Rosemount 8742C/8700 -sarja Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) ja FOUNDATION -kenttäväylä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rosemount 8742C/8700 -sarja Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) ja FOUNDATION -kenttäväylä."

Transkriptio

1 magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) ja FOUNDATION -kenttäväylä Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Asennus Vaihe 4: Asennus (laipallinen virtausputki) Vaihe 4: Asennus (laipattoman rakenteen virtausputki) Vaihe 4: Asennus (hygieeninen virtausputki) Vaihe 5: Maadoitus Vaihe 6: Kytkennät Vaihe 7: Peruskonfigurointi Vaihe 8: Prosessivuotojen esto (optio) Vaihe 9: Syötön kytkeminen lähettimeen Vaihe 10: Tarkista prosessiliitännät Vaihe 11: Vahvista lähettimen asetukset Valmis Valmistusonlopetetu

2 2004, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tavaramerkit ovat omistajan omaisuutta. Inc Market Boulevard Chanhassen, MN USA Puh. (USA) Puh. (muut maat) Faksi Emerson Process Management Wiltonstraat KW Veenendaal Alankomaat Puh. +31(0) Faksi +31(0) Emerson Process Management Asia Pacific Private Limited 1 Pandan Crescent Singapore Puh Faksi / Emerson Process Management Oy Pakkalankuja 6 FIN VANTAA Suomi Puh Faksi TÄRKEÄ ILMOITUS Tässä asennusoppaassa on 8742C:n perusohjeet. Tässä ei ole ohjeita, jotka koskisivat konfiguroinnin yksityiskohtia, diagnostiikkaa, huoltoa, vianetsintää, tai räjähdyspaineen kestäviä, liekinkestäviä tai luonnostaan vaarattomia asennuksia. Katso lisäohjeita 8742C:n viitekäsikirjasta (julkaisunumero ). Ohjekirja ja tämä pika-asennusopas ovat myös saatavana sähköisinä nettiosoitteesta VAROITUS Näiden asennusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa kuoleman tai vaikean vamman: Asennus- ja huolto-ohjeet on tarkoitettu vain koulutetun huoltohenkilön käyttöön. Älä tee laitteistolle muita kuin käyttöohjeissa esitettyjä huoltoja, ellet ole siihen koulutettu. Tarkista, että virtausputken ja lähettimen käyttöympäristö on FM-, CSA- tai CENELEC-hyväksynnän mukainen. Älä kytke 8742C-laitetta räjähdysalttiissa ympäristössä olevaan virtausputkeen, joka ei ole in valmistama.

3 VAROITUS Virtausputken vuoraus voi rikkoutua käsiteltäessä. Älä pane koskaan virtausputkeen mitään, jolla nostaisit tai vipuaisit. Jos vuoraus rikkoutuu, virtausputki on käyttökelvoton. Älä käytä metallisia tai spiraalitiivisteitä, sillä ne voivat vaurioittaa virtausputken vuorauksen päätyjä. Jos laite irrotetaan usein, muista silloin suojata vuorauksen päädyt. Suojaukseen käytetään usein lyhyitä lankarullia. Virtausputken toiminnan ja käyttöiän kannalta on hyvin tärkeää, että laippapultit kiristetään oikealla tavalla. Kaikki pultit on kiristettävä oikeassa järjestyksessä tietyin momentein. Jos näin ei tehdä, virtausputken vuoraus voi rikkoutua pahoin ja virtausputki on ehkä vaihdettava. VAIHE 1: ASENNUKSEN VALMISTELU Ennen 8742C mallin magneettisen virtausmittarin asennusta on tehtävä tietyt valmistelut, jotta varsinainen asennus sujuisi helpommin: Näitä valmisteluja ovat sovellukseen liittyvien optioiden ja konfigurointien tunnistaminen, tarvittaessa laitekytkimien asennus ja fyysisten vaatimusten ottaminen huomioon. 8742C:n asennuspaikassa on oltava niin paljon tilaa, että asennus voidaan tehdä turvalliseksi, kaapeliläpivienteihin on helppo pääsy ja lähettimen kannet voidaan avata täysin. Jotta lähettimen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, vältä kuumaa ja tärisevää asennuspaikkaa. Tyypillisiä vaikeita asennuspaikkoja ovat paljon tärisevät putkilinjat kiinteästi asennettujen lähettimien kanssa, lämpimän ilmaston asennukset ja ulkoasennukset kylmissä ilmastoissa. Ongelmien välttämiseksi voidaan erilleen asennetut lähettimet asentaa valvomoon. Näin elektroniikka on suojassa ankarilta ympäristöolosuhteilta ja konfigurointi tai huolto on helpompaa.

4 Laitekytkimet 8742C:n elektroniikkakortissa on kaksi käyttäjän valittavissa olevaa laitekytkintä. Näillä kytkimillä asetetaan simulointiyliheitto ja lähettimen ohjelmasuojaus. Näiden kytkimien vakiokonfigurointi tehtaalta toimitettaessa: Simulointiyliheitto: Off (pois) Lähettimen ohjelmasuojaus: Off (pois) Kytkimet sijaitsevat elektroniikan korttipinon ulommaisessa kortissa. Kuva 1. Laitekytkimet Simulointiyliheitto Lähettimen ohjelmasuojaus Laitekytkinten asentojen muuttaminen Useimmissa tapauksissa ei ole tarpeen muuttaa laitekytkinten asentoja. Jos kytkinten asentoja on tarpeen muuttaa, käyttöohjekirjassa on tarkat ohjeet sitä varten.

5 Lähetinkotelon kääntäminen Elektroniikkakoteloa voidaan kääntää virtausputkella 90 :n pykälin irrottamalla neljä asennuspulttia, jotka ovat kotelon pohjassa, kääntämällä koteloa ja asentamalla pultit takaisin paikoilleen. Kun palautat kotelon alkuperäiseen asentoonsa, varmista, että pinta on puhdas eikä kotelon ja virtausputken välillä ole välystä. VAIHE 2: KÄSITTELY Käsittele kaikkia osia varovasti, jotteivät ne rikkoutuisi. Kuljeta laitteisto asennuspaikalle alkuperäisissä kuljetuspakkauksissa, jos se vain on mahdollista. Teflon illa vuoratuissa virtausputkissa on toimitettaessa suojapäädyt, jotta ne eivät rikkoutuisi tai vääntyisi. Irrota päätysuojat juuri ennen asennusta. Kuva virtausputken nostolenkit mm:n (½ 4 in.) virtausputket 150 mm (6 in.) ja suuremmat virtausputket B02A, C02A

6 VAIHE 3: ASENNUS Tulopuolen ja lähtöpuolen putkiosuudet Jotta suorituskykymäärittelyt pitäisivät paikkansa vaihtelevissa prosessiolosuhteissa, asenna virtausputki vähintään viiden suoran putkenhalkaisijan päähän tulopuolelle ja kahden suoran putkenhalkaisijan päähän lähtöpuolelle elektroditasosta (ks. Kuva 3). Kuva 3. Tulopuolen ja lähtöpuolen suorien putkiosuuksien pituudet 5 putkenhalkaisijaa 2 putkenhalkaisijaa Virtaus G02A Virtaussuunta Virtausputki on asennettava siten, että virtaussuuntaa osoittavan, virtausputken tunnuskilvessä olevan virtausnuolen ETEENPÄIN-kärki osoittaa putken läpi tapahtuvan virtauksen suunnan. Virtausputken suunta Virtausputki on asennettava siten, että se on koko ajan täynnä käytön aikana. Pystysuorassa asennuksessa saadaan ylöspäin virtaava prosessineste pitämään poikkileikkausalue täynnä, virtausmäärästä riippumatta. Vaakasuoraa asennusta pitäisi käyttää vain matalalla olevissa putkiston osissa, jotka ovat normaalisti täynnä. Näissä tapauksissa saa elektroditason suunta poiketa korkeintaan 45 astetta vaakasuorasta.

7 Kuva 4. Virtausputken suunta A VIRTAUS VIRTAUS A01A, A01C virtausputkessa olevat elektrodit ovat oikeassa suunnassa, kun molemmat mittauselektrodit ovat asemissa klo 3 ja 9, kuten oikealla oleva kuva 4 osoittaa virtausputken elektrodit ovat oikeassa suunnassa, kun virtausputken yläpää on joko pystysuorassa tai vaakasuorassa, kuten kuva 5 osoittaa. Vältä asennusta, jossa virtausputken yläosa on 45 astetta pystysuorasta tai vaakasuorasta. Kuva :n asennusasento 45 elektroditaso 45 elektroditaso E01A, F01A

8 VAIHE 4: ASENNUS (LAIPALLINEN VIRTAUSPUTKI) Tiivisteet Virtausputki vaatii tiivisteen kaikkiin sen ja siihen liitettävien laitteiden tai putkien väliin. Valitun tiivistemateriaalin täytyy sopia prosessinesteelle ja käyttöolosuhteisiin. Älä käytä metallisia tai spiraalitiivisteitä, sillä ne voivat vaurioittaa virtausputken vuorausta. Maadoitusrenkaan kummallekin puolelle on asetettava tiiviste. Kaikissa muissa sovelluksissa (myös virtausputkissa, joissa on vuoraussuoja tai maadoituselektrodi) tarvitaan vain yksi tiiviste kumpaankin päätyliitäntään. Laippapultit Virtausputken linjakoon ja vuoraustyypin mukaiset suositusmomentit: taulukko 1 ASME B16.5 (ANSI)-laipat ja taulukko 2 DIN-laipat. Tehtaalta saa lisätietoja, jos taulukossa ei ole virtausputken laipan paineluokkaa. Kiristä virtausputken tulopuolen laippapultit vähitellen kuva 6:n mukaisesti 20 %:iin momenttisuosituksesta. Toista sama virtausputken lähtöpuolella. Jos virtausputkessa on enemmän tai vähemmän laippapultteja, kiristä pultit samalla tavalla ristiin. Toista koko tämä kiristystoimenpide siten, että momentiksi tulee 40 %, 60 %, 80 % ja 100 % momenttisuosituksesta tai kunnes prosessi- ja virtausputken laippojen väliset vuodot lakkaavat. Jos vuoto ei lakkaa suositusmomenteilla, pultteja voidaan kiristää vielä 10 %:n lisäyksin, kunnes liitos lakkaa vuotamasta tai mitattu momentti saavuttaa pulttien maksimimomentin tason. Koska käytännössä on kiinnitettävä huomiota vuorauksen kestoon, käytetään usein tapauskohtaisia momenttiarvoja, johon vaikuttaa sovelluksessa käytettävät laipat, pultit, tiivisteet ja virtausputken vuorausmateriaali. Tarkista, ettei laipoissa ole vuotoja pulttien kiristämisen jälkeen. Jos ei käytetä selostettua kiristystapaa, seurauksena voi olla paha laitevaurio. Virtausputket on kiristettävä toisen kerran 24 tunnin kuluttua alkuasennuksesta. Virtausputken vuorausmateriaalit voivat menettää muotonsa ajan mittaan.

9 Kuva 6. Laippapulttien kiristysjärjestys 8-pulttinen 8742f_01a.eps Taulukko ja 8707-mallien korkeasignaalitasoisten virtausputkien laippapulttien suositusmomentit Kokokoodi Linjakoko Teflon/Tefzel/ PFA-vuoraukset Luokka 150 (naulajalkaa) Luokka 300 (naulajalkaa) Polyuretaani/ neopreeni/ linatex-vuoraukset Luokka 150 (naulajalkaa) Luokka 300 (naulajalkaa) mm ( 1 /2 in.) mm (1 in.) mm (1 1 /2 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) mm (10 in.) mm (12 in.) mm (14 in.) mm (16 in.) mm (18 in.) mm (20 in.) mm (24 in.) mm (30 in.) mm (36 in.)

10 Taulukko mallin laippapulttien kiristysmomenttija pulttikuormitusarvot Teflon/Tefzel-vuoraus PN10 PN 16 PN 25 PN 40 (Newton) (Newton) (Newton) Kokokoodi Linjakoko mm (0.5 in.) mm (1 in.) mm (1.5 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) mm (10 in.) mm (12 in.) mm (14 in.) mm (16 in.) mm (18 in.) mm (20 in.) mm (24 in.) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newton)

11 mm (1 in.) mm (1.5 in.) mm (2 in.) mm (3 in.) mm (4 in.) mm (6 in.) mm (8 in.) mm (10 in.) mm (12 in.) mm (14 in.) mm (16 in.) mm (18 in.) mm (20 in.) mm (24 in.) Polyuretaani/neopreeni/linatex-vuoraukset PN 10 PN 16 PN 25 PN 40 (Newton) (Newton) (Newton) Kokokoodi Linjakoko (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newtonmetriä) (Newton) VAIHE 4: ASENNUS (LAIPATTOMAN RAKENTEEN VIRTAUSPUTKI) Tiivisteet Virtausputki vaatii tiivisteen kaikkiin sen ja siihen liitettävien laitteiden tai putkien väliin. Valitun tiivistemateriaalin täytyy sopia prosessinesteelle ja käyttöolosuhteisiin. Älä käytä metallisia tai spiraalitiivisteitä, sillä ne voivat vaurioittaa virtausputken vuorausta. Maadoitusrenkaan kummallekin puolelle on asetettava tiiviste. Kaikissa muissa sovelluksissa (myös virtausputkissa, joissa on vuoraussuoja tai maadoituselektrodi) tarvitaan vain yksi tiiviste kumpaankin päätyliitäntään.

12 Kohdistus ja pultit 1. Jos käytetään mm:n (1 1 /2 8 in.) putkikokoja, virtausputken kumpaankin päähän on asetettava keskitysrengas. Jos putkikoko on 4 25 mm ( in.), keskitysrenkaita ei tarvita. Jos käytetään 100 ja 150 mm (4 ja 6 in.) PN 10 16, asetetaan ensin paikalleen virtausputki renkaineen ja sen jälkeen kierretapit. Tässä rengasasennuksessa urat ovat renkaan sisäpuolella. 2. Aseta virtausputken alapuolen kierretapit putkilaippojen väliin. Kierretappien teknilliset arvot: Taulukko 3. Jos pieniin putkiin, 4 25 mm ( in.) käytetään hiiliteräspultteja eikä vaadittuja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja, ne ovat heikompia. Taulukko 3. Kierretappien teknilliset arvot Virtausputken nimelliskoko Kierretappien teknilliset arvot 4 25 mm ( in.) 316 SST ASTM A193, Grade B8M, Class 1 -kierretapit mm (1 1 /2 8 in.) CS, ASTM A193, Grade B7 -kierretapit 3. Aseta virtausputki laippojen väliin. Pidä huolta siitä, että keskitysrenkaat ovat asianmukaisesti kierretapeissa. Kierretapit on kohdistettava keskitysrenkaitten merkkien kanssa. 4. Aseta loput kierretapit, aluslevyt ja mutterit paikoilleen. 5. Kiristä taulukko 1:n kiristysmomenttien mukaisesti. Älä kiristä pultteja liikaa, jotta vuoraus ei rikkoutuisi.

13 Kuva 7. Tiivisteiden asentaminen keskitysrenkaitten avulla Tiiviste (Käyttäjä hankkii) Asennus, kierretapit, mutterit ja aluslevyt Keskitysrenkaat VIRTAUS A1A Laippapultit Kiristä laippapultit ristiin. Tarkista, ettei laipoissa ole vuotoja pulttien kiristämisen jälkeen. Kaikki virtausputket on kiristettävä toisen kerran 24 tunnin kuluttua laippapulttien ensimmäisestä kiristämisestä. Taulukko 4. Kokokoodi Linjakoko Naula-jalkaa (Newton-metriä) 15F 4 mm (0.15 in.) 5 6,8 30F 8 mm (0.30 in.) 5 6, mm ( 1 /2 in.) 5 6, mm (1 in.) 10 13, mm (1 1 /2 in.) 15 20, mm (2 in.) 25 33, mm (3 in.) 40 54, mm (4 in.) 30 40, mm (6 in.) 50 67, mm (8 in.) 70 94,9

14 VAIHE 4: ASENNUS (HYGIEENINEN VIRTAUSPUTKI) Tiivisteet Virtausputki vaatii tiivisteen kaikkiin sen ja siihen liitettävien laitteiden tai putkien väliin. Valitun tiivistemateriaalin täytyy sopia prosessinesteelle ja käyttöolosuhteisiin. IDF-liittimen ja prosessiliittimen, esim. Tri-Clamp, välille toimitetaan tiivisteet. Tiivisteitä ei toimiteta, mikäli virtausanturi toimitetaan ilman prosessiliittimiä. Kohdistus ja pultit Kun asennetaan magneettista määrämittaria, jossa on hygieeniset liitännät, on noudatettava tavanomaisia tehdaskäytäntöjä. Erityisiä kiristysmomenttiarvoja ja pultinasennusmenetelmiä ei tarvita. Kuva :n hygieeninen asennus Panta (Käyttäjä hankkii) Tiiviste (Käyttäjä hankkii) Huomautus: Valmistaja voi tilauksesta toimittaa pannan ja tiivisteen. 8721_a_06.eps

15 VAIHE 5: MAADOITUS Katso taulukko 5, josta näkyy minkälaista maadoitustyyppiä asennuksessa on syytä käyttää. Virtausputken runko on aina maadoitettava virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Jos näin ei menetellä laitteiston antama suojaus voi heikentyä. Sisäinen maadoituskytkentä (suojaava maadoitus), joka on kytkentärasiassa, tehdään sisäiseen maadoitusruuviin. Tämän ruuvin tunnuksena on maadoitustunnus. Taulukko 5. Maadoituksen kytkeminen Putkityyppi Sähköä johtava vuoraamaton putki Sähköä johtava vuorattu putki Sähköä johtamaton putki Maadoitustyypit Ei maadoitusmahdollisuuttrenkaaselektrodisuojat Maadoitus- Maadoitu- Vuoraus- Ks. kuva 9 Ei vaadita Ei vaadita Ks. kuva 10 Riittämätön maadoitus Riittämätön maadoitus Ks. kuva 10 Ks. kuva 9 Ks. kuva 10 Ks. kuva 11 Ks. kuva 12 Ks. kuva 11 Kuva 9. Ei maadoitusta tai maadoituselektrodi vuoratussa putkessa Maadoitus C

16 Kuva 10. Maadoitus maadoitusrenkailla tai vuoraussuojilla Maadoitus Maadoitusrenkaat tai vuoraussuojat C Kuva 11. Maadoitus maadoitusrenkailla tai vuoraussuojilla Maadoitus Maadoitusrenkaat a01b

17 Kuva 12. Maadoitus maadoituselektrodeilla Maadoitus a01a VAIHE 6: KYTKENNÄT Kaapeliläpiviennit ja kytkennät Sekä virtausputkessa että lähettimen kytkentärasioissa on läpiviennit ¾ tuuman NPT-kaapeliläpivienneille. Nämä kytkennät on tehtävä virallisten ja tehtaan sähkömääräysten mukaisesti. Käyttämättömät läpiviennit on tiivistettävä metallitulpilla. Jotta ei syntyisi sähköisten häiriöiden aiheuttamia virheitä, sähköasennukset on tehtävä asianmukaisesti. Sähköhäiriöisissä käyttöympäristöissä on käytettävä suojattua kaapelia. Kaapelointi Vedä sopivan kokoinen kaapeli magneettisen virtausmittarilaitteiston kaapeliläpivientien kautta. Vedä kaapeli jännitteensyötöstä lähettimeen. Vedä magnetointi- ja elektrodikaapelit virtausmittarista lähettimeen. Valmistele magnetointi- ja elektrodikaapelien päät kuten kuva 13 osoittaa. Elektrodi- ja magnetointikaapelin suojaamaton osuus ei saa olla yli 25 mm (1 in.). Jos kaapeli on hyvin pitkä tai kaapelisuojukset huonosti liitettyjä, voi syntyä sähköhäiriöitä, joista aiheutuu epävakaita mittarilukemia.

18 Kuva 13. Kaapelin valmistelun yksityiskohta 26 (1.00) Kaapelin suojus HUOM. Mitat ovat millimetreinä (tuumina) 8705/0041a.eps Vaihe 6.1 Magnetoinnin syöttö Tämä kaapeloinnin osa käsittää jännitteensyötön virtausputken käämeihin lähettimen kautta. Magnetoinnin syöttö lähettää pulssitetun DC-taajuuden virtausputkelle. Lähettimen johdot on asennettava virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Lähettimen kotelo maadoitetaan kierteisen kaapeliläpiviennin kautta. Vaihtovirtasovelluksissa kytketään nollajohdin liittimeen N ja verkkojännite liittimeen L1. Tasavirtasovelluksissa kytketään plusja miinusjohto tavalliseen tapaan. Laitteet, joissa jännitteensyöttö on VDC, voi virrantarve olla 1 A. Lisäksi on noudatettava seuraavassa esitettyjä syöttöjohtoja ja katkaisimia koskevia vaatimuksia:

19 Kuva 14. Tehonsyötön virta 1,0 0,75 Syöttövirta (A) 0,5 0, Jännitteensyöttö (V) I = 10/V I = syöttövirran vaatimukset (A) V = syöttöjännite (V) Jännitteensyöttöjohtoja koskevat vaatimukset Käytä 4 0,75 mm 2 :n (12 18 AWG) johtoa ottaen huomioon sovelluksen lämpötilan. Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 60 C (140 F), käytä kaapelia, joka kestää 80 C (176 F). Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 80 C (176 F), käytä kaapelia, joka kestää 110 C (230 F). Katkaisimet Kytke laite erillisen kytkimen tai suojakatkaisimen kautta. Merkitse kytkin tai suojakatkaisin selvästi ja sijoita se lähettimen lähelle noudattaen virallisia sähkömääräyksiä. Asennusluokka 8742C:n asennusluokka on (ylijännite) luokka II.

20 Ylivirtasuojaus 8742C-virtausmittari vaatii jännitteensyöttölinjojen ylivirtasuojauksen. Ylivirtalaitteiden maksimiarvot ovat: Syöttöjännite Sulakkeen koko Valmistaja 110 VAC 250 V; 1 A, nopea Bussman AGCI tai vastaava 220 VAC 250 V; 0,5 A, nopea Bussman AGCI tai vastaava Vaihe 6.2 lähettimen tulot FOUNDATION-kenttäväylän tiedonsiirto vaatii vähintään 9 VDC ja enintään 32 VDC jännitteeksi lähettimen tiedonsiirtoliittimissä. Älä ylitä 32 VDC:n jännitettä lähettimen tiedonsiirtoliittimissä. Älä kytke vaihtovirtaverkkojännitettä lähettimen tiedonsiirtoliittimiin. Sopimaton syöttöjännite voi vaurioittaa lähetintä. Tehosovitin Jokainen kenttäväylän segmentti vaatii tehosovittimen, jolla erotetaan teholähde muista väyläsegmenteistä. Kenttäjohdot FOUNDATION-kenttäväylän tiedonsiirtoon tarvitaan jännitteensyöttö, joka on riippumaton käämin jännitteensyötöstä. Käytä suojattuja, kierrettyjä parikaapeleita, jotta tulos olisi paras mahdollinen. Jotta uusien sovellusten toiminta olisi maksimaalisen hyvä, on käytettävä kierrettyjä parikaapeleita, jotka on tarkoitettu kenttäväylän tiedonsiirtoon. Kenttäväyläsegmentin laitteiden lukumäärää rajoittavat syöttöjännite, kaapelin vastus ja kunkin laitteen vaatima virtamäärä. Taulukko 6. Kenttäväylän kytkentöjen kaapeleiden ihannearvot Ominaisuus Ihannearvo Impedanssi 100 ohmia ± 20 % / 31,25 khz Johdinhalkaisija 18 AWG (0,8 mm 2 ) Suojaus 90 % Vaimentuminen 3 db/km Kapasitiivinen epätasapaino 2 nf/km

21 Lähettimen kytkentäkaavio Tiedonsiirtoliittimet ovat napaisuusvapaita: Tasavirran syöttöjohtimien napaisuus ei ole tärkeää, kun ne kytketään liittimiin. Kun ne kytketään riviliittimiin, on paras käyttää puristettuja kiinnikkeitä. Kiristä liitinruuvit hyvän kontaktin varmistamiseksi. Lähettimen kummankin päätykannen on oltava paikoillaan, jotta se täyttäisi räjähdyspainetta kestävän luokituksen vaatimukset. Älä irrota lähettimen kansia räjähdysalttiissa ympäristössä lähetintä kytkettäessä. Kuva 15. Virtakytkennät (Jännitesyöttö, suodatin, ensimmäinen päätevastus ja konfiguraattori ovat tavallisesti RK-tilassa.) 1900 m (6234 ft) maks. (riippuen kaapelityypistä) Päätevastukset (Päähaara) Yhdistetty tehosovitin ja suodin Kenttäväyläsegmentti * Luonnostaan vaarattomissa asennuksissa on mahdollista asentaa vähemmän laitteita yhden luonnostaan vaaraton -barrierin kanssa sarjaan. (Sivuhaara) (Sivuhaara) Laitteet 1-11* _01A Vaihe 6.3 Lähettimen ja virtausputken väliset johdot Virtausputken ja erilleen asennetun lähettimen välille on asennettava erilliset kaapelit magnetoinnille ja elektrodeille. Liian lähekkäin asennetut kaapelit voivat aiheuttaa häiriöitä.

22 Kuva 16. Johdotuksen valmistelu Väärin Oikein Jännite Lähdöt Jännite Lähdöt Magnetointija elektrodikaapelit Jännite Lähdöt Jännite Lähdöt Magnetointija elektrodikaapelit 8705/0000a01a, 0000a01b.eps Taulukko 7. Kaapeleita koskevat vaatimukset Kuvaus Pituus Osanumero Signaalikaapeli (20 AWG) Belden 8762, Alpha vastaava ft m Magnetointikaapeli (14 AWG) Belden 8720, Alpha vastaava ft m Signaali- ja magnetointiyhdistelmäkaapeli (18 AWG) (1) ft m (1) Signaali- ja magnetointiyhdistelmäkaapelia ei suositella korkean signaalitason magneettiseen määrämittariin. Signaali- ja magnetointiyhdistelmäkaapeli saa olla korkeintaan 30 m (100 ft) pitkä. Erikseen asennettavan lähettimen asennukseen tarvitaan yhtä pitkät signaali- ja magnetointikaapelit. Kiinteästi asennettavat lähettimet on johdotettu tehtaalla, eivätkä ne vaadi yhdyskaapeleita. Tehtaalta voidaan tilata 1,5 300 metrin ( ft) kaapeleita, jotka toimitetaan virtausputken kanssa.

23 Virtausputken ja erilleen asennetun lähettimen välinen kytkentä Kuva 17. Etäasennuksen kytkentäkaavio Älä kytke vaihtovirtaa virtausputkeen tai lähettimen liittimiin 1 ja 2, koska muuten on vaihdettava elektroniikkakortti. 8742b_07a,8742/8742_07.eps Virtausputken ja kiinteästi asennetun lähettimen väliset kytkennät Kuva 18. Kiinteän asennuksen kytkentäkaavio Elektroniikkakortti Älä kytke vaihtovirtaa virtausputkeen tai lähettimen liittimiin 1 ja 2, koska muuten on vaihdettava elektroniikkakortti B01A,8742/8742_08

24 VAIHE 7: PERUSKONFIGUROINTI Nopea käyttöönotto Kun magneettinen virtausmittarilaitteisto on asennettu ja tiedonsiirto on kunnossa, lähetin on konfiguroitava. Normaali lähetinkonfiguraatio ilman optiokoodia C1, asiakaskohtainen konfigurointi, toimitetaan seuraavin parametrein: Insinööriyksiköt: ft/s Putkikoko 7,6 cm (3 in.) Virtausputken kalibrointinumero: Laiteposition ja laiteosoitteen antaminen 8742C-mallin magneettinen virtausmittari toimitetaan tyhjällä positiolla ja väliaikaisella osoitteella varustettuna, jotta isäntälaite voi automaattisesti antaa osoitteen ja position. Positio tai osoite voidaan tarvittaessa vaihtaa. Konfiguroinnissa voidaan tehdä seuraavat toiminnot: Vaihtaa positio uuteen. Vaihtaa osoite uuteen. Kun laite on väliaikaisessa osoitteessa, vain positiota ja osoitetta voidaan vaihtaa tai vain niille voidaan kirjoittaa. Resurssi-, siirto- tai toimilohkot eivät ole käytettävissä.

25 Toimilohkokonfigurointi AI-lohko Analogiatulon (AI) toimilohko on järjestelmään- ja/tai mittauslaitteistoihin menevän mittauksen ensisijainen rajapinta. Kun laite konfiguroidaan, on asetettava kolme parametriä, jotta AI-lohkon ja siirtolohkon välinen tiedonsiirto toimisi oikein. 1. CHANNEL (KANAVA) -parametrillä määritetään, mitä siirtolohkon mittausta AI-lohko käyttää. 8742C-mallin magneettisessa virtausmittarissa on käytettävissä vain yksi kanava: AI1.CHANNEL = 1 (virtaus). 2. Toinen parametri on XD_SCALE.UNITS_INDX. Oletuskonfigurointi on jalkaa/sekunti (ft/s). 3. Lopuksi, koska virtausmittaus siirtolohkosta on oikeina yksikköinä, L_TYPE konfiguroidaan muodossa Direct. L_TYPE voi olla Direct (suora) tai Indirect (epäsuora). Yleinen toimilohkokonfigurointi Yleensä vain siirtolohkossa ja AI-lohkossa on konfiguroinnit virtauskohtaisia parametrejä varten. Kaikki muut toimilohkot konfiguroidaan yhdistämällä AI-lohko toisiin lohkoihin käytettäväksi säätö- ja/tai valvontasovelluksiin. HUOMAUTUS Katso FOUNDATION -kenttäväylälohkon tuotekäsikirjasta, julkaisu , lisätietoja AI-lohkon konfiguroinnista ja vianetsinnästä.

26 TUOTEHYVÄKSYNNÄT Hyväksytyt valmistuspaikat Inc. Chanhassen, Minnesota, USA Fisher- Technologias de Flujo, S.A. de C.V. Chihuahua, Chihuahua, Meksiko EU:n direktiivit EY:n yhdenmukaisuusilmoitus kaikkien tätä tuotetta koskevien EU:n direktiivien osalta on nähtävänä in web-sivulla osoitteessa Paperiversio on saatavana paikalliselta myyntiedustajaltamme. ATEX-direktiivi Inc. noudattaa ATEX-direktiiviä. Liekinkestävän kotelon Ex d -suojaus EN50 018:n mukaisena Ex d -suojatulla kotelolla varustetun lähettimen saa avata vain kun jännitteensyöttö on katkaistu. Laitteen läpiviennit on suljettava metallisella EEx d -kaapelitiivisteellä tai metallisella suojatulpalla. Älä ylitä hyväksyntäkilvessä ilmoitettua energiatasoa. Tyyppi n -suojaus EN50 021:n mukaisena Laitteen läpiviennit on suljettava metallisella EExe- tai EExn-kaapelitiivisteellä tai metallisella sulkutulpalla tai ATEX:in mukaisella kaapelitiivisteellä ja EU:n hyväksymän sertifiointiviraston hyväksymällä IP66-suojatulpalla.

27 Eurooppalainen painelaitedirektiivi (PED) (97/23/EY) 8705-mallin magneettisen virtausmittarin virtausputket linjakokoja laippayhdistelminä: Linjakoko: 40 mm (1 1/2 in.) / laippatyyppi ANSI 600, ANSI 900 Linjakoko: 50 mm (2 in.) / laippatyyppi ANSI 300, ANSI 600, ANSI 900 Linjakoko: 80 mm (3 in.) / laippatyyppi PN40, ANSI 300, ANSI 600, ANSI 900 Linjakoko: 100 mm (4 in.) / laippatyyppi PN40, ANSI 300, ANSI 600, ANSI 900 Linjakoko: 150 mm (6 in.) / kaikki laippatyypit Linjakoko: 200 mm (8 in.) / PN16, PN25, PN40, ANSI 150, ANSI 300, ANSI 600, ANSI 900 Linjakoko: 250, 300, 350, 400, 450, 500, 600, 750, 900 mm (10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 30, 36 in.) / kaikki laippatyypit QS-arviointitodistus EY Nro. PED-H-20 H-moduulin yhdenmukaisuuden arviointi 8711-mallin magneettisen virtausmittarin virtausputket Linjakoot: 1,5, 2, 3, 4, 6 ja 8 tuumaa QS-arviointitodistus EY Nro. PED-H-20 H-moduulin yhdenmukaisuuden arviointi Kaikki muut 8705/8711-mallien virtausputket hyvä konepajakäytäntö Räjähdyspaineen kestävät hyvän konepajakäytännön tai luokan I virtausmittarit eivät kuulu PED:n piiriin eikä niitä voida merkitä PED-yhdenmukaisiksi. Pakollinen PED:n artiklan 15 mukainen virtausputkien CE-merkintä on virtausputken rungossa (CE 0434). Virtausmittariluokkien I-IV yhdenmukaisuusarvioinneissa käytetään H-moduulia.

28 Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) (89/336/ETY) Kaikki mallit EN : 1992, EN : 1995, EN : 1997 Signaalikaapeleita ei pidä asentaa vierekkäin eikä samalle kaapelihyllylle kuin vaihtovirtajohdot. Laite on maadoitettava asianmukaisesti virallisten sähkömääräysten mukaisesti. Jotta suojaus signaalihäiriöitä vastaan olisi tehokkaampaa, on suositeltavaa käyttää suojattua kaapelia; ks. lisätietoja: Kaapelointi sivulla 17. Matalajännitedirektiivi (93/68/ETY) Kaikki mallit 8742 EN : 1995 Muita tärkeitä ohjeita Käytä vain uusia, alkuperäisiä osia. Huoltoja saavat tehdä vain koulutetut huoltohenkilöt. Vaarallisten tilojen hyväksynnät Virtausputken ja lähettimen samanarvoisten vaaralliset tilat -sertifiointien on vastattava toisiaan kiinteästi asennetuissa magneettisissa virtausmittarilaitteistoissa. Erilleen asennetuissa laitteissa ei tarvita toisiaan vastaavia vaaralliset tilat -sertifiointioptiokoodeja.

29 Lähettimen hyväksyntää koskevia tietoja Taulukko 8. Lähettimen optiokoodit 8742-lähetin Hyväksyntäkoodit Kenttäväylän lähtö I.S.-kenttäväylän lähtö N0 N5 E5 ED K0 K5 KD (1) (1) Ks. taulukko 10 sivulla 36, jossa on esitetty käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde. Pohjois-Amerikan luokitukset Factory Mutual (FM) N0 Division 2 hyväksyntä Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T4 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Kotelotyyppi 4X

30 N5 E5 K0 Division 2 hyväksyntä vain virtausputkille, joissa on IS-elektrodit Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodit T4 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Kotelotyyppi 4X Räjähdyspaineen kestävä hyväksyntä Räjähdyspaineen kestävä Class I, Division 1, Groups C, D Lämpötilakoodi T6 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodit T4 /60 C Kotelotyyppi 4X Division 2 hyväksyntä luonnostaan vaarattoman lähdön kanssa Viitteenä in tarkistuspiirustus Class I, Division 2, Groups A, B, C, D, joissa IS-lähtö seuraavasti: Class I, Division 1, Groups A, B, C, D. Lämpötilakoodi T4 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Kotelotyyppi 4X

31 K5 Räjähdyspaineen kestävä hyväksyntä luonnostaan vaarattoman lähdön kanssa Viitteenä in tarkistuspiirustus Räjähdyspaineen kestävä: Class I, Division 1, Groups C, D, joissa IS-lähtö seuraavasti: Class I, Division 1, Groups A, B, C, D. Lämpötilakoodi T6 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodit T4 / 60 C Kotelotyyppi 4X Canadian Standards Association (CSA) N0 Sopiva: Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T4 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Kotelotyyppi 4X K0 Viitteenä in tarkistuspiirustus Sopiva: Class I, Division 2, Groups A, B, C, D, joissa IS-lähtö seuraavasti: Class I, Division 1, Groups A, B, C, D. Lämpötilakoodi T4 / 40 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Kotelotyyppi 4X Euroopan hyväksynnät ED CENELEC-liekinkestävä Luokitus nro: KEMA03ATEX2159X EEx de IIB T6 (Ta = 20 C +65 C) V maks. = 250 VAC tai 50 VDC 0575 II 2G KD CENELEC-liekinkestävä, jossa luonnostaan vaaraton lähtö Luokitus nro: KEMA03ATEX2159X II 2G EEx de [ia] IIB T6 (Ta = 20 C +65 C) V maks. = 250 VAC tai 50 VDC 0575

32 TURVALLISEN KÄYTÖN ERITYISEHDOT (X): Käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde otetaan edellä olevasta taulukosta (15 kuvaus). (Ks. taulukko 10.) ASENNUSOHJEET: Kaapelin läpivientien ja sulkutulppien on oltava sertifioitua tyyppiä ja sovittava käyttöolosuhteisiin sekä oltava oikein asennettuja. Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 50 C, virtausmittarin kanssa on käytettävä kuumuutta kestäviä kaapeleita, jotka kestävät vähintään 90 C:n lämpötiloja. Virtausputkea koskevia hyväksyntätietoja Taulukko 9. Virtausputken optiokoodit (1) virtausputki Hyväksyntäkoodit Syttymättömille nesteille Syttyville nesteille virtausputki Syttymättömille nesteille Syttyville nesteille virtausputki Syttymättömille nesteille Syttyville nesteille N0 N5 E5 CD (2) KD (2) (1) CE-merkintä on aina malleissa 8705 ja TM-mallille ei ole saatavana vaaralliset tilat -hyväksyntää. (2) Ks. taulukko 10 sivulla 36, jossa on esitetty käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde.

33 Pohjois-Amerikan luokitukset Factory Mutual (FM) N0 N5 Division 2 hyväksyntä syttymättömille nesteille (kaikki virtausputket) Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T3C (8707 / 60 C) Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T5 (8707 / 60 C) Kotelotyyppi 4X Division 2 hyväksyntä syttyville nesteille (kaikki virtausputket) Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T3C (8707 / 60 C) Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T5 (8707 / 60 C) Kotelotyyppi 4X E5 Räjähdyspaineen kestävä (vain 8711) Räjähdyspaineen kestävä Class I, Division 1, Groups C, D Lämpötilakoodi T6 / 60 C Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Lämpötilakoodi T6 / 60 C Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 / 60 C Kotelotyyppi 4X

34 Canadian Standards Association (CSA) Sopiva: Class I, Division 2, Groups A, B, C, D Lämpötilakoodi T5 (8705/8711 / 60 C) Lämpötilakoodi T3C (8707 / 60 C) Pölysyttymisen kestävä Class II/III, Division 1, Groups E, F, G Kotelotyyppi 4X Euroopan hyväksynnät N1 Tulossa CENELEC -kipinöimätön/syttymätön (vain 8705/8711) Luokitus nro: KEMA02ATEX1302X II 3G EEx na [L] IIC T3... T6 TURVALLISEN KÄYTÖN ERITYISEHDOT (X): Määritetään myöhemmin. CD CENELEC -lisääntynyt turvallisuus (Zone 1) IS-elektrodeilla (vain 8711) Luokitus nro: KEMA03ATEX2052X II 1/2G EEx e ia IIC T3... T6 (Ta = ) (Ks. taulukko 10) 0575 ASENNUSOHJEET: Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 50 C, virtausmittarin kanssa on käytettävä kuumuutta kestäviä kaapeleita, jotka kestävät vähintään 90 C:n lämpötiloja. Käämin magnetointipiirissä on oltava sulake, jonka maksimikoko on 0,7 A IEC 127:n mukaisesti, jos virtausputkia käytetään muiden virtauslähettimien (esim. malli 8712) kanssa.

35 KD CENELEC -lisääntynyt turvallisuus (Zone 1) IS-elektrodeilla (vain 8705) Sertifiointi No. KEMA 03ATEX2052X II 1/2G EEx e ia IIC T3... T6 (Ta = C) (Ks. taulukko 10) 0575 ASENNUSOHJEET: Jos käyttöympäristön lämpötila on yli 50 C, virtausmittarin kanssa on käytettävä kuumuutta kestäviä kaapeleita, jotka kestävät vähintään 90 C:n lämpötiloja. Käämin magnetointipiirissä on oltava sulake, jonka maksimikoko on 0,7 A IEC 127:n mukaisesti, jos virtausputkia käytetään muiden virtauslähettimien (esim. malli 8712) kanssa.

36 Taulukko 10. Käyttöympäristön lämpötilan, prosessilämpötilan ja lämpötilaluokan välinen suhde (1) Näytön koko (tuumia) Käyttöympäristön maks. lämpötila Prosessin maks. lämpötila Lämpötilaluokka 15 ( 1 /2) 65 C (149 F) 115 C (239 F) T3 25 (1) 65 C (149 F) 120 C (248 F) T3 25 (1) 35 C (95 F) 35 C (95 F) T4 40 (1 1 /2) 65 C (149 F) 125 C (257 F) T3 40 (1 1 /2) 60 C (140 F) 60 C (140 F) T4 50 (2) 65 C (149 F) 125 C (257 F) T3 50 (2) 65 C (149 F) 75 C (167 F) T4 50 (2) 40 C (104 F) 40 C (104 F) T (3 4) 65 C (149 F) 130 C (266 F) T (3 4) 65 C (149 F) 90 C (194 F) T (3 4) 55 C (131 F) 55 C (131 F) T (3 4) 40 C (104 F) 40 C (104 F) T6 150 (6) 65 C (149 F) 135 C (275 F) T3 150 (6) 65 C (149 F) 110 C (230 F) T4 150 (6) 65 C (149 F) 75 C (167 F) T5 150 (6) 60 C (140 F) 60 C (140 F) T (8 36) 65 C (149 F) 140 C (284 F) T (8 36) 65 C (149 F) 115 C (239 F) T (8 36) 65 C (149 F) 80 C (176 F) T (8 36) 65 C (149 F) 65 C (149 F) T6 (1) Tämä taulukko koskee vain CD- ja KD-optiokoodeja.

Rosemount 848L binääriohjausten logiikkalähetin FOUNDATION -kenttäväylällä. Aloita tästä

Rosemount 848L binääriohjausten logiikkalähetin FOUNDATION -kenttäväylällä. Aloita tästä binääriohjausten logiikkalähetin FOUNDATION -kenttäväylällä Aloita tästä Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Johdota ja kytke virta Vaihe 3: Tarkista lähettimen konfigurointi Tuotehyväksynnät Valmis MegszüntTermék

Lisätiedot

Pikaopas 00825-0116-4792, Versio BB Helmikuu 2014. Rosemount 1495 -mittalaippa Rosemount 1496 -mittalaippayhde

Pikaopas 00825-0116-4792, Versio BB Helmikuu 2014. Rosemount 1495 -mittalaippa Rosemount 1496 -mittalaippayhde 00825-0116-4792, Versio BB Rosemount 1495 -mittalaippa Rosemount 1496 -mittalaippayhde HUOMATTAVAA Tässä asennusoppaassa on Rosemount 1495 -mittalaipan perusohjeet. Siinä ei anneta ohjeita konfiguroinnista,

Lisätiedot

Rosemountin magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki)

Rosemountin magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki) Rosemountin magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki) Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Asennus Vaihe 4: Asennus (laipallinen virtausputki)

Lisätiedot

Rosemount 8750WA magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi)

Rosemount 8750WA magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Rosemount 8750WA Rosemount 8750WA magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Kiinnitys Vaihe 4: Asennus

Lisätiedot

Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot

Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot Pikaopas 00825-0116-4601, versio AA Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot XC-option asennusohjeet Pikaopas Turvallisuusviestit Tässä asiakirjassa esitetyt toimenpiteet ja ohjeet voivat vaatia erityisiä

Lisätiedot

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari digitaalisella PROFIBUS PA -kenttäväylällä (lähetin ja anturi)

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari digitaalisella PROFIBUS PA -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Joulukuu 2012 Rosemount 8732 Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari digitaalisella PROFIBUS PA -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2:

Lisätiedot

Rosemount 585 Annubar -päähöyryanturi vastapuolen tuella

Rosemount 585 Annubar -päähöyryanturi vastapuolen tuella Pika-asennusopas 585 Annubar -päähöyryanturi Rosemount 585 Annubar -päähöyryanturi vastapuolen tuella Aloita tästä Vaihe 1: Sijainti ja asento Vaihe 2: Poraa asennusreiät putkeen Vaihe 3: Hitsaa asennusosat

Lisätiedot

Rosemount magneettinen virtausmittarilaiteisto (lähetin ja anturi) 8750W vesi-, jätevesi- ja muihin vedenkäsittelysovelluksiin

Rosemount magneettinen virtausmittarilaiteisto (lähetin ja anturi) 8750W vesi-, jätevesi- ja muihin vedenkäsittelysovelluksiin Pikaopas 00825-0116-4750, versio CA Rosemount magneettinen virtausmittarilaiteisto (lähetin ja anturi) 8750W vesi-, jätevesi- ja muihin vedenkäsittelysovelluksiin Pikaopas HUOMATTAVAA Tämä asiakirja on

Lisätiedot

Rosemount 8700 -sarjan magneettisen virtausmittarin anturit

Rosemount 8700 -sarjan magneettisen virtausmittarin anturit Pika-asennusopas Rosemount 8700 -sarja Rosemount 8700 -sarjan magneettisen virtausmittarin anturit Aloitus Vaihe 1: Käsittely Vaihe 2: Asennus Vaihe 3: Asennus (Laipalliset anturit) (Laipattomat anturit)

Lisätiedot

Verkkopohjainen Rosemount 753R -etäseurantalähetin

Verkkopohjainen Rosemount 753R -etäseurantalähetin Verkkopohjainen Rosemount 753R -etäseurantalähetin Lähtö Yleistä Rosemount 753R 3051S-painelähettimellä Rosemount 753R erillisellä HART -lähettimellä Rosemount 753R 3051S-painelähettimellä ja erillisellä

Lisätiedot

Pikaopas , Versio AB Joulukuu Rosemount Johdetutka. Segmentoidun anturin asennusohjeet

Pikaopas , Versio AB Joulukuu Rosemount Johdetutka. Segmentoidun anturin asennusohjeet 00825-0316-4530, Versio AB Rosemount Johdetutka Segmentoidun anturin asennusohjeet VAROITUS Asennus- ja käyttöturvallisuusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavan vamman. Varmista, että

Lisätiedot

Rosemount 3308 -sarjan langaton pintatutka 3308A

Rosemount 3308 -sarjan langaton pintatutka 3308A 00825-0316-4308, versio AD Rosemount 3308 -sarjan langaton pintatutka 3308A VAROITUS Räjähdykset voivat aiheuttaa kuoleman tai vakavan vamman. Jos laite asennetaan räjähdysalttiiseen ympäristöön, asennuksessa

Lisätiedot

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 7.5.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/9 SET-100 Rajakytkinyksikkö Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki)

Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) Rosemount magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja virtausputki) Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Asennus Vaihe 4: Asennus (laipallinen virtausputki) Vaihe

Lisätiedot

Rosemount 1199 -painevälittimien yleiset käsittely- ja asennusohjeet

Rosemount 1199 -painevälittimien yleiset käsittely- ja asennusohjeet Pika-asennusopas Elokuu 2011 Rosemount 1199 Rosemount 1199 -painevälittimien yleiset käsittely- ja asennusohjeet Aloitus Johdanto Esipuhe Käsittelyn yleiskatsaus Mekaaninen asennus Lähettimen virittäminen

Lisätiedot

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari FOUNDATION -kenttäväylällä (lähetin ja anturi)

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari FOUNDATION -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Joulukuu 2012 Rosemount 8732 Rosemount 8732E magneettinen virtausmittari FOUNDATION -kenttäväylällä (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe

Lisätiedot

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.7.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Ohje. MI 019-179 Lokakuu 2005. Virtausmittarien turvallisuustiedot

Ohje. MI 019-179 Lokakuu 2005. Virtausmittarien turvallisuustiedot Ohje MI 019-179 Lokakuu 2005 Virtausmittarien turvallisuustiedot MI 019-179 Lokakuu 2005 Sisällys 1. Yleiset varoitukset... 1 Paikallisia määräyksiä koskeva varoitus... 1 ATEX-varoitus... 1 Luontaista

Lisätiedot

MINI 240 Pinnakorkeusmittari Käyttö- ja asennusohje

MINI 240 Pinnakorkeusmittari Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 22.7.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/9 MINI 240 Pinnakorkeusmittari Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Rosemount 3490-sarjan 4 20 ma + HART yhteensopiva ohjain

Rosemount 3490-sarjan 4 20 ma + HART yhteensopiva ohjain 00825-0216-4841, Versio AA Rosemount 3490-sarjan 4 20 ma + HART yhteensopiva ohjain VAROITUS Turvallisten asennusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa kuoleman tai vakavan vamman Rosemount 3490-sarjan

Lisätiedot

SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2

SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 20.9.2012 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2012 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Aloita tästä. Vaihe 8: Prosessivuotojen esto (optio) Vaihe 9: Syötön kytkeminen lähettimeen. Vaihe 10: Tarkista prosessiliitännät

Aloita tästä. Vaihe 8: Prosessivuotojen esto (optio) Vaihe 9: Syötön kytkeminen lähettimeen. Vaihe 10: Tarkista prosessiliitännät in magneettiset virtausmittarilaitteistot (lähetin ja virtausputki) Aloita tästä Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Johdotus Vaihe 3: Peruskonfigurointi Vaihe 4: Käsittely Vaihe 5: Asennus Vaihe 6:

Lisätiedot

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100 Magneettitoimimoottorilla varustetut moduloivat säätöventtiilit PN kylmä- ja lämminvesilaitoksia varten; varustettu asennon säädöllä ja asennon takaisinkytkennällä MP80FY MP00FY Magneettisella toimimoottorilla

Lisätiedot

Rosemount 2130. ATEX ja IECEx räjähdyspaineen kestäviä tuotteita koskevat turvaohjeet

Rosemount 2130. ATEX ja IECEx räjähdyspaineen kestäviä tuotteita koskevat turvaohjeet Ohjekirjan liite 00809-0416-4130, versio AA Toukokuu 2009 Rosemount 2130 Rosemount 2130 ATEX ja IECEx räjähdyspaineen kestäviä tuotteita koskevat turvaohjeet www.rosemount.com Rosemount 2130 Ohjekirjan

Lisätiedot

Pikaopas 00825-0216-2654, Versio BB Kesäkuu 2014. Rosemount 0065/0185 -anturiasennelma

Pikaopas 00825-0216-2654, Versio BB Kesäkuu 2014. Rosemount 0065/0185 -anturiasennelma 00825-0216-2654, Versio BB Rosemount 0065/0185 -anturiasennelma HUOMATTAVAA Tässä asennusoppaassa on Rosemount 0065- ja 0185-anturimallien perusohjeet. Tässä ei ole ohjeita, jotka koskisivat konfiguroinnin

Lisätiedot

Rosemount 3095FC MultiVariable -massavirtalähetin

Rosemount 3095FC MultiVariable -massavirtalähetin Pika-asennusopas Rosemount 3095FC Rosemount 3095FC MultiVariable -massavirtalähetin Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Kytke johdotukset Vaihe 3: Aseta yliheitot ja kytke virta Vaihe 4: Varmista yhteys Vaihe

Lisätiedot

Rosemount 4500 hygieeninen painelähetin

Rosemount 4500 hygieeninen painelähetin Pika-asennusohje Kesäkuu 2007 Rosemount 4500 Rosemount 4500 hygieeninen painelähetin Valmistusonlopetetu Aloita tästä Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Aseta kytkimet Vaihe 3: Kytke johtimet ja jännite

Lisätiedot

SET/TSH2 ja SET/TSHS2

SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 6.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden

Lisätiedot

Pikaopas 00825-0116-4764, versio DA Maaliskuu 2014. Rosemount 8714D (kalibrointistandardi) magneettinen virtausputkisimulaattori

Pikaopas 00825-0116-4764, versio DA Maaliskuu 2014. Rosemount 8714D (kalibrointistandardi) magneettinen virtausputkisimulaattori Pikaopas 00825-0116-4764, versio DA Rosemount 8714D (kalibrointistandardi) magneettinen virtausputkisimulaattori Pikaopas HUOMATTAVAA Tässä asiakirjassa on Rosemount 8714D:n perusohjeet. Siinä ei ole tarkempia

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion T-sarjan -antureille

ATEX -asennusohjeet Micro Motion T-sarjan -antureille Asennusohjeet P/N MMI-20010116, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion T-sarjan -antureille ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso

Lisätiedot

Lämpötila-anturien valinta räjähdysvaaralliseen tilaan

Lämpötila-anturien valinta räjähdysvaaralliseen tilaan Lämpötila-anturien valinta 24.11.2015 1(5) Lämpötila-anturien valinta SKS Automaatio Oy:n valikoimista löytyvät ratkaisut erilaisiin räjähdysvaarallisen tilan lämpötilamittaustoteutuksiin: lämpötila-anturit,

Lisätiedot

MD-1 ASENNUSOHJE. 20 ma virtasilmukka / RS-232 muunnin

MD-1 ASENNUSOHJE. 20 ma virtasilmukka / RS-232 muunnin Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 11.02.2010 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 1/5 20 ma virtasilmukka / RS-232 muunnin ASENNUSOHJE Copyright

Lisätiedot

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 5.6.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/6 SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Rosemount 2130. ATEX ja IECEx luonnostaan vaarattomia tuotteita koskevat turvaohjeet

Rosemount 2130. ATEX ja IECEx luonnostaan vaarattomia tuotteita koskevat turvaohjeet Ohjekirjan liite 00809-0316-4130, versio AA Toukokuu 2009 Rosemount 2130 Rosemount 2130 ATEX ja IECEx luonnostaan vaarattomia tuotteita koskevat turvaohjeet www.rosemount.com Rosemount 2130 Ohjekirjan

Lisätiedot

Gilflo ILVA -virtausmittausjärjestelmä Asennus- ja huolto-ohje

Gilflo ILVA -virtausmittausjärjestelmä Asennus- ja huolto-ohje 3377150/5 IM-P337-04 MI Issue 5 -virtausmittausjärjestelmä Asennus- ja huolto-ohje 1. Esittely 2. Yleistä 3. Tekniset tiedot 4.n mekaaninen asennus 5. IImpulssiputket 6. Ensimmäinen käynnistys 7. Huolto

Lisätiedot

Rosemount 485 Annubar laipallinen rakenne

Rosemount 485 Annubar laipallinen rakenne Pika-asennusopas 00825-0116-809, versio DB Laipallinen 85-Annubar Rosemount 85 Annubar laipallinen rakenne Aloitus Vaihe 1: Sijainti ja asento Vaihe 2: Poraa reiät putkeen Vaihe 3: Asenna ja tarkista paikalleen

Lisätiedot

Rosemount sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva ohjain

Rosemount sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva ohjain 00825-0116-4841, Versio BA Rosemount 3490 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva ohjain Asennuksen Pika-asennusopas (Quick Installation Guide) VAROITUS Turvallisten asennusohjeiden noudattamatta jättäminen

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion F-sarjan antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 158 X

ATEX -asennusohjeet Micro Motion F-sarjan antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 158 X Asennusohjeet P/N MMI-20010181, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion F-sarjan antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 158 X ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä

Lisätiedot

Rosemount 5600 -sarjan pintatutka HART -protokollalla ja Foundation -kenttäväylällä

Rosemount 5600 -sarjan pintatutka HART -protokollalla ja Foundation -kenttäväylällä n pintatutka HART -protokollalla ja Foundation -kenttäväylällä Aloita tästä Vaihe : Asenna lähetin Vaihe 2: Kytke johdotukset ja virta Vaihe : Konfiguroi lähetin Tuotehyväksynnät Vahvista lähettimen asetukset

Lisätiedot

Rosemount 3051SF -sarjan painelähetin

Rosemount 3051SF -sarjan painelähetin Rosemount 3051S -sarjan painelähetin langattomasti käytettävillä HART -ratkaisuilla Rosemount 3051SF -sarjan painelähetin langattomasti käytettävillä HART -ratkaisuilla Valitse tämä avataksesi uusi WirelessHART

Lisätiedot

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1492050/1 IM-P149-13 ST Issue 1 AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi)

Rosemount 8732E magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Kesäkuu 2013 Rosemount 8732 Rosemount 8732E magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Kiinnitys putkistoon

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion lisävahvistimella varustetuille CMF400 -antureille

ATEX -asennusohjeet Micro Motion lisävahvistimella varustetuille CMF400 -antureille Asennusohjeet P/N MMI-20010159, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion lisävahvistimella varustetuille CMF400 -antureille ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset

Lisätiedot

CF ECHO II Asennusopas

CF ECHO II Asennusopas CF ECHO II Asennusopas 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Asennus lyhyesti 4 2. Toimituksen sisältö 5 3. Huomioitavaa 5 3.1. Turvallisuus 5 3.2. Suojaus 5 3.3. Yleiset ohjeet 6 4. Virtausmittarin asennus 6 4.1. Asennusohjeet

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Rosemount 485 Annubar Flange-Lok -rakenne

Rosemount 485 Annubar Flange-Lok -rakenne Pika-asennusopas 0025-0216-09, versio DB Flange-Lok 5 Annubar Rosemount 5 Annubar Flange-Lok -rakenne Aloitus Vaihe 1: Sijainti ja asento Vaihe 2: Poraa reiät putkeen Vaihe 3: Hitsaa kiinnittimet paikoilleen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak 5040XXXXXX ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak SARJA SISÄLTÄÄ FI TVM110 KESKUSYKSIKKÖ JOHTOSARJA IRROTA AJONEUVON AKKU GPS ANTENNI GSM ANTENNI KIIHTYVYYSANTURI TARVIKEPUSSI TEKNISET TIEDOT Mitat...104 x 75 x 27

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

Yleiset varotoimet Suomi

Yleiset varotoimet Suomi Yleiset varotoimet Yleiset varotoimet Suomi 1 Yleiset varotoimet 1 Yleiset varotoimet Yksiköissä on seuraava symboli: 1.1 Tietoja asiakirjasta Alkuperäinen asiakirja on laadittu englanniksi. Kaikki muut

Lisätiedot

Älykäs langaton Field Link -kenttäyhteyslaite

Älykäs langaton Field Link -kenttäyhteyslaite Älykäs langaton Field Link -kenttäyhteyslaite Aloitus Langattomia laitteita koskevia seikkoja Vaihe 1: Fyysinen asennus Vaihe 2: Varmista toiminta Viitetiedot Mallitiedot Tuotesertifioinnit EY:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.7.2016 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2016 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Rosemount Volume 1 -anturiosa. Pikaopas 00825-0316-2654, Versio AB Kesäkuu 2014

Rosemount Volume 1 -anturiosa. Pikaopas 00825-0316-2654, Versio AB Kesäkuu 2014 Rosemount Volume 1 -anturiosa Pikaopas 00825-0316-2654, Versio AB Pikaopas HUOMATTAVAA Tässä pika-aloitusoppaassa on Rosemount 0068-, 0078- ja 0183-anturimallien perusohjeet. Tässä ei ole ohjeita, jotka

Lisätiedot

Langaton Rosemount 702 -kytkintietolähetin

Langaton Rosemount 702 -kytkintietolähetin Elokuu 2009 Rosemount 702 Langaton Rosemount 702 -kytkintietolähetin Aloitus Vaihe 1: Fyysinen asennus Vaihe 2: Varmista toiminta Vaihe 3: Viitetiedot Tuotehyväksynnät EY:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

MBPF-100S MB-600PF MBPF-200S Liekintunnistinyksiköt

MBPF-100S MB-600PF MBPF-200S Liekintunnistinyksiköt MBPF-1001 FIN Marraskuu 9.2006 MBPF-100S MB-600PF MBPF-200S Liekintunnistinyksiköt MÄÄRITELMÄ MBPF-100S, MB-600PF ja MBPF-200S yksiköt mahdollistavat käyttäjälle näkyvän ilmaisun ja sähköisen ulostulon

Lisätiedot

00825-0116-4004I. Rosemount 8800D-sarjan pyörrevanavirtausmittari. Rosemount 8800D. Pika-asennusopas 00825-0116-4004, Versio DB Joulukuu 2011

00825-0116-4004I. Rosemount 8800D-sarjan pyörrevanavirtausmittari. Rosemount 8800D. Pika-asennusopas 00825-0116-4004, Versio DB Joulukuu 2011 Pika-asennusopas -sarjan pyörrevanavirtausmittari Aloitus Vaihe 1: Asenna virtausmittari Vaihe 2: Tarkista kotelon kääntämistarve Vaihe 3: Aseta yliheitot Vaihe 4: Kytke johtimet ja virta Vaihe 5: Tarkista

Lisätiedot

Rosemount 0085-pantakiinnitteinen lämpötila-anturi. Pikaopas 00825-0116-4952, Versio BA Helmikuu 2014

Rosemount 0085-pantakiinnitteinen lämpötila-anturi. Pikaopas 00825-0116-4952, Versio BA Helmikuu 2014 Rosemount 0085-pantakiinnitteinen lämpötila-anturi Pikaopas 00825-0116-4952, Versio BA Pikaopas HUOMATTAVAA Tässä asennusoppaassa on Rosemount 0085- pantakiinnitteisen lämpötila-anturin perusohjeet. Tässä

Lisätiedot

SET/S2. Lietehälyttimen anturi KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE

SET/S2. Lietehälyttimen anturi KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh. 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 10.06.2010 SET/S2 Lietehälyttimen anturi KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE 1(4) 1. YLEISTÄ SET/S2 on anturi, joka

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. AA Heinäkuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion -mallien 9701/9703 lähettimille

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. AA Heinäkuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion -mallien 9701/9703 lähettimille Asennusohjeet P/N MMI-20011743, Rev. AA Heinäkuu 2009 ATEX-asennusohjeet Micro Motion -mallien 9701/9703 lähettimille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso standardia EN

Lisätiedot

Rosemount 3244MVF monimuuttuja -lämpötilalähetin

Rosemount 3244MVF monimuuttuja -lämpötilalähetin F monimuuttuja -lämpötilalähetin Aloita tästä Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2: Kytke johdot ja virransyöttö Vaihe 3: Tarkista positiointi Vaihe 4: Tarkista lähettimen konfigurointi Valmis www.rosemount.com

Lisätiedot

Pikaopas 00825-0116-4828, versio DC Heinäkuu 2014. Rosemount 1595 vakioiva mittalaippa

Pikaopas 00825-0116-4828, versio DC Heinäkuu 2014. Rosemount 1595 vakioiva mittalaippa Pikaopas 00825-0116-4828, versio DC Rosemount 1595 vakioiva mittalaippa Pikaopas HUOMATTAVAA Tässä asennusoppaassa on Rosemount 1595 -mittalaipan perusohjeet. Siinä ei anneta ohjeita konfiguroinnista,

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan IEC standardin asettama vaatimus: IEC 60664-1:2007 Pienjänniteverkon laitteiden eristyskoordinaatio. Osa 1:Periaatteet, vaatimukset ja testit.

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Mobrey MCU900 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva näyttöyksikkö

Mobrey MCU900 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva näyttöyksikkö IP2030-FI/QS, Versio AA Mobrey MCU900 -sarjan 4 20 ma + HART-yhteensopiva näyttöyksikkö Pika-asennusopas VAROITUS Turvallisten asennusohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa kuoleman tai vakavan

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit Energianhallinta Energiamittari Malli EM10 DIN Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Energiamittari Energia: 6 numeroa Energian mittaukset: kokonais kwh TRMS mittaukset vääristyneelle

Lisätiedot

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B Kuva 1 Tyyppi 44-6B Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI Painos huhtikuu 2003 SISÄLLYS SISÄLLYS Sivu 1 Rakenne ja toiminta.......................... 4 2 Asennus................................

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion ELITE -antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 140 X

ATEX -asennusohjeet Micro Motion ELITE -antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 140 X Asennusohjeet P/N MMI-20010170, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion ELITE -antureille, joiden hyväksyntänumero on DMT 01 ATEX E 140 X ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä

Lisätiedot

ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET

ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET PAGE 19 ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSA N:O 34131) EMC direktiivi 89/336/EEC ja korjattu 91/263/EEC & 92/31/EEC Standardit EN55014:1987, IEC 801-2, IEC 801-4, IEC 801-3 Matalajännite

Lisätiedot

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Helmikuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion LFT-sarjan pienen virtauksen lähettimille

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Helmikuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion LFT-sarjan pienen virtauksen lähettimille Asennusohjeet P/N MMI-20011745, Rev. A Helmikuu 2009 ATEX-asennusohjeet Micro Motion LFT-sarjan pienen virtauksen lähettimille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso standardia

Lisätiedot

Micro Motion 775 -malli

Micro Motion 775 -malli Johdotusliite P/N MMI-20016035, Rev. AA Syyskuu 2009 Micro Motion 775 -malli Kiinteästi asennettu Smart Wireless THUM -lähetinyksikkö Sisällys THUM-lähetinyksikön yleiskatsaus..................................

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W02 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

Micro Motion CNG050-anturit

Micro Motion CNG050-anturit Asennuskäsikirja P/N 20002593, Rev. B Toukokuu 2006 Micro Motion CNG050-anturit Asennuskäsikirja Ennen kuin aloitat Ennen kuin aloitat Tässä käsikirjassa esitetään Micro Motion CNG050-anturin asennus.

Lisätiedot

ATEX -asennusohjeet Micro Motion H-sarjan -antureille

ATEX -asennusohjeet Micro Motion H-sarjan -antureille Asennusohjeet P/N MMI-20010105, Rev. A Kesäkuu 2007 ATEX -asennusohjeet Micro Motion H-sarjan -antureille ATEX-hyväksytyille antureille Huomautus: kun kyseessä ovat vaaralliset asennukset Euroopassa, katso

Lisätiedot

Rosemount 8712E Magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi)

Rosemount 8712E Magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Pika-asennusopas Rosemount 8712/8700-sarjat Rosemount 8712E Magneettinen virtausmittarilaitteisto (lähetin ja anturi) Aloitus Vaihe 1: Asennuksen valmistelu Vaihe 2: Käsittely Vaihe 3: Kiinnitys Vaihe

Lisätiedot

HDC 630. Keskijännitehaaroituskaapit 4290.6734-00. Maaliskuu 2008

HDC 630. Keskijännitehaaroituskaapit 4290.6734-00. Maaliskuu 2008 HDC 630 Keskijännitehaaroituskaapit 4290.6734-00 996 450 940 400 100 889 8174 Maaliskuu 2008 Asennusohje Tämän tuotteen saavat asentaa ja sitä saavat käyttää vain sellaiset henkilöt, jotka tuntevat kaapeliasennukset,

Lisätiedot

Nämä PFA-vuoratut tuotteet ovat luotettava ratkaisu riskialttiisiin prosesseihin

Nämä PFA-vuoratut tuotteet ovat luotettava ratkaisu riskialttiisiin prosesseihin Nämä PFA-vuoratut tuotteet ovat luotettava ratkaisu riskialttiisiin prosesseihin Ominaisuudet Takaiskuventtiilien ominaisuudet Vaativaan käyttöön soveltuva runko, valmistettu pallografiittivaluraudasta

Lisätiedot

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 160055/1 IM-S60-17 ST Issue 1 Fig 1, Fig 12, Fig 1, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ YLEISTÄ ENT 20-3F valvontajärjestelmä on tarkoitettu höyrykattiloihin, joiden paine on alle 60 bar ja syöttöveden säätö tapahtuu jaksottaisella syöttövesipumpun käytöllä. Järjestelmä koostuu elektrodilaipasta,

Lisätiedot

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Syyskuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion mallin 2200 lähettimille

Asennusohjeet P/N MMI , Rev. A Syyskuu ATEX-asennusohjeet Micro Motion mallin 2200 lähettimille Asennusohjeet P/N MMI-20013046, Rev. A Syyskuu 2008 ATEX-asennusohjeet Micro Motion mallin 2200 lähettimille Huomautus: Katso vaarallisen ympäristön asennuksissa Euroopassa standardia EN 60079-14, jos

Lisätiedot

Fisher DMA-, DMA/AF-, DMA-AF-HTC-, DSA- ja DVI-höyrynjäähdyttimet

Fisher DMA-, DMA/AF-, DMA-AF-HTC-, DSA- ja DVI-höyrynjäähdyttimet D144X0FI Heinäkuu 14 Fisher DMA-, DMA/AF-, DMA-AF-HTC-, DSA- ja DVI-höyrynjäähdyttimet Fisher DMA-, DMA-AF-, DMA-AF-TC-, DSA- ja DVI-höyrynjäähdyttimiä voidaan käyttää monissa kohteissa tulistetun höyryn

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

Uponor-paineputkijärjestelmä PVC juomaveden johtamiseen 04 I 2009 51016

Uponor-paineputkijärjestelmä PVC juomaveden johtamiseen 04 I 2009 51016 U P O N O R Y H D Y S K U N TA - J A Y M P Ä R I S T Ö T E K N I I K K A U p o n o r - P a i n e p u t k i - j ä r j e s t e l m ä P V C Uponor-paineputkijärjestelmä PVC juomaveden johtamiseen 04 I 2009

Lisätiedot

Lumination LED-valaisimet

Lumination LED-valaisimet GE Lighting Solutions Asennusohje Lumination LED-valaisimet LED-riippuvalaisin (EP14-sarja) Ominaisuudet Pitkä käyttöikä (50 000 tuntia) 5 vuoden takuu IP30 Kuivien tilojen luokitus ENNEN KUIN ALOITAT

Lisätiedot

Rosemount 951 -painelähetin kuiville kaasuille. MegszüntTermék. Ohjelmallinen viritys. Konfiguroi/Tarkista

Rosemount 951 -painelähetin kuiville kaasuille. MegszüntTermék. Ohjelmallinen viritys. Konfiguroi/Tarkista Pika-asennusohje Kesäkuu 2007 Rosemount 951 Rosemount 951 -painelähetin kuiville kaasuille MegszüntTermék Aloita tästä Ohjelmallinen viritys Kyllä Ei Konfiguroi/Tarkista Vaihe 1: Asenna lähetin Vaihe 2:

Lisätiedot

Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS2000 Exi PTB 01 ATEX 2075

Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS2000 Exi PTB 01 ATEX 2075 Käyttöohjeet Vahvistinyksikkö VS000 Exi PTB 0 ATEX 075 70496/00 0/007 Sisältö Turvaohjeet... Toiminnot ja ominaisuudet... Asennus... 4. Antureiden asennus... 5 4 Sähköinen liitäntä... 5 4. Liitinjärjestys...

Lisätiedot

Käyttöohje. Kytkentävahvistin N00..A N05..A 701692/01 06/03 SUOMI

Käyttöohje. Kytkentävahvistin N00..A N05..A 701692/01 06/03 SUOMI Käyttöohje SUOMI Kytkentävahvistin N00..A N0..A 7069/0 06/03 Ohjeet turvallista käyttöä varten räjähdysvaarallisilla alueilla Käyttö Luonnostaan vaarattomia virtapiirejä sisältäviä laitteita on tarkoitus

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W03 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

Lähetin, malli 3700 (9-johtiminen) tai Oheislaite, malli 3350

Lähetin, malli 3700 (9-johtiminen) tai Oheislaite, malli 3350 Pikaohje P/N 3300751, tarkistus C Huhtikuu 2003 Lähetin, malli 3700 (9-johtiminen) tai Oheislaite, malli 3350 Asennusohjeet Kenttäasennus Mikäli tarvitset on-line teknistä apua käytä EXPERT 2 - järjestelmää,

Lisätiedot

PINNANMITTAUSLAITE ERIKOISTURVALLISUUSOHJEET

PINNANMITTAUSLAITE ERIKOISTURVALLISUUSOHJEET Erikoisturvallisuusohjeet fi PINNANMITTAUSLAITE ERIKOISTURVALLISUUSOHJEET Sisällys TankRadar Pro -järjestelmän eurooppalaiseen ATEX-direktiiviin liittyvät tiedot.......... 2 ATEX-merkintä ja Ex-hyväksyntäkoodi..............................................

Lisätiedot