾ tuuman NPT-kaapeliläpivienneille. Nämä kytkennät on tehtävä virallisten ja tehtaan sähkömääräysten mukaisesti. Käyttämättömät läpiviennit on tiivistettävä metallitulpilla. Jotta ei syntyisi sähköisten häiriöiden aiheuttamia virheitä, sähköasennukset on tehtävä asianmukaisesti. Kumpaakin kaapelia varten ei tarvita erikseen suojaputkea, mutta jokaisen lähettimen ja virtausputken väliin tarvitaan sopiva suojaputkilinja. Sähköhäiriöisissä käyttöympäristöissä on käytettävä suojattua kaapelia. Kaapelointi Vedä sopivan kokoinen kaapeli magneettisen virtausmittarilaitteiston kaapeliläpivientien kautta. Vedä kaapeli jännitteensyötöstä lähettimeen. Vedä magnetointi- ja elektrodikaapelit virtausmittarista lähettimeen. Valmistele magnetointi- ja elektrodikaapelien päät kuten kuva 2 osoittaa. Elektrodi- ja magnetointikaapelin suojaamaton osuus ei saa olla yli 25 mm (1 in.). Jos kaapeli on hyvin pitkä tai kaapelisuojukset huonosti liitettyjä, voi syntyä sähköhäiriöitä, joista aiheutuu epävakaita mittarilukemia.

8 Kuva 2. Kaapelin valmistelun yksityiskohta 26 (1.00) Kaapelin suojus HUOM. Mitat ovat millimetreinä (inches) 8705_0041a.eps Vaihe 2.1 Magnetoinnin syöttö Tämä kaapeloinnin osa käsittää jännitteensyötön virtausputken käämeihin lähettimen kautta. Magnetoinnin syöttö lähettää pulssitetun DC-taajuuden virtausputkelle. Kuva 3. Lähettimen jännitteensyöttöliitännät 8712/8712e01c.eps

9 Lähettimen johdot on asennettava virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Lähettimen kotelo maadoitetaan kierteisen kaapeliläpiviennin kautta (ks. kuva 2). Vaihtovirtasovelluksissa kytketään nollajohdin liittimeen N ja verkkojännite liittimeen L1. Tasavirtasovelluksissa kytketään plus- ja miinusjohto tavalliseen tapaan. Laitteet, joissa jännitteensyöttö on VDC, voi virrantarve olla 1 A. Lisäksi on noudatettava seuraavassa esitettyjä syöttöjohtoja ja katkaisimia koskevia vaatimuksia: Kuva 4. Tehonsyötön virta 1.0 1, ,8 Syöttövirta (A) 0.6 0, , , Jännitteensyöttö (V) Jännitteensyöttöjohtoja koskevat vaatimukset Käytä 4 0,75 mm 2 (12 18 AWG) johtoa ottaen huomioon sovelluksen lämpötilan. Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 60 C (140 F), käytä kaapelia, joka kestää ainakin 80 C (176 F). Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 80 C (176 F), käytä kaapelia, joka kestää ainakin 110 C (230 F).

10 Katkaisimet Kytke laite erillisen kytkimen tai suojakatkaisimen kautta. Merkitse kytkin tai suojakatkaisin selvästi ja sijoita se lähettimen lähelle noudattaen virallisia sähkömääräyksiä. Asennusluokka 8712D:n asennusluokka on (ylijännite) luokka II. Ylivirtasuojaus 8712D -virtausmittari vaatii jännitteensyöttölinjojen ylivirtasuojauksen. Ylivirtalaitteiden maksimiarvot ovat: Syöttöjännite Sulakkeen koko Valmistaja VDC 250 V; 3 A, nopea Bussman AGCI tai vastaava VAC 250 V; 1 A, nopea Bussman AGCI tai vastaava 115 VAC tai 230 VAC -jännitteensyötön vaatimukset Asenna lähettimen johdot VAC jännitettä koskevien virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Lisäksi on noudatettava seuraavassa esitettyjä syöttöjohtoja ja katkaisimia koskevia vaatimuksia: VDC:n jännitteensyötön vaatimukset Laitteet, joissa jännitteensyöttö on VDC, voi virran tarve olla 1 A. Tämän takia tulojännitteen johtimen on täytettävä tietyt läpimittavaatimukset. Jos yhdistelmää ei näy taulukossa, voit laskea syöttövirran, virtalähteen jännitteen ja lähettimen minimikäynnistysjännitteen, 12 VDC, perusteella maksimietäisyyden seuraavalla yhtälöllä: Maksimivastus = Syöttöjännite 12 VDC Syöttövirta

11 Taulukko 1. Hehkutettujen kuparijohtojen (cu) pituus Jännitteensyöttöjohtojen Johdon maksimipituus jokaisen tyyppi vastaavan virtalähteen osalta Hehkutettu kupari Johdon milliohmia/m läpimitta (milliohms/ft) 20 0, ( ) 18 0, ( ) 16 0, ( ) 14 0, ( ) 12 0, ( ) 10 0, ( ) 42 V syöttöjännite m (ft) 451 (1478) 716 (2349) 1139 (3735) 1811 (5941) 2880 (9446) 4578 (15015) 30 V syöttöjännite m (ft) 270 (887) 430 (1410) 683 (2241) 1087 (3564) 1728 (5668) 2747 (9009) Taulukko 2. Vedettyjen kuparijohtojen (cu) pituus Jännitteensyöttöjohtojen tyyppi Johdon läpimitta Vedetty kupari milliohmia/m (milliohms/ft) 18 0, ( ) 16 0, ( ) 14 0, ( ) 12 0, ( ) 10 0, ( ) 42 V syöttöjännite m (ft) 689 (2259) 1095 (3592) 1741 (5712) 2768 (9080) 4402 (14437) 20 V syöttöjännite m (ft) 120 (394) 191 (626) 304 (996) 483 (1584) 768 (2519) 1221 (4004) Johdon maksimipituus jokaisen vastaavan virtalähteen osalta 30 V syöttöjännite m (ft) 413 (1355) 657 (2155) 1045 (3427) 1661 (5448) 2641 (8662) 20 V syöttöjännite m (ft) 184 (602) 292 (958) 464 (1523) 738 (2421) 1174 (3850) 12,5 V syöttöjännite m (ft) 8 (25) 12 (39) 19 (62) 30 (99) 48 (157) 76 (250) 12,5 V syöttöjännite m (ft) 11 (38) 18 (60) 29 (95) 46 (151) 73 (241)

12 Optiot, huomioonotettavaa ja toimenpiteet Vaihe 2.2 lähettimen ulostulot Kytke 4 20 ma:n piirin ulkoinen jännitteensyöttö 4 20 ma:n virtalähtö voidaan syöttää sisäisesti tai ulkoisesti. Sisäisen/ulkoisen analogiaviestin syötön yliheiton oletusasento on sisäinen-asento. Käyttäjän valittavissa oleva jännitteensyötön yliheitto sijaitsee elektroniikkakortissa. Sisäinen 4 20 ma:n virtalähtö voidaan syöttää lähettimestä itsestään. Silmukkavastus saa olla korkeintaan 1000 ohmia. Jos käytetään HART-käyttöliittymää tai automaatiojärjestelmää, se on kytkettävä vähintään 250 ohmin piirivastuksen yli. Ulkoinen HART-moniliityntäasennuksissa on oltava VDC ulkoinen analoginen jännitteensyöttö. Jos käytetään HART-käyttöliittymää tai automaatiojärjestelmää, se on kytkettävä vähintään 250 ohmin piirivastuksen yli. Kun kytketään ulkoinen jännitteensyöttö 4 20 ma:n silmukkaan, on kytkettävä tasavirran miinus ( ) liittimeen 8 ja plus (+) liittimeen 7. (Ks. kuva 3.) HUOMAUTUS Jos kytkentä tehdään johonkin muuhun lähtöön (pulssilähtö summaavalle laskijalle, apulähtö kytkinohjaukselle tai lähdön pakko-ohjaus), ohjeet löytyvät varsinaisesta tuotekäsikirjasta. Vaihe 2.3 Lähettimen ja virtausputken väliset johdot Virtausputken ja erilleen asennetun lähettimen välille on suositeltavaa asentaa erilliset kaapelit magnetoinnille ja elektrodeille. Liian lähekkäin asennetut kaapelit voivat aiheuttaa häiriöitä. Käytä vain yhtä kaapelisarjaa yhteen suojaputken juoksuun. On suositeltavaa käyttää yhtä kaapelisarjaa yhtä suojaputken juoksua kohti. Jos on yhdistettävä johtoja useasta laitteistosta, ryhmitä elektrodijohdotus yhteen suojaputkeen, ja magnetointijohdotus eri suojaputkeen.

13 Kuva 5. Johdotuksen valmistelu Väärin Oikein Magnetointija elektrodikaapelit Jännite Jännite Magnetointija elektrodikaapelit Jännite Lähdöt Jännite Lähdöt Lähdöt Lähdöt 8721/0000a01a, 0000a01b.eps Taulukko 3. Kaapelia koskevat vaatimukset Kuvaus Pituus Osanumero Signaalikaapeli (20 AWG) Belden 8762, Alpha vastaava m jalkaa Magnetointikaapeli (14 AWG) Belden 8720, Alpha vastaava m jalkaa Signaali- ja magnetointiyhdistelmäkaapeli (18 AWG) (1) m jalkaa (1) Signaali- ja magnetointiyhdistelmäkaapelia ei suositella korkean signaalitason magneettiseen määrämittariin. Signaali- ja magnetointiyhdistelmäkaapeli saa olla korkeintaan 30 m (100 ft) pitkä.

14 Virtausputken ja lähettimen väliset kytkennät Kuva 6. Kytkentäkaavio 8712_05a

15 VAIHE 3: PERUSKONFIGUROINTI Kun magneettinen virtausmittari on asennettu ja virta kytketty, lähetin on konfiguroitava perusasetusten kautta. Nämä parametrit voidaan konfiguroida joko paikallisen näppäimistön, HART-käyttöliittymän tai AMS:n kautta. Sivulla 17 olevassa taulukossa on esitetty kaikki parametrit. Monipuolisempien toimintojen kuvaukset löytyvät varsinaisesta tuotekäsikirjasta. Perusasettelut 8712D:n perusasetteluissa tarvitaan neljä parametriä: kalibrointivakio, linjakoko, URV ja yksiköt. Kalibrointivakio Putken kalibrointivakio on 16-numeroinen luku, jota käytetään virtausputkien karakterisoimiseksi. Linjakoko Linjakoko (putkikoko) on asetettava siten, että se vastaa lähettimeen liitettyä virtausputkea. Koko on ilmoitettava tuumissa seuraavassa lueteltujen kokojen mukaisesti. Saatavana olevat linjakoot millimetreinä (inches) 3 (0.1) 152 (6) 914 (36) 4 (0.15) 203 (8) 1016 (40) 6 (0.25) 254 (10) 1067 (42) 8 (0.3) 305 (12) 1219 (48) 13 (0.5) 356 (14) 1372 (54) 19 (0.75) 406 (16) 1422 (56) 25 (1) 457 (18) 1524 (60) 38 (1.5) 508 (20) 1626 (64) 51 (2) 610 (24) 1829 (72) 64 (2.5) 711 (28) 2032 (80) 76 (3) 762 (30) 102 (4) 813 (32)

16 URV (mittausalueen yläraja) Mittausalueen yläraja (URV), eli analogialähdön alue on tehtaalla esiasetettu arvoon 30 jalkaa (ft)/s. Näyttöön tulevat yksiköt ovat samat kuin yksikköparametrissä valitut. Virtausyksiköt Virtausyksiköt -muuttujalla asetetaan virtausmäärän esitystapa. Valitse yksiköt, jotka vastaavat sovelluksen mittaustarpeita. Positio- ja LRV (alaraja)-parametrejä käytetään usein, ja ne ovat mukana perusasetteluissa. Positio Position avulla on nopeinta ja helpointa tunnistaa lähetin ja erottaa lähettimet toisistaan. Lähettimet voidaan varustaa positioilla sovelluskohtaisesti. Positiossa voi olla kahdeksan merkkiä. LRV (mittausalueen alaraja) Nollaa mittausalueen alaraja (LRV), eli analogialähdön nolla, muuttaaksesi URV:n ja LRV:n välistä aluetta. LRV olisi normaalisti säädettävä arvoon, joka on lähellä oletettua pienintä virtausmäärää, jotta erotus olisi mahdollisimman suuri. LRV:n on oltava 39,3 ft/s:n ja 39,3 ft/s:n välillä.

17 Paikallisen Toiminto HARTpikanäppäinsarjat näppäimistön näppäin PROSESSIMUUTTUJAT 1, 1 DIAGNOSTIIKKA JA HUOLTO Analogialähdön testaus 1, 1, 2 Aputoiminto Pulssilähtötesti 1, 2, 3 Aputoiminto Itsetesti 1, 2, 1, 2 Aputoiminto Skaalattu D/A viritys ja (4 20 ma:n 1, 2, 4, 1 Aputoiminto lähdön viritys) Skaalattu D/A-viritys 1, 2, 4, 2 Elektroniikkaviritys 1, 2, 4, 3 Aputoiminto Automaattinen nollaus 1, 2, 4, 4 Aputoiminto Automaattinen yleisviritys 1, 2, 4, 5 Aputoiminto PERUSASETTELUT Positio 1, 3, 1 Lähetintiedot Virtausyksiköt 1, 3, 2, 1 Yksiköt URV (mittausalueen yläraja) 1, 3, 3 Analogialähdön alue LRV (mittausalueen alaraja) 1, 3, 4 Aputoiminto Linjakoko 1, 3, 5 Putkikoko Kalibrointivakio 1, 3, 6 Putken kalibrointivakio Vaimennus 1, 3, 7 Vaimennus ERIKOISASETTELUT Pulssilähdön asteikko 1, 4, 3, 2, 1 Aputoiminto Pulssileveys 1, 4, 3, 2, 2 Aputoiminto Erikoisyksiköt 1, 3, 2, 2 Aputoiminto Käyttäjän valitsema tilavuusyksikkö 1, 3, 2, 2, 1 Aputoiminto Perustilavuusyksikkö 1, 3, 2, 2, 2 Aputoiminto Muunnoskerroin 1, 3, 2, 2, 3 Aputoiminto Perusaikayksikkö 1, 3, 2, 2, 4 Aputoiminto Käyttäjän valitsema virtausyksikkö 1, 3, 2, 2, 5 Aputoiminto Apulähtö 1, 4, 3, 3 Aputoiminto Summaava laskin 1, 1, 4 Summaava laskin Kokonaismäärälaskuri 1, 1, 4, 1 Summaava laskin Käynnistä laskin 1, 1, 4, 4 Summaava laskin Pysäytä laskin 1, 1, 4, 5 Summaava laskin Nollaa laskin 1, 1, 4, 6 Summaava laskin Pienen virtauksen leikkuri 1, 4, 4, 1 Aputoiminto Magnetointitaajuus 1, 4, 1, 3 Aputoiminto Prosessisignaalin tilatieto 1, 4, 4, 4 Aputoiminto

18 Paikallisen HARTpikanäppäinsarjat näppäimistön Toiminto näppäin Tyhjä putki 1, 4, 1, 7 Aputoiminto Toimintatila 1, 4, 4, 4 Aputoiminto Signaalinkäsittelyn asettelu 1, 4, 4 Aputoiminto Näytteiden lukumäärä 1, 4, 4, 5 Aputoiminto Signaalin maks. vaihteluraja 1, 4, 4, 6 Aputoiminto Aikaraja 1, 4, 4, 7 Aputoiminto MUUTTUJIEN SELAUS Selaus 1, 5 MUITA TOIMINTOJA Viesti 1, 4, 5, 4 Lähetintiedot Päivämäärä 1, 4, 5, 5 Lähetintiedot Virtausputken positiokilpi 1, 4, 5, 8 Lähetintiedot Virtausputken sarjanumero 1, 4, 5, 7 Lähetintiedot VAIHE 4: KÄSITTELY Käsittele kaikkia osia varovasti, jotteivät ne rikkoutuisi. Kuljeta laitteisto asennuspaikalle alkuperäisissä kuljetuspakkauksissa, jos se vain on mahdollista. Teflonilla vuoratuissa virtausputkissa on toimitettaessa suojapäädyt, jotta ne eivät rikkoutuisi tai vääntyisi. Irrota päätysuojat juuri ennen asennusta. Kuva virtausputken nostolenkit mm:n (½ 4 in.) virtausputket 150 mm (6 in.) ja suuremmat virtausputket B02A, C02A

19 VAIHE 5: ASENNUS Tulopuolen ja lähtöpuolen putkiosuudet Jotta suorituskykymäärittelyt pitäisivät paikkansa vaihtelevissa prosessiolosuhteissa, asenna virtausputki vähintään viiden suoran anturihalkaisijan päähän tulopuolelle ja kahden suoran anturihalkaisijan päähän lähtöpuolelle elektroditasosta (ks kuva 8). Kuva 8. Tulopuolen ja lähtöpuolen suorien putkiosuuksien mitat 5 anturihalkaisijaa 2 anturihalkaisijaa Virtaus G02A Virtaussuunta Virtausputki on asennettava siten, että virtaussuuntaa osoittavan, virtausputken tunnuskilvessä olevan nuolen kärki osoittaa putken läpi tapahtuvan virtauksen suunnan. Virtausputken suunta Virtausputki on asennettava siten, että se on koko ajan täynnä käytön aikana. Pystysuorassa asennuksessa saadaan ylöspäin menevä prosessineste pitämään putki täynnä, virtausmäärästä riippumatta. Vaakasuoraa asennusta pitäisi käyttää vain matalalla olevissa putkiston osissa, jotka ovat normaalisti täynnä. Näissä tapauksissa saa elektroditason suunta poiketa korkeintaan 45 astetta vaakasuorasta.

20 Kuva 9. Virtausputken suunta A VIRTAUS VIRTAUS A01A, A01C virtausputkessa olevat elektrodit ovat oikeassa suunnassa, kun molemmat mittauselektrodit ovat asemissa klo 3 ja 9, kuten oikealla oleva kuva 9 osoittaa virtausputken elektrodit ovat oikeassa suunnassa, kun virtausputken yläpää on joko pystysuorassa tai vaakasuorassa, kuten kuva 10 osoittaa. Vältä asennusta, jossa virtausputken yläosa on 45 astetta pystysuorasta tai vaakasuorasta. Kuva :n asennusasento 45 elektroditaso 45 elektroditaso E01A, F01A

21 VAIHE 6: ASENNUS (LAIPALLINEN VIRTAUSPUTKI) Tiivisteet Virtausputki vaatii tiivisteen kaikkiin sen ja siihen liitettävien laitteiden tai putkien väliin. Valitun tiivistemateriaalin täytyy sopia prosessinesteelle ja käyttöolosuhteisiin. Älä käytä metallisia tai spiraalitiivisteitä, sillä ne voivat vaurioittaa virtausputken vuorausta. Maadoitusrenkaan kummallekin puolelle on asetettava tiiviste. Kaikissa muissa sovelluksissa (myös virtausputkissa, joissa on vuoraussuoja tai maadoituselektrodi) tarvitaan vain yksi tiiviste kumpaankin päätyliitäntään. Laippapultit Taulukossa 4 on esitetty ASME B16.5 (ANSI) ja taulukossa 5 DIN-laippojen suositusmomentit virtausputken linjakoon ja vuoraustyypin mukaan. Tehtaalta saa lisätietoja, jos taulukossa ei ole virtausputken laipan paineluokkaa. Kiristä virtausputken tulopuolen laippapultit vähitellen kuva 11:n mukaisesti 20 %:iin momenttisuosituksesta. Toista sama virtausputken lähtöpuolella. Jos virtausputkessa on enemmän tai vähemmän laippapultteja, kiristä pultit samalla tavalla ristiin. Toista koko tämä kiristystoimenpide siten, että momentiksi tulee 40 %, 60 %, 80 % ja 100 % momenttisuosituksesta tai kunnes prosessi- ja virtausputken laippojen väliset vuodot lakkaavat. Jos vuoto ei lakkaa suositusmomenteilla, pultteja voidaan kiristää vielä 10 %:n lisäyksin, kunnes liitos lakkaa vuotamasta tai mitattu momentti saavuttaa pulttien maksimimomentin tason. Koska käytännössä on kiinnitettävä huomiota vuorauksen kestoon, käytetään usein tapauskohtaisia momenttiarvoja, joihin vaikuttaa sovelluksessa käytettävät laipat, pultit, tiivisteet ja virtausputken vuorausmateriaali. Tarkista, ettei laipoissa ole vuotoja pulttien kiristämisen jälkeen. Jos ei käytetä selostettua kiristystapaa, seurauksena voi olla paha laitevaurio. Virtausputket on kiristettävä toisen kerran 24 tunnin kuluttua alkuasennuksesta. Virtausputken vuorausmateriaalit voivat menettää muotonsa ajan mittaan.

22 Kuva 11. Laippapulttien kiristysjärjestys 8-pulttinen 8742f_01a.eps Taulukko ja 8707-mallien korkeasignaalitasoisten virtausputkien laippapulttien suositusmomentit Teflon/Tefzel/ PFA-vuoraukset Polyuretaani/neopreeni/ linatex-vuoraukset Kokokoodi Luokka 150 Luokka 300 Luokka 150 Luokka 300 Linjakoko (lb-ft) (lb-ft) (lb-ft) (lb-ft) mm ( 1 /2 in.) mm (1 in.) mm (1 1 /2 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) mm (10 in.) mm (12 in.) mm (14 in.) mm (16 in.) mm (18 in.) mm (20 in.) mm (24 in.) mm (30 in.) mm (36 in.)

23 Koko koodi Linjakoko mm (0.5 in.) mm (1 in.) mm (1.5 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) mm (10 in.) mm (12 in.) mm (14 in.) mm (16 in.) mm (18 in.) mm (20 in.) mm (24 in.) (Newton) (Newton) (Newton) Taulukko mallin laippapulttien kiristysmomentti- ja pulttikuormitusarvot Teflon/Tefzel-vuoraus PN10 PN 16 PN 25 PN 40 (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newton)

24 mm (1 in.) mm (1.5 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) mm (10 in.) mm (12 in.) mm (14 in.) mm (16 in.) mm (18 in.) mm (20 in.) mm (24 in.) Polyuretaani/neopreeni/linatex-vuoraukset PN 10 PN 16 PN 25 PN 40 (Newton) (Newton) (Newton) Kokokoodi Linjakoko (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newton)

25 VAIHE 6: ASENNUS (LAIPATTOMAN RAKENTEEN VIRTAUSPUTKI) Tiivisteet Virtausputki vaatii tiivisteen kaikkiin sen ja siihen liitettävien laitteiden tai putkien väliin. Valitun tiivistemateriaalin täytyy sopia prosessinesteelle ja käyttöolosuhteisiin. Älä käytä metallisia tai spiraalitiivisteitä, sillä ne voivat vaurioittaa virtausputken vuorausta. Maadoitusrenkaan kummallekin puolelle on asetettava tiiviste. Kaikissa muissa sovelluksissa (myös virtausputkissa, joissa on vuoraussuoja tai maadoituselektrodi) tarvitaan vain yksi tiiviste kumpaankin päätyliitäntään. Kohdistus ja pultit 1. Jos käytetään mm:n (1 1 /2 8 in.) putkikokoja, virtausputken kumpaankin päähän on asetettava keskitysrengas. Jos putkikoko on 4 25 mm ( in.), keskitysrenkaita ei tarvita. Jos käytetään 100 ja 150 mm (4 ja 6 in.) PN 10 16, asetetaan ensin paikalleen virtausputki renkaineen ja sen jälkeen kierretapit. Tässä rengasasennuksessa urat ovat renkaan sisäpuolella. 2. Aseta virtausputken alapuolen kierretapit putkilaippojen väliin. Kierretappien teknilliset arvot: Taulukko 6. Jos pieniin putkiin, 4 25 mm ( in.) käytetään hiiliteräspultteja eikä vaadittuja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja, ne ovat heikompia. Taulukko 6. Kierretappien teknilliset arvot Virtausputken nimelliskoko Kierretappien teknilliset arvot 4 25 mm 316 SST ASTM A193, Grade B8M, ( in.) Class 1 -kierretapit mm (1 1 CS, ASTM A193, /2 8 in.) Grade B7 -kierretapit

26 3. Aseta virtausputki laippojen väliin. Pidä huolta siitä, että keskitysrenkaat ovat asianmukaisesti kierretapeissa. Kierretapit on kohdistettava renkaitten niiden merkkien kanssa, jotka vastaavat käytettyä laippaa. 4. Aseta loput kierretapit, aluslevyt ja mutterit paikoilleen. 5. Kiristä taulukko 4:n kiristysmomenttien mukaisesti. Älä kiristä pultteja liikaa, jotta vuoraus ei rikkoutuisi. Kuva 12. Tiivisteiden asentaminen keskitysrenkaitten avulla Tiiviste, käyttäjä hankkii Asennus, kierretapit, mutterit ja aluslevyt Keskitysrenkaat VIRTAUS A1A

27 Laippapultit Kiristä laippapultit ristiin. Tarkista, ettei laipoissa ole vuotoja pulttien kiristämisen jälkeen. Kaikki virtausputket on kiristettävä toisen kerran 24 tunnin kuluttua laippapulttien ensimmäisestä kiristämisestä. Taulukko 7. Kokokoodi Linjakoko Naula-jalkaa Newton-metriä 15F 4 mm (0.15 in.) F 8 mm (0.30 in.) mm (1/2 in.) mm (1 in.) mm (1 1/2 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) VAIHE 6: ASENNUS (HYGIEENINEN VIRTAUSPUTKI) Tiivisteet Virtausputki vaatii tiivisteen kaikkiin sen ja siihen liitettävien laitteiden tai putkien väliin. Valitun tiivistemateriaalin täytyy sopia prosessinesteelle ja käyttöolosuhteisiin. Kaikkien 8721 hygieenisten virtausputkien kanssa toimitetaan tiivisteet, paitsi jos prosessiliitäntä on IDF-rakenteinen. Kohdistus ja pultit Kun asennetaan magneettista määrämittaria, jossa on hygieeniset liitännät, on noudatettava tavanomaisia tehdaskäytäntöjä. Erityisiä kiristysmomenttiarvoja ja pultinasennusmenetelmiä ei tarvita.

28 Kuva :n hygieeninen asennus Panta, käyttäjä hankkii Tiiviste, käyttäjä hankkii Valmistaja voi tilauksesta toimittaa pannan ja tiivisteen 8721_a_06.eps

29 VAIHE 7: MAADOITUS Katso taulukkoa 8, josta näkyy minkälaista maadoitustyyppiä asennuksessa on syytä käyttää. Virtausputken runko on aina maadoitettava virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Jos näin ei menetellä laitteiston antama suojaus voi heikentyä. Sisäinen maadoituskytkentä (suojaava maadoitus), joka on kytkentärasiassa, tehdään sisäiseen maadoitusruuviin. Tämän ruuvin tunnuksena on maadoitustunnus. Taulukko 8. Maadoituksen kytkeminen Maadoitustyypit Ei maadoitusmahdollisuutta Maadoitusrenkaat Maadoituselektrodit Vuoraussuojat Putkityyppi Sähköä johtava Ks. kuva 14 Ei vaadita Ei vaadita Ks. kuva 15 vuoraamaton putki Sähköä johtava Riittämätön Ks. kuva 15 Ks. kuva 14 Ks. kuva 15 vuorattu putki maadoitus Sähköä johtamaton Riittämätön Ks. kuva 16 Ks. kuva 17 Ks. kuva 16 putki maadoitus Kuva 14. Ei maadoitusta tai maadoituselektrodi vuoratussa putkessa Maadoitus C

30 Kuva 15. Maadoitus maadoitusrenkailla tai vuoraussuojilla Maadoitus Maadoitusrenkaat tai vuoraussuojat C Kuva 16. Maadoitus maadoitusrenkailla tai vuoraussuojilla Maadoitus Maadoitusrenkaat a01b

31 Kuva 17. Maadoitus maadoituselektrodeilla Maadoitus a01b

32 TUOTEHYVÄKSYNNÄT Hyväksytyt valmistuspaikat Inc. Chanhassen, Minnesota, USA Fisher- Technologias de Flujo, S.A. de C.V. Chihuahua, Chihuahua, Meksiko EU:n direktiivit EY:n yhdenmukaisuusilmoitus kaikkien tätä tuotetta koskevien EU:n direktiivien osalta on nähtävänä in web-sivulla osoitteessa Paperiversio on saatavana paikalliselta myyntiedustajaltamme. ATEX-direktiivi Inc. noudattaa ATEX-direktiiviä. Tyyppi n -suojaus EN50 021:n mukaisena Laitteen läpiviennit on suljettava metallisella EExe- tai EExn-kaapelitiivisteellä tai metallisella sulkutulpalla tai ATEX:in mukaisella kaapelitiivisteellä ja EU:n hyväksymän sertifiointiviraston hyväksymällä IP66-suojatulpalla.

33 Eurooppalainen painelaitedirektiivi (PED) (97/23/EY) 8705-mallin magneettisen virtausmittarin virtausputket linjakokoja laippayhdistelminä: Linjakoko: mm (1 1/2 3 in.) saatavana kaikilla laipoilla. Linjakoko: mm (4 24 in.) kaikilla DIN-laipoilla ja ANSI 150- ja ANSI 300 -laipoilla. Linjakoko: mm (30 36 in.) AWWA 125 laipoilla QS-arviointitodistus EC No. PED-H-20 Moduuli H:n yhdenmukaisuuden arviointi 8711-mallin magneettisen virtausmittarin virtausputket Linjakoot: 40, 50, 80, 100, 150, 200 mm (1.5, 2, 3, 4, 6 ja 8 in.) QS-arviointitodistus EC No. PED-H-20 Moduuli H:n yhdenmukaisuuden arviointi 8721-mallin magneettisen määrämittarin hygieeniset virtausputket, linjakokoina 40 mm (1 1 /2 in.) ja suuremmat: Moduuli A:n yhdenmukaisuuden arviointi Kaikki muut mallien 8705/8711/8721 virtausputket Hyvä konepajakäytäntö Räjähdyspaineen kestävät hyvän konepajakäytännön tai luokan I virtausmittarit eivät kuulu PED:n piiriin eikä niitä voida merkitä PED-yhdenmukaisiksi. Pakollinen PED:n artiklan 15 mukainen virtausputkien CE-merkintä on virtausputken rungossa (CE 0434). I-luokan virtausputken yhdenmukaisuus arvioidaan A-moduulin mukaisesti. Virtausputkiluokkien II IV yhdenmukaisuusarvioinneissa käytetään H-moduulia.

34 Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) (89/336/ETY) EN : 1992, EN : 1995, EN 61326: 1997/ A1:1998 Signaalikaapeleita ei pidä asentaa vierekkäin eikä samalle kaapelihyllylle kuin vaihtovirtajohdot. Laite on maadoitettava asianmukaisesti virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Jotta suojaus signaalihäiriöitä vastaan olisi tehokkaampaa, on suositeltavaa käyttää suojattua kaapelia; katso Virtausputken ja lähettimen väliset kytkennät sivulta 14. Matalajännitedirektiivi (93/68/ETY) EN : 1995 Muita tärkeitä ohjeita Käytä vain uusia, alkuperäisiä osia. Jotta prosessiainetta ei pääsisi vuotamaan, älä avaa tai irrota prosessilaippapultteja, sovitinpultteja tai ilmausruuveja laitteiston käytön aikana. Huoltoja saavat tehdä vain koulutetut huoltohenkilöt. CE-merkintä on vakiona 8712D:ssä Yhdenmukaisuus EU:n EMC- ja matalajännitedirektiivien kanssa.

35 Vaarallisten tilojen hyväksynnät Erilleen asennetuissa laitteissa ei tarvita toisiaan vastaavia vaaralliset tilat -sertifiointioptiokoodeja putkessa ja lähettimessä. Lähettimen hyväksyntää koskevia tietoja Taulukko 9. Lähettimen optiokoodit Hyväksyntäkoodit N0 N5 Pohjois-Amerikan luokitukset Factory Mutual (FM) N0 N5 8712D Division 2 -hyväksyntä (kaikki lähettimet) Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodit T4 (40 C), Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodit T4 (40 C), Kotelotyyppi 4X Division 2 -hyväksyntä vain virtausputkille, joissa on IS-elektrodit Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodit T4 (40 C), Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodit T4 Kotelotyyppi 4X

36 Virtausputkea koskevia hyväksyntätietoja Taulukko 10. Virtausputken optiokoodit (1) Factory Mutual (FM) N0 N virtausputki Hyväksyntäkoodit Syttymättömille nesteille Syttyville nesteille virtausputki Syttymättömille nesteille Syttyville nesteille virtausputki Syttymättömille nesteille N0 N5 E5 CD (2) KD (2) (1) CE-merkintä on aina malleissa 8705 ja Mallille 570TM ei ole saatavana vaaralliset tilat -hyväksyntää. (2) Ks. Taulukko 11 sivulla 40, jossa on esitetty käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde. Division 2 -hyväksyntä syttymättömille nesteille (kaikki virtausputket) Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T3C (8707 / 60 C) Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T5 (8707 / 60 C) Kotelotyyppi 4X Division 2 -hyväksyntä syttymättömille nesteille (kaikki virtausputket) Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T3C (8707 / 60 C) Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T5 (8707 / 60 C) Kotelotyyppi 4X Syttyville nesteille

37 E5 Räjähdyspaineen kestävä (vain 8711) Räjähdyspaineen kestävä Class I, Division 1, Groups C, D Lämpötilakoodi T6 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 /60 C Kotelotyyppi 4X Canadian Standards Association (CSA) N0 Sopiva: Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T3C (8707 / 60 C) Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Kotelotyyppi 4X

38 Euroopan hyväksynnät N1 Tulossa CENELEC -kipinöimätön/syttymätön (vain 8705/8711) Luokitus nro: KEMA02ATEX1302X II 3G EEx na [L] IIC T3...T6 TURVALLISEN KÄYTÖN ERITYISEHDOT (X): Määritetään myöhemmin. CD CENELEC -lisääntynyt turvallisuus (Zone 1) IS-elektrodeilla (vain 8711) Luokitus nro: KEMA03ATEX2052X II 1/2G EEx e ia IIC T3...T6 (Ta = C) (Ks. Taulukko 11.) 0575

39 KD CENELEC -lisääntynyt turvallisuus (Zone 1) IS-elektrodeilla (vain 8705) Sertifiointi No. KEMA 03ATEX2052X II 1/2G EEx e ia IIC T3...T6 (Ta = C) (Ks. Taulukko 11.) 0575 TURVALLISEN KÄYTÖN ERITYISEHDOT: Käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde otetaan edellä olevasta taulukosta (15 kuvaus). (Ks. Taulukko 11.) Sähköasennuksia koskevat tiedot saadaan edellä olevasta yhteenvedosta (15 sähköasennuksia koskevat tiedot). (Ks. Taulukko 12.)

40 Taulukko 11. Käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde (1) Koko mm (in.) Käyttöympäristö maks. lämpötila Prosessin maks. lämpötila Lämpötilaluokka 15 ( 1 /2) 65 C (149 F) 115 C (239 F) T3 25 (1) 65 C (149 F) 120 C (248 F) T3 25 (1) 35 C (95 F) 35 C (95 F) T4 40 (1 1 /2) 65 C (149 F) 125 C (257 F) T3 40 (1 1 /2) 60 C (140 F) 60 C (140 F) T4 50 (2) 65 C (149 F) 125 C (257 F) T3 50 (2) 65 C (149 F) 75 C (167 F) T4 50 (2) 40 C (104 F) 40 C (104 F) T (3 4) 65 C (149 F) 130 C (266 F) T (3 4) 65 C (149 F) 90 C (194 F) T (3 4) 55 C (131 F) 55 C (131 F) T (3 4) 40 C (104 F) 40 C (104 F) T6 150 (6) 65 C (149 F) 135 C (275 F) T3 150 (6) 65 C (149 F) 110 C (230 F) T4 150 (6) 65 C (149 F) 75 C (167 F) T5 150 (6) 60 C (140 F) 60 C (140 F) T (8 36) 65 C (149 F) 140 C (284 F) T (8 36) 65 C (149 F) 115 C (239 F) T (8 36) 65 C (149 F) 80 C (176 F) T (8 36) 65 C (149 F) 65 C (149 F) T6 (1) Tämä taulukko koskee vain CD- ja KD-optiokoodeja. Taulukko ja 8711-virtausputken sähkökytkentöjä koskevat tiedot Magnetointipiiri Elektrodipiiri 40 VDC (pulssitettu), 0,5 A, 20 W maks. räjähdyssuojauksen luonnostaan vaaraton tyyppi EEx ia IIC, 5 V 1 mw maks., U m = 250 V

Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki)

Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Asennus Vaihe 4: Asennus (laipallinen virtausputki) Vaihe

Lisätiedot

Rosemountin magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki)

Rosemountin magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki) Rosemountin magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki) Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Asennus Vaihe 4: Asennus (laipallinen virtausputki)

Lisätiedot

Rosemount 8742C/8700 -sarja Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) ja FOUNDATION -kenttäväylä.

Rosemount 8742C/8700 -sarja Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) ja FOUNDATION -kenttäväylä. magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) ja FOUNDATION -kenttäväylä Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Asennus Vaihe 4: Asennus (laipallinen

Lisätiedot

Rosemount 8712E Magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi)

Rosemount 8712E Magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Rosemount 8712/8700-sarjat Rosemount 8712E Magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Kiinnitys Vaihe

Lisätiedot

Rosemount 848L binääriohjausten logiikkalähetin FOUNDATION -kenttäväylällä. Aloita tästä

Rosemount 848L binääriohjausten logiikkalähetin FOUNDATION -kenttäväylällä. Aloita tästä binääriohjausten logiikkalähetin FOUNDATION -kenttäväylällä Aloita tästä Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Johdota ja kytke virta Vaihe 3: Tarkista lähettimen konfigurointi Tuotehyväksynnät Valmis MegszüntTermék

Lisätiedot

Rosemount 8750WA magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi)

Rosemount 8750WA magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Rosemount 8750WA Rosemount 8750WA magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Kiinnitys Vaihe 4: Asennus

Lisätiedot

Pikaopas 00825-0116-4792, Versio BB Helmikuu 2014. Rosemount 1495 -mittalaippa Rosemount 1496 -mittalaippayhde

Pikaopas 00825-0116-4792, Versio BB Helmikuu 2014. Rosemount 1495 -mittalaippa Rosemount 1496 -mittalaippayhde 00825-0116-4792, Versio BB Rosemount 1495 -mittalaippa Rosemount 1496 -mittalaippayhde HUOMATTAVAA Tässä asennusoppaassa on Rosemount 1495 -mittalaipan perusohjeet. Siinä ei anneta ohjeita konfiguroinnista,

Lisätiedot

Rosemount magneettinen virtausmittarilaiteisto (lähetin ja anturi) 8750W vesi-, jätevesi- ja muihin vedenkäsittelysovelluksiin

Rosemount magneettinen virtausmittarilaiteisto (lähetin ja anturi) 8750W vesi-, jätevesi- ja muihin vedenkäsittelysovelluksiin Pikaopas 00825-0116-4750, versio CA Rosemount magneettinen virtausmittarilaiteisto (lähetin ja anturi) 8750W vesi-, jätevesi- ja muihin vedenkäsittelysovelluksiin Pikaopas HUOMATTAVAA Tämä asiakirja on

Lisätiedot

Rosemount 8700 -sarjan magneettisen virtausmittarin anturit

Rosemount 8700 -sarjan magneettisen virtausmittarin anturit Pika-asennusopas Rosemount 8700 -sarja Rosemount 8700 -sarjan magneettisen virtausmittarin anturit Aloitus Vaihe 1: Käsittely Vaihe 2: Asennus Vaihe 3: Asennus (Laipalliset anturit) (Laipattomat anturit)

Lisätiedot

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari digitaalisella PROFIBUS PA -kenttäväylällä (lähetin ja anturi)

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari digitaalisella PROFIBUS PA -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Joulukuu 2012 Rosemount 8732 Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari digitaalisella PROFIBUS PA -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2:

Lisätiedot

Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot

Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot Pikaopas 00825-0116-4601, versio AA Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot XC-option asennusohjeet Pikaopas Turvallisuusviestit Tässä asiakirjassa esitetyt toimenpiteet ja ohjeet voivat vaatia erityisiä

Lisätiedot

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.7.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari FOUNDATION -kenttäväylällä (lähetin ja anturi)

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari FOUNDATION -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Joulukuu 2012 Rosemount 8732 Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari FOUNDATION -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe

Lisätiedot

Pikaopas , Versio AB Joulukuu Rosemount Johdetutka. Segmentoidun anturin asennusohjeet

Pikaopas , Versio AB Joulukuu Rosemount Johdetutka. Segmentoidun anturin asennusohjeet 00825-0316-4530, Versio AB Rosemount Johdetutka Segmentoidun anturin asennusohjeet VAROITUS Asennus- ja käyttöturvallisuusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavan vamman. Varmista, että

Lisätiedot

Verkkopohjainen Rosemount 753R -etäseurantalähetin

Verkkopohjainen Rosemount 753R -etäseurantalähetin Verkkopohjainen Rosemount 753R -etäseurantalähetin Lähtö Yleistä Rosemount 753R 3051S-painelähettimellä Rosemount 753R erillisellä HART -lähettimellä Rosemount 753R 3051S-painelähettimellä ja erillisellä

Lisätiedot

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi)

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Kesäkuu 2013 Rosemount 8732 Rosemount 8732E magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Kiinnitys putkistoon

Lisätiedot

Rosemount 585 Annubar -päähöyryanturi vastapuolen tuella

Rosemount 585 Annubar -päähöyryanturi vastapuolen tuella Pika-asennusopas 585 Annubar -päähöyryanturi Rosemount 585 Annubar -päähöyryanturi vastapuolen tuella Aloita tästä Vaihe 1: Sijainti ja asento Vaihe 2: Poraa asennusreiät putkeen Vaihe 3: Hitsaa asennusosat

Lisätiedot

Rosemount 4500 hygieeninen painelähetin

Rosemount 4500 hygieeninen painelähetin Pika-asennusohje Kesäkuu 2007 Rosemount 4500 Rosemount 4500 hygieeninen painelähetin Valmistusonlopetetu Aloita tästä Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Aseta kytkimet Vaihe 3: Kytke johtimet ja jännite

Lisätiedot

Micro Motion 775 -malli

Micro Motion 775 -malli Johdotusliite P/N MMI-20016035, Rev. AA Syyskuu 2009 Micro Motion 775 -malli Kiinteästi asennettu Smart Wireless THUM -lähetinyksikkö Sisällys THUM-lähetinyksikön yleiskatsaus..................................

Lisätiedot

MINI 240 Pinnakorkeusmittari Käyttö- ja asennusohje

MINI 240 Pinnakorkeusmittari Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 22.7.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/9 MINI 240 Pinnakorkeusmittari Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 7.5.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/9 SET-100 Rajakytkinyksikkö Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Käyttöohje. Kytkentävahvistin N00..A N05..A 701692/01 06/03 SUOMI

Käyttöohje. Kytkentävahvistin N00..A N05..A 701692/01 06/03 SUOMI Käyttöohje SUOMI Kytkentävahvistin N00..A N0..A 7069/0 06/03 Ohjeet turvallista käyttöä varten räjähdysvaarallisilla alueilla Käyttö Luonnostaan vaarattomia virtapiirejä sisältäviä laitteita on tarkoitus

Lisätiedot

SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2

SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 20.9.2012 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2012 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Rosemount 951 -painelähetin kuiville kaasuille. MegszüntTermék. Ohjelmallinen viritys. Konfiguroi/Tarkista

Rosemount 951 -painelähetin kuiville kaasuille. MegszüntTermék. Ohjelmallinen viritys. Konfiguroi/Tarkista Pika-asennusohje Kesäkuu 2007 Rosemount 951 Rosemount 951 -painelähetin kuiville kaasuille MegszüntTermék Aloita tästä Ohjelmallinen viritys Kyllä Ei Konfiguroi/Tarkista Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2:

Lisätiedot

MD-1 ASENNUSOHJE. 20 ma virtasilmukka / RS-232 muunnin

MD-1 ASENNUSOHJE. 20 ma virtasilmukka / RS-232 muunnin Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 11.02.2010 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 1/5 20 ma virtasilmukka / RS-232 muunnin ASENNUSOHJE Copyright

Lisätiedot

00825-0116-4004I. Rosemount 8800D-sarjan pyörrevanavirtausmittari. Rosemount 8800D. Pika-asennusopas 00825-0116-4004, Versio DB Joulukuu 2011

00825-0116-4004I. Rosemount 8800D-sarjan pyörrevanavirtausmittari. Rosemount 8800D. Pika-asennusopas 00825-0116-4004, Versio DB Joulukuu 2011 Pika-asennusopas -sarjan pyörrevanavirtausmittari Aloitus Vaihe 1: Asenna virtausmittari Vaihe 2: Tarkista kotelon kääntämistarve Vaihe 3: Aseta yliheitot Vaihe 4: Kytke johtimet ja virta Vaihe 5: Tarkista

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion T-sarjan -antureille

ATEX -asennusohjeet Micro Motion T-sarjan -antureille Asennusohjeet P/N MMI-20010116, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion T-sarjan -antureille ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso

Lisätiedot

Pikaopas 00825-0116-4764, versio DA Maaliskuu 2014. Rosemount 8714D (kalibrointistandardi) magneettinen virtausputkisimulaattori

Pikaopas 00825-0116-4764, versio DA Maaliskuu 2014. Rosemount 8714D (kalibrointistandardi) magneettinen virtausputkisimulaattori Pikaopas 00825-0116-4764, versio DA Rosemount 8714D (kalibrointistandardi) magneettinen virtausputkisimulaattori Pikaopas HUOMATTAVAA Tässä asiakirjassa on Rosemount 8714D:n perusohjeet. Siinä ei ole tarkempia

Lisätiedot

Rosemount 5600 -sarjan pintatutka HART -protokollalla ja Foundation -kenttäväylällä

Rosemount 5600 -sarjan pintatutka HART -protokollalla ja Foundation -kenttäväylällä n pintatutka HART -protokollalla ja Foundation -kenttäväylällä Aloita tästä Vaihe : Asenna lähetin Vaihe 2: Kytke johdotukset ja virta Vaihe : Konfiguroi lähetin Tuotehyväksynnät Vahvista lähettimen asetukset

Lisätiedot

Ohje. MI 019-179 Lokakuu 2005. Virtausmittarien turvallisuustiedot

Ohje. MI 019-179 Lokakuu 2005. Virtausmittarien turvallisuustiedot Ohje MI 019-179 Lokakuu 2005 Virtausmittarien turvallisuustiedot MI 019-179 Lokakuu 2005 Sisällys 1. Yleiset varoitukset... 1 Paikallisia määräyksiä koskeva varoitus... 1 ATEX-varoitus... 1 Luontaista

Lisätiedot

MBPF-100S MB-600PF MBPF-200S Liekintunnistinyksiköt

MBPF-100S MB-600PF MBPF-200S Liekintunnistinyksiköt MBPF-1001 FIN Marraskuu 9.2006 MBPF-100S MB-600PF MBPF-200S Liekintunnistinyksiköt MÄÄRITELMÄ MBPF-100S, MB-600PF ja MBPF-200S yksiköt mahdollistavat käyttäjälle näkyvän ilmaisun ja sähköisen ulostulon

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF YLEISTÄ Digitaalinen näyttötaulu on elektroninen alusta, joka korvaa paperille merkityt tiedot kerrostalojen auloissa. Kolme : - Kaksi mallia asennettavaksi sisälle:

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion F-sarjan antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 158 X

ATEX -asennusohjeet Micro Motion F-sarjan antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 158 X Asennusohjeet P/N MMI-20010181, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion F-sarjan antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 158 X ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä

Lisätiedot

Mobrey MCU900 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva näyttöyksikkö

Mobrey MCU900 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva näyttöyksikkö IP2030-FI/QS, Versio AA Mobrey MCU900 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva näyttöyksikkö Pika-asennusopas VAROITUS Turvallisten asennusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa kuoleman tai vakavan

Lisätiedot

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT FI.TBVA.70 Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT. Yleistä TBVA-sarjan venttiilit ovat ulkokierteellä varustettuja -tieistukkaventtiilejä, joiden paineluokka on PN. Venttiili on helppo muuttaa

Lisätiedot

Rosemount sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva ohjain

Rosemount sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva ohjain 00825-0116-4841, Versio BA Rosemount 3490 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva ohjain Asennuksen Pika-asennusopas (Quick Installation Guide) VAROITUS Turvallisten asennusohjeiden noudattamatta jättäminen

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion lisävahvistimella varustetuille CMF400 -antureille

ATEX -asennusohjeet Micro Motion lisävahvistimella varustetuille CMF400 -antureille Asennusohjeet P/N MMI-20010159, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion lisävahvistimella varustetuille CMF400 -antureille ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset

Lisätiedot

Lumination LED-valaisimet

Lumination LED-valaisimet GE Lighting Solutions Asennusohje Lumination LED-valaisimet LED-riippuvalaisin (EP14-sarja) Ominaisuudet Pitkä käyttöikä (50 000 tuntia) 5 vuoden takuu IP30 Kuivien tilojen luokitus ENNEN KUIN ALOITAT

Lisätiedot

Rosemount 3095FC MultiVariable -massavirtalähetin

Rosemount 3095FC MultiVariable -massavirtalähetin Pika-asennusopas Rosemount 3095FC Rosemount 3095FC MultiVariable -massavirtalähetin Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Kytke johdotukset Vaihe 3: Aseta yliheitot ja kytke virta Vaihe 4: Varmista yhteys Vaihe

Lisätiedot

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.7.2016 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2016 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Syyskuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion mallin 2200 lähettimille

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Syyskuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion mallin 2200 lähettimille Asennusohjeet P/N MMI-20013046, Rev. A Syyskuu 2008 ATEX-asennusohjeet Micro Motion mallin 2200 lähettimille Huomautus: Katso vaarallisen ympäristön asennuksissa Euroopassa standardia EN 60079-14, jos

Lisätiedot

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 5.6.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/6 SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

Rosemount 485 Annubar laipallinen rakenne

Rosemount 485 Annubar laipallinen rakenne Pika-asennusopas 00825-0116-809, versio DB Laipallinen 85-Annubar Rosemount 85 Annubar laipallinen rakenne Aloitus Vaihe 1: Sijainti ja asento Vaihe 2: Poraa reiät putkeen Vaihe 3: Asenna ja tarkista paikalleen

Lisätiedot

Ultraäänivirtausmittari Sharky BR473. Asennusohje

Ultraäänivirtausmittari Sharky BR473. Asennusohje Ultraäänivirtausmittari Sharky BR473 Sisältö: 2 Tärkeää Huomioita Virtausmittarin asennus 3 Syöttöjännite Pulssilähtö Lämpötilat 4 Asennus 5 Kytkennät 6 Mittapiirrokset 7 Mittataulukko 8 Muita huomioita

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima FIBOX PIHARASIAT Nopeasti asennettavilla Fibox-piharasioilla suuretkin sähköistysprojektit hoituvat vaivattomasti. Fibox-piharasiat ovat oikea ratkaisu piha-alueiden

Lisätiedot

Rosemount 3051SF -sarjan painelähetin

Rosemount 3051SF -sarjan painelähetin Rosemount 3051S -sarjan painelähetin langattomasti käytettävillä HART -ratkaisuilla Rosemount 3051SF -sarjan painelähetin langattomasti käytettävillä HART -ratkaisuilla Valitse tämä avataksesi uusi WirelessHART

Lisätiedot

GESTRA. GESTRA Steam Systems NRG Käyttöohje Pintaelektrodi NRG 16-36

GESTRA. GESTRA Steam Systems NRG Käyttöohje Pintaelektrodi NRG 16-36 GESTRA GESTRA Steam Systems NRG 16-36 Käyttöohje 818470-00 Pintaelektrodi NRG 16-36 ; NRG 16-36 Mitat Mitat: mm Kattilan seinämä DN 100, DN 0, DN 50 0 1500 100 NW 90 10 0-5 Esim. Supistuskappale K 88,9

Lisätiedot

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 0765050/2 IM-P076-07 ST Issue 2 SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet SM21 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

SET/TSH2 ja SET/TSHS2

SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 6.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden

Lisätiedot

Rosemount pintalähetin

Rosemount pintalähetin 00825-0616-4026, Versio AA Rosemount 5400 -pintalähetin Lautasantennin asennusohjeet 1.0 Tietoa tästä oppaasta Tämä pikaopas antaa lautasantennilla varustetun Rosemount 5402 -pintalähettimen mekaanisen

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100 Magneettitoimimoottorilla varustetut moduloivat säätöventtiilit PN kylmä- ja lämminvesilaitoksia varten; varustettu asennon säädöllä ja asennon takaisinkytkennällä MP80FY MP00FY Magneettisella toimimoottorilla

Lisätiedot

Rosemount 485 Annubar Flange-Lok -rakenne

Rosemount 485 Annubar Flange-Lok -rakenne Pika-asennusopas 0025-0216-09, versio DB Flange-Lok 5 Annubar Rosemount 5 Annubar Flange-Lok -rakenne Aloitus Vaihe 1: Sijainti ja asento Vaihe 2: Poraa reiät putkeen Vaihe 3: Hitsaa kiinnittimet paikoilleen

Lisätiedot

PINNANMITTAUSLAITE ERIKOISTURVALLISUUSOHJEET

PINNANMITTAUSLAITE ERIKOISTURVALLISUUSOHJEET Erikoisturvallisuusohjeet fi PINNANMITTAUSLAITE ERIKOISTURVALLISUUSOHJEET Sisällys TankRadar Pro -järjestelmän eurooppalaiseen ATEX-direktiiviin liittyvät tiedot.......... 2 ATEX-merkintä ja Ex-hyväksyntäkoodi..............................................

Lisätiedot

Lämpötila-anturien valinta räjähdysvaaralliseen tilaan

Lämpötila-anturien valinta räjähdysvaaralliseen tilaan Lämpötila-anturien valinta 24.11.2015 1(5) Lämpötila-anturien valinta SKS Automaatio Oy:n valikoimista löytyvät ratkaisut erilaisiin räjähdysvaarallisen tilan lämpötilamittaustoteutuksiin: lämpötila-anturit,

Lisätiedot

Kapasitiivinen pinnankorkeusanturi KAR/SA/3W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Kapasitiivinen pinnankorkeusanturi KAR/SA/3W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Labkotec Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Puh. 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 28.06.2008 1 / 5 Kapasitiivinen pinnankorkeusanturi KAR/SA/3W ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE KAR/SA/3W on paineellisiin

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion H-sarjan -antureille

ATEX -asennusohjeet Micro Motion H-sarjan -antureille Asennusohjeet P/N MMI-20010105, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion H-sarjan -antureille ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso

Lisätiedot

Verkkodatalehti. UE410-XU3T0 Flexi Classic TURVAOHJAIMET

Verkkodatalehti. UE410-XU3T0 Flexi Classic TURVAOHJAIMET Verkkodatalehti UE410-XU3T0 Flexi Classic A B C D E F Esimerkkikuva Tilaustiedot I/O-moduulit Tulot 4 turvatuloa 4 ohjaustuloa Liitettävien passivointianturien määrä Muita laiteversioita ja varusteita

Lisätiedot

Gilflo ILVA -virtausmittausjärjestelmä Asennus- ja huolto-ohje

Gilflo ILVA -virtausmittausjärjestelmä Asennus- ja huolto-ohje 3377150/5 IM-P337-04 MI Issue 5 -virtausmittausjärjestelmä Asennus- ja huolto-ohje 1. Esittely 2. Yleistä 3. Tekniset tiedot 4.n mekaaninen asennus 5. IImpulssiputket 6. Ensimmäinen käynnistys 7. Huolto

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

Lämpötila-anturien valinta räjähdysvaaralliseen tilaan

Lämpötila-anturien valinta räjähdysvaaralliseen tilaan Lämpötila-anturien valinta 25.1.2017 1(5) Lämpötila-anturien valinta SKS Automaatio Oy:n valikoimista löytyvät ratkaisut erilaisiin räjähdysvaarallisen tilan lämpötilamittaustoteutuksiin: lämpötila-anturit,

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

M111 ja M115 Spiraflo-mittayksiköt Asennus- ja huolto-ohje

M111 ja M115 Spiraflo-mittayksiköt Asennus- ja huolto-ohje 3309551/3 IM-P330-38 MI Issue 3 M111 ja M115 Spiraflo-mittayksiköt Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuus 2. Esittely 3. Yleistä 4. Tekniset tiedot 5. Mekaaninen asennus: M111 ja M115 -mittayksiköt 6.

Lisätiedot

Datalehti. Nivocap Kapasitiivinen pinnankorkeuden mittalaite. www.labkotec.fi. www.labkonet.com CHR-200 CAF-110 CTR-300 CFR-100 CTK-200

Datalehti. Nivocap Kapasitiivinen pinnankorkeuden mittalaite. www.labkotec.fi. www.labkonet.com CHR-200 CAF-110 CTR-300 CFR-100 CTK-200 9/2015 Datalehti Document nr. DOC001184 Kapasitiivinen pinnankorkeuden mittalaite 2-johdin kapasitiiviset pinnankorkeuden mittalaitteet soveltuvat erinomaisesti johtaville tai johtamattomille nesteille.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201401 ASIAKIRJA: 841608 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 ROTOTILTIN OHJAUS HALLINTAVIPUEMULOINNILLA SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 5 1.1. Yleistä 5 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 5 2. Toimituksen

Lisätiedot

VAISALA GMD20 Manual(1) http://www.manuallib.com/file/2539132. From ManualLib.com

VAISALA GMD20 Manual(1) http://www.manuallib.com/file/2539132. From ManualLib.com VAISALA GMD20 Manual(1) http://www.manuallib.com/file/2539132 From ManualLib.com ManualLib.com collects and classifies the global product instrunction manuals to help users access anytime and anywhere,

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W02 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Pikaopas , Versio AA Helmikuu Rosemount 8732EM magneettinen virtausmittari ja elektroniikkaversio 4

Pikaopas , Versio AA Helmikuu Rosemount 8732EM magneettinen virtausmittari ja elektroniikkaversio 4 00825-0116-4444, Versio AA Rosemount 8732EM magneettinen virtausmittari ja elektroniikkaversio 4 2 HUOMATTAVAA Tämä asiakirja on Rosemount 8732EM -mallisen (versio 4) magneettisen virtausmittarilaitteiston

Lisätiedot

Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS2000 Exi PTB 01 ATEX 2075

Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS2000 Exi PTB 01 ATEX 2075 Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS000 Exi PTB 0 ATEX 075 70496/00 0/007 Sisältö Turvaohjeet... Toiminnot ja ominaisuudet... Asennus... 4. Antureiden asennus... 5 4 Sähköinen liitäntä... 5 4. Liitinjärjestys...

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. AA Heinäkuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion -mallien 9701/9703 lähettimille

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. AA Heinäkuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion -mallien 9701/9703 lähettimille Asennusohjeet P/N MMI-20011743, Rev. AA Heinäkuu 2009 ATEX-asennusohjeet Micro Motion -mallien 9701/9703 lähettimille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso standardia EN

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W03 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan IEC standardin asettama vaatimus: IEC 60664-1:2007 Pienjänniteverkon laitteiden eristyskoordinaatio. Osa 1:Periaatteet, vaatimukset ja testit.

Lisätiedot

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0 Asennusohjeet Gapsal OKS & Compact Versio 5.0 Movek Grupp pidättää oikeuden tehdä muutoksia laitteen osiin ja teknisiin tietoihin ilman ennakkoilmoitusta. 2012 Movek Grupp. Alkuperäiset ohjeet on julkaistu

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Helmikuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion LFT-sarjan pienen virtauksen lähettimille

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Helmikuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion LFT-sarjan pienen virtauksen lähettimille Asennusohjeet P/N MMI-20011745, Rev. A Helmikuu 2009 ATEX-asennusohjeet Micro Motion LFT-sarjan pienen virtauksen lähettimille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso standardia

Lisätiedot

CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen

CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen Lighting CoreLine Tempo Small - kustannustehokas heitinratkaisu aluevalaistukseen Coreline tempo small CoreLine tempo small -valikoiman tehokkaat valaisimet on suunniteltu korvaamaan suoraan perinteinen

Lisätiedot

ULTRAÄÄNIVIRTAUSMITTARI SHARKY 474 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ULTRAÄÄNIVIRTAUSMITTARI SHARKY 474 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ULTRAÄÄNIVIRTAUSMITTARI SHARKY 474 Saint-Gobain Pipe Systems Oy Merstolantie 16 29200 Harjavalta Finland Tel. +358 (0) 207 424 600 Fax +358 (0) 207 424 601 www.sgps.fi Nuijamiestentie 3 A 00400 Helsinki

Lisätiedot

S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S12 ja S13 vedeneroittimet Asennus- ja huolto-ohje

S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S12 ja S13 vedeneroittimet Asennus- ja huolto-ohje 0231150/2 IM-P023-55 ST Issue 2 S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S12 ja S13 vedeneroittimet Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6.

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

CF ECHO II Asennusopas

CF ECHO II Asennusopas CF ECHO II Asennusopas 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Asennus lyhyesti 4 2. Toimituksen sisältö 5 3. Huomioitavaa 5 3.1. Turvallisuus 5 3.2. Suojaus 5 3.3. Yleiset ohjeet 6 4. Virtausmittarin asennus 6 4.1. Asennusohjeet

Lisätiedot

PTS - Läppäpelti PTS. Läppäpelti

PTS - Läppäpelti PTS. Läppäpelti PTS Läppäpelti Ilmavirran sulkuun, säätöön, tasapainotukseen ja ohjaukseen soveltuva säätöpelti. Kotelon vuotoluokitus: standardi EN 1751, luokka C. Kotelo ja säätöpelti ovat sinkittyä terästä. Sulkupellin

Lisätiedot

Rosemount 3490-sarjan 4 20 ma + HART yhteensopiva ohjain

Rosemount 3490-sarjan 4 20 ma + HART yhteensopiva ohjain 00825-0216-4841, Versio AA Rosemount 3490-sarjan 4 20 ma + HART yhteensopiva ohjain VAROITUS Turvallisten asennusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa kuoleman tai vakavan vamman Rosemount 3490-sarjan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje Nokeval FD200-sarja Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD200A4 ja FD200A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 6 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

SATRON VG painelähetin sakkautuville väliaineille

SATRON VG painelähetin sakkautuville väliaineille M, revisio Satron VG painelähetin kuuluu Vlähetinperheeseen, jonka lähettimissä yhdistyvät sekä analogisten että Smartlähettimien ominaisuudet. Satron VG painelähetin on kaksijohdinlähetin (W), joka soveltuu

Lisätiedot

Rosemount 2130. ATEX ja IECEx räjähdyspaineen kestäviä tuotteita koskevat turvaohjeet

Rosemount 2130. ATEX ja IECEx räjähdyspaineen kestäviä tuotteita koskevat turvaohjeet Ohjekirjan liite 00809-0416-4130, versio AA Toukokuu 2009 Rosemount 2130 Rosemount 2130 ATEX ja IECEx räjähdyspaineen kestäviä tuotteita koskevat turvaohjeet www.rosemount.com Rosemount 2130 Ohjekirjan

Lisätiedot