Ramboll: Tehnyt / Tark Timo Säkkinen / Ilkka Kerola

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ramboll: Tehnyt / Tark Timo Säkkinen / Ilkka Kerola"

Transkriptio

1 1(10) Siltojen suunnitelmaselostus Ramboll: Tehnyt / Tark Timo Säkkinen / Ilkka Kerola Espoon kaupunki: Tark./Hyv. Ely-keskus: Tark./Hyv.

2 2(10) UUDET SILLAT Yleistä kaikkia uusia siltoja koskevaa Tiesuunnitelmavaiheessa hankkeen siltoja on tarkasteltu tiesuunnitelman aikana voimassa olleen suunnittelukuorman LM1, LM3 / mukaan. ST-urakan suunnitteluvaiheessa sillat on suunniteltava syyskuussa 2014 voimaan tulleelle suunnittelukuormalle LM1, LM3 / S3 Otasolmun eteläinen risteyssilta 1. SILTAPAIKKA JA PERUSTAMINEN POHJASUHTEET Siltapaikalla Otasolmun kiertoliittymä ylittää kehätien. Kiertoliittymän tasaus siltapaikalla on +12,7 +13,3 ja kehätien tasaus +5,8 6,0. Maanpinta on tasossa ,5 Maanpinta on ylimmillään nykyisen tiepenkereen kohdalla siltapaikan keskikohdalla ja alimmillaan tiepenkereen ulkopuolella siltapaikan länsi- ja itäreunassa. Siltapaikka sijaitsee maapeitteisellä kallioalueella. Ylimpänä kerroksena on nykyisen tien rakennekerros- ja pengertäyttökerrokset. Täyttökerrosten alapuolella maakerrokset ovat hiekkaa ja moreenia. Kalliopinta on havaittu porakonekairauksilla tasovälillä +1,4 +5,7 ja 6 10 metrin syvyydellä maanpinnasta. Kallionpinta on ylimmillään siltapaikan pohjoisreunassa ja alimmillaan siltapaikan eteläreunassa. Pohjavedenpinta on noin 150 metriä siltapaikan itäpuolelle asennetussa pohjavesiputkessa 1293 ollut tasossa +6,52 +9,99 ( ). PERUSTAMINEN Silta perustetaan kallion varaan. Geotekninen luokka on GL2.

3 3(10) TAUSTARAKENTEET Siltaan liittyvät tiepenkereet perustetaan maanvaraisesti 2. SILTARAKENNE Rakennettava silta on tyypiltään teräsbetoninen jatkuva laattasilta (Bjl), jonka jännemitat sillan reunoilla reunapalkin suuntaan ovat 14,68 17, ,18 20,58 m ja vaadittava alikulkukorkeus 5,2 m. Sillan hyödyllinen leveys on 13,5 15,4 m. Tuilla T1 ja T3 on kumilevylaakerit. Tuella T2 pilarit liittyvät jäykästi kanteen. Sillan kaiteet ovat H4 kaiteita varustettuna korkealla suojaverkolla. Sillan kaiteet suojaverkkoineen maalataan grafiitin harmaiksi lukuun ottamatta ajojohteita. Sillan molemmilla maatuilla on vesitiiviit massaliikuntasaumalaitteet. Suolasumulle alttiiksi joutuvat betonipinnat impregnoidaan. Siltakannen alusta valaistaan upotettavilla valaisimilla. Silta varustetaan 5 m:n siirtymälaatoilla. Sillan tukien T1 ja T3 pohjoisreunan siipimuurit liittyvät Otasolmun sisällä oleviin betonitukimuureihin TM11 ja TM19 ja eteläreunan siipimuurit tukimuureihin TM32 ja TM33. S4 Otasolmun pohjoinen risteyssilta 1. SILTAPAIKKA JA PERUSTAMINEN POHJASUHTEET Siltapaikalla Otasolmun kiertoliittymä ylittää kehätien. Kiertoliittymän tasaus siltapaikalla on +13,1 +13,3 ja kehätien tasaus +6,2 6,3. Maanpinta on tasossa ,5 Maanpinta on ylimmillään siltapaikan itäreunassa ja alimmillaan siltapaikan länsireunassa. Siltapaikka sijaitsee maapeitteisellä ja avokallioalueella. Maakerrokset ovat hiekkaa ja moreenia. Kalliopinta on havaittu porakonekairauksilla tasovälillä +10,4 +14 ja 0,5 3 metrin syvyydellä maanpinnasta. Kallionpinta on ylimmillään siltapaikan pohjoisreunassa ja alimmillaan siltapaikan eteläreunassa. Pohjavedenpinta on noin 150 metriä siltapaikan itäpuolelle asennetussa pohjavesiputkessa 1293 ollut tasossa +6,52 +9,99 ( ).

4 4(10) PERUSTAMINEN Silta perustetaan louhitun kallion varaan. Geotekninen luokka on GL2. TAUSTARAKENTEET Siltaan liittyvät tiepenkereet perustetaan maanvaraisesti 2. SILTARAKENNE Rakennettava silta on tyypiltään teräsbetoninen jatkuva laattasilta (Bjl), jonka jännemitat sillan reunoilla reunapalkin suuntaan ovat 16,79 17,49-15,83 16,39 m ja vaadittava alikulkukorkeus 5,2 m. Sillan hyödyllinen leveys on 13,5 14,75 m. Tuilla T1 ja T3 on kumilevylaakerit. Tuella T2 pilarit liittyvät jäykästi kanteen. Sillan kaiteet ovat H4 kaiteita varustettuna korkealla suojaverkolla. Sillan kaiteet suojaverkkoineen maalataan grafiitin harmaiksi lukuun ottamatta ajojohteita. Sillan molemmilla maatuilla on vesitiiviit massaliikuntasaumalaitteet. Suolasumulle alttiiksi joutuvat betonipinnat impregnoidaan. Siltakannen alusta valaistaan upotettavilla valaisimilla. Silta varustetaan 5 m:n siirtymälaatoilla. Sillan tukien T1 ja T3 eteläreunan siipimuurit liittyvät suoraan sillan päissä oleviin pystysuoriin betonitukimuureihin TM11 ja TM19. Sillan länsipäässä on näkemän levennys helpottamassa rampilta E3R4 saapuvan liikenteen havaitsemista. S7 Keilaniemen ramppisilta 1. SILTAPAIKKA JA PERUSTAMINEN POHJASUHTEET Siltapaikalla ramppi E2R2 ylittää rampin E1R1, rampin E1R2 ja keskikaistan ylityskohdan. Rampin E2R2 tasaus siltapaikalla on +7,6 +11,7, rampin E1R1 tasaus noin +4,1, rampin E1R2 tasaus noin +4,3 ja keskikaistan ylityskohdan tasaus +4,3 +4,5. Maanpinta on tasossa +7 +9,5. Maanpinta on ylimmillään siltapaikan pohjoisreunassa ja alimmillaan siltapaikan eteläreunassa.

5 5(10) Siltapaikka sijaitsee maapeitteisellä kallioalueella. Ylimpänä kerroksena on nykyisten teiden rakennekerros- ja pengertäyttökerrokset. Täyttökerrosten alapuolella maakerrokset ovat pääosin moreenia. Kalliopinta on havaittu porakonekairauksilla tasovälillä +1,6 +8,0 ja 1,4 7,2 metrin syvyydellä maanpinnasta. Kallionpinta on ylimmillään rampin E1R1 kohdalla ja alimmillaan rampin E1R2 kohdalla ja siltapaikan eteläreunassa. Siltapakan pohjoispäässä pohjavedenpinta on noin 35 metriä siltapaikan itäpuolelle asennetussa pohjavesiputkessa 2113 ollut tasossa +2,31 +3,64 ( ). Pohjavedenpinta on noin 80 metriä siltapaikan lounaispuolelle asennetussa pohjavesiputkessa 1335 ollut tasossa - 0,19 +2,29 ( ). PERUSTAMINEN Silta perustetaan kallion varaan. Geotekninen luokka on GL2. TAUSTARAKENTEET Siltaan liittyvät tiepenkereet perustetaan maanvaraisesti 2. SILTARAKENNE Rakennettava silta on tyypiltään jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta (jbjp), jonka jännemitat ovat m. Sillan itäistä reuna-jännettä voidaan ST-rakennussuunnittelun yhteydessä tarvittaessa lyhentää siten, että reuna-aukon vapaa-aukko säilyy pääpiirustuksen mukaisena. Sillan alikulkukorkeus on vähintään 5,2 m. Sillan hyödyllinen leveys on 7,5 m. Tuilla T1, T2, T4 ja T5 liikkuvat kalottilaakerit. Tuen T3 pilari liittyvät jäykästi kanteen. Sillan kaiteet ovat H4 kaiteita varustettuna korkealla suojaverkolla. Läpinäkyvä teräsrunkoinen melukaide H=1,0 m asennetaan sillan länsireunalle (ulkokaarteen puolelle). Sillan kaiteet suojaverkkoineen sekä melukaiderunko maalataan grafiitin harmaiksi lukuun ottamatta kaiteen ajojohteita. Siltakannen sisäkurvin puoleinen kylki profiloidaan voimakkaasti ja profiilien uriin asennetaan erikoisvalaistus LED-valonauhoin. Maatuki 1 on osa tunnelista alkavaa tukimuurikokonaisuutta TM8. Silta varustetaan 5 m:n siirtymälaatoilla. Sillan molemmilla maatuilla on vesitiiviit teräsrunkoiset 1-kumiset liikuntasaumalaitteet. Suolasumulle alttiiksi joutuvat betonipinnat impregnoidaan. Sillan eteläpäässä molemmat siipimuurit jatkuvat välittömästi betonisina tukimuureina TM4 ja TM9 ja sillan H4-kaide jatkuu tukimuurien päällä.

6 6(10) S9 Keilaniemen läntinen ramppisilta (HUOM: Sillan S9 rakentaminen ei sisälly tähän ST-hankeeseen) 1. YLEISTÄ Sillan S9 rakentaminen ei kuulu tähän ST-hankkeeseen, mutta sillan S7 STrakennussuunnittelun aikana on varmistettava, että silta S9 voidaan seuraavassa vaiheessa rakentaa tarkoituksenmukaisesti ilman tarpeettomia merkittäviä lisäkustannuksia purkaen tarvittaessa ainoastaan sillan S9 kohdalta tukimuurin yläosa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tukimuuri TM8 on mitoitettava ja suunnittelussa muutenkin varauduttava siihen, että tukimuuri kestää myös sillan S9 päällysrakenteen tukireaktiot nykyisten voimassa olevien kuormitusohjeiden mukaisesti. 2. SILTARAKENNE Rakennettava silta on tyypiltään jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta (jbjp), jonka jännemitat ovat 20,4+30,0 m ja vaadittava alikulkukorkeus 5,2 m. Sillan hyödyllinen leveys on 8,5 m. S10 Otasolmun itäinen ramppisilta 1. SILTAPAIKKA JA PERUSTAMINEN POHJASUHTEET Siltapaikalla ramppi E3R6 ylittää rampin E3R3. Rampin E3R6 tasaus siltapaikalla on +11,8 +12,1 ja rampin E3R3 tasaus noin +5,2. Maanpinta on tasossa Siltapaikka sijaitsee maapeitteisellä kallioalueella. Ylimpänä kerroksena on nykyisen kevyenliikenteen väylän rakennekerros- ja pengertäyttökerrokset. Täyttökerrosten alapuolella maakerrokset ovat hiekkaa ja moreenia. Kalliopinta on havaittu porakonekairauksilla tasovälillä +3,4 +5,8 ja 4,6 8,6 metrin syvyydellä maanpinnasta Pohjavedenpinta on noin 100 metriä siltapaikan itäpuolelle asennetussa pohjavesiputkessa 1293 ollut tasossa +6,52 +9,99 ( ). PERUSTAMINEN Silta perustetaan kallion varaan. Geotekninen luokka on GL2. TAUSTARAKENTEET Siltaan liittyvät tiepenkereet perustetaan maanvaraisesti

7 7(10) 2. SILTARAKENNE Rakennettava silta on tyypiltään teräsbetoninen laattakehäsilta (Blk), jonka vapaa-aukko on 9,25 m ja alikulkukorkeus vähintään 5,2 m. Sillan hyödyllinen leveys on 20,79 26,79 m. Sillan kaiteet ovat H4 kaiteita varustettuna korkealla suojaverkolla. Sillan kaiteet suojaverkkoineen maalataan grafiitin harmaiksi lukuun ottamatta ajojohteita. Suolasumulle alttiiksi joutuvat betonipinnat impregnoidaan. Silta varustetaan 5 m:n siirtymälaatoilla. Sillan eteläreunan siipimuurit liittyvät sillan viereiseen tukimuureihin TM33 ja TM34 ja pohjoisreunan siipimuurit sillan viereisiin tukimuureihin TM15 ja TM16. LEVENNETTÄVÄT JA KORJATTAVAT NYKYISET SILLAT U-1478 Itärannan alikulkukäytävä NYKYINEN SILTARAKENNE Itärannan alikulkukäytävä sijaitsee Espoossa Kehä 1 (101) ja Tapiolantien (11389) välisessä risteyksessä. Silta ylittää kevyen liikenteen väylän. Silta on siltarekisterin mukaan valmistunut liikenteelle vuonna Suunnittelukuorma on Lk1, Ek1 ja kantavuusluokka 6b. Silta on tyypiltään Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul), ulokelaattasiltana, jonka jännemitat ovat 3,0+8,0+3,0 m ja hyötyleveys 20,6 m. Ks. tiesuunnitelma-aineistossa oleva sillan yleispiirustus Espoon kaupungin nro (Liikenneviraston nro R15/10574 a). Silta on perustettu anturoilla kallion varaan. Sillan vinous on 31 gon ja alikulkukorkeus [m] 3,40. SILTAKANNELLE TEHTÄVÄT VÄYLÄJÄRJESTELYISTÄ JOHTUVAT MUUTOKSET Siltakannen ulkomitat pysyvät ennallaa, mutta siltakannelle nykyisen asfaltin päälle tehdään uudet saarekeratkaisut väyläsuunnitelmien ja pääpiirustuksen 15TTV-3-U-1478 mukaisesti. SILLAN MUUT KORJAUSTOIMENPITEET Alusrakenne: - ei toimenpiteitä

8 8(10) Päällysrakenne: - Nykyisen päällysteen ja tulopenkereiden kulutuskerroksen uusiminen (mukaan lukien nykyisen päällysteen jyrsinnän) - Reunapalkkien ja päällysteen väliset saumaukset - Sillan ja penkereen päällysteiden välisen rajan saumaukset Varusteet: - Korotetun sillankaiteen jatkaminen - Pengerkaiteiden uusiminen U-1479 Tapiolan alikulkukäytävä NYKYINEN SILTARAKENNE Silta on siltarekisterin mukaan valmistunut liikenteelle vuonna Sillan suunnittelukuorma on Lk1, Ek1. Silta on tyypiltään teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul), jonka jännemitat ovat 3,0+8,0+3,0 m, hyötyleveys 23,29 25,57 m sekä alikulkukorkeus 3,4 m. Ks. tiesuunnitelmaaineistossa oleva sillan yleispiirustus nro R15/10569 a). Sillan vinous on 32 gon. Silta on perustettu kallion varaisesti. SILLAN RAKENTEELLISET MUUTOKSET Siltakantta levitetään eteläreunasta n. 1,6 3,5 m ja pohjoisreunasta 0 2,6 m siten, että uusi hyödyllinen leveys on 31,2 m pääpiirustuksen 15TTV-3-U-1479 mukaisesti. Molemmille tukilinjoille rakennetaan uudet tukipilarit sillan etelänpuoleiselle reunalle ja tukilinjalle T1 sillan pohjoisreunalla. Uudet tuet perustetaan kalliolle olemassa olevien tukipilarien tapaan. Sillasta on laadittu pääpiirustus. SILLAN MUUT KORJAUSTOIMENPITEET Alusrakenne Leventämisen yhteydessä siipimuurien pinnan kloridipitoisen betonin poisto (vesipiikkaus) Sillan leventämissuunnitelmassa huomioidaan alusrakenteille tehtävät levennykset ja mahdolliset lisäpilarit sekä muut leventämisestä aiheutuvat toimenpiteet Päällysrakenne Leventämisen yhteydessä reunapalkkien ja kansilaatan viisteiden purkum (vesipiikkaus) Pintarakenteiden purku ja kannen yläpinnan nykyisen osan kunnostus (suurpainepesu + tasoitus) Varautuminen kansilaattojen sauman kohdalla kannen yläpinnan kloridipitoisen betonin poistoon (vesipiikkaus) sekä muotoiluvaluun Kansilaattojen välisen saumauksen teko

9 9(10) Nykyisen kansiosan pintarakenteiden uusiminen Sillan ja penkereen rajakohtiin päällysteen saumauksien teko esim. päällystesaumalla (esim. Thorma-Flex) Kansilaatan leventäminen, uusien reunapalkkien teko sekä leventämisen tarvitsemat pintarakenteet huomioidaan sillan leventämissuunnitelmassa. Varusteet Valaisimien uusiminen Tippuvesiputkien uusiminen ja mahdollinen lisääminen tehdään salaoja kansilaattojen sauman viereen Sillan leventämissuunnitelmassa tulee huomioida: sillan kaiteet, pengerkaiteet, reunojen tippuputket ja reunasalaojat, valaisimien lisätarve yms. Siltapaikka Siltapaikan rakenteet tulee huomioida leventämissuunnitelmassa (pengerkaiteet, pintavesikourut, kuivatus, keilat yms.) U-1400 Keilaniemen alikulkukäytävä NYKYINEN SILTARAKENNE Keilaniemen alikulkukäytävä (U-1400) sijaitsee Espoossa Karhusaarentiellä (Otsolahti Otaniemi). Silta ylittää Miestentieltä Keilarantaan kulkevan kevyenliikenteen väylän. Silta on siltarekisterin mukaan valmistunut liikenteelle vuonna 1979, suunnittelukuorma on Lk1, Ek1 (kantavuusluokka 6b). Silta on tyypiltään Teräsbetoninen laattakehäsilta (Blk), jonka vapaa-aukko on 6,0 m, hyötyleveys 23,5 m ja alikulkukorkeus 2,43 m.sillan vinous 0 gon. Silta on perustettu anturoilla kallion varaan. Ks. tiesuunnitelma-aineistossa oleva sillan yleispiirustus R15_TIEH_8474_1. SILTAKANNELLE TEHTÄVÄT VÄYLÄJÄRJESTELYISTÄ JOHTUVAT MUUTOKSET Siltakannen ulkomitat pysyvät ennallaan eikä sillalle tehdä väyläjärjestelyistä johtuvia muutoksia., mutta siltakannelle nykyisen asfaltin päälle tehdään uudet saarekeratkaisut väyläsuunnitelmien mukaisesti. SILLAN KORJAUSTOIMENPITEET Siipimuurit halkeamien injektointi puhdistus (painepesu)+ suihkupuhdistus + pinnoitus Kansilaatta: pintarakenteiden uusiminen paikkaus muottien avulla

10 10(10) Pintarakenteet: pintarakenteiden uusiminen kuivatuksen lisäys (salaoja ja kanavointi) kansilaataan työsauman tiivistäminen Reunapalkit: reunapalkkien pintojen sekä kansilaatan sivupintojen kloridipitoisen betonin poistaminen ja korjaus valamalla reunapalkkien ja kansilaatan sivupintojen pinnoittaminen Sillan kaiteet: Kaiteiden uusiminen, korkea, harva sillankaide, H2-kaide+korkea suojaverkko Saumaukset: Päällysralkenteen ja reunapalkin väliset saumat, plastisen sauman teko Sillan ja penkereen päällysteen välinen sauma, elastisen sauman teko Siltapaikka Pengerkaiteen uusiminen PURETTAVAT NYKYISET SILLAT Hankkeen yhteydessä puretaan 3 nykyistä siltaa. Suunnitelman aineistossa on kaikkien purettavien siltojen yleispiirustukset. Purettavat nykyiset sillat ovat: U-1397 Keilarannan alikulkukäytävä U-1398 Karhusaaren alikulkukäytävä U-1399 Hagalundin alikulkukäytävä

Nopeusrajoitus / Mitoitusnopeus KVL (2035) Ras % Kuormitus- / katuluokka 60/ SMA V2 60/ SMA V2 60/

Nopeusrajoitus / Mitoitusnopeus KVL (2035) Ras % Kuormitus- / katuluokka 60/ SMA V2 60/ SMA V2 60/ VÄYLÄTAULUKKO Väylä Paaluväli Pituus (m) Hallinnollinen lk/ Toiminnallinen lk (Y-teiden tekn.lk) Peruspoikkileikkaus Nopeusrajoitus / Mitoitusnopeus KVL (2035) Ras % Kuormitus- / katuluokka Vaatimusluokka

Lisätiedot

Varikonkadun silta rautatien yli

Varikonkadun silta rautatien yli Yleistarkastusraportti Yleistarkastusraportti 3.11.2016 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Alusrakenne...3 2.1 Etumuurit, siipimuurit, otsamuurit ja laakeritasot...3 2.2 Alusrakenteen reunapalkit...3

Lisätiedot

Pesurinkadun silta. Yleistarkastusraportti. Yleistarkastusraportti

Pesurinkadun silta. Yleistarkastusraportti. Yleistarkastusraportti Yleistarkastusraportti Yleistarkastusraportti 3.11.2016 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Alusrakenne...3 2.1 Etumuurit, siipimuurit, otsamuurit ja laakeritasot...3 2.2 Alusrakenteen reunapalkit...3

Lisätiedot

Vt7 Parantaminen moottoritieksi Haminan kohdalla Tillinmäen alikulkusilta Teräsbetoninen jatkuva kaukalopalkkisilta

Vt7 Parantaminen moottoritieksi Haminan kohdalla Tillinmäen alikulkusilta Teräsbetoninen jatkuva kaukalopalkkisilta Tillinmäen alikulkusilta Teräsbetoninen jatkuva kaukalopalkkisilta Tillinmäen alikulkusilta Hl 8,645 m Kokonaispituus 60,0 m 22,5 + 26,5 m > 5,2 m 1 230 000 (i=145,2) Siltapaikalla Juurikorpi - Hamina

Lisätiedot

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Hl 29,15 30,04 m Kokonaispituus 49,9 m 1,5 + 15,0 + 17,0 + 1,5 m 1,5 + 18,0 + 20,9 + 1,5 m Vinous 4 gon Vapaa

Lisätiedot

Kuormitus NCCI1 B.5 Kevyenliikenteen siltojen kuormat: 5,0kN/m J. Luokkakallio Sito Oy. Tarkastanut 3.5.

Kuormitus NCCI1 B.5 Kevyenliikenteen siltojen kuormat: 5,0kN/m J. Luokkakallio Sito Oy. Tarkastanut 3.5. KUUNSILTA ESPOO SUUNNITELMASELOSTUS 7031-400 29.04.2016 Jatkuva kaukalopalkkisilta Jännemitat (m) Hyödyllinen leveys (m) Kokonaispituus (m) 13,10+13,50+12,80+13,20 +12,00+15,80+21,50+5,50m=107,40m 3,50

Lisätiedot

Vt4 Oulu-Kemi, Kempele - Kello moottoritien parantaminen Pennasentien alikulkukäytävä Teräsbetoninen laattakehäsilta

Vt4 Oulu-Kemi, Kempele - Kello moottoritien parantaminen Pennasentien alikulkukäytävä Teräsbetoninen laattakehäsilta Pennasentien alikulkukäytävä Pennasentien alikulkukäytävä Hl 18,0 + 15,75 m Kokonaispituus 14,15 m Vinous 0 gon > 3,782 m 124 300 (i=136,3) Siltapaikka sijaitsee Oulun kaupungin Kaakkurissa Vt4:n paalulla

Lisätiedot

Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3. Sillan kustannusarvio

Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3. Sillan kustannusarvio Sivu 1 (6) Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3 Kivinen holvisilta (Kh) Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys (m) 5,00... 7,13 Vapaa-aukko (m) 6,68+6,85 Vinous (gon) 0 Kokonaispituus

Lisätiedot

Hollontien kivisilta. Sillan määräluettelo. /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3

Hollontien kivisilta. Sillan määräluettelo. /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Sivu 1 (6) Hollontien kivisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Sillan määräluettelo Teräsbetoninen palkkisilta (Bp), 2-aukkoinen, ei jatkuva Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys (m) 6,05 Vapaa-aukko

Lisätiedot

Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3. Sillan määräluettelo

Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3. Sillan määräluettelo Sivu 1 (5) Peräläntien kiviholvisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1094/S3 Kivinen holvisilta (Kh) Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys (m) 5,00... 7,13 Vapaa-aukko (m) 6,68+6,85 Vinous (gon) 0 Kokonaispituus

Lisätiedot

Kustannusarvio koostuu seuraavista alla esitetyistä osista. Kustannusarviot sisältävät yhteiskustannuksia

Kustannusarvio koostuu seuraavista alla esitetyistä osista. Kustannusarviot sisältävät yhteiskustannuksia RANNIKKO KILPAILUEHDOTUS KORSHOLMANPUISTIKON SILLAN SUUNNITTELUKILPAILUUN 2 Kustannusarvio Kustannusarvio koostuu seuraavista alla esitetyistä osista. Kustannusarviot sisältävät yhteiskustannuksia 25 %.

Lisätiedot

SK-942 Haarahongan risteyssilta, Siilinjärvi

SK-942 Haarahongan risteyssilta, Siilinjärvi Tekn. ltk. 25.1.2017 3 liite SK-942 Haarahongan risteyssilta, Siilinjärvi 1 Yleistä Sillan yleistarkastus pidettiin 22.9.2016 sillan luovuttamiseksi Siilinjärven kunnalle. Katselmukseen osallistuivat Jere

Lisätiedot

Varilan kuntoradan putkisilta

Varilan kuntoradan putkisilta 4.11.2016 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Muu päällysrakenne (pääkannattaja putki)...3 3 Päällyste...3 4 Kaiteet...3 5 Muut varusteet ja laitteet...3 6 Siltapaikan rakenteet...4 7 Sillan rakenneosien

Lisätiedot

Karhusjärven risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19460. Rakennussuunnitelmaselostus. KaS (Kaakkois-Suomi)

Karhusjärven risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19460. Rakennussuunnitelmaselostus. KaS (Kaakkois-Suomi) Sivu 1 (7) KaS (Kaakkois-Suomi) Karhusjärven risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19460 Rakennussuunnitelmaselostus Teräsbetoninen laattakehäsilta II (BlkII) Jännemitta

Lisätiedot

1 Siltaselostus Imatrankosken yks, Imatra. Imatrankosken yks, Imatra SUUNNITELMASELOSTUS. WSP Finland Oy

1 Siltaselostus Imatrankosken yks, Imatra. Imatrankosken yks, Imatra SUUNNITELMASELOSTUS. WSP Finland Oy 1 18964 SUUNNITELMASELOSTUS WSP Finland Oy Laatinut: Simo Rautajärvi 24.10.2016 Anu Tran-Haverinen/Geo 24.10.2016 Tarkastanut: Kari Pere 24.10.2016 2 1.1 Siltapaikka Siltapaikka sijaitsee Imatran kaupungissa

Lisätiedot

S302 KÄRJEN RS / Tiesuunnitelma VT6:n parantaminen/lappeenranta Suunnitelman numero S/t. Sillan kustannusarvio. KaS (Kaakkois-Suomi)

S302 KÄRJEN RS / Tiesuunnitelma VT6:n parantaminen/lappeenranta Suunnitelman numero S/t. Sillan kustannusarvio. KaS (Kaakkois-Suomi) Sivu 1 (5) KaS (Kaakkois-Suomi) S302 KÄRJEN RS / Tiesuunnitelma VT6:n parantaminen/lappeenranta Suunnitelman numero S/t Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jännemitta (m) (2.50)+18.00+(2.50) Hyödyllinen

Lisätiedot

Oulaistenkosken silta, Oulainen

Oulaistenkosken silta, Oulainen Oulaistenkosken silta, Oulainen Suunnitelma n:o R15/7883 Määrä- ja yksikköhintaluettelo Teräsbetoninen jatkuva ontelopalkkisilta (Bjop) Jännemitta 22,0+27,50+22,0 m Hyödyllinen leveys 14,10 m Vinous 0

Lisätiedot

Venda Korsholmanpuistikko/Vaasa Suunnitelman numero. Sillan kustannusarvio

Venda Korsholmanpuistikko/Vaasa Suunnitelman numero. Sillan kustannusarvio Sivu 1 (6) Venda Korsholmanpuistikko/Vaasa Suunnitelman numero Teräksinen kaarisilta, betonikantinen (Tkrb) Jännemitta (m) 55 Hyödyllinen leveys (m) 24 Vapaa-aukko (m) 54 Vinous (gon) Kokonaispituus (m)

Lisätiedot

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä SILLAN MÄÄRÄLUETTELO (sisältäen kulmatukimuurin raudoitusluettelon) 10.6.2010 Hannikaisenkatu

Lisätiedot

Sulkutien alikulkukäytävä VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/ Sillan määräluettelo

Sulkutien alikulkukäytävä VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/ Sillan määräluettelo Sivu 1 (5) Sulkutien alikulkukäytävä VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19189 Teräsbetoninen laattakehäsilta II (BlkII) Jännemitta (m) 5,4 Hyödyllinen leveys (m) 12,9...13,6 Vapaa-aukko (m) 5 Vinous

Lisätiedot

Hollontien kivisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3. Sillan kustannusarvio

Hollontien kivisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3. Sillan kustannusarvio Sivu 1 (6) Hollontien kivisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Sillan kustannusarvio Teräsbetoninen palkkisilta (Bp), 2-aukkoinen, ei jatkuva Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys (m) 6,05 Vapaa-aukko

Lisätiedot

Akkamäen risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19459. Sillan määräluettelo. KaS (Kaakkois-Suomi)

Akkamäen risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19459. Sillan määräluettelo. KaS (Kaakkois-Suomi) Sivu 1 (6) KaS (Kaakkois-Suomi) Akkamäen risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19459 Teräsbetoninen laattakehäsilta II (BlkII) Jännemitta (m) Hyödyllinen leveys

Lisätiedot

SILTAKOHTAINEN PERUSTAMISTAPALAUSUNTO

SILTAKOHTAINEN PERUSTAMISTAPALAUSUNTO SILTAKOHTAINEN PERUSTAMISTAPALAUSUNTO S/20034 20.1.2017 TAMPEREEN KAUPUNKI Siikin alikulkukäytävä, Tampere SILTAKOHTAINEN PERUSTAMISTAPALAUSUNTO Hyväksynyt: XXXX/Tampereen kaupunki xx.x.2017 Sisältö sivu

Lisätiedot

Numero Nimike Sijaintikoodi Yksikkö Määrä Huomautukset

Numero Nimike Sijaintikoodi Yksikkö Määrä Huomautukset Sivu 1 (6) Järvenpään kaupunki (Uudenmaan ELY) S1 Haarajoen patosilta Haarajoen patosillan uusiminen/järvenpää Suunnitelman numero S1 Jännitetty betoninen ulokepalkkisilta (jbup) Jännemitta (m) (4,0) +25,0+

Lisätiedot

Mustolan risteyssilta VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19188. Sillan määräluettelo

Mustolan risteyssilta VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19188. Sillan määräluettelo Sivu 1 (7) Mustolan risteyssilta VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19188 Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jännemitta (m) (2,25) + 8 + 10 + 8 + (2,25) Hyödyllinen leveys (m) 11 Vapaa-aukko

Lisätiedot

SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN YLLÄPITOURAKKA HKR/KPO 2015-2016 TARJOUSHINTALOMAKKEET B 29.1.2015

SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN YLLÄPITOURAKKA HKR/KPO 2015-2016 TARJOUSHINTALOMAKKEET B 29.1.2015 Urakan nimi: Siltojen ja taitorakenteiden ylläpitourakka HKR/KPO 2015-2016 SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN YLLÄPITOURAKKA HKR/KPO 2015-2016 TARJOUSHINTALOMAKKEET B 29.1.2015 SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN YLLÄPITOURAKKA

Lisätiedot

Teräksinen ulokepalkkisilta, betonikantinen, liittorakenteinen (Tupbl)

Teräksinen ulokepalkkisilta, betonikantinen, liittorakenteinen (Tupbl) 1 (5) Teräksinen ulokepalkkisilta, betonikantinen, liittorakenteinen (Tupbl) Mallisuunnitelma Jm 2,50 + 30.00 + 2,50 m Hl 7,5 M Tiehallinto Helsinki 2005 2 (5) ALKUSANAT Tiehallinto on teettänyt päällysrakenteen

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Emäkosken silta, katselmus

Emäkosken silta, katselmus 1 (6) Lausunto 31.10.2012 Emäkosken silta, katselmus 11.10.2012 1 Lähtötilanne Tämä lausunto perustuu sillalla 11.10.2012 tehtyyn katselmukseen. Katselmukseen osallistuivat Jouni Saranpää ja Markku Leppänen

Lisätiedot

Sulkutien alikulkukäytävä VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19189. Rakennussuunnitelmaselostus

Sulkutien alikulkukäytävä VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19189. Rakennussuunnitelmaselostus Sivu 1 (8) Sulkutien alikulkukäytävä VT13/Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19189 Teräsbetoninen laattakehäsilta II (BlkII) Jännemitta (m) 5,4 Hyödyllinen leveys (m) 12,9...13,6 Vapaa-aukko (m) 5 Vinous

Lisätiedot

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ YLIVIESKA SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ Siltasuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Lea Yläsaari Tarkastanut: 10.4.2017 Pekka Mantere Geosuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Arto Keski-Opas Tarkastanut:

Lisätiedot

Lepsämänjoentien sillan suunnittelu. Yleissuunnittelu. 1 Lepsämänjoentien sillan yleissuunnittelu

Lepsämänjoentien sillan suunnittelu. Yleissuunnittelu. 1 Lepsämänjoentien sillan yleissuunnittelu Tekla 30.11.2017 100 Liite nro 5 Lepsämänjoentien sillan suunnittelu Yleissuunnittelu 1 Lepsämänjoentien sillan yleissuunnittelu Kuvat: Ramboll Finland Oy (ellei toisin mainittu) Yhteystiedot Hankkeesta

Lisätiedot

Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto

Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto 1 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, WSP Finland Oy / Juha Väänänen KATUSUUNNITELMAN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: Eestinmalmi, Eestinmalmi I, Hannuksenpelto I, Hannuksenpelto II KADUN NIMI: Martinsillantie,

Lisätiedot

Nissolan tasoristeysten poistot ja tiejärjestelyt, katu ja ratasuunnitelma Hy Kr 106+799, NISSOLAN ALIKULKUSILTA

Nissolan tasoristeysten poistot ja tiejärjestelyt, katu ja ratasuunnitelma Hy Kr 106+799, NISSOLAN ALIKULKUSILTA Nissolan tasoristeysten poistot ja tiejärjestelyt, katu ja ratasuunnitelma Hy Kr 106+799, NISSOLAN ALIKULKUSILTA VIHDIN KUNTA Hy-Kr 106+799, Nissolan aks, siltasuunnitelma 1/ 16 Nissolan tasoristeysten

Lisätiedot

E18 Turun Kehätien parantaminen välillä Kausela-Kirismäki, tiesuunnitelma

E18 Turun Kehätien parantaminen välillä Kausela-Kirismäki, tiesuunnitelma Ehdotus tiesuunnitelman 1.3T 1 (14) E18 Turun Kehätien parantaminen välillä Kausela-Kirismäki, tiesuunnitelma Yleissuunnitelma Päätösehdotus Maantiet Kantatie 40 250-8210 7,960 Kokonaisleveys 2x 9,25 Ajoradat

Lisätiedot

Matkakertomus: Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmän 40-vuotisjuhlaekskursio Jännevirran ja Laitaatsalmen siltatyömaille

Matkakertomus: Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmän 40-vuotisjuhlaekskursio Jännevirran ja Laitaatsalmen siltatyömaille Matkakertomus: Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmän 40-vuotisjuhlaekskursio Jännevirran ja Laitaatsalmen siltatyömaille 1.9.2017 Kuopio ja Savonlinna Kuva 1: Ekskursioryhmä Jännevirran sillan keskimmäisen

Lisätiedot

Alustava pohjaveden hallintaselvitys

Alustava pohjaveden hallintaselvitys Alustava pohjaveden hallintaselvitys Ramboll Finland Oy Säterinkatu 6, PL 25 02601 Espoo Finland Puhelin: 020 755 611 Ohivalinta: 020 755 6333 Fax: 020 755 6206 jarno.oinonen@ramboll.fi www.ramboll.fi

Lisätiedot

KEMPELEEN KUNTA SILTALUETTELO 1/6

KEMPELEEN KUNTA SILTALUETTELO 1/6 Siltapaikka Numero Sillan nimi Toimenpiteet Perustamistapa Siltatyyppi Jännemitta (jm) Nykyinen Uusi Valm. Korj. Kust. [M ] Kunta Vapaa-aukko (va) HL (m) HL (m) vuosi vuosi 37,91M S1 O-1384 Ketolanperäntien

Lisätiedot

Ouluhallin latusilta /Oulu Suunnitelman numero R15/S-1. Rakennussuunnitelmaselostus

Ouluhallin latusilta /Oulu Suunnitelman numero R15/S-1. Rakennussuunnitelmaselostus Sivu 1 (1) Tulostettu: 12.4.2016 Ouluhallin latusilta /Oulu Suunnitelman numero R15/S-1 Rakennussuunnitelmaselostus Teräksinen palkkisilta, puukantinen (Tpp) Jännemitta (m) 7.385 Hyödyllinen leveys (m)

Lisätiedot

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 1.3T MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 06.10.2017 1 MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARATAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE- RITOPOHJANTIE.

Lisätiedot

KILPISALMEN SILLAN KORVAAMINEN TERÄSPUTKISILLALLA

KILPISALMEN SILLAN KORVAAMINEN TERÄSPUTKISILLALLA Maaseutu- ja tielautakunta 25.8.2016 Liite 1 61 KILPISALMEN SILLAN KORVAAMINEN TERÄSPUTKISILLALLA Hieppeen yksityistie Mikkeli Kilpisalmen silta 2 ASIAKIRJALUETTELO Sivut 1. Nykytilanne 3-4 2. Rakennussuunnitelmaselostus

Lisätiedot

MYLLYKYLÄN YKSITYISTIE, KIRKKONUMMI INGELSINJOEN SILTA SILLAN YLEISTARKASTUS Tarkastajat ins. Sakari Seppälä ja rkm.

MYLLYKYLÄN YKSITYISTIE, KIRKKONUMMI INGELSINJOEN SILTA SILLAN YLEISTARKASTUS Tarkastajat ins. Sakari Seppälä ja rkm. MYLLYKYLÄN YKSITYISTIE, KIRKKONUMMI INGELSINJOEN SILTA SILLAN YLEISTARKASTUS 31.5.2017 Tarkastajat ins. Sakari Seppälä ja rkm. Kari Wessman Myllykylän yksityistie Ingelsinjoen silta Myllykylän yksityistie

Lisätiedot

Koordinointimallin lokitiedosto

Koordinointimallin lokitiedosto 1 PÄIVITYKSET Pvm. Viite / huomautus 2.12.2011 Mallin (esittely2) läpikäynti sisäisesti. 7.12.2011 Mallin (esittely2) läpikäynti suunnittelukokouksessa Vaasassa. 15.12.2011 Malliin saa viedä E2R1 ja E2R4

Lisätiedot

Asemakaava nro 8570 ID 1 427 936. Tammelan stadion. Rakennettavuusselvitys

Asemakaava nro 8570 ID 1 427 936. Tammelan stadion. Rakennettavuusselvitys Asemakaava nro 8570 ID 1 427 936 Työnro 150056 Tammelan stadion Rakennettavuusselvitys 24.6.2015 2 (6) Tammelan stadion Työnro 150056 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä... 3 Tutkimuskohde... 3 Tehdyt tutkimukset...

Lisätiedot

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11113 SKOL jäsen ROUTION ALUETUTKIMUS Ratsutilantie 08350 LOHJA LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA 30.06.2011 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros

Lisätiedot

SAUMA- RAKENTEET 3.731 SAUMAUSMASSAT 1. KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTTÖRAJOITUKSET

SAUMA- RAKENTEET 3.731 SAUMAUSMASSAT 1. KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTTÖRAJOITUKSET Silko_ohje_3.731 21.6.2004 12:34 Sivu 1 SAUMA- RAKENTEET SAUMAUSMASSAT TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA 4 / 04 (korvaa ohjeen 3 / 90) 3.731 1. KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTTÖRAJOITUKSET Tässä ohjeessa esitetään siltojen

Lisätiedot

Työmaan yleisesittely, siltatekniikan päivät Vt14 Laitaatsalmen kohta

Työmaan yleisesittely, siltatekniikan päivät Vt14 Laitaatsalmen kohta Työmaan yleisesittely, siltatekniikan päivät Perustiedot projektista Pohjimmiltaan vesiväylähanke. Syväväylä siirtyy Kyrönsalmesta helpommin navigoitavaan Laitaatsalmeen. Jatkoa Destian urakoimalle rinnakkaisväylähankkeelle

Lisätiedot

siltojen korjaus SILTAAN LIITTYVÄT RAKENTEET 2.914 BETONIKIVIVERHOUKSEN TEKO 1 KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTÖN EDELLYTYKSET TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET

siltojen korjaus SILTAAN LIITTYVÄT RAKENTEET 2.914 BETONIKIVIVERHOUKSEN TEKO 1 KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTÖN EDELLYTYKSET TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET siltojen korjaus TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA SILTAAN LIITTYVÄT RAKENTEET BETONIKIVIVERHOUKSEN TEKO TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET 06/08 (korvaa ohjeen 12/95) 2.914 1 KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTÖN EDELLYTYKSET

Lisätiedot

Korkea rakentaminen Tampereen tornihotelli

Korkea rakentaminen Tampereen tornihotelli Korkea rakentaminen Tampereen tornihotelli DI Sami Punkari 17.2013 Tampereen Tornihotelli 16.9.2013 elementtiasennus 16.krs TAMPEREN TORNIHOTELLI POHJASUHTEET PERUSTAMISTAPAVAIHTOEHDOT PERUSTAMINEN TUETTU

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1. VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 14.3.2014 2 (24) Valtatie 4 Jyväskylä Oulu rakentaminen

Lisätiedot

INGELSINJOEN SILLAN UUSIMINEN RAKENNUSSUUNNITELMASELOSTUS

INGELSINJOEN SILLAN UUSIMINEN RAKENNUSSUUNNITELMASELOSTUS Myllykylän yksityistie Kirkkonummi Rakennussuunnitelmaselostus / Sivu 1(5) INGELSINJOEN SILLAN UUSIMINEN RAKENNUSSUUNNITELMASELOSTUS 14.2.2018 Ingelsinjoen silta, Kirkkonummi Puinen liimattu palkkisilta

Lisätiedot

MYLLYKYLÄNTIEN SILTA Sillan yleistarkastus

MYLLYKYLÄNTIEN SILTA Sillan yleistarkastus 1 Tein Myllykyläntien yksityistien siltaan 22.9.2009 yleistarkastuksen. Tarkastuksen tilasi THK:n Pj. Johan Lindberg. Silta on tyypiltään 1-aukkoinen puukantinen puupalkkisilta, jossa on teräsbetoniset

Lisätiedot

VT14 LAITAATSALMEN KOHTA TYÖMAAN YLEISESITTELY. Betonipäivät Jari Lievonen, Destia

VT14 LAITAATSALMEN KOHTA TYÖMAAN YLEISESITTELY. Betonipäivät Jari Lievonen, Destia VT14 LAITAATSALMEN KOHTA TYÖMAAN YLEISESITTELY Betonipäivät 1.11.2018 Jari Lievonen, Destia PERUSTIEDOT HANKKEESTA Pohjimmiltaan vesiväylähanke. Syväväylä siirtyy Kyrönsalmesta helpommin navigoitavaan

Lisätiedot

Hollontien kivisilta. Rakennussuunnitelmaselostus. /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3

Hollontien kivisilta. Rakennussuunnitelmaselostus. /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Sivu 1 (1) Tulostettu: 18.8.2015 Hollontien kivisilta /Laihia Suunnitelman numero R15/1095/S3 Rakennussuunnitelmaselostus Teräsbetoninen palkkisilta (Bp), 2-aukkoinen, ei jatkuva Jännemitta (m) Hyödyllinen

Lisätiedot

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4 ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4 RAKENNUS- JA LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET LUONNOS URAKKALASKENTAA VARTEN 31.8.2009 Destia Oy Oravakivensalmen

Lisätiedot

Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jm = 10,0...18,0 m

Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jm = 10,0...18,0 m Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jm = 10,0...18,0 m Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jm = 10,0...18,0 m Suunnitteluvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 2004 V-1775 Rajatien risteyssilta, Siltarekisteri

Lisätiedot

LINTUMETSÄN ALUETUTKIMUS

LINTUMETSÄN ALUETUTKIMUS GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11294 SKOL jäsen LINTUMETSÄN ALUETUTKIMUS Lepsämäntie 01800 KLAUKKALA POHJATUTKIMUSRAPORTTI 15.12.2011 Liitteenä 4 kpl pohjatutkimuspiirustuksia: - 001 pohjatutkimusasemapiirros 1:1000-002

Lisätiedot

Teräsbetonikantinen liittopalkkisilta II

Teräsbetonikantinen liittopalkkisilta II Teräsbetonikantinen liittopalkkisilta II Tielaitos Tiehallitus Helsinki 1992 3. muutettu ja täydennetty painos ISBN 951-47-6637-7 TIEL 2162070-92 PAINATUSKESKUS OY, HELSINKI 1993 Julkaisua myy Tiehallitus,

Lisätiedot

Raasakan kalatien silta Teräsbetoninen rengaskehäsilta (Brk) Sijaintikoodit Suunnittelutoimisto

Raasakan kalatien silta Teräsbetoninen rengaskehäsilta (Brk) Sijaintikoodit Suunnittelutoimisto Sivu 1 (7) O(Oulu) Raasakan kalatien silta Raasakan voimalaitospadon kalatie, Virkkulantie nro 8511/Ii Suunnitelman numero R15/20295 Rakennussuunnitelmaselostus Teräsbetoninen rengaskehäsilta (Brk) Jännemitta

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Siltatyöt 2017 Uusimaa ja Häme

Siltatyöt 2017 Uusimaa ja Häme Siltatyöt 2017 Uusimaa ja Häme Uudenmaan, Kanta-ja Päijät-Hämeen alueella on noin 3000 siltaa, joista n. 30 peruskorjataan tai uusitaan vuosittain. Siltoja korjataan vuonna 2017 n. 16 miljoonalla eurolla.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

07/06/2012 Vesa Järvineni EXTERNAL

07/06/2012  Vesa Järvineni EXTERNAL 1 2 Ruukki Easy Bridge Terässiltapäivät 2012, Tampere Teknologiajohtaja, TkT, Vesa Järvinen 3 Luotettava ja nopea siltaratkaisu Esisuunniteltu tyyppiratkaisu Siltapaikkasovitusta vaille valmiit suunnitelmat

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun laajentaminen. Neiti Miilintie, Sipoo POHJATUTKIMUS JA PERUSTAMISTAPASUUNNITELMA

Sipoonlahden koulun laajentaminen. Neiti Miilintie, Sipoo POHJATUTKIMUS JA PERUSTAMISTAPASUUNNITELMA 14871 Sipoonlahden koulun laajentaminen Neiti Miilintie, Sipoo POHJATUTKIMUS JA PERUSTAMISTAPASUUNNITELMA 7.12.2016 Insinööritoimisto POHJATEKNIIKKA OY Nuijamiestentie 5 B, 00400 Helsinki, Puh. (09) 477

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen Päätösehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 1 Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen PÄÄTÖSEHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI Maantiet: Tie ja paaluväli

Lisätiedot

YLEISTARKASTUSRAPORTTI. Kynsijoen sillat, Luukkaanahontie Posio. RI(amk) Veikko Heikkinen

YLEISTARKASTUSRAPORTTI. Kynsijoen sillat, Luukkaanahontie Posio. RI(amk) Veikko Heikkinen 1 YLEISTARKASTUSRAPORTTI Kynsijoen sillat, Luukkaanahontie Posio 25.8.2015 RI(amk) Veikko Heikkinen 2 1. Perustiedot 1.1 Sillan ominaistiedot ja rakenne 1.1.1 Silta 1. Sillan ominaistiedot Mitattu/todettu/lähtötiedot

Lisätiedot

Oulaistenkosken silta Siltakatu /Oulainen Suunnitelman numero 7883. Korjaussuunnitelmaselostus. Oulainen

Oulaistenkosken silta Siltakatu /Oulainen Suunnitelman numero 7883. Korjaussuunnitelmaselostus. Oulainen Sivu 1 (1) Tulostettu: 1.2.2013 Oulainen Oulaistenkosken silta Siltakatu /Oulainen Suunnitelman numero 7883 Korjaussuunnitelmaselostus Teräsbetoninen jatkuva ontelopalkkisilta (Bjop) Jännemitta (m) 22,0+27,50+22,0

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA

LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA Rakentamissopimus 1 (8) SOPIMUSNUMERO xxxxx LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA Rakentamissopimus 2 (8) 1. SOPIJAPUOLET 2. SOPIMUSKOHDE n kunnossapito-osaston

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja 1 (5) 03/06/2016 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Niittykatu,

Lisätiedot

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 12.9.2016 Yleiskartta 2 Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Tavoitteena on korvata nykyinen silta uudella kiinteällä yhteýdellä Lähtökohtana on,

Lisätiedot

Koulutien raittisilta. Rakennussuunnitelmaselostus. H (Häme) Ryttylän Koulutie/Hausjärvi Suunnitelman numero S1

Koulutien raittisilta. Rakennussuunnitelmaselostus. H (Häme) Ryttylän Koulutie/Hausjärvi Suunnitelman numero S1 Sivu 1 (1) Tulostettu: 3.4.2014 H (Häme) Koulutien raittisilta Ryttylän Koulutie/Hausjärvi Suunnitelman numero S1 Rakennussuunnitelmaselostus Teräsbetoninen ulokelaattasilta (Bul) Jännemitta (m) 2,50+16,00+2,50

Lisätiedot

Pirkkahalli, pysäköintialue

Pirkkahalli, pysäköintialue Työnro 070012 RAKENNETTAVUUSSELVITYS Pirkkahalli, pysäköintialue Ilmailunkatu Tampere POHJARAKENNESUUNNITELMA 1 (5) RI Tiina Ärväs 11.01.2008 Työnro 070012 Pirkkahalli, pysäköintialue Ilmailunkatu Tampere

Lisätiedot

SI Ylä-Levintien alikulkukäytävä

SI Ylä-Levintien alikulkukäytävä S U U N N IT T E L U JA T E K N IIK K A KITTILÄN KUNTA SI Ylä-Levintien alikulkukäytävä Siltatyöselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 12.5.2014 P23714 SILLAN RAKENTAMINEN 0. RAKENNUSKOHDE 0.1 RAKENNUSKOHTEEN

Lisätiedot

Siltojen tietomalliohje ( ) Hankekohtaisesti sovittavat asiat

Siltojen tietomalliohje ( ) Hankekohtaisesti sovittavat asiat Siltojen tietomalliohje (4.4.2011) Hankekohtaisesti sovittavat asiat Esimerkki: yleissuunnitteluvaihe Liikenneviraston ohjeita 8/2011 Liite Liikennevirasto Helsinki 2011 Siltojen tietomalliohje 3 (7)

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 7/2018 Tarkastelujakso: 1.7.2018-31.7.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 12/2017 Tarkastelujakso: 1.12.2017-31.12.2017 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

YLEISTEN ALUEIDEN ALLE TEHTÄVIEN RAKENTEIDEN SUUNNITTELUOHJEET

YLEISTEN ALUEIDEN ALLE TEHTÄVIEN RAKENTEIDEN SUUNNITTELUOHJEET Yleisten alueiden alle 21.3.2017 1 (8) YLEISTEN ALUEIDEN ALLE TEHTÄVIEN RAKENTEIDEN SUUNNITTELUOHJEET Revisiot: Alkuperäinen: ins.tsto Pontek Oy Laat. 01.10.2013 Juhani Hyvönen Tark. 01.10.2013 Juhani

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

Ossinlammen siltakilpailu. Ossin olohuone. Suunnitelmaselostus

Ossinlammen siltakilpailu. Ossin olohuone. Suunnitelmaselostus Ossinlammen siltakilpailu Suunnitelmaselostus 1 Ratkaisun lähtökohdat Ehdotuksen perusideana on jatkaa Ossinlammen ympäristön puistomaista teemaa ja aktivoida aluetta. Silta on yksiaukkoinen palkkisilta,

Lisätiedot

Raportti KOEKUOPPATUTKIMUKSET JA POHJAVESIMITTAUKSET 2/2016

Raportti KOEKUOPPATUTKIMUKSET JA POHJAVESIMITTAUKSET 2/2016 1 (2) Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Kuntatekniikan keskus Geotekniikka 9.3.2016 Hämeenkylän koulu Raportti KOEKUOPPATUTKIMUKSET JA POHJAVESIMITTAUKSET 2/2016 1. Yleistä Vantaan geotekniikka

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Tiesuunnitelman sisällysluettelo 29.5.2015 Tiesuunnitelmien yleisesite Hankekortit 29.5.2015 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 29.5.2015 1.3T Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi

Lisätiedot

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä Mänttä-Vilppulan kaupunki Miinanpellonkadun ja Niittykadun saneeraus ym ym -suunnittelu oy Teerikorventie 74 35820 Mänttä OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO 20.12.2016 Miinanpellonkatu Tunniste Yksikkö Määrä 1000

Lisätiedot

Otto Karhi puiston silta polku/oulun kaupunki Suunnitelman numero. Sillan laatuvaatimukset

Otto Karhi puiston silta polku/oulun kaupunki Suunnitelman numero. Sillan laatuvaatimukset Sivu 1 (7) Otto Karhi puiston silta polku/oulun kaupunki Suunnitelman numero Teräksinen palkkisilta, puukantinen (Tpp) Jännemitta (m) 7,1 Hyödyllinen leveys (m) 3,8 Vapaa-aukko (m) 6,6 Vinous (gon) 0 Kokonaispituus

Lisätiedot

Länsiväylän (Kt51) parantaminen Suomenojan liittymän kohdalla Katusuunnitelmat 6493

Länsiväylän (Kt51) parantaminen Suomenojan liittymän kohdalla Katusuunnitelmat 6493 1 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / SU Sito Oy / Olavi Janhunen Länsiväylän (Kt51) parantaminen Suomenojan liittymän kohdalla Katusuunnitelmat 6493 KATUSUUNNITELMAN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

13TT-2 GEOTEKNINEN SUUNNITTELU- RAPORTTI

13TT-2 GEOTEKNINEN SUUNNITTELU- RAPORTTI Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Päivämäärä 25.8.2017 TIESUUNNITELMAN LAATIMINEN MT 8155 POIKKIMAANTIE PARANTAMINEN OULUN SATAMA VT22 13TT-2 GEOTEKNINEN SUUNNITTELU- RAPORTTI MT 8155 POIKKIMAANTIE PARANTAMINEN

Lisätiedot

ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVOI- TUSTA VARTEN

ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVOI- TUSTA VARTEN TEKNINEN KESKUS Ritaportin liikenteen ja ympäristön yleissuunnittelu ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVOI- TUSTA VARTEN 6.6.2008 Oulun kaupunki Tekninen keskus Ritaportin liikenteen ja ympäristön

Lisätiedot

KANKAAN ALUEELLE JOHTAVAN UUDEN TOURUJOEN KEVYENLIIKEN- TEEN SILLAN PERUSTAMISOLOSUHTEET

KANKAAN ALUEELLE JOHTAVAN UUDEN TOURUJOEN KEVYENLIIKEN- TEEN SILLAN PERUSTAMISOLOSUHTEET JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Lausunto Kaupunkirakennepalvelut Liikenne- ja viheralueet 22.3.2013 Jyväskylän kaupunki Kaupunkirakennepalvelut KANKAAN ALUEELLE JOHTAVAN UUDEN TOURUJOEN KEVYENLIIKEN- TEEN SILLAN PERUSTAMISOLOSUHTEET

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU Kvarnbyn tiekunnan ylimääräinen kokous

KOKOUSKUTSU Kvarnbyn tiekunnan ylimääräinen kokous Kvarnbyn Yksityistien Tiekunta Kvarnby Enskilda Vägs Väglag www.kvarnby.net KOKOUSKUTSU Kvarnbyn tiekunnan ylimääräinen kokous Kvarnbyn tien osakkaat kutsutaan ylimääräiseen tiekokoukseen, joka pidetään

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, LINTU- METSÄN ALUE RAKENNETTAVUUS- SELVITYS

NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, LINTU- METSÄN ALUE RAKENNETTAVUUS- SELVITYS Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys Päivämäärä 21.9.2010 Viite 82130365 NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, LINTU- METSÄN ALUE RAKENNETTAVUUS- SELVITYS NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA,

Lisätiedot

OHJE JÄNNITETYN ELEMENTTISILLAN II TYYPPIPIIRUSTUSSARJAN L= M KÄYTTÄM ISESTÄ

OHJE JÄNNITETYN ELEMENTTISILLAN II TYYPPIPIIRUSTUSSARJAN L= M KÄYTTÄM ISESTÄ ( / / OHJE JÄNNITETYN ELEMENTTISILLAN II TYYPPIPIIRUSTUSSARJAN L= 6...12 M KÄYTTÄM ISESTÄ TIE JA VESIRAKENNUSHALLITUS SUUN NITTE LIJOSASTO Sss TVH 722049 HELSINKI 1977 - - ;_/ k) TIE- JA VESIRAKENNUSHALLITtJS

Lisätiedot

NCC Property Development Oy Tampereen keskusareenan alue, asemakaavan muutos Tampere

NCC Property Development Oy Tampereen keskusareenan alue, asemakaavan muutos Tampere NCC Property Development Oy Tampereen keskusareenan alue, asemakaavan muutos Tampere RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVAN MUUTOSTA VARTEN 1. YLEISTÄ Selvityksen kohde on asemakaava-alue Tampereen keskustan

Lisätiedot

1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009. Työnro 424516. DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen

1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009. Työnro 424516. DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen 1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009 Työnro 424516 DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen 2 (27) TIIVISTELMÄ Emäkosken silta on vuonna 1957 valmistunut teräsbetoninen holvisilta.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Suunnitteluohje 1(8) KAPUNKIYMPÄRISTÖ Tyyppipuusiltasarja SUUNNITTELUOHJE

HELSINGIN KAUPUNKI Suunnitteluohje 1(8) KAPUNKIYMPÄRISTÖ Tyyppipuusiltasarja SUUNNITTELUOHJE HELSINGIN KAUPUNKI Suunnitteluohje 1(8) Tyyppipuusiltasarja SUUNNITTELUOHJE HELSINGIN KAUPUNKI Suunnitteluohje 2(8) SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUOHJE... 3 1.1 Yleiskuvaus... 3 1.2 Käyttökohteet... 4

Lisätiedot

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta MAARAKENNUSPÄIVÄ 2015 Finlandia-talo 24.9.2015 Teema 1 Hankkeet ja investoinnit, Sali A, 16:00 Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta - Haasteita ja mahdollisuuksia infrarakentamiselle kaupungininsinööri

Lisätiedot

HEINOLA, HEIKKIMÄKI MAAPERÄTUTKIMUS JA RAKENNETTAVUUSSELVITYS

HEINOLA, HEIKKIMÄKI MAAPERÄTUTKIMUS JA RAKENNETTAVUUSSELVITYS Vastaanottaja Heinolan kaupunki Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys Päivämäärä 10.6.2014 Viite 1510011290 HEINOLA, HEIKKIMÄKI MAAPERÄTUTKIMUS JA HEINOLA, HEIKKIMÄKI MAAPERÄTUTKIMUS JA Päivämäärä 10.6.2014,

Lisätiedot